RESTAURERINGSPROJEKT 2004 Skovsø-Gudum Å og Maglemose Å

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "RESTAURERINGSPROJEKT 2004 Skovsø-Gudum Å og Maglemose Å"

Transkript

1 RESTAURERINGSPROJEKT 2004 Skovsø-Gudum Å og Maglemose Å Fokus på fysiske forhold Restaurering 2003 Restaurering 2004 Skovsø-Gudum Å Slagelse Kommune har sat fokus på vandløbenes fysiske forhold i arbejdet for at opnå gode fiskevandløb, som kan opfylde de fastsatte målsætninger. En kommunal vandløbsplan er under udarbejdelse, og på baggrund heraf vil der blive gennemført forskellige former for restaureringstiltag i kommunens vandløb. Vandløbsplanen skal prioritere tiltagene, som vil blive gennemført løbende over en årrække afhængig af tilgængelige ressourcer. Rækken af restaureringstiltag blev opstartet i 2003 med et projekt i det B1-målsatte vandløb Skovsø-Gudum Å. Der blev plantet knapt skyggegivende træer og buske langs godt 7 km vandløb, etableret to sandfang og udlagt ca. 50 store sten på en udvalgt strækning. Restaureringsprojektet 2003 skal i 2004 følges op med yderligere tiltag i Skovsø-Gudum Å samt i tilløbet Maglemose Å. Strækningerne er udvalgt i nært samarbejde med Sportsfiskerforeningen for Slagelse & Omegn og rådgivere fra Hedeselskabet. Sportsfiskerforeningen har et stort lokalt kendskab til Skovsø-Gudum Å systemet, mens Hedeselskabet i 2002 kortlagde systemets fysiske forhold. Udvalgte vandløbsstrækninger Skovsø-Gudum Å er B1-målsat på den ca. 13 km offentlige strækning. Vandløbet er højest prioriteret i kommunens kommende vandløbsplan pga. dets generelt gode tilstand og rige fiskeliv. På 3,5 km forhindres opfyldelse af målsætningen dog af ringe fysiske forhold og spildevandspåvirkninger (se målopfyldelsen på bilag 1). Der er desuden strækninger, der på trods af opfyldt målsætning har for ringe fysisk tilstand set i forhold til vandløbets potentiale. Målopfyldelsen forventes at stige med tiden som følge af sidste års og dette års restaureringstiltag samt gennemførelse af landsbykloakeringer og bedre spildevandshåndtering på enkeltejendomme fra Kommunens Spildevandsplan prioriterer Skovsø-Gudum Å højt mht. spildevandstiltag, men det er vigtigt at kombinere den forbedrede vandkvalitet med bedre fysiske forhold, hvis der skal opnås et varieret plante- og dyreliv i vandløbet. Maglemose Å Maglemose Å er et åbent tilløb til Skovsø-Gudum Å. De nederste m er offentlige, mens de øverste ca m er private. Vandløbet er stærkt reguleret, og der mangler skyggegivende beplantning langs brinkerne på langt størstedelen af vandløbet. Desuden transporteres en del sand fra dette tilløb til Skovsø-Gudum Å. Vandløbet er B3- målsat, og målsætningen opfyldes ikke i dag pga. spildevandpåvirkninger og ringe fysiske forhold (se målopfyldelsen på bilag 1).

2 Hedeselskabets forundersøgelser Amtets for undersøgelser Sportsfiskerforeningen Gennemgang af vandløbene juni 2004 Lodsejere Forundersøgelser og aktørdeltagelse For at få kortlagt behovet for restaureringstiltag gennemgik Hedeselskabet i december 2002 hele Skovsø-Gudum Å systemet og kortlagde vandløbenes fysiske forhold (bundforhold, strømforhold, slyngninger, vandføring, beskygningsgrad mv.). På baggrund af denne kortlægning udarbejdede Hedeselskabet et idékatalog til forbedringer af de fysiske forhold (se bilag 2). Hedeselskabet deltog desuden som rådgivere på restaureringsprojektet 2003, ligesom det er tilfældet i år. Hedeselskabets rapport underbygger Vestsjællands Amts undersøgelser af Skovsø-Gudum Å systemet de seneste fem år. I amtets rapport "Status for opfyldelse af Vandløbsplanens mål - Tude Å systemet", marts 2004, fremgår det ligeledes, hvilke problemer der er i vandløbene, og hvilke tiltag der er nødvendige for at forbedre vandløbskvaliteten på de udvalgte strækninger (se bilag 3). Amtet har foretaget supplerende vandløbsundersøgelser i udvalgte vandløb i efteråret 2002, og heraf fremgår lignende forbedringsforslag (se bilag 4). Sportsfiskerforeningen for Slagelse & Omegn foretager løbende er del registreringer i vandløbssystemet, og ultimo 2003 udarbejdede de en liste over tiltrængte restaureringstiltag. Sportsfiskernes ønsker er ved et møde i december 2003 kombineret med Hedeselskabets idékatalog og amtets undersøgelser, og en samlet liste blev udarbejdet. Medio juni 2004 er Skovsø-Gudum Å og Maglemose Å gennemgået af kommunens vandløbsmedarbejder og en rådgiver for Hedeselskabet med det formål at udpege de præcise strækninger for restaureringstiltag. Tiltagene på de udvalgte strækninger er indtegnet på vandløbenes regulativkort (se bilag 5-8) som grundlag for det praktiske arbejde i efteråret Disse kort er efterfølgende revideret på baggrund af lodsejernes ændringsforslag. Ved projektet i 2003 blev lodsejerne orienteret om projektet meget tidligt i processen ved et besøg og/eller et orienteringsbrev. Det har desværre ikke været muligt at besøge lodsejerne i samme omfang i år, men der er udsendt orienteringsbreve umiddelbart inden opstarten af den offentlige gennemsynsperiode. Halvdelen af lodsejerne deltog ligeledes i projektet 2003, og den generelt positive holdning var med til at gøre sidste års projekt til en succes. I løbet af de 8 uger med offentligt gennemsyn af projektforslaget (3. juli august 2004) er kun indkommet få bemærkninger og ændringsforslag. De lodsejere, som har ytret ønske om det, har holdt et feltmøde ved vandløbet sammen med kommunens vandløbsmedarbejder og en rådgiver fra Hedeselskabet. Og kommunen har så vidt muligt rettet projektet ind efter lokale ønsker og idéer. Lodsejerne vil modtage endnu et orienteringsbrev i forbindelse med offentliggørelsen af det endelige projekt den 4. september 2004.

3 Typer af tiltag Udlægning af sten Restaureringstiltag i Skovsø-Gudum Å De planlagte restaureringstiltag i Skovsø-Gudum Å er som følger (indtegnet på regulativkort bilag 5-7): udlægning af sten (vandløbslovens 37, stk. 2) udskiftning af bundsubstrat til gydegrus etablering af sandfang oprensning af sand- og mudderaflejringer skyggegivende beplantning (vandløbslovens 37, stk. 1) diverse tiltag Efter gennemgang af hele Skovsø-Gudum Å vurderes det, at der på knapt 8 km vandløb vil være en miljøgevinst ved at udlægge store sten (40-60 cm i diameter) for hver 5-10 m og evt. dynger af mellemstore sten (20-40 cm i diameter). Følgende strækninger er umiddelbart udvalgt til udlægning af sten: st (2.293 m) st (1.847 m) st (85 m) st (25 m) st (40 m) st (2.083 m) st (400 m) st (1.096 m) Hedeselskabet har i notat af 29. juni 2004 (se bilag 9) gjort rede for på hvilke strækninger, der må forventes overskridelse af regulativets krav til vandføring ved udlægning af sten, og på hvilke strækninger dette er mindre sandsynligt. Det har imidlertid kun været muligt at vurdere overholdelse af kravkurverne på de strækninger, hvor der er fastlagt en kravkurve. I notatet konkluderes, at det er muligt, uden afvandingsmæssige konsekvenser, at udlægge sten på strækningen st Det anbefales at stenene lejres i vandløbsbunden, så den enkelte sten maksimalt når ca. 15 cm over den omgivende vandløbsbund. Udlægningen af sten på denne strækning er drøftet med lodsejeren i juli Efter aftale vil der blive foretaget et grødeskæring af vandløbet forud for udlægningen, så stene kan placeres til mindst gene for vandføringen. Der vil desuden blive foretaget Q/H målinger umiddelbart før og efter udlægningen, som en vejledende vurdering af stenenes effekt på vandføringen. Ifølge Hedeselskabet vil der være risici for afvandingsmæssige konsekvenser ved udlægning af sten på strækningen st Evt. udlægning bør kun omfatte sten, som lejres i vandløbsbunden med maksimalt 10 cm sten over den omgivende vandløbsbund. Der bør umiddelbart efter udlægning foretages kontrol af overholdelse af kravkurve, og eventuelle overskridelser bør straks føre til retablering.

4 Der vil desuden blive udlagt et antal store sten i udløbet af det nye sandfang i Vestermose Å's nederste del, så brinkerne ikke skrider sammen ved store vandføringer. Størstedelen af stenene kan kommunen hente gratis hos lokale lodsejere, mens sportsfiskerforeningen gerne hjælper med den endelige placering af stenene i vandløbet. Det er imidlertid ikke sikkert, at det er praktisk og økonomisk muligt at foretage stenudlægning på alle 8 km vandløb i år. I så fald vil de resterende sten blive lagt ud i Udskiftning af bundsubstrat På enkelte af de strækninger, hvor bundforholdene er slammet/mudret kan det være en fordel at opgrave det øverste lag af bunden og udskifte substratet med gydegrus. Det nye bundsubstrat skal efterfølgende suppleres med store sten, så strømmen kan koncentreres i en strømrende og dermed holde det nye gydegrus fri for slam- og sandaflejringer. Udskiftningen af bundsubstrat kan umiddelbart have en miljømæssig gevinst på følgende to strækninger: st (60 m) st (346 m) På de sidste ca. 350 m af Skovsø-Gudum Å umiddelbart inden udløbet til Tude Å (st ) er der med tiden etableret en bræmme af pindsvineknop, hvori slam og sand er aflejret. Denne bræmme, som er ca. en halv meter bred, er mere eller mindre landfast, hvormed vandløbets profil er indsnævret. Ved at fjerne pindsvineknoppen med rodnet samt sand- og mudderaflejringerne er der plads i profilet til at lægge gydegrus og store sten ud i stedet, hvilket vil forbedre fiskene og smådyrenes levevilkår betydeligt. Ifølge Hedeselskabets vandførings-vurdering vil der, uden afvandingsmæssige konsekvenser, kunne udlægges gydegrus på strækningen st i de i notatet angivne mængder. Sandfang Efter drøftelse med sportsfiskerne og rådgivere er der enighed om, at der med fordel kan etableres yderligere et eller flere sandfang i Skovsø-Gudum Å. På baggrund af gennemgangen af vandløbet i juni 2004 blev besluttet, at der så vidt muligt vil blive etableret et sandfang umiddelbart opstrøms Dævidsrødvej (st ) og et umiddelbart nedstrøms motorvejbroen (st ), såfremt det accepteres af lodsejerne. Begge steder er der behov for sandfang og praktisk mulighed for etablering og efterfølgende oprensninger. Ved etablering af sandfanget nedstrøms motorvejsbroen vil muligheden for oprensning af aflejret sand i brounderløbet desuden blive undersøgt og om muligt gennemført.

5 Sandfangene bliver anlagt ved at udvide vandløbets bundbredde 2-3 gange og sænke bunden til ca. 1 m under normal bund. Sandfangets længde graves til ca. 10 gange vandløbets bredde, afhængig af sandtransportens størrelse samt pladsen på den givne strækning. Oprensning Skyggegivende beplantning Desuden skal vandløbet renses for sand- og mudderaflejringer i brounderløbet under Nykøbing Landevej (st ), hvorefter der skal udlægges store sten i underløbet. På strækningen st er ligeledes aflejret sand og mudder, og en oprensning på denne strækning er også tiltrængt. Det ville ydermere være en naturmæssig gevinst for vandløbet, hvis der blev plantet mere skyggegivende vegetation på den lysåbne strækning mellem Sorøvej og Holbækvej (st ). Der er imidlertid ved at blive udarbejdet et samlet naturpark-projekt for områder i forbindelse med anlæggelsen af golfbanen, og plantningen langs vandløbsstrækningen vil blive indtænkt i dette samlede projekt. Ved plantningen af træer og buske langs vandløbet i 2003 blev strækningen st sprunget over, idet lodsejeren havde planer om etablering af et vådområde på denne strækning. Vådområdeprojektet er ikke umiddelbart aktuelt mere, men udfra lodsejerens ønsker om landskabelige hensyn, vil der kun blive plantet træer og buske på strækningerne st og st På strækningen st vil der kun blive plantet lave buske og ingen træer. I alt skal plantes ca træer/buske på ca. 1 km vandløb. De valgte træer og buske vil primært bestå af rødel og ask samt en række hjemmehørende træer og buske, som skal fungere som skovbrynsbeplantningen mellem vandløb og marker. Plantningen foretages af elever fra Selandia - Center for Erhvervsuddannelse som en del af den praktiske undervisning for skovbrugs- og anlægsgartnereleverne. Planterne sættes så vidt muligt langs vandløbets sydside jævnt over hele strækningen. Da vækstforholdene er hårde for de små planter, vil ikke alle overleve, og dermed opnås med tiden en "tilfældig" lys/skygge fordeling (2/3 beskygning anbefales). Diverse tiltag Foruden behovet for ovenstående tiltag blev der ved gennemgang af vandløbet i juni 2004 observeret flere småting, som yderligere bør bringes i orden af hensyn til vandløbets fysiske forhold. På strækningen st blev der registreret et vadested og fire vandingssteder, som medfører erosion af brinken og dermed materialetransport i vandløbet. Der bør etableres en bro og vandingssteder i form af planker ilagt sten, så erosionen forhindres. I 2003 etablerede kommunen efter aftale med lodsejeren to vandingssteder på strækningen st , og samme løsning vil blive drøftet med ejeren af strækningen st

6 På strækningen st er registreret tre ruser og et hyttefad. Forholdene omkring disse fiskeredskaber skal undersøges nærmere, så de overholder gældende regler for fiskeri i vandløbet og ikke forårsager spærringer i vandløbet. Der blev desuden registreret nedfaldne grene, som skal fjernes, og udløb, som skal undersøges nærmere. Disse tiltag er imidlertid ikke en del af restaureringsprojektet Typer af tiltag Skyggegivende beplantning Restaureringstiltag i Maglemose Å Restaureringstiltagene i Maglemose Å omfatter (indtegnet på regulativkort bilag 8) udelukkende skyggegivende beplantning (vandløbsloven 37, pkt. 1). Maglemose Å er lysåbent på stort set hele strækningen, og skyggegivende beplantning vil med tiden begrænse væksten af planter i vandløbet og på brinken betydeligt, alt imens vegetationens rødder vil sikre brinken mod udskridning. Desuden vil vegetationen sænke temperaturen i vandløbet og fungere som levested for insekter, fugle og vildt. Der vil ligeledes her blive plantet rødel og ask samt skovbrynsplanter, og plantningen vil også her blive foretaget af eleverne fra Selandia. Det er kun praktisk muligt at plante på de første 640 m af den offentlige strækning samt de sidste ca. 400 m af den private strækning (efter aftale med ejeren). Det vil i alt omfatte ca træer og buske. Plantningen på de ca. 400 m privat vandløb er efter aftale med lodsejeren, og kommunens vedligeholdelsespligt og -ret vil efter aftale blive tinglyst på ejendommen. Med tiden kan plantningen langs Maglemose Å evt. suppleres med udlægning af sten og gydegrus. Det vil desuden være relevant at få stoppet andefodringen i mosen på vandløbets øvre strækning, da den medfører slamaflejringer i vandløbet. Anlægsudgifter Økonomi De samlede tiltag for de to vandløb er indtegnet på kort bilag 10. På baggrund af sidste års restaureringsprojekt samt oplysninger fra Hedeselskabet angives her overslagspriser for de planlagte tiltag: Udlægning af sten (knapt 8 km, ca stk.) Udskiftning af bundsubstrat til gydegrus (ca. 400 m) Sandfang (2 stk.) Sandoprensninger (ca. 150 m, ét underløb) Skyggegivende beplantning (ca. 2 km) Vandingssteder (4 stk.) Rådgivning mv., Hedeselskabet Annoncering I alt kr kr kr kr kr kr kr kr kr.

7 De endelige udgifter kan variere alt efter det reelle antal mandskabsog maskintimer samt rådgivningsbehovet ved etablering af sandfang og udlægning af sten og grus kr. er det maksimale beløb, der i år er budgetteret til restaureringstiltag. Kommunen har den 13. juli 2004 modtaget bevilling fra Direktoratet for FødevareErhverv, som giver et tilskud til projektet fra Fiskeplejen 2004 på kr. Driftsudgifter 3 områder Offentlighedsfase Praktisk arbejde Foruden anlægsudgifterne i 2004 vil der i årene fremover være en begrænset driftsudgift til tømning af sandfang og evt. beskæring af træer og buske. Restaureringstiltagene vil imidlertid mindske det ordinære vedligeholdelsesbehov, hvormed der frigives ressourcer til de nye opgaver. Naturbeskyttelsesloven De to udvalgte vandløb og en stor del af de omkringliggende engarealer er omfattet af naturbeskyttelseslovens 3 om beskyttede naturtyper. Det medfører, at der forud for gennemførelsen af de tiltænkte tiltag skal foreligge en dispensation fra Vestsjællands Amt. Kommunen modtog denne dispensation den 23. august 2004 gældende i 3 år (jf. bilag 11). Dispensationen forudsætter, at arbejdet i selve vandløbet ikke sker i perioden 1. november - 1. marts af hensyn til ørredernes gydning, og at kommunen indhenter de fornødne tilladelser fra berørte lodsejere. Tidsplan Forslag til restaureringsprojekt har i henhold til "Bekendtgørelse om vandløbsregulering mv." (nr. 424) været ude til 8 ugers offentligt gennemsyn (3. juli august 2004). Herefter er det endelige projekt offentliggøres med 4 ugers klagefrist i henhold til vandløbslovens 81 (4. september - 2. oktober 2004). Tiltagene til forbedring af bundforholdene (udlægning af sten, udskiftning af bundsubstrat til gydegrus oprensning af aflejringer og etablering af sandfang) vil blive gennemført i oktober Plantningen af skyggegivende træer og buske vil efter aftale med lærerne på Selandia foretages i november 2004.

8 Bilag Til orientering er vedlagt følgende bilag: 1. Kort over målopfyldelse i Skovsø-Gudum Å. 2. Udsnit af "Idékatalog til forbedringer af de fysiske forhold i udvalgte vandløb i Slagelse Kommune", Hedeselskabet, Udsnit af "Status for opfyldelse af Vandløbsplanens mål - Tude Å systemet", Natur & Miljø, Vestsjællands Amt, Udsnit af "Slagelse Kommune - vandløbsundersøgelser i Tude Å systemet mv.", Natur & Miljø, Vestsjællands Amt, Regulativkort over Skovsø-Gudum Å st med tiltænkte tiltag. 6. Regulativkort over Skovsø-Gudum Å st med tiltænkte tiltag. 7. Regulativkort over Skovsø-Gudum Å st med tiltænkte tiltag. 8. Regulativkort over Maglemose Å med tiltænkte tiltag. 9. Notat "Skovsø-Gudum Å, muligheder for udlægning af sten i relation til overholdelse af gældende regulativ", Hedeselskabet Miljø og Energi, Kort over restaureringstiltag i Skovsø-Gudum Å og Maglemose Å "Dispensation til restaureringsprojekt", Natur & Miljø, Vestsjællands Amt, 20. august 2004.

9 Hallelev # # Sandfang Oprensning af sand Udlægning af sten Udlægning af gydegrus Skyggegivende beplantning Sønderup Tyvelse Næsbyskov Ll. Valby Slagstrup Årslev Gudum Å # Slagelse By Gudum # Vestermose Å Ollerup Skovsø Å Ottestrup Skovsø Lillevang Tyvelse Huse Sorterup # Vedbysønder Lillevangsrenden Vedbynørre Maglemose Å # Ll. Frederikslund

RESTAURERINGSPROJEKT 2005 Skovsø-Gudum Å, Vestermose Å og Maglemose Å

RESTAURERINGSPROJEKT 2005 Skovsø-Gudum Å, Vestermose Å og Maglemose Å RESTAURERINGSPROJEKT 2005 Skovsø-Gudum Å, Vestermose Å og Maglemose Å Fokus på fysiske forhold Restaurering 2003 Restaurering 2004 Restaurering 2005 Skovsø-Gudum Å Slagelse Kommune har sat fokus på vandløbenes

Læs mere

RESTAURERINGSPROJEKT restaureringstiltag i Skovsø-Gudum Å

RESTAURERINGSPROJEKT restaureringstiltag i Skovsø-Gudum Å RESTAURERINGSPROJEKT restaureringstiltag i Skovsø-Gudum Å Formål Målsætning Spildevand Dårlige fysiske forhold Hedeselskabets forundersøgelser Amtets forundersøgelse Skovsø-Gudum Å er i dag Slagelse Kommunes

Læs mere

Ansøgning om tilskud til restaurering af Bjerge Å

Ansøgning om tilskud til restaurering af Bjerge Å Ansøgning om tilskud til restaurering af Bjerge Å Indledning Slagelse Kommune er gennem Regionplanen forpligtet til at forbedre vandløbskvaliteten i kommunens vandløb med henblik på at leve op til de fastlagte

Læs mere

Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke. Restaureringsprojekt - Damvad Å.

Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke. Restaureringsprojekt - Damvad Å. Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Restaureringsprojekt - Damvad Å. Station 5695 6383 INDLEDNING... 3 BAGGRUND... 3 NUVÆRENDE OG FREMTIDIG SKIKKELSE.... 3

Læs mere

Forslag: Restaurering af Elverdamsåen, st

Forslag: Restaurering af Elverdamsåen, st VIRKSOMHED OG MILJØ Dato: 13. marts 2018 Sagsb.: Frej Faurschou Hastrup Sagsnr.: 18/11258 Dir.tlf.: 72365359 E-mail: freha@holb.dk Forslag: Restaurering af Elverdamsåen, st. 3.934-5.540 Forslag til restaurering

Læs mere

NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej Hvalsø T H

NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej Hvalsø T H NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 H www.lejre.dk Anne-Marie Kristensen Natur & Miljø D 4646 4952 E ankr@lejre.dk Dato: 13. marts 2018 FORSLAG Restaurering af Elverdamsåen,

Læs mere

Skovsø Å ved Sorøvej projekt 2014

Skovsø Å ved Sorøvej projekt 2014 Skovsø Å ved Sorøvej projekt 2014 Slagelse Kommune har sammen med en lang række lodsejere restaureret mere end 50 km vandløb de sidste ti år. Det har medført en klar forbedring af vandløbstilstanden generelt

Læs mere

Skovsø Å øvre del projekt 2014

Skovsø Å øvre del projekt 2014 Skovsø Å øvre del projekt 2014 Slagelse Kommune har sammen med en lang række lodsejere restaureret mere end 50 km vandløb de sidste ti år. Det har medført en klar forbedring af vandløbstilstanden generelt

Læs mere

Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej Ølstykke. Dato 31. oktober 2016 J.nr. 15/17636

Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej Ølstykke. Dato 31. oktober 2016 J.nr. 15/17636 Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Dato 31. oktober 2016 J.nr. 15/17636 Restaureringsprojekt Damvad Å. Station 5.458-6.383 BAGGRUND... 3 MÅLSÆTNING FOR DAMVAD

Læs mere

Vandløbsprojekt 2012 Vestermose Ås udspring

Vandløbsprojekt 2012 Vestermose Ås udspring Teknik & Miljø Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 lagaa@slagelse.dk www.slagelse.dk Vandløbsprojekt 2012 Vestermose Ås udspring 21. april 2012 Sagsid.: 330-2012-21682 Kontaktperson: Lars Gaarn Dir.tlf.:

Læs mere

Ansøgning om fiskeplejemidler til Lungrenden og Øllemoserenden, Skælskør Kommune

Ansøgning om fiskeplejemidler til Lungrenden og Øllemoserenden, Skælskør Kommune NOTAT Til: Danmarks Fiskeriundersøgelser, Fiskeplejemidlerne Fra: Skælskør Kommune v. Hedeselskabet Miljø og Energi as Dato: 21.02.06 Emne: Ansøgning om fiskeplejemidler til Lungrenden og Øllemoserenden,

Læs mere

Høringsudkast til projektforslag Etablering af sandfang, fjernelse af sand og reetablering af brinker i Hvirlå (Kommunevandløb Rav 38 / 4232)

Høringsudkast til projektforslag Etablering af sandfang, fjernelse af sand og reetablering af brinker i Hvirlå (Kommunevandløb Rav 38 / 4232) Høringsudkast til projektforslag Etablering af sandfang, fjernelse af sand og reetablering af brinker i Hvirlå (Kommunevandløb Rav 38 / 4232) Byg, Natur og Miljø Juli 2018 Journal nr.: 18/22745 Forord

Læs mere

Projektbeskrivelser Restaurering af Seerdrup Å.

Projektbeskrivelser Restaurering af Seerdrup Å. Miljø og Natur Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 thhil@slagelse.dk www.slagelse.dk Projektbeskrivelser Restaurering af Seerdrup Å. Baggrund for projektet Slagelse Kommune er gennem Regionplanen

Læs mere

Restaurering af vandløb nedstrøms Halkevad Mølle.

Restaurering af vandløb nedstrøms Halkevad Mølle. Miljø og Natur Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 thhil@slagelse.dk www.slagelse.dk Restaurering af vandløb nedstrøms Halkevad Mølle. Baggrund for projektet Slagelse Kommune er gennem regionplanen

Læs mere

HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN

HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Bosætning og Erhverv Mellemgade 15, 5600 Faaborg HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Udlægning af gydegrus og strømkoncentratorer i Lammehavebækken st. 3.200-4.200 m og st. 5.060-7.350

Læs mere

Projektet er i offentlig høring i 4 uger fra d. 13. november til d. 11. december 2015.

Projektet er i offentlig høring i 4 uger fra d. 13. november til d. 11. december 2015. Bosætning og Erhverv Mellemgade 15, 5600 Faaborg HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Udlægning af gydegrus og strømkoncentratorer i Vittinge Å st. 3.600-4.900 m. Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

Center for Plan & Miljø

Center for Plan & Miljø Center for Plan & Miljø Postadresse: Frederiksgade 9-4690 Haslev Telefon 56203000 www.faxekommune.dk Kontoradresse: Frederiksgade 9 4690 Haslev Direkte 56203039 aplan@faxekommune.dk Dato 26. juli 2018

Læs mere

Tinghuse Å med angivelse af restaureringsstrækningerne indsats-220, 227 og 229(markeret med ring).

Tinghuse Å med angivelse af restaureringsstrækningerne indsats-220, 227 og 229(markeret med ring). Restaureringsforslag til Tinghuse Å, Indsats-220, 227 og 229 Vandplan 1 Tinghuse Å er et tilløb til Pøle Å og dermed en del af Arresø Systemet. Tinghuse Å udspringer i Harager Hegn, tæt ved byen Mårum

Læs mere

Rapport for hovedvandoplandet: 2.4 Køge Bugt

Rapport for hovedvandoplandet: 2.4 Køge Bugt Side 1 af 5 Forslag til indsatsprogram 2015-2021 Rapport for hovedvandoplandet: 2.4 Køge Bugt 02-07-2014 Samlet økonomisk opgørelse af valgte virkemidler for hele hovedvandopland 2.4 Køge Bugt : 2.4 Genslyngning

Læs mere

Forslag til udlægning af sten og gydegrus ved restaurering af Ellebæk i Næstved Kommune

Forslag til udlægning af sten og gydegrus ved restaurering af Ellebæk i Næstved Kommune Forslag til udlægning af sten og gydegrus ved restaurering af Ellebæk i Næstved Kommune Havørred Rapport til Næstved Kommune Udarbejdet 9. oktober 2003 af Biotop v/rådgivende biolog Jan Nielsen Ønsbækvej

Læs mere

Vandløbsrestaurering Thorup-Skallerup bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( )

Vandløbsrestaurering Thorup-Skallerup bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( ) Vandløbsrestaurering Thorup-Skallerup bæk Vandområdeplan Jylland-Fyn (2015-2021) 0 Baggrund I Thorup-Skallerup bæk er der i udpeget tre vandløbsindsatser (kort 1). de udpegede indsatser, omhandler restaurering

Læs mere

Trend Dambrug Fjernelse af spærring

Trend Dambrug Fjernelse af spærring Trend Dambrug Fjernelse af spærring Slutrapport December 2017 1 Indhold Slutrapport... 1 1. BAGGRUND... 3 1.1 Indhold i slutrapport... 3 1.2 Projektlokaliteten... 3 1.2 Vandløbet og den fysiske spærring...

Læs mere

Projektbeskrivelse for reguleringsprojekt i vandløbet Tudserenden

Projektbeskrivelse for reguleringsprojekt i vandløbet Tudserenden Projektbeskrivelse for reguleringsprojekt i vandløbet Tudserenden Vandløb: Tudserenden Projekt: Etablering af sandfang, udlægning af gydegrus og sten i Tudserenden. Sted: Tudserenden st. 1906-4045 m, Langeland

Læs mere

Bestemmelser for vedligeholdelse af private vandløb

Bestemmelser for vedligeholdelse af private vandløb Bestemmelser for vedligeholdelse af private vandløb Indledning Bestemmelserne fastlægger, hvordan private vandløb i Silkeborg Kommune skal vedligeholdes på en miljømæssigt forsvarlig måde samtidig med

Læs mere

Restaurering af Lindes Å, Mindelunden

Restaurering af Lindes Å, Mindelunden Teknik og Miljø Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Restaurering af Lindes Å, Mindelunden Lindes Å, som løber gennem Mindelunden, er en del af Tude Å systemet. Tude

Læs mere

Restaurering af gydebanker i Seerdrup Å og Tude Å

Restaurering af gydebanker i Seerdrup Å og Tude Å Miljø og Natur Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 thhil@slagelse.dk www.slagelse.dk Restaurering af gydebanker i Seerdrup Å og Tude Å - et grønt samarbejde mellem Slagelse Kommune og de lokale sportsfiskerforeninger

Læs mere

Restaurering Faxe Å fra station

Restaurering Faxe Å fra station Restaurering Faxe Å fra station 3000-3500 Redegørelse Faxe Kommune ønsker at forbedre de fysiske forhold i Faxe Å fra station 3000 til 3500 mellem Lindegårdsvej og Faxe Havnevej. Faxe Kommune arbejder

Læs mere

Gl Hastrupvej Køge

Gl Hastrupvej Køge Returadresse: Køge Kommune, Miljøafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Køge Golf Klub Gl Hastrupvej 12 4600 Køge Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen Restaurering af Tangmosebækken opstrøms Egøjevej

Læs mere

Hørings - Vandløbsrestaurering Marie Magdalene bæk, Savværksvej 1

Hørings - Vandløbsrestaurering Marie Magdalene bæk, Savværksvej 1 Til Høringsberettigede 28-06-2016 Sagsnummer.: 16/18937 Sagstype: KLE: 06.02.10 Sagsbehandler: Steen Ravn Christensen Tlf.: 87 53 54 10 Hørings - Vandløbsrestaurering Marie Magdalene bæk, Savværksvej 1

Læs mere

NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej Hvalsø T H

NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej Hvalsø T H NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 H www.lejre.dk Anne-Marie Kristensen Natur & Miljø D 4646 4952 E ankr@lejre.dk Dato: 13. marts 2018 FORSLAG Ændret grødeskæring i

Læs mere

Høring - Vandløbsrestaurering Høgvad bæk, Kelstrupvej 19, 8560 Kolind.

Høring - Vandløbsrestaurering Høgvad bæk, Kelstrupvej 19, 8560 Kolind. Til Høringsberettigede 20. december 2016 Sagsnr.: 16/41298 Kontaktperson: Niclas Patrick Boyton 87535249 npb@syddjurs.dk Høring - Vandløbsrestaurering Høgvad bæk, Kelstrupvej 19, 8560 Kolind. Syddjurs

Læs mere

Vedskølle Å mellem Vedskøllevej og Egøjevej. Høring af restaureringsprojekt jf. Vandløbsloven

Vedskølle Å mellem Vedskøllevej og Egøjevej. Høring af restaureringsprojekt jf. Vandløbsloven Returadresse: Køge Kommune, Miljøafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen Vedskølle Å mellem Vedskøllevej og Egøjevej. Høring af restaureringsprojekt jf. Vandløbsloven

Læs mere

Forslag: Ændret grødeskæring i Elverdamsåen, st

Forslag: Ændret grødeskæring i Elverdamsåen, st VIRKSOMHED OG MILJØ Dato: 13. marts 2018 Sagsb.: Frej Faurschou Hastrup Sagsnr.: 18/11261 Dir.tlf.: 72365359 E-mail: freha@holb.dk Forslag: Ændret grødeskæring i Elverdamsåen, st. 0-7.046 Forslag til ændret

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Vandmiljø og Landbrug Grøndalsvej 1C, 8260 Viby J Se udsendelsesliste side 6 Høring af projekt til regulering af Fiskbæk på matrikel nr. 4ae, Malling by, Malling Hermed sendes projekt til regulering af

Læs mere

Center for Miljø og Natur Team Vand. Fremme af projektforslag om etablering af sandfang i Valmosegrøften st m.

Center for Miljø og Natur Team Vand. Fremme af projektforslag om etablering af sandfang i Valmosegrøften st m. Center for Miljø og Natur Team Vand Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved www.naestved.dk Dato 18-6-2015 Sagsnr. 06.02.03-P20-1-15 Sagsbehandler Malene Callesen Dall +455588 6191 Fremme af projektforslag

Læs mere

Projektforslag i høring Udlægning af gydesubstrat og skjulesten i Højbro Å st

Projektforslag i høring Udlægning af gydesubstrat og skjulesten i Højbro Å st Jan Ove Hornum Åmosevejen 18 A 3210 Vejby Sag: 06.02.10-P19-2-18 23. marts 2018 Projektforslag i høring Udlægning af gydesubstrat og skjulesten i Højbro Å st. 1239-1500 Vandløbsmyndigheden i Gribskov Kommune

Læs mere

Gennemførelse af vandløbsrestaurering i Stenvadrenden (Ajstrup Bæk) og Vidkær Å, Vidkær Å s vandløbssystem.2014/2015.

Gennemførelse af vandløbsrestaurering i Stenvadrenden (Ajstrup Bæk) og Vidkær Å, Vidkær Å s vandløbssystem.2014/2015. Gennemførelse af vandløbsrestaurering i Stenvadrenden (Ajstrup Bæk) og Vidkær Å, Vidkær Å s vandløbssystem.2014/2015. 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. GENNEMFØRTE INDSATSER... 4 2.1 Indsats

Læs mere

Svendborg kommune har valgt at fremme projektforslaget og ifølge bekendtgørelsens 1 15 skal projektet sendes i offentlig høring i 4 uger.

Svendborg kommune har valgt at fremme projektforslaget og ifølge bekendtgørelsens 1 15 skal projektet sendes i offentlig høring i 4 uger. Vandpleje Fyn Miljø, Erhverv og Teknik Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 natur@svendborg.dk www.svendborg.dk Høring vedr. udlægning af gydebanker og skulesten i Vandløb

Læs mere

Hvidbog. Gribskov Kommunes vandløbsrestaureringsforslag, vandplan 1.

Hvidbog. Gribskov Kommunes vandløbsrestaureringsforslag, vandplan 1. Hvidbog. Gribskov Kommunes vandløbsrestaureringsforslag, vandplan 1. Dette notat er en gennemgang af høringssvar til vandløbsrestaureringsforslag i forbindelse med vandplan 1 - indsatserne i Gribskov Kommune

Læs mere

UDKAST - Tilladelse til restaurering og regulering af N 24

UDKAST - Tilladelse til restaurering og regulering af N 24 Tønder Kommune Wegners Plads 2 6270 Tønder Att. Simon B. Pedersen Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929237 Mail: cws@toender.dk Sags id.: 06.02.03-P19-1-17 Ks: SB Xx april 2018 UDKAST - Tilladelse til

Læs mere

Offentlig høring af forslag til regulering af privat vandløb ved Bergs Plads ved Haderslev Dam

Offentlig høring af forslag til regulering af privat vandløb ved Bergs Plads ved Haderslev Dam til lodsejere, berørte parter og øvrige høringsberettigede Haderslev Kommune Teknik og Miljø Simmerstedvej 1A, 1. sal 6100 Haderslev Fax. 74 34 21 44 www.haderslev.dk Dir. tlf. 74 34 21 47 kimh@haderslev.dk

Læs mere

Slutrapport. Vandplanprojekt Amdal. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond

Slutrapport. Vandplanprojekt Amdal. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond Slutrapport Vandplanprojekt Amdal Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Den Europæiske Fiskerifond: Danmark og Europa investerer i bæredygtigt fiskeri og akvakultur Den Europæiske

Læs mere

Vandplanprojekt Gøggårds Bæk aal Vandområdeplan: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune

Vandplanprojekt Gøggårds Bæk aal Vandområdeplan: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Forundersøgelse VP2 Vandplanprojekt Gøggårds Bæk aal1.1.0493 Vandområdeplan: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Indsats Projektet omfatter vandløbsforekomst aal1.1.0493,

Læs mere

Sydvestjysk Sportsfiskerforening v/formand Jens Lygum Krogvej Esbjerg

Sydvestjysk Sportsfiskerforening v/formand Jens Lygum Krogvej Esbjerg Sydvestjysk Sportsfiskerforening v/formand Jens Lygum Krogvej 21 6700 Esbjerg Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947421 Afgørelse om udlægning af gydegrus i Agerbæk Sydvestjysk Sportsfiskerforening

Læs mere

Høringsudkast til projektforslag. Etablering af sandfang og udlægning af gydegrus i Surbæk (Kommunevandløb 4231)

Høringsudkast til projektforslag. Etablering af sandfang og udlægning af gydegrus i Surbæk (Kommunevandløb 4231) Høringsudkast til projektforslag Etablering af sandfang og udlægning af gydegrus i Surbæk (Kommunevandløb 4231) Byg, Natur og Miljø Januar 2019 Journal nr.: 18/40827-1 - Forord Restaureringsprojekt til

Læs mere

TILLÆGSREGULATIV FOR TISTED-TERNDRUP BÆK MED TILLØB

TILLÆGSREGULATIV FOR TISTED-TERNDRUP BÆK MED TILLØB Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 06.02.00-P24-3-16 Ref.: Jens Peter Neergaard Direkte tlf. 97113623

Læs mere

Projekt for frilægning af rørlagt strækning st st på det offentlige vandløb Kærgrøft Esbjerg Kommune

Projekt for frilægning af rørlagt strækning st st på det offentlige vandløb Kærgrøft Esbjerg Kommune Esbjerg Kommune Vandløb Park & Natur Frodesgade 30 6700 Esbjerg Att. Tomas Jensen Sag nr.: 2012-6698 Dato: E-mail: Tlf.nr. Projekt for frilægning af rørlagt strækning st. 1010 st. 1563 på det offentlige

Læs mere

Offentlig høring af forslag til regulering af Mosevangen. Baggrund. Udsendt til lodsejere og øvrige parter i sagen

Offentlig høring af forslag til regulering af Mosevangen. Baggrund. Udsendt til lodsejere og øvrige parter i sagen Udsendt til lodsejere og øvrige parter i sagen By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Offentlig høring af forslag til regulering af Mosevangen.

Læs mere

FORUNDERSØGELSE. Vandløbsrestaurering. Lund Bæk

FORUNDERSØGELSE. Vandløbsrestaurering. Lund Bæk FORUNDERSØGELSE Vandløbsrestaurering Lund Bæk Vandplan: Vandområdeplaner 2015-2021 Vandområde nr: o7095 Hovedvandopland: 1.2 Limfjorden Fiskeristyrelsen/Landbrugsstyrelsen journal nr. 17-0258017 Nov. 2018

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven af projektforslag til forbedring af gyde- og opvæksområder i Skallebæk (HØRINGSUDGAVE supplerende høring)

Godkendelse efter vandløbsloven af projektforslag til forbedring af gyde- og opvæksområder i Skallebæk (HØRINGSUDGAVE supplerende høring) Ribe Sportsfiskerforening Niels. L. Michaelsen Email: nlm@lodberg.org Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Dato 9. juni 2015 Sags id 13/12576 Login tojen Sagsbehandler Tomas Jensen Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

Restaureringsprojekt Genåbning af rørlagt strækning og restaurering ved Kastkær Bæk

Restaureringsprojekt Genåbning af rørlagt strækning og restaurering ved Kastkær Bæk Restaureringsprojekt Genåbning af rørlagt strækning og restaurering ved Kastkær Bæk Foto: Kastkær Bæk nedstrøms for omløbsstryget. Indholdsfortegnelse Formål 3 Baggrund og fysiske forhold 3 Planlagte typer

Læs mere

Hørsholm Kommune Center for Teknik

Hørsholm Kommune Center for Teknik Hørsholm Kommune Center for Teknik Dispensation efter Naturbeskyttelseslovens 1 3 samt godkendelse efter Vandløbsloven 2 og Bekendtgørelse om vandløbsregulering og restaurering m.m 3 af restaureringsprojekt

Læs mere

Vandplanprojekt Hejselbæk o8031_b Vandområdeplan: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune

Vandplanprojekt Hejselbæk o8031_b Vandområdeplan: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Forundersøgelse VP2 Vandplanprojekt Hejselbæk o8031_b Vandområdeplan: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Indsats Projektet omfatter vandløbsforekomst o8031_b, der er 4,322

Læs mere

Center for Teknik & Miljø

Center for Teknik & Miljø Center for Teknik & Miljø Postadresse: Natur & Miljø Frederiksgade 9-4690 Haslev Telefon: 56 20 30 00 Telefax : 56 20 30 01 www.faxekommune.dk Kontoradresse: Industrivej 2 4683 - Rønnede Projektbeskrivelse

Læs mere

Projektforslag i høring Tilladelse til restaurering af Sideløb til Saltruprenden

Projektforslag i høring Tilladelse til restaurering af Sideløb til Saltruprenden TORERO HOLDING ApS Rued Langgaards Vej 6 2300 København S 22. marts 2018 Sag: 06.02.10-P19-1-18 Projektforslag i høring Tilladelse til restaurering af Sideløb til Saltruprenden Vandløbsmyndigheden i Gribskov

Læs mere

Egeskov Gade 18, 5772 Kværndrup Karlsbjergvej 39, Sdr. Broby 5672 Broby

Egeskov Gade 18, 5772 Kværndrup Karlsbjergvej 39, Sdr. Broby 5672 Broby HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Realisering af en vandplansindsatser i Albækken og en i Sallinge Å Faaborg-Midtfyn Kommune har den 1. november 2015 søgt om godkendelse til at

Læs mere

Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( )

Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( ) Vandløbsrestaurering Sejerslev bæk Vandområdeplan Jylland-Fyn (2015-2021) 0 Baggrund Den udpegede indsats, AAL-508, åbning af rørlægning i Sejerslev Bæk, er omfattet af Vandområdeplan Jylland-Fyn (2015-2021).

Læs mere

FORUNDERSØGELSE VANDLØBSRESTAURERING: EJBY Å, FJERNELSE AF FAUNASPÆRRING

FORUNDERSØGELSE VANDLØBSRESTAURERING: EJBY Å, FJERNELSE AF FAUNASPÆRRING EU og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har deltaget i finansieringen af dette projekt Lejre Kommune Maj 201 4 FORUNDERSØGELSE VANDLØBSRESTAURERING: EJBY Å, FJERNELSE AF FAUNASPÆRRING PROJEKT

Læs mere

Alle lodsejere og interessenter 24-01-2014 Sags id.: 13/1782 Sagsbehandler: Kristiina Mardi

Alle lodsejere og interessenter 24-01-2014 Sags id.: 13/1782 Sagsbehandler: Kristiina Mardi Alle lodsejere og interessenter 24-01-2014 Sags id.: 13/1782 Sagsbehandler: Kristiina Mardi Offentlig høring af restaureringsprojekt i Gammelby Mølleå Fredericia Kommune ønsker at gennemføre restaureringstiltag

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S Sverriggårdsvej Skørping

Rebild Vand & Spildevand A/S Sverriggårdsvej Skørping Center Natur og Miljø Rebild Vand & Spildevand A/S Sverriggårdsvej 3 9520 Skørping Via mail: jeha@rebildforsyning.dk Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr:

Læs mere

Vandpleje Fyn. Tilladelse til udlægning af gydebanker og skjulesten i Vandløb fra Egense

Vandpleje Fyn. Tilladelse til udlægning af gydebanker og skjulesten i Vandløb fra Egense Vandpleje Fyn Miljø, Erhverv og Teknik Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 natur@svendborg.dk www.svendborg.dk Tilladelse til udlægning af gydebanker og skjulesten i

Læs mere

Restaurering af Øllemoserenden

Restaurering af Øllemoserenden Slagelse Kommune Center for Teknik og Miljø Dahlsvej 3 4220 Korsør Att.: Jannick Balduin Berg Madsen C enter for M iljø P lan og T eknik N atur, V ej og T rafik Dahls vej 3 4220 Korsør T lf. 5 8 5 7 3

Læs mere

Vandplanprojekt Hejselbæk o8031_c Vandområdeplan: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune

Vandplanprojekt Hejselbæk o8031_c Vandområdeplan: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Forundersøgelse VP2 Vandplanprojekt Hejselbæk o8031_c Vandområdeplan: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Indsats Projektet omfatter vandløbsforekomst o8031_c, der er 5,594

Læs mere

Restaurering af fire sammenhængende delstrækninger fra Bjerge Ås udspring.

Restaurering af fire sammenhængende delstrækninger fra Bjerge Ås udspring. Teknik & Miljø Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 lagaa@slagelse.dk www.slagelse.dk Restaurering af fire sammenhængende delstrækninger fra Bjerge Ås udspring. Baggrund for projektet Slagelse Kommune

Læs mere

Varde Kommune. Naturcenteret Bytoften Varde

Varde Kommune. Naturcenteret Bytoften Varde Varde Kommune Naturcenteret Bytoften 2 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947418 Dispensation efter Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter Vandløbsloven til etablering af tre gydestryg

Læs mere

Regulering af vandløb i Dyrhave (Løjt 11) med henblik på etablering af sandfang og udlægning af gydegrus

Regulering af vandløb i Dyrhave (Løjt 11) med henblik på etablering af sandfang og udlægning af gydegrus Regulering af vandløb i Dyrhave (Løjt 11) med henblik på etablering af sandfang og udlægning af gydegrus Aabenraa Kommune 2017 Kultur, Miljø og Erhverv Juli 2017 Byg, Natur & Miljø Journal nr.: 17/19610

Læs mere

Restaurering i Simested Å ved Ålestrup

Restaurering i Simested Å ved Ålestrup Restaurering i Simested Å ved Ålestrup 1 Indhold Restaurering i Simested Å ved Ålestrup... 1 Indledning... 3 Udførelsen... 4 Bilag 1... 11 Detailprojekt for restaurering af Simested Å ved Ålestrup... 11

Læs mere

Ansøgning om ventilering af gydebanker, samt udlægning af sten til brinksikring og skjul i Højbro Å, st

Ansøgning om ventilering af gydebanker, samt udlægning af sten til brinksikring og skjul i Højbro Å, st Ansøgning om ventilering af gydebanker, samt udlægning af sten til brinksikring og skjul i Højbro Å, st. 2730-3500 Undertegnede skal hermed på vegne af Helsinge og Omegns Sportsfiskerforening og Den sjællandske

Læs mere

FORUNDERSØGELSE. Vandløbsrestaurering. Limfjord Nord

FORUNDERSØGELSE. Vandløbsrestaurering. Limfjord Nord FORUNDERSØGELSE Vandløbsrestaurering Limfjord Nord Vandopland: 1.2 Limfjorden Indsatser ref. nr.: Februar 2016 Revideret juni 2016 Spærringer: RIN-00288, RIN-00291, RIN-00293, RIN-00298, RIN-00308, RIN-00309,

Læs mere

Vandplanprojekt Røde Møllebæk o8036 Vandområdeplan: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune

Vandplanprojekt Røde Møllebæk o8036 Vandområdeplan: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Forundersøgelse VP2 Vandplanprojekt Røde Møllebæk o8036 Vandområdeplan: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Indsats Projektet omfatter vandløbsforekomst o8036, der er 8,106

Læs mere

Vandløb Information om ændringer i vandløb Fremtidens metoder - fysiske forbedringer

Vandløb Information om ændringer i vandløb Fremtidens metoder - fysiske forbedringer Vandløb Information om ændringer i vandløb Fremtidens metoder - fysiske forbedringer Hvad er vandløb? Vandløbsloven omfatter vandløb, åer, bække, grøfter, kanaler, rørledninger og dræn samt søer, damme

Læs mere

HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN

HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Udlægning af 4 gydebanker i Odense Å. Vandpleje Fyn har den 15. april 2015 søgt om godkendelse til at udlægge 4 gydebanker på 4 delstrækninger

Læs mere

Vandløbsrestaurering af Præstbjergbæk Projektbeskrivelse

Vandløbsrestaurering af Præstbjergbæk Projektbeskrivelse Vandløbsrestaurering af Præstbjergbæk Projektbeskrivelse Indhold 1. Projektets formål...1 2. Projektområde...2 3. Nuværende forhold...2 3.1 Præstbjergbæk...2 3.3 Natur...3 3.4 Plangrundlag...3 3.5 Ejendomsforhold...3

Læs mere

Projektforslag i høring efter vandløbsloven

Projektforslag i høring efter vandløbsloven Postadresse Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 03. juli 2015 Sags id 15-15421 Sagsbehandler Tine Baatrup Telefon direkte 76 16 15 05 E-mail tin8@esbjergkommune.dk Projektforslag

Læs mere

Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til 28. november Bygge- og Miljøafdelingen

Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til 28. november Bygge- og Miljøafdelingen Karup Å Sammenslutningen Att.: Ivan Andersen Sendes til ivanandersen2@gmail.com 28. november 2018 Offentliggørelse af restaureringsprojekt i Bøllingsø Kanal (st. 140-160 m) Karup Å Sammenslutningen (KÅS)

Læs mere

Vordingborg Kommune, Land og Miljø, Vandløbsmyndigheden, Østergårdstræde 1A, 4772 Langebæk

Vordingborg Kommune, Land og Miljø, Vandløbsmyndigheden, Østergårdstræde 1A, 4772 Langebæk Valdemarsgade 43 Postboks 200 4760 Vordingborg Tlf. 55 36 36 36 www.vordingborg.dk Sagsnr.: 13/6225 Land og Miljø Sagsbehandler: Jimmi Spur Olsen Dir. 55 36 24 96 jso@vordingborg.dk Reguleringsprojekt

Læs mere

Byfornyelsesudvalget for Sdr. Omme Benny Røjlund Jensen Vejlevej Sdr. Omme

Byfornyelsesudvalget for Sdr. Omme Benny Røjlund Jensen Vejlevej Sdr. Omme Byfornyelsesudvalget for Sdr. Omme Benny Røjlund Jensen Vejlevej 11 7260 Sdr. Omme Høring af tilladelse til etablering af kano ophalningsplads og fornyelse af en eksisterende terrasse på matr. nr. 7a Østerby

Læs mere

Viborg Kommune, Natur og Vand. Prinsens Allé Viborg. Ansøgning om vandløbsrestaurering i Skravad Bæk. Det private vandløb Skravad Bæk

Viborg Kommune, Natur og Vand. Prinsens Allé Viborg. Ansøgning om vandløbsrestaurering i Skravad Bæk. Det private vandløb Skravad Bæk Teknik & Miljø Natur og Vand Tlf.: 87 87 87 87 Viborg Kommune Att.: Natur og Vand hsjen@viborg.dk viborg.dk Ansøgning om vandløbsrestaurering i Skravad Bæk Vandløb: Det private vandløb Skravad Bæk Dato:

Læs mere

Dispensation til vandløbsrestaurering i Gånsagerbæk/Stubenbæk

Dispensation til vandløbsrestaurering i Gånsagerbæk/Stubenbæk Tønder kommune Wegners Plads 2 6270 Tønder Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929280 Mail: lisc@toender.dk Sags id.: 01.05.08-P25-37-18 Ks:LVN 21. marts 2019 Dispensation til vandløbsrestaurering i Gånsagerbæk/Stubenbæk

Læs mere

Screening af etablering af nyt udløb af Votborg-Tæbring Å

Screening af etablering af nyt udløb af Votborg-Tæbring Å Screening af etablering af nyt udløb af Votborg-Tæbring Å Jernbanevej 7 7900 Nykøbing Mors Telefon 9970 7000 e-mail: naturogmiljo@morsoe.dk 2 Indledning s.3 1. Formål....s.4 2. Eksisterende forhold s.4

Læs mere

Ansøgning om udlægning af Gydegrus og skjulesten i Annebjerg Sørende:

Ansøgning om udlægning af Gydegrus og skjulesten i Annebjerg Sørende: Side 1. Ansøgning om udlægning af Gydegrus og skjulesten i Annebjerg Sørende: skal hermed ansøge om tilladelse til udlægning af gydegrus samt skjule sten i Annebjerg Sørende (AS). (OSF) ønsker en forbedring

Læs mere

Restaureringsforslag til Bøgebirkerenden, ROS-398. Statens Vandplan 1

Restaureringsforslag til Bøgebirkerenden, ROS-398. Statens Vandplan 1 Restaureringsforslag til Bøgebirkerenden, ROS-398 Statens Vandplan 1 Indsatsen i Børgebirkerenden er omfattet af Statens Vandplan 1. Bøgebirkerenden udspringer nord for Esbønderup i nordkanten af Lunden,

Læs mere

Varde Kommune. Naturcenteret Bytoften Varde

Varde Kommune. Naturcenteret Bytoften Varde Varde Kommune Naturcenteret Bytoften 2 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947418 Dispensation efter Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter Vandløbsloven til fjernelse af to betonstyrt

Læs mere

Formål Formålet med projektet er, at forbedre vandløbets fysiske forhold og skabe en større variation i vandløbet til gavn for dyre- og planteliv.

Formål Formålet med projektet er, at forbedre vandløbets fysiske forhold og skabe en større variation i vandløbet til gavn for dyre- og planteliv. Til lodsejerne, relevante myndigheder & interesseorganisationer Læring og Vækst Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk

Læs mere

Slutrapport. Vandplanprojekt Bjørnsbæk. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond

Slutrapport. Vandplanprojekt Bjørnsbæk. Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune. Den Europæiske Fiskerifond Slutrapport Vandplanprojekt Bjørnsbæk Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Den Europæiske Fiskerifond: Danmark og Europa investerer i bæredygtigt fiskeri og akvakultur Den

Læs mere

Afgørelse af reguleringsprojekt - Etablering af sandfang i Damvad Å. Station gennemløbende matr. nr. 19q, Søsum By, Stenløse.

Afgørelse af reguleringsprojekt - Etablering af sandfang i Damvad Å. Station gennemløbende matr. nr. 19q, Søsum By, Stenløse. Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Dato 9.oktober 2015 J.nr. 15/13396 Afgørelse af reguleringsprojekt - Etablering af sandfang i Damvad Å. Station 5.615 5.635

Læs mere

Generelt om vandløbsregulativer

Generelt om vandløbsregulativer Bilag til dagsordenspunkt den 12. august 2013. Generelt om vandløbsregulativer Ifølge vandløbsloven skal vandløbsmyndigheden udarbejde et regulativ for alle offentlige vandløb. Regulativet skal blandt

Læs mere

PANDRUP KOMMUNE. Mergelsbæk. Tillægsregulativ Vandløb nr. 26

PANDRUP KOMMUNE. Mergelsbæk. Tillægsregulativ Vandløb nr. 26 PANDRUP KOMMUNE Mergelsbæk Vandløb nr. 26 Tillægsregulativ 2000 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0 GRUNDLAGET FOR REGULATIVET Side 3 2.0 BETEGNELSE AF VANDLØBET - 3 3.0 DIMENSIONER - 3 4.0 VEDLIGEHOLDELSE

Læs mere

Miljø og Natur Vandløb. Fysisk vandløbsplan Godkendt af Udvalget for Miljø og Natur i oktober 2008

Miljø og Natur Vandløb. Fysisk vandløbsplan Godkendt af Udvalget for Miljø og Natur i oktober 2008 Miljø og Natur 2008 Vandløb Fysisk vandløbsplan 2008 Godkendt af Udvalget for Miljø og Natur i oktober 2008 2 Forord 4 Indledning 5 Skidenrenden 9 Skovsø-Gudum Å systemet 11 Skovsø Å 11 Gudum Å 13 Maglemose

Læs mere

Tilladelse til udskiftning af gangbro over Holme Å opstrøms Okslundvej

Tilladelse til udskiftning af gangbro over Holme Å opstrøms Okslundvej Tilladelse til udskiftning af gangbro over Holme Å opstrøms Okslundvej Denne tilladelse er udarbejdet i et samarbejde mellem Vejen og Billund Kommuner. Vejen og Billund Kommune ønsker at udskifte den eksisterende

Læs mere

Johansson & Kalstrup p/s rådgivende ingeniører FRI

Johansson & Kalstrup p/s rådgivende ingeniører FRI Johansson & Kalstrup p/s rådgivende ingeniører FRI Varde Kommune Team Miljø og Team Natur og Park Email: vardekommune@varde.dk Sag nr.: 135109 Dato: 06.10.2014 E-mail: ojp@j-k-as.dk Telefon: 40 95 85 07

Læs mere

Vandplanprojekt Ransbæk o8041 Vandområdeplan: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune

Vandplanprojekt Ransbæk o8041 Vandområdeplan: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Forundersøgelse VP2 Vandplanprojekt Ransbæk o8041 Vandområdeplan: Hovedvandopland 1.1 Nordlige Kattegat og Skagerrak Hjørring Kommune Indsats Projektet omfatter vandløbsforekomst o8041, der er 12,414 km

Læs mere

FORUNDERSØGELSE RIB Fjernelse af spærring i Ralm Bæk St. 2366

FORUNDERSØGELSE RIB Fjernelse af spærring i Ralm Bæk St. 2366 FORUNDERSØGELSE RIB-00913 Fjernelse af spærring i Ralm Bæk St. 2366 September 2013 Johansson & Kalstrup A/S rådgivende ingeniører FRI Østervang 2 6800 Varde 75 22 40 88 Udført: Dato: 13.09.2013 Sign.:

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S Sverriggårdsvej Skørping

Rebild Vand & Spildevand A/S Sverriggårdsvej Skørping Center Natur og Miljø Rebild Vand & Spildevand A/S Sverriggårdsvej 3 9520 Skørping Via mail: jeha@rebildforsyning.dk Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr:

Læs mere

Lejre og Holbæk Kommuner Forslag til regulering. Elverdamsåen ÆNDRET VEDLIGEHOLDELSE AF ELVERDAMSÅEN - ST

Lejre og Holbæk Kommuner Forslag til regulering. Elverdamsåen ÆNDRET VEDLIGEHOLDELSE AF ELVERDAMSÅEN - ST Lejre og Holbæk Kommuner Forslag til regulering Elverdamsåen ÆNDRET VEDLIGEHOLDELSE AF ELVERDAMSÅEN - ST. 1456-2327 Lejre og Holbæk Kommuner Forslag til regulering Elverdamsåen ÆNDRET VEDLIGEHOLDELSE AF

Læs mere

Forslag til restaurering af to strækninger i Regstrup Å

Forslag til restaurering af to strækninger i Regstrup Å Forslag til restaurering af to strækninger i Regstrup Å Formål Projektet omhandler to strækninger i øvre Regstrup Å ved henholdsvis Præstevænget (Ådals Bæk til grøft fra boldbaner) samt fra Nr. Jernløse

Læs mere

Gennemførelse af vandløbsrestaurering i Gundestrupgrøften, vandplan 1 projekt, august 2018.

Gennemførelse af vandløbsrestaurering i Gundestrupgrøften, vandplan 1 projekt, august 2018. Gennemførelse af vandløbsrestaurering i Gundestrupgrøften, vandplan 1 projekt, august 2018. Projektet har fået tilskud fra Den Europæiske Hav- og Fiskerifond og Miljø og Fødevareministeriet. 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Værd at vide om omklassificering af vandløb

Værd at vide om omklassificering af vandløb Værd at vide om omklassificering af vandløb Forklaring på begreber samt svar på nogle af de spørgsmål, som kommunerne ofte får stillet, når vandløb omklassificeres Begreber Vandløb Ved et vandløb forstås

Læs mere

Mere om vedligeholdelse

Mere om vedligeholdelse Mere om vedligeholdelse Vedligeholdelsen af de offentlige vandløb har været i EU udbud over en 4 årig periode 2012 2016. Vedligeholdelsen forestås af 4 private entreprenører og opgaven er inddelt i 10

Læs mere

Bilag 1 Projektforslag spærring nr. RIB Spærringsfjernelse i Ralm Bæk

Bilag 1 Projektforslag spærring nr. RIB Spærringsfjernelse i Ralm Bæk Bilag 1 Projektforslag spærring nr. RIB-00913 Spærringsfjernelse i Ralm Bæk Fjernelse af spærring RIB-00913 Formål Omlægning af den spærrende rørbro skal sikre fiskepassage til de opstrøms dele af Ralm

Læs mere