Kaninen pixeline. Af Kit G. Laugesen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kaninen pixeline. Af Kit G. Laugesen"

Transkript

1 Kaninen pixeline Af Kit G. Laugesen

2 indledning Storyline er en lille historie om kaninen pixeline som godt kan lide farver. Målgruppe er dagpleje/vuggestuebørn i alder 1-3år,da jeg selv er dagpleje er det jo oplagt. Aktiviteterne kan laves alene hjemme ved dagplejen eller sammen i legestuen. Alle mine aktiviter kan laves om til den målgruppe man arbejder med.

3 indholdsfortegnelse Historie Motiverende fortællinger. Aktivteter. Teori.

4 Historiens begyndelse. Kaninen pixeline er vild med farver, men kendte kun to farver sort og hvid som hende selv. hop til slutning

5 Pixeline ville ud og finde andre farver så hun gik ud i skoven.

6 Her mødte hun en smuk sommerfugl og spurgte hvilken farve den havde, sommerfuglen sagde den var gul som solen. Pixeline sagde tak og gik videre ind i skoven.

7 Da hun kom til en lille sø

8 mødte hun en frø den sagde kvark kvark hvilken farve har du så spurgte hun, frøen sagde at den var grøn som græsset.

9 Pixeline sagde tak og gik glad videre nu havde hun lært to nye farver.

10 Da hun havde gået et stykke tid kom hun til en masse blomster, på den ene af blomsterne sad en mariehøne.

11 Mariehønen skulle lige til af flyve, da pixeline spurgte hvilken farve har du, mariehønen svarede rød, rød som hvad nåede pixeline lige at spørge inden den fløj

12 rød som blomsten jeg sad på råbte mariehønen, tak råbte pixeline tilbage til mariehøne.

13 Pixeline var blevet træt og satte sig ned ved et træ og tog en lille lur

14 Hun vågnede ved lyden af en papegøje som sad i træet og snakkede.

15 Hun spurgte hvilken farve har du, papegøjen sagde blå som himlen, og fløj op i luften helt op til den blå himmel.

16 Pixeline råbte tak og gik videre ind i den store skov, det var blevet sent og mørkt.

17 Pixeline var faret vild og kunne ikke finde hjem, hun satte sig i skovbunden og var ked af det

18 så kom der en hest forbi og spurgte hende hvorfor hun var ked af det. Pixeline svarede at hun ikke kunne finde hjem i mørket.

19 Hesten kendte skoven og viste hvor pixeline boede. Hop op på min ryg så skal jeg ride dig hjem.

20 De løb igennem skoven til de kom til pixelines hule og hun var glad igen.

21 Da hesten vente om for at løbe ud i skoven igen, nåede pixeline lige at spørge om hestens farve, jeg er brun som jorden jeg løber på råbte hesten.

22 Pixeline gik i seng, glad og lykkelig over alle de nye farver hun havde lært i dag, måske tager hun afsted en anden dag igen og lære flere.

23 slut Hop til begyndelsen

24 Aktiviteter. Musik Synge min sang. Lave en sangbog Natur. Male grankogler. Lægge edderkoppespind på pap. Værksted. Lave magneter af trylledej. Lave julekort. Drama. Lave dyr på pind. Lave kaninøre og kaninhaler. Medie. Se en film. Lave en fotokalender.

25 Motiverende fortællinger. Musik. Sang om pixeline. Sangbog. Natur. Grankogler. Edderkoppespind. Værksted. Trylledej. Julekort. Drama. Dyr på pind. Kaninøre og kaninhaler. Medie. Se film. Fotokalender.

26 Teori. Musik. Hvorfor er musik vigtig for børns udvikling. Natur. Hvorfor er natur vigtig for børn. Drama. Hvorfor er fantasi vigtig for børn. Medie. Hvorfor er medie vigtig for børn. Værksted. Hvorfor er det vigtig at være kreativ.

27 Motivation. Sang. rim. Rap. Pixeline og mor kommer hjem fra en tur i skoven. Pixeline begynder at synge en sang hun selv laver lyde til. Mor begynder at rappe den samme sang det lyder sjovt det vil pixeline også prøve. Mor spøger om de skal lave den til et rim. Det lyder sjovt, det vil pixeline gerne.

28 Sang. Rim. Rap. Pixeline kan godt li farver selv er hun sort og hvid hun vil gerne kunne flere som farverne grøn og rød. Der er så mange farver man skal huske på kaninen pixeline kan huske gul og blå. Find selv på en melodi.

29 Motivation. sangbog. I kits dagpleje kan vi godt lide at synge og selv finde på en melodi til en selv digtet sang. Vi synger alle slags sange fra bøger, radioen. Så vi vil lave en sangbog med billeder som passer til teksten Så nu skal vi klippe i blade og finde billeder som kan passe til sangen. Og så skal vi lave en sangbog,vil i være med til det.

30 Sangbog Materialer: papir,evt. farver En limstift, en saks. Lamineringsmaskine+ lamineringslommer. Hulmaskine Bånd til at binde bogen sammen med.

31 sangbog sådanne gør du. Finder sange. Laminer arkende hver for sig. Laver huller med hulmaskinen. Sætter dem sammen med bånd

32 motivation. male grankogler. I kits dagpleje kan vi lide at være kreativ. Nu skal vi skoven og finde ting,vi kan være kreative med. I skoven i dag fandt vi grankogler både stor og små. Nu finder jeg noget maling vil i så være med til at male dem. Vi kan male dem grønne som juletræer og pynte dem med perler.

33 Male grankogler. Materialer. Grankogler. maling + lille blomsterpotte. Pensler. Evt Perler,glimmer,snespray til pynt. Lim.

34 Male grankogler. Sådanne gør du. Tag koglen og mal den,lad den tørre. Lim så perler på som pynt og lad den tørre igen. Sæt den så i en lille blomsterpotte lim evt i kanten så den sidder fast.

35 Motivation edderkoppespind. I kits dagpleje kan vi godt lide at går i skoven og lave sjove ting. I dag vil vi finde edderkoppespind og ligge på pap,det er så sjovt. Hjemme vil vi drysse med glimmer og laminer dem. Vil i være med til det så bruger vi dem som dækkeserviet.

36 Edderkoppespind. Materialer. Et stykke pap/farvet papir. Mel/glimmer.

37 Edderkoppespind. Sådanne gør du. Finder et spind, lægger pap/papir bag spindet og trækker det ind mod dig selv. Drysser mel/glimmer over. Spred evt. med noget spraylim og laminer det så holder det længer.

38 Motivation dyr på pind. I kits dagpleje kan vi godt lide teater. Så i dag vil vi lave dyr som vi kan lege dyrteater med. Vil i være med til at finde alle tingene så vi kan lave dyr. Kom så går vi i gang det skal nok blive sjovt tror i ikke. Når vi er færdig med at lege med dem her i dagplejen kan i få dem med hjem til mor og far så kan i lege sammen med dem der hjemme også.

39 Materialer pinde, lim. pap. Farveblyanter. En saks. Dyr på pind

40 dyr på pind Sådanne gør du. Tegner det dyr du vil bruge. Feks en kanin. Klipper det ud. Limer det på en pind.

41 Motivation udklædning. I kits dagpleje kan vi godt lide at klæde os ud. Så i dag vil vi lave kaninøre og kaninhaler. Kom så finder vi det vi skal bruge. Vi kan lave sorte,brune og grå kaninøre og haler der passer til. I kan få dem med hjem så kan i lege kanin der hjemme også kunne det ikke være sjovt.

42 Udklædning. Kaninøre og kaninhale. Materialer. Hat. Pap. Gran til haler. Sikkerhedsnål. Lim og saks

43 Sådanne gør du Udklædning kaninøre. Klipper to huller øverst i hatten. Klipper kaninøre ud af pap. Sætter dem i de to huller i hatten.

44 Sådanne gør du. Udklædning. Kaninhaler. Klipper to runde skabeloner med hul i midten. Snor garn rundt om de to skabeloner. klip op mellem de to skabeloner og bind en snor i midten.

45 Motivation trylledejs magneter I kits dagpleje kan vi godt lide at bage så i dag vil vi bage figur af trylledej. Vi vil bage forskellige dyr for dem kan vi lide, kom så finder vi hvad vi skal bruge. Vi kan også lave dem til magneter så kan i få dem med hjem til mor og far tror i så ikke de bliver glade.

46 Trylledejs magneter. Materialer. To kopper mel med top. En kop salt. En kop vand. En spsk. Olie. Alt ældres sammen. Magneter.

47 Trylledejs magneter. Sådanne gør du. Finder den figur du vil lave. Former den og brænder den i ovnen i ca 1time ved 150grader Lade den køle af og så male den. Lim en magnet bag på.

48 Motivation julekort. I kits dagpleje kan vi godt lide at julehygge med alt hvad der høre til julen, så i dag vil vi lave julekort. Kom børn så finder vi pap og papir frem. Vi finder også lim, ja vi kan også brug glimmer,jeg har noget lim med glimmer hvad siger i bliver det ikke sjovt og flot. Vi laver dem til mor og far så bliver de glade tror i ikke.

49 Julekort. Materialer. Pap eller farvet papir. Maling eller farver. Lim,glimmerlim. Kort du har købt eller du kan selv lave nogen.

50 Julekort. Sådanne gør du. Tegner på pap eller papir. Klipper det til så det passer i kortet. Limer det på kortet.

51 Motivation se film. I kits dagpleje kan vi godt lide at se en film specialet til højtider. Så i dag vil vi ned i byen og låne en film vi vil hjem og se. Kom så tager vi tøj på og går. Vi kan også købe noget frugt med hjem til at hygge med når vi ser film hvad siger i til det vil det ikke være hyggeligt.

52 Se film. Materialer. En film enten købt eller lejet. frugt til at hygge med.

53 Se film. Sådanne gør du. Finder den film du vil se. finder frugten.

54 Motivation fotokalender. I kits dagpleje kan vi godt lide at tage billeder af hvad vi laver i løbet af en dag i dagplejen. Så nu vil vi samle 12 billeder som vi har taget i løbet at hele året og lave en fotokalender. Kom så kigger vi alle vores billeder og finder dem vi vil bruge. Så kan vi pakke dem ind så kan i give mor og far dem i julegave så bliver de glade.

55 Fotokalender. Materialer. Billeder af ting fra en dag i dagplejen. Billeder af børnene du arbejder med. Computer.

56 Fotokalender. Sådanne gør du. Finder de billeder du vil bruge. Finder en hjemmeside f.eks. Vistaprint.dk Klikker ind på fotokalender, uploader de billeder du vil bruge og ligger dem i den måned du vil have dem i. Skriv fødselsdage, årsdage og andre mærkedage du ønsker ind på de måneder du ønsker.

57 Teori musik. Sang og musik er godt for alle ikke kun børn, når vi synger og danser kommer vi omkring sproget og motorikken, sproget ved at synge de sange som passer til den alder man arbejder med. Motorikken kommer på banen ved dans og fagter som høre til sangen man synger. Høresansen får man også gang i samt fantasien ved at lave om på teksten i sangen og selv finde fagter og dans til den. Sang og musik gør altid en glad og i godt humør.

58 Teori natur Naturoplevelser er vigtig for børn da deres natursyn grundlægges tidligt i barndommen. Færden i naturen gør at børn også udvikler sig personligt, udvikler sprog og danner ramme om børnenes læring ind for de 6 læreplanstemaer, mange undersøgelser viser at naturen er vigtig for børnenes udvikling. Forskning har vist at når stressede mennesker færdes i naturen falder deres blodtryk og puls. Naturen er god som legeplads, sanserum og læringsrum. Naturen er en nødvendighed for at vi kan leve her på jorden.

59 Teori værksted. Vi kan gennem vores kreativitet bruge vores fantasi til at lave et produkt. Erindringer grundlægger børens fantasi. Ved at give rum og plads til børnene er vi med til at skabe et selvstændig individ ved at lade dem selv får de erfaring som de kan bruge sener i livet.

60 Teori drama. Som pædagogisk assistent skal vi være en god rolle model for børnene. Børn spejler sig i den voksne og vil på dem måde bruge fantasien. Fantasien kan styrkes ved at give rum og plads til børnene i deres lege sammen eller alene hvor sanserne og kreativitet kommer i spil. Fantasi er med til at øge livskvaliteten ved god fantasi keder børn sig sjældent da de selv kan lege. Gemmeleg er grundlagt fra spæd og kan leges af alle selv voksen.

61 Teori medie. Medie bliver mere og mere udbredt i det danske samfund (fint nok), det giver mulighed for en anden måde at bruge børns sanser og finmotorik på. Feks. Kan de ved at vise billeder af dagens gå tur til mor og far få flere ord på og derved udvikle sig sprogligt. Computer,tablets, og andet elektronik er i dag legetøj for mange børn. En god barnepige. Medie er i dag en vigtighed at kunne for børn for at kunne følge med i intuitionerne og for ikke at blive moppet.

62 slut

Stjernemanden Arthur. Storyline af Kate Vilstrup Petersen for 3-6 årig

Stjernemanden Arthur. Storyline af Kate Vilstrup Petersen for 3-6 årig Stjernemanden Arthur Storyline af Kate Vilstrup Petersen for 3-6 årig Indholdsfortegnelse Stjernemanden Arthur Historie Værksted Fokus spørgsmål Trylledej Dekoration Musik Fokus spørgsmål Arthur skal en

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 26. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 26. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1 Uge 26 Emne: Eventyr Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge26_eventyr.indd 1 06/07/10 11.43 Uge 26 l Eventyr Hopp er øm i hele kroppen, da hun

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 8. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 8. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1 Uge 8 Emne: Familie og arbejde Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1 HIPPY HippHopp Uge8_familie.indd 1 06/07/10 11.25 Uge 8 l Familie og arbejde Ved

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 21. Emne: Dyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1. Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11. Uge 21 Emne: Dyr Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 21 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge21_dyr.indd 1 06/07/10 11.39 Uge 21 l Dyr Det er tidligt om morgenen og stadig mørkt. Hipp

Læs mere

Lavet af: Lisbeth Hansen (226248)

Lavet af: Lisbeth Hansen (226248) Aben Abelone Lavet af: Lisbeth Hansen (226248) Indholdsfortegnelse: INDLEDNING HISTORIEN OM ABEN ABELONE VÆRKSTED Teori Aktivitet 1 Aktivitet 2 MEDIE Teori Aktivitet 1 Aktivitet 2 MUSIK: Teori Aktivitet

Læs mere

Aktivitet 2. Lav trolde - lysestager

Aktivitet 2. Lav trolde - lysestager Aktivitet 2 Lav trolde - lysestager Motivation Trolde bor i skoven, og de har derfor ikke strøm så de kan få lys. De bruger stearinlys. I dag skal vi farve vores egne flotte trolde lysestager. I bestemmer

Læs mere

Indledning. Min storyline henvender sig til børn i børnehavealderen 3-6 år, og er både for piger og drenge.

Indledning. Min storyline henvender sig til børn i børnehavealderen 3-6 år, og er både for piger og drenge. Anja Andersen Indledning Min storyline henvender sig til børn i børnehavealderen 3-6 år, og er både for piger og drenge. Det er igennem alle aktiviteter vigtigt, hele tiden at have i baghovedet, at vi

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 12 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge12_herborjeg.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 12 l Her bor jeg Hopp er på vej hen

Læs mere

Heidis dagpleje. Kontakt oplysninger: Heidi Birk Petreavej 9 6622 Bække Tlf.: 24 67 10 08 hjj-birk@mail.dk. Heidi Birk Redigeret af Maria Moesgaard

Heidis dagpleje. Kontakt oplysninger: Heidi Birk Petreavej 9 6622 Bække Tlf.: 24 67 10 08 hjj-birk@mail.dk. Heidi Birk Redigeret af Maria Moesgaard Heidi s dagpleje Heidis dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Heidi Birk Petreavej 9 6622 Bække Tlf.: 24 67 10 08 hjj-birk@mail.dk Heidi Birk Redigeret af Maria Moesgaard KÆRE FORÆLDRE. Velkommen indenfor

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY Uge 24 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 24 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge24_superhelte_prinsesser.indd 1 06/07/10 11.41 Uge

Læs mere

Bamsen Benny. Af Dorte S. Thomsen

Bamsen Benny. Af Dorte S. Thomsen Bamsen Benny Af Dorte S. Thomsen Indledning Story linen er en historie om Bamsen Benny. Min målgruppe er børn i dagplejen/vuggestuen, alder ½ - 3 år, og da jeg er ansat som dagplejer, er det mit udgangspunkt.

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning: 0-3 årige Gør det kort Helt små børn kan kun koncentrere sig i kort tid. Når dit barn ikke gider mere, så stop. 5 minutter er lang tid

Læs mere

Pædagogiske Læreplaner vuggestuen. i Kastanieborgen

Pædagogiske Læreplaner vuggestuen. i Kastanieborgen Pædagogiske Læreplaner vuggestuen i Kastanieborgen Folketinget besluttede i 2004, at alle daginstitutioner skal arbejde med udgangspunkt i en pædagogisk læreplan, der skal omhandle følgende seks fokusområder:

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 16 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge16_Eventyr.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 16 l Eventyr Det har sneet, og alt er hvidt. Hipp

Læs mere

Uge 11. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge11_dyr.indd 1 06/07/

Uge 11. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge11_dyr.indd 1 06/07/ Uge 11 Emne: Dyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge11_dyr.indd 1 06/07/10 12.02 Uge 11 l Dyr Hipp og Hopp står under træet. Det er koldt, og de fryser. De

Læs mere

Kursusmappe Uge 24: Superhelte og prinsesser

Kursusmappe Uge 24: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Uge 24: Superhelte og prinsesser Vejledning til HippHopp guider Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 24 Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp uge_24_guidevejl_superhelte_og_prinsesser.indd

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 14. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY

Kursusmappe. HippHopp. Uge 14. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY Uge 14 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 14 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge14_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 12.04

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 28. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 28 Emne: Familie og arbejde side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 28. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 28 Emne: Familie og arbejde side 1 Uge 28 Emne: Familie og arbejde Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 28 Emne: Familie og arbejde side 1 HIPPY HippHopp Uge28_familie_arbejde.indd 1 06/07/10 11.44 Uge 28 l Familie og

Læs mere

HippHopp. Uge 18. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 18 Emne: Familie og arbejde side 1

HippHopp. Uge 18. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 18 Emne: Familie og arbejde side 1 Uge 18 Emne: Familie og arbejde Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 18 Emne: Familie og arbejde side 1 HIPPY HippHopp Uge18_familie.indd 1 06/07/10 12.07 Uge 18 l Familie og arbejde Hipp og Hopp

Læs mere

Marimbas Rejse. En musikalsk fortælling om pigen Marimba og hendes venskab til elefanten Ngoma

Marimbas Rejse. En musikalsk fortælling om pigen Marimba og hendes venskab til elefanten Ngoma Marimbas Rejse En musikalsk fortælling om pigen Marimba og hendes venskab til elefanten Ngoma Opført af: Cahit Ece (musiker) Jimmi Mhukayesango (fortæller) I hæftet finder du historien om Marimba og forslag

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 22. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 Uge 22 Emne: Her bor jeg Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 22 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge22_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.40 Uge 22 l Her bor jeg Dagene er begyndt at

Læs mere

Pædagogiske Læreplaner børnehaven. i Kastanieborgen

Pædagogiske Læreplaner børnehaven. i Kastanieborgen Pædagogiske Læreplaner børnehaven i Kastanieborgen Folketinget besluttede i 2004, at alle daginstitutioner skal arbejde med udgangspunkt i en pædagogisk læreplan, der skal omhandle følgende seks fokusområder:

Læs mere

Vuggestue området. Bevægelse og leg. Muse workshop for de helt små

Vuggestue området. Bevægelse og leg. Muse workshop for de helt små Vuggestue området Vi har i år lavet et separat område kun for vuggestuer, så alle vuggestueaktiviteter r samlet et sted og de små ben ikke skal bruge al deres energi på at gå mellem de sjove aktiviteter.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 6 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge6_Eventyr.indd 1 06/07/10 11.24 Uge 6 l Eventyr Hipp og Hopp står i læ under træet. Det

Læs mere

Den voksne går bagved

Den voksne går bagved Læreplaner Læreplaner skal bruges som et pædagogisk arbejdsredskab, som skal være med til at dokumentere og synliggøre det pædagogiske arbejde i børnehaven. Lærerplaner skal udarbejdes udfra følgende 6

Læs mere

Pædagogiske Læreplaner for Dagplejen Syd, Horsens Kommune

Pædagogiske Læreplaner for Dagplejen Syd, Horsens Kommune I Dagplejen Syd arbejder vi generelt med Krop og Bevægelse på Skaber læringsmiljø, der giver børnene plads, muligheder og udfordringer for bevægelse ude og inde Leg i haven, på legepladser, forskelligt

Læs mere

Post 1. Kig godt på billedet. Ved næste post skal I svare på nogle spørgsmål om billedet.

Post 1. Kig godt på billedet. Ved næste post skal I svare på nogle spørgsmål om billedet. Post 1 Ved næste post skal I svare på nogle spørgsmål om billedet. Post 2 Var der en engel på det første billede -og hvis der var, hvilken farve var den? Hvilken farve var sommerfuglen? Post 3 Ved sidste

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1. Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1. Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12. Uge 29 Emne: Nørd Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1 HIPPY HippHopp Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12.00 Uge 29 l Nørd Hopp har fundet en god pind. Den faldt ned lige

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Historie. Motivationshistorier. Aktiviteter. Frem. Tilbage. Hjem

Indholdsfortegnelse. Historie. Motivationshistorier. Aktiviteter. Frem. Tilbage. Hjem Indholdsfortegnelse. Historie Motivationshistorier Aktiviteter Frem Tilbage Hjem Den lille drypstenstrold. Storyline-målgruppe 3-6 år. Skrevet af; Tina Redder Den lille drypstenstrold. Der var engang,

Læs mere

Intro. Plan. Evaluering. Dagplejebarnet i naturen. Inspiration. Dokumentation og tegn på læring. Forløb med læringsmål.

Intro. Plan. Evaluering. Dagplejebarnet i naturen. Inspiration. Dokumentation og tegn på læring. Forløb med læringsmål. Intro Inspiration Dagplejebarnet i naturen Plan Forløb med læringsmål Dokumentation og tegn på læring Evaluering Egen evaluering Fælles reflektion Udeliv Baggrund for projektet I dagplejen har vi arbejdet

Læs mere

Nisseland. Sne og sø:

Nisseland. Sne og sø: Nisseland Sne og sø: Materialer: 1 pakke vat, et lille spejl og noget silkepapir Krøl silkepapiret sammen til en bakke. Spred vattet ud over det område, hvor nisselandskabet skal være. Lav et hul i vattet

Læs mere

Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU.

Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU. AT LEGE ER AT LÆRE Barndommen og livet skal handle om at skabe et godt børneliv og tilgodese det gode børneliv HER OG NU. Med udgangspunkt i Pandrup kommunes mål vedr. læreplaner, der skal tage højde for

Læs mere

1. December. Klara vågner tidligt. Hun har drømt om lys, træer, varme, og venner fra nær og fjern.

1. December. Klara vågner tidligt. Hun har drømt om lys, træer, varme, og venner fra nær og fjern. 1. December Klara vågner tidligt. Hun har drømt om lys, træer, varme, og venner fra nær og fjern. Hun hopper ud af sengen og går ned og laver to kopper te. Da teen er klar, dufter det dejligt af blomster,

Læs mere

Kratholmskolens julestue 2015

Kratholmskolens julestue 2015 Kratholmskolens julestue 2015 Lørdag den 28. november Kl. 09.30-14.00 Program Kl. 09.30 Kl. 10.00 Indledning i Kratholmskolens hal Juleværkstederne åbner Spisepause: Se opslag i værkstederne Efter spisepausen

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Ka-fag. Indholdsfortegnelse. Historien om Lille Petrus Edderkop. Aktiviteter Teori. Afslutning. Af Britta Potempa GHV13D.

Ka-fag. Indholdsfortegnelse. Historien om Lille Petrus Edderkop. Aktiviteter Teori. Afslutning. Af Britta Potempa GHV13D. Ka-fag Indholdsfortegnelse. Historien om Lille Petrus Edderkop. Aktiviteter Teori. Afslutning Af Britta Potempa GHV13D. Lille Petrus Edderkop En historie for 0-3 årige Lille Petrus Edderkop boede i et

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

Aktivitetsplan 2. halvår 2016 Hobro Vest

Aktivitetsplan 2. halvår 2016 Hobro Vest Aktivitetsplan 2. halvår 2016 Hobro Vest Uge 31 39 - Natur og Naturfænomener Temaet rummer rig mulighed for leg, læring og udvikling. Vi ønsker at give børnene forskellige naturoplevelser, som skaber grundlag

Læs mere

Dialogisk læsning - Lotte Salling. Trolderim

Dialogisk læsning - Lotte Salling. Trolderim Dialogisk læsning - Lotte Salling Trolderim DIALOG OG AKTIV DELTAGELSE I OPLÆSNINGEN Samtaleideer og sprogaktiviteter til bogen Trolderim af Lotte Salling. For børn i indskolingsalderen. RIMORD: Eksempel:

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

Tro og etik. Omsorg. Årstid: Hele året

Tro og etik. Omsorg. Årstid: Hele året Tro og etik Omsorg Målgruppe: Spejder Årstid: Hele året Varighed: 4 trin + et engagement Omsorg - niveau 3 - trin for trin Omdrejningspunktet for mærket Omsorg er i høj grad sladder. Idéen med at beskæftige

Læs mere

Tema: Natur og naturfænomener. Sammenhæng. I Børnehuset Chili arbejder vi aktivt og dynamisk med den pædagogiske læreplan.

Tema: Natur og naturfænomener. Sammenhæng. I Børnehuset Chili arbejder vi aktivt og dynamisk med den pædagogiske læreplan. Tema: Natur og naturfænomener Sammenhæng Hvorfor vil vi arbejde med dette tema? Hvad er det vi vil gøre noget ved? I Børnehuset Chili arbejder vi aktivt og dynamisk med den pædagogiske læreplan. Vi har

Læs mere

Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter

Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter Ordforklaring Se, syng, lyt, læs Skriv Find navneord Hvad er Halloween? Hvad betyder ordet? Hvorfor fejrer man Halloween? Se, syng, lyt og læs. Se videoen Halloween

Læs mere

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng Projekt Godnat CD Se jeg ligger i min seng Se mig jeg ligger i min seng x 2 Og tænker på alle de skøre ting som jeg så ud-i-haven her idag Uh-ha - Jeg tror - jeg så en stor giraf, men dens prikker de var

Læs mere

Skovkontrakten. Skovkontrakten lyder sådan:

Skovkontrakten. Skovkontrakten lyder sådan: Skovkontrakten Skovkontrakten, den er vigtig! Alle dyr og nisser har skrevet under på den, og har lovet at holde den. Hvis der er en eller anden der bryder den, vil ingen af de andre have noget med dem

Læs mere

forstod ikke, hvad de sagde. Måske hjalp det, hvis hun fløj nærmere ned til dem.

forstod ikke, hvad de sagde. Måske hjalp det, hvis hun fløj nærmere ned til dem. 7. Kapitel Lang tid efter landede Undo på toppen af et kæmpestort hus. Herfra, hvor hun sad, kunne hun se vidt omkring. Og dybt, dybt nede opdagede hun en masse vingeløse. Nogle for ud og ind af husene.

Læs mere

Hvordan har du det i børnehaven?

Hvordan har du det i børnehaven? Børnehaven 44 børn 1. Kan du lide at gå i børnehave? Hvordan har du det i børnehaven? 44 børn svarer ja = 100 % 2. Har du det godt i din børnehave? 43 børn svarer ja og et barn nej =97,72 % 3. Hvad er

Læs mere

Jeg vil se Jesus -4. Den lamme mand ser Jesus

Jeg vil se Jesus -4. Den lamme mand ser Jesus Jeg vil se Jesus -4 Den lamme mand ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan den

Læs mere

Musik og Idræts dagplejer Janett Larsen

Musik og Idræts dagplejer Janett Larsen Musik og Idræts dagplejer Janett Larsen Kirsebærbakken 3, 4572 Nr. Asmindrup 26216884/59311033 Jeg vil gerne give børnene en tryg og rolig hverdag i dagpleje. Der er altid tid til knus, kram og trøst.

Læs mere

Læreplaner Dagplejen i Fredericia kommune

Læreplaner Dagplejen i Fredericia kommune Barnet skal føle sig værdifuldt Barnet skal have mulighed for læring Barnet skal kunne håndtere modspil Barnet skal blive selvhjulpen Barnet udvikler indlevelsesevne Jeg aflæser og handler på barnets signaler

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Den modige. Modig - niveau 1 - trin for trin. Modig Niveau 1

Den modige. Modig - niveau 1 - trin for trin. Modig Niveau 1 Årstid: Årstid: Forår, sommer og efterår Lokation: Forløbets varighed: Forløbets varighed: 2 trin + en eftermiddag - niveau 1 - trin for trin Med udfordringsmærket drager spirerne ind i Disneys magiske

Læs mere

Hvordan har du det i børnehaven? 29 børn har besvaret spørgsmålene. Dato: marts 2014

Hvordan har du det i børnehaven? 29 børn har besvaret spørgsmålene. Dato: marts 2014 Hvordan har du det i børnehaven? 29 børn har besvaret spørgsmålene. Dato: marts 2014 Børnehaven 1. Kan du lide at gå i børnehave? 28 ja 1 nej fordi legkammerat ikke er her 2. Hvad er det bedste i din børnehave?

Læs mere

Pædagogisk læreplan for Mariehønen

Pædagogisk læreplan for Mariehønen Pædagogisk læreplan for Mariehønen Der skal i alle dagtilbud, ifølge dagtilbudsloven, udarbejdes pædagogiske læreplaner. Læreplanerne skal indeholde mål for hvilke kompetencer og erfaringer den pædagogiske

Læs mere

Læreplan/udviklingsplan/kompetencehjulet

Læreplan/udviklingsplan/kompetencehjulet Med udgangspunkt i de seks temaer, som BUPL, FOA, KL har udarbejdet: 1) Barnets alsidige personlige udvikling (personlige kompetencer) 2) Sociale kompetencer 3) Sprog og kommunikation 4) Krop og bevægelse

Læs mere

Bo og den trehjulede cykel. Af Kirsten Pakula

Bo og den trehjulede cykel. Af Kirsten Pakula Bo og den trehjulede cykel. Af Kirsten Pakula Indholdsfortegnelse Bo s trehjulede cykel Aktiviteter Teori Bo 3 År. Der var en gang en lille dreng, Bo. Hans 2 års fødselsdag nærmede sig og alle glædede

Læs mere

Du var alene hjemme. Der var ingen blomster i huset, og når du kiggede ud af døren, så du ingen træer, du så kun vissent græs, og du så kun fjernsyn.

Du var alene hjemme. Der var ingen blomster i huset, og når du kiggede ud af døren, så du ingen træer, du så kun vissent græs, og du så kun fjernsyn. MULIGHEDER Hvis mennesker havde fire ben, så ville alt gå i stykker. Hvis der ikke var kæledyr i Sevel, så ville København blive en landsby. Hvis Sevel var hovedstad i Danmark, så ville himlen blive grøn

Læs mere

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord?

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord? 1 LÆSEFIDUSENS ORDSKOV Som supplement til elevhæftet Læsefidusens Ordskov er her en række oplæg. Det er en del af idegrundlaget, at oplæg til nye ordtræer præsenteres gennem en lille fortælling. Her er

Læs mere

Grøn Institution - Dramaforløb om Gajus -

Grøn Institution - Dramaforløb om Gajus - Storyline: Dette er historien om Gajus Werner Alexander, en dagdrømmende dreng på 6 år, der bliver kontaktet af jorden, fordi den har brug for hjælp. Gajus beder alle Jordens børn om hjælp, og det lykkes

Læs mere

Sange for de helt små

Sange for de helt små Sange for de helt små Hjulene på bussen Hjulene på bussen drejer rund,rundt,rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, Hjulene på bussen drejer rund,rundt,rundt, gennem hele byen. Dørene i bussen

Læs mere

Gud er min far -3. Giv os i dag vort daglige brød

Gud er min far -3. Giv os i dag vort daglige brød Gud er min far -3 Giv os i dag vort daglige brød Mål: Børn lærer, at Gud vil give os alt, hvad vi har brug for og trænger til. Som en far passer på sine børn, passer Gud på os. Vi må bede Gud om alt det,

Læs mere

Kratholmskolens Julestue 2016

Kratholmskolens Julestue 2016 Kratholmskolens Julestue 2016 Lørdag den 26. november Kl. 9:30 14:00 1 Program Kl. 09.30 Kl. 10.00 Kl. 13.00 Kl. 14.00 Velkomst og indledning i Kratholmskolens hal Juleværkstederne åbner Spisepause: Se

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Inspirationshæfte. Herlige og sjove tips til dig og dit kreative barn. Colorona er en del af

Inspirationshæfte. Herlige og sjove tips til dig og dit kreative barn. Colorona er en del af Inspirationshæfte Herlige og sjove tips til dig og dit kreative barn Colorona er en del af FESTLIGE RAM R SJOV MED PAP M L PÅ S SMYKKER FARVERIGE HÅNDAFTRYK FINURLIGE FIGURER FANTASTISK KUNST ANSIGTSMALING

Læs mere

SaBInE L emire. ting, DU KaN LAVe MEd DIt barn

SaBInE L emire. ting, DU KaN LAVe MEd DIt barn SaBInE L emire 365 ting, DU KaN LAVe MEd DIt barn Til Philip, Florian, Manon og Inès Tak for masser af inspiration 365 ting, DU KaN LAVe MEd DIt barn er en idé-bog til ting, du enten kan lave til dit barn

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 20. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 20 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 20. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 20 Emne: Venner side 1 Kursusmappe Uge 20 Emne: Venner Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 20 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge20_venner.indd 1 06/07/10 12.11 Uge 20 l Venner Hopp er på vej hen til Hipp. Hun kan

Læs mere

SPROG bruger vi. når vi vil meddele os til vores omgivelser. Sprog er ikke bare ord! Det er også gråd, latter, smil, mimik og bevægelser.

SPROG bruger vi. når vi vil meddele os til vores omgivelser. Sprog er ikke bare ord! Det er også gråd, latter, smil, mimik og bevægelser. SPROG bruger vi når vi vil meddele os til vores omgivelser Sprog er ikke bare ord! Det er også gråd, latter, smil, mimik og bevægelser. til at tænke med Det er vigtigt at holde sig for øje, at udvikling

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

Fatkaoplysninger. Aldersintegreret Institution Egeknoppen, Egedalvej 7 a-c 6818 Årre.

Fatkaoplysninger. Aldersintegreret Institution Egeknoppen, Egedalvej 7 a-c 6818 Årre. 1 Indholdsfortegnelse Fatkaoplysninger... 3 Indsatsområder 2013... 4 Sprog overordnet mål indskrives... 5 Motorik overordnet mål indskrives...10 Science overordnet mål indskrives...11 2 Fatkaoplysninger

Læs mere