Rolf Krake Skolen Rolf Krakes Vej 7A 7500 Holstebro tlf

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rolf Krake Skolen Rolf Krakes Vej 7A 7500 Holstebro tlf"

Transkript

1 Rolf Krake Skolen Rolf Krakes Vej 7A 7500 Holstebro tlf

2 Velkommen til valgfag Valgfag tilgås af alle elever på 7., 8. og 9. årgang med 1 helårligt valgfag. Valget forestås i foråret forud for skoleårets start. Valgfaget kan ikke ændres i løbet af skoleåret. Valgfagene placeres et sted i ugeskemaet som 1 dobbelt-lektion, svarende til 80 lektioner på et skoleår. Nogle valgfag kan foregå komprimeret over en kortere periode, nogle valgfag skal læses på andre adresser end på skolen, og nogle valgfag læses uden for normal skoletid. Alt dette vil i så fald fremgå af valgfagsbeskrivelsen. Den tid, eleven bruger på valgfag, der ligger uden for skoletiden, betyder, at eleven har fri fra skolen et tilsvarende antal timer. Skolen udbyder 5 mulige valgfag for 7. klasserne, og 10 mulige valgfag fælles for 8. og 9. klasserne. Vi håber, vi rammer noget for enhvers interesse, men for at få kabalen til at gå op, må vi forbeholde os muligheden for at tildele eleven et valgfag med en lavere prioritering. 7. klasserne: 8. og 9. klasserne: SCIENCE BOLDSPIL SUND LIVSSTIL FILM OG KREATIVITET BILLEDKUNST SCIENCE BILLEDKUNST ADVENTURE SPORT KOK-AMOK KREATIV DESIGN MADKUNDSKAB BOLDSPIL MUSIKSCENEN E-SPORT HOLSTEBRO DNA

3 7. klasserne

4 7. klassetrin: Science I vores videnssamfund skal vi leve af et råstof, der består af kreativitet og spændende nye idéer. For i en senere proces at kunne skabe innovative løsninger på diverse problemstillinger, skal dette valgfag på 7. klassetrin bidrage med den naturvidenskabelige værktøjskasse, hvor elevernes nye fag fysik og biologi sammen med matematikken og IT bringes i samspil. Eleverne vil i faget Science lære at bruge en række naturvidenskabelige arbejds- og undersøgelsesmetoder. De enkelte projekter kan være bygget op efter nedenstående skabelon. Timefordeling 80 lektioner Forudsætte > Dimensionere > Konstruere > Afprøve > Optimere > Afprøve igen > Osv. Med enkle værktøjer undersøger, udvikler og tester vi mekanik, elektronik, former, konstruktioner og forskellige teknologier. I mange af projekterne vil der også være et frivilligt konkurrencemoment. Der findes som regel flere løsninger på opgaverne, så du får brug for din kreativitet. Din forudsætning for at deltage i Science er den viden, du bærer med dig fra matematikken og natur/teknik samt IT, og som du modtager sideløbende fra de nye fag fysik og biologi. Men vigtigst af alt er, at du har lyst til at udforske verden omkring dig. I idébanken er bl.a.: Kuglebane, kastemaskine, biosfære, vindmøller. Lamper, modelflyver, raketbil, luftpudebåd, broer, varm is, små selvkørende robotter, lego, faldskærme, rodzoneanlæg, smide æg ud fra stor højde, skattejagt med GPS, deltagelse i naturfagsmaraton, varmluftsballon, vandraketter

5 7. klassetrin: Boldspil et med valgfaget Boldspil er, at eleverne med baggrund i deres interesse for leg og spil med bold får udviklet deres kompetencer inden for spillets enkeltheder, og at de desuden får kvalificeret deres færdigheder i det endelige spil. et er desuden at fastholde interesse for motion, frisk luft, høj puls, sund konkurrence og gode kammeratskaber i en fælles idrætsaktivitet for en aldersgruppe, hvor megen stillesiddende alene-aktivitet foran en skærm ellers er dominerende. Timefordeling 80 lektioner Fodbold Håndbold Volleyball Anden boldspil Der vil primært blive taget udgangspunkt i disse boldspil, men eleverne vil også blive inddraget og få indflydelse på valg af aktiviteter. Niveauet vil blive lagt under hensyn til deres aktuelle kompetencer og deres potentialer. Lektionerne vil være en vekselvirkning mellem de enkelte øvelser og dele af det færdige spil. Lektionerne /aktiviteterne vil foregå både inde og ude på skolens faciliteter. Der vil være åbent for at etablere et samarbejde med interesserede klubber og foreninger.

6 7. klassetrin: Sund livsstil et med valgfaget Sund Livsstil er at brede sundhedsaspektet ud og blive bevidst om mangfoldigheden i at leve et sundt liv. I et teenagerliv er det vigtigt at lære sin egen krop at kende og være bevidst om, at de valg, der træffes i hverdagen, og de vaner, der dannes i ungdomsårene, får afgørende indflydelse på egen sundhed og livskvalitet. Valgfaget sætter fokus på de væsentligste sundhedsaspekter: Bevægelse, kost og viden om kroppen. Et fjerde sundhedsaspekt friluftsliv vil forsøgt blive inddraget. Sund livsstil er for dig, der har lyst til at få viden om at leve sundt. Valgfaget er oplysende og opfordrende. Du får handlekompetencer til at bevare din sunde livsstil. Timefordeling Motion og bevægelse ca. 20 lektioner Kost og ernæring ca. 20 lektioner Anatomi og fysiologi ca. 20 lektioner Motion og bevægelse - evt. friluftsliv ca. 20 lektioner Motion og bevægelse Her skal der trænes, svedes og smiles. Motion skal være sjovt og lystbetonet. Timerne skal styrke din glæde for bevægelse. Der vil blive arbejdet med puls, smidighed og udholdenhed. Den hele krop vil være i fokus. Konditionstest m.v. vil blive anvendt som motivationsfaktor. Kost og ernæring I kost og ernæring skal eleverne bibringes viden om den ernæringsmæssige sammensætning af kosten proteiner, kulhydrater, sunde og ikke-sunde fedtstoffer, vitaminer og mineraler. Der arbejdes med sammensætning af kosten og kostpyramider. Forskellene på fastfood og slow-food synliggøres. Eleverne skal lære at lave sund, nærende og velsmagende mad, der er godt for kroppen. Anatomi og fysiologi Eleverne skal bibringes viden om væsentlige kropsfunktioner; faktorer af betydning for vores evne til at præstere fysisk, f.eks. kroppens evne til at optage energi og ilt. Vi skal forstå kroppens bevægeapparat og organernes funktioner. Via undersøgelser og eksperimenter skal vi lære om nervesystemets funktioner, Motion og bevægelse - evt. friluftsliv skadesforebyggelse, myter og fakta om sundhed. Endnu et bevægelses-modul. Her vil elevernes viden fra de forrige moduler komme i samspil med motionen næring til kroppen, forbrænding, bevægeapparatet, muskler og led, mental vedholdenhed og motivation. Friluftsliv vil muligvis blive en del af dette modul. Der kan evt. skabes partnerskaber med div. idræts-org.

7 7. klassetrin: Film og kreativitet Dette valgfag vil være for dig, der har lyst til at arbejde kreativt med at skabe film. Du skal have interesse for at fordybe dig kreativt, musisk, håndværksmæssigt og billedskabende i hele filmprocessen. Ligeledes skal du have lyst til at arbejde med og skrive den gode historie. Det er vigtigt, at du kan fordybe dig over længere tid og arbejde produkt- og procesorienteret både alene og i grupper. Du vil i dette valgfag få forståelse for samspillet mellem forskellige kreative udtryksformer, som du skal arbejde med både praktisk og teoretisk. Faget vil have vægt på kreativ udfoldelse, skabende arbejde og teoretisk forståelse. Timefordeling 80 lektioner Film og medier Musik, billedkunst, håndværk og design. Vi skal producere film med alt, hvad det indebærer af forproduktion, produktion og efterbehandling. Vi kommer bl.a. til at arbejde med manuskriptskrivning, replikker, udvikling af karakterer samt det at filme og redigere. Vi kommer til at bruge de kreative fag til at skabe kulisser, rekvisitter og kostumer. Ligesom der skal arbejdes med lydsiden ved at lægge musik og lydeffekter på.

8 7. klassetrin: Billedkunst et med valgfaget Billedkunst er at vedligeholde eller øge elevernes kunstneriske og kreative kompetencer i en skolehverdag, hvor de boglige og læsetunge fag fylder meget. Det er ligeledes formålet, at skabe færdigheder, der har transfer-værdi til de øvrige fag. I valgfaget Billedkunst lærer du at skabe, at opleve og at analysere billeder, og derved dygtiggøres du i at anvende billeder som et meddelelses- og udtryksmiddel. Timefordeling 80 lektioner Kunne være: Installationskunst Elektronisk billedbehandling Grafik Street Art.? I valgfaget Billedkunst vil du blive præsenteret for mange forskelligartede teknikker og materialer til billedfremstilling. Der vil blive arbejdet med farvesammensætning, komposition og perspektiv. Undervisningen vil både omfatte plane og rumlige billedfremstillinger. Der vil i dele af undervisningen måske blive mulighed for at tilgå partnerskaber med instanser og personer uden for skolen (kunstnere, billedskoler m.v.)

9 8. og 9. klasserne

10 8. / 9. klassetrin: Science Hvad skal matematikken i grunden bruges til i praksis? Kan alle formler og funktioner overhovedet bruges til noget i virkeligheden? Er kemiske væsker kun noget, der kan udstilles i reagensglas i fysiklokalet? Er genetik kun nogle krydsningsskemaer over røde og hvide høns eller ærteblomster?? Science på denne årgang har til formål at bygge oven på de naturvidenskabelige fags teoretiske tilgang og give svar på, hvad vi kan bruge fagene til i praksis. Valgfaget er således både eksperimentelt og anvendelsesorienteret. Det er forventeligt, at op mod halvdelen af lektionerne vil blive læst på HTX, hvor vi vil gøre brug af deres laboratorier, med deltagelse af kvalificerede gymnasielærere derfra, den anden halvdel på Rolf Krake Skolen. Valgfaget vil bestå af 4 6 delforløb. Timefordeling 80 lektioner Fysik Bioteknologi Matematik Kemi Temaet vil være bevægelse, og sammenhængen mellem sted, hastighed og acceleration vil blive undersøgt både matematisk og eksperimentelt. Der arbejdes med programmering af Lego-Mindstorm-robotter. Eleverne skal arbejde med DNA og få viden om nedarvningsmønstre og gener. Der ses på familietræ og hvordan fænotyper/udseende går videre fra generation til generation. Matematikkens anvendelighed som basisfag for de naturvidenskabelige processer. Der laves diverse laboratorieanalyser og forsøg med fødevarer til bestemmelse af fedtindhold og kulhydrater. Der laves forsøg med forskellige kemiske hævemidler til fødevareindustrien.

11 8. / 9. klassetrin: Billedkunst et med valgfaget Billedkunst er at vedligeholde eller øge elevernes kunstneriske og kreative kompetencer i en skolehverdag, hvor de boglige og læsetunge fag fylder meget. Det er ligeledes formålet, at skabe færdigheder, der har transfer-værdi til de øvrige fag. I valgfaget Billedkunst lærer du at skabe, at opleve og at analysere billeder, og derved dygtiggøres du i at anvende billeder som et meddelelses- og udtryksmiddel. Timefordeling 80 lektioner Kunne være: Installationskunst Elektronisk billedbehandling Grafik Street Art.? I valgfaget Billedkunst vil du blive præsenteret for mange forskelligartede teknikker og materialer til billedfremstilling. Der vil blive arbejdet med farvesammensætning, komposition og perspektiv. Undervisningen vil både omfatte plane og rumlige billedfremstillinger. Der vil i dele af undervisningen måske blive mulighed for at tilgå partnerskaber med instanser og personer uden for skolen (kunstnere, billedskoler m.v.)

12 8. / 9. klassetrin: Adventure Sport et med dette valgfag er, i et fællesskab på holdet og i konkurrence med andre, at skabe personlige udfordringer af såvel fysisk som af samarbejdsmæssig karakter. Konkurrencen skal være en stor del af motivationen. I dette valgfag skal du kunne lide at bruge din krop på forskellige måder. Adventure Sport udbydes i et samarbejde med Holstebro Kommunale Ungdomsskole kun for vores skoles elever, og undervisningen forestås af lærere fra ungdomsskolen. En stor del af timerne vil foregå udendørs. Du vil opleve rigtig godt fællesskab, hvor dine grænser vil blive flyttet, og du får styrket din selvtillid, som ikke kun kan anvendes i sporten, men også i andre fag på skolen. Timefordeling Mountainbike (MTB) 25 lektioner Havkajak 10 lektioner O-løb/GPS-løb 25 lektioner Træ-/vægklatring 15 lektioner Samarbejdsøvelser 5 lektioner Mountainbike Eleverne bliver undervist i forskellige teknikker, der er omkring MTB. Balance, vægtfordeling, gearvalg ved kørsel på forskellige typer underlag. MTB vil være en stor del af faget, da MTB også vil blive brugt som transportmiddel til andre aktiviteter. Eleverne låner MTB og hjelm af ungdomsskolen. Havkajak Undervisningen vil blive bygget op med sikkerhed i højsædet. Der bliver lagt vægt på makker- og selvredning. Der vil kun blive sejlet langs kysten. O-løb/GPS-løb Orientering er en vigtig del af adventure sport. Vi bruger kort til at finde rundt med både på MTB, men også som løb. Vi bruger kort af forskellige typer og med forskellige målestok. Ligeledes vil eleverne stifte bekendtskab med GPS. Træ-/vægklatring I klatring undervises der i knob, udstyr, sikkerhed. Eleverne vil blive fortrolige med teknikker, så de kan forestå budsikring ved topklatring på væg og i træer. Samarbejdsøvelser Der vil undervejs blive arbejdet med evnen til at samarbejde.

13 8. / 9. klassetrin: Kok-Amok Går du rundt med en kok i maven? I dette valgfag skal eleverne øve og vise talenter inden for kokkefaget. Elsker du god mad og gode sunde råvarer? Dette valgfag er for dig, som gerne vil stifte bekendtskab med kokkefaget eller kantine- og cateringbranchen. Timefordeling 80 lektioner Tid og sted Mandage eller tirsdage kl Ungdomsskolen, Danmarksgade 24. Valgfaget er komprimeret. Det forløber fra 18. september til 30. april. Viden om råvarer Mål og vægt Samarbejde Innovation og kreativitet hygiejneregler.? De fleste timer i dette valgfag vil være praktisk undervisning, hvor der laves helt almindelig hverdagsmad, men også mere avancerede restaurationsretter. Vi vil snakke en del om varekundskab og hygiejne. Der vil også blive tid til at eksperimentere og lave menuer, sammensat ud fra fælles kreativitet. Hver mandag vil naturligvis slutte med oprydning, opvask og rengøring efter de hygiejneregler, som gælder i et køkken.

14 8. / 9. klassetrin: Madkundskab Der er i samfundet stor fokus på sund ernæring, kostens sammensætning og fedmeproblematikken. et med valgfaget Madkundskab er, at eleverne erhverver sig viden på disse områder. Valgfaget bygger videre på den læring, der blev tilegnet i det tidligere fag Hjemkundskab på mellemtrinnet. Eleverne skal få indsigt i forskellige grupper af råvarer og deres anvendelse, og de skal blive dygtige til at mestre den fornødne hygiejne og oprydning, der er forbundet med madlavningen. Endelig skal de blive opmærksomme på hensigtsmæssigheder og sikkerhed i forbindelse med tilberedningen af mad. Timefordeling 80 lektioner Råvarer Tilberedning Ernæring Kroppens byggesten Hygiejne Dine forudsætninger for at tilgå valgfaget Madkundskab er, at du har lyst til at lave mad, og at du ikke er for kræsen. Du skal være glad for processen og gerne stolt af produktet, så du måske får lyst til at prøve opskrifterne af på din familie derhjemme. Det er målet, at du opnår gode rutiner i madlavningen herunder hygiejne, og at du lærer at kombinere forskellige råvarer til både danske og etniske retter. Det er vigtigt, at du lærer at arbejde sammen med andre på holdet om planlægningen af en middag, at du kan udarbejde en indkøbsseddel, og at du får en fornemmelse af priser

15 8. / 9. klassetrin: Boldspil et med valgfaget Boldspil er, at eleverne med baggrund i deres interesse for leg og spil med bold får udviklet deres kompetencer inden for spillets enkeltheder, og at de desuden får kvalificeret deres færdigheder i det endelige spil. et er desuden at fastholde interesse for motion, frisk luft, høj puls, sund konkurrence og gode kammeratskaber i en fælles idrætsaktivitet for en aldersgruppe, hvor megen stillesiddende alene-aktivitet foran en skærm ellers er dominerende. Timefordeling 80 lektioner Fodbold Håndbold Volleyball Anden boldspil Der vil primært blive taget udgangspunkt i disse boldspil, men eleverne vil også blive inddraget og få indflydelse på valg af aktiviteter. Niveauet vil blive lagt under hensyn til deres aktuelle kompetencer og deres potentialer. Lektionerne vil være en vekselvirkning mellem de enkelte øvelser og dele af det færdige spil. Lektionerne /aktiviteterne vil foregå både inde og ude på skolens faciliteter. Der vil være åbent for at etablere et samarbejde med interesserede klubber og foreninger.

16 8. / 9. klassetrin: Musikscenen Rockbands et med valgfaget Musikscenen Rockbands er at lære eller blive dygtigere til at håndtere 1 eller flere instrumenter og at bruge dem i et sammenspil med andre elever. Sangen er i denne sammenhæng også et instrument. Der ligger meget social træning i at dyrke musikken. Man bliver hinandens vilkår, hvor afstemning, parathed, afventning bliver discipliner af stor værdi. Musikundervisningens kvaliteter er gode byggesten til et godt fagligt udbytte i skolens øvrige fag. Timefordeling 80 lektioner Tid og sted Onsdage kl Ungdomsskolen, Musikscenen, Danmarksgade 24. Valgfaget er komprimeret. Det forløber fra 19. september til 24. april. Rytmisk sammenspil Musikteori Kreativitet Komposition Brænder du for musik, og har du lyst til selv at spille/ synge og være med i et band? Så er dette valgfaget for dig. Her vil I få undervisning af en erfaren musiklærer. Når I er startet op, vil alle bands blive sammensat efter jeres forudsætninger og ud fra jeres musikstil. Når I er blevet dygtige, vil der blive mulighed for at optræde ved forskellige arrangementer, og jeres musik kan indspilles i Ungdomsskolens musikstudie.

17 8. / 9. klassetrin: E-Sport Holstebro Falcons Spiller du CS:GO eller LoL? Her er muligheden for at tage dit gameplay op på et højere plan med sjov, udfordrende træning og jævnbyrdige kampe med andre seriøse spillere. Vores coaches (der alle tidligere har spillet på konkurrenceplan) vil hjælpe med at analysere jeres sejre og nederlag, med at lægge effektive strategier og opstille mål for jeres træning. I vil desuden bl.a. blive undervist i kommunikation, skadeforebyggelse og hvordan jeres psyke, kost og motion påvirker jeres koncentration og spilniveau. Timefordeling 80 lektioner Tid og sted Mandage, tirsdage eller onsdage kl Ungdomsskolen, Danmarksgade 24. Valgfaget er komprimeret. Det forløber fra 17., 18. eller 19. september til slutningen af april. Præstere optimalt Have det sjovt Konstruktiv sparring Konkurrence Kommunikation Gennem forskellige teambuildings-øvelser vil coachene hjælpe dit hold til at blive endnu bedre og præstere optimalt, når I deltager i udvalgte turneringer. Vil du have det sjovt sammen med andre, der brænder for CS:GO eller LoL ligesom dig; vil du gerne have konstruktiv sparring omkring dit spil fra en dygtig coach, og vil du give dine kammerater baghjul på ranking-listerne, så meld dig til vores E-Sports hold. Alle er velkomne uanset ranking. Vi hjælper med at sammensætte/finde det rette hold til dig. Du får også mulighed for at deltage i Ungdomsskolernes E-Sport-turnering.

18 8. / 9. klassetrin: Kreativ Design Har du lyst til at sy, designe/re-designe og kreere, så er Kreativ Design noget for dig. Vi tager udgangspunkt i det, du kan, og hjælper dig til at lave rigtige flotte og seje ting inden for tøj, accessoires og bolig-trend. Vi vil arbejde med at omforme jeres egne idéer, og hvad der er på mode her og nu, til fine produkter. Har du noget ældre tøj, der trænger til en opdatering, så tag det med. Så re-designer vi det. Der er plads på holdet til både begyndere og øvede designere. Timefordeling 80 lektioner Tid og sted Torsdage kl Ungdomsskolen, Danmarksgade 24. Valgfaget er komprimeret. Det forløber fra 20. september til 25. april. materialekendskab idéoplæg Samarbejde kreativitet eksperimentere.? På Kreativ Design lærer du om: Re-design, skabe et nyt personligt udtryk af gammelt tøj og andre tekstiler. Grundlæggende sy-teknikker og basisviden, der kan anvendes til alverdens sy-projekter. Strik og hækling på den fede måde. At broderi ikke kun er for gamle damer. At udnytte symaskiner og overlocker optimalt. Materialekendskab, hvilke mønstre og stof bruges til hvad. Hvor finder jeg inspiration? Efter en sæson på Kreativ Design er du blevet rigere på tips og idéer til et kreativt liv, du har nogle nye, fine beklædningsdele og accessoires. Du har fundet ud af, at du kan en masse inden for kreativt håndværk.

19 8. / 9. klassetrin: Holstebro DNA Tag pulsen på Holstebro! Valgfaget har til formål at give eleverne et mangesidigt indblik i Holstebro by, - at få en spændende forståelse for den by, de lever i, - at kende Holstebros DNA. Der vil blive stillet skarpt på byens kulturliv, dens virksomheder og foreningsliv. Samarbejdet med flere aktører uden for skolen skal medvirke til at styrke elevernes læring og trivsel og fremme den lokale sammenhængskraft. Timefordeling 80 lektioner Komme ud af huset Møde nye mennesker Blive klogere på din by Arbejde kreativt Være undersøgende Valgholdet er inddelt i forskellige faser, hvor eleverne skal løse en opgave, som omhandler byen Holstebro. Du skal besøge virksomheder, kulturinstitutioner og foreningslivet. På den baggrund skal du udarbejde en præsentation. Hver fase tager udgangspunkt i en problemstilling, som eleverne skal forsøge at finde et svar på. Du kommer ikke til at sidde stille på dette valghold. Vi skal ud og finde svar. Du kommer til at arbejde med byplanlægning og lave en miniudgave/ en model af Holstebro, hvor I i grupper skal udvikle jeres egen by fra idé til virkelighed. Hvad skal der være i din by? Glæd dig til at opdage nye sider af Holstebro.

Rolf Krake Skolen Rolf Krakes Vej 7A 7500 Holstebro tlf. 96 11 63 00. Valgfag 2012-13

Rolf Krake Skolen Rolf Krakes Vej 7A 7500 Holstebro tlf. 96 11 63 00. Valgfag 2012-13 Rolf Krake Skolen Rolf Krakes Vej 7A 7500 Holstebro tlf. 96 11 63 00 Valgfag 2012-13 I valgfaget billedkunst er formålet at du skaber, oplever og analyserer billeder og derved dygtiggøres i at anvende

Læs mere

Rolf Krake Skolen Rolf Krakes Vej 7A 7500 Holstebro tlf Valgfag

Rolf Krake Skolen Rolf Krakes Vej 7A 7500 Holstebro tlf Valgfag Rolf Krake Skolen Rolf Krakes Vej 7A 7500 Holstebro tlf. 96 11 63 00 Valgfag 2012-13 I valgfaget billedkunst er formålet at du skaber, oplever og analyserer billeder og derved dygtiggøres i at anvende

Læs mere

Tonede linjer. Hjerting Skole - 8. og 9. årgang

Tonede linjer. Hjerting Skole - 8. og 9. årgang Tonede linjer Hjerting Skole - 8. og 9. årgang 1 Tonede linjer 8. og 9. årgang SÅDAN GØR DU! I kataloget finder du de 7 toninger, som Hjerting skole udbyder for 8. og 9. årgang i skoleåret 2018/19. - Du

Læs mere

VALGFAG Beskrivelse af valgfagstilbud for 7. årgang. Østerhåbskolen

VALGFAG Beskrivelse af valgfagstilbud for 7. årgang. Østerhåbskolen VALGFAG 2017-2018 Beskrivelse af valgfagstilbud for 7. årgang Østerhåbskolen Indhold Vælg med omtanke... 3 Kom i form... 4 Teknologi og innovation... 5 Skak... 6 Matematikken i maden... 7 Syværksted...

Læs mere

Pop art, samtidskunst og meget mere kunst

Pop art, samtidskunst og meget mere kunst Januar - Juni 2018 Pop art, samtidskunst og meget mere kunst Har du en lille kunstner gemt i maven? Savner du billedkunst- /værkstedstimerne fra tidligere? Trænger din væg hjemme til et flot kunstværk?

Læs mere

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi:

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi: Fælles start - fem muligheder! Kan du lide at bruge din krop? Ved du, at det kan være udviklende,udfordrende men fremfor alt sjovt at bevæge sig? Ved du, at bevægelse giver energi og overskud og fremmer

Læs mere

Linjefag på Hillerødsholmskolen

Linjefag på Hillerødsholmskolen Linjefag på Hillerødsholmskolen Et godt sted at lære - et godt sted at være Linjefagsinformation Skoleåret 2015/2016 Velkommen tilvalg af linjefag Siden skoleåret 2011/2012 har Hillerødsholmskolen haft

Læs mere

Valgfag for 7.-9. klasse

Valgfag for 7.-9. klasse Baggesenskolen Beskrivelse af skolens valgfag Valgfag for 7.-9. klasse Boldspil Event Engelsk Fashion, Art & Design Fransk Få dit 12-tal i matematik Hjemkundskab med fokus på sund kost og motion Outdoor

Læs mere

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi:

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi: Fælles start - fem muligheder! Kan du lide at bruge din krop? Ved du, at det kan være udviklende,udfordrende men fremfor alt sjovt at bevæge sig? Ved du, at bevægelse giver energi og overskud og fremmer

Læs mere

Det handler om dig... Dit linjevalg

Det handler om dig... Dit linjevalg Det handler om dig... Dit linjevalg 2018-19 Klar parat til linjestart Kære kommende udskolingselev Efter sommerferien skal du starte på 7. årgang, og du skal snart vælge linje. Det står du ikke alene med.

Læs mere

Kirstinebjergskolen Havepladsvej

Kirstinebjergskolen Havepladsvej Linjer Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2016 2017 Velkommen til fremtidens skole Kirstinebjergskolen går i skoleåret 2016-2017 ind i sit 4. år som den største skole i Fredericia med ca. 1750 elever. Skolen

Læs mere

Kirstinebjergskolen Havepladsvej 175. Linjer Fremtidens Skole årgang

Kirstinebjergskolen Havepladsvej 175. Linjer Fremtidens Skole årgang Kirstinebjergskolen Havepladsvej 175 7000 Fredericia Tlf. 7210 6250 Linjer Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2016 2017 Afdelingen på Havepladsvej er Kirstinebjergskolens flagskib, hvor elever fra basisafdelingerne

Læs mere

Valgfag til dig, som snart skal i 7. klasse

Valgfag til dig, som snart skal i 7. klasse Valgfag til dig, som snart skal i 7. klasse Alle skal have et praktisk/musisk valgfag i folkeskolen Et flertal i folketinget har for nylig truffet aftale om, at de praktisk/musiske fag i folkeskolen skal

Læs mere

8. og 9. klasse: arrangementer.

8. og 9. klasse: arrangementer. Valgfag oprettet i skoleåret 2018/2019 Sønderlandsskolen 7. klasse: Drama (i samarbejde med Dansk Talent Akademi DTA) drama som et udtryksmiddel. forståelse af den dramatiske udtryksforms særlige kropslige

Læs mere

Valgfagsfolder skoleåret 18/19

Valgfagsfolder skoleåret 18/19 Kære elever og forældre på 7. årg. I det kommende skoleår 18/19 skal der vælges Temafag. Der er udarbejdet en liste over de forskellige tilbud. Nogle af tilbuddene er sammen med 8. og 9. årg. (se info

Læs mere

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej Havepladsvej Linjer - Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2014 2015 Fællesskab Læring Velkommen til fremtidens skole blev skabt i august 2013 og består af 3 basisafdelinger med elever fra 0.-6. klasse og en

Læs mere

BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING

BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING På billedskole eller til maling og tegning kan du være kreativ og prøve at lave kunst på forskellige måder og med forskellige materialer. Tit

Læs mere

Valgfag. Fjerritslev Skole. Valgfagskatalog 8. og 9. klasse 2017/2018. Udskolingsafdelingen Fjerritslev Skole. Drama. Idræt. E-sport.

Valgfag. Fjerritslev Skole. Valgfagskatalog 8. og 9. klasse 2017/2018. Udskolingsafdelingen Fjerritslev Skole. Drama. Idræt. E-sport. Valgfagskatalog 8. og 9. klasse 2017/2018 Drama E-sport Idræt Nak og æd Valgfag Madkundskab LEGO Mindstorm Adventure Billedkunst TV- og filmproduktion Valgfagsønskeseddel for skoleåret 2017/2018 8. og

Læs mere

Kreativitet og design.

Kreativitet og design. Kreativitet og design. Dette valghold er for dig, der kan lide at bruge din fantasi og arbejde praktisk og kreativt. Du behøver ikke have særlige forudsætninger, men skal have interesse i at bruge hænderne

Læs mere

Leg og bevægelse på Bistrupskolen, Birkerød skole, i Bistrup Hegn og i Rude skov. Herunder vil være aktiviteter som;

Leg og bevægelse på Bistrupskolen, Birkerød skole, i Bistrup Hegn og i Rude skov. Herunder vil være aktiviteter som; På dette valgfagshold får du mulighed for at få nogle oplevelser, som er ud over det sædvanlige. Vores undervisning har fokus på bevægelse, træning og sund kost - med udgangspunkt i naturen. Det vil sige,

Læs mere

Har du lyst til at være sammen med dine kammerater til et anderledes

Har du lyst til at være sammen med dine kammerater til et anderledes Nu skal du vælge! Ku du tænke dig et spændende valgfag? Har du lyst til at være sammen med dine kammerater til et anderledes fag? Ku du tænke dig at møde nye kammerater fra de andre afdelinger: Østre,

Læs mere

Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit.

Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit. Naturfagslinj en Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit. Naturfag International Sundhed, Natur og Bevægelse Medier og Kommunikation Velkommen til en ny udskoling en ny måde at gå i skole på. Fra skoleåret

Læs mere

Valgfag 9. klasse. Skovvejens Skole

Valgfag 9. klasse. Skovvejens Skole Valgfag 9. klasse Skovvejens Skole 2017 FORORD Lærere og pædagoger i udskolingen på Skovvejens Skole har i foråret 2017 uarbejdet denne folder, som skal danne grundlaget for elevernes valg af valgfag.

Læs mere

Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit.

Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit. Naturfagslinj en Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit. Naturfag International Sundhed, Natur og Bevægelse Medier og Kommunikation Velkommen til en ny udskoling en ny måde at gå i skole på. I skoleåret

Læs mere

FRITID 2015/16 ww.viborgungdomsskole.dk

FRITID 2015/16 ww.viborgungdomsskole.dk FRITID 2015/16 Viborg Ungdomsskole er et fælleskab med plads til alle unge i Viborg Kommune. Vi underviser, styrker og inkluderer alle inden for vores tre afdelinger: Fritid, 10 CV (10. klasse) og Kompetence

Læs mere

Du kan vælge linjerne:

Du kan vælge linjerne: giver energi, overskud og fremmer læring. Du kan vælge linjerne: Uanset hvilken linje du vælger, er der fokus på: Fælles opstart på tværs af linjerne Fordybelse og fokus på din linje Aktiviteter og teori

Læs mere

Linjens formål: Mål: Indhold: Indholdsplan Idræt og friluftsliv

Linjens formål: Mål: Indhold: Indholdsplan Idræt og friluftsliv Linjens formål: At eleven får indsigt i og gør sig erfaringer med naturens muligheder for oplevelser. At give eleven forudsætninger for at tage ansvar for sig selv og indgå i et forpligtende fællesskab

Læs mere

P-FAG. Valghæfte 2012-2013. Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig

P-FAG. Valghæfte 2012-2013. Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig P-FAG Valghæfte 2012-2013 Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig Brorsonskolen p-fag 2012/2013 Kære elever og forældre. Brorsonskolen tilbyder alle elever i 6. og

Læs mere

Linjefag på Hillerødsholmskolen

Linjefag på Hillerødsholmskolen Linjefag på Hillerødsholmskolen Et godt sted at lære - et godt sted at være Linjefagsinformation Skoleåret 2016/2017 Velkommen tilvalg af linjefag Siden skoleåret 2011/2012 har Hillerødsholmskolen haft

Læs mere

Dronninglund Skole. Information om valgfag 7., 8. og 9. klasse 2017/2018. Maj Side: 1

Dronninglund Skole. Information om valgfag 7., 8. og 9. klasse 2017/2018. Maj Side: 1 Dronninglund Skole Information om valgfag 7., 8. og 9. klasse 2017/2018 Maj 2017 Side: 1 7.-, 8.- og 9. klasse Dronninglund Skole Du skal i skoleåret 2017/2018 gå i 7.-, 8.- eller 9. klasse, og du skal

Læs mere

Gåsetårnskolen. Oprettes linjen i skoleåret 2015/16? Hvor mange elever er tilmeldt linjen? Evt. øvrige bemærkninger fra skolen! elever!

Gåsetårnskolen. Oprettes linjen i skoleåret 2015/16? Hvor mange elever er tilmeldt linjen? Evt. øvrige bemærkninger fra skolen! elever! Gåsetårnskolen Krop og bevægelse Vil du vide mere om kroppen og dens funktioner? På linjen arbejder eleverne med at øge deres viden om kroppen og dens funktioner, med fokus på at vi bruger denne viden

Læs mere

Valgfag i 7.-9. klasse 2013-2014

Valgfag i 7.-9. klasse 2013-2014 1 Valgfag i 7.-9. klasse 2013-2014 Kære alle elever i kommende 7.-9.klasse 2013-14 Her i denne brochure kan du læse om de valgfag, vi udbyder på Byskovskolen Afd. Benløse i skoleåret 2013-14. Her er noget

Læs mere

Overbygningen

Overbygningen Overbygningen 2018-19 Tre sammenhængende lektioner om ugen Èn dag om ugen for hele overbygningen Ø N S K E S E D D E L Sæt kryds ved 2 fordybelsesområder Elevens underskrift Forældreunderskrift Ønskesedlen

Læs mere

KARISE EFTERSKOLE. Vi skaber rammerne for den tryghed og det nærvær, som vi mener, er en forudsætning for et rigt og spændende ungdomsliv.

KARISE EFTERSKOLE. Vi skaber rammerne for den tryghed og det nærvær, som vi mener, er en forudsætning for et rigt og spændende ungdomsliv. KARISE EFTERSKOLE På Karise Efterskole har alle elever særlige læringsforudsætninger, herunder unge med læringsvanskeligheder, udviklingshæmning og autisme. Vi tilrettelægger et læringsmiljø, hvor du vil

Læs mere

Linjens formål: Indhold: Indholdsplan Idræt og friluftsliv

Linjens formål: Indhold: Indholdsplan Idræt og friluftsliv Linjens formål: At eleven får indsigt i og gør sig erfaringer med naturens muligheder for oplevelser. At give eleven forudsætninger for at tage ansvar for sig selv og indgå i et forpligtende fællesskab

Læs mere

P-FAG. Valghæfte Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig

P-FAG. Valghæfte Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig P-FAG Valghæfte 2013-2014 Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud har til dig p-fag 2013/2014 Kære elever og forældre. tilbyder alle elever i 6. og 7. klasse at deltage i en P- fagsordning med

Læs mere

SAMARBEJDSPROJEKT LIND SKOLE OG HERNING BILLEDSKOLE

SAMARBEJDSPROJEKT LIND SKOLE OG HERNING BILLEDSKOLE SAMARBEJDSPROJEKT LIND SKOLE OG HERNING BILLEDSKOLE Faktisk er det en offentlig hemmelighed, at de grundskoler, der lægger vægt på kunstneriske aktiviteter, har større sandsynlighed for, at eleverne vokser

Læs mere

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER 1 NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE Denne folder er en oversigt over, hvilke linjer, du som elev kan vælge imellem,

Læs mere

LINJEFAG. Drama & musik Idræt i det fri. Hvad vælger du? Global Perspectives Kommunikation & medier Kunst Science

LINJEFAG. Drama & musik Idræt i det fri. Hvad vælger du? Global Perspectives Kommunikation & medier Kunst Science UDSKOLING LINJEFAG 2 lektioner selvvalgt undervisning hver uge Drama & musik Idræt i det fri Hvad vælger du? Svar på tilmeldingen på ElevIntra Global Perspectives Kommunikation & medier Kunst Science Tid

Læs mere

Fag, fællesskab og frisk luft

Fag, fællesskab og frisk luft Fag, fællesskab og frisk luft En skole for alle med plads til forskellighed En fælles bestræbelse Indhold i skolen Mellemtrinnet på Ørkildskolen er 4.- 6. årgang. På hver årgang er der fire eller fem klasser

Læs mere

Linjens formål: Mål: Indhold: Indholdsplan Idræt og friluftsliv

Linjens formål: Mål: Indhold: Indholdsplan Idræt og friluftsliv Linjens formål: At eleven får indsigt i og gør sig erfaringer med naturens muligheder for oplevelser. At give eleven forudsætninger for at tage ansvar for sig selv og indgå i et forpligtende fællesskab

Læs mere

Profillinje katalog fra Arresø Skole

Profillinje katalog fra Arresø Skole Arresø Skole, Magleblik afdeling 10. november 2014 Profillinje katalog fra Arresø Skole Arresø skole vil arbejde for: Alle linjer lever fuldt ud op til den obligatoriske læseplan for klassetrinene 7. 9.

Læs mere

Linjekatalog 2017/2018. Nordstjerneskolen

Linjekatalog 2017/2018. Nordstjerneskolen Linjekatalog 2017/2018 Nordstjerneskolen Kære elever og forældre! Det er en fornøjelse at præsentere kataloget over linjer i udskolingen! Nordstjerneskolens linjer er udarbejdet med en målsætning om at

Læs mere

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ 27 LINJERNE 7-9 Folkeskolerne i Odsherred Kommune skoleåret 2016/2017 Denne folder er en oversigt over

Læs mere

DEN ÅBNE SKOLE 2016/17

DEN ÅBNE SKOLE 2016/17 DEN ÅBNE SKOLE 2016/17 FOTO - MEDIEFAG Lær at fortælle en historie gennem et foto Et grundlæggende kursus i fototeknik med vægten lagt på praktiske øvelser. Du lærer at fotografere ved at tage en masse

Læs mere

Valgfag 2012/2013. Vissenbjerg Skole

Valgfag 2012/2013. Vissenbjerg Skole Valgfag 2012/2013 Vissenbjerg Skole Præsentation Vi er glade for igen at kunne præsentere flere nye valgfag, med en gruppe af topmotiverede valgfagslærere, som glæder sig til at se dig. Du kan i kataloget

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole

VALGFAG Sct. Ibs Skole VALGFAG Sct. Ibs Skole 2017-2018 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE

LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE Nordskolen Nordskolen og Sydskolen LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE INDHOLD VALG AF LINJEFAG 3 RAMMER OG ORGANISERING 4 SPORT OG SUNDHED 5 INTERNATIONAL 6 SCIENCE OG INNOVATION 7 KOMMUNIKATION OG LITTERATUR

Læs mere

Ikke alle elever vil kunne få deres første prioritet og det er ikke givet, at alle fag oprettes.

Ikke alle elever vil kunne få deres første prioritet og det er ikke givet, at alle fag oprettes. Valgfag på SIM Nu er det tid at vælge, hvilket valgfag du ønsker næste skoleår. Læs de næste par sider godt igennem og vælg så mindst 3 fag, som du skriver på tilmeldingen på sidste side i prioriteret

Læs mere

Undervisningsplan for de praktisk-musiske fag

Undervisningsplan for de praktisk-musiske fag Undervisningsplan for de praktisk-musiske fag Definition: De praktisk-musiske musiske fag omfatter fagene sløjd, billedkunst, håndarbejde, hjemkundskab og musik. Formålet med undervisningen er, at eleverne

Læs mere

Endnu bedre skole i Varde Kommune. - sådan gør vi på Blåvandshuk og Billum Skole

Endnu bedre skole i Varde Kommune. - sådan gør vi på Blåvandshuk og Billum Skole Endnu bedre skole i Varde Kommune - sådan gør vi på Blåvandshuk og Billum Skole Tre overordnede mål Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan Folkeskolen skal mindske betydningen

Læs mere

HTX. Tættere på virkeligheden

HTX. Tættere på virkeligheden TEKNISK GYMNASIUM HTX Tættere på virkeligheden Unikt studiemiljø Tættere på hinanden $ Velkommen til HTX I denne brochure kan du læse om HTX Lillebælt og den studentereksamen, du kan tage hos os. At uddanne

Læs mere

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ 27 LINJERNE 7-9 Folkeskolerne i Odsherred Kommune skoleåret 2016/2017 Denne folder er en oversigt over

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole

VALGFAG Sct. Ibs Skole VALGFAG Sct. Ibs Skole 2018-2019 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

Sydskolen Fårevejle LINJEFAG LINJERNE KLASSE

Sydskolen Fårevejle LINJEFAG LINJERNE KLASSE Sydskolen Fårevejle LINJEFAG LINJERNE 7.-9. KLASSE VALG AF LINJEFAG Denne folder er en oversigt over de linjer, skolen tilbyder i 7.-9. klasse. Folderen fortæller dig og dine forældre om, hvad du som elev

Læs mere

VALGAVIS. 7., 8., 9. årgang på Virring Skole. 13-05-2014 Q:\Elever-klasser\Elevvalg\Valgavis 7-8-9 2014-2015.doc

VALGAVIS. 7., 8., 9. årgang på Virring Skole. 13-05-2014 Q:\Elever-klasser\Elevvalg\Valgavis 7-8-9 2014-2015.doc VALGAVIS 7., 8., 9. årgang på Virring Skole Til elever i 6., 7. eller 8. klasse og deres forældre. Af hensyn til planlægningen er det nødvendigt, at eleverne allerede nu vælger valg- og tilbudsfag for

Læs mere

Praktiske-Musiske fag 7. kl. Tingstrup Skole,

Praktiske-Musiske fag 7. kl. Tingstrup Skole, Praktiske-Musiske fag 7. kl. Tingstrup Skole, 2013-14 Information Praktiske-Musiske Fag (PM-Fag) for 7. klasse I 7. klasse skal eleverne have 2 praktisk-musisk fag (PM-Fag) I løbet af skoleåret 2013-14

Læs mere

LINJESKOLE PÅ GRØNNEVANG SKOLE

LINJESKOLE PÅ GRØNNEVANG SKOLE LINJESKOLE PÅ GRØNNEVANG SKOLE Fra august 2012 etablerer vi linjeskole på Grønnevang Skole. Muligheden for faglig fordybelse indenfor enkelte emner styrkes, og vi skaber større faglig sammenhængskraft

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl. 19.00 21.00 Programmet for aftenen: 1. Skolebestyrelsen byder velkommen 2. Skoleledelsen om skolereformen på Nærum Skole 3. Skolebestyrelsens

Læs mere

Brønderslev Gymnasium og HF. Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF

Brønderslev Gymnasium og HF. Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF Brønderslev Gymnasium og Islands Allé 20 Tlf.: 98 822 722 9700 Brønderslev post@brslev-gym.dk Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og På Brønderslev Gymnasium og er uddannelse aldrig en hyldevare.

Læs mere

Hannæsskolens valgfag overbygningen

Hannæsskolens valgfag overbygningen Hannæsskolens valgfag overbygningen 2012 2013 Valg-INFO Som elev i overbygningen har du en del valgmuligheder. Skolen udbyder både tilbudsfag, valgfag og lektiecafé. Tilbudsfag er sprogfag, som du kan

Læs mere

//NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/

//NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/ //NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/ ELITEIDRÆTSKLASSER // VELKOMMEN TIL ELITEIDRÆTSKLASSERNE!/ Jeg er rigtig glad for, at vi kan give unge idrætstalenter i Slagelse Kommune mulighed for at søge om optagelse

Læs mere

Søndermarksskolen Valgfag for 8. og 9. klasse i skoleåret 2013/14

Søndermarksskolen Valgfag for 8. og 9. klasse i skoleåret 2013/14 Søndermarksskolen Valgfag for 8. og 9. klasse i skoleåret 2013/14 Søndermarksskolen, Byskov Alle 41, 4200 Slagelse, 58527611 EAN 579 800 739 0044, mail: sondermarksskolen@slagelse.dk Valgfag for elever

Læs mere

5. Bio A, Idræt B, Mat B

5. Bio A, Idræt B, Mat B Studieretningsbeskrivelse for 5. Bio A, Idræt B, Mat B I studieretningerne sætter de tre fag præg på undervisningen i klassens øvrige fag. Det sker gennem et samarbejde mellem to eller flere fag om et

Læs mere

UDSKOLINGSSPORET SPÆNDENDE VALGFAGSORDNING PÅ LANGMARKSKOLEN LANGMARKSKOLEN

UDSKOLINGSSPORET SPÆNDENDE VALGFAGSORDNING PÅ LANGMARKSKOLEN LANGMARKSKOLEN UDSKOLINGSSPORET SPÆNDENDE VALGFAGSORDNING PÅ LANGMARKSKOLEN LANGMARKSKOLEN UDSKOLINGSSPORET SPÆNDENDE VALGFAGSORDNING PÅ LANGMARKSKOLEN For at skabe et endnu bedre tilbud til vores udskolingselever har

Læs mere

Linjer / valgfag på Skåde Skole

Linjer / valgfag på Skåde Skole Linjer / valgfag på Skåde Skole GENERELT Skåde Skole tilbyder fire linjer for elever i kommende 7., 8. og 9. klasse. Linjerne fortsætter i det resten af skoleforløbet. Eleverne skal vælge mellem: International

Læs mere

VALGFAG OG TILBUDSFAG 8/9. KLASSE 2012-2013

VALGFAG OG TILBUDSFAG 8/9. KLASSE 2012-2013 VALGFAG OG TILBUDSFAG 8/9. KLASSE 2012-2013 I 8/9. klasse kan du vælge mellem disse valgfag: SLØJD BILLEDKUNST TEATERKONCERT HJEMKUNDSKAB TEKSTILDESIGN SPANSK KOR RYTMISK MUSIK Der skal være mindst 16

Læs mere

I faget kunst inddrager vi, udover billedkunst som sådan også noget håndarbejde og sløjd.

I faget kunst inddrager vi, udover billedkunst som sådan også noget håndarbejde og sløjd. Formål med faget kunst/kunstnerisk udfoldelse Formålet med faget Kunst er at eleverne bliver i stand til at genkende og bruge skaberkraften i sig selv. At de ved hjælp af viden om forskellige kunstarter

Læs mere

Spørgsmål & Svar om den nye skoledag på Hareskov Skole

Spørgsmål & Svar om den nye skoledag på Hareskov Skole Spørgsmål & Svar om den nye skoledag på Hareskov Skole >Hvornår træder reformen og den nye skole i kraft? Reformen træder i kraft 1. august 2014. >Hvor mange timer skal mit barn gå i skole? Alle elever

Læs mere

UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015

UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015 UNDERVISNINGSPLAN FOR HÅNDVÆRK OG DESIGN 2015 Overordnet formål med Håndværk og Design. På 4., 5. og 6., 7. klassetrin arbejder vi med Håndværk og Design. I 4. klasse inkluderer faget også et kvartalsforløb

Læs mere

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ 27 LINJERNE 7-9 Folkeskolerne i Odsherred Kommune skoleåret 2016/2017 Denne folder er en oversigt over

Læs mere

Forslag til konkrete partnerskaber mellem grundskole og musikskole januar 2014

Forslag til konkrete partnerskaber mellem grundskole og musikskole januar 2014 Den åbne skole Forslag til konkrete partnerskaber mellem grundskole og musikskole januar 2014 1. Music Mind Games i 0. klasse 2. Stryg, strenge og Blæs i 2. klasse 3. Kor- og sangskole i 3. klasse 4. Blæserklasse

Læs mere

Sydskolen Asnæs LINJEFAG LINJERNE KLASSE

Sydskolen Asnæs LINJEFAG LINJERNE KLASSE Sydskolen Asnæs LINJEFAG LINJERNE 7.-9. KLASSE INDHOLD VALG AF LINJEFAG 3 RAMMER OG ORGANISERING 4 SPORT OG SUNDHED 5 INTERNATIONAL 6 SCIENCE OG INNOVATION 7 KOMMUNIKATION OG LITTERATUR 8 ERHVERV OG IDE

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse og deres forældre 3. Billedkunst 4. Drama 5. Hjemkundskab 6.

INDHOLDSFORTEGNELSE. Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse og deres forældre 3. Billedkunst 4. Drama 5. Hjemkundskab 6. VALGFAG 2013/14 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Skrivelse til skolens elever i 7. + 8. klasse og deres forældre 3 Billedkunst 4 Drama 5 Hjemkundskab 6 Håndarbejde 7 Musik - stjerne for en aften 8 Sløjd 9 Sport &

Læs mere

Håndbold i skolen - alle børn i spil

Håndbold i skolen - alle børn i spil Håndboldforløb 0.- 1. klasse Boldtilvænning og leg Håndbold i skolen - alle børn i spil KÆRE HÅNDBOLDFORENINGER- OG FRIVILLIGE, SKOLER, LÆRERE OG PÆDAGOGER. Dansk Håndbold Forbund (DHF) præsenterer her

Læs mere

Værkstedsfag/elektronik. Foto. Studie- og lektiecafé. Valgfagsboksning. Træningen vil blive varetaget af uddannet eliteboksetræner

Værkstedsfag/elektronik. Foto. Studie- og lektiecafé. Valgfagsboksning. Træningen vil blive varetaget af uddannet eliteboksetræner Værkstedsfag/elektronik. Foto I dette valgfag bruges der digitalkamera og computer. Vi vil arbejde med bl.a.: Digital redigering i Paint Shop Pro (skolens program) Beskæring, balance, format, farver, effekter,

Læs mere

10 erenringkøbing-skjern

10 erenringkøbing-skjern LINJEFAG og VALGFAG 10 erenringkøbing-skjern Ringkøbing 16/17 LINJEFAG Du skal vælge et linjefag som helårsfag: Studielinjen - Gym10 Tysk Samfundsfag Erhvervslinjen - Eud10 Praktik en dag om ugen Tematimer

Læs mere

Valgfagshæfte 2015/16

Valgfagshæfte 2015/16 Valgfagshæfte 2015/16 Hadbjerg Skole Valgfag Hadbjerg skole udbyder i skoleåret 2015-2016 en række spændende valgfag. Undervisningen i valgfagene er fælles for eleverne i 7. 8. og 9. klasse, og alle elever

Læs mere

Implementering af skolereformen på Farstrup Skole 2014/2015

Implementering af skolereformen på Farstrup Skole 2014/2015 Implementering af skolereformen på Farstrup Skole 2014/2015 Skema 1.-3. klasse 1. kl 30 t mandag tirsdag onsdag torsdag fredag 07:55-09:55 uv/fag uv/fag uv/fag uv/fag uv/fag 09:55-10:10 Pause Pause Pause

Læs mere

Linjemodellen IDEKATALOG - SKOLERNE

Linjemodellen IDEKATALOG - SKOLERNE Linjemodellen IDEKATALOG - SKOLERNE Forord Med Vordingborg Kommunes Fokus på folkeskolen og beslutning om en ny skolestruktur er målsætningen, at alle elever skal lære mere. Vi betragter udskolingen i

Læs mere

HG Idrætsfritidsklub

HG Idrætsfritidsklub Oversigt over tilbud til skolerne: Vi har blandt fritidsklubbens personale flere års erfaring med undervisning og kan b.la. tilbyde nedenstående projekter/forløb. Listen er tænkt som inspiration. Vi tilrettelægger

Læs mere

Fortællinger. International. Sundhed. X-perimentariet. kost og motion. Linjefag. Ikast Vestre Skole

Fortællinger. International. Sundhed. X-perimentariet. kost og motion. Linjefag. Ikast Vestre Skole International Sundhed kost og motion Fortællinger X-perimentariet Linjefag Ikast Vestre Skole Så skal der vælges linjefag Hermed præsentation af linjefagene for alle elever i 7., 8. og 9.klasse. Linjefagene

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2014-2015

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2014-2015 VALGFAG Sct. Ibs Skole 2014-2015 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

Valg af profillinjer Præsentation for elever og forældre i 6. kl.

Valg af profillinjer Præsentation for elever og forældre i 6. kl. Præsentation for elever og forældre i 6. kl. 1. Velkomst og præsentation 2. Profillinjer, idé og målsætning (herunder lidt om erfaringer fra andre skoler) 3. Timefordeling (generelt om profildage) 4. Præsentation

Læs mere

Fem spændende valgmuligheder til dig

Fem spændende valgmuligheder til dig Valgholdskatalog Fem spændende valgmuligheder til dig Kære elev i 7. klasse I denne folder får du en introduktion til fem spændende undervisningsforløb på NEXT Uddannelse København, som du kan vælge mellem

Læs mere

September Kære elever i udskolingen

September Kære elever i udskolingen September 2017 Kære elever i udskolingen Igen i år har vi valgt at følge op på succesen med at arbejde med linjer i et koncentreret forløb over to hele uger. Du skal derfor i uge 41 (op til efterårsferien)

Læs mere

skolen åbnes VELKOMMEN TIL DEN NYE SKOLE INTERESSER, STYRKER OG POTENTIALER NYE FAG X 2 lektiehjælp samarbejde lokale kultur fordybe sig

skolen åbnes VELKOMMEN TIL DEN NYE SKOLE INTERESSER, STYRKER OG POTENTIALER NYE FAG X 2 lektiehjælp samarbejde lokale kultur fordybe sig VELKOMMEN TIL DEN NYE SKOLE MÅL: Alle elever skal trives og blive så dygtige, de kan! 2+5 x 2 DANSK VEJEN DERTIL: En ny skoledag der er varieret, fagligt udfordrende og motiverende for den enkelte elev

Læs mere

Cam pus s ko len. - griber dine muligheder

Cam pus s ko len. - griber dine muligheder Cam pus s ko len - griber dine muligheder Linjer på Campusskolen 2016/2017 Campusskolen Ringsted Ahorn Allé 48 4100 Ringsted TLF.: 57 62 73 90 campusskolen@ringsted.dk Kontorets åbningstider: Mandag til

Læs mere

Linjekatalog 2018/2019

Linjekatalog 2018/2019 Linjekatalog 2018/2019 Kære elever og forældre! Det er en fornøjelse at præsentere kataloget over linjer i udskolingen! Generel information Nordstjerneskolens linjer er udarbejdet med en målsætning om

Læs mere

cam pus sko len - griber dine muligheder Linjer på campusskolen 2017/2018

cam pus sko len - griber dine muligheder Linjer på campusskolen 2017/2018 cam pus sko len - griber dine muligheder Linjer på campusskolen 2017/2018 Campusskolen Ringsted Ahorn Allé 48 4100 Ringsted TLF.: 57 62 73 90 campusskolen@ringsted.dk Kontorets åbningstider: Mandag til

Læs mere

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål.

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål. Må vi præsentere... Horsens Gymnasium Horsens Gymnasium er et godt sted at lære og et godt sted at være. Vi ved, at hvis vores elever trives på skolen og oplever et godt fællesskab med deres klassekammerater

Læs mere

Valgfag for 7.-9. klasse

Valgfag for 7.-9. klasse Baggesenskolen Beskrivelse af skolens valgfag Valgfag for 7.-9. klasse Event Engelsk Fashion, Art & Design Få dit 12-tal i matematik Hjemkundskab med fokus på sund kost og motion Musical Outdoor fokus

Læs mere

Engage LEARN. reflect

Engage LEARN. reflect Engage LEARN reflect Undervisning i verdensklasse På Esbjerg International School er vi stolte over at kunne byde på undervisning i international topklasse til elever i alderen 3 til 17 år. Uanset hvilket

Læs mere

10.klassecenter. Mariagerfjord NYHED. Fodboldklasse. Afklaring på ungdomsuddannelse. Stort fagligt fokus. Fællesskab Oplevelser Personlig udvikling

10.klassecenter. Mariagerfjord NYHED. Fodboldklasse. Afklaring på ungdomsuddannelse. Stort fagligt fokus. Fællesskab Oplevelser Personlig udvikling Mariagerfjord 10.klassecenter Stort fagligt fokus Afklaring på ungdomsuddannelse Fællesskab Oplevelser Personlig udvikling Gymnasie forberedende klasse klasse Erhvervsuddannelsesrettet klasse NYHED I samarbejde

Læs mere

Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen. Hvor sejler vi hen.?

Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen. Hvor sejler vi hen.? Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen Hvor sejler vi hen.? Program 1. Skolereformen generelt 2. Initiativer på Vittenbergskolen 3. Særligt for indskoling, mellemtrin og udskoling 1. Skolereformen

Læs mere

//NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/

//NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/ //NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/ ELITEIDRÆTSKLASSER // VELKOMMEN TIL ELITEIDRÆTSKLASSERNE!/ Jeg er rigtig glad for, at vi kan give unge idrætstalenter i Slagelse Kommune mulighed for at søge om optagelse

Læs mere

STEP 10. Det første skridt på vejen LEARNMARK.DK/STEP10

STEP 10. Det første skridt på vejen LEARNMARK.DK/STEP10 STEP 10 Det første skridt på vejen LEARNMARK.DK/STEP10 På Step 10 kan du udvikle dig personligt og fagligt i et fedt ungdomsmiljø. STEP 10 Begynd din ungdomsuddannelse i 10. klasse på Step 10. Du bliver

Læs mere

Nye veje - Kreativitet og kommunikation Valghold 2016 17

Nye veje - Kreativitet og kommunikation Valghold 2016 17 Nye veje - Kreativitet og kommunikation Valghold 2016 17 Toftevangskolen - En bedre udskoling En bedre udskoling -- Valgfag 2015-16 Nye veje Kreativitet og kommunikation Toftevangskolen arbejder med valghold

Læs mere

Bygaden Linjevalg 2018/19

Bygaden Linjevalg 2018/19 Bygaden Linjevalg 2018/19 Innovation og design Idræt International - Global Forord Af Kurt Simonsen Afdelingsskoleleder Bygaden Velkommen til Bygaden en udskoling med fokus på læring og fællesskab. Fredericia

Læs mere

Naturfagene i folkeskolereformen. Ole Haubo ohc@nts Centeret.dk

Naturfagene i folkeskolereformen. Ole Haubo ohc@nts Centeret.dk Naturfagene i folkeskolereformen Overblik over reformens indhold på Undervisningsministeriets hjemmeside: www.uvm.dk/i fokus/aftale om et fagligt loeft affolkeskolen/overblik over reformen Eller som kortlink:

Læs mere