På vej - Trafikpolitik på Blåbjerg Friskole



Relaterede dokumenter
Alminde-Viuf Fællesskoles trafikpolitik 2011.

Hellerup Skoles trafikpolitik

Brædstrup Skoles trafikpolitik og handlingsplan

Solsikkens trafikpolitik

Østskolen, Afd. Rollo trafikpolitik

Tvis Skoles trafikpolitik

Bylderup-Bov Kristne Friskoles trafikpolitik

Sønderlandsskolens trafikpolitik

Vejrup skoles trafikpolitik

Skoleledelsen og lærerne i indskolingen i samarbejde med færdselskontaktlærer. Vi appellerer til forældre og medarbejdere om at overholde fartgrænsen.

Højboskolens trafikpolitik

Sorgenfriskolens trafikpolitik

Trafikpolitik på Torslev Skole

Emne. Handling Tidsfrist Ansvarlig

Spjald Skoles Trafikpolitik

Trafikpolitik Kongerslev Skole

Tjørring skoles trafikpolitik

Trafikpolitik Sct. Mariæ Skole

Trafikpolitik Mou Skole

Christianshavns skoles trafikpolitik

Uglegårdsskolens trafikpolitik

Dronninggårdskolens trafikpolitik Juni 2008

Trafikpolitik for Voldumegnens Friskole

Trafikpolitik Børnehuset Skattekisten og Lilleåskolen

Trafikpolitik Stolpedalsskolen

Krogårdskolens trafikpolitik

Trafikpolitik Hals Skole

Nordstjerneskolens trafikpolitik

SKOLEBESTYRELSEN - UGLEGÅRDSSKOLEN

Nørre Aaby Skole -skolens trafikpolitik

Trafikpolitik for Fællesskolen Nustrup-Sommersted

Nørhalne Skoles trafikpolitik

viceinspektøren i samarbejde med færdselskontaktlærer Klasselærere

Trafikpolitik Gl. Lindholm Skole

Smørhullets trafikpolitik

Trafikpolitik for Herskind skole & børnehus

Østervangs trafikpolitik

Brorsonskolens trafikpolitik

Brorsonskolens trafikpolitik

Ejsing skoles trafikpolitik (0. 7. klassetrin)

Formålet med skoles trafikpolitik er:

Trafikpolitik Gauerslund Skole

Mål for trafikpolitikken

Espergærde Skoles trafikpolitik - handlingsplan

Østskolen afd. Hylleholt trafikpolitik

Hylleholt Skoles Trafikpolitik

Hyllehøjskolens trafikpolitik

Næsbjerg Skoles trafikpolitik

Trafikpolitik for Højby Friskole

Generelt for hele distriktet

Trafikpolitik Filipskolen

Trafikpolitik. Askov-Malt Skole

Jejsing Friskoles trafikpolitik

Børnehaven Svalehusets trafikpolitik

Trafikpolitik Fjordskolen

Trafikpolitik for. Rådet for Sikker Trafik har erfaring med, at trafikpolitik på skolerne er et godt værktøj til at skabe mere sikker trafik.

Ørum Skoles Trafikpolitik

Ved krydsning af hovedvejen skal fodgængerfeltet altid anvendes (cyklister trækker over). Der er skolepatrulje, se herom nedenfor.

Solbjergskolens Trafikpolitik

Trafikpolitik Østskolen, Waldorfskolen

Trafikpolitik Dueholmskolen

SNEJBJERG SKOLES TRAFIKPOLITIK

Kristrup Skoles trafikpolitik

Emne Handling Tidsfrist Ansvarlig Opfordre til at elever går eller cykler til skole

Trafikpolitik Udarbejdet af Mørdrupskolens skolebestyrelse December 2011 Helsingør Kommune

Trafikpolitik Ulsted Skole

Trafikpolitik Frejlev Skole

Trafikpolitik for Haldum-Hinnerup Skolen

Trafikpolitik Lyngbjerggårdskolen

Trafikpolitik Skolen Ved Bülowsvej

Trafikpolitik Sebber Landsbyordning, Regnbuen og Sebber Skole

Nørrebro Park Skoles Trafikpolitik

Trafikpolitik Gandrup Skole

Trafikpolitik Lyngbjerggårdskolen

Trafik politik for Børnegården

Trafikpolitik Sofiendalskolen

Indholdsfortegnelse. Vildbjerg Skole. Side. Forord...1 Skolens trafikpolitik...2 På vej...3 Undervisning...6 Rollemodeller...10 Samarbejde...

Trafikpolitik Nibe Skole

Løgumkloster Distriktsskoles overordnede trafikpolitik

Trafikpolitik Ferslev Skole

Trafikpolitik for Haldum-Hinnerup Skolen

Trafikpolitik Vester Hassing Skole

Trafikpolitik Gammel Hasseris Skole

Farsø Skole trafikpolitik

FREDENSBORG SKOLES TRAFIKPOLITIK

Trafikpolitik Tofthøjskolen

Trafikpolitik Hedelyskolen. Hedelyskolens trafikpolitik

Trafiksikkerhed. En fælles opgave for skole og forældre. 10 gode grunde til at arbejde med trafikpolitik på skolen

Trafikpolitik Vadum Skole

Trafikpolitik Klostermarksskolen

10 gode råd om færdsel

Trafikpolitik Hedelyskolen. Hedelyskolens trafikpolitik

Trafikpolitik Byplanvejens Skole

Trafikpolitik Sønderholm Skole

Trafikpolitik Svenstrup Skole

Trafikpolitik Filstedvejens Skole

Korshøjskolens trafikpolitik

Trafikpolitik Herstedøster Skole

Forældrefolder. Trafikpolitik Hadbjerg Skole

Trafikpolitik Sulsted Skole

Transkript:

På vej - Trafikpolitik på Blåbjerg Friskole Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. Også på længere sigt, når eleverne bliver unge og voksne trafikanter. Handlingsplanen revideres hvert tredje år med nye mål og midler for en treårig periode. PÅ VEJ Blåbjerg Friskole vil på enhver måde medvirke til at forebygge og undgå trafikulykker på skolevejen. Det samme gælder ved arrangementer og ekskursioner i skolens regi. Emne Handling Tidsplan Ansvarlig Mindre morgenmylder Skolens holdning er, at det er vigtigt, at børnene lærer at færdes i trafikken ved at cykle eller gå i skole. Det giver bedre trafikanter, mindre trafikkaos og mere tryghed for alle. - Hvis det er nødvendigt at et barn skal køres i skole, skal barnet sættes af på parkeringspladsen ved skolen og selv gå det sidste stykke hen til deres klasseværelse. Emnet sættes på dagsordenen for forældremøder i Begynder, 1. og 2. klasse. Skoleleder og lærere i samarbejde med færdselskontaktlæreren Klasselærerne Forældrene orienteres om, hvor vigtigt det er, at børnene lærer at færdes på egen hånd På cykel til skole Blåbjerg Friskole anbefaler generelt, at børnene cykler til og fra skole, når barnet kan bevæge sig sikkert i trafikken. Skolevejen skal være øvet mange gange sammen med en forælder, før børnene kører på egen hånd. Husk cykelhjelmen!

Cykelhjelme Vi opfordrer alle lærere, elever og forældre til at bruge cykelhjelm. Skolen sikrer gode muligheder for opbevaring af cykelhjelm. Parkering af cykler Cykelskurene skal være i forsvarlig stand og med rigelig plads, så eleverne bruger dem. Pedellen På cykeltur med skolen Inden turen skal børnene instrueres i, hvordan man kører på tur som en stor gruppe: Før cykelture Klasselæreren primært eller anden lærer, hvis denne har ansvaret for en tur. På cykelture kører alle elever med cykelhjelm og trafikvest. De voksne bærer altid trafikveste, da de danner for- og bagtrop. Når en hel klasse cykler er der mindst to voksne med. Kør én og én, hold rækken Hold afstand og giv tydeligt tegn Op til 4 elever kan efter aftale med en lærer selv cykle til en aftalt destination, under forudsætning af at eleverne mindst går i 4. klasse og kører efter ovenstående regler.

På tur med skolen i øvrigt Klasserne orienteres på forhånd om, at alle har ansvar både for sig selv og hinanden, når de er på tur. - Inden turen orienteres børnene om evt. særlige steder eller forhold i trafikken, som de skal være opmærksomme på. Før udflugter Klasselæreren Cykellygter i den mørke tid Ved mørketid sætter vi fokus på lygter og reflekser. Emnet tages op hvert år, på lidt forskellige måder. Cykeleftersyn Vi afholder årligt cykel og lygteeftersyn. årligt Færdselskontktlærer i samarbejde med klasselærere og gerne politi. Skolebus Eleverne skal vente indenfor i skolegårdens busskur, indtil busvagten åbner porten, når bussen er ankommet. Busvagt Eleverne skal sidde ordentlig i bussen og må ikke stå og gå i bussen, mens den kører.

Færdselsundervisning i hele skoleforløbet Vi vil gøre undervisningen praktisk og nærværende med stor involvering af eleverne. Der igennem skal de rustes til at blive sikre og ansvarsfulde trafikanter. Færdselsundervisnings - fokus Yngste klasser; fodgænger/cyklen Mellemtrinnet; Cyklen; Ældste klasser; Repetition, samt attituder og holdninger- De ældste skal forholde sig løbende til trafik versus alkohol, ansvar hjem fra fest mm,. Lærere omkring de enkelte klasser planlægger fælles, hvem der har hvilket ansvar i samarbejde med færdselskontaktlæreren. Materialer til færdselsundervisning Skolen opbygger en basissamling af materialer til færdselsundervisningen. Det sker ved diverse møder. sikrer, at materialerne samt nye tilbud formidles til de øvrige lærere. Planlægning af undervisning Undervisningen skal være nært knyttet til praktiske øvelser og iagttagelser i trafikken. Færdselslære inddrages i årsplanen på alle klassetrin. Klasselærerne skal planlægge færdselsundervisning. Dette koordineres med de øvrige lærere i klassen. Gæster i undervisningen Vi opfordrer klasselærerne til at invitere gæster til undervisningen. s arbejdsopgaver står for koordination af undervisning, samarbejde med politiet, opdatering af kolleger vedr. materialer m.v. Til et lærermøde før sommerferien orienterer

kontaktlæreren om færdselsundervisning til skolens lærere og pædagoger: Formål, trinmål, gamle og nye materialer, muligheder for at integrere færdselsemner i anden undervisning osv. Maj/juni Gåprøve og cyklistprøver Kontaktlæreren vejleder klasselærerne i 5./6. klasse til forberedelse og afvikling af cyklistprøven, samt i 1. klasse om gåprøve. Skolebestyrelse Kontaktlæreren deltager i skolebestyrelsens møder, når der er relevante emner på dagsordenen. Skolebestyrelse Hvis jobbet som færdselskontaktlærer overtages af en anden, sørger den afgående for at overdrage materialer og oplysninger til den nye kollega. Kontaktlæreren opfordres til at tilmelde sig nyhedsbrev fra sikkertrafik.dk/nyhedsbrev. Ressourcer til færdselsundervisningen Skolen har en færdselskontaktlærer Skoleleder og skolebestyrelse Skolebestyrelsen sikrer årligt et til strækkeligt antal timer til kontaktlæreren. Opgavens indhold præciseres. Vi afsætter midler til at kontaktlæreren med 3-4 års mellemrum kan deltage på et af Rådet for Større

Færdselssikkerheds kurser for færdselskontaktlærere.

Rollemodeller Vi vil arbejde for, at lærere og forældre husker deres rolle som forbilleder i trafikken. Emne Handling Tidsplan Ansvarlig Skolen ansatte: Sikker kørsel Cykelhjelm P-pladsen Alle skolens ansatte forventes at overholde færdselsloven og signalere sikker og ansvarlig adfærd i trafikken. Det gælder i egne biler og på cykel. Biler parkeres på p-pladsen Skoleleder På cykelture med elever skal lærerne bruge cykelhjelm Forældre Fart Seler På forældremøder indgår skolen i en dialog om deres ansvar og rolle, som det gode eksempel. Afsætning Skolepatrulje inviteres til forældremøder. Skolen vil fra tid til anden lave kampagner, der gør opmærksom på problemstillinger. Materiale og argumenter findes på sikkertrafik.dk/skolepolitik. Skolens ældste elever: Store og små sammen forbilleder Skolen vil, gennem undervisningen og på andre måder, gøre de ældste elever opmærksom på, at de ofte fungerer som rollemodel for de mindre elever

Samarbejde Emne Handling Tidsplan ansvarlig Forældre Skolens undervisning i færdselslære bygger på forudsætninger, som eleverne har med hjemmefra. og ved skolestart klasselærere Ved forældremøder kan det drøftes, hvad skolen og forældrene kan forvente af hinanden. Forældrene mindes om, at de skal lære børnene at cykle sikkert, og de skal vedligeholde børnenes cykler. Politiet Skolen har en fast betjent, som deltager i samarbejdet og i undervisningen. Årsplan udarbejdes i maj. hvert forår - Så vidt muligt, deltager betjenten i undervisningen i: Begynder -kl. (gå-prøve) 2. kl. (den lille cyklistprøve) 4.kl. (cykling i trafikken) 6. kl. (cyklistprøven) - er bindeled til politiet og sikrer at kontakten er etableret. Den enkelte klasselærer følger selv op med konkrete aftaler. - fungerer som kontaktperson i forhold til eventuelle nye politibetjente m.h.t. velkomst og praktisk introduktion til

skolen. Politiet er med ti at vurdere skolevejens farlighed, Skolens ledelse tager kontakt til politiet mindst hvert andet år, for en revurdering af skolevejene. Her drøftes også andre relevante sager. inviteres. skoleleder Kommunen står for videreformidlingen af materiale om reflekser, skolestart m.m. v. skolestart Elevråd Elevrådet kan inddrages i kampagner i løbet af skoleåret. i samarbejde med kontaktlærer for elevrådet.