Vejledning til. eindkomst. i FagLøn

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejledning til. eindkomst. i FagLøn"

Transkript

1 Vejledning til i FagLøn 3. december 2008

2 I FagLøn INDHOLD Rekvirere eskattekort... 1 Gen-rekvisition af... eskattekort 3 Manuel rekvisition af eskattekort... 4 Hente/indlæse eskattekort... 5 Indberette... 8 Betaling vedr Problemer med Stikordsregister...0

3 1 1 Når du har kørt dine lønkørsler, skal der indberettes oplysninger til SKAT. Det foregår nemmest via SKATs selvbetjeningssystem 'TastSelv Erhverv', som du tilmelder dig på hjemmesiden Skat.dk. Der går et par dage, fra du har tilmeldt dig, og til du modtager en adgangskode. Når du har modtaget koden, kan du logge dig på TastSelv, og her skal du sørge for at tilmelde dig 'Indberetning til/forespørgsel på /LetLøn'. Inden du laver din første indberetning eller rekvirerer eskattekort skal du i FagLøn sikre dig, at følgende er i orden: 1. I personregisteret (Registre, Personer) skal du for hver lønmodtager tage stilling til, om der er tale om hovedarbejdsforhold, og om der skal angives P-nummer og evt. fast skatteprocent. Desuden skal du sikre dig, at der er angivet ansættelsesdato sæt den evt. til 1/1 det pågældende indkomstår, hvis du er i tvivl. Se Stamoplysninger på person. 2. I ydelsesregisteret (Registre, Ydelser, Løn og tillæg) skal du angive, hvor mange timer den pågældende ydelse tæller. Se Generelt om løn- og tillægsydelser. Når du har ordnet alle disse ting, er du klar til atrekvirere eskattekort 1.1 1, indberette 8 mv. Rekvirere eskattekort For at kunne gennemføre lønkørsler og indberette lønoplysninger for dine lønmodtagere til SKAT, skal du have abonnement på deres eskattekort. Det gør du ved at sørge for at rekvirere eskattekort på alle nye lønmodtagere, inden du laver løn til dem. Denne funktion skal du kun benytte første gang, du vil hente eskattekort på en lønmodtagere. Når du har fået eskattekort på en lønmodtager, vil du fremover automatisk få besked fra SKAT.dk, hvis der er ændringer til dennes skattekort, som du så vil kunne hente med funktionen Hent eskattekort 5. Sådan gør du: Vælg Kørsler,, Anmod om skattekort i FagLøn. I næste billede sætter du prik i Ny rekvisition og klikker OK:

4 2 FagLøn Du får nu en liste over lønmodtagere i personregisteret, der ikke har eskattekort og er aktive i året: Du kan fjerne mærket Medtag, hvis der er personer i listen, du ønsker at udelade, ligesom du kan fjerne (eller sætte) mærket for hovedkort, hvis det er forkert. Klik OK for at danne fil til SKAT. Rekvisitionsfilen - ereq.dta - dannes og gemmes i -mappen, dvs. på C:\SSV\FAG95\<navnet-på-dit-datasæt>\Indberet\ hvis du har en standardopsætning af FagLøn. Har du ikke det, skal du erstatte 'C:\SSV\FAG95' med din arbejdssti. Du kan finde oplysning om din arbejdssti ved at vælge Hjælp, Produktinformation i FagLøn. Du vil nu få mulighed for at gå direkte til TastSelv på skat.dk og overføre eller vælge manuel behandling, hvor du kan overføre filen til SKAT via TastSelv på et andet tidspunkt. Når du har logget ind på TastSelv Erhverv, skal du vælge punktet Indberette/forespørge på /LetLøn. (Kan du ikke se dette punkt, skal du først vælge Ændre tilmedlingsoplysninger og tilmelde dig).

5 3 Herefter skal du vælge Indberet lønoplysninger filupload. I billedet til indsendelse af indberetningsfil, vælger du Gennemse og finder frem til filen 'ereq.dta' i -mappen. Eller hvis du er gået direkte til skat.dk - du kan indsætte filnavn og -placering direkte i feltet ved at trykke Ctrl+V. Når du har indsat filnavn og placering, klikker du på Indsend-knappen i bunden af billedet. Når indberetningsfilen er indsendt, får du en kvittering på skærmen. Du vil også modtage en kvittering på og en meddelelse om status på modtagelse af filen. Status skal være 'modtaget'. Er den delvist modtaget eller afvist, er der fejl i filen, og du vil ikke modtage (alle) dine skattekort. Kontakt evt. SSV for hjælp. Er status = modtaget, vil du normalt inden for kort tid modtage du en om, at der er skattekort til afhentning. Se Hente/indlæse eskattekort Gen-rekvisition af eskattekort Gen-rekvisition af eskattekort kan benyttes til at bestille nye skattekort til lønmodtagere, du allerede har abonnement på. Det kan f.eks. være, at du skal bruge hovedkort på nogle medarbejdere, du allerede har bikort på (eller omvendt). Du starter en gen-rekvisition af eskattekort ved at vælgekørsler,, Anmod om skattekort - og sætte prik i 'Gen-rekvisition'. Indtast den ønskede startdato for skattekortene. Gen-rekvisition lister kun medarbejdere med abonnement. Da det som regel kun vil være en enkelt eller nogle få, du vil gen-rekvirere på, kan det være en fordel at vælge knappen 'Medtag ingen' og derefter sætte mærke i 'Medtag' ud for dem, du vil genrekvirere skattekort på. Husk også at kontrollere, at mærket

6 4 FagLøn for 'Hovedkort?' er korrekt ud for de lønmodtagere, du medtager. Klik OK for at godkende listen og danne rekvisitionsfilen 'ereq.dta', der overføres til SKAT på sædvanlig vis - se evt. Rekvirere eskattekort Manuel rekvisition af eskattekort Med funktionen 'Manuel rekvisition' af eskattekort kan du selv bestemme, hvilke lønmodtagere der medtages i rekvisitionsfilen. Du starter en manuel rekvisition ved at vælge Kørsler,, Anmod om skattekort. Sæt prik i 'Manuel rekvisition' og klik OK. Du får en tom liste over lønmodtagere, hvor du selv sætter de personer ind, du vil medtage: Bemærk: Oversigten viser kun lønmodtagere med gyldige cpr- eller cvr-numre. Klik OK for at godkende listen og danne rekvisitionsfilen 'ereq.dta', der overføres til SKAT på sædvanlig vis - se evt. Rekvirere eskattekort 1.

7 1.2 5 Hente/indlæse eskattekort Når du har modtaget besked fra SKAT om, at der er en fil med eskattekort klar, skal filen hentes og indlæses i FagLøn. I FagLøn vælger du Kørsler,, Hent eskattekort. Du får dette billede: Klik på knappen Hent fil fra Told og Skat for at hoppe til login-billedet for TastSelv på skat.dk. Når du har logget på TastSelv Erhverv og klikket på Indberette/forespørge på /LetLøn, skal du vælge 'Skattekort download'. Du vil få et billede, hvor du skal tage stilling til en række parametre: Vælg 'Skattekort med nyt fast record format', indkomstår og sæt prik i Alle nye eller ændrede, ikke tidligere downloadet. Du vil typisk skulle gemme filen på denne sti: C:\SSV\FAG95\<navnet-på-dit-datasæt>\Indberet\

8 6 FagLøn hvis du har en standardopsætning af FagLøn. Har du ikke det, skal du erstatte 'C:\SSV\FAG95' med din arbejdssti. Du kan finde oplysning om din arbejdssti ved at vælge Hjælp, Produktinformation i FagLøn. Du kan roligt overskrive en evt. eksisterende fil med skattekort - når først skattekortene er indlæst, skal FagLøn ikke længere bruge filen. Luk overførselsbilledet, når filoverførslen er gennemført, og du vil igen stå med dette billede, denne gang med udfyldt filnavn: Klik Start indlæsning og derefter Ja. Du får et resumé af filens indhold: Resuméet sammenholder de indlæste skattekort med de gamle skattekort. Hvis der er indlæst andet end hovedkort på lønmodtagere, der har mærke i 'hovedarbejdsforhold' på deres stamkort, vil resumeet advare med røde linier i listen. Listen kan udskrives og/eller eksporteres til Excel. Bemærk:

9 7 Den angivne startdato har betydning for, hvornår skattekortet vil blive sat ind på personen. Se herunder. Du kan i særlige tilfælde have fået et skattekort med skatteprocent = 0 af typen 'Intet skattekort'. Sådanne skattekort vil af FagLøn blive overskrevet med 60%, fordi SKAT kræver, at man trækker 60% på lønmodtagere uden skattekort. Der er ofte tale om udlændinge, der arbejder i Danmark men endnu ikke har fået tildelt en trækprocent hos SKAT. Når det er sket, udsender SKAT nyt eskattekort med den korrekte trækprocent. Klik OK for at indlæse skattekortene og opdatere de berørte personer. I personregisteret (vælg Registre, Personer) på fanen skattekort kan du se, om der er ventende skattekort på en person. Bemærk, at der kan være flere ventende skattekort med forskellige startdatoer. Et ventende e-skattekort aktiveres som følger: - Ved bagud-løn anvendes det skattekort, der er gyldigt på dispositionsdatoen. - Ved forud-løn anvendes det skattekort, der er gyldigt på lønperiodens startdato.

10 8 1.3 FagLøn Indberette Mindst én gang om måneden skal du indberette lønoplysninger til SKAT. Det gør du således: Vælg Kørsler,, Månedsindberetning og angiv hvilken måned, du vil indberette for. Klik OK. Vælg hvilken måned, du vil indberette for Der startes en indberetning, som lister de lønmodtagerere, der har fået lønudbetalinger i den valgte måned. Har en lønmodtager været med i flere lønkørsler med forskellig periode, f.eks. en månedskørsel og en påkravskørsel, vil vedkommende stå flere gange i listen. Du kan få en fuld rapport over, hvilke oplysninger der indberettes ved at klikke på Udskriv fuld rapport nederst til venstre i billedet.

11 9 NB: Månedsindberetningen er en opsamlende kørsel: Eventuelle lønkørsler, der ligger i en tidligere periode, som er kørt efter sidste månedsindberetning, vil blive talt med i afregningen. Beløb kommer ikke til at blive glemt. Du kan godt indberette flere gange på samme måned. Vælg Dan indberetningfil for at danne en fil med oplysningerne til SKAT. Der udskrives en skatteopgørelse og indberetningsfilen dannes og gemmes automatisk. FagLøn vil herefter spørge, om du ønsker uploade indberetningen til SKAT med det samme. Svar Ja for at gå direkte til TastSelv på Skat. dk. Svar Nej, hvis du vil overføre filen på et andet tidspunkt. Uploade indberetningsfil til SKAT Gå til Tast Selv Erhverv på Skat. dk og log ind. Klik på Indberette/forespørge på /LetLøn i TastSelv-menuen og vælg derefter punktet Indberet lønoplysninger filupload. I billedet til indsendelse af indberetningsfil, vælger du Gennemse og finder frem til filen.dta, som ligger i -mappen i dit datsaæt. Har du en standard-installation af FagLøn vil det være på denne sti: C:\SSV\FAG95\<navnet-på-dit-datasæt>\Indberet\

12 10 FagLøn Har du ikke en standard-installation, skal du udskifte 'C:\SSV\FAG95' med din arbejdssti. Du kan finde oplysning om arbejdsstien ved at vælge Hjælp, Produktinformation i FagLøn. Du kan også - hvis du er gået direkte til skat.dk - indsætte filnavn og placering i feltet ved at trykke Ctrl +V. Når du har indsat filnavn og placering, klikker du på Indsend-knappen i bunden af billedet: Når indberetningsfilen er indsendt, får du en kvittering på skærmen. Du vil også modtage en kvittering på . Du kan først få en betaleridentifikation på TastSelv, når du har modtaget en fra SKAT om, at status er Modtaget på indberetningen. Se Betaling vedr. 10. Bemærk: Indberetningsfilen.dta kan gendannes fra kørselsoversigten i FagLøn (vælg Rapportering, Kørselsoversigt). Herfra kan du også genudskrive skatteopgørelsen. 1.4 Betaling vedr. Når du har modtaget en fra SKAT om at indberetningsstatus er Modtaget, kan du hente sumoplysninger, betaleridentikation til overførsel af pengene i din netbank og betalingsfrist på SKAT. dk. NB: Får du en fra SKAT om at indberetningsstatus er 'Afvist' eller 'Delvist modtaget', skal du straks reagere. Se Problemer med 13.

13 11 Log ind på TastSelv Erhverv og vælg Betaling vedrørende. I næste billede kan du hente sumoplysninger fra enten ved forespørgsel til en konkret periode eller ved forespørgsel på et interval af betalingsfrister. Klik Hent angivelsesoplysninger.

14 12 FagLøn Du vil nu få et billede med en betaleridentifikation - indbetalingskort med kortartkode 71 indbetalingsfrist og beløb:

15 13 Du kan udskrive billedet ved at trykke Ctrl+P. Indbetal beløbet som du plejer i din netbank. 1.5 Problemer med Månedsindberetningen er tom? Det kan selvfølgelig skyldes, at du ingen lønkørsler har i den pågældende periode. Men det kan også være, fordi du allerede har kørt månedsindberetningen. I kørselsoversigten kan du se, hvornår den sidste 'Indrapportering af ' er kørt, og her kan du også genudskrive rapporten og evt. gendanne indberetningsfilen.

16 14 FagLøn I en fra SKAT står der, at indberetningsstatus er 'Delvist modtaget' eller 'Afvist'? Når status er 'Delvist modtaget' betyder det, der er fejl på en eller flere indberetningslinier, der således ikke er modtaget, mens de øvrige linier er modtaget og registreret. Når status er 'Afvist' er hele indberetningen afvist pga. en fejl. Du skal logge på TastSelv Erhverv og vælge punktet 'Indberette/forespørge på /LetLøn' på TastSelv Menuen. Dernæst skal du vælge punktet 'Forespørg på indberetningsstatus' og finde den indberetning frem, det drejer sig om. Her vil du på fanen Fejlmeddelelser kunne se lidt mere om, hvorfor indberetningen kun er delvist modtaget eller afvist. Vi anbefaler, at du altid kontakter SSV support på tlf , når du har en indberetning, der er 'Delvist modtaget' eller 'Afvist'. Betalingsoplysningerne hos SKAT stemmer ikke overens med tallene på rapporten fra FagLøn? Det kan skyldes, at SKAT har delt betalingen op i to eller flere dele - det afhænger bl.a. af hvilke disposionsdatoer, der er anvendt i kørslerne. Betaling for forudlønnede vil f.eks. ofte komme til at figurere i den kommende måned i stedet for den indeværende. Du vil da kunne se en ekstra betalingslinie ved at hente betalingsoplysninger 11 for en periode, der inkluderer den kommende måned.

Vejledning: eindkomst og eskattekort

Vejledning: eindkomst og eskattekort Vejledning: eindkomst og eskattekort Opsætning til eindkomst Inden du første gang rekvirerer eskattekort, er det vigtigt, at du går dine løndata igennem. I personregisteret (vælg Registre, Personer) skal

Læs mere

Vejledning i dataudveksling mellem TransSoft Løn og LetLøn

Vejledning i dataudveksling mellem TransSoft Løn og LetLøn Vejledning i dataudveksling mellem TransSoft Løn og LetLøn Som bekendt er det nu obligatorisk at indberette visse løndata til eindkomst / LetLøn. Det betyder bl.a. at man ikke længere må anvende de trykte

Læs mere

Kursus i EkspresLøn. De syv menupunkter, vi skal bruge i dette kursus, er markeret med rød ring. Tryk..virksomheder i øverste højre hjørne.

Kursus i EkspresLøn. De syv menupunkter, vi skal bruge i dette kursus, er markeret med rød ring. Tryk..virksomheder i øverste højre hjørne. Kursus i EkspresLøn EkspresLøn startes ved at dobbelt-klikke på EkspresLøn-ikonet på skrivebordet:, eller vælge Start Programmer EkspresLøn. Når programmet startes første gang fremkommer dette vindue:

Læs mere

EINDKOMST INDBERETNING MED EPOS LØN

EINDKOMST INDBERETNING MED EPOS LØN EINDKOMST INDBERETNING MED EPOS LØN MAJ 2009 Indholdsfortegnelse 1 eindkomst indberetning... 1 2 Bestilling af eskattekort... 2 3 Rekvirer skattekort... 3 4 Importer eskattekort... 4 05/2009 KSA/jk Side

Læs mere

Årsafslutning af løn år 2015. TransSoft A/S Løn & Fortolker for Microsoft Dynamics C5.

Årsafslutning af løn år 2015. TransSoft A/S Løn & Fortolker for Microsoft Dynamics C5. Årsafslutning af løn år 2015 TransSoft A/S Løn & Fortolker for Microsoft Dynamics C5. Indholdsfortegnelse 1. Afregn særlig opsparing - dette skal laves før årets sidste lønkørsel... 2 2. Kør årets sidste

Læs mere

Vejledning: Lønkørsel i Visma Løn

Vejledning: Lønkørsel i Visma Løn Vejledning: Lønkørsel i Visma Løn 1. Guide til lønkørsel Denne trinvise vejledning indeholder en komplet guide til hvordan du laver en lønkørsel i Visma Løn (MultiLøn Erhverv). Vejledningen indeholder

Læs mere

Afslutning af Løn år 2012

Afslutning af Løn år 2012 Afslutning af Løn år 2012 Det følgende er en punkt for punkt vejledning i afslutning af år 2012 i TransSoft Lønmodul. Læs hele vejledningen igennem før årets sidste lønkørsel påbegyndes. Vejledningen skal

Læs mere

Afslutning af Løn år 2007

Afslutning af Løn år 2007 Afslutning af Løn år 2007 Det følgende er en punkt for punkt vejledning i afslutning af år 2007 i TransSoft Lønmodul. Læs hele vejledningen igennem før årets sidste lønkørsel påbegyndes. Vejledningen skal

Læs mere

Årsafslutning af løn år TransSoft A/S Løn & Fortolker for Microsoft Dynamics C5.

Årsafslutning af løn år TransSoft A/S Løn & Fortolker for Microsoft Dynamics C5. Årsafslutning af løn år 2017 TransSoft A/S Løn & Fortolker for Microsoft Dynamics C5. Indholdsfortegnelse 1. Afregn særlig opsparing - dette skal laves før årets sidste lønkørsel... 2 2. Kør årets sidste

Læs mere

Årsafslutning af løn år TransSoft A/S Løn & Fortolker for Microsoft Dynamics C5.

Årsafslutning af løn år TransSoft A/S Løn & Fortolker for Microsoft Dynamics C5. Årsafslutning af løn år 2018 TransSoft A/S Løn & Fortolker for Microsoft Dynamics C5. Det følgende er en vejledning i afslutning af lønåret 2018 i TransSoft Lønmodul. Læs hele denne vejledning igennem

Læs mere

Løn-2000/Bolig-løn. Her kan du få et overblik over de aktiviteter og afleveringsfrister, der knytter sig til årsskiftet i Løn-2000.

Løn-2000/Bolig-løn. Her kan du få et overblik over de aktiviteter og afleveringsfrister, der knytter sig til årsskiftet i Løn-2000. AFSLUTNING ÅRET 2011. Her kan du få et overblik over de aktiviteter og afleveringsfrister, der knytter sig til årsskiftet i Løn-2000. Her er nogle af hovedpunkterne vedrørende årsafslutningen. a) Hvordan

Læs mere

Lønkørsel. Indholdsfortegnelse

Lønkørsel. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1. Guide til... 3 2. Fremtidig lønseddel... 3 3. Registrerede lønoplysninger... 3 4. Registrerede fraværsoplysninger... 3 5. Kvittering på indlæste eskattekort... 4 6. Efterregulering...

Læs mere

Guide: Sådan søger du folkepension

Guide: Sådan søger du folkepension Guide: Sådan søger du folkepension Velkommen til Pensionsguiden Hvis du ikke er logget på borger.dk med NemID, skal du logge på her. Klik på Log på. Er du logget på, kan du klikke her og hoppe frem til

Læs mere

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 Indhold 1. Overordnet beskrivelse... 3 2. Login... 3 3. Se og ret kundeoplysninger... 4 4. Rediger kontaktoplysninger... 6 5. Skift adgangskode... 7 6. BroBizz-oversigt...

Læs mere

ScanPas. brugervejledning

ScanPas. brugervejledning brugervejledning Indholdsfortegnelse Generelt... 3 Ind i...3 Ændring af adgangskode...6 Forespørgsel - medarbejderdata... 13 Udvalgte medarbejderoplysninger...13 Alle centrale oplysninger...20 Fravær...

Læs mere

Nyhedsoversigt OptikIT V40

Nyhedsoversigt OptikIT V40 Nyhedsoversigt OptikIT V40 Betalingsservice Automatisk afsendelse. UDARBEJDET AF THOMAS KETELSEN Den nye version kan hentes på vores hjemmeside www.optikit.dk OptikIT Version 40 er nu klar til download.

Læs mere

Brugervejledning til Netpension Firma

Brugervejledning til Netpension Firma Brugervejledning til Netpension Firma 1. Medarbejderlisten... 2 2. Overblik... 2 3. Administration... 2 4. Tilmeld en ny medarbejder... 3 5. Tilmeld flere nye medarbejdere... 4 6. Fratrædelse... 5 7. Orlov...

Læs mere

Vejledning Lønindberetning. Opdateret 14. februar 2012

Vejledning Lønindberetning. Opdateret 14. februar 2012 Vejledning Lønindberetning Opdateret 14. februar 2012 Indhold Forudsætninger... 3 Indberetningsmappe... 3 TF-koder... 3 Lærernes aktiviteter... 4 Forud-oprettelse... 4 Bagud-oprettelse... 4 Indstillinger...

Læs mere

Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2013 til beregning af efterregulering 2013 og driftstilskud 2014 Indhold

Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2013 til beregning af efterregulering 2013 og driftstilskud 2014 Indhold Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2013 til beregning af efterregulering 2013 og driftstilskud 2014 Indhold Fil-indberetning... 2 Opbygning af oplysningsskemaet...

Læs mere

Vejledning om aktivitetsindberetning for. folkehøjskoler og ungdomshøjskoler

Vejledning om aktivitetsindberetning for. folkehøjskoler og ungdomshøjskoler Vejledning om aktivitetsindberetning for folkehøjskoler og ungdomshøjskoler Indhold Log på indberetningsportalen 2 Navigationsknapper 3 Udfyldelse af skemaet 4 o Indlæs en fil 4 o Gem 5 o Indtastning i

Læs mere

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten

DANSK SKOLEDATA APS. Tlf. 86 44 80 99 E-mail DSD@skoledata.dk DSA-Ventelisten Indholdsfortegnelse Overordnet beskrivelse af programmets funktioner... 2 Log på... 2 Manuel oprettelse af elev.... 3 Optagelse af elever... 3 1 Gruppering og sortering af elever... 3 2 Udvælg aspiranter...

Læs mere

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet Vejledning til brugeradministrator EDI systemet 15. november 2017 Vejledning til brugeradministrator Denne vejledning beskriver de opgaver du har som brugeradministrator. Opgaverne er: - Oprette og vedligeholde

Læs mere

Vejledning til Kilometer Registrering

Vejledning til Kilometer Registrering Vejledning til Kilometer Registrering iphone Appen som holder styr på dit firma og privat kørsel. Udviklet af Trisect Development 2011. www.trisect.dk For iphone version 4.2 og nyere. Med Kilometer Registrering

Læs mere

Vejledning om aktivitetsindberetning for efterskoler og frie fagskoler

Vejledning om aktivitetsindberetning for efterskoler og frie fagskoler Vejledning om aktivitetsindberetning for efterskoler og frie fagskoler Indhold Log på indberetningsportalen... 2 Navigationsknapper... 3 Udfyldelse af skemaet... 4 Indlæs en fil... 4 Gem... 5 Indtastning

Læs mere

Minivejledning for indberetning af lønsedler, indhandlinger og lønangivelser.

Minivejledning for indberetning af lønsedler, indhandlinger og lønangivelser. Minivejledning for indberetning af lønsedler, indhandlinger og lønangivelser. Når der skal indberettes lønsedler, indhandlinger og lønangivelse sker det på samme side, som der bruges når en arbejdsgiver

Læs mere

Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2015 til beregning af efterregulering 2015 og driftstilskud 2016 Indhold

Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2015 til beregning af efterregulering 2015 og driftstilskud 2016 Indhold Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2015 til beregning af efterregulering 2015 og driftstilskud 2016 Indhold Fil-indberetning... 3 Opbygning af oplysningsskemaet...

Læs mere

cpos Online Vejledning august 2017 https://gladsaxekortet.cposonline.dk/

cpos Online Vejledning august 2017 https://gladsaxekortet.cposonline.dk/ cpos Online Vejledning august 2017 https://gladsaxekortet.cposonline.dk/ SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 4 SÅDAN OPRETTER DU AUTOMATISK OPTANKNING PÅ ET KANTINEKORT...

Læs mere

Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer

Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer Januar 2019 Denne guide beskriver kort, hvordan du kan indtaste data manuelt til Industriens salg af varer i IDEP.web. Hvis du har mange linjer, kan du

Læs mere

Afslutning af Løn år 2009

Afslutning af Løn år 2009 Afslutning af Løn år 2009 Det følgende er en punkt for punkt vejledning i afslutning af år 2009 i TransSoft Lønmodul. Læs hele vejledningen igennem før årets sidste lønkørsel påbegyndes. Vejledningen skal

Læs mere

Indlæsning og validering af løn- og fraværsdata

Indlæsning og validering af løn- og fraværsdata Indlæsning og validering af løn- og fraværsdata Quickguide v 1.6 Indhold Log ind-side... 2 Upload ny indberetning... 3 Gennemse tidligere indberetninger og fejlretning... 6 Retning af valideringsfejl...

Læs mere

Vejledning til brugerforvalter. EDI systemet

Vejledning til brugerforvalter. EDI systemet Vejledning til brugerforvalter EDI systemet 15. november 2017 Vejledning til brugerforvalter Denne vejledning beskriver de opgaver du har som brugerforvalter. Brugerforvalter har en række opgaver for de

Læs mere

Bruger manual Administrator Psupport

Bruger manual Administrator Psupport Bruger manual Administrator Psupport Side 1 af 50 Indholdsfortegnelse Log-on til systemet.... 4 Månedsskema... 5 Tilføj fraværsdag/periode... 5 Ændre/Slet en fraværsdag/periode... 6 Vis Print... 7 Fraværs

Læs mere

SKAT - eskattekort og eindkomst-systemet - Slip for bøvlet med at indberette løn

SKAT - eskattekort og eindkomst-systemet - Slip for bøvlet med at indberette løn SKAT - eskattekort og eindkomst-systemet - Slip for bøvlet med at indberette løn Af Lise Holm Brylle, Regnskabskonsulent HD(R) og Tem Vester Christiansen, Cand.merc.aud. Revisionsinstituttet I 2007 meddelte

Læs mere

Import af CSV AffaldsData indberetninger via Virk.dk

Import af CSV AffaldsData indberetninger via Virk.dk Forudsætninger for at kunne overføre affaldsdata For at kunne overføre AffaldsData til miljøstyrelsen via Virk.dk skal følgende foretages i forvejen: A: Din virksomhed skal have en digital signatur. Denne

Læs mere

Indberet moms (guide) - html version

Indberet moms (guide) - html version Page 1 of 12 Indberet moms (guide) - html version Senest redigeret 17 feb 2010 09:50 Indledning I denne guide vises, hvordan du som virksomhed indberetter moms på SKAT.dk. Du skal være logget ind for at

Læs mere

Tilmelding til LetLøn

Tilmelding til LetLøn Tilmelding til LetLøn Denne vejledning skal følges nøje. Hver virksomhed skal oprettes i LetLøn via https://www.tastselv.skat.dk/erhvervlogin/pinlogin.do Angiv SE-nummer og TastSelv kode Klik på Ændre

Læs mere

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet Vejledning til brugeradministrator EDI systemet 1. april 2019 Vejledning til brugeradministrator Denne vejledning beskriver de opgaver du har som brugeradministrator. Opgaverne er: - Oprette og vedligeholde

Læs mere

Vejledning til brugerforvalter. EDI systemet

Vejledning til brugerforvalter. EDI systemet Vejledning til brugerforvalter EDI systemet 1. april 2019 Vejledning til brugerforvalter Denne vejledning beskriver de opgaver du har som brugerforvalter. Brugerforvalter har en række opgaver for de selskaber,

Læs mere

Mamut Stellar Banking

Mamut Stellar Banking Mamut Stellar Banking Mamut Stellar Banking understøtter betalinger på en overskuelig måde, og det er muligt at fratrække evt kreditnotaer fra en Saldobetaling før den gennemføres. Dermed får man automatisk

Læs mere

Afslutning af Løn år 2008

Afslutning af Løn år 2008 Afslutning af Løn år 2008 Det følgende er en punkt for punkt vejledning i afslutning af år 2008 i TransSoft Lønmodul. Læs hele vejledningen igennem før årets sidste lønkørsel påbegyndes. Vejledningen skal

Læs mere

TILLÆG TIL MANUAL Excel-indlæsning i Vvskatalogets administrationssystem

TILLÆG TIL MANUAL Excel-indlæsning i Vvskatalogets administrationssystem 3456.78 123456 TILLÆG TIL MANUAL Excel-indlæsning i Vvskatalogets administrationssystem 30. juli 2015 Indhold Indledning Side 3 Sådan kommer du i gang Side 4 Oprette nye varer Side 5 Ændre eksisterende

Læs mere

1. Web-løsningen for arbejdsgivere

1. Web-løsningen for arbejdsgivere 1. Web-løsningen for arbejdsgivere 1.1 Web-løsningen Den etablerede Web-løsning giver mulighed for, at man som arbejdsgiver via Internettet kan foretage indberetning af månedsredegørelser til Skattedirektoratet.

Læs mere

Vejledning til HB Bus App til godkendelse af kørselstider

Vejledning til HB Bus App til godkendelse af kørselstider Vejledning til HB Bus App til godkendelse af kørselstider Introduktion HB Bus App er et system til at indberette din arbejdstid til lønafdelingen. HB Bus App en ligger på din mobiltelefon og holdes automatisk

Læs mere

Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer

Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er du velkommen

Læs mere

Bruger manual Administrator Psupport

Bruger manual Administrator Psupport Bruger manual Administrator Psupport Side 1 af 47 Indholdsfortegnelse Log-on til systemet.... 4 Månedsskema... 5 Tilføj fraværsdag/periode... 5 Ændre/Slet en fraværsdag/periode... 6 Print af månedsskema

Læs mere

Kom godt igang med OpenMeetings

Kom godt igang med OpenMeetings Kom godt igang med OpenMeetings Kom godt igang med OpenMeetings Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Log på / Registrer dig... 3 1.1 Find Forsvarets Elektroniske Skole på internettet... 3 1.2 Login skærmen...

Læs mere

Indlæs betalingsfil i Jyske Netbank formatet

Indlæs betalingsfil i Jyske Netbank formatet Indlæs betalingsfil i Jyske Netbank formatet Emne Dit økonomisystem danner en betalingsfil i Jyske Netbank Formatet. Vigtigt! Der udvikles ikke længere på dette format. Nye betalingstyper som straks- og

Læs mere

Sådan bruger du netbanken

Sådan bruger du netbanken Sådan bruger du netbanken www.banknordik.dk Indhold Log ind side 3 Betal et indbetalingskort side 4 Lav en overførsel side 5 Lav en fast overførsel side 6 Tilmelding og afmelding af funktioner side 7 Skift

Læs mere

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er

Læs mere

Indberetning til lønstatistikken via IDEP.web import af fil fra lønsystem eller regneark

Indberetning til lønstatistikken via IDEP.web import af fil fra lønsystem eller regneark Indberetning til lønstatistikken via IDEP.web import af fil fra lønsystem eller regneark Denne guide beskriver, hvordan man importerer en fil fra lønsystemet eller regnearksløsning til IDEP.web. Vær opmærksom

Læs mere

Kom godt i gang med Danløn

Kom godt i gang med Danløn Kom godt i gang med Danløn Indledning Danløn er et lønsystem, der anvendes via internettet. Da der ikke skal installeres software på den enkelte PC, kan du logge på Danløn fra en hvilken som helst PC med

Læs mere

Elektronisk spørgeskema 2009. Vejledning

Elektronisk spørgeskema 2009. Vejledning Elektronisk spørgeskema 2009 Vejledning Indberetning på Elektronisk spørgeskema for 2009 Introduktion Elektronisk spørgeskema 2009 (ESP 2009) giver Dem mulighed for at lette arbejdet i forbindelse med

Læs mere

I denne vejledning kan du se mulighederne for at behandle skattetræk og skattekort i HR-Løn.

I denne vejledning kan du se mulighederne for at behandle skattetræk og skattekort i HR-Løn. Skat i HR-Løn Side 1 af 6 I denne vejledning kan du se mulighederne for at behandle skattetræk og skattekort i HR-Løn. Indhold 1. Indberetning af skat i HR-Løn... 2 2. Bestil skattekort i HR-Løn... 3 3.

Læs mere

Vejledning til HB Bus App til godkendelse af kørselstider

Vejledning til HB Bus App til godkendelse af kørselstider Vejledning til HB Bus App til godkendelse af kørselstider Introduktion HB Bus App er et system til at indberette din arbejdstid til lønafdelingen. HB Bus App en ligger på din mobiltelefon og holdes automatisk

Læs mere

1. Løntræk for arbejdsgiver

1. Løntræk for arbejdsgiver 1. Løntræk for arbejdsgiver 1.1 Login på hjemmesiden Man kan logge sig på via Skattestyrelsens hjemmeside www.aka.gl (under Inddrivelsesmyndigheden) eller direkte på https://sulinal.gh.gl. Når man går

Læs mere

Unitel til pc Brugervejledning

Unitel til pc Brugervejledning Unitel til pc Brugervejledning Indhold Om vejledningen... Adgangskontrol... Bruger... Adgangskode... Krypteringsnøgler... Betalinger... Opret betalinger... Vælg betalingstype... Gem som standardbetaling...

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Lemvig Ungdomsgård Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg

cpos Online Quickguide Version Lemvig Ungdomsgård   Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Quickguide Version 1.1.5 Lemvig Ungdomsgård https://ug.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 4 SÅDAN

Læs mere

Brugervejledning til print-, kopi og scanning på KøgeBibliotekerne

Brugervejledning til print-, kopi og scanning på KøgeBibliotekerne Brugervejledning til print-, kopi og scanning på KøgeBibliotekerne Indhold Indledning Sådan opretter du dig Sådan betaler du Sådan får du en ny adgangskode Sådan kobler du dit brugernavn og kodeord med

Læs mere

Vejledning - indberetning til PensionDanmark Sundhedsordning

Vejledning - indberetning til PensionDanmark Sundhedsordning Vejledning - indberetning til PensionDanmark Sundhedsordning Indhold Generelt om indberetning til sundhedsordning 1 Adgang til indberetningsløsningen 1 Indberetning af medarbejdere 2 Bekræftelse af indberetning

Læs mere

Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer

Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer Oktober 2018 Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer Denne vejledning er udarbejdet af Landbrugsstyrelsen

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Roskilde https://roskilde.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg

cpos Online Quickguide Version Roskilde https://roskilde.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Quickguide Version 1.1.4 Roskilde https://roskilde.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Portal vejledning Version 1.1.4 Roskilde SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN

Læs mere

Guide: Sådan søger du folkepension

Guide: Sådan søger du folkepension Guide: Sådan søger du folkepension Log ind med nøglekort NemID Log ind med NemID. Du skal taste dit bruger-id og din adgangskode. Klik på Næste. Hvis du ikke har NemID, kan du bestille det på www.nemid.nu

Læs mere

Vejledning til indberetning i Leverandørregister for gødningsleverancer

Vejledning til indberetning i Leverandørregister for gødningsleverancer Vejledning til indberetning i Leverandørregister for gødningsleverancer Planperioden 2017/2018 Marts 2018 Indhold 1. Indberetning af gødningsleverancer 3 1.1 Typer af leverandører 3 1.2 Frist for indberetning

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse 27. september 2013

Ydelsesbeskrivelse 27. september 2013 LØNADMINISTRATION Ydelsesbeskrivelse 27. september 2013 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Hvad er LønAdministration?... 3 2.1. Vi gør 95 procent af arbejdet for dig... 3 3. Tidsfrister for indberetning...

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Data import Excel Line til IDEP.web Udenrigshandel med tjenester

Data import Excel Line til IDEP.web Udenrigshandel med tjenester Data import Excel Line til IDEP.web Udenrigshandel med tjenester Januar 2019 Denne guide beskriver, hvordan man importerer Excel Line filformatet til Udenrigshandel med tjenester i IDEP.web. Formatet kan

Læs mere

Virksomhedsportalen manual (V )

Virksomhedsportalen manual (V ) Ny virksomhedsportal Vi er nu gået i luften med vores nye virksomhedsportal. Virksomhedsportalen understøttes alene af Chrome-browseren. De væsentligste ændringer er i oprettelses/opsigelsesprocessen,

Læs mere

Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide

Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide Systemet tilbyder klubberne i Y s Men Danmark at have et sted hvor de kan dele filer f.eks. Word, pdf, billeder mv. mellem de medlemmer

Læs mere

ProLøn og DOFO vejledning

ProLøn og DOFO vejledning ProLøn og DOFO vejledning https://mit.proloen.dk/#!/login Indholdsfortegnelse 1. Indlæs medarbejder... side 2 2. Ny medarbejder... side 4 3. Ny medarbejder foredragsholder... side 5 4. Indberet løn...

Læs mere

Velkommen til brug af MobilePay

Velkommen til brug af MobilePay Velkommen til brug af MobilePay Velkommen til vores lille kursus der handler om sådan bruger du MobilePay. Jeg hedder Peder Kähler og i dag skal vi se på følgende muligheder: Opsætning af MobilePay Privat

Læs mere

Ændringer på Forsiden:... 3 Ny funktion på Forsiden Topmenu:... 4 Quickindberetning :... 5 Send = Gem:... 11

Ændringer på Forsiden:... 3 Ny funktion på Forsiden Topmenu:... 4 Quickindberetning :... 5 Send = Gem:... 11 DATALØN Vejledning i ny DataLøn Internet for ESV Den 05.11.2011 Dataløn internet er opdateret med et nyt design. Ud over designet har vi foretaget nogle få ændringer, som vi her vil præsentere dig for.

Læs mere

KMD Brugeradministration til Navision og LDV

KMD Brugeradministration til Navision og LDV KMD Brugeradministration til Navision og LDV Vejledning for Statens Administration og ØSC institutioner. Opdateret 09-09-2015 Indholdsfortegnelse 1 Kom godt i gang... 2 1.1 Login til KMD Brugeradministration...

Læs mere

Svarnøgle til spørgsmål: www.elevplan.dk?

Svarnøgle til spørgsmål: www.elevplan.dk? Svarnøgle til spørgsmål: www.elevplan.dk? Elevnavn: Kontaktlærer: Dette skema skal hjælpe dig med at få overblik over, om du kan alt det i elevplan, som er nødvendigt for, at elevplan kan være et godt

Læs mere

VEJLEDNING TIL SELVBETJENING - REGISTRERING AF SERVICEBESØG

VEJLEDNING TIL SELVBETJENING - REGISTRERING AF SERVICEBESØG 1/9 VEJLEDNING TIL SELVBETJENING - REGISTRERING AF SERVICEBESØG Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia +45 70 10 22 44 ve@energinet.dk VAT no. 28 98 06 71 Dato: 26/4 2017 HAH Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sikkerhedskopiering. Sikkerhedskopiering til harddisk.

Sikkerhedskopiering. Sikkerhedskopiering til harddisk. . Generelt I det følgende beskrives det, hvordan du sikkerhedskopierer dine kortdata. Sikkerhedskopifunktionen kopierer alle data i kortmodulet for alle høstår for den aktuelle database. Sikkerhedskopien

Læs mere

Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC

Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC Denne vejledning beskriver kort anvendelsen af Kørebog for Pocket PC version 3.0 Programmet giver mulighed for registrering af den daglige kørsel. Registreringen

Læs mere

Sådan vedligeholder du UNI Login med data fra NP Privatskole

Sådan vedligeholder du UNI Login med data fra NP Privatskole Sådan vedligeholder du UNI Login med data fra NP Privatskole 1 Indhold 1 Indledning... 3 1.1 Oprettelse og eksport af xml-fil i NP Privatskole... 3 2 Importer brugerdata... 5 3 Når du har importeret, sker

Læs mere

Rapport generator til Microsoft C5

Rapport generator til Microsoft C5 Generelt Rapportgeneratoren til C5 kan benyttes sammen med alle versioner af C5 og kræver INGEN tillægsmoduler eller tilkøb af C5. Den kører på: C5 version 1.5x, 1.6x, 2.x, 3.x, 4.x, 2008, 2010 og 2012.

Læs mere

Vejledning til. DUI-LEG og VIRKEs

Vejledning til. DUI-LEG og VIRKEs Vejledning til DUI-LEG og VIRKEs Medlemssystem version 1.0 Opdateret 1. november 2009 Indholdsfortegnelse Sådan får du en kode til systemet...3 Sådan logger du ind på systemet...3 Forsiden og ændring af

Læs mere

Manuel optjening / SH, Feriefri, Fritvalg...

Manuel optjening / SH, Feriefri, Fritvalg... Opdateret den 6. marts 2015 Manuel optjening / SH, Feriefri, Fritvalg... Manuel håndtering... Det er muligt at foretage en manuel oprettelse og indberetning af en lønmodtager i ACF, samt foretage manuelle

Læs mere

Uno Brobygning til Ungdomsuddannelser

Uno Brobygning til Ungdomsuddannelser Uno Brobygning til Ungdomsuddannelser Formål og målgruppe Denne vejledning henvender sig til personer på ungdomsuddannelser, som har fået adgang til Uno Brobygning med det formål at deltage i arbejdet

Læs mere

Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer

Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer Kolofon Denne vejledning er udarbejdet af Center for Kontrol, Enhed for Jordbrugskontrol i 2015 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug

Læs mere

Kom godt i gang med Danløn app en

Kom godt i gang med Danløn app en Kom godt i gang med Danløn app en Danløn app en gør det muligt for en medarbejder at kunne se, rette og registrere følgende: Se lønsedler op til 12 måneder tilbage i tiden Registrer timer Registrer kørsel

Læs mere

1. Manuel og automatisk registrering af punkter Her gennemgås hvordan punkter optages manuelt eller automatisk. Fra køreskærmen trykkes på Værktøj

1. Manuel og automatisk registrering af punkter Her gennemgås hvordan punkter optages manuelt eller automatisk. Fra køreskærmen trykkes på Værktøj Optagelse af punkter 1. Manuel og automatisk registrering af punkter Her gennemgås hvordan punkter optages manuelt eller automatisk. Fra køreskærmen trykkes på Værktøj 2. Valgmuligheder for lagring af

Læs mere

Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer

Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer August 2017 Vejledning om tilmelding til Leverandørregister for gødningsleverancer August 2017 Denne vejledning er udarbejdet af:

Læs mere

Brugervejledning til FOKUSpartnere

Brugervejledning til FOKUSpartnere Indholdsfortegnelse LOGIN 3 GENERELT 3 BRUGERVEJLEDNING 4 VIRKSOMHEDSPROFIL 4 1) Virksomhedsnavn 6 2) Beskrivelse af virksomheden 6 3) Generel information 6 4) Yderligere information 6 5) Kontaktpersoner

Læs mere

HåndOffice Spillerflytninger

HåndOffice Spillerflytninger HåndOffice Spillerflytninger Spillerflytninger... 3 Spilleranmodning... 3 Spillerfrigivelse... 7 Tidligere data... 11 Spiller data... 11 Spillercertifikat... 12 Side 2 af 13 Spillerflytninger Spillerflytninger

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Horsens Kommune https://horsens.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg

cpos Online Quickguide Version Horsens Kommune https://horsens.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Quickguide Version 1.1.5 Horsens Kommune https://horsens.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ EN KANTINECHIP... 4

Læs mere

I adressen skrives: indberetninger.uvm.dk. Husk at der ikke skal stå www.foran adressen.

I adressen skrives: indberetninger.uvm.dk. Husk at der ikke skal stå www.foran adressen. I adressen skrives: indberetninger.uvm.dk. Husk at der ikke skal stå www.foran adressen. Skriv Brugernavn og Adgangskode Skolen kan have modtaget flere brugernavne/adgangskoder til forskellige indberetningstyper.

Læs mere

Sådan bruger du netbanken

Sådan bruger du netbanken Sådan bruger du netbanken Indholdsfortegnelse Log ind side 2 Betal et indbetalingskort side 2 Lav en overførsel side 3 Lav en fast overførsel side 4 Tilmelding og afmelding af funktioner side 5 Skift mellem

Læs mere

1. Web-inkasso for fordringshaver

1. Web-inkasso for fordringshaver 1. Web-inkasso for fordringshaver 1.1 Login på hjemmesiden Man kan logge sig på via Skattestyrelsens hjemmeside { HYPERLINK "http://www.aka.gl" } (under Inddrivelsesmyndigheden) eller direkte på { HYPERLINK

Læs mere

Vejledning og kommentarer til ny version

Vejledning og kommentarer til ny version Vejledning og kommentarer til ny version Udgave: SummaSummarum 4 Version: 4.10 SummaSummarum 4.10 & integration til Visma Avendo Webshop Visma Software lancerer en ny version af SummaSummarum, SummaSummarum

Læs mere

eindkomst og eskattekort

eindkomst og eskattekort eindkomst og eskattekort Indholdsfortegnelse... 1 1. eskattekort... 3 1.1. Medarbejder stamoplysninger... 4 2. Genrekvirer eskattekort... 4 3. Forhøjelse af lønmodtagerens trækprocent... 5 4. Medarbejder

Læs mere

Vejledning til ledere sådan godkender du.

Vejledning til ledere sådan godkender du. Vejledning til ledere sådan godkender du. Dine medarbejdere indberetter kørsel, foretager valg i forhold til udbetaling af 6. ferieuge, og hvis afdelingen benytter arbejdstidsplaner, kan der indberettes

Læs mere

Vejledning til brugeradministrator EDI systemet for FP attester og journaloplysninger

Vejledning til brugeradministrator EDI systemet for FP attester og journaloplysninger Vejledning til brugeradministrator EDI systemet for FP attester og journaloplysninger 18. maj 2018 Vejledning til brugeradministrator oprettelse af afdelinger og brugere til EDI FP attester Denne vejledning

Læs mere

Manual til Dynamicweb Februar 2010

Manual til Dynamicweb Februar 2010 Manual til Dynamicweb Februar 2010 Login... 2 Skabeloner og formater... 3 Filarkivet... 4 Lav en PDF... 5 Opret en ny side... 7 Navngiv siden... 9 Aktiver siden... 9 Sorter sider... 9 Flyt siden... 11

Læs mere

MANUAL TIL. OptitecRS CIPHERLAB 8000 - SCANNER

MANUAL TIL. OptitecRS CIPHERLAB 8000 - SCANNER MANUAL TIL OptitecRS CIPHERLAB 8000 - SCANNER INDHOLDSFORTEGNELSE 1 SAMLING OG TILKOBLING AF SCANNER... 1 1.1 STRØM TIL SCANNER... 2 1.2 TILKOBLING TIL COMPUTER... 2 1.2.1 Tilkobling med Seriel Stik...

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Johannesskolen https://internjhs.cposonline.dk/

cpos Online Quickguide Version Johannesskolen https://internjhs.cposonline.dk/ cpos Online Quickguide Version 1.1.3 Johannesskolen https://internjhs.cposonline.dk/ SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 4 SÅDAN OPRETTER DU AUTOMATISK OPTANKNING PÅ

Læs mere

idata Side 1/6 Indholdsfortegnelse

idata Side 1/6 Indholdsfortegnelse idata Side 1/6 Indholdsfortegnelse Brugerflade side 2 Indlæsning af tappekort side 2 Transaktioner side 3 Udtræk side 4 Kortspærring side 5 Setup side 6 Hassellunden 4A, 2765 Smørum 44 91 34 51 44 91 34

Læs mere

Kom godt i gang med Danløn app en

Kom godt i gang med Danløn app en Kom godt i gang med Danløn app en Danløn app en gør det muligt for en medarbejder se sine lønsedler 12 måneder tilbage i tid, samt registrere timer, kørsel og fravær, hvis virksomheden har åbnet op for

Læs mere