GateGPRS 3.1 Dataopsamler for BrunataNet installationer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "GateGPRS 3.1 Dataopsamler for BrunataNet installationer"

Transkript

1 GateGPRS 3.1 Dataopsamler for BrunataNet installationer Userguide montering og betjening DK-QB / Brunata er en 100 % danskejet virksomhed, som i snart 100 år har målt og afregnet forbrug af varme, vand og el i danske og udenlandske ejendomme. Vores udstyr og ekspertise skaber et præcist og fair grundlag for fordeling af udgifter efter individuelt forbrug. Og samtidig giver vores fjernaflæsning og online-løsninger en indsigt i eget forbrug, der kan medføre bedre udnyttelse af energi og ressourcer. Brunata er kvalitetssikret og opfylder DS/EN ISO 9001 og

2 Userguide montering og betjening Side 2 / 17 Indhold 1. Introduktion Komponenter i Brunatas RS485 Netværk Kompabilitets-matrix Komponentliste Installation Forbindelse til strøm Test af installationen Bekræftelse af, at GateGPRS kan forbinde med GSM/GPRS-netværket Bekræftelse af, at GateGPRS kan se alle de forbundne GateReceivers Bekræftelse af, at GateGPRS kan sende data til Brunatas database Problemløsning Registrering af komponenter i netværket Tekstbesked kommandoer Statusdioder og On/OFF knap Komponentlisten skal udfyldes af servicetekniker/montør og sendes til Brunata... 17

3 Userguide montering og betjening Side 3 / Introduktion En GateGPRS anvendes til fjernaflæsning af en GateReceiver i BrunataNet. GateGPRS er en boks, der opsamler data fra en GateReceiver og sender disse måledata videre til Brunatas databaseserver via GSM-nettet. GateGPRS en indsamler data fra en eller flere tilsluttede GateReceivers. GateGPRS kan bruges alle steder, hvor der er dækning på GSM-nettet, hvor GSM-nettet supporterer GPRS og SMS er tilgængelig. 2. Komponenter i Brunatas RS485 Netværk Dette kapitel beskriver de mest almindelige komponenter, der kræves for at opbygge et BrunataNet-dataindsamlingsnetværk baseret på en GateGPRS-enhed. GateGPRS-boks med en GateReceiver Strømkilde strømforsyning Supplerende GateReceivers (valgfrit, anvendes hvis et større område skal dækkes) Brunata RS485-kabler (valgfrit, anvendes hvis mere end én receiver er tilsluttet) Tilslutningsboks (valgfrit, anvendes hvis kablet har brug for at være langstrakt eller splittet)

4 Userguide montering og betjening Side 4 / Kompabilitets-matrix Dette afsnit opsummerer, hvordan de to nyere versioner af GataGPRS kan forenes med de mest almindelig anvendte Brunata-netværkskomponenter. GateGPRS V2 GateGPRS V3 GateReceiver V1 Kompatibel Kompatibel GateReceiver V2 Kompatibel Kompatibel GateReceiver V3 IKKE kompatibel Kompatibel Futura + Series V1 Kompatibel Kompatibel Futura + Series V2 Kompatibel Kompatibel Futura + Series V3 Kompatibel Kompatibel Select WMBus meters IKKE kompatibel Kompatibel Listen er ikke udtømmende. Kontakt derfor venligst dit nærmeste Brunata-kontor for mere information. 2.3 Komponentliste Det er vigtigt, at serviceteknikeren udfylder BrunataNet-komponentlisten sidst i denne installationsvejledning herunder ID nr. og adresse - samt indsender den til Brunata. Komponentlisten er forudsætningen for at komponenterne registreres i WebBill, og at den pågældende GateGPRS-boks kan lokaliseres til det sted, den er monteret. 3. Installation Dette afsnit beskriver installationsproceduren for GateGPRS-enhed. 3.1 Krav til SIM-kortet SIM-kortet skal opfylde følgende krav: GSM/GPRS/SMS. PIN-kode skal være slået fra. For nogle lande kan GPRS-enheder bestilles med en SIM-kortinstallation. Konsulter venligst PSI (Brunatas tekniske support), hvis du er i tvivl, og bekræft under alle omstændigheder, om kortet er installeret. Ansvarsfraskrivelse: Brunata kan ikke holdes ansvarlig for tyveri og/eller misbrug af SIM-kortet.

5 Userguide montering og betjening Side 5 / 17 Vigtigt: Husk, at ved brug af dansk SIM-kort i udlandet skal det pågældende lands telefonoperatør understøtte GPRS-roaming. Montering af SIM-kort Såfremt enheden er leveret uden SIM-kort, skal SIM-kortet sættes i inden enheden tages i brug. GateGPRS kan åbnes ved at fjerne de fire skruer i låget og derefter løfte låget. Herefter sættes SIM-kortet i med det afklippede hjørne i øverste venstre side og chippen vendt ned mod printet. Efter SIM-kortet er korrekt indsat, og dækslet på GateGPRS er lukket, tændes der for GateGPRS. Lyser den grønne statusdiode, er GateGPRS på GSM-nettet. SIM-kort GateGPRS bruges til overførsel af måleraflæsninger til Brunatas servere. For at GateGPRS skal virke, skal APN, login og adgangskode sættes op, så det virker sammen med SIM-kortets operatør. Dette gøres ved at sende nogle sms-kommandoer til GateGPRS. Nedenfor er vist et eksempel for Brunatas standard, Telenor-forbindelse SIM-kort: Tekstbeskedkommando: dokfaw gprs_apn websp.cxn Hvis din operatør kræver et brugernavn, kan nedenstående bruges: dokfaw gprs_username [dit brugernavn]

6 Userguide montering og betjening Side 6 / 17 Hvis din operatør kræver en adgangskode: dokfaw gprs_password [dit kodeord] Boksen vil bekræfte, hver besked du sender. For mere information omkring at sende konfigurationskommandoer som tekstbeskeder til GateGPRS, se da venligst afsnit 6, Tekstbeskedkommandoer. 3.2 Kabler Kabler er en meget vigtig del af ethvert Brunata RS485-netværk. Man opnår kun bedst mulig funktion, hvis kablerne er tilfredsstillende. Kabeltype Brunata leverer et testet og godkendt RS485-kabel, der matcher farvekoder på stikkene og dermed gør installationen og fejlfinding ligetil. Endvidere har kablet den optimale modstand og kapacitet for Brunatas RS485-netværk. Brugen af et standardkabel er et must. Kabelværktøj Det anbefalede værktøj til at sætte kabler på plads er Krone LSA-Plus.

7 Userguide montering og betjening Side 7 / 17 Kabeleksempler Eksempel på gode kabler Eksempel på forkerte kabler Eksemplet til venstre viser gode kabler, der sikrer pålideligheden af forbindelsen mellem komponenterne i netværket. Eksemplet til højre blev taget under fejlfinding af en ikke-fungerende installation. Resultatet af at bruge forkerte farver (fra installatørens side) var, at jord-og signalledninger blev byttet om på en af modtagerne således, at hele netværket blev deaktiveret. Desuden undlod installatøren at bruge kabelværktøjet (Krone LSA-Plus) og brækkede derfor stik, hvilket resulterede i upålideligt strømflow. Vigtigt: Kabler er en meget vigtig del af enhver Brunata-installation og monteringen af disse er af stor vigtighed. 3.3 Placering GateGPRS skal placeres således, at den har god forbindelse til GSM-nettet og Brunatas trådløse netværk. Dette opnås ved at overholde følgende regler: GateGPRS bør altid placeres længst muligt væk fra et hjørne og aldrig tættere på end 30 centimeter. Der vil ske en markant forbedring i modtagelsesforholdene, hvis boksen flyttes 30 til 50 centimeter fra et hjørne. Flyttes GateGPRS længere end 50 centimeter fra et hjørne, vil forbedringen i modtagelsen ikke være markant bedre. GateGPRS bør monteres så højt oppe som muligt. GateGPRS må ikke placeres i et lukket metalskab, da dette vil forringe modtagelsen for både måleren og GPRS en. GateGPRS bør ikke placeres ved siden af et køleskab eller andre skabe med store metalflader, idet disse kan blokere radiotelegrammerne fra målerne. GateGPRS bør ikke placeres tættere på en måler end to meter. Monteres GateGPRS tættere på en transmitterende måler end to meter, skal det tjekkes om målerens signal modtages af GateGPRS en.

8 Userguide montering og betjening Side 8 / 17 Min. 30cm Min. 30cm GateGPRS 3.4 Montering Under låget på GateGPRS er der 4 monteringshuller, hvorigennem GateGPRS kan skrues fast på en plan væg. Disse huller er markeret med gule pile nedenfor. Hullerne til at skrue låget fast er markeret med blå pile.

9 Userguide montering og betjening Side 9 / Forbindelse til strøm Der er to forskellige GateGPRS-versioner tilgængelige: En der kan få strøm fra 230 V lysnet, og en der forsynes med strøm fra indbygget strømforsyning. Det er to forskellige versioner og de er bygget med forskellige hardwarekomponenter. Identificer venligst den type enhed du skal installere, og følg de tilsvarende instruktioner. Kontakt venligst PSI hvis du er tvivl! Forbindelse til et 230 V lysnet GateGPRS kræver et 230 V lysnet til 24 V DC strømforsyning. Denne strømforsyning skal købes separat fra Brunata. Strømforsyningen er designet til at blive indsat i netværket i serier, på samme måde som GateReceivere er forbundet. Når strømmen er slået til, vil GateGPRS automatisk starte.

10 Userguide montering og betjening Side 10 / 17 Batteriforbindelse GateGPRS får strøm fra et 4,8 V NiMH-batteripakke, som placeres inde i GateGPRS-boksen og som forbindes via et 2-benet Molex-stik. Molex-forbindelsen er markeret med en gul cirkel. Opladning GateGPRS kræver en speciel oplader, som kan bestilles fra Brunata. Denne oplader er i stand til at oplade GateGPRS direkte eller ved hjælp af en separat batteripakke. Forbindelsen til at oplade GateGPRS er markeret med en gul cirkel, mens forbindelse til at oplade en ekstra batteripakke er markeret med en rød cirkel (se nedenfor).

11 Userguide montering og betjening Side 11 / 17 Batteriet genoplades ved at forbinde opladeren til stikket i siden af GPRS-boksen. Følgende billeder viser en korrekt forbindelse af GateGPRS til en ekstra batteripakke og direkte opladning af GateGPRS.

12 Userguide montering og betjening Side 12 / 17 GateGPRS fungerer IKKE mens den lader op! Holdbarhed Med en fuldt opladet, frisk batteripakke kan GateGPRS holde strøm i 1-2 dage. Efter konfigurationen af installationen Efter at have fuldført en installation skal konfigurationsinstillingerne af GateGPRS en bekræftes. Det skal bekræftes at udbyders APN angivelse-, brugernavn og kodeord er indstillet korrekt, at GateGPRS har det korrekte datasamlingsinterval, og at GateGPRS kan få forbindelse til alle GateReceivers. Følgende kommandoer kan benyttes: dokfaw gprs_apn dokfaw gprs_username dokfaw gprs_password dokfaw transfer_delay dokfaw units 4. Test af installationen Efter Brunatas netværk er installeret, skal det testes og verificeres. Verifikationsprocessen indeholder følgende trin: Bekræft, at GateGPRS kan forbindes med GSM/GPRS-netværket Bekræft, at GateGPRS kan se alle Gatereceivers, som har forbindelse Bekræft, at GateGPRS kan sende data til Brunatas database

13 Userguide montering og betjening Side 13 / Bekræftelse af, at GateGPRS kan forbinde med GSM/GPRS-netværket Send følgende besked til GateGPRS efter den har været i gang i cirka 5 minutter: dokfaw signal Svaret vil indeholde den aktuelle RSSI-værdi, GPRS-status og operatøren. GPRS-status bør være forbundet. 4.2 Bekræftelse af, at GateGPRS kan se alle de forbundne GateReceivers Ved at sende følgende tekstbeskedkommando til GateGPRS kan man tjekke om alle GateReceivers er fundet: dokfaw units Svaret vil indeholde alle GateReceiver enheder som GateGPRS kan finde. Du bør vente mindst 5 minutter efter opstart, før du tjekker efterspørgere modtagere, ellers er det muligt at listen vil være ufuldstændig. Hvis du ikke kan se alle modtagere, kan du prøve at gennemtvinge et dataupload ved at sende dokfaw uploadnow. Få minutter efter kan du sende dokfaw units igen og se alle dine modtagere. 4.3 Bekræftelse af, at GateGPRS kan sende data til Brunatas database Ved at sende følgende tekstbeskedkommando til GateGPRS kan du sikre at data kan uploades til Brunatas database: dokfaw uploadnow Svaret vil først være attempting upload, result follows (forsøger upload, resultatet følger). Efter dataindsamlingen er færdig, vil GateGPRS rapportere tilbage med et ok eller fejl. Dette kan tage flere minutter, afhængig af antallet af GateReceivers som du søger at forbinde med. 5. Problemløsning Før du kontakter teknisk support, følg da venligst følgende trin for at løse dine problemer. Sluk og tænd for enheden ved at frakoble enheden fra lysnettet, og tilslut den derefter igen. Check GateGPRS-statusdioderne og kontrollér at de blinker i den rigtige rækkefølge, som vist i punkt 7. Hvis den gule statusdiode blinker, kan GateGPRS ikke levere målertelegrammerne til Brunatas databaseserver. Dette kan enten skyldes en dårlig GateGPRS-forbindelse eller at ingen af modtagerne er synlige for GateGPRS. Sørg venligst for at SIM-kortet er indsat korrekt og at

14 Userguide montering og betjening Side 14 / 17 GPRS- APN, -kodeord og -brugernavn er konfigureret korrekt! Herefter skal du sikre at boksen kan se de forbundne GateReceivers. Hvis problemet fortsætter, kontakt da Brunata/PSI! 6. Registrering af komponenter i netværket For at kunne overvåge netværket er det vigtigt, at alle komponenter registreres i Brunatas netværk. I det medfølgende skema, BrunataNet, komponentliste, noteres ID-numrene på GateGPRS og GateReceiverne, samt hvor de er placeret i bygningen. På bagsiden kan der evt. tegnes en skitse over, hvordan nettet er sat sammen. Skemaet afleveres til Brunata, som derefter sørger for at komponentdata tastes ind i Brunata WebMon. 7. Tekstbesked kommandoer Der er flere sms-kommandoer, der kan bruges til at konfigurere eller forespørge GateGPRS for dens status eller indstillinger. Til GateGPRS findes der en række kommandoer, som kan sendes via SMS. Sms en skal indeholde følgende 3 parametre adskilt med et mellemrum: [Password] [sms-kommando] [værdi] Til at forespørge på GateGPRS nuværende indstilling skal tekstmeddelelsen bestå af følgende 2 parametre adskilt af et mellemrum: [Password] [sms-kommando] Kodeordet er lige nu dokfaw En komplet liste over de tilgængelige kommandoer kan findes i følgende tabel:

15 Userguide montering og betjening Side 15 / 17 Tekst/SMS-kommando uploadnow transfer_delay reboot uptime units module_id meters gprs_apn gprs_username gprs_password signal Beskrivelse GateGPRS går i gang med at hente nye data fra GateReceiver og vil derefter sende dem til Brunatas databaseserver via GPRS. Setup-parametre der bestemmer hvor ofte GateGPRS indsamler data fra de tilsluttede GateReceivers og sender aflæsninger til Brunata Webmon. Argumentet er angivet i sekunder er en standard konfiguration, hvor GateGPRS uploader to gange dagligt. Brug kun lavere værdier, hvis det er et krav fra en kundekontrakt, da lavere værdier overfører flere data og derved lægger større pres på Webmon.* Genstarter GateGPRS Antal minutter GateGPRS har kørt En liste over GateReceivere, som GateGPRS har fundet GateGPRS-serienummer *** Frarådet *** Brug WebMon istedet Opsætningsparametre, som bestemmer, hvilke APN GateGPRS skal bruge, når den sender data Opsætningsparametre, som bestemmer hvilket brugernavn GateGPRS bruger, når den søger adgang til GPRS-netværket Opsætningsparametre, som bestemmer hvilken adgangskode GateGPRS bruger, når den søger adgang til GPRS-netværket Returnerer RSSI-værdien af GSM-forbindelsen, tilslutningsstatus for GPRS en og operatøren *Værdier gemmes i GateGPRS Vigtigt: RSSI-værdier er altid negative, hvorfor jo lavere værdier der er, jo bedre vil forbindelsen være. RSSI-værdier lavere end minus 80 anses normalt som ustabile, og de fleste installationer bør sigte mod en RSSI-værdi på omkring minus 60 eller lavere. Eksempel: Hvis man ønsker at forespørge GateGPRS for dens nuværende APN-indstilling, kan kommandoen "dokfaw gprs_apn" anvendes. Boksen vil derefter returnere den aktuelle indstilling. I tilfælde hvor APN har behov for at blive ændret til Brunatas standard indstilling, Telenor-forbindelse SIM-kortet, kan følgende anvendes: "dokfaw gprs_apn websp.cxn". Boksen vil bekræfte den nye indstilling. 8. Statusdioder og On/OFF knap I bunden af GateGPRS er der to statusdioder, som viser, hvilken status GateGPRS er i. Til højre for de to statusdioder er der en lille trykknap, som kan aktiveres med fx en blyant.

16 Userguide montering og betjening Side 16 / 17 Statusdioder Trykknap ON/OFF Statusdioder Tastetryk Beskrivelse Slukket Kort tryk Hvis GateGPRS er i sleepmode, vil den grønne diode begynde at blinke. Der vil ikke ske noget hvis GateGPRS ikke er slået til. Langt tryk Tænder GateGPRS Tændt Langt tryk Slukker GateGPRS Grøn statusdiode Beskrivelse Gul statusdiode Beskrivelse Blinker Grønne blink betyder, at GateGPRS søger efter GSM-net Tændt 1 kort blink Indikerer at GateGPRS har fundet GSM-nettet 2 korte blink Indikerer at en aktiv GPRS-dataforbindelse er åben Slukket Modulet er enten slukket eller i sleep-mode Slukket Blinker Der sendes måledata til Brunatas databaseserver Modulet er enten slukket, i sleep-mode eller der ventes på næste programgennemløb Har ikke fundet nogen GateReceiver, eller det har ikke været muligt at sende måledata ind til Brunatas databaseserver Efter 3-5 minutter vil GateGPRS slukke for statusdioderne: Dels for at spare strøm,dels for ikke at tiltrække sig opmærksomhed fra andre personer, hvis den er opsat et offentligt sted. Med et kort tryk (under 1 sekund) på knappen til højre for statusdioderne kan statusdioderne igen aktiveres, hvorved det igen vises, hvilken status GateGPRS er i. Hvis statusdioderne ikke tænder ved et kort tryk på knappen, så betyder det, at GateGPRS enten er slukket, eller at der ikke er strøm til den. Når der tilsluttes strøm, vil GateGPRS automatisk gå i gang. Bemærk venligst, at for 3.xx softwareversioner kan du risikere at tænd-/slukknappen ikke fungere som forventet. GateGPRS vil kun slukke hvis du trykker på knappen med et langt tryk, mens GateGPRS er i sleep-mode. Hvis der benyttes et langt tryk under dataindsamlingen, vil LED-grænsefladen blive deaktiveret indtil du genstarter. Dette kan være meget ubelejligt for batteridrevne enheder og du rådes derfor til at fjerne batteriforbindelsen eller tilslutte batteriopladeren til en strømafbryder, før GateGPRS slukkes.

17 Komponentlisten skal udfyldes af servicetekniker/montør og sendes til Brunata BrunataNet, komponentliste Tlf.nr. Systemnr. Side af Installationsdato * ID-nr. / Serienr. Adresse Netværkslokation Kommentarer * = Komponenttype: G = GateGPRS L = GateLAN N = GateReceiver Navn på servicetekniker: Tlf.nr.: Dato:

BrunataNet GateGPRS med fast strømforsyning

BrunataNet GateGPRS med fast strømforsyning BrunataNet GateGPRS med fast strømforsyning Installationsvejledning Version 1.1 QB10.1468 / 19.08.2011 Brunata a/s er et 100 % danskejet selskab. Vi har mere end 90 års erfaring med udvikling og fremstilling

Læs mere

BrunataNet Converter HG + til HGQ / S / W / HGP-SIV

BrunataNet Converter HG + til HGQ / S / W / HGP-SIV BrunataNet Converter HG + til HGQ / S / W / HGP-SIV Monteringsvejledning Udgave.0 QB0.469 /8..009 Brunata a/s er et 00 % danskejet selskab. Vi har mere end 90 års erfaring med udvikling og fremstilling

Læs mere

Manual KlimaC SMS Box. Dioder for fjernbetjening skal pege mod varmepumpen (afstand 6 m.)

Manual KlimaC SMS Box. Dioder for fjernbetjening skal pege mod varmepumpen (afstand 6 m.) Manual KlimaC SMS Box Dioder for fjernbetjening skal pege mod varmepumpen (afstand 6 m.) Opstart Isætning af SIM kort: SIM-kortet SKAL være uden Pin-kode, koden fjernes nemmest ved at isætte SIM-kortet

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL DØRKONTAKT

BRUGERVEJLEDNING TIL DØRKONTAKT BRUGERVEJLEDNING TIL DØRKONTAKT Side 1 til din LOCKON dørkontakt Introduktion Dørkontakten består af en senderenhed og en magnetenhed. Den fungerer sådan, at senderenheden overfører et signal til centralenheden,

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING SIGNALFORSTÆRKER

BRUGERVEJLEDNING SIGNALFORSTÆRKER BRUGERVEJLEDNING SIGNALFORSTÆRKER Side 1 til signalforstærker Introduktion Signalforstærkeren fra LOCKON bruges til at forlænge og forstærke det trådløse signal fra centralenheden ud til de forskellige

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING BETJENINGSPANEL

BRUGERVEJLEDNING BETJENINGSPANEL BRUGERVEJLEDNING BETJENINGSPANEL Side 1 til betjeningspanel Introduktion Du kan betjene din alarm med det trådløse betjeningspanel. Det placeres ved hjemmets hoveddør, så det er let at slå alarmen til

Læs mere

2014-09. TC06 Brugermanual

2014-09. TC06 Brugermanual 2014-09 TC06 Brugermanual 1. Isæt SIM kort Inden SIM kort isættes bør du sikre at PIN kode ikke er aktiveret. Dette gøres ved at sætte kortet i en telefon. Kortet skydes ind fra siden, med guld-kontakterne

Læs mere

Bruger Manual GRIPO 4925 GSM-modul

Bruger Manual GRIPO 4925 GSM-modul Bruger Manual GRIPO 4925 GSM-modul GRIPO 4925 er let at tilslutte og anvende. Læs hvor simpelt det kan gøres i denne manual. Indhold 1 Introduktion... 1 Vedligeholdelse...1 Gripo hotline...1 Gripo hjemmeside...1

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING SIGNALFORSTÆRKER

BRUGERVEJLEDNING SIGNALFORSTÆRKER BRUGERVEJLEDNING SIGNALFORSTÆRKER Side 1 til signalforstærker Introduktion en fra LOCKON bruges til at forlænge og forstærke det trådløse signal fra centralenheden ud til de forskellige enheder som rumsensorer,

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING RUMSENSOR

BRUGERVEJLEDNING RUMSENSOR BRUGERVEJLEDNING RUMSENSOR Side 1 til rumsensor Introduktion Rumsensoren fra LOCKON er en bevægelsessensor, som reagerer på bevægelser inden for rumsensorens dækningsområde. Når sensoren er slået til og

Læs mere

Webstech Trådløs Sensor Overvågning. Brugervejledning

Webstech Trådløs Sensor Overvågning. Brugervejledning Webstech Trådløs Sensor Overvågning Brugervejledning Besøg venligst vores hjemmeside for senest opdaterede udgave eller for hjælp Support Dato Version Ændringer 1. Januar 2013 1.0 Nyt layout for 2013 kunder

Læs mere

TM100 Brugermanual 2014-07

TM100 Brugermanual 2014-07 TM100 Brugermanual 2014-07 1. Pakkens indhold GPS enhed Relæ Manual Kabel 1. SIM kort Inden SIM-kort isættes bør du sikre at PIN kode ikke er aktiveret. Dette gøres ved at sætte kortet i en telefon. Kortets

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo Smart WiFi

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo Smart WiFi INSTALLATIONS GUIDE Waoo Smart WiFi PAKKENS INDHOLD Tjek, at det hele er der, før du går i gang med installationen. 2 x trådløse enheder 2 x strømforsyninger 2 x netværkskabler 1 x installationsguide WAOO

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING CENTRALENHED

BRUGERVEJLEDNING CENTRALENHED BRUGERVEJLEDNING CENTRALENHED Side 1 til centralenhed Introduktion Centralenheden styres og indstilles via det online kontrolpanel. Det er centralenheden, som sender og modtager signaler fra alle sensorerne,

Læs mere

Alde Smart Control App

Alde Smart Control App Brugs- og installationsanvisning til Alde Smart Control Android Alde Smart Control App iphone 2 Lynguide 3 Brugsanvisning 4 Indledning 4 Appen Alde Smart Control 5 Appen Alde smart control - hovedmenu

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING VANDSENSOR

BRUGERVEJLEDNING VANDSENSOR BRUGERVEJLEDNING VANDSENSOR Side 1 til vandsensor Introduktion Vandsensoren er designet til at opdage vand, f.eks. ved oversvømmelser i din bolig. Den kan placeres alle steder, hvor der kan være risiko

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo Smart WiFi FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo Smart WiFi FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INSTALLATIONS GUIDE Waoo Smart WiFi FIBERBREDBÅND TV TELEFONI PAKKENS INDHOLD Tjek, at det hele er der, før du går i gang med installationen. 2 x trådløse enheder 2 x strømforsyninger 2 x netværkskabler

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo Smart WiFi Air 4920 FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo Smart WiFi Air 4920 FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INSTALLATIONS GUIDE Waoo Smart WiFi Air 4920 FIBERBREDBÅND TV TELEFONI KÆRE KUNDE Med dette sæt trådløse access points får du et af markedets bedste produkter til at sikre optimal WiFi-dækning i dit hjem.

Læs mere

Installationsvejledning Mobile iwl250g

Installationsvejledning Mobile iwl250g Installationsvejledning Mobile iwl250g Nets Denmark A/S. Energivej 1 DK-2750 Ballerup www.terminalshop.dk Doc. version 1.9 (2015-07-09). Software version 20.18. Vare nr.: R336-0122 1. Indledning Før Mobile

Læs mere

Installationsvejledning Mobile iwl220g

Installationsvejledning Mobile iwl220g Installationsvejledning Mobile iwl220g Nets Denmark A/S. Energivej 1 DK-2750 Ballerup www.terminalshop.dk Doc. version 1.9 (2015-07-09). Software version 20.18. Vare nr.: R336-0121 1. Indledning Før Mobile

Læs mere

Manual for opsætning af

Manual for opsætning af Manual for opsætning af Chelto ERC1 & RTR1 Tak fordi du valgte at bruge Chelto ERC1 & RTR1. Læs venligst hele manualen før Chelto ERC1 & RTR1 tages i brug. Dette sikrer fælderne bliver opstillet korrekt.

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo Smart WiFi Air 4920 FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo Smart WiFi Air 4920 FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INSTALLATIONS GUIDE Waoo Smart WiFi Air 4920 FIBERBREDBÅND TV TELEFONI KÆRE KUNDE Med dette sæt trådløse access points får du et af markedets bedste produkter til at sikre optimal WiFi-dækning i dit hjem.

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. Air 4920 Trådløst access point. Waoo leveres af dit lokale energiselskab

INSTALLATIONS GUIDE. Air 4920 Trådløst access point. Waoo leveres af dit lokale energiselskab INSTALLATIONS GUIDE Air 4920 Trådløst access point Waoo leveres af dit lokale energiselskab KÆRE KUNDE Med dette sæt trådløse access points får du et af markedets bedste produkter til at sikre optimal

Læs mere

Sirene Brugervejledning August 2012 BRUGERVEJLEDNING UDENDØRS SIRENE

Sirene Brugervejledning August 2012 BRUGERVEJLEDNING UDENDØRS SIRENE BRUGERVEJLEDNING UDENDØRS SIRENE 1 Introduktion Den udendørs sirene bruges som en ekstra sikkerhed, for at naboer kan høre og se, at der er gået en alarm og for at stresse en indbrudstyv yderligere. Sirenen

Læs mere

Dansk bruger manual Udarbejdet af Datalogisk A/S 1/27

Dansk bruger manual Udarbejdet af Datalogisk A/S 1/27 Dansk bruger manual Udarbejdet af Datalogisk A/S 1/27 Sådan kommer du i gang Det er der i kassen Indhold MojoMINI skærm USB kabel til skærm SD hukommelseskort Pegepind Billader til skærm Monteringsbeslag

Læs mere

Kom godt i gang med Waoo Smart WiFi

Kom godt i gang med Waoo Smart WiFi VI GI R DIG Kom godt i gang med Waoo Smart WiFi VIGTIGT: Husk at læse vejledningen Smart WiFi skal tilsluttes korrekt for at give dig den bedste dækning. Indhold Udstyr det får du med 4 Sådan opsætter

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo WiFi Air 4920 FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo WiFi Air 4920 FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INSTALLATIONS GUIDE Waoo WiFi Air 4920 FIBERBREDBÅND TV TELEFONI PAKKENS INDHOLD Tjek, at det hele er der, før du går i gang med installationen. 1 x trådløs enhed 1 x strømforsyning 2 x netværkskabler

Læs mere

KOM GODT I GANG MED DIN ICOTERA FIBERBOKS MED INDBYGGET ROUTER

KOM GODT I GANG MED DIN ICOTERA FIBERBOKS MED INDBYGGET ROUTER KOM GODT I GANG MED DIN ICOTERA FIBERBOKS MED INDBYGGET ROUTER TILLYKKE MED DIN NYE FIBERBOKS Inden du får glæde af fiberbredbåndet, skal du have tilsluttet computer, TV og telefon til fiberboksen. Med

Læs mere

Installationsvejledning til Mobile iwl250g

Installationsvejledning til Mobile iwl250g Installationsvejledning til Mobile iwl250g Nets Denmark A/S Energivej 1 DK-2750 Ballerup www.terminalshop.dk Doc. version 1.0 (2013-09-27). Software version 3.45. Vare nr.: R336-0128 1. Indledning Før

Læs mere

QUICKVEJLEDNING. Montering

QUICKVEJLEDNING. Montering QUICKVEJLEDNING Montering 1. Klargør et SIM-kort, så pinkoden er 1234 eller deaktiveret. Monter kortet i enheden. Enheden har nu 1234 som password eller kører uden password. Kortet vendes som vist nedenfor.

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning Installationsvejledning KOM GODT I GANG MED INSTALLATIONEN Denne vejledning giver dig et overblik over, hvad startpakken indeholder og hjælper dig med installationen trin for trin. 1 gateway 1 netværkskabel

Læs mere

SSIHuset Svane Electronic Arildsvej 27, Gråmose, DK-7442 Engesvang. Tastatur med proximity standard læser Model 12 og 20

SSIHuset Svane Electronic Arildsvej 27, Gråmose, DK-7442 Engesvang. Tastatur med proximity standard læser Model 12 og 20 1 21.11.2010 Tastatur med proximity standard læser Model 12 og 20 Ny version December 2010 Med variabel kode længde SSIHuset Svane Electronic Arildsvej 27, Gråmose, DK-7442 Engesvang ssi@svane-el.dk www.svane-el.dk

Læs mere

VI GI R DIG. Installations guide Air 4920 Trådløst access point

VI GI R DIG. Installations guide Air 4920 Trådløst access point VI GI R DIG Installations guide Air 4920 Trådløst access point Indhold Medfølgende udstyr 04 Gode råd til opsætning 05 Internet Opsætning af trådløst internet 06 Ændre netværksnavn og adgangskode 08 Tilføj

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo Smart WiFi Air 4920 FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo Smart WiFi Air 4920 FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INSTALLATIONS GUIDE Waoo Smart WiFi Air 4920 FIBERBREDBÅND TV TELEFONI KÆRE KUNDE Med dette sæt trådløse access points får du et af markedets bedste produkter til at sikre optimal WiFi-dækning i dit hjem.

Læs mere

Installations- og bruger vejledning

Installations- og bruger vejledning Installations- og bruger vejledning Indhold: Tasternes funktioner...side 1 Om menuen...side 1 Vigtigt før du starter...side 2 Opsætning og tilkobling af boks og komponenter i hjemmet...side 2 Tilkobling

Læs mere

QUICKGUIDE multiguard Klima

QUICKGUIDE multiguard Klima QUICKGUIDE multiguard Klima Montering 1. Klargør et SIM-kort, så pinkoden er 1234 eller deaktiveret. Monter kortet i enheden. Enheden har nu 1234 som password eller kører uden password. Kortet vendes som

Læs mere

Bredbånd. Installationsvejledning - WGW BOX

Bredbånd. Installationsvejledning - WGW BOX Bredbånd Installationsvejledning - WGW BOX Introduktion og din ordre WGW Box ADSL stik og lamper Denne vejledning hjælper dig med at installere din bredbåndsforbindelse Tændt/ slukket DSL Internet Telefon

Læs mere

Brunata Net GateReceiver 3.1 Bruger- og monteringsguide

Brunata Net GateReceiver 3.1 Bruger- og monteringsguide Bruger- og monteringsguide Brunata a/s Vesterlundvej 14 2730 Herlev 77 77 70 00 brunata@brunata.dk www.brunata.dk Side 1 Indhold 1. Introduktion... 2 2. ESD-retningslinjer... 2 3. Boksen... 2 4. Kablet...

Læs mere

Tylstrup Skole. Indhold

Tylstrup Skole. Indhold Indhold Grundlæggende opsætning af ipad... 2 Installation af Skolekom App ( ALLE Ipad brugere skal installere denne )... 9 Installation af Find my iphone... 16 Oprettelse af Apple-id... 23 1 Grundlæggende

Læs mere

TC06 Brugermanual 2014-07

TC06 Brugermanual 2014-07 TC06 Brugermanual 2014-07 1. Isæt SIM kort Inden SIM kort isættes bør du sikre at PIN kode ikke er aktiveret. Dette gøres ved at sætte kortet i en telefon. Kortet skydes ind fra siden, med guld-kontakterne

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. Air 4920 Trådløst access point FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

INSTALLATIONS GUIDE. Air 4920 Trådløst access point FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INSTALLATIONS GUIDE Air 4920 Trådløst access point FIBERBREDBÅND TV TELEFONI KÆRE KUNDE Med dette sæt trådløse access points får du et af markedets bedste produkter til at sikre optimal WiFi-dækning i

Læs mere

OPTAC overførselsenhed Brugermanual

OPTAC overførselsenhed Brugermanual OPTAC overførselsenhed Brugermanual Telefonnummer support: +44 870 887 9256 E-Mail: optac@elc.stoneridge.com Document version 2.0 Document No. 6939-170 1 1 TERMINOLOGI... 4 2 INTRODUKTION... 4 2.1 Hvad

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning TDC Bredbånd Installationsvejledning Fastnet TDC Box Version 6.0 Surf mere S u r f m e re Introduktion og din ordre Denne vejledning hjælper dig med at installere din bredbåndsforbindelse. Udstyr fra TDC:

Læs mere

Duplex 312 FJERNAKTIVERING, OVERVÅGNING OG STYRING Brugermanual Varenr. 009012

Duplex 312 FJERNAKTIVERING, OVERVÅGNING OG STYRING Brugermanual Varenr. 009012 Brugermanual, Duplex 312, Side 1 Duplex 312 FJERNAKTIVERING, OVERVÅGNING OG STYRING Brugermanual Varenr. 009012 Sådan virker Duplex 312 Funktionsoversigt Brugermanual, Duplex 312, Side 2 GSM styring og

Læs mere

4. Tilslut batteri backup i centralen til dens konnekter. I tilfældet af en alarm indtast Masterkoden (default 1234) for at afstille alarmen

4. Tilslut batteri backup i centralen til dens konnekter. I tilfældet af en alarm indtast Masterkoden (default 1234) for at afstille alarmen Installations punkter. 1. Monter centralen hvor man ønsker den placeret 2. Monter forsyningskablet 3. Tilslut Ethernet kablet og/eller SIM kortet til kommunikations modulet 4. Tilslut batteri backup i

Læs mere

QUICKVEJLEDNING til Piccolo Light

QUICKVEJLEDNING til Piccolo Light QUICKVEJLEDNING til Piccolo Light Montering 1. Piccolo Light kan installeres uden brug af kommunikation via GSM, men installeres et SIM-kort i enheden, vil man bl.a. kunne få alarmer som sms og email.

Læs mere

Brugermanual til NaboLink enhederne: BaseLink V02 KeyLink V02 AlarmLink V02 Revision 27.11.2015

Brugermanual til NaboLink enhederne: BaseLink V02 KeyLink V02 AlarmLink V02 Revision 27.11.2015 Brugermanual til NaboLink enhederne: BaseLink V02 KeyLink V02 AlarmLink V02 Revision 27.11.2015 Indholdsfortegnelse: Side 1. Standard sæt indeholder...2 2. AlarmLink indeholder...2 3. Udvidet sæt indeholder...2

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU TABLETCOMPUTER

SÅDAN BRUGER DU TABLETCOMPUTER Du skal selv måle dit barns hjerterytme derhjemme, så personalet har mulighed for at vurdere, hvordan dit barn har det. Du skal bruge apparatet Monica AN24 og Samsung tabletcomputer til registrering af

Læs mere

Installationsvejledning Mobile iwl250b

Installationsvejledning Mobile iwl250b Installationsvejledning Mobile iwl250b Nets Denmark A/S. Energivej 1 DK-2750 Ballerup www.terminalshop.dk Doc. version 1.9 (2015-07-24). Software version 20.18. Vare nr.: R336-0123 1. Indledning Før Mobile

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo leveres af dit lokale energiselskab. til trådløs TV-forbindelse AirTies 4641 DUO/UNO WPS

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo leveres af dit lokale energiselskab. til trådløs TV-forbindelse AirTies 4641 DUO/UNO WPS INSTALLATIONS GUIDE til trådløs TV-forbindelse AirTies 4641 DUO/UNO Waoo leveres af dit lokale energiselskab INDHOLD Velkommen...4 Sådan virker DUO...6 Opsætning af DUO-bokse...7 Sådan virker UNO...8

Læs mere

KODETASTATUR MED PROXIMITY LÆSER 125KHZ STANDARD. Varenr. 2000.1615 Valgfri kodelængde 2-6 cifre 2x6 trykknapper med blåt lys

KODETASTATUR MED PROXIMITY LÆSER 125KHZ STANDARD. Varenr. 2000.1615 Valgfri kodelængde 2-6 cifre 2x6 trykknapper med blåt lys KODETASTATUR MED PROXIMITY LÆSER 125KHZ STANDARD 16.11. 2015 Varenr. 2000.1610 Valgfri kodelængde 2-6 cifre 3x4 trykknapper med blåt lys Varenr. 2000.1615 Valgfri kodelængde 2-6 cifre 2x6 trykknapper med

Læs mere

Brunata ClickOnETJ + med radiotelegram version 1 og 2

Brunata ClickOnETJ + med radiotelegram version 1 og 2 Brunata ClickOnETJ + med radiotelegram version 1 og 2 varenr. 19-7930 A Ver. 1 varenr. 19-7931 A Ver. 2 varenr. 19-7932 A Ver. 1 (fugtbeskyttet) varenr. 19-7933 A Ver. 2 (fugtbeskyttet) Monteringsvejledning

Læs mere

Installationsvejledning til Mobile iwl220g

Installationsvejledning til Mobile iwl220g Installationsvejledning til Mobile iwl220g Nets Denmark A/S Energivej 1 DK-2750 Ballerup www.terminalshop.dk Doc. version 1.0 (2013-09-27). Software version 3.45. Vare nr.: R336-0127 1. Indledning Før

Læs mere

Vedvarende energi. Sådan kommer du i gang med LEGO Energimåleren

Vedvarende energi. Sådan kommer du i gang med LEGO Energimåleren Vedvarende energi Sådan kommer du i gang med LEGO Energimåleren de LEGO Group. 2010 The LEGO Group. 1 Indholdsfortegnelse 1. Beskrivelse af Energimåleren... 3 2. Sådan påsættes Energiakkumulatoren... 3

Læs mere

Installationsguide til trådløs TV-forbindelse

Installationsguide til trådløs TV-forbindelse Installationsguide til trådløs TV-forbindelse Waoo! AirTies 4641 /UNO Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Fiberbredbånd TV Telefoni 2 Velkommen Kære kunde Tillykke med din trådløse TV-løsning fra

Læs mere

15. Digital kode vælger (hvid DIP switch) 16. Kanal vælger (gul DIP switch) 17. Batteri hus

15. Digital kode vælger (hvid DIP switch) 16. Kanal vælger (gul DIP switch) 17. Batteri hus Babyalarm MBF 8020 DK 1.. INDHOLD 1 x sender med integreret oplader, 1 x modtager, 1x ladestation for oplader 2 x strømforsyninger, 2 x specielle opladte batteri pakker 1 x Bruger manual 2.. KOMPONENTER

Læs mere

Svane Electronic Timer universal med 8 funktioner 1

Svane Electronic Timer universal med 8 funktioner 1 Svane Electronic Timer universal med 8 funktioner 1 Digital timer print modul 12V 2000.2231 Multi funktions timer med 8 funktioner, anvendelig i mange installationer, forsyning 12VDC drift. Printet har

Læs mere

Uponor SMS modul R-56

Uponor SMS modul R-56 Uponor SMS modul R-56 Produktbeskrivelse Se billede A for at få en systembeskrivelse Uponor SMS modul R-56 kan fjernbetjene et skift mellem komforttilstand og ECO-tilstand. Modulet er forbundet til kontrolenheden

Læs mere

X88S. SMS fjernstyring til sommerhuse

X88S. SMS fjernstyring til sommerhuse X88S SMS fjernstyring til sommerhuse X88s er en GSM/SMS baseret fjernstyring med: 6 indgange 8 relæudgange 2 temperaturfølere Billig i drift, intet abonnement. Kan køre på taletidskort. Nem og hurtig montering.

Læs mere

Kommandoer for SMS boks.

Kommandoer for SMS boks. Kommandoer for SMS boks. For at skifte mellem Bosch og Panasonic varmepumpe sendes følgende besked: MODEL0 = Panasonic MODEL1 = Bosch (Som standard står SMS-boksen altid til Panasonic. D.v.s at hvis du

Læs mere

Produkt Detaljer: Indhold i boksen: Produktmanual. 1) ipad Cover 2) ipad bund Lås 3) ipad top Lås 4) Tastatur

Produkt Detaljer: Indhold i boksen: Produktmanual. 1) ipad Cover 2) ipad bund Lås 3) ipad top Lås 4) Tastatur Produkt Detaljer: 1) ipad Cover ) ipad bund Lås 3) ipad top Lås 4) Tastatur 5) Funktionstaster 6) Bluetooth LED 7) Opladnings LED 8) Tænd/Sluk & Bluetooth tilslutnings knap 9) USB opladning 5V/DC 1 5 3

Læs mere

HOMEBOX TIL DIG MED BREDBÅND VIA FIBER INSTALLATIONSVEJLEDNING

HOMEBOX TIL DIG MED BREDBÅND VIA FIBER INSTALLATIONSVEJLEDNING HOMEBOX TIL DIG MED BREDBÅND VIA FIBER INSTALLATIONSVEJLEDNING INDHOLDSFORTEGNELSE Trin Inden installation af HomeBox 4 Trin Installation af HomeBox 6 Trin Tilslutning af internet 8 Tilslutning af internet

Læs mere

QUICKVEJLEDNING til multiguard DIN6. Montering

QUICKVEJLEDNING til multiguard DIN6. Montering QUICKVEJLEDNING til multiguard DIN6 Montering 1. Klargør et SIM-kort, så pinkoden er 1234 eller deaktiveret. Monter kortet i enheden. Enheden har nu 1234 som password eller kører uden password. Kortet

Læs mere

SSI-9001 IP65. Installations vejledning. SSIHuset v/svane Electronic ApS. GSM fjern kontrol og alarm system

SSI-9001 IP65. Installations vejledning. SSIHuset v/svane Electronic ApS. GSM fjern kontrol og alarm system SSI-9001 IP65 GSM fjern kontrol og alarm system Installations vejledning SSIHuset v/svane Electronic ApS Vejledning Kontakt Tænd/sluk 1 - Strømforsyning: Forbundet til egen 12V / 1.5A strømforsyning (*)

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TÆND-SLUK ENHED

BRUGERVEJLEDNING TÆND-SLUK ENHED BRUGERVEJLEDNING TÆND-SLUK ENHED Side 1 til tænd-sluk enheden Introduktion Med tænd-sluk enheden fra LOCKON kan du styre strømmen i din bolig. Du kender princippet fra de traditionelle tænd-sluk ure, der

Læs mere

Indendørssirene Brugervejledning August 2011 BRUGERVEJLEDNING INDENDØRSSIRENE

Indendørssirene Brugervejledning August 2011 BRUGERVEJLEDNING INDENDØRSSIRENE Indendørssirene Brugervejledning August 2011 BRUGERVEJLEDNING INDENDØRSSIRENE Introduktion Sirenen bruges som et supplement til den indbyggede sirene i centralenheden samt som en ekstra sikkerhed ved alarm.

Læs mere

GPS trackeren virker ved hjælp af GSM netværket og GPS satellitterne, og kan bruges til at overvåge og bestemme hvor en enhed befinder sig henne.

GPS trackeren virker ved hjælp af GSM netværket og GPS satellitterne, og kan bruges til at overvåge og bestemme hvor en enhed befinder sig henne. GPS Tracker 1 Om GPS trackeren GPS trackeren virker ved hjælp af GSM netværket og GPS satellitterne, og kan bruges til at overvåge og bestemme hvor en enhed befinder sig henne. Hvor kan GPS trackeren bruges?

Læs mere

Vejledning til GSM alarm sender

Vejledning til GSM alarm sender 1 Vejledning til GSM alarm sender SSIHuset Svane Electronic 2 Sikkerheds tips Brug kun dette produkt som foreskrevet her i vejledningen. Installer ikke senderen tæt på vand, fugt eller direkte varme. Forbind

Læs mere

BW & BWS vejeindikator.

BW & BWS vejeindikator. Fejl beskeder: Fejl besked Beskrivelse Løsning ----- Overbelastning Reducere vægt. Err 1 Forkert dato Ændre datoen ved at bruge format : yy;mm:dd Err 2 Forkert tid Ændre tiden ved at bruge format: hh:mm:ss

Læs mere

QUICKVEJLEDNING til 9-moduler. Montering

QUICKVEJLEDNING til 9-moduler. Montering QUICKVEJLEDNING til 9-moduler Montering 1. Klargør et SIM-kort, så pinkoden er 1234 eller deaktiveret. Monter kortet i enheden. Enheden har nu 1234 som password eller kører uden password. Kortet vendes

Læs mere

Installations og brugermanual for Android - brugere af Akutudkald.

Installations og brugermanual for Android - brugere af Akutudkald. Installations og brugermanual for Android - brugere af Akutudkald. Trin for trin vejledning til installation af akutudkald app på Android modeller fra Play Butik. App`en kræver minumum version 5.X.X. Der

Læs mere

QUICKVEJLEDNING til 4-moduler. Montering

QUICKVEJLEDNING til 4-moduler. Montering QUICKVEJLEDNING til 4-moduler Montering 1. Klargør et SIM-kort, så pinkoden er 1234 eller deaktiveret. Monter kortet i enheden. Enheden har nu 1234 som password eller kører uden password. Kortet vendes

Læs mere

Wi-Fi modul til Bosch luft/luft varmepumper

Wi-Fi modul til Bosch luft/luft varmepumper Wi-Fi modul til Bosch luft/luft varmepumper Agenda 1. Beskrivelse af Wi-Fi modul 2. Hvilke produkter passer Wi-Fi modulet på? 3. Hvilke funktioner kan reguleres med Wi-FI modulet? 4. Hvordan installeres

Læs mere

AF2208N og AF2208N + trådløse Wi-fi forstærker / AP Long-range

AF2208N og AF2208N + trådløse Wi-fi forstærker / AP Long-range AF2208N og AF2208N + trådløse Wi-fi forstærker / AP Long-range INDLEDNING: Vær opmærksom på at AF2208N er en forstærker. Det vil sige at den er og kan aldrig være bedre, end det signal den får ind. Så

Læs mere

Fingeraftryk læser 4821

Fingeraftryk læser 4821 Fingeraftryk læser 4821 Beskrivelse: Denne enhed monteres i 4000 serien og kan aflæse fingeraftryk. Den har 3 indbyggede døråbne-relæ, som kan kontrolleres af op til 1000 brugere. Med en tilknyttet strømforsyning

Læs mere

PRO 8375/8275 Oprettelse af en mobilnetværksforbindelse

PRO 8375/8275 Oprettelse af en mobilnetværksforbindelse PRO 8375/8275 Oprettelse af en mobilnetværksforbindelse Indhold Introduktion...................................................... 3 Sådan indsættes SIM-kortet.........................................

Læs mere

Servicemanual BWT Kontrolboks med SMS version 1.5b

Servicemanual BWT Kontrolboks med SMS version 1.5b Montering og opstart: 1) Simkortets telefonnummer og teknikeren (dine initialer) oprettes på installationen, så installationen er klar til at modtage SMS er og udsende serviceordrer (simkortet skal være

Læs mere

Kom godt i gang med. Icotera fiberboks. med indbygget router

Kom godt i gang med. Icotera fiberboks. med indbygget router Kom godt i gang med Icotera fiberboks med indbygget router Tillykke med din nye fiberboks Inden du får glæde af fiberbredbåndet, skal du have tilsluttet computer, TV og telefon til fiberboksen. Med denne

Læs mere

DiSEqC-Positioner. Best. nr. HN4892 (Brugsanvisnings nr. 361)

DiSEqC-Positioner. Best. nr. HN4892 (Brugsanvisnings nr. 361) DiSEqC-Positioner Best. nr. HN4892 (Brugsanvisnings nr. 361) DiSEqC 1.0/1.2 Positioner DiSEqC-omformer, som gør at man kan styre en parabolmotor 36-Volts type med alle digital modtagere som har standard

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo Smart WiFi Air 4920 FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo Smart WiFi Air 4920 FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INSTALLATIONS GUIDE Waoo Smart WiFi Air 4920 FIBERBREDBÅND TV TELEFONI KÆRE KUNDE Med dette sæt trådløse access points får du et af markedets bedste produkter til at sikre optimal WiFi-dækning i dit hjem.

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING INDENDØRSSIRENE

BRUGERVEJLEDNING INDENDØRSSIRENE BRUGERVEJLEDNING INDENDØRSSIRENE Side 1 til din indendørssirene fra LOCKON Introduktion Sirenen bruges som et supplement til den indbyggede sirene i centralenheden samt som en ekstra sikkerhed ved alarm.

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING UDENDØRS SIRENE

BRUGERVEJLEDNING UDENDØRS SIRENE BRUGERVEJLEDNING UDENDØRS SIRENE Side 1 til den udendørssirene Introduktion Den udendørs sirene bruges som en ekstra sikkerhed, for at naboer kan høre og se, at der er gået en alarm og for at stresse en

Læs mere

www.varmepumpesalg.dk Fjernstyring IR Brugsanvisning

www.varmepumpesalg.dk Fjernstyring IR Brugsanvisning www.varmepumpesalg.dk Fjernstyring IR Brugsanvisning Inledning OBS! Læs denne brugsanvisning igennem inden du tager udstyret i brug. K Fjernstyring kan enkelt og hurtigt styre din Panasonic varmepumpe

Læs mere

Online via USB med ATS8500. Revision 02

Online via USB med ATS8500. Revision 02 Online via USB med ATS8500 ATS8500 - Opstart Programmet startes op ATS8500 - Opstart Ved første tilslutning af central via USB vil PC skulle installere driver for denne. Vælg Ja, kun denne gang & Installere

Læs mere

Kom godt i gang med. Icotera fiberboks. med indbygget router

Kom godt i gang med. Icotera fiberboks. med indbygget router Kom godt i gang med Icotera fiberboks med indbygget router Tillykke med din nye fiberboks Inden du får glæde af fiberbredbåndet, skal du have tilsluttet computer, TV og telefon til fiberboksen. Med denne

Læs mere

Sådan kommer du i gang med dit nye modem.

Sådan kommer du i gang med dit nye modem. Sådan kommer du i gang med dit nye modem. Tak fordi du har valgt at være en del af din lokale antenneforening, og støtte op om det nye tiltag foreningen er igennem. Det første der skal ske er at du skal

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL FJERNBETJENING

BRUGERVEJLEDNING TIL FJERNBETJENING BRUGERVEJLEDNING TIL FJERNBETJENING Side 2 til din LOCKON fjernbetjening Introduktion Før du starter, skal du have installeret og aktiveret din LOCKON centralenhed. Tips: Brug fjernbetjeningen som en nem

Læs mere

indream SmartCar GPS tracker

indream SmartCar GPS tracker indream SmartCar GPS tracker REV 2.4-27-05-2015 Specifikationer Type Lokationshastighed GPS / GSM antenne Forsyningsspænding indream SmartCar Hot start < 2 sekunder (Åben himmel) Kold start < 38 sekunder

Læs mere

BRUGER VEJLEDNING DK 8MP wildview ir / KAMERA JK 020 / Åtelkamera 801/Albecom Justerbar 3 / 5 eller 8 mp.

BRUGER VEJLEDNING DK 8MP wildview ir / KAMERA JK 020 / Åtelkamera 801/Albecom Justerbar 3 / 5 eller 8 mp. BRUGER VEJLEDNING DK 8MP wildview ir / KAMERA JK 020 / Åtelkamera 801/Albecom Justerbar 3 / 5 eller 8 mp. Funktioner: 1. 5 cm TFT LCD-skærm med angivelse af optage tilstand, hukommelse på kort og batteri

Læs mere

Brugsanvisning til Poda SMS Alarm

Brugsanvisning til Poda SMS Alarm Brugsanvisning til Poda SMS Alarm Varenummer 19512. Version 1, oktober 2014 Tillykke med din nye Poda SMS Alarm. Poda SMS Alarm er en alarmboks, der sluttes til et elhegn og sender en SMS og/eller en e-mail

Læs mere

X88. X88 er en GSM/SMS baseret fjernstyring med: 8 indgange 8 relæudgange Mulighed for temperaturføler

X88. X88 er en GSM/SMS baseret fjernstyring med: 8 indgange 8 relæudgange Mulighed for temperaturføler X88 X88 er en GSM/SMS baseret fjernstyring med: 8 indgange 8 relæudgange Mulighed for temperaturføler Let at betjene. Hurtig montering. Let konfiguration. Hurtig. Fleksibel. Passer i en alm gruppetavle.

Læs mere

KOM GODT I GANG MED TILGIN HG 2381

KOM GODT I GANG MED TILGIN HG 2381 KOM GODT I GANG MED TILGIN HG 2381 Tillykke med din nye router Du har valgt at tilslutte en router til din fiberboks. Det er en rigtig god idé! Routeren giver dig nemlig mulighed for at have mere end en

Læs mere

Kom godt i gang med. Icotera fiberboks. med indbygget router. 25562 - TRE BRE booklet 120x120 fiberboks ICOTERA rev04.indd 1

Kom godt i gang med. Icotera fiberboks. med indbygget router. 25562 - TRE BRE booklet 120x120 fiberboks ICOTERA rev04.indd 1 Kom godt i gang med Icotera fiberboks med indbygget router 25562 - TRE BRE booklet 120x120 fiberboks ICOTERA rev04.indd 1 02-11-2011 10:03:07 Tillykke med din nye fiberboks Inden du får glæde af fiberbredbåndet,

Læs mere

Find dine dyr og dine dyrebare ting på få sekunder. Brugsanvisning. Pakken indeholder:

Find dine dyr og dine dyrebare ting på få sekunder. Brugsanvisning. Pakken indeholder: Find dine dyr og dine dyrebare ting på få sekunder Brugsanvisning Pakken indeholder: 1 modtager 2 x sendere Stænktætte covers til halsbånd / nøglering 1 x holder til modtager ID-stickers til sendere 2

Læs mere

Installationsguide. til Waoo! trådløs TV-forbindelse. AirTies 4641 DUO/UNO. Fiberbredbånd TV Telefoni WPS

Installationsguide. til Waoo! trådløs TV-forbindelse. AirTies 4641 DUO/UNO. Fiberbredbånd TV Telefoni WPS Installationsguide til Waoo! trådløs TV-forbindelse AirTies 4641 /UNO Fiberbredbånd TV Telefoni Velkommen Kære kunde Tillykke med din trådløse TV-løsning fra Waoo! Denne vejledning guider dig igennem opsætning

Læs mere

Router (modem) til Bredbånd, Coax. Installationsvejledning

Router (modem) til Bredbånd, Coax. Installationsvejledning Router (modem) til Bredbånd, Coax Installationsvejledning Tillykke med din nye Router (modem) Indholdsfortegnelse Du har bestilt et nyt produkt hos TDC Erhverv. I den forbindelse har du fået tilsendt en

Læs mere

Dr.Heron med tilslutningsprint DCT

Dr.Heron med tilslutningsprint DCT Dr.Heron med tilslutningsprint DCT TEMPERATUR - STYRING 1.0 El-tilslutning Kabler INSTALLATION Anbefalet kabeltype: YSY-JZ. Temperaturføler- og styrespændingssignaler fremføres i separat, skærmet kabel

Læs mere

Pakkens indhold. Ordliste. Powerline Adapter

Pakkens indhold. Ordliste. Powerline Adapter Powerline Adapter Bemærk venligst! Udsæt ikke Powerline Adapter for ekstreme temperaturer. Placér ikke adapteren i direkte sollys eller i nærheden af radiatorer eller andre varmekilder. Brug ikke Powerline

Læs mere

Brugermanual SuperSail (DS Version) Performance System Release 2.0

Brugermanual SuperSail (DS Version) Performance System Release 2.0 Brugermanual SuperSail (DS Version) Performance System Release 2.0 Side 1 af 14 Indholdsfortegnelse 1 LOGIN MENU... 3 2 HOVED MENU... 4 3 TRACKER INFO MENU... 5 4 KAPSEJLADS MENU... 6 4.1 TILMELD KAPSEJLADS

Læs mere

Velkommen til twinkl!

Velkommen til twinkl! Velkommen til twinkl! Vi er glade for at du har valgt at blive en twinklr. I dette dokument, gennemgår vi de forskellige trin du skal igennem for at kunne bruge twinkl på den bedste måde. Herunder kan

Læs mere