Retningslinjer for diplomingeniørpraktik

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Retningslinjer for diplomingeniørpraktik"

Transkript

1 Retningslinjer for diplomingeniørpraktik Alle diplomingeniørstuderende skal som et led i uddannelsen gennemføre et praktikophold af en varighed på 30 ECTS. Praktikken er placeret på den sidste del af 6. semester og frem til den første del af 7. semester. Det konkrete tidspunkt for opstart af praktikken meddeles særskilt. Praktikanten Den studerende er ansvarlig for at finde en praktikplads og for den løbende kontakt med praktikvejlederen. Den studerende udarbejder en praktikrapport jf. læringsmålene. Derudover skal rapporten indeholde: information om praktikkens relevans for den øvrige uddannelse uddannelsens relevans for praktikken afdækning af om professionen har nye faglige behov, der bør/kan dækkes af uddannelsen Praktikvejleder Praktikvejlederen forventes at bruge minimum 2 timer ugentligt med den studerende. Vejlederen udarbejder en praktikerklæring indeholdende en vurdering/udtalelse vedr. den enkelte praktikant. Praktikerklæringen sendes til praktikkoordinatoren/aauprojektvejlederen og praktikanten. Praktikkoordinator Praktikkoordinatoren (i visse tilfælde identisk med 6. semesterkoordinatoren) fungerer som kontakt mellem studienævn og praktikvejleder og er ansvarlig for udfærdigelsen af praktikaftale. Efter at aftalen er indgået, kan praktikkoordinatoren vælge at overdrage praktikforløbet og projektvejledningen til en AAU-projektvejleder. AAU-projektvejleder AAU-projektvejlederen fungerer som vejleder og sparringspartner. AAUprojektvejlederen afholder midtvejsevaluering og endelig evaluering. Tidsmæssigt forløb Februar april (15 ECTS) De studerende følger i disse måneder undervisning på AAU. Det kan være kurser, miniprojekt mv. Af kurser udbydes bl.a. et kursusmodul Videnskabsteori, entrepreneurship og ingeniørpraktik som omhandler praktikopholdet og krav til praktikopholdet. Ligeledes diskuteres emner for diplomingeniørafgangsprojektet, hvor den studerende normalt skal skrive inden for et emne relateret til praktikopholdet. Kurserne afsluttes med eksamen inden påbegyndelsen af praktikopholdet. Maj juni (10 ECTS) De studerende starter på praktikken og arbejder løbende på deres praktikrapport.

2 Juli Sommerferie. August - oktober (20 ECTS) De studerende færdiggør deres praktik, evt. færdiggør reeksamener i slutningen af august (se dog alternativ i afsnittet SU nedenfor). Praktikrapporten afleveres senest to dage efter praktikopholdets afslutning. Praktikevalueringen finder sted i slutningen af oktober eller starten af november. BEMÆRK at censor skal have to weekender til projektlæsningen. Ultimo oktober januar (15 ECTS) Diplomingeniørafgangsprojekt udarbejdes normalt inden for et emne omfattet af diplomingeniørpraktikken. De studerende afleverer deres afgangsprojekt i midten af januar (efter nærmere aftale) og går til eksamen i slutningen af januar. Censor skal have to weekender til projektlæsning. BEMÆRK, at emnet for afgangsprojektet skal normalt have relation til praktikopholdet. Det skal således sikres, at der sker en inddragelse af de studerendes erfaringer fra praktikforløbet i afgangsprojektet. Praktikopholdet skal mindst have en varighed på 20 uger, og praktikrapporten udarbejdes sideløbende med praktikopholdet. Praktikken tilrettelægges individuelt, så den overholder de generelle regler til studieordningen (eksempelvis at praktikopholdet har en minimum varighed af 20 uger). Praktikkurser I forbindelse med praktikken er der tilknyttet et obligatorisk kursus, som introducerer praktikken. Kurset er placeret umiddelbart før praktikopholdet som en del af kursusmodulet Videnskabsteori, entrepreneurship og ingeniørpraktik. Afvikling af praktikken Praktikken involverer, foruden den studerende, en praktikkoordinator/aauprojektvejleder fra uddannelsen og en praktikvejleder fra virksomheden. Praktikkoordinatoren vejleder den studerende i forbindelse med at finde en praktikplads og er efterfølgende kontaktleddet mellem studienævn og praktikvejleder. Praktikkoordinatoren eller AAU-projektvejlederen besøger den studerende mindst én gang under forløbet, hvor der også vil være en samtale med praktikvejlederen fra virksomheden (hvis praktikken sammenknyttes med diplomprojektet, kan dette efter aftale varetages af AAU-projektvejlederen). Efter endt praktik forestår AAUprojektvejlederen evaluering af praktikopholdet. Praktikvirksomheden udpeger en praktikvejleder, som praktikanten refererer til. Denne person skal være en erfaren ingeniør med kompetencer inden for det pågældende fagområde. Praktikvejlederens opgaver er at sikre, at målet med praktikken opfyldes i så høj grad som muligt ved at påse, at praktikanten: får relevant ingeniørarbejde, hvor der sker en progression i arbejdets sværhedsgrad i løbet af perioden får mulighed for at få overblik over firmaets og branchens virke ud over eget arbejde får støtte og vejledning (det forventes, at vejlederen bruger mindst 2 timer ugentligt på vejledning)

3 Ved afslutning af praktikken sørger praktikvejlederen for, at der udformes en praktikerklæring inkl. en vurdering af praktikantens indsats. Denne indgår i evalueringen. Den studerende skal under vejledning fra praktikkoordinatoren kontakte en virksomhed. Den studerende skal sikre, at der udfærdiges en praktikaftale, der kan godkendes af alle parter. Om nødvendigt udarbejdes der en fortrolighedserklæring og/eller copyrighterklæring. Den studerende udarbejder en praktikrapport, hvoraf et eksemplar afleveres til virksomheden. Se retningslinjer for praktikrapporten andetsteds i dette dokument. Kontakt til praktikvirksomheden Den studerende forventes selv at tage kontakt til praktikvirksomheden. Det må dog først ske efter aftale med praktikkoordinatoren (alternativt studienævnsformanden), hvis der ikke er meldt en praktikkoordinator ud på det aktuelle tidspunkt). Praktikkoordinatoren og uddannelsen har virksomhedskontakter, der kan anvendes til at søge en praktikplads, men den studerende skal som udgangspunkt selv skabe kontakten. Som nævnt skal de først godkendes af praktikkoordinatoren, før der tages kontakt til virksomheden. Praktikstedet forventes at udbetale løn til den studerende. Praktikaftale Der udarbejdes en praktikaftale, som den studerende er ansvarlig for udarbejdelsen af under vejledning af praktikkoordinatoren. Aftalen godkendes og underskrives af den studerende, praktikkoordinator, praktikvejleder og studienævnsformand. Midtvejsevaluering Midt i praktikforløbet mødes AAU-projektvejlederen, den studerende og også praktikvejlederen for at evaluere forløbet og foretage eventuelle justeringer. Mødet afholdes enten i virksomheden eller på Aalborg Universitet. Hvis praktikstedet er beliggende i udlandet, afholdes mødet over nettet. Endelig evaluering af praktikophold Evalueringen er mundtlig, individuel og evalueres med bestået/ikke bestået. Ved eksamen medvirker, foruden den studerende, AAU-projektvejlederen (eksaminator) og ekstern censor samt om muligt praktikvejlederen. Selve bedømmelsen foregår dog alene mellem eksaminator og censor. Grundlaget for bedømmelsen er praktikrapporten, dagbogen og udtalelsen (praktikerklæringen) fra praktikvirksomheden samt den mundtlige fremlæggelse og efterfølgende diskussion. Bedømmelsen vil være en samlet vægtning af alle elementer sammenholdt med målene i studieordningen. Vurderingskriterierne er angivet i Rammestudieordningen. Praktikrapporten Under praktikopholdet skal den studerende føre en dagbog, der er en daglig rapportering om de hændelser, der sker i dagens løb, først og fremmest om det udførte arbejde. Dagbogen skal således indeholde det væsentligste baggrundsmateriale for udarbejdelsen af praktikrapporten. Optegnelserne skal føres direkte ind i dagbogen. Praktikrapporten skal udarbejdes efter samme overordnede retningslinjer, som der har været anvendt ved udarbejdelse af projektrapporter på uddannelsens forudgående semestre. Dog skal praktikrapporten også omfatte:

4 School of Engineering and Science beskrivelse af virksomheden herunder organisation beskrivelse af virksomhedens arbejdsområder oversigt over de arbejdsområder, hvori den studerende har været involveret gennemgang af mindst ét af de for uddannelsen relevante faglige emner, som den studerende har beskæftiget sig med under praktikopholdet. Gennemgangen omfatter i det omfang det er relevant problemanalyseteori, metoder, modeller, løsningsforslag, implementering af test, konklusion m.m. dagbog analyse af praktikopholdets udbytte fagligt, arbejdsmæssigt og socialt erfaringer fra praktikopholdet og evt. forslag til ændringer af studieordning, procedurer m.m. refleksion over vidensudveksling mellem virksomheden og uddannelsen Behandling af den/de faglige emner skal være på et niveau svarende til 6. semester. Praktikrapporten skal afleveres senest 2 dage efter praktikopholdets afslutning. Praktikerklæring udarbejdet af virksomheden Praktikvejlederen i virksomheden skal udarbejde en udtalelse om praktikantens ophold. En sådan udtalelse kan indeholde følgende elementer: formalia (virksomhedens navn og afdeling, praktikantens navn, praktikperiode, praktikvejleder mv.) kort beskrivelse af praktikantens opgaver i virksomheden vurdering af praktikantens faglige indsats vurdering af praktikantens generelle indsats (samarbejde, indstilling til arbejdet, overordnet indsats mv.) Ovenstående punkter skal betragtes som vejledende. Udtalelsen kan være på 1-1½ side, men der er ingen specifikke krav til dette. Praktikerklæringen afleveres samtidig med praktikrapporten (2 dage efter praktikopholdets afslutning). Studieordningens tekst og yderligere information De overordnede krav til praktikopholdet findes i de respektive studieordninger. Der henvises i øvrigt til fakultetets retningslinjer for diplomingeniørpraktik, hvor der er en nærmere redegørelse for bl.a. mål, afrapportering og ansvarsområder. Retningslinjerne findes på fakultetets oversigt over øvrige regler og ordninger. SU Hvis der er tale om lønnet praktik, vil de studerende blive fratrukket SU i 5 måneder (april, maj, juni, september og oktober). Der udbetales SU i juli og august. Bemærk at SU en følger hele måneder. Læs mere på Det er muligt for de studerende at tilrettelægge praktikken på forskellige måder, alt efter egne og virksomhedens behov. Der skal dog hele tiden tages hensyn til de økonomiske aspekter, da disse ligger helt fast. Det vil ikke være muligt at rykke SU mv. Eksempelvis kan en studerende vælge at gå i praktik fra april til og med august og dermed gennemføre hele praktikforløbet. Dette vil bevirke, at den studerende mister sommerferien (som eventuelt kan afholdes i efteråret) og har ekstra tid til at skrive afgangsprojektet. Det har dog den konsekvens, at den studerende ved et lønnet prak-

5 tikophold får praktikløn fra april til og med juni samt praktikløn og SU i juli og august. Derimod har den studerende dog ingen indkomst i september og oktober. Det vil også være muligt for den studerende at være i praktik fra april til og med oktober (altså 7 måneder), hvorved vedkommende får praktikløn i hele perioden samt SU i juli og august. Hvis den studerende er i ulønnet praktik, har han eller hun mulighed for at få SU i praktikperioden. Kontakt da SU kontoret for yderligere oplysninger. Alle løsninger godkendes endeligt af studienævnet i hvert tilfælde. Forsikring På praktikstedet er praktikanten hverken dækket af AAU eller af den pågældende virksomheds forsikring. Praktikanten rådes derfor til at tegne en ansvars- samt fritids- /ulykkesforsikring for at være tilstrækkeligt dækket ind. Ansvarsforsikringen er nødvendig, såfremt praktikanten skulle forvolde skade. Aflønning af praktik Normalt vil virksomheden tilbyde en aflønning af praktikanten. Dette aftales individuelt mellem den studerende og virksomheden og er i princippet universitetet uvedkommende. Som inspiration henvises dog til IDA s information om praktikperioden: ida.dk/maalgrupper/studerende/praktikperioden. Godkendt d tilrettet

Retningslinjer for diplomingeniørpraktik

Retningslinjer for diplomingeniørpraktik Studienævnet for Energi Institut for Energiteknik Dokumentdato: 17. september 2019 Dokumentansvarlig: Studiesekretariatet Retningslinjer for diplomingeniørpraktik Alle diplomingeniørstuderende skal som

Læs mere

Aftale om projektorienteret forløb i en virksomhed

Aftale om projektorienteret forløb i en virksomhed Aftale om projektorienteret forløb i en virksomhed Studienævn for elektronik og it, Aalborg Universitet Navn på studerende: Virksomhed: ver: 16. juni 2014 Forord Med denne vejledning ønsker Studienævn

Læs mere

Aftale om projektorienteret forløb i en virksomhed

Aftale om projektorienteret forløb i en virksomhed Aftale om projektorienteret forløb i en virksomhed School of ICT, Aalborg Universitet N a v n p å s t u d e r e n d e : V i r k s o m h e d : ver: april 2016 Forord Med denne vejledning ønsker School of

Læs mere

Projektorienteret forløb i en virksomhed. Skole for Informations- og Kommunikationsteknologi, Aalborg Universitet

Projektorienteret forløb i en virksomhed. Skole for Informations- og Kommunikationsteknologi, Aalborg Universitet Projektorienteret forløb i en virksomhed Skole for Informations- og Kommunikationsteknologi, Aalborg Universitet May 2018 Forord Med denne vejledning ønsker Skole for Informations- og Kommunikationsteknologi

Læs mere

Retningslinjer for. Praktik. på Datamatikeruddannelsen

Retningslinjer for. Praktik. på Datamatikeruddannelsen Retningslinjer for Praktik på Datamatikeruddannelsen Baggrund På datamatikeruddannelsens 5. semester skal de studerende gennemføre et praktikophold i en eller flere virksomheder. Praktikken er normeret

Læs mere

Undervisningen Der afholdes i forbindelse med praktikken et opstarts- og et midtvejsseminar se herom senere.

Undervisningen Der afholdes i forbindelse med praktikken et opstarts- og et midtvejsseminar se herom senere. Modul 3c - Praktik Formål Målet med praktikken er at give dig mulighed for at udbygge og afprøve din viden og kompetence i det sociale arbejdes praksis i institutionelle omgivelser på et tidspunkt, hvor

Læs mere

Opbygning af praktikken

Opbygning af praktikken Opbygning af praktikken på Energiteknologuddannelsen Bilag til Studieordning for energiteknologuddannelsen Energiteknologuddannelsen www.eal.dk Nov. 2011 Opbygning af praktikken på Energiteknologuddannelsen

Læs mere

Ingeniørpraktik på E, IKT, EP og ST studierne Organisering og gennemførelse Bilag 4

Ingeniørpraktik på E, IKT, EP og ST studierne Organisering og gennemførelse Bilag 4 IPR marts 2013 Ingeniørpraktik på E, IKT, EP og ST studierne Organisering og gennemførelse Bilag 4 (Denne oversigt supplerer notatet Vilkår for ingeniørpraktik på IHA ) Aktivitet Tilhørende dokumenter

Læs mere

STUDIEORDNING FOR TYSK. Studieordning sept., 2015

STUDIEORDNING FOR TYSK. Studieordning sept., 2015 Vejledende gennemgang af STUDIEORDNING FOR TYSK Studieordning sept., 2015 1-faglig Kandidat 1 Indledning Denne folder er en vejledende gennemgang af studieordningen for den 1-faglige kandidatuddannelse

Læs mere

Syddansk Universitets praktikkoncept. for diplomingeniøruddannelserne

Syddansk Universitets praktikkoncept. for diplomingeniøruddannelserne Syddansk Universitets praktikkoncept for diplomingeniøruddannelserne Revideret Maj 2013 1 Indhold 1 Indledning baggrund for praktikkonceptet 3 2 Krav til konceptet 4 3 3.1 3.2 3.2.1 3.2.2 3.2.3 Konceptet

Læs mere

Information til praktikvirksomheder 2016 (SERVICEØKONOM)

Information til praktikvirksomheder 2016 (SERVICEØKONOM) Information til praktikvirksomheder 2016 (SERVICEØKONOM) 1 HVAD ER CPHBUSINESS? Cphbusiness er en erhvervsrettet uddannelsesinstitution, der sætter en stor ære i høj faglighed og i at uddanne de studerende

Læs mere

SEMESTERORIENTERING 6. SEMESTER. Praktik. VIA University College. Uddannelsen til professionsbachelor som bygningskonstruktør

SEMESTERORIENTERING 6. SEMESTER. Praktik. VIA University College. Uddannelsen til professionsbachelor som bygningskonstruktør VIA University College SEMESTERORIENTERING 6. SEMESTER Praktik Uddannelsen til professionsbachelor som bygningskonstruktør VIA University College Horsens, Holstebro, Aarhus Efteråret 2014 VIA University

Læs mere

Vilkår for ingeniørpraktik på ASE/AU gældende for efteråret 2018

Vilkår for ingeniørpraktik på ASE/AU gældende for efteråret 2018 AARHUS UNIVERSITET INGENIØRHØJSKOLEN Vilkår for ingeniørpraktik på ASE/AU gældende for efteråret 2018 Nærværende beskrivelse af vilkår indeholder krav til de tre hovedinteressenter i ingeniørpraktikforløbet:

Læs mere

Information til virksomheder om praktikanter fra finansøkonomuddannelsen

Information til virksomheder om praktikanter fra finansøkonomuddannelsen Information til virksomheder om praktikanter fra finansøkonomuddannelsen Kære virksomhed, Vi håber, at du og din virksomhed sammen med Cphbusiness vil være med til at færdiguddanne vores finansøkonomer.

Læs mere

Opbygning af praktikken

Opbygning af praktikken Opbygning af praktikken på Installatøruddannelsen Bilag til Fælles studieordning for el og vvs installatøruddannelsen El- og VVS-installatøruddannelsen www.eal.dk Nov. 2011 Opbygning af praktikken på Installatøruddannelsen

Læs mere

Multimediedesigneruddannelsen

Multimediedesigneruddannelsen Aftale om praktik for Multimediedesigneruddannelsen Erhvervsakademi MidtVest I perioden fra: 04.01.2016 til: 01.04.2016 Mellem de tre parter: Virksomheden: Navn: Adresse: Postnr.: By: T: E: Kontaktperson:

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE - PRAKTIKEKSAMEN - 2015

PROJEKTBESKRIVELSE - PRAKTIKEKSAMEN - 2015 PROJEKTBESKRIVELSE - PRAKTIKEKSAMEN - 2015 Studie Semester Klasse Ansvarlige undervisere Multimediedesign 4. semester msmmd13a4, msmmd13c4, msmmd13d4 Tildelte praktikvejledere Periode 5. januar 27. marts

Læs mere

Vejledning om praktik på psykolog-uddannelsen Aalborg Universitet.

Vejledning om praktik på psykolog-uddannelsen Aalborg Universitet. Vejledning om praktik på psykolog-uddannelsen Aalborg Universitet. Praktikformer. Studieordningens kursus i Psykologisk Praktik kan organiseres på tre forskellige måder: 1. En praktikplads organiseret

Læs mere

Finansøkonom (AK) Erhvervsakademiuddannelsen inden for finansområdet. Speciale 2013

Finansøkonom (AK) Erhvervsakademiuddannelsen inden for finansområdet. Speciale 2013 Finansøkonom (AK) Erhvervsakademiuddannelsen inden for finansområdet Speciale 2013 Septemberoptag 2011 1 Specialebeskrivelsen gælder for studerende med studiestart pr. september 2011 og er fælles for følgende

Læs mere

Information til virksomheden om praktik på datamatikeruddannelsen

Information til virksomheden om praktik på datamatikeruddannelsen Information til virksomheden om praktik på datamatikeruddannelsen Kære virksomhed, Tak fordi du sammen med Cphbusiness vil være med til at færdiguddanne vores datamatikere. Her har vi samlet information

Læs mere

Projektorienteret forløb (praktik) hvordan gør jeg? Kandidatuddannelserne i Statskundskab og Samfundsfag

Projektorienteret forløb (praktik) hvordan gør jeg? Kandidatuddannelserne i Statskundskab og Samfundsfag Projektorienteret forløb (praktik) hvordan gør jeg? Kandidatuddannelserne i Statskundskab og Samfundsfag Hvad kan du bruge et projektorienteret forløb til? Studieordningen giver mulighed for at tage et

Læs mere

Information til virksomheden om praktik på Handelsøkonomuddannelsen

Information til virksomheden om praktik på Handelsøkonomuddannelsen Information til virksomheden om praktik på Handelsøkonomuddannelsen Kære virksomhed Tak fordi du sammen med Cphbusiness vil være med til at færdiguddanne vores handelsøkonomer. Her har vi samlet information

Læs mere

1) Til en praktik prøve. 2) Aflevere Synopsis Som er starten på dit afsluttende eksamensprojekt.

1) Til en praktik prøve. 2) Aflevere Synopsis Som er starten på dit afsluttende eksamensprojekt. Praktikindkald Praktikprøvetilmelding Praktikprøve d. 22-23.03 Udarb. af synopsis Påskeferie Multimedie Designer Uddannelsen Information om 4 semester, foråret 2012 Det overordnede tema for 4. semester

Læs mere

KOMMENTARER OG KRAV TIL OPBYGNING AF DIPLOMINGENIØRSTUDIEORDNINGER:

KOMMENTARER OG KRAV TIL OPBYGNING AF DIPLOMINGENIØRSTUDIEORDNINGER: KOMMENTARER OG KRAV TIL OPBYGNING AF DIPLOMINGENIØRSTUDIEORDNINGER: Studieordningen udarbejdes ved brug af: Nærværende skabelon til opbygning Rammestudieordningen som helhed og særligt i forhold til afsnittene

Læs mere

Rettelsesblad til studieordningen for finansøkonom, 2009 2012 Rettet den 9. november 2010

Rettelsesblad til studieordningen for finansøkonom, 2009 2012 Rettet den 9. november 2010 Rettelsesblad til studieordningen for finansøkonom, 2009 2012 Rettet den 9. november 2010 Rettelse til side 10: Erhvervskunderådgivning (2. interne) Ved udgangen af 3. semester afholdes en mundtlig prøve

Læs mere

Praktikvejledning og information om 4 semester, foråret 2014

Praktikvejledning og information om 4 semester, foråret 2014 Multimedie Designer Uddannelsen Praktikvejledning og information om 4 semester, foråret 2014 Det overordnede tema for 4. semester er PRAKTIK OG PERSPEKTIVERING. Det betyder, at du på 4. semester har mulighed

Læs mere

Ramme for projektorienteret forløb på kandidatuddannelsen

Ramme for projektorienteret forløb på kandidatuddannelsen Ramme for projektorienteret forløb på kandidatuddannelsen Tanken bag det projektorienterede forløb er, at du som studerende får (mere) praksiserfaring inden for det audiologiske/logopædiske område. Det

Læs mere

Information til virksomheden om praktik på logistikøkonomuddannelsen

Information til virksomheden om praktik på logistikøkonomuddannelsen Information til virksomheden om praktik på logistikøkonomuddannelsen August 2013 Kære virksomhed, Tak fordi du sammen med Cphbusiness vil være med til at færdiguddanne vores logistikøkonomer. Her har vi

Læs mere

Finansbachelor i praktik. Tips og vink

Finansbachelor i praktik. Tips og vink Finansbachelor i praktik Tips og vink Finansbachelor i praktik tips og vink Denne vejledning er til dig, der ønsker at få en finansbachelor i praktik. Den giver et indblik i uddannelsens sammensætning

Læs mere

Vilkår for ingeniørpraktik på ASE/AU

Vilkår for ingeniørpraktik på ASE/AU AARHUS UNIVERSITET INGENIØRHØJSKOLEN Vilkår for ingeniørpraktik på ASE/AU Nærværende beskrivelse af vilkår indeholder krav til de tre hovedinteressenter i ingeniørpraktikforløbet: 1. Praktikanten 2. Praktikvirksomheden

Læs mere

Praktik Forår 2013, Sociologi

Praktik Forår 2013, Sociologi Praktik Forår 2013, Sociologi Antal respondenter: 4 Antal svar: 2 Koordinator: Gunnar Scott Reinbacher *************************************************************** Hvor var dit praktiksted geografisk

Læs mere

AARHUS UNIVERSITY BIRK CENTERPARK 15 BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES AU HERNING Aftale om Ingeniørpraktik

AARHUS UNIVERSITY BIRK CENTERPARK 15 BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES AU HERNING Aftale om Ingeniørpraktik Aftale om Ingeniørpraktik Mellem Institution Kontaktperson: Institut: Og Studerende CPR-nr: Nationalitet: Arbejdstid Den normale arbejdstid er 37 timer pr. uge og følger virkeområdets normale mødeti der

Læs mere

Praktikmanual. Bygningskonstruktøruddannelsen Byggeteknikeruddannelsen Byggekoordinatoruddannelsen. ved Erhvervsakademiet Lillebælt. 1.

Praktikmanual. Bygningskonstruktøruddannelsen Byggeteknikeruddannelsen Byggekoordinatoruddannelsen. ved Erhvervsakademiet Lillebælt. 1. Praktikmanual Bygningskonstruktøruddannelsen Byggeteknikeruddannelsen Byggekoordinatoruddannelsen ved Erhvervsakademiet Lillebælt 1. februar 2016 Praktikmanual af 1. februar 2016 erstatter version af 16.

Læs mere

Virksomhedsprojekt. Betingelser

Virksomhedsprojekt. Betingelser Virksomhedsprojekt Betingelser Den studerendes tilknytning til en virksomhed formaliseres med denne kontrakt. Kontrakten indgås mellem den studerende, instituttet for den uddannelse, hvor den studerende

Læs mere

Praktikmanual. Bygningskonstruktøruddannelsen og Byggeteknikeruddannelsen ved Erhvervsakademiet Lillebælt

Praktikmanual. Bygningskonstruktøruddannelsen og Byggeteknikeruddannelsen ved Erhvervsakademiet Lillebælt Praktikmanual Bygningskonstruktøruddannelsen og Byggeteknikeruddannelsen ved Erhvervsakademiet Lillebælt 16. november 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 1.1. Om praktikmanualen 3 1.2. Regler om praktik

Læs mere

Information til virksomheden om praktik på markedsføringsøkonomuddannelsen

Information til virksomheden om praktik på markedsføringsøkonomuddannelsen Information til virksomheden om praktik på markedsføringsøkonomuddannelsen Kære virksomhed, Tak fordi du sammen med Cphbusiness vil være med til at færdiguddanne vores markedsføringsøkonomer. Her har vi

Læs mere

Finansøkonom i praktik. Tips og vink

Finansøkonom i praktik. Tips og vink Finansøkonom i praktik Tips og vink Finansøkonom i praktik tips og vink Denne vejledning er til dig, der ønsker at få en finansøkonom i praktik. Vejledningen giver et indblik i uddannelsens sammensætning

Læs mere

International Hospitality Management. Orientering om virksomhedspraktik. November 2015 Cphbusiness, Campus Nørrebro Side 0 af 4

International Hospitality Management. Orientering om virksomhedspraktik. November 2015 Cphbusiness, Campus Nørrebro Side 0 af 4 International Hospitality Management Orientering om virksomhedspraktik 2016 November 2015 Cphbusiness, Campus Nørrebro Side 0 af 4 HVAD ER CPHBUSINESS? Cphbusiness er en erhvervsrettet uddannelsesinstitution,

Læs mere

Eksamenskatalog for Professionsbacheloruddannelsen i Digital Konceptudvikling

Eksamenskatalog for Professionsbacheloruddannelsen i Digital Konceptudvikling Eksamenskatalog for Professionsbacheloruddannelsen i Digital Konceptudvikling [udarbejdet 01.08.2018] 2 INDHOLD 1. Indledning... 4 2. Overblik over eksaminer fordelt på semestre... 4 4. Beskrivelser af

Læs mere

SYDDANSK UNIVERSITETS PRAKTIKKONCEPT For diplomingeniøruddannelserne. Revideret juni 2018

SYDDANSK UNIVERSITETS PRAKTIKKONCEPT For diplomingeniøruddannelserne. Revideret juni 2018 SYDDANSK UNIVERSITETS PRAKTIKKONCEPT For diplomingeniøruddannelserne Revideret juni 2018 Indhold 1. Indledning baggrund for praktikkonceptet... 3 2. Krav til konceptet... 4 3. Konceptet og dets bestanddele...

Læs mere

Praktik. Generelt om din praktik

Praktik. Generelt om din praktik Praktik Praktik udgør en væsentlig del af læreruddannelsen, og for mange studerende medfører den en masse spørgsmål. For at du kan være godt rustet og blive klogere på din forestående praktik, har Lærerstuderendes

Læs mere

Retningslinjer for praktikperioden på laborantuddannelsen - Laborant AK

Retningslinjer for praktikperioden på laborantuddannelsen - Laborant AK Retningslinjer for praktikperioden på laborantuddannelsen - Laborant AK Rammer Efter laborantuddannelsens 3. semester skal den studerende i praktik. Praktikken foregår i en virksomhed jf. bekendtgørelse

Læs mere

Retningslinjer for praktikperioden på laborantuddannelsen - Laborant AK

Retningslinjer for praktikperioden på laborantuddannelsen - Laborant AK Side 1 af 11 Rammer Retningslinjer for praktikperioden på laborantuddannelsen - Laborant AK Efter laborantuddannelsens 3. semester skal den studerende i praktik. Praktikken foregår i en virksomhed jf.

Læs mere

Information til virksomheder der er interesserede i at få en finansbachelorstuderende i praktikant

Information til virksomheder der er interesserede i at få en finansbachelorstuderende i praktikant Information til virksomheder der er interesserede i at få en finansbachelorstuderende i praktikant 1 Kære virksomhed Vi håber, at du og din virksomhed sammen med CPHBusiness vil være med til at færdiguddanne

Læs mere

Information til virksomheden om praktik på multimediedesigneruddannels en

Information til virksomheden om praktik på multimediedesigneruddannels en Information til virksomheden om praktik på multimediedesigneruddannels en Kære virksomhed, Tak fordi du sammen med Cphbusiness vil være med til at færdiguddanne vores multimediedesignere. Her har vi samlet

Læs mere

Eksamenskatalog for Professionsbachelor i international handel og markedsføring

Eksamenskatalog for Professionsbachelor i international handel og markedsføring Eksamenskatalog for Professionsbachelor i international handel og markedsføring Gældende for studerende med studiestart efterårssemesteret 2018 Udarbejdet 17.8.2018 UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole

Læs mere

DAGENS TEMAER ERHVERVSKANDIDATUDDANNELSE I ARKITEKTUR STYRKET PRAKSISSAMARBEJDE DIMITTEND- OG AFTAGERANALYSE

DAGENS TEMAER ERHVERVSKANDIDATUDDANNELSE I ARKITEKTUR STYRKET PRAKSISSAMARBEJDE DIMITTEND- OG AFTAGERANALYSE DAP // DIALOGMØDE 2 DAGENS TEMAER ERHVERVSKANDIDATUDDANNELSE I ARKITEKTUR STYRKET PRAKSISSAMARBEJDE DIMITTEND- OG AFTAGERANALYSE TEMADRØFTELSE UDVIKLING AF ERHVERVSKANDIDAT- UDDANNELSE I ARKITEKTUR OPSTART

Læs mere

9. semester, Interaktive Digitale Medier, Aalborg Besvaret af: 18 Hvilke jobfunktioner varetog du på dit praktikophold? - Sæt gerne mere end ét x

9. semester, Interaktive Digitale Medier, Aalborg Besvaret af: 18 Hvilke jobfunktioner varetog du på dit praktikophold? - Sæt gerne mere end ét x Studienævnet for Kommunikation og Digitale Medier Praktikevaluering Efterår 2015 9. semester, Interaktive Digitale Medier, Aalborg Besvaret af: 18 Hvilke jobfunktioner varetog du på dit praktikophold?

Læs mere

PRAKTIKOPLÆG F19 SCHOOL OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES AARHUS UNIVERSITET

PRAKTIKOPLÆG F19 SCHOOL OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES AARHUS UNIVERSITET PRAKTIKOPLÆG F19 AFHOLDT D. 28. FEBRUAR TJEK ALTID REGLERNE PÅ STUDIEPORTALEN, STUDIEORDNINGEN ELLER KONTAKT STUDIEVEJLEDERNE, DA DISSE SLIDES IKKE OPDATERES LØBENDE PROGRAM Motivation og muligheder 1)

Læs mere

Eksamenskatalog for Professionsbachelor i international handel og markedsføring. Gældende for studerende med studiestart efterårssemesteret 2017

Eksamenskatalog for Professionsbachelor i international handel og markedsføring. Gældende for studerende med studiestart efterårssemesteret 2017 Eksamenskatalog for Professionsbachelor i international handel og markedsføring Gældende for studerende med studiestart efterårssemesteret 2017 Udarbejdet 17.08.2017 INDHOLD 1. Indledning... 3 2. Overblik

Læs mere

Regler for kandidatspecialer ved Det Humanistiske Fakultet, AAU pr. 1. februar

Regler for kandidatspecialer ved Det Humanistiske Fakultet, AAU pr. 1. februar Det Humanistiske Fakultetskontor Kroghstræde 3 Postboks 159 9100 Aalborg Tlf. 9940 9591 Fax 9815 6864 humfak@adm.aau.dk Sagsbehandler: Janus Skjoldborg Tlf. 9940 9602 jms@adm.aau.dk 29. marts 2014 Ref.:

Læs mere

Modulbeskrivelse for modul 12 Tværfaglighed og Psykomotorik Psykomotorikuddannelsen

Modulbeskrivelse for modul 12 Tværfaglighed og Psykomotorik Psykomotorikuddannelsen Modulbeskrivelse for modul 12 Tværfaglighed og Psykomotorik Psykomotorikuddannelsen Modulets titel: Tværfaglighed og psykomotorik Tema: Modulet retter sig mod selvstændig og kritisk professionsudøvelse

Læs mere

9. semester, Kommunikation, Aalborg Besvaret af: 22 Hvilke jobfunktioner varetog du på dit praktikophold? - Sæt gerne mere end ét x

9. semester, Kommunikation, Aalborg Besvaret af: 22 Hvilke jobfunktioner varetog du på dit praktikophold? - Sæt gerne mere end ét x Studienævnet for Kommunikation og Digitale Medier Praktikevaluering Efterår 2015 9. semester, Kommunikation, Aalborg Besvaret af: 22 Hvilke jobfunktioner varetog du på dit praktikophold? - Sæt gerne mere

Læs mere

STUDIEORDNING FOR CAND.OECON. LINIEN I INNOVATION OG VIDENØKONOMI VED AALBORG UNIVERSITET

STUDIEORDNING FOR CAND.OECON. LINIEN I INNOVATION OG VIDENØKONOMI VED AALBORG UNIVERSITET STUDIEORDNING FOR CAND.OECON. LINIEN I INNOVATION OG VIDENØKONOMI VED AALBORG UNIVERSITET Gældende fra 1. September 2003 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1. BEKENDTGØRELSESGRUNDLAG 3 2. STUDIENÆVNS- OG FAKULTETSTILHØRSFORHOLD

Læs mere

Praktikpjece for 3. praktik

Praktikpjece for 3. praktik Professionshøjskolen UCC Pædagoguddannelsen Nordsjælland Carlsbergvej 14 3400 Hillerød Pædagoguddannelsen Nordsjælland Praktikpjece for 3. praktik December 2010 Side 1 af 6 Forord Formålet med denne pjece

Læs mere

Aftale om ingeniørpraktik

Aftale om ingeniørpraktik Aftale om ingeniørpraktik Mellem Institution Adresse: Postnr.: By: Land: Kontaktperson: Institut: Og Studerende CPR-nr: Adresse: Postnr.: Land: By: Nationalitet: Uddannelse: Arbejdstid Den normale arbejdstid

Læs mere

Ta et talent ind i din virksomhed

Ta et talent ind i din virksomhed 1 Ta et talent ind i din virksomhed Byggetekniker * Bygningskonstruktør ** Designteknolog / Fashion design * Driftsteknolog - offshore * Installatør stærkstrøm * Multimediedesigner * Produktionsteknolog

Læs mere

Praktikrammer for. Bygningskonstruktør 6.semester

Praktikrammer for. Bygningskonstruktør 6.semester Praktikrammer for Bygningskonstruktør 6.semester Efterår 2013 Forord Disse praktikrammer indeholder information om praktik i bygningskonstruktøruddannelsen. Retningslinierne henvender sig både til den

Læs mere

Vejledning til praktikophold i en dansk eller udenlandsk virksomhed

Vejledning til praktikophold i en dansk eller udenlandsk virksomhed Vejledning til praktikophold i en dansk eller udenlandsk virksomhed Datamatiker-uddannelsen ved Roskilde Handelsskole Maj 2010 Manual til praktikophold / Datamatiker 2010 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING...

Læs mere

Inden for rammerne af disse regler kan det enkelte studienævn fastsætte mere specifikke retningslinjer.

Inden for rammerne af disse regler kan det enkelte studienævn fastsætte mere specifikke retningslinjer. Det Humanistiske Fakultetskontor Kroghstræde 3 Postboks 159 9100 Aalborg Sagsbehandler: Lisbeth Videbæk Thomsen Telefon: 9940 9602 Email: lvt@adm.aau.dk Dato: 19-06-2015 Sagsnr.: 2015-441-00025 DET HUMANISTISKE

Læs mere

Praktik Forår 2012, Sociologi

Praktik Forår 2012, Sociologi Praktik Forår 2012, Sociologi Antal respondenter: 17 Antal svar: 4 Koordinator: Gunnar Scott Reinbacher *************************************************************** Hvor var dit praktiksted geografisk

Læs mere

ErhvervsAkademi Sjælland. EASJ retningslinier Side 1 af 8 Retningslinjer for praktikperioden på laborantuddannelsen - Laborant AK

ErhvervsAkademi Sjælland. EASJ retningslinier Side 1 af 8 Retningslinjer for praktikperioden på laborantuddannelsen - Laborant AK Rammer Side 1 af 8 Retningslinjer for praktikperioden på laborantuddannelsen - Efter laborantuddannelsens 3. semester skal den studerende i praktik. Praktikken foregår i en virksomhed jf. bekendtgørelse

Læs mere

Information til virksomheden om praktik på Professionsbachelor - uddannelsen i International Handel og Markedsføring

Information til virksomheden om praktik på Professionsbachelor - uddannelsen i International Handel og Markedsføring Information til virksomheden om praktik på Professionsbachelor - uddannelsen i International Handel og Markedsføring Kære virksomhed, Tak fordi du sammen med Cphbusiness vil være med til at færdiguddanne

Læs mere

Eksamensreglement og -orientering for uddannelsen til Bygningskonstruktør og Byggetekniker

Eksamensreglement og -orientering for uddannelsen til Bygningskonstruktør og Byggetekniker Eksamensreglement og -orientering for uddannelsen til Bygningskonstruktør og Byggetekniker Bygningskonstruktøruddannelsen Erhvervsakademiet Lillebælt Revision af januar 2013 /TF Indholdsfortegnelse Eksamensreglement...

Læs mere

Praktikkens mål og indhold. De involverede parters roller. Praktik i læreruddannelsen

Praktikkens mål og indhold. De involverede parters roller. Praktik i læreruddannelsen Praktikkens mål og indhold Det er din uddannelsesinstitution, der skal tilrettelægge praktikken sådan, at der gennem alle praktikperioder sker en uddannelsesmæssig progression i forhold til praktikkens

Læs mere

Fagprøven : Kontoruddannelse med speciale i offentlig administration. Fagprøven. Kontoruddannelse med speciale i offentlig administration

Fagprøven : Kontoruddannelse med speciale i offentlig administration. Fagprøven. Kontoruddannelse med speciale i offentlig administration Fagprøven Kontoruddannelse med speciale i offentlig administration LMH september 2011 Side 1 Indhold 1. Fagprøvens formål... 3 2. Organisering af fagprøven.... 3 2.1. Virksomhedens rolle.... 4 2.2. Elevens

Læs mere

Information til virksomheden om praktik på Professionsbachelor - uddannelsen i Innovation & Entrepreneurship

Information til virksomheden om praktik på Professionsbachelor - uddannelsen i Innovation & Entrepreneurship Information til virksomheden om praktik på Professionsbachelor - uddannelsen i Innovation & Entrepreneurship 1 Kære virksomhed, Tak fordi du sammen med Cphbusiness vil være med til at færdiguddanne vores

Læs mere

STUDIEORDNING FOR CAND.MERC. LINIEN I INNOVATION OG ENTREPRENEURSHIP VED AALBORG UNIVERSITET

STUDIEORDNING FOR CAND.MERC. LINIEN I INNOVATION OG ENTREPRENEURSHIP VED AALBORG UNIVERSITET STUDIEORDNING FOR CAND.MERC. LINIEN I INNOVATION OG ENTREPRENEURSHIP VED AALBORG UNIVERSITET Gældende fra 1. September 2003 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1. BEKENDTGØRELSESGRUNDLAG 3 2. STUDIENÆVNS- OG FAKULTETSTILHØRSFORHOLD

Læs mere

Eksamenskatalog for Datamatikeruddannelsen i Vejle. Gældende for efterårssemestret 2018

Eksamenskatalog for Datamatikeruddannelsen i Vejle. Gældende for efterårssemestret 2018 Eksamenskatalog for Datamatikeruddannelsen i Vejle Gældende for efterårssemestret 2018 Udarbejdet 08.08.2018 INDHOLD 1. Indledning 3 2. Overblik over eksaminer fordelt på semestre 3 3. Beskrivelse af studiestartsprøven

Læs mere

Projektorienteret forløb - Praktik

Projektorienteret forløb - Praktik Projektorienteret forløb - Praktik 10, 20 eller 30 ECTS Selvvalgt modul på kandidatuddannelsen i uddannelsesvidenskab OBS: Nærværende papir henvender sig kun til studerende der ønsker at tage praktik som

Læs mere

Standard for den gode praktik på Socialrådgiveruddannelsen ved UCL

Standard for den gode praktik på Socialrådgiveruddannelsen ved UCL Standard for den gode praktik på Socialrådgiveruddannelsen ved UCL Baggrunden for denne standard er krav til undervisningens kvalitet. Kravene er defineret i bekendtgørelse om akkreditering og godkendelse

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SAGSNOTAT 24 APRIL 2012 Vedr.: Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen

Læs mere

Udfyldende regler på matematik

Udfyldende regler på matematik Studienævnet for matematik 4. september 2008 Udfyldende regler på matematik Studienævnet udarbejder en række udfyldende regler der uddyber og supplerer studieordningens bestemmelser. De udfyldende regler

Læs mere

Praktikguide Professionsbachelor i Optometri

Praktikguide Professionsbachelor i Optometri Praktikguide Professionsbachelor i Optometri Indholdsfortegnelse Generelt Introduktion... 3 Praktikperioden... 3 Praktikvirksomheden... 3 Økonomi... 3 Forsikring... 4 Kontaktinfo på praktikkoordinatoren:...

Læs mere

Eksamenskatalog for Professionsbachelor i international handel og markedsføring. Gældende for studerende med studiestart efterårssemesteret 2017

Eksamenskatalog for Professionsbachelor i international handel og markedsføring. Gældende for studerende med studiestart efterårssemesteret 2017 Eksamenskatalog for Professionsbachelor i international handel og markedsføring Gældende for studerende med studiestart efterårssemesteret 2017 Udarbejdet 17.08.2017 INDHOLD 1. Indledning... 3 2. Overblik

Læs mere

STUDIEORDNING CAND.PHIL. OG CAND.MAG.

STUDIEORDNING CAND.PHIL. OG CAND.MAG. STUDIEORDNING FOR CAND.PHIL. OG CAND.MAG. I SAMFUNDSFAG VED AALBORG UNIVERSITET Gældende fra 1. september 1999 INDHOLDSFORTEGNELSE: Indledning... 3 1. Studienævns- og fakultetstilhørsforhold... 3 2. Adgangskrav

Læs mere

9. semester, Kommunikation, København Besvaret af: 22. Har du været i praktik i dette semester?

9. semester, Kommunikation, København Besvaret af: 22. Har du været i praktik i dette semester? 9. semester, Kommunikation, København Besvaret af: 22 Studienævnet for Kommunikation og Digitale Medier Har du været i praktik i dette semester? Hvilke jobfunktioner varetog du på dit praktikophold? -

Læs mere

Projektorienteret forløb - Praktik

Projektorienteret forløb - Praktik Projektorienteret forløb - Praktik 10, 20 eller 30 ECTS Selvvalgt modul på kandidatuddannelsen i uddannelsesvidenskab OBS: Nærværende papir henvender sig kun til studerende der ønsker at tage praktik som

Læs mere

Skabelon for semesterbeskrivelse for uddannelser ved Aalborg Universitet

Skabelon for semesterbeskrivelse for uddannelser ved Aalborg Universitet Skabelon for semesterbeskrivelse for uddannelser ved Aalborg Universitet Semesterbeskrivelse 9.semester Oplevelsesdesign KA-OD (Aalborg) Oplysninger om semesteret Skole: MPACT Studienævn: Kommunikation

Læs mere

Fagprøven : Kontoruddannelse med speciale i administration. Fagprøven. Kontoruddannelse med speciale i administration. LMH september 2011 Side 1

Fagprøven : Kontoruddannelse med speciale i administration. Fagprøven. Kontoruddannelse med speciale i administration. LMH september 2011 Side 1 Fagprøven Kontoruddannelse med speciale i administration LMH september 2011 Side 1 Indhold 1. Fagprøvens formål... 3 2. Organisering af fagprøven.... 3 2.1. Virksomhedens rolle.... 4 2.2. Elevens rolle...

Læs mere

Vejledning til praktikophold i en dansk eller udenlandsk virksomhed

Vejledning til praktikophold i en dansk eller udenlandsk virksomhed Vejledning til praktikophold i en dansk eller udenlandsk virksomhed Kortere Videregående Uddannelser KVU Erhvervsakademi Sjælland Campus Roskilde August 2011 Manual til praktikophold. Erhvervsakademi Sjælland

Læs mere

Lokal Studieordning, AAU, STUDIEORDNING for Adgangskursus til ingeniøruddannelserne ved Aalborg Universitet

Lokal Studieordning, AAU, STUDIEORDNING for Adgangskursus til ingeniøruddannelserne ved Aalborg Universitet STUDIEORDNING for Adgangskursus til ingeniøruddannelserne ved Aalborg Universitet Gældende fra 14.08.2018 I henhold til bekendtgørelse nr. 364 af 17/04/2016 om adgangskursus og adgangseksamen til ingeniøruddannelserne,

Læs mere

Vejledning om praktik på it-teknologuddannelsen

Vejledning om praktik på it-teknologuddannelsen Vejledning om praktik på it-teknologuddannelsen - med studieretninger inden for netværk og elektronik Praktikvejledning til virksomheder i Danmark Invitation til et værdifuldt samarbejde Den 1. august

Læs mere

Retningslinjer for modulprøve 9

Retningslinjer for modulprøve 9 Retningslinjer for modulprøve 9 0,5ECTS Formål Den studerende demonstrerer opnået læringsudbytte inden for modul 9 og afprøves i ergoterapeutisk indsats i et helhedsorienteret forløb med vægt på terapeutrolle

Læs mere

Regler for kandidatspecialer ved Det Humanistiske Fakultet og Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet pr. 1. februar 2017.

Regler for kandidatspecialer ved Det Humanistiske Fakultet og Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet pr. 1. februar 2017. Fakultetskontoret på Humaniora og Samfundsvidenskab Fibigerstræde 5 Postboks 159 9100 Aalborg Sagsbehandler: Lisbeth Videbæk Thomsen Telefon: 9940 9602 Email: lvt@adm.aau.dk Dato: 29-06-2017 Sagsnr.: 2016-441-00002

Læs mere

Semesterbeskrivelse Socialrådgiveruddannelsen

Semesterbeskrivelse Socialrådgiveruddannelsen Semesterbeskrivelse Socialrådgiveruddannelsen 1. semester Oplysninger om semesteret Skole for Sociologi og Socialt Arbejde Studienævn for Socialrådgiveruddannelsen Studieordning Professionsbacheloruddannelsen

Læs mere

Koordinations normer og arbejdsbeskrivelse for koordinatorer på KSA. 5 udkast oktober 2015

Koordinations normer og arbejdsbeskrivelse for koordinatorer på KSA. 5 udkast oktober 2015 Koordinations normer og arbejdsbeskrivelse for koordinatorer på KSA 5 udkast oktober 2015 Fra og med den studieordning der træder i kraft 1. september 2015 Modul 1 (1. semester) Modul koordinator: 30 timer

Læs mere

Referat af studienævnsmøde. onsdag den 5. september 2018, kl

Referat af studienævnsmøde. onsdag den 5. september 2018, kl Referat af studienævnsmøde onsdag den 5. september 2018, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 8. maj. 3. Justeringer af opgaver: Forkortelse eksamensperiode

Læs mere

Standard for den gode praktik

Standard for den gode praktik Standard for den gode praktik på Socialrådgiveruddannelsen Baggrunden for denne standard er krav til undervisningens kvalitet. Kravene er defineret i bekendtgørelse nr. 339 af 06/04 2016 om akkreditering

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit praktikophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan

Læs mere

Prøve og Eksamens katalog for uddannelsen til Bygningskonstruktør og Byggeteknikker. Gældende for forårs /efterårssemestret 2017

Prøve og Eksamens katalog for uddannelsen til Bygningskonstruktør og Byggeteknikker. Gældende for forårs /efterårssemestret 2017 Prøve og Eksamens katalog for uddannelsen til Bygningskonstruktør og Byggeteknikker Gældende for forårs /efterårssemestret 2017 Udarbejdet 01.01.2017 INDHOLD 1. Indledning... 3 2. Overblik over eksaminer

Læs mere

Bachelorprojektet og 4. praktik CPE16o Efterår 2019

Bachelorprojektet og 4. praktik CPE16o Efterår 2019 Bachelorprojektet og 4. praktik CPE16o Efterår 2019 Gitte Andersen og Birgitte Højberg Praktikkoordinatorer Juni 2019 Bachelorprojektet indgår som en del af specialiseringen svarer til 15 ECTS-point Formalia

Læs mere

Evaluering, 9. semester, Politik & Administration, efteråret 2015 Indholdsfortegnelse

Evaluering, 9. semester, Politik & Administration, efteråret 2015 Indholdsfortegnelse Evaluering, 9. semester, Politik & Administration, efteråret 2015 Indholdsfortegnelse Evaluering, 9. semester, Politik & Administration, efteråret 2015... 1 Status... 2 Hvor har du været i praktik?...

Læs mere

Vejledning angående kontrakten

Vejledning angående kontrakten Vejledning angående kontrakten Kontrakten udarbejdet af Fredericia Maskinmesterskole er en minimumkontrakt, der kort beskriver hver af parternes forpligtelser. Derudover er der vedlagt udsnit af bekendtgørelsen

Læs mere

Praktikguide Professionsbachelor i Optometri

Praktikguide Professionsbachelor i Optometri Praktikguide Professionsbachelor i Optometri December 2013 Indholdsfortegnelse Generelt Introduktion... 3 Praktikperioden... 3 Praktikvirksomheden... 3 Økonomi... 3 Forsikring... 4 Kontaktinfo på praktikkoordinatoren:...

Læs mere

KOMMENTARER OG KRAV TIL OPBYGNING AF BACHELORSTUDIEORDNINGER

KOMMENTARER OG KRAV TIL OPBYGNING AF BACHELORSTUDIEORDNINGER KOMMENTARER OG KRAV TIL OPBYGNING AF BACHELORSTUDIEORDNINGER Studieordningen udarbejdes ved brug af: Nærværende skabelon til opbygning Rammestudieordningen som helhed og særligt i forhold til afsnittene

Læs mere

Datamatiker & Pba i Softwareudvikling. Praktikophold 2010 og frem. Til den studerende på dmu, slut juni 2011

Datamatiker & Pba i Softwareudvikling. Praktikophold 2010 og frem. Til den studerende på dmu, slut juni 2011 Datamatiker & Pba i Softwareudvikling Praktikophold 2010 og frem Til den studerende på dmu, slut juni 2011 Erhvervsakademiet Lillebælt, Boulevarden 48, 7100 Vejle version 3 1 Indholdsfortegnelse Side 1.

Læs mere

Evalueringsskema vedrørende 3. semesters pædagogiske praktik

Evalueringsskema vedrørende 3. semesters pædagogiske praktik Studerende: Praktiksted: Evalueringsskema vedrørende 3. semesters pædagogiske praktik Den studerendes praktikforløb skal afsluttes med en samtale mellem praktikvejlederen og den enkelte studerende. Samtalen

Læs mere

Semesterbeskrivelse Socialrådgiveruddannelsen

Semesterbeskrivelse Socialrådgiveruddannelsen Semesterbeskrivelse Socialrådgiveruddannelsen 7. semester Oplysninger om semesteret Skole for Sociologi og Socialt Arbejde Studienævn for Socialrådgiveruddannelsen Studieordning Professionsbacheloruddannelsen

Læs mere