JANUAR FEBRUAR MARTS. nyt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "JANUAR FEBRUAR MARTS. nyt"

Transkript

1 2016 nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Café Klippen i Svaneke på side 5. LM i Pedersker stopper. Se side 2. Nyt fra den bornholmske volontør Louise Andersen side 6.

2 2 FRA AFDELINGEN Nyt fra afdelingen V / afdelingssekretær Hakon Christensen, Hillerød LM Pedersker lukker LMs venner i Pedersker har besluttet, at arbejdet i byen skal ophøre, og missionshuset sælges senest 1. april Det er ret præcist 80 år siden, at huset blev indviet, og der har i årenes løb været et omfattende arbejde blandt både børn, unge og voksne ud fra missionshuset. Det er bestemt ikke uden vemod at måtte træffe en sådan beslutning. Mange har gode og rige minder fra LM i Pedersker som deres åndelige hjem. Der kan gives mange gode grunde til. at vi nu er nået dertil. Samfundet har ændret sig med færre mennesker på landet, og vi transporterer os i dag nemt rundt i biler. Det ændrer ikke ved, at vi også må erkende, at vi er blevet færre i LM, og at det er mange år siden, vi har erfaret større vækkelser i vores arbejde. Meget få mennesker i LM i dag har erfaring med større vækkelser, der med ét slag har fyldt missionshusene og udfordret vore rammer, former og strukturer. Den smerte skal vi ikke blive færdig med for hurtigt, for der er kun ét navn, hvori der er frelse fra synden, døden og dommen og det er i navnet Jesus Kristus. Derfor må det brænde i os efter at bære vidnesbyrdet om ham ud blandt de mennesker, vi er sat. Hertil har LMkredsen i Pedersker tjent i mange år, og det har ikke været forgæves, så sandt som at Guds ord aldrig er virkningsløst, men gør Guds vilje og udfører hans ærinde (Es 55,11). Teksten på væggen i Pedersker missionshus Efter Årsmødet For 5-6 år siden blev det besluttet, at årsmødet skulle have en lidt anden profil. Det skulle ikke ligne vores Bibelkursus helt så meget i sin form. At der i dag lægges et kæmpe arbejde i at planlægge årsmødet, er åbenlyst. Vi gør det med de bedste intentioner for at samle hele LM-familien om Guds ord, men hvor der også bruges lidt flere virkemidler, end vi kan magte hjemme lokalt. Men vi er udfordret på sammenholdet i LM Bornholm. Det, som nogen forbinder med festligt, har andre svært ved at forbinde med LM. Det, som stemmer nogen til lovsang og tak til Gud, giver andre associationer i retning af show og underholdning. På trods af at vi i LM Bornholm er blevet markant færre de sidste år, er den kulturelle forskellighed i mellem os alligevel større i dag. Noget af det er generationsbestemt, men ikke alt. I afdelingsstyrelsen har vi drøftet udfordringen adskillige gange. På mange måder oplever vi det ydmygende. I realiteten er LM Bornholm i dag en minoritet i det bornholmske samfund. Vi tror, det er vores kald at virke til evangeliets fremme, men indimellem kan det synes som om, vi har mere end nok at gøre med at holde sammen indbyrdes. I afdelingsstyrelsen har vi ikke nogen enkel løsning på disse udfordringer, men vi vil gerne opfordre til at bede meget for LM Bornholm. Bed for kærligheden imellem os. Både den kærlighed som viser hensyn, den kærlighed som viser overbærenhed, og den kærlighed som forstår at sætte grænser.

3 LM har sammen med 10 andre organisationer været med i et projekt om, hvad god forkyndelse er. Både forkyndere og tilhørere har deltaget, og der foreligger nu en rapport. Den kan læses på Niels Chresten Andersen fortæller her om undersøgelsen og rapporten. Hvad er din holdning til, at der laves sådan en undersøgelse? Absolut positiv, da formålet med at undersøge forkyndelsen hænger godt sammen med vores opgave som myndigt lægfolk. Vi bør som jøderne i Berøa modtage ordet med megen velvilje og dagligt granske skrifterne for at se, om det forholder sig sådan (Ap. G. 17). Endvidere formanes vi talrige gange i Skriften til at være på vagt over for vranglære. Det lader sig vanskeligt gøre uden at undersøge forkyndelsen. Det er imponerende med en respons fra hele 1785 tilhørere og 406 forkyndere. Hvad anser du for de vigtigste konklusioner i rapporten? Først og fremmest definitionen på god forkyndelse: Kristuscentreret og bibelsk, frigørende og forpligtende forkyndelse med henblik på hverdagen og FORKYNDELSE 3 Projekt God Forkyndelse Interview med tilhørerrepræsentant Niels Chresten Andersen, Rønne evigheden. Med ordene bibelsk og forpligtende går jeg ud fra, at de inkluderer missionsbefalingen og nådegaver i funktion, der er to af de fire kerneværdier, vi i LM ønsker, skal kendetegne forkyndelsen. Undersøgelsen afslører en række svage punkter i forkyndelsen og understreger vigtigheden af at komme rundt i hele Guds frelsesplan, med fremhævelse af efterfølgelsesaspektet, missionsudfordringen, helligåndstemaet og evighedsdimensionen. Hvordan vurderer du rapporten i forhold til forkyndelsen i LM på Bornholm, for kredsene generelt og for dig personligt? Ikke alle anbefalinger er lige relevante, når det gælder forkyndelsen i LM på Bornholm. Relevant kan være at forkyndelsen af dom og omvendelse iklædes mere tidssvarende former for vores tids tilhørere. Dernæst anbefalingen af at samle prædikenen i én eller nogle få pointer. Det gør det nemmere for tilhøreren at fastholde det egentlige og det vigtigste budskab i det forkyndte. Til os tilhørere er der også en række gode anbefalinger, herunder at møde forkynderen med velvillighed, engagement og forventninger. Det omfatter bl.a. en sund kritisk sans og en vilje til at tale med forkynderen, fx om uenigheder. Det er vigtigt, at vi til møder og gudstjenester kommer udhvilet, at vi læser i Bibelen og lytter til forkyndelsen, så vi er bedre klædt på til at give forkynderen respons, samt at vi beder for forkynderne og tilhørerne.

4 4 RUNDT PÅ ØEN Damekredsen Interview m/ Birte Pedersen, Snogebæk Rundt om i missionshusene ligger der en lille grøn tryksag med et program for Damekredsen omkring KFUM s soldaterhjem. Af programmet fremgår det, at kredsen holder møder forskellige steder på øen fra oktober til marts måned. Et par af møderne holdes naturligt nok på soldaterhjemmet i Rønne. Formand for damekredsen er Birte Pedersen fra Snogebæk. Hvorfor findes der en damekreds i forbindelse med soldaterhjemmet? Oprindeligt var der både en kreds for damer og en for mænd, men mændenes kreds er stoppet for længe siden. Damekredsens opgave er at støtte arbejdet på soldaterhjemmet i Rønne på forskellig måde - både med forbøn og økonomisk støtte. Vi har f.eks. givet støtte til TV, gardiner og etablering af et skur. Pengene kommer ind ved to årlige bortlodninger. Fortæl lidt om jeres arbejde. Damekredsen samles 3 mandage i løbet af vinteren, hvor man har inviteret en taler. Indholdet har forskellig karakter, f.eks. fra rejser, et foredrag eller et forkyndende møde. Der bliver dog altid bedt for soldaterne og soldatermissionens arbejde, og der sluttes med en andagt. Desuden holdes en adventsfest. Næste møde er den 1. februar i LM s missionshus i Nexø, hvor soldaterhjemsleder Lars Lund fra Rønne taler. Damekredsen har tæt kontakt til soldaterhjemmet i Rønne, og der orienteres om arbejdet ved møderne. Der gøres et stort arbejde i Rønne både ved at skabe et godt hjem med en kristen atmosfære og andagter for soldaterne. I har snart jubilæum Soldatervennerne på Bornholm har netop fejret 100 års jubilæum. Det skete ved et stævne på soldaterhjemmet med tale af medarbejderkonsulent Søren Andersen. Damekredsen kan i 2016 fejre 50 års jubilæum. Programmet er ikke lagt endnu, men det vil blive markeret, så hold øje med programmet for Vi håber at kunne fortsætte arbejdet i årene fremover, men der er brug for, at flere bakker op om dette meningsfulde arbejde. Fra adventsmødet på soldaterhjemmet i Rønne

5 RUNDT PÅ ØEN 5 Café Klippen i Svaneke Interview m/ Kirsten Hansen, Gudhjem Hvad kan et missionshus bruges til? LM råder over mange m 2 bygninger rundt om på øen, og der udfoldes stor kreativitet i de forskellige kredse for at bruge disse rammer til at fremme LM s formål. I Svaneke opstod der for knap 15 år siden en ide om at lave en café, hvor man kunne mødes på en mere uformel måde og samtidig dele det kristne budskab med hinanden. En af initiativtagerne var Kirsten Hansen, som stadig er med i arbejdet med caféen. Hvordan går det med at drive Café Klippen? Vi samles stadig mennesker i caféen. Det er fortrinsvis ældre mennesker fra Svaneke, der kommer. Vi synes, det er hyggeligt at mødes og har oplevet stor velsignelse ved at være sammen på denne uformelle måde. Her er kun åbent hver anden fredag eftermiddag, da kræfterne ikke rækker til mere. Vi er tre personer, der både lægger program og sørger for det praktiske om eftermiddagen. Kaffe og kage er vigtigt Hvad er programmet for caféen? Vi prøver at variere programmet en del. Ofte er det noget om den aktuelle årstid eller højtid. Der er mange sange og salmer knyttet dertil, som vi synger og hører om. Vi har også besøg af nogen, der har været på spændende rejser, som de fortæller om. På programmet står også bornholmske fortællinger og sange, så det spænder vidt. Vi har altid en andagt på programmet. Engang imellem spiser vi også sammen. Elna Debel fortæller om sin pilgrimsrejse Hvordan kom I på ideen med en café? Der er mange forskellige aktiviteter i missionshuset, men nogle savnede, at der også skete noget for de ældre. Vi vil jo gerne have, at missionshuset er åbent for alle, og derfor tænkte vi, at et mere uformelt program kunne imødekomme dette ønske. Måske var den første reaktion lidt i retning af: Hvad skal det være godt for? Men vi har oplevet at få kontakt til flere i byen, der er blevet glade for at komme her.

6 6 INTERNATIONAL MISSION Volontør i England og Tanzania V / Louise Andersen, tidligere Nexø Før jeg tog afsted, var jeg ret skræmt over at have ansvaret for børnene, men efterhånden, føler jeg mig mere og mere tilpas i arbejdet. Det er fantastisk at møde børns nysgerrighed og fantasi så tæt på, og så er Silas og Alma skønne. I slutningen af september flyttede jeg ud af min lejlighed og rejste til All Nations Christian College i England sammen med Signe og Brian Bjørn Nielsen. Her er jeg ikke længere studerende, men derimod volontør for LM. Min hovedopgave er at passe Signe og Brians børn, Silas og Alma (næsten 4 og 2 år), mens forældrene er på missionsforberedende kursus her på skolen. I januar 2016 rejser jeg med familien til Tanzania, hvor Signe og Brian skal på sprogskole i fire måneder, inden de begynder deres missionærarbejde. Kan jeg passe små børn? Det var egentlig ikke min plan at rejse ud som volontør midt under mit lærerstudie og slet ikke i en stilling med at passe små børn, da jeg egner mig langt bedre til udskolingsalderen. Dog er Signe og Brian mine venner fra min menighed i Aarhus, og det stod ret klart for mig, at jeg skulle søge denne stilling og tage orlov fra studiet. Så nu bruger jeg min tid på at skifte bleer, lege med Lego, gå ture og hoppe på trampolin, læse børnebibler og diverse pixibøger, samt trøste, synge og give regntøj på (forhåbentlig stopper regntøjsdelen i Tanzania). Nye kulturer Det er en stor omvæltning at flytte til en ny kultur, og selvom England måske ikke virker som et kæmpe skridt, så bliver det meget anderledes fra Danmark, når vi kommer til Tanzania. Midt i denne omvæltning fylder det mig med glæde, at jeg kan få lov til at være en tryg zone for Silas og Alma. Det har også været skønt at møde andre kristne her på skolen i England. Både at høre deres historier, men også om deres nød for at rejse ud med evangeliet i verden. Jeg har derfor allerede nu mødt mange velsignelser i volontørarbejdet, og jeg glæder mig til næste etape i Tanzania efter en lille juleferie på Bornholm.

7 HISTORIE 7 Hvad fortæller palmegrenen? V / Peter Krak søjlerne i salen var ophængt mange signerede palmedekorationer fra de forskellige afdelinger og kredse af Luthersk Missionsforening. Foran på den floromvundne prædikestol var ophængt en smuk palmegren af sølv fra afdelingen i Jylland. Mange mennesker fra nær og fjern indfandt sig, og til sidst var missionshusets store sal fyldt både oppe på pulpituret og nede på gulvet. Hvorfor hænger der en palmegren af sølv i missionshuset i Rønne? Flere har givetvis kigget på denne indrammede palmegren, mens de har nydt kaffen i missionshuset. For nylig så jeg flere prædikanter, der var henne og kigge på den for at finde ud af, hvorfor den hænger der. Forklaringen finder vi i bladet Budskab fra Naadens Rige, januar 1908, hvor der fortælles om Christian Møllers begravelse: Hans begravelse foregik søndag, den 22. december i det missionshus, hvor han så ofte havde forkyndt Herrens ord. Salen var smykket med grønne planter og to store kandelabre med lys foran prædikestolen. Kisten var dækket med en overflod af smukke kranse, og på Begravelsestalen Familien havde bedt pastor Juel om at forestå begravelsen. Han havde været præst i Rønne i 6 år og kendte Møller fra bestyrelsesarbejdet i Rønne Bibelforening, hvis formål og opgave var at virke for bibelens udbredelse og rette brug. Pastor Juel henviste til sidste gang, de havde været sammen, hvor Møller holdt sin sidste prædiken i LM s hus ved bibelforeningens årsmøde. Her talte Møller over 1. Kor. 15,58: Derfor, mine kære brødre, stå urokkeligt fast, og giv jer helt hen i arbejdet for Herren. I ved jo, at jeres slid ikke er spildt i Herren. Pastor Juel nævnte Møllers urokkelige tro på Guds åbenbarede ords sandhed og autoritet og Jesu Kristi sande guddom, og at Møller derfor havde engageret sig i det folkekirkelige arbejde i Rønne Bibelforening. I sin sidste prædiken advarede Møller mod den forgiftende sæd, som spirer og bærer frugt, når vi mister tilliden til Guds ord. Han var allerede da præget af sygdom og måtte gå tidligt hjem fra mødet. Få dage senere, d. 16. december 1907,døde han i sit hjem i Rønne.

8 8 LUMI RADIO HUSK: Vejen gennem Bibelen mandag-fredag kl Genudsendes kl og JANUAR Fredag d. 1. (nytårsdag) Julefortælling (G) (1.Pet. 3,13-17) Lørdag d. 2. Mandag d Små ord om store ord Fokus på Israel Ønskeprogram Ring Tirsdag d Musik i januar Torsdag d Musikmosaik (G) Fredag d. 8. Udefra LUMI-magasinet Lørdag d. 9. Mandag d Musik i januar (G) På vej (34) Små ord om store ord (G) Fokus på Israel (G) Tirsdag d Bibelfortælling LUMI-magasinet (G) Torsdag d Musikmosaik I bøgernes verden (21) Musiktimen Fredag d Lidt af hvert (1. Pet. 3,17-22) Lørdag d. 16. Søndag d Mødetransmission Genuds. fra Mandag d Bibelfortælling (G) Brorsons salmer Ønskeprogram Tirsdag d Lidt af hvert (G) Torsdag d Musikmosaik (G) Fredag d. 22. Boghylden, På vej (35) Lørdag d. 23. Mandag d Musikmosaik (G) Kvinder i Bibelen (1) Fra Bibelens verden (3) Brorsons salmer (G) Tirsdag d Lovsange På vej (G) Torsdag d Fra Bibelens verden (G) I bøgernes verden (22) Musiktimen Fredag d Lovsange (G) (1. Pet. 4,1-6) Lørdag d. 30. FEBRUAR Mandag d Små ord om store ord Fokus på Israel Ønskeprogram Ring Tirsdag d Musik i februar Torsdag d Fra Bibelens verden (G) Fredag d. 5. Indefra LUMI-magasinet Lørdag d. 6. Mandag d Fra bibelkursus (1) Små ord om store ord (G) Fokus på Israel (G) Tirsdag d Bibelfortælling LUMI-magasinet (G) Torsdag d Musikmosaik I bøgernes verden (23) Musiktimen Fredag d Lidt af hvert (1. Pet. 4,3-7) Lørdag d. 13. Mandag d Bibelfortælling (G) Brorsons salmer (2) Ønskeprogram Tirsdag d Lidt af hvert (G) Torsdag d Musikmosaik (G) Fredag d. 19. Boghylden Gæstebogen Lørdag d. 20. Søndag d Mødetransmission Genuds. fra Mandag d Musik i februar (G) Kvinder i Bibelen (2) Fra bibelkursus (G) Tirsdag d På vej (36) Gæstebogen (G)

9 LUMI RADIO 9 HUSK: Vejen gennem Bibelen mandag-fredag kl Genudsendes kl og Torsdag d Brorsons salmer (G) I bøgernes verden (24) Musiktimen Fredag d På vej (G) (1. Pet. 4,8-11) Lørdag d. 27. Mandag d Fra bibelkursus (2) Vintersange Kvinder i Bibelen (G) MARTS Tirsdag d Vintersange Torsdag d Brorsons salmer (G) Fredag d. 4. Udefra LUMI-magasinet Lørdag d. 5. Mandag d Små ord om store ord Fokus på Israel Ønskeprogram Tirsdag d Musik i marts LUMI-magasinet (G) Torsdag d Kvinder i Bibelen (3) I bøgernes verden (25) Musiktimen Fredag d Musik i marts (G) (1. Pet. 4,12-14) Lørdag d. 12 Mandag d Bibelkursus (3) Små ord om store ord (G) Fokus på Israel (G) Tirsdag d Lidt af hvert Torsdag d Kvinder i Bibelen (G) Fredag d. 18. Boghylden På vej (37) Lørdag d. 19. Mandag d Bibelfortælling Musikmosaik Ønskeprogram Ring med dit sangønske. Tirsdag d Grundtvigs påskesalmer På vej (G) Torsdag d. 24. (skærtorsdag) Kvinder i Bibelen (4) I bøgernes verden (26) Musiktimen Fredag d. 25. (langfredag) Lidt af hvert (G) (1. Pet. 4,15-17) Lørdag d. 26. Søndag d. 27. (påskedag) Mødetransmission Genuds. fra Mandag d. 28. (2. påskedag) Påskens Discipelkvinder Bibelfortælling Påskens sange Tirsdag d Musikmosaik (G) Torsdag d Kvinder i Bibelen (G) APRIL Fredag d. 1. Indefra LUMI-magasinet Lørdag d. 2.. LUMI-magasinet (G) LUMI-RADIO FRA 2016? tage endnu en tørn, siger vi med frimodighed Sådan har spørgsmålet lydt på denne plads på genhør i de sidste to kvartaler - og programoversigten Vi efterlyser blot flere lyttere til at sende her giver svaret: Ja, BKN (og LUMI-radio) kan hilsener i Ønskeprogrammet samt reaktioner fortsat høres i det kommende år! på vore udsendelser - og så takker vi for, at vi Politikerne på Christiansborg har besindet fortsat må regne med venner som forbedere sig: Der skal mere tid til at finde den rigtige for denne del af Guds riges arbejde! model for lokalradio fremover, så sidst i oktober kom meddelelsen, at alle sendetilladelser Østermarie mandag 16. maj! Vi siger også velkommen til pinsestævne i fortsætter uændret i det kommende år - og da vore medarbejdere også har indstillet sig på at

10 10 Ø-KALENDEREN JANUAR Studietur til Cambodja 21. Ø-koret øver i Aakirkeby 22. Hakon Christensen på Bornholm Bibelkursus i Aakirkeby. v/ Henrik Nymann Eriksen, Hillerød og Ingolf Henoch Pedersen, Randers 26. IMA møde Svaneke kl v/ Cecilie Malmgaard FEBRUAR Hakon Christensen på Bornholm 10. Afdelingsstyrelsesmøde 10. Ø-koret øver i Aakirkeby 12. Prædikantstudiekreds hos Jytte & Peter Krak, Aakirkeby 24. Ø-koret øver i Aakirkeby 25. Generalforsamling i KPK, Østermarie kl Gudstjeneste i KPK, Østermarie v/ Thorkild Holm kl Fællesspisning MARTS Hakon Christensen på Bornholm LM Kids på LM Lejren 05. Afdelingsmøde i Rønne kl Ø-koret øver i Aakirkeby 12. Arbejdsdag på LM Lejren Påskelejr på LM Lejren 28. Lovsangsgudstjeneste i KPK Østermarie kl v/ Birger Pedersen

11 ADRESSER 11 Formand: Jørn Bech Årsdalevej 61, 3740 Svaneke T E formand@lm-bornholm.dk Afdelingssekretær: Hakon Christensen Jespervej 64, 3400 Hillerød T E hc@dlm.dk Kasserer: Thorkild Sonne Lund Engløkken 1 B, 3730 Nexø T E thorkild.lund@gmail.com Bank: Giro: Missionskonsulent: Tove Bech Kofoed, Vestergade 29, 3740 Svaneke T E toverb@gmail.com Tilhørerrepræsentant: Niels C. Andersen Svanekevej 77, 3700 Rønne T E nca.bornholm@gmail.com LM Kids: Helene Andersen Svanekevej 77, 3700 Rønne - T E helenedandersen@gmail.com LM Between: Junior og teenkonsulent Maria Legarth - T E maria@lmbu.dk LMU: Ungdomskonsulent Per Westh Jensen. T E per@lmbu.dk LM-lejren: Strandvejen 16, Pedersker, 3720 Aakirkeby, T Mogens Keseler, T E mail@lm-lejren.dk - H LUMI Radio: Henning Kiilerich Jernbanegade 23, 3720 Aakirkeby T E henning@kiilerich.com Sdr. Hammer 55, Nexø. Tlf Daglige ledere Merete & Vilmer Riis Tlf / Mail: riis.vm@mail.dk Åben: ma-fr og lø Modtager (og afhenter) gerne brugte effekter også dødsboer. Se Luthersk Mission Danmark Formand Henrik P. Jensen E hpj@hotmail.dk Konstitueret generalsekretær Carsten Skovgaard Holm E csh@dlm.dk Sekretariat: Industrivænget 40, 3400 Hillerød T E dlm@dlm.dk. H Giro Bank LM Børn og Unge H Rådgivning og terapisamtaler på Bornholm v/ Ellen Esmarch Pedersen Mobil: Hjemmeside:

12 12 TIL EFTERTANKE Bekymringer V / Inge Holm, Gudhjem Hvis jeg tænker nogle år tilbage, synes jeg ikke, bekymringer har plaget mig så meget; men med årene var min bekymringsliste blevet lang. Den var efterhånden blevet en opslidende plage, der kunne tage glæden og energien fra mig. Jeg kunne bekymre mig for børn og børnebørn, for sygdom i familien, for venners ve og vel, for mit arbejde, for sygdom hos ægtefælle og mig selv. For vores børnearbejde, for fremtiden i samfundet og i menigheden. Angsten for om vi alle bliver bevaret. Ja, sådan havde bekymringer taget overhånd. Luthersk Mission (LM) er en evangelisk-luthersk forening, hvis formål er at forkynde Bibelens budskab, så mennesker kommer til tro på Jesus som Guds søn og verdens frelser. LM på Bornholm arbejder ud fra ti missionshuse fordelt ud over øen. Se Goliat i øjnene I sommerferien læste jeg en bog af Max Lucado: Se Goliat i øjnene. Den blev jeg standset af, og den blev mig til hjælp. For hvad var mine bekymringer udtryk for? En kæmpe Goliat, som jeg stirrede mig blind på. For alle mine bekymringer var jo tro på egen formåen i stedet for at lægge alt i Guds hånd. Ved læsning af Lucado s bog så jeg noget nyt. Jeg blev klar over, at David kunne se Goliat i øjnene, fordi han ikke frygtede Goliats overmagt, men i stedet stolede på Gud. David så ikke kæmpen Goliat, nej han så på Gud og på Guds storhed og magt og på, at kampen og sejren er Guds. David tænkte 9 tanker om Gud og kun 2 tanker om Goliat. Ved at læse dette kom jeg til at se min egen situation i et nyt lys. Tænk, hvis mine tanker var præget af dette. Tænk, hvis min liste over velsignelser var 4 gange så lang som min liste over bekymringer. Tænk, om jeg gav 4 gange så meget agt på Guds styrke fremfor de krav, dagen stiller til mig. Fokus på kæmpen - og du falder. Fokus på Gud - og kæmpen falder. Befriende Det var så befriende at flytte blikket væk fra bekymringerne og rette blikket på Gud. Hvile i, at hjælpen kommer fra ham, som har overblikket. Vide, at jeg er i Guds hånd, og han har omsorg for mig. Han ved hvilke planer, han har tænkt for mig. Jeg behøver ikke bekymre mig, for min dag i går er forbi, morgendagen har jeg ikke set, men jeg ved, i dag hjælper Herren. Jeg tror på, at den Gud, der hjalp David, også vil hjælpe mig. Redaktion: Peter Krak jytteogpeter@krak.nu Tlf.: / Forsidefoto: Michael Nielsen Oplag: 500 eks. Tryk: Onlineprinters

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER LUMI-Radio lukker ved udgangen af 2017, side 2-3. Kvinder med Håb, side 4. Til eftertanke om mediemission, side 12.

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER LUMI-Radio lukker ved udgangen af 2017, side 2-3. Kvinder med Håb, side 4. Til eftertanke om mediemission, side 12. 2017 nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER LUMI-Radio lukker ved udgangen af 2017, side 2-3. Kvinder med Håb, side 4. Til eftertanke om mediemission, side 12. 2 LUMI-RADIO LUMI-Radio og BKN stopper Interview med

Læs mere

nyt APRIL MAJ JUNI Studietur til Cambodja, side 4 Børn og unge, side 6-7 LM-Lejren har brug for hjælp, side 10

nyt APRIL MAJ JUNI Studietur til Cambodja, side 4 Børn og unge, side 6-7 LM-Lejren har brug for hjælp, side 10 2016 nyt APRIL MAJ JUNI Studietur til Cambodja, side 4 Børn og unge, side 6-7 LM-Lejren har brug for hjælp, side 10 2 FRA AFDELINGEN Fra beretningen ved afdelingsmødet V / afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke

Læs mere

nyt Side 4 Østerlars missionshus 90 år Side 5 Sange, vi gerne vi huske Side 6-7 Menighedsliv i Østermarie Side 10 Nyt om LUMI Radio

nyt Side 4 Østerlars missionshus 90 år Side 5 Sange, vi gerne vi huske Side 6-7 Menighedsliv i Østermarie Side 10 Nyt om LUMI Radio 2017 nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Side 4 Østerlars missionshus 90 år Side 5 Sange, vi gerne vi huske Side 6-7 Menighedsliv i Østermarie Side 10 Nyt om LUMI Radio 2 JUBILÆUM Gratis glæde ELSB fællesstævne på

Læs mere

nyt Flaget hejses på LM Lejren. Læs om indsamlingen side 2. To artikler om LMU på 4-5. En gennemgang af Bibellæser- Ringens materialer på side 7.

nyt Flaget hejses på LM Lejren. Læs om indsamlingen side 2. To artikler om LMU på 4-5. En gennemgang af Bibellæser- Ringens materialer på side 7. 2017 nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Flaget hejses på LM Lejren. Læs om indsamlingen side 2. To artikler om LMU på 4-5. En gennemgang af Bibellæser- Ringens materialer på side 7. 2 LM LEJREN Indsamling går trægt

Læs mere

nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Ø-koret fylder 25 år. Se side 7 Læs om LM i sommerlandet side 2 Et ophold på LMH. Se side 3

nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Ø-koret fylder 25 år. Se side 7 Læs om LM i sommerlandet side 2 Et ophold på LMH. Se side 3 2015 nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Ø-koret fylder 25 år. Se side 7 Læs om LM i sommerlandet side 2 Et ophold på LMH. Se side 3 2 FRA AFDELINGEN Sommeraktiviteter V / afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Forbøn

Læs mere

nyt APRIL MAJ JUNI To glade 70 års jubilarer i LM s hornorkester. Se side 3 Påskelejr og LMBU side 4-5 Bibelstudium side 7

nyt APRIL MAJ JUNI To glade 70 års jubilarer i LM s hornorkester. Se side 3 Påskelejr og LMBU side 4-5 Bibelstudium side 7 2017 nyt APRIL MAJ JUNI To glade 70 års jubilarer i LM s hornorkester. Se side 3 Påskelejr og LMBU side 4-5 Bibelstudium side 7 2 JUBILÆUM Katekismusinspiration V / Carsten Hjorth Pedersen, Hillerød 500

Læs mere

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Nyt fra Peterskolen og Davidskolen på side 3-5. Kun for kvinder på side 2 må også læses af mænd.

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Nyt fra Peterskolen og Davidskolen på side 3-5. Kun for kvinder på side 2 må også læses af mænd. 2015 nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Nyt fra Peterskolen og Davidskolen på side 3-5. Kun for kvinder på side 2 må også læses af mænd. 2 RUNDT PÅ ØEN Kun for kvinder V / Marianne Pedersen og Gerd Hansen,

Læs mere

nyt APRIL MAJ JUNI Ja, jeg ved du siger sandt: Frelseren stod op af døde! Det er hver langfredags pant på en påske-morgenrøde.

nyt APRIL MAJ JUNI Ja, jeg ved du siger sandt: Frelseren stod op af døde! Det er hver langfredags pant på en påske-morgenrøde. 2019 nyt APRIL MAJ JUNI Ja, jeg ved du siger sandt: Frelseren stod op af døde! Det er hver langfredags pant på en påske-morgenrøde. 2 SAMTALE Samtalens muligheder Interview med Carsten Hjorth Pedersen

Læs mere

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER LM OKTOBER BORNHOLM 2013 NOVEMBER DECEMBER FRA AFDELINGEN Nyt fra afdelingen V/ Afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Nu hvor efteråret banker på, kan vi se tilbage på sommerens aktiviteter med taknemmelighed.

Læs mere

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Asylansøgere i Aakirkeby side 6 Projekt God Forkyndelse side 3 Radiomission side 4-5 Unge på konfirmandkursus side 7

nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Asylansøgere i Aakirkeby side 6 Projekt God Forkyndelse side 3 Radiomission side 4-5 Unge på konfirmandkursus side 7 2016 nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Asylansøgere i Aakirkeby side 6 Projekt God Forkyndelse side 3 Radiomission side 4-5 Unge på konfirmandkursus side 7 2 JUBILÆUM 500 års jubilæum for reformationen V /

Læs mere

LM 2014 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM

LM 2014 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM LM JANUAR BORNHOLM 2014 FEBRUAR MARTS FRA AFDELINGEN Nyt fra afdelingen V/ Afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Bibelglæde I 2014 bliver temaet Bibelglæde sat på dagsordenen i LM på landsplan. AS drøftede,

Læs mere

nyt APRIL MAJ JUNI Rejsebrev fra Peru, side 2 Lidt historisk fra Østermarie, side 3 En veteran i juniorarbejdet, side 4-5

nyt APRIL MAJ JUNI Rejsebrev fra Peru, side 2 Lidt historisk fra Østermarie, side 3 En veteran i juniorarbejdet, side 4-5 2018 nyt APRIL MAJ JUNI Rejsebrev fra Peru, side 2 Lidt historisk fra Østermarie, side 3 En veteran i juniorarbejdet, side 4-5 2 INTERNATIONAL MISSION Rejsebrev fra Peru V / Gitte & Peter Westh Jensen,

Læs mere

nyt Børneklubben i Aakirkeby på LMLejren side 2 Kirkekrummerne i Hasle side 3 Sortegård i Aaker side 4 Årsmødets fremtid side 5

nyt Børneklubben i Aakirkeby på LMLejren side 2 Kirkekrummerne i Hasle side 3 Sortegård i Aaker side 4 Årsmødets fremtid side 5 2018 nyt OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Børneklubben i Aakirkeby på LMLejren side 2 Kirkekrummerne i Hasle side 3 Sortegård i Aaker side 4 Årsmødets fremtid side 5 2 LM KIDS Børneklubben i Aakirkeby på LM-Lejren

Læs mere

nyt LM s 150 års jubilæum, side 2-3 Bønner og birkes, side 4 Rejsebrev fra Cambodja, side 5 Hvad med fremtiden for LM på Bornholm?

nyt LM s 150 års jubilæum, side 2-3 Bønner og birkes, side 4 Rejsebrev fra Cambodja, side 5 Hvad med fremtiden for LM på Bornholm? 2018 nyt JANUAR FEBRUAR MARTS LM s 150 års jubilæum, side 2-3 Bønner og birkes, side 4 Rejsebrev fra Cambodja, side 5 Hvad med fremtiden for LM på Bornholm? Se side 6 2 LM JUBILÆUM LM s historie og fremtid

Læs mere

JANUAR FEBRUAR MARTS. nyt

JANUAR FEBRUAR MARTS. nyt 2019 nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Hornorkesteret har spillet i 100 år Ny ansættelse i LM side 2-3 LUMI-Radio genbruges side 4 FMU - et nyt fællesskab side 5 KFS på Campus Bornholm side 6 2 FRA AFDELINGEN Ny

Læs mere

LM 2013 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM

LM 2013 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM LM APRIL BORNHOLM 2013 MAJ JUNI FRA AFDELINGEN Kirken på Klippen v/ afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Sidste nyt fra afdelingen må være opstarten af den nye frimenighed Kirken på Klippen. Ved et dialogmøde

Læs mere

APRIL MAJ JUNI. nyt. Læs om LUMI Genbrug på side 3. På side 6-7 fortæller Elsa & Knud Henning Hansen om kirkens højtider. Nyt om LUMI-Radio på side 2.

APRIL MAJ JUNI. nyt. Læs om LUMI Genbrug på side 3. På side 6-7 fortæller Elsa & Knud Henning Hansen om kirkens højtider. Nyt om LUMI-Radio på side 2. 2015 nyt APRIL MAJ JUNI Læs om LUMI Genbrug på side 3. På side 6-7 fortæller Elsa & Knud Henning Hansen om kirkens højtider. Nyt om LUMI-Radio på side 2. 2 FRA AFDELINGEN Fra afdelingen V / afdelingsformand

Læs mere

LM 2013 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM

LM 2013 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM LM JANUAR BORNHOLM 2013 FEBRUAR MARTS FRA AFDELINGEN Evangelisk Luthersk Samråd på Bornholm v/ afdelingsformand Jørn Bech, Svaneke Der er etableret et Evangelisk Luthersk Samråd på Bornholm (ELSB). Samrådet

Læs mere

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER LM OKTOBER BORNHOLM 2012 NOVEMBER DECEMBER FRA AFDELINGEN Mulig LMfrimenighed på Bornholm v/ Niels Chresten Andersen, Rønne Dialogmødet i Østermarie den 19. juni viste, at flere LM ere allerede har udmeldt

Læs mere

nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Adventsfest i Pedersker. Læs om LM s arbejde i Pedersker før og nu på side 6-7

nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Adventsfest i Pedersker. Læs om LM s arbejde i Pedersker før og nu på side 6-7 2015 nyt JANUAR FEBRUAR MARTS Adventsfest i Pedersker. Læs om LM s arbejde i Pedersker før og nu på side 6-7 2 FRA AFDELINGEN Forkyndelsen - et fælles ansvar V / afdelingssekretær Hakon Christensen I afdelingsstyrelsen

Læs mere

BORNHOLM AUGUST SEPTEMBER

BORNHOLM AUGUST SEPTEMBER LM JULI BORNHOLM 2013 AUGUST SEPTEMBER FRA AFDELINGEN Forbøn og salvning V/ Afdelingssekretær Hakon Christensen, Hillerød Afdelingsstyrelsen er glade for at kunne fortælle, at Jakob Houler, Hasle og Leo

Læs mere

BORNHOLM AUGUST SEPTEMBER

BORNHOLM AUGUST SEPTEMBER LM JULI BORNHOLM 2012 AUGUST SEPTEMBER FRA AFDELINGEN Basiskursus for forkyndere v/ Hakon Christensen Sæt ord på, det er overskriften for et kursus som LM Bornholm afholder sammen med Bornholmerkirken

Læs mere

LM 2012 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM

LM 2012 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM LM APRIL BORNHOLM 2012 MAJ JUNI FRA AFDELINGEN Nye prædikanter v/ Hakon Christensen Afdelingsstyrelsen har kaldet Filip Oehlenschläger, Rønne og Peter Techow, Rønne som prædikanter i afdelingen. Bedeemne:

Læs mere

LM 2011 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM

LM 2011 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM LM JANUAR BORNHOLM 2011 FEBRUAR MARTS RUNDT PÅ ØEN Hvad er M60+? Interview med Birger Pedersen. Fortæl lidt om den lidt kryptiske forkortelse M60+ Det er ganske enkelt. M står for mænd. Og 60+ står for,

Læs mere

nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Interview med familien Aasebø Rønne, side 6-7. LM-Lejren skal renoveres, side 2. Forkyndelse, der forstyrrer, side 3.

nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Interview med familien Aasebø Rønne, side 6-7. LM-Lejren skal renoveres, side 2. Forkyndelse, der forstyrrer, side 3. 2016 nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Interview med familien Aasebø Rønne, side 6-7. LM-Lejren skal renoveres, side 2. Forkyndelse, der forstyrrer, side 3. 2 FRA AFDELINGEN Renovering af LM-Lejren V / afdelingssekretær

Læs mere

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER LM OKTOBER BORNHOLM 2014 NOVEMBER DECEMBER ÅRSMØDE Årsmøde før i tiden V/ Birger Pedersen, Rønne Årsmøder i 1940 erne og 50 erne I mange år var det tradition at holde årsmøde som et friluftsmøde i Aakirkeby.

Læs mere

LM 2014 JULI AUGUST SEPTEMBER BORNHOLM

LM 2014 JULI AUGUST SEPTEMBER BORNHOLM LM BORNHOLM 2014 JULI AUGUST SEPTEMBER FRA AFDELINGEN Almindingsmøder før i tiden V/ Birger Pedersen, Rønne Sådan begyndte det Det var nok præsten og vækkelsesprædikanten Peter Chr. Trandberg, der indledte

Læs mere

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER

BORNHOLM NOVEMBER DECEMBER LM OKTOBER BORNHOLM 2011 NOVEMBER DECEMBER FRA AFDELINGEN Ny struktur Ny hjemmeside V/ afdelingsformand Jørn Bech Den 19. august vedtoges de nye vedtægter for LM-Bornholm ved et ekstraordinært afdelingsmøde

Læs mere

nyt Renovering af LM Lejren side 3 Interview om forholdet ELM / LM på side 4-5 Lidt LM historie side 6 Om at være ung prædikant side 2

nyt Renovering af LM Lejren side 3 Interview om forholdet ELM / LM på side 4-5 Lidt LM historie side 6 Om at være ung prædikant side 2 2018 nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Renovering af LM Lejren side 3 Interview om forholdet ELM / LM på side 4-5 Lidt LM historie side 6 Om at være ung prædikant side 2 2 PRÆDIKANT De herlige fodtrin V / Samuel

Læs mere

LM 2011 JULI AUGUST SEPTEMBER BORNHOLM

LM 2011 JULI AUGUST SEPTEMBER BORNHOLM LM BORNHOLM 2011 JULI AUGUST SEPTEMBER FRA AFDELINGEN Ny formand og sekretær Interview med Jørn Bech og Hakon Christensen Sommeren 2010 fratrådte Peter Westh Jensen som afdelingssekretær, og ved afdelingsmødet

Læs mere

LM 2012 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM

LM 2012 JANUAR FEBRUAR MARTS BORNHOLM LM JANUAR BORNHOLM 2012 FEBRUAR MARTS FRA AFDELINGEN Økonomi Uge 2 er bedeuge Det tog 14 dage Ved årsmødet d. 12.-13. november iværksatte LM på Bornholm en ekstra indsamling. Målet var 500 kr. pr. medlem,

Læs mere

LM 2014 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM

LM 2014 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM LM APRIL BORNHOLM 2014 MAJ JUNI FRA AFDELINGEN Bibelglæde Interview med Jørn Bech, Svaneke Luthersk Mission ønsker at gøre 2014 til Bibelglædens år! Vi ønsker, at mange flere skal få eller genopdage en

Læs mere

nyt JULI AUGUST SEPTEMBER

nyt JULI AUGUST SEPTEMBER 2019 nyt JULI AUGUST SEPTEMBER Velsign du årets grøde og frugtbargør vort land, giv daglig du os føde, velsigne sø og strand; fra himlen dryppe fedme, bespis os med dit ord, og med din nådes sødme velsigne

Læs mere

LM 2011 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM

LM 2011 APRIL MAJ JUNI BORNHOLM LM APRIL BORNHOLM 2011 MAJ JUNI LMU BORNHOLM Nyt fra LMU V/ Jeppe S. Rasmussen Fællesskab Vi er en god flok trofaste unge, som samles i Nexø, Åkirkeby og Årsballe. Der er en meget skæv spredning af medlemmer,

Læs mere

Program for foråret 2016

Program for foråret 2016 Program for foråret 2016 Indre Mission i Birkerød Velkommen til forårets møder i Ansgar! I 2016 er det overordnede emne Paulus. I Apostlenes Gerninger i Det ny Testamente hører vi om manden Paulus, der

Læs mere

Program for efteråret 2015

Program for efteråret 2015 Program for efteråret 2015 Indre Mission i Birkerød Velkommen til efterårets møder i Ansgar I løbet af efterårets program for tirsdagsmøderne berører vi forskellige aspekter ved livet med Gud. Formen er

Læs mere

Tekster: Zak 9,9-10; Joh 12, Herren god 177 Kom, sandheds konge 438 Hellig, hellig, hellig Jesus er mit liv i live 59 Jesus os

Tekster: Zak 9,9-10; Joh 12, Herren god 177 Kom, sandheds konge 438 Hellig, hellig, hellig Jesus er mit liv i live 59 Jesus os Tekster: Zak 9,9-10; Joh 12,1-16 Salmer: 176 Se hvor nu 179 Herren god 177 Kom, sandheds konge 438 Hellig, hellig, hellig 200. 1 Jesus er mit liv i live 59 Jesus os I år kan man palmesøndag vælge mellem

Læs mere

Missionsfesten i Brødremenighedens Danske Mission søndag den

Missionsfesten i Brødremenighedens Danske Mission søndag den Missionsfesten i Brødremenighedens Danske Mission søndag den 21.5. 2017 Beder I faderen om noget i mit navn, skal han give jer det. At bede i Jesu navn er ikke bare et tomt mantra, det er at bede i troen

Læs mere

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2008

PÅ BØLGELÆNGDE. Norea Radio Haderslev. FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2008 PÅ BØLGELÆNGDE JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2008 Norea Radio Haderslev FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET 'Vær velkommen, Herrens år' Vi synger ved begyndelsen af adventstiden og ved starten af et nyt år: Vær velkommen,

Læs mere

INTRODUKTION. Spisning inde i kirken Skærtorsdag Natgudstjeneste og gravøl Langfredag Solopgangsgudstjenester fra kl. 7.

INTRODUKTION. Spisning inde i kirken Skærtorsdag Natgudstjeneste og gravøl Langfredag Solopgangsgudstjenester fra kl. 7. HVAD BETYDER PÅSKE INTRODUKTION Hvorfor holder vi egentlig påske? Vi spiser påskefrokost og laver gækkebreve - men er det andet end det? Påsken handler om Jesus død og opstandelse. Påsken åbner muligheden

Læs mere

Søndag d. 8. maj kl. 15.00 har Roskilde Vineyard besøg af Curtis Hinds fra Toronto.

Søndag d. 8. maj kl. 15.00 har Roskilde Vineyard besøg af Curtis Hinds fra Toronto. Som mange vil vide, har Roskilde Vineyard fra denne måned benyttet Roskilde Frikirkes lokaler til deres ugentlige gudstjenester, som afholdes søndag kl. 15. Søndag d. 8. maj kl. 15.00 har Roskilde Vineyard

Læs mere

Er en ny dag på vej over Roskilde?

Er en ny dag på vej over Roskilde? Er en ny dag på vej over Roskilde? Lørdag den 25. oktober er der igen arbejdsdag i og ved kirken. Vi starter kl. 9 med kaffe og brød. Vi opfordrer så mange som muligt til at deltage. Henrik holder ferie

Læs mere

15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661

15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661 1 15. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 13. september 2015 kl. 10.00. Salmer: 447/434/29/369//41/439/674/661 Åbningshilsen For en måned siden begyndte 21 nye konfirmander fra Forældreskolens

Læs mere

Den første bliver meget nemt blot et skridt på vejen mod et mål.

Den første bliver meget nemt blot et skridt på vejen mod et mål. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 27. november 2016 Kirkedag: 1.s.i adv/a Tekst: Sl 24; Rom 13,11-14; Matt 21,1-9 Salmer: SK: 87 * 447 * 450 * 75 * 83 * 80,4 * 74 LL: 87 * 75 * 83 * 80,4

Læs mere

19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; ; 67 (alterg.); 375

19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; ; 67 (alterg.); 375 19. s.e. trinitatis Joh. 1,35-51; 1. Mos. 28,10-18; 1. Kor. 12,12-20 Salmer: 754; 356; 318-164; 67 (alterg.); 375 Lad os alle bede! Kære Herre Jesus, vi beder dig: Giv du os øjne, der kan se Din herlighed,

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Kristi Himmelfartsdag side 1. Prædiken til Kristi Himmelfartsdag Tekst. Luk. 24,46-53.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Kristi Himmelfartsdag side 1. Prædiken til Kristi Himmelfartsdag Tekst. Luk. 24,46-53. 05-05-2016 side 1 Prædiken til Kristi Himmelfartsdag 2016. Tekst. Luk. 24,46-53. Joakim Skovgaards maleri i Viborg Domkirke samler betydningen af Kristi Himmelfartsdag og teksten som vi læste. Den opstandne

Læs mere

med håb Præsentationsfolder Velkommen; i Luthersk Mission

med håb Præsentationsfolder Velkommen; i Luthersk Mission med håb Præsentationsfolder Velkommen; i Luthersk Mission Kom og vær med Denne folder er en invitation til at være med i Luthersk Mission (LM). Både til mennesker, der selv kalder sig kristne, og til alle

Læs mere

Program for foråret 2017

Program for foråret 2017 Program for foråret 2017 Indre Mission i Birkerød Velkommen til forårets møder i Ansgar! Her i foråret 2017 vil tirsdagsmøderne tage udgangspunkt i emnet Forkyndelse der frigør, som er et af Indre Missions

Læs mere

død på korset for som en skrotsamler at samle alt og alle op, så intet og ingen bliver ladt tilbage eller i stikken.

død på korset for som en skrotsamler at samle alt og alle op, så intet og ingen bliver ladt tilbage eller i stikken. Gud, overbevis os om, at du er den, du er og lad din sandhed frigøre os, så vi bliver virkelig frie ved din elskede Søn, Jesus Kristus. Amen. Tekst: Joh 8.31-36 1 Reformatoren Martin Luther spurgte aldrig

Læs mere

2.Påskedag I dag er det 2.Påskedag, dagen efter Påskedag i vores kalender, men det er det ikke i evangeliet.

2.Påskedag I dag er det 2.Påskedag, dagen efter Påskedag i vores kalender, men det er det ikke i evangeliet. 2.Påskedag 20132. I dag er det 2.Påskedag, dagen efter Påskedag i vores kalender, men det er det ikke i evangeliet. Her møder vi to af Jesu disciple, det er stadig den første dag i ugen, søndag altså,

Læs mere

22. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 16. november 2014 kl. 10.00. Salmer: 123/434/574/382//379/439/674/266

22. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 16. november 2014 kl. 10.00. Salmer: 123/434/574/382//379/439/674/266 1 22. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 16. november 2014 kl. 10.00. Salmer: 123/434/574/382//379/439/674/266 Åbningshilsen Efter gudstjenesten har fire i menigheden forberedt kirkefrokost til

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Mandag d. 2. marts 2015 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus Kristus,

Læs mere

Prædiken til trinitatis søndag, Matt 28,16-20. 2. tekstrække

Prædiken til trinitatis søndag, Matt 28,16-20. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 15. juni 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til trinitatis søndag, Matt 28,16-20. 2. tekstrække Salmer DDS 356: Almagts Gud, velsignet vær DDS 289: Nu bede vi den Helligånd

Læs mere

Kristendom på 7 x 2 minutter

Kristendom på 7 x 2 minutter Kristendom på 7 x 2 minutter Der er skrevet tusindvis af tykke bøger om kristendommen. Men her har jeg skrevet kort og enkelt, hvad den kristne tro går ud på. Det har jeg samlet i syv punkter, som hver

Læs mere

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Det er kyndelmisse. Det er den dag, hvor man i gamle dage, i den katolske kirkes tid, bragte sine stearinlys til kirken, for at få dem velsignet, sammen med kirkens lys.

Læs mere

Men, når vi så har fundet troen på, at det med Gud og Jesus er sandt og meningsfuldt, hvad så?

Men, når vi så har fundet troen på, at det med Gud og Jesus er sandt og meningsfuldt, hvad så? Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 9. oktober 2016 Kirkedag: 20.s.e.Trin/B Tekst: Es 5,1-7; Rom 11,25-32; Matt 21,28-44 Salmer: SK: 9 * 347 * 352 * 369 * 477 * 361 LL: 192 * 447 * 449 * 369

Læs mere

18. søndag efter trinitatis 15. oktober 2017

18. søndag efter trinitatis 15. oktober 2017 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Det største bud Salmer: 731, 16, 374; 54, 668 Evangelium: Matt. 22,34-46 I den sidste tid inden Jesu lidelse og død, hører vi i evangelierne hvordan de jødiske ledere hele

Læs mere

Østergade 25 kl.19.30

Østergade 25 kl.19.30 NYT Drives af Luthersk Mission i Sønderjylland og støttes af Indre Mission Indbydelse tilet årsmøde i Lumi Radio Syd, 2016 Velkommen nyt kvartal med mange gode udsendelser. Vi Onsdag er godt i gang ogden

Læs mere

Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus

Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus Prædiken 1. Pinsedag 2012 Apostlenes Gerninger kap 2 og Johs. 14-15-21 Pinse jul og påske og Pinse Hvad er det der gør den Pinse til en højhelligdag? Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus

Læs mere

PROGRAMOVERSIGT. Mandag d. 2/9-2019

PROGRAMOVERSIGT. Mandag d. 2/9-2019 Mandag d. 2/9-2019 Kl. 14:00-14:30 Perspektiv Gennemgang af 1. Kor. 6, 12-20 ved Johnny Søndberg Madsen Kl. 14:30-15:00 Fokus Fokus på Israel v/berit Jensen Kl. 15:30-16:30 Kafé Kairos Jesper Steen Andersen

Læs mere

Helligtrekongers søndag II. Sct. Pauls kirke 5. januar 2014 kl. 10.00. Salmer: 749/101/138/136//362/439/106/112 Uddelingssalme: se ovenfor: 106

Helligtrekongers søndag II. Sct. Pauls kirke 5. januar 2014 kl. 10.00. Salmer: 749/101/138/136//362/439/106/112 Uddelingssalme: se ovenfor: 106 1 Helligtrekongers søndag II. Sct. Pauls kirke 5. januar 2014 kl. 10.00. Salmer: 749/101/138/136//362/439/106/112 Uddelingssalme: se ovenfor: 106 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn.

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 3.s. i fasten 2015.docx 08-03-2015. side 1. Prædiken til 3. s. i fasten 2015. Tekst: Luk. 11,14-28.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 3.s. i fasten 2015.docx 08-03-2015. side 1. Prædiken til 3. s. i fasten 2015. Tekst: Luk. 11,14-28. side 1 Prædiken til 3. s. i fasten 2015. Tekst: Luk. 11,14-28. Gud er den stærkeste magt, som kan beskytte et menneske på dets vej gennem livet. Jeg vil tage jer med til landet med 13 måneders solskin.

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Tirsdag d. 1. marts 2016 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus

Læs mere

PÅ BØLGELÆNGDE JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2018

PÅ BØLGELÆNGDE JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2018 PÅ BØLGELÆNGDE JANUAR - FEBRUAR - MARTS 2018 Norea Radio Haderslev FM98.6 MHz/102.55 PÅ BYNET Andagt Men da tidens fylde kom, sendte Gud sin søn, født af en kvinde, født under loven, for at han skulle

Læs mere

Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723

Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723 1 Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Glædelig pinse. Den

Læs mere

Julen er lige overstået, men jeg vil alligevel gerne invitere dig til at tænke på jul. Men vi skal tilbage i tiden. Tilbage til din barndoms jul.

Julen er lige overstået, men jeg vil alligevel gerne invitere dig til at tænke på jul. Men vi skal tilbage i tiden. Tilbage til din barndoms jul. 1 af 7 Prædiken søndag d. 13. januar 2019. Metodistkirken i Odense. Thomas Risager, D.Min. Tekster: Es 43,1-7 & Salme 29 & Apg 8,14-17 Luk 3,15-17&21-22 Guds gaver - Du er min elskede! Julen er lige overstået,

Læs mere

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter:

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Ia. Indledning: Velkomst! Indgangsbøn: Almægtige Gud, Himmelske Far, du, som har

Læs mere

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt månedsblad fra Roskilde Frikirke Så er der nu mulighed for, at du kan udfolde din kreative sider. I cafémiljø mødes vi hver 2. mandag (ulige uger) fra kl. 19.00-21.30. Hanne Friberg og Sanne Nielsen

Læs mere

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt April Såril 2004 månedsblad fra Roskilde Frikirke månedsblad fra Roskilde Frikirke Menighedsudflugt Lørdag den 15. maj tager vi på menighedsudflugt. Vi er blevet enige om at tage til Gerlev Legepark,

Læs mere

7. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 3. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/434/436/46//40/439/655/375

7. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 3. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/434/436/46//40/439/655/375 1 7. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 3. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/434/436/46//40/439/655/375 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. I årets skønne

Læs mere

Bruger Side Prædiken til Påskedag 2015.docx. Prædiken til Påskedag Tekst: Markus 16,1-8.

Bruger Side Prædiken til Påskedag 2015.docx. Prædiken til Påskedag Tekst: Markus 16,1-8. Bruger Side 1 05-04-2015 Prædiken til Påskedag 2015. Tekst: Markus 16,1-8. Påskedag er dagen hvor vi kan slippe tøjlerne og springe ud i glæde over at det umulige er sket. Lade troen springe ud som blomsten,

Læs mere

Dåbsritual. Ritualer dåb naver barnevelsignelse vielse - begravelse. tror du på Jesus Kristus som din Herre og frelser? Dåbskandidaten svarer Ja

Dåbsritual. Ritualer dåb naver barnevelsignelse vielse - begravelse. tror du på Jesus Kristus som din Herre og frelser? Dåbskandidaten svarer Ja Dåbsritual tror du på Jesus Kristus som din Herre og frelser? Dåbskandidaten svarer Ja På din egen bekendelse, om din tro på Jesus, døber vi dig til Kristus i Faderens, Sønnens og Helligåndens navn Nadverritual

Læs mere

Ja, jeg ved du siger sandt Frelseren stod op af døde Det er hver langfredags pant på en påskemorgenrøde

Ja, jeg ved du siger sandt Frelseren stod op af døde Det er hver langfredags pant på en påskemorgenrøde PRÆDIKEN PÅSKEDAG DEN 16. APRIL 2017 AASTRUP KL. 9 VESTER AABY KL. 10.15 Tekster: Sl. 118,19-29; 1. Kor. 5,7-8; Mark. 16,1-8 Salmer: 218,233,238,241,234 Ja, jeg ved du siger sandt Frelseren stod op af

Læs mere

GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET

GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET GUD BLEV MENNESKE KRISTUS-VEJEN TRO I MØDET TROENS PRAKSIS GUD ÅBENBARER SIG FOR OS Kristne tror, at den treenige Gud til alle tider giver sig til kende for mennesker, og at han helt og fuldt har vist

Læs mere

Jeg tror, at præster og forkyndere, kirker og menigheder er nød til at stille sig selv disse spørgsmål om vores virke, om det er i samklang med det vi

Jeg tror, at præster og forkyndere, kirker og menigheder er nød til at stille sig selv disse spørgsmål om vores virke, om det er i samklang med det vi Gudstjeneste i Gørløse & Lille Lyngby Kirke den 5. juni 2016 Kirkedag: 2.s.e.Trin/B Tekst: Jer 15,10+15-21; Åb 3,14-22; Luk 14,25-35 Salmer: Gørløse: 736 * 618 * 305 * 272 * 474 * 613 LL: 736 * 618 * 272

Læs mere

En sommerfuglekristen

En sommerfuglekristen marts/april 2013 En sommerfuglekristen En sommerfugl gennemgår store forandringer, fra larve til puppe til sommerfugl. Den er hele tiden den samme, og så alligevel ikke. Når en larve bliver til en puppe

Læs mere

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske Prædiken til 6.s.e.påske 2016 Tekst: Johs. 17,

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske Prædiken til 6.s.e.påske 2016 Tekst: Johs. 17, Bruger Side 1 08-05-2016 Tekst: Johs. 17, 20-26. Dette er en usædvanlig og helt speciel tekst, som vi lige har hørt. Et medhør ind i Guds eget lønkammer. Gud Fader og Gud søn taler sammen. Vi kalder kap

Læs mere

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter:

Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Gudstjenesterne i Aroskirken ledes af liturgen og er bygget op over en fast skabelon, som indeholder følgende fem punkter: Ia. Indledning: Præludium og indgangsbøn: Almægtige Gud, Himmelske Far, du, som

Læs mere

Referat DropIN Aarhus

Referat DropIN Aarhus Referat DropIN Aarhus Velkomst v/ René Bidstrup Ordstyrer: Cecilie Kuhr Introduktion og regler v/ Cecilie Kuhr Paneldebat og resultater af workshops Mig og min kirke SITUATION: Kirken er en bygning og

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn marts til maj 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere

1. søndag i fasten I. Sct. Pauls kirke 17. februar 2013 kl Salmer: 753/336/172/292//205/439/192/675 Uddelingssalme: se ovenfor: 192

1. søndag i fasten I. Sct. Pauls kirke 17. februar 2013 kl Salmer: 753/336/172/292//205/439/192/675 Uddelingssalme: se ovenfor: 192 1 1. søndag i fasten I. Sct. Pauls kirke 17. februar 2013 kl. 10.00. Salmer: 753/336/172/292//205/439/192/675 Uddelingssalme: se ovenfor: 192 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn.

Læs mere

Henrik. September 2008 Side 3

Henrik. September 2008 Side 3 Der er mennesker, der har brug for dig - og måske har du brug for dem! Flere i vores fællesskab oplever at timerne bliver lange, når den ene dag efter den anden går uden at tale med nogen. For dem er det

Læs mere

At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens

At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens ondskab, selvom vi godt ved, at den findes. Djævelen er Guds

Læs mere

Hvem har dog stået for den planlægning? Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker. Det er godt tænkt.

Hvem har dog stået for den planlægning? Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker. Det er godt tænkt. 1 Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker Om jeg så tælles blandt de i klogeste i vores samfund, har indsigt i jura og økonomi, kender kunst og kultur og forstår svære

Læs mere

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Mark 16,1-8

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Mark 16,1-8 1 Påskedag I. Sct. Pauls kirke 31. marts 2013 kl. 10.00. Salmer: 222/434/219/225//224/439/223/235 Uddelingssalme: se ovenfor: 223 Åbningshilsen Vi fejrer noget, vi ikke forstår og fatter: Jesus var død,

Læs mere

Det kristne fællesskab en gave til os

Det kristne fællesskab en gave til os Det kristne fællesskab en gave til os Hvor er det godt og herligt, når brødre sidder sammen! Det er som den gode olie på hovedet, der flyder ned over skægget, over Arons skæg, ned over kjortlens halsåbning.

Læs mere

SYV ANDAGTER OP TIL PÅSKE

SYV ANDAGTER OP TIL PÅSKE SYV ANDAGTER OP TIL PÅSKE ved Asger Chr. Højlund fra Menighedsfakultetet. Tillæg til MF-bladet Marts 2018 7 andagter op til påske ved Asger Chr. Højlund fra Menighedsfakultetet. Tillæg til MF-bladet Marts

Læs mere

Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2014. Tekst. Johs. 11,19-45.

Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2014. Tekst. Johs. 11,19-45. Lindvig Osmundsen Bruger Side 1 05-10-2014 Prædiken til 16. søndag efter trinitatis 2014. Tekst. Johs. 11,19-45. Der er en vej som vi alle går alene. Teksterne vi har fået til 16. søndag efter trinitatis

Læs mere

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 1 Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen.

Læs mere

Jeg har også været i kirke: Konfirmandens navn: Telefonnummer: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst:

Jeg har også været i kirke: Konfirmandens navn: Telefonnummer: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Dato : Kirke: Præst: Jeg har også været i kirke: Dato : Præst: Dato : Præst: Dato : Præst: Konfirmandens navn: Telefonnummer: 12 1 Konfirmander skal gå i kirke For at lære gudstjenesten at kende skal alle konfirmander gå i

Læs mere

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 15,26-16,4. 1. tekstrække. Nollund Kirke Søndag d. 12. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 15,26-16,4. 1. tekstrække. Nollund Kirke Søndag d. 12. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Nollund Kirke Søndag d. 12. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 15,26-16,4. 1. tekstrække Salmer DDS 318: Stiftet Guds Søn har på jorden et åndeligt rige DDS

Læs mere

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke

Godt Nyt. månedsblad fra Roskilde Frikirke. månedsblad fra Roskilde Frikirke Godt Nyt månedsblad fra Roskilde Frikirke månedsblad fra Roskilde Frikirke Husk at aflevere din tilmelding til Hanne eller Henrik Friberg senest søndag den 5. marts. Velkommen til en rigtig dejlig og inspirerende

Læs mere

Luthersk Mission Esbjerg. - Program oktober marts 2018

Luthersk Mission Esbjerg. - Program oktober marts 2018 Luthersk Mission Esbjerg - Program oktober 2017 - marts 2018 M i s s i o n s f o r e n i n g F r i m e n i g h e d B ø r n e o g u n g e a r b e j d e T v æ r k u l t u r e l t a r b e j d e Oktober 2017

Læs mere

Bruger Side Prædiken til Pinsedag Prædiken til Pinsedag Tekst. Johs. 14,

Bruger Side Prædiken til Pinsedag Prædiken til Pinsedag Tekst. Johs. 14, Bruger Side 1 04-06-2017. Tekst. Johs. 14, 22-31. Kærlighed til Kristi ord. Pinsedag har sin egen tone, glædens musik, som løfter og gør glad. Vore salmedigtere har fundet denne tone, givet den ord som

Læs mere

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11.

Lindvig Osmundsen.Prædiken til 2.s.e.hel3konger.2015.docx 18-01-2015 side 1. Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. 18-01-2015 side 1 Prædiken til 2. s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Johs. 2,1-11. Moral eller evangelium. Evangelium betyder det glædelige budskab. En kinesisk lignelse fortæller om et andet bryllup.

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Lis. Godt Nyt fra Roskilde Frikirke Side 2

Lis. Godt Nyt fra Roskilde Frikirke Side 2 Jeg vil fortælle lidt om væksthuset. Væksthuset lever og har det godt. Vi mødes mindst en gang om måneden. Vi beder sammen, og taler om åndens gaver og tjenester. Vi øver os i at tjene sammen, fordi vi

Læs mere

Det er det kristne opstandelseshåb, at der i døden er opstandelse og liv i evigheden hos Gud i Himlen.

Det er det kristne opstandelseshåb, at der i døden er opstandelse og liv i evigheden hos Gud i Himlen. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 3. november 2013 Kirkedag: Allehelgensdag/A Tekst: Matt 5,1-12 Salmer: SK & LL: 402 * 566 * 571 * 787 * 569 Langt de fleste af os, vil der en dag blive

Læs mere

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Hjemmeside: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup

Velkommen. i Tommerup P R O G R A M. Tommerup Missionshus. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Hjemmeside: Skovstrupvej 8 5690 Tommerup P R O G R A M Velkommen i Tommerup Tommerup Missionshus Skovstrupvej 8 5690 Tommerup Arbejdet i missionshuset ledes af bestyrelsen, samt et antal arbejdsgrupper. Bestyrelsen: Arbejdsgrupper: Carsten Christensen

Læs mere