CEO/BUSINESS COMPROMISE (BEC) SVINDEL

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "CEO/BUSINESS COMPROMISE (BEC) SVINDEL"

Transkript

1 CEO/BUSINESS COMPROMISE (BEC) SVINDEL CEO/BEC svindel opstår, når en medarbejder, bliver narret til at betale en falsk faktura eller foretage en uautoriseret overførsel med virksomhedskontoen. HVORDAN FOREGÅR DET? En bedrager ringer eller mail'er og udgiver sig for at være en højtstående person inden for virksomheden (fx CEO eller CFO). De har et godt kendskab til organisationen. CEO Ofte er anmodningen om internationale betalinger til banker uden for Europa. Medarbejderen overfører pengene til en konto, der kontrolleres af svindleren. De kræver en hasteoverførsel. De bruger sprog som: "Fortrolighed", "Virksomheden stoler på dig", "Jeg er i øjeblikket utilgængelig". HASTER De henviser til en følsom situation (fx skattekontrol, fusion, virksomhedsovertagelse). Instruktioner om det videre forløb kan gives senere af en tredje person eller via . Medarbejderen anmodes om ikke at følge de almindelige godkendelsesprocedurer. HVAD ER FARESIGNALERNE? Uopfordret /telefonopkald Direkte kontakt fra en person i den øverste ledelse, du normalt ikke er i kontakt med Anmodning om absolut fortrolighed Presserende og hastende karakter Usædvanlig anmodning i strid med interne procedurer Trusler eller usædvanlig smiger/løfter om belønning SOM EN VIRKSOMHED Vær opmærksom på risiciene og sørg for, at medarbejderne også er informerede og opmærksomme. SOM MEDARBEJDER Overhold de foreskrevne sikkerhedsprocedurer for betalinger og indkøb. Spring ikke over nogle trin, og giv ikke efter for pres. Opfordre dine medarbejdere til at håndtere betalingsanmodninger med forsigtighed. Implementer interne forretningsgange vedrørende betalinger. Implementer en procedure for kontrol af legitimiteten af betalingsanmodninger modtaget via . Etabler rapporteringsrutiner til håndtering af bedrageri. Gennemgå informationer, der er publiceret på din virksomheds hjemmeside, begræns informationer og vær forsigtig med hensyn til sociale medier. Opgrader og opdater teknisk sikkerhed. Kontroller altid adresser grundigt, når du håndterer følsomme oplysninger/pengeoverførsler. I tilfælde af tvivl om en overførselsordre, inddrag altid en kompetent kollega. Åben aldrig mistænkelige links eller vedhæftede filer modtaget via . Vær særlig forsigtig, når du åbner dine private s på virksomhedens computere. Vær forsigtig, hvis du deler oplysninger på sociale medier. Undgå at dele oplysninger om virksomhedens hierarki, sikkerhed eller procedurer.! Kontakt altid politiet i alle tilfælde af forsøg på svindel, også selvom du ikke blev offer for svindel.! Hvis du modtager en mistænkelig eller et opkald, skal du altid informere din it-afdeling.

2 INVESTERINGSSVINDEL Investeringssvindel kan omfatte tilsyneladende lukrative investeringsmuligheder som aktier, obligationer, kryptovalutaer, sjældne metaller, oversøiske jordinvesteringer eller alternativ energi. HVAD ER FARESIGNALERNE? Du bliver lovet hurtig afkast og "garanteret", at investeringen er sikker. Tilbuddet er kun tilgængeligt i begrænset tid. Du modtager et uopfordret opkald, gentagne gange. Tilbuddet er kun tilgængeligt for dig, og du bliver bedt om ikke at dele det. Søg altid uvildig finansiel rådgivning, før du overfører penge eller foretager en investering. Afvis uopfordrede opkald vedrørende investeringsmuligheder. Vær kritisk vedrørende tilbud, der lover en sikker investering, garanteret afkast og stor fortjeneste. Vær opmærksom på fremtidige svindelforsøg. Hvis du en gang har investeret i et fupnummer, vil svindlere sandsynligvis have dig som fremtidigt mål eller sælge dine kontaktoplysninger til andre kriminelle. Kontakt politiet, hvis du oplever noget mistænkeligt.

3 FAKTURA-BEDRAGERI HVORDAN FOREGÅR DET? FAKTURA En virksomhed kontaktes af en person, som foregiver at repræsentere en leverandør/servicevirksomhed/kreditor. Svindlerne kan kontakte dig fx via telefon, brev, osv. Svindleren anmoder om, at bankoplysningerne for en betaling (dvs. modtagerkontoens betalingsoplysninger) på fremtidige fakturaer ændres. Den nye konto, der foreslås, styres af svindleren. Sørg for, at medarbejderne er informeret og opmærksomme på denne form for bedrageri og hvordan man undgår det. Etabler en procedure for kontrol af legitimiteten af betalingsanmodninger. SOM EN VIRKSOMHEID Instruér personale med ansvar for at betale fakturaer om altid at kontrollere dem for uregelmæssigheder. Gennemgå oplysninger på din virksomheds hjemmeside, især samarbejdspartnere og leverandører. Sørg for, at dine medarbejdere begrænser, hvad de deler om virksomheden på deres sociale medier. Bekræft alle anmodninger, der hævdes at være fra dine kreditorer, især hvis de beder dig om at ændre deres bankoplysninger for fremtidige fakturaer. Brug ikke kontaktoplysningerne på brevet / faxen / en, der anmoder om ændringen. Brug dem fra tidligere korrespondance i stedet. Opret entydige kontaktpunkter med virksomheder, som du foretager regelmæssige betalinger til. SOM MEDARBEJDER Begræns oplysninger, som du deler om din arbejdsgiver på sociale medier. Ved betaling over en bestemt tærskelværdi skal du etablere en procedure for at bekræfte den korrekte bankkonto og modtager (fx et møde med virksomheden). Når en faktura er betalt, send en for at informere modtageren. Medtag det modtagende banknavn og de sidste fire cifre i den anvendte konto for at højne sikkerheden.! Kontakt altid politiet i tilfælde af svindelforsøg, selvom du ikke blev offer for svindel.

4 ONLINE SHOPPING SVINDEL Online tilbud er ofte et godt køb, men pas på svindel. Godt tilbud SUPER TILBUD 70% Brug danske shopping-hjemmesider, når det er muligt - sandsynligheden for, at problemerne kan løses, er større. Gør dit forarbejde - tjek anmeldelser før du køber. Anvend kreditkort - du har større chancer for at få dine penge retur. Betal kun via en sikker betalingstjeneste - beder de om en pengeoverførsel eller bankoverførsel - så tænk dig om! Godt tilbud Køb Betal kun, når du er tilsluttet en sikker internetforbindelse - undgå at bruge gratis eller åbne offentligt wifi. Betal kun fra en sikker enhed - hold dit operativsystem og sikkerhedssoftware opdateret. Pas på annoncer, der tilbyder overdådige tilbud eller mirakelprodukter - hvis det lyder for...godt til at være sandt, er det det sikkert! Et pop-op-vindue med angivelse af, at du har vundet en præmie? Tænk dig om - du vinder måske kun malware. Hvis varen ikke kommer frem, skal du kontakte sælgeren. Hvis du ikke modtager noget svar, skal du kontakte din bank.! Anmeld altid ethvert mistænkeligt bedrageriforsøg til politiet, selvom du ikke blev offer for svindlen.

5 BANK PHISHING Phishing er en betegnelse for s, der narrer modtagerne til at dele deres personlige, finansielle eller sikkerhedsoplysninger. HVORDAN FOREGÅR DET? Disse kan se identisk ud med de typer korrespondance, som de rigtige banker sender. FEJL Hold din software opdateret, herunder din browser, antivirus og operativsystem. Vær særlig opmærksom, hvis en "bank" anmoder dig om følsomme oplysninger via (fx. din adgangskode til dine bankkonti). replikerer logoer, layout og tonen i legitime s. beder dig om at downloade et vedhæftet dokument eller klikke på et link. Se grundigt på en: Sammenlign adressen med tidligere rigtige meddelelser fra din bank. Tjek for dårlig stavning og grammatik. Anvend ikke "besvar" på en mistænkelig , men "videresend" den til din bank ved at indtaste adressen selv. anvender sprog, der giver en følelse af, at det haster. Cyberkriminelle antager, at folk har travlt; ved første øjekast synes disse falske s at være legitime. Klik ikke på linket eller download vedhæftninger, skriv i stedet selv adressen i din browser. Hvis du er i tvivl, skal du dobbeltchecke på din banks hjemmeside eller give banken et opkald. Vær opmærksom, når du bruger en mobilenhed. Det kan være sværere at spotte et phishing-forsøg på din telefon eller tablet

6 KÆRLIGHEDSSVINDEL Svindlere udvælger ofre på online dating-hjemmesider, men kan også anvende sociale medier eller til at tage kontakt. HVAD ER FARESIGNALERNE? En person, du netop har mødt online, bekender stærke følelser for dig og beder om at chatte privat. Vær påpasselig med deling af personlige oplysninger på sociale netværk og dating-hjemmesider. Deres beskeder er ofte dårligt formuleret og vage. LOBE U Overvej altid risiciene. Svindlere er også til stede på de mest anerkendte hjemmesider. De kan bede dig om at sende intime billeder eller videoer af dig selv. Hvis du ikke sender pengene, kan de forsøge at afpresse dig. Hvis du sender penge, vil de bede om flere. Deres online profil stemmer ikke overens med, hvad de fortæller dig. Når de først har opnået din tillid, vil de bede dig om penge, gaver eller oplysninger om din bankkonto/betalingskort. ER DU BLEVET SVINDLET? Du skal ikke føle dig flov! Stop omgående al kontakt. Hvis det er muligt, skal du gemme al kommunikation, som fx chat-beskederne. Anmeld sagen til politiet. Rapportér det til det site, hvor svindleren først kontaktede dig. Hvis du har oplyst dine kontooplysninger, skal du kontakte din bank. Tag dig tid og stil spørgsmål. Undersøg personens billede og profil for at se, om materialet er blevet brugt andetsteds. Vær opmærksom på stave- og grammatikfejl, uoverensstemmelser i deres historier og undskyldninger som at deres kamera ikke virker. Del ikke nogle kompromitterende informationer, der kan anvendes til at afpresse dig. Hvis du indvilliger i at mødes personligt, skal du fortælle familie og venner, hvor du tager hen. Vær opmærksom på pengeanmodninger. Send aldrig penge, kortoplysninger, kontooplysninger eller kopier af personlige dokumenter. Undgå at sende dem forudbetalinger. Overfør ikke penge for andre: hvidvaskning af penge er en strafbar handling.

7 YOUR BANK BANK PHISHING SMS'ER Smishing (en kombination af ordene sms og phishing) anvendes af bedragerne i forsøg på at indhente personlige, finansielle eller sikkerhedsmæssige oplysninger via sms. Due to the new rules we need you to verify your bank account details. Please click here to verify your details. HVORDAN FOREGÅR DET? Sms-beskeden vil typisk bede dig om at klikke på et link eller ringe til et telefonnummer for at 'bekræfte', 'opdatere' eller 'genaktivere' din konto. Men... linket fører til en falsk hjemmeside og telefonnummeret fører til en bedrager som foregiver at være et legitimt selskab. Klik ikke på links, vedhæftede filer eller billeder, som du modtager i uopfordrede tekstbeskeder uden først at verificere afsenderen. Forhast dig ikke. Tag din tid og foretag de nødvendige tjek, før du svarer. Besvar aldrig en tekstbesked, der anmoder om din PIN-kode eller din adgangskode til bank eller andre sikkerhedsoplysninger. Hvis du tror, at du måske har besvaret en smishing sms og oplyst dine bankoplysninger, skal du straks kontakte din bank

8 Decline Accept FORFALSKEDE BANKHJEMMESIDER Bank phishing- s indeholder normalt links, der fører dig til en forfalsket bankhjemmeside, hvor du bliver bedt om at videregive dine økonomiske og personlige oplysninger. FEJL HVAD ER FARESIGNALERNE? Forfalskede bankhjemmesider ser næsten ud som de rigtige hjemmesider. Disse hjemmesider vil ofte have et pop-op-vindue dialogboks, der beder dig indtaste dine bankoplysninger. Rigtige banker bruger ikke sådanne dialogbokse. Disse hjemmesider viser normalt: Hastesag: Du vil ikke finde sådanne meddelelser på legitime hjemmesider. DIT BANK HASTER Pop-op-vinduer: De bruges normalt til at indsamle følsomme oplysninger fra dig. Klik ikke på dem og undgå at indsende personlige data via sådanne dialogbokse. Dårligt design: Vær forsigtig på hjemmesider, der har fejl i deres design eller fejl i stavning og grammatik. Klik aldrig på links inkluderet i s, der henviser til din banks hjemmeside. Indtast altid linket manuelt eller brug et eksisterende link fra din "favorit-liste". Brug en browser, der gør det muligt at blokere pop-op-vinduer. BANK Hvis noget vigtigt virkelig kræver din opmærksomhed, bliver du advaret om det af din bank, når du tilgår dine konti online.

9 BANK VISHING OPKALD Vishing (en kombination af ordene voice og phishing) er telefonsvindel, hvor svindlere forsøger at narre offeret til at oplyse personlige, finansielle eller sikkerhedsoplysninger eller, til at overføre penge til dem. Decline No Caller ID Accept Vær opmærksom på uopfordrede telefonopkald. Noter opkalderens nummer og informer dem om, at du vil ringe tilbage til dem. For at validere deres identitet skal du finde organisationens telefonnummer og kontakte dem direkte. Valider ikke den, der ringer op, ved hjælp af det telefonnummer, de har oplyst dig (dette kunne være et falsk eller et manipuleret nummer). Svindlere kan finde dine almindelige oplysninger online (fx sociale medier). Antag ikke, at en som ringer er ægte, bare fordi de har sådanne oplysninger. Del ikke dit kredit- eller betalingskort PIN-kode eller din bank adgangskode. Din bank vil aldrig bede om sådanne oplysninger. Overfør ikke penge til en anden konto på deres anmodning. Din bank vil aldrig bede dig om at gøre det. NETBANKINDBRUD NAME SURNAME 07 / 20 Hvis du mener, at det er et falsk opkald, skal du rapportere det til din bank.

[Click here and insert picture from image library] SIKKERHEDS GUIDE

[Click here and insert picture from image library] SIKKERHEDS GUIDE [Click here and insert picture from image library] SIKKERHEDS GUIDE INDHOLDSFORTEGNELSE Phishing 3 Hvad er Phishing? 3 Sådan skal du gøre, hvis du modtager et mistænkeligt opkald eller en telefonsvarerbesked

Læs mere

Viden om phishing. Den tid det tager at fuldføre: 3 5 minutter (cirka) Information Security and Risk Management (ISRM) McKesson Europe AG

Viden om phishing. Den tid det tager at fuldføre: 3 5 minutter (cirka) Information Security and Risk Management (ISRM) McKesson Europe AG Viden om phishing Den tid det tager at fuldføre: 3 5 minutter (cirka) Information Security and Risk Management (ISRM) McKesson Europe AG Hvad er phishing? Phishing er, når folk forsøger at få dig til at

Læs mere

Gode råd til brugerne: Bekæmp PHISHING!

Gode råd til brugerne: Bekæmp PHISHING! Baggrund Senest i perioden juli og august 2009 har UC Lillebælt været udsat for forskellige forsøg på at udnytte vores it-systemer til at indsamle personlige data og kommunikere ulovligt reklamemateriale.

Læs mere

Hvad du søgte efter Identiteten på det websted, du besøgte umiddelbart før vores websted (henvisende websted).

Hvad du søgte efter Identiteten på det websted, du besøgte umiddelbart før vores websted (henvisende websted). Brugervilkår og andre gode ting, som du bør vide for at være sikker online. Sikkerhed er alles ansvar En del af IKEA ånden er "jeg gør min del, du gør din del, og sammen gør vi en masse." Dette gælder

Læs mere

VILKÅR FOR BRUG AF FITBIT PAY

VILKÅR FOR BRUG AF FITBIT PAY VILKÅR FOR BRUG AF FITBIT PAY 1. Introduktion 2. Regler og vilkår 3. Definitioner Danske Bank A/S. CVR-nr. 61 12 62 28 - København 1.1. Fitbit Pay er en service, der giver dig mulighed for at gemme en

Læs mere

Privatlivspolitik (ekstern persondatapolitik)

Privatlivspolitik (ekstern persondatapolitik) (ekstern persondatapolitik) for MHT ApS vedr. behandling af persondata Version 1 Dato 28.05.2018 Godkendt af Jette Petersen Antal sider 11 Side 1 af 11 Tak, for at du har valgt at bruge vores produkter/services.

Læs mere

Privatpolitik Bambino Booking

Privatpolitik Bambino Booking Privatpolitik Bambino Booking Personoplysningerne Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. Når du benytter vores hjemmeside, indsamler og behandler

Læs mere

Privatlivspolitik ekstern persondatapolitik

Privatlivspolitik ekstern persondatapolitik Privatlivspolitik ekstern persondatapolitik for Shine Danmark miljøvenlig rengøring vedr. behandling af persondata Version 1 Dato 22.05.2018 Godkendt af Christina L. Johansen Antal sider 14 Side 1 af 10

Læs mere

Vi vil ikke bruge eller dele dine oplysninger, undtagen de tilfælde som er beskrevet i denne fortrolighedspolitik.

Vi vil ikke bruge eller dele dine oplysninger, undtagen de tilfælde som er beskrevet i denne fortrolighedspolitik. Fortrolighedspolitik Effektiv fra: 8. november 2017 Introduktion Pagobox ApS ( "Pleo", "os", "vi" eller "vores") driver Pleo.io webstedet, Pleo webapplikationen, Pleo mobilapplikationen og tilbyder Pleo

Læs mere

Gartnernes Forsikring... Dansk Jordbrug ID-SIKRING. Forsikringsbetingelser nr Tillæg til Familiens Basisforsikring 2

Gartnernes Forsikring... Dansk Jordbrug ID-SIKRING. Forsikringsbetingelser nr Tillæg til Familiens Basisforsikring 2 Gartnernes Forsikring... Dansk Jordbrug ID-SIKRING Forsikringsbetingelser nr. 3007-01 Tillæg til Familiens Basisforsikring 2 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1. Hvem omfatter ID-SIKRING 1 2. Forsikringens varighed

Læs mere

Privatlivspolitik. Coverwise Limited deler en forpligtelse til at beskytte dit privatliv og holde dine personlige oplysninger sikre.

Privatlivspolitik. Coverwise Limited deler en forpligtelse til at beskytte dit privatliv og holde dine personlige oplysninger sikre. Privatlivspolitik Denne hjemmeside opererer internationalt og er i overensstemmelse med den lokale lovgivning og regler i de pågældende lande. Denne privatlivspolitik omhandler hvordan vi bruger og behandler

Læs mere

BARE ET SPIL? Installer kun apps fra officielle appbutikker LÆS SÅ VIDT MULIGT ANMELDELSER OG VURDERINGER FRA ANDRE BRUGERE.

BARE ET SPIL? Installer kun apps fra officielle appbutikker LÆS SÅ VIDT MULIGT ANMELDELSER OG VURDERINGER FRA ANDRE BRUGERE. APPS BARE ET SPIL? Installer kun apps fra officielle appbutikker Før du henter en app, skal du undersøge både appen og dens udgivere. Vær forsigtig med links, som du modtager via mails og sms'er, da de

Læs mere

BullGuard Premium Protection... 2. Installation af BullGuard Premium Protection... 2. Ny BullGuard-bruger... 2

BullGuard Premium Protection... 2. Installation af BullGuard Premium Protection... 2. Ny BullGuard-bruger... 2 Indhold BullGuard Premium Protection... 2 Installation af BullGuard Premium Protection... 2 Ny BullGuard-bruger... 2 Hvis du allerede har produktet Internet Security 2013 installeret... 3 Aktiver Premium-tjenester...

Læs mere

Aktion Børnehjælp og vores hjemmesider er nedenfor samlet benævnt Aktion Børnehjælp eller aktionboernehjaelp.dk.

Aktion Børnehjælp og vores hjemmesider er nedenfor samlet benævnt Aktion Børnehjælp eller aktionboernehjaelp.dk. September 2017 Privatlivspolitik Aktion Børnehjælp indsamler oplysninger om vores brugere og deres besøg ved hjælp af såkaldte cookies eller ved at brugeren selv afgiver oplysningerne på aktionboernehjaelp.dk

Læs mere

1. Introduktion 2. Om os

1. Introduktion 2. Om os Fortrolighedspolitik 1. Introduktion Atchik udvikler fantastiske spil med sjov og underholdning for alle. Hos Atchik respekterer vi personlige oplysninger for enhver, der bruger vores spil, website(s)

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Sct. Norberts Skole https://sctnorberts.cposonline.dk/

cpos Online Quickguide Version Sct. Norberts Skole https://sctnorberts.cposonline.dk/ cpos Online Quickguide Version 1.1.8 Sct. Norberts Skole https://sctnorberts.cposonline.dk/ SÅDAN OPRETTER DU EN BRUGER... 3 SÅDAN LOGGER DU IND... 5 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 6 SÅDAN

Læs mere

POLITIK FOR DATABESKYTTELSE

POLITIK FOR DATABESKYTTELSE POLITIK FOR DATABESKYTTELSE Disse retningslinjer for databeskyttelse beskriver, hvordan vi bruger og beskytter oplysninger, som du afgiver i forbindelse med brug af vores hjemmeside. Vi har forpligtet

Læs mere

PRIVATLIVSPOLITIK MONTAGEBUREAUET APS S AF PRIVATLIVSPOLITIK

PRIVATLIVSPOLITIK MONTAGEBUREAUET APS S AF PRIVATLIVSPOLITIK PRIVATLIVSPOLITIK MONTAGEBUREAUET APS S AF PRIVATLIVSPOLITIK Vores privatlivspolitik giver dig et tydeligt overblik over, hvordan vi behandler dine data, samt hvad du kan forvente, at vi bruger dem til.

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Diakonissestiftelsen

cpos Online Quickguide Version Diakonissestiftelsen cpos Online Quickguide Version 1.1.2 Diakonissestiftelsen https://diakonissestiftelsen.cposonline.dk/ SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 4 SÅDAN OPRETTER DU AUTOMATISK

Læs mere

Handelsbetingelser. Alle Handler foretaget via denne web-site foregår mellem dig, som kunde, og

Handelsbetingelser. Alle Handler foretaget via denne web-site foregår mellem dig, som kunde, og Handelsbetingelser Alle Handler foretaget via denne web-site foregår mellem dig, som kunde, og Have & Livsstil ApS Ådalen 9 4600 Køge Tlf.: 4616 1551 info@haveoglivsstil.dk CVR. 38023845 Ordrebekræftelse:

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Roskilde https://roskilde.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg

cpos Online Quickguide Version Roskilde https://roskilde.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Quickguide Version 1.1.4 Roskilde https://roskilde.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Portal vejledning Version 1.1.4 Roskilde SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN

Læs mere

Office/Outlook. Vejledning. Spam IT-AFDELINGEN. Af: Anders C. H. Pedersen E-mail: Achp@norddjurs.dk Revideret: 1. juni 2015

Office/Outlook. Vejledning. Spam IT-AFDELINGEN. Af: Anders C. H. Pedersen E-mail: Achp@norddjurs.dk Revideret: 1. juni 2015 Af: Anders C. H. Pedersen E-mail: Achp@norddjurs.dk Revideret: 1. juni 2015 IT-AFDELINGEN Vejledning Office/Outlook Spam Norddjurs Kommune. Torvet 3. 8500 Grenå Tlf.: 89 59 10 00. www.norddjurs.dk Velkommen

Læs mere

Fortrolighedspolitik og erklæring om personoplysninger

Fortrolighedspolitik og erklæring om personoplysninger Fortrolighedspolitik og erklæring om personoplysninger Beskyttelse af dine data er vigtig for ScanDis, og det er vigtigt for os, at du fortsat har tillid til os. Hos ScanDis bestræber vi os derfor på at

Læs mere

cpos Online Quickguide Version NKT https://nkt.cposonline.dk/

cpos Online Quickguide Version NKT https://nkt.cposonline.dk/ cpos Online Quickguide Version 1.1.3 NKT https://nkt.cposonline.dk/ SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN SKIFTER DU ADGANGSKODE... 4 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 5 SÅDAN OPRETTER DU AUTOMATISK

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Halsnæs

cpos Online Quickguide Version Halsnæs cpos Online Quickguide Version 1.1.7 Halsnæs https://halsnaes.cposonline.dk/ SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 4 SÅDAN OPRETTER DU AUTOMATISK OPTANKNING PÅ ET KANTINEKORT...

Læs mere

En introduktion til. IT-sikkerhed 16-12-2015

En introduktion til. IT-sikkerhed 16-12-2015 En introduktion til 16-12-2015 1 En rettesnor for din brug af IT I Dansk Supermarked Group forventer vi, at du er orienteret om, hvordan du skal bruge IT, når du er ansat hos os. I denne guide kan du læse

Læs mere

FORTROLIGHEDSPOLITIK OG ERKLÆRING OM PERSONOPLYSNINGER

FORTROLIGHEDSPOLITIK OG ERKLÆRING OM PERSONOPLYSNINGER FORTROLIGHEDSPOLITIK OG ERKLÆRING OM PERSONOPLYSNINGER Beskyttelse af dine data er vigtig for Instrulog A/S, og det er vigtigt for os, at du fortsat har tillid til os. Hos Instrulog A/S bestræber vi os

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Horsens Kommune https://horsens.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg

cpos Online Quickguide Version Horsens Kommune https://horsens.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Quickguide Version 1.1.5 Horsens Kommune https://horsens.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ EN KANTINECHIP... 4

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Fredensborg Kantine

cpos Online Quickguide Version Fredensborg Kantine cpos Online Quickguide Version 1.1.0 Fredensborg Kantine https://fredensborg.cposonline.dk/ SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 4 SÅDAN OPRETTER DU AUTOMATISK OPTANKNING

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Lemvig Ungdomsgård Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg

cpos Online Quickguide Version Lemvig Ungdomsgård   Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Quickguide Version 1.1.5 Lemvig Ungdomsgård https://ug.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 4 SÅDAN

Læs mere

8 PRINCIPPER FOR GOD NET-ADFÆRD FOR PRIVATPERSONER

8 PRINCIPPER FOR GOD NET-ADFÆRD FOR PRIVATPERSONER 8 PRINCIPPER FOR GOD NET-ADFÆRD FOR PRIVATPERSONER 8 PRINCIPPER FOR GOD NET-ADFÆRD FOR PRIVATPERSONER 1 BESKYT DIN COMPUTER OG ANDRE ENHEDER 2 BESKYT DINE PERSONLIGE OPLYSNINGER 3 BESKYT DINE ELEKTRONISKE

Læs mere

Tofaktorgodkendelse til brug af dit Apple ID

Tofaktorgodkendelse til brug af dit Apple ID Tofaktorgodkendelse til brug af dit Apple ID Dit godkendte Apple ID system 1 Nogen banker på: Ukendt? måske dig? Vedkomne kender dit Apple ID 2 Besked: Der er én der forsøger at logge sig ind med dit Apple

Læs mere

Hvad er persondata? Vi indsamler persondata på flere måder. Vi indsamler og bruger dine persondata til bestemte formål

Hvad er persondata? Vi indsamler persondata på flere måder. Vi indsamler og bruger dine persondata til bestemte formål Hvad er persondata? Persondata kan være mange ting. Det kan være navn, adresse og telefonnummer. Det kan også være et billede eller en IP-adresse. Persondata er alle former for information, som kan bruges

Læs mere

FOKUS PÅ IT-SIKKERHED! GODE RÅDE OM RANSOMWARE OG FOREBYGGELSER

FOKUS PÅ IT-SIKKERHED! GODE RÅDE OM RANSOMWARE OG FOREBYGGELSER FOKUS PÅ IT-SIKKERHED! GODE RÅDE OM RANSOMWARE OG FOREBYGGELSER 2017 Den 12. maj 2017 blev den vestlige verden ramt af det største cyberangreb i internettets historie. Værst gik ransomware angrebet WannaCry

Læs mere

Privatlivspolitik (ekstern persondatapolitik)

Privatlivspolitik (ekstern persondatapolitik) Privatlivspolitik (ekstern persondatapolitik) for Defco A/S vedr. behandling af persondata Version 1.0 Dato 24-05-2018 Godkendt af Jan B. Jensen Antal sider 13 Side 1 af 13 Privatlivspolitik Tak, for dit

Læs mere

Sådan bruger du netbanken

Sådan bruger du netbanken Sådan bruger du netbanken www.banknordik.dk Indhold Vejledning... 3 Log ind... 3 Betal et indbetalingskort... 4 Lav en overførsel... 5 Lav en fast overførsel... 6 Tilmelding og afmelding af funktioner...

Læs mere

Modul 3: Digital Sikkerhed

Modul 3: Digital Sikkerhed Modul 3: Digital Sikkerhed Internetsikkerhed Vær sikker online Visse ting, som folk der er vokset op med teknologi ikke engang tænker over, kan være store forhindringer for modne brugere af internettet.

Læs mere

PlejeNet på Android telefoner. Vejledning til PlejeNet på Androidtelefoner

PlejeNet på Android telefoner. Vejledning til PlejeNet på Androidtelefoner Vejledning til PlejeNet på Androidtelefoner Indhold 1. Installation... 3 1.1 Installation på telefon...3 1.2 Valg af koder... 5 2. Anvendelse...6 3. Fejlsøgning...9 4. Oprettelse af Google konto... 10

Læs mere

SÅDAN TELEFONERER DU MELLEM TO COMPUTERE VIA INTERNETTET

SÅDAN TELEFONERER DU MELLEM TO COMPUTERE VIA INTERNETTET SÅDAN TELEFONERER DU MELLEM TO COMPUTERE VIA INTERNETTET I vejledningen bruges Skype som eksempel til at telefonere gratis fra computer til computer. DU SKAL I FORVEJEN: Kunne bruge en browser og gå ind

Læs mere

BLIV KLÆDT PÅ TIL BIBLIOTEKSUNDERVISNING I IT-SIKKERHED

BLIV KLÆDT PÅ TIL BIBLIOTEKSUNDERVISNING I IT-SIKKERHED BLIV KLÆDT PÅ TIL BIBLIOTEKSUNDERVISNING I IT-SIKKERHED DAGENS PROGRAM 9.00-9.30: Introduktion 9.30-10.15: Undervisning: Falske beskeder 10.15-11.00: Debrief af forløb og niveau 11-12.00: Gennemgang af

Læs mere

GROUPON DANMARK - ERKLÆRING OM BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER

GROUPON DANMARK - ERKLÆRING OM BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER GROUPON DANMARK - ERKLÆRING OM BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER Ikrafttrædelsesdato: 13.06.2014 Denne erklæring om behandling af personoplysninger ("erklæring om behandling af personoplysninger) beskriver,

Læs mere

cpos Online Vejledning august 2017 https://gladsaxekortet.cposonline.dk/

cpos Online Vejledning august 2017 https://gladsaxekortet.cposonline.dk/ cpos Online Vejledning august 2017 https://gladsaxekortet.cposonline.dk/ SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 4 SÅDAN OPRETTER DU AUTOMATISK OPTANKNING PÅ ET KANTINEKORT...

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Odense

cpos Online Quickguide Version Odense cpos Online Quickguide Version 1.1.8 Odense https://odense.cposonline.dk/ SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 4 SÅDAN OPRETTER DU AUTOMATISK OPTANKNING PÅ ET KANTINEKORT...

Læs mere

Sådan bruger du netbanken

Sådan bruger du netbanken Sådan bruger du netbanken www.banknordik.dk Indhold Log ind side 3 Betal et indbetalingskort side 4 Lav en overførsel side 5 Lav en fast overførsel side 6 Tilmelding og afmelding af funktioner side 7 Skift

Læs mere

Express Import system

Express Import system Express Import system Vejledning til modtagere TNT Express Import system TNTs Express Import system gør det let for dig at få afhentet dokumenter, pakker eller paller i 168 lande på Modtager betaler basis.

Læs mere

De Studerendes Idræt Odense

De Studerendes Idræt Odense Vejledning til Danske spil. DSIO Håndbold har gennem FHF og DHF et samarbejde med Danske spil, dette går ud på følgende: Danske spil støtter klubben med et kontant beløb til klubben for hver oprettet konto,

Læs mere

P R I V A T L I V S P O L I T I K

P R I V A T L I V S P O L I T I K P R I V A T L I V S P O L I T I K 24-01-2018 1. Introduktion 1.1 Denne privatlivspolitik ( Privatlivspolitikken ) fastsætter, hvordan Purchase Partner Ajour ApS ( Purchase Partner Ajour, vi, os, vores

Læs mere

Almindelig sund fornuft med IT Gode råd og regler om IT sikkerhed

Almindelig sund fornuft med IT Gode råd og regler om IT sikkerhed Almindelig sund fornuft med IT Gode råd og regler om IT sikkerhed Langeland Kommune Sikkerhed i Langeland Kommune Sikkerhed er noget vi alle skal tænke over. Vi behandler følsomme informationer om vores

Læs mere

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 2 Indhold F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 Indhold Kapitel 1: Introduktion...3 1.1 Administrer abonnement...4 1.2 Hvordan sikrer jeg, at min computer er beskyttet...4 1.2.1

Læs mere

Privatlivspolitik (ekstern persondatapolitik)

Privatlivspolitik (ekstern persondatapolitik) (ekstern persondatapolitik) for Hydro-X vedr. behandling af persondata Version 1 Dato 05.04.19 Godkendt af Flemming Wittenberg Antal sider 12 Side 1 af 12 Tak, for dit besøg på vores hjemmeside. Det er

Læs mere

Privatlivspolitik for MV-Nordic A/S

Privatlivspolitik for MV-Nordic A/S Privatlivspolitik for MV-Nordic A/S Denne Privatlivspolitik er gældende fra 25. maj 2018 1. Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik er gældende for samtlige personlige oplysninger, du giver os og/eller som

Læs mere

Kapitel 1: Introduktion...3

Kapitel 1: Introduktion...3 F-Secure Anti-Virus for Mac 2014 Indhold 2 Indhold Kapitel 1: Introduktion...3 1.1 Hvad du skal gøre efter installationen...4 1.1.1 Administrer abonnement...4 1.1.2 Åbne produktet...4 1.2 Hvordan sikrer

Læs mere

JUNI Cybersikkerhed ET VIGTIGT FOKUSOMRÅDE I SMÅ OG MELLEMSTORE VIRKSOMHEDER

JUNI Cybersikkerhed ET VIGTIGT FOKUSOMRÅDE I SMÅ OG MELLEMSTORE VIRKSOMHEDER JUNI 2019 Cybersikkerhed ET VIGTIGT FOKUSOMRÅDE I SMÅ OG MELLEMSTORE VIRKSOMHEDER Cybersikkerhed: Trusler og løsninger Digitaliseringen giver uanede nye muligheder for virksomheder og borgere og den er

Læs mere

Privatlivspolitik (ekstern persondatapolitik)

Privatlivspolitik (ekstern persondatapolitik) (ekstern persondatapolitik) for Tabellae A/S vedr. behandling af persondata Version 1.1 Dato for seneste opdatering 25.10.2018 Godkendt af Stefan Reina Antal sider 13 Side 1 af 12 Tak, for dit besøg på

Læs mere

sådan kommer Du i gang med mobilepay business Danske bank 1

sådan kommer Du i gang med mobilepay business Danske bank 1 sådan kommer Du i gang med mobilepay business Danske bank 1 2 Danske bank velkommen til mobilepay business MobilePay Business er en betalingsløsning, som giver din virksomhed mulighed for at modtage betalinger

Læs mere

Version 1.0 Dato Godkendt af Flemming Laigaard Antal sider 9

Version 1.0 Dato Godkendt af Flemming Laigaard Antal sider 9 Privatlivspolitik For Ebeltoft Autocenter ApS vedr. behandling af persondata Version 1.0 Dato 180518 Godkendt af Flemming Laigaard Antal sider 9 PRIVATLIVSPOLITIK Tak, for dit besøg på vores hjemmeside

Læs mere

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0

My booking. Generelt. Forsiden. Version 9.0 My booking Version 9.0 System til at lave online bookinger, med mulighed for opdeling i grupper, forskellige booking typer, ændre layout indstillinger, status styring, sprogvalg samt en del mere, detaljer

Læs mere

forsøg på misbrug. Hvis vi spærrer adgangen, får virksomheden besked hurtigst muligt.

forsøg på misbrug. Hvis vi spærrer adgangen, får virksomheden besked hurtigst muligt. B E T I N G E L S E R F O R M O B I L E P A Y - P O R T A L E N Gældende fra den 8. maj 2017 Danske Bank A/S. CVR-nr. 61 12 62 28 - København MobilePay-portalen (i det følgende kaldet portalen ) giver

Læs mere

1.1 Vi kan indsamle og opbevare følgende oplysninger fra og om dig, hvis du interagerer med os gennem webstedet:

1.1 Vi kan indsamle og opbevare følgende oplysninger fra og om dig, hvis du interagerer med os gennem webstedet: FLAVORS - PRIVATLIVSPOLITIK Ikrafttrædelsesdato: 01/10/2014 Denne privatlivspolitik beskriver, hvorledes Flavors IVS, Flensborggade 6 Kld. 1669 København V. ("Flavors", "os", "vores", og "vi") indsamler,

Læs mere

Forebyggelse af kortmisbrug i forbindelse med internet- og distancehandel, og hvad du kan gøre hvis skaden er sket

Forebyggelse af kortmisbrug i forbindelse med internet- og distancehandel, og hvad du kan gøre hvis skaden er sket Forebyggelse af kortmisbrug i forbindelse med internet- og distancehandel, og hvad du kan gøre hvis skaden er sket Udarbejdet i et samarbejde mellem FDIH, PBS og Rigspolitiet NITEC Der kan svindles men

Læs mere

IT-sikkerhed MED CODING PIRATES

IT-sikkerhed MED CODING PIRATES IT-sikkerhed MED CODING PIRATES Hvad er truslerne? Hygiejne er ikke god nok, patching, backup, kodeord og oprydning efter stoppede medarbejdere. Det er for let, at finde sårbare systemer. Brugere med for

Læs mere

Databeskyttelsespolitik

Databeskyttelsespolitik Databeskyttelsespolitik for Rasmus Gissel, tekstforfatter, oversætter og korrekturlæser 1. Indledning I denne databeskyttelsespolitik kan du læse følgende: hvordan, hvornår og hvorfor jeg indsamler persondata

Læs mere

Du kan trygt bruge it i din hverdag

Du kan trygt bruge it i din hverdag Du kan trygt bruge it i din hverdag 6 gode råd til en it-sikker hverdag 1 Brug et langt kodeord, og log ind i to trin Dit brugernavn eller din e-mailadresse og dit kodeord fungerer tilsammen som nøglen

Læs mere

P R I V A T L I V S P O L I T I K

P R I V A T L I V S P O L I T I K PRIVATLIVSPOLITIK 1. Introduktion 1.1 Denne privatlivspolitik ( Privatlivspolitikken ) fastsætter, hvordan Chabs ApS ( Chabs, vi, os, vores o.lign.) indsamler, bruger, videregiver og beskytter indhentede

Læs mere

SIKKERHED APPLE ID HVAD ER DET? HVAD BRUGER MAN DET TIL? 2019 brugdintablet.dk

SIKKERHED APPLE ID HVAD ER DET? HVAD BRUGER MAN DET TIL? 2019 brugdintablet.dk SIKKERHED HVAD ER DET? HVAD BRUGER MAN DET TIL? Apple ID et er sammen med koderne til din mail, det trådløsenetværk og din NemID ekstremt vigtige Når jeg skal hjælpe nogen med deres ipad, spørger jeg altid

Læs mere

VIGTIGT INFORMATION! KLUBMODUL ELEVSKOLE.

VIGTIGT INFORMATION! KLUBMODUL ELEVSKOLE. VIGTIGT INFORMATION! Sportsrideklubben Aalborg (SAO) overgår til et nyt administrativt system. Dette betyder væsentlige ændringer og forbedringer for ALLE medlemmer af SAO. Fra 1. oktober 2013 skal man

Læs mere

Privatlivspolitik (ekstern persondatapolitik)

Privatlivspolitik (ekstern persondatapolitik) Privatlivspolitik (ekstern persondatapolitik) for Visuel Print A/S vedr. behandling af persondata Version 1.1. Dato 24.05.2018 Godkendt af Lars Alkemade Antal sider 11 Side 1 af 11 Privatlivspolitik Tak,

Læs mere

Lidt om Virus og Spyware

Lidt om Virus og Spyware Lidt om Virus og Spyware INDHOLD Malware... 2 Hvordan virker det... 2 Hvad skal man gøre... 2 Spam... 3 Hvordan virker det... 3 Hvad skal man gøre... 3 Phishing... 4 Hvordan virker det... 4 Sårbarheder...

Læs mere

Er du sikker på nettet?

Er du sikker på nettet? INTERNETSIKKERHED Er du sikker på nettet? 1 Internet sikkerhed: at kunne føle sig sikker når man er online Denne lille guide giver nogle generelle råd til de mennesker, der bruger internettet. Meningen

Læs mere

Politik til beskyttelse af personlige oplysninger

Politik til beskyttelse af personlige oplysninger Politik til beskyttelse af personlige oplysninger Af s bestyrelse, 19. september 2010 Hos (herefter benævnt UNF) anerkender vi, at beskyttelse af personlige oplysninger er vigtigt. Denne Politik til beskyttelse

Læs mere

Privatlivspolitik. Anvendelsesområde. Datatyper og indsamlingsmetoder

Privatlivspolitik. Anvendelsesområde. Datatyper og indsamlingsmetoder Privatlivspolitik I denne Privatlivspolitik ( Politik ), giver vi, Qualcomm Incorporated og vores datterselskaber (samlet vi, os eller vores ), oplysninger om, hvordan vi indsamler, bruger, behandler og

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Stevns Kommune Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg

cpos Online Quickguide Version Stevns Kommune   Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Quickguide Version 1.1.5 Stevns Kommune https://stevns.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 4 SÅDAN

Læs mere

Dette dokument er oprettet ved hjælp af en skabelon fra SEQ Legal (seqlegal.com)

Dette dokument er oprettet ved hjælp af en skabelon fra SEQ Legal (seqlegal.com) I overensstemmelse med EUs Generelle Data Beskyttelses Forordning (GDPR) er vores virksomhed ISODAN ApS ejer af Cool Machine Europe forpligtet til at beskytte dine personlige oplysninger i henhold til

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Sct. Ibs skole https://sctibs.cposonline.dk/

cpos Online Quickguide Version Sct. Ibs skole https://sctibs.cposonline.dk/ cpos Online Quickguide Version 1.0.9 Sct. Ibs skole https://sctibs.cposonline.dk/ SÅDAN OPRETTER DU EN BRUGER... 3 SÅDAN LOGGER DU IND... 5 SÅDAN TILKNYTTER DU EN RELATION TIL DIN KONTO (ADMINISTRER FLERE

Læs mere

cpos Online Quickguide Version https://betalingskort.aalborg.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg

cpos Online Quickguide Version https://betalingskort.aalborg.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Quickguide Version 1.1.5 https://betalingskort.aalborg.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 4 SÅDAN UDBETALER

Læs mere

1. INDSAMLING AF PERSONOPLYSNINGERNE

1. INDSAMLING AF PERSONOPLYSNINGERNE Nærværende privatlivspolitik beskriver, hvordan de personoplysninger ( Personoplysningerne ), De har afgivet - og som CNH Industrial Danmark A/S ( vi, os, vores eller Selskabet ) har indsamlet via denne

Læs mere

Privatlivspolitik. Privatlivspolitik. for. Faurlund ApS. vedr. behandling af persondata. Version 1.0 Dato Antal sider 12.

Privatlivspolitik. Privatlivspolitik. for. Faurlund ApS. vedr. behandling af persondata. Version 1.0 Dato Antal sider 12. Privatlivspolitik for Faurlund ApS vedr. behandling af persondata Version 1.0 Dato 23.05.2018 Godkendt af Jan Svenstrup Antal sider 12 Side 1 af 12 Privatlivspolitik Tak, for dit besøg på vores hjemmeside.

Læs mere

Privatlivspolitik (ekstern persondatapolitik)

Privatlivspolitik (ekstern persondatapolitik) Privatlivspolitik (ekstern persondatapolitik) for Aktiv Firmapension K/S vedr. behandling af persondata Version 1.0 Dato 17. maj 2018 Godkendt af Susanne Kjærsgaard Petersen Antal sider 11 Aktiv Firmapension

Læs mere

Skift fra godkendelse med sms til app notifikation

Skift fra godkendelse med sms til app notifikation 1 Download Microsoft Authenticator til din smartphone fra App Store eller Google Play. Når du har downloaded app en skal du sætte den op til at logge på Aula. 2 Klik på Authenticator app en for at åbne

Læs mere

Sådan bruger du netbanken

Sådan bruger du netbanken Sådan bruger du netbanken Indholdsfortegnelse Log ind side 2 Betal et indbetalingskort side 2 Lav en overførsel side 3 Lav en fast overførsel side 4 Tilmelding og afmelding af funktioner side 5 Skift mellem

Læs mere

HJEMMESIDE Brugervejledning

HJEMMESIDE Brugervejledning HJEMMESIDE Brugervejledning Antalis DK Her får du Antalis, Europas førende distributør af papir, emballageløsninger og medier til visuel kommunikation, brugervejledning til vores hjemmeside. «Just Click

Læs mere

LOGINVEJLEDNING INDHOLD

LOGINVEJLEDNING INDHOLD LOGINVEJLEDNING Denne loginvejledning er en hjælp til dig, der ønsker at oprette et login til at kunne ansøge om optagelse på en uddannelse på IT-Universitetet. Oprettelse af dette login foregår digitalt

Læs mere

1. INDHENTNING OG BRUG AF PERSONLIGE OPLYSNINGER

1. INDHENTNING OG BRUG AF PERSONLIGE OPLYSNINGER DATAPOLITIK Introduktion Denne datapolitik beskriver, hvordan vi bruger og beskytter dine personlige oplysninger med udgangspunkt i dansk lovgivning. Politikken anvendes generelt på websiderne ahandyhand.dk

Læs mere

P R I V A T L I V S P O L I T I K

P R I V A T L I V S P O L I T I K P R I V A T L I V S P O L I T I K 1. Introduktion 1.1 Denne privatlivspolitik ( Privatlivspolitikken ) fastsætter, hvordan Neat Meal IVS ( Neat Meal, vi, os, vores o.lign.) indsamler, bruger, videregiver

Læs mere

Privatlivspolitik (ekstern persondatapolitik)

Privatlivspolitik (ekstern persondatapolitik) (ekstern persondatapolitik) for Syddansk Høreklinik ApS vedr. behandling af persondata Version 1.0 Dato 20/5 2018 Godkendt af Jan Agermose Antal sider [13] Side 1 af 13 Tak, for dit besøg på vores hjemmeside

Læs mere

Tender Management Quick Guide. For Leverandør

Tender Management Quick Guide. For Leverandør Tender Management Quick Guide For Leverandør Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 1.1 Brugen af systemet:... 3 1.2 Proces ved deltagelse i udbud via en offentliggjort annonce... 4 2. Svar på en offentlig

Læs mere

EU-Supply. Elektronisk udbudssystem Quick Guide. Leverandør

EU-Supply. Elektronisk udbudssystem Quick Guide. Leverandør EU-Supply Elektronisk udbudssystem Quick Guide Leverandør Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 1.1 Brugen af systemet:... 3 1.2 Proces ved deltagelse i udbud via en offentliggjort annonce... 4 2. Svar

Læs mere

Idriftsætningsmanual for Salto Clay

Idriftsætningsmanual for Salto Clay Idriftsætningsmanual for Salto Clay Inden du går i gang er det vigtigt, at der er forberedt følgende: En e-mail konto der skal tilknyttes til det aktuelle anlæg Den tilknyttede e-mail adresse kan IKKE

Læs mere

Privatlivspolitik (Persondatapolitik)

Privatlivspolitik (Persondatapolitik) Privatlivspolitik (Persondatapolitik) for Krogslund Autodele ApS CVR-nr.: 15 24 24 85 vedrørende Behandling af persondata Version 1.0 Dato 24. maj 2018 Godkendt af CEO Bent Jensen Antal sider 10 Side 1

Læs mere

SÅDAN KOMMER DU I GANG MED MOBILEPAY BUSINESS DANSKE BANK 1

SÅDAN KOMMER DU I GANG MED MOBILEPAY BUSINESS DANSKE BANK 1 SÅDAN KOMMER DU I GANG MED MOBILEPAY BUSINESS DANSKE BANK 1 2 DANSKE BANK VELKOMMEN TIL MOBILEPAY BUSINESS MobilePay Business er en betalingsløsning, som giver din virksomhed mulighed for at modtage betalinger

Læs mere

Reglerne Om Behandling Af Personlige Oplysninger

Reglerne Om Behandling Af Personlige Oplysninger Reglerne Om Behandling Af Personlige Oplysninger Sådan bruger og beskytter vi personlige oplysninger Hos Genworth Financial ligger det os stærkt på sinde at beskytte dit privatliv og dine personlige oplysninger.

Læs mere

Sådan opretter du en profil på vfr.dk 1. På hjemmesiden vfr.dk aktiverer du Bliv medlem (skifter farve til rødlig)

Sådan opretter du en profil på vfr.dk 1. På hjemmesiden vfr.dk aktiverer du Bliv medlem (skifter farve til rødlig) Sådan opretter du en profil på vfr.dk 1. På hjemmesiden vfr.dk aktiverer du Bliv medlem (skifter farve til rødlig) 2. Følgende side fremkommer: Udfyld felterne. User Name er det du vil bruge ved login.

Læs mere

Sikkerhed på smartphones og tablets

Sikkerhed på smartphones og tablets Sikkerhed på smartphones og tablets Foredrag og materiale: Allan Greve, AGR Consult Ældre Sagens IT-Temadag, distrikt 5 1 www.0055.dk Indhold Foredraget giver IT-kyndige et overblik over Principper for

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Skanderborg https://skanderborg.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg

cpos Online Quickguide Version Skanderborg https://skanderborg.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Quickguide Version 1.1.8 Skanderborg https://skanderborg.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 4

Læs mere

Persondatapolitik. Persondataspolitik hos FactoFly IVS

Persondatapolitik. Persondataspolitik hos FactoFly IVS Persondatapolitik Persondataspolitik hos FactoFly IVS Vores samarbejdspartners persondatasoplysninger er utrolig vigtig for os uanset om du er freelancer eller kunde. I dette dokument kan du læse hvordan

Læs mere

P R I V A T L I V S P O L I T I K

P R I V A T L I V S P O L I T I K PRIVATLIVSPOLITIK 1. Introduktion 1.1 Denne privatlivspolitik ( Privatlivspolitikken ) fastsætter, hvordan Chabber ApS ( Chabber ApS, vi, os, vores o.lign.) indsamler, bruger, videregiver og beskytter

Læs mere

Sådan installerer du Authenticator app en og logger sikkert ind i Aula

Sådan installerer du Authenticator app en og logger sikkert ind i Aula 1 Download Microsoft Authenticator til din smartphone fra App Store eller Google Play. Når du har downloaded app en skal du sætte den op til at logge på Aula. 2 Klik på Authenticator app en for at åbne

Læs mere

CPOS Borgerportal. Quickguide

CPOS Borgerportal. Quickguide CPOS Borgerportal Quickguide Version 1.1.8 Cheval Blanc Bygningsstyrelsen og Konkurrence- og forbrugerstyrelsen https://1351.cposonline.dk/ SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT...

Læs mere

Vilkår for Hjælp ved identitetstyveri

Vilkår for Hjælp ved identitetstyveri DF20269-3 September 2017 Vilkår for Hjælp ved identitetstyveri - en del af Topdanmark Danske Forsikring A/S Vilkår for Hjælp ved identitetstyveri DF20269-3 September 2017 2 Indholdsfortegnelse Side A Hvad

Læs mere

Anmodning om at ændre udlandsbetaling Indhold

Anmodning om at ændre udlandsbetaling Indhold Indhold Introduktion... 2 Hvem har adgang til Anmodning på udlandsbetaling... 2 Hvordan opretter jeg en anmodning på udlandsbetaling... 3 Startbillede til at oprette en anmodning på udlandsbetaling...

Læs mere