Elektronikoperatør FAKTA OM UDDANNELSEN DU LÆRER AT: GEVINSTER FOR VIRKSOMHEDEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Elektronikoperatør FAKTA OM UDDANNELSEN DU LÆRER AT: GEVINSTER FOR VIRKSOMHEDEN"

Transkript

1 Elektronikoperatør Vil du fremstille elektronikprodukter, som indgår i alt fra rumteknologi til høreapparater og vind møller? Eller har du arbejdet i en elektronik produktion, og vil du gerne bygge videre på din erfaring og være faglært? Så er uddannelsen til elektronik operatør noget for dig. Ved at uddanne dig til elektronikoperatør får du både faglig viden og praktiske kompetencer til at indgå i alle processerne i en elektronikproduktion. Du vil arbejde med alt lige fra manuel lodning og montage af komponenter til styring og overvågning af automatiske produktionsanlæg og reparation af print. Det betyder, at du bliver en nøgleperson i produk tionen, og det øger din jobsikkerhed. Hvis du er over 25 år og allerede har erfaring med arbejdet i en elektronikproduktion eller har taget AMU-kurser inden for elektronikområdet, kan du få afkortet uddannelsen. Varighed: 2 år, men er ofte kortere for dig over 25 år Job: D u vil typisk arbejde i elektronikproduk tionen enten hos virksomheder, der pro ducerer deres egne produkter, eller hos underleverandører DU LÆRER AT: montere komponenter både manuelt og automatisk styre og overvåge manuelle og automatiske produktionsprocesser reparere print Med en faglært elektronikoperatør får virk somheden en medarbejder, der: præcisionslodde og reparere under mikroskop er fleksibel og kan indgå i flere af virksomhedens processer har forståelses for kvalitet og helheden i en elektronikproduktion kan arbejde mere selvstændigt bidrager til effektivisering af elektronik produktion og sparre på produktudvikling. udføre kvalitetskontrol og fejlfinding bl.a. ved hjælp af test og måleudstyr anvende dokumentationsmaterialer og udførelses standarder arbejde med produktionsstyring, optimering og metodeforbedring.

2 Forsyningsoperatør Vil du være med til at etablere og vedligeholde elforsynings nettet i Danmark? Eller har du arbejdet med anlægsopgaver inden for elforsyning og vil du bygge videre på den erfaring og blive faglært? Så er uddannelsen til forsyningsoperatør noget for dig. Ved at uddanne dig til forsyningsoperatør får du solide tekniske færdigheder og bliver mere attrak tiv for arbejdsmarkedet. Du får en alsidig arbejds dag med mange forskellige opgaver, hvor du arbej der med montage af høj- og lavspændingskabler, service på transformationsstationer samt fejl finding og fejlretning på elforsyningsanlæg. Hvis du er over 25 år og allerede har erfaring med arbejdet inden for elforsyning eller har taget AMU-kurser inden for el-området, kan du få afkortet uddannelsen. Se hvor meget på erhvervs uddannelse.dk. Varighed: 2 år, men er ofte kortere for dig over 25 år Job: D u vil typisk arbejde i forsyningsselskaber inden for elforsyning sikkerhed og dokumentation opbygning, service og vedligeholdelse af forsyningsnettet kabler, muffer og splejseteknikker Med en faglært forsyningsoperatør får har solide tekniske færdigheder har et stort og bredt kendskab til arbejdsopgaverne inden for drift af elforsyningsanlæg kan arbejde mere selvstændigt har styr på sikkerhed og dokumentation omkring arbejdet. etablering og servicering af gadelys og fiberanlæg.

3 Industrioperatør Vil du gerne arbejde med driftsopgaver i en industriproduktion f.eks. kvalitets kontrol af produktionen, reparation og vedligehold af maskiner. Eller har du erfaring med at betjene produktionsanlæg, og vil du gerne bygge videre videre på din erfaring og blive faglært? Så er uddannelsen til industri operatør noget for dig. Ved at uddanne dig til industrioperatør bliver du en mere fleksibel medarbejder og får en bred forståelse for produktionen. Du kan bidrage med ny viden og inspiration, og du kan rotere frit mellem mange forskellige opgaver. Hvis du er over 25 år og allerede har relevant erfaring eller f.eks. har taget AMU-kurser inden for industriproduktion, kan du få afkortet uddannelsen. Varighed: 2 år, men er ofte kortere for dig over 25 år u er typisk skiftevis i skole og i lønnet Specialer: Industrioperatør Industrioperatør produktivitet Job: Du kan arbejde i produktionen inden for mange brancher, f.eks. jern og metal, medicinal, fødevarer, træ, elektronik og mange flere Læs mere: erhvervsuddannelse.dk Med en faglært industrioperatør får kan arbejde mere selvstændigt bidrager med ny viden og inspiration kan identificere produktionsforbedringer arbejder systematisk med fejlfinding kan gennemføre tavlemøder anlægsovervågning og betjening fejlfinding og reparation arbejdsorganisering produktionsoverblik og optimering arbejdsmiljø kvalitetssikring lean. lettere kan indgå i flere af virksomhedens processer.

4 Overfladebehandler Vil du gerne være den, der ligger det sidste finish på ting som f.eks. møbler, smykker, skibe, eller vindmølletårne? Eller har du allerede erfaring med overfladebehandling i industrien, men vil nu være faglært? Så vil uddannelsen til overfladebehandler helt sikkert være noget for dig. Ved at uddanne dig til overfladebehandler får du en stor viden om miljø, sikkerhed, kvalitet og produktion. Du bliver det sidste, men vigtige led i produktionen, hvor du får ansvar for, at produktet har den korrekte overfladebehandling og høje kvalitet. eller f.eks. har taget AMU-kurser inden for overfladebehandling, kan du få afkortet uddannelsen. Varighed: 3 år, men er ofte kortere for dig over 25 år u er typisk skiftevis i skole og i lønnet Specialer: Overfladebehandler konstruktioner Overfladebehandler komponenter Job: Du kan arbejde med overfladebehandling inden for flere brancher, f.eks. jern- og metalindustrien Læs mere: erhvervsuddannelse.dk forskellige teknikker til overfladebehandling forbehandling og metallisering vådlakering og pulverlakering Med en faglært overfladebehandler får de specielle krav til energi, miljø, sikkerhed og kvalitet dokumentation. har bred viden om de specielle krav, der er til overfladebehandling kan sikre en høj kvalitet i den sidste finish af produkterne arbejder mere selvstændigt.

5 Plastmager Har du lyst til at fremstille alt fra vindmøllevinger og flydele til legoklodser i plast? Eller har du allerede erfaring fra plastproduktionen i en virksomhed, men vil gerne være faglært? Så skal du uddanne dig til plastmager. Som plastmager har du viden om alle faser i en plast produktion, og du er derfor en vigtig brik i virksom heden. Du har bred viden om brug af materialer, du kan styre et avanceret produktions anlæg og du kan kvalitetssikre produkter. Som plastmager er du attraktiv for arbejdsmarkedet, og du vil få ansvar og selvstændigt arbejde. Hvis du er over 25 år og allerede har erfaring fra en plastvirksomhed eller f.eks. har taget AMU-kurser ind en for plastområdet, kan du få afkortet uddannelsen. Varighed: 4 år, men er ofte kortere for dig over 25 år Specialer: Plastmedhjælper Plastmager hærdeplast Plastmager termoplast Plastspecialist Job: D u vil typisk arbejde på virksomheder, der producerer dele eller hele produkter i plast DU LÆRER AT: Med en faglært plastmager får kan bidrage til effektiv drift og optimering af produktionen kan sikre en høj kvalitet af produkter selvstændigt kan fejlfinde og reparere er fleksibel og let indgår i flere af virk somhedens processer. vælge og anvende de rigtige plastmaterialer til et produkt opstille, indkøre og optimere driften på avancerede produktionsanlæg bedømme kvaliteten af råvarer og færdige produkter vha. inspektions- og måleudstyr fremstille forme betjene robotter.

6 Procesoperatør Har du lyst til at fremstille medicin, enzymer eller fødevarer? Eller har du allerede erfaring med produk tion i procesindustrien, men vil gerne være faglært? Så skal du uddanne dig til procesoperatør. Som procesoperatør styrer du produktionen i proces virksomheder og sørger for, at der bliver produceret uden spild og i den rette kvalitet. Du er også med til at løse problemer og forbedre produktionen. Som procesoperatør er du derfor en attraktiv og værdifuld medarbejder. eller har taget f.eks. AMU-kurser inden for proces industrien, kan du få afkortet uddannelsen. Varighed: 4 år, men er ofte kortere for dig over 25 år Specialer: Procesarbejder Procesoperatør Job: D u vil typisk arbejde på virksomheder, der producerer f.eks. mad, medicin eller bio brændstoffer på store produktionsanlæg DU LÆRER AT: styre og overvåge avancerede produktionsanlæg lave målinger og analysere prøver i produktionen Med en faglært procesoperatør får tager ansvar for at producere til aftalt tid, i rette kvalitet og uden spild kan bidrage til forbedringer og optimering i produktionen kan forebygge og løse tekniske problemer kan samarbejde med andre faggrupper. fejlfinde og vedligeholde maskinerne forbedre og optimere produktionen.

7 Vindmølleoperatør Har du erfaring fra produktion i vindmølle industrien, eller vil du gerne arbejde med installation, montering og reparation af vindmøller? Som vindmølleoperatør arbejder du enten med vindmøllens nacelle (huset) el ler med vingerne. Uddannelsen er perfekt for dig, der arbejder eller gerne vil arbejde i vindmølleindustrien. Ved at uddanne dig til vindmølleoperatør bliver du et vigtigt led i produktionen af vindmøller. Du bliver en fleksibel medarbejder, der har en god teknisk forstå else for vindmøllens dele. eller f.eks. har taget AMU-kurser inden for vindmølle industrien, kan du få afkortet uddannelsen. Varighed: 2 år, men er ofte kortere for dig over 25 år Specialer: V indmølleoperatør mekanik og montage Vindmølleoperatør vingeproduktion Job: D u vil arbejde i vindmølleindustrien med produktion af vindmøller eller delkomponenter til vindmøller relevante materialer montage og sammenføjningsteknikker Med en faglært vindmølleoperatør får kan sikre en høj kvalitet i produktion af vindmøllen eller dele til vindmøllen arbejder mere selvstændigt har en bred teknisk forståelse og viden om produktion af vindmøller kan kommunikere og samarbejde med andre faggrupper. måleteknik. På vingeproduktion: støbeprocesser reparation og finish. På mekanik og montage: hydrauliske anlæg el-komponenter og diagrammer bearbejdningsmetoder.

8 Industritekniker Vil du gerne arbejde med fremstilling og vedlige holdelse af maskiner, maskindele og produkti onsanlæg? Eller har du erfaring som produktions medarbejder i metal- og maskinindustrien, men vil gerne være faglært? Så er uddannelsen til industri tekniker noget for dig. Ved at uddanne dig til industritekniker bliver du en værdifuld medarbejder, der kan opstille på computer styrede maskiner (CNC), programmere dem og pro ducere avancerede maskindele med små tolerancer. Du bliver i stand til at dreje, fræse, op måle og kvali tetsdokumentere emner i metal og andre materialer. Varighed: 4 år, men er ofte kortere for dig over 25 år Specialer: Industriassistent Industritekniker maskin Industritekniker produktion Job: D u kan f.eks. arbejde på maskinfabrik ker og metalvarefabrikker eller inden for fødevare-, medicinal-, emballage- eller plastindustrien. Med en faglært industritekniker får programmering og reparation af computerstyrede maskiner kan arbejde mere selvstændigt bidrager med ny viden og inspiration kan identificere produktionsforbedringer kan producere avancerede emner af metal og andre materialer til brug i produktionen kan opstille og betjene computerstyrede maskiner. jern- og metalteknik materialeforståelse CNC-drejning og -fræsning CAD-/CAM-systemer.

9 Smed Vil du gerne arbejde med metal og have styr på at vælge de rette metaller og den rette arbejdsteknik til opgaverne? Og vil du gerne lære at svejse, bukke, klippe, bore, fræse og skære gevind i forskellige metaller? Så er uddannelsen som smed noget for dig. Ved at uddanne dig til smed bliver du en værdifuld medarbejder, der kan fremstille ting i jern og stål og udarbejde større og mindre konstruktioner af metal plader, som f.eks. brandtrapper, stiger, låse til penge skabe, maskindele og kraner. Du kan vælge imellem en række specialer, der er rettet mod forskellige grene af smedefaget. Varighed: 4 år, men er ofte kortere for dig over 25 år Specialer: Klejnsmed Smed - rustfast Energi teknik Smed - maritim Svejser Job: D u kan f.eks. arbejde på forskellige værk steder eller starte egen virksomhed. forarbejdning af metal Med en faglært smed får virksomheden en medarbejder, der: kan arbejde mere selvstændigt bidrager med ny viden og inspiration kan identificere produktionsforbedringer kan planlægge og udføre forskellige typer af opgaveløsning. at bukke, klippe, bore fræse og skære gevind i metaller at fremstille forskellige ting i metal.

10 Data- og kommunikationsuddannelsen Vil du arbejde med it-systemer inden for kontor området, som f.eks. med telefoner, computere og kopimaskiner? Eller har du erfaring med at finde fejl, reparere og installere it-udstyr, men vil gerne være faglært? Så er data- og kommunikationsuddannelsen noget for dig. Som faglært fra data- og kommunikationsuddannelsen bliver du en nøgleperson i forhold til at efterse, udvikle og vedligeholde it-systemer, og du lærer også at rådgive om de mange produkter. Arbejdet kræver kendskab til de nyeste teknikker, og der er flere måder, du kan specialisere dig på. Varighed: 2 år og 6 mdr. til 5 år og 6 mdr., men er ofte kortere for dig over 25 år u er typisk skiftevis i skole og i lønnet Specialer: It-supporter Teleinstallationstekniker Telesystemtekniker Datatekniker infrastruktur Datatekniker programmering Job: Du vil typisk få arbejde på it-virksomheder eller på virksomheder med egne it-afdelinger Læs mere: erhvervsuddannelse.dk DU LÆRER AT: Med en faglært fra data- og kommunikations uddannelsen får kan arbejde mere selvstændigt kan opbygge, konfigurere, vedligeholde og administrere server- og netværks løsninger og designe avancerede LAN- og WAN-netværk, samt analysere, designe, implementere og administrere sikkerhedsløsninger på serverbaserede netværk kan udvikle programmer og avancerede it-systemer og applikationer samt udvikle løsninger inden for embeddede systemer og databasesystemer. It-supporter: opsætte, opdatere og vedligeholde computere samt netværk. Teleinstallationstekniker: installere og vedligeholde teleapparater. Telesystemtekniker: installere og opsætte telekommunikationsudstyr og trådløse netværk. Datatekniker med speciale i infrastruktur: administrere server- og netværksløsninger og sørge for, at sikkerheden er i orden. Datatekniker med speciale i programmering: arbejde med udvikling af programmer og forskellige applikationer samt databasesystemer.

11 Personvognsmekaniker Vil du gerne arbejde med justering af motorer, bremser og styretøj samt finde og rette fejl på bilers elektriske og elektroniske systemer? Eller har du erfaring med at arbejde med fejlfinding og reparationer af biler, men vil gerne være faglært? Så er uddannelsen som personvognsmekaniker noget for dig. Ved at uddanne dig til personvognsmekaniker bliver du en værdifuld medarbejder, der er i stand til at finde og udbedre fejl på personvogne under 3500 kilo. Varighed: 4 år, men er ofte kortere for dig over 25 år u er typisk skiftevis i skole og i lønnet Specialer: Personvognsmontør Personvognsmekaniker Job: Du kan f.eks. arbejde på autoværksteder, bilforhandlere eller starte dit eget værksted Læs mere: erhvervsuddannelse.dk eftersyn og fejlfinding af motorer udskiftning og reparation af nedslidte og defekte dele Med en faglært personvognsmekaniker får elektriske systemer og forskellige typer af motorer, bremser, gearkasser, klimaanlæg osv. kan arbejde mere selvstændigt bidrager med ny viden og inspiration kan identificere produktionsforbedringer kan planlægge og udføre en stor del af de ting, der skal laves på bilerne.

12 Værktøjsmager Vil du gerne arbejde med at producere snit- og stanseværktøjer og støbeforme, der skal fyldes med metal eller plastikgranulat og blive til f.eks. LEGO-klodser, mobiltelefoner eller computer dele? Eller har du arbejdet med værktøjsfremstilling, finmekanik og maskinarbejde og vil gerne være faglært? Så er værktøjsuddannelsen noget for dig. Gennem værktøjsuddannelsen bliver du en værdifuld medarbejder, der er i stand til, at producere støbeforme til brug i produktion af dele i metal og plastik. Du får desuden et grundigt kendskab til de forskellige fremstillingsmetoder og til justering og afprøvning af værktøjerne. Varighed: 4 år, men er ofte kortere for dig over 25 år u er typisk skiftevis i skole og i lønnet Job: Som værktøjsmager vil du typisk kunne få arbejde i metal- og maskin industrien eller i plastindustrien. Meget af arbejdet foregår på et specialværksted, hvor du arbejder med avancerede computer styrede værktøjsmaskiner til fremstilling af værktøj og formdele. Læs mere: erhvervsuddannelse.dk konstruktion af støbeforme til masseproduktion konstruktion af stanseværktøjer til f.eks. at trykke og klippe pladedele og beslag med Med en faglært værktøjsmager får forskellige spåntagende fremstillingsmetoder med gnist og additiv fremstilling samt justering og afprøvning af værktøjerne. kan arbejde mere selvstændigt bidrager med ny viden og inspiration kan identificere produktionsforbedringer kan producere, afprøve og indkøre værktøjer til masseproduktion.

13 Automatikog procesuddannelsen Vil du gerne arbejde med maskiner, der styrer processer, og automatik, som bl.a. findes i rulle trapper, elevatorer og maskiner til produktion? Eller har du erfaring med elektronik, it, og automa tiserede systemer og vil gerne være faglært? Så er automatik- og procesuddannelsen noget for dig. Gennem automatik- og procesuddannelsen bliver du en værdifuld medarbejder, der er i stand til at finde fejl, reparere, opstille og indkøre fuldautomatiske anlæg. Varighed: 4 år, men er ofte kortere for dig over 25 år Specialer: A utomatikmontør Automatiktekniker Automatiktekniker i elektrobranchen Automatiktekniker i elevatorbranchen Job: A utomatikteknikeren kan både arbejde i fremstillingsindustrien og i virksomheder, der yder service til produktionen automatiske systemer, der styrer og regulerer trykluft (pneumatik) og væsketryk (hydraulik) opbygning og reparation af elektriske motorer og pneumatiske kredsløb opbygning og indkøring af fuldautomatiske kredsløb. Med en faglært automatiktekniker får kan arbejde mere selvstændigt bidrager med ny viden og inspiration kan identificere produktionsforbedringer.

14 Elektronikog svagstrømsuddannelsen Vil du gerne arbejde med fejlfinding og reparation af elektronisk udstyr, som radioer, fladskærme, pc er eller hospitalsteknisk udstyr? Eller har du erfaring med at arbejde med dette og vil gerne være faglært? Gennem elektronik- og svagstrømsuddannelsen bliver du en værdifuld medarbejder, der har stor viden om den teknik, der ligger bag elektronisk udstyr. Det kan være udstyr til måling og overvågning, til underholdning, til kontor, til industrien og til sundheds væsnet. Du får desuden grundigt kendskab til systemer baseret på forskellige elektroniske teknologier, og desuden lærer du om informationsteknologi, fejlfinding og reparationsmetoder. Varighed: 4 år, men er ofte kortere for dig over 25 år u er typisk skiftevis i skole og i lønnet Specialer: Elektronikfagtekniker Radio-tv-fagtekniker Medicotekniker Elektronik udviklingstekniker Job: Med elektronik- og svagstrømsuddannelsen kan du både arbejde i det offentlige og i private virksomheder med såvel udvikling og produktion som med installations-, montageog servicearbejde. Læs mere: erhvervsuddannelse.dk teknikken bag elektronisk udstyr fejlfinding, installation og reparation af elektronisk udstyr Med en faglært elektronikfagtekniker får produktudvikling, produktion og service. kan arbejde mere selvstændigt bidrager med ny viden og inspiration kan identificere produktionsforbedringer kan udføre fejlfinding, installation og reparation af elektronisk udstyr.

15 Teknisk designer Vil du gerne arbejde med udformning af tekniske arbejdstegninger til industrianlæg og bygninger? Eller har du erfaring med arbejdsområdet og vil gerne være faglært? Gennem uddannelsen til teknisk designer bliver du en værdifuld medarbejder, der har stor viden om de op gaver, der skal løses, når man planlægger at bygge eller producere noget. Du lærer at undersøge, konstruere og beregne. Varighed: 3 år, men er ofte kortere for dig over 25 år u er typisk skiftevis i skole og i lønnet Specialer: Teknisk designer - industriel produktion Teknisk designer - bygge og anlæg Job: Med en uddannelses som teknisk designer kan du arbejde både i det offentlige og i private virksomheder. Læs mere: erhvervsuddannelse.dk udformning af teknisk dokumentation tegningsforståelse og materialelære Med en faglært teknisk designer får samarbejde med ingeniører, arkitekter, designere og andre teknikere. kan arbejde mere selvstændigt bidrager med ny viden og inspiration kan udarbejde teknisk dokumentation har forståelse for samarbejdet med f.eks. ingeniører, teknikere eller arkitekter.

KURSUSPAKKER TIL DIG, DER ER LEDIG. og gerne vil arbejde i industrien

KURSUSPAKKER TIL DIG, DER ER LEDIG. og gerne vil arbejde i industrien 2017 KURSUSPAKKER TIL DIG, DER ER LEDIG og gerne vil arbejde i industrien Vil du arbejde i industrien? Som ufaglært eller faglært ledig har du ret til seks ugers jobrettet uddannelse. Du kan bl.a. tage

Læs mere

KURSUSPAKKER TIL DIG, DER ER LEDIG. og gerne vil arbejde i industrien

KURSUSPAKKER TIL DIG, DER ER LEDIG. og gerne vil arbejde i industrien 2016 KURSUSPAKKER TIL DIG, DER ER LEDIG og gerne vil arbejde i industrien 2 Kursuspakkerne i denne folder består af op til seks ugers jobrettet uddannelse. De er for dig, der er ledig, men gerne vil arbejde

Læs mere

vindmølle operatør uddannelsen

vindmølle operatør uddannelsen vindmølle operatør uddannelsen Hvad er en vindmølleoperatør? En vindmølleoperatør arbejder med Det kan f.eks. være: opgaver inden for produktion og opsætning af vindmøller. De fleste virksomheder inden

Læs mere

plast mager uddannelsen

plast mager uddannelsen plast mager uddannelsen Hvad er en plastmager? E n plastmager er en håndværker, som arbejder med store computerstyrede maskiner og robotter for at fremstille produkter i plast. Produkterne kan være alt

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2761 Titel: Opbygning og drift af offshore installationer Kort titel: offshore inst. Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2006 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af

Læs mere

EUC Syd Praktikvejledning Automatikmontør og automatiktekniker

EUC Syd Praktikvejledning Automatikmontør og automatiktekniker Til brug for praktikperioden i virksomheden forud for 1. skoleperiode. Praktik i virksomheden Praktikvejledning bruges som redskab til at sikre, at eleven opnår de praktikmål, som er beskrevet for uddannelsen

Læs mere

Bliv IOP er. - tag fremtidens erhvervsuddannelse i dag INDUSTRIOPERATØR

Bliv IOP er. - tag fremtidens erhvervsuddannelse i dag INDUSTRIOPERATØR INDUSTRIOPERATØR Bliv IOP er - tag fremtidens erhvervsuddannelse i dag Industrioperatøruddannelsen er målrettet den ufaglærte, der ønsker bedre jobmuligheder i industrien. Uddannelsen varer typisk to år

Læs mere

Bliv IOP er. - tag fremtidens erhvervsuddannelse i dag TIL MEDARBEJDEREN

Bliv IOP er. - tag fremtidens erhvervsuddannelse i dag TIL MEDARBEJDEREN TIL MEDARBEJDEREN Bliv IOP er - tag fremtidens erhvervsuddannelse i dag Industrioperatøruddannelsen er målrettet den ufaglærte, der ønsker bedre jobmuligheder i industrien. Uddannelsen varer typisk to

Læs mere

Erhvervsuddannelser, hvortil virksomheder i Midtjylland kan søge om tilskud til ansættelse af voksenlærlinge

Erhvervsuddannelser, hvortil virksomheder i Midtjylland kan søge om tilskud til ansættelse af voksenlærlinge Bil, fly og andre transportmidler Bådmekaniker Bådmekaniker 1. juli 2013 31. december 2014 Bådassistent 1. juli 2013 31. december 2014 Cykel- og motorcykelmekanikeruddannelsen Cykelmekaniker 1. juli 2013

Læs mere

LÆR NOGET NYT: 5 INDGANGE TIL GRUNDFORLØB

LÆR NOGET NYT: 5 INDGANGE TIL GRUNDFORLØB LÆR NOGET NYT: 5 INDGANGE TIL GRUNDFORLØB BYGGE OG ANLÆG PRODUKTION OG UDVIKLING STRØM, STYRING OG IT BIL, FLY OG ANDRE TRANSPORTMIDLER TRANSPORT OG LOGISTIK ERHVERVSUDDANNELSER GRUNDFORLØB ER DIN VEJ

Læs mere

INSPIRATION DU ER FOR ANDRE UNGE MAKERS NETWORK SØGER DYGTIGE, UNGE LÆRLINGE OG ELEVER I INDUSTRIEN, DER KAN INSPIRERE ANDRE UNGE TIL AT TAGE EN

INSPIRATION DU ER FOR ANDRE UNGE MAKERS NETWORK SØGER DYGTIGE, UNGE LÆRLINGE OG ELEVER I INDUSTRIEN, DER KAN INSPIRERE ANDRE UNGE TIL AT TAGE EN DU ER INSPIRATION FOR ANDRE UNGE MAKERS NETWORK SØGER DYGTIGE, UNGE LÆRLINGE OG ELEVER I INDUSTRIEN, DER KAN INSPIRERE ANDRE UNGE TIL AT TAGE EN ERHVERVSUDDANNELSE BLIV EN DEL AF MAKERS NETWORK! Du kan

Læs mere

OVERFLADE BEHANDLER UDDANNELSEN

OVERFLADE BEHANDLER UDDANNELSEN OVERFLADE BEHANDLER UDDANNELSEN HVAD ER EN OVERFLADEBEHANDLER? S om overfladebehandler laver du overflader til stegepander, skibe, møbler, brillestel, smykker og mange andre ting, som bruges af alle mennesker

Læs mere

overflade behandler uddannelsen

overflade behandler uddannelsen overflade behandler uddannelsen Hvad er en overfladebehandler? s om overfladebehandler laver du overflader til stegepander, skibe, møbler, brillestel, smykker og mange andre ting, som bruges af alle mennesker

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2787 Titel: Spåntagende metalindustri Kort titel: Spåntagning Status: GOD Godkendelsesperiode: 02-06-2009 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

Erhvervsuddannelser hvor der i Nordjylland kan gives tilskud til arbejdsgivere, som indgår uddannelsesaftale med voksne. Gældende fra 1.

Erhvervsuddannelser hvor der i Nordjylland kan gives tilskud til arbejdsgivere, som indgår uddannelsesaftale med voksne. Gældende fra 1. Erhvervsuddannelser hvor der i Nordjylland kan gives tilskud til arbejdsgivere, som indgår uddannelsesaftale med voksne. Gældende fra 1. januar 2016 Senest revideret 17. december 2015 Uddannelse Specialer

Læs mere

Erhvervsuddannelser, hvor der i Syddanmark kan gives tilskud* til arbejdsgivere, der indgår uddannelsesaftale med voksne.

Erhvervsuddannelser, hvor der i Syddanmark kan gives tilskud* til arbejdsgivere, der indgår uddannelsesaftale med voksne. Liste over samtlige erhvervsuddannelser Hovedforløb Speciale Bil, fly og andre transportmidler Bådmekaniker Cykel- og motorcykelmekanikeruddannelsen Entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen Flymekaniker

Læs mere

Positivliste aftalt uddannelse

Positivliste aftalt uddannelse Dato: 20. september 2017 Bemærk: Der tages forbehold for senere ændringer. Positivliste aftalt uddannelse Kompetencegivende AMU-kurser inden for følgende uddannelser: Elektronikoperatør Forberedende undervisning:

Læs mere

Uddannelse Specialer og trin Gældende til

Uddannelse Specialer og trin Gældende til Erhvervsuddannelser hvor der i Østjylland kan gives tilskud til arbejdsgivere, som indgår uddannelsesaftale med voksne. Gældende fra 1. januar 2016 Senest revideret 17. december 2015 Uddannelse Specialer

Læs mere

- Spring ud i din fremtid

- Spring ud i din fremtid - Spring ud i din fremtid TA EN UDDANNELSE PÅ SYDDANSK ERHVERVSSKOLE I GRINDSTED VÆLG MELLEM 9 ERHVERVS- UDDANNELSER SIDE 6-12 NYT EUX HÅNDVÆRKER MED HUE SIDE 4-5 I GRINDSTED FACTS FÅ SVAR PÅ DET MESTE

Læs mere

Erhvervsuddannelser, hvor der i Syddanmark kan gives tilskud* til arbejdsgivere, der indgår uddannelsesaftale med voksne.

Erhvervsuddannelser, hvor der i Syddanmark kan gives tilskud* til arbejdsgivere, der indgår uddannelsesaftale med voksne. Erhvervsuddannelser, hvor der i Syddanmark kan gives tilskud* til arbejdsgivere, der indgår uddannelsesaftale med voksne. Denne version gælder fra den 1. juli 2013 (Placering af uddannelser på voksenlærlingelister

Læs mere

Erhvervsuddannelser, hvortil virksomheder i Østdanmark kan søge tilskud til ansættelser af voksenlærlinge Sorteret efter uddannelser

Erhvervsuddannelser, hvortil virksomheder i Østdanmark kan søge tilskud til ansættelser af voksenlærlinge Sorteret efter uddannelser Bil, fly og andre transportmidler Bådmekaniker Cykel- og motorcykelmekanikeruddannelsen Entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen Flymekaniker Karrosseriuddannelsen Lastvognsmekaniker Personvognsmekaniker

Læs mere

Erhvervsuddannelser, hvortil virksomheder i Midtjylland kan søge om tilskud til ansættelse af voksenlærlinge

Erhvervsuddannelser, hvortil virksomheder i Midtjylland kan søge om tilskud til ansættelse af voksenlærlinge Bil, fly og andre transportmidler Bådmekaniker Bådmekaniker 1. juli 2012 31. december 2013 Bådassistent 1. juli 2012 31. december 2013 Cykel- og motorcykelmekanikeruddannelsen Cykelmekaniker 1. juli 2012

Læs mere

Design, formgivning og grafisk arbejde Grafisk tekniker Grafisk tekniker 31. december 2014 Guld- og sølvsmedeuddannelsen

Design, formgivning og grafisk arbejde Grafisk tekniker Grafisk tekniker 31. december 2014 Guld- og sølvsmedeuddannelsen Hovedforløb Speciale Gældende til Bygge og anlæg Anlægsstruktør, bygningsstruktør og brolægger Anlægsstruktør 30. juni 2015 Brolægger 30. juni 2015 Bygningsstruktør 30. juni 2015 Kloakrørlægger 30. juni

Læs mere

Positivliste aftalt uddannelse

Positivliste aftalt uddannelse Dato: 28. august 2019 Bemærk: Der tages forbehold for ændringer. Der kan kun søges tilskud til de kurser, som fremgår af positivlisten for aftalt uddannelse og som svarer til de spor, som vælges i rammeaftalen.

Læs mere

elektronik operatør uddannelsen

elektronik operatør uddannelsen elektronik operatør uddannelsen Hvad er en Elektronikoperatør? e lektronikoperatøren er en nøgleperson i elektronikvirksomhedens produktion, og er især med til at effektivisere produktionen i virksomheden.

Læs mere

KARRIEREVEJE MED HØJ FAGLIGHED OG GLOBALT FÆLLESSKAB GRUNDFOS ERHVERVSUDDANNELSER

KARRIEREVEJE MED HØJ FAGLIGHED OG GLOBALT FÆLLESSKAB GRUNDFOS ERHVERVSUDDANNELSER KARRIEREVEJE MED HØJ FAGLIGHED OG GLOBALT FÆLLESSKAB GRUNDFOS ERHVERVSUDDANNELSER Du har mange muligheder. Det har vi også. Når du skal vælge uddannelse, har du i dag mange forskellige muligheder. Derfor

Læs mere

Industrioperatør uddannelsen

Industrioperatør uddannelsen Skive Tekniske Skole Industrioperatør uddannelsen Industrioperatør En industrioperatør arbejder med produktionsmaskiner. På skolen lærer du om de forskellige typer maskiner og anlæg, der styres af computere.

Læs mere

nyhed! Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Vil du have flere kort på hånden?

nyhed! Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Vil du have flere kort på hånden? nyhed! Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Vil du have flere kort på hånden? svendebrev og gymnasialt niveau i en uddannelse! Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Nu behøver du ikke vælge mellem en erhvervsuddannelse

Læs mere

Positivliste aftalt uddannelse

Positivliste aftalt uddannelse Dato: 16. august 2018 Bemærk: Der tages forbehold for senere ændringer. Der kan kun søges tilskud til de kurser, som fremgår af positivlisten for aftalt uddannelse og som svarer til de spor, som vælges

Læs mere

nyhed! Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Vil du have flere kort på hånden?

nyhed! Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Vil du have flere kort på hånden? nyhed! Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Vil du have flere kort på hånden? svendebrev og gymnasialt niveau i en uddannelse! Erhvervsuddannelse med ekstra bonus Nu behøver du ikke vælge mellem en erhvervsuddannelse

Læs mere

Bil, fly og andre transportmidler. Bygge og anlæg

Bil, fly og andre transportmidler. Bygge og anlæg Erhvervsuddannelser, hvor der i Nordjylland kan gives tilskud til arbejdsgivere, som indgår uddannelsesaftale med voksne. Gældende fra 1. januar 2015 Senest revideret 10. december 2014 Bil, fly og andre

Læs mere

Positivliste aftalt uddannelse

Positivliste aftalt uddannelse Dato: 5. april 2018 Bemærk: Der tages forbehold for senere ændringer. Der kan kun søges tilskud til de kurser, som fremgår af positivlisten for aftalt uddannelse og som svarer til de spor, som vælges i

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2759 Titel: Metalindustriel bearbejdning Kort titel: Spåntagning Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2006 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

Erhvervsuddannelser, hvortil virksomheder i Østdanmark kan søge tilskud til ansættelser af voksenlærlinge Sorteret efter uddannelser

Erhvervsuddannelser, hvortil virksomheder i Østdanmark kan søge tilskud til ansættelser af voksenlærlinge Sorteret efter uddannelser Erhvervsuddannelser, hvortil virksomheder i Østdanmark kan søge tilskud til ansættelser af voksenlærlinge Sorteret efter uddannelser Gældende fra 1. januar 2013 Hovedforløb Speciale Gældende til Bil, fly

Læs mere

KARRIEREVEJE MED HØJ FAGLIGHED OG GLOBALT FÆLLESSKAB GRUNDFOS ERHVERVSUDDANNELSER

KARRIEREVEJE MED HØJ FAGLIGHED OG GLOBALT FÆLLESSKAB GRUNDFOS ERHVERVSUDDANNELSER KARRIEREVEJE MED HØJ FAGLIGHED OG GLOBALT FÆLLESSKAB GRUNDFOS ERHVERVSUDDANNELSER Du har mange muligheder. Det har vi også. Når du skal vælge uddannelse, har du i dag mange forskellige muligheder. Derfor

Læs mere

industri operatør uddannelsen

industri operatør uddannelsen industri operatør uddannelsen Hvad er en industrioperatør? industrioperatøren har overblik over processerne i produktionen og har en grundlæggende forståelse af, hvordan produktionen kører i en industrivirksomhed.

Læs mere

Vindmølleoperatøruddannelsen (VOU) fordi kompetence skaber øget konkurrenceevne

Vindmølleoperatøruddannelsen (VOU) fordi kompetence skaber øget konkurrenceevne Vindmølleoperatøruddannelsen (VOU) fordi kompetence skaber øget konkurrenceevne Nutidens uddannelse er fremtidens succes En analyse* fra 2010 viser, at Danmarks vindmølleindustri i de Kommende år vil få

Læs mere

Uddannelse i Hadsund og Hobro

Uddannelse i Hadsund og Hobro Uddannelse i Hadsund og Hobro Velkommen til Tech College Mariagerfjord Tech College Mariagerfjord er en hyggelig erhvervsskole med to afdelinger den ene skønt beliggende i Hadsund, tæt ved naturområder

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2751 Titel: Produktion af køle- og klimaanlæg Kort titel: Køleteknik Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2006 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

06-10-2009. UNDERSØGELSE AF KOMPETENCEBEHOV INDEN FOR IF s OMRÅDE EFTERÅRET 2009

06-10-2009. UNDERSØGELSE AF KOMPETENCEBEHOV INDEN FOR IF s OMRÅDE EFTERÅRET 2009 UNDERSØGELSE AF KOMPETENCEBEHOV INDEN FOR IF s OMRÅDE EFTERÅRET 2009 AFRAPPORTERING AF RESULTATER AF SPØRGESKEMA UDSENDT TIL UU OG LUU MEDLEMMER PÅ IF S OMRÅDE I SEPTEMBER 2009 1 Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

Professionel pladebearbejdning Alsidig Fleksibel Præcis

Professionel pladebearbejdning Alsidig Fleksibel Præcis Professionel pladebearbejdning Alsidig Fleksibel Præcis LASERSKÆRING REVOLVERSTANSNING Den foretrukne underleverandør Med mange års erfaring, en bred og alsidig maskinpark og ikke mindst en professionel

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2610 Titel: Smedeteknisk område Kort titel: Smed Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet omfatter de arbejdsprocesser,

Læs mere

Eltronic Industrial Service & Assembly. Kilde Alle 4, 8722 Hedensted Call Center (hverdage 7-15)

Eltronic Industrial Service & Assembly. Kilde Alle 4, 8722 Hedensted Call Center (hverdage 7-15) RETHINKING ENGINEERING Eltronic Industrial Service & Assembly Eltronics serviceafdeling er specialiseret i drift, vedligehold og montage hos produktionsvirksomheder. Eltronic Industrial Service & Assembly

Læs mere

Teknologicenter. Forår 2015. Læse/stave problemer? Kontakt os i god tid. Produktion og udvikling euc nordvest

Teknologicenter. Forår 2015. Læse/stave problemer? Kontakt os i god tid. Produktion og udvikling euc nordvest Teknologicenter Forår 2015 Læse/stave problemer? Kontakt os i god tid Produktion og udvikling euc nordvest Grundlæggende robotkendskab Robotter i industrien for operatører Varighed: 2 dage AMU 42838 Efter

Læs mere

Find din vej. Brobygning. Himmerland Brobygningstilbud til dig der går på efterskole. Oplev livet på et gymnasium. Prøv en erhvervsuddannelse

Find din vej. Brobygning. Himmerland Brobygningstilbud til dig der går på efterskole. Oplev livet på et gymnasium. Prøv en erhvervsuddannelse Find din vej Brobygning Himmerland 2018 Brobygningstilbud til dig der går på efterskole Oplev livet på et gymnasium Prøv en erhvervsuddannelse Find din vej - Brobygning // 1 Indhold Mad og sundhed side

Læs mere

Erhvervsuddannelser, hvortil virksomheder i Vestjylland kan søge om tilskud til ansættelse af voksenlærlinge

Erhvervsuddannelser, hvortil virksomheder i Vestjylland kan søge om tilskud til ansættelse af voksenlærlinge Bil, fly og andre transportmidler Bådmekaniker Bådmekaniker 1. juli 2014 31. december 2015 Bådassistent 1. juli 2014 31. december 2015 Cykel- og motorcykelmekanikeruddannelsen Cykelmekaniker 1. juli 2014

Læs mere

Positivliste aftalt uddannelse

Positivliste aftalt uddannelse Dato: 2. januar 2019 Bemærk: Der tages forbehold for senere ændringer. Der kan kun søges tilskud til de kurser, som fremgår af positivlisten for aftalt uddannelse og som svarer til de spor, som vælges

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER EUX-UDDANNELSER PÅ SYDDANSK ERHVERVSSKOLE VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER EUX-UDDANNELSER PÅ SYDDANSK ERHVERVSSKOLE VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER EUX-UDDANNELSER PÅ SYDDANSK ERHVERVSSKOLE VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? EUX giver dig det bedste fra erhvervsuddannelsernes

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2782 Titel: Operatøropgaver i el-forsyning Kort titel: forsyning oper. Status: GOD Godkendelsesperiode: 30-06-2007 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til vindmølleoperatør

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til vindmølleoperatør BEK nr 475 af 17/4/215 (Gældende) Udskriftsdato: 29. juni 216 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 7.8T.541 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

UDDANNELSESPLAN FOR GRUNDUDDANNELSE FOR VOKSNE

UDDANNELSESPLAN FOR GRUNDUDDANNELSE FOR VOKSNE UDDNNELSESPLN FOR GRUNDUDDNNELSE FOR VOKSNE GVU-UDDNNELSE SPECILE Produktion og Udvikling Klejnsmed NVN CPR-NUMMER DRESSE TELEFON EMIL GVU-VEJLEDER GODKENDTE KOMPETENCER På baggrund af dokumentation, udtalelser

Læs mere

Elfagets Praktikvejledning Specialet Styrings- og reguleringsteknik

Elfagets Praktikvejledning Specialet Styrings- og reguleringsteknik Til brug for praktikperioden i virksomheden forud for Hovedforløbet. Praktik i virksomheden Eleven skal: Under vejledning udføre lys- og kraftinstallationer samt tele- og datainstallationer Under vejledning

Læs mere

Hvis det er muligt, vender vi gerne maskinen på hovedet for at løse en opgave

Hvis det er muligt, vender vi gerne maskinen på hovedet for at løse en opgave Hvis det er muligt, vender vi gerne maskinen på hovedet for at løse en opgave NAKSKOV MASKININDUSTRI ApS Parathed og fleksibilitet Viden Høj kvalitet Konkurrenceevne Lidt om os Vores virksomhed Hvis det

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til elektronikoperatør

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til elektronikoperatør BEK nr 556 af 28/04/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 17. juni 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 007.96T.541 Senere ændringer til forskriften BEK nr 240 af

Læs mere

AVN Hydraulik. Vi er lagerførende af hydraulikkomponenter fra nogle af verdens førende producenter.

AVN Hydraulik. Vi er lagerførende af hydraulikkomponenter fra nogle af verdens førende producenter. AVN Hydraulik AVN Hydraulik er i dag et stærkt team på godt 30 dygtige medarbejdere. Vi har eksisteret siden 1978 og er en del af AVN Gruppen. Hovedkontoret på 2.000 m² ligger i Brøndby, hvor vi har lager,

Læs mere

Kvalitet. er løsningen EFFEKTIVITET FLEKSIBILITET KOMPETENCE

Kvalitet. er løsningen EFFEKTIVITET FLEKSIBILITET KOMPETENCE Kvalitet er løsningen EFFEKTIVITET FLEKSIBILITET KOMPETENCE Vores kvalitetsopfattelse sikrer dig samlet set øget konkurrencekraft. Hvad skal du bruge? Vi har løsningen! Stærkt partnerskab med mere end

Læs mere

Kvalitet. er løsningen EFFEKTIVITET FLEKSIBILITET KOMPETENCE

Kvalitet. er løsningen EFFEKTIVITET FLEKSIBILITET KOMPETENCE Kvalitet er løsningen EFFEKTIVITET FLEKSIBILITET KOMPETENCE Vores kvalitetsopfattelse sikrer dig samlet set øget konkurrencekraft. Hvad skal du bruge? Vi har løsningen! Værktøjer og konkurrencekraft Værktøjer

Læs mere

Vi er lagerførende af hydraulikkomponenter fra nogle af verdens førende producenter.

Vi er lagerførende af hydraulikkomponenter fra nogle af verdens førende producenter. we know how AVN Hydraulik AVN Hydraulik er i dag et stærkt team på godt 35 dygtige medarbejdere. Vi har eksisteret siden 1978 og er en del af AVN Gruppen. Hovedafdelingen på 2.000 m² ligger i Brøndby,

Læs mere

Færdig med folkeskolen? Du kan fortsætte på HANSENBERG Indgangen Teknologi, byggeri og transport

Færdig med folkeskolen? Du kan fortsætte på HANSENBERG Indgangen Teknologi, byggeri og transport Færdig med folkeskolen? Du kan fortsætte på HANSENBERG Indgangen Teknologi, byggeri og transport Indholdsfortegnelse En erhvervsuddannelse kan være vejen til succes 3 Mediegrafiker 4 Teknisk designer 5

Læs mere

TEKNIKFAG HTX TEKNISK GYMNASIUM

TEKNIKFAG HTX TEKNISK GYMNASIUM TEKNIKFAG HTX TEKNISK GYMNASIUM Teknikfag På 3. år på HTX uddannelsen kommer teknikfaget på skemaet. Det fylder ca. halvanden dag om ugen. Det obligatoriske teknikfag kan vælges frit på tværs af studieretningerne.

Læs mere

Fuld skrue. Optimering af produktionen ved HMF v. Lars Vig Jensen VP Sourcing & Supply

Fuld skrue. Optimering af produktionen ved HMF v. Lars Vig Jensen VP Sourcing & Supply Fuld skrue Optimering af produktionen ved HMF v. Lars Vig Jensen VP Sourcing & Supply 1 2 Højbjerg Maskinfabrik: Højbjerg Maskinfabrik blev grundlagt i 1945 Familieejet selskab stiftet af Arne Bundgaard

Læs mere

BORGMESTERENS TJEKLISTE

BORGMESTERENS TJEKLISTE BORGMESTERENS TJEKLISTE Beton og mursten IT & Medier Prod. & Service Salg & Service Økonomi & Adm. Emballageindustri IT & Medier Prod. & Service Salg & Service Økonomi & Adm. Gartneri IT & Medier Prod.

Læs mere

YOUR LOCAL SOURCE IN A GLOBAL WORLD DIN LEVERANDØR AF METALKOMPONENTER

YOUR LOCAL SOURCE IN A GLOBAL WORLD DIN LEVERANDØR AF METALKOMPONENTER YOUR LOCAL SOURCE IN A GLOBAL WORLD DIN LEVERANDØR AF METALKOMPONENTER STØBEGODS SVEJSNING SMEDEGODS CNC PLADEBEARBEJDNING MONTAGE STØBEGODS SVEJSNING Der er mange oplagte fordele for dig ved at vælge

Læs mere

Direkte fra 9. eller 10.

Direkte fra 9. eller 10. Flere karrieremuligheder Har du spørgsmål? Ring og få en snak med en af vores studievejledere Tlf. 7412 4242 Direkte fra 9. eller 10. Du skal tage en eud fordi Der er store fremtidsmuligheder Det er den

Læs mere

Energiteknologuddannelsen

Energiteknologuddannelsen Erhvervsakademiuddannelser til Lindø-medarbejdere Udlagt til Syddansk Erhvervsskole af Erhvervsakademiet Lillebælt 8. juni 2011 NB! Alle priser er bergnet ud fra Undervisningsministeriets takstkatalog

Læs mere

Workshop 1: Elektronisk tegning, programmering og 3D-print

Workshop 1: Elektronisk tegning, programmering og 3D-print Workshop 1: Elektronisk tegning, programmering og 3D-print MetalCraft Max 15 personer Har du nogensinde ønsket, at du kan få præcis det, du har lyst til, bare ved at trykke på en knap? Det kan du nu! Ok,

Læs mere

Kvalitetsarbejde i jern og stål siden 1855

Kvalitetsarbejde i jern og stål siden 1855 Kvalitetsarbejde i jern og stål siden 1855 Hvem er vi? P. Lindberg blev grundlagt i 1855 og har siden udviklet sig fra landbrugssmedje med lokale kunder, til en moderne specialvirksomhed med kunder over

Læs mere

Teglværksvej 1b - 5 DK-9881 Bindslev Tel.: +45 98 93 87 88 Fax: +45 98 93 84 32 www.multilak.dk e-mail: multilak@multilak.dk

Teglværksvej 1b - 5 DK-9881 Bindslev Tel.: +45 98 93 87 88 Fax: +45 98 93 84 32 www.multilak.dk e-mail: multilak@multilak.dk Hirtshals Multilak Bindslev Hjørring Frederikshavn Brønderslev Aalborg Pulverlakering I pulverlakeringsafdelingen råder vi over 2 top-moderne lakerings linier. Et automat anlæg og et manuelt anlæg. Vi

Læs mere

FAGRETNINGER GRUNDFORLØB

FAGRETNINGER GRUNDFORLØB FAGRETNINGER GRUNDFORLØB I GANG MED EN ERHVERVSUDDANNELSE! Skal du måske starte på en erhvervsuddannelse? Eller en EUX? Begge uddannelser giver dig mulighed for at søge faglært arbejde, starte egen virksomhed

Læs mere

www.robotool.com Metal og Industri Robotbaserede løsninger til Metal-, Træ-, og Plastindustrien

www.robotool.com Metal og Industri Robotbaserede løsninger til Metal-, Træ-, og Plastindustrien www.robotool.com Metal og Industri Robotbaserede løsninger til Metal-, Træ-, og Plastindustrien ROBOTOOL // velkommen til robotool Velkommen til Robotool RoboTool har siden 1997 beskæftiget sig med udvikling

Læs mere

Statusnotat: Energiforbedringer i industrien

Statusnotat: Energiforbedringer i industrien Marts 2012 Morten Møldrup Statusnotat: Energiforbedringer i industrien Baggrund Opnåelse af energiforbedringer har gennem længere tid været et væsentligt indsatsområde i industrien. Incitamenterne er dels

Læs mere

proces operatør uddannelsen

proces operatør uddannelsen proces operatør uddannelsen Hvad er en procesoperatør? Uddannelsens opbygning Procesoperatører arbejder med produktion af mange forskellige produkter, som er en vigtig del af vores hverdag. Det er for

Læs mere

Elfagets Praktikvejledning Specialet Installationsteknik

Elfagets Praktikvejledning Specialet Installationsteknik Til brug for praktikperioden i virksomheden forud for Hovedforløbet. Praktik i virksomheden Eleven skal: Under vejledning, udføre lys- og kraftinstallationer, samt tele- og datainstallationer Under vejledning,

Læs mere

Oversigt over AMU-kurser. Betjening og programmering af industrirobotter

Oversigt over AMU-kurser. Betjening og programmering af industrirobotter Oversigt over AMU-kurser Betjening og programmering af industrirobotter Forord Industrirobotter bruges i stigende grad som et vigtigt middel til at fastholde og styrke en konkurrencedygtig industri i Danmark.

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 12 Nummer: 2626 Titel: Elektronik- og svagstrømsteknisk område: Kort titel: Elektr Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet

Læs mere

INDUSTRI 4.0 KRÆVER NYE KOMPETENCER

INDUSTRI 4.0 KRÆVER NYE KOMPETENCER INDUSTRI 4.0 KRÆVER NYE KOMPETENCER ØKONOMISK ANALYSE Industri 4.0 kræver nye kompetencer Virksomheder, der målrettet anvender ny teknologi i produktionen, klarer sig generelt bedre end virksomheder, som

Læs mere

Uddannelsesordning for plastmageruddannelsen

Uddannelsesordning for plastmageruddannelsen Uddannelsesordning for plastmageruddannelsen Udstedelsesdato: 15. juli 2014 Udstedt af Industriens Fællesudvalg i henhold til Bekendtgørelse om uddannelserne i den erhvervsfaglige fællesindgang produktion

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2707 Titel: Køleteknisk område Kort titel: Køl Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet omfatter alle de

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager

Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august 015 Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager Udstedt af det Industriens Fællesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. 494 af /04/015 om erhvervsuddannelsen til

Læs mere

Procedure og værktøjer EN SKP-VIRKSOMHED I SAMSPIL MELLEM FLERE FAG OG FLERE SKOLER

Procedure og værktøjer EN SKP-VIRKSOMHED I SAMSPIL MELLEM FLERE FAG OG FLERE SKOLER Procedure og værktøjer EN SKP-VIRKSOMHED I SAMSPIL MELLEM FLERE FAG OG FLERE SKOLER PROCEDURE OG VÆRKTØJER Skolepraktikhåndbog Stamkort Arbejdstøj Feriesedler Uddannelsesplan Projektopgaver Virksomhedsforlagt

Læs mere

Uddannelseskonsulent Tech College Henrik Riise. Efteruddannelse Vejen til varige job gennem kompetenceløft.

Uddannelseskonsulent Tech College Henrik Riise. Efteruddannelse Vejen til varige job gennem kompetenceløft. Uddannelseskonsulent Tech College Henrik Riise Efteruddannelse Vejen til varige job gennem kompetenceløft. Hands-on 29. september 2016 TECHCOLLEGE i tal 2015 Tech College Kompetencebehov i industrien Generelle

Læs mere

Uddannelsen til Plastspecialist

Uddannelsen til Plastspecialist Uddannelsen til Plastspecialist Uddannelsen til Plastspecialist Industriens Fællesudvalg har i samarbejde med Den jydske Haandværker - skole og AMU SYD udviklet en ny uddannelse til plastspecialist. Hvilke

Læs mere

Informationsteknologi D Gruppe 16 Opgaver. Gruppe 16. Informationsteknologi D

Informationsteknologi D Gruppe 16 Opgaver. Gruppe 16. Informationsteknologi D Opgaver Gruppe 16 Informationsteknologi D IT Opgaver Her kan du se alle de IT opgaver som vi har lavet i løbet at vores informationsteknologi D periode. Media College Aalborg Side 0 af 7 Indholdsfortegnelse

Læs mere

we know how 306100108-2000 G R U P P E N

we know how 306100108-2000 G R U P P E N we know how G R U P P E N 02 AVN Gruppens ejere. Fra venstre Henrik Krabbe, Peter Krabbe og Ole Krabbe G R U P P E N Teknik der skaber resultater AVN Gruppen blev grundlagt i 1933 af Alfred V. Nielsen.

Læs mere

Et holdbart samarbejde

Et holdbart samarbejde Et holdbart samarbejde Off-shore Marine Industri Food - I Hele Europa Underleverandører af stålkonstruktioner og engineering Beregning Konstruktion Produktion Dokumentation KAMI der består af KAMI STÅL

Læs mere

NYHED! ERHVERVSUDDANNELSE MED EKSTRA BONUS VIL DU HAVE FLERE KORT PÅ HÅNDEN?

NYHED! ERHVERVSUDDANNELSE MED EKSTRA BONUS VIL DU HAVE FLERE KORT PÅ HÅNDEN? NYHED! ERHVERVSUDDANNELSE MED EKSTRA BONUS VIL DU HAVE FLERE KORT PÅ HÅNDEN? SVENDEBREV OG GYMNASIALT NIVEAU I EN UDDANNELSE! ERHVERVSUDDANNELSE MED EKSTRA BONUS Nu behøver du ikke vælge mellem en erhvervsuddannelse

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager

Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager Sagsnr.: 060.09S.54. Ikrafttrædelsesdato: [dato. måned. år] Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager Udstedt af det Industriens Fællesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. [x] af [dato] om uddannelsen

Læs mere

facts! 6 indgange tjek mere her! spring ind i din fremtid på syddansk erhvervsskole Læs mere fra side 3

facts! 6 indgange tjek mere her! spring ind i din fremtid på syddansk erhvervsskole Læs mere fra side 3 JUMP! spring ind i din fremtid på syddansk erhvervsskole Læs mere fra side 3 6 indgange Fra tømrer og smed til bager og slagter. Uanset, hvad du brænder for, har vi en uddannelse for dig. facts! om UDDANNELSE

Læs mere

Elfagets Praktikvejledning Specialet Kommunikationsteknik

Elfagets Praktikvejledning Specialet Kommunikationsteknik Til brug for praktikperioden i virksomheden forud for Hovedforløbet. Praktik i virksomheden Eleven skal: Under vejledning, udføre lys- og kraftinstallationer, samt tele- og datainstallationer Under vejledning,

Læs mere

Møde LUU Strøm, styring, og it. D kl: 1230 på EUC-SYD

Møde LUU Strøm, styring, og it. D kl: 1230 på EUC-SYD Møde LUU Strøm, styring, og it. D. 10-05-16 kl: 1230 på EUC-SYD Deltagere: Formand Bjarne Lund (BL) Næstformand Allan Schmidt (AS) Karsten Edlefsen (KE) Skole: Leif Elsborg (LKE) Toni B. Lynge (TBL) Afbud:

Læs mere

Vi bygger bro mellem virksomhed og kunde. Tårnvej 61 DK-7752 Snedsted l

Vi bygger bro mellem virksomhed og kunde. Tårnvej 61 DK-7752 Snedsted l Vi bygger bro mellem virksomhed og kunde Tårnvej 61 DK-7752 Snedsted +45 97 93 63 03 l www.kk-metal.dk KK Metal P/S er beliggende i Hørdum i Thy. Med rødder tilbage til 1966 er KK Metal i tidens løb vokset

Læs mere

Tilskud til voksenlærling

Tilskud til voksenlærling Cykel- og motorcykelmekaniker-uddannelsen Cykelmekaniker 30.06.2009 Motorcykelmekaniker 30.06.2009 Cykelmontør 30.06.2009 Knallertmekaniker 30.06.2009 Entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen Entreprenørmaskinmekaniker

Læs mere

Opbygning og indhold Uddannelsen veksler mellem skole og praktik.

Opbygning og indhold Uddannelsen veksler mellem skole og praktik. 1 Indledning Uddannelsen er en erhvervsuddannelse. Du bliver uddannet som motormekaniker I forløbet vil du blive uddannet i at servicere og reparere de maskiner der typisk udlejes fra diverse maskinudlejere.

Læs mere

Vi bygger bro mellem virksomhed og kunde

Vi bygger bro mellem virksomhed og kunde Vi bygger bro mellem virksomhed og kunde udviklende innovativ kvalitet kundefokus leveringssikkerhed konkurrencedygtig Tårnvej 61 DK-7752 Snedsted +45 97 93 63 03 l www.kk-metal.dk Pladebearbejdning Svejsning

Læs mere

HVOR AUTOMATISERET ER DEN DANSKE FREMSTILLINGSINDUSTRI?

HVOR AUTOMATISERET ER DEN DANSKE FREMSTILLINGSINDUSTRI? Research Note 18. april 2013 Centre for Economic and Business Research (CEBR) Copenhagen Business School Dept. of Economics Porcelænshaven 16A DK-2000 Frederiksberg +45 3815 2575 HVOR AUTOMATISERET ER

Læs mere

Medialogi- og Ingeniøruddannelserne

Medialogi- og Ingeniøruddannelserne Medialogi- og Ingeniøruddannelserne Aalborg Universitet Esbjerg Hvad er en Medialog eller Ingeniør? En problemløser En opfinder En teoretisk praktiker Uddannelser ved AAU-Esbjerg AAU-Esbjerg Medialogi

Læs mere

Udviklingstendenser inden for IF s brancheområder

Udviklingstendenser inden for IF s brancheområder 31. oktober 2011 Udviklingstendenser inden for IF s brancheområder Arbejdets organisering Blandt danske industrivirksomheder går tendensen stadig i retning af mindre manuel rutineproduktion og mere automatisering

Læs mere

Udfyldes af erhvervsskolen før fremsendelse til virksomheden. Virksomhedens navn: Meddelelser fra skolen: Erhvervsskolens navn: Kontaktlærer: E-mail

Udfyldes af erhvervsskolen før fremsendelse til virksomheden. Virksomhedens navn: Meddelelser fra skolen: Erhvervsskolens navn: Kontaktlærer: E-mail Praktikerk læri ng special et VVS - en ergitek nik Praktikerklæringen er et dialogværktøj mellem elev, erhvervsskole og praktikvirksomhed. Den informerer praktikvirksomheden om elevens uddannelsesmål i

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 11 Nummer: 2745 Titel: Arbejde i den rustfrie stålindustri Kort titel: Rustfrit Status: GOD Godkendelsesperiode: 30-01-2007 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere