Seniorrådet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Seniorrådet"

Transkript

1 Seniorrådet

2 Medlemmer af Seniorrådet fra 1. januar 2018 Jens Peter Ellefsen Formand Arden Tlf Lisbeth Roth Hadsund Tlf Lene Lundsgaard Næstformand Mariager Tlf Finn Frandsen Als Tlf Jytte Frederiksen Hobro Tlf Jens J. Jensen Hobro Tlf Birthe Jørgensen Hadsund Tlf Ole Knudsen Hobro Tlf John Bastrup Hadsund Tlf Erik Jensen Hobro Tlf Mariane Enevoldsen Øster Hurup Tlf

3 Mariagerfjord Seniorråd I dette hæfte har Mariagerfjord Seniorråd samlet en række relevante informationer om tilbud og muligheder for alle ældre i Mariagerfjord Kommune. Hæftet er tænkt som en form for opslagsværk for ældre borgere i kommunen og deres pårørende. I Mariagerfjord Kommune hedder vi et Seniorråd - i andre kommuner hedder det et Ældreråd. Det er Folketinget, der har vedtaget en lov, hvor det er bestemt, at alle kommuner i Danmark skal have et Seniorråd/Ældreråd. Ældrerådet er valgt for en fireårig periode. Seniorrådet i Mariagerfjord Kommune skal rådgive byrådet i alle spørgsmål, der berører hverdagen for kommunens ældre borgere. Byrådet og dets udvalg har derfor pligt til at høre Seniorrådet om alle forslag, som angår de ældre i kommunen. Det kan dreje sig om kommunens budgetter, planer for byggeri af boliger til ældre, forslag til aktiviteter for ældre, kvalitetsstandarder i hjemmeplejen,trafik og boligforhold og meget andet der vedrører de ældre. Seniorrådet ønsker, at alle ældre har et sundt liv med høj livskvalitet. Vi arbejder for, at ældre medborgere bliver informeret på bedste vis om både generelle og særlige forhold, der har betydning for deres livsvilkår. Seniorrådet skal fungere som bindeled til frivillige organisationer og grupper.

4 Arbejdet i seniorrådet Seniorrådet holder møde cirka en gang om måneden. Møderne er det forum, hvor størstedelen af vores høringssvar formuleres, og orientering om aktuelle ældrepolitiske spørgsmål foregår. I Seniorrådet bruger vi møderne til at drøfte emner eller sager, som vi mener, er vigtige at sætte fokus på. Møderne er også et forum, hvor vi rejser ældrepolitiske spørgsmål og sætter dem på dagsordenen til politikerne. Efter hvert møde udsendes et referat. Referaterne finder du på Mariagerfjord Kommunes hjemmeside Her har du også mulighed for at abonnere på vores dagsordener og referater, så du automatisk får dem tilsendt via mail. På kommunens hjemmeside kan du altid finde vores årsberetning for det sidste år. Seniorrådets medlemmer deltager desuden i temaudvalg og arbejdsgrupper, der beskæftiger sig med emner eller områder, som rådet ønsker belyst.

5 I Seniorrådets vedtægter er det beskrevet, at Seniorrådet er bindeled mellem Byråd/ udvalg og de frivillige ældreorganisationer og pensionistforeninger i kommunen. Seniorrådet skal sikre, at der etableres og opretholdes en tæt kontakt til ældre medborgere. Seniorrådet afholder to gange om året informationsmøder for kommende folkepensionister. Alle der går på folkepension bliver automatisk inviteret med.

6 Borgerservice Har du brug for råd eller vejledning, er du velkommen til at henvende dig til Borgerservice. Hvis Borgerservice ikke kan svare, kan de vejlede dig om, hvor du skal henvende dig. Husk at medbringe dit NemID, når du henvender dig til Borgerservice. Det skal du bruge, hvis du skal have hjælp til Skat, melde flytning, bestille sundhedskort og meget andet. Du skal også bruge det til kontakt med Udbetaling Danmark om boligstøtte, pension med videre, hvis du er digitalt parat. Du kan få udstedt NemID og få vejledning til selvbetjening i Borgerservice Hobro og Hadsund samt få videobetjening på bibliotekerne i Arden og Mariager. Husk også at medbringe dit NemID til videobetjeningen.

7 Udbetaling Danmark Du kan ringe til Udbetaling Danmark om: Boligstøtte Tlf Folkepension Tlf Du kan altid få vejledning hos Borgerservice i Mariagerfjord Kommune.Her skal du også henvende dig, hvis du skal fritages for at ansøge digitalt til Udbetaling Danmark. Borgerservice Mariagerfjord Borgerservice Hobro Korsgade Hobro Man-ons Torsdag Fredag Videobetjening Arden Arden Bibliotek Bluhmesgade Arden Tirsdag Torsdag Borgerservice Hadsund Himmerlandsgade Hadsund Man-ons Torsdag Fredag Videobetjening Mariager Mariager Bibliotek Teglgade Mariager Tirsdag Torsdag

8 Rehabilitering Borgere i Mariagerfjord Kommune kan tilbydes et rehabiliteringsforløb, når der er brug for hjælp til personlige eller praktiske forhold. Rehabiliteringsforløbet har til hensigt at hjælpe borgeren til at generhverve eller forbedre funktions- og aktivitetsniveauet. Der kan bevilges og planlægges et tidsafgrænset, korterevarende og målorienteret rehabiliteringsforløb i samarbejde med borgeren, hvis rehabiliteringsforløbet vurderes at kunne forbedre borgerens funktionsevne og dermed nedsætte behovet for hjemmehjælp. Du kan henvende dig til kommunens visitator. Visitator afgør, om du opfylder betingelserne for hjælp.visitator tager udgangspunkt i dine behov for hjælp og Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandarder. Kontakt Myndighed og Visitation Himmerlandsgade 9, 9560 Hadsund Tlf hverdage 8-12.

9 Personlig pleje og praktisk bistand Borgere i Mariagerfjord Kommune med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer kan få hjælp til personlig pleje, så personlig hygiejne og fremtræden bliver opretholdt. Fritvalgsordning Når du har besøg af en visitator, har du mulighed for selv at bestemme, hvem du vil have til at udføre de praktiske opgaver i dit hjem. Under besøget får du grundig information om dine muligheder og hvilke leverandører, der kan levere de ønskede ydelser. Hvis du opfylder betingelserne, kan du visiteres til hjælp til indkøb og vareudbringning. Kontakt Myndighed og Visitation Himmerlandsgade 9, 9560 Hadsund Tlf , hver dag 8-12

10 Midlertidigt ophold Mariagerfjord Kommune kan tilbyde midlertidigt ophold, herunder aflastning af borger/pårørende, udenfor borgerens hjem. Her tilbydes midlertidigt døgnophold i en bolig på ét plejecenter. Mariagerfjord Kommune har også ti rehabiliteringsstuer og to akutstuer. Ophold på rehabiliteringsstuerne bliver tilbudt som et målrettet samarbejde mellem borger, pårørende og personale. Målet er at støtte og gavne den enkelte borger bedst muligt under rehabiliteringsopholdet, med henblik på at bedre borgers funktionsniveau og dermed fremadrettet forventeligt at kunne nedsætte behovet for hjælp. hjem. Indstilling til en af ovenstående muligheder sker ved kontakt til Myndighed og Visitation. Opholdet bliver blandt andet anvendt til at forebygge unødvendige indlæggelser på sygehus. Her tilbydes behandling og pleje i tilfælde, hvor det skønnes muligt at behandle udenfor sygehuset. Rehabiliteringsophold kan eksempelvis tilbydes ved overgangen mellem sygehus og eget hjem i forbindelse med sygdom eller direkte fra eget

11 Hjælpemidler Kommunen kan bevilge et varigt hjælpemiddel, hvis det: i væsentlig grad kan afhjælpe de varige følger af en nedsat funktionsevne i væsentlig grad kan lette den daglige tilværelse, eller er nødvendigt i forbindelse med udøvelsen af et erhverv. Hvem kan få et hjælpemiddel? Kommunen yder støtte til hjælpemidler til personer med varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Ansøgning om hjælpemiddel kan sendes via selvbetjening, eller du kan ringe til Myndighed og Visitation. Kontakt Myndighed og Visitation Himmerlandsgade 9, 9560 Hadsund Tlf hverdage 8-12.

12 Mad på plejecentrene Du kan få del i madordningen, hvis du midlertidigt eller varigt ikke selv kan lave mad på grund af fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse. Måltidet er dagens samlingspunkt, og i Mariagerfjord Kommune lægges der vægt på at tilberede maden i hvert centers køkken, så duft og smag bidrager til glæden ved måltidet. Menuen bliver sammensat ernæringsrigtigt i forhold til den enkelte beboer. Hvis beboerne har ønsker til menuen, bliver der så vidt muligt taget højde for det. Madservice i hjemmet Mariagerfjord Kommune har en madordning, som tilbyder varm mad til daglig levering hos borgeren. Leverandøren udleverer en menuplan hver måned. Du skal vælge menu for en måned ad gangen og give den udfyldte menuplan til madchaufføren. Kontakt Myndighed og Visitation Himmerlandsgade 9, 9560 Hadsund Tlf hverdage 8-12.

13 Plejebolig Kommunen har en række forskellige botilbud til borgere, der på grund af alder, funktionsniveau eller handicap ikke kan klare sig i egen bolig. Har du omfattende nedsat fysisk eller psykisk funktionsniveau, er der mulighed for at få en plejebolig på et af kommunens plejecentre. Kommunen har otte plejecentre, heraf et demensplejecenter. Skulle du ønske at flytte til en anden kommune er kommunen behjælpelig med at videresende din ansøgning. Plejeboliger bliver tildelt efter en helhedsvurdering foretaget af Myndighed og Visitation. Ældreboliger Der er ældreboliger fordelt over hele kommunen. Kommunen kan visitere borgere med en varig funktionsnedsættelse til en ældrebolig, hvis det skønnes, at det vil give øget trivsel og bevare borgerens mulighed for at kunne klare sig selv. Ældreboliger bliver tildelt efter en helhedsvurdering foretaget af Visitation og Myndighed. Kontakt Myndighed og Visitation Himmerlandsgade 9, 9560 Hadsund Tlf hverdage 8-12.

14 Kørsel til læge og speciallæge Du kan få bevilget kørsel, hvis du: er pensionist er gruppe 1-sikret af helbredsmæssige årsager ikke er i stand til at klare transporten med egen bil eller benytte kollektiv transportmidler. Ansøgningen behandles hos sekretariatet for Sundhed og Omsorg. Kontakt Tlf eller Hvad er flextur? Flextur er et fleksibelt alternativ, når bussen ikke kører. Det er kollektiv trafik fra adresse til adresse. Det eneste krav er at startadressen er i Region Nordjylland. Flextur kan benyttes alle ugens dage fra kl Flextur er en samkørselsordning. Det betyder, at der kan være flere med i vognen, og at turen ofte er længere end den direkte vej fra A til B. Prisen for en flextur afregnes pr. km. Der er dog altid en minimunspris. Ved bestilling får du oplyst den konkrete pris for turen. Bestil flextur på NT.flextrafik.dk eller tlf Når du bestiller din flextur på NT.flextrafik. dk sparer du ti procent. Desuden betaler du med kort, så du ikke behøver at have lige penge med i vognen. Du kan også bestille dine ture via NTs app Flextrafik. Sådan bestiller du på NT.flextrafik: 1. Gå ind på NT.flextrafik.dk og log ind. 2. Vælg flextur i feltet. Bestil rejse. 3. Udfyld hvor og hvornår rejsen finder sted samt dit telefonnummer, og hvor mange I skal rejse. 4. Tryk herefter på bestil rejse.

15 Frivilligt socialt arbejde I Mariagerfjord Kommune er der et frivilligcenter. Frivilligcentrets kerneopgave er at understøtte det frivillige sociale arbejde i kommunen, så det er lidt lettere at være frivillig. Frivillige må aldrig erstatte kommunal kernevelfærd, men frivillige kan yde et værdifuldt supplement. Hvis du vil være med til at gøre en forskel for andre, så støtter Frivilligcenteret gerne. Frivilligcentret ved, hvor behovene er, hvem der kan samarbejdes med, hvor der er mulighed for at søge støtte og meget andet. Frivilligt virke behøver ikke være mere end en times tid, og kan springe en uge eller en måned mellem opgaverne. Vil du gerne vide noget om, hvem der laver noget for seniorer eller hvilke aktiviteter, der er rundt i kommunen, kan du starte din søgning på det Seniorsite, som Frivilligcentret har oprettet sammen med kommunen. Søger du frivilligt virke til noget specielt, er der en god søgemulighed gennem Frivilligjob. Du er altid velkommen til at henvende dig til Frivilligcentret for at høre nærmere om muligheder, støtte eller lignende. Kontakt Frivilligcenter Mariagerfjord Tlf Hjemmeside: Seniorsite: Frivilligjob:

16 Demensaflastningspladser på Skovgården På Demenscenter Skovgården er der to aflastningsstuer. Målgruppen er borgere, som har en demensdiagnose eller demenslignende adfærd/symptomer. Opholdet på stuen kræver visitering ved centerleder eller demenskoordinator. På Hobro Alderdomshjem er der ti rehabiliteringsstuer og to akutstuer. Målet er at støtte og gavne den enkelte bedst muligt under rehabiliteringen. hjem. Ophold på de to akutstuer bliver brugt til at forebygge unødvendige indlæggelser på sygehus. Her kan vi tilbyde en specialiseret behandling og pleje, hvor det skønnes muligt at behandle udenfor sygehuset. Kontakt Myndighed og Visitation Tlf Ophold på centeret tilbydes eksempelvis ved overgangen mellem sygehus og eget hjem i forbindelse med sygdom eller direkte fra eget

17 Hjemmesygepleje Ved akut eller kronisk sygdom kan der tildeles hjemmesygepleje efter henvendelse fra en læge. Det kan blandt andet være hjælp til at administrere medicin, sårpleje, vejledning og hjælp ved urininkontinens og pleje af døende. Hjem- mesygepleje kan ydes hele døgnet, alle ugens dage, hvis der er behov for det. Kontakt Myndighed og Visitation Akutteam Kommunens akutteam består af sygeplejersker, der har til formål at hjælpe hos borgere, hvor akut opstået sygdom kræver en ekstra indsats. Formålet er at undgå indlæggelser, hvor det er muligt. Tilbuddet gælder alle borgere over 18 år. Det er læge, visitation eller kommunens hjemmepleje/sygepleje, der vurderer, om akutteamet skal tilknyttes en borger. Kontakt Akutteamet: Tlf Sundhedsklinikkerne Når borgeren har et funktionsniveau, der gør det muligt at transportere sig selv, ydes sygeplejeopgaverne i et af kommunens sundhedscentre: Sundhedscenter Hadsund Vestergade 4, 9560 Hadsund Sundhedscenter Hobro Brogade 3, 9500 Hobro Sundhedscenter Mariager Fjordvang, Oxendalen 15, 9550 Mariager

18 Høreomsorg Mariagerfjord Kommune tilbyder praktisk hjælp, råd og vejledning i brug og vedligeholdelse af høreapparater. Du kan søge hjælp og vejledning pr. telefon eller aftale en tid til personlig vejledning. Tilbuddet er gratis. Vi tilbyder åben høreomsorg den første onsdag hver måned fra kl i Sundhedscenter Hadsund og Sundhedscenter Hobro. Forebyggende hjemmebesøg Tilbud til dig over 65 år. Mariagerfjord Kommune tilbyder forebyggende hjemmebesøg til dig over 65 år, som ikke i forvejen modtager praktisk hjælp og personlig pleje. Du skal være bosat i Mariagerfjord Kommune. Formålet med det forebyggende hjemmebesøg er at give dig inspiration til at bevare mest mulig sundhed og frihed til at forme din hverdag og dine ønsker for livet som ældre. Det bliver gjort gennem en samtale omkring dit liv, hverdag, sundhed og helbred. Kontakt Elsebeth Østergaard Forebyggende sygeplejerske og hørevejleder Område: Hadsund, Arden og Assens Mail: Elost@mariagerfjord.dk Tlf tirsdag og torsdag kl Marianne Nørskov Le Fevre Forebyggende sygeplejerske og ørevejleder Område: Hobro og Mariager Mail: Mlefe@mariagerfjord.dk Tlf mandag og onsdag kl

19

20 Frendstrup Fræer Halkær Å Blære Stationsby Suldrup Trængstrup Gravlev Skørping Rebild Rebstrup Asp Oplev Tøttrup He nb Lin Mosbæk de Braulstrup Gundestrup Torsted Borremose Vesterskov Haverslev Ladelund Lille Binderup Nørlund Skårup Gislum Store Økssø Madum Sø Store Arden Hesselholt Skov Møldrup Rold Nørlund Skov Arden Natur og Miljø Ravnkilde Mejlby Lille Arden Ville Store Arden Nysum Teknik og Byg Kongens Tisted Kjemtrup Rostrup Gammel Nørager estrup Akselterp Skov Brorstrup Store Binderup Bonderup ROLD SKOV Torstedlund Skov Sjøstrup AARS Jægersborg Skov org Aarestrup Sønderup Å Giver Skatskov Vebbestrup True Durup Stub Nørager Grynderup Øster Doense Å up Rørbæk Sim est ed Monstrup Torup Simested Døstrup Boldrup Skærshale Valsgård Hou Tobberup Stenild am Redsø Kielstrup Kielstrup Sø Hvilsom Staverslund HØRBY SKOLEBY Center for Byråd, Personale og Strategi Hørby Hannerup Snæbum Kultur og Fritid Familie, Skole,Da HOBRO Arbejdsmarked Katbjerg Skjellerup Brøndum Møldrup Hejring Fyrkat Øls Fristrup Nørre Onsild Trinderup Roum Skårup Gettrup Sparrehuse Klejtrup Sø Hvornum Gl Broløs Svenstrup Vester Tørslev u e n s t r p Sø Tru Holmgård Klejtrup Bjerregrav Lindum Skov Sk als Å Hersom Hærup Sø Hærup Sønder Onsild Stationsby Handest als Å Ejstrup Fårup A Sjørring gs Dalsgårde Rød sø Glenstrup Ulstrup Sk Lindum Pederstrup Vrå Sønder Onsild Bigum Vammen ø an L ele Nørbæk Tj Hvidding Fastrup Vinge Vorning Purhus Ørrild

21 Svanfolk Smidie TOFTE SKOV vg sle Ha Store Brøndum Sejlstrup Å DYREHAVE å rd Lyngby Å Lille Brøndum Bælum ellum Torup Siem Terndrup Solbjerg Sønder Hurup Graverhuse p Øster Hurup Fruerlund Rønholt Tisted estrup Møgelholt Veddum Korup p Astrup Als Skelund Glerup Vejhuse Buddum Glargårde Brøndbjerg Helberskov Visborg Vester Lovnkær Sundhed Handicap Vrå Grevelund Odde Hadsund Als Odde bberup Vive Barsbøl Østergårde MA Hadsund Syd Oue Ajstrup utved Falslev Fladbjerg Norup Assens Stinesminde Klattrup ø Udbyneder Hou Edderup Kastbjerg Alstrup agtilbud Trudsholm Nebstrup Bjerre Havndal Udbyover Binderup Mariager Dalbyneder Sødring Demstrup Øster Kondrup Sem Skrødstrup g r bje Å Enslev Ka Gunderup Udbyhøj Vasehuse Råby st Hem Dalbyover Stangerum Vinstrup Udbyhøj Knejsted Kærby Blenstrup ue Dyrby R D Gjerlev Tørring FJ O Dyssehuse Øster Tørslev ER S Udby Borgerservice Stovby Kåtrup Gjessinggård Hald Asferg Tvede Spentrup Kare Plejecentre Lille Sjørup Jennum Bjergby Holbæk Rådhuse Skalmstrup Linde Hastrup Video-borgerservice Estruplund RA Hvidsten Ingerslev ND Gassum Lindbjerg Mellerup Store Sjørup Tørslev R

22

23 Nyttige kontaktoplysninger Mariagerfjord Kommune Ndr. Kajgade Hobro Tlf Raadhus@mariagerfjord.dk Borgerservice Hobro Korsgade 2 Hadsund. Himmerlandsgade 9 Åbningstider: Mandag onsdag... 08:00 15:30 Torsdag :00 17:00 Fredag :00 12:00 Seniorrådet Formand Jens Peter Ellefsen Tlf Jp@ellefsen.dk Frivilligcenter Sekretariatsleder Tommy Sørensen Tlf Tommy@fcmf.dk Udbetaling Danmark Folkepension, førtidspension, varmetillæg: Tlf Boligstøtte: Tlf Visitationen Tlf Hverdage :00 12:00 Flextrafik Tlf Demenskoordinatorer Hanne Linde Gregersen Tlf Hannp@mariagerfjord.dk

24 Seniorrådet

GOLF - SVING KØLLEN. ved Mariager Fjord

GOLF - SVING KØLLEN. ved Mariager Fjord GOLF - SVING KØLLEN ved Mariager Fjord 1. HOBRO GOLFKLUB - Golfoplevelser ved smukke Mariager Fjord Der er kommet mange nye danske golfbaner til i de senere år. En af de absolut bedste ligger ved Mariager

Læs mere

Gallerier, atelierer, kunstnere og kunsthåndværkere åbner dørene for en unik oplevelse

Gallerier, atelierer, kunstnere og kunsthåndværkere åbner dørene for en unik oplevelse 2015 Mariagerfjord Kunstrute Gallerier, atelierer, kunstnere og kunsthåndværkere åbner dørene for en unik oplevelse HOBRO ARDEN HADSUND MARIAGER Visbo Korup Vive Assens Gjerlev Kærby Broløs Skjellerup

Læs mere

Sådan står det til med sundheden i Mariagerfjord Kommune

Sådan står det til med sundheden i Mariagerfjord Kommune Sådan står det til med sundheden i Mariagerfjord Kommune Sådan står det til i MARIAGERFJORD kommune 2007 Udgivet august 2007 af: Mariagerfjord Kommune i samarbejde med: Region Nordjylland Niels Bohrs vej

Læs mere

Campingpladser og autocamper-pladser

Campingpladser og autocamper-pladser Campingpladser De skønneste og autocamper-pladser i Mariagerfjord-området Ferie med telt, vogn og camper? Mariagerfjord Kommune midt imellem Århus og Ålborg - er beriget med noget af Danmarks skønneste

Læs mere

Bed & Breakfast. overnatning i Mariagerfjord

Bed & Breakfast. overnatning i Mariagerfjord Bed & Breakfast overnatning i Mariagerfjord Bed & Breakfast - Sov godt... Hvis du mangler et sted at sove, så er der i Mariagerfjord området mange hyggelige B & B. På alle B & B er der mulighed for selv

Læs mere

Bed & Breakfast. overnatning i Mariagerfjord

Bed & Breakfast. overnatning i Mariagerfjord Bed & Breakfast overnatning i Mariagerfjord Bed & Breakfast - Sov godt... Hvis du mangler et sted at sove, så er der i Mariager Fjord området mange hyggelige B & B. På alle B & B er der mulighed for selv

Læs mere

Campingpladser i Mariagerfjord

Campingpladser i Mariagerfjord De skønneste Campingpladser i Mariagerfjord Ferie med telt, vogn og camper? Mariagerfjord Kommune midt imellem Århus og Ålborg - er beriget med noget af Danmarks skønneste natur. Her finder I både Danmarks

Læs mere

Gallerier, atelierer, kunstnere og kunsthåndværkere åbner dørene for en unik oplevelse

Gallerier, atelierer, kunstnere og kunsthåndværkere åbner dørene for en unik oplevelse 2012-2013 Mariagerfjord Kunstrute Gallerier, atelierer, kunstnere og kunsthåndværkere åbner dørene for en unik oplevelse HOBRO ARDEN HADSUND MARIAGER Visborg Korup Vive Assens Norup Gjerlev Kærby Broløs

Læs mere

Shelter og teltpladser. i Ferielandet Mariager Fjord

Shelter og teltpladser. i Ferielandet Mariager Fjord Shelter og teltpladser i Ferielandet Mariager Fjord Shelters & Teltpladser Aktiv ferie og friluftsliv er en populær fritidsfornøjelse og ferieform. I Ferielandet Mariager Fjord, der dækker hele Mariagerfjord

Læs mere

Gallerier, atelierer, kunstnere og kunsthåndværkere åbner dørene for en unik oplevelse

Gallerier, atelierer, kunstnere og kunsthåndværkere åbner dørene for en unik oplevelse 2014-2015 Mariagerfjord Kunstrute Gallerier, atelierer, kunstnere og kunsthåndværkere åbner dørene for en unik oplevelse HOBRO ARDEN HADSUND MARIAGER Visborg Korup Vive Assens Norup Gjerlev Kærby Broløs

Læs mere

BILAG til trafikplan for Randers Kommune: Kortmateriale og ruteoversigt 2008

BILAG til trafikplan for Randers Kommune: Kortmateriale og ruteoversigt 2008 BILAG til trafikplan for Kommune: Kortmateriale og ruteoversigt 008 Indholdsfortegnelse: Side : Kort : Overblik Side : Kort : Jernbane, X bus og regionale ruter Side 3: Tabel og : Ruteoversigt for X bus

Læs mere

VANDRESTIER OG CYKELRUTER. i Mariagerfjord Kommune

VANDRESTIER OG CYKELRUTER. i Mariagerfjord Kommune VANDRESTIER OG CYKELRUTER i Mariagerfjord Kommune INDHOLD Si OPLEV NATUREN...4 VANDRERUTER 1 Nordsøstien 36 km... 8 2 Øster Hurup kyststi 0,5 km...9 3 nddalene 2,5 km...10 4 Ajstrup Bugt 5 km... 11 5 Alstrup

Læs mere

Bed & Breakfast. overnatning i Mariagerfjord

Bed & Breakfast. overnatning i Mariagerfjord Bed & Breakfast overnatning i Mariagerfjord Bed & Breakfast - Sov godt... Hvis du mangler et sted at sove, så er der i Mariagerfjord området mange hyggelige B & B. På alle B & B er der mulighed for selv

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2017

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2017 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2017 MÅL OG VÆRDIER Byrådet i Allerød Kommune fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud. Ældre og Sundhed

Læs mere

FORDEBAT. Indkaldelse af idéer, forslag og Havndal. Temarevision for vindmøller. Havndal bemærkninger vedr. den kommende Dalbyover Udbyhøj

FORDEBAT. Indkaldelse af idéer, forslag og Havndal. Temarevision for vindmøller. Havndal bemærkninger vedr. den kommende Dalbyover Udbyhøj FORDEBAT Indkaldelse af idéer, forslag og Havndal Havndal bemærkninger vedr. den kommende Dalbyover Udbyhøj Råby Gjerlev Gassum Øster Tørslev Asferg Spentrup Fårup Mellerup Mejlby Harridslev Øster Bjerregrav

Læs mere

Havndal Skole Ringetid kl Grønhøjskolen Ringetid kl eller Skolebuskøreplaner skoleåret 2015/2016

Havndal Skole Ringetid kl Grønhøjskolen Ringetid kl eller Skolebuskøreplaner skoleåret 2015/2016 Havndal Skole Ringetid kl. 7.40 Rute 501 Korsvejen 7.16 Kastbjerg 7.20 Trudsholmvej 7.24 Havndal Skole 7.30 Hjemkørsler 13.45 14.45 15.45 fortsætter til Grønhøjskolen Rute 502 Havndal Skole 6.55 Brugsen,

Læs mere

Kvalitetsstandard Midlertidigt ophold

Kvalitetsstandard Midlertidigt ophold Kvalitetsstandard Midlertidigt ophold Fanø Kommune Vedtaget i Fanø byråd den (dato) Indhold Forord...2 Kvalitetsstandard Midlertidigt ophold...2 1.0 Lovgrundlag...2 2.0 Formål...3 3.0 Hvordan søges om

Læs mere

VANDRESTIER OG CYKELRUTER. i Mariagerfjord Kommune

VANDRESTIER OG CYKELRUTER. i Mariagerfjord Kommune VANDRESTIER OG CYKELRUTER i Mariagerfjord Kommune INDHOLD Si OPLEV NATUREN...4 VANDRERUTER 1 Nordsøstien 36 km... 8 2 Øster Hurup kyststi 0,5 km...9 3 nddalene 2,5 km...10 4 Ajstrup Bugt 5 km... 11 5 Alstrup

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2009

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2009 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2009 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

Serviceloven - sagsbehandlingstider

Serviceloven - sagsbehandlingstider Serviceloven - sagsbehandlingstider Område/paragraf Beskrivelse af lovkrav Sagsbehandlingstid (tidsfrist for afgørelse) Udrednings- og rehabiliteringsforløb 83 a Personlig pleje og praktisk bistand 83,

Læs mere

Kvalitetsstandard for Rehabiliteringsafdelingen 2019

Kvalitetsstandard for Rehabiliteringsafdelingen 2019 Kvalitetsstandard for Rehabiliteringsafdelingen 2019 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Formålet med et rehabiliteringsophold...3 Lovgrundlag...3 Hvem kan visiteres til et rehabiliteringsophold i Albertslund

Læs mere

GRUPPE - TILBUD Hyggelige spisesteder ved Mariager Fjord og Øster Hurup

GRUPPE - TILBUD Hyggelige spisesteder ved Mariager Fjord og Øster Hurup GRUPPE - TILBUD Hyggelige spisesteder ved Mariager Fjord og Øster Hurup - med særlig gode tilbud til busselskaber, større grupper, foreninger, menighedsråd m.m. Durup Fastrup Hvornum Bigum Lindum LINDUM

Læs mere

Kvalitetsmål for personlig pleje i eget hjem

Kvalitetsmål for personlig pleje i eget hjem Kvalitetsstandard Personlig pleje til borgere i eget hjem 1. januar 2017 Godkendt i Voksenudvalget 14. december 2016 Kvalitetsmål for personlig pleje i eget hjem Kvalitetsmål for personlig pleje i eget

Læs mere

SKOLEBUSKØREPLAN

SKOLEBUSKØREPLAN SKOLEBUSKØREPLAN 2018 2019 Havndal Skole Korshøjskolen Gyldig 12/8 2018 29/6 2019 Ketty & Villys Buslinier tlf. 86 47 43 77 Rute 500 Havndal Skole * tur 2 Havndal Skole 6.55 Brugsen, Havndal 6.56 Klattrup

Læs mere

Kommuneplantillæg 21. Randers Kommune side 2. Kommuneplantillæg 21. Kommuneplantillæg. Baggrund og redegørelse

Kommuneplantillæg 21. Randers Kommune side 2. Kommuneplantillæg 21. Kommuneplantillæg. Baggrund og redegørelse Ø. Doense HADSUND Hadsund Syd Vive Oue trup Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 2013 Thors Bakke y Valsgård Hørby Skoleby Kielstrup Stinesminde Assens Norup Ajstrup Havndal MARIAGER HOBRO Dalbyover Råby Sønder

Læs mere

Godt på vej mod voksenlivet. Til unge med handicap og deres forældre

Godt på vej mod voksenlivet. Til unge med handicap og deres forældre Godt på vej mod voksenlivet Til unge med handicap og deres forældre Godt på vej mod voksenlivet 18 år, og hva så? Når du fylder 18 år bliver du myndig. Det betyder, at du har nogle andre muligheder, rettigheder

Læs mere

Rehabilitering Personlig pleje

Rehabilitering Personlig pleje Rehabilitering Personlig pleje Kvalitetsstandard 2018 Hvad er rehabilitering personlig pleje: Rehabilitering er en målrettet indsats i en tidsbegrænset periode, hvor du i fællesskab med en ergoterapeut

Læs mere

Årsrapport 2012. Branden på Nørlund savværk maj 2012. Rebild Brand og Redning

Årsrapport 2012. Branden på Nørlund savværk maj 2012. Rebild Brand og Redning Årsrapport 2012 Branden på Nørlund savværk maj 2012 Rebild Brand og Redning Maj 2013 1 Indholdsfortegnelse: Side Indholdsfortegnelse 2 Indledning 3 Beredskabets Opbygning 5 Personale / organisation 6 Udrykninger

Læs mere

52 Aalborg - Støvring - Aars - Aalestrup 29.06.14-27.06.15 Zone

52 Aalborg - Støvring - Aars - Aalestrup 29.06.14-27.06.15 Zone ** Central NT ** Bruger: NT Udskrevet den 30-04-2014Kl. 10.22 Side: 1 (Udtræksperiode: 40001.CE) Kørepl 52 / 40001.CE Tursæt i Primær retning 52 Aalborg - Støvring - Aars - Aalestrup 29.06.14-27.06.15

Læs mere

Uddybende bemærkninger Ansøgt beløb Indstilling Cvr.nr. Søgt:kørsel 8900, lokaleleje 6000, fået: kørsel husleje

Uddybende bemærkninger Ansøgt beløb Indstilling Cvr.nr. Søgt:kørsel 8900, lokaleleje 6000, fået: kørsel husleje 79 ansøgninger 2012 - budgetramme: 335.000 kr. Ansøger Formål Uddybende bemærkninger Ansøgt beløb Indstilling Cvr.nr. 1. Motionstilbud Hobro vandrene gåture, udflugter 5.000 1.000 32914896 Fruerlundparken

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Midlertidigt ophold i Ærø Kommune

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Midlertidigt ophold i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE KVALITETSSTANDARD Midlertidigt ophold i Ærø Kommune Indhold 1.0 Formål... 2 2.0 Lovgrundlag... 2 3.0 Indsatsen... 2 3.1 Hvem kan modtage indsatsen?... 2 3.1.1 Midlertidigt ophold på Marstal

Læs mere

Kvalitetsmål for madservice til borgere i eget

Kvalitetsmål for madservice til borgere i eget Kvalitetsstandard Levering af madservice til borgere i eget hjem 1. januar 2016 Kvalitetsmål for madservice til borgere i eget hjem Kvalitetsmål for madservice til borgere i eget hjem Hjælpen tilrettelægges

Læs mere

Kommuneplantillæg 108

Kommuneplantillæg 108 Ø. Doense HADSUND Vive Hadsund Syd Oue trup Assens Kielstrup Valsgård Ajstrup Norup Stinesminde Hørby Skoleby Havndal MARIAGER y HOBRO Dalbyover Enslev Udbyhøj Råby Kærby Udbyhøj Sønder Onsild Gjerlev

Læs mere

Januar 2015. Midlertidigt ophold

Januar 2015. Midlertidigt ophold Januar 2015 Midlertidigt ophold Foto: Kenneth Jensen og Kaarsberg Midlertidigt ophold Frederikssund Kommune tilbyder midlertidigt ophold på Rehabiliteringsafdelingen og på Afdeling C. I denne pjece kan

Læs mere

Rehabilitering Praktisk hjælp

Rehabilitering Praktisk hjælp Rehabilitering Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2018 Hvad er rehabilitering praktisk hjælp: Hvem kan få rehabilitering: Visitation: Rehabilitering er en målrettet indsats i en tidsbegrænset periode, hvor

Læs mere

Kvalitetsmål for personlig pleje på plejecentre

Kvalitetsmål for personlig pleje på plejecentre Kvalitetsstandard Personlig pleje plejecenter 1. januar 2017 Godkendt 14. december 2016 Kvalitetsmål for personlig pleje på plejecentre Kvalitetsmål for personlig pleje på plejecentre Opfølgning Hjælpen

Læs mere

Information om hjemmehjælp

Information om hjemmehjælp MYNDIGHED, STRUER KOMMUNE Myndighed, Sundheds- og Ældreområdet Voldgade 14 C, 7600 Struer Tlf.nr.: 9684 8319-9684 8318 9684 8316-9684 8315 Telefontid: 8.00-9.00 og 12.00-13.00 Fax nr.: 9684 0304 E-mail:

Læs mere

MYNDIGHED, SUNDHED OG OMSORG. Information om hjemmehjælp

MYNDIGHED, SUNDHED OG OMSORG. Information om hjemmehjælp MYNDIGHED, SUNDHED OG OMSORG Information om hjemmehjælp STRUER KOMMUNES ÆLDREPOLITIK Det overordnede mål for Struer Kommunes ældrepolitik er at støtte kommunens ældre i at leve et selvstændigt liv med

Læs mere

Kvalitetsstandard Hjemmesygepleje Fanø Kommune

Kvalitetsstandard Hjemmesygepleje Fanø Kommune [Skriv tekst] Kvalitetsstandard Hjemmesygepleje Fanø Kommune Indhold 1.0 Lovgrundlag... 3 2.0 Formål... 3 3.0 Hvordan søges om sygepleje?... 3 4.0 Målgruppe - Hvem kan modtage sygepleje?... 3 5.0 Indhold...

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Omsorg. Aflastning daghjem Aflastning døgnophold Afløsning i hjemmet

Fredensborg Kommune Ældre og Omsorg. Aflastning daghjem Aflastning døgnophold Afløsning i hjemmet Fredensborg Kommune Ældre og Omsorg 1 Aflastning daghjem Aflastning døgnophold Afløsning i hjemmet 2018 1 Indledning I Fredensborg Kommune ydes der hjælp og støtte til personlig pleje og praktisk hjælp.

Læs mere

Betalt vareudbringning. Kvalitetsstandard 2016

Betalt vareudbringning. Kvalitetsstandard 2016 Betalt vareudbringning Kvalitetsstandard 2016 Kvalitetsstandard for betalt vareudbringning Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af serviceniveauet i Faaborg-Midtfyn Kommune. I 2015 Hvem kan få hjælpen?

Læs mere

1. Formålet med denne lov er

1. Formålet med denne lov er Ældrerådets høringssvar med administrationens bemærkninger: Nr. Høringssvar Forvaltningens bemærkninger 1 Ældrerådet anbefaler, med henvisning til nedenstående, at en vedtagelse af de foreliggende kvalitets

Læs mere

Betalt vareudbringning. Kvalitetsstandard 2015

Betalt vareudbringning. Kvalitetsstandard 2015 Betalt vareudbringning Kvalitetsstandard 2015 Kvalitetsstandard for betalt vareudbringning Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af serviceniveauet i Faaborg-Midtfyn Kommune. Hvem kan få hjælpen? 3 Hvad

Læs mere

BILAG 3 RENSEANLÆGSSKEMA

BILAG 3 RENSEANLÆGSSKEMA BILAG 3 RENSEANLÆGKEMA Kommune Bilag 3 Renseanlægsskema - Spildevandsplan 2009-2012 BILAG 3 RENSEANLÆGKEMA Bilaget indeholder de til Spildevandsplan 2009-2012 tilhørende renseanlægsskemaer. Indledningsvis

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand i Odense Kommune

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand i Odense Kommune Senest revideret 23.01.2017 Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand i Odense Kommune (gælder både i eget hjem og på plejecenter) Emne Indhold Lovgrundlag Servicelovens 83, stk. 1 Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Kvalitetsmål for madservice til borgere i eget hjem. Opfølgning

Kvalitetsmål for madservice til borgere i eget hjem. Opfølgning Kvalitetsstandard Levering af madservice til borgere i eget hjem 1. januar 2017 Godkendt i Voksenudvalget 14. december 2016 Kvalitetsmål for madservice til borgere i eget hjem Kvalitetsmål for madservice

Læs mere

Kvalitetsstandard for GPS Alarm- og pejlesystemer Lov om social service 124 og 125

Kvalitetsstandard for GPS Alarm- og pejlesystemer Lov om social service 124 og 125 Kvalitetsstandard for GPS Alarm- og pejlesystemer Lov om social service 124 og 125 1 Hvem kan få et alarm- eller pejlesystem? Målgruppe Du kan bevilges et alarm- eller pejlesystem i en tidsbegrænset periode,

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2016

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2016 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2016 MÅL OG VÆRDIER Byrådet i Allerød Kommune fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud. Ældre og Sundhed

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand i Odense Kommune (gælder både i eget hjem og på plejecenter)

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand i Odense Kommune (gælder både i eget hjem og på plejecenter) Senest revideret 05.06. 2019 Emne Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand i Odense Kommune (gælder både i eget hjem og på plejecenter) Indhold Lovgrundlag Servicelovens 83, stk. 1 Kommunalbestyrelsen

Læs mere

132 Evaluering af orienteringsmøderne om folkepension den 10. november 2011

132 Evaluering af orienteringsmøderne om folkepension den 10. november 2011 Dagsorden til mødet i Seniorrådet den 22. november 2011 kl. 09:00 i Teglgården, Kirkevej 9, Als Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 124 Godkendelse af dagsorden 125 Godkendelse af referat fra seneste møde

Læs mere

Kvalitetsstandard for Hjælpemidler og forbrugsgoder. Sagsnummer: 27.60.00-P00-1-14 Politisk behandlet: DATO Revideret: Juni 2014

Kvalitetsstandard for Hjælpemidler og forbrugsgoder. Sagsnummer: 27.60.00-P00-1-14 Politisk behandlet: DATO Revideret: Juni 2014 Kvalitetsstandard for Hjælpemidler og forbrugsgoder Hvad er et hjælpemiddel og et forbrugsgode? Hjælpemidler er produkter som er fremstillet med henblik på at afhjælpe en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse.

Læs mere

Midlertidige botilbud

Midlertidige botilbud Midlertidige botilbud Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for midlertidige botilbud Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af det serviceniveau, som tilbydes i Sønderborg Kommune. Hvem kan få ophold i et

Læs mere

Information om hjemmehjælp

Information om hjemmehjælp MYNDIGHED, STRUER KOMMUNE Myndighed, Sundhed og Omsorg Voldgade 14 C, 7600 Struer Tlf.nr.: 9684 8319-9684 8318 9684 8316-9684 8315 Telefontid: 8.00-9.00 og 12.00-13.00 E-mail: Sundhed-Omsorg@struer.dk

Læs mere

Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune Gældende fra xxx 2016

Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune Gældende fra xxx 2016 Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune 2016 Gældende fra xxx 2016 Indhold Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje...2 Kvalitetsstandard for praktisk hjælp...5 Kvalitetsstandard for rehabilitering

Læs mere

Lov om social service (Serviceloven)

Lov om social service (Serviceloven) Relevante web-adresser Lov om social service: https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?i d=158071 Socialstyrelsen: http://www.socialstyrelsen.dk/ Embedslægerne: http://sundhedsstyrelsen.dk/da/uddannelseautorisation/autorisation/autorisation-ogpligter/journalfoering-ogopbevaring/journalopbevaring/rekvirering-afjournaler/embedslaegerne-nordjylland

Læs mere

Genanvendelige hjælpemidler Forbrugsgoder og Boligindretning

Genanvendelige hjælpemidler Forbrugsgoder og Boligindretning Gældende fra maj 2017 Kvalitetsstandard for Genanvendelige hjælpemidler Forbrugsgoder og Boligindretning 1 2 Politiske målsætninger Ishøj Kommune og Vallensbæk Kommune lægger vægt på, at du bevarer dine

Læs mere

Kvalitetsstandard Visitation

Kvalitetsstandard Visitation Indhold 1.0 Lovgrundlag...2 2.0 Formål...2 3.0 Hvordan søges om hjælp og støtte?...2 3.1 Sagsbehandlingstid...2 3.2 Hvordan behandles ansøgningen?...3 3.3 Revurdering...3 4.0 Målgruppe Hvem kan få hjælp?...3

Læs mere

Forebyggende hjemmebesøg

Forebyggende hjemmebesøg Forebyggende hjemmebesøg Kvalitetsstandard 2016 Indholdsfortegnelse Hvad er formålet med de forebyggende hjemmebesøg? 3 Hvem får tilbudt et forebyggende hjemmebesøg? 3 Hvem foretager de forebyggende hjemmebesøg?

Læs mere

Hjælpemidler og Forbrugsgoder

Hjælpemidler og Forbrugsgoder Hjælpemidler og Forbrugsgoder Kvalitetsstandard 2018 Hvad er hjælpemidler og forbrugsgoder: Hvem kan få hjælpemidler/ forbrugsgoder: Hjælpemidler: Hjælpemidler og forbrugsgoder er redskaber/genstande,

Læs mere

Befordringsordninger

Befordringsordninger Befordringsordninger Sådan er reglerne for befordring og refusion i Morsø Kommune Marts 2018 Befordringsordninger - Sådan er reglerne for befordring og refusion i Morsø Kommune Side 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Kvalitetsstandard Visitation

Kvalitetsstandard Visitation Kvalitetsstandard Visitation Fanø Kommune Indhold Forord...2 1.0 Lovgrundlag...3 2.0 Formål...3 3.0 Hvordan søges om hjælp og støtte?...3 3.1 Sagsbehandlingstid...4 3.2 Hvordan behandles ansøgningen?...4

Læs mere

Velkommen. Myndighedsafdelingen

Velkommen. Myndighedsafdelingen Velkommen Myndighedsafdelingen PROGRAM Hvem er vi Rehabilitering hvad er det? Hjælp til rengøring og personlig pleje og rehabilitering Efterbyggelse Spørgsmål Myndighedsafdelingen i Ældre- og Handicap

Læs mere

Kvalitetsstandard for genoptræning uden sygehusindlæggelse

Kvalitetsstandard for genoptræning uden sygehusindlæggelse Kvalitetsstandard for genoptræning uden sygehusindlæggelse 2014 Løbenr. og år: 150432/14 1 Indholdsfortegnelse 1. Hvad er en kvalitetsstandard?... 3 2. Hvad er formålet med træningen?... 3 3. Hvem kan

Læs mere

Kvalitetsstandard Plejecentre. Personlig pleje, praktisk hjælp, madservice, rehabilitering, klippekort for borgere, som bor på plejecenter

Kvalitetsstandard Plejecentre. Personlig pleje, praktisk hjælp, madservice, rehabilitering, klippekort for borgere, som bor på plejecenter Kvalitetsstandard 2019 - Plejecentre Personlig pleje, praktisk hjælp, madservice, rehabilitering, klippekort for borgere, som bor på plejecenter Generelle informationer Hvad er en kvalitetsstandard? En

Læs mere

Visitationsenheden. Sundhed og Ældre, Herning Kommune

Visitationsenheden. Sundhed og Ældre, Herning Kommune Visitationsenheden Sundhed og Ældre, Herning Kommune Myndighedsafdeling Medarbejderne har til opgave at sikre: Helhedsorienteret sagsbehandling, herunder tværgående koordinering af sagerne på tværs af

Læs mere

Kvalitetsstandarder Plejecentre. Personlig pleje, praktisk hjælp, madservice, rehabilitering, klippekort for borgere, som bor på plejecenter

Kvalitetsstandarder Plejecentre. Personlig pleje, praktisk hjælp, madservice, rehabilitering, klippekort for borgere, som bor på plejecenter Kvalitetsstandarder 2018 - Plejecentre Personlig pleje, praktisk hjælp, madservice, rehabilitering, klippekort for borgere, som bor på plejecenter Generelle informationer Hvad er en kvalitetsstandard?

Læs mere

Kvalitetsstandard Generel 2014

Kvalitetsstandard Generel 2014 Kvalitetsstandard Generel 2014 Lovgrundlag: Servicelovens 83 og 84 Mål Kommunalbestyrelsen ønsker: At yde en indsats, der opleves som en helhed, og som tager udgangspunkt i borgerens ønsker og behov. At

Læs mere

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for hjælp på plejecentre

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for hjælp på plejecentre Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for hjælp på plejecentre 2 Kvalitetsstandard for hjælp på plejecentre Formålet med hjælpen Hvem kan få hjælp? Der er to formål med hjælpen: - at du får den

Læs mere

NYTTIGE HJEMMESIDER. AFDELING FOR PLEJE OG OMSORG vordingborg.dk

NYTTIGE HJEMMESIDER. AFDELING FOR PLEJE OG OMSORG vordingborg.dk NYTTIGE HJEMMESIDER AFDELING FOR PLEJE OG OMSORG vordingborg.dk Sundt Seniorliv. Gå ind på Vordingborg kommunes hjemmeside. www.vordingborg.dk (OBS. Brug kun enkelte klik med musen.) Skriv Sundt seniorliv

Læs mere

Støtte til voksne. Kvalitetsstandarder 2020

Støtte til voksne. Kvalitetsstandarder 2020 Støtte til voksne Kvalitetsstandarder 2020 Indholdsfortegnelse FORORD...3 HVAD SKAL JEG GØRE, HVIS JEG HAR BEHOV FOR STØTTE?...4 PRAKTISKE INFORMATIONER...4 HVAD ER EN KVALITETSSTANDARD?...6 PERSONLIG

Læs mere

Kvalitetsmål for praktisk hjælp til borgere i eget hjem

Kvalitetsmål for praktisk hjælp til borgere i eget hjem Kvalitetsstandard Praktisk hjælp til borgere i eget hjem 1. januar 2016 Kvalitetsmål for praktisk hjælp til borgere i eget hjem Kvalitetsmål for praktisk hjælp til borgere i eget hjem Hjælpen tilrettelægges

Læs mere

Kvalitetsstandard for individuel handicapkørsel

Kvalitetsstandard for individuel handicapkørsel Fredensborg Kommune Ældre og Handicap 11 Kvalitetsstandard for individuel handicapkørsel Lov om trafikselskaber - individuel handicapkørsel for svært bevægelseshæmmede 2017 1 Indledning Fredensborg Kommune

Læs mere

personlig og praktisk hjælp på ældre- og handicapområdet

personlig og praktisk hjælp på ældre- og handicapområdet 2012/2013 Kvalitetsstandard for personlig og praktisk hjælp på ældre- og handicapområdet Hvis du har brug for hjælp til personlig og praktisk bistand Ishøj Kommune 1 Jeg er glad for at kunne præsentere

Læs mere

Kvalitetsstandarder Mariagerfjord Kommune

Kvalitetsstandarder Mariagerfjord Kommune F. KORTTIDSOPHOLD Lovgrundlag Lov om social service 84. Kommunen kan tilbyde korttidsophold uden for hjemmet. I Mariagerfjord Kommune tilbydes midlertidig døgnophold i en plejehjemsbolig. Hvad er formålet

Læs mere

Når den ene flytter i ældre- eller plejebolig. Hovedbiblioteket Storm P Salen Torsdag den 15. november 2018

Når den ene flytter i ældre- eller plejebolig. Hovedbiblioteket Storm P Salen Torsdag den 15. november 2018 Når den ene flytter i ældre- eller plejebolig Hovedbiblioteket Storm P Salen Torsdag den 15. november 2018 Program Visitering til plejebolig Indskudslån Boligstøtte Økonomi for begge parter når den ene

Læs mere

KØRSEL - HVEM SKAL KØRE

KØRSEL - HVEM SKAL KØRE KØRSEL - HVEM SKAL KØRE Kørselstype Praktiserende læge og speciallæge Leverandør af befordring Der er fri befordring af pensionister der ellers opfylder betingelserne for transporten til og fra egen læge,

Læs mere

NOTAT: Notat om boligformer på ældreområdet

NOTAT: Notat om boligformer på ældreområdet Sundhed og Omsorg Sagsnr. 298717 Brevid. 2756301 Ref. JLHA NOTAT: Notat om boligformer på ældreområdet 6. marts 2018 Baggrund I de årligt politisk reviderede kvalitetsstandarder for serviceniveauet i Roskilde

Læs mere

Totaloversigt lokaletilskud 2013

Totaloversigt lokaletilskud 2013 Totaloversigt lokaletilskud 2013 30% 75% Antal medlemmer 2012 Medlemsfordeling i % 2013 anslået 2013 - fordeling af udgifter 2013-tilskud, anslået 2013 Forening Antal over 25 år Antal under 25 år I alt

Læs mere

Kvalitetsstandard Hjemmesygepleje

Kvalitetsstandard Hjemmesygepleje [Skriv tekst] Kvalitetsstandard Hjemmesygepleje Fanø Kommune Vedtaget i Fanø byråd den (dato) Indhold 1.0 Lovgrundlag...3 2.0 Formål...3 3.0 Hvordan søges om sygepleje?...4 4.0 Målgruppe - Hvem kan modtage

Læs mere

Personlig hjælp og pleje. Kvalitetsstandard

Personlig hjælp og pleje. Kvalitetsstandard Personlig hjælp og pleje Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje Denne pjece indeholder kvalitetsstandarden for Sønderborg Kommunes tilbud om personlig hjælp og pleje. Kvalitetsstandarden

Læs mere

Notat om oprettelse af akutteam og ændring af funktionen for 12 korttidspladser til Rehabiliteringspladser.

Notat om oprettelse af akutteam og ændring af funktionen for 12 korttidspladser til Rehabiliteringspladser. Notat om oprettelse af akutteam og ændring af funktionen for 12 korttidser til Rehabiliteringser. Baggrund for forslag er: For det første KL s udspil om det nære sundhedsvæsen som bl.a. indeholder visioner

Læs mere

238 | Randers - Tvede - Øster Tørslev - Udbyhøj | Gyldig 30~06~19 | MIDTTRAFIK

238 | Randers - Tvede - Øster Tørslev - Udbyhøj | Gyldig 30~06~19 | MIDTTRAFIK Midttrafik Kundecenter Tlf. 70 210 230 238 Randers - (Mellerup) - Tvede - Øster Tørslev - Udbyhøj Turnumre Randers Busterminal Gimming Kirke/Gimmingvej Harridslev Kirke Lindbjerg/Landevejen Albæk Østrup

Læs mere

Overordnet kvalitetsstandard 2014

Overordnet kvalitetsstandard 2014 Overordnet kvalitetsstandard 2014 Skive Kommune Myndighedsafdelingen Forord Skive Kommunes overordnede kvalitetsstandard beskriver den personlige og praktiske hjælp mm., som borgeren kan få fra kommunen.

Læs mere

Vejledende serviceniveau for. ophold i midlertidige botilbud. på handicap- og psykiatriområdet 2018/19

Vejledende serviceniveau for. ophold i midlertidige botilbud. på handicap- og psykiatriområdet 2018/19 Vejledende serviceniveau for ophold i midlertidige botilbud på handicap- og psykiatriområdet 2018/19 Indholdsfortegnelse Vejledende serviceniveau for midlertidige botilbud på handicap- og psykiatriområdet.

Læs mere

11. Ældrebolig. Nødkald kan indgå efter behov.

11. Ældrebolig. Nødkald kan indgå efter behov. Vallensbæk Kommune Center for Sundhed og Forebyggelse Kvalitetsstandard for boliger og dagophold 11. Ældrebolig indgå i indgår for tildeling af Valg af leverandør? Er der særlige forhold at Lov om almene

Læs mere

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2018

Personlig pleje Kvalitetsstandard 2018 Personlig pleje Kvalitetsstandard 2018 Hvad er personlig pleje: Personlig pleje er hjælp til personlig hygiejne, påklædning og måltider. Personlig pleje er for eksempel at Blive vasket eller komme i bad

Læs mere

Ældreområdet. Kvalitetsstandard. Visitation i henhold til. Lov om social service 88

Ældreområdet. Kvalitetsstandard. Visitation i henhold til. Lov om social service 88 Ældreområdet Kvalitetsstandard Visitation i henhold til Lov om social service 88 01/September 2011 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning.. 3 2. Forudsætning for at kunne modtage hjælp... 3 3. Visitation..5

Læs mere

Velkommen til Rehabiliteringen på Kongshøjcentret

Velkommen til Rehabiliteringen på Kongshøjcentret Velkommen til Rehabiliteringen på Kongshøjcentret Område Syd Information om døgntræning og aflastning Velkommen til Rehabiliteringen Kongshøjcentret Vi vil gerne benytte disse linier til at byde dig velkommen

Læs mere

Boliger. Randers Kommune SUNDHED OG ÆLDRE

Boliger. Randers Kommune SUNDHED OG ÆLDRE Information INFORMATION AKTIVITETER fra Sundhed OG FRA TRÆNING og RANDERS ældre: KOMMUNE Boliger Randers Kommune 1 SUNDHED OG ÆLDRE Boliger Om denne pjece Randers Kommune tilbyder boliger til borgere,

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR. Boliger

KVALITETSSTANDARD FOR. Boliger KVALITETSSTANDARD FOR Boliger 1 Langeland Kommune Lovgrundlag Lov om almene boliger 54. Lov om Retssikkerhed 9 c stk. 2. Modtager af indsatsområderne. Borgere som ønsker et boligskift, kan efter ansøgning

Læs mere

Kvalitetsstandard for vedligeholdende træning

Kvalitetsstandard for vedligeholdende træning Kvalitetsstandard for vedligeholdende træning 2014 Løbenr. og år: 150443/14 1 Indholdsfortegnelse 1. Hvad er en kvalitetsstandard?... 3 2. Lovgrundlaget... 3 3. Hvad er formålet med træningen... 3 4. Hvem

Læs mere

Bolig og hjælp i seniorlivet. Samtalecafé efteråret 2018 over temaet et fortsat sundt, aktivt og selvstændigt liv op i årene

Bolig og hjælp i seniorlivet. Samtalecafé efteråret 2018 over temaet et fortsat sundt, aktivt og selvstændigt liv op i årene Bolig og hjælp i seniorlivet Samtalecafé efteråret 2018 over temaet et fortsat sundt, aktivt og selvstændigt liv op i årene Bolig Det er af meget væsentlig betydning for alle at have en god bolig, men

Læs mere

Vejledende serviceniveau for. Når du ansøger om en plejebolig 2018/19

Vejledende serviceniveau for. Når du ansøger om en plejebolig 2018/19 Vejledende serviceniveau for Når du ansøger om en plejebolig 2018/19 Godkendt i Social- og Sundhedsudvalget den 6.juni 2018 1 Indholdsfortegnelse Vejledende serviceniveau for Når du ansøger om en plejebolig...

Læs mere

Tilbud til Ældre Pjece 2018

Tilbud til Ældre Pjece 2018 Tilbud til Ældre Pjece 2018 Mål og værdier Allerød Kommune har udarbejdet denne informationspjece for at give dig et indblik i Ældre og Sundheds mål og værdier, hvordan kommunen arbejder med visitation,

Læs mere

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Personlig pleje i Ærø Kommune

ÆRØ KOMMUNE. KVALITETSSTANDARD Personlig pleje i Ærø Kommune ÆRØ KOMMUNE KVALITETSSTANDARD Personlig pleje i Ærø Kommune Indhold 1.0 Formål... 2 2.0 Lovgrundlag... 2 3.0 Indsatsen... 2 3.1 Primære mål... 2 3.2 Hvem kan modtage indsatsen?... 2 3.3 Forudsætninger

Læs mere

KVALITETSSTANDARD. Forebyggende Hjemmebesøg Vedtaget Sundheds- Ældre- og Handicapudvalget xxxx. Hvad er indsatsens lovgrundlag?

KVALITETSSTANDARD. Forebyggende Hjemmebesøg Vedtaget Sundheds- Ældre- og Handicapudvalget xxxx. Hvad er indsatsens lovgrundlag? KVALITETSSTANDARD Forebyggende Hjemmebesøg Vedtaget Sundheds- Ældre- og Handicapudvalget xxxx Hvad er indsatsens lovgrundlag? Lov om social service 79 a om Forebyggende Hjemmebesøg Lov nr. 1894 af 29/12/2015

Læs mere

1. Overordnede rammer Aktivitets- og samværstilbud (visiteret) 1.1 Lovgrundlag Lov om social service 104

1. Overordnede rammer Aktivitets- og samværstilbud (visiteret) 1.1 Lovgrundlag Lov om social service 104 Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud (visiteret) (serviceloven 104) 1. januar 2015 1. Overordnede rammer Aktivitets- og samværstilbud (visiteret) 1.1 Lovgrundlag Lov om social service 104 1.2

Læs mere

Kvalitetsstandard Madservice

Kvalitetsstandard Madservice Kvalitetsstandard Madservice Fanø Kommune Indhold Forord... 2 1.0 Lovgrundlag... 3 2.0 Formål... 3 3.0 Hvordan søges om Madservice?... 3 3.1 Sagsbehandlingstid... 3 3.2 Klageadgang... 3 4.0 Målgruppe -

Læs mere

Psykisk pleje og omsorg efter servicelovens 83

Psykisk pleje og omsorg efter servicelovens 83 Psykisk pleje og omsorg efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for psykisk pleje og omsorg Denne kvalitetsstandard beskriver Sønderborg Kommunes serviceniveau for psykisk pleje og omsorg

Læs mere