Eleven lærer at bruge app'en og aflevere besvarelser. Samtidig spores elevens tanker ind på valg af uddannelse.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Eleven lærer at bruge app'en og aflevere besvarelser. Samtidig spores elevens tanker ind på valg af uddannelse."

Transkript

1 1. pakke: Opstart Pakken rummer missioner, som eleven skal løse første gang, der spilles med MissionEUX-app'en. Eleven lærer at bruge app'en og aflevere besvarelser. Samtidig spores elevens tanker ind på valg af uddannelse. Missionerne er simple og skal løses hurtigt.. pakke: Interviews Pakken rummer 3 missioner. Pakkens missioner indeholder alle film, hvor enten elever eller undervisere giver svar på spørgsmål om EUX. 3. pakke: Mest generelt Pakken rummer 11 missioner. Pakken indeholder en blanding mellem individuelle- og gruppemissioner. Missionerne er af mere faktuel karakter og eleven danner sig et billede af hvad EUX er. 4. pakke: Mest specifikt Pakken rummer 10 missioner. Pakken indeholder en blanding mellem individuelle- og gruppemissioner. Missionerne er af mere specifik karakter og eleven danner sig et billede af hvad EUX er. 5. pakke: Hjemmemissioner Pakken rummer missioner, som eleven skal løse hjemme. Idéen er, at inddrage forældrene i tankerne omkring uddannelsesvalg. 6. pakke: Afslutning Pakken rummer missioner. Pakken runder forløbet omkring missioneux af. Alle de bogstaver Lav en film, hvor I forklarer, hvad bogstaverne EUX, STX, HHX, EUD, HG og HF står for. Antal praktikperioder... Rybners Indtast linket fra billedet og se en brochure om EUX på Rybners. Find ud af hvor mange praktikperioder, der er på EUX-uddannelserne i brochuren. Skriv svaret på et stykke papir, på tavlen eller illustrer svaret på anden vis, tag et foto og aflever. Antal på EUC Syd Hvor mange EUX-elever er man i en klasse på EUC Syd? Antal på HANSENBERG Hvor mange EUX-elever er man i en klasse på HANSENBERG? Antal på Rybners Hvor mange EUX-elever er man i en klasse på Rybners? Bager med A? Hvilke fag på A-niveau har man på bager-eux? Søg på 'bager' på ug.dk. Aflevér svaret som et sjovt foto. Bliv ikke væk på EUC Syd Hvordan er reglerne hos EUC Syd for fravær på EUX? Bliv ikke væk på HANSENBERG Hvordan er reglerne hos HANSENBERG for fravær på EUX? Bliv ikke væk på Rybners Hvordan er reglerne hos Rybners for fravær på EUX? Brug din krop Hvilke niveauer i dansk og engelsk får man som EUX-elev på uddannelsen Detailhandel? Søg på 'detailhandel eud' på ug.dk. Vis niveaubogstaverne med kroppen, og tag fotos. De gamles valg Lav film, hvor dine forældre fortæller 1/ hvad deres job er, og / om hvilken uddannelse de har taget efter folkeskolen. De svære ord Kan jeg gennemføre en EUX, hvis jeg er ordblind? Søg på 'ordblind' på ug.dk.tag et screenshot. Drømmejob(s) Hvilke job kan du bedst tænke dig? 3 Lav en film, hvor du kort fortæller hvilke og hvorfor. En håndfuld Lav en film, hvor I fortæller om 5 forskellige veje, man kan gå, efter at have taget en EUX-uddannelse.

2 Er du blevet klogere på EUX? Er du blevet klogere på EUX? Aflever et foto hvor du med dine fingre angiver, hvor meget klogere du er blevet på EUX. Én finger er lidt klogere, 5 fingre er maks klogere.. EUX i metermål Hvor mange håndværksuddannelser kan tages som EUX? Mål antallet af uddannelser i meter. Lav en film, hvor den ene går meterne. EVENT: Alle de bogstaver I skal tælle højt. Forklar hvad bogstaverne EUX, STX, HHX, EUD og HF står for. EVENT: Antal i EUX-klasse Optag en video i app'en med dit svar, eller skriv svaret på papir og tag et foto af det. Hvor mange EUX-elever er man i en klasse på erhvervsskolen, du besøger i dag? Spørg en EUX-elev. Optag svaret i en video i app'en og aflever. EVENT: Er du blevet klogere på EUX? Er du blevet klogere på EUX i dag? Aflever et foto hvor du med dine fingre angiver, hvor meget klogere du er blevet på EUX. Én finger er lidt klogere, 5 fingre er maks klogere.. EVENT: Hva' er EUX? Hvad er EUX? Læs svaret på billedet og aflever herefter en video, hvor du fortæller hvad EUX er. EVENT: missioneux - dyrepasser Se filmen. Hvor mange fag har den interviewede elev i alt på C-niveau på GF1 og GF? Aflever et foto hvor I viser antallet med fingrene. EVENT: missioneux - tømrer Se filmen. Hvilke ting synes den interviewede elev, er det bedste ved EUX? Noter svaret på tavlen, et stykke papir, i sandet eller et andet sted og aflever et foto. EVENT: missioneux på 60 sekunder Se filmen. Hvilken hjælp får EUX-elever af skolen? Tag et foto af tavlen, et stykke papir, sandkassen eller andet sted hvor I som minimum har skrevet ting som svar. Faste pladser på EUC Syd Har elever på EUX sit eget klasselokale på EUC Syd? Faste pladser på HANSENBERG Har elever på EUX sit eget klasselokale på HANSENBERG? Faste pladser på Rybners Har elever på EUX sit eget klasselokale på Rybners? Fest og farver på EUC Syd Er EUX-eleverne på EUC syd inviteret med til gymnasiefesterne? Fest og farver på HANSENBERG Er EUX-eleverne på HANSENBERG inviteret med til gymnasiefesterne? Fest og farver på Rybners Er EUX-eleverne på Rybners inviteret med til gymnasiefesterne? Find uddannelser Hvilke lange videregående uddannelser kan man tage efter EUX? Lav en liste på minimum 10 uddannelser og tag et foto af den.

3 Forældre-film Lav en film, hvor din far og/eller mor fortæller om EUX-uddannelser. Fredagscafé på EUC Syd I kan finde information på ug.dk Er EUX-eleverne med til fredagscafé på EUC syd? Fredagscafé på HANSENBERG Er EUX-eleverne med til fredagscafé på HANSENBERG? Fredagscafé på Rybners Er EUX-eleverne med til fredagscafé på Rybners? Fremtidsdrømmene... Tag en selfie, hvor du sidder og drømmer dig til dit drømmearbejde... Hvordan mon du kommer dertil i virkeligheden? Er det svært at tage et foto med lukkede øjne? Er det svært at træffe et valg om uddannelse med lukkede øjne/hvis du ikke ved hvilken uddannelse du skal tage, og hvad den indeholder? Fuld af ideer Gør klar til at sælge ideen om EUX til dine forældre. Sælg ideen med 3 argumenter. Aflevér fotos eller film. Give me five! Nævn mindst 5 uddannelser man kan tage som EUX. Aflevér fotos af svaret. Gymnasiefag på EUX Vælg en EUX-uddannelse og find ud, af hvilke gymnasiefag den har. Gå i de voksnes fodspor... Skriv dit svar ned, og tag et foto af det. Kan du bruge en EUX, hvis du gerne vil være det samme som din far eller mor? Tag foto med NEJ eller med JA plus hvilken EUX. Hold en tale Forbered en tale for dine klassekammerater, hvor du forklarer, hvilke fordele der er ved at tage en EUX. Optag en film af dig selv, hvor du nævner de vigtigste fordele. How to do Hvordan søger man ind på en EUX-uddannelse? Lav et rollespil hvor én af jer er elev, som spørger og én er vejleder, som svarer. Aflevér en film af rollespillet. Hva' er EUD? Hvad er EUD? Find svaret på Google eller ug.dk. Fortæl det i en video. Hva' er EUX? Hvad er EUX? Fortæl det i en video. Hvad synes mor og far? Spørg din mor eller far, hvad de synes om, at du vælger en EUX. 3 De skal begrunde deres svar. Optag en film af svaret. Hvem bruger EUX? Hvad kan en virksomhed bruge en EUX'er til? Forklar det med film eller foto. Hvilke merkantile... Find ud af hvilke merkantile EUX-uddannelser, der findes. Søg på uvm.dk. Aflever foto af dit svar. Hvilke tekniske... Find ud af hvilke tekniske EUX-uddannelser, der findes. Søg på uvm.dk. Aflever foto af dit svar. Hvis du først er blevet murer... Se filmen og genindspil jeres egen version af reklamen! Det er vigtigt, at I får EUX-delen gjort tydelig. Aflever én optagelse. 3 Hvor ligger EUX? Find de skoler i nærheden, hvor man kan tage en EUX. Find selv ud af hvordan I vil besvare opgaven. Hvordan bliver du arkitekt? Fortæl i en film, hvilke ungdomsuddannelser I kan vælge, hvis I gerne vil være arkitekt.

4 Hvordan bliver du bygningstekniker Fortæl i en film, hvilke ungdomsuddannelser I kan vælge, hvis I gerne vil være bygningstekniker. Hvordan bliver du datalog? Fortæl i en film, hvilke ungdomsuddannelser I kan vælge, hvis I gerne vil være datalog. Hvordan bliver du ingeniør? Fortæl i en film, hvilke ungdomsuddannelser I kan vælge, hvis I gerne vil være ingeniør. Hvordan bliver du maskinmester? Fortæl i en film, hvilke ungdomsuddannelser I kan vælge, hvis I gerne vil være maskinmester. Hvornår og hvilke krav? Rybners Hvornår kan du starte på en EUX uddannelse på Rybners? Og hvilke adgangskrav er der? Skriv svaret på et stykke papir eller en tavle, tag et foto og aflever. Introtur på EUC Syd Er EUX-eleverne på EUC syd med på introtur? Introtur på HANSENBERG Er EUX-eleverne på HANSENBERG med på introtur? Introtur på Rybners Er EUX-eleverne på Rybners med på introtur? Ja eller nej til EUX En af jer skal finde 3 argumenter FOR at vælge EUX - den anden skal finde 3 argumenter IMOD. Lav så en battle og optag film af det. Jeg ved så meget... Lav en film, hvor du fortæller dine forældre, hvad du har fundet ud af om EUX. Kan du komme på universitetet? Kan man bruge en EUX-uddannelse til at komme på universitetet? Hvis ja, så tag et foto, hvor en af jer står på hoved. Klasse på EUC Syd Hvis nej, så tag et foto hvor en af jer står almindeligt. Har elever på EUX et fast stamhold/klasse på EUC Syd? Klasse på HANSENBERG Har elever på EUX et fast stamhold/klasse på HANSENBERG? Klasse på Rybners Har elever på EUX et fast stamhold/klasse på Rybners? Konge-virksomhed Nævn 1 virksomhed, der har en færdiguddannet EUX'er ansat. Aflevér foto af virksomhedens logo. Krav om krav Hvilke adgangskrav er der, hvis du gerne vil optages på EUX-uddannelsen? Søg på 'eu' på ug.dk og find faktaboks. Tag et foto af dit svar. Læreplads eller ej? Hvilke EUX-uddannelser kan du tage i skolepraktik, hvis du ikke kan få en læreplads? Min mentor på EUC Syd Find selv ud af, hvordan du vil besvare opgaven. Hvad er din mentors rolle på EUX hos EUC Syd?

5 Min mentor på HANSENBERG Hvad er din mentors rolle på EUX hos HANSENBERG? Min mentor på Rybners Hvad er din mentors rolle på EUX hos Rybners? missioneux - dyrepasser Se filmen. Hvor mange fag har den interviewede elev i alt på C-niveau på GF1 og GF? Aflever et foto hvor I viser antallet med fingrene. missioneux - tømrer Se filmen. Hvilke ting synes den interviewede elev, er de bedste ved EUX? Noter jeres svar på tavlen, et stykke papir, i sandet eller et andet sted og aflever et foto. missioneux på 60 sekunder Se filmen. Hvilken hjælp får EUX-elever af skolen? Tag et foto af tavlen, et stykke papir, sandkassen eller andet sted hvor I som minimum har skrevet ting som svar. Money money money Find ud af - sammen med dine forældre - om du får løn på EUX, og hvor meget du får. Lav en film, hvor én af dine forældre fortæller svaret. Pakke: Kun EUC Syd Missioner i denne pakke handler kun om EUX på erhvervsskolen EUC Syd. Pakke: Kun HANSENBERG Missioner i denne pakke handler kun om EUX på erhvervsskolen HANSENBERG. Pakke: Kun Rybners Missioner i denne pakke handler kun om EUX på erhvervsskolen Rybners. Penge og fremtid Betyder lønnens størrelse noget for dit valg af uddannelse? Praktik tak, på EUC Syd Lad en fra din klasse stille spørgsmålet mens du bliver filmet og svarer. Får man hjælp til at finde en praktikplads på EUX hos EUC Syd? Praktik tak, på HANSENBERG Får man hjælp til at finde en praktikplads på EUX hos HANSENBERG? Praktik tak, på Rybners Får man hjælp til at finde en praktikplads på EUX hos Rybners? Praktik-skift på EUC Syd Kan jeg skifte praktikplads undervejs i EUX hos EUC Syd? Praktik-skift på HANSENBERG Kan jeg skifte praktikplads undervejs i EUX hos HANSENBERG? Praktik-skift på Rybners Kan jeg skifte praktikplads undervejs i EUX hos Rybners? Praktik-tid på EUC Syd Hvornår skal jeg i praktik på EUX hos EUC Syd?

6 Praktik-tid på HANSENBERG Hvornår skal jeg i praktik på EUX hos HANSENBERG? Praktik-tid på Rybners Hvornår skal jeg i praktik på EUX hos Rybners? Råd til det sjove? Kan du få løn under en EUX uddannelse, hvis du har en uddannelsesaftale? Tag et foto af en tommel op hvis ja og en tommel ned hvis nej... Selvstændig frisør hvordan? Fortæl i en film, hvilke ungdomsuddannelser I kan vælge, hvis I gerne vil være selvstændig frisør. Selvstændig tømrermester hvordan? Fortæl i en film, hvilke ungdomsuddannelser I kan vælge, hvis I gerne vil være selvstændig tømrermester. Sko og uddannelse At få den rette uddannelse kan sammenlignes med dine sko. Skoene skal sidde godt på fødderne og dit uddannelsesvalg skal også passe til dig. Optag en video hvor du skifter sko på dine fødder, så venstre sko sidder på højre fod og højre sko sidder på venstre fod, hvad er mest behageligt?! Sov som flagermus! Ingen kommer sovende gennem en uddannelse! At fuldføre en EUX kræver en god arbejdsindsats. Vis med din krop hvordan en flagermus sover og tag et foto af det. Tal om tid Hvor lang tid tager det at tage en EUX-uddannelse? Thumps-up for job Tag et foto af dit svar. Kan du vælge EUX på vejen til dit drømmejob? Ti tommelfingre Tag et foto, hvor du viser en thumps-up eller thumps-down. Kan jeg gennemføre en EUX-uddannelse, hvis jeg har ti tommelfingre? Voksen og EUX - klart! Find svaret på skolens hjemmeside og fortæl svaret i en film, mens du viser dine tommelfingre. Vælg dén af de 5 voksne, som du synes skulle have taget en EUX. Voksne og EUX? Tag foto af ham eller hende. Spørg de samme 5 voksne: Kunne EUX have været en uddannnelse for dig? Voksnes kursskifte Tag foto af hver af de voksne hvor de holder et skilt med JA eller NEJ op. Spørg de samme 5 voksne: Har du haft en ønske/drøm om at skifte retning under eller efter din uddannelse? Voksnes supplement Hvis ja, så lav en film med den voksne som fortæller om ønsket. Spørg de samme 5 voksne: Har du taget noget ekstra uddannelse? Hvis ja, så tilføj det til skitsen med den voksnes uddannelsesvej. Voksnes vej Tag fotos. Find 5 voksne og spørg dem: Hvad var din uddannelsesvej frem til det job, du har i dag? Lav 5 skitser af deres svar og tag fotos af skitserne.

7 What's the difference? Hvad er forskellen på en EUD og EUX-uddannelse? Work work work Find svaret på UG.dk og lav en film med dit svar. Vis 5 forskellige erhvervsretninger inden for EUX. Tag et foto, hvor I udfører hvad de 5 erhvervsretninger laver. Der er bonuspoint for god udklædning.

10. KLASSE GRUNDFORLØB

10. KLASSE GRUNDFORLØB 10. KLASSE GRUNDFORLØB 1 MED SPOT PÅ HOTEL- OG RESTAURATIONSBRANCHEN din opskrift til en spændende fremtid! VELKOMMEN TIL HOTEL- OG RESTAURANTSKOLEN En anderledes 10. klasse eller starten på en spændende

Læs mere

Bilag 1: Hvad tænker du?

Bilag 1: Hvad tænker du? Bilag 1: Hvad tænker du? #1 IKKE FULDFØRT Indsamler: Web Link 1 (Weblink) Påbegyndt: 16. marts 2016 11:29:12 Sidst ændret: 16. marts 2016 11:29:31 Tidsforbrug: 00:00:18 IP-adresse: 2.109.102.1 SIDE 1:

Læs mere

ÉN UDDANNELSE. TO VERDENER. FLERE MULIGHEDER.

ÉN UDDANNELSE. TO VERDENER. FLERE MULIGHEDER. ÉN UDDANNELSE. TO VERDENER. FLERE MULIGHEDER. HVAD ER EUX? JEG VIL HOLDE MINE EUX kombinerer en erhvervsuddannelse med gymnasiefag. Tager du en EUX, får du både svendebrev og studiekompetence. Det giver

Læs mere

Bliv dit barns bedste vejleder

Bliv dit barns bedste vejleder mtalebog_2.indd 1 11/02/2019 16.4 Bliv dit barns bedste vejleder Samtaler om usikkerhed og drømme - og hvad der optager dit barn Som forælder vil du dit barn det bedste også når det gælder valg af uddannelse.

Læs mere

ÉN UDDANNELSE. TO VERDENER. FLERE MULIGHEDER. EUX AKADEMIET

ÉN UDDANNELSE. TO VERDENER. FLERE MULIGHEDER. EUX AKADEMIET ÉN UDDANNELSE. TO VERDENER. FLERE MULIGHEDER. EUX AKADEMIET 2 JEG VIL HOLDE MINE MULIGHEDER ÅBNE Bjørg Carstensen, elev på EUX Akademiet 3 HVAD ER EUX? EUX kombinerer en erhvervsuddannelse med gymnasiefag.

Læs mere

UDDANNELSESVEJLEDNING 8. KLASSE EFTERÅR

UDDANNELSESVEJLEDNING 8. KLASSE EFTERÅR UDDANNELSESVEJLEDNING 8. KLASSE EFTERÅR I 7. KLASSE LÆRTE I OM: uddannelsessystemet med fokus på EUD og EUX www.ug.dk I DAG SKAL I lære mere om parathedsvurdering og uddannelsessystemet afgive et foreløbigt

Læs mere

Uddannelse dit barns fremtid

Uddannelse dit barns fremtid Uddannelse dit barns fremtid Dit barn skal vælge uddannelse Bedre muligheder for job Højere løn Personlig udvikling Mere selvtillid Status Krav til unge i uddannelse Den unge skal: selv ønske at tage uddannelsen

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER INDUSTRITEKNIKER KLEJNSMED VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER INDUSTRITEKNIKER KLEJNSMED VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER INDUSTRITEKNIKER KLEJNSMED VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? EUX Industritekniker og EUX Klejnsmed kombinerer det bedste fra

Læs mere

Studenterhue og svendebrev i ét hug for dig der har fokus på videreuddannelse

Studenterhue og svendebrev i ét hug for dig der har fokus på videreuddannelse TEKNISK SKOLE Studenterhue og svendebrev i ét hug for dig der har fokus på videreuddannelse aarhustech.dk/eux AARHUS TECH - TEKNISK SKOLE EUX GIVER DIG OPTIMALE MULIGHEDER EUX er en ambitiøs erhvervsuddannelse

Læs mere

FAQ om de nye erhvervsuddannelser på Tietgen Business

FAQ om de nye erhvervsuddannelser på Tietgen Business Indhold Generelt om de nye erhvervsuddannelser... 1 Om EUD og EUX, ligheder og forskelle... 3 Regler om Statens Uddannelsesstøtte... 4 Prøvebestemmelser EUD, EUX, EUS... 5 Erhvervsuddannelser for voksne

Læs mere

UDDANNELSESVEJLEDNING 8. KLASSE EFTERÅR

UDDANNELSESVEJLEDNING 8. KLASSE EFTERÅR UDDANNELSESVEJLEDNING 8. KLASSE EFTERÅR I 7. KLASSE LÆRTE I OM: Uddannelsesveje Parathedsvurdering At vurdere jer selv ift. parathedsvurderingen www.ug.dk I DAG SKAL I lære mere om uddannelsessystemet

Læs mere

UU vejleder på besøg

UU vejleder på besøg UU vejleder på besøg Tidsforbrug 2 lektioner - forslag Check in ca. 10 minutter (Computere, netværk, intro) Oplæg fra UU vejleder 1. del ca 20 minutter Hands on på ug.dk søgefunktion / uddannelsesvælgeren

Læs mere

FAGRETNINGER ERHVERVSUDDANNELSERNE. Erhvervsskolen Nordsjælland. Esnord.dk. for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10.

FAGRETNINGER ERHVERVSUDDANNELSERNE. Erhvervsskolen Nordsjælland. Esnord.dk. for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10. Etablering og udvikling Erhvervsskolen Nordsjælland FAGRETNINGER PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10. klasse Esnord.dk Erhvervsskolen Nordsjælland EUD EUX HHX

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER PERSONVOGNSMEKANIKER LASTVOGNSMEKANIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER PERSONVOGNSMEKANIKER LASTVOGNSMEKANIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER PERSONVOGNSMEKANIKER LASTVOGNSMEKANIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? EUX Personvognsmekaniker og EUX Lastvognsmekaniker

Læs mere

Én uddannelse. To verdener. Flere muligheder.

Én uddannelse. To verdener. Flere muligheder. Én uddannelse. To verdener. Flere muligheder. HVAD ER EUX? JEG VIL HOLDE MINE EUX kombinerer en erhvervsuddannelse med gymnasiefag. Tager du en EUX, får du både svendebrev og studiekompetence. Det giver

Læs mere

FOR DIG DER ER GÅET UD AF SKOLEN. Erhvervsuddannelser og EUV

FOR DIG DER ER GÅET UD AF SKOLEN. Erhvervsuddannelser og EUV FOR DIG DER ER GÅET UD AF SKOLEN Erhvervsuddannelser og EUV e - kontakt os, og hør mere. Lene Kristensen Tlf. +45 7224 6088 Mail lk@eucnord.dk Lone B. Haugaard Tlf. +45 7224 6699 Mail lbh@eucnord.dk Morten

Læs mere

Kollektiv vejledning klasse og hvad så?

Kollektiv vejledning klasse og hvad så? Kollektiv vejledning 10.3 10. klasse og hvad så? Dagens program Adgangskrav Studievalgsportfolio Optagelse.dk NemID Mere hjælp Uddannelsessystemet Job Grundskole Erhvervsuddannelse Gymnasial uddannelse

Læs mere

Vejledning til studievalgsportfolio. - elever og forældre. Titel 1

Vejledning til studievalgsportfolio. - elever og forældre. Titel 1 Vejledning til studievalgsportfolio - elever og forældre Titel 1 Vejledning til studievalgsportfolio - elever og forældre 1. udgave, juni 2017 ISBN: 978-87-603-3148-0 (webudgave) Udgivet af Undervisningsministeriet,

Læs mere

Om uddannelsesmuligheder og vejledning. 10. klasse

Om uddannelsesmuligheder og vejledning. 10. klasse Om uddannelsesmuligheder og vejledning 10. klasse Aug 2013 Program Uddannelsessystemet et overblik Erhvervsuddannelserne EUX 2 uddannelser i én De gymnasiale uddannelser Adgangskrav Uddannelsesparathed

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ELEKTRIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ELEKTRIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ELEKTRIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? En EUX Elektriker giver dig det bedste fra erhvervsuddannelsernes verden med gymnasiets

Læs mere

EUX. Faguddannelse + studenterhue på kun 4 år og 1 måned EUX. er en helt ny som vi i første omgang udbyder på tømrer og murerfaget.

EUX. Faguddannelse + studenterhue på kun 4 år og 1 måned EUX. er en helt ny som vi i første omgang udbyder på tømrer og murerfaget. EUX Faguddannelse + studenterhue på kun 4 år og 1 måned EUX er en helt ny ungdomsuddannelse, som vi i første omgang udbyder på tømrer og murerfaget. EUX En faglig uddannelse som tømrer eller murer samtidig

Læs mere

EUX. en hue, to uddannelser

EUX. en hue, to uddannelser EUX en hue, to uddannelser Hvad er EUX? EUX er en ungdomsuddannelse ligesom STX, HTX og HHX. Men EUX er speciel, fordi den kombinerer en erhvervsuddannelse med gymnasiefag. Tager du en EUX, får du altså

Læs mere

Om at vælge uddannelse. http://videotool.dk/unic/sc1650/c1650/v13391

Om at vælge uddannelse. http://videotool.dk/unic/sc1650/c1650/v13391 Om at vælge uddannelse http://videotool.dk/unic/sc1650/c1650/v13391 Hvad skal jeg være? Smed Lærer Advokat Fysiker Mediegrafiker Dyrlæge Økonom Diætist Frisør Socialrådgiver Kok IT-supporter Skuespiller

Læs mere

Hvilken klasse går ud i?

Hvilken klasse går ud i? Hvilken klasse går ud i? 2 Alle svarpersoner (=335) 167 15 113 5 49 6 7. klasse 8. klasse 9. klasse 1. klasse 1/2 Angiv dit køn 25 Alle svarpersoner (=336) 211 2 15 125 5 Dreng Pige 2/2 28 29 235 Hvilke

Læs mere

ÉN UDDANNELSE TO VERDENER FLERE MULIGHEDER

ÉN UDDANNELSE TO VERDENER FLERE MULIGHEDER E S T U R H V D E E N T R V E R S E F A G K S L I G E N A M ÉN UDDANNELSE TO VERDENER FLERE MULIGHEDER DU KAN TAGE EUX SOM: Frisør Kosmetiker Automatik og proces VVS-energi Data og kommunikation Bygningsmaler

Læs mere

Vejledningssamtaleark & Studievalgsportfolio for: Samtaleark

Vejledningssamtaleark & Studievalgsportfolio for: Samtaleark Fortæl om dig selv Vejledningssamtaleark & Studievalgsportfolio for: (skriv dit navn) Samtaleark Udfyldes før vejledningssamtalen Fortæl om dig selv (fortæl lidt om dig selv - skole, yndlingsfag, fritidsjob,

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ELEKTRIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ELEKTRIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER ELEKTRIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? En EUX Elektriker giver dig det bedste fra erhvervsuddannelsernes verden med gymnasiets

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER BYGGERI OG HÅNDVÆRK VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER BYGGERI OG HÅNDVÆRK VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER BYGGERI OG HÅNDVÆRK VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE Hvilke uddannelser gælder det for? EUX BYGNINGSMALER (Odense og Vejle) EUX MURER (Odense

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER VVS- OG ENERGISPECIALIST VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER VVS- OG ENERGISPECIALIST VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER VVS- OG ENERGISPECIALIST VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE Hvor kan jeg tage uddannelsen? Syddansk Erhvervsskole, Risingsvej 60, 5000 Odense

Læs mere

ERHVERVSFAGLIG STUDENTEREKSAMEN AUTOMATIKTEKNIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

ERHVERVSFAGLIG STUDENTEREKSAMEN AUTOMATIKTEKNIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? ERHVERVSFAGLIG STUDENTEREKSAMEN AUTOMATIKTEKNIKER VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? En EUX Automatiktekniker giver dig det bedste fra erhvervsuddannelsernes verden med gymnasiets

Læs mere

ELEVUNDERSØGELSE 8. og 9. klasse

ELEVUNDERSØGELSE 8. og 9. klasse Nr. Spørgsmål Svarkategorier Kommentar Filter: Hvis IP-nummer er ulige, skal der stå matematik igennem skemaet. Hvis IP-nummer er lige, skal der stå dansk igennem skemaet. Velkommen til undersøgelsen.

Læs mere

Bilag 1: Samarbejdsaftale mellem lærere og UU- vejleder

Bilag 1: Samarbejdsaftale mellem lærere og UU- vejleder Bilag 1: Samarbejdsaftale mellem lærere og UU- vejleder Processuelt arbejde med uddannelsesparathed (herunder klassekonference i 7. kl. med fokus på mulige ikke uddannelsesparate elever) Forberedelse og

Læs mere

MISSIONEUX EVALUERING AF ET PROJEKT UNDER UDDANNELSESPULJE I REGION SYDDANMARK. December 2017

MISSIONEUX EVALUERING AF ET PROJEKT UNDER UDDANNELSESPULJE I REGION SYDDANMARK. December 2017 MISSIONEUX EVALUERING AF ET PROJEKT UNDER UDDANNELSESPULJE I REGION SYDDANMARK December 2017 INDSÆT TEMA HER INDLEDNING - PROJEKTETS MÅL OG INDSATS MissionEUX Målet for MissionEUX var at sætte spot på

Læs mere

Faneblad 4 Uddannelsesønsker Her vælger du uddannelse og uddannelsessted

Faneblad 4 Uddannelsesønsker Her vælger du uddannelse og uddannelsessted 1 Ud af skolen 2019 Faneblad 4 Uddannelsesønsker Her vælger du uddannelse og uddannelsessted Det er her, du vælger, hvilke uddannelser du ønsker samt en prioriteret rækkefølge. Denne side fortæller generelt

Læs mere

Eux - to i en. håndværker og student i én uddannelse

Eux - to i en. håndværker og student i én uddannelse Eux - to i en håndværker og student i én uddannelse Eux kort fortalt Eux er en helt ny ungdomsuddannelse, hvor du både bliver håndværker og student i én og samme uddannelse. Den tager fire år og en måned.

Læs mere

Uddannelsesaften. På vej mod ungdomsuddannelse

Uddannelsesaften. På vej mod ungdomsuddannelse Uddannelsesaften På vej mod ungdomsuddannelse Program Velkomst Præsentation Forældrenes rolle Første fælles opgave Start på fremtiden Ungdomsuddannelser og adgangskrav E - Vejledningen Ansøgning og optagelse

Læs mere

EUX DYREPASSER. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole. - ét skridt foran!

EUX DYREPASSER. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole. - ét skridt foran! EUX DYREPASSER Grøn uddannelse - ét skridt foran! Roskilde Tekniske Skole Mere end bare en dyrepasseruddannelse Er du i tvivl, om du skal tage en erhvervsuddannelse eller gå den gymnasiale vej? Drop tvivlen

Læs mere

Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse. Tabelrapport

Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse. Tabelrapport Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse Tabelrapport Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse Tabelrapport Skolers arbejde med at forberede elever til ungdomsuddannelse

Læs mere

Brobygning for 10. klasser. efterår 2016

Brobygning for 10. klasser. efterår 2016 Brobygning for 10. klasser efterår 2016 Brobygningskurser - nogle tal 2156 koordineringer (elevkurser) 134 brobygningskurser udbudt i UU Nordvestjylland 122 af disse kurser gennemført 12 af disse kurser

Læs mere

Unge på vej. Hvad kan jeg vælge?

Unge på vej. Hvad kan jeg vælge? Unge på vej Hvad kan jeg vælge? Hvorfor uddannelse? For at få et godt job For at få en god løn, så man kan For at få et godt liv Men hvad er god og godt? Er det det samme for os alle? Har vi de samme ønsker

Læs mere

Unge på vej. Hvad kan jeg vælge?

Unge på vej. Hvad kan jeg vælge? Unge på vej Hvad kan jeg vælge? Hvorfor uddannelse? For at få et godt job For at få en god løn, så man kan For at få et godt liv Men hvad er god og godt? Er det det samme for os alle? Har vi de samme ønsker

Læs mere

Uddannelsesaften. På vej mod ungdomsuddannelse

Uddannelsesaften. På vej mod ungdomsuddannelse Uddannelsesaften På vej mod ungdomsuddannelse Program Velkomst Forældrenes rolle Første fælles opgave Start på fremtiden Ungdomsuddannelser og adgangskrav Ansøgning og optagelse E-vejledning Sådan valgte

Læs mere

Forældremøde Rønde Efterskole November 2013

Forældremøde Rønde Efterskole November 2013 Forældremøde Rønde Efterskole November 2013 Uddannelsesvalg Hvad vil du være? Hvem vil du være? Hvad kan du styre efter, når du skal vælge uddannelse? God, grundig og rigelig uddannelse? Hvad du er god

Læs mere

Kollektiv vejledning klasse og hvad så?

Kollektiv vejledning klasse og hvad så? Kollektiv vejledning 9.3 9. klasse og hvad så? Dagens program Adgangskrav Studievalgsportfolio Optagelse.dk NemID Mere hjælp Uddannelsessystemet Job Grundskole Erhvervsuddannelse Gymnasial uddannelse Omsorg,

Læs mere

Ud af skolen og videre i uddannelsessystemet hvad skal jeg gøre?

Ud af skolen og videre i uddannelsessystemet hvad skal jeg gøre? 1 Ud af skolen 2014 Ud af skolen og videre i uddannelsessystemet hvad skal jeg gøre? Der er to ting, du skal udfylde, og som begge sendes til den skole, du ønsker at begynde på efter sommerferien. Det

Læs mere

FAQ om EUX og EUD Business

FAQ om EUX og EUD Business FAQ om EUX og EUD Business Indhold Generelt om de nye erhvervsuddannelser... 1 Om EUX og EUD Business - forskelle og ligheder...... 3 Regler om SU (Statens Uddannelsesstøtte)... 5 Prøvebestemmelser for

Læs mere

EUX DYREPASSER. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole. - ét skridt foran!

EUX DYREPASSER. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole. - ét skridt foran! EUX DYREPASSER Grøn uddannelse - ét skridt foran! Roskilde Tekniske Skole Mere end bare en dyrepasseruddannelse Er du i tvivl, om du skal tage en erhvervsuddannelse eller gå den gymnasiale vej? Drop tvivlen

Læs mere

Uddannelsesparathed. Faglige kompetencer Sociale kompetencer Personlige kompetencer Motivation

Uddannelsesparathed. Faglige kompetencer Sociale kompetencer Personlige kompetencer Motivation Uddannelser efter 9. og 10. klasse Job eller uddannelse Erhvervsuddannelser 1½ - 5 år Fx murer, smed, bager, elektriker, salgsassistent, social- og sundhedsassistent EUX Gymnasiale uddannelser 3 år STX

Læs mere

VID ERHVERVSUDDANNELSER

VID ERHVERVSUDDANNELSER METAL, MEKANIK, STRØM OG MAD VID ERHVERVSUDDANNELSER HVIS DU vil have en fremtid som faglært håndværker i en virskomhed, læse videre eller være selvstændig... VID ERHVERVSUDDANNELSER HER FÅR DU DEN BEDSTE

Læs mere

Uddannelsesinfo. På vej mod ungdomsuddannelse

Uddannelsesinfo. På vej mod ungdomsuddannelse Uddannelsesinfo På vej mod ungdomsuddannelse Program Klar til at træffe det overordnede valg EUD - GYM High School - 10. Klasse? Første overordnede valg Start på fremtiden Ungdomsuddannelser og adgangskrav

Læs mere

Forældremøde i 10.klasse 2015-16

Forældremøde i 10.klasse 2015-16 Forældremøde i 10.klasse 2015-16 Vejlederen har ordet Samarbejde Vejledningsaktiviteter Kort om uddannelsessystemet Uddannelsesparathed og krav til optag Tilmelding: optagelse.dk (procedure og ansvar)

Læs mere

Oplæg om ungdomsuddannelser. for forældre til elever i 7.klasse

Oplæg om ungdomsuddannelser. for forældre til elever i 7.klasse Oplæg om ungdomsuddannelser for forældre til elever i 7.klasse Dagsorden: Ny lovgivning, nye reformer: Uddannelsesparathedsvurdering i 8.klasse Fokusering af vejledningsindsatsen Ug.dk og e-vejledning

Læs mere

Velkommen til: Information fra UU: Vejledningsprocessen Uddannelsesforberedende aktiviteter UNGDOMMENS UDDANNELSESVEJLEDNING

Velkommen til: Information fra UU: Vejledningsprocessen Uddannelsesforberedende aktiviteter UNGDOMMENS UDDANNELSESVEJLEDNING Velkommen til: Information fra UU: Vejledningsprocessen Uddannelsesforberedende aktiviteter Ungdommens Uddannelsesvejledning Dagens program Vejlednings processen Uddannelses paratheds vurdering (Uddannelses

Læs mere

Forældremøde Rønde Efterskole November 2014

Forældremøde Rønde Efterskole November 2014 Forældremøde Rønde Efterskole November 2014 Uddannelsesvalg Hvad vil du være? Hvem vil du være? Hvad kan du styre efter, når du skal vælge uddannelse? God, grundig og rigelig uddannelse? Hvad du er god

Læs mere

FÅ MEST UD AF DAGEN: UNDERVISNINGSMATERIALE ( KLASSE - LÆRERVEJLEDNING)

FÅ MEST UD AF DAGEN: UNDERVISNINGSMATERIALE ( KLASSE - LÆRERVEJLEDNING) FÅ MEST UD AF DAGEN: UNDERVISNINGSMATERIALE (9.-10. KLASSE - LÆRERVEJLEDNING) Kære lærer Her har du undervisningsmaterialet til CAMPUS+. Denne vejledning er din guide til undervisningen til at få mest

Læs mere

DET FLEKSIBLE GRUNDFORLØB. - en start med flere muligheder

DET FLEKSIBLE GRUNDFORLØB. - en start med flere muligheder DET FLEKSIBLE GRUNDFORLØB - en start med flere muligheder » DER ER ALTID MANGE VEJE TIL DET, DU GERNE VIL « Det fleksible grundforløb giver dig muligheder for unge 16-25 år Du får tid og mulighed for at

Læs mere

Ud af skolen og videre i uddannelsessystemet hvad skal jeg gøre?

Ud af skolen og videre i uddannelsessystemet hvad skal jeg gøre? 1 Ud af skolen 2017 Ud af skolen og videre i uddannelsessystemet hvad skal jeg gøre? Der er to ting, du skal udfylde, og som begge sendes til den skole, du ønsker at begynde på efter sommerferien. Det

Læs mere

Grundforløb 1 for EUD og EUX. Tradium, Vester Alle 26, Randers

Grundforløb 1 for EUD og EUX. Tradium, Vester Alle 26, Randers Grundforløb 1 for EUD og EUX Tradium, Vester Alle 26, Randers Er en erhvervsuddannelse noget for dig? Her har du mulighed for en vekseluddannelse mellem skole og virksomhed, hvor både hoved og hænder bliver

Læs mere

Erhvervsrettet. 10. klasse

Erhvervsrettet. 10. klasse Erhvervsrettet 10. klasse Bliv klar Du har mange muligheder, når du skal vælge din vej mod den rigtige uddannelse. På EUD10 får du en smagsprøve på virkeligheden, og du bliver klogere på dine uddannelsesmuligheder.

Læs mere

Den Merkantile erhvervsuddannelse

Den Merkantile erhvervsuddannelse erhvervsuddannelse Kontor, handel og forretningsservice Hans Henning Nielsen Folkeskole Odense HF fra Odense Katedralskole Lagerarbejder på Gasa Odense Rengøringsarbejde Jysk Rengøring Fabriksarbejder

Læs mere

30.9.2014. Erhvervsskole Reform 2015. Mere attraktive erhvervsuddannelser. Højere krav Bedre uddannelser Flere muligheder

30.9.2014. Erhvervsskole Reform 2015. Mere attraktive erhvervsuddannelser. Højere krav Bedre uddannelser Flere muligheder Erhvervsskole Reform 2015 30.9.2014 Mere attraktive erhvervsuddannelser Højere krav Bedre uddannelser Flere muligheder Adgangskrav: 2,0 i dansk og matematik Tilmeldingsbegrænsning: 1 forsøg på GRF1 3 forsøg

Læs mere

Ud af skolen og videre i uddannelsessystemet hvad skal jeg gøre?

Ud af skolen og videre i uddannelsessystemet hvad skal jeg gøre? 1 Ud af skolen 2015 Ud af skolen og videre i uddannelsessystemet hvad skal jeg gøre? Der er to ting, du skal udfylde, og som begge sendes til den skole, du ønsker at begynde på efter sommerferien. Det

Læs mere

Til elever og forældre. Information til elever og forældre om vurdering af uddannelsesparathed

Til elever og forældre. Information til elever og forældre om vurdering af uddannelsesparathed Til elever og forældre Information til elever og forældre om vurdering af uddannelsesparathed Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Aarhus-Samsø Januar 2011 Vurdering af uddannelsesparathed Når du forlader

Læs mere

[Bygge og anlæg] Eux - to i en håndværker og student i én uddannelse

[Bygge og anlæg] Eux - to i en håndværker og student i én uddannelse [Bygge og anlæg] Eux - to i en håndværker og student i én uddannelse Eux kort fortalt Eux er en ny ungdomsuddannelse, hvor du både bliver håndværker og student i én og samme uddannelse. Den tager fire

Læs mere

Innovation i UEA-forløbet på Klostermarksskolen

Innovation i UEA-forløbet på Klostermarksskolen Innovation i UEA-forløbet på Klostermarksskolen Det ønskes undersøgt, om vi kan skabe et forløb med en aktiv UEA-undervisning og vejledning, hvor der i målgruppen drenge (specifikt socialt udsatte og uddannelsessvage

Læs mere

Overblik over regeringens udspil til reform af erhvervsuddannelserne

Overblik over regeringens udspil til reform af erhvervsuddannelserne Overblik over regeringens udspil til reform af erhvervsuddannelserne Klare mål Klare mål, klar ledelse og gode resultater hænger sammen. Regeringen ønsker derfor at opstille fire klare, overordnede mål

Læs mere

UDSKOLING 2009/10. Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune

UDSKOLING 2009/10. Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune og Dragør Kommune UDSKOLING Ungdommens Uddannelsesvejledning i Tårnby Saltværksvej 191 2770 Kastrup Tlf.: 3252 5274 uu.uk@taarnby.dk www.uutaarnby.dk 2009/10 Orientering til forældre og elever i 9. klasse i Tårnby Kommune

Læs mere

8. klasse - UEA Opgaver til www.ug.dk

8. klasse - UEA Opgaver til www.ug.dk 8. klasse - UEA Opgaver til www.ug.dk Arbejdsark 1 Opgave 1 Jacob leder efter en erhvervsuddannelse. Han vil gerne arbejde med dyr og planter og vil gerne se på mulighederne. 1. Hvor mange erhvervsuddannelser

Læs mere

UU-Frederiksberg. Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg. Finsensvej 86, 2 sal. 2000 Frederiksberg

UU-Frederiksberg. Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg. Finsensvej 86, 2 sal. 2000 Frederiksberg UU-Frederiksberg Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg Finsensvej 86, 2 sal 2000 Frederiksberg www.uu-frederiksberg.dk Vejledning i 8.klasse Kollektiv orientering om uddannelsessystemet Uddannelsesmesse

Læs mere

Lærerkursus tirsdag. 27. oktober 2015. 9.15 Velkommen 9.30 Ungdomsuddannelsessystemet 10.00 Uddannelsesparathedsvurdering (skema +

Lærerkursus tirsdag. 27. oktober 2015. 9.15 Velkommen 9.30 Ungdomsuddannelsessystemet 10.00 Uddannelsesparathedsvurdering (skema + Program: Lærerkursus tirsdag 27. oktober 2015 9.15 Velkommen 9.30 Ungdomsuddannelsessystemet 10.00 Uddannelsesparathedsvurdering (skema + 10.30-10.45 Pause hæftet +Tidslinje vedr. UP/IUP) 10.45 11.45 IUP/UP

Læs mere

Hvorfor uddannelse? Bedre muligheder for job Højere løn Personlig udvikling Selvtillid og selvværd. Uddannelse er vejen til en god fremtid

Hvorfor uddannelse? Bedre muligheder for job Højere løn Personlig udvikling Selvtillid og selvværd. Uddannelse er vejen til en god fremtid Hvorfor uddannelse? Bedre muligheder for job Højere løn Personlig udvikling Selvtillid og selvværd Uddannelse er vejen til en god fremtid Uddannelsessystemet Krav til unge i uddannelse Den unge skal: Ønske

Læs mere

Erhvervspraktik, brobygning, UPV og adgangskrav UNGDOMMENS UDDANNELSESVEJLEDNING

Erhvervspraktik, brobygning, UPV og adgangskrav UNGDOMMENS UDDANNELSESVEJLEDNING Erhvervspraktik, brobygning, UPV og adgangskrav Dagens program Uddannelsessystemet Brobygning og erhvervspraktik EUD, HF og gym UPV - optagelse på ungdomsuddannelse Studievalgsportfolio Uddannelsessystemet

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER INDUSTRITEKNIKER SMED VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER INDUSTRITEKNIKER SMED VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER INDUSTRITEKNIKER SMED VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? EUX Industritekniker og EUX Smed kombinerer det bedste fra erhvervsuddannelserne

Læs mere

UU-Sjælsø Ungdommens Uddannelsesvejledning

UU-Sjælsø Ungdommens Uddannelsesvejledning Aftenens program Om UU-Sjælsø Yderligere informationsmuligheder om uddannelse Uddannelsessystemet Vejledningsforløbet Parathedsvurdering Uddannelsesmuligheder efter 9. klasse/10. klasse Ansøgning til ungdomsuddannelse

Læs mere

Brobygning. For alle 10. klasser. Uge 46. den 10 15. november 2014. Brobygningsugen Uge 46. 10 klasse Morgenprocedure: INGEN MORGENLØB

Brobygning. For alle 10. klasser. Uge 46. den 10 15. november 2014. Brobygningsugen Uge 46. 10 klasse Morgenprocedure: INGEN MORGENLØB Derefter morgennad I skal også smøre madpakker, da det varme mad serveres til aften Køkkenhold omkring spisesal mm. Kl. 08.00-17.20 Skema i naturvidenskabelige discipliner 10 klasse Morgenprocedure: Brobygningsugen

Læs mere

EUX BUSINESS EUD BUSINESS

EUX BUSINESS EUD BUSINESS FAQ OM EUX BUSINESS EUD BUSINESS Indhold 1. Generelt om de nye erhvervsuddannelser... 1 2. Om EUX og EUD Business - forskelle og ligheder...... 3 3. Regler om SU (Statens Uddannelsesstøtte)... 5 4. Prøvebestemmelser

Læs mere

Eux - to i en. håndværker og student i én uddannelse

Eux - to i en. håndværker og student i én uddannelse Eux - to i en håndværker og student i én uddannelse Eux kort fortalt Eux er en helt ny ungdomsuddannelse, hvor du både bliver håndværker og student i én og samme uddannelse. Den tager 4,5 år, hvis du vælger

Læs mere

Undersøg job ARBEJDSKORT 1. Job i dagligdagen. Opgaven. Sådan kommer du i gang. Resultat. Tid

Undersøg job ARBEJDSKORT 1. Job i dagligdagen. Opgaven. Sådan kommer du i gang. Resultat. Tid ARBEJDSKORT 1 Undersøg job Job i dagligdagen Hver dag møder du, overalt hvor du kommer, mennesker på job. Hos bageren, i indkøbscentret, i sportshallen, i biografen, på gaden. På skolen er der dine lærere,

Læs mere

Forældremøde i 8.klasse 2015-16

Forældremøde i 8.klasse 2015-16 Forældremøde i 8.klasse 2015-16 Vejlederen har ordet Samarbejde Vejledningsaktiviteter Kort om uddannelsessystemet Uddannelsesparathedsvurdering i 8. klasse Optagelse.dk ( * 15. januar 2016) Almen information

Læs mere

Elektrikeruddannelsen. Information til ambitiøse unge om en uddannelse i en teknisk branche i konstant udvikling

Elektrikeruddannelsen. Information til ambitiøse unge om en uddannelse i en teknisk branche i konstant udvikling Elektrikeruddannelsen Information til ambitiøse unge om en uddannelse i en teknisk branche i konstant udvikling Elektrikeruddannelsen en teknisk uddannelse i en branche i rivende udvikling Derfor skal

Læs mere

EUX DYREPASSER. Grøn uddannelse. Landbrugsskolen Sjælland Vilvorde Køgevej 131 4000 Roskilde. Roskilde Tekniske Skole. - ét skridt foran!

EUX DYREPASSER. Grøn uddannelse. Landbrugsskolen Sjælland Vilvorde Køgevej 131 4000 Roskilde. Roskilde Tekniske Skole. - ét skridt foran! EUX DYREPASSER Grøn uddannelse - ét skridt foran! Landbrugsskolen Sjælland Vilvorde Køgevej 131 4000 Roskilde Roskilde Tekniske Skole Mere end en dyrepasseruddannelse Er du i tvivl om du skal tage en erhvervsuddannelse

Læs mere

FORBERED DIT BARN PÅ HYPNOSEN..

FORBERED DIT BARN PÅ HYPNOSEN.. FORBERED DIT BARN PÅ HYPNOSEN.. Hypnoseværkstedet HYPNOSE MED BØRN * Nørrevej 6. 6340 Kruså *tlf. 74678290 1 VEJLEDNING I AT FORBEREDE BØRN PÅ HYPNOSEN. FØRST DET PRAKTISKE ANKOMST, PARKERING OG VENTEVÆRELSE

Læs mere

Rybners Gymnasium STX

Rybners Gymnasium STX Datarapportering Elevtrivselsundersøgelse 205 Rybners Gymnasium STX Udarbejdet af ASPEKT R&D Rybners Gymnasium - STX Elevtrivselsundersøgelse 205 Undersøgelsen på Rybners Gymnasium, STX Der har deltaget

Læs mere

Elevforudsætninger I forløbet indgår aktiviteter, der forudsætter, at eleverne kan læse enkle ord og kan samarbejde i grupper om en fælles opgave.

Elevforudsætninger I forløbet indgår aktiviteter, der forudsætter, at eleverne kan læse enkle ord og kan samarbejde i grupper om en fælles opgave. Undersøgelse af de voksnes job Uddannelse og job; eksemplarisk forløb 0-3.klasse Faktaboks Kompetenceområde: Fra uddannelse til job Kompetencemål: Eleven kan beskrive forskellige uddannelser og job Færdigheds-

Læs mere

HANDELSSKOLEN BUTIK OG HANDEL EUX BUSINESS DEN KORTESTE VEJ TIL KARRIERE INDEN FOR HANDEL, KONTOR, BUSINESS OG DETAIL

HANDELSSKOLEN BUTIK OG HANDEL EUX BUSINESS DEN KORTESTE VEJ TIL KARRIERE INDEN FOR HANDEL, KONTOR, BUSINESS OG DETAIL HANDELSSKOLEN BUTIK OG HANDEL EUX BUSINESS DEN KORTESTE VEJ TIL KARRIERE INDEN FOR HANDEL, KONTOR, BUSINESS OG DETAIL SIDE 2 / HANDELSSKOLEN.COM HANDELSSKOLEN ER VEJEN TIL JOB Er du interesseret i handel,

Læs mere

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER BYGGERI OG HÅNDVÆRK VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA?

DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER BYGGERI OG HÅNDVÆRK VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? DIREKTE ADGANG TIL VIDEREGÅENDE UDDANNELSER BYGGERI OG HÅNDVÆRK VIL DU OGSÅ HA LIDT EKSTRA? GODE SPØRGSMÅL AT STILLE HVAD ER EUX? Uddannelserne på EUX Byggeri og håndværk giver dig det bedste fra erhvervsuddannelsernes

Læs mere

Rybners Gymnasium HHX

Rybners Gymnasium HHX Datarapportering Elevtrivselsundersøgelse 205 Rybners Gymnasium HHX Udarbejdet af ASPEKT R&D Rybners Gymnasium - HHX Elevtrivselsundersøgelse 205 Undersøgelsen på Rybners Gymnasium, HHX Der har deltaget

Læs mere

...10.klasse. Vinderup Realskole. 10. klasse på Vinderup Realskole - et godt valg, fordi: De vildeste lærere. Martin 10.C

...10.klasse. Vinderup Realskole. 10. klasse på Vinderup Realskole - et godt valg, fordi: De vildeste lærere. Martin 10.C ...10.klasse Vinderup Realskole 10. klasse på Vinderup Realskole - et godt valg, fordi: De vildeste lærere. Martin 10.C Man får et godt sammenhold og venner for livet. Undervisningen er i top og lærerne

Læs mere

10. klasse Dragør Kommune. [Skriv titlen på dokumentet] Introaften den 23. januar 2018 kl. 17

10. klasse Dragør Kommune. [Skriv titlen på dokumentet] Introaften den 23. januar 2018 kl. 17 10. klasse 2018-19 Dragør Kommune [Skriv titlen på dokumentet] Introaften den 23. januar 2018 kl. 17 Til dig og dine forældre 9. klasse og hva så? Du er snart færdig med 9. klasse og står nu over for at

Læs mere

Uddannelsesaften. På vej mod ungdomsuddannelse

Uddannelsesaften. På vej mod ungdomsuddannelse Uddannelsesaften På vej mod ungdomsuddannelse Program Velkomst Forældrenes rolle Første fælles opgave Start på fremtiden Ungdomsuddannelser og adgangskrav E - Vejledningen Ansøgning og optagelse Et anderledes

Læs mere

EUX ANLÆGSGARTNER. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole

EUX ANLÆGSGARTNER. Grøn uddannelse. Roskilde Tekniske Skole EUX ANLÆGSGARTNER Grøn uddannelse Roskilde Tekniske Skole Mere end bare en anlægsgartneruddannelse Er du i tvivl, om du skal tage en erhvervsuddannelse eller gå den gymnasiale vej? Drop tvivlen og tag

Læs mere

Informationsaften om ungdomsuddannelserne. Velkommen til

Informationsaften om ungdomsuddannelserne. Velkommen til Informationsaften om ungdomsuddannelserne Velkommen til Elever og forældre i 8. klasse Repræsentanter fra ungdomsuddannelserne UU vejledere fra UU Aarhus-Samsø Program 1. Uddannelsesparathed v/uu Aarhus-Samsø

Læs mere

Aalborg Handelsskole Strandvejen HG

Aalborg Handelsskole Strandvejen HG Benchmarkingrapport Aalborg Handelsskole Strandvejen HG Elevtrivselsundersøgelse Udarbejdet af ASPEKT R&D Læsevejledning Benchmarkingrapporten har til formål at gøre det relativt enkelt at se de forskellige

Læs mere

UDDANNELSESAFTEN i 8. kl. 2012 VEJLEDNING VIRKER

UDDANNELSESAFTEN i 8. kl. 2012 VEJLEDNING VIRKER UDDANNELSESAFTEN i 8. kl. 2012 VEJLEDNING VIRKER Uddannelsesorientering Bente Villadsen Sønderup, UU-konsulent (Ungdommens Uddannelsesvejledning) Mobil: 24 45 70 59 E-mail: uuvbs@herning.dk Aftenens program

Læs mere

Tema: Uddannelse og jobmuligheder Klassetrin 4., 5. og 6. klasse

Tema: Uddannelse og jobmuligheder Klassetrin 4., 5. og 6. klasse Tema: Uddannelse og jobmuligheder Klassetrin 4., 5. og 6. klasse Elevopgaver: 1. Job og uddannelse Gruppeopgave: Find billeder af mennesker på job. Lim billedmaterialet op på karton. Undersøg jobtitlen.

Læs mere

Evaluering af Studiepraktik 2013

Evaluering af Studiepraktik 2013 Evaluering af Studiepraktik 2013 Indhold Overordnede tal for Studiepraktik 2013... 3 Uddannelser... 3 Ansøgere... 3 Prioriteter... 3 Fordeling af pladser... 4 Endelig fordeling af pladser... 4 Et danmarkskort

Læs mere

Evaluering - Studiepraktik 2012

Evaluering - Studiepraktik 2012 Evaluering - Studiepraktik 2012 Hjælp os og de videregående uddannelser med at gøre Studiepraktik bedre. Vi beder dig besvare følgende spørgsmål. Det tager 2-10 min. at svare på spørgsmålene, og din besvarelse

Læs mere

Erhvervspraktik, brobygning, UPV og adgangskrav UNGDOMMENS UDDANNELSESVEJLEDNING

Erhvervspraktik, brobygning, UPV og adgangskrav UNGDOMMENS UDDANNELSESVEJLEDNING Erhvervspraktik, brobygning, UPV og adgangskrav Dagens program Uddannelsessystemet Brobygning og erhvervspraktik EUD, HF og gym UPV - optagelse på ungdomsuddannelse Studievalgsportfolio Uddannelsessystemet

Læs mere

Information om ungdomsuddannelserne

Information om ungdomsuddannelserne Velkommen til: Information om ungdomsuddannelserne Ungdommens Uddannelsesvejledning Dagens program Vejlednings processen Uddannelses paratheds vurdering Studievalgs portfolio Uddannelses systemet Elektroniske

Læs mere