Balance mellem skole og eliteidræt - et dialogredskab. Highfive!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Balance mellem skole og eliteidræt - et dialogredskab. Highfive!"

Transkript

1 Balance mellem skole og eliteidræt - et dialogredskab Highfive!

2 Et dialogredskab Highfive -folderen er et dialogredskab, som viser, hvordan man kan skabe et godt børneliv for elever, der dyrker eliteidræt. Her spiller både eleven, skolen, forældrene, træneren og kommunen afgørende roller. En elev, der dyrker eliteidræt, har behov for at møde forståelse og fleksible rammer. Det kræver, at alle aktører omkring eleven forventningsafstemmer og møder hinanden med forståelse og respekt for de forskellige perspektiver. Samarbejdet er et godt udgangspunkt for at skabe balance mellem læring, trivsel og idræt. Dialogredskabet kan både anvendes i forhold til elever i en almindelig folkeskoleklasse og elever i en elite-, sports- eller idrætsklasse. Highfive-folderen tager udgangspunkt i eleven selv og alle de aktører, der er omkring eleven. Den giver gode råd, som bygger på viden om, at dialogen mellem aktørerne er den styrende faktor for, at det gode børneliv sikres. Dialogredskabet kan være med til at understøtte samarbejdet mellem skole, familie og idræt.

3 Hvad siger loven? Folkeskolelovens 33, stk. 9, giver mulighed for, at en elev i begrænset omfang kan opfylde undervisningspligten ved at dyrke eliteidræt: Efter anmodning fra forældrene, jf. 54, kan skolens leder tillade, at en elev i begrænset omfang opfylder sin undervisningspligt ved at deltage i undervisning i en kommunal eller statsligt støttet musikskole eller ved eliteidrætsudøvelse i en idrætsforening. Det er skolelederens afgørelse, om en elev kan opfylde dele af sin undervisningspligt via eliteidræt og i givet fald, hvordan skoledagen bedst tilrettelægges. Der kan altså skabes fleksible rammer, som giver eleven mulighed for at leve op til forventninger fra både skolen og idrætten. Skolelederen bør vide at: fritagelsen gives på baggrund af en vurdering af, hvad der er fagligt forsvarligt for den enkelte elev. fritagelsen som udgangspunkt bør placeres i valgfagstimer eller i understøttende undervisning. fritagelsen kun i begrænset omfang kan gives i fagene. fritagelsen ikke må være til gene for klassens øvrige elever, f.eks. i forbindelse med projektopgave. fritagelsen ikke må erstatte et helt fag i fagrækken, f.eks. idræt. fritagelsen typisk har et omfang på 2-4 timer om ugen.

4 Sådan bruger du dialogredskabet Dialogredskabet medbringes og inddrages på for eksempel dialogmøder mellem skole og forældre, træner og kontaktlærer. Tag sammen udgangspunkt i de råd, som folderen indeholder, og vær åben omkring, hvordan I kan være med til at skabe fleksible, synlige og gode samarbejder omkring eleven. I folderen finder du en hånd med fem anbefalinger til hver af aktørerne: >> Eleven >> Forældrene >> Skolen >> Træneren >> Kommunen Håndens fem anbefalinger foldes ud på de efterfølgende sider og skal fungere som et redskab til et godt samarbejde, der bygger på dialog. Samlet set giver folderen anbefalingerne: Undersøg mulighederne for at skabe et godt børneliv for eleven. Skab synlighed omkring eleven og dennes forhold og prioriteter i forhold til klassekammeraterne. Vær fleksibel i forhold til tid, rammer og forventninger. Skab gode samarbejder på tværs og husk at eleven er en aktiv part, som alle skal inddrage men eleven må ikke stå med hele ansvaret. Se også elevens særlige kompetencer som en ressource og lad eleven bidrage med sine særlige kompetencer, hvor det er muligt.

5 Vær medansvarlig Din skole er vigtig Vær åben Planlæg din tid og indsatser Spørg om hjælp >> Forsiden >> Eleven >> Forældrene >> Skolen >> Træneren >> Kommunen

6 Spørg om hjælp Inddrag dine lærere, forældre og trænere, så de kan hjælpe dig. Når du inddrager andre, giver du dem mulighed for at forstå din situation og støtte dig i at træffe de gode valg. Det er vigtigt, at du har en på skolen, som du er tryg ved, og som du ved, har tid og lyst til at lytte til dig. Det kan for eksempel være din idrætslærer eller kontaktlærer.

7 Vær åben Fortæl hvordan du har det del dine op- og nedture med dine venner, skole, familie og træner. Du skal trives både i skolen, i foreningen og i din fritid. Når du er åben, giver du de andre mulighed for at forstå din begejstring og dine frustrationer. Fortæl om det, der gør dig nervøs, spændt og begejstret, så de får en større forståelse for dine valg og fravalg.

8 Vær medansvarlig Vær med til, i samarbejde med skolen og din forening, at prioritere og finde løsningsmodeller, der gør, at du kan kombinere din skole og din idræt. Du kan for eksempel bede om et møde, hvor du fortæller, hvornår du synes, det er nemt, og hvornår det opleves svært. I tilfælde af at du ikke kan få træningstider, der passer med dit skoleskema, så tag et medansvar og gør de voksne omkring dig opmærksom på udfordringen og bed om hjælp til at løse den.

9 Din skole er vigtig Prioriter din skole, så du også udvikler dine kompetencer uden for idrætten. Du skal have en uddannelse også selvom du er god til din idræt. Det vil hjælpe dig at være meget organiseret og på forkant med pressede perioder både i skolen og i idrætten. Skab en hverdag der er overskuelig og synlig for flere. Husk at have fokus på din faglige udvikling - nogle gange kræver et enkelt fag en særlig indsats. Tal med din lærer, hvis du synes, du har udfordringer i et fag. Prøv også om du kan bruge dit mindset fra idrætten til at sætte målrettet ind på at skabe gode resultater i for eksempel et fag i skolen.

10 Planlæg din tid og indsatser Øv dig i at planlægge og del dine planer med din lærer, træner og forældre. Du kan lave en fælles kalender på din telefon, så det er synligt for din træner, hvornår du har for eksempel afleveringer og for din kontaktlærer, hvornår du har en presset træningskalender. Det gør det nemmere for skolen at tilgodese dine muligheder for at deltage i både faglige og sociale arrangementer.

11 Understøt dit barns udvikling Vær en aktiv medspiller Skolen er vigtig Tag ansvaret og giv medansvar Lær dit barn færdigheder >> Forsiden >> Eleven >> Forældrene >> Skolen >> Træneren >> Kommunen

12 Lær dit barn færdigheder Lær dit barn de grundlæggende færdigheder (life skills), der er vigtige for at håndtere livet som et ungt og talentfuldt menneske. Det handler om grundlæggende planlægningsfærdigheder og evnen til at prioritere, samarbejde og kommunikere.

13 Understøt dit barns udvikling Understøt dit barns udvikling, både når det gælder skole, idræt og socialt og hav for øje, at der er sammenhæng mellem udviklingen af dit barns faglige, sociale, menneskelige og idrætslige kompetencer. Det er vigtigt at skabe rum for, og accept af, at dit barn deltager i sociale arrangementer med klassekammerater og venner. Vær den støtte, der gør det muligt uden dårlig samvittighed. Inspirer og motiver dit barn i dets udvikling og ambitioner og hjælp dit barn med den langsigtede planlægning et tidligt idrætsligt resultatfokus strider ofte mod et langt og godt forløb.

14 Vær en aktiv medspiller Gå i dialog med skolen og foreningen, så I kan få et godt samarbejde i gang og sammen kan skabe fleksible rammer og muligheder for dit barn. Læg vægt på at finde fælles løsningsmodeller, der skaber gode rammer for dit barns samlede udvikling.

15 Skolen er vigtig Vær med til at sikre, at dit barn har mulighed for at prioritere skolen og opgaverne her. Dit barn har et idrætsligt talent, men har som alle andre børn brug for det fundament af viden og færdigheder, som folkeskolen tilbyder. Skab gode rammer for at lave lektier, have lyst til skole og læring og bak op om dit barns skolegang.

16 Tag ansvaret og giv medansvar Vær opmærksom på at inddrage dit barn i beslutninger om hans eller hendes egen situation, men sørg for at dit barn ikke står alene med ansvaret. Det er vigtigt, at barnet ikke står imellem to aktører og skal forhandle værdier og prioriteter. Tag ansvaret for denne form for udfordring, men sørg altid for at høre dit barns stemme.

17 Udpeg en kontaktperson for eleven Makkerordning Vær en aktiv medspiller Synlig planlægning Se eleven som en ressource >> Forsiden >> Eleven >> Forældrene >> Skolen >> Træneren >> Kommunen

18 Se eleven som en ressource Inddrag eleven og lad eleven vise sine evner - betragt eleven som en ressource i undervisningen. For eksempel kan eleven med fordel få opgaver i idrætsundervisningen med at instruere de andre eller fungere som eksperten. Eleven har ofte en større kompetence indenfor disciplin, overblik, struktur og organisering, som han eller hun kan bidrage med i mange sammenhænge i klassen. Sæt elevens kompetencer aktivt i spil og lad eleven være en inspiration for de andre i klassen.

19 Vær en aktiv medspiller Indgå aktivt i samarbejdet om elevens uddannelsesmæssige og idrætslige ambitioner og inddrag forældre og trænere, når eventuelle udfordringer skal løses. Det er for eksempel vigtigt at tale med trænerne om skolens idrætsundervisning, så træneren ved, det er undervisning og ikke træning og derfor deltager eleven på lige fod med de øvrige elever. Udvis altid forståelse i forhold til træningsperspektivet og gør også jeres eget perspektiv klart.

20 Udpeg en kontaktperson for eleven Udpeg en kontaktperson for eleven, det kan være elevens idrætslærer eller kontaktlærer, og sørg for, at denne er klædt på til at hjælpe eleven med at planlægge og prioritere. Det er kontaktpersonens ansvar at videregive vigtige informationer, som barnet eventuelt går glip af på grund af fravær. Det kunne for eksempel være om et socialt arrangement efter skoletid, hvor det vil give mening, at eleven er med, eller om ting der vil påvirke elevens dagligdag, for eksempel ny lærer, vikar eller andet. En kontaktperson vil oftest fungere som en neutral person for eleven i forventningspresset fra hjemmet, træneren og skolen.

21 Makkerordning Opret en makkerordning, der sikrer, at eleven ved eventuelt fravær har en person i klassen, der hjælper med at tage noter og videregive informationer til eleven om undervisningen og sociale arrangementer efter skoletid. En makkerordning kan være med til at skabe et tilhørsforhold til klassen og styrke elevens bånd til de andre elever.

22 Synlig planlægning Sørg for at afleveringer med videre er planlagt i god tid, så eleven kan tilrettelægge sin tid, og så I kan prioritere i samarbejdet. Det kan for eksempel være afleveringer, tests, projektopgaver, gruppearbejde. Spørg ind til elevens spidsbelastede perioder eller tidspunkter, hvor eleven har svært ved at få tid til afleveringer. Skolen skal samarbejde med forening (træner) og specialforbund om planlægning og koordination for at sikre en realistisk udviklingsplan og et sammenhængende hverdagsliv for barnet.

23 Find fleksible løsninger Vær en aktiv medspiller Udvikl elevens færdigheder Se helheden i elevens udvikling Er mere træning et reelt behov? >> Forsiden >> Eleven >> Forældrene >> Skolen >> Træneren >> Kommunen

24 Er mere træning et reelt behov? Sørg for at træning og konkurrence følger principperne for det aldersrelaterede træningskoncept 2.0 (ATK 2.0) og træn ikke flere timer, end der anbefales for den givne aldersgruppe. Der skal skabes en balance mellem skole og idræt.

25 Find fleksible løsninger Udvis fleksibilitet og tilrettelæg elevens træning, så der tages højde for spidsbelastninger i skoleåret og for elevens langsigtede plan. Er der for eksempel tidspunkter på dagen, hvor træningen forstyrrer elevens faglige læring mindst muligt? Måske kan eleven træne i morgentimerne, fremfor midt på dagen, i perioder med spidsbelastninger. Det vigtige er fleksibiliteten, så tag kontakt til skolen og skab en dialog om mulighederne for træningstider. Udvis altid forståelse i forhold til skoleperspektivet og gør også jeres eget perspektiv klart.

26 Vær en aktiv medspiller Trænings- og konkurrenceplanen skal tage udgangspunkt i ATK 2.0 og værdisæt for talentudvikling. Del konkurrence- og træningsplan med skolen, så de har indblik i elevens forhold. Det kan være med til at skabe et overblik og dermed overskud til andre ting. Samarbejd og vær i dialog med skole og hjem.

27 Udvikl elevens færdigheder Udvikl elevens grundlæggende færdigheder og forudsætninger (life skills). Det handler om planlægningsfærdigheder og evnen til at prioritere, samarbejde og kommunikere, som er vigtige for at eleven kan håndtere livet som et talentfuldt ungt menneske.

28 Se helheden i elevens udvikling Tænk helhed og hav for øje, at der er sammenhæng mellem udvikling af elevens sociale, menneskelige og idrætslige kompetencer. Sæt jer ind i anbefalingerne for udvikling af gode talentmiljøer.

29 Forstå kravene til god talentudvikling Skab et fælles sprog Kompetenceudvikling Samarbejd på tværs af forvaltninger Skab rammer for gode talentmiljøer >> Forsiden >> Eleven >> Forældrene >> Skolen >> Træneren >> Kommunen

30 Skab rammer for gode talentmiljøer Understøt foreningsudvikling i de relevante idrætsgrene, så de kan skabe gode klub- og talentmiljøer, med udgangspunkt i ATK 2.0 og et godt samarbejde med specialforbundene. Udvis fleksibilitet i forhold til adgang til træningsanlæg m.v., så det harmonerer med skolernes og foreningernes behov. Udpeg eventuelt en koordinator, der kan være brobygger mellem elevens forskellige arenaer.

31 Forstå kravene til god talentudvikling Sæt jer ind anbefalingerne for udvikling af gode talentmiljøer, så eleven sikres den bedste skolegang og talentudvikling. Indhent for eksempel erfaringer fra kommuner, hvor det lykkes godt.

32 Skab et fælles sprog Husk at sikre, at der er et fælles sprog omkring talentarbejdet, når forvaltningerne omkring eleven taler sammen, så både ledere, lærere og trænere har samme sprog og samme forståelse for elevens skole såvel som idræt. Det kan for eksempel ske gennem en styregruppe.

33 Kompetenceudvikling Understøt skolerne og foreningerne omkring eleven i arbejdet med kapacitetsopbygning af lærere, skoleledere og trænere, så det tværgående samarbejde mellem de forskellige aktører styrkes og forenes. Det kan ske i faglige netværk med skoler og foreninger, der har elever med talent, så de kan videndele.

34 Samarbejd på tværs af forvaltninger Sørg for at de forskellige forvaltninger, som er inde over eleven, har en fælles handleplan for, hvordan en elev med talent lykkes bedst i både skoleregi og foreningsregi. For eksempel kan der nedsættes en styregruppe med personer fra begge forvaltninger. Det er en klar fordel, hvis der samtidig indgår repræsentanter fra skoleledelsen og foreningerne samt en forældrerepræsentant.

35 Læs mere Team Danmark. ATK 2.0 Træning af børn. Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund. Værdisæt for talentudvikling i dansk idræt TalentHuset.

36

Skolen på Sønderager

Skolen på Sønderager Skolen på Sønderager TALENTKLASSER 2017 2018 I talentklasserne har du samme obligatoriske fag som andre folkeskoleelever. Men her er du sammen med andre talenter, der har samme mål og behov som dig! Informationsmøde

Læs mere

Beskrivelse af idrætsklasserne for talenter

Beskrivelse af idrætsklasserne for talenter Beskrivelse af idrætsklasserne for talenter Målsætning og værdigrundlag for talentidrætsklasser på Skolen på Sønderager (TIK-klasser) Skolen på Sønderager tilbyder i samarbejde med Herning Elite og idrætsforeninger

Læs mere

SPORT I FOLKESKOLEN. Team Danmarks koncept for samarbejde med kommunerne om Folkeskolen

SPORT I FOLKESKOLEN. Team Danmarks koncept for samarbejde med kommunerne om Folkeskolen SPORT I FOLKESKOLEN Team Danmarks koncept for samarbejde med kommunerne om Folkeskolen 1. Baggrund og formål Gennem flere år har Team Danmark samarbejdet med kommunerne om udvikling af den lokale idræt.

Læs mere

Dyrk dit talent. - mens du passer skolen IDRÆTSKLASSER. Skive Kommunes. skive.dk/elite

Dyrk dit talent. - mens du passer skolen IDRÆTSKLASSER. Skive Kommunes. skive.dk/elite Dyrk dit talent - mens du passer skolen Skive Kommunes IDRÆTSKLASSER skive.dk/elite skive.dk/elite fb.com/skiveelite Skive Kommunes Idrætsklasser v. Aakjærskolen Frederiksgade 21K, 7800 Skive aakjærskolen@skivekommune.dk

Læs mere

1. Organisation. Den nærmere organisering af [X-]Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag 1.

1. Organisation. Den nærmere organisering af [X-]Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag 1. Team Danmark og [X-]Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i [X-]Kommune. Parterne som vedkender

Læs mere

1. Organisation. Den nærmere organisering af Kolding Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag

1. Organisation. Den nærmere organisering af Kolding Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag Team Danmark og Kolding Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i Kolding Kommune. Parterne som vedkender

Læs mere

KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole

KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole Talentklassen giver dig optimale muligheder for at kombinere din skolegang med din sportslige udvikling!

Læs mere

KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole

KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole Talentklassen giver dig optimale muligheder for at kombinere din skolegang med din sportslige udvikling!

Læs mere

ESAA Talent Guide. Del 1

ESAA Talent Guide. Del 1 ESAA Talent Guide Del 1 Juni 2016 Indholdsfortegnelse ESAA Talent Guide 1. Intro 2. Talenthuset værdisættet for talentudviklingen i Danmark 3. Fra Værdier til handling: ESAA-talentudviklingsmodellen 4.

Læs mere

KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole

KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole Talentklassen giver dig optimale muligheder for at kombinere din skolegang med din sportslige udvikling!

Læs mere

Eliteidrætsklasser på Nymarkskolen et unikt samarbejde mellem idrætstalenter og skole. www.slagelse.dk

Eliteidrætsklasser på Nymarkskolen et unikt samarbejde mellem idrætstalenter og skole. www.slagelse.dk Eliteidrætsklasser på Nymarkskolen et unikt samarbejde mellem idrætstalenter og skole Hvorfor? Den nye skolereform giver mulighed for at tilgodese talentudviklingen inden for idræt ved at skabe rum til

Læs mere

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER Kære forældre I denne pjece kan I læse om, hvordan vi ser på og organiserer en samlet skoledag for dit barn i en specialklasse på Skæring Skole. Der er fra skoleåret 2019-2020

Læs mere

VÆRDISÆT FOR TALENTUDVIKLING I DANSK IDRÆT TALENTHUSET

VÆRDISÆT FOR TALENTUDVIKLING I DANSK IDRÆT TALENTHUSET VÆRDISÆT FOR TALENTUDVIKLING I DANSK IDRÆT TALENTHUSET 1 HELHED UDVIKLING ENGAGEMENT 2 SAMARBEJDE TRIVSEL 3 INDLEDNING OG BAGGRUND Dette værdisæt indeholder værdier for talentudviklingen i Danmark med

Læs mere

Værdisæt for talentudvikling i dansk idræt talenthuset

Værdisæt for talentudvikling i dansk idræt talenthuset Værdisæt for talentudvikling i dansk idræt talenthuset Indledning og baggrund Dette værdisæt indeholder værdier for talentudviklingen i Danmark med en række tilknyttede handlingsanvisninger, samt definitioner

Læs mere

Skolebestyrelsens principper

Skolebestyrelsens principper Indledning... 2 Skolens drift... 3 1. Undervisningens organisering... 3 2. Dækning af undervisning ved undervisers fravær... 3 3. Skolens arbejde med elevernes læringsmål... 4 4. SFO og Puk... 4 5. Arbejdets

Læs mere

Fra defensiv til offensiv. - Om talentudvikling i dansk idræt de seneste 10 år

Fra defensiv til offensiv. - Om talentudvikling i dansk idræt de seneste 10 år Fra defensiv til offensiv - Om talentudvikling i dansk idræt de seneste 10 år Fra defensiv til offensiv talentudvikling Fra at værne talenter mod eliteidræt, til at guide talenterne ind i eliteidrætten

Læs mere

1. Organisation. Elitekoordinatoren er medlem af Team Danmarks elitekoordinator-netværk og deltager i de regelmæssige

1. Organisation. Elitekoordinatoren er medlem af Team Danmarks elitekoordinator-netværk og deltager i de regelmæssige Team Danmark og Svendborg Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i Svendborg Kommune. Parterne som

Læs mere

Den frivillig idræt i Hillerød Kommunes læringsreform

Den frivillig idræt i Hillerød Kommunes læringsreform Den frivillig idræt i Hillerød Kommunes læringsreform kvalitet ved inddragelse af idrætsforeningerne Dagsorden Partnerskabsmodellen Baggrund Partnere Krav til klubber Krav til skolen Logistik Samarbejde

Læs mere

Talentudvikling i sportens verden

Talentudvikling i sportens verden Talentudvikling i sportens verden Konference 22.9.2008 Michael Andersen, direktør man@teamdanmark.dk tlf: 43 26 25 00 eller 51 26 60 62 Kort præsentation - MA Cand. mag. (samfundsfag idræt) Adjunkt og

Læs mere

Vedtaget i skolebestyrelsen marts 2015

Vedtaget i skolebestyrelsen marts 2015 BORUP SKOLES VÆRDIGRUNDLAG OG VISION Vedtaget i skolebestyrelsen marts 2015 FÆLLESSKABET ER I CENTRUM PÅ BORUP SKOLE For det enkelte barn og den enkelte voksne tillægges det stor værdi, at indgå i forpligtende

Læs mere

Spørgsmål og svar om den nye skole

Spørgsmål og svar om den nye skole Spørgsmål og svar om den nye skole Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? Alle elever får en mere varieret

Læs mere

Talent, bevægelse og samarbejde

Talent, bevægelse og samarbejde Talent, bevægelse og samarbejde Skoler og lokale idrætsforeninger går sammen om at styrke børnenes udvikling og trivsel Baggrund Idrætsskolerne skal gøre det sjovt, sundt, udfordrende og lærerigt at bevæge

Læs mere

Vejledning om muligheder for afkortning af skoledagens længde

Vejledning om muligheder for afkortning af skoledagens længde Afdelingen for Undervisning og Dagtilbud Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Vejledning om muligheder for afkortning af

Læs mere

Skolebestyrelsens principper

Skolebestyrelsens principper Skolebestyrelsens principper Indhold Indledning... 3 Skolens drift... 3 1. Undervisningens organisering... 3 2. Dækning af undervisning ved undervisers fravær... 4 3. Skolens arbejde med elevernes læringsmål...

Læs mere

ØG Eliteidræt. Eliteidræt, faglighed og fællesskab

ØG Eliteidræt. Eliteidræt, faglighed og fællesskab ØG Eliteidræt Eliteidræt, faglighed og fællesskab Eliteidræt, faglighed og fællesskab vildmedfoto.dk På Øregård brænder vi for idræt. Og vi vil skabe de bedste rammer for vores elever både fagligt og socialt,

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017

HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017 HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017 FORORD Hvidovre Kommune har stolte idrætstraditioner. Sådan skal det også være i fremtiden, fordi eliteidræt skaber sammenhængskraft, stolthed og gode oplevelser.

Læs mere

UDKAST TIL TALENTUDVIKLINGSSTRATEGI PÅ IDRÆTSOMRÅDET I ODENSE KOMMUNE

UDKAST TIL TALENTUDVIKLINGSSTRATEGI PÅ IDRÆTSOMRÅDET I ODENSE KOMMUNE 1 - Udkast til ny eliteidrætsstrategi - version septem UDKAST TIL TALENTUDVIKLINGSSTRATEGI PÅ IDRÆTSOMRÅDET I ODENSE KOMMUNE Opdateret September 2018 1 Introduktion Talentudviklingsstrategi på Idrætsområdet

Læs mere

1. Organisation. Den nærmere organisering af Svendborg Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag 1.

1. Organisation. Den nærmere organisering af Svendborg Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag 1. Team Danmark og Svendborg Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i Svendborg Kommune. Parterne som

Læs mere

Talent strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport

Talent strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport Talent 2016-20 - strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport Baggrund Talentstrategi 2016-20 beskriver målene for udvikling af talentarbejdet i dansk sejlsport og de områder, som talentarbejdet har særlig

Læs mere

Processen. Efterår 2014. Dialogmøder om talentarbejdet med LU. Efterår 2014. Åbent dialogmøde om talentarbejdet

Processen. Efterår 2014. Dialogmøder om talentarbejdet med LU. Efterår 2014. Åbent dialogmøde om talentarbejdet Processen Efterår 2014 Dialogmøder om talentarbejdet med LU Efterår 2014 Åbent dialogmøde om talentarbejdet Januar/februar 2015 2 workshops (kl. 10-16) udarbejdelse af talentpolitik og strategi Høringsproces

Læs mere

BESKRIVELSE AF KLUBKONCEPT FOR KLUBBER MED GODKENDT SPORTSLIGT UDVIKLINGSMILJØ

BESKRIVELSE AF KLUBKONCEPT FOR KLUBBER MED GODKENDT SPORTSLIGT UDVIKLINGSMILJØ BESKRIVELSE AF KLUBKONCEPT FOR KLUBBER MED GODKENDT SPORTSLIGT UDVIKLINGSMILJØ Indholdsfortegnelse Beskrivelse af klubkoncept for klubber med godkendt sportsligt udviklingsmiljø 1 Highlights 2 Indsatsområder

Læs mere

Retningslinjer. Eliteidrætsklasserne Østre Skole

Retningslinjer. Eliteidrætsklasserne Østre Skole Retningslinjer Eliteidrætsklasserne Østre Skole Indledning Som et ungt talent optaget i eliteidrætsklassen på Østre Skole i Thisted Kommune, indgår du ikke blot i et skoleforløb, der understøtter og optimerer

Læs mere

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK 2017-2029 Foto Uber Images Das Büro Per Heegaard STT Foto Flemming P. Nielsen Udarbejdelse Gentofte Kommune Layout: Operate A/S Tryk Bording A/S Oplag:1000

Læs mere

1. Organisation. Den nærmere organisering af Fredericia Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag

1. Organisation. Den nærmere organisering af Fredericia Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag Team Danmark og Fredericia Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i Fredericia Kommune Parterne

Læs mere

//NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/

//NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/ //NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/ ELITEIDRÆTSKLASSER // VELKOMMEN TIL ELITEIDRÆTSKLASSERNE!/ Jeg er rigtig glad for, at vi kan give unge idrætstalenter i Slagelse Kommune mulighed for at søge om optagelse

Læs mere

ESAA Code of Conduct for ESAA talenter på ungdomsuddannelser

ESAA Code of Conduct for ESAA talenter på ungdomsuddannelser 1 ESAA Code of Conduct for ESAA talenter på ungdomsuddannelser Som ESAA udøver indgår du ikke blot i et program, der understøtter og optimerer din egen sportslige og uddannelsesmæssige udvikling. Ved at

Læs mere

//NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/

//NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/ //NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/ IDRÆTSTALENTKLASSER // VELKOMMEN TIL ET STÆRKT FÆLLESSKAB I IDRÆTSTALENTKLASSERNE/ Når man er ung idrætsudøver og gerne vil dyrke sin idræt på særligt højt plan uden

Læs mere

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER Kære forældre I denne pjece kan I læse om, hvordan vi ser på og organiserer en samlet skoledag for dit barn i en specialklasse på Skæring Skole. Vi håber, at vi på denne måde

Læs mere

ROSKILDE VEJLEDNING. Erhvervslivet

ROSKILDE VEJLEDNING. Erhvervslivet ÅBEN SKOLE ROSKILDE VEJLEDNING Erhvervslivet Indholdsfortegnelse Om Åben Skole 3 Hvad siger reformen? 4 Hvorfor samarbejde? 5 Hvad med faciliteter? 6 Hvad med økonomien? 6 Hvad kan virksomhederne gøre?

Læs mere

Vejledning om muligheder for afkortning af skoledagens længde

Vejledning om muligheder for afkortning af skoledagens længde Afdelingen for Undervisning og Dagtilbud Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Vejledning om muligheder for afkortning af

Læs mere

Talentudvikling i folkeskolen - en strategi

Talentudvikling i folkeskolen - en strategi Talentudvikling i folkeskolen - en strategi Center for Skole 14. november 2014 Baggrund Talentudvikling er på dagsordnen i mange sammenhænge. Det er et vigtigt indsatsområde for udviklingen af børn og

Læs mere

1. Organisation. Elitekoordinatoren er medlem af Team Danmarks elitekoordinator-netværk og deltager i de regelmæssige møder.

1. Organisation. Elitekoordinatoren er medlem af Team Danmarks elitekoordinator-netværk og deltager i de regelmæssige møder. BALLE RU P Team Danmark og Ballerup Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for eliteidræt og herunder i særdeleshed talentudvikling

Læs mere

Forslag til udvikling af Elite Aabenraa konceptet

Forslag til udvikling af Elite Aabenraa konceptet Kultur, Miljø & Erhverv Elite Aabenraa Dato: 08.05.2014 Sagsbehandler: Ane Tarp Hansen Direkte tlf.: 7376 7676 E-mail: atha@aabenraa.dk Forslag til udvikling af Elite Aabenraa konceptet Forslaget til udvikling

Læs mere

Information om IDRÆTSklasserne på Brøndbyvester Skole

Information om IDRÆTSklasserne på Brøndbyvester Skole Information om IDRÆTSklasserne på Brøndbyvester Skole Principper for idrætsklasserne Idrætsklasserne på Brøndbyvester Skole er et tilbud om at kombinere uddannelse og talentidræt. Dette tiltag har til

Læs mere

//NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/

//NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/ //NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/ ELITEIDRÆTSKLASSER // VELKOMMEN TIL ELITEIDRÆTSKLASSERNE!/ Jeg er rigtig glad for, at vi kan give unge idrætstalenter i Slagelse Kommune mulighed for at søge om optagelse

Læs mere

SE MIG! ...jeg er på vej i skole. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Syd

SE MIG! ...jeg er på vej i skole. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Syd SE MIG!...jeg er på vej i skole En god skolestart Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Syd Kære forældre! Det er en stor dag for alle børn, når de skal starte i skole de er spændte på,

Læs mere

Tilbud til dig, som har talent og viljen til at blive en af de bedste. Afprøv dit talent og ambitioner på eliteniveau. www.holstebroelitesport.

Tilbud til dig, som har talent og viljen til at blive en af de bedste. Afprøv dit talent og ambitioner på eliteniveau. www.holstebroelitesport. Tilbud til dig, som har talent og viljen til at blive en af de bedste. Afprøv dit talent og ambitioner på eliteniveau. www.holstebroelitesport.dk Baggrund for elitesamarbejde www.holstebroelitesport.dk

Læs mere

Ungdomsuddannelse og elitesport 2015/2016. Aalborg 23. november Herning 24. november. Aarhus 25. november Odense 26. november. Roskilde 2.

Ungdomsuddannelse og elitesport 2015/2016. Aalborg 23. november Herning 24. november. Aarhus 25. november Odense 26. november. Roskilde 2. Ungdomsuddannelse og elitesport 2015/2016 Aalborg 23. november Herning 24. november Aarhus 25. november Odense 26. november Roskilde 2. december Et af livets store valg TITEL / 27. november 2015 VI KÆMPER

Læs mere

Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev

Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev Herlev Kommune Børne- og Kulturforvaltningen Telefon 44 52 70 00 Telefax 44 91 06 33 Direkte telefon 44 52 55 28 Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev Dato Journal nr. 15.3.04 17.01.10P22 Visionen

Læs mere

Til erhvervsuddannelsernes interessenter. Eliteidrætsudøvere i erhvervsuddannelserne. 29. september 2011 Sags nr.: J.261

Til erhvervsuddannelsernes interessenter. Eliteidrætsudøvere i erhvervsuddannelserne. 29. september 2011 Sags nr.: J.261 Til erhvervsuddannelsernes interessenter Afdelingen for erhvervsrettede uddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail udst@udst.dk www.udst.dk CVR nr. 16691909

Læs mere

Høje-Taastrup Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitik 2011-15

Høje-Taastrup Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitik 2011-15 Høje-Taastrup Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitik 2011-15 Idræt for alle Idræt og bevægelse er glæde, udfordring og fællesskab. Vi ønsker i Høje-Taastrup Kommune at skabe de bedst mulige rammer for et

Læs mere

EKSEMPEL PÅ PRINCIPPER FOR:

EKSEMPEL PÅ PRINCIPPER FOR: EKSEMPEL PÅ PRINCIPPER FOR: Tranbjergskolens princip for adgangen til i begrænset omfang at opfylde undervisningspligten udenfor for skolen i en musikskole eller i en idrætsforening (eliteidræt) Formål

Læs mere

Behandling af principper for en ny skoledag i Fredensborg Kommune

Behandling af principper for en ny skoledag i Fredensborg Kommune Behandling af principper for en ny skoledag i Fredensborg Kommune Sagsnummer: 13/29782 Sagsansvarlig: MITA Beslutningstema: Byrådet skal præsenteres for de indholdsmæssige rammer for en sammenhængende

Læs mere

Vore principper for Store Magleby Skole. Status på arbejdet efter skolebestyrelsens møde den 26. oktober 2017

Vore principper for Store Magleby Skole. Status på arbejdet efter skolebestyrelsens møde den 26. oktober 2017 Vore principper for Store Magleby Skole Status på arbejdet efter skolebestyrelsens møde den 26. oktober 2017 Indhold Baggrund Hvorfor skal vi have principper Hvordan har vi lavet dem Hvad er grundtanken

Læs mere

Forening skræddersyr forløb

Forening skræddersyr forløb Forening skræddersyr forløb En lokal klub laver fleksible tilbud målrettet kommunens skoler. Kommunen giver støtte til undervisning og administration, som klubben finder folk til blandt dens unge medlemmer

Læs mere

Talentudvikling i folkeskolen

Talentudvikling i folkeskolen 1 Center for Skole 2015 Talentudvikling i folkeskolen - En strategi Center for Skole 05.05.2015 2 Baggrund Talentudvikling er på dagsordnen i mange sammenhænge. Det er et vigtigt indsatsområde for udviklingen

Læs mere

1. Organisation. Den nærmere organisering af Holstebro Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag

1. Organisation. Den nærmere organisering af Holstebro Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag Team Danmark og Holstebro Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i Holstebro Kommune. Parterne som

Læs mere

Spørgsmål & Svar om den nye skoledag på Hareskov Skole

Spørgsmål & Svar om den nye skoledag på Hareskov Skole Spørgsmål & Svar om den nye skoledag på Hareskov Skole >Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. >Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? Alle elever

Læs mere

Fælleskommunal mål- og indholdsbeskrivelse for SFO

Fælleskommunal mål- og indholdsbeskrivelse for SFO Fælleskommunal mål- og indholdsbeskrivelse for SFO Indhold Forord...2 Lovgivningen på området...3 Et sammenhængende skole- og fritidstilbud...4 Folkeskolens formålsparagraf...5 Horsens Kommunes sammenhængende

Læs mere

Velkommen til Rundhøjskolen

Velkommen til Rundhøjskolen Velkommen til Rundhøjskolen Kære forældre Vi byder med denne folder velkommen til Rundhøjskolen, og vi ønsker hermed at tegne et billede af, hvad Rundhøjskolen er for en skole. Vi er den stærke lokale

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO- og SFO-klub i Halsnæs Kommune

Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO- og SFO-klub i Halsnæs Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO- og SFO-klub i Halsnæs Kommune Børn, Unge og Læring - december 2018 Indhold Indledning 3 Formål 3 Struktur og rammer for SFO og SFO-klub 3 SFO og SFO-klub og Børne-

Læs mere

Den åbne skole. i Favrskov Kommune. Favrskov Kommune

Den åbne skole. i Favrskov Kommune. Favrskov Kommune Den åbne skole i Favrskov Kommune Favrskov Kommune Forord Byrådet valgte i forbindelse med realiseringen af folkeskolereformen at nedsætte Udvalget for samspil mellem skoler, fritid og foreningsliv til

Læs mere

1. Organisation. Den nærmere organisering af Horsens Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag

1. Organisation. Den nærmere organisering af Horsens Kommunes arbejde med eliteidræt er beskrevet i bilag Team Danmark og Horsens Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for talentudvikling og eliteidræt i Horsens Kommune. Parterne som vedkender

Læs mere

TALENTKLASSER. for idrætstalentet der vil mere klasse

TALENTKLASSER. for idrætstalentet der vil mere klasse TALENTKLASSER for idrætstalentet der vil mere 7.-9. klasse TALENTKLASSER Herning Elite Talentklasser Herning Kommune har siden 2007 været Team Danmark Elitekommune og har derfor en samarbejdsaftale med

Læs mere

HERNING KOMMUNE MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SKOLEFRTIDSORDNINGER. August 2014 Børn og Unge

HERNING KOMMUNE MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SKOLEFRTIDSORDNINGER. August 2014 Børn og Unge HERNING KOMMUNE MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SKOLEFRTIDSORDNINGER August 2014 Børn og Unge 1 Lovgrundlaget SFO erne arbejder ud fra folkeskolelovens formålsparagraf, der gælder for folkeskolens samlede

Læs mere

1. Organisation. Den nærmere organisering af Holstebro Elitesport er beskrevet i bilag 1.

1. Organisation. Den nærmere organisering af Holstebro Elitesport er beskrevet i bilag 1. Team Danmark og Holstebro Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for eliteidræt og herunder i særdeleshed talentudvikling i Holstebro

Læs mere

SFO og SFO-klub bidrager som en aktiv medspiller til opfyldelse af folkeskolens og skolereformens hensigt og formål. 1

SFO og SFO-klub bidrager som en aktiv medspiller til opfyldelse af folkeskolens og skolereformens hensigt og formål. 1 Indledning I Halsnæs er SFO og SFO-klub en fuldt integreret del af folkeskolen. Det betyder i det daglige arbejde, at lærere og det pædagogiske personale ud fra hver deres faglige baggrund har et fælles

Læs mere

Idrætsskole i Gentofte

Idrætsskole i Gentofte Idrætsskole i Gentofte - et tilbud til unge talenter GENTOFTE KOMMUNE BØRN, UNGE OG FRITID Velkommen på idrætsskolen! Det er med stor glæde, at jeg indbyder unge talenter i Gentofte Kommune til at søge

Læs mere

ELITEKLASSER. for dig der vil forene eliteidræt og uddannelse Ungdomsuddannelserne EUD, EUX, HHX & STX

ELITEKLASSER. for dig der vil forene eliteidræt og uddannelse Ungdomsuddannelserne EUD, EUX, HHX & STX ELITEKLASSER for dig der vil forene eliteidræt og uddannelse Ungdomsuddannelserne EUD, EUX, HHX & STX ELITEKLASSER Herning Elite Herning Kommune har siden 2007 været Team Danmark Elitekommune og har derfor

Læs mere

Information om IDRÆTSklasserne på Brøndbyvester Skole

Information om IDRÆTSklasserne på Brøndbyvester Skole Information om IDRÆTSklasserne på Brøndbyvester Skole Principper for idrætsklasserne Idrætsklasserne på Brøndbyvester Skole er et tilbud om at kombinere uddannelse og talentidræt. Dette tiltag har til

Læs mere

April Fælles om trivsel. Strategi for fællesskab og trivsel. på 0-18 år. Frederikssund Kommune

April Fælles om trivsel. Strategi for fællesskab og trivsel. på 0-18 år. Frederikssund Kommune April 2018 Fælles om trivsel Strategi for fællesskab og trivsel på 0-18 år Frederikssund Kommune Indledning og realisering Fælles om trivsel er en strategisk prioritering af de fokusområder, som har afgørende

Læs mere

At der skal sikres en forsvarlig udvikling af talenter og eliteidrætsudøvere, fysisk, personligt

At der skal sikres en forsvarlig udvikling af talenter og eliteidrætsudøvere, fysisk, personligt Team Danmark og Randers Kommune, herefter parterne, er blevet enige om denne samarbejdsaftale, som har til formål at fremme vilkårene for eliteidræt og herunder i særdeleshed talentudvikling i Randers

Læs mere

ELITEIDRÆTSSTRATEGI ODENSE KOMMUNE. Opdateret

ELITEIDRÆTSSTRATEGI ODENSE KOMMUNE. Opdateret ELITEIDRÆTSSTRATEGI ODENSE KOMMUNE Opdateret September 2014 Baggrund Nærværende eliteidrætsstrategi er udarbejdet af Eliteidræt Odense i tæt samarbejde med Odense Kommunes Eliteidrætsråd. Strategien er

Læs mere

Life Skills Hvordan kan uddannelse bruges på fodboldbanen? Carsten Hvid Larsen

Life Skills Hvordan kan uddannelse bruges på fodboldbanen? Carsten Hvid Larsen Life Skills Hvordan kan uddannelse bruges på fodboldbanen? Carsten Hvid Larsen Carsten Hvid Larsen! Sportspsykologisk konsulent, Team Danmark! PhD. indenfor talentudvikling og sportspsykologi! Cand. Scient.

Læs mere

Idræts- og bevægelsesprofil

Idræts- og bevægelsesprofil Idræts- og bevægelsesprofil på Brændgårdskolen Snejbjerg Skole Vildbjerg Skole Indhold Indhold... 2 Forord... 3 Hvorfor vil vi have en idræts- og bevægelsesprofil?... 4 Hvad er ATK?... 5 Brændgårdskolen...

Læs mere

Svendborg Mentaliteten

Svendborg Mentaliteten Svendborg Mentaliteten Sportspsykologien har i dette årti gået igennem et paradigmeskift i tilgangen til talentudvikling. Med Kristoffer Henriksen, Lektor ved Syddansk Universitet og sportspsykolog ved

Læs mere

KOMPETENCER. Information om kompetenceløftet

KOMPETENCER. Information om kompetenceløftet KROP & KOMPETENCER Information om kompetenceløftet KROP & KOMPETENCER 2 Krop & Kompetencer... s. 3 Langtidsholdbar viden, implementering og forankring... s. 3 soversigt... s. 4 Præsentation af de enkelte

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Byrådet, forår 2017 syddjurs.dk Sammen løfter vi læring og trivsel Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Byrådet, forår 2017 1 Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

e n a d December 2014

e n a d December 2014 Spor tsl ig gr un e l s e n n a d d du December 2014 1 Idræt, fag og trivsel på højt plan Nu kan nuværende og kommende folkeskoleelever i IkastBrande Kommune vælge mere aktivitet og idræt i skolen. Ikast

Læs mere

2015/ 2016. For dig, der vil dyrke din idræt på højt niveau

2015/ 2016. For dig, der vil dyrke din idræt på højt niveau 2015/ 2016 For dig, der vil dyrke din idræt på højt niveau AMBITIONER? Idrætslinjen giver dig mulighed for: At udvikle dig i et idrætsmiljø sammen med andre talentfulde idrætsudøvere og med kvalificerede

Læs mere

Dansk Sejlunions Sportsklub Koncept Fokus på sportslige klubmiljøer

Dansk Sejlunions Sportsklub Koncept Fokus på sportslige klubmiljøer Dansk Sejlunions Sportsklub Koncept Fokus på sportslige klubmiljøer Indholdsfortegnelse Highlights 2 Beskrivelse af Sportsklub konceptet 3 3 Krav og anbefalinger 4 ressourcer og økonomi 5 Samarbejde og

Læs mere

Indhold. Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune. Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune... 1

Indhold. Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune. Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune... 1 Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune Indhold Principper, jf. basistilsyn i Aarhus Kommune... 1 Principper for undervisningens organisering... 2 Principper for skolens arbejde med elevernes udvikling

Læs mere

TALENTKLASSER. for idrætstalentet der vil mere 10. klasse

TALENTKLASSER. for idrætstalentet der vil mere 10. klasse TALENTKLASSER for idrætstalentet der vil mere 10. klasse TALENTKLASSER Herning Elite Talentklasser Herning Kommune har siden 2007 været Team Danmark Elitekommune og har derfor en samarbejdsaftale med Team

Læs mere

Information om IDRÆTSklasserne på Brøndbyvester Skole

Information om IDRÆTSklasserne på Brøndbyvester Skole Information om IDRÆTSklasserne på Brøndbyvester Skole Principper for idrætsklasserne Idrætsklasserne på Brøndbyvester Skole er et tilbud om at kombinere uddannelse og talentidræt. Dette tiltag har til

Læs mere

ELITEIDRÆTSKLASSER 7.-9. KLASSE. olen.indd 1 06/11/13 12.03

ELITEIDRÆTSKLASSER 7.-9. KLASSE. olen.indd 1 06/11/13 12.03 ELITEIDRÆTSKLASSER 76 81 37 00 7.-9. KLASSE olen.indd 1 06/11/13 12.03 VEJLE ER ELITEKOMMUNE1 VELKOMMEN: Velkommen som ny elev og forælder på NOVAskolen. Vi glæder os til at have jer på holdet, der vægter

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017

HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017 HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017 FORORD Hvidovre Kommune har stolte idrætstraditioner. Sådan skal det også være i fremtiden, fordi eliteidræt skaber sammenhængskraft, fællesskab og gode oplevelser.

Læs mere

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR. SFO i Vejle Kommune

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR. SFO i Vejle Kommune MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SFO i Vejle Kommune MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE for SFO i Vejle Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Vejle Kommune er et fælles fundament og danner ramme for skolernes

Læs mere

IDRÆTSSKOLER Kvalificering og opprioritering af idræt

IDRÆTSSKOLER Kvalificering og opprioritering af idræt Idrætsskoler Information om konceptet Idrætsskoler kvalificerer og opprioriterer idræt i skolen med fokus på, at eleverne styrker deres grundmotoriske fundament, mestrer alsidige idrætslige færdigheder

Læs mere

UDKAST Horsens Kommunes fælleskommunale Mål- og indholdsbeskrivelser for SFO

UDKAST Horsens Kommunes fælleskommunale Mål- og indholdsbeskrivelser for SFO UDKAST Horsens Kommunes fælleskommunale Mål- og indholdsbeskrivelser for SFO Indhold Forord...1 Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO...2 Et sammenhængende skole- og fritidstilbud...3 Folkeskolens formålsparagraf...3

Læs mere

Talenternes forældre

Talenternes forældre ernes forældre DJGA Hjarbæk 2008 Martin Thomsen Langagergaard Cand.scient. idræt og psykologi Driver Learn2improve Specialiseret i psykologiske tilgange til præstation i sportens verden, erhvervslivet

Læs mere

Idrætsklasser for talenter i 7. til 9. klasse - oversigt over optagelsesprocedure for skoleåret 2010/11 -

Idrætsklasser for talenter i 7. til 9. klasse - oversigt over optagelsesprocedure for skoleåret 2010/11 - Uddannelsesudvalget 2010-11 UDU alm. del Svar på Spørgsmål 97 Offentligt Elitekommune Struktur/organisering Hvilke elever/behov er idrætsklasserne rettet mod? Aalborg Ballerup Esbjerg Pt. ingen folkeskoletilbud

Læs mere

Anbefalinger: FGU-institutionens indhold og tilrettelæggelse

Anbefalinger: FGU-institutionens indhold og tilrettelæggelse Anbefalinger: FGU-institutionens indhold og tilrettelæggelse I Holbæk Kommune har Kommunalbestyrelsen valgt at nedsætte et politisk projektudvalg (et såkaldt 17, stk 4-udvalg) som frem til sommeren 2019

Læs mere

Aftale om talentklasser i idræt

Aftale om talentklasser i idræt Den 20. november 2012 Aarhus Kommune i Aarhus Kommune Pædagogik og Integration Grøndalsvej 2 Postboks 4069 8260 Viby J 1. Aftalens parter og indhold Denne aftale om talentklasser i idræt er indgået mellem

Læs mere

Præsentation af Hjørring Kommunes Eliteidrætsråds arbejde og visioner

Præsentation af Hjørring Kommunes Eliteidrætsråds arbejde og visioner Præsentation af Hjørring Kommunes Eliteidrætsråds arbejde og visioner Att.: Fritids- og Folkeoplysningsudvalget og Byrådet Hjørring, d. 29. august 2018 Baggrund Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Læs mere

Åldersrelatered träning inom dansk idrott

Åldersrelatered träning inom dansk idrott Åldersrelatered träning inom dansk idrott Forum for barn- og ungdomsidrott 14. oktober 2011 Michael Andersen, direktør man@teamdanmark.dk 0045 51266062 Team Danmarks mission Team Danmark har til formål

Læs mere

Brøndby modellen Idræt

Brøndby modellen Idræt Brøndby modellen Idræt På Brøndby Gymnasium har vi organiseret undervisningen, så særligt idrætsaktive elever kan gennemføre studentereksamen på 3 år, med et tilfredsstillende resultat og en fuld gymnasieoplevelse.

Læs mere

Sportsklasser på Ellemarkskolen

Sportsklasser på Ellemarkskolen Sportsklasser på Ellemarkskolen Baggrund Skoleudvalget i Køge Byråd besluttede i september 2015 at etablere Sportsklasser i Køge Kommune med start august 2016. Beslutningen blev til virkelighed bl.a.,

Læs mere

TALENTSTRATEGI 0-18 ÅR FREDERICIA KOMMUNE

TALENTSTRATEGI 0-18 ÅR FREDERICIA KOMMUNE TALENTSTRATEGI 0-18 ÅR FREDERICIA KOMMUNE Strategi for talentudvikling i Fredericias dagtilbud og skoler. 1 TALENTSTRATEGI 0-18 ÅR FREDERICIA KOMMUNE BØRNENE ER FREMTIDEN. Byrådet har vedtaget en vision

Læs mere

VK Det bedste fundament for uddannelse

VK Det bedste fundament for uddannelse 2014 VK Det bedste fundament for uddannelse 1 Stephanie, 2.g og rytter Dét at være Team Danmark elev på VK, gør at jeg ikke er nødsaget til at gå på kompromis med min sport pga. min uddannelse, eller omvendt.

Læs mere