PROFINET Fremtidssikret kommunikationsnetværk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PROFINET Fremtidssikret kommunikationsnetværk"

Transkript

1 PROFINET Fremtidssikret kommunikationsnetværk» Re d u n d a n t n e tværk» Å b n e s t a n d a r d e r» N e m ko n f i g u re r i n g

2 PROFINET Åben industriel Ethernet-standard for automatisering Som en førende og innovativ global leverandør af industrielle automatiseringssystemer leverer Omron udstyr til installationer over hele verden. I erkendelse af at brugere, applikationer og lande har forskellige behov, følger Omron en politik med åbne standarder, der har vist sig at være nøglen til succes. Dette gælder også inden for netværk og tilslutningsmuligheder, hvor vi hele tiden udvider Næste generation af netværk På basis af vores erfaring med PROFIBUS er Omron nu førende inden for support og udvikling af PROFINET-I/O, en åben Industrial Ethernet -løsning, der bliver næste generation af netværk i Europa. PROFINET-I/O opfylder alle krav om industriel automatisering og tilbyder de højere hastigheder, der bliver nødvendige, efterhånden som intelligent udstyr bliver mere komplekst. PROFINET er nemmere at tilpasse end almindelige bussystemer, og brugerne kan derfor optimere systemet til den ønskede funktionalitet. I dag er Omron førende i markedsføringen af PROFINET-kompatible moduler. vores aktiviteter. Omron har spillet en pionérrolle i udviklingen af DeviceNet og CompoNet, og ud over at tilbyde et bredt udvalg af produkter til CIP-baserede netværk understøtter vi også aktivt PROFIBUS-DP. PROFINET cyklisk data og standard IP-data kan dele ét kabel.

3 Indbyggede switche sparer omkostninger Normalt bruger Ethernet-netværk en stjernetopologi, der kræver ekstra hardware (switche) til at forbinde enheder indbyrdes. Omrons SmartSlice PROFINET-I/O-produkt giver mulighed for at forbinde enheder i den konventionelle linjetopologi, der bruges sammen med de fleste fieldbusser. Der er ikke behov for yderligere hardware. Brug af fieldbus med en integreret switchfunktion er en meget effektiv og omkostningsbesparende metode, der minimerer materialeforbruget og sparer installationsomkostninger. Det gør det også nemmere at udvide systemet på den sædvanlige måde, når behovet opstår. Industrielt Ethernet bliver nemt at bruge PROFINET-I/O tilbyder mange fordele for både systemintegratorer og producenter af udstyr og maskiner. Med en kombination af PROFIBUS-DPs brugervenlighed og et fysisk standard-ethernet lag tilbyder PROFINET-I/O øget hastighed og nemmere styring af de stadigt stigende mængder af maskindata, samt mulighed for at integrere standard-ethernet datakommunikation, f.eks. til programmering og dataopsamling. PROFINET-I/O har standardiserede funktioner til definition af parametre, til diagnostik og alarmer, der er langt mere omfattende end i almindelige bussystemer. Til styring af denne avancerede funktionalitet tilbyder OMRON FDT-baserede softwareværktøjer, der gør PROFINET-I/O lige så let at bruge som almindelige fieldbussystemer. Det er ikke nødvendigt at installere en industriel Ethernet-switch i hver eneste kontrolboks. Anlægsstyring TCP/IP op til 100 meter mellem stationerne PROFINET TCP/IP + PROFINET

4 PROFINET-I/O - få gavn af fremtidens fordele allerede i dag Èn switch med MRP manager styrer det redundante PROFINET. Høj driftssikkerhed via redundant netværk PROFINET er naturligvis driftsikker i sig selv, men det er muligt at opnå øget driftssikkerhed for netværks-forbindelsen ved at lukke linjestrukturen, så den danner en ring. Fordelen ved en ringstruktur er, at en enkelt kabelfejl eller funktionsfejl i en enhed ikke fører til afbrydelse af kommunikationen mellem andre forbundne enheder. Denne særdeles sikre metode kræver, at der er en redundans- manager i ringen, der understøtter MRP (Media Redundancy Protocol) som beskrevet i PROFINET-specifikationen. MRP er inkluderet Omrons decentrale SmartSlice I/O-stationer understøtter MRP-protokollen som redundansklienter. De rapporterer status på kommunikationsforbindelserne til MRP manageren. I tilfælde af et forbindelsessvigt aktiverer MRP manageren den alternative kommunikationssti, så der fortsat er adgang til alle stationer. Med SmartSlice stationerne i netværket bliver behovet for eksterne switche stærkt reduceret.

5 Almindelig ringstruktur Redundant netværk med SmartSlice PLC HMI PLC HMI MRP manager MRP manager MRP-klient MRP-klient SmartSlice med indbygget MRP-klient SmartSlice med indbygget MRP-klient MRP-klient SmartSlice med indbygget MRP-klient SmartSlice-stationer med indbygget MRP-klient betyder langt færre installationsomkostninger. Indbygget switch med MRP- klientfunktion. MRP-klienter rapporterer forstyrrelser til MRP manager, der aktiverer standbyforbindelsen på hundrededele af et sekund. Case study: Marine applikationer Design af kontrolsystemer til skibe er under hastig forandring hen imod fuldt integrerede styringssystemer. Overvågning og kontrol af f.eks. generatorer, varme/ventilation/køling, pumper og spil sker helt transparent, evt. med decentral adgang. Kontrol- og netværksredundans samt udskiftning af enheder uden brug af værktøj er centrale faciliteter i Omrons PROFINET-løsning, som sikrer maksimal systemtilgængelighed.

6 PROFINET nemt at implementere med åbne softwareværktøjer GSDML-tekstfil DTM-plug-in Omron-produkter understøtter PROFINET-I/O til cyklisk masterslave-kommunikation med soft realtidsegenskaber, som det er nødvendigt i alsidig industriel automatisering. Den mest alsidige variant af PROFINET, PROFINET-I/O fungerer som standard fieldbuskommunikation, og systemet indeholder yderligere fleksibilitet, samtidig med at det stadig er nemt at bruge. Ét værktøj til alle netværk Brugervenlighed er nøglen til PROFINETs succes. Softwaren til PROFINET er en del af Omrons software koncept. Med PROFIBUS-DP-grænsefladeenheder til alle nøgleproduktserier har Omron allerede integreret PROFIBUS i sine Smart Platform - løsninger. Desuden tilbyder Omrons FDT-baserede konfigurationssoftware, der er åbent over for trejdepartsudstyr, fuld adgang til ethvert parameter i enhver enhed til enhver tid. FDT er åben teknologi Et FDT-program (Field Device Tool) er en netværksuafhængig software container, der tillader produktspecifikke plug-inprogrammer fra en hvilken som helst leverandør, forudsat at de er kompatible med FDT. Disse plug-in-programmer kaldes DTM er (Device Type Managers). De har en brugergrænseflade til opsætning og vedligeholdelse af udstyr, og de håndterer kommunikationen via netværket. Denne teknologi sørger for, at det ikke er nødvendigt at lære at bruge et nyt værktøj, når bussystemer skal ændres, og den giver adgang til de enkelte leverandørers udstyrsspecifikke funktioner via en særlig grænseflade. Enhver udstyrsenhed, der ikke har en DTM, kan konfigureres ved hjælp af almindelige, tekstbaserede GSDML (XML) filer.

7 PROFINET-udstyr PROFIBUS & PROFINET International (PI) PI er den internationale organisation som er ansvarlig for PROFINET og PROFIBUS, to af de vigtigste teknologier inden for fabriks- og procesautomatisering i dag. Salget af PROFIBUS-noder har passeret 20 millioner, og i øjeblikket udvikler og leverer over 1400 PI-medlemsvirksomheder produkter, ydelser og løsninger til industrielle automatiseringsprogrammer. PI-fællesskabets fokus på åbenhed og standardisering garanterer et bredt udvalg af indbyrdes udskiftelige produkter, og det stimulerer innovation. Dermed sikres en optimal indsats, da 25 regionale PI-foreninger, der bakkes op af 24 PI-kompetencecentre og 7 PItestlaboratorier, giver adgang til mange supportfaciliteter, herunder uddannelse lokalt. PROFINET-I/O-master CJ1W-PNT21 Dette modul er beregnet til anvendelse sammen med alle CPU er i Omrons CJ1-serie af PLC ere. Modulet har en separat kommunikationsprocessor for at garantere driftssikker ydelse på højt niveau, uafhængig af PLC-programmet og dettes CPU-hastighed. Da modulet er transparent for Omrons egen FINS-kommunikationsprotokol, har PROFINET I/O-masteren også en kommunikationskanal, så ældre udstyr og eksisterende softwareværktøjer kan bruges til at udveksle data med PLC CPU en via PROFINET-masteren. FDT-gruppen FDT-gruppen er et åbent, uafhængigt samarbejde mellem internationale virksomheder, der har til formål at etablere FDT-teknologi som en international standard inden for automatiseringsbranchen. FDT-teknologi standardiserer softwaregrænsefladen mellem enhederne og de tekniske systemer. Det centrale er teknologiens uafhængighed af kommunikationsprotokollen og softwaremiljøet i både enheden og host-systemet. FDT sørger for, at der kan oprettes forbindelse til enhver enhed fra ethvert værtssystem via enhver protokol. PROFINET-I/O-enhed GRT1-PNT Med denne kommunikationsgrænseflade til Omrons decentrale SmartSlice I/O-system kan op til 64 SmartSliceenheder monteres pr. station. SmartSlice har indbyggede intelligente funktioner, der reducerer den tid, brugerne skal anvende på teknikken, ved selvstændigt at overvåge maskinstatus og ydelse, og dermed hjælpe med at planlægge forebyggende vedligeholdelse. PROFINET-I/O-udstyr har to netværksporte for at muliggøre, at flere enheder kan forbindes i en linjestruktur. Indbygget support af MRP (Medium Redundancy Protocol) sørger for, at disse enheder kan installeres som en integreret del af et redundant netværk. Med en endeplade med indbygget hukommelse kan enheder udskiftes på stedet, uden at indstillingerne skal konfigureres igen. Yderligere oplysninger:

8 Omron Europe B.V. Wegalaan 67-69, NL-2132 JD, Hoofddorp, Holland. Tel: +31 (0) Fax: +31 (0) DAnmark Omron Electronics A/S Lykkebækvej 2, DK-4600 Køge Tel: Fax: Belgien Tel: +32 (0) Finland Tel: +358 (0) Polen Tel: +48 (0) Portugal Tel: Tyrkiet Tel: Tyskland Tel: +49 (0) Frankrig Tel: +33 (0) Rusland Tel: Tjekkiet Tel: Holland Tel: +31 (0) Schweiz Tel: +41 (0) Ungarn Tel: Italien Tel: Spanien Tel: Norge Tel: +47 (0) Storbritannien Tel: +44 (0) Mellemøsten og Afrika Tel: +31 (0) Østrig Tel: +43 (0) Sverige Tel: +46 (0) Flere Omron-repræsentanter Autoriseret forhandler: Control Systems PLC HMI (operatørterminaler) Decentrale I/O-moduler Motion & Drives Motion controllere Servosystemer Frekvensomformere Control Components Temperaturregulatorer Strømforsyninger Timere Tællere Programmerbare relæer Digitale panelmetre Elektromekaniske relæer Overvågningsprodukter Solid State-relæer Endestop Trykknapper Lavspændingsmateriel Sensing & Safety Fotoaftastere Induktive følere Kapacitive følere og trykfølere Kabler Afstands- og breddemålingssensorer Visionsystemer Sikkerhedsnetværk Sikkerhedssensorer Sikkerhedsmoduler/relæmoduler Sikkerhedsendestop KPP_PROFINET_DA01 Selvom vi gør alt for at være perfekte, stiller Omron Europe BV og tilhørende datterselskaber ingen garantier for eller fremsætter ikke erklæringer om korrektheden eller fuldstændigheden af de oplysninger, der er beskrevet i dette dokument. Vi forbeholder os retten til til hver en tid at foretage ændringer uden forudgående varsel.

CP1L. D e n k o m p a k t e m a s k i n s t y r i n g s e n h e d. » Av a n c e re d e m o t i o n f u n k t i o n e r

CP1L. D e n k o m p a k t e m a s k i n s t y r i n g s e n h e d. » Av a n c e re d e m o t i o n f u n k t i o n e r CP1L D e n k o m p a k t e m a s k i n s t y r i n g s e n h e d» H ø j b e h a n d l i n g s h a s t i g h e d» Av a n c e re d e m o t i o n f u n k t i o n e r» N e m t i l s l u t n i n g o g ko m

Læs mere

Et nyt koncept inden for maskinstyring CJ1-SERIEN

Et nyt koncept inden for maskinstyring CJ1-SERIEN Et nyt koncept inden for maskinstyring CJ1-SERIEN smart, åben og modulær Advanced Industrial Automation For at være konkurrencedygtig inden for udvikling af automationsløsninger skal du være fleksibel,

Læs mere

SMARTSLICE I n t e l l i g e n s, p u n k t f o r p u n k t

SMARTSLICE I n t e l l i g e n s, p u n k t f o r p u n k t SMARTSLICE I n t e l l i g e n s, p u n k t f o r p u n k t» R e d u c é r u d v i k l i n g s - o g i d r i f t s æ t n i n g s t i d e n» Ø g e ffe ktivite te n» R e d u c é r m a s k i n e r n e s n

Læs mere

E3Z FOTOELEKTRISKE SENSORER

E3Z FOTOELEKTRISKE SENSORER E3Z FOTOELEKTRISKE SENSORER Til driftssikre maskiner» I d e e l t i l e t h v e r t m i l j ø» D o k u m e n t e re t y d e e v n e» U o v e r t r u f f e n d r i f t s s i k ke r h e d Millioner af enheder

Læs mere

Et logisk skridt hen imod standardservoløsninger SMARTSTEP

Et logisk skridt hen imod standardservoløsninger SMARTSTEP Et logisk skridt hen imod standardservoløsninger SMARTSTEP brugervenlig og med stor dynamik Advanced Industrial Automation Omrons SmartStep er et kombineret (motor og driver) servosystem til punkt-til-punktpositionering

Læs mere

Det komplette maskinadministrationsværktøj NS OPERATØRTERMINALER

Det komplette maskinadministrationsværktøj NS OPERATØRTERMINALER Advanced Industrial Automation Det komplette maskinadministrationsværktøj NS OPERATØRTERMINALER placerer dig i hjertet af din produktion! NS hjertet af din maskine NS bliver den centrale del i din maskine

Læs mere

Overvågningsrelæer K8-SERIEN. K o m p l e t u d v a l g i e t 2 2, 5 m m b r e d t h u s. Advanced Industrial Automation

Overvågningsrelæer K8-SERIEN. K o m p l e t u d v a l g i e t 2 2, 5 m m b r e d t h u s. Advanced Industrial Automation Overvågningsrelæer K8-SERIEN K o m p l e t u d v a l g i e t 2 2, 5 m m b r e d t h u s Advanced Industrial Automation Omrons K8-serie af overvågningsrelæer giver dig førsteklasses kvalitetsprodukter,

Læs mere

S8VK STRØMFORSYNINGER

S8VK STRØMFORSYNINGER S8VK STRØMFORSYNINGER Pålidelig og nem drift - på verdensplan»» Et af de mest kompakte design på markedet»» Modstandsdygtig i barske miljøer»» Nem og hurtig installation 2 Kompakte strømforsyninger...

Læs mere

Smart sensor med Plug & Play-koncept giver hurtige og nøjagtige målinger ZX-E-SERIEN

Smart sensor med Plug & Play-koncept giver hurtige og nøjagtige målinger ZX-E-SERIEN Smart sensor med Plug & Play-koncept giver hurtige og nøjagtige målinger ZX-E-SERIEN induktive sensorer til afstandsmåling Advanced Industrial Automation Omron, verdens førende sensorproducent, sætter

Læs mere

Panelmetre med tofarvet display K3MA-SERIEN

Panelmetre med tofarvet display K3MA-SERIEN Panelmetre med tofarvet display K3MA-SERIEN sikrer tydelig og præcis udlæsning Advanced Industrial Automation Omrons nye generation af digitale panelmetre giver din løsning kvalitet, pålidelighed og professionelt

Læs mere

Den næste generation sikkerhedsendestop D4N-SERIEN

Den næste generation sikkerhedsendestop D4N-SERIEN Advanced Industrial Automation Den næste generation sikkerhedsendestop -SERIEN intelligente endestop med flere kontaktsæt og funktioner Omrons industrielle sikkerhedsendestop er kendt verden over for deres

Læs mere

Fra temperaturregistrering til kobling af varmebelastning REGULATORER & SSR. Omrons perfekte sammensætning

Fra temperaturregistrering til kobling af varmebelastning REGULATORER & SSR. Omrons perfekte sammensætning Fra temperaturregistrering til kobling af varmebelastning REGULATORER & SSR Omrons perfekte sammensætning Omron er verdens største leverandør af temperaturregulatorer. Dette produktsortiment er uden sammenligning

Læs mere

Unikt Plug & Play-koncept ZX LASERSENSORER

Unikt Plug & Play-koncept ZX LASERSENSORER Advanced Industrial Automation Unikt Plug & Play-koncept ZX LASERSENSORER til præcise målinger ZX-lasersensorserien fra Omron, verdens førende sensorproducent, sætter nye standarder for præcis lasermåling.

Læs mere

Fotoaftaster til afstandsmåling E3NT-L

Fotoaftaster til afstandsmåling E3NT-L Fotoaftaster til afstandsmåling E3NT-L robust, effektiv og intelligent Advanced Industrial Automation Omrons E3NT-L-fotoaftaster til afstandsmåling er via sin brugervenlighed, robusthed og intelligens

Læs mere

S8VK strømforsyninger Pålidelig og nem drift - på verdensplan

S8VK strømforsyninger Pålidelig og nem drift - på verdensplan S8VK strømforsyninger Pålidelig og nem drift - på verdensplan Et af de mest kompakte design på markedet Modstandsdygtig i barske miljøer Nem og hurtig installation industrial.omron.dk 2 S8VK strømforsyninger

Læs mere

FIELDBUS I/O ADVANTAGE

FIELDBUS I/O ADVANTAGE FIELDBUS I/O ADVANTAGE Reducerer kabling og installationsomkostninger 2 I/O per node Beskyttelsesklasse IP/IP7 Enkeltpunkt diagnose Fuldt konfigurerbare I/O punkter Kompakt robust konstruktion 02 03 SKAB

Læs mere

E5_N SERIEN G e n n e m p r ø v e t k o n c e p t t i l t e m p e r a t u r r e g u l e r i n g

E5_N SERIEN G e n n e m p r ø v e t k o n c e p t t i l t e m p e r a t u r r e g u l e r i n g E5_N SERIEN G e n n e m p r ø v e t k o n c e p t t i l t e m p e r a t u r r e g u l e r i n g» Ydeevne» Brugervenlighed» Fleksibilitet Og dette er grunden... E5_N-serien anerkendes som den bedste serie

Læs mere

Human Machine Interfaces

Human Machine Interfaces Human Machine Interfaces Forbedret informationsbehandling Programmerbare touch screenoperatørterminaler Programmerbare operatørterminaler med funktionstaster Pc-baseret HMI Advanced Industrial Automation

Læs mere

TIA-portalen V13 Simatic Controller

TIA-portalen V13 Simatic Controller Engineered with TIA Portal Innovation Tour 2014 TIA-portalen V13 Simatic Controller siemens.dk/tia-portal Simatic controllere i TIA-portalen fremtidens PLC er Simatic S7-1500 STEP 7 i TIA-portalen det

Læs mere

Vidensdeling og kontinuert uddannelse er nøglebegreber hos FH Automation A/S.

Vidensdeling og kontinuert uddannelse er nøglebegreber hos FH Automation A/S. FH Automation A/S Rådgivning og Automa-tion indenfor: Scada PLC Drives & Motion Robotteknologi El-Tavler Elektrisk & Mekanisk Service Hos FH Automation har vi mange års erfaring med automatisering, og

Læs mere

Intelligent Print Management Identifikation Omkostningskontrol Sikkerhed

Intelligent Print Management Identifikation Omkostningskontrol Sikkerhed Intelligent Print Management Identifikation Omkostningskontrol Sikkerhed SafeCom er repræsenteret af certificerede partnere i: Australien Danmark England Finland Frankrig Holland Hong Kong Indonesien Irland

Læs mere

SmartSlice. Systemkonfiguration

SmartSlice. Systemkonfiguration SmartSlice Det smarteste modulopbyggede I/O-system OMRONs SmartSlice I/O-system er kompakt, intelligent og nemt. Når det anvendes sammen med OMRONs CS/CJ DeviceNet-mastermoduler, kræves der ikke noget

Læs mere

ABSOLUT KONTROL ETHERNET-ENCODERER MED EKSTRAFUNKTIONER. Encoder

ABSOLUT KONTROL ETHERNET-ENCODERER MED EKSTRAFUNKTIONER. Encoder ABSOLUT KONTROL ETHERNET-ENCODERER MED EKSTRAFUNKTIONER Encoder KUN DEN, DER STYRER BEVÆGELSESSEKVENSER, KAN FORBEDRE DEM. I maskinerne på de mest forskelligeartede intern transport- eller emballeringsanlæg

Læs mere

Produkter og løsninger til hospitaler et driftsikkert valg

Produkter og løsninger til hospitaler et driftsikkert valg et driftsikkert valg - et driftsikkert valg Hospitalerne står over for store investeringer. 40 milliarder kroner skal bruges på at renovere hospitaler og bygge nye superhospitaler. Derfor gælder det om

Læs mere

FØLSGAARD AUTOMATION FØLSGAARD AUTOMATION

FØLSGAARD AUTOMATION FØLSGAARD AUTOMATION AUTOMATION FØLSGAARD AUTOMATION FØLSGAARD AUTOMATION Med tilføjelsen af Mitsubishi Electric s Automations program tilbyder Hans Følsgaard A/S i dag den komplette automationsløsning, uanset din applikations

Læs mere

Praesideo digitalt lydsystem til højttaleranlæg og talevarslingsanlæg Få alle meddelelserne ud - uanset hvad

Praesideo digitalt lydsystem til højttaleranlæg og talevarslingsanlæg Få alle meddelelserne ud - uanset hvad Praesideo digitalt lydsystem til højttaleranlæg og talevarslingsanlæg Få alle meddelelserne ud - uanset hvad 2 Praesideo lydsystemer til højttaleranlæg og talevarslingsanlæg fra Bosch Hold offentligheden

Læs mere

Valg af automationsplatform

Valg af automationsplatform Valg af automationsplatform - i en global virksomhed En global markeds leder VELUX Gruppens nøgle tal 40 salgs selskaber i hele verden 23 produktions fabrikker I elleve lande 10,000 ansatte globalt Technology

Læs mere

Vertical Lift Module BOX. Kardex VLM BOX. Et komplet kassesystem: Mere fleksibilitet Højere lagerkapacitet Bedre håndtering

Vertical Lift Module BOX. Kardex VLM BOX. Et komplet kassesystem: Mere fleksibilitet Højere lagerkapacitet Bedre håndtering Kardex VLM BOX Et komplet kassesystem: Mere fleksibilitet Højere lagerkapacitet Bedre håndtering Kardex VLM BOX En fleksibel løsning, der passer til dine behov 50 mm interval i skalerbart koncept + 20

Læs mere

NEW SERIES. Frekvens omformermotor

NEW SERIES. Frekvens omformermotor NEW D Frekvens omformermotor Serviceydelser til Kunden Skræddersyede produkter iht. kundebehov er en af Motovarios stærke sider. Takket være vores check list har kunden mulighed for at give en detaljeret

Læs mere

Laserfotoaftaster E3C-LDA-SERIEN. j u s t e r b a r l a s e r s t r å l e m e d l a n g r æ k k e v i d d e. Advanced Industrial Automation

Laserfotoaftaster E3C-LDA-SERIEN. j u s t e r b a r l a s e r s t r å l e m e d l a n g r æ k k e v i d d e. Advanced Industrial Automation Laserfotoaftaster E3C-LDA-SERIEN j u s t e r b a r l a s e r s t r å l e m e d l a n g r æ k k e v i d d e Advanced Industrial Automation Omrons E3C-LDA-serie af laserfotoaftastere er designet til avanceret

Læs mere

DAU AUTOMATIONSNETVÆRK DEN STRATEGISKE UDVIKLING I NETVÆRK JOHN AMMENTORP

DAU AUTOMATIONSNETVÆRK DEN STRATEGISKE UDVIKLING I NETVÆRK JOHN AMMENTORP DAU AUTOMATIONSNETVÆRK DEN STRATEGISKE UDVIKLING I NETVÆRK JOHN AMMENTORP AGENDA 01 Den historiske udvikling 02 Hvad er status og hvad bringer fremtiden 03 Præsentation af Profibus/Profinet 04 Præsentation

Læs mere

Innovation for system integration

Innovation for system integration Innovation for system integration PERFORMANCE MADE SMARTER PR backplane En brugervenlig og pålidelig monteringsløsning mellem DCS/PLC/SIS systemet og Ex barrierer /signalisolatorer TEMPERATUR EX BARRIERER

Læs mere

Kardex Remstar by Intertex Løsninger til ekstreme krav ved tungt og langt gods

Kardex Remstar by Intertex Løsninger til ekstreme krav ved tungt og langt gods Kardex Remstar by Intertex Kardex Remstar by Intertex Løsninger til ekstreme krav ved tungt og langt gods Standard Solution Vertical Lift System Kardex Remstar Towermat: Opbevar stort og tungt gods effektivt

Læs mere

SERVICE SOLUTIONS Vores engagement giver dig ro i sindet

SERVICE SOLUTIONS Vores engagement giver dig ro i sindet E MPOWERING YOUR BUSINE SS SERVICE SOLUTIONS Vores engagement giver dig ro i sindet www.toyota-forklifts.dk SERVICE SOLUTIONS Vores engagement giver dig ro i sindet Som man kan forvente af verdens førende

Læs mere

PRODUKTION & SALGSSELSKABER

PRODUKTION & SALGSSELSKABER Globalt salg og service Danfoss sælger produkter med tilhørende service over hele verden i et globalt netværk med 118 salgsselskaber og 72 forhandlere og distributører. Salgsselskaberne ledes fortrinsvist

Læs mere

Den mest robuste, holdbare og pålidelige sensor

Den mest robuste, holdbare og pålidelige sensor Den mest robuste, holdbare og pålidelige sensor FØDEVARESIKKER (ECOLAB) SALTVANDSRESISTENT SVEJSE IMMUN...er nu også svejseimmun! Poto : U.S. Navy - Brugen krænker ingen regler opstillet af U.S. Navy Serie

Læs mere

MELBYE SKANDINAVIA. Eksperter i løsninger til fiberoptiske systemer

MELBYE SKANDINAVIA. Eksperter i løsninger til fiberoptiske systemer MELBYE SKANDINAVIA Eksperter i løsninger til fiberoptiske systemer EKSPERTER I FIBEROPTISKE NETVÆRKSLØSNINGER sortiment af produkter og løsninger til konstruktion af fiberoptisk infrastruktur. Uanset hvad

Læs mere

AS-i Safety. Innovations in safety

AS-i Safety. Innovations in safety AS-i Safety Innovations in safety AS-i Safety nu er sikkerhed nemt! Alle følere, I/O-enheder og PLC forbindes til en valgfri plads på samme kabel og de kan let flyttes efter behov. Enhedernes funktion

Læs mere

BAS 914S/929S Datablad

BAS 914S/929S Datablad BAS 914S/929S BA Systems Petershvilevej 1 DK-3200 Helsinge http://www.basystems.dk BAS 914S/929S tilhører en familie af programmerbare kontrollere der er målrettet til mindre samt medium størrelse installationer.

Læs mere

Opnå optimal ydeevne, samtidig med at du øger fortjenesten. Modicon M221 PLC er

Opnå optimal ydeevne, samtidig med at du øger fortjenesten. Modicon M221 PLC er Opnå optimal ydeevne, samtidig med at du øger fortjenesten Modicon M221 Få det maksimale ud af dine maskiners ydeevne med MachineStruxure Den NÆSTE generation af MachineStruxure er en komplet automationsløsning,

Læs mere

ADAP-KOOL kompressorstyring. Regulering på flere niveauer REFRIGERATION AND AIR CONDITIONING

ADAP-KOOL kompressorstyring. Regulering på flere niveauer REFRIGERATION AND AIR CONDITIONING ADAP-KOOL kompressorstyring Regulering på flere niveauer REFRIGERATION AND AIR CONDITIONING ADAP-KOOL Solutions you can grow with Kompressorstyring og optimering ADAP-KOOL kølestyringer giver stor fleksibilitet

Læs mere

DET ER DE INDRE VÆRDIER, DER TÆLLER LØSNINGER TIL DREVTEKNIKKEN INDEN FOR ROBOTTEKNOLOGIEN

DET ER DE INDRE VÆRDIER, DER TÆLLER LØSNINGER TIL DREVTEKNIKKEN INDEN FOR ROBOTTEKNOLOGIEN DET ER DE INDRE VÆRDIER, DER TÆLLER LØSNINGER TIL DREVTEKNIKKEN INDEN FOR ROBOTTEKNOLOGIEN Smart Motor-sensorer SMART MOTOR-SENSORER HELT IGENNEM INTELLIGENTE SICK MOTOR-FEEDBACKSYSTEMER Præcise, pålidelige

Læs mere

Bærbar USB 2.0-harddisk Brugervejledning

Bærbar USB 2.0-harddisk Brugervejledning Bærbar USB 2.0-harddisk Brugervejledning Dansk Indholdsfortegnelse Indledning 3 Tilslutning af den bærbare harddisk 3 Lagring og overførsel af data 4 Frakobling af den bærbare harddisk 5 Teknisk support

Læs mere

HP Sprocket 200-printer

HP Sprocket 200-printer Datablad HP Sprocket 00-printer Udskriv fotos i 5 x 7,6 cm fra din smartphone. Blænd op for de festlige farver. Del nutiden med øjeblikkelige fotos i 5 x 7,6 cm fra din smartphone. Opret nemt forbindelse

Læs mere

CP1L KOMPAKT MASKINSTYRINGSENHED ZFX VISIONSENSOR ALL-IN-ONE SIKKERHEDSLYSGITRE. Vinter 2007/2008. Tænk stort... start i det små...

CP1L KOMPAKT MASKINSTYRINGSENHED ZFX VISIONSENSOR ALL-IN-ONE SIKKERHEDSLYSGITRE. Vinter 2007/2008. Tænk stort... start i det små... Vinter 2007/2008 CP1L KOMPAKT MASKINSTYRINGSENHED Tænk stort... start i det små... >>> Side 4 ZFX VISIONSENSOR Easy vision at a touch >>> Side 12 Trajexia MOTION CONTROLLER Total frihed med motion control

Læs mere

Hvor langt vil Kamstrup gå med automation

Hvor langt vil Kamstrup gå med automation Hvor langt vil Kamstrup gå med automation Ulrik Glavind Mørch, født 1975 MES Manager @ Kamstrup (Manufacturing Execution System). br.sc.ee fra 2001 Microsoft Certificate Technical Specialist i.net 3.5

Læs mere

Ventilationsaggregater. Systemair Access. Automatik til Geniox ventilationsaggregater

Ventilationsaggregater. Systemair Access. Automatik til Geniox ventilationsaggregater Ventilationsaggregater Systemair Access Automatik til Geniox ventilationsaggregater Systemair Access Den lige vej har været et fast holdepunkt siden vores første runde kanalventilator i 1974. Vi vil gøre

Læs mere

SSI-9001 IP65. Installations vejledning. SSIHuset v/svane Electronic ApS. GSM fjern kontrol og alarm system

SSI-9001 IP65. Installations vejledning. SSIHuset v/svane Electronic ApS. GSM fjern kontrol og alarm system SSI-9001 IP65 GSM fjern kontrol og alarm system Installations vejledning SSIHuset v/svane Electronic ApS Vejledning Kontakt Tænd/sluk 1 - Strømforsyning: Forbundet til egen 12V / 1.5A strømforsyning (*)

Læs mere

Brugervenlig og kommunikativ!

Brugervenlig og kommunikativ! Brugervenlig og kommunikativ! Altivar 312 Frekvensomformer til tre-faset asynkrone motorer, 0,18 til 2,2 kw en-faset 240V 0,18 til 15kW tre-faset 200-600V Specielle funktioner til alle typer af maskiner

Læs mere

Online-datablad TDC-B200 TDC GATEWAY-SYSTEMER

Online-datablad TDC-B200 TDC GATEWAY-SYSTEMER Online-datablad TDC-B200 TDC A B C D E F Bestillingsoplysninger Beskrivelse Gateway en forener sensorer, maskiner og IIoT-platforme til samling og forbehandling af lokale sensorog procesdata. Netværksdækning

Læs mere

Opnå optimal ydeevne samtidig med at du øger fortjenesten. Modicon M2xx PLC erne

Opnå optimal ydeevne samtidig med at du øger fortjenesten. Modicon M2xx PLC erne Opnå optimal ydeevne samtidig med at du øger fortjenesten Modicon M2xx PLC erne Få det maksimale ud af dine maskiners ydeevne med MachineStruxure Den NÆSTE generation af MachineStruxure er en komplet automationsløsning,

Læs mere

Introduktion. IQ3xCite systemet

Introduktion. IQ3xCite systemet IQ3xcite systemet Introduktion til IQ3xcite systemet Moderne bygninger bliver mere og mere komplicerede, og det stiller store krav til styring af, og kontrol med, driften. En bygnings CTS-anlæg (CTS =

Læs mere

V50-53 SERIE IN-LINE VENTILER

V50-53 SERIE IN-LINE VENTILER V50-53 SERIE IN-LINE VÆRDI-DESIGNEDE* IN-LINE MED HØJT FLOW *Baseret på den anerkendte Value Engineering metode, som er en meget anerkendt udviklingsmodel, der systematisk sikrer, at der er et godt forhold

Læs mere

Motion Controller med integreret PLC

Motion Controller med integreret PLC Motion Controller med integreret PLC Aldrig mere scantids problemer... Styring af servoakser, hydraulikcylindre, pneumatiske ventiler samt frekvensomformere fra én og samme styring. Display-PLCen er hele

Læs mere

Udskiftning af DOL 530/630 10" CPU-modul

Udskiftning af DOL 530/630 10 CPU-modul Udskiftning af DOL 530/630 10" CPU-modul Teknisk brugervejledning 2018.11.20 60433-4 2 Teknisk brugervejledning 1 Produktbeskrivelse... 3 2 Forberedelse til udskiftningen... 3 2.1 Backup af eksisterende

Læs mere

Ny teknologi nye muligheder. Per Pilegaard Nordic Product Marketing Manager

Ny teknologi nye muligheder. Per Pilegaard Nordic Product Marketing Manager Ny teknologi nye muligheder Per Pilegaard Nordic Product Marketing Manager Programmable Logic Controller Machine Automation Control Platform Sysmac Machine Programming Automation, Sysmac SPS in 1972 2011

Læs mere

navigationssystemet i din Renault Opdater www.renault.dk *Inden 90 dage efter levering af din bil.

navigationssystemet i din Renault Opdater www.renault.dk *Inden 90 dage efter levering af din bil. OPDATERINGS- GUIDE TIL MEDIA NAV navigationssystemet i din Renault Opdater GRATIS! * www.renault.dk *Inden 90 dage efter levering af din bil. Velkommen til MEdia Nav! Tak for at du netop har anskaffet

Læs mere

Printer Administrations Løsninger. Til enkel, centraliseret styring af printere og multifunktionelle enheder

Printer Administrations Løsninger. Til enkel, centraliseret styring af printere og multifunktionelle enheder Printer Administrations Løsninger Printer Administrations Løsninger Til enkel, centraliseret styring af printere og multifunktionelle enheder STYR ARBEJDSGANGENE DEN NEMME MÅDE AT STYRE DINE PRINTERE OG

Læs mere

Cowex Præsentation. Løsninger. Viden til. www.cowex.com. P r o f i l & k o m p e t e n c e r. industrial lt automation process technology

Cowex Præsentation. Løsninger. Viden til. www.cowex.com. P r o f i l & k o m p e t e n c e r. industrial lt automation process technology Cowex Præsentation Viden til Løsninger P r o f i l & k o m p e t e n c e r industrial lt automation process technology Profil & Know-how Cowex Profil Cowex a/s er en virksomhed med speciale i løsning af

Læs mere

Produktpræsentation. BA Systems. Control made easy

Produktpræsentation. BA Systems. Control made easy Produktpræsentation BA Systems Control made easy Produkthistorik 1995: SCADA system 1. generation frigivet 1997: BAS Series 1. generation frigivet 1999: BAS Series 2. generation frigivet - Frit programmerbar

Læs mere

Divar. Løsningsoversigt. Divar application guide

Divar. Løsningsoversigt. Divar application guide Divar Løsningsoversigt Bosch Divar application Divar Alsidig guide digital optager Bosch Divar Alsidig digital optager Divar er den alsidige digitale optager, der bringer digital videoovervågning inden

Læs mere

Kursuskatalog 2019 TwinCAT 3

Kursuskatalog 2019 TwinCAT 3 Kursuskatalog 2019 TwinCAT 3 1 Kursusoversigt 2019 TwinCAT 3 Basis Kursus K19300-01 K19300-02 K19300-03 K19300-04 Dato 29.+30.01.19 30.04+01.05.19 20.+21.08.19 05.+06.11.19 TwinCAT 3 Diagnose (fejlsøgning

Læs mere

TIA-portalen V13 Simatic HMI

TIA-portalen V13 Simatic HMI Engineered with TIA Portal Innovation Tour 2014 TIA-portalen V13 Simatic HMI siemens.dk/tia-portal Totally Integrated Automation Portal løsninger Ønsker Løsninger at optimere oppetiden Integreret systemdiagnosticering

Læs mere

VM VENTILSERIE ADVANTAGE

VM VENTILSERIE ADVANTAGE Stor gennemstrømning: 430 og 1000 l/min Multipol, individuelt kablet eller fieldbus Meget alsidig og fleksibel Kompakt og let Enkel at konfigurere og anvende Stort antal løsningsmuligheder VM VENTILSERIE

Læs mere

TIA-portalen V13 Kommunikation mulighederne er

TIA-portalen V13 Kommunikation mulighederne er Engineered with TIA Portal Maj 2014 TIA-portalen V13 Kommunikation mulighederne er Kommunikation Page 2 V1.0 PROFINET hvorfor det? Fleksibilitet Effektivitet Performance Skræddersyede fabrikskoncepter

Læs mere

En identitet, Et navn. Jenk skifter navn til ebmpapst. ebm-papst Mulfingen GmbH & Co. KG. ebm-papst Denmark ApS

En identitet, Et navn. Jenk skifter navn til ebmpapst. ebm-papst Mulfingen GmbH & Co. KG. ebm-papst Denmark ApS En identitet, Et navn ebm-papst Mulfingen GmbH & Co. KG ebm-papst Denmark ApS Bachmühle 2 D-74673 Mulfingen Phone +49 7938 81-0 Fax +49 7938 81-110 info1@de.ebmpapst.com Vallensbækvej 21 DK 2605 Brøndby

Læs mere

Oversigt over produktfamilier. Lector63x Intelligent. Fleksibel. Intuitiv. KAMERABASEREDE KODELÆSERE

Oversigt over produktfamilier. Lector63x Intelligent. Fleksibel. Intuitiv. KAMERABASEREDE KODELÆSERE Oversigt over produktfamilier Lector63x Intelligent. Fleksibel. Intuitiv. Fordele A NT. FLEKSIBEL. INTUITIV. B C D E F Lector63x sikrer optimal kombination af performance og fleksibilitet i et kompakt

Læs mere

XProtect-klienter Tilgå din overvågning

XProtect-klienter Tilgå din overvågning XProtect-klienter Tilgå din overvågning Tre måder at se videoovervågning på For at skabe nem adgang til videoovervågning tilbyder Milestone tre fleksible brugergrænseflader: XProtect Smart Client, XProtect

Læs mere

Optimal performance. Scanvaegt Service FOREBYGGENDE VEDLIGEHOLD HØJ DRIFTSIKKERHED ØGET KONKURRENCEEVNE

Optimal performance. Scanvaegt Service FOREBYGGENDE VEDLIGEHOLD HØJ DRIFTSIKKERHED ØGET KONKURRENCEEVNE Scanvaegt Service Optimal performance FOREBYGGENDE VEDLIGEHOLD HØJ DRIFTSIKKERHED ØGET KONKURRENCEEVNE Scanvaegt Systems er en stærk servicepartner, der yder forebyggende vedligehold det forhindrer produktionsstop

Læs mere

Innovation Days Industrial Communication

Innovation Days Industrial Communication Innovation Days Industrial Communication Overvågning og diagnose siemens.com/industrial-security Overvågning og diagnose kan frigive et enormt potenitale Men hvordan? Hvad er problemet? Store udgifter

Læs mere

GTC PARK Parkering Informationssystem

GTC PARK Parkering Informationssystem GTC PARK Parkering Informationssystem PARKERING INFORMATIONSSYSTEM Effektiv parkeringshenvisning muliggør optimeret udnyttelse af parkeringsressourcer, skåner miljøet, øger brugertilfredsheden og giver

Læs mere

ZA6284. Flash Eurobarometer 413 (Companies Engaged in Online Activities) Country Questionnaire Denmark

ZA6284. Flash Eurobarometer 413 (Companies Engaged in Online Activities) Country Questionnaire Denmark ZA8 Flash Eurobarometer (Companies Engaged in Online Activities) Country Questionnaire Denmark FL - Companies engaged in online activities DK A Sælger jeres virksomhed via nettet og/eller benytter automatiseret

Læs mere

Udskiftning af DOL 530/630 7" CPU-modul

Udskiftning af DOL 530/630 7 CPU-modul Udskiftning af DOL 530/630 7" CPU-modul Teknisk brugervejledning 2018.12.04 60427-6 3 Teknisk brugervejledning 1 Produktbeskrivelse... 4 2 Forberedelse til udskiftningen... 4 2.1 Backup af eksisterende

Læs mere

EL & Teknik 06. Aktiv universal fordelerboks. Løsninger til Industriel Ethernet. Rod i forbindelserne? Se løsningen. Hager-Gruppen - samles hos Wexøe

EL & Teknik 06. Aktiv universal fordelerboks. Løsninger til Industriel Ethernet. Rod i forbindelserne? Se løsningen. Hager-Gruppen - samles hos Wexøe SIDE 2 SIDE 4 SIDE 6 SIDE 8 Hager-Gruppen - samles hos Wexøe Rod i forbindelserne? Se løsningen Løsninger til Industriel Ethernet Aktiv universal fordelerboks Vi ses på stand C 3900 TIDSSKRIFT OM ELEKTRONIK

Læs mere

Produktspecifikationer Private Cloud Version 2.7

Produktspecifikationer Private Cloud Version 2.7 Side 1 af 6 1. INTRODUKTION TIL PRIVATE CLOUD... 3 2. TEKNISK OPBYGNING... 3 2.1. LØSNINGEN... 3 2.2. SPECIFIKATIONER... 4 2.3. NETVÆRK... 4 2.4. STORAGE-INFRASTRUKTUR... 4 3. TILLÆGSYDELSER... 5 4. FORUDSÆTNINGER...

Læs mere

Det drejer sig om meget mere end teknologi. John W. Strand. js@strandconsult.dk. www.strandreports.com. Strand Consult

Det drejer sig om meget mere end teknologi. John W. Strand. js@strandconsult.dk. www.strandreports.com. Strand Consult Det drejer sig om meget mere end teknologi. John W. Strand js@strandconsult.dk www.strandreports.com Danmark vs. Grønland Danmark 5,5 millioner mennesker 55 milliarder 12.500 ansatte Mobil basestation

Læs mere

Præsentation af Twinca A/S

Præsentation af Twinca A/S www.twinca.dk Præsentation af Twinca A/S 1991 Twinca A / S blev grundlagt som en maskinfabrik i 1991 af tvillingbrødrene Strøm Kristensen. Brødrene producerede produkter til mink. I dag er Twinca A / S

Læs mere

Sæt it-sikkerheden på autopilot

Sæt it-sikkerheden på autopilot Sæt it-sikkerheden på autopilot POLICY MANAGER Det har aldrig været nemmere at centralisere sikkerhedsadministrationen F-Fecure Policy Manager indeholder værktøjer til at automatisere de fleste daglige

Læs mere

Store n Go bærbar harddisk USB 3.0

Store n Go bærbar harddisk USB 3.0 Store n Go bærbar harddisk USB 3.0 Brugervejledning Dansk Indholdsfortegnelse Indledning 3 Tilslutning af den bærbare harddisk 3 Lagring og overførsel af data 4 Softwarepakkerne Nero BackItUp og Burn Essentials

Læs mere

Bosch Plena højttaleranlæg og talevarslingssystem Den hurtige vej til sikkerhed

Bosch Plena højttaleranlæg og talevarslingssystem Den hurtige vej til sikkerhed Bosch Plena højttaleranlæg og talevarslingssystem Den hurtige vej til sikkerhed 2 Bosch Plena højttaleranlæg og talevarslingssystem Den hurtige vej til sikkerhed Bosch Plena højttaleranlæg og talevarslingssystem

Læs mere

Bosch Plena Easy Line højttaleranlæg Nem lydstyring

Bosch Plena Easy Line højttaleranlæg Nem lydstyring Bosch Plena Easy Line højttaleranlæg Nem lydstyring 2 Plena Easy Line højttaleranlæg Den praktiske vej til høj kvalitet i højttaleranlæg Brugervenlig med zonemærkning og indstillingsindikatorer Smart equalizer

Læs mere

MES Industriel IT SCADA Automation. Frontmatec. Fødevarer. (+45)

MES Industriel IT SCADA Automation. Frontmatec. Fødevarer. (+45) MES Industriel IT SCADA Automation Frontmatec Fødevarer (+45) 97 52 50 22 info@frontmatec.com www.frontmatec.com Tillad os at præsentere Frontmatec Vi har over 30 års erfaring med MES Industriel IT og

Læs mere

XStream Luft- og smudsudskillere

XStream Luft- og smudsudskillere Større effektivitet, lavere energiforbrug Luft- og smudsudskillere Den smarte løsning til varmeanlæg. Med ekstrem effekt. Med en unik ECO-/MAX-tilstand Meget enkel at installere Mindre slitage, mindre

Læs mere

GTC PARK Parkering Informationssystem

GTC PARK Parkering Informationssystem GTC PARK Parkering Informationssystem PARKERING INFORMATIONSSYSTEM Effektiv parkeringshenvisning muliggør optimeret udnyttelse af parkeringsressourcer, skåner miljøet, øger brugertilfredsheden og giver

Læs mere

EG Brandsoft Varmestyring med fugtovervågning, der er integreret med Brandsoftkalendersystemet stor varmemæssig besparelse og godt for miljøet

EG Brandsoft Varmestyring med fugtovervågning, der er integreret med Brandsoftkalendersystemet stor varmemæssig besparelse og godt for miljøet EG Brandsoft Varmestyring med fugtovervågning, der er integreret med Brandsoftkalendersystemet stor varmemæssig besparelse og godt for miljøet Varmestyringsmodulet, der kontrolleres fra EG Brandsoft kalenderen,

Læs mere

BA Systems ApS. Anno 2016

BA Systems ApS. Anno 2016 BA Systems ApS Anno 2016 BA Systems, historien Historien Produktområder Installationstyper Kompetencer BA Systems anno 2016 Produkter Reference liste BA Systems, historien BA Systems ApS er 100 % danskejet

Læs mere

FOREG REOLSYSTEMER ALT I SKØNNESTE ORDEN!

FOREG REOLSYSTEMER ALT I SKØNNESTE ORDEN! FOREG REOLSYSTEMER ALT I SKØNNESTE ORDEN! Så meget ORDEN skal der være. 2 Arkivalier skal kunne fi ndes hurtigt og sikkert. Derfor er overblik og klar struktur ikke kun et ønske, men en dagligdags nødvendighed.

Læs mere

Security Integrated. Create Sustainable Value. Siemens AG Alle rettigheder forbeholdes.

Security Integrated. Create Sustainable Value. Siemens AG Alle rettigheder forbeholdes. Integrated Create Sustainable Value Industrielle -funktioner til automatiseringssystemer PC-baserede systemer Pc-baserede systemer (, teknisk og pc-baseret kontrol) skal sikres i industrielle automatiseringssystemer

Læs mere

VVMIQ Indbrudsalarm med Intelligent videoverificering

VVMIQ Indbrudsalarm med Intelligent videoverificering GE Security VVMIQ Indbrudsalarm med Intelligent videoverificering - viser årsagen, når alarmen går Hvad kan VVMIQ gør for dig? VVMIQ tilfører ekstra værdi til sikkerhedsløsninger, fordi den viser årsagen,

Læs mere

OPDATERING AF LEVETIDSPROGNOSE Softwareversion 1.1 til Medtronic-enheder InSync 8040 Thera (inkl. i serien )/Prodigy Thera DR 7968i

OPDATERING AF LEVETIDSPROGNOSE Softwareversion 1.1 til Medtronic-enheder InSync 8040 Thera (inkl. i serien )/Prodigy Thera DR 7968i OPDATERING AF LEVETIDSPROGNOSE Softwareversion 1.1 til Medtronic-enheder InSync 8040 Thera (inkl. i serien )/Prodigy Thera DR 7968i Supplement til programmeringsvejledningen 0123 Indledning 3 Indledning

Læs mere

Nem og effektiv asset management i processen

Nem og effektiv asset management i processen Nem og effektiv asset management i processen PERFORMANCE MADE SMARTER Få nem adgang til Udlæsning af procesværdier Diagnosticering Programmering af enheder Simulering af procesværdier TEMPERATUR EX-BARRIERER

Læs mere

Robonet Profibus S7 platform

Robonet Profibus S7 platform Side 1 af 14 Robonet Profibus S7 platform Side 2 af 14 Indholdsfortegnelse 1. Anvendt hard- og software samt filer... 3 2. Konfiguration af Profibus... 4 3. PLC demoprogram i Siemens Manager... 8 4. Kendte

Læs mere

Sønderborg Vandråd. - Præsentation af Kamstrup. - Målere. - Fjernaflæsningsmuligheder. - Service og hosting

Sønderborg Vandråd. - Præsentation af Kamstrup. - Målere. - Fjernaflæsningsmuligheder. - Service og hosting Sønderborg Vandråd - Præsentation af Kamstrup - Målere - Fjernaflæsningsmuligheder - Service og hosting Klaus Nielsen Salgsingeniør 21321631, kln@kamstrup.com HVEM ER VI En dansk virksomhed ejet af Energiselskabet

Læs mere

TIA-portal Motion Control

TIA-portal Motion Control Engineered with TIA Portal Maj 2014 TIA-portal Motion Control siemens.com/tia-portal Motion Control i TIA-portal Page 2 V1.0 Motion i TIA-portalen vores maskine skal være smart og mere fleksibel! Motion

Læs mere

EXCELON PRO FLEKSIBEL, VÆRDIFULD OG BRUGERVENLIG

EXCELON PRO FLEKSIBEL, VÆRDIFULD OG BRUGERVENLIG EXCELON PRO FLEKSIBEL, VÆRDIFULD OG BRUGERVENLIG 02 EXCELON PRO INTRODUKTION AF DEN NYE EXCELON PRO FRL, DER KOMBINERER FLEKSIBILITET, VÆRDI OG BRUGERVENLIGHED DU SPURGTE - VI LYTTEDE Designet i direkte

Læs mere

NSF Teknik. - interaktiv tavle Mindboard. Mindboard - bliv interaktiv

NSF Teknik. - interaktiv tavle Mindboard. Mindboard - bliv interaktiv - interaktiv tavle Mindboard Ideel løsning hvis projektor allerede er tilstede Mindboard kan leveres i flere forskellige interaktive udgaver: Interaktiv tavle - fast eller til skinne Interaktiv tavle -

Læs mere

Viceadm. direktør Kim Graugaard

Viceadm. direktør Kim Graugaard Viceadm. direktør Produktivitet er vejen til vækst 5 Værdiskabelse fordelt efter vækstårsag Gennemsnitlig årligt vækstbidrag, pct. Timeproduktivitet Gns. arbejdstid Beskæftigelse 4 3 2 1 0 1966-1979 1980-1994

Læs mere

Modulopbyggede GENERATORANLÆG. - og alt, hvad dertil hører... KVA Diesel ApS Borrisvej 10, Astrup DK-6900 Skjern

Modulopbyggede GENERATORANLÆG. - og alt, hvad dertil hører... KVA Diesel ApS Borrisvej 10, Astrup DK-6900 Skjern Modulopbyggede GENERATORANLÆG - og alt, hvad dertil hører... KVA Diesel ApS Borrisvej 10, Astrup DK-6900 Skjern Tel. (+45) 9736 4111 Fax (+45) 9736 4013 info@kva-diesel.dk www.kva-diesel.dk Diesel generatoranlæg

Læs mere

PRIVATPAKKER TIL NORDEN Pakker til private modtagere i Norden

PRIVATPAKKER TIL NORDEN Pakker til private modtagere i Norden PRIVATPAKKER TIL NORDEN Pakker til private modtagere i Norden PR. 1. JANUAR 2014 Alle priser er i DKK. Prisen beregnes ud fra den vægt, der er højest af fysisk vægt og volumenvægt (faktureret vægt). Sådan

Læs mere

REFRIGERATION & AIR CONDITIONING DIVISION

REFRIGERATION & AIR CONDITIONING DIVISION Danfoss Refrigeration & Air Conditioning Division Danfoss Refrigeration & Air Conditioning Division omfatter fire business units og tre salgsregioner. De fire business units Danfoss Refrigeration and Air

Læs mere