Beskrivelse af jobområdet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beskrivelse af jobområdet"

Transkript

1 Side 1 af 12 Nummer: 2626 Titel: Elektronik- og svagstrømsteknisk område: Kort titel: Elektr Status: GOD Godkendelsesperiode: og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Elektronik og svagstrømsområdet er karakteriseret ved at omfatter de arbejdsprocessor, der knytter sig til reparation, service og salg, produktion, administration og udvikling af produkter indeholdende elektronik- og svagstrømsteknik. Arbejdsprocessorne er: Elektronikindustrien med produktion, installation, montering samt fejlfinding. Data og telekommunikationsbranchen med fejlfinding, reparation og service, hvor både private virksomheder og offentlige myndigheder stiller stadig større krav til både kommunikationshastighed og anvendelse af elektroniske enheder i kommunikationsnetværket. Sundhedsvæsenet, med systematisk vedligehold, reparation og service på medico-udstyr. Mediebranchen, med produktion, teknisk service og distribution af radio og tv udsendelser. Radio/tv branchen med fejlfinding, reparation, og service på branchens produkter samt opsætning af mediesystemer Herudover omfatter jobområdet også udvikling og konstruktion af elektronik- og svagstrømskredsløb og produkter, fremstilling af prototyper og måle- og rapporteringsopgaver samt teknisksupport, herunder vejledning i brug af komplekse elektroniske produkter, teknisk salg og rådgivning. Typiske arbejdspladser inden for jobområdet Jobområdet dækker en bred vifte af offentlige og industrielle virksomhedstyper og størrelse af virksomheder såvel i udvikling, produktion som med installations-, montage- og servicearbejde. Den faglærte medarbejder deltager i udvikling samt foretager op- og omstilling, måle- og testopgaver samt fejlfinding og fejlretning på produkter og produktionsapparat. Den teknologiske udvikling medfører stigende anvendelse af it-værktøjer inden for området. I data- og telekommunikationsbranchen er den faglærte beskæftiget med installation, vedligeholdelse og reparation af data-, mobil- og telekommunikationsudstyr. Inden for sundhedsvæsenet er der særlige krav til systematisk vedligehold og sikkerhed på elektronisk udstyr. Den faglærte beskæftiger sig derudover med fejlfinding og reparation. I underholdnings- og mediebranchen er den faglærte beskæftiget med såvel vedligehold, fejlfinding og reparation, som med betjening og support på komplekse systemer og udstyr. Endvidere er den faglærte beskæftiget i virksomhedernes udviklingsafdelinger, produktionsforberedelsesafdelinger og i salgs- og supportfunktioner. Medarbejderne på arbejdspladserne inden for jobområdet

2 Side 2 af 12 De faglærte medarbejdere vil typisk være fra følgende grupper: Den autodidakte, der i kraft af sit interessefelt, udføre afgrænsede arbejdsfunktioner i jobområdet. Personer der gennem EUD-systemet har bestået svendeprøven som Elektronikfagtekniker eller Radio-tv-fagtekniker. Endvidere faglærte som Teleinstallationstekniker, Telesystemtekniker, Datatekniker, Kontorservicetekniker og IT-supporter der kan være beskæftiget i jobområdet Der stilles generelt krav om kvalifikationer vedr. kvalitetsbevidsthed, miljøbevidsthed og effektiviseringskompetencer. Endvidere stilles krav om organisatoriske-og kommunikationskvalifikationer, herunder it-kvalifikationer. I takt med den øgede globalisering inden for området stilles også i stigende grad krav om kvalifikationer i sprog, kulturforståelse, innovation og iværksætteri. Arbejdsorganisering på arbejdspladserne inden for jobområdet I produktion er medarbejderen ofte organiseret i selvfungerende team omkring en produktionslinie. Ved installation og montering arbejder medarbejderen ofte selvstændigt eller i små team. I jobområder med service, fejlfinding og reparation arbejder medarbejderen typisk selvstændigt hvilket også gælder ved support, salg og rådgivning. Området er præget af løbende ændringer af organisations- og samarbejdsformer i forhold til andre medarbejdergrupper som eks. ingeniører og teknologer som led i forandringsprocesser og teknologisk udvikling samt udvikling af metoder til inddragelse af medarbejderne i en løbende værdiskabende proces og dermed en øget opmærksomhed på optimering og effektivisering af produktionen ved anvendelse af moderne produktionssystemer og filosofier

3 Side 3 af 12 Analogteknik Kompetencen omfatter: Fejlsøgning og fejlretning på elektroniske kredsløb indeholdende analogteknik ved anvendelse af relevant måleudstyr samt dokumentation på såvel dansk som fremmedsprog. Herunder valg af komponenter/reservedele ved hjælp af tekniske data samt en vurdering af en evt. reparations rentabilitet. Udfører forebyggende vedligeholdelse samt modifikation, servicering og sammenkobling af analogt udstyr under iagttagelse af relevante sikkerheds- og miljøregler. Kontrol af udstyrs data og specifikationer. Analogteknik er den grundlæggende teknologi for hele jobområdet og dermed fundamentet for en stor del af de arbejdsopgaver der er. Der sker løbende udvikling af nye komponenter og kredsløb. Analogteknik er den faglærtes grundlag for fejlfinding, samt udviklings- og modifikationsopgaver. Arbejdet er oftest selvstændigt, men er også organiseret i projektgrupper. Stort set alle medarbejdere inden for området arbejder med analogteknik.

4 Side 4 af 12 Digitalteknik Kompetencen omfatter: Fejlsøgning og fejlretning på elektronisk kredsløb indeholdende digitalteknik, som f.eks.: impulskredsløb, gatekredsløb, flipflops, tællere, registre, hukommelser, programmerbare kredse, PCM-teknik, A/D- og D/A-konvertere ved anvendelse af relevant måleudstyr Samt dokumentation på såvel dansk som fremmedsprog. Herunder valg af komponenter/reservedele ved hjælp af tekniske data samt en vurdering af en reparations rentabilitet. Forebyggende vedligeholdelse samt modifikation, servicering og sammenkobling af digitaludstyr under iagttagelse af relevante sikkerheds- og miljøregler. Kontrol af udstyrs data og specifikationer Digitalteknik er blandt de hurtigst voksende teknologi i jobområdet og er fundamentet for en stor del af de kredsløb der udvikles og fremstilles. Der sker løbende udvikling af nye komponenter og kredsløb. Digitalteknik er den faglærtes grundlag for fejlfinding samt udviklings- og modifikationsopgaver på digitale kredsløb. Arbejdet er oftest selvstændigt men er også organiseret i projektgrupper. Stort set alle medarbejdere inden for området arbejder med digitalteknik.

5 Side 5 af 12 Højfrekvensteknik Kompetencen omfatter: Fejlsøgning og fejlretning på elektroniske kredsløb indeholdende hf-teknik ved anvendelse af relevant måleudstyr samt dokumentation på såvel dansk som fremmendsprog. Endvidere valg af komponenter/reservedele ved hjælp af tekniske data og en vurdering af en evt. reparations rentabilitet Udfører forebyggende vedligeholdelse samt modifikation, servicering og sammenkobling af hfudstyr herunder kontrol af hf-udstyrs data og specifikationer under iagttagelse af relevante sikkerheds- og miljøregler i forbindelse med arbejde på hf-udstyr. Højfrekvensteknik er den grundlæggende teknologi for arbejdet med kommunikationsudstyr og fundamentet for de arbejdsopgaver der er med dette udstyr. Der sker løbende udvikling af nye komponenter og kredsløb. Højfrekvensteknik er den faglærtes grundlag for fejlfinding samt udviklings- og modifikationsopgaver på kommunikationsudstyr. Arbejdet er oftest selvstændigt, men er også organiseret i projektgrupper. Ofte vil det være specialiserede medarbejdere inden for området der er beskæftiget med højfrekvensteknik.

6 Side 6 af 12 Lodde- og montageteknik Kompetencen omfatter; Udførelse af højstabile lodninger efter gældende standarder, herunder montage, demontage, fejlretning og reparation af komplekst monterede SMD-print og identifikation af procesfejl. Lodning og anden montering af elektroniske komponenter er en teknologi under stadig udvikling. Spændet er stort, lige fra simple håndlodninger til højteknologisk automatiseret montering og lodning. Arbejdet med lodning og montering foregår i virksomhederne både som individuelt arbejde og organiseret i team. Ingen særlig krav. Lodde- og montageteknik forekommer i næsten alle virksomheder inden for jobområdet hvor der indgår elektronikkredsløb i virksomhedernes produkter eller apparater.

7 Side 7 af 12 Mikrocomputerteknik Kompetencen omfatter: Installation, kontrol og fejlretning på produkter og systemer, der indeholder digital- og computerkredsløb med tilhørende datakommunikation. Anvendelse og/eller fremstilling af nødvendigt simpelt programmel til mikroprocessorer ved anvendelse af relevante udviklingsværktøjer. Kredsløbsanalyse, måleteknik, fejlfinding til komponentniveau og fejlretning ved hjælp af problemanalyse og systematisk problemløsning, herunder ved anvendelse af dokumentation, servicemanualer og databøger på såvel dansk som relevant fremmedsprog. Mikrocomputerteknik er den mest avancerede teknologi i jobområdet og indgår i en stor del af de kredsløb der udvikles og fremstilles. Der sker løbende udvikling af nye komponenter og kredsløb. Mikrocomputerteknik er den faglærtes grundlag for fejlfinding samt udviklings- og modifikationsopgaver på mikroprocessor baserede kredsløb. Arbejdet er ofte selvstændigt, men er også organiseret i projektgrupper. Ofte vil det være specialiserede medarbejdere der inden for området der arbejder med mikrocomputerteknik.

8 Side 8 af 12 Måleteknik Kompetencen omfatter: Valg af passende måleteknik og anvendelse af brancherelevante måleinstrumenter og transducere, af traditionel som pc-og netværksbaseret karakter til måling på forskellige kredsløb, processer og systemer samt andre fysiske enheder. Der anvendes dokumentation på såvel dansk som fremmedsprog. Opbygning, kalibrering og anvendelse af komplekse automatiske måleopstillinger og testudstyr. Måleteknik er i sammenhæng med de forskellige faglige teknikker inden for elektronik og svagstrøm en grundlæggende teknologi for hele jobområdet og dermed en del af fundamentet for en stor del af de arbejdsopgaver der er. Måleteknik er en af den faglærtes grundlag for fejlfinding samt udviklings- og modificeringsopgaver. Arbejdet er oftest selvstændigt men er også organiseret i team og projektgrupper. Alle medarbejdere inden for området anvender måleteknik.

9 Side 9 af 12 Pc-teknik, elektronik Kompetencen omfatter: Opstilling, anvendelse, konfiguration, valg, installation, vurdering, kalibrering og justering af pcbaseret test-, måle- og processtyringsudstyr. Installation og konfiguration af pc som måleinstrument over netværk. Installation, vedligeholdelse samt fejlfinding af pc hardware/software. Hardware- og softwarebaseret teknologi hvor der sker en løbende udvikling. Arbejdet foregår i virksomhederne både som individuelt arbejde og organiseret i team. Stort set alle medarbejdere inden for området arbejder med pc-teknik.

10 Side 10 af 12 Tele- og datakommunikationsteknik Kompetencen omfatter Opsætning og sammenkobling af enheder og forbindelser, som anvendes ved bredbåndskommunikation samt foretage dataoverførsel mellem enheder og tilkobling, endvidere konfiguration samt simpel fejlretning på bredbåndskommunikationsenheder og -forbindelser. Installation af bredbåndskommunikationsforbindelser og -enheder, herunder opsætning, tilslutning og programmering af kommunikationsudstyr og kendskab til det offentlige datanet med tilhørende protokoller og installation af kommunikationsenheder på nettet. Varetage drift, herunder service, optimering, vedligeholdelse, overvågning, fejlsøgning og fejlretning, af bredbåndskommunikationsenheder og forbindelser ved anvendelse af relevant måleudstyr. Design af systemer, installation og sammenkobling af medieudstyr, IP telefoni- og dataudstyr samt opkald og overførelse af data internt og eksternt, herunder diagnosticere datatransmission ved hjælp af relevant måleudstyr. Endvidere konfiguration af IP telefoniudstyr samt vurdere samtalekvalitet og foretage modifikation, fejlkonstateringer og fejlretninger af enheder og protokoller der anvendes i IP-telefoni Hardware- og softwarebaseret teknologi hvor der sker løbende ændringer i teknologien. Virksomhederne organiserer arbejdet i mange forskellige former, strækkende sig fra selvstændigt arbejde til at arbejde i team og projektgrupper. Et stigende antal medarbejdere på området beskæftiger sig med data- og teleteknik.

11 Side 11 af 12 Aktuelt tilkoblede mål Niveau kan angives ved enkeltfag. Nummer, niveau og titel EUU Varighed Tilknyttet i perioden i dage Medico, vedligehold af anæstesiudstyr AB 3, og fremefter Fagunderstøttende dansk som andetsprog for F/I AP 10, og fremefter Digital TV-signaler og - modtageres anvendelse AB 3, og fremefter Diagramanalyse/fejlvurdering, fladskærmsteknologi AB 3, og fremefter Medicoteknisk apparaturkendskab og vedligehold AB 4, og fremefter Kontrol af elsikkerhed på medicoteknisk udstyr AB 3, og fremefter Arbejdsmiljø inden for faglærte og ufaglærte job AD 2, og fremefter Ergonomi inden for faglærte og ufaglærte job AD 2, og fremefter Praktikvejlederens kommunikation med elev/lærling AD 2, og fremefter IP-telefoni, drift og fejlretning AB 5, og fremefter IP-telefoni, design og installation AB 5, og fremefter Datakommunikation, planlægning og design af QoS AB 5, og fremefter Datakommunikation, opkobling af trådløse datanet AB 5, og fremefter Datakommunikation, konfig. og overvågning af QoS AB 5, og fremefter Datakommunikation, installation på fibernet AB 5, og fremefter Medico udstyr, laser-,dialyse- og kikkertudstyr AB 5, og fremefter Medico udstyr, monitorering, anæstesi og fysiologi AB 5, og fremefter Forretningsforståelse og virksomhedens IT-systemer AD 2, og fremefter Praktik for F/I AP 48, og fremefter Medico, medicoteknisk udstyr på netværk AB 5, og fremefter Fejlfinding på LF-kredsløb indeholdende radiorør AB 3, og fremefter PC-baseret test-, måle- og processtyringsudstyr AB 5, og fremefter Justering og funktionstest på digital TV-modtager AB 3, og fremefter Bredbånd sammenkobling af udstyr & forbindelser AB 5, og fremefter Bredbånd, installation af bredbåndsenheder AB 5, og fremefter Bredbånd, protokolanalyse/fejlretning på enheder AB 5, og fremefter IP Telefoni, konfigurering på netværk AB 5, og fremefter Satellit-TV installation og funktionstest, parabol AB 3, og fremefter Teknologisk ajourføring audio- og video-systemer AB 2, og fremefter GSM mobiltelefon systemkendskab AB 3, og fremefter generations mobiltelefon/umts systemkendskab AB 3, og fremefter TETRA mobiltelefoner systemkendskab AB 3, og fremefter Digital Radiokommunikation systemkendskab AB 5, og fremefter Kvalitetslodning efter IPC standarden AB 5, og fremefter Udskiftning af SMD komponenter AB 3, og fremefter EMC, løsning af støjproblemer AB 5, og fremefter EMC optimeret apparat-design AB 3, og fremefter EMC optimeret print-design AB 3, og fremefter Reparation af Switch-Mode Power Supply AB 5, og fremefter HF modtageteknik og måleteknik AB 5, og fremefter HF sendeteknik og måleteknik AB 5, og fremefter HF kredsløb, konstruktion og måleteknik AB 5, og fremefter Digitale kontormaskiner, systemforståelse-service AB 5, og fremefter Programmering af programmerbare kredse AB 5, og fremefter Fejlfinding på microprocessor systemer AB 5, og fremefter Programmering af microprocessor AB 5, og fremefter Svagstrømstekn. analog lavfrekvensforstærkerteknik AB 15, og fremefter Svagstrømstekn fejlfinding på DC og impulskredsløb AB 5, og fremefter Digitalteknik med gates og sekventielle kredsløb. AB 5, og fremefter Digitalteknik, opbygning kombinatoriske kredsløb AB 3, og fremefter Design af operationsforstærkerkredsløb AB 5, og fremefter Dansk som andetsprog for F/I, basis AP 40, og fremefter Dansk som andetsprog for F/I, alment niveau AP 40, og fremefter

12 Side 12 af 12 Nummer, niveau og titel EUU Varighed Tilknyttet i perioden i dage Dansk som andetsprog for F/I, udvidet niveau AP 40, og fremefter Datakommunikation, anvend. af protokol. og enheder AB 5, og fremefter Datakommunikation, install. og konfig. på enheder AB 5, og fremefter Praktikvejledning af eud-elever/lærlinge AF 1, og fremefter

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 12 Nummer: 2627 Titel: Data- og kommunikationsteknisk område Kort titel: Data Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 8 Nummer: 2244 Titel: Maskin- og værktøjsområdet Kort titel: Maskin Status: GOD Godkendelsesperiode: 21-12-2009 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet er centreret

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2606 Titel: Guld- og sølvsmedeområdet Kort titel: Guldsmed Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet omfatter

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2751 Titel: Produktion af køle- og klimaanlæg Kort titel: Køleteknik Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2006 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 6 Nummer: 2686 Titel: Forsynings- og distributionssektorerne Kort titel: Forsyning Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2707 Titel: Køleteknisk område Kort titel: Køl Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet omfatter alle de

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2610 Titel: Smedeteknisk område Kort titel: Smed Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet omfatter de arbejdsprocesser,

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2781 Titel: Bolig- og autointeriørmontering Kort titel: Interiørmontage Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-02-2008 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Boligmonteringsområdet

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2759 Titel: Metalindustriel bearbejdning Kort titel: Spåntagning Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2006 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2761 Titel: Opbygning og drift af offshore installationer Kort titel: offshore inst. Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2006 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af

Læs mere

EUC Syd Praktikvejledning Automatikmontør og automatiktekniker

EUC Syd Praktikvejledning Automatikmontør og automatiktekniker Til brug for praktikperioden i virksomheden forud for 1. skoleperiode. Praktik i virksomheden Praktikvejledning bruges som redskab til at sikre, at eleven opnår de praktikmål, som er beskrevet for uddannelsen

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2754 Titel: Montage af lettere industriprodukter Kort titel: Montage Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2006 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2660 Titel: Pleje af hår, hud og negle Kort titel: Hår, hud, negle Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet I jobområdet

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2749 Titel: Betjening af travers-, portalkran og riggerudstyr Kort titel: Kran Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2006 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2787 Titel: Spåntagende metalindustri Kort titel: Spåntagning Status: GOD Godkendelsesperiode: 02-06-2009 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 8 Nummer: 2687 Titel: Vagtservice Kort titel: Vagtservice Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet I jobområdet vagtservice

Læs mere

Fælles kompetencebeskrivelse (FKB) 2603: Automatik- og procesteknisk område

Fælles kompetencebeskrivelse (FKB) 2603: Automatik- og procesteknisk område Fælles kompetencebeskrivelse (FKB) 2603: Automatik- og procesteknisk område Udbudspolitik 2012 Denne udbudspolitik skal ses i forlængelse af skolens generelle udbudspolitik, som er offentliggjort på skolens

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2690 Titel: Blikkenslagerarbejde Kort titel: - Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet omfatter opgaver

Læs mere

Fælles kompetencebeskrivelse (FKB) 2652: Elektrisk automation på automatiske maskiner og anlæg

Fælles kompetencebeskrivelse (FKB) 2652: Elektrisk automation på automatiske maskiner og anlæg Fælles kompetencebeskrivelse (FKB) 2652: Elektrisk automation på automatiske maskiner og anlæg Udbudspolitik 2012 Denne udbudspolitik skal ses i forlængelse af skolens generelle udbudspolitik, som er offentliggjort

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2757 Titel: Plastsvejsning Kort titel: Plast Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2006 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Plastsvejsning indebærer sammenføjning

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2782 Titel: Operatøropgaver i el-forsyning Kort titel: forsyning oper. Status: GOD Godkendelsesperiode: 30-06-2007 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2698 Titel: Tandteknik Kort titel: Tandteknik Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Tandteknik er fremstilling

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 5 Nummer: 2708 Titel: Klimateknisk område Kort titel: Klima Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet omfatter alle

Læs mere

Bekendtgørelse om elektronik og svagstrømsuddannelsen

Bekendtgørelse om elektronik og svagstrømsuddannelsen BEK nr 445 af 13/04/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 29. juni 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 007.97T.541 Senere ændringer til forskriften BEK nr 239 af

Læs mere

GENEREL UDDANNELSESBESKRIVELSE

GENEREL UDDANNELSESBESKRIVELSE GENEREL UDDANNELSESBESKRIVELSE 1. FORMÅL At deltagerne erhverver sig en faglig skole- og værkstedsuddannelse, som giver den viden, de færdigheder og holdninger, der sætter dem i stand til at gennemgå en

Læs mere

Vejledning til bekendtgørelse om elektronik- og svagstrømsuddannelsen (Bekendtgørelse nr. 720 af 1. juli 2004)

Vejledning til bekendtgørelse om elektronik- og svagstrømsuddannelsen (Bekendtgørelse nr. 720 af 1. juli 2004) Vejledning til bekendtgørelse om elektronik- og svagstrømsuddannelsen (Bekendtgørelse nr. 720 af 1. juli 2004) Undervisningsministeriet Uddannelsesstyrelsen juli 2004 Forord Uddannelsesbekendtgørelsen

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til frontline pc-supporter

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til frontline pc-supporter BEK nr 478 af 17/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 30. juni 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 007.83T.541 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen elektronik og svagstrøm

Uddannelsesordning for uddannelsen elektronik og svagstrøm praktik 0 uger praktik 0 uger praktik 0 uger praktik 0 uger praktik 5 uger 5 uger 0 uger 0 uger 0 uger 0 uger 0 uger 0 uger 0 uger 0 uger 0 uger Uddannelsesordning for uddannelsen elektronik og svagstrøm

Læs mere

For mig er det meget vigtigt, at opgaverne bliver løst til tiden og at kvaliteten er mere end 'i orden'.

For mig er det meget vigtigt, at opgaverne bliver løst til tiden og at kvaliteten er mere end 'i orden'. CV for Troels Aaen Troels Aaen Bybækterrasserne 158-B 3520 Farum Tlf.: 29 87 01 24 E-mail: troels_aaen@hotmail.com LinkedIn profil: dk.linkedin.com/in/troelsaaen/ Introduktion: Professionel, pålidelig,

Læs mere

Elfagets Praktikvejledning Specialet Bygningsautomatik

Elfagets Praktikvejledning Specialet Bygningsautomatik Til brug for praktikperioden i virksomheden forud for Hovedforløbet. Praktik i virksomheden Eleven skal: Under vejledning udføre lys- og kraftinstallationer samt tele- og datainstallationer Under vejledning

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til elektriker

Uddannelsesordning for uddannelsen til elektriker Uddannelsesordning for uddannelsen til elektriker Udstedelsesdato: 15. juli 2012 Udstedt af det faglige udvalg for elektrikeruddannelsen i henhold til BEK nr. 509 af 31/05/2012 om uddannelserne i den erhvervsfaglige

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2237 Titel: Administration i sundhedssektoren Kort titel: admsundhed Status: GOD Godkendelsesperiode: 03-06-2009 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Administration

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til elektronikoperatør

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til elektronikoperatør BEK nr 556 af 28/04/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 17. juni 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 007.96T.541 Senere ændringer til forskriften BEK nr 240 af

Læs mere

UDDANNELSESPLAN FOR GRUNDUDDANNELSE FOR VOKSNE

UDDANNELSESPLAN FOR GRUNDUDDANNELSE FOR VOKSNE UDDANNELSESPLAN FOR GRUNDUDDANNELSE FOR VOKSNE GVU-UDDANNELSE SPECIALE Personvognsmekaniker/Montør Personvognsmekaniker NAVN CPR-NUMMER ADRESSE TELEFON EMAIL GVU-VEJLEDER GODKENDTE KOMPETENCER PÅ BAGGRUND

Læs mere

Lastvognsmekaniker (udkast 3)

Lastvognsmekaniker (udkast 3) Bilag 5 Lastvognsmekaniker (udkast 3) 1. Uddannelsens formål og opdeling 1.1. Uddannelsen til lastvognsmekaniker har som overordnet formål, at eleven gennem skoleundervisning og praktikuddannelse opnår

Læs mere

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål Side 1 af 5 Køkken-Hotel-Restaurant-Bager-Konditor-Kødbranchen 2257 Mad til grupper med varierede behov for ernæring Følgende mål har denne FKB som moder-fkb: Mål Periode 40423 Praktikvejledning af ernæringsassistenter

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 10 Nummer: 2268 Titel: IKT-administration Kort titel: iktadm Status: GOD Godkendelsesperiode: 07-10-2013 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Ikt-systemer repræsenterer

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 6 Nummer: 2702 Titel: Savværk og halvfabrikata Kort titel: Savværk Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet I den råtræsforarbejdende

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Elektronik og svagstrøm

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Elektronik og svagstrøm praktik Skole 10 uger praktik Skole 10 uger praktik Skole 10 uger praktik Skole 5 uger praktik Skole 5 uger praktik Skole 5 uger praktik Skole 5 uger Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato:

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 11 Nummer: 2796 Titel: IKT-administration og -vedligeholdelse Kort titel: IKTadmogvedlige Status: GOD Godkendelsesperiode: 14-10-2009 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet

Læs mere

KURSUSPAKKER TIL DIG, DER ER LEDIG. og gerne vil arbejde i industrien

KURSUSPAKKER TIL DIG, DER ER LEDIG. og gerne vil arbejde i industrien 2016 KURSUSPAKKER TIL DIG, DER ER LEDIG og gerne vil arbejde i industrien 2 Kursuspakkerne i denne folder består af op til seks ugers jobrettet uddannelse. De er for dig, der er ledig, men gerne vil arbejde

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 6 Nummer: 2702 Titel: Savværk og halvfabrikata Kort titel: Savværk Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet I den råtræsforarbejdende

Læs mere

elektronik og software

elektronik og software af elektronik og software Amfitech Amfitech startede startede 1. 1. januar januar 1998. 1998. Amfitech Amfitech ejes ejes af af Jørn Jørn Eskildsen Eskildsen og og Lars Lars Munch. Munch. Vi Vi er er begge

Læs mere

Elfagets Praktikvejledning Specialet Installationsteknik

Elfagets Praktikvejledning Specialet Installationsteknik Til brug for praktikperioden i virksomheden forud for Hovedforløbet. Praktik i virksomheden Eleven skal: Under vejledning, udføre lys- og kraftinstallationer, samt tele- og datainstallationer Under vejledning,

Læs mere

Nummer Titel EUU Varighed dage Syn af boliger, råderet, vedligeholdelsesordninger AE 5, Den personlige uddannelses- og jobplan AA 2,00

Nummer Titel EUU Varighed dage Syn af boliger, råderet, vedligeholdelsesordninger AE 5, Den personlige uddannelses- og jobplan AA 2,00 Nummer Titel EUU Varighed dage 40000 Syn af boliger, råderet, vedligeholdelsesordninger AE 5,00 40041 Den personlige uddannelses- og jobplan AA 2,00 40133 Formidling til brugere og beboere, ejendomsservice

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2663 Titel: Industriel vask og efterbehandling af tekstiler Kort titel: Vaskeriindustri Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse DP, el A ved mst Termin Juni 117 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold Erhvervsskolerne Aars htx DP, el A Michael Stenner (mst) 3g16 D&P Forløbsoversigt (4) Forløb 1

Læs mere

Kursusguide 2011 2012 Kompetenceløft - fra ord til handling

Kursusguide 2011 2012 Kompetenceløft - fra ord til handling Kursusguide 2011 2012 Kompetenceløft - fra ord til handling forord TRIVSEL VÆKST OG UDVIKLING Kompetente veluddannede medarbejdere er afgørende for trivsel, vækst og udvikling i enhver virksomhed og organisation.

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Frontline radio-tv-supporter

Uddannelsesordning for uddannelsen til Frontline radio-tv-supporter 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august 2015 Uddannelsesordning for uddannelsen til Frontline radio-tv-supporter Udstedt af Metalindustriens uddannelsesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. 391 af 9. april

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2663 Titel: Industriel vask og efterbehandling af tekstiler Kort titel: Vaskeriindustri Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen elektronik og svagstrøm

Uddannelsesordning for uddannelsen elektronik og svagstrøm 0 uger 0 uger 0 uger 0 uger 5 uger 5 uger 0 uger 0 uger 0 uger 0 uger 0 uger 0 uger 0 uger 0 uger 0 uger Uddannelsesordning for uddannelsen elektronik og svagstrøm Ikrafttrædelsesdato: juli 07 Udstedt

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Elektronik og svagstrøm

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Elektronik og svagstrøm Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 28. marts 2008 Elektronik og svagstrøm Udstedt af Metalindustriens uddannelsesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. 138 af 28/02/2008 om uddannelserne

Læs mere

Møde LUU Strøm, styring, og it. D kl: 1230 på EUC-SYD

Møde LUU Strøm, styring, og it. D kl: 1230 på EUC-SYD Møde LUU Strøm, styring, og it. D. 10-05-16 kl: 1230 på EUC-SYD Deltagere: Formand Bjarne Lund (BL) Næstformand Allan Schmidt (AS) Karsten Edlefsen (KE) Skole: Leif Elsborg (LKE) Toni B. Lynge (TBL) Afbud:

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 8 Nummer: 2733 Titel: Mobilkraner med ballast Kort titel: M.kran ballast Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Langt de fleste

Læs mere

SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice. For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler:

SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice. For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler: SUS Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice Juni 2016 AMU Statistik For FKB 2636 Ejendomsservice, opgjort på antal kursister på følgende skoler: - AMU Hoverdal - AMU Nordjylland - Next Uddannelse København

Læs mere

Aktuelle udbudsgodkendelser

Aktuelle udbudsgodkendelser Side 1 af 5 681401 AMU Hoverdal Kompetencebeskrivelse: EUU: Periode: Godkendelsestype: 2636 Ejendomsservice AE 01-01-2010 og fremefter Godkendt til udbud 2708 Klimateknisk område AB 01-01-2010 og fremefter

Læs mere

Positivliste for den regionale uddannelsespulje, RAR-Bornholm, 1. april 2015-30. september 2015

Positivliste for den regionale uddannelsespulje, RAR-Bornholm, 1. april 2015-30. september 2015 1 Bygge og anlæg Akademiuddannelse Byggeteknik 10 ECTS 2 Bygge og anlæg Akademiuddannelse Energiteknik, traditionelle og nye energiformer 10 ECTS 3 Bygge og anlæg Akademiuddannelse Energiøkonomiske og

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2697 Titel: Industrielle rørsystemer og anlæg Kort titel: VVS-industri Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 11 Nummer: 2745 Titel: Arbejde i den rustfrie stålindustri Kort titel: Rustfrit Status: GOD Godkendelsesperiode: 30-01-2007 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet

Læs mere

Ind- og Udlån 2013 EUC Syd har på denne baggrund indgået aftaler med andre skoler om at gennemføre kurser ifølge nedenstående liste:

Ind- og Udlån 2013 EUC Syd har på denne baggrund indgået aftaler med andre skoler om at gennemføre kurser ifølge nedenstående liste: Ind- og Udlån 2013 EUC Syd har på denne baggrund indgået aftaler med andre skoler om at gennemføre kurser ifølge nedenstående liste: FKB Skolefag og titel på kursus Udlagt af EUC Syd Periode 2257 47066

Læs mere

2. Adgangsveje til internettet

2. Adgangsveje til internettet Adgang til internettet 11 2. Adgangsveje til internettet 2.1 Introduktion Informationssamfundets infrastruktur er en af de væsentligste forudsætninger for befolkningens og virksomhedernes muligheder for

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 12 Nummer: 2648 Titel: Laboratorieservice Kort titel: Laboratorie Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Jobområdet omfatter

Læs mere

Spørgeskema til private og offentlige virksomheder

Spørgeskema til private og offentlige virksomheder Behovet for IT-arbejdskraft og ITkompetencer Spørgeskema til private og offentlige virksomheder Behovet for IT-arbejdskraft og IT-kompetencer 1 Virksomhedens IT-medarbejdere 1. Hvor mange medarbejdere

Læs mere

It-nørd på AARHUS TECH Introduktionskursus for 8. klasse

It-nørd på AARHUS TECH Introduktionskursus for 8. klasse It-nørd på AARHUS TECH Introduktionskursus for 8. klasse 2017 AARHUS TECH Halmstadgade 6 8200 Aarhus N Tlf. 8937 3533 mail@aarhustech.dk EAN 5798000554221 Kontakt: Trine Bendix Jacobsen Tlf. 8937 3533

Læs mere

Industri- og proceskurser

Industri- og proceskurser B e tj e n i n g a f p r o c e s a n l æ g Pa k k e r i o g m o n ta g e p lc g r u n d l æ g g e n d e s t y r i n g s t e k n i k Industri- og proceskurser A r b e j d s m a r k e d s u d da n n e l

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 9 Nummer: 2687 Titel: Vagtservice Kort titel: Vagtservice Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet I jobområdet vagtservice

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 20115 Institution KTS Vibenhus HTX Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Teknik fag Design og

Læs mere

Industrielle elektronikløsninger

Industrielle elektronikløsninger Invented by you 2 3 Industrielle elektronikløsninger Crysberg har samlet hele ekspertisen inden for industriel elektronik under samme tag. Fra problemanalyse til idé, udvikling over produktion af store

Læs mere

Beståelsesprocent 2. kvartal 2010 for Kursuscenter Vest

Beståelsesprocent 2. kvartal 2010 for Kursuscenter Vest CØSA formål 2100 2100 2100 Betegnelse IV, salg af kurser og konferencer IV, salg af kurser og konferencer IV, salg af kurser og konferencer UVM fag UVM fag betegnelse 42595 44349 44993 40003 40015 40020

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2693 Titel: Installation og service af klima og ventilation Kort titel: ventilation Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Elektronik og svagstrøm

Uddannelsesordning for uddannelsen til Elektronik og svagstrøm Udstedelsesdato: 15. juli 2013 Uddannelsesordning for uddannelsen til Elektronik og svagstrøm Udstedt af Metalindustriens uddannelsesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. 372 af 15. april 2013 om uddannelserne

Læs mere

https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=115494

https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=115494 Side 1 af 22 Oversigt (indholdsfortegnelse) BEK nr 138 af 28/02/2008 Gældende Offentliggørelsesdato: 01-03-2008 Undervisningsministeriet Vis mere... Bilag 1 Bilag 2 Bilag 3 Bilag 4 Bilag 5 Bilag 6 Bilag

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager

Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august 015 Uddannelsesordning for uddannelsen til plastmager Udstedt af det Industriens Fællesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. 494 af /04/015 om erhvervsuddannelsen til

Læs mere

Elfagets Praktikvejledning Specialet Styrings- og reguleringsteknik

Elfagets Praktikvejledning Specialet Styrings- og reguleringsteknik Til brug for praktikperioden i virksomheden forud for Hovedforløbet. Praktik i virksomheden Eleven skal: Under vejledning udføre lys- og kraftinstallationer samt tele- og datainstallationer Under vejledning

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 8 Nummer: 2205 Titel: Finansiel rådgivning og forsikring Kort titel: finogfor Status: GOD Godkendelsesperiode: 03-06-2009 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Finansiel

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til frontline radio-tv-supporter

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til frontline radio-tv-supporter BEK nr 391 af 09/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 1. januar 2017 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 007.80T.541 Senere ændringer til

Læs mere

It-nørd på AARHUS TECH Introduktionskursus for 8. klasse

It-nørd på AARHUS TECH Introduktionskursus for 8. klasse It-nørd på AARHUS TECH Introduktionskursus for 8. klasse 2017 AARHUS TECH Halmstadgade 6 8200 Aarhus N Tlf. 8937 3533 mail@aarhustech.dk EAN 5798000554221 Kontakt Trine Bendix Jacobsen tbja@aarhustech.dk

Læs mere

Orientering om uddannelsen til Automatiktekniker og Elektronikfagtekniker i SØVÆRNET

Orientering om uddannelsen til Automatiktekniker og Elektronikfagtekniker i SØVÆRNET Orientering om uddannelsen til Automatiktekniker og Elektronikfagtekniker i SØVÆRNET Generelt om tjenesten. Den tekniske udvikling i verden står ikke stille, vi er faktisk i en rivende udvikling. Ofte

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse 2015.09.30

Undervisningsbeskrivelse 2015.09.30 Undervisningsbeskrivelse 2015.09.30 Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2015- juni 2016 Institution HANSENBERG Gymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold

Læs mere

IT-erhvervene i tal 2009

IT-erhvervene i tal 2009 IT-erhvervene i tal 2009 BrainsBusiness - ICT North Denmark kort fortalt... IT-erhvervene i tal er en årlig publikation, der udarbejdes af BrainsBusiness - ICT North Denmark på baggrund af data fra Danmarks

Læs mere

Instruktionsmanual. HBPS TRYK SENSOR Til analog trykmåling af kølemidler WE INCREASE UPTIME AND EFFICIENCY IN THE REFRIGERATION INDUSTRY

Instruktionsmanual. HBPS TRYK SENSOR Til analog trykmåling af kølemidler WE INCREASE UPTIME AND EFFICIENCY IN THE REFRIGERATION INDUSTRY Instruktionsmanual HBPS TRYK SENSOR Til analog trykmåling af kølemidler Instruktionsmanual HBPS Pressure Sensor (001-DK) 1 / 6 Indholdsfortegnelse Sikkerhedsinstruktion... 3 Introduktion... 4 Lidt om tryk

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 7 Nummer: 2650 Titel: Svejsning og termisk skæring i metal Kort titel: Svejsning Status: GOD Godkendelsesperiode: 01-01-2004 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Inden

Læs mere

Industritekniker-maskin HF1 og HF2 Læringsaktivitet Konventionel bearbejdning 1 Varighed (timer, dage eller uger samt

Industritekniker-maskin HF1 og HF2 Læringsaktivitet Konventionel bearbejdning 1 Varighed (timer, dage eller uger samt Odense Tekniske Skole Afdeling Smede- & Industriteknik Uddannelsesindgang Håndværk og teknik Uddannelsesfamilie Teknikfamilien Uddannelse, hovedforløb Industritekniker Speciale Industritekniker-maskin

Læs mere

Bekendtgørelse om elektronik og svagstrømsuddannelsen

Bekendtgørelse om elektronik og svagstrømsuddannelsen BEK nr 430 af 07/05/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 16. februar 2019 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, j. nr. 16/06587 Senere

Læs mere

KAMPAGNETILBUD. En verden af oplevelser

KAMPAGNETILBUD. En verden af oplevelser KAMPAGNETILBUD En verden af oplevelser Foran sammen Bredbånd Nord blev grundlagt i 2006 og leverer i dag internet, TV og telefoni til mere end 50.000 kunder i Nordjylland. Vi er i fuld gang med at udbrede

Læs mere

KURSUSPAKKER TIL DIG, DER ER LEDIG. og gerne vil arbejde i industrien

KURSUSPAKKER TIL DIG, DER ER LEDIG. og gerne vil arbejde i industrien 2017 KURSUSPAKKER TIL DIG, DER ER LEDIG og gerne vil arbejde i industrien Vil du arbejde i industrien? Som ufaglært eller faglært ledig har du ret til seks ugers jobrettet uddannelse. Du kan bl.a. tage

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Vindmølleoperatøruddannelsen

Uddannelsesordning for uddannelsen til Vindmølleoperatøruddannelsen 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august 2015 Uddannelsesordning for uddannelsen til Vindmølleoperatøruddannelsen Udstedt af det faglige udvalg for vindmølleoperatøruddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr.

Læs mere

August 2008. Debatoplæg - Valgfri specialefag og studie-/erhvervsrettet påbygning

August 2008. Debatoplæg - Valgfri specialefag og studie-/erhvervsrettet påbygning August 2008 Debatoplæg - Valgfri specialefag og studie-/erhvervsrettet påbygning Det faglige udvalg ønsker, at de lokale uddannelsesudvalg drøfter, hvilke valgfrie specialefag der skal udbydes på skolen,

Læs mere

OVERVÅGNINGS- SOFTWARE. SafeLine SLCC

OVERVÅGNINGS- SOFTWARE. SafeLine SLCC OVERVÅGNINGS- SOFTWARE SafeLine SLCC SafeLine - Quality talks. SafeLine blev grundlagt i 1995 med mottoet By lift people, for lift people (Af elevatorfolk, for elevatorfolk). Siden da er virksomheden vokset,

Læs mere

Grafisk Uddannelsesudvalg. Nr. Målpind Gyldighedsperiode

Grafisk Uddannelsesudvalg. Nr. Målpind Gyldighedsperiode Side 1 af 14 Elevtypesamling: Ungdom og EUV3 Fag på specialet/trinnet Grafisk tekniker Grundfag: 10806 Engelsk F Grundfag -, 7-trinsskala, Delkarakter. -, 7-trinsskala, Eksamen. 1 Kommunikation: 2 Eleven

Læs mere

Kravspecifikation. Udbud af rammeaftale om levering af nødkaldssystemer. Rebild Kommune

Kravspecifikation. Udbud af rammeaftale om levering af nødkaldssystemer. Rebild Kommune Kravspecifikation Udbud af rammeaftale om levering af nødkaldssystemer Rebild Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Krav til alarmcentralen 3 3. Krav til senderne 4 4. Krav til DECT-udstyr 5 5.

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelsen til elektriker

Bekendtgørelse om uddannelsen til elektriker Side 1 af 12 Bekendtgørelse om uddannelsen til elektriker BEK nr 272 af 15/04/2005 (Gældende) Lovgivning som forskriften vedrører LBK Nr. 183 af 22/03/2004 4, stk. 2 Senere ændringer til forskriften BEK

Læs mere

AlphaVision ML Hybrid alarmanlæg. Grundlaget for en pålidelig sikring af Deres hus, virksomhed eller lokaler

AlphaVision ML Hybrid alarmanlæg. Grundlaget for en pålidelig sikring af Deres hus, virksomhed eller lokaler AlphaVision ML Hybrid alarmanlæg Grundlaget for en pålidelig sikring af Deres hus, virksomhed eller lokaler Fleksible sikkerhedsløsninger Fra beboelse til erhverv. AlphaVision ML alarmanlæg tilbyder, med

Læs mere

Elfagets Praktikvejledning Specialet Kommunikationsteknik

Elfagets Praktikvejledning Specialet Kommunikationsteknik Til brug for praktikperioden i virksomheden forud for Hovedforløbet. Praktik i virksomheden Eleven skal: Under vejledning, udføre lys- og kraftinstallationer, samt tele- og datainstallationer Under vejledning,

Læs mere

Vejledning om praktik på it-teknologuddannelsen

Vejledning om praktik på it-teknologuddannelsen Vejledning om praktik på it-teknologuddannelsen - med studieretninger inden for netværk og elektronik Praktikvejledning til virksomheder i Danmark Invitation til et værdifuldt samarbejde Den 1. august

Læs mere

At-VEJLEDNING. Anerkendelse som elevatorsagkyndig og uddannelse af montører

At-VEJLEDNING. Anerkendelse som elevatorsagkyndig og uddannelse af montører At-VEJLEDNING B.2.2 December 2001 Anerkendelse som elevatorsagkyndig og uddannelse af montører Vejledning om de krav, virksomheden skal leve op til, og de procedurer, den skal følge, for at blive anerkendt

Læs mere

Introduktion til kurset:

Introduktion til kurset: Introduktion til kurset: Du opnår kendskab til udskiftning af defekte El-komponenter i styretavler, samt funktionstest af anlæg. Du vil få kendskab til, hvordan man ændre El-diagrammet så det passer til

Læs mere

Energiteknologuddannelsen

Energiteknologuddannelsen Erhvervsakademiuddannelser til Lindø-medarbejdere Udlagt til Syddansk Erhvervsskole af Erhvervsakademiet Lillebælt 8. juni 2011 NB! Alle priser er bergnet ud fra Undervisningsministeriets takstkatalog

Læs mere

Uddannelsesordning for data- og kommunikationsuddannelsen

Uddannelsesordning for data- og kommunikationsuddannelsen Praktik Praktik Praktik Praktik Praktik Praktik Praktik Praktik Uddannelsesordning for data- og kommunikationsuddannelsen Indholdsfortegnelse Skema 1 elever under 25 år og voksne, der skal have et tilsvarende

Læs mere

Beskrivelse af jobområdet

Beskrivelse af jobområdet Side 1 af 8 Nummer: 2205 Titel: Finansiel rådgivning og forsikring Kort titel: finogfor Status: GOD Godkendelsesperiode: 03-06-2009 og fremefter Beskrivelse af jobområdet Definition af jobområdet Finansiel

Læs mere