Bøger Den Lille Blå Hest og Mariehønen H.C. Andersens Eventyr Hvad siger løven og andre vilde dyr Ellevilde Ellas Sommereventyr Mimbo Jimbo

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bøger Den Lille Blå Hest og Mariehønen H.C. Andersens Eventyr Hvad siger løven og andre vilde dyr Ellevilde Ellas Sommereventyr Mimbo Jimbo"

Transkript

1

2 Bøger Den Lille Blå Hest og Mariehønen KaareTone, Betaling, App Store Sød, lille fortælling om en mariehøne, der besøger en blå hest. Mariehønen tegner en tegning, der hele tiden udvikler sig. Tegningen er på et tidspunkt for uhyggelig for hesten, men så er det heldigt, at mariehønen kan viske den ud igen. Ellevilde Ellas Sommereventyr Rock Pocket AS, Gratis/Betaling, App Store En rigtig fin app fuld af farver, spræl og sjove påfund. Man kan fx få solen til at stå op og gå ned, være med til at farvelægge et maleri og trykke på en ringklokke, der får Ellas ven til at skifte udklædning. Gugimadudi TASYIdeas, Betaling, App Store En række sjove rim om blandt andet mad i madkasser, tanter, spøgelser og vejret. Med fine illustrationer til. H.C. Andersens Eventyr Lindhardt og Ringhof, Gratis, App Store H.C. Andersens kendte eventyr fortælles og illustreres, og man kan følge med i oplæsningen undervejs. I app en er der også mulighed for at købe adgang til mange eventyrfilm. Hvad siger løven og andre vilde dyr ROSINANTE&CO, Betaling, App Store Hvad siger løven og andre vilde dyr? Det kan man høre i denne app, hvor man også får en masse fakta om dyrene. Mimbo Jimbo Gyldendal, Betaling, App Store Jakob Martin Strids charmerende fortælling om den lille, blå elefant, Mimbo Jimbo, er også skøn i en digital udgave. Læs selv, eller få bogen læst højt. Mis med de blå øjne Gyldendal, Betaling, App Store Egon Mathiesens klassiker om den lille mis med de blå øjne, der drog ud for at finde landet med de mange mus. Børn elsker den stadig! Peter Pan fra Ønskeøen eventyr for børn Forlaget Propell, Gratis/Betaling, App Store Historien om drengen, der aldrig bliver voksen, i en digital udgave med stemningsfuld baggrundsmusik. Køber man hele pakken, følger der spil med samt muligheden for at optage sin egen fortællerstemme. Æ Lille Frø å synnejysk Gyldendal, Betaling, App Store Der er ingen frø så uartig og slem som Lille Frø, men der er heller ikke nogen frø, der er så sød og charmerende! Bogen fås både med og uden sønderjysk dialekt.

3 Bogstaver, ord og tal De kendte ABC-balloner LingApps, ApS, Betaling, App Store Her kan man lære alfabetet på en sjov måde. Man skal fange balloner med et bestemt bogstav. Når man har fanget fem, vises der et billede af et ord, der begynder med det pågældende bogstav. Klarer du opgaverne, får du et stort bifald. Cirkeline tæl til 10 ROSINANTE&CO, Betaling, App Store Tag med Cirkeline, Frederik og Ingolf ud i naturen, hvor de gerne vil have hjælp til at tælle skyer, sommerfugle, snegle, stjerner, osv. Matemaslik Space Time Foam, Gratis/Betaling, App Store Hvem elsker ikke slik? Her er der masser af det, og det skal tælles. App en indeholder regnestykker, en talquiz og en pakkeslik-leg med forskellige sværhedsgrader. Ordspillet Fusentast, Betaling, App Store og Google Play Der er rig mulighed for at udvide ordforrådet med denne app, der viser masser af billeder indenfor kategorier som dyr, legetøj, musikinstrumenter og frugter. Et billede vises, og der kommer en karakteristisk lyd og en pigestemme, der siger navnet på tingen/dyret. Talspillet Fusentast, Betaling, App Store Google Play Leg og læring hænger godt sammen her, hvor man tæller dyr og frugter. Spillet har forskellige sværhedsgrader, og app en indeholder også en sød tællesang. Cirkeline Tomas Landgreen, Gratis, App Store Cirkeline laver masser af sjov i sin tegners værelse. Vær med til at spille på xylofon, tegne med kridt og blomster, farvelægge maleark, spille vendespil, tænde fyrværkeri og skifte tøj på den lille alf. Flunker Bøger Krea Media A/S, Gratis, App Store De sjove flunker er børnenes favoritter, når det gælder om at finde ting på detaljerede tegninger fulde af ballade og skøre påfund. Vælg en bog og en side, og det bliver sagt højt, hvad du skal lede efter. Leg med Dora MTV Networks, Betaling, App Store Dora Udforskeren, som man også kan følge med på eventyr i fjernsynet, er klar med tre sjove spil i sin app: Puslespil, huskespil og Find mig, hvor man skal matche billeder. Magnus og Myggen Film og Fis Krea Media A/S, Gratis, App Store Første film er gratis, og derefter kan man købe flere af de charmerende film med de to gode venner. Her er også vendespil, ordleg og puslespil at fornøje sig med. Rasmus Klump Egmont, Gratis, App Store og Google Play Rasmus Klump og hans venner er bare ikke til at stå for. I app en om ham, kan man bl.a. lave lækre pandekager, spille kryds og bolle samt finde de forskellige figurer på sjove myldrebilleder.

4 Skæg og ballade ClickySticky invocore/merge Mobile Inc., Betaling, App Store og Google Play Man laver her sin egen lille mini-film, hvor der indsættes klistermærker med fx dyr, mennesker, fly og skyer i forskellige landskaber. Filmen kan justeres løbende og blive mere og mere spændende. Farvemonster - lær farverne! Wombi Apps, Betaling, App Store og Google Play Et sultent monster skal have hjælp med at finde det mad, han lige har lyst til. Det skal være med den rette farve, ellers spytter han det ud igen. Flyttefjæs med Carsten og Gitte Copenhagen Bombay, Gratis, App Store Flemming med et numse-ansigt vil gerne skifte udseende. Han har en drøm om, hvordan han skal se ud. Kan han mon få sin drøm opfyldt? LEGO DUPLO ZOO The LEGO Group, Gratis, App Store og Google Play Det er ikke kun på børneværelset, at der kan bygges med Legoklodser. I denne fantasifulde app er der rig mulighed for at bygge og hjælpe kaninen og giraffen på de udfordringer, de møder på deres vej til løvens fødselsdag. Miny Moe Car Blinq, Betaling, App Store For alle bilfans! Udover, at man får lov til at styre en bil, kan man også være med til at reparere den, når fx pindsvinepigge har punkteret et dæk. Vroom, Vroom. Piratskatten - et memory-spil Wombi Apps, Gratis/Betaling, App Store og Google Play Som en rigtig pirat skal du vende guldmønter med kranier på, og finde de piratting, der passer sammen. Sneak HD Made In Me, Betaling, App Store Shhyyy! Du skal være stille og gemme dig godt, hvis du skal se monsteret, som man kan få frem med lokkemad. Hvis du siger en lyd, kan det være monsteret opdager dig og tager et billede af dig. Snuttefilm Bullitt Film, Gratis, App Store Små, nuttede tegnefilm, der er baseret på Anna-Clara Tidholms småbørnsbilledbøger. Man kan også lege med figurerne fra filmene. Især velegnet til de mindste børn. Waka Space Wakajaka, Betaling, App Store En tur ud i rummet må være drømmerejsen for de fleste børn. Man starter med at bygge sig en rumraket, og så bliver man ellers skudt ud i rummet, hvor mystiske ting sker.

5 Tegn og mal Lyde Drawing Pad Darren Murtha Design, Betaling, App Store og Google Play Tegneblok. Rigtig sjov tegneapp, hvor man kan fx med udgangspunkt i sine egne fotografier kan kreere superfine tegninger med pensler, stempler, klistermærker, kridt, osv. Kaleidoscope Drawing Pad Bejoy Mobile, Gratis, App Store Der er nærmest som magi, når man laver smukke kalejdoskop-tegninger med denne app. Tegningerne kan endda blive levende i en lille film. Paint my wings Toca Boca AB, Betaling, App Store Her kan man farvelægge sommerfuglevinger med prikker, streger og striber i skønne farver. Man kan tage et billede til kamerarullen, når man er færdig med at dekorere. Cat Piano Meow Yuan Zhou, Gratis, App Store Er en killings miaven ikke bare noget af det sødeste? Nu kan man spille klaver med kattelyden! Tryk bare løs på tangenterne. Lydlotto HD Dansk Jetmobile, Betaling, App Store Rigtig sjov app, hvor man skal gætte hvilken lyd, der passer til tre billeder, der bliver vist. Det kan være hverdagsting i hjemmet, dyr, transportmidler, osv. Sound Touch Sound Touch Interactive, Gratis/Betaling, App Store og Google Play Hvordan er det nu en ugle lyder? Og en harmonika? Det kan man hurtigt finde ud af her, hvor forskellige dyr, transportmidler og musikinstrumenter præsenteres med et billede samt lyden og udtalen af tingene. Pi Casso Min egen kunstmalebog Holstein og Schmidt ApS, Gratis, App Store Det er aldrig for tidligt at begynde som kunstner. Med Pi Casso kan man male Mona Lisa, Skriget og andre berømte kunstværker.

6 (Næsten) ligesom i den virkelige verden Bamba Burger Mezmedia, Gratis, App Store Træd ind i en burgerbar og lav din egen yndlingsmenu. Der er et væld af muligheder. Hvad med en milkshake med dinosaurus eller troldmandssmag? Cookie Doodle Shoe the Goose, Betaling, App Store Hvem elsker ikke at bage kager? Skær smør, knæk æg, hæl mel i en skål og rør rundt. Efter en tur i ovnen, skal kagen skæres ud og pyntes. Mums! I Mommy K & N Ventures, Gratis/Betaling, App Store Når omsorgsgenet skal plejes, er I Mommy perfekt. Man laver sin drømme-baby og giver hende/ham sutteflaske, en ren ble og et bad. Baby svarer enten ved at grine eller græde. Pepi Bath Pepi Play, Gratis/ Betaling, App Store og Google Play Her læres gode manerer! En pige og en dreng skal have hjælp med at vaske hænder, klippe negle, pudse næse og rede hår. Man kan også hjælpe dem med at tage deres beskidte tøj af, vaske det og hænge det til tørre. Pepi Tree Pepi Play, Gratis/ Betaling, App Store og Google Play Det er ren idyl, når man åbner denne app, idet man straks hører fuglekvidder og kommer i selskab med skovens sødeste dyr, som man kan fodre. Toca Store Tocca Boca AB, Betaling, App Store Hvad skulle det være? I Toca Store kan du få alverdens ting og betale med mønter fra din pung. Ideel app, hvis man er to om en tablet. Pearly Tappaz, Gratis/ Betaling, App Store og Google Play Træt af at have perler liggende ud over hele gulvet? I Pearly kan man lave masser af perleplader helt uden oprydning bagefter. Udarbejder: Marianne Agger Illustrator: Anders Arhøj Udgiver: Biblioteksmedier as, Ballerup 2013 Tryk: Nofoprint, Helsingør Varenr.:

Håndbog i mediepædagogik

Håndbog i mediepædagogik Håndbog i mediepædagogik Til hjælp for pædagoger i Daginstitution Dagnæs. Hvorfor bruge medier i institutionen? Børnene er født ind i medieverdenen. Leg og læring ruster børn til en bedre skole start.

Læs mere

Apps er tænkt inddelt i en række mapper, så ipad'en bliver overskuelig i anvendelse

Apps er tænkt inddelt i en række mapper, så ipad'en bliver overskuelig i anvendelse Apps er tænkt inddelt i en række mapper, så ipad'en bliver overskuelig i anvendelse ipads anvendes ofte af både børn og voksne og til både voksen- og børneaktiviteter. Dette afspejles i udvalget/de foreslåede

Læs mere

Forord. God fornøjelse! Esbjerg Kommunes Børnebiblioteker

Forord. God fornøjelse! Esbjerg Kommunes Børnebiblioteker Gode apps til børn Forord I denne folder har vi forsøgt at samle en god blanding af sjove og lærerige apps til glæde for både børn og voksne. Folderen indeholder apps til både Android tablets (Google Play)

Læs mere

Odense Centralbibliotek. Gode apps til børn

Odense Centralbibliotek. Gode apps til børn Odense Centralbibliotek Gode apps til børn Apps til de mindste skæg og ballede, men også læring Både AppStore og Google Play vrimler med apps til de mindste - lige fra de mindre gode apps til de helt fantastiske.

Læs mere

Dit barns sprogudvikling år. et fælles ansvar

Dit barns sprogudvikling år. et fælles ansvar Dit barns sprogudvikling - 0-3 år et fælles ansvar Udviklende sprogmiljø Ved du, at dit barn ved fødslen: allerede har arbejdet med sprog i flere uger? kan skelne mellem forskellige sproglyde? Ved du,

Læs mere

Bøger til de voksne. Den første skoledag. Ideer til at skabe sammenhold i dit barns klasse.

Bøger til de voksne. Den første skoledag.   Ideer til at skabe sammenhold i dit barns klasse. Bøger til de voksne Forældre kan have mange overvejelser, når deres barn skal starte i skole. Hvad vil det sige at være skoleparat? Hvordan ruster jeg mit barn og støtter op om dets læring? Bare rolig

Læs mere

Forord. God fornøjelse! Esbjerg Kommunes Børnebiblioteker

Forord. God fornøjelse! Esbjerg Kommunes Børnebiblioteker Gode apps til børn Forord I denne folder har vi forsøgt at samle en god blanding af sjove og lærerige apps til glæde for både børn og voksne. Folderen indeholder apps til både Android tablets (Google Play)

Læs mere

Stav med professor X Lær de store og små bogstaver.

Stav med professor X Lær de store og små bogstaver. WriteReader Ny ipad- app for børn i alderen 4-10 år, lærer børn at læse gennem skrivning. App en er udviklet og testet af folkeskolelære i samarbejde med ledende danske forskere. WriteReader er en ipad-

Læs mere

Katalog over apps. Anmeldelse af APPS, som vi bruger i vores pædagogiske praksis i Daginstitution Brædstrup.

Katalog over apps. Anmeldelse af APPS, som vi bruger i vores pædagogiske praksis i Daginstitution Brædstrup. Katalog over apps Anmeldelse af APPS, som vi bruger i vores pædagogiske praksis i Daginstitution Brædstrup. 1 Beskrivelse af katalog Dette katalog indeholder de apps vi arbejder med i hverdagen i Daginstitution

Læs mere

Serier. = 1 år. = 2 år = 3 år

Serier. = 1 år. = 2 år = 3 år Serier Nogle gange finder man en bog, der bare liiiige er det, man har ledt efter. Man kan endda være så heldig, at der findes flere i samme serie. Heksen Mimi - bøgerne af Kathleen Amant Hekse plejer

Læs mere

Dyr Animal Captain Børnespil til babyer Hr. Bjørns børnespil i skoven Animal Zoom Quiz Insektastisk Lær via eventyr Børnespil med dyr i havet.

Dyr Animal Captain Børnespil til babyer Hr. Bjørns børnespil i skoven Animal Zoom Quiz Insektastisk Lær via eventyr Børnespil med dyr i havet. Dyr Animal Captain Italic ApS, App Store, Betaling I denne app er du kaptajnen, der transporter forskellige dyrearter på en lille færge. Aber, elefanter, slanger, tigere og mange andre dyr skal med færgen,

Læs mere

Artikel vedr. Ipad og computer som pædagogisk redskab til arbejdet med ressourcebørn. Pædagogisk tidsskrift 0-14 nr. 3/2012 Dansk Pædagogisk Forum:

Artikel vedr. Ipad og computer som pædagogisk redskab til arbejdet med ressourcebørn. Pædagogisk tidsskrift 0-14 nr. 3/2012 Dansk Pædagogisk Forum: Artikel vedr. Ipad og computer som pædagogisk redskab til arbejdet med ressourcebørn. Artiklen er publiceret i: Pædagogisk tidsskrift 0-14 nr. 3/2012 Dansk Pædagogisk Forum: Oliver spiller et af sine ynglings

Læs mere

Tema DIALOGISK LÆSNING. 12 billedbøger. der er gode at læse højt og tale om

Tema DIALOGISK LÆSNING. 12 billedbøger. der er gode at læse højt og tale om Tema DIALOGISK LÆSNING 12 billedbøger der er gode at læse højt og tale om w Når vi læser for vores børn er det ofte os der læser og barnet der lytter. Ved dialogisk læsning skaber du et samspil mellem

Læs mere

Flere gode bøger 36 måneder

Flere gode bøger 36 måneder Flere gode bøger 36 måneder Lån dem på biblioteket. Køb dem i boghandlen. På nettet. I supermarkedet. Børn elsker bøger Nikolaj er mørkeræd Af Peter Malherbes Jensen og Karin Hultman En lille billedbog

Læs mere

(NÆSTEN) SOM I DEN VIRKELIGE VERDEN HVAD KAN MAN MED KROPPEN?

(NÆSTEN) SOM I DEN VIRKELIGE VERDEN HVAD KAN MAN MED KROPPEN? HVAD KAN MAN MED KROPPEN? BabyTummel Lene Madsen/LM fysioterapi, Gratis, App Store og Google Play Fysioterapeut Lene Madsen har udviklet denne app, der er en gave til forældre med små børn. Her er gode

Læs mere

Inspiration til gode bøger under juletræet

Inspiration til gode bøger under juletræet Inspiration til gode bøger under juletræet Ca. 1½-2 år I den alder skal bøgerne være solide, farverige og ikke for store, børnene skal selv kunne tumle dem. David McKee: Elmers farver, Elmers dag, Elmers

Læs mere

Velkommen til Snowy s verden

Velkommen til Snowy s verden Velkommen til Snowy s verden Har du hørt om den glade ski-bæver Snowy og hans venner Izzy og Fnuggy? Snowy er en sjov og modig bæver, der aldrig kan få nok af action, leg og skæg ude i sneen. Han er ivrig

Læs mere

IntoWords. Dansende bogstaver. Se bogstavlyde. Vokaljagt

IntoWords. Dansende bogstaver. Se bogstavlyde. Vokaljagt IntoWords Læse- og skriveværktøj med oplæsning og ordforslag til dansk og engelsk baseret på teknologien fra det kendte værktøj CD-ORD. Dansende bogstaver Se bogstavlyde Dansende Bogstaver giver barnet

Læs mere

Tema. Sprog og leg. 12 Apps. til Ipad for børn 0-11 år

Tema. Sprog og leg. 12 Apps. til Ipad for børn 0-11 år Tema Sprog og leg 12 Apps til Ipad for børn 0-11 år Apps til børn er en jungle, og det kniber ofte med kvaliteten. En god børne-app skal både være underholdende og enkel, ellers mister barnet hurtigt interessen.

Læs mere

Kaninen pixeline. Af Kit G. Laugesen

Kaninen pixeline. Af Kit G. Laugesen Kaninen pixeline Af Kit G. Laugesen indledning Storyline er en lille historie om kaninen pixeline som godt kan lide farver. Målgruppe er dagpleje/vuggestuebørn i alder 1-3år,da jeg selv er dagpleje er

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

Børnehavebarnets. Sprog. Ishøj Kommune. PPR Center Talepædagoerne

Børnehavebarnets. Sprog. Ishøj Kommune. PPR Center Talepædagoerne Børnehavebarnets Sprog Ishøj Kommune PPR Center Talepædagoerne 1 Forskning har vist, at allerede i de sidste måneder af svangerskabet kan barnet skelne mellem kendte og ukendte stemmer og reagere på forskellige

Læs mere

Ideer til IT og ipad i dagtilbud

Ideer til IT og ipad i dagtilbud Ideer til IT og ipad i dagtilbud Konkrete forløb sorteret efter læreplanstemaer Samlet og redigeret af Lone Adamsen, ITleg.dk Indhold Forord hvordan bruges denne publikation... 9 Del I Læreplanstemaerne...11

Læs mere

Tale til vinderen af PLCF s Børnebogspris 2017

Tale til vinderen af PLCF s Børnebogspris 2017 Tale til vinderen af PLCF s Børnebogspris 2017 Du, Mis, har du nogensinde følt dig ensom og håbet på, at der et eller andet sted i verden var en ven, som syntes, at du var god nok, som du var? spurgte

Læs mere

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning: 0-3 årige Gør det kort Helt små børn kan kun koncentrere sig i kort tid. Når dit barn ikke gider mere, så stop. 5 minutter er lang tid

Læs mere

Var giraffen opfundet i gamle dage?

Var giraffen opfundet i gamle dage? Var giraffen opfundet i gamle dage? Af Niels Lund og Charlotte Pardi En bog om hvordan den videbegærlige Emma kører rundt med sin stakkels far, der lader sig rive med af Emma s nådesløse og småfolkelige

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. LÆS MERE PÅ www.forlaget.ingersen.dk

Indholdsfortegnelse. LÆS MERE PÅ www.forlaget.ingersen.dk Gratis prøveversion Sjov Med Paptallerkener Copyright: 2005 Agnes Ingersen 1. udgave, 1. oplag. Forfatter: Agnes Ingersen Udgiver: Forlaget Ingersen Assentorpvej 42 4295 Stenlille Epost: forlaget@ingersen.dk

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Gratis skaffer 49 kroner

Gratis skaffer 49 kroner Kim Fupz Aakeson og Niels Bo Bojesen VITELLO Gratis skaffer 49 kroner Gyldendal Leg og Lær VITELLO skaffer 49 kroner Jeg hedder Jeg er år Jeg bor Jeg har fødselsdag den Min livret er Min mor hedder Min

Læs mere

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng Projekt Godnat CD Se jeg ligger i min seng Se mig jeg ligger i min seng x 2 Og tænker på alle de skøre ting som jeg så ud-i-haven her idag Uh-ha - Jeg tror - jeg så en stor giraf, men dens prikker de var

Læs mere

Tema DEN FØRSTE LÆSNING 12 GODE SERIER TIL DIG DER ER I GANG MED AT KNÆKKE LÆSEKODEN

Tema DEN FØRSTE LÆSNING 12 GODE SERIER TIL DIG DER ER I GANG MED AT KNÆKKE LÆSEKODEN Tema DEN FØRSTE LÆSNING 12 GODE SERIER TIL DIG DER ER I GANG MED AT KNÆKKE LÆSEKODEN At lære at læse er hurtig og nemt for nogle børn, mens andre skal igennem mange kampe for at nå dertil. Der er flere

Læs mere

Hvordan kan I som forældre støtte jeres barns sprogudvikling?

Hvordan kan I som forældre støtte jeres barns sprogudvikling? Hvordan kan I som forældre støtte jeres barns sprogudvikling? Som forældre er I de betydningsfulde voksne, der først og fremmest kan og skal støtte jeres barns sprogudvikling. Derfor er det vigtigt for

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Ipad projekt Charlottehøj 2013

Ipad projekt Charlottehøj 2013 Ipad projekt Charlottehøj 2013 1. 8.00-8.30 Kaffe/Rundstykker 2. 8.30-9.30 Mediepædagogik og Digital Dannelse. Eksempel på Emnearbejde. 3. 9.30-10.30 Opsætning af IPADS 4. 10.45-11.45 Eksempler på sprogstimulerende

Læs mere

I landet med den store ordfabrik

I landet med den store ordfabrik I landet med den store ordfabrik Af Agnés de Lestrade og Valeria Docampo På dansk v/dal Michaelsen En meget poetisk billedbog, der sætter fokus på sprog og ord. Den får os til at tænke over alt det, der

Læs mere

Spirens store ønske. - en tegnet fortælling om spirer. Martin Frøsig & Miriam Sasha Sommer Forlaget Friske Spirer

Spirens store ønske. - en tegnet fortælling om spirer. Martin Frøsig & Miriam Sasha Sommer Forlaget Friske Spirer Spirens store ønske - en tegnet fortælling om spirer Martin Frøsig & Miriam Sasha Sommer Forlaget Friske Spirer Spirens store Ønske Forlaget Friske Spirer info @ friskespirer.dk www.forlagetfriskespirer.dk

Læs mere

Flere gode bøger 18 måneder

Flere gode bøger 18 måneder Flere gode bøger 18 måneder Lån dem på biblioteket. Køb dem i boghandlen. På nettet. I supermarkedet. Børn elsker bøger En sandwich med 10 lag Af Annette Herzog og Kamilla Christiansen En tællebog med

Læs mere

Læsning og skrivning i børnehaveklassen

Læsning og skrivning i børnehaveklassen Læsning og skrivning i børnehaveklassen Center for Skoler og Dagtilbud Kære forælder Gensidige forventninger Børn begynder i skolen med store forventninger om at lære at læse. Som forælder har du sikkert

Læs mere

Lotte Salling. Snakkepakker. sprogudviklende aktiviteter til hele året. Bogen er udviklet i samarbejde med Bente Bruun og Bodil Knutz

Lotte Salling. Snakkepakker. sprogudviklende aktiviteter til hele året. Bogen er udviklet i samarbejde med Bente Bruun og Bodil Knutz Lotte Salling Snakkepakker sprogudviklende aktiviteter til hele året Bogen er udviklet i samarbejde med Bente Bruun og Bodil Knutz Illustrationer af Marie Zeuthen Andersen og Lene Sørensen Lotte Salling

Læs mere

DIN SPROGVERDEN I SYDSLESVIG

DIN SPROGVERDEN I SYDSLESVIG SPROGFOLDER 0-6 ÅR DIN SPROGVERDEN I SYDSLESVIG handler om glæden ved at tale, skrive, læse og fællesskabet, der udspringer af det Dansk Skoleforening for Sydslesvig e.v. Sprog & LÆSNING I DAGINSTITUTIONEN

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 16 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge16_Eventyr.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 16 l Eventyr Det har sneet, og alt er hvidt. Hipp

Læs mere

Velkommen til Uglestuen, som du skal starte på d.

Velkommen til Uglestuen, som du skal starte på d. KÆRE Velkommen til Uglestuen, som du skal starte på d. vi glæder os til at være sammen med dig og vi håber vi får et godt samarbejde med din mor og far. Her er din stue, den hedder UGLESTUEN. Side 1 De

Læs mere

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Undervisningsmateriale 0.-4. klasse Lidt om Museum Ovartaci Museum Ovartaci er et lidt anderledes kunstmuseum, fordi kunsten her er lavet af kunstnere,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 12 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge12_herborjeg.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 12 l Her bor jeg Hopp er på vej hen

Læs mere

Dinosaurus. Dino - Drage - 07. Dino - Mammut - 06. Dino - Tyrannosaurus Rex - 05. Dino - Triceratops - 04. Dino - Sauropod/Langhals - 03

Dinosaurus. Dino - Drage - 07. Dino - Mammut - 06. Dino - Tyrannosaurus Rex - 05. Dino - Triceratops - 04. Dino - Sauropod/Langhals - 03 Dinosaurus Dino - Drage - 07 Dino - Mammut - 06 70x 70 cm, 100 x 100 cm 70x 70 cm, 100 x 100 cm Dino - Tyrannosaurus Rex - 05 Dino - Triceratops - 04 70 x 70 cm, 100 x 100 cm 30 x 14 cm, 55 x 25 cm, 70

Læs mere

Anvendelse af digitale medier i det pædagogiske arbejde

Anvendelse af digitale medier i det pædagogiske arbejde DAGINSTITUTION LANGMARK Anvendelse af digitale medier i det pædagogiske arbejde Inspiration til personale og forældre Udarbejdet af: Gül Fidan Tekman, Lea Beckgård Jensen, Winnie Bisgaard, Betina Kristensen

Læs mere

Dinosaurus. Dino - Drage - 07. Dino - Mammut - 06. Dino - Triceratops - 04. Dino - Tyrannosaurus Rex - 05. Dino - Sauropod/Langhals - 03

Dinosaurus. Dino - Drage - 07. Dino - Mammut - 06. Dino - Triceratops - 04. Dino - Tyrannosaurus Rex - 05. Dino - Sauropod/Langhals - 03 Dinosaurus Dino - Drage - 07 Dino - Mammut - 06 30x30cm Kr. 89,- 40x40cm Kr. 149,55x55cm Kr. 249,- 70x70cm Kr. 399,100x100cm Kr. 499,- 30x30cm Kr. 89,- 40x40cm Kr. 149,55x55cm Kr. 249,- 70x70cm Kr. 399,100x100cm

Læs mere

Indskoling et legende og lærende univers

Indskoling et legende og lærende univers Indskoling et legende og lærende univers Litteraturundervisning Digtning Produktion af bøger Læsning - dialogisk læsning Det første projektarbejde Helle Frost 1.sep.10 CFU Aalborg Litteraturundervisning

Læs mere

Du må være med! -5. Den, der er lidt mærkelig

Du må være med! -5. Den, der er lidt mærkelig Du må være med! -5 Den, der er lidt mærkelig Mål: Det er ubehageligt at blive holdt udenfor, men Jesus holder ingen udenfor. Han inkluderer hvert eneste menneske. Børnene må komme til den overbevisning,

Læs mere

Hvad er det du siger -1

Hvad er det du siger -1 Hvad er det du siger -1 Guds ord skaber Mål: Børn indser, hvor meget godt Gud har skabt ved sit ord. Når Gud taler, så sker det. Det bliver ligesom, han har sagt sikken en magt Gud har, og hvor er det

Læs mere

storebror til tvillinger

storebror til tvillinger Marianne Grymer Bargeman 1 + 2 = 3 storebror til tvillinger Illustreret af Sus Borgbjerg/JE:SU 1 + 2 = 3 Storebror til tvillinger Af Marianne Grymer Bargeman Illustrationer: Sus Borbjerg/JE:SU/Gul Stue

Læs mere

Sjove Klip For Børn Klip der er lette at lave

Sjove Klip For Børn Klip der er lette at lave Gratis prøve Agnes Ingersen Sjove Klip For Børn Klip der er lette at lave Foto Claus Eliasen Denne bog er dedikeret min far der døde 5 dage før færdiggørelsen af bogen. Forlaget Ingersen www.forlagetingersen.dk

Læs mere

Observationer i vuggestuen

Observationer i vuggestuen 1 Observationer i vuggestuen 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Lotte = Mommy Maria = Mor Mille og Ida= Ida og Marias døtre Institutionen: Vuggestuen er en del

Læs mere

SJOV MED GOOGLY FRUIT!

SJOV MED GOOGLY FRUIT! SJOV MED GOOGLY FRUIT! HVOR GEMMER GUSTAV GULEROD SIG? ÆSA ÆBLE AFSLØRER, HVORDAN HUN FORVANDLER SIG TIL LÆKRE ÆBLERINGE SJOV TIL DEN LANGE KØRETUR Bliv venner med frugt og grønt TITTEBØH! HEJSA! VI ER

Læs mere

Emmas amulet af Jørn Jensen Emma har fået en amulet. Den giver held. Det tror Mads ikke på. Især ikke da en fugl rammer Emma med en klat.

Emmas amulet af Jørn Jensen Emma har fået en amulet. Den giver held. Det tror Mads ikke på. Især ikke da en fugl rammer Emma med en klat. Emmas amulet Emma har fået en amulet. Den giver held. Det tror Mads ikke på. Især ikke da en fugl rammer Emma med en klat. Erik tester bil af Torsten Bengtsson Fars bil skal til syn. Bilen skal testes

Læs mere

Apps anvendt i et rehabiliterende perspektiv til børn og unge

Apps anvendt i et rehabiliterende perspektiv til børn og unge Apps anvendt i et rehabiliterende perspektiv til børn og unge Teknologikonferencen 2013 1 Agenda Vigtige indstillinger Indstillingsmuligheder Nye muligheder med IOS 7 Gennemgang af apps Diverse apps til

Læs mere

Alfons og Cirkeline Udarbejdet af indskolingslærerne 2011 Haderslev Realskole.

Alfons og Cirkeline Udarbejdet af indskolingslærerne 2011 Haderslev Realskole. På Haderslev Realskole har temakasserne fra CFU UC Syddanmark: Alfons og Cirkeline Et tema til litteraturundervisning. Givet inspiration til følgende undervisningsforslag, som indskolingslærerne har givet

Læs mere

Læsning og skrivning i 1. og 2. klasse

Læsning og skrivning i 1. og 2. klasse Læsning og skrivning i 1. og 2. klasse Center for Skoler og Dagtilbud Kære forælder Børn begynder i skolen og glæder sig til at lære at læse. Dit barn glæder sig sikkert også til at lære at læse og få

Læs mere

- styrk dit barns sprog

- styrk dit barns sprog Dialogisk oplæsning - styrk dit barns sprog Serier fra 2-3 år Serien om Lille Lotte af Åsa Karsin Lotte elsker at lege sammen med sine venner og sin lillebror, og de må ofte lægge krop til Lottes mange

Læs mere

Flere gode bøger 6 måneder

Flere gode bøger 6 måneder Flere gode bøger 6 måneder Lån dem på biblioteket. Køb dem i boghandlen. På nettet. I supermarkedet. Børn elsker bøger Tre små kinesere - og fire andre børnesange Af Dina Gellert Denne bog er del af en

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING

BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING På billedskole eller til maling og tegning kan du være kreativ og prøve at lave kunst på forskellige måder og med forskellige materialer. Tit

Læs mere

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord?

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord? 1 LÆSEFIDUSENS ORDSKOV Som supplement til elevhæftet Læsefidusens Ordskov er her en række oplæg. Det er en del af idegrundlaget, at oplæg til nye ordtræer præsenteres gennem en lille fortælling. Her er

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

Vuggestue området. Bevægelse og leg. Muse workshop for de helt små

Vuggestue området. Bevægelse og leg. Muse workshop for de helt små Vuggestue området Vi har i år lavet et separat område kun for vuggestuer, så alle vuggestueaktiviteter r samlet et sted og de små ben ikke skal bruge al deres energi på at gå mellem de sjove aktiviteter.

Læs mere

Gud har en plan -4. Plan nr. 4: Jeg vil bruge dig!

Gud har en plan -4. Plan nr. 4: Jeg vil bruge dig! Gud har en plan -4 Plan nr. 4: Jeg vil bruge dig! Mål: Fortæl børn om Guds plan nr. 4: At Gud vil bruge dem. Gud har skabt mennesker, fordi han ønsker et samarbejde med dem. Han har givet jorden til mennesker,

Læs mere

dfluer/ Dansk spilråd: 23 anbefalinger af apps: http://www.danskspilraad.dk/2012/04/16/23-anbefalinger-af-apps-til-iphoneipad/

dfluer/ Dansk spilråd: 23 anbefalinger af apps: http://www.danskspilraad.dk/2012/04/16/23-anbefalinger-af-apps-til-iphoneipad/ Spil på din ipad. En del af jer må have det som jeg har haft det - elsker brætspil men har gået langt uden om pc-osv-spil. Det har min ipad lavet om på. Det sidste år har jeg spillet Wordfeud hver dag

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder

Læs mere

Kreativ leg og læring med ipad

Kreativ leg og læring med ipad Kreativ leg og læring med ipad Ideer til aktiviteter for børn og forældre Samlet og bearbejdet af Lone Adamsen Lone Adamsen Kreativ leg og læring med ipad Ideer til aktiviteter for børn og forældre Udgiver:

Læs mere

ktive fortællinger, rim og remser

ktive fortællinger, rim og remser Skrevet af Lotte Salling Illustreret af Jarl Egeberg ktive fortællinger, rim og remser dialogisk læsning med børn Bogen er skrevet med støtte fra Kunstrådets Litteraturpulje Indhold Aldersopdelt indholdsfortegnelse.....................................

Læs mere

Det lover jeg dig -4

Det lover jeg dig -4 Det lover jeg dig -4 Se det, som Gud har lovet. Mål: I dag skal vi glæde os over, at vi en dag skal se alle Guds løfter blive opfyldt. Når vi bliver ved med at høre, tro og søge Guds løfter, vil vi også

Læs mere

familieforlaget glade bøger til glade børn

familieforlaget glade bøger til glade børn Vi har været på lageret og har hentet en stor stak bøger hjem. Så nu kan du købe 1 bogpakke med 10 bøger i for kun 239 kroner. Du sparer 359,50 kr. De 10 bøger i pakken er: Strit og Snøfte Dracula Strit

Læs mere

Søren Jessen. Mallebuh. Søren Jessen. Kobberdragen. 1. e-bogs udgave 2011 ISBN 978-87-92805-00-3. Søren Jessen og forlaget Mallebuh 2011

Søren Jessen. Mallebuh. Søren Jessen. Kobberdragen. 1. e-bogs udgave 2011 ISBN 978-87-92805-00-3. Søren Jessen og forlaget Mallebuh 2011 Søren Jessen Søren Jessen Kobberdragen 1. e-bogs udgave 2011 ISBN 978-87-92805-00-3 Søren Jessen og forlaget Mallebuh 2011 Denne bog er beskyttet af lov om ophavsret. Kopiering til andet end personlig

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

ARV. Luciaoptog. www.furbib.dk. barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner. klassikere brætspil rim & remser sanglege

ARV. Luciaoptog. www.furbib.dk. barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner. klassikere brætspil rim & remser sanglege Luciaoptog Nattergalen skal findes sæsonprogram børn efterår 2015 furesø bibliotek & borgerservice Zebra-ze-ze ARV Brætspilscafé Mis med de blå øjne R barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner

Læs mere

Emner til fag og temaer til eleverne på EMU yngste

Emner til fag og temaer til eleverne på EMU yngste Emner til fag og temaer til eleverne på EMU yngste Yngste 0.-3. klasse Humanistiske fag: Dansk, kristendomskundskab og engelsk U-lande Her kan du se billeder og læse om fattige børn, og børn der arbejder

Læs mere

Dagsorden/referat forældremøde indskoling: ugedag: dato: fra-til: lokale: Ref.: torsdag 05/ Klokken Indskolingens lokale

Dagsorden/referat forældremøde indskoling: ugedag: dato: fra-til: lokale: Ref.: torsdag 05/ Klokken Indskolingens lokale Dagsorden/referat forældremøde indskoling: ugedag: dato: fra-til: lokale: Ref.: torsdag 05/9-2019 Klokken 19.00 21.00 Indskolingens lokale pkt. Dagsorden Referat Alle børn er repræsenteret til dagens forældremøde.

Læs mere

Dialogisk oplæsning - og højtlæsningens betydning for børns sprogtilegnelse

Dialogisk oplæsning - og højtlæsningens betydning for børns sprogtilegnelse Dialogisk oplæsning - og højtlæsningens betydning for børns sprogtilegnelse Hvorfor læse med børn? Den gode oplevelse æstetisk/litterær Hyggeligt og rart. Nærhed og fællesskab Litteratur og kultur Viden

Læs mere

Magnus og Myggen Leg og lær med Magnus & Myggen Walkthrough

Magnus og Myggen Leg og lær med Magnus & Myggen Walkthrough Denne Walktrough fører dig igennem højdepunkterne i Magnus og Myggen Leg og lær med Magnus & Myggen. Du vil dog gå glip af glæden ved at opdage tingene selv og du vil også gå glip af mange af dialogerne

Læs mere

Respekt! Jeg frygter Gud! -2

Respekt! Jeg frygter Gud! -2 Respekt! Jeg frygter Gud! -2 Jeg siger undskyld. Mål: Børnene ser værdien og vigtigheden i at sige undskyld til Gud. De lærer, at der altid er en vej tilbage, når de har fejlet. Bibeltekst: Jonas Bog 2,

Læs mere

Mediepædagogik i Mejsen

Mediepædagogik i Mejsen Mediepædagogik i Mejsen Medielege med kamera og computer Billederne er taget af børn, pædagoger og Klaus Thestrup i den integrerede daginstitution Mejsen imellem august 2007 og april 2008 18 Mediepædagogik

Læs mere

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende.

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende. Du skal lære o o o o o At tale om, hvad der sker i filmen på dansk. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmen. At læse og forstå korte tekster om filmen på dansk. At skrive ord og sætninger om

Læs mere

Pædagogisk vejledning http://filmogtv.mitcfudk

Pædagogisk vejledning http://filmogtv.mitcfudk Side 1 af 5 Tema: mobning, sammenhold og venskab Fag: dansk Målgruppe: indskolingen Produceret af Nordisk film Udsendelses år: 2005 Varighed: 65 min. Filmen, Fuglekrigen i kanøfleskoven, handler om to

Læs mere

Afrapportering pædagogisk læreplan :

Afrapportering pædagogisk læreplan : Afrapportering pædagogisk læreplan 2015-2017: Afdeling: Børnehaven Essenbækken. Aktivitetstema: Kulturelle udtryksformer og værdier: Æstetiske oplevelser Skabende praksis Traditioner og værdier Kultur

Læs mere

Engle synger for hyrderne

Engle synger for hyrderne LUK 2,1; 1 THESS 4,16-17; ÅB 1,7; 14,1-3; 21; 22; ; DEN STORE MESTER, S. 25-28; VIDNESBYRD FOR MENIGHEDEN, BIND 1, S. 60-61, 67-70 Engle synger for hyrderne Huskevers: Med evig kærlighed har jeg elsket

Læs mere

Humlebi. AKTIVITETER Byg et fint lille humlebibo af pinde og mos. Find en blomst som I kan give til humlebien. Humlebien kan suge nektar fra blomsten.

Humlebi. AKTIVITETER Byg et fint lille humlebibo af pinde og mos. Find en blomst som I kan give til humlebien. Humlebien kan suge nektar fra blomsten. Sneglen Sneglene bor i skoven. De kan lide at gemme sig under blade og træstykker. Hvis det har regnet kommer de frem. Snegle er hermafroditter, dvs. at de både er han og hun i samme krop. Gå på jagt efter

Læs mere

Lærereksemplar. kun til lærerbrug. Mit navn: Min klasse: Min skole: Jeg har fødselsdag måned og dato. Så mange år er jeg: år 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Lærereksemplar. kun til lærerbrug. Mit navn: Min klasse: Min skole: Jeg har fødselsdag måned og dato. Så mange år er jeg: år 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 Mit navn: Så mange år er jeg: år 0 9 8 7 6 5 Min klasse: Min skole: Jeg har fødselsdag måned og dato Datoen for børnenes fødselsdag skrives ind i månedsfeltet. Tegn dig selv. Tegn mønstrene færdige og

Læs mere

Forældreinformation. Læsefolder for indskolingen. Læsning er grundlaget for lærdom

Forældreinformation. Læsefolder for indskolingen. Læsning er grundlaget for lærdom Forældreinformation Læsefolder for indskolingen Læsning er grundlaget for lærdom Giv mit barn læsehunger, det beder jeg om med brændende hjerte. (Astrid Lindgren) Det er i skolen, barnet skal have sin

Læs mere

Opgaveskyen.dk. Sætninger. Navn. Punktum Store bogstaver Udsagnsled Grundled Komma Biord

Opgaveskyen.dk. Sætninger. Navn. Punktum Store bogstaver Udsagnsled Grundled Komma Biord Sætninger Navn Punktum Store bogstaver Udsagnsled Grundled Komma Biord 1 Sætning En sætning er en samling af ord. For alle sætninger gælder: 1) De starter med STORT bogstav. 2) De slutter med punktum,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11. Uge 21 Emne: Dyr Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.39 Uge 21 l Dyr Det er tidligt om morgenen og stadig mørkt. Hipp

Læs mere

Indeholder 34 kort til quiz og byt. Kortene klippes ud, bøjes på midten, bagsiderne limes sammen og de lamineres

Indeholder 34 kort til quiz og byt. Kortene klippes ud, bøjes på midten, bagsiderne limes sammen og de lamineres Quiz og byt kort til forløbet om at rime. (cooperarive learning Alinea 2009) Indeholder 34 kort til quiz og byt. Kortene klippes ud, bøjes på midten, bagsiderne limes sammen og de lamineres evt. Hvert

Læs mere

BØGER LEG, SPIL OG SPORT. Den lille pirat. Fairytell, Fairytell. Mumi Hvad sker der så? Den STORE Strid. BRIO World - Railway

BØGER LEG, SPIL OG SPORT. Den lille pirat. Fairytell, Fairytell. Mumi Hvad sker der så? Den STORE Strid. BRIO World - Railway BØGER Fairytell, Fairytell Betaling, App Store og Google Play Oplev en eventyrlig verden af børnebøger i Fairytell. Her findes mange af de allerbedste børnebøger som e-bøger og lydbøger, som man kan læse

Læs mere

Bali. 1. Nu har jeg været på Bali i en uge, 2. og den varme sol skinner dagen lang. 3. Det er dejligt, når der kommer en let brise.

Bali. 1. Nu har jeg været på Bali i en uge, 2. og den varme sol skinner dagen lang. 3. Det er dejligt, når der kommer en let brise. Bali 1. Nu har jeg været på Bali i en uge, 2. og den varme sol skinner dagen lang. 3. Det er dejligt, når der kommer en let brise. 4. I går skulle jeg bestige en kæmpe vulkan. 5. Jeg var så sulten, så

Læs mere

Du må være med! -4. Børn må være med

Du må være med! -4. Børn må være med Du må være med! -4 Børn må være med Mål: Det er ubehageligt at blive holdt udenfor, men Jesus holder ingen udenfor. Han inkluderer hvert eneste menneske. Børnene må komme til den overbevisning, at de er

Læs mere

Læreplaner Dagplejen i Fredericia kommune

Læreplaner Dagplejen i Fredericia kommune Barnet skal føle sig værdifuldt Barnet skal have mulighed for læring Barnet skal kunne håndtere modspil Barnet skal blive selvhjulpen Barnet udvikler indlevelsesevne Jeg aflæser og handler på barnets signaler

Læs mere

Jeg bygger kirken -4

Jeg bygger kirken -4 Jeg kirken - Sandhed og hellighed Mål: Denne gang lægger vi vægt på det alvorlige. Mit hus skal være et bedehus! råbte Jesus, da han så, hvordan folk misbrugte Guds hus til selv at bliver bedre af det.

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere