BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER"

Transkript

1 LM OKTOBER BORNHOLM 2013 NOVEMBER DECEMBER

2 FRA AFDELINGEN Nyt fra afdelingen V/ Afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Nu hvor efteråret banker på, kan vi se tilbage på sommerens aktiviteter med taknemmelighed. Vi har været sammen om og med vor frelser, Jesus Kristus ved mange forskellige arrangementer. Børnelejre Her har vi været velsignet med mange dejlige børn. TAK til jer, der var ledere på disse lejre og til jer forældre, der sendte jeres børn på lejr. På Bondegårdslejren investerede vi sammen med Bornholmerkirken i nogle rigtig gode telte, hvor der var god plads til børnene. Vi satte også en toiletvogn i stand til lejren. Begge dele er for midler, der er tilgået LM fra LUMI-Genbrug, hvilket vi er meget taknemmelige for, og som vi vil benytte anledningen til at sige en stor tak for. Store Legedag For første gang var vi med på Store Legedag i Nyker i år. Vi var der med vores stand fra LM-Kids og racerbanen til fjernstyrede biler. Det var rigtig godt at være med, og der var en dejlig masse børn og voksne, der besøgte vores stand. Brumle var rundt på pladsen og delte en del små børnebøger ud. Arrangørerne gav også udtryk for, at det var godt, at vi havde noget med for børnene. Efterårets arrangementer Vi er så gået ind i efteråret, hvor alt er startet op igen efter sommerferien. Det er arbejdet i alle aldersgrupper i de forskellige kredse. Må Gud rigt velsigne jeres store indsats der. Hvor er det godt, at vi har så rige muligheder for ar række evangeliet om Jesus videre ud til vore medmennesker. Et af de store arrangementer, der står i kalenderen i efteråret er årsmødet d november. Temaet i år er: Som han opstod, skal vi opstå. Ved årsmødet medvirker Kristian Andersen, Per Munch, Erik Nielsen med mange flere. Sæt allerede nu kryds i kalenderen, og lad os bakke godt op om vores årsmøde, hvor vi får lov at være sammen med Jesus og øse af Livets kilder, og hvor vi er sammen med vore kristne brødre og søstre. Læs mere om årsmødet på hjemmesiden aarsmode.lm-bornholm.dk

3 RUNDT PÅ ØEN Livlinen i Svaneke V/ Jørn Bech, Svaneke Når vi har sunget, er der undervisning for de voksne og et sideløbende børnearrangement, hvor der foregår meget forskelligt. Børnene er ofte selv med til at foreslå noget her. I Svaneke har vi ønsket os et arrangement, hvor vi mere bredt kunne invitere de mennesker, som vi lever blandt. Navnet på arrangementet kom, efter en del overvejelser til at hedde: Livlinen et navn der har meget symbolik i sig. Det er vores ønske, at vi med Livlinen kan redde liv, række redningskransen ud, så det må blive til evigt liv sammen med Jesus. Med livlinen vil vi vise hen til Jesus værne om mennesker skabe rum for den enkelte give tid sammen med andre i det kristne fællesskab Vi var blevet inspireret af Rønne kredsens tirsdagsmøder, men valgte at afholde Livlinen lørdag aften en gang i kvartalet Aftenens program Vi begynder kl med at spise sammen - ofte varm mad, som nogle af os laver på skift. Maden koster 20 kr. Efter spisningen er der en afdeling med lovsang, hvor nogle af vores unge spiller og synger for på de gode sange om vor herlige frelser og livet med Ham. Da en del af deltagerne er nye, har vi valgt at have lidt grundlæggende troslære for de voksne om Gud Fader, Gud Søn og Gud Helligånd. Finn Kappelgaard underviste om disse emner. Senere har Bent J. Bendix talt en aften, og nu er det Knud Henning Hansen, der behandler forskellige emner. Efter undervisningen er der mulighed for at komme med et vidnesbyrd, stille spørgsmål eller kommentere det, vi lige har hørt. Aftenen sluttes selvfølgelig af med den traditionelle sive-kaffe, hvor man selv bestemmer, hvornår man går hjem, så alle har mulighed for at være med! Vi begyndte med disse aftener for et år siden. Vi er meget glade for dem og oplever også, at der er god tilslutning.

4 RUNDT PÅ ØEN Onsdagstræf i Nexø Merete & Vilmer Riis og Annie & Ernst Paulsen har i 7½ år stået for de månedlige onsdagstræf i missionshuset i Nexø. Det er tydeligt, at disse 10 formiddage om året har fået en særlig betydning dem. Ideen til onsdagstræf I 1½ år gennemførte Nexø Kirke bibelmaraton, men da den sluttede, følte de, at der var et behov for at videreføre den på en eller anden måde i missionshuset. Oplevelsen af at få sammenhæng i det bibelske budskab ved bare at læse og lytte til de bibelske tekster ønskede de at give videre. Det vigtige ved onsdagstræf Her nævnes flere ting. Rammerne skal være hyggelige, og atmosfæren skal være åben, så man tør komme frem med, hvad man har på hjerte. Programmet er genkendeligt, og det slutter til fastsat tid kl Det er altid Merete og Annie, der læser op, hvilket kræver god forberedelse. Man skal selv være kendt med teksten, så man ved hvor tryk, betoning og pauser skal lægges. Formiddagens program Konceptet er bevaret gennem alle årene. Der begyndes med morgensang og en kort indledning kl Der serveres kaffe og brød, for de hyggelige rammer skal være i orden. Derefter er der oplæsning af to kapitler, et kort oplæg med mulighed for kommentarer og spørgsmål i ca. 15 minutter. Her er det vigtigt med en åben atmosfære, så der bliver plads til alle typer spørgsmål, men det er også i orden, at man bare kommer for at lytte. Der sluttes af med et kort bedemøde - både for at takke og lægge bekymringer hen til Gud. Første sæson blev der læst fra Apostlenes Gerninger, og siden er det især andre tekster fra Ny Testamente, men også udvalgte salmer og tekster fra Esajas, har været på programmet. Onsdagstræf - et supplement. Selvom det primært er ældre folk, der kommer onsdag formiddag, er det åbent for alle. Der holdes stadig to seniormøder om året som tidligere. Onsdagstræf er et godt supplement til LM s øvrige arrangementer med ro til samvær og fordybelse, hvor ca. 35 deltager. Gennem disse samlinger erfares både Guds nærvær og glæde over frelsen, understreger de to ægtepar, der glæder sig til den nye sæson.

5 RUNDT PÅ ØEN Cafe Eli Interview med Lydia & Birger Haue- Hansen, Østermarie I Østermarie Fritidshus har en cafe ved navn Eli til huse. Der er åbent to mandage om måneden. Cafeens navn er sammensat af forbogstaverne på de tre missionsforeninger, ELM, LM og IM, som driver cafeen. Hvordan kom cafeen i gang? I 2000 holdt vi i en uge Cafe Jesus 2000 i Arne Engell-Kofoeds tidligere forretning. Derefter gik det i stå, men efter et par år, dukkede ønsket om at få en cafe jævnligt op. Vi samledes i de tre missionsforeninger for at finde ud af, hvordan programmet i en cafe skulle være. Vi forestillede os en cafe, hvor man kom og gik, drak en kop kaffe, spillede nogle spil og på et fast tidspunkt fik en andagt. Det blev dog brugerne, der satte dagsordenen. Man kom og satte sig ved kaffebordene, helst samme plads hver gang, men spil var der ikke interesse for. Derefter blev formen: Velkomst, fællessang og bordvers. Vi drikker kaffe og hyggesnakker til klokken 15:00. Fra 15:00 til 16:00 er der som regel program med et besøg med foredrag, fortællinger, billeder eller lignende. Derefter holdes en andagt og afslutning. Så kan man heller ikke sidde meget længere. Man kom jo kl. 14:00 for at få den faste plads. Hvorfor har I set det som en opgave for LM at være med i cafeen? Vi vil gerne have et udadrettet arbejde. Derfor har vi valgt Fritidshuset, hvor mange i forvejen er fortrolige med at komme til andre arrangementer. Brugerne, der er fra 80 til 99 år, er glade og taknemlige for cafeen. Mange er ikke vant til at komme i kirke eller missionshus, men nogle er nu begyndt at komme i kirken. Hvad skal man særlig være opmærksom på, hvis man vil starte en cafe? For os har det været vigtigt så vidt muligt at være med hver gang. Det giver et specielt forhold og tillid til brugerne. Vi er glade for hyggen med dem, og det nyder brugerne. Men vort mål og store ønske er, at vi må kunne vise dem vejen til Jesus.

6 LMU Sport i LMU LMU er meget andet end det ugentlige ungdomsmøde. Der er også et behov for at mødes på andre måder. Hver fredag aften inviteres til sport i Aakirkeby, hvor unge fra hele øen møder op. Om sommeren spilles der fodbold, og om vinteren lejes hal A, hvor der spilles fodbold, badminton og volleyball. Men som ved al sport er der også her brug for tilskuere, og det benytter en del af de unge sig af. 3. halvleg For mange er det, der foregår efter fodboldkampen lige så vigtigt som selve kampen. Denne tendens møder man også i LMU. Efter sportsaktiviteterne mødes man gerne privat, ofte ca. 50 unge. Man fordeler opgaverne imellem sig ved at bidrage med kaffe og kage, selv om man ikke har plads til at huse så mange mennesker. Her bliver der holdt andagt, hygget, snakket og spillet. Det sociale samvær opleves som meget værdifuldt. Læs, hvad de unge selv siger: Sport er en god mulighed for at invitere ikke-kristne med, og det åbner en dør ind til det kristne fællesskab. Med sport kan man vise sine ikke-kristne venner, hvordan vi kan være sammen og have det sjovt uden, der er blandet alkohol ind i det. Desuden sammentømrer det fællesskabet på tværs af de tre LMU-grupper på Bornholm. (Lasse Westh Jensen) Sport er super godt, fordi man kan hygge sig og have det sjovt med andre unge og stadig have Jesus i centrum. Det er nemmere at få sine ikkekristne-venner med til LMU-sport i stedet for f.eks. i kirke, fordi det ikke er så tørt. Det bryder ligesom mange af de fordomme, som mange har over for kristne. (Peder Skovbo Pedersen) Man har et kanon godt fællesskab - både med sporten, men også snakken! Det er fedt, at man kan samles en bestemt dag om ugen, hvor man kan være sammen med alle lmu'ere. Hvis man ikke lige har mulighed for at komme tirsdag, så er der en dag endnu! Dejligt - jeg nyder det! (Emilie Mouridsen)

7 LM Lejren Guldholdet V/ Henning Kiilerich, Aakirkeby Det danske samfund har erfaret, at der er ressourcer i det grå guld. Hvis man så sætter et helt guldhold, har LM- Lejren erfaret, at guldet bliver endnu mere værdifuldt. En lejr på 86 år I 1937 blev sommerlejren, som den hed dengang, indviet. Senere er der bygget til og renoveret. Der er lagt mange frivillige arbejdstimer på LM-Lejren - både som ledere på lejre, i køkkenet og med andet praktisk arbejde. Lejren bliver brugt, men dermed også slidt. Siden 2005 har guldholdet under Vilmer Riis ledelse brugt mange timer på at vedligeholde lejren. Der er blevet malet og repareret, og udendørs arealer med fliser og beplantning er også blevet fornyet. Guldholdet i dag Da LUMI Genbrug blev startet i 2009, blev Guldholdets aktiviteter droslet ned, idet mange lagde kræfterne der. Guldholdet kom dog i gang igen, da Henning Kiilerich i 2011 blev spurgt om at tage over som holdleder. De store anlægsopgaver er udført, men der er stadig løbende vedligeholdelse f.eks. med maling. Hvor lejren på den årlige fælles arbejdsdag trimmes til den forestående lejrsæson, laver Guldholdet reparationer i lejrperioden og ellers, hvad der er ressourcer og kompetencer til, men gennemsnitligt bliver det en til to formiddage om måneden. Både under arbejdet og i den obligatoriske kaffepause er der tid til at dyrke fællesskabet, og der indgår andagt og bøn for lejren og dens aktiviteter. Rammerne skal være i orden, for at Guds ord kan blive forkyndt for deltagerne på lejrene, og her må bønnen ikke glemmes. Nyt og gammelt Der er stadig brug for friske kræfter på holdet både kvinder og mænd. Nogle gamle fotos fortæller historien helt tilbage fra begyndelsen men der må føjes nye til! Kontakt Henning Kiilerich hvis du ønsker at komme med på holdet, eller har billeder eller andet materiale, som kan supplere historien (gerne med navne og årstal)! EFTERLYSNING Hvem har været med til at grave og lægge vand-, varme- og kloakledninger på lejren? Vi mangler at få indtegnet, hvor de forskellige ledninger ligger i jorden mellem bygningerne, så hjælp med at - fortælle, hvad du selv har været involveret i - oplyse, hvem du husker, har været med i arbejdet - andre oplysninger omkring underjordiske tiltag. Ring til Henning Kiilerich, tlf

8 Ø-KALENDEREN Oktober Hakon Christensen på Bornholm 03. Repræsentantskabsmøde 09. Ø-koret øver i Aakirkeby 23. Ø-koret øver i Aakirkeby Juniorlejr 27. Gudstjeneste i Kirken på Klippen i Østermarie November Besøg af Lars Frederiksen 01. Aakirkeby 03. Søndagsmøder 04. Juniormøde 05. LMU 02. Kursus for børne og juniorledere på Davidskolen Hakon Christensen på Bornholm Årsmøde i Rønne Hallen 13. Ø-koret øver i Aakirkeby Hakon Christensen på Bornholm 25. Gudstjeneste i Kirken på Klippen i Østermarie kl Ø-koret øver i Aakirkeby December 11. Ø-koret øver i Aakirkeby 24. Gudstjeneste i Kirken på Klippen i Østermarie kl Sdr. Hammer 55, Nexø telefon Daglige ledere Merete & Vilmer Riis Tlf / Åben: ma-fr og lø Modtager (og afhenter) gerne brugte effekter også dødsboer. Se Rådgivning og terapisamtaler på Bornholm v/ Ellen Esmarch Pedersen Mobil: Hjemmeside: Rettelse Desværre havde der indsneget sig et forkert telefonnummer i sidste nummers artikel om forbøn og salving. Du er velkommen til at kontakte Jakob Houler eller Leo Poulsen, hvis du ønsker en samtale om forbøn eller salving. Jakob Houler Tlf jakob@houler.dk Leo Poulsen Tlf / skovsborg@ dlgtele.dk

9 ADRESSER Luthersk Mission Bornholm Formand: Jørn Bech Årsdalevej 61, 3740 Svaneke T E formand@lm-bornholm.dk Afdelingssekretær Hakon Christensen Jespervej 64, 3400 Hillerød T E hc@dlm.dk Kasserer: Thorkil Sonne Lund Engløkken 1 B, 3730 Nexø T Giro: Bank: E th.sonnelund@mail.dk Missionskonsulent: Helmer Olsen Østerled 18, 3700 Rønne T Udlån af projektor E helmer.olsen@hotmail.com LUMI Genbrug: Sdr. Hammer 55, 3730 Nexø. T Merete & Vilmer Riis T / H Trykning af lokale LM-programmer Jens Ove Holm, Rømeregårdsvej 44, 3700 Rønne T E godthaab@holm.mail.dk Husk: Der trykkes kun én gang månedligt. Stof afleveres senest d. 10. i hver måned. Tilhørerrepræsentant: Niels C. Andersen Svanekevej 77, 3700 Rønne T E svane77@worldonline.dk LMU: Jeppe Rasmussen Brommevej 29, Østerlars, 3760 Gudhjem T E bigpolle@hotmail.com LM Kids: Helene Andersen Svanekevej 77, 3700 Rønne T E svane77@worldonline.dk LM-lejren: Strandvejen 16, Pedersker, 3720 Aakirkeby, T Udlejning v/ Helmer Olsen T E mail@lm-lejren.dk H Luthersk Mission Danmark Formand Jens Peter Rejkjær, Rentemestervej 4, 3400 Hillerød. T E jpr@dlm.dk Sekretariat: Industrivænget 40, 3400 Hillerød T F E dlm@dlm.dk. H Giro Bank LMU & LM-Kids Fusionsleder Lars Brian Larsen T / E lbl@dlm.dk H H

10 LUMI RADIO OKTOBER Tirsdag d Musikprogram (se 27.9) (se 27.9) Fredag d. 4. Boghylden Modløshed Søndag d Mødetransmission Genuds. fra Mandag d Små ord om store ord Fokus på Israel Ring med dit musikønske Tirsdag d Musik i oktober Modløshed (se 4.10) Fredag d Lidt af hvert (Hebr 7,25-28) Mandag d Musik i oktober (se 8.10) Etik på arbejdet Små ord om store ord (se 7.10) Fokus på Israel (se 7.10) Tirsdag d Lidt af hvert (se 11.10) (se 11.10) Fredag d. 18. Indefra LUMI-magasinet Mandag d Musikgæsten Bibelfortælling (9) Tirsdag d Musikmosaik LUMI-magasinet (se 18.10) Fredag d Musikmosaik (se 22.10) (Hebr 8,1-5) Mandag d Ingemanns salmer (1) Fra arkivet Frygt og forargelse (se 23.9) Tirsdag d Musikgæst (se 21.10) (se 25.10) NOVEMBER Fredag d. 1. Boghylden Gæstebogen Søndag d Mødetransmission Genuds. fra Mandag d Små ord om store ord Fokus på Israel Tirsdag d Ingemanns salmer (se 28.10) Gæstebogen (se 1.11) Fredag d Musik i november (Hebr 8,6-13) Mandag d Kom jeres vejledere i hu (fra kvindelejren) Små ord om store ord (se 4.11) Fokus på Israel (se 4.11) Tirsdag d Musik i november (se 8.11) (se 8.11) Fredag d. 15. Udefra LUMI-magasinet Mandag d Det almindelige præstedømme (fra kvindelejren) Tirsdag d Musikmosaik LUMI-magasinet (se 15.11) Fredag d Lidt af hvert (Hebr 9,1-10) Mandag d De gamle stier (fra kvindelejren) Ingemanns salmer (2) Fra arkivet Tirsdag d Lidt af hvert (se 22.11) (se 22.11) Fredag d. 29. Boghylden Mission DECEMBER Søndag d Mødetransmission Genuds. fra 17.00

11 LUMI RADIO Mandag d Små ord om store ord Fokus på Israel Ring med dit musikønske Tirsdag d Musik i december Mission (se 29.11) Fredag d Ingemanns salmer (se 25.11) (Hebr 9,11-14) Mandag d Hverdagskristendom (fra kvindelejren) Små ord om store ord (se 2.12) Fokus på Israel (se 2.12) Tirsdag d Musikmosaik (se 6.12) Fredag d. 13. Venskab I kristne har mange venner lød udsagnet. JA - fantastisk, og så melder tanken sig: Er der noget, jeg kan gøre, for at der ikke er så stille i stuen hos den, som ikke har en sådan venneflok? Bl.a. nogle kirker har en ordning med besøgsvenner, men hvorfor ikke være privat besøgsven! Har du tænkt på, at f.eks. din nabo eller tidligere kollega kunne have glæde af et besøg - eller en invitation til en kop kaffe. Måske bliver der lejlighed til at fortælle om Hvilken ven vi har i Jesus, eller måske kan det passe med et tidspunkt, hvor der er en udsendelse i LUMI-radio, som I så kan høre sammen og tale om bagefter? Ønskeprogrammet er en oplagt kontaktmulighed. Foreslå dem Fredag d. 13. fortsat Indefra LUMI-magasinet Mandag d Advent (Årets sidste ønskeprogram) Tirsdag d Julefortælling LUMI-magasinet (se 13.12) Fredag d Lidt af hvert (Hebr 9,15-22) Mandag d Barndommens jul Mens vi venter Tirsdag d. 24. juleaften Lidt af hvert (se 20.12) (se 20.12) Fredag d. 27. Fredag d. 27. fortsat Boghylden Julegæsten Søndag d Mødetransmission Genuds. fra Mandag d Musik i december (se 3.12) Julefortælling (se 17.12) Barndommens jul (se 23.12) Tirsdag d. 31. nytårsaften Godt nytår Julegæsten (se 27.12) JANUAR 2014 Fredag d Godt nytår (se ) (Hebr 9,23-28) Mandag d Små ord om store ord Fokus på Israel Godt nytår til alle lyttere at lytte - og så kan du jo sende en hilsen ved at ringe på eller klikke ind på hjemmesiden Jul og nytår. Årets sidste Ønskeprogram er 16. dec., så brug lejligheden til at sende en jule- og nytårshilsen til naboer, familie og venner her - eller ovre - for nu er det jo også muligt at lytte via netradio via hjemmesiden. Programoversigten her omfatter programmer for advent og jul, og i år har vi - udover Vejen gennem Bibelen - også udsendelser kl. 9 både jule- og nytårsaftensdag! Mon ikke der er nogen, der har tid til at lytte på trods travlheden med alle forberedelser? Vi vil gerne gæste jer og bringe lys og glæde i stilheden i stuerne og dele Guds fred med jer!

12 TIL EFTERTANKE LM - til evangeliets fremme V/ Ruben Elleby, Aakirkeby LM på Bornholm er en forening af mennesker, som samles om en fælles sag: Guds evangelium skal fremmes! LM skal ikke bestå, fordi nogle mennesker synes, det er hyggeligt at mødes, men fordi Guds plan er, at alle skal høre Hans ord, inden Han kommer igen. Jeg takker Gud, fordi Han igennem min opvækst har mødt mig i LM. Tak, at der var nogen, som var budbringere af Hans ord til frelse for mig. Tænk, at der også er nåde for mig! Tak, at der var nogen, som sørgede for, at der var et sted at mødes. At der var saft, kaffe og kage. At jeg kunne føle mig tryg og have det rart. At jeg kunne komme på lejre. At der var nogen, som organiserede så godt. Har du det også sådan? Villighed I Efeserbrevet 6,15 står der om Guds fulde rustning: Tag som sko på fødderne villighed til at gå med fredens evangelium. Vi har fået alt for intet i Kristus, og eneste betaling for vore synder er Hans liv og død. Lad os slå det fast!! Tænk, hvis ingen var villige i LM! Så havde du og jeg måske ikke mødt Jesus! Tag villighed på dine fødder! Tænk, hvad du har fået givet af alverdens skaber! Giv det glad videre! Bag en kage til Børneklubben for 117. gang, hold andagten på plejehjemmet, flyt stolene rundt igen, pas lyden og optagelsen, gå glad i gang med arbejdet i Junior, tag med som madtante m/k på lejren, og bed for din næste! Ikke for at du skal opnå mere frelse, men i tak til Gud for, at Han vil bruge dig, som du er til hans riges tjeneste, til evangeliets fremme. Tænk hvis naboens barn, byens ældre eller den unge i Cambodja mødte din Jesus! Luthersk Mission (LM) er en evanglisk-luthersk forening, hvis formål er at forkynde Bibelens budskab, så mennesker kommer til tro på Jesus som Guds søn og verdens frelser. LM på Bornholm arbejder ud fra ti missionshuse fordelt ud over øen. Redaktion: Peter Krak jytteogpeter@krak.nu Tlf: Forsidefoto: Birger Bendtsen Se i øvrigt B. Bendtsens netsite på: Oplag: 500 eks. Tryk: Print24

BORNHOLM AUGUST SEPTEMBER

BORNHOLM AUGUST SEPTEMBER LM JULI BORNHOLM 2013 AUGUST SEPTEMBER FRA AFDELINGEN Forbøn og salvning V/ Afdelingssekretær Hakon Christensen, Hillerød Afdelingsstyrelsen er glade for at kunne fortælle, at Jakob Houler, Hasle og Leo

Læs mere

LM 2014 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM

LM 2014 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM LM JANUAR BORNHOLM 2014 FEBRUAR MARTS FRA AFDELINGEN Nyt fra afdelingen V/ Afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Bibelglæde I 2014 bliver temaet Bibelglæde sat på dagsordenen i LM på landsplan. AS drøftede,

Læs mere

BORNHOLM AUGUST SEPTEMBER

BORNHOLM AUGUST SEPTEMBER LM JULI BORNHOLM 2012 AUGUST SEPTEMBER FRA AFDELINGEN Basiskursus for forkyndere v/ Hakon Christensen Sæt ord på, det er overskriften for et kursus som LM Bornholm afholder sammen med Bornholmerkirken

Læs mere

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER LM OKTOBER BORNHOLM 2012 NOVEMBER DECEMBER FRA AFDELINGEN Mulig LMfrimenighed på Bornholm v/ Niels Chresten Andersen, Rønne Dialogmødet i Østermarie den 19. juni viste, at flere LM ere allerede har udmeldt

Læs mere

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER LM OKTOBER BORNHOLM 2011 NOVEMBER DECEMBER FRA AFDELINGEN Ny struktur Ny hjemmeside V/ afdelingsformand Jørn Bech Den 19. august vedtoges de nye vedtægter for LM-Bornholm ved et ekstraordinært afdelingsmøde

Læs mere

LM 2012 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM

LM 2012 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM LM JANUAR BORNHOLM 2012 FEBRUAR MARTS FRA AFDELINGEN Økonomi Uge 2 er bedeuge Det tog 14 dage Ved årsmødet d. 12.-13. november iværksatte LM på Bornholm en ekstra indsamling. Målet var 500 kr. pr. medlem,

Læs mere

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER LM OKTOBER BORNHOLM 2014 NOVEMBER DECEMBER ÅRSMØDE Årsmøde før i tiden V/ Birger Pedersen, Rønne Årsmøder i 1940 erne og 50 erne I mange år var det tradition at holde årsmøde som et friluftsmøde i Aakirkeby.

Læs mere

LM 2014 JULI AUGUST SEPTEMBER BORNHOLM

LM 2014 JULI AUGUST SEPTEMBER BORNHOLM LM BORNHOLM 2014 JULI AUGUST SEPTEMBER FRA AFDELINGEN Almindingsmøder før i tiden V/ Birger Pedersen, Rønne Sådan begyndte det Det var nok præsten og vækkelsesprædikanten Peter Chr. Trandberg, der indledte

Læs mere

LM 2013 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM

LM 2013 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM LM JANUAR BORNHOLM 2013 FEBRUAR MARTS FRA AFDELINGEN Evangelisk Luthersk Samråd på Bornholm v/ afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Der er etableret et Evangelisk Luthersk Samråd på Bornholm (ELSB). Samrådet

Læs mere

LM 2011 JULI AUGUST SEPTEMBER BORNHOLM

LM 2011 JULI AUGUST SEPTEMBER BORNHOLM LM BORNHOLM 2011 JULI AUGUST SEPTEMBER FRA AFDELINGEN Ny formand og sekretær Interview med Jørn Bech og Hakon Christensen Sommeren 2010 fratrådte Peter Westh Jensen som afdelingssekretær, og ved afdelingsmødet

Læs mere

LM 2011 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM

LM 2011 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM LM JANUAR BORNHOLM 2011 FEBRUAR MARTS RUNDT PÅ ØEN Hvad er M60+? Interview med Birger Pedersen. Fortæl lidt om den lidt kryptiske forkortelse M60+ Det er ganske enkelt. M står for mænd. Og 60+ står for,

Læs mere

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Nyt fra Peterskolen og Davidskolen på side 3-5. Kun for kvinder på side 2 må også læses af mænd.

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Nyt fra Peterskolen og Davidskolen på side 3-5. Kun for kvinder på side 2 må også læses af mænd. 2015 nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Nyt fra Peterskolen og Davidskolen på side 3-5. Kun for kvinder på side 2 må også læses af mænd. 2 RUNDT PÅ ØEN Kun for kvinder V / Marianne Pedersen og Gerd Hansen,

Læs mere

LM 2012 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM

LM 2012 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM LM APRIL BORNHOLM 2012 MAJ JUNI FRA AFDELINGEN Nye prædikanter v/ Hakon Christensen Afdelingsstyrelsen har kaldet Filip Oehlenschläger, Rønne og Peter Techow, Rønne som prædikanter i afdelingen. Bedeemne:

Læs mere

LM 2014 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM

LM 2014 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM LM APRIL BORNHOLM 2014 MAJ JUNI FRA AFDELINGEN Bibelglæde Interview med Jørn Bech, Svaneke Luthersk Mission ønsker at gøre 2014 til Bibelglædens år! Vi ønsker, at mange flere skal få eller genopdage en

Læs mere

LM 2011 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM

LM 2011 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM LM APRIL BORNHOLM 2011 MAJ JUNI LMU BORNHOLM Nyt fra LMU V/ Jeppe S. Rasmussen Fællesskab Vi er en god flok trofaste unge, som samles i Nexø, Åkirkeby og Årsballe. Der er en meget skæv spredning af medlemmer,

Læs mere

LM 2013 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM

LM 2013 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM LM APRIL BORNHOLM 2013 MAJ JUNI FRA AFDELINGEN Kirken på Klippen v/ afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Sidste nyt fra afdelingen må være opstarten af den nye frimenighed Kirken på Klippen. Ved et dialogmøde

Læs mere

nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Adventsfest i Pedersker. Læs om LM s arbejde i Pedersker før og nu på side 6-7

nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Adventsfest i Pedersker. Læs om LM s arbejde i Pedersker før og nu på side 6-7 2015 nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Adventsfest i Pedersker. Læs om LM s arbejde i Pedersker før og nu på side 6-7 2 FRA AFDELINGEN Forkyndelsen - et fælles ansvar V / afdelingssekretær Hakon Christensen I afdelingsstyrelsen

Læs mere

APRIL MAJ JUNI. nyt. Læs om LUMI Genbrug på side 3. På side 6-7 fortæller Elsa & Knud Henning Hansen om kirkens højtider. Nyt om LUMI-Radio på side 2.

APRIL MAJ JUNI. nyt. Læs om LUMI Genbrug på side 3. På side 6-7 fortæller Elsa & Knud Henning Hansen om kirkens højtider. Nyt om LUMI-Radio på side 2. 2015 nyt APRIL MAJ JUNI Læs om LUMI Genbrug på side 3. På side 6-7 fortæller Elsa & Knud Henning Hansen om kirkens højtider. Nyt om LUMI-Radio på side 2. 2 FRA AFDELINGEN Fra afdelingen V / afdelingsformand

Læs mere

med håb Præsentationsfolder Velkommen; i Luthersk Mission

med håb Præsentationsfolder Velkommen; i Luthersk Mission med håb Præsentationsfolder Velkommen; i Luthersk Mission Kom og vær med Denne folder er en invitation til at være med i Luthersk Mission (LM). Både til mennesker, der selv kalder sig kristne, og til alle

Læs mere

Program for foråret 2016

Program for foråret 2016 Program for foråret 2016 Indre Mission i Birkerød Velkommen til forårets møder i Ansgar! I 2016 er det overordnede emne Paulus. I Apostlenes Gerninger i Det ny Testamente hører vi om manden Paulus, der

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11.

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. 18-01-2015 side 1 Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. Moral eller evangelium. Evangelium betyder det glædelige budskab. En kinesisk lignelse fortæller om et andet bryllup.

Læs mere

Program for efteråret 2015

Program for efteråret 2015 Program for efteråret 2015 Indre Mission i Birkerød Velkommen til efterårets møder i Ansgar I løbet af efterårets program for tirsdagsmøderne berører vi forskellige aspekter ved livet med Gud. Formen er

Læs mere

2013 VELKOMMEN KYLLINGELEJR

2013 VELKOMMEN KYLLINGELEJR Sommerlejr 2013 VELKOMMEN KYLLINGELEJR 22. 23. juni BØRNELEJR 29. 2. juli JUNIORLEJR 2. juli 6. juli PRAKTISKE OPLYSNINGER Velkommen til sommerens lejre Arrangør: Luthersk Mission, LM Kids i Østjylland

Læs mere

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER LUMI-Radio lukker ved udgangen af 2017, side 2-3. Kvinder med Håb, side 4. Til eftertanke om mediemission, side 12.

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER LUMI-Radio lukker ved udgangen af 2017, side 2-3. Kvinder med Håb, side 4. Til eftertanke om mediemission, side 12. 2017 nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER LUMI-Radio lukker ved udgangen af 2017, side 2-3. Kvinder med Håb, side 4. Til eftertanke om mediemission, side 12. 2 LUMI-RADIO LUMI-Radio og BKN stopper Interview med

Læs mere

nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Ø-koret fylder 25 år. Se side 7 Læs om LM i sommerlandet side 2 Et ophold på LMH. Se side 3

nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Ø-koret fylder 25 år. Se side 7 Læs om LM i sommerlandet side 2 Et ophold på LMH. Se side 3 2015 nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Ø-koret fylder 25 år. Se side 7 Læs om LM i sommerlandet side 2 Et ophold på LMH. Se side 3 2 FRA AFDELINGEN Sommeraktiviteter V / afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Forbøn

Læs mere

nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Interview med familien Aasebø Rønne, side 6-7. LM-Lejren skal renoveres, side 2. Forkyndelse, der forstyrrer, side 3.

nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Interview med familien Aasebø Rønne, side 6-7. LM-Lejren skal renoveres, side 2. Forkyndelse, der forstyrrer, side 3. 2016 nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Interview med familien Aasebø Rønne, side 6-7. LM-Lejren skal renoveres, side 2. Forkyndelse, der forstyrrer, side 3. 2 FRA AFDELINGEN Renovering af LM-Lejren V / afdelingssekretær

Læs mere

nyt Side 4 Østerlars missionshus 90 år Side 5 Sange, vi gerne vi huske Side 6-7 Menighedsliv i Østermarie Side 10 Nyt om LUMI Radio

nyt Side 4 Østerlars missionshus 90 år Side 5 Sange, vi gerne vi huske Side 6-7 Menighedsliv i Østermarie Side 10 Nyt om LUMI Radio 2017 nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Side 4 Østerlars missionshus 90 år Side 5 Sange, vi gerne vi huske Side 6-7 Menighedsliv i Østermarie Side 10 Nyt om LUMI Radio 2 JUBILÆUM Gratis glæde ELSB fællesstævne på

Læs mere

JANUAR FEBRUAR MARTS. nyt

JANUAR FEBRUAR MARTS. nyt 2016 nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Café Klippen i Svaneke på side 5. LM i Pedersker stopper. Se side 2. Nyt fra den bornholmske volontør Louise Andersen side 6. 2 FRA AFDELINGEN Nyt fra afdelingen V / afdelingssekretær

Læs mere

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Efterår 2015

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Efterår 2015 Herrestræde 26, 4200 Slagelse Efterår 2015 Glæd jer altid i Herren! Jeg siger atter: Glæd jer! Lad jeres mildhed blive kendt af alle mennesker. Herren er nær. Vær ikke bekymrede for noget, men bring i

Læs mere

Velkommen. i Tommerup. :: ~ Indre MlSSlon

Velkommen. i Tommerup. :: ~ Indre MlSSlon P R Velkommen i Tommerup :: ~ Indre MlSSlon R A M 2 o 1 2 Tommerup Missionshus Skovstrupvej 8 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen samt et antal ar- \... bejdsgrupper. Bestyrelsen:

Læs mere

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Programlægning: Hjemmeside og Layout: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Programlægning: Hjemmeside og Layout: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup P R O G R A M 2 0 1 5 Velkommen i Tommerup Tommerup Missionshus Skovstrupvej 8 5690 Tommerup Bestyrelsen: Carsten Christensen Formand 40 49 51 10 carstenvc@dsa-net.dk Tage Vig 64 6 0 10 tavi@post.tele.dk

Læs mere

nyt APRIL MAJ JUNI Studietur til Cambodja, side 4 Børn og unge, side 6-7 LM-Lejren har brug for hjælp, side 10

nyt APRIL MAJ JUNI Studietur til Cambodja, side 4 Børn og unge, side 6-7 LM-Lejren har brug for hjælp, side 10 2016 nyt APRIL MAJ JUNI Studietur til Cambodja, side 4 Børn og unge, side 6-7 LM-Lejren har brug for hjælp, side 10 2 FRA AFDELINGEN Fra beretningen ved afdelingsmødet V / afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke

Læs mere

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2015

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2015 Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2015 Jeres hjerte må ikke forfærdes! Tro på Gud, og tro på mig! I min faders hus er der mange boliger; hvis ikke, ville jeg så have sagt, at jeg går bort for at gøre

Læs mere

Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid).

Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid). Menighedens julefest finder i år sted søndag den 12. december kl. 10:30 (normal gudstjenestetid). Festen slutter med, at vi spiser sammen. Alle bedes bidrage med en lille ret til den fælles buffet. Hanne

Læs mere

nyt Børneklubben i Aakirkeby på LMLejren side 2 Kirkekrummerne i Hasle side 3 Sortegård i Aaker side 4 Årsmødets fremtid side 5

nyt Børneklubben i Aakirkeby på LMLejren side 2 Kirkekrummerne i Hasle side 3 Sortegård i Aaker side 4 Årsmødets fremtid side 5 2018 nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Børneklubben i Aakirkeby på LMLejren side 2 Kirkekrummerne i Hasle side 3 Sortegård i Aaker side 4 Årsmødets fremtid side 5 2 LM KIDS Børneklubben i Aakirkeby på LM-Lejren

Læs mere

nyt APRIL MAJ JUNI Rejsebrev fra Peru, side 2 Lidt historisk fra Østermarie, side 3 En veteran i juniorarbejdet, side 4-5

nyt APRIL MAJ JUNI Rejsebrev fra Peru, side 2 Lidt historisk fra Østermarie, side 3 En veteran i juniorarbejdet, side 4-5 2018 nyt APRIL MAJ JUNI Rejsebrev fra Peru, side 2 Lidt historisk fra Østermarie, side 3 En veteran i juniorarbejdet, side 4-5 2 INTERNATIONAL MISSION Rejsebrev fra Peru V / Gitte & Peter Westh Jensen,

Læs mere

REFLEKSIONER OVER EFTERÅRETS TEMA

REFLEKSIONER OVER EFTERÅRETS TEMA REFLEKSIONER OVER EFTERÅRETS TEMA Alene Kristus er mit håb, LIVET MED JESUS han er mit sikre sejrsråb. Min hjørnesten og tilflugtsborg, han er mit værn i frygt og sorg. Et væld så dyb af kærlighed, hos

Læs mere

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Programlægning: Bestyrelsen: Hjemmeside Missionær: og Layout:

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Programlægning: Bestyrelsen: Hjemmeside  Missionær: og Layout: P R O G R A M Velkommen i Tommerup Tommerup Missionshus Skovstrupvej 8 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Carsten Christensen Formand

Læs mere

VELKOMMEN KYLLINGELEJR

VELKOMMEN KYLLINGELEJR Sommerlejre 2018 VELKOMMEN KYLLINGELEJR 16. 17. juni BØRNELEJR d. 30. juni 3. juli JUNIORLEJR d. 3. 6. juli PRAKTISKE OPLYSNINGER Velkommen på sommerens lejre Arrangør: Luthersk Mission, LM Kids i Østjylland

Læs mere

nyt Flaget hejses på LM Lejren. Læs om indsamlingen side 2. To artikler om LMU på 4-5. En gennemgang af Bibellæser- Ringens materialer på side 7.

nyt Flaget hejses på LM Lejren. Læs om indsamlingen side 2. To artikler om LMU på 4-5. En gennemgang af Bibellæser- Ringens materialer på side 7. 2017 nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Flaget hejses på LM Lejren. Læs om indsamlingen side 2. To artikler om LMU på 4-5. En gennemgang af Bibellæser- Ringens materialer på side 7. 2 LM LEJREN Indsamling går trægt

Læs mere

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside:

Velkommen. i Tommerup Indre Mission P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Arbejdsgrupper: Bestyrelsen: Missionær: Hjemmeside: P R O G R A M 0 1 FORÅR Velkommen i Tommerup Indre Mission Tommerup Missionshus Skovstrupvej 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Carsten

Læs mere

Afdelingens hjemmeside www.lutherskmission-lf.dk Mail-adresse: info@lutherskmission-lf.dk

Afdelingens hjemmeside www.lutherskmission-lf.dk Mail-adresse: info@lutherskmission-lf.dk Redaktion: John Friis (jf) Tlf.: 5485 4476 jhfr@post.tele.dk Ingrid Larsen (il) Tlf.: 5475 9949 larsens@dadlnet.dk Lisbet Rønne- Rasmussen (lrr) Tlf.: 2094 6258 lisbetrr@gmail.com Forsidefoto: il Ekspedition:

Læs mere

Bøn: Vor Gud og far Giv os tid god tid til livet med dig i tro og kærlighed. Amen

Bøn: Vor Gud og far Giv os tid god tid til livet med dig i tro og kærlighed. Amen Konfirmation 24. april 2016 Sundkirken 10 Salmer: 749 I østen 369 Du, som gir os liv 14 Tænk, at livet koster livet 192 v. 7-9 Du, som har dig selv 752 v.4-5 Gå da frit 13 Måne og sol Bøn: Vor Gud og far

Læs mere

Godt Nyt. Maj 2004. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. Maj 2004. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt Maj 2004 månedsblad fra Roskilde Frikirke månedsblad fra Roskilde Frikirke Menighedsudflugt Lørdag den 15. maj tager vi på menighedsudflugt. Vi kører fra kirken kl. 9.30 og regner med at være

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

udfordrer kristne fællesskaber

udfordrer kristne fællesskaber 101 Mennesker med autisme og Aspergers syndrom udfordrer kristne fællesskaber Det er ikke særlig kaffehyggeligt, når der er en med, som hele tiden ødelægger det kaffehyggelige fællesskab, siger Henrik

Læs mere

Lis. Godt Nyt fra Roskilde Frikirke Side 2

Lis. Godt Nyt fra Roskilde Frikirke Side 2 Jeg vil fortælle lidt om væksthuset. Væksthuset lever og har det godt. Vi mødes mindst en gang om måneden. Vi beder sammen, og taler om åndens gaver og tjenester. Vi øver os i at tjene sammen, fordi vi

Læs mere

2015 VELKOMMEN KYLLINGELEJR

2015 VELKOMMEN KYLLINGELEJR Sommerlejr 2015 VELKOMMEN KYLLINGELEJR 20. 21. juni BØRNELEJR 27. 30. juni JUNIORLEJR 30. juni 4. juli PRAKTISKE OPLYSNINGER Velkommen til sommerens lejre Arrangør: Luthersk Mission, LM Kids i Østjylland

Læs mere

VELKOMMEN KYLLINGELEJR

VELKOMMEN KYLLINGELEJR Sommerlejre 2017 VELKOMMEN KYLLINGELEJR 17. 18. juni BØRNELEJR 24. 27. juni JUNIORLEJR 27. juni 1. juli PRAKTISKE OPLYSNINGER Velkommen til sommerens lejre Arrangør: Luthersk Mission, LM Kids i Østjylland

Læs mere

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE

HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Søndag den 19/5-2013 kl. 11.00 Pinsedag Tema: Helligåndens komme HØJMESSE FREDERIKSHOLM KIRKE Præludium Evt. korsats (Carsten) Indgangsbøn (evt.) Velkomst 1. salme DDS 290 I al sin glans nu stråler solen

Læs mere

VELKOMMEN KYLLINGELEJR

VELKOMMEN KYLLINGELEJR Sommerlejre 2016 VELKOMMEN KYLLINGELEJR 18. 19. juni BØRNELEJR 25. 28. juni JUNIORLEJR 28. juni 2. juli PRAKTISKE OPLYSNINGER Velkommen til sommerens lejre Arrangør: Luthersk Mission, LM Kids i Østjylland

Læs mere

Henrik. September 2008 Side 3

Henrik. September 2008 Side 3 Der er mennesker, der har brug for dig - og måske har du brug for dem! Flere i vores fællesskab oplever at timerne bliver lange, når den ene dag efter den anden går uden at tale med nogen. For dem er det

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt månedsblad fra Roskilde Frikirke Så er der nu mulighed for, at du kan udfolde din kreative sider. I cafémiljø mødes vi hver 2. mandag (ulige uger) fra kl. 19.00-21.30. Hanne Friberg og Sanne Nielsen

Læs mere

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter:

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Ia. Indledning: Velkomst! Indgangsbøn: Almægtige Gud, Himmelske Far, du, som har

Læs mere

Studie 12 Menigheden 67

Studie 12 Menigheden 67 Studie 12 Menigheden 67 Åbningshistorie Før- og efter-billeder kan somme tider virke meget overbevisende. På et tidspunkt bladrede jeg i et ugeblad nede i supermarkedet, efter først at have kigget efter,

Læs mere

Velkommen på NYT LIVs BIBELLEJR

Velkommen på NYT LIVs BIBELLEJR Velkommen på NYT LIVs BIBELLEJR 13.-20. juli 2019 på Djurslands Efterskole, Kanneshøjvej 43, 8585 Glesborg VOR HERRE JESUS KRISTUS OG GUD, VOR FADER, SOM HAR ELSKET OS OG I SIN NÅDE GIVET OS EVIG TRØST

Læs mere

cykler, når vi samme drager ud i den skønne natur omkring Roskilde. Vi tager af sted efter gudstjenesten og er hjemme igen sidst på eftermiddagen.

cykler, når vi samme drager ud i den skønne natur omkring Roskilde. Vi tager af sted efter gudstjenesten og er hjemme igen sidst på eftermiddagen. Jeg er så glad for min cykel Sådan sang Povl Kjøler og vi synger gerne med, når vi hører sangen i radioen. Søndag den 25. august får vi mulighed for at lufte vores elskede cykler, når vi samme drager ud

Læs mere

NYT. Januar - februar - marts 2016. LM-Nyts læsere ønskes et af Gud velsignet nytår!

NYT. Januar - februar - marts 2016. LM-Nyts læsere ønskes et af Gud velsignet nytår! NYT LM-Nyts læsere ønskes et af Gud velsignet nytår! Januar - februar - marts 2016 I dette blad Kort nyt 2 Vinterstævne 3 Lokale arrangementer 4 LivogJob Stubbekøbing 9 Ungdomsforeningen 10 Børne- og juniorklubber

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Afdelingens hjemmeside www.lutherskmission-lf.dk Mail-adresse: info@lutherskmission-lf.dk

Afdelingens hjemmeside www.lutherskmission-lf.dk Mail-adresse: info@lutherskmission-lf.dk Redaktion: John Friis (jf) Tlf.: 5485 4476 jhfr@post.tele.dk Ingrid Larsen (il) Tlf.: 5475 9949 larsens@dadlnet.dk Lisbet Rønne- Rasmussen (lrr) Tlf.: 2094 6258 lisbetrr@gmail.com Forsidefoto: il Ekspedition:

Læs mere

det høje besøger os, kommer til os, og giver os, leder vore fødder ind på fredens vej.

det høje besøger os, kommer til os, og giver os, leder vore fødder ind på fredens vej. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 15. december 2013 Kirkedag: 3.s.i advent/b Tekst: Luk 1,67-80 Salmer: SK: 87 * 12 * 76 * 89 * 90,2 * 88 LL: 87 * 70 *78 * 123 (Luciagudstj) Vi kender sikkert

Læs mere

Er en ny dag på vej over Roskilde?

Er en ny dag på vej over Roskilde? Er en ny dag på vej over Roskilde? Lørdag den 25. oktober er der igen arbejdsdag i og ved kirken. Vi starter kl. 9 med kaffe og brød. Vi opfordrer så mange som muligt til at deltage. Henrik holder ferie

Læs mere

fra Roskilde Frikirke en del af Apostolsk Kirkes netværk 2017: Et jubilæum! Et jubelår! Læs mere i bladet

fra Roskilde Frikirke en del af Apostolsk Kirkes netværk 2017: Et jubilæum! Et jubelår! Læs mere i bladet fra Roskilde Frikirke en del af Apostolsk Kirkes netværk 2017: Et jubilæum! Et jubelår! Læs mere i bladet Nu ligger der et helt nyt år foran os, et der ikke er brugt, men klar til at blive taget af. Lad

Læs mere

PROGRAM FOR 2. halvår 2015

PROGRAM FOR 2. halvår 2015 PROGRAM FOR 2. halvår 2015 VELKOMMEN PÅ Hvad kan vi gøre for dig? Du står med det nye program i hånden. Luk op og se de mange muligheder! Klippen Lemvig Indre Mission er et fællesskab af mennesker, der

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Mandag d. 2. marts 2015 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus Kristus,

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud Dåb: DDS 448: Fyldt af

Læs mere

Østergade 25 kl.19.30

Østergade 25 kl.19.30 NYT Drives af Luthersk Mission i Sønderjylland og støttes af Indre Mission Indbydelse tilvelkommen årsmøde i Lumi Syd, 2016 til Lumi RadioRadio Syd Onsdag den 16. marts i tiden, Toftlund Kære trofaste

Læs mere

Godt Nyt. Januar månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. Januar månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt Januar 2004 månedsblad fra Roskilde Frikirke månedsblad fra Roskilde Frikirke Det handler om TRO Hvad er tro? Hvad er meningen med livet? Jesus og Josefine - er det ren fiktion? Hvorfor skulle

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere

Sommerlejre 2019 VELKOMMEN. KYLLINGELEJR d juni. BØRNELEJR d. 29. juni 2. juli. JUNIORLEJR d juli PRAKTISKE OPLYSNINGER

Sommerlejre 2019 VELKOMMEN. KYLLINGELEJR d juni. BØRNELEJR d. 29. juni 2. juli. JUNIORLEJR d juli PRAKTISKE OPLYSNINGER Sommerlejre 2019 VELKOMMEN KYLLINGELEJR d. 15. 16. juni BØRNELEJR d. 29. juni 2. juli JUNIORLEJR d. 2. 5. juli PRAKTISKE OPLYSNINGER Velkommen på sommerens lejre Arrangør: Luthersk Mission, LM Kids i Østjylland

Læs mere

PROGRAMOVERSIGT. Mandag d. 2/9-2019

PROGRAMOVERSIGT. Mandag d. 2/9-2019 Mandag d. 2/9-2019 Kl. 14:00-14:30 Perspektiv Gennemgang af 1. Kor. 6, 12-20 ved Johnny Søndberg Madsen Kl. 14:30-15:00 Fokus Fokus på Israel v/berit Jensen Kl. 15:30-16:30 Kafé Kairos Jesper Steen Andersen

Læs mere

NYT. Drives af Luthersk Mission i Sønderjylland og støttes af Indre Mission

NYT. Drives af Luthersk Mission i Sønderjylland og støttes af Indre Mission NYT Drives af Luthersk Mission i Sønderjylland og støttes af Indre Mission Lumi Radio Syd fortsætter i 2016 Kulturministeriet har meddelt, at alle lokalradioer får sendetilladelsen forlænget med et år

Læs mere

Afdelingens hjemmeside www.lutherskmission-lf.dk Mail-adresse: info@lutherskmission-lf.dk

Afdelingens hjemmeside www.lutherskmission-lf.dk Mail-adresse: info@lutherskmission-lf.dk Redaktion: John Friis (jf) Tlf.: 5485 4476 jhfr@post.tele.dk Ingrid Larsen (il) Tlf.: 5475 9949 larsens@dadlnet.dk Lisbet Rønne- Rasmussen (lrr) Tlf.: 2094 6258 lisbetrr@gmail.com Forsidefoto: lr-r Ekspedition:

Læs mere

fra Roskilde Frikirke

fra Roskilde Frikirke fra Roskilde Frikirke en del af Apostolsk Kirkes netværk Sommeren er på vej - med et væld af livsbekræftende farver Lørdag den 14. april er der bryllup i kirken. Vielse kl. 14:30. Reception kl 15:30. Alle

Læs mere

De fleste tilbud foregår i Kirkecenteret, Rådhusstrædet 15, Ikast

De fleste tilbud foregår i Kirkecenteret, Rådhusstrædet 15, Ikast De fleste tilbud foregår i Kirkecenteret, Rådhusstrædet 15, Ikast Tirsdage: Kl. 19.00-20.30: mødes juniorer, der går i 4., 5. og 6. klasse til Klub 456. De holder til i kælderen Torsdage: Kl. 9.30-11.00:

Læs mere

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2008

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2008 PÅ BØLGELÆNGDE JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2008 Norea Radio Haderslev FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET 'Vær velkommen, Herrens år' Vi synger ved begyndelsen af adventstiden og ved starten af et nyt år: Vær velkommen,

Læs mere

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter:

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Ia. Indledning: Præludium og indgangsbøn: Almægtige Gud, Himmelske Far, du, som

Læs mere

Prædiken til bededag, Matt 7,7-14. 2. tekstrække. Nollund Kirke Fredag d. 16. maj 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. Salmer

Prædiken til bededag, Matt 7,7-14. 2. tekstrække. Nollund Kirke Fredag d. 16. maj 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. Salmer 1 Nollund Kirke Fredag d. 16. maj 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til bededag, Matt 7,7-14. 2. tekstrække Salmer DDS 737: Jeg vil din pris udsjunge DDS 496: Af dybsens nød, o Gud, til dig DDS

Læs mere

Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723

Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723 1 Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Glædelig pinse. Den

Læs mere

PROGRAMOVERSIGT. Mandag d. 14/

PROGRAMOVERSIGT. Mandag d. 14/ Mandag d. 14/10-2019 Kl. 14:00-14:30 Perspektiv Gennemgang af 1. Kor. 1, 11-16 ved Johnny Søndberg Madsen Kl. 14:30-15:00 Fokus Fokus på Bibelens verden ved Egon Jensen, Haderslev Kl. 15:30-16:30 Kafé

Læs mere

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Asylansøgere i Aakirkeby side 6 Projekt God Forkyndelse side 3 Radiomission side 4-5 Unge på konfirmandkursus side 7

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Asylansøgere i Aakirkeby side 6 Projekt God Forkyndelse side 3 Radiomission side 4-5 Unge på konfirmandkursus side 7 2016 nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Asylansøgere i Aakirkeby side 6 Projekt God Forkyndelse side 3 Radiomission side 4-5 Unge på konfirmandkursus side 7 2 JUBILÆUM 500 års jubilæum for reformationen V /

Læs mere

Et er nødvendigt. Lumi Radio har fået nye ejere

Et er nødvendigt. Lumi Radio har fået nye ejere LUMI nyt L U M I R a d i o A a l b o r g 1/jan.-marts 2010 28. årgang Andagt Et er nødvendigt Andagt ved Hans Erik Nissen Du må indprente dig Guds ord. Du må høre det igen og igen, for det er så svært

Læs mere

prise ham fordi han er stor, det er fantastisk at vide, at Gud er størst. Nogle Formålet med aftenen

prise ham fordi han er stor, det er fantastisk at vide, at Gud er størst. Nogle Formålet med aftenen 62 Slip kontrollen - lovsangsaften / TEEN EQUIP / Side 1 af 6 62 Slip kontrollen Introduktion til denne Temaaften Fokusset denne aften vil være på Guds storhed Gennem lovsang vil vi prise ham fordi han

Læs mere

1.søndag i fasten II. Sct. Pauls kirke 9. marts 2014 kl. 10.00. Salmer: 753/336/172/617//377/439/45/679

1.søndag i fasten II. Sct. Pauls kirke 9. marts 2014 kl. 10.00. Salmer: 753/336/172/617//377/439/45/679 1 1.søndag i fasten II. Sct. Pauls kirke 9. marts 2014 kl. 10.00. Salmer: 753/336/172/617//377/439/45/679 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen! Det er forår og faste. Og 1.

Læs mere

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Juli kvartal 2012

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Juli kvartal 2012 PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Juli kvartal 2012 PARKINSON-EXPRESSEN juli kvartal 2012 Oplag: 150 REDAKTION: Bent Folkmann Fabrksvej 4 3700 Rønne 56 97 44 79 jbfolkmann@mail.dk Husk at

Læs mere

nyt APRIL MAJ JUNI To glade 70 års jubilarer i LM s hornorkester. Se side 3 Påskelejr og LMBU side 4-5 Bibelstudium side 7

nyt APRIL MAJ JUNI To glade 70 års jubilarer i LM s hornorkester. Se side 3 Påskelejr og LMBU side 4-5 Bibelstudium side 7 2017 nyt APRIL MAJ JUNI To glade 70 års jubilarer i LM s hornorkester. Se side 3 Påskelejr og LMBU side 4-5 Bibelstudium side 7 2 JUBILÆUM Katekismusinspiration V / Carsten Hjorth Pedersen, Hillerød 500

Læs mere

Kvaglund Kirke VISION MISSION VÆRDIER I ET LIVSFORVANDLENDE FÆLLESSKAB

Kvaglund Kirke VISION MISSION VÆRDIER I ET LIVSFORVANDLENDE FÆLLESSKAB Kvaglund Kirke VISION MISSION VÆRDIER I ET LIVSFORVANDLENDE FÆLLESSKAB HISTORIE I Kvaglund Kirke har vi arbejdet med vores vision og værdier fra efteråret 2009 til forsommeren 2010. Det har været et spændende

Læs mere

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2016

Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2016 Herrestræde 26, 4200 Slagelse Forår 2016 Jeres hjerte må ikke forfærdes! Tro på Gud, og tro på mig! I min faders hus er der mange boliger; hvis ikke, ville jeg så have sagt, at jeg går bort for at gøre

Læs mere

Videbæk Indre Mission

Videbæk Indre Mission Alt mit håb satte jeg til Gud, og han bøjed sig til mig og hørte mit råb, han trak mig op af undergangens grav, op af slam og dynd. Han satte mine fødder på en klippe, og gjorde mine skridt faste, han

Læs mere

7. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 3. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/434/436/46//40/439/655/375

7. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 3. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/434/436/46//40/439/655/375 1 7. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 3. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/434/436/46//40/439/655/375 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. I årets skønne

Læs mere

Jeg bygger kirken -4

Jeg bygger kirken -4 Jeg kirken - Sandhed og hellighed Mål: Denne gang lægger vi vægt på det alvorlige. Mit hus skal være et bedehus! råbte Jesus, da han så, hvordan folk misbrugte Guds hus til selv at bliver bedre af det.

Læs mere

En sommerfuglekristen

En sommerfuglekristen marts/april 2013 En sommerfuglekristen En sommerfugl gennemgår store forandringer, fra larve til puppe til sommerfugl. Den er hele tiden den samme, og så alligevel ikke. Når en larve bliver til en puppe

Læs mere

Nyhedsbrev Uge 6 2015

Nyhedsbrev Uge 6 2015 Nyhedsbrev Uge 6 2015 Et helt nyt år er godt i gang, og vi glæder os til at udfylde det med mange aktiviteter, oplevelser og stjernestunder for beboerne på Meta. Vi har nu lavet nyhedsbrev i et år, og

Læs mere

15. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 728/434/397/645//165/439/41/633

15. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 728/434/397/645//165/439/41/633 1 15. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 28. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 728/434/397/645//165/439/41/633 Åbningshilsen Vi er kommet i kirke den sidste søndag i september i sensommerens

Læs mere

Program for foråret 2017

Program for foråret 2017 Program for foråret 2017 Indre Mission i Birkerød Velkommen til forårets møder i Ansgar! Her i foråret 2017 vil tirsdagsmøderne tage udgangspunkt i emnet Forkyndelse der frigør, som er et af Indre Missions

Læs mere

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 15,26-16,4. 1. tekstrække. Nollund Kirke Søndag d. 12. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 15,26-16,4. 1. tekstrække. Nollund Kirke Søndag d. 12. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Nollund Kirke Søndag d. 12. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 15,26-16,4. 1. tekstrække Salmer DDS 318: Stiftet Guds Søn har på jorden et åndeligt rige DDS

Læs mere

Jesus Guds gave til os -4

Jesus Guds gave til os -4 Jesus Guds gave til os -4 Freds Fyrste Mål: Fortæl børnene, at Jesus er Guds gave til os. Han er ikke kun en lille baby, han er også en Fyrste/Konge. Jesus Rige er et Rige af fred. I hans fredsrige skal

Læs mere

REFERAT GENERALFORSAMLING i IM Hjørring

REFERAT GENERALFORSAMLING i IM Hjørring Velkomst ved Torben Indledning ved Henrik Dagsorden: 1. Valg af ordstyrer REFERAT GENERALFORSAMLING i IM Hjørring Torsdag den 9.februar 2016 kl. 19.30 2. Formandsberetning ved Torben Holm 3. Beretning

Læs mere

IMPULS. Valby. Marts - april 2012. Nyhedsblad fra Frelsens Hær i Valby

IMPULS. Valby. Marts - april 2012. Nyhedsblad fra Frelsens Hær i Valby IMPULS Marts - april 2012 Nyhedsblad fra Frelsens Hær i Valby Valby AT TAGE PÅ FERIE Den sidste uge i januar havde vi muligheden for at tage på ferie. Og jeg, Anders, tror at de fleste af os kobler ordet

Læs mere