Børnehuset Drømmebakken. VELUX ovenlysmoduler forvandlede mørk 60 er-bygning til lys børneinstitution

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Børnehuset Drømmebakken. VELUX ovenlysmoduler forvandlede mørk 60 er-bygning til lys børneinstitution"

Transkript

1 Børnehuset Drømmebakken VELUX ovenlysmoduler forvandlede mørk 60 er-bygning til lys børneinstitution

2 Fra kommunekontor til legehus 49 ovenlysmoduler sikrer børnene i Aarup mere lys i hverdagen Det gamle Aarup Rådhus ligner ikke ligefrem opskriften på en moderne børneinstitution. De brede bygninger ligger som store flade pandekager i landskabet og vidner om en byggestil, der har større sans for kvadratmetre end for lys og luft. I dag er bygningerne hjemsted for det nye Aarup Børnehus, Drømmebakken, med plads til 150 børnehavebørn og 25 vuggestuebørn. Og skulle en af de tidligere rådhusmedarbejdere en dag forvilde sig tilbage, vil vedkommende have svært ved at genkende sin gamle arbejdsplads. 11 steder er bygningen åbnet op ved hjælp af ikke færre end 49 VELUX ovenlysmoduler. Resultatet er en bygning, der selv på en overskyet dag føles lys, frisk og indbydende som et hus, der i den grad indbyder til leg.

3 VELUX Modular Skyli venlysmoduler VELUX ovenlysmoduler Kommunen flytter hjemmefra En gammel bygning med specielle udfordringer Børnehu Drømmebakken Aarup, Danmark Den 1. januar 2011 forlader kommuneadministration lokalerne i Aarup og sætter kursen sydover mod Assens. Med kommunesammenlæg ningen er det tidligere rådhus blevet overflødigt, og dermed står en af Aarups mest centrale bygninger ledig til andre formål. Det giver kommunen en lys idé. Aarup har længe ønsket at samle byens mindste børne haver i større enheder, og derfor ligner de forladte bygninger på 1800 kvadratmetre en appelsin i kommunens turban. Eneste problem er bygningens arkitektur, der gør lokalerne mørke, fugtige og alt andet end børnevenlige. Hvordan får man lys og luft ind i en bygning, hvor der flere steder er over 20 meter til facadevinduer? Det spørgsmål besvarer arkitektfirmaet CASA Arkitekter ved hjælp af VELUX nye ovenlysmoduler. Udfordringen dfordringen Arkitekt Brian Møinichen Wendin (tv) fra VELUX Danmark har hjulpet Birgit Rasmussen og Poul Qvist Hansen fra CASA Arkitekter med at optimere udnyttelsen af VELUX ovenlysmodulerne.

4

5 Birgit Rasmussen er arkitekt og indehaver af CASA Arkitekter, der har stået for udformningen af det nye børnehus. Hun forklarer, hvordan løsningen opstod i arbejdet med de gamle bygninger. Udgangspunktet var jo det her gamle rådhus, der havde en stor bygningsdybde. Der var rigtig mørkt inde i midten, og det havde ikke meget med et hus for børn at gøre. Vi startede med de gængse systemer, men da vi fik øje på VELUX ovenlysmoduler, så vi, at vi kunne lave lysgårde og skabe helt nye sammenhænge. Vi kunne lave lyse rum midt inde i bygningen. I hver gård kunne der placeres funktioner, hvor der var børn og aktiviteter, siger Birgit Rasmussen. Bare noget der virker Kommunen er med på ideen, og beder det lokale tømrerfirma ved Klaus Lebæk om at stå for selve installationen. Tømrer mesteren skal lige se det nye produkt an, men da først arbejdet går i gang, er bedømmelsen entydig. Fra første fløjt var det bare noget, der virkede. Det var rigtig nemt at håndtere. Jeg ser det som en helt ny måde at håndtere planlys på. Når underkonstruktionen er lavet og klargjort, så er det nemt. I princippet kan én mand klare monteringen selv det er et spørgsmål om en kran og en montør, siger Klaus Lebæk. Projektets faser, medvirkende og materialer Projekteringsfasen Renoveringsprojektet starter op umiddelbart efter kommunens fraflytning og tager i alt ca. 12 måneder. Kontrakt indgås med VELUX Danmark den 1. juni Montagen sker fra den 15. til 16. november Der afholdes i alt 6 planlægnings- og byggemøder. De medvirkende Byggegruppen består af den ansvarlige arkitekt fra CASA Arkitekter, en bygherrerådgiver fra Assens Kommune samt to repræsentanter fra VELUX Gruppen. Ansvarlig for projektet er CASA Arkitekter ved inde haver Birgit Rasmussen. Installatør er Tømrer- og Snedkermester Klaus Lebæk. Den endelige løsning 11 lysbånd placeret forskellige steder i bygningen. 49 ovenlysmoduler i str. 90x240 cm. 30 af modulerne er oplukkelige. 5 hældning. WindowMasters styresystem. Monteringsbeslagene fastgøres enkelt og hurtigt med en skrue og to klemskruer. Installationen afsluttes med en præfabrikeret beklædning, der på forhånd er tilpasset ovenlysmodulerne.

6 VELUX Modular Skyl venlysmoduler VELUX ovenlysmoduler Drømmebakken Børnehu Aarup, Danmark Hvor der er lys, er der liv En overraskelse for både børn og voksne Løsningen Løsningen Da personale, børn og forældre møder op til indflytningsfest i januar 2012, træder de ind i en moderne bygning fyldt med dagslys. Med de 11 store VELUX lysbånd er huset forvandlet til en langt mere åben bygning, hvor der strømmer dagslys ned i alle de store fællesarealer. Især de voksne har svært ved at genkende det gamle, mørke kommunekontor. Helle Pia Sørensen er børnehaveleder i Drømmebakken, og hun har især lagt mærke til forældrenes reaktion. Udefra kan man godt se, at der er tale om en flad bygning af den slags, man byggede mange af i 60 erne. Derfor har de fleste en forventning om, at man kommer ind i en mørk bygning. Men det gør man ikke, og det bliver mange forældre positivt overras ket over, siger Helle Pia Sørensen. Samme kommentar kommer fra Line Visby Hansen, der til daglig sidder i børnehavens forældrebestyrelse. De fleste her i byen ved godt, hvordan der så ud førhen. Der var intet lys, og der var meget mørkt. I dag kan man se, hvad der foregår inde i børnehaven, allerede når man kommer op mod huset. Jeg tror det skyldes, at der også kommer lys ind fra oven. Før var det et låg, der ligesom var lagt på. Det var ret kedeligt og man kunne ikke se noget. Med de store vinduer og lyset, der kommer ind fra taget, så kigger man ind mod noget lyst, siger Line Visby Hansen. Naturen flytter ind Dagslys og ventilation er et vigtigt grundlag for børnenes trivsel. Undersøgelser har for længst påvist, at både indlæringsevne og helbred forbedres, når børn har adgang til naturligt lys og frisk luft. Drømmebakkens leder og forældrenes bestyrelsesmedlem er da også enige om, at løsningen er god for børnenes trivsel. Der er ingen tvivl om, at ovenlyset har en rigtig stor betydning for institutionen. Vi oplever, det er rart og lyst og venligt. Der er højere til loftet, og så er ovenlysmodulerne større end jeg troede, siger Helle Pia Sørensen. For Line Visby Sørensen handler det om, at det ydre og det indre smelter sammen. Det giver en helhed, for det opleves ikke som et stort skift at gå fra at være inde til at være ude. På den måde hjælper lyset med at trække naturen ind i huset, siger Line Visby Sørensen.

7

8 Arkitekt Birgit Rasmussen kalder det for lysgårde, centrale pladser i bygningen, hvor dagslyset og det åbne rum skaber en naturlig ramme omkring børnenes aktiviteter.

9 Kontrol med indeklimaet Styresystemet kontrollerer varmen og sørger for frisk luft, når der er brug for det På kommunen er man også godt tilfreds med resultatet. Som kommunens bygherrerådgiver Ib Meldgaard udtrykker det: Når VELUX Gruppen står bag, så kan det ikke være helt tosset. Ib Meldgaard har fra projektets start stået for kontrollen af de løsninger, som arkitekten har lagt frem, og han er glad for de reaktioner, han får, nu hvor bygningen er taget i brug. Især glæder han sig over den automatik, der er indbygget i systemet. Der er vældig stor begejstring i børnehaven, og jeg synes også, det er blevet meget vellykket. Vi har fået en ovenlysløsning, der ligner almindelige ruder og så kører det hele automatisk med naturlig ventilation og vinduer, der åbner og lukker af sig selv. Det hele kontrolleres af et WindowMasters styreystem, hvor gulvvarmen også er med. Der sidder sensorer rundt omkring, der måler temperatur og CO 2. Er CO 2 niveauet forhøjet, sørger systemet for at lede ny frisk luft ind i børnehaven. Er tempe ra turen for høj, sænker systemet gulvvarmen og åbner ovenlysmodulerne, forklarer Ib Meldgaard. En vægkontakt hjælper med at kontrollere ovenlysmoduler og solafskærmning direkte, når der er brug for det. Når solafskærmningen er kørt for, dæmpes lyset og varmepåvirkningen af rummet.

10 VELUX ovenlysmoduler Jeg har mange rundture herude, hvor forældre, politikere og andre interessenter kommer og vil se det nye byggeri og de reagerer alle på, hvor dejligt det er med lyset, der kommer ind. Det gør en væsentlig forskel. Helle Pia Sørensen, børnehaveleder Børnehu Drømmebakken Aarup, Danmark esultatet Resultatet

11 [VELUX] sagde, løsningen kunne monteres på to dage. Jeg nævnte det for knægtene hjemme på værk stedet, og de sagde selv følgelig, at jeg måtte være binde gal. Men når alt kommer til alt, så var vi færdige på to dage. Klaus Lebæk, tømrermester I de store rum virker det som om, der ikke er så meget støv. Det er selvfølgelig ikke rigtigt, men det er bare den fornemmelse, man får. Line Visby Sørensen, medlem af forældrebestyrelsen I dag sidder vi meget med ombygning, renovering og tilbygningsopgaver, og her er der meget fokus på dagslyset. Så jeg kan sagtens forestille mig, vi bruger dem igen. Birgit Rasmussen, CASA Arkitekter

12 Modular Sky r VELUX Danmark A/S Breeltevej Hørsholm Telefon Telefax velux-dk@velux.com velux.dk VAS VELUX Group. VELUX and THE RED VELUX logo are registered trademarks used under licence by THE velux Group. Fotos: Stamers Kontor (forside, side 2-3 og 13-22)

Roskilde Katedralskole. VELUX ovenlysmoduler sætter lys og trivsel på skemaet

Roskilde Katedralskole. VELUX ovenlysmoduler sætter lys og trivsel på skemaet Roskilde Katedralskole VELUX ovenlysmoduler sætter lys og trivsel på skemaet Fotos: Stamers Kontor VELUX ovenlysmoduler Roskilde Katedralskole Roskilde, Danmark For oplysningens skyld Roskilde Katedralskole

Læs mere

Roskilde Katedralskole. VELUX ovenlysmoduler sætter lys og trivsel på skemaet

Roskilde Katedralskole. VELUX ovenlysmoduler sætter lys og trivsel på skemaet Roskilde Katedralskole VELUX ovenlysmoduler sætter lys og trivsel på skemaet Fotos: Stamers Kontor For oplysningens skyld Roskilde Katedralskole bygger til og åbner op Efter en årrække med stigende pladsproblemer,

Læs mere

Orion det sociale botilbud. VELUX ovenlysmoduler gav mere lys og bedre stemning

Orion det sociale botilbud. VELUX ovenlysmoduler gav mere lys og bedre stemning Orion det sociale botilbud VELUX ovenlysmoduler gav mere lys og bedre stemning Når lyset viser vej Ovenlysmoduler skabte lys og muligheder Med monteringen af fire store lysbånd er Orion i Hillerød en af

Læs mere

St. Francis Grundskole. VELUX ovenlysmoduler skaber et lyst og inspirerende undervisningsmiljø

St. Francis Grundskole. VELUX ovenlysmoduler skaber et lyst og inspirerende undervisningsmiljø St. Francis Grundskole VELUX ovenlysmoduler skaber et lyst og inspirerende undervisningsmiljø Fra old school til moderne uddannelsesinstitution Der er højt til loftet i byen Ventnors nye grundskole på

Læs mere

Ryparken Lille Skole. VELUX ovenlysmoduler mere dagslys og sundere arbejdsmiljø. An energy renovation project

Ryparken Lille Skole. VELUX ovenlysmoduler mere dagslys og sundere arbejdsmiljø. An energy renovation project Ryparken Lille Skole VELUX ovenlysmoduler mere dagslys og sundere arbejdsmiljø An energy renovation project Fra tøj og tekstiler til dansk og matematik Nye tider for Ryparken Lille Skole Ryparken Lille

Læs mere

Dagslys til mørke rum og gangarealer. VELUX lystunnel til skråt og fladt tag

Dagslys til mørke rum og gangarealer. VELUX lystunnel til skråt og fladt tag Dagslys til mørke rum og gangarealer VELUX lystunnel til skråt og fladt tag VELUX Danmark A/S 2013 velux.dk Ethvert rum har ret til dagslys Der er noget trist over rum uden ordentligt dagslys. Ofte ender

Læs mere

Gør boligen mere energieffektiv med solafskærmning

Gør boligen mere energieffektiv med solafskærmning Gør boligen mere energieffektiv med solafskærmning Markiser Rulleskodder Energigardiner Mørklægningsgardiner Bolig i balance VELUX Danmark A/S 2012 velux.dk VELUX ovenlysvinduer er udstyret med beslag,

Læs mere

Lys og luft i sommerhuset

Lys og luft i sommerhuset Lys og luft i sommerhuset Det er svært at sige sommerhus uden også at sige lys og luft. For er det ikke netop det, vi vil have, når vi forlader hverdagens trummerum for at finde ro og harmoni i det enkle

Læs mere

Danmarks mest klimavenlige daginstitution: Solhuset Lions Active House

Danmarks mest klimavenlige daginstitution: Solhuset Lions Active House Danmarks mest klimavenlige daginstitution: Solhuset Lions Active House Formål og vision Der er et særligt behov for et godt og sundt indeklima i børneinstitutioner og skoler for at styrke trivslen og indlæringsevnen

Læs mere

https://www.survey-xact.dk/servlet/com.pls.morpheus.web.pages.corerespondentpri...

https://www.survey-xact.dk/servlet/com.pls.morpheus.web.pages.corerespondentpri... Side 1 af 22 Navn Adresse Postnr By Side 2 af 22 Undersøgelse i Fremtidens Parcelhus Kære beboer i Fremtidens Parcelhus, Vi er glade for, at du vil hjælpe os ved at udfylde spørgeskemaet. Hvis du svare

Læs mere

Produktdatablad Fast ovenlyskuppel med akryl, CFP med ISD

Produktdatablad Fast ovenlyskuppel med akryl, CFP med ISD Udgave 1.1 2017 Produktdatablad Fast ovenlyskuppel med akryl, med ISD Produktbeskrivelse cvp Ovenlyskuppel uden opluk til flade tage med tagpap eller tagmembran. Kan ikke opgraderes med motor Klassisk

Læs mere

Mere dagslys og sundere indeklima til boliger med fladt tag

Mere dagslys og sundere indeklima til boliger med fladt tag Bolig i balance Mere dagslys og sundere indeklima til boliger med fladt tag VELUX ovenlyskuppel og lystunnel VELUX Danmark /S 2012 velux.dk Bolig i balance Ovenlys giver det flade tag et boost En energieffektiv

Læs mere

Solhuset - bæredygtighed i solog børnehøjde

Solhuset - bæredygtighed i solog børnehøjde Solhuset - bæredygtighed i solog børnehøjde Byens Netværk 13.12.11 Tekst og foto: Mikkel Egeberg Rasmussen Et godt og sundt indeklima i børneinstitutioner og skoler styrker trivslen og indlæringsevnen

Læs mere

Produktdatablad VELUX INTEGRA fladtagsvindue med plant glas, CVP med ISD 2093

Produktdatablad VELUX INTEGRA fladtagsvindue med plant glas, CVP med ISD 2093 Udgave 2.0 2016 Produktdatablad VELUX INTEGRA fladtagsvindue med plant glas, CVP med ISD 2093 Produktbeskrivelse Elektrisk fladtagsvinduet med plant glas til flade tage med tagpap eller tagmembran Et oplagt

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Underkonstruktion. Underkonstruktion til lysbånd og rytterlys. VELUX ovenlysmoduler. VELUX ovenlysmodul. Underkonstruktion

Underkonstruktion. Underkonstruktion til lysbånd og rytterlys. VELUX ovenlysmoduler. VELUX ovenlysmodul. Underkonstruktion ovenlysmoduler Underkonstruktion ovenlysmodul + Underkonstruktion Underkonstruktion til lysbånd og rytterlys ovenlysmoduler etableres på en underkonstruktion af enten træ, beton eller stål. Underkonstruktionen

Læs mere

Produktdatablad Fast fladtagsvindue med buet glas, CFP med ISD 1093

Produktdatablad Fast fladtagsvindue med buet glas, CFP med ISD 1093 Udgave 1.1 2017 Produktdatablad Fast fladtagsvindue med buet glas, med ISD 1093 Produktbeskrivelse Fladtagsvindue uden opluk med buet glas til flade tage med tagpap eller tagmembran. Kan ikke opgraderes

Læs mere

Produktdatablad VELUX INTEGRA ovenlyskuppel CVP

Produktdatablad VELUX INTEGRA ovenlyskuppel CVP Udgave 1.0 2016 Produktdatablad VELUX INTEGRA ovenlyskuppel Produktbeskrivelse Elektrisk ovenlyskuppel til flade tage med tagpap eller tagmembran oplukkelig med fjernbetjening Leveres med fjernbetjening

Læs mere

Underkonstruktion til lysbånd

Underkonstruktion til lysbånd ovenlysmoduler Underkonstruktion til lysbånd Underkonstruktion til lysbånd med 5-25 hældning ovenlysmoduler installeret i en lysbåndsløsning monteres på en underkonstruktion af træ, stål eller beton. Underkonstruktionen

Læs mere

Birgit Irene Puch Jørgensen HVERDAGENS HELTE WWW.AUTISMEFILM.DK

Birgit Irene Puch Jørgensen HVERDAGENS HELTE WWW.AUTISMEFILM.DK Birgit Irene Puch Jørgensen HVERDAGENS HELTE WWW.AUTISMEFILM.DK UNDERVISNINGSMATERIALE HVERDAGENS HELTE Lærervejledning og pædagogisk vejledning til Hverdagens helte 4 - om autisme Et undervisningsmateriale

Læs mere

Produktdatablad Fast fladtagsvindue med plant glas, CFP med ISD 2093

Produktdatablad Fast fladtagsvindue med plant glas, CFP med ISD 2093 Edition 1.1 2017 Produktdatablad Fast fladtagsvindue med plant glas, med ISD 2093 Produktbeskrivelse Fladtagsvindue uden opluk med plant glas til flade tage med tagpap eller tagmembran. Kan ikke opgraderes

Læs mere

Analyser dagslysforholdene i dit bygningsdesign. Gratis download. Daylight Visualizer

Analyser dagslysforholdene i dit bygningsdesign. Gratis download. Daylight Visualizer Daylight Visualizer Analyser dagslysforholdene i dit bygningsdesign Brug Daylight Visualizer til at styre og visualisere dagslyset let og enkelt Gratis download viz.velux.com God arkitektur fortjener Daylight

Læs mere

TAC-RAPPORTEN 2008 UNDERSØGELSER BLANDT PROFESSIONELLE OG INDENDØRS-ANSATTE OM INDEKLIMA AUGUST 2008 KOMPAS KOMMUNIKATION

TAC-RAPPORTEN 2008 UNDERSØGELSER BLANDT PROFESSIONELLE OG INDENDØRS-ANSATTE OM INDEKLIMA AUGUST 2008 KOMPAS KOMMUNIKATION TAC-RAPPORTEN 2008 UNDERSØGELSER BLANDT PROFESSIONELLE OG INDENDØRS-ANSATTE OM INDEKLIMA AUGUST 2008 KOMPAS KOMMUNIKATION INDHOLDSFORTEGNELSE Om undersøgelserne side 3 Hovedkonklusioner side 4 PROFESSIONELLE

Læs mere

To hurtige måder at lave lysninger på. VELUX lysningspanel VELUX lysningskit

To hurtige måder at lave lysninger på. VELUX lysningspanel VELUX lysningskit To hurtige måder at lave lysninger på lysningspanel lysningskit Danmark A/S velux.dk lysningsløsninger Den perfekte ramme om ovenlysvinduet En komplet installation betyder en flottere, lysere og mere energieffektiv

Læs mere

Parcelhus i en forstad til København. Et renoveringsprojekt der lukkede dagslyset ind

Parcelhus i en forstad til København. Et renoveringsprojekt der lukkede dagslyset ind Parcelhus i en forstad til København Et renoveringsprojekt der lukkede dagslyset ind Et parcelhus i en forstad Renovering af et typisk dansk parcelhus fra 1969 Fakta: Huset er et typisk dansk parcelhus

Læs mere

Få overblik over byggeprocessen

Få overblik over byggeprocessen Fra ide til beslutning er den allerførste del af byggeprocessen. Sygehuset eller regionen har konstateret et behov for nybygning eller renovering og går i gang med at undersøge mulighederne. Hvis undersøgelsen

Læs mere

Grundforløbsprøve Projektbeskrivelse

Grundforløbsprøve Projektbeskrivelse Grundforløbsprøve Projektbeskrivelse Webintegrator Thomas á Rógvi 221191-2505 Indholdsfortegnelse Opgaven... 3 Tidsplan... 4 Målgruppe... 5 Layout... 6 Design... 7 Fonte... 7 Browser... 7 Bilag... 8 Det

Læs mere

Bilag 1: Interviewguide:

Bilag 1: Interviewguide: Bilag 1: Interviewguide: Vores interview guideforskningsspørgsmål Spiller folk på ITU multiplayer, frem for singleplayer? Skaber onlinespil sociale relationer mellem folk på ITU? Interviewspørgsmål Foretrækker

Læs mere

Taastrup Teater. Byens Netværk Tekst og foto: Christina Bennetzen

Taastrup Teater. Byens Netværk Tekst og foto: Christina Bennetzen Taastrup Teater Byens Netværk 14.04.10. Tekst og foto: Christina Bennetzen Taastrup Teater er trukket i festtøjet da vi besøger det nyrenoverede teater midt i april. Vi ankommer til teatret, som ikke er

Læs mere

Underkonstruktion til rytterlys med spær med 5 hældning

Underkonstruktion til rytterlys med spær med 5 hældning ovenlysmoduler Underkonstruktion til rytterlys med spær med 5 hældning Underkonstruktion til rytterlys med spær med 5 ovenlysmoduler installeret i en rytterlysløsning med spær med 5 hældning monteres på

Læs mere

NV Comfort Brugervejledning

NV Comfort Brugervejledning NV Comfort Brugervejledning Tillykke med Deres nye NV Comfort indeklimaløsning, der året rundt er med til at sikre et sundt og komfortabelt indeklima med en ekstrem lav CO-udledning. Med NV Comfort Standard

Læs mere

Underkonstruktion til nordlys

Underkonstruktion til nordlys ovenlysmoduler Underkonstruktion til nordlys Underkonstruktion til nordlys med 40-90 hældning ovenlysmoduler monteres i en nordlysløsning på en underkonstruktion udført i stål, træ eller beton, som afsluttes

Læs mere

Tekniske data. Solafskærmning til åbent system, RMM xxxxxx 408xA. VELUX ovenlysmoduler

Tekniske data. Solafskærmning til åbent system, RMM xxxxxx 408xA. VELUX ovenlysmoduler VELUX ovenlysmoduler Tekniske data VELUX 1 Solafskærmning til åbent system, RMM xxxxxx 408xA Applikation Den integrerede solafskærmning til VELUX ovenlysmoduler er velegnet til styring af mængden af dagslys

Læs mere

Krystallen - præsentation

Krystallen - præsentation Krystallen - præsentation DFM-net 27. November 2012 Bygningschef Lars Damkjær Olesen FM Byg 27-11-2012 1 Krystallen FM Byg 27-11-2012 2 2005 FM Byg 27-12-2012 3 Krystallen 27-12-2012 4 Krystallen FM Byg

Læs mere

Produktdatablad VELUX INTEGRA fladtagsvindue med buet glas, CVP med ISD 1093

Produktdatablad VELUX INTEGRA fladtagsvindue med buet glas, CVP med ISD 1093 Udgave 1.2 2019 Produktdatablad VELUX INTEGRA fladtagsvindue med buet glas, med ISD 1093 Produktbeskrivelse Elektrisk fladtagsvindue med buet glas til flade tage med tagpap eller tagmembran Et oplagt produkt

Læs mere

VELUX lystunnel Dagslys til mørke rum og gangarealer

VELUX lystunnel Dagslys til mørke rum og gangarealer VELUX lystunnel Dagslys til mørke rum og gangarealer VELUX 2011 www.velux.dk Lad dagslyset finde vej til selv de mørkeste hjørner En VELUX lystunnel leder dagslyset ind gennem taget til svært tilgængelige

Læs mere

Giv boliger med fladt tag mere lys og et sundt indeklima

Giv boliger med fladt tag mere lys og et sundt indeklima Giv boliger med fladt tag mere lys og et sundt indeklima VELUX ovenlyskuppel og lystunnel 2011 Bolig i balance www.velux.dk VELUX 1 Vedvarende energi Bolig i balance Energieffektivitet g Sundt indeklima

Læs mere

Produktdatablad Lystunnel til fladt tag med tagpap/tagmembran TCF og TCR

Produktdatablad Lystunnel til fladt tag med tagpap/tagmembran TCF og TCR Udgave 1.0 2016 Produktdatablad Lystunnel til fladt tag med tagpap/tagmembran og Produktbeskrivelse VELUX lystunnel kommer som et komplet installationskit med alle nødvendige komponenter til både udvendig

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Energirenovering kan gøre dit hus 50 år yngre

Energirenovering kan gøre dit hus 50 år yngre Livsstil 20.02.2016 kl. 11:10 Energirenovering kan gøre dit hus 50 år yngre AF Anita Jensenius Hos familien Simonsen i Albertslund har en ambitiøs energirenovering ført til forbedret indeklima, æstetisk

Læs mere

Produktdatablad Fast ovenlyskuppel, CFP med ISD 0000A/0100A

Produktdatablad Fast ovenlyskuppel, CFP med ISD 0000A/0100A Udgave 1.2 2019 Produktdatablad Fast ovenlyskuppel, med ISD 0000A/0100A Produktbeskrivelse cvp Ovenlyskuppel uden opluk til flade tage med tagpap eller tagmembran uden opluk. Kan ikke efterfølgende opgraderes

Læs mere

Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem

Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem Et ud af hver 10 ende hus har problemer med fugt og i de

Læs mere

Så står sommerferien for døren. Nu skal tiden nydes sammen med jeres familier og

Så står sommerferien for døren. Nu skal tiden nydes sammen med jeres familier og Så står sommerferien for døren. Nu skal tiden nydes sammen med jeres familier og der skal køres ned i gear. Desværre har vi oplevet at mange har ændret og slettet ferie, efter vi har lavet vores planlægning

Læs mere

Umv Basis spørgeskema til 4. 6. klasse

Umv Basis spørgeskema til 4. 6. klasse Trivsel 1 Er du glad for at gå i skole? Ja, altid Klassen og fællesskabet 2 Er du glad for din klasse? Ja, altid 3 Behandler I hinanden godt i klassen? Ja, altid 4 Har du nogen venner i klassen? Ja, mange

Læs mere

Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på Brøruphus Efterskole

Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på Brøruphus Efterskole Spørgeskema Undervisningsmiljø og trivsel Sådan udfylder du skemaet: Spørgeskemaet handler om det psykiske, fysiske og æstetiske undervisningsmiljø på din efterskole. Det indeholder også nogle spørgsmål

Læs mere

326 nye seksårige cyklister

326 nye seksårige cyklister 326 nye seksårige cyklister Cyklister var de sikkert alle blevet før eller siden, men daginstitutionerne i Albertslund Kommune har med en fælles indsats arbejdet for, at alle børn kan cykle, når de forlader

Læs mere

Umv Basis spørgeskema til 7. 10. klasse

Umv Basis spørgeskema til 7. 10. klasse Trivsel 1 Er du glad for at gå i skole? Klassen og andre fællesskaber 2 Er du glad for din klasse? 3 Behandler I hinanden godt i klassen? 4 Har du nogen venner i skolen? Ja, mange Ja, en del Ja, et par

Læs mere

Sønderslev Klimaudfordring

Sønderslev Klimaudfordring Sønderslev Klimaudfordring Antal spillere: Ca. 10 Alder: Fra 12 år Varighed: 1-2 timer. Aftales inden spillets start. Indhold Spilleregler Bykort (spilleplade) 10 stk. boligkort 10 stk. personkort Liste

Læs mere

LAVT ENERGIFORBRUG ALTERNATIVE BYGGEMATERIALER FLEKSIBLE LØSNINGER GOD PRIS

LAVT ENERGIFORBRUG ALTERNATIVE BYGGEMATERIALER FLEKSIBLE LØSNINGER GOD PRIS LAVT ENERGIFORBRUG ALTERNATIVE BYGGEMATERIALER FLEKSIBLE LØSNINGER GOD PRIS Lautrup & Lyngsø opfører gennemarbejdede kvalitetshuse med fokus på form, funktion, fornyelse og fornuftige priser LAUTRUPOGLYNGSOE.DK

Læs mere

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder

Årlig. Tilbage- Forslag til forbedring. energienheder SIDE 1 AF 8 Adresse: Multebærvænget 12 Postnr./by: 2650 Hvidovre BBR-nr.: 167-104347-001 Energikonsulent: Bjarne Jensen Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

LK Teklon Inspiration til erhvervsrenovering og -byggeri

LK Teklon Inspiration til erhvervsrenovering og -byggeri LK Teklon Inspiration til erhvervsrenovering og -byggeri Intelligente funktioner på tværs Når en erhvervsbygning skal renoveres eller bygges, er der gennem de seneste år kommet nye punkter på ønskesedlen.

Læs mere

Produktdatablad Fast fladtagsvindue med plant glas, CFP med ISD 2093

Produktdatablad Fast fladtagsvindue med plant glas, CFP med ISD 2093 Udgave 2.0 2016 Produktdatablad Fast fladtagsvindue med plant glas, CFP med ISD 2093 Produktbeskrivelse Fladtagsvindue uden opluk med plant glas til flade tage med tagpap eller tagmembran. Kan ikke efterfølgende

Læs mere

En installationscase. 300 kvm VELUX ovenlysmoduler gjorde Siemens domicil vind- og vejrtæt på bare syv dage

En installationscase. 300 kvm VELUX ovenlysmoduler gjorde Siemens domicil vind- og vejrtæt på bare syv dage En installationscase 300 kvm VELUX ovenlysmoduler gjorde Siemens domicil vind- og vejrtæt på bare syv dage Modularitet betyder hurtighed Fotos: Stamers Kontor Siemens fik hurtigt lukket bygningen i Ballerup

Læs mere

Indeklima og medbestemmelse

Indeklima og medbestemmelse Børnepanelrapport nr. 2 / 2011 Indeklima og medbestemmelse BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 Kære læser I Børnerådet har vi valgt at have ekstra fokus på skolemiljø, og her er indeklimaet en vigtig del.

Læs mere

Idrætshaller og multihaller med naturlig ventilation Energirigtige løsninger og godt indeklima

Idrætshaller og multihaller med naturlig ventilation Energirigtige løsninger og godt indeklima Idrætshaller og multihaller med naturlig ventilation Energirigtige løsninger og godt indeklima WindowMasters styresystemer NV Advance og NV Comfort til regulering af naturlig ventilation anvendes i dag

Læs mere

Produktdatablad Lystunnel til skråt tag med profileret tagmateriale TWF and TWR

Produktdatablad Lystunnel til skråt tag med profileret tagmateriale TWF and TWR Udgave 1.0 2016 Produktdatablad Lystunnel til skråt tag med profileret tagmateriale and Produktbeskrivelse VELUX lystunnel kommer som et komplet installationssystem med alle nødvendige komponenter til

Læs mere

undervisningsmiljø 2014

undervisningsmiljø 2014 undervisningsmiljø 2014 I undersøgelsen er der blevet spurgt ind til følgende temaer: - indeklima - fysiske og æteriske rammer - sundhed - trivsel - fagligt læringsmiljø Skolen scorer meget positivt i

Læs mere

Evaluering af undervisningsmiljøet, uge 36, 2005

Evaluering af undervisningsmiljøet, uge 36, 2005 Evaluering af undervisningsmiljøet, uge 36, 2005 84 elever har spørgeskemaet. Alle tal er angivet i antal/procent. Er der JA 51. Rum, der særligt tiltaler dig (f.eks. pga. stemningen, farverne eller indretningen)?

Læs mere

Den bedste måde at spare energi i vores bygninger, er ved at anvende et design, der mindsker behovet for at bruge energi.

Den bedste måde at spare energi i vores bygninger, er ved at anvende et design, der mindsker behovet for at bruge energi. INTEGRERET ENERGIDESIGN Hos Thorkil Jørgensen Rådgivende Ingeniører vægtes samarbejde og innovation. Vi vil i fællesskab med kunder og brugere skabe merværdi i projekterne. Med merværdi mener vi, at vi

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Australien Navn: Marlene S Lomholt Poulsen Email: 140696@viauc.dk Evt. rejsekammerat: Rapport fra udvekslingsophold Hjem-institution: Via University College Horsens Holdnummer: SIHS12-V-1

Læs mere

Indeklima i medborgerhus

Indeklima i medborgerhus Indeklima i medborgerhus Om Hvidovre Medborgerhus Anlæg og resultater Tekniske løsninger Case for metodeudvikling Brugerne før og under byggeprocessen Kontakter Fokus på indeklimaproblemer for medarbejderne,

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Indeni mig... og i de andre

Indeni mig... og i de andre KAREN GLISTRUP er forfatter, socialrådgiver, familie, par- og psyko t erapeut MPF. PIA OLSEN er freelance illustrator og tegner til bøger, web, magasiner, apps og reklame. Når børn får mulighed for at

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det knagede fælt i den gamle badebro. Skulle de ikke hellere lade være med at gå ud på den? Tanken

Læs mere

31-10-2013, 10:10:00 Mads: Ungdomsuddannelse 31-10-2013, 10:10:00 Vejleder Pernille er nu klar til at chatte med dig. 31-10-2013, 10:10:49 Mads: Hej,

31-10-2013, 10:10:00 Mads: Ungdomsuddannelse 31-10-2013, 10:10:00 Vejleder Pernille er nu klar til at chatte med dig. 31-10-2013, 10:10:49 Mads: Hej, 31-10-2013, 10:10:00 Mads: Ungdomsuddannelse 31-10-2013, 10:10:00 Vejleder Pernille er nu klar til at chatte med dig. 31-10-2013, 10:10:49 Mads: Hej, Kan det lade sig gøre at man kommer ud som elev, efter

Læs mere

Produktdatablad Ovenlyskuppel med brandventilation CSP

Produktdatablad Ovenlyskuppel med brandventilation CSP Udgave 1.0 2016 Produktdatablad Ovenlyskuppel med brandventilation CSP Produktbeskrivelse Elektrisk brandventilationskuppel til flade tage med tagpap eller tagmembran CE-mærket iht. EN 12101-2:2003 Åbningshøjde

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

BO SUNDT EN PJECE OM VEJEN TIL ET GODT INDEKLIMA

BO SUNDT EN PJECE OM VEJEN TIL ET GODT INDEKLIMA BO SUNDT EN PJECE OM VEJEN TIL ET GODT INDEKLIMA HVORFOR HAVE ET GODT INDEKLIMA? FORDI VI MENNESKER OPHOLDER OS INDENDØRE 90 % AF TIDEN, OG INDEKLIMAET HAR DERFOR STOR BETYD- NING FOR VORES SUNDHED, KOMFORT

Læs mere

INFORMATIONSBREV JULI 2014

INFORMATIONSBREV JULI 2014 INFORMATIONSBREV JULI 2014 Lidt om hvad der rør sig i afdelingen: Renovering af ventilationsanlæg. Renoveringen af vores ventilationsanlæg fortsætter efter planen. En kort status på dette er at når anlægget

Læs mere

OVENLYS. Dagslys og ventilation til flade tage

OVENLYS. Dagslys og ventilation til flade tage 2013 OVENLYS Dagslys og ventilation til flade tage invitér lyset indenfor OVENLYS Fordelene ved naturligt dagslys er åbenlyse. Selv i bygninger med fladt tag og med facadevinduer i alle rum oplever man,

Læs mere

Få mere ud af de lyse timer Job i VELUX Gruppen

Få mere ud af de lyse timer Job i VELUX Gruppen Få mere ud af de lyse timer Job i VELUX Gruppen Vil du have mere ud af de lyse timer? Hvad kan få dig til at søge et job i VELUX Gruppen? Udfordringer? Ansvar? Udviklingsmuligheder? Gode kolleger? Her

Læs mere

Svanemærket Printet i Danmark 2011. ISBN: 1. udgave, 1. oplag 978-87-993288-1-9 (paperback) 978-87-993288-2-6 (PDF e-bog)

Svanemærket Printet i Danmark 2011. ISBN: 1. udgave, 1. oplag 978-87-993288-1-9 (paperback) 978-87-993288-2-6 (PDF e-bog) Copyright 2011 Dortea Berg-Jensen Forsidefoto: Mette Berg-Jensen Omslag: Sitara Bruns Tilrettelægning og fotos: Dortea Berg-Jensen Coverillustrationer: Sven Aage Berg Bogen er sat med New Baskerville Tryk:

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug

Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 7 Adresse: Postnr./by: Elme Alle 6A 8963 Auning BBR-nr.: 707-114253-001 Energimærkning oplyser om ejendommens energiforbrug og om muligheder for at reducere forbruget. Mærkningen er lovpligtig

Læs mere

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14.

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Her på skolen er vi meget interesserede i at tilbyde den bedst mulige undervisning, trivsel og service til vores elever og jer som forældre. Derfor

Læs mere

AFD. 55 - FOLLINGSVEJ INDIVIDUEL KOLLEKTIV RÅDERETSARBEJDE, OVENLYSVINDUER.

AFD. 55 - FOLLINGSVEJ INDIVIDUEL KOLLEKTIV RÅDERETSARBEJDE, OVENLYSVINDUER. AFD. 55 - FOLLINGSVEJ INDIVIDUEL KOLLEKTIV RÅDERETSARBEJDE, OVENLYSVINDUER. Ovenlysvindue OVENLYS: Din afdeling har på et afdelingsmøde vedtaget, at du har mulighed for at få etableret ovenlys i din bolig.

Læs mere

sport.dk Ung handicapidræt

sport.dk Ung handicapidræt sport.dk x- Ung handicapidræt Caroline kan det hele 18-årige Caroline Cecilie Nielsen har været til De Paralymp selv, hendes holdkammerater og hendes familie vandt hun e TEKST: KRISTIAN BANG LARSEN FOTO:

Læs mere

Søskendeproblematikken

Søskendeproblematikken Børneneuropsykolog Pia Stendevad Søskendeproblematikken - søskende til børn med epilepsi 1 Emner Tal med søskende Information til søskende Opmærksomhed til søskende Følelser hos søskende 2 Søskende positive

Læs mere

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER Anne Rosenvold er uddannet Cand. Scient. Soc. fra RUC. Hun er uddannet coach, har boet nogle år i Australien, arbejdet med ind- og udstationerede familier, hun er foredragsholder,

Læs mere

Turen går til Myanmar

Turen går til Myanmar Turen går til Myanmar kap 1 Sophie og Mads sidder i skolen, de er bedste venner. Sophie er 13 år gammel, har mørkebrunt hår og har blå brune øjne. Mads er 13 år gammel, har lyst hår og grønne øjne. De

Læs mere

navigation introduktion 1 Vejskilte og stifindere om navigationsdesign

navigation introduktion 1 Vejskilte og stifindere om navigationsdesign navigation introduktion 1 Vejskilte og stifindere om navigationsdesign navigation introduktion 2 definition Navigation betyder at beregne en kurs - at have et mål og finde ud af hvordan man lettest når

Læs mere

lave. Men i dag har jeg ikke rigtig lyst til noget som helst. Sådan har jeg det sommetider, men som regel varer det ikke så længe.

lave. Men i dag har jeg ikke rigtig lyst til noget som helst. Sådan har jeg det sommetider, men som regel varer det ikke så længe. Vi kører blade Jeg er lige kommet hjem fra skole, har klædt om, og ved ikke rigtig hvad jeg skal lave. Jeg går op på mit værelse og tager kassen med mit legetøj. I kassen ligger alt mit Tekno ingeniørsæt,

Læs mere

Legogaven fra Danmark

Legogaven fra Danmark Kapitel 12 Bire havde det ikke godt. Han trivedes ikke og udviklede sig ikke lige så let som mange af de andre. Den lille dreng kunne skifte karakter på et splitsekund. Det var som at se Dr. Jekyll og

Læs mere

Der er god økonomi og sund fornuft i at vælge energibesparende løsninger i det moderne kontorbyggeri.

Der er god økonomi og sund fornuft i at vælge energibesparende løsninger i det moderne kontorbyggeri. Løsninger til energibeelse i erhvervs- og administrationsbyggeri 50% 70% 60% Der er god økonomi og sund fornuft i at vælge energibeende løsninger i det moderne kontorbyggeri. Denne brochure giver eksempler

Læs mere

Komforten i energirenoverede boliger en spørge-undersøgelse v. Peter Svendsen, Iben Østergaard, og Mikael Grimmig

Komforten i energirenoverede boliger en spørge-undersøgelse v. Peter Svendsen, Iben Østergaard, og Mikael Grimmig Komforten i energirenoverede boliger en spørge-undersøgelse v. Peter Svendsen, Iben Østergaard, og Mikael Grimmig Gadehavegård og Engvadgård, Taastrup/Hedehusene Renoveringen - Tiltagsoversigt Udvendig

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

FutureVent Fremtidens hybride ventilationsløsning til skoler

FutureVent Fremtidens hybride ventilationsløsning til skoler FutureVent Fremtidens hybride ventilationsløsning til skoler Én samlet løsning baseret på fordelene ved naturlig og mekanisk ventilation Som noget nyt på det danske marked tilbydes nu én samlet hybrid

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Horten. Byens Netværk 22.04.10. Tekst og foto: Christina Bennetzen

Horten. Byens Netværk 22.04.10. Tekst og foto: Christina Bennetzen Horten Byens Netværk 22.04.10. Tekst og foto: Christina Bennetzen Grå skyer hviler tungt over Tuborg Havn og spejler sig i facaden på advokatfirmaet Hortens domicil, imens vi ankommer til det nye hus,

Læs mere

ENKEL OG INTUITIV STYRING AF DIN BOLIG

ENKEL OG INTUITIV STYRING AF DIN BOLIG ENKEL OG INTUITIV STYRING AF DIN BOLIG Kunne du tænke dig en nem, intuitiv og smart styring af lys, el, indeklima, tryghed og komfort i din nye bolig? Visility Smart Bolig hjælper dig til netop det, så

Læs mere

Guide. skilsmisse. Plej parforholdet på ferien. og undgå. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen

Guide. skilsmisse. Plej parforholdet på ferien. og undgå. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen Sådan bygger I parforholdet op igen Foto: Scanpix/Iris Guide Juni 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Plej parforholdet på ferien 12 sider og undgå skilsmisse Plej parforholdet på ferien

Læs mere

Guide. hvordan du kommer videre. Læs her. sider. Se dit liv i et nyt perspektiv Sådan får du det godt med dig selv

Guide. hvordan du kommer videre. Læs her. sider. Se dit liv i et nyt perspektiv Sådan får du det godt med dig selv Guide MARTS 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Læs her 12 hvordan du kommer videre sider Se dit liv i et nyt perspektiv Sådan får du det godt med dig selv GUIDE INDHOLD I DETTE HÆFTE: Side

Læs mere

Under 1 år 0 0,0% 1 år 0 0,0% 2 år 1 11,1% 3 år 3 33,3% 4 år 2 22,2% 5 år 3 33,3% 6 år 0 0,0% 7 år 0 0,0% I alt 9 100,0%

Under 1 år 0 0,0% 1 år 0 0,0% 2 år 1 11,1% 3 år 3 33,3% 4 år 2 22,2% 5 år 3 33,3% 6 år 0 0,0% 7 år 0 0,0% I alt 9 100,0% Wiemosen Hvad er dit barns alder? Under 1 år 0 0,0% 1 år 0 0,0% 2 år 1 11,1% 3 år 3 33,3% 4 år 2 22,2% 5 år 3 33,3% 6 år 0 0,0% 7 år 0 0,0% Hvad er dit barns køn? Dreng 6 66,7% Pige 3 33,3% Hvor længe

Læs mere

ONV Husene. www.m2.dk

ONV Husene. www.m2.dk ONV Husene www.m2.dk INDHOLD Arkitekttegnede huse Individualitet 4 Fleksibilitet 6 Funktionalitet 8 Kvalitet 10 Økonomi 12 Proces 14 Tid 16 M2 18 4 INDIVIDUALITET> Skræddersyet typehus INDIVIDUALITET

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

NYT Herskindskolen Maj 2011

NYT Herskindskolen Maj 2011 NYT Herskindskolen Maj 2011 Nyt personale Mit navn er Sille Aarlit Jensen, jeg er 35 år gammel og bor i Skanderborg med min mand og vores to børn. Jeg stammer egentlig fra Århus, men flyttede efter lidt

Læs mere

WAVIN GULVVARME AHC 9000-SERIEN GULVVARME STYRING CONNECT TO BETTER

WAVIN GULVVARME AHC 9000-SERIEN GULVVARME STYRING CONNECT TO BETTER WAVIN GULVVARME AHC 9000-SERIEN GULVVARME STYRING BRUG DIN TID FORNUFTIGT OG LAD OS KODE DINE KOMPONENTER WAVIN ALL INCLUSIVE Det hele er samlet og kodet på forhånd! T: +45 8696 2000 BRUG DIN TID FORNUFTIGT

Læs mere

Hair De Luxe - Hvidt i hvidt i hvidt

Hair De Luxe - Hvidt i hvidt i hvidt Hair De Luxe - Hvidt i hvidt i hvidt Sanne valgte at indrette sin nye salon, Hair de luxe, med hvide vægge, lofter og gulv samt hvide stole og behandlingspladser og lade tilbehøret stå i accentfarver,

Læs mere

KAFFEHUSET 2010 Et oplæg om hvad vi skal tænke over når vi laver rum til sådan nogle som os mennesker

KAFFEHUSET 2010 Et oplæg om hvad vi skal tænke over når vi laver rum til sådan nogle som os mennesker Et oplæg om hvad vi skal tænke over når vi laver rum til sådan nogle som os mennesker 21-04-2010 Henrik Harder 1 Hvem er jeg Jeg er blevet bedt om at holde et oplæg her i dag fordi nogle af jer gerne vil

Læs mere