VEJLEDNING FOR ISOBSERVATORER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VEJLEDNING FOR ISOBSERVATORER"

Transkript

1 VEJLEDNING FOR ISOBSERVATORER Søværnets Operative Kommando Istjenesten

2 ISMELDETJENESTEN Den danske ismeldetjenestes opgave er at fremskaffe oplysninger til brug for isbrydningstjenesten, de søfarende, rederierne, mæglere og havnemyndigheder m. fl.. Oplysningerne bruges tillige ved udsendelse af beretninger om isforholdene i de danske og omliggende farvande til brug for skibe der besejler eller skal besejle disse, befragtere og til statistisk brug. Ismeldetjenesterne i Skandinavien og østersølandene benytter ens kodebenævnelse til beskrivelse af isforekomster, benævnt Østersø koden. Den består af 4 cifre til beskrivelse af henholdsvis iskoncentration, istykkelse, flagestørrelse og besejlingsforholdene. Når isen i de danske farvande begynder at kunne genere skibstrafikken, udsendes ismeldinger, der er udarbejdet ud fra de isobservationer, som er indløbet det seneste døgn. Ismeldingen udsendes til skibsfarten over Lyngby Radio, og indeholder en tekst samt koder for de vigtigste gennemsejlingsfarvande. Endvidere oplæses dagens ismeldingen på langbølge 243 KHz, alle ugens dage kl Det er vigtigt, at de indsendte isobservationer afgives efter omhyggeligt udførte observationer, idet unøjagtige opgivelser vil kunne medføre, at skibsfarten træffer forkerte dispositioner. ISMELDINGER Ved første forekomst af is i farvandet indenfor observations-området indsender observatøren melding herom til Istjenesten, i henhold til vejledningen. Har du problemer eller spørgsmål kan disse rettes til daglig leder af istjenesten på telefon nummer indenfor normal arbejdstid. På telefon nummer kan en døgn bemandet operatør kontaktes. Observationer foretages om morgenen, og indtelefoneringen bør ikke ske senere end kl af hensyn til udarbejdelse af ismeldingen. Ændringer af issituationen, der indtræffer i løbet af dagen, indrapporteres snarest muligt efter at observationen er foretaget, med angivelse af observationstidspunktet til daglig leder af istjenesten på telefon nummer alternativt på telefonnummer Ændringer kan også sendes som til: mas@sok.dk Det er vigtigt at indrapporteringen sker ved den allerførste isdannelse, uanset at den ikke volder besvær for sejladsen. Dette er af betydning for istjenestens bedømmelse af udviklingen af is i de forskellige farvande, ligesom det har betydning for den førte statistik. Når der i slutningen af vintersæsonen har været meldt isfrit (0XX0) et stykke tid og det skønnes, at der ikke længere er risiko for nye isforekomster, enten opstået på stedet eller kommende udefra, kan isobservationen afsluttes.

3 HONORAR Der udbetales et honorar en gang om året. Honoraret reguleres efter de for staten gældende regler.

4 RAPPORTERING AF ISOBSERVATION. Ved første forekomst af is i farvandet indenfor isobservationsområdet, indsender isobservatoren melding herom til Istjenesten på telefon nummer: Dette nummer er forbeholdt indtelefonering af isobservationer I år er systemet blevet skiftet ud, fra en telefonsvare, til at du skal indtaste isobservationen med en trykknap telefon. Som tidligere skal din isobservation være indberettet senest kl Herefter vil der blive lavet en isobservations liste for hele Danmark. Eksempel på hvordan isobservationen indberettes: Du ringer til Indtaste dit område, f.eks. Løgstør Bredning (Den har område nummer 26) afslut med #. System fortæller hvilket område du har indtastet var det korrekt, så tast 1 ellers tast 2 og indtast dit område igen. 2. Indtaste iskoden, f.eks. 2XX1, afslut med #. Systemet fortæller hvilken iskode du har indtastet var det korrekt, så tast 1 ellers tast 2 og indtast iskoden igen. Da en telefon ikke har X er X erstattet af *, så koden 2xx1 bliver til 2**1. 3. Systemet kvitterer for modtagelsen ved at meddele, at din observation er modtaget, hvorefter telefonsamtalen bliver afbrudt. Du kan altid lægge på, hvis du er i tvivl i løbet af indberetningen og starte forfra. Resten af behandlingen foregår automatisk. Hvad registrerer vi om din isobservation: Telefonnummeret - det er vigtigt så vi kan kontakte dig. Tidspunktet for dit opkald. Selve observationen. Systemet er konstrueret således, at når den automatiske rapport bliver genereret, vil det altid være den sidste observation, der bliver benyttet. Så hvis du har en issituation, der ændrer sig meget i løbet af morgenen, og har du allerede indberettet kl. 0600, men kl ser det helt anderledes ud, så må du gerne indrapportere igen. Hvis den vagthavende isofficer har behov for at tale med dig, vil det altid være på det telefonnummer observationen er indtelefoneret fra.

5 Ofte stillede spørgsmål. Jeg er i gang med at registrere min observation, hvordan kommer jeg tilbage i menuerne? Hvis det er område nummer eller iskoden, taster du 2 og taster den korrekte kode, ellers læg røret på og ring op igen. Hvad gør jeg, hvis jeg har indberettet en forkert iskode, jeg har allerede trykket på 1 og bekræftet koden? Læg røret på og ring op igen. Systemet viser altid den seneste indtastede isobservation for isobservatøren. Hvad gør jeg, hvis jeg har brugt et forkert område nummer, jeg har allerede trykket på 1 og bekræftet observationen hele vejen og der er lagt på fra systems side? Ring op igen og indberet den korrekte isobservation, så er denne isobservation registeret. Ring derefter til og fortæl, at du har indtastet en forkert observation. Vi skal blot vide hvilket område du har indtastet forkert i. Hvis du har flere områder, og kommet i tvivl om du har indtastet det korrekte på det rigtige område, så indtast det hele igen. Hellere en gang for meget end en gang for lidt. Jeg har flere områder, skal jeg ringe op på ny hver gang? Ja, det skal du. Hvis vi alle sammen ringer ind på samme tid, går systemet så ikke ned? Nej, det gør det ikke. Systemet er baseret på samme teknologi som f.eks. indberetning af el, vand og fjernvarme. Hvis systemet er helt nede, hvad gør vi så? Så ringer du til og indberetter dit område nummer og din observation. Får jeg en kvittering for min observation på /sms/telefon? Ikke på nuværende tidspunkt. Vi har mulighed for at udbygge systemet senere med en sådan rapportering til glæde for dig selv og dine isobservationskollegaer.

6 ØSTERSØKODEN: A S T K A: KONCENTRATION AF IS 0 Isfrit 1 Åbent vand - mindre end 1/10 2 Spredt drivis - 1/10 til mindre end 4/10 3 Åben drivis - 4/10 til 6/10 4 Tæt drivis - 7/10 til 8/10 5 Meget tæt drivis - 9/10 til 9+/10* 6 Kompakt drivis, inklusive sammenfrosset drivis - koncentration 10/10 7 Fastis med drivis udenfor 8 Fastis 9 Åben rende i meget tæt eller kompakt drivis eller rende langs den faste iskant X Ukendt. *) 9+/10 betyder 10/10 iskoncentration med åbninger. S: ISTYKKELSE 0 Is mindre end 5 cm tyk - nyis eller mørk tyndis. 1 Is 5 til 10 cm tyk - lys tyndis eller isskorpe. 2 Is 10 til 15 cm tyk. 3 Is 15 til 30 cm tyk. 4 Is 30 til 50 cm tyk. 5 Is 50 til 70 cm tyk. 6 Is 70 til 120 cm tyk. 7 Is overvejende tyndere end 15 cm med forekomst af tykkere is. 8 Is overvejende 15 til 30 cm tyk med forekomst af tykkere is. 9 Is overvejende tykkere end 30 cm med forekomst af tyndere is. X Ukendt.

7 T: FLAGESTØRRELSE ELLER TOPOGRAFI 0 Tallerkenis, isskosse, kvadderis mindre end 20 m i tværmål. 1 Isflager 20 til 100 m i tværmål - små isflager. 2 Isflager 100 til 500 m i tværmål - mellemstore isflager. 3 Isflager 500 til 2000 m i tværmål - store isflager. 4 "Kæmpe isflager" mere end 2000 m i tværmål, ell. jævn is. 5 Overlappende is (pakis). 6 Kompakt snesjap eller isklumper, eller kompakt kvadderis. 7 Skrueis eller skrueisvolde. 8 Smeltevandshuller (våger) eller mange smeltevandspytter på overfladen. 9 Rådden is. x Ukendt. NB: Hvis A er mindre end 4, og kompakt is ikke forefindes, angives T ved tallene fra 0 til 4. I dette tilfælde betyder T "kæmpe isflager". Hvis A er større end eller lig med 4, angives T ved tallene fra 4 til 9. I dette tilfælde betyder T = 4 jævn is. K: BESEJLINGSFORHOLD 0 Skibsfart uhindret. 1 Sejlads vanskelig eller farlig for træskibe uden isforhudning. 2 Sejlads vanskelig for stålskibe, der er svagt byggede eller har ringe maskinkraft. 3 Sejlads uden isbryderhjælp er kun mulig for stærkt byggede skibe egnede for sejlads i is og med god maskinkraft. 4 Sejlads foregår i rende uden isbryderhjælp. 5 Isbryderhjælp gives kun til skibe egnede til sejlads i is og af en vis størrelse. 6 Isbryderhjælp gives kun til skibe af særlig klasse og størrelse. 7 Isbryderhjælp gives kun til skibe efter særlig aftale. 8 Sejlads indstillet indtil videre. 9 Sejlads ophørt. X Ukendt. Tallene 5-9 benyttes ikke af isobservatorerne men kun af Istjenesten i de herfra udsendte ismeldinger til skibsfarten. Generelt. X bør, udover i koden for isfrit (0XX0), kun anvendes, når det i usigtbart vejr ikke er muligt at få oplysninger om isen fra anden side f.eks. fra fiskere eller andre fartøjer, der for nylig har besejlet farvandet eller befinder sig i området.

Is i de danske farvande Havisobservationer & isprognose

Is i de danske farvande Havisobservationer & isprognose Is i de danske farvande Havisobservationer & isprognose 1 VEJRET Nr.4 29.årgang November 2007 (113) Af René Zorn & Morten Hvidberg-Knudsen, DHI www.dhigroup.com Artiklen beskriver en statistisk analyse

Læs mere

hen gennem december kun afbrudt af en kortere mildning omtrent midt i måneden.

hen gennem december kun afbrudt af en kortere mildning omtrent midt i måneden. Vinteren 2010/11 lagde ud med et brag med sne og frost allerede fra slutningen af november med etablering af et noget nær landsdækkende snetæppe, og kulden fortsatte med stigende strenghed hen gennem december

Læs mere

Havis leksikon 1. Drivis. 1.1 Havis

Havis leksikon 1. Drivis. 1.1 Havis Havis leksikon 1. Drivis Drivisbegrebet dækker enhver form for is, der flyder i vandet og endda også is, der er stødt på grund eller strandet. Drivis kan underinddeles i følgende kategorier: 1.1 Havis

Læs mere

Is- og besejlingsforholdene i de danske farvande i vinteren 2006-2007

Is- og besejlingsforholdene i de danske farvande i vinteren 2006-2007 Is- og besejlingsforholdene i de danske farvande i vinteren 2006-2007 Ice and Navigational Conditions in Danish Waters during the Winter 2006-2007 Søværnets Operative Kommando ISSN 0106-5076 IS- OG BESEJLINGSFORHOLDENE

Læs mere

Is- og besejlingsforholdene i de danske farvande i vinteren 2014-2015

Is- og besejlingsforholdene i de danske farvande i vinteren 2014-2015 Is- og besejlingsforholdene i de danske farvande i vinteren 2014-2015 Ice and Navigational Conditions in Danish Waters during the Winter 2014-2015 Værnsfælles Forsvarskommando Marinestaben ISSN 0106-5076

Læs mere

Brugerguide Tillægspakke Telefoni

Brugerguide Tillægspakke Telefoni Brugerguide Tillægspakke Telefoni Tillægspakke Telefoni indeholder: Vis nummer side 1 Viderestilling side 1 Telefonsvarer side 3 Bemærk: Du kan også redigere indstillinger for viderestilling og telefonsvarer

Læs mere

Velkommen som registreret energimærkningsfirma i Energistyrelsens system

Velkommen som registreret energimærkningsfirma i Energistyrelsens system Velkommen som registreret energimærkningsfirma i Energistyrelsens system Indholdsfortegnelse 1. Introduktion 2. Fra registrering til indberetning oversigt 3. Firmaets nummer 4. Min side 4.1. Sådan logger

Læs mere

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er

Læs mere

L 154, herunder Skærpede sejladssikkerhedsmæssige krav i arktiske farvande (Grønland)

L 154, herunder Skærpede sejladssikkerhedsmæssige krav i arktiske farvande (Grønland) L 154, herunder Skærpede sejladssikkerhedsmæssige krav i arktiske farvande (Grønland) Erhvervsudvalget v/hr. Henning Hyllested stiller spørgsmål til Erhvervsministeren; og svarene fra Erhvervsministeren

Læs mere

Vinteren 2009/10 var kold, men ikke kold nok... Isvinteren der forsvandt

Vinteren 2009/10 var kold, men ikke kold nok... Isvinteren der forsvandt Vinteren 2009/10 var kold, men ikke kold nok... Isvinteren der forsvandt Af Flemming Vejen, DMI Vinteren 2009/10 blev den koldeste i mange år og huskes især for sine store snemængder og for statsisbrydere,

Læs mere

IS- OG BESEJLINGSFORHOLDENE I DE DANSKE FARVANDE

IS- OG BESEJLINGSFORHOLDENE I DE DANSKE FARVANDE ISSN 00-507 IS- OG BESEJLINGSFORHOLDENE I DE DANSKE FARVANDE I VINTEREN 2004-2005 ICE AND NAVIGATIONAL CONDITIONS IN DANISH WATERS DURING THE WINTER 2004-2005 UDGIVET AF SØVÆRNETS OPERATIVE KOMMANDO ISTJENESTEN

Læs mere

Vocally 3 Infinity. In-Line, stemme aktiveret opkaldsenhed Brugsanvisning. Rev 1.01

Vocally 3 Infinity. In-Line, stemme aktiveret opkaldsenhed Brugsanvisning. Rev 1.01 Vocally 3 Infinity In-Line, stemme aktiveret opkaldsenhed Brugsanvisning Rev 1.01 Dette er en Dansk udgave af producentens officielle bruger manual. Der henvises til den officielle i tvivls tilfælde og

Læs mere

Der bliver holdt et vågent øje med de danske farvande

Der bliver holdt et vågent øje med de danske farvande Der bliver holdt et vågent øje med de danske farvande SOK følger skibene, fra de sejler ind i dansk farvand, til de forlader det igen. Denne overvågning foregår ved hjælp af fly, skibe, kystradarer og

Læs mere

Der bliver holdt et vågent øje med de danske farvande

Der bliver holdt et vågent øje med de danske farvande SOK følger skibene, fra de sejler ind i dansk farvand, til de forlader det igen. Denne overvågning foregår ved hjælp af fly, skibe, kystradarer og Automatisk Identifikations System (AIS). Denne indsats

Læs mere

Velkommen som registreret energimærkningsfirma i Energistyrelsens system

Velkommen som registreret energimærkningsfirma i Energistyrelsens system Velkommen som registreret energimærkningsfirma i Energistyrelsens system Indholdsfortegnelse Side 1. Introduktion 2 2. Fra registrering til indberetning oversigt 2 3. Firmaets nummer 3 4. Min firmaside

Læs mere

Is- og besejlingsforholdene i de danske farvande i vinteren

Is- og besejlingsforholdene i de danske farvande i vinteren Is- og besejlingsforholdene i de danske farvande i vinteren 2008-2009 Ice and Navigational Conditions in Danish Waters during the Winter 2008-2009 Søværnets Operative Kommando ISSN 0106-5076 IS- OG BESEJLINGSFORHOLDENE

Læs mere

IS- OG BESEJLINGSFORHOLDENE I DE DANSKE FARVANDE

IS- OG BESEJLINGSFORHOLDENE I DE DANSKE FARVANDE ISSN 06-5076 IS- OG BESEJLINGSFORHOLDENE I DE DANSKE FARVANDE I VINTEREN 003-00 ICE AND NAVIGATIONAL CONDITIONS IN DANISH WATERS DURING THE WINTER 003-00 UDGIVET AF SØVÆRNETS OPERATIVE KOMMANDO ISTJENESTEN

Læs mere

Is- og besejlingsforholdene i de danske farvande i vinteren

Is- og besejlingsforholdene i de danske farvande i vinteren Is- og besejlingsforholdene i de danske farvande i vinteren 2007-2008 Ice and Navigational Conditions in Danish Waters during the Winter 2007-2008 Søværnets Operative Kommando ISSN 0106-5076 IS- OG BESEJLINGSFORHOLDENE

Læs mere

Bruger manual SmartPro-180 Version 1.0. Indholdsfortegnelse

Bruger manual SmartPro-180 Version 1.0. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Forord... 2 Oversigt over alarmen... 3 Tilslutte og afbryde alarmen... 4 Tilslut alarmen via keyboardet... 4 Tilslutning/afbrydelse af alarmen via SMS... 5 Tilslutning/afbrydelse ved

Læs mere

IS- OG BESEJLINGSFORHOLDENE I DE DANSKE FARVANDE

IS- OG BESEJLINGSFORHOLDENE I DE DANSKE FARVANDE ISSN 0106-5076 IS- OG BESEJLINGSFORHOLDENE I DE DANSKE FARVANDE I VINTEREN 2002-2003 ICE AND NAVIGATIONAL CONDITIONS IN DANISH WATERS DURING THE WINTER 2002-2003 UDGIVET AF SØVÆRNETS OPERATIVE KOMMANDO

Læs mere

Is- og besejlingsforholdene i de danske farvande i vinteren

Is- og besejlingsforholdene i de danske farvande i vinteren Is- og besejlingsforholdene i de danske farvande i vinteren 2011-2012 Ice and Navigational Conditions in Danish Waters during the Winter 2011-2012 Søværnets Operative Kommando ISSN 0106-5076 IS- OG BESEJLINGSFORHOLDENE

Læs mere

certificering oprettelse og anvendelse - april 2009

certificering oprettelse og anvendelse - april 2009 INDHOLD Firmanummer fra FEMsek Log ind første gang hos FEMsek Opret konsulenter hos FEMsek Opret certificeret firma i EK-Pro Indberetning med certificeret firma i EK-Pro Daglig indberetning med EK-pro

Læs mere

»Isvinteren«om hvilken der kan siges: ikke alle gode gange tre

»Isvinteren«om hvilken der kan siges: ikke alle gode gange tre 2011/12 vinterens Kirgiserkulde var hård, men for kort»isvinteren«om hvilken der kan siges: ikke alle gode gange tre Af Flemming Vejen, DMI I modsætning til sine to forgængere nåede vi halvvejs igennem

Læs mere

Is- og besejlingsforholdene i de danske farvande i vinteren

Is- og besejlingsforholdene i de danske farvande i vinteren Is- og besejlingsforholdene i de danske farvande i vinteren 2013-2014 Ice and Navigational Conditions in Danish Waters during the Winter 2013-2014 Søværnets Operative Kommando ISSN 0106-5076 IS- OG BESEJLINGSFORHOLDENE

Læs mere

Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer

Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er du velkommen

Læs mere

Vejledning i brug af system til online indberetning af mønstringsdata

Vejledning i brug af system til online indberetning af mønstringsdata Vejledning i brug af system til online indberetning af mønstringsdata Søfartsstyrelsen kan tilbyde samtlige rederier mulighed for at kunne indberette mønstringsdata elektronisk. Den elektroniske indberetning

Læs mere

QUICK GUIDE SNOM320 VOIP BUSINESS PHONES REV. 2010

QUICK GUIDE SNOM320 VOIP BUSINESS PHONES REV. 2010 QUICK GUIDE SNOM320 VOIP BUSINESS PHONES REV. 2010 INDHOLD Indledning... 3 Tilslut telefonen... 3 Generelt... 4 Ændring af ringetone... 5 Foretag et opkald... 5 Besvar et opkald... 5 Omstilling af opkald...

Læs mere

Log ind. Skriv www.mobilflex-connect.dk i din browser. Du logger ind på siden med dit mobilnummer.

Log ind. Skriv www.mobilflex-connect.dk i din browser. Du logger ind på siden med dit mobilnummer. Mobil FlexConnect Din mobiltelefon har en webside, hvor du kan lave forskellige indstillinger for dine kald til og fra din mobiltelefon. Websiden hedder Mobil FlexConnect: www.mobilflex-connect.dk Denne

Læs mere

Is- og besejlingsforholdene i de danske farvande i vinteren

Is- og besejlingsforholdene i de danske farvande i vinteren Is- og besejlingsforholdene i de danske farvande i vinteren 2015-2016 Ice and Navigational Conditions in Danish Waters during the Winter 2015-2016 Værnsfælles Forsvarskommando Marinestaben ISSN 0106-5076

Læs mere

Is- og besejlingsforholdene i de danske farvande i vinteren

Is- og besejlingsforholdene i de danske farvande i vinteren Is- og besejlingsforholdene i de danske farvande i vinteren 2016-2017 Ice and Navigational Conditions in Danish Waters during the Winter 2016-2017 Værnsfælles Forsvarskommando Marinestaben ISSN 0106-5076

Læs mere

IS- OG BESEJLINGSFORHOLDENE I DE DANSKE FARVANDE

IS- OG BESEJLINGSFORHOLDENE I DE DANSKE FARVANDE ISSN 0106-5076 IS- OG BESEJLINGSFORHOLDENE I DE DANSKE FARVANDE I VINTEREN 2010-2011 ICE AND NAVIGATIONAL CONDITIONS IN DANISH WATERS DURING THE WINTER 2010-2011 UDGIVET AF SØVÆRNETS OPERATIVE KOMMANDO

Læs mere

Business Call Quick guide SNOM360 Juli 2012

Business Call Quick guide SNOM360 Juli 2012 Business Call Quick guide SNOM360 Juli 2012 Indledning Denne vejledning guider dig nemt og hurtigt igennem installation og brug af de mest anvendte funktioner og funktionstaster på SNOM 360 telefonen.

Læs mere

I kan styre samtlige funktioner beskrevet i nærværende dokument, gennem jeres personlige side (selfcare) på www.firstcom.dk

I kan styre samtlige funktioner beskrevet i nærværende dokument, gennem jeres personlige side (selfcare) på www.firstcom.dk Indledning Denne vejledning guider dig nemt og hurtigt igennem installation og brug af de mest anvendte funktioner og funktionstaster på SNOM 300 telefonen. På sidste side er der svar på ofte stillede

Læs mere

Is- og besejlingsforholdene i de danske farvande i vinteren

Is- og besejlingsforholdene i de danske farvande i vinteren Is- og besejlingsforholdene i de danske farvande i vinteren 2017-2018 Ice and Navigational Conditions in Danish Waters during the Winter 2017-2018 Værnsfælles Forsvarskommando Marinestaben ISSN 0106-5076

Læs mere

Roholmsvej 19 2620 Albertslund www.aplus.dk. Brugervejledning for analoge telefoner

Roholmsvej 19 2620 Albertslund www.aplus.dk. Brugervejledning for analoge telefoner Roholmsvej 19 2620 Albertslund www.aplus.dk Brugervejledning for analoge telefoner Siemens AS180 trådløs telefon kun 99,- INDHOLDSFORTEGNELSE Tonesignaler Opkald Modtage kald Samtale venter Viderestilling

Læs mere

Brugervejledning for fastnettelefoner

Brugervejledning for fastnettelefoner Brugervejledning for fastnettelefoner Læs mere på: www.danskkabeltv.dk INDHOLDSFORTEGNELSE Tonesignaler Opkald Modtage kald Samtale venter Viderestilling Durokald Trio A+ trio Viderestilling ved intet

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING FOR FASTNETTELEFONER

BRUGERVEJLEDNING FOR FASTNETTELEFONER BRUGERVEJLEDNING FOR FASTNETTELEFONER TELEFON 69 12 12 12 WWW.DANSKKABELTV.DK INDHOLD Tonesignaler s. 3 Opkald s. 3 Modtage kald s. 3 Samtale venter s. 3 Viderestilling s. 4 Viderestilling ved intet svar

Læs mere

Fritidsjagtbevis Søg nyt fritidsjagtbevis, indberet fangst og forny dit fritidsjagtbevis

Fritidsjagtbevis Søg nyt fritidsjagtbevis, indberet fangst og forny dit fritidsjagtbevis Fritidsjagtbevis Søg nyt fritidsjagtbevis, indberet fangst og forny dit fritidsjagtbevis Fritidsjagtbevis søg, forny, indberet Hvorfor bruge løsningen? Når man søger om fritidsjagtbevis via selvbetjeningsløsningen,

Læs mere

I kan styre samtlige funktioner beskrevet i nærværende dokument, gennem jeres personlige side (selfcare) på www.firstcom.dk

I kan styre samtlige funktioner beskrevet i nærværende dokument, gennem jeres personlige side (selfcare) på www.firstcom.dk Indledning Denne vejledning guider dig nemt og hurtigt igennem installation og brug af de mest anvendte funktioner og funktionstaster på SNOM 320 telefonen. På sidste side er der svar på ofte stillede

Læs mere

Sådan afbrydes forbindelsen Når du vil afslutte CallPilot-sessionen, skal du trykke 83 for at afbryde forbindelsen eller lægge røret på.

Sådan afbrydes forbindelsen Når du vil afslutte CallPilot-sessionen, skal du trykke 83 for at afbryde forbindelsen eller lægge røret på. POSTKASSE-LOGON Du skal bruge et adgangsnummer (ring op til lokal 7600) til CallPilot Multimedia Messaging, et postkassenummer (7 + værelsesnummer) og en adgangskode for at logge på postkassen. 137 + værelsesnummer

Læs mere

Telefonadministration

Telefonadministration Telefonadministration Styring af telefonfunktioner gennem Tast-selv system Brugervejledning Version 1.2 Dansk August 2014 Velkommen! Denne manual beskriver, hvorledes man kan ændre indstillingerne for

Læs mere

Business Call Quick guide SNOM370 Version 1.0 / juli 2012

Business Call Quick guide SNOM370 Version 1.0 / juli 2012 Business Call Quick guide SNOM370 Version 1.0 / juli 2012 Indledning Denne vejledning guider dig nemt og hurtigt igennem installation og brug af de mest anvendte funktioner og funktionstaster på SNOM 370

Læs mere

Vejledning til. eindkomst. i FagLøn

Vejledning til. eindkomst. i FagLøn Vejledning til i FagLøn 3. december 2008 I FagLøn INDHOLD 1... 1 Rekvirere eskattekort... 1 Gen-rekvisition af... eskattekort 3 Manuel rekvisition af eskattekort... 4 Hente/indlæse eskattekort... 5 Indberette...

Læs mere

Quick guide SNOM370 Version 1.0 / okt. 2011

Quick guide SNOM370 Version 1.0 / okt. 2011 Quick guide SNOM370 Version 1.0 / okt. 2011 Indledning Denne vejledning guider dig nemt og hurtigt igennem installation og brug af de mest anvendte funktioner og funktionstaster på SNOM 370 telefonen.

Læs mere

INSTRUKTIONSMANUAL FOR SPILLERE OG FORÆLDRE TIL HIFEREN

INSTRUKTIONSMANUAL FOR SPILLERE OG FORÆLDRE TIL HIFEREN INSTRUKTIONSMANUAL FOR SPILLERE OG FORÆLDRE TIL HIFEREN Hjallerup Idrætsforening har fået ny hjemmeside. Dette har betydning for dig som bruger/medlem af HIF og som forældre til børn, der er bruger/medlem

Læs mere

Spørgsmål & svar til App

Spørgsmål & svar til App Spørgsmål & svar til App De mest stillede spørgsmål til Myfone App til iphone og Android Midt Solu on A/S Godthåbsvej 23-25 8660 Skanderborg Tlf. 70 22 19 03 e-mail: info@midtsolu on.dk Web: www.midtsolu

Læs mere

Indberetning til BL s uddannelsesfonde

Indberetning til BL s uddannelsesfonde Indberetning til BL s uddannelsesfonde Nærværende dokument beskriver hvordan du indberetter medarbejdere til BL s uddannelsesfonde. Baggrund: Indberetning af medarbejdere skal danne grundlag for beregningen

Læs mere

Bilag 1i: Vækning *55

Bilag 1i: Vækning *55 Bilag 1i: Vækning *55 Dette bilag Udgør bilag 1i til det mellem parterne tiltrådte Produkttillæg for Gensalg fastnet Erstatter samtidig følgende tidligere bilag: Bilag 1i. Vækning hørende til Standardaftalen

Læs mere

Mobiltelefon. Brugervejledning

Mobiltelefon. Brugervejledning Mobiltelefon Brugervejledning Version 1.0 Dansk Januar 2014 Velkommen! Denne manual beskriver de grundlæggende funktionaliteter, der kan anvendes på din mobiltelefon Hvis du er i tvivl eller har spørgsmål,

Læs mere

INDBERETNINGS GUIDE for De danske Brevdueforeninger 2012

INDBERETNINGS GUIDE for De danske Brevdueforeninger 2012 INDBERETNINGS GUIDE for De danske Brevdueforeninger 2012 Foreningsindberetning INDBERETNING af Stemplingstider For at lette arbejdet og udnytte de nye teknologiske landvindinger i de elektroniske systemer,

Læs mere

sådan kommer Du i gang med mobilepay business Danske bank 1

sådan kommer Du i gang med mobilepay business Danske bank 1 sådan kommer Du i gang med mobilepay business Danske bank 1 2 Danske bank velkommen til mobilepay business MobilePay Business er en betalingsløsning, som giver din virksomhed mulighed for at modtage betalinger

Læs mere

Resten af vejledningen omhandler kun indberetning og bygger på at der er valgt jagtår.

Resten af vejledningen omhandler kun indberetning og bygger på at der er valgt jagtår. Brugervejledning til Vildtudbytteindberetning Formål Formålet med denne brugervejledning er at sikre, at jægere bliver guidet igennem komponentens muligheder og mulige fejlsituationer. Muligheder Som jæger

Læs mere

Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg

Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er du

Læs mere

TeleSwitch M2. TeleSwitch er en ideel fjernstyret strømafbryder og tilbagemelder til hjemmet, fritidshuset, kontoret og værkstedet.

TeleSwitch M2. TeleSwitch er en ideel fjernstyret strømafbryder og tilbagemelder til hjemmet, fritidshuset, kontoret og værkstedet. TeleSwitch M TeleSwitch er en ideel fjernstyret strømafbryder og tilbagemelder til hjemmet, fritidshuset, kontoret og værkstedet. Med TeleSwitch kan du tænde og slukke for elektriske apparater via telefonen,

Læs mere

Center for IT & Digitalisering. Betjening og gode fif til din nye VOP Nano telefon

Center for IT & Digitalisering. Betjening og gode fif til din nye VOP Nano telefon Betjening og gode fif til din nye VOP Nano telefon Indholdsfortegnelse Når telefonen ringer... 3 Når du skal foretage et opkald... 5 Eksternt nummer... 5 Internt nummer... 7 Tastatur... 8 Tilmelding til

Læs mere

Business Call Quick guide SNOM 320 Version 1,0/juli 2012

Business Call Quick guide SNOM 320 Version 1,0/juli 2012 Business Call Quick guide SNOM 320 Version 1,0/juli 2012 Indledning Denne vejledning er udarbejdet med henblik på at beskrive de mest anvendte funktioner og funktionstaster på SNOM 320 telefonen. På den

Læs mere

Vejledning til Telefoni

Vejledning til Telefoni Vejledning til Telefoni SELVBETJENING TELEFON (1234) På KAL TALK s selvbetjeningstelefon har du adgang til følgende - Tast 1234 på telefonen: o Tast 1 for Saldoforespørgsel: Systemet læser din øjeblikkelige

Læs mere

Quickguide til indberetning af Udenrigshandel med tjenester (UHT) med Idep.web. Gå ind på og klik på link til idep.web.

Quickguide til indberetning af Udenrigshandel med tjenester (UHT) med Idep.web. Gå ind på   og klik på link til idep.web. Quickguide til indberetning af Udenrigshandel med tjenester (UHT) med Idep.web Gå ind på www.dst.dk/idepweb og klik på link til idep.web. januar 00 Trin : Log ind på virk.dk med digital medarbejdersignatur

Læs mere

ME Control Bruger Manual

ME Control Bruger Manual ME Control Bruger Manual Her finder jeg ME Control-enheden på Internettet Den sidst opdaterede brugermanual findes på adressen www.mecontrol.eu 1. Sådan fungerer ME Control-enheden Alt hvad du sender (SMS

Læs mere

Du kan ringe til Swipp Kundeservice på 70 30 19 30 mandag-torsdag kl. 8-22, fredag kl. 8-18, lørdag kl. 10-22 og søndag 10-18.

Du kan ringe til Swipp Kundeservice på 70 30 19 30 mandag-torsdag kl. 8-22, fredag kl. 8-18, lørdag kl. 10-22 og søndag 10-18. Swipp brugere Ofte Stillede Spørgsmål Du kan ringe til Swipp Kundeservice på 70 30 19 30 mandag-torsdag kl. 8-22, fredag kl. 8-18, lørdag kl. 10-22 og søndag 10-18. 1. Tilmelding og brug af Swipp 1.1.

Læs mere

Velkommen som registreret energimærkningsfirma i Energistyrelsens system

Velkommen som registreret energimærkningsfirma i Energistyrelsens system Velkommen som registreret energimærkningsfirma i Energistyrelsens system Indholdsfortegnelse Side 1. Introduktion 2 2. Fra registrering til indberetning oversigt 2 3. Firmaets nummer 3 4. Min firmaside

Læs mere

Vejledning til online blanketten Månedlig omsætning inden for detailhandel

Vejledning til online blanketten Månedlig omsætning inden for detailhandel Vejledning til online blanketten Månedlig omsætning inden for detailhandel Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål,

Læs mere

Vejledning til Medarbejdernet

Vejledning til Medarbejdernet HR-Centret Vejledning til Medarbejdernet Silkeborg Datas selvbetjeningsløsninger sker via portalen www.medarbejdernet.dk. Det giver dig som medarbejder mulighed for selv at kunne indberette fravær, kørsel

Læs mere

Multi kanal GSM porttelefon med adgangs kontrol

Multi kanal GSM porttelefon med adgangs kontrol Multi kanal GSM porttelefon med adgangs kontrol Model: MCI-3000V1 Funktioner: Metal tastatur. Robust anti-vandal enhed. Rustfrit stål dørstation. Nem installation kun fire ledninger. Anti-Vandal højttaler

Læs mere

SÅDAN KOMMER DU I GANG MED MOBILEPAY BUSINESS DANSKE BANK 1

SÅDAN KOMMER DU I GANG MED MOBILEPAY BUSINESS DANSKE BANK 1 SÅDAN KOMMER DU I GANG MED MOBILEPAY BUSINESS DANSKE BANK 1 2 DANSKE BANK VELKOMMEN TIL MOBILEPAY BUSINESS MobilePay Business er en betalingsløsning, som giver din virksomhed mulighed for at modtage betalinger

Læs mere

Brugevejledning med tast selv koder, for Cirque telefoni på Brøndbynet

Brugevejledning med tast selv koder, for Cirque telefoni på Brøndbynet LOKAL OMSTILLING De kan når som helst stille en samtale om til et andet nummer. Tast R + nummeret, informer om samtalen og læg røret på. Hvis nummeret er optaget eller ikke svarer, kan De gå tilbage til

Læs mere

AKKO og afgangsårsager

AKKO og afgangsårsager AKKO og afgangsårsager Side 1 af 9 I denne emnebeskrivelse kan du læse om, hvilke AKKO er og afgangsårsager der findes - hvad de bruges til og hvad forskellen er. Indhold 1. Forskellen på AKKO og afgangsårsager...

Læs mere

INDBERET TILDEL ADMINISTRATIVT PERSONNUMMER

INDBERET TILDEL ADMINISTRATIVT PERSONNUMMER INDBERET TILDEL ADMINISTRATIVT PERSONNUMMER Hændelsen Tildel Administrativt personnummer anvendes når: en person, der ikke skal eller kan folkeregistreres (bopælsregistreres) i CPR, skal have foretaget

Læs mere

Business Call Quick guide SNOM 300 Juli 2012

Business Call Quick guide SNOM 300 Juli 2012 Business Call Quick guide SNOM 300 Juli 2012 Indledning Denne vejledning guider dig nemt og hurtigt igennem installation og brug af de mest anvendte funktioner og funktionstaster på SNOM 300 telefonen.

Læs mere

FONET Viderestilling

FONET Viderestilling FONET Viderestilling 110722/ff Med FONETs viderestilling får du et effektivt og fleksibelt værktøj til at administrere dine indgående opkald, der også betegnes som Tilringning, via Mine Sider og/eller

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 2. juli 2005 RN A506/05

RIGSREVISIONEN København, den 2. juli 2005 RN A506/05 RIGSREVISIONEN København, den 2. juli 2005 RN A506/05 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 8/04 om Helsinki-konventionens bestemmelser

Læs mere

SSI 6000.0400 GSM Fjernbetjenings system for porte/garage døre

SSI 6000.0400 GSM Fjernbetjenings system for porte/garage døre 1 SSI 6000.0400 GSM Fjernbetjenings system for porte/garage døre Vejledning SSIHuset v/svane Electronic ApS Arildsvej 27, Gråmose, DK-7442 Engesvang mail: ssi@svane-el.dk http: svane-el.dk 2 System for

Læs mere

Selvbetjening i BFA Juni 2018

Selvbetjening i BFA Juni 2018 Selvbetjening i BFA Juni 2018 Benyt hjemmesiden www.bf-a.dk Klik på menupunktet Log ind Selvbetjening foroven på siden. Vi anbefaler, at du bruger NemID og indtaster dit bruger-id og din adgangskode. Du

Læs mere

Meld dig ledig søg om kontanthjælp for borgere over 30 år

Meld dig ledig søg om kontanthjælp for borgere over 30 år Meld dig ledig søg om kontanthjælp for borgere over 30 år Denne vejledning er primært for dig, som er fyldt 30 år, ikke medlem af en a-kasse og som ønsker at søge om kontanthjælp. Vejledningen gælder dog

Læs mere

Vejledning for KOMHEN 2015

Vejledning for KOMHEN 2015 Vejledning for KOMHEN 2015 Senest opdateret 23. september 2015 Indsamling af data for selvbetjening Da der er konstateret problemer med Det fællesoffentlige tællerscript, leverer KL kun data for en række

Læs mere

Brugervejledning for. Telenor Dialer

Brugervejledning for. Telenor Dialer Brugervejledning for Telenor Dialer 1 Indholdsfortegnelse Funktionsbeskrivelse af Telenor Dialer... 5 Telenor Dialer OneNumber Mobile... 6 Telenor Dialer OneNumber.... 6 Installation af Telenor Dialer...

Læs mere

Brugervejledning for. Telenor Dialer

Brugervejledning for. Telenor Dialer Brugervejledning for Telenor Dialer 1 Indholdsfortegnelse Generelt om Telenor Dialer.... 5 Telenor Dialer og OneNumber.... 6 Telenor Dialer og OneNumber Mobile.... 6 Faciliteter i Telenor Dialer...7 Installation

Læs mere

Selvbetjening i BFA Juli 2017

Selvbetjening i BFA Juli 2017 Selvbetjening i BFA Juli 2017 Benyt hjemmesiden www.bf-a.dk Klik på menupunktet Log ind Selvbetjening foroven på siden. Vi anbefaler, at du bruger NemID og indtaster dit bruger-id og din adgangskode. Du

Læs mere

Att: Folketingets Forsvarsudvalg Vedr.: Forebyggelse af skibskatastrofer i den grønlandske EEZ anno 2012 og fremover

Att: Folketingets Forsvarsudvalg Vedr.: Forebyggelse af skibskatastrofer i den grønlandske EEZ anno 2012 og fremover Forsvarsudvalget 2011-12 FOU alm. del Bilag 158 Offentligt Att: Folketingets Forsvarsudvalg Vedr.: Forebyggelse af skibskatastrofer i den grønlandske EEZ anno 2012 og fremover Goddag, I relation til den

Læs mere

FONET Viderestilling. Funktionen opdeles, som vist på nedenstående diagram i 3 naturlige led: - Tilringe Grupper - Tilringe Styring - Aktion

FONET Viderestilling. Funktionen opdeles, som vist på nedenstående diagram i 3 naturlige led: - Tilringe Grupper - Tilringe Styring - Aktion FONET Viderestilling 151030/ff Med FONETs viderestilling får du et effektivt og fleksibelt værktøj til at administrere dine indgående opkald, der også betegnes som Tilringning, via Mine Sider og/eller

Læs mere

MEDDELELSE FRA SØVÆRNETS OPERATIVE KOMMANDO

MEDDELELSE FRA SØVÆRNETS OPERATIVE KOMMANDO 1 Bilag til EfS 1 2004 MEDDELELSE FRA SØVÆRNETS OPERATIVE KOMMANDO Denne meddelelse beskriver Naval Co-operation and Guidance for Merchant Shipping (NCAGS) og giver anvisning om, hvorledes danske skibe

Læs mere

Vejledning til HB Bus App til godkendelse af kørselstider

Vejledning til HB Bus App til godkendelse af kørselstider Vejledning til HB Bus App til godkendelse af kørselstider Introduktion HB Bus App er et system til at indberette din arbejdstid til lønafdelingen. HB Bus App en ligger på din mobiltelefon og holdes automatisk

Læs mere

FONET Viderestilling. På de næste sider kan du se nogle typiske eksempler: 150930/ff

FONET Viderestilling. På de næste sider kan du se nogle typiske eksempler: 150930/ff FONET Viderestilling 593/ff Med FONETs viderestilling får du et effektivt og fleksibelt værktøj til at administrere dine indgående opkald, der også betegnes som Tilringning, via Mine Sider og/eller din

Læs mere

KVIKDRAW TEGNEPROGRAM

KVIKDRAW TEGNEPROGRAM Kvikdraw KVIKDRAW TEGNEPROGRAM Kvikdraw er et salgsværktøj, som gør det muligt at præsentere tilbud på vores garderobeløsninger, med tegning og vejledende udsalgspriser, inden for få minutter. Programmet

Læs mere

Brugermanual for version 2

Brugermanual for version 2 Side 1 af 6 Brugermanual for version 2 Til brugere af gæstekort via den mobile applikation version 2. E/F Olufsborg Områdenr. 20153 Gældende fra d. 15. oktober 2018 www. Side 2 af 6 Gæstekort via mobil

Læs mere

3OMSTILLING. Manual til 3Omstilling Webklient for brugere V2.0

3OMSTILLING. Manual til 3Omstilling Webklient for brugere V2.0 3OMSTILLING Manual til 3Omstilling Webklient for brugere V2.0 Indholdsfortegnelse 1. INTRODUKTION... 3 2. MINIMUMSKRAV FOR WEBKLIENT... 3 3. LOG IND... 3 4. HURTIGT OVERBLIK... 3 5. ÆNDRING AF STATUS...

Læs mere

GeckoBooking.dk V. 2.7 - Online kalender og bookingsystem

GeckoBooking.dk V. 2.7 - Online kalender og bookingsystem 1. Login... 2 2. Administrationens opbygning... 2 3. Kalendere... 3 3.1 Ret arbejdstid... 3 3.2 Kalender oversigt... 4 3.2.1 Månedskalender... 5 3.2.2 Uge kalender... 5 3.2.3 Dagskalender... 6 3.2.4. Bookning

Læs mere

Brugervejledning. ~ &9lesen. ~ uensen as. .~aras SADAN! Telefonsvarer System. Porttelefonen. Telefonen. Datanet. Boligforeningen '32 AFD 2-13-14-22

Brugervejledning. ~ &9lesen. ~ uensen as. .~aras SADAN! Telefonsvarer System. Porttelefonen. Telefonen. Datanet. Boligforeningen '32 AFD 2-13-14-22 SADAN! Brugervejledning Telefonen Porttelefonen Datanet Telefonsvarer System Boligforeningen '32 AFD 2-13-14-22 ~ &9lesen ~ uensen as.~aras Side 1 SADAN,. Indholdsfortegnelse Generelle forhold......,...

Læs mere

Kom godt i gang. telenor. Redigering. Søgeplan Selvbetjening. Oprettelse. Redigering. - gør det selv

Kom godt i gang. telenor. Redigering. Søgeplan Selvbetjening. Oprettelse. Redigering. - gør det selv Redigering Oprettelse Vælg Tom profil og klik på Stamoplysninger (se næste side). Redigering Vælg en profil, fx Helpdesk, og klik på Søg for at få en liste over de medarbejdere, der er med i søgeplanen.

Læs mere

sådan gør du... [meld dig ledig]

sådan gør du... [meld dig ledig] [jobsøgende] sådan gør du... [meld dig ledig] som dimittend Meld dig ledig på Jobnet Dimittend Denne vejledning skal du kun anvende, hvis du kan sige ja til følgende: Du er nyuddannet, optaget eller på

Læs mere

Vejledning til SD Personale Web og indberetning af merarbejde, kørsel m.m.

Vejledning til SD Personale Web og indberetning af merarbejde, kørsel m.m. Vejledning til SD Personale Web og indberetning af merarbejde, kørsel m.m. Formål... 1 Forudsætninger... 1 Generel navigation... 1 Indberetningsoversigt... 3 Søgefelter i oversigt... 4 Merarbejde... 6

Læs mere

QUICK GUIDE SNOM370 VERSION 1.0 OKT. 2011

QUICK GUIDE SNOM370 VERSION 1.0 OKT. 2011 QUICK GUIDE SNOM370 VERSION 1.0 OKT. 2011 INDHOLD Indledning... 3 Tilslut telefonen... 4 Generelt... 4 Ændring af ringetone... 6 Foretag et opkald... 6 Besvar et opkald... 6 Omstilling af opkald... 7 Træk

Læs mere

Vejledning til online blanketten Svinetællingen

Vejledning til online blanketten Svinetællingen Vejledning til online blanketten Svinetællingen Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er du velkommen til at henvende

Læs mere

Udenrigsministeriet Fiskeristyrelsen maj 2019 REGLEMENT. for assistance fra Fiskeristyrelsens skibe. (Bugseringsreglement)

Udenrigsministeriet Fiskeristyrelsen maj 2019 REGLEMENT. for assistance fra Fiskeristyrelsens skibe. (Bugseringsreglement) Udenrigsministeriet Fiskeristyrelsen maj 2019 REGLEMENT for assistance fra Fiskeristyrelsens skibe (Bugseringsreglement) Udenrigsministeriet Fiskeristyrelsen/Fiskerikontrol Sagsnr.: 18-00-000153 Dato:

Læs mere

Telebutler 5.0 BRUGERMANUAL

Telebutler 5.0 BRUGERMANUAL Telebutler 5.0 BRUGERMANUAL 1 INDEX Introduktion side 3 Aflytning af beskeder.side 5 Muligheder ved aflytning af beskeder.....side 6 Tilføj personlige indstillinger.side 7 2 INTRODUKTION Der er tre mulige

Læs mere

Du skal downloade Swipp-app en fra App Store eller Google Play og tilmelde dig i Swipp-app en med NemID.

Du skal downloade Swipp-app en fra App Store eller Google Play og tilmelde dig i Swipp-app en med NemID. Du kan ringe til Swipp Kundeservice på 70 30 19 30 mandag til fredag kl. 08.00 20.00, lørdag og søndag fra kl. 11.00 17.00 eller sende os på kundeservice@swipp.dk. FAQ TILMELDING OG BRUG AF SWIPP Hvordan

Læs mere

Live Score vejledning. Sådan benyttes livescore på holdkampe

Live Score vejledning. Sådan benyttes livescore på holdkampe Live Score vejledning Sådan benyttes livescore på holdkampe Åben for Live Score Arrangørklubben kan åbne for Live Score for en specifik holdkamp under Klubadministration -> Indberet resultat : 1. Klik

Læs mere

SÅDAN KOMMER DU I GANG MED MOBILEPAY BUSINESS

SÅDAN KOMMER DU I GANG MED MOBILEPAY BUSINESS DANSKE BANK DANSKE BANK HOLMENS KANAL DK 09 KØBENHAVN K TELEFON 45 3 4 WWW.DANSKEBANK.DK SÅDAN KOMMER DU I GANG MED MOBILEPAY BUSINESS 7876 05.03 Danske Bank A/S CVR-nr. 6 6 8 København DANSKE BANK DANSKE

Læs mere

Vejledning til indberetning af salg eller køb af fisk og skaldyr. Blanketten som bruges til indberetningen ligger i Virk.dk.

Vejledning til indberetning af salg eller køb af fisk og skaldyr. Blanketten som bruges til indberetningen ligger i Virk.dk. Vejledning til indberetning af salg eller køb af fisk og skaldyr Blanketten som bruges til indberetningen ligger i Virk.dk. Man kan logge ind i Virk.dk via www.virk.dk eller via Fødevareministeriets indberetningsportal.

Læs mere

MYFONE APP GUIDE. Myfone til din iphone

MYFONE APP GUIDE. Myfone til din iphone MYFONE APP GUIDE Myfone til din iphone INDHOLD Login Opkald Aktivér funktioner Omstilling Seneste Kontakter Beskeder Funktioner Profiler Køér Telefonmøder Telefonsvarer Synkronisér kontakter 1 1 2 3 6

Læs mere