Denne afgørelse vedrører alene Naturbeskyttelseslovens 18 i Holstebro Kommune.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Denne afgørelse vedrører alene Naturbeskyttelseslovens 18 i Holstebro Kommune."

Transkript

1 Side 1/10 Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej Skanderborg Att. Niels Krogh Kristensen Dato: Sagsnr.: P Henv. til: Rikke Rasmussen Natur og miljø Direkte tlf.: Afdeling tlf.: Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 18 (fortidsmindebeskyttelseslinie) til anlæg af første delstrækning af motorvejsforløbet fra station 25.0 til kommunegrænsen mod Herning i station 27.8 Denne afgørelse vedrører alene Naturbeskyttelseslovens 18 i Holstebro Kommune. Sagens anledning Folketinget har den 17. december 2013 vedtaget anlægslov nr. 1608, Lov om anlæg af Holstebromotorvejen vedr. anlæggelse af en 39 km lang motorvej fra Holstebro N til Snejbjerg samt en ca. 3 km forlængelse ad Nordre Ringvej i Holstebro. Projektet er beskrevet i VVM-redegørelsen Motorvej Herning-Holstebro og vejforbindelse til Gødstrup (4 rapporter). Holstebro Kommune har den 28. marts 2014 modtaget ansøgning fra Vejdirektoratet om dispensation fra Naturbeskyttelsesloven til anlæg af første delstrækning af motorvejsforløbet fra station 25.0 til kommunegrænsen mod Herning i station Den pågældende strækning er vist herunder.

2 Side 2/10 Beskrivelse af sagen Det hedder i ansøgningen blandt andet: Projektet omfatter anlæg af en 4-sporet motorvej i en 29 meter bred profil i henhold til Vejdirektoratets standardtværsnit med to kørespor, nødspor, indre kantbane og yderrabat i begge kørselsretninger samt en midterrabat... Der eksproprieres midlertidigt et areal langs de nye vejarealer. Arealet bruges til arbejdsareal og har normalt en bredde på 10 meter. Desuden skal der flere steder på projektstrækningen etableres midlertidige arbejdspladser, hvor der kan opstilles velfældsfaciliteter og foretages oplag af materialer mv. Placeringen af disse midlertidige arbejdspladser kendes endnu ikke. Fortidsminder Det er oplyst, at anlæg af afkørselsrampe til Herningvej fra motorvej og tilkørselsrampe fra Herningvej til motorvejen i en afstand af under 100 m fra en gravhøj i MV st Vejdirektoratet vurderer, at der vil være ca. 30 m fra gravhøj til en lille udbygning af Herningvej. Vejdirektoratet ansøger om dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen. Derudover rækker fortidsmindebeskyttelseslinierne for en gruppe gravhøje beliggende i Herning Kommune ind i Holstebro Kommune. Det drejer sig om 3 oldtidsrundhøje med fredningsnummer F2205:40, F2205:41 og F2205:42. Der ansøges tillige om dispensation til en 10 m midlertidigt arbejdsareal indenfor fortidsmindebeskyttelseslinierne for alle 4 fortidsminder nævnt i indeværende dispensation. Dispensation efter Lov om naturbeskyttelse 65, stk. 3, 18 (fortidsmindebeskyttelseslinien) gives hermed til det ansøgte. Dispensationen gives på følgende vilkår at: Der ikke foretages gravearbejde nærmere fortidsminderne end ved de midlertidige arbejdsarealer. Det midlertidige arbejdsareal afskærmes fra den resterende del af fortidsminderne med et hegn. Det etablerede hegn må ikke nedgraves, men skal stå på betonfødder eller lign. Det midlertidige arbejdsareal genetableres til tilstanden før anlægsarbejdets begyndelse. Al anlægsarbejde inden for 100 m beskyttelseslinien skal inden påbegyndelse oplyses til Holstebro Museum og, hvis Holstebro Museum vurderer det nødvendigt, føres tilsyn med. Tekniske løsninger og vilkår for arbejdets udførelse vedr. F2205:40 nævnt på bilag 4 efterleves, som forhåndsgodkendt af Kulturstyrelsen.

3 Side 3/10 Fortidsmindebeskyttelseslinier, der dispenseres fra: Fredningsnummer 2205:28, Oldtidsrundhøj ca. 55 m fra højfod til vejkant Fredningsnummer 2205:40, Oldtidsrundhøj ca. 3,6 m fra højfod til motorvejskant Fredningsnummer 2205:42, Oldtidsrundhøj ca. 33 m fra højfod til vejkant (i Holstebro Kommune) Fredningsnummer 2205:41, Oldtidsrundhøj ca. 94 m fra højfod til vejkant (i Holstebro Kommune) Baggrund for afgørelsen Formålet med fortidsmindebeskyttelseslinien er at sikre fortidsmindernes værdi som landskabselementer. Både den generelle betydning af fortidsminderne i landskabsbilledet, indsyn til og udsyn fra fortidsminderne skal sikres med bestemmelsen. Samtidig skal bestemmelsen sikre de arkæologiske lag i området omkring fortidsminderne, idet der ofte er særlig mange kulturhistoriske levn i områderne tæt ved de fredede fortidsminder. Fortidsmindet F2205:28 er beliggende på matrikel nr. 2b, Havris Tvis på Herningvej 132, 7500 Holstebro, som tilhører Gudmund Tamstrup Jørgensen. Gravhøjen er ikke en del af en klynge af gravhøje. Den er beliggende ca. 50 m fra nuværende Herningvej. Der er en del beplantning omkring gravhøjen, som slører udsynet til fortidsmindet. Dispensationen vil ikke ændre væsentlig på udsynet til fortidsmindet sammenlignet med nuværende situation. Derfor vurderer Holstebro Kommune, at en dispensation kan gives til det ansøgte. Fortidsminderne med F2205:40, F2205:41 og F2205:42 er beliggende i Herning Kommune. Fortidsminderne indgår i en gruppe, som ikke bliver delt af motorvejsanlægget. Der er på nuværende læhegn nord og vest for fortidsminderne, som ikke er synlige fra offentlig vej. De er beliggende på landbrugsarealer og derfor svært tilgængelige for offentligheden. Det ansøgte vil påvirke fortidsminderne negativt især i forbindelse med de arkæologiske lag på vest-siden af gravhøjene. Indsynet til gravhøjene vil eventuelt blive øget og hvilket vil være en positiv påvirkning, fordi motorvejen vil skabe offentligt indsyn tæt på gravhøjene. Samlet set vurderes det, at en dispensation er af samfundsmæssig stor interesse og derfor bør gives. Dog skal det sikres, at de arkæologiske lag undersøges før anlægsarbejdet påbegyndes. Desuden skal de tekniske løsninger og vilkår for arbejdets udførelse som er forhåndsgodkendt af Kulturstyrelsen efterleves for at sikre at nedbrydningsprocessen af fortidsminderne ikke fremskyndes. Motorvejsprojektet har generel samfundsmæssig interesse og der foreligger en principgodkendelse efter Naturbeskyttelseslovens 20 til projektet. Der er foretaget en VVM undersøgelse og vedtaget en anlægslov, jf. Lov om anlæg af Holstebromotorvejen af 17. december Der gøres opmærksom på, at Holstebro Museum skal kontaktes på telefon , inden arbejdet igangsættes.

4 Side 4/10 Dispensationen meddeles med hjemmel i naturbeskyttelseslovens 65, stk. 3, jævnfør lovbekendtgørelse nr. 951 af 3. juli Andre tilladelser efter anden lovgivning kan være nødvendig. Annoncering Tilladelsen vil blive offentliggjort på Holstebro Kommunes hjemmeside under Bekendtgørelser. Klagevejledning - Lov om naturbeskyttelse Du kan klage til Natur- og Miljøklagenævnet over afgørelsen. Eventuel klage sendes til Holstebro Kommune, Natur og Miljø, Kirkestræde 11, 7500 Holstebro, og skal være kommunen i hænde senest 4 uger fra offentliggørelsen. Klageberettigede efter denne lov er endvidere andre offentlige myndigheder, Danmarks Naturfredningsforening samt lokale foreninger og lignende, som har en væsentlig interesse i afgørelsen. Klagen vil blive sendt videre til Natur- og Miljøklagenævnet med de bemærkninger, klagen giver anledning til, og vedlagt sagens akter. Du vil modtage kopi af brevet til Natur- og Miljøklagenævnet. Natur- og Miljøklagenævnet sender en opkrævning, når nævnet har modtaget klagen. For behandling af klager, der indbringes for nævnet, herunder anmodninger om genoptagelse, betaler klager et gebyr på 500 kr. (2012-niveau). Natur- og Miljøklagenævnet vil ikke begynde behandlingen af klagen, før gebyret er modtaget. Vejledning om gebyrordningen kan findes på Natur- og Miljøklagenævnets hjemmeside Gebyret tilbagebetales, hvis du får helt eller delvis medhold i din klage. Tilladelsen må ikke udnyttes før udløbet af klagefristen. Såfremt der klages rettidigt over tilladelsen, må denne ikke udnyttes, før klagemyndigheden har truffet afgørelse i sagen. Hvis der klages rettidigt vil Holstebro Kommune kontakte dig. Hvis du vil indbringe afgørelsen for domstolene, skal dette ske inden 6 måneder fra afgørelsens modtagelse. Udnyttelse og bortfald Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år jf. Naturbeskyttelseslovens 66, stk. 2.

5 Side 5/10 Med venlig hilsen Rikke Rasmussen Civilingeniør Natur og miljø Kirkestræde 11, 7500 Holstebro Kopi sendt til: Kulturarvstyrelsen, H.C. Andersens Boulevard 2, 1553, København V post@kulturarv.dk Naturstyrelsen, Haraldsgade 53, 2100 København Ø nst@nst.dk Dansk Ornitologisk Forening, Vesterbrogade 140, 1620 København V natur@dof.dk DOF Vestjylland v/ Lars Holm Hansen, Sandbækvej 26, 6971 Spjald - holstebro@dof.dk Danmarks Naturfredningsforening - dnholstebro-sager@dn.dk og dn@dn.dk Naturstyrelsen Vestjylland, Holstebrovej 31, 6950 Ringkøbing ves@nst.dk Holstebro Museum - Mette.klingenberg@holstebro-museum.dk

6 Bilag 1: Kort og luftfoto af det ansøgte motorvejstrace Side 6/10

7 Bilag 2: Kort og luftfoto af F2205:28 Side 7/10

8 Bilag 3: Kort og luftfoto af fortidsminderne i Herning Kommune Side 8/10

9 Side 9/10 Bilag 4: Teknisk løsning og vilkår for arbejdets udførelse vedr. gravhøjen F2205:40 Ved gravhøjen F2205:40 kommer motorvejen meget tæt på gravhøjen og den 2 m zone, som administreres af Kulturstyrelsen. For at sikre fortidsmindet og at den naturlige nedbrydningsproces af fortidsmindet ikke fremskyndes som følge af anlægget af motorvejen er Vejdirektoratet i samarbejde med Kulturstyrelsen kommet frem til følgende løsning samt vilkår. Det er et vilkår for Holstebro Kommunes dispensation efter Lov om naturbeskyttelse 65, stk. 3, 18 (fortidsmindebeskyttelseslinien) at de nævnte løsninger samt vilkårene efterleves. Da fortidsminderne er beliggende i Herning Kommune vil krav om efterlevelse af løsning samt vilkår ligeledes være afspejlet i Herning Kommunes dispensation. Vejdirektoratet vil placere en gennemgående lodret spunsvæg som støttemur vest og sydvest for gravhøjen (sort på nedenstående figur) for at opfange jordtrykket fra undergrunden, når jorden graves bort indenfor motorvejens fremtidige trace. Dermed bevares den oprindelige overflade omkring gravhøjen i urørt tilstand. For at forhindre utilsigtede påvirkninger i omgivelserne skal de lodrette jernelementer vibreres ned i undergrunden. For at undgå uønskede påvirkninger på gravhøjen eller skjulte fortidsminder i den bliver der ikke bygget en spunsvæg indenfor 2 m beskyttelseszone (blå på nedenstående figur). For at forhindre utilsigtede effekter af erosion eller andre nedbrydningsprocesser skal spunsvæggen bygges yderligere 1 m (gult) fra 2 m beskyttelseszonen. Dermed vælger Vejdirektoratet at respektere min. 3 m afstand til højfoden (blå og gul farve). For at sikre fortidsminderne som landskabselementer efter endt anlæg og mindske den negative indvirkning af motorvejen må den etablerede spunsvæg ikke tage indsynet fra motorvejen og op til gravhøjen. Dette sikres ved at lave spunsvæggens overkant så tæt på højfodsniveau som muligt, dog maksimalt 0,20 m over. Etablering af vildthegn skal udføres således, at det ikke mindsker indsynet til fortidsminderne dvs. vildthegnet skal udføres i transparente materialer, som for eksempel trådnet. Hvis der etableres beplantning inden for 100 m zonen vil dette kræve en ny dispensation. Entreprenører og tilsynsførende vil blive gjort bekendt med, at der ikke må udføres nogen form for anlægsarbejde i 3 m zonen. Gravhøjen vil under anlægsperioden blive afspærret med et stabilt, tydeligt markeret hegn for at hindre adgang til min. den valgte 3 m zone og hvor det er muligt med en afstand på 5 m. Spunsvæggen vil blive indbygget fra vest/sydvest uden tung færdsel på arealet mellem støttemuren og gravhøjen. Anlæggelsesarbejder skal kun foregå vest og sydvest for spunsvæggen.

10 Kort fra ansøgningsmaterialet af F2205:40 Side 10/10

Der gøres opmærksom på, at Holstebro Museum skal kontaktes på telefon , inden arbejdet igangsættes.

Der gøres opmærksom på, at Holstebro Museum skal kontaktes på telefon , inden arbejdet igangsættes. Side 1/5 VESTFORSYNING A/S bd@vestforsyning.dk Nupark 51 7500 Holstebro Dato: 16-03-2015 Sagsnr.: 01.05.02-P19-2-15 Henv. til: Rikke Rasmussen Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7811 Afdeling tlf.:9611

Læs mere

Tillæg 5 til dispensation fra Naturbeskyttelsesloven til Holstebromotorvejen

Tillæg 5 til dispensation fra Naturbeskyttelsesloven til Holstebromotorvejen Side 1/5 Vejdirektoratet v/ Niels Krogh Kristensen Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg Dato: 27.05.2016 Sagsnr.: 01.05.09-P17-1-11 Henv. til: Bo Boysen Larsen Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7803

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation efter Naturbeskyttelsesloven Godrimvej 11, 7500 Holstebro jordvarme- samt solcelleanlæg

Landzonetilladelse og dispensation efter Naturbeskyttelsesloven Godrimvej 11, 7500 Holstebro jordvarme- samt solcelleanlæg Side 1/6 Bo Jensen Bo140577@gmail.com Sir Lyngbjergvej 1 B 7500 Holstebro Dato: 24-06-2016 Sagsnr.: 01.05.02-P19-8-16 Henv. til: Rikke Rasmussen Byggeri og Ejendomme Direkte tlf.: 9611 7811 Afdeling tlf.:9611

Læs mere

Torpvej 6, 7500 Holstebro Nedgravning af trykledning inden for Naturbeskyttelseslovens

Torpvej 6, 7500 Holstebro Nedgravning af trykledning inden for Naturbeskyttelseslovens Side 1/5 NIRAS Holstebro Nupark 45 7500 Holstebro Dato: 19-12-2016 Sagsnr.: 01.05.02-P19-35-16 Henv. til: Rikke Rasmussen Byggeri og Ejendomme Direkte tlf.: 9611 7811 Afdeling tlf.: 9611 7550 teknik.miljoe@holstebro.dk

Læs mere

Holstebro Kommune har modtaget din ansøgning om tilladelse til at etablere en sø på op til 500 m 2 på ejendommen matr. nr. 11a Vemb By, Vemb.

Holstebro Kommune har modtaget din ansøgning om tilladelse til at etablere en sø på op til 500 m 2 på ejendommen matr. nr. 11a Vemb By, Vemb. Side 1/5 Gert Ørskov Jensen Sdr Hedegårdsvej 9 7570 Vemb Dato: 06-08-2014 Sagsnr.: 01.03.03-P19-82-14 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7805 Afdeling tlf.:9611 7500 teknik.miljoe@holstebro.dk

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation efter Naturbeskyttelsesloven Strandvejen 6, 7830 Vinderup Ny bolig samt garage

Landzonetilladelse og dispensation efter Naturbeskyttelsesloven Strandvejen 6, 7830 Vinderup Ny bolig samt garage Side 1/5 KOMFORT-HUSE ApS Jkc.komfort@gmail.com Højrisvej 1 6971 Spjald Dato: 09-03-2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-153-14 Henv. til: Rikke Rasmussen Byggeri og Ejendomme Direkte tlf.: 9611 7811 Afdeling tlf.:9611

Læs mere

Ulshøjsvej 15, 9210 Aalborg SØ - Dispensation fra fredet fortidsminde

Ulshøjsvej 15, 9210 Aalborg SØ - Dispensation fra fredet fortidsminde #BREVFLE Thomas Buus Kristiansen Skovlykke 34 9210 Aalborg SØ 8. oktober 2015 Ulshøjsvej 15, 9210 Aalborg SØ - Dispensation fra fredet fortidsminde Aalborg Kommune meddeler hermed tilladelse efter naturbeskyttelsesloven

Læs mere

1 - Varsel af Påbud Slots- og Kulturstyrelsen. Hører til journalnummer: P Udskrevet den

1 - Varsel af Påbud Slots- og Kulturstyrelsen. Hører til journalnummer: P Udskrevet den 1 - Varsel af Påbud Slots- og Kulturstyrelsen Hører til journalnummer: 01.05.25-P19-5-15 1 2 3 4 2 - Ansøgning om dispensation - Holstebrovej 19 Hører til journalnummer: 01.05.25-P19-5-15 Til Kulturstyrelsen

Læs mere

Natur, Miljø og Trafik Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen

Natur, Miljø og Trafik Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Odsherred Kommune Att: Projektleder Lars Jespersen Nyvej 22 4573 Højby Den 9. september 2015 Natur, Miljø og Trafik Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Odsherred Kommune har modtaget din ansøgning

Læs mere

Du har efterfølgende ansøgt Assens Kommune, Miljø og Natur om lovliggørende dispensation, og denne er hermed behandlet.

Du har efterfølgende ansøgt Assens Kommune, Miljø og Natur om lovliggørende dispensation, og denne er hermed behandlet. Anders Jesper Hansen Nellemosevej 43, 5683 Haarby 24. september 2015 Sags id: 14/33122 Dispensation og afslag på dispensation til fjernelse af diger Kulturstyrelsen har tidligere varslet dig påbud om retablering

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Line G. og Martin Vædele Dr Schadsvej 35 4500 Nykøbing Sj (Sendt som e-mail til nn@kullegaard.dk) Den 10. september 2014 Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Odsherred Kommune har modtaget din ansøgning

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Jeppe Aagaard Junker A.L. Drewsens Vej 12,3. tv 2100 København Ø - Sendt som digital post 11. september 2018 Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen _ Du har d. 7. juni 2018 søgt om opførsel af

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Schou, Birkendorf arkitekter ApS Havnegade 4, 1. sal 4300 Holbæk Att: Jens Tolstrup (sendt som e-mail til jens@sb-arkitekter.dk) Den 3. januar 2014 Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Odsherred Kommune

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Jan Becker Hansen og Jannie Steffen Rebekkavej 18,1. th 2900 Hellerup Den 4. marts 2016 Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Du har 1. april 2014 søgt om lovliggørende dispensation til et 9

Læs mere

Den 15. december Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen

Den 15. december Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Grundejerforeningen for Kaarup Skov og Ordrup Næs v. Kirsten Møller Tryggevældevej 106 (sendt som e-mail til kirsten.v.moller@icloud.com og asp.fuglsang@mail.dk) Den 15. december 2014 Odsherred Kommune

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Ida Marie Laurent Nielsen og Kåre Seidelin Stevnsgade 4,1. tv 2200 København N 19. oktober 2018 Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen _ I har d. 18. september 2018 søgt om at opføre et nyt sommerhus

Læs mere

Natur, Miljø og Trafik Dispensation til vejviserskilt og skilt ved Maglehøjsgruppen

Natur, Miljø og Trafik Dispensation til vejviserskilt og skilt ved Maglehøjsgruppen GHB Landskabsarkitekter A/S Carl Jacobsensvej 16, opg 6 2500 Valby - Sendt som e-mail til ghb@ghb-landskab.dk Den 4. maj 2015 Natur, Miljø og Trafik Dispensation til vejviserskilt og skilt ved Maglehøjsgruppen

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Birte og Anders Glenthøj Tolbodgade 36 a, 4. mf. 1253 København Den 13. august 2014 Sendt til anders.glenthoj@dadlnet.dk Natur & Miljø Ref.: HEM Sag: 306-2014-54024 Dok.: 306-2014-169228 Vedr. CPR/CVR:

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinie til nedsivningsanlæg: Møgelvangvej 1, 7830 Vinderup

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinie til nedsivningsanlæg: Møgelvangvej 1, 7830 Vinderup Side 1/6 Steen Madsen Hesselåvej 6 7500 Holstebro Dato: 02-12-2016 Sagsnr.: 01.05.02-P19-26-16 Henv. til: Rikke Rasmussen Byggeri og Ejendomme Direkte tlf.: 9611 7811 Afdeling tlf.: 9611 7550 teknik.miljoe@holstebro.dk

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Birgit Susan Suster og Hans H. C. Christensen H.C. Ørsteds Vej 15,2. 1879 Frederiksberg C - Sendt som digital post 3. maj 2019 _ Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen I har d. 4. april 2019 søgt

Læs mere

Landzonetilladelse - Holstebrovej 3, 6990 Ulfborg - Nyt apparathus og højspændingsanlæg

Landzonetilladelse - Holstebrovej 3, 6990 Ulfborg - Nyt apparathus og højspændingsanlæg Side 1/6 VESTJYSKE NET SERVICE A/S Ydunsvej 35 7400 Herning Dato: 09-03-2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-17-16 Henv. til: Linda Jørgensen Byggeri og Ejendomme Direkte tlf.: 9611 7729 Afdeling tlf.:9611 7550

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen - til opførelse af sommerhus og etablering af sivedræn

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen - til opførelse af sommerhus og etablering af sivedræn Susanne Solander Elmedalsvej 14 4200 Slagelse - Sendt som e-mail til ss@ebk.dk 24. august 2018 _ Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen - til opførelse af sommerhus og etablering af sivedræn Du

Læs mere

/ Jens Oxholm Gammel Skolevej 3 Tandslet 6470 Sydals

/ Jens Oxholm Gammel Skolevej 3 Tandslet 6470 Sydals 03-04-2014 13/48835 Jens Oxholm Gammel Skolevej 3 Tandslet 6470 Sydals Landzonetilladelse til opførelse af lade og dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen på ejendommen matr.nr. 55 Tandslet Ejerlav,

Læs mere

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 18 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til

I henhold til Planlovens 35 samt Naturbeskyttelseslovens 18 meddeles der herved landzonetilladelse og dispensation til Aabenraa Kommune Drift og Vedligehold Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Att: Mikkel Bigum Byg Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 27. juli 2017 Sagsnr.: 17/19516 Ejendomsnr.: 19151 Kontakt: Lis Bækkelund

Læs mere

Tilladelsen er givet på betingelse af, udhuset ikke opføres i større afstand en 20 m fra ejendommens bestående bygninger.

Tilladelsen er givet på betingelse af, udhuset ikke opføres i større afstand en 20 m fra ejendommens bestående bygninger. #BREVFLE Henrik Jensen Aalborgvej 88 9370 Hals 17. november 2014 Landzonetilladelse Aalborgvej 88, 9370 Hals - Opførelse af nyt udhus på 160 m 2, til erstatning for 60 m 2 udhus der nedrives. Aalborg Kommune

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinje ved A/S Bolind Handel, Østmarken 6, 2860 Søborg

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinje ved A/S Bolind Handel, Østmarken 6, 2860 Søborg Gladsaxe Kommune Rådhus Allé 7, 2860 Søborg Telefon: 39 57 59 24 E-mail: natur@gladsaxe.dk A/S Bolind Handel Østmarken 6 2680 Søborg 9. juni 2015 Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinje ved A/S

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af carport

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af carport Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af carport I har søgt om tilladelse til, at etablerer en 5,21m x 4,16m stor carport på matr. 12cu Hejnsvig By, Hejnsvig. Matriklen er tilknyttet

Læs mere

Tillæg 4 til dispensation fra Naturbeskyttelsesloven til Holstebromotorvejen

Tillæg 4 til dispensation fra Naturbeskyttelsesloven til Holstebromotorvejen Side 1/6 Vejdirektoratet v/ Niels Krogh Kristensen Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg Dato: 18-09-2015 Sagsnr.: 01.05.09-P17-1-11 Henv. til: Bo Boysen Larsen Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7803

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindelinjen til jordvarmeanlæg

Dispensation fra fortidsmindelinjen til jordvarmeanlæg Arno Hjord Petersen Hedegade 3 4000 Roskilde - Sendt som digital post Den 22. august 2017 Dispensation fra fortidsmindelinjen til jordvarmeanlæg D. 27. juni 2017 modtog naturteamet oplysning om at der

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V. (Sendt som e-mail til lbc@kulturstyrelsen.dk og post@kulturstyrelsen.dk) Den 6. september 2013 Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Odsherred

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven JES SØRENSEN ApS Skjedsbølvej 41 6830 Nørre Nebel Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde vardekommune@varde.dk 7994 6800 Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Varde Kommune giver herved dispensation

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelseslovens 17 og

Dispensation efter naturbeskyttelseslovens 17 og Odsherred Naturskole Egebjergvej 162 4500 Nykøbing Sj. Att.: Keld Hauge, kh@nvpro.dk Den 22. april 2014 Natur, Miljø og Trafik Dispensation efter naturbeskyttelseslovens 17 og 18 til opførelse af GeoLegePark

Læs mere

Dispensation til opført garage indenfor fortidsmindebeskyttelseslinjen

Dispensation til opført garage indenfor fortidsmindebeskyttelseslinjen Claus Storm Lernø Trehøis-Åsen 29 Smidstrup 3250 Gilleleje Sag: 2016/21432 005 Id: 011918 Afdelingsnavn Byg og Miljø Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 28. juni 2016 Personlig henvendelse Rådhusvej

Læs mere

Ungdomsskolen Skive Frederiksdalallé Skive Mail: Den 20. juni 2014

Ungdomsskolen Skive Frederiksdalallé Skive Mail: Den 20. juni 2014 Ungdomsskolen Skive Frederiksdalallé 7 Mail: than@skivekommune.dk Den 20. juni 2014 Svansøvej 8, Skive Legaliserende landzonetilladelse til crossbane og halvtage samt dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen

Læs mere

Holstebro Kommune har modtaget din ansøgning om tilladelse til at etablere en sø på op til 2500 m 2 på ejendommen matr. nr. 1a Lindholt Gde, Tvis.

Holstebro Kommune har modtaget din ansøgning om tilladelse til at etablere en sø på op til 2500 m 2 på ejendommen matr. nr. 1a Lindholt Gde, Tvis. Side 1/5 Kristian Harald Halgaard Lindholtvej 2 7500 Holstebro Dato: 24-06-2014 Sagsnr.: 01.03.03-P19-65-14 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7805 Afdeling tlf.:9611 7500

Læs mere

Den ansøgte carport med udhus opføres i en afstand af ca. 90 meter fra fortidsmindet.

Den ansøgte carport med udhus opføres i en afstand af ca. 90 meter fra fortidsmindet. Ejer Sag: 01.05.02-P25-86-18 6. september 2018 Dispensation til at opføre carport med udhus indenfor fortidsmindebeskyttelseslinjen Ejendommen matr.nr. 11 v Villingerød By, Esbønderup, Rævebakken 18 Gribskov

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Dennis Skjødt Olesen Gershøjvej 72 4070 Kirke Hylling aqjac@trolde.dk Den 13. oktober 2017 Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Du har d. 2. oktober 2017 søgt om opførelse af nyt sommerhus på

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Ernst Alfred Viuff Stendiget 72 Sengeløse 2630 Taastrup - Sendt som digital post Den 13. oktober 2016 Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Du har 30. juni 2016 søgt om at opføre en garage på

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Mads Uldall og Nanna Skriver Helgolandsgade 13, 4. tv. 1653 København V (Sendt som e-mail til hl@yourhouse.dk) Den 5. august 2014 Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Odsherred Kommune har modtaget

Læs mere

Landzonetilladelse: Sognefogedvej 17, 6990 Ulfborg Anvendelsesændring

Landzonetilladelse: Sognefogedvej 17, 6990 Ulfborg Anvendelsesændring Side 1/5 Nikolaj Winther Jacobsen Sognefogedvej 17 6990 Ulfborg Dato: 31-01-2017 Sagsnr.: 01.03.03-P19-530-16 Henv. til: Linda Jørgensen Byggeri og Ejendomme Direkte tlf.: 9611 7729 Afdeling tlf.: 9611

Læs mere

Planlovstilladelse og dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 16 til etablering af en ny sø, Rørsgårdsvej 25, 7570 Vemb

Planlovstilladelse og dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 16 til etablering af en ny sø, Rørsgårdsvej 25, 7570 Vemb Side 1/5 Flemming Helgesen Rørsgårdsvej 25 7570 Vemb Dato: 22-11-2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-508-16 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7805 Afdeling tlf.: 9611 7557 teknik.miljoe@holstebro.dk

Læs mere

Tillæg 3 til dispensation fra Naturbeskyttelsesloven til Holstebromotorvejen ved passagen af Storå.

Tillæg 3 til dispensation fra Naturbeskyttelsesloven til Holstebromotorvejen ved passagen af Storå. Side 1/6 Vejdirektoratet v/ Niels Krogh Kristensen - Thomas Helsteds Vej 11, 8660 Skanderborg 8660 Skanderborg Dato: 07-09-2015 Sagsnr.: 01.05.09-P17-1-11 Henv. til: Payman Hassan Sidiq/Bo Boysen Natur

Læs mere

Afgørelse Kommunen giver hermed dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til det ansøgte 2.

Afgørelse Kommunen giver hermed dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til det ansøgte 2. Dronningmølle Slots Ejerforening Kærhøjgårdsvej 5 Gitte Rosenstjerne 3540 Lynge Sag: 2017/08178 002 Id: 010986 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 10. april 2017 Personlig

Læs mere

Projektet er beskrevet i VVM-redegørelsen Motorvej Herning-Holstebro og vejforbindelse til Gødstrup (4 rapporter).

Projektet er beskrevet i VVM-redegørelsen Motorvej Herning-Holstebro og vejforbindelse til Gødstrup (4 rapporter). Side 1/9 Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej 11, 8660 Skanderborg Att. Niels Krogh Kristensen vd@vd.dk; nkk@vd.dk Dato: 23-05-2014 Sagsnr.: 01.05.09-P17-1-11 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø

Læs mere

1 - Vasling af påbud og partshøring - Slots- og Kultur. Hører til journalnummer: P Udskrevet den

1 - Vasling af påbud og partshøring - Slots- og Kultur. Hører til journalnummer: P Udskrevet den 1 - Vasling af påbud og partshøring - Slots- og Kultur Hører til journalnummer: 01.05.25-P19-7-15 1 2 3 4 2 - Ansøgning om lovliggørelse - Høgsbjergvej 4 9629 6666. www. hflc.dk Hører til journalnummer:

Læs mere

Den 20. august 2014. Natur, Miljø og Trafik. NEAL DAVID MCMULLAN Projektleder. Vejdirektoratet. Guldalderen 12 2640 Hedehusene

Den 20. august 2014. Natur, Miljø og Trafik. NEAL DAVID MCMULLAN Projektleder. Vejdirektoratet. Guldalderen 12 2640 Hedehusene Den 20. august 2014 NEAL DAVID MCMULLAN Projektleder Vejdirektoratet Guldalderen 12 2640 Hedehusene Natur, Miljø og Trafik Ref.: JRA Sag: 306-2014-51222 Dok.: 306-2014-174559 Vedr. ejd.nr.: Kontakt Natur,

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Gert T. Lauridsen og Jannie Schou Sydvestvej 24 2600 Glostrup 1. August 2018 Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen _ Du har 18. maj 2018 søgt om at nedrive eksisterende sommerhus på 47 m 2 med

Læs mere

Klima og Planlægning. TP-design Steen Blichersvej 1b 4700 Næstved Att.: Tommy Poulsen.

Klima og Planlægning. TP-design Steen Blichersvej 1b 4700 Næstved Att.: Tommy Poulsen. TP-design Steen Blichersvej 1b 4700 Næstved Att.: Tommy Poulsen din-arkitekt@hotmail.dk Klima og Planlægning Næstved Kommune Center for Plan & Erhverv www.næstved.dk Dato 11.7.2014 Sagsnr. 01.03.03-P19-42-14

Læs mere

Natur, Miljø og Trafik Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen

Natur, Miljø og Trafik Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Karen Bøgelund Brunbjergvej 4 4534 Hørve Den 28. maj 2015 Natur, Miljø og Trafik Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Odsherred Kommune har modtaget din ansøgning af 6. november 2014 om tilladelse

Læs mere

Etablering af nye vandhuller ved Morrevej, Holstebro

Etablering af nye vandhuller ved Morrevej, Holstebro Side 1/6 Amphi Consult v/ Per Klit Christensen Vistelhøjvej 5, Skarrild 6933 Kibæk Dato: 28-09-2015 Sagsnr.: 01.03.03-P19-117-15 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7805 Afdeling

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Helle Louise Appeldorn, Paduavej 11, 2300 København S. og Alice Charlotte Appeldorn, Sassvej 11, 2820 Gentofte - Sendt som Digital Post Den 21. juni 2016 Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen

Læs mere

De ansøgte informationstavler opstilles i varierende afstand fra fortidsmindet, se bilag 1.

De ansøgte informationstavler opstilles i varierende afstand fra fortidsmindet, se bilag 1. Naturstyrelsen, Nordsjælland, Ostrupgård Gillelejevej 2 B 3230 Græsted Att.: Skovfoged Søren Agerlund Rasmussen Sag: 01.05.02-P25-2319- 18 18. marts 2019 Dispensation til at opstille tre informationstavler

Læs mere

Zonetilladelse samt dispensation fra NBL 17 og 18, Lillebæltsvej 57, Kjersing Skov, 17 ax, Gjesing.

Zonetilladelse samt dispensation fra NBL 17 og 18, Lillebæltsvej 57, Kjersing Skov, 17 ax, Gjesing. Esbjerg Kommune Vej og Park Frodesgade 30 6700 Esbjerg Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 12. april 2011 Sagsbehandler Steen Hein Donner Telefon direkte 76 16 13 47 Sags id 2011-4713 E-mail std@esbjergkommune.dk

Læs mere

Landzonetilladelse: Holstebrovej 17, 6990 Ulfborg Tilbygning til ridehal

Landzonetilladelse: Holstebrovej 17, 6990 Ulfborg Tilbygning til ridehal Side 1/5 Hans Laurits Roesgaard Trabjerggårdvej 20 7620 Lemvig Dato: 16-02-2017 Sagsnr.: 01.03.03-P19-512-16 Henv. til: Rikke Rasmussen Byggeri og Ejendomme Direkte tlf.: 9611 7811 Afdeling tlf.: 9611

Læs mere

Etablering af ny sø på matr. nr. 12d Den mellemste Del, Idom med adressen Høgsbjergvej 17, 7500 Holstebro

Etablering af ny sø på matr. nr. 12d Den mellemste Del, Idom med adressen Høgsbjergvej 17, 7500 Holstebro Side 1/5 Skovdyrkerforeningen Vestjylland Nupark 47F 7500 Holstebro Att. Bo T. Simonsen Dato: 03-11-2015 Sagsnr.: 01.03.03-P19-148-15 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7805

Læs mere

/ Sønderborg Kommune har den 15. august 2013 modtaget din ansøgning om opførelse af en havepavillon.

/ Sønderborg Kommune har den 15. august 2013 modtaget din ansøgning om opførelse af en havepavillon. 02-10-2013 13/33473 Landzonetilladelse til opførelse af en havepavillon og dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen 18 på ejendommen matr.nr. 80 Ulkebøl Ejerlav, Ulkebøl der ligger på Nørremark

Læs mere

18 dispensation til nedgravning af kabler nær gravhøje nr og

18 dispensation til nedgravning af kabler nær gravhøje nr og N1 A/S Over Bækken 6 9000 Aalborg Afgørelsen er også sendt til ejerne af de matrikler hvor nedgravningen finder sted. Dato: 2. januar 2019 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø

Læs mere

Mathias Børge Nielsen Nybøl Vestermark Sønderborg

Mathias Børge Nielsen Nybøl Vestermark Sønderborg Mathias Børge Nielsen Nybøl Vestermark 7 6400 Sønderborg Landzonetilladelse og dispensation fra naturbeskyttelseslovens 17 og 18 til at opføre et nyt stuehus på ejendommen matr.nr. 9A Nybøl Ejerlav, Nybøl,

Læs mere

Dispensation til at opføre tilbygning til sommerhus, udhus og terrasse/svalegang indenfor fortidsmindebeskyttelseslinjen

Dispensation til at opføre tilbygning til sommerhus, udhus og terrasse/svalegang indenfor fortidsmindebeskyttelseslinjen Ejer af ejendommen Sag: 01.05.02-P25-2351- 18 29. maj 2019 Dispensation til at opføre tilbygning til sommerhus, udhus og terrasse/svalegang indenfor fortidsmindebeskyttelseslinjen Matr.nr. 4ML Dronningmølle,

Læs mere

Det ansøgte ønskes anlagt inden for fortidsmindebeskyttelseslinjen, som udløses af de beskyttede fortidsminder nr og nr

Det ansøgte ønskes anlagt inden for fortidsmindebeskyttelseslinjen, som udløses af de beskyttede fortidsminder nr og nr Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til tilbygning af halvtag til maskinhus Du har søgt om fornyet tilladelse til, at anlægge tilbygning af halvtag til maskinhus på matr. nr. 4a, Klink By,

Læs mere

Slotsgade 35A, 9000 Aalborg - Dispensation fra fredet fortidsminde til etablering af altaner og kviste

Slotsgade 35A, 9000 Aalborg - Dispensation fra fredet fortidsminde til etablering af altaner og kviste #BREVFLE EF Slotsgade 35 bm administration Kastetvej 44,st 9000 Aalborg 26. september 2018 Slotsgade 35A, 9000 Aalborg - Dispensation fra fredet fortidsminde til etablering af altaner og kviste Dispensation

Læs mere

Hans Carsten Brøns Marcussen Helsingevej 36 A Smidstrup 3250 Gilleleje. Dispensation Fortidsmindebeskyttelseslinje 18 NBL

Hans Carsten Brøns Marcussen Helsingevej 36 A Smidstrup 3250 Gilleleje. Dispensation Fortidsmindebeskyttelseslinje 18 NBL Hans Carsten Brøns Marcussen Helsingevej 36 A Smidstrup 3250 Gilleleje Sag: 2016/40266 034 Id: 004495 Afdelingsnavn Byg og Miljø Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 06. juni 2017 Personlig henvendelse

Læs mere

Delvist afslag og delvis dispensation til skovrejsning efter naturbeskyttelseslovens 18

Delvist afslag og delvis dispensation til skovrejsning efter naturbeskyttelseslovens 18 Center Natur og Miljø Naturstyrelsen Møldrupvej 26 9520 Skørping Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 01.05.02-P25-15-18 Ref.: Joanna Birch Olsen Telefon:

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinje til nedrivning af vandtårne

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinje til nedrivning af vandtårne Naturteam Gladsaxe Kommune Rådhus Allé 7, 2860 Søborg Telefon: 39 57 59 24 E-mail: natur@gladsaxe.dk Nordvand A/S Ørnegårdsvej 17 2820 Gentofte 16. februar 2015 Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinje

Læs mere

Aalborg Kommune meddeler hermed tilladelse efter naturbeskyttelsesloven til at etablere to altaner på ejendommen matr. 532, Aalborg Bygrunde.

Aalborg Kommune meddeler hermed tilladelse efter naturbeskyttelsesloven til at etablere to altaner på ejendommen matr. 532, Aalborg Bygrunde. #BREVFLE Jørn Garde arkitektkontor Ridemandsmøllevej 40B 9230 Svenstrup J 11. oktober 2018 Nytorv 13B 1, 9000 Aalborg - Dispensation fra fredet fortidsminde til etablering af to altaner i forbindelse med

Læs mere

Dispensation til nedgravning af jordvarmekabler nær gravhøj nr og

Dispensation til nedgravning af jordvarmekabler nær gravhøj nr og Sagsnr.: 01.05.02-P25-257-18 Dato: 8. oktober 2018 Brian Stephansen Bjerghedevej 2 9600 Aars Dispensation til nedgravning af jordvarmekabler nær gravhøj nr. 141050 og 141054 Vesthimmerlands Kommune har

Læs mere

Natur, Miljø og Trafik Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen

Natur, Miljø og Trafik Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Christian Michael Keller Frederiksberg Alle 26,4. tv 1820 Frederiksberg C Den 8. juli 2015 Natur, Miljø og Trafik Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Odsherred Kommune har modtaget din ansøgning

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven

Dispensation efter naturbeskyttelsesloven SAGRO I/S Att.: Lisbeth Gliese Jensen Birk Centerpark 24 7400 Herning (lgj@sagro.dk) Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947112 Dispensation efter naturbeskyttelsesloven Varde Kommune giver herved

Læs mere

Afgørelse Kommunen giver hermed dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til det ansøgte 2.

Afgørelse Kommunen giver hermed dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til det ansøgte 2. Heidi Enoch & Jan Feddersen 211 17 Malmö Kompassgatan 24 Sverige Sag: 2017/23201 008 Id: 008610 Afdelingsnavn Byg og Miljø Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 11. august 2017 Personlig henvendelse Rådhusvej

Læs mere

Landzonetilladelse: Harrestrupvej 14, 7500 Holstebro Garage/lager m.m.

Landzonetilladelse: Harrestrupvej 14, 7500 Holstebro Garage/lager m.m. Side 1/8 Leif Gamskjær Harrestrupvej 14 7500 Holstebro Dato: 21-11-2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-125-16 Henv. til: Rikke Rasmussen Byggeri og Ejendomme Direkte tlf.: 9611 7811 Afdeling tlf.: 9611 7550 teknik.miljoe@holstebro.dk

Læs mere

Tidsbegrænset dispensation til dyrkning af juletræer indenfor fortidsmindebeskyttelseslinje på del af matr. nr. 34 Rugbjerg, Ø.

Tidsbegrænset dispensation til dyrkning af juletræer indenfor fortidsmindebeskyttelseslinje på del af matr. nr. 34 Rugbjerg, Ø. Torben Callesen Lund Foldingbrovej 17 6230 Rødekro Sendt pr. digital post Kultur, Miljø & Erhverv Natur Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 www.aabenraa.dk Dato: 09-08-2016 Sagsnr.: 16/14770 Kontakt:

Læs mere

Den ansøgte tilbygning opføres i en afstand af ca. 99 meter Skansen og ind til ca. 55 meter fra Esrum Kanal.

Den ansøgte tilbygning opføres i en afstand af ca. 99 meter Skansen og ind til ca. 55 meter fra Esrum Kanal. ARKITEKT MAA EJVIND GADMAR Fyrvangen 20 3250 Gilleleje Sag: 01.05.02-P25-1930- 18 5. juli 2019 Dispensation til at etablere 25 m2 tilbygning til eksisterende sommerhus mv. indenfor fortidsmindebeskyttelseslinjen

Læs mere

Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til oprensning/pleje af et vandhul ved Vester Nørlundvej, 7500 Holstebro

Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til oprensning/pleje af et vandhul ved Vester Nørlundvej, 7500 Holstebro Side 1/6 Ole Gade Sirvej 18 7500Holstebro Dato: 18-10-2016 Sagsnr.: 01.05.08-P19-17-16 Henv. til: Payman Hassan Sidiq Natur og miljø Direkte tlf.: 9611 7805 Afdeling tlf.: 9611 7557 teknik.miljoe@holstebro.dk

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinje. Der er ansøgt om dispensation fra naturbeskyttelsesloven 18 (fortidsmindebeskyttelseslinjen)

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinje. Der er ansøgt om dispensation fra naturbeskyttelsesloven 18 (fortidsmindebeskyttelseslinjen) Plan og Udvikling Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted T: 79755000 Michael Sand Dir: +4579755642 Mob: +4529132856 e-mail: Michael.Sand@Hedensted.dk 12.09.2019 Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinje

Læs mere

Gilleleje Vandværk a.m.b.a. Kastanie Alle Gilleleje. Sag: P juni Att.: Driftschef Jesper Frederiksen

Gilleleje Vandværk a.m.b.a. Kastanie Alle Gilleleje. Sag: P juni Att.: Driftschef Jesper Frederiksen Gilleleje Vandværk a.m.b.a. Kastanie Alle 71 3250 Gilleleje Sag: 01.05.02-P25-33-19 17. juni 2019 Att.: Driftschef Jesper Frederiksen Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til at etablere nødforsyningsledning

Læs mere

Tilladelsen er givet på grundlag af ansøgning modtaget den , med supplerende materiale modtaget den

Tilladelsen er givet på grundlag af ansøgning modtaget den , med supplerende materiale modtaget den #BREVFLE Friis og Moltke Strandvejen 20, 3. 9000 Aalborg 4. februar 2019 Nytorv 3A, 9000 Aalborg - Dispensation fra fredet fortidsminde til renovering af bygning (etablering af vinduer imod slotsparken,

Læs mere

Det ansøgte sommerhus opføres i en afstand af kun 10 meter fra fortidsmindets ydre kant, men 1,5 meter længere væk end det eksisterende sommerhus.

Det ansøgte sommerhus opføres i en afstand af kun 10 meter fra fortidsmindets ydre kant, men 1,5 meter længere væk end det eksisterende sommerhus. Grete Frese & Bengt Hansen Moselundsvej 30 3540 Lynge Sag: 2017/17331 018 Id: 000137 Afdelingsnavn Byg og Miljø Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 13. september 2017 Personlig henvendelse Rådhusvej

Læs mere

KM Telecom Danmark Att. René Lau Jørgensen Erritsø Møllebanke 11 DK-7000 Fredericia

KM Telecom Danmark Att. René Lau Jørgensen Erritsø Møllebanke 11 DK-7000 Fredericia KM Telecom Danmark Att. René Lau Jørgensen Erritsø Møllebanke 11 DK-7000 Fredericia 3. oktober 2013 Sagsident: 13/12151 Sagsbehandler: Britt Hald Haderslev Kommune EB Plan og Ejendomsudvikling Rådhuscentret

Læs mere

Lone Cecilie Jensen Elbjergvej 52 Vejrhøj 9610 Nørager. Sendt pr. mail: KM.regnogbyg@gmail.com

Lone Cecilie Jensen Elbjergvej 52 Vejrhøj 9610 Nørager. Sendt pr. mail: KM.regnogbyg@gmail.com Postadresse: Vesthimmerlands Kommune Himmerlandsgade 27 9600 Aars Lone Cecilie Jensen Elbjergvej 52 Vejrhøj 9610 Nørager Tel.: +45 99 66 70 00 post@vesthimmerland.dk www.vesthimmerland.dk Sendt pr. mail:

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindelinjen

Dispensation fra fortidsmindelinjen Peter og Hanne Lindkvist Ibsgården 182 Himmelev 4000 Roskilde - Sendt som digital post Den 29. august 2017 Dispensation fra fortidsmindelinjen Du har 7. juli 2017 søgt om nedrivning af eksisterende sommerhus

Læs mere

Dispensationen falder bort, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år fra datoen på dette brev, jf. 66, stk. 2 i naturbeskyttelsesloven.

Dispensationen falder bort, hvis den ikke er udnyttet inden 3 år fra datoen på dette brev, jf. 66, stk. 2 i naturbeskyttelsesloven. Ingelise H. Bengtsson og Ask Bengtsson Lang Agre 12 4540 Fårevejle - Sendt med digital post Den 23. maj 2017 Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen Du har 27. februar 2017 søgt om opførsel af

Læs mere

Landzonetilladelse og dispensation efter Naturbeskyttelsesloven Hingebjergvej 11, 7500 Holstebro Lager/maskinhus

Landzonetilladelse og dispensation efter Naturbeskyttelsesloven Hingebjergvej 11, 7500 Holstebro Lager/maskinhus Side 1/6 DAN STOCK ApS peter@knudsens-plantage.com Hingebjergvej 11 7500 Holstebro Dato: 08-07-2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-5-16 Henv. til: Rikke Rasmussen Byggeri og Ejendomme Direkte tlf.: 9611 7811 Afdeling

Læs mere

27-10-2014 14/7155. Frede Schmidt Arnkilsøre 13 6400 Sønderborg frede@afrugt.dk

27-10-2014 14/7155. Frede Schmidt Arnkilsøre 13 6400 Sønderborg frede@afrugt.dk 27-10-2014 14/7155 Frede Schmidt Arnkilsøre 13 6400 Sønderborg frede@afrugt.dk Lovliggørende landzonetilladelse til tilbygninger mv. på ejendommen matr.nr. 111 Kær, Ulkebøl, der ligger på Arnkilsøre 13,

Læs mere

Landzonetilladelse til opførelse af et læskur til 3-4 heste på Storskovvej Herfølge.

Landzonetilladelse til opførelse af et læskur til 3-4 heste på Storskovvej Herfølge. Returadresse: TMF - Plan Torvet 1, 4600 Køge Lars Kaae Johansen Storskovvej 7 4681 Herfølge Dato Sags nummer Teknik- og Miljøforvaltningen Plan 8. april 2016 2016-003146 Landzonetilladelse til opførelse

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til gravearbejde ved fortidsminde

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til gravearbejde ved fortidsminde Kloakmester Flemming Madsen Brorsonsvej 18 4500 Nykøbing Sj - Sendt som e-mail til fm@kloakmester.net Den 9. august 2017 Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til gravearbejde ved fortidsminde

Læs mere

Dispensation til nedgravning af elkabel nær gravhøje nr , og

Dispensation til nedgravning af elkabel nær gravhøje nr , og N1 A/S Juelstrupparken 16 9530 Støvring Afgørelsen sendes også til ejerne af de berørte matrikler Dato: 9. maj 2019 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 01.05.02-P25-15-19

Læs mere

03-06-2014 14/15017. Schmiedmann Nordborg A/S Christian Jacobsen Lyngmosevej 9 6430 Nordborg

03-06-2014 14/15017. Schmiedmann Nordborg A/S Christian Jacobsen Lyngmosevej 9 6430 Nordborg 03-06-2014 14/15017 Schmiedmann Nordborg A/S Christian Jacobsen Lyngmosevej 9 6430 Nordborg Lovliggørende landzonetilladelse til udendørs oplag i 2 lag af biler til ophug på ejendommen matr.nr. 200 Lunden,

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindelinjen

Dispensation fra fortidsmindelinjen LILJE-HUSET A/S C.F.Tietgens Boulevard 32, 5220 Odense SØ Att: Henrik Toghøj - Sendt til lilje-huset@lilje-huset.dk Den 20. juni 2017 Dispensation fra fortidsmindelinjen Du har 10. april 2017 søgt om at

Læs mere

Dispensation efter naturbeskyttelseslovens 17 til opførelse af solcelleanlæg

Dispensation efter naturbeskyttelseslovens 17 til opførelse af solcelleanlæg Janni Cronberg Ulkerupvej 7 4572 Nr. Asmindrup E-mail: jannicronberg@gmail.com Den 21. januar 2014 Dispensation efter naturbeskyttelseslovens 17 til opførelse af solcelleanlæg Odsherred Kommune har modtaget

Læs mere

Lars Ellegaard Maul Torvegade 57 7160 Tørring

Lars Ellegaard Maul Torvegade 57 7160 Tørring Lars Ellegaard Maul Torvegade 57 7160 Tørring Plan og Byg T: 79755000 Dir: 79755698 Mob: e-mail: Sidse.Malling @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-137-14 26.9.2014 Landzonetilladelse Der meddeles tilladelse

Læs mere

Dispensation til opførelse af lille sirius-hytte nær fortidsminde nr

Dispensation til opførelse af lille sirius-hytte nær fortidsminde nr A/S LINDENBORG SKOVSELSKAB Østergade 32 9510 Arden Att.: Henrik Thorlacius-Ussing Sendt pr. mail Dato: 23. oktober 2019 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 01.05.02-P25-26-19

Læs mere

Egebakken 4, 9210 Aalborg SØ - Dispensation fra fredet fortidsminde til opførelse af carport med indbygget skur på 70 m 2 med saddeltag

Egebakken 4, 9210 Aalborg SØ - Dispensation fra fredet fortidsminde til opførelse af carport med indbygget skur på 70 m 2 med saddeltag #BREVFLE Frede Jensen Hæstrupvej 96 Hæstrup 9800 Hjørring 15. januar 2019 Egebakken 4, 9210 Aalborg SØ - Dispensation fra fredet fortidsminde til opførelse af carport med indbygget skur på 70 m 2 med saddeltag

Læs mere

Der meddeles hermed tilladelse til det ansøgte efter 35, stk. 1 i lov om planlægning på nedenstående vilkår:

Der meddeles hermed tilladelse til det ansøgte efter 35, stk. 1 i lov om planlægning på nedenstående vilkår: Side 1/5 BØRGE LIND OG SØNNER A/S gl@lind-byg.dk Rødebrovej 5 7600 Struer Dato: 15-03-2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-181-15 Henv. til: Karen Marie Nielsen Byggeri og Ejendomme Direkte tlf.: 9611 7718 Afdeling

Læs mere

Dispensation til genopførelse af ejendom skyttelseslinien på Lillenæs 65 og 69, Fredericia

Dispensation til genopførelse af ejendom skyttelseslinien på Lillenæs 65 og 69, Fredericia Dansk Skovforening Amalievej 20 1875 Frederiksberg C Att.: Hans M. Hedegaard hmh@skovforeningen.dk Det åbne land J.nr. NST-4132-607-00055 Ref. 26. sep 2012 inden for strandbe- Dispensation til genopførelse

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til at opføre en ny minkhal

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til at opføre en ny minkhal Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til at opføre en ny minkhal Du har, på vegne af ejer XXXXX, søgt om tilladelse til, at opføre en ny 14- rækket minkhal på matr. 8k Bøvl By, Sdr. Omme. Matriklen

Læs mere

Ringsted Kommune Att. Birgitte Korslund Jensen Rønnedevej Ringsted Sendt på mail:

Ringsted Kommune Att. Birgitte Korslund Jensen Rønnedevej Ringsted Sendt på mail: Ringsted Kommune Att. Birgitte Korslund Jensen Rønnedevej 9 4100 Ringsted Sendt på mail: bkje@ringsted.dk Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 16 og landzonetilladelse til midlertidig opstilling af

Læs mere

VVM screening af skovetablering på matr. 2E, Nøragergård Hgd., Durup, Rebild Kommune.

VVM screening af skovetablering på matr. 2E, Nøragergård Hgd., Durup, Rebild Kommune. Center Natur og Miljø Naturstyrelsen Møldrupvej 26 9520 Skørping Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 01.13.23-P19-4-18 Ref.: Joanna Birch Olsen Telefon:

Læs mere

Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen

Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen Møldal Ejendomme ApS Møllebakken 7 3230 Græsted Sag: 02.34.02-G01-638-18 27. september 2018 Dispensation til at opføre en tilbygning til enfamiliehus indenfor skovbyggelinjen Ejendommen 1 ch Græsted By,

Læs mere

Susanne Wærn Flinker Strandvejen 130 8721 Daugård

Susanne Wærn Flinker Strandvejen 130 8721 Daugård Susanne Wærn Flinker Strandvejen 130 8721 Daugård Plan og Byg Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Merete Garic Dir: +4579755689 Mob: e-mail: Merete.Garic @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-112-13 27.11.2014

Læs mere