VEJLEDNING TIL FORTOLKNING AF REGLER FOR MARKEDSPLADSLISTEN



Relaterede dokumenter
Skolers pligt til at give en orientering om barnets forhold til en forælder, der ikke har del i forældremyndigheden

Rammeaftale om tidsbegrænset ansættelse

Vejledning om lovpligtig oplysning af vilkår ved markedsføring af bonus

Indholdsfortegnelse. Forord Indledning...6

Værd at vide om eksamen

ENLIG ELLER SAMLEVENDE?

Opbygning af en sikkerhedsorganisation

Brug af kundeoplysninger

Vejledning om at stå til rådighed for arbejdsmarkedet

Ansøgervejledning for ansøgere, der har forladt skolen. Brugervejledning til Optagelse.dk

Bibeskæftigelse som selvstændig og dagpenge

Vejledning til køber og sælger ved handel af andelsbolig

Forvaltning af adgang til Hvordan har du det?-data

Vejledning til budgetmodel for skole der får maden leveret Indhold

Når dit barns sag skal behandles i Børn- og Ungeudvalget

Borgerlige ankesager ved Højesteret

Rammer for national koordinering af valgmodul 13 pa de mellemlange viderega ende sundhedsuddannelser

VEJLEDNING kirketælling på sogn.dk

Udløbet af Downloads. En hentet version af eschool udløber samtidig med, at et abonnement for eschool udløber.

FAQ til SO3 - DIO. Hvad kendetegner en god problemformulering?

KOM GODT I GANG MED ENAO

Vejledning om sammenhængen. Post og e-boks til erhverv samt hvilke muligheder det giver for synkronisering

sam ANBEFALINGER FOR GOD FONDSLEDELSE KOMITÉEN FOR GOD FONDSLEDELSE DECEMBER 2014 ANBEFALINGER FOR GOD FONDSLEDELSE

GUIDE. om mediernes etiske regler og hvordan man klager over medierne

Oprettelse af 10. klasses udbud i folkeskoler. Brugervejledning til Optagelse.dk

NIS Kvikguide. Kom godt i gang. Log ind i NIS. Intro til NIS. Opsætningsguiden

VEJLEDNING om arbejdet i DFU s disciplinudvalg

KONVENTION OM VÆRNETINGSAFTALER. som ønsker at fremme international handel og internationale investeringer gennem et forbedret retsligt samarbejde,

Når et medlem melder sig syg. nye muligheder og pligter for a-kasser Arbejdsmarkedsstyrelsen, maj 2010

Transkript:

VEJLEDNING TIL FORTOLKNING AF REGLER FOR MARKEDSPLADSLISTEN En sidevisning kan kun tælle ét sted på samme liste. Hvis en sektion er erklæret til at høre under en leverandør vil disse sidevisninger KUN indregnes til denne ene leverandør på Markedspladslisten. En sidevisning kan således kun tælle med ét sted på samme liste. En sidevisning kan dog godt tælles med hos en leverandør på Markedspladslisten, men tælles med hos værten på Top- og Udgiverlisten, hvor den så til gengæld ikke medtælles hos leverandøren. Fortolkning af det primære indhold på siden Indholdet på en given side skal primært været leveret af leverandør, for at kunne indregnes under Markedspladslisten. Værten må dog gerne fortsat disponere over annoncer, topnavigation og henvisninger til andet indhold på sektionen eller sitet, der ikke kan medregnes hos leverandøren. Søgebokse kan ikke indregnes Sidevisninger, der indeholder søgebokse til kommercielt indhold placeret på sider med andet ikke relateret indhold, kan IKKE indregnes i trafikken. F.eks. en søgeboks på forsiden af et nyhedssite, hvor man kan søge biler, job eller lign. på undersektioner. Links kan ikke indregnes Sidevisninger, der indeholder links til kommercielt indhold placeret på sider med andet ikke relateret indhold, kan IKKE indregnes i trafikken. F.eks. en liste forsiden af et nyhedssite, hvor der er listet nye biler, job eller lign. på undersektioner. Flere leverandører Hvis en vært har tilknyttet flere leverandører til samme sektion, må trafikken splittes op på de sider, som de enkelte leverandører leverer det primære indhold til. En sidevisning kan stadig kun tælle med hos én leverandør. Sidevisninger, der indeholder indhold fra flere leverandører, som f.eks. et søgeresultat, hvor der listes indhold fra flere leverandører, kan tælle med hos vært eller den leverandør, som vært og leverandør bliver enige om. Men kun én sted på samme liste.

Eksempel på fortolkning af http://www.business.dk/nykarriere Siden indeholder annoncer, der er styret af vært, topnavigation til business.dk og en række henvisninger til redaktionelt indhold. Sidevisningen kan medregnes under leverandørens trafik på Markedspladslisten.

Eksempel på fortolkning af bilen.dk Forsiden af bilen.dk indeholder annoncer, der er styret af vært, en søgefunktion fra leverandør og en række henvisninger til øvrigt relateret indhold fra både leverandør og vært. Trafikken på forsiden af bilen.dk og de redaktionelle artikler kan medregnes hos leverandør, da de er i direkte relation til det betalte indhold. Vælger brugeren at søge efter en bil fremkommer et søgeresultat i form af en liste med en række biler fra leverandør. Trafikken kan medregnes hos leverandør. Klikker man på et søgeresultat vises indhold om en konkret bil. Sidevisningen sker fortsat på værtens site. Denne trafik må medregnes under leverandøren.

Regelsæt for Markedspladslisten 1. LISTENS FORMÅL OG NAVN 1.1. Formålet med listen er at udbydere af indhold relateret til markedspladser og directories, hvor indholdet distribueres over flere sites end deres eget, kan dokumentere deres samlede udbredelse på et sammenligneligt grundlag over for personer, der måtte overveje at udbyde deres vare gennem den pågældende leverandør. 1.2 Listens navn er: Markedspladslisten 2. DEFINITION OG AFGRÆNSNING AF LISTENS INDHOLD 2.1. Markedspladslisten omfatter kun sider hos FDIM medlemmers publikationer, der i forvejen måles af FDIM/Gemius. 2.2. Ved samarbejde om levering af kommercielt indhold kaldes ejeren (udgiveren) af sitet herefter vært, og leverandøren af indholdet kaldes herefter leverandør. 2.3. En sidevisning kan medtælles på markedspladslisten under leverandørens navn sammen med leverandørens øvrige kommercielle trafik på eget og øvrige værtssites, såfremt både værten og leverandøren har afgivet en erklæring herom til FDIM, og alle øvrige regler er overholdt. Begge parter kan uafhængigt af hinanden og til enhver tid opsige aftalen fremadrettet. Erklæring og opsigelse sker ved skriftlig (herunder mail) opsigelse sendt til FDIM, der i begge tilfælde sender bekræftelse herom til begge parter. 2.4 Leverandøren skal levere det primære indhold på siden, for at sidevisningen kan tælles med under leverandørens trafik. Ved det primære indhold defineres det indhold, som brugere med rette måtte forvente at finde ved at klikke sig ind på siden. 2.5 Indhold vil typisk være af typen, som brugere eller annoncører har betalt for at bliver optaget i produktog virksomhedsdatabaser. Det vil f.eks. sige job-, bil-, bolig- og datingsites, men også directories (telefonbøger), auktionssites og prissammenligningstjenester. Der er tale om den samme type trafik, der rent omsætningsmæssigt skal indberettes som Markedspladser eller Virksomhedsdirecories i FDIM s Markedsstatistik. Redaktionelt indhold kan tælles med, såfremt det er i direkte relation til det betalte indhold, f.eks. redaktionelle artikler om biler på et bilsite, jobtips på et jobsite, boligartikler på et boligsite o. lign. 2.6 Samarbejdet mellem vært og leverandør skal have karakter af, at leverandør leverer eller migrerer indholdet på en samlet sektion eller site hos værten. Eksempelvis en Bilsektion, Jobsektion, Boligsektion eller lignende. 2.7 Der forudsættes ikke, at man har et samarbejde med en anden vært om levering af indhold for at kunne optages på Markedspladslisten. Udbyder en udgiver kommercielt indhold på sit eget site, kan denne trafik optages på Markedspladslisten under udgiverens eget navn. 3. UNDTAGELSER FRA GENERELLE REGLER 3.1 Ingen

4. PUBLICERING (Udgivelsesform og -frekvens) 4.1. Der opgøres tal for "Brugere", "Besøg", "Sidevisninger" og "Unikke cookies/besøgende". 4.2. Målingerne offentliggøres udelukkende i elektronisk form og offentliggøres regelmæssigt, én gang månedligt. 4.2.1. Dette sker bl.a. på FDIMs hjemmeside. Her findes oplysninger om den aktuelle periode, samt et arkiv over tidligere perioders målinger. 4.2.2. Markedspladslisten kan offentliggøres i øvrige medier, samt citeres med kildeangivelse og efter gældende regler for citation. 4.3. Før offentliggørelse af Markedspladslisten udsendes den til gennemsyn hos listens deltagere.