Regeltest C Nye spilleregler pr. 1. juni 2010 udarbejdet af DU s kompetencegruppe - regelansvarlig Johnny Tauman

BLÅ 30 skal udføre et straffekast. Hvad skal du være opmærksom på?

ELITE-regeltest A og B samt Regeltest C til Styregrupperne samt kredse og distriktsforbund august 2010

Regelspørgsmål Beach Handball Test din viden om reglerne i beach handball her. Se spørgsmål, og svar på efterfølgende slide.

I denne test kan der godt være mere end et rigtigt svar i hvert spørgsmål

Regelspørgsmål Beach Handball

Regel 16 Personlige straffe og holdstraffe

Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt

FLØJT FLØJT. BEMÆRK Når dommeren har givet signal til nyt opgiverkast, kan en godkendt målscoring ikke annulleres. Hvornår er der målscoring

Nye spilleregler 2010

Den vigtigste regel er dog:

Hvilket af nedenstående kriterier indgår IKKE i vurderingen af en mulig 'bremse et lovende angreb'-forseelse?

Spilforståelse / regel 8 sæson

Den vigtigste regel er dog: anvendelsen af den sunde fornuft.

KFD Teorimesterskab 2013

Below water no one can hear you scream...

Regel 1 Håndboldbanen

Dimension: Håndboldbane (minimum 18 x 36 meter). For U10 og yngre spilles på tværs af håndboldbane

Spilleregler for DAI Indefodbold Til små mål og med bander

Spillereglerne tilhører DANSK HÅNDBOLD FORBUND og må ikke affotograferes, fotokopieres eller på anden måde mangfoldiggøres.

SPILLEREGLER Smurfit Kappa Cup Juleturneringen - små mål (håndbold mål)

Hvad er betingelserne for at måtte spærre en modspiller vejen til bolden med kroppen?

ALT OM HÅNDBOLD. Lasse Vejlø, Mathias Nielsen, Jonas Gade og Mick Ørum

VB står for Venstreback, PL for Playmaker, 1:e for Kontra 1. bølge osv.

Udviklingsdelen: I udviklingsdelen er der 19 forskellige punkter/områder at evaluere på. Hvert punkt kan give fra 1 til 5.

DBBF C-dommerkursus. Jonstrup

VELKOMMEN TIL UDVIKLERMØDE I KREDS 5

I denne menu taster man data på kampen. Dette inkluderer scoringer, advarsler og andre hændelser på kampen.

SKOLEREGLER VERSION Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR.

Momenti Beach Cup Program U-16 og U-18

DBU Lolland-Falster. Spilleregler m. v.

Futsal i DGI. Futsalregler for voksne (U13 og op efter) Mere information

Below water no one can hear you scream... Dommerkursus

Ændringer og præciseringer i fodboldloven pr. 1. juli 2019.

Canal Digital Ligaens guide til statistiktageren

Ændringer og præciseringer i fodboldloven pr. 1. juli 2017.

Program Momenti Beach Cup

Vejledende forklaringer til dommerevalueringsskemaet gældende for HRØ sæsonen

DBBF C-dommerkursus. Registrering Program. Velkomst

Manual for TIDTAGERE OG SEKRETÆRER DANSK HÅNDBOLD FORBUND 1

Internationale Flag Football Regler 2003 EFAF. Dansk udgave

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Transkript:

Regeltest distriktsforbund, region og kredse august 2016 Der må ikke skrives på opgavearket, og spørgsmålene skal indsamles efter brug

1 2 3 4 5 6 7 RØD 6 har fået sin første udvisning 22:12 for usportslig opførsel. 22:30 gestikulerer RØD 6 på en usportslig måde fra bænken mod dommerne, da han er meget utilfreds med en kendelse. Dommerne laver Time Out. Hvorledes skal RØD 6 straffes? Ny 2 minutters udvisning. Yderligere en RØD spiller ud i resttiden. RØDT er fuldtalligt 26:12 RØD 4 modtager bolden stående på begge fødder. Han løfter venstre fod, og sætter den til gulvet. Herefter løfter han højre fod, og sætter den hen til den venstre. Nu foretager han et hop med dobbelt afsæt og kaster bolden mod mål. Hvor mange skridt har RØD 4 taget? 2 3 4 HVID 8 skubber til RØD 7, hvorefter RØD 7 spytter demonstrativt på gulvet lige foran HVID 8. HVID 8 får en udvisning. Hvad skal der ske med RØD 7? 2 minutters udvisning Intet Diskvalifikation HVID 5 vil studse bolden til HVID 9. RØD 2 står stille foran HVID 9, da bolden rammer RØD 2 lige under knæet og ender hos RØD 7. Korrekt dom? Intet Frikast til HVIDT Frikast til RØDT RØD 4 blokerer et langskud fra HVID 15. Derefter rammer bolden loftet over målfeltet. HVID official A lægger det grønne Team Time Out kort foran tidtageren, da RØDT s målmand står med bolden i hænderne. Korrekt dom? TTO til HVIDT. Spillet genoptages med et indkast til HVIDT efter TTO TTO en skal afvises. Der fortsættes med et målkast til RØDT TTO til HVIDT. Spillet genoptages med et frikast til HVIDT efter TTO HVID 7 får en udvisning 22:44 for at faste RØD 5 i længere tid. Inden dommerne får fløjtet spillet i gang igen, viser HVID 7 på vej ud af banen med store fagter, at han er meget utilfreds med dommernes kendelse. Hvornår er HVIDT igen fuldtalligt? 28:44 24:44 26:44 Målmand RØD 1 er med oppe i angrebet, da RØDT mister bolden. HVID 9 samler bolden op. RØD 1 løber hen og faster HVID 9, der, mens RØD 1 stadigvæk er fast i ham, formår at dreje sig rundt og scorer i det tomme mål. Korrekt dom? Mål til HVIDT. Diskvalifikation af RØD 1 Diskvalifikation. Yderligere en RØD spiller ud i resttiden. RØDT er fuldtalligt 24:30 Mål til HVIDT. Udvisning til RØD 1 Ny 2 minutters udvisning. Yderligere en RØD spiller ud i resttiden. RØDT er fuldtalligt 24:30 Straffekast til HVIDT. 1

8 9 10 11 12 RØD 5 er i kontraangreb. Da RØD 5 når ca. 2,5 meter indenfor frikastlinjen, sætter han af, og hængende i luften klar til at afslutte mod mål får RØD 5 helt u- forberedt et lille skub i ryggen af HVID 7, så han fuldstændig mister kropskontrollen, men RØD 5 får alligevel kastet bolden i mål. Korrekt dom? 2 minutters udvisning til HVID 7 og mål til RØDT Diskvalifikation af HVID 7 og straffekast til RØDT Diskvalifikation af HVID 7 og mål til RØDT Dommer A ønsker en gulvaftørring og laver Time Out samtidig med, at HVIDT er i kontra, hvor HVID 5 befinder sig i en oplagt scoringsposition med bolden under kontrol. Det officielle tidtagningsanlæg viser 29:47, og RØDT fører 27-26. Hvordan skal spillet genoptages? Med et frikast til HVIDT Med et straffekast til HVIDT Dommer A og B skal gå sammen for at træffe en fælles afgørelse i situationen RØD 9 skal udføre et frikast, efter spilletiden er udløbet. Her rammer RØD 9 den stillestående forsvarsspiller HVID 6 direkte i ansigtet. Hvad skal der ske? 9 og frikast til HVIDT 9. Kampen er slut 9 samt straffekast til HVIDT RØD 7 er blevet skadet på banen. RØD official B løber uden tilladelse fra dommerne på banen for at tilse RØD 7. Tidtageren fløjter og stopper tiden. På det tidspunkt er HVID 6 i en oplagt scoringsposition. Hvad er den korrekte dom? official B og straffekast til HVIDT official B og frikast til HVIDT Advarsel til RØD official B og straffekast til HVIDT HVID målmand har reddet et skudforsøg og sætter bolden i spil. Herefter går han om bag ved eget mål for at indtage væske fra en vandflaske. Hvad skal dommerne gøre? Intet Lave Time Out og få HVID målmand på banen igen. Starte op med et frikast til RØDT Lave Time Out. Advarsel til HVID målmand og frikast til RØDT

13 14 15 16 17 18 RØDT er i angreb, da dommerne viser forvarselstegnet. Da RØDT har lavet 5 afleveringer, forsøger RØD 5 at komme til afslutning, men han tackles af HVID 3, hvilket gør, at dommerne dømmer frikast til RØDT. Hvor mange afleveringer har RØDT så tilbage, inden de skal afslutte? 1 2 0 Da der er spillet 59:32, ender bolden ude i RØDT s udskiftningsområde. HVID 3 vil tage et hurtigt indkast. For at forhindre det triller RØD 6 med foden bolden ind under stolene, så HVID 3 ikke kan få fat i den. Hvad er den rigtige kendelse? Udvisning til RØD 6 Indkast til HVIDT 6 Indkast til HVIDT. 6 Straffekast til HVIDT RØD 10 idømmes en 2 minutters udvisning. På vej ud af banen spytter han efter den ene af dommerne dog uden at ramme dommeren. Hvad skal der ske? Endnu en udvisning til RØD 10. RØDT reduceres med 1 spiller i 4 minutter 10. RØDT reduceres med 1 spiller i 4 minutter 10. RØDT reduceres med 1 spiller i 2 minutter RØD 7 løber i en hurtig kontra. HVID 11 er lige bagefter, og netop da RØD 7 afslutter mod mål, giver HVID 11 ham et skub i ryggen. RØD 7 lander på trods af skubbet med delvis kropskontrol, og bolden går i mål. Den rigtige kendelse? Diskvalifikation af HVID 11 og mål til RØDT Udvisning af HVID 11 og straffekast til RØDT Udvisning af HVID 11 og mål til RØDT RØD 11 modtager bolden fra RØD 7 og ligger an til et hopskud, da HVID 2 begår et frikast med et hårdt slag på kroppen af RØD 11. Hvilken straf skal HVID 2 have? Advarsel til HVID 2 2 minutters udvisning af HVID 2 Diskvalifikation af HVID 2 Alle spillere fra HVIDT står korrekt placeret ved frikastlinjen, da HVID 14 skal udføre et frikast. Her laver HVID 14 en dribling, hvorefter han afleverer til HVID 9, der scorer på et flot langskud. Den rigtige kendelse? Nyt frikast til HVIDT med fløjt for genstart Frikast til RØDT Mål til HVIDT

19 20 21 22 23 24 Dommerne har vist forvarselstegnet mod HVIDT. Da de har lavet 6 afleveringer, og HVID 6 skal til at afslutte på et hopskud ude ved frikastlinjen, så laver RØD 3 en forseelse til en udvisning mod HVID 6 for et skub mod en springende spiller. Hvad skal der så ske? Frikast til HVIDT. HVIDT har 1 aflevering tilbage Frikast til HVIDT. Forvarselstegnet er nede igen Frikast til HVIDT. HVIDT skal afslutte direkte på frikastet Der er straffekast til HVIDT. Efter banedommeren har fløjtet for kastets udførelse, kaster HVID 5 bolden direkte i hovedet på den stillestående målmand RØD 16. Korrekt dom? Målkast til RØDT. HVID 5 diskvalificeres. Målkast til RØDT. HVID 5 diskvalificeres. Frikast til RØDT. 59:28 laver RØD 5 en voldsom forseelse, da han skubber HVID 7, der er oppe i et hopskud ude ved frikastlinjen, på en sådan måde, at HVID 7 fuldstændig mister kropskontrollen og lander direkte ned på ryggen foran RØD 5 og RØD 7. Inden dommerne får stoppet tiden, står den på 59:30. Hvad skal der ske? 5 samt frikast til HVIDT. Spillet sættes i gang igen ved tiden 59:30 5 samt straffekast til HVIDT. Spillet sættes i gang igen ved tiden 59:30 5 samt frikast til HVIDT. Tiden korrigeres, så den kommer til at stå på 59:28, da forseelsen skete der HVIDT er i angreb, da dommerne viser forvarselstegnet. Da HVIDT har lavet 5 afleveringer, dribler HVID 4 flere gange med bolden for at komme forbi RØD 7, hvorefter han spiller bolden videre til HVID 6, som scorer fra en hel fri position midt for mål. Hvad skal der dømmes? Mål til HVIDT Frikast til RØDT Frikast til HVIDT, der så kun har en aflevering tilbage Dommer A, der er banedommer, fløjter frikast til HVIDT og udvisning af RØD 11. Dommer B fløjter straffekast til HVIDT og advarsel til RØD 11. Den rigtige kendelse bliver? Udvisning af RØD 11 og straffekast til HVIDT Dommerne skal gå sammen og finde en fælles afgørelse Udvisning af RØD 11 og frikast til HVIDT Hvem kan deltage i lodtrækningen før en håndboldkamp? Kun de officials, der er Alle, som er tilknyttet Alle, som er påført påført kortet et kortet

25 26 27 28 29 30 RØDT er i angreb. RØD 8 modtager bolden i luften. Han lander på højre fod og sætter så venstre fod til gulvet. Herefter sætter han af på begge fødder, lander på højre og sætter venstre fod i gulvet. Til sidst sætter han af på venstre fod og lander på højre fod og kaster bolden i mål. Hvor mange skridt har RØD 8 taget? 2 3 4 Kan dommerne annullere et mål efter fløjt for et opgiverkast? Nej Ja Ja, hvis der er et tydeligt hul i nettet RØD 2 er udvist i 2 minutter. Efter 1 minut sender official A ham atter på banen. Før tidtageren når at fløjte, tager RØD 2 en oplagt målchance fra HVIDT, da han stopper en aflevering frem til HVID 4. Korrekt kendelse? Straffekast til HVIDT og en ny 2 minutters udvisning til RØD 2 Straffekast til HVIDT og ny 2 minutters udvisning til RØD 2. Yderligere reducering med en RØD spiller i resttiden af den første udvisning Straffekast til HVIDT. Diskvalifikation af RØD 2. Yderligere reducering med en RØD spiller i resttiden af den første udvisning Kan en spiller totalt set gøre sig skyldig i 8 udvisningsminutter til sit i en håndboldkamp? Ja Nej Kun hvis den sidste udvisning laves indenfor de sidste 30 sek. af kampen Hvor må den først stol/plads i udskiftningsområdet være placeret? 3,5 meter fra 3,5 meter fra 4,5 meter fra midten midterlinjen tidtagerbordet RØD 7 spiller venstre fløj. For at opnå et bedre tilløb bemærker dommerne, at RØD 7 for anden gang i kampen træder udenfor banen for at starte sit tilløb, inden han ca. 1 meter inde på banen modtager bolden i høj fart. Korrekt dom? Korrektion af RØD 7. RØDT starter op med bolden igen Frikast til HVIDT samt advarsel til RØD 7 Frikast til HVIDT