Dokumentscanner Brugervejledning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dokumentscanner Brugervejledning"

Transkript

1 Dokumentscanner Brugervejledning Læs denne vejledning, inden du tager enheden i brug. Når du har læst vejledningen, skal du opbevare den et sikkert sted til senere brug.

2 Dokumentscanner DR-6030C Nem startvejledning 6. Fjern valsedækslet og emballeringsmaterialerne. Denne vejledning beskriver fremgangsmåden ved opsætning af scanneren til brug. Nærmere oplysninger om brug af scanneren findes på s. 1. TRIN 1 Kontrol af pakkens indhold Hvis nogen af nedenstående dele mangler eller er beskadiget, skal du kontakte den lokale autoriserede Canon-forhandler eller servicerepræsentant. Gem emballagen og emballagematerialet til opbevaring og transport af scanneren. Dele i denne pakke kan ændres uden varsel. TRIN 3 Installation af softwaren Installer DR-6030C-driveren for at bruge scanneren og CapturePerfect 3.0 for at bruge scanningsfunktionen. Log på Windows med en konto, der har administratorrettigheder. Luk alle andre programmer, før du installerer softwaren. DR-6030C Brugervejledning (Denne vejledning) DR-6030C Opsætningsdisk* Netledning Udfaldsbakkens styr USB-kabel Adobe Acrobat Opsætningsdisk * Denne opsætningsdisk er inkluderet i denne vejledning. Nærmere oplysninger om disken findes i Om opsætningsdisken (Se s. 17). Før brug Rengøringsklud (1) 1. Læg DR-6030C-opsætningsdisken i computerens cd-rom-drev. Opsætningsmenuen starter automatisk, når du lægger cd-rom'en i drevet. Hvis opsætningsguiden ikke starter, skal du køre programmet setup.exe fra cd-rom'en. I Windows Vista Log på som administrator og klik på [OK], når vinduet Brugerkontokontrol vises på skærmen. TRIN 2 Aftagning af emballage Følg nedenstående fremgangsmåde for at fjerne den orange tape og beskyttelsesmaterialerne. Når dette er gjort, udskiftes dækslet og enheden. 1. Fjern den orange tape. 2. Åbn forsigtigt fremføringsbakken. 3. Fjern den orange tape. 2. Klik på [Typical Installation] [Typisk installation], og følg instruktionerne på skærmen for at fuldføre installationen. 3. Når installationen er færdig, skal du klikke på [Exit] [Afslut] for at lukke installationsvinduet. 4. Åbn den øvre enhed. 5. Fjern emballagen. Tag ikke fat i fremspringet.

3 TRIN 4 Tilslutning af scanneren til pc'en TRIN 5 Tænd for strømmen (Scannergenkendelse) Tilslut scanneren ved at følge fremgangsmåden i trin 1 til 5. Scanneren kan forbindes med en computer på to måder. Vælg den tilslutningsmetode, der passer til computeranlægget. USB-tilslutning når scanneren sluttes til computerens standard-usb-port. SCSI-tilslutning når et SCSI-kort sluttes til en af computerens udvidelsesslots. 1. Sluk 1. Sluk for scanneren. 2. Sæt strømstikket i scanneren. 3. Sæt strømstikket i stikkontakten. 4. Sluk for computeren (ved tilslutning via SCSI). Når du slukker for den scanner, der er forbundet med PC ON, genkendes scanneren af plug-and-playfunktionen, og enhedsdriveren installeres automatisk. 1. Kontroller forbindelsen mellem scanneren og computeren. 2. Tænd for scanneren. 3. Tænd for computeren (ved tilslutning via SCSI). 4. Windows genkender scanneren og fuldfører automatisk installationen. Afbryder ON-position Type B Sæt USB-kablet eller SCSIkablet i computeren. Når scanneren er tilsluttet via et SCSI-kabel, skal du altid tænde scanneren før computeren. Hvis du tænder computeren først, kan den måske ikke genkende scanneren korrekt. Log på Windows med en konto, der har administratorrettigheder. Vent mindst 10 sekunder, før du tænder scanneren igen, når den er blevet slukket. 5. SCSI-kabel (ved tilslutning via SCSI) Netledning 3. Når installationen er færdig, vises et popup-vindue med forklarende tekst. Scanneren registreres på computeren som CANON DR-6030C USB (eller CANON DR-6030C SCSI ) i Billedenhed i Enhedshåndtering. TRIN 6 Valg af scanneren 5. USB-kabel (ved tilslutning via USB) Type A 4. Sluk (ved tilslutning via SCSI) Du skal vælge din scanner, før du kan bruge den med et ISIS- eller TWAIN-kompatibelt scanningsprogram eller CapturePerfect 3.0 installeret i pkt. 3. Når du vælger din scanner med Brug af CapturePerfect 3.0. (s. 32) Nærmere oplysninger om brug af andre programmer findes i vejledningen til dit scannerprogram, når du skal vælge scanner. Brug ikke en USB-forbindelse og en SCSI-forbindelse samtidig. Brug kun den medfølgende netledning. Der medfølger ikke et SCSI-kabel. Køb først et SCSI-kabel, der passer til stikket på SCSI-kortet og scanneren. Hvis scanneren anvendes i en daisychain-opkobling sammen med andre SCSI-enheder, skal du være opmærksom på følgende punkter: Standardindstillingerne for SCSI ID er SCSI ID=2. Indstil DIP-switchene sådan, at scannerens SCSI-ID er forskelligt fra alle andre SCSI-enheder på kæden. Scanneren har en indbygget SCSI-konfigurationskontakt, der permanent står på [ON] [TIL]. Når scanneren anvendes i en daisychainopkobling, skal du sikre, at den er tilsluttet som sidste enhed, og at afbryderne på alle andre SCSI-enheder i kæden er indstillet til [OFF] [FRA]. Standardposition (SCSI ID=2) OFF ON 1 2 SCSI ID SW1 SW2 2 OFF OFF 3 ON OFF 4 OFF ON 5 ON ON DIPswitches Installationen er blevet fuldført.

4 FCC REGULATIVER (For 120 V model) Dokumentscanner, model M Dette apparat overholder Afsnit 15 i FCC-reglerne. Driften er underlagt to betingelser: (1) Dette apparat må ikke forårsage skadelige forstyrrelser, og (2) Dette apparat skal acceptere eventuelle forstyrrelser, der modtages, herunder de forstyrrelser, der kan forårsage utilsigtede gener i driften. Bemærk: Dette udstyr er testet og fundet i overensstemmelse med et digitalt apparat i Klasse B ifølge Afsnit 15 i FCC-reglerne. Disse grænser er beregnet til at give rimelig beskyttelse mod forstyrrelser i en boliginstallation. Dette udstyr genererer, anvender og kan udstråle radiobølgeenergi og kan give forstyrrelser på radiokommunikation, hvis den ikke installeres og anvendes i overensstemmelse med instrukserne. Der er dog ingen garanti for, at der ikke vil forekomme forstyrrelser på en given installation. Hvis dette udstyr faktisk forårsager forstyrrelser for modtagelse på radio- eller TV, hvilket kan bestemmes ved at slukke og tænde udstyret, opfordres brugeren til at prøve at afhjælpe forstyrrelserne ved at træffe en eller flere af følgende foranstaltninger: - Vend eller flyt modtagerantennen. - Forøg afstanden mellem udstyret og modtageren af signalet. - Forbind udstyret med en kontakt på en anden fase end den, som modtagerapparatet er tilsluttet. - Spørg forhandleren eller en erfaren radio/tv-modtager om hjælp. Anvendelse af skærmet kabel er påkrævet for at overholde klasse B i underdel B af Afsnit 15 af FCC-reglerne. Undlad at foretage ændringer eller modifikationer på udstyret, medmindre andet er angivet i vejledningen. Hvis sådanne ændringer eller modifikationer skal udføres, kan det være nødvendigt at afbryde driften af udstyret. Canon U.S.A. Inc. One Canon Plaza, Lake Success, NY 11042, USA Tlf. +1 (516) REGULATIVER FOR RADIOFORSTYRRELSE (For 120 V modeller) Dette digitale apparat overskrider ikke grænserne i klasse B limits for udsendelse af radiostøj fra digitale apparater som fastlagt i standarden for udstyr, der udsender radiostøj, kaldet Digital Apparatus, ICES-003 for branchen i Canada. RÈGLEMENT SUR LE BROUILLAGE RADIOÉLECTRIQUE (For 120 V models) Cet appareil numérique respecte les limites de bruits radioélectriques applicables aux appareils numériques de Classe B prescrites dans la norme sur le matériel brouilleur: Appareils Numériques, NMB-003 édictée par l Industrie Canada. MODELNAVNE Følgende navne kan opgives til sikkerhedsregulativerne i salgsområde for dokumentscanneren. Model DR-6030C: M i

5 LÆS OMHYGGELIGT, FØR DU ÅBNER DEN FORSEGLEDE EMBALLAGE MED DISKEN ii LICENSAFTALE TIL CANON SOFTWARE VIGTIGT- LÆS DENNE AFTALE, FØR DU ÅBNER DEN FORSEGLEDE EMBALLAGE MED DISKEN! VED AT ÅBNE DEN FORSEGLEDE EMBALLAGE MED DISKEN ANSES DU FOR AT INDVILGE I AT VÆRE BUNDET AF DENNE AFTALE. Dette juridiske dokument er en licensaftale mellem dig og Canon Electronics Inc. ( Canon ). VED AT ÅBNE DEN FORSEGLEDE EMBALLAGE MED DISKEN ANSES DU FOR AT INDVILGE I AT VÆRE BUNDET AF BETINGELSERNE I DENNE AFTALE. HVIS DU IKKE ER INDFORSTÅET MED BETINGELSERNE I DENNE AFTALE, MÅ DU IKKE ÅBNE DEN FORSEGLEDE EMBALLAGE MED DISKEN MEN SKAL STRAKS TILBAGELEVERE CANON SCANNEREN, DISKPAKKEN MED SOFTWARE TIL SCANNERDRIVEREN OG/ELLER HJÆLPEPROGRAMMER TIL SCANNEREN, DER ER CANONS ELLER LICENSGIVERENS EJENDOM, ( SOFTWAREN ), DEN MEDFØLGENDE DOKUMENTATION OG ANDRE DELE TIL DET STED, HVOR DE BLEV KØBT, OG FÅ VARERNE REFUNDERET, FØR DE ANVENDES, ÅBNES ELLER PAKKES UD. For at få rettighed til at bruge SOFTWAREN, indvilger du i at følge denne aftales betingelser og vilkår. 1. UDSTEDNING AF LICENS: Canon udsteder den personlige, ikke-eksklusive brugsret, der kun gælder brug SOFTWAREN på en enkelt computer, til dig. Du skal erhverve flere licenser særskilt fra Canon, hvis du skal installere SOFTWAREN på flere computere. SOFTWAREN må du ikke tildele, underlicensiere, sælge, udleje, lease, udlåne, viderebringe eller overføre til nogen tredjepart eller sende/ udføre SOFTWAREN af det land, hvor du oprindeligt erhvervede den, til andre lande uden nødvendig godkendelse fra de relevante myndigheder eller kopiere, duplikere, oversætte eller konvertere SOFTWAREN eller medfølgende dokumentation til andre programmeringssprog, med undtagelse af, hvad der er bestemt i denne aftale. Med undtagelse af, hvad der er er udtrykkeligt tilladt under gældende lov, må du ikke ændre, modificere, disassemblere, dekompilere eller på anden måde udføre reverse engineering på SOFTWAREN eller den medfølgende dokumentation, og du må heller ikke få en tredjepart til at gøre dette. 2. SIKKERHEDSKOPI: Du må lave én kopi af SOFTWARE udelukkende som sikkerhedskopi eller kopiere SOFTWAREN til den permanente lagerenhed (f.eks. en harddisk) på computeren og beholde originalen som sikkerhedskopi. Med undtagelse af, hvad der er udtrykkeligt tilladt under gældende lov, er al anden kopiering af SOFTWAREN en overtrædelse af denne aftale. Du skal gengive og medtage copyrightmeddelelserne p sikkerhedskopien. 3. SUPPORT OG OPDATERING: Canon, Canons datterselskaber, deres distributører eller forhandlere er ikke ansvarlige for at vedligeholde eller hjælpe med at bruge SOFTWAREN. Der stilles ingen opdateringer, reparationsprogrammer eller support til rådighed for SOFTWAREN. 4. BEGRÆNSET GARANTI OG FRALÆGGELSE AF ERSTATNINGSPLIGT: Canon, Canons datterselskaber, deres distributører eller forhandlere garanterer ikke for uafbrudt drift eller service eller fravær eller rettelse af fejl. Derfor gives SOFTWAREN i licens SOM FOREFUNDET uden nogen form for garanti. Disketten, hvorpå SOFTWAREN er lagret, er garanteret mod fejl i materialer eller fremstilling ved normal brug i periode på halvfems (90) dage fra købsdatoen som dokumenteret ved en kvitteret regning eller lignende. Den begrænsede garanti bortfalder, hvis disketten svigter som følge af en ulykke, misbrug eller fejlbrug af SOFTWAREN og må ikke udvides til at dække for andre end den oprindelige bruger af SOFTWAREN. CANON, CANONS DATTERSELSKABER, DERES DISTRIBUTØRER ELLER FORHANDLERE FRALÆGGER SIG ALLE ANTYDEDE GARANTIER, HERUNDER AL GARANTI FOR KOMMERCIELLE EGENSKABER ELLER EGNETHED TIL ET BESTEMT FORMÅL VEDRØRENDE SOFTWAREN ELLER MEDFØLGENDE DOKUMENTATION. HVERKEN CANON, CANONS DATTERSELSKABER, DERES DISTRIBUTØRER ELLER FORHANDLERE ER ANSVARLIGE FOR EVENTUELLE TAB ELLER SKADER, HERUNDER ENHVER FORM FOR INDIREKTE TAB ELLER FØLGESKADER SOM TABT FORTJENESTE UDGIFTER ELLER ULEJLIGHED, DER ER FORÅRSAGET AF ELLER HENFØRES TIL SOFTWARE, DEN MEDFØLGENDE DOKUMENTATION ELLER BRUGEN HERAF. CANON, CANONS DATTERSELSKABER, DERES DISTRIBUTØRER ELLER FORHANDLERE ER IKKE FORPLIGTET TIL AT HOLDE DIG SKADESLØS MOD KRAV ELLER SØGSMÅL FRA NOGEN TREDJEPART MED PÅSTAND OM, AT SOFTWAREN, DEN MEDFØLGENDE DOKUMENTATION ELLER BRUGEN HERAF OVERTRÆDER EN SÅDAN TREDJEPARTS INTELLEKTUELLE EJENDOM. OVENSTÅENDE UDGØR CANON S FULDE ERSTATNINGSANSVAR OG DIT ENESTE RETSMIDDEL I FORBINDELSE MED SOFTWAREN OG DEN MEDFØLGENDE DOKUMENTATION. 5. VARIGHED: Denne aftale træder i kraft ved åbning af den forseglede emballage med disken og forbliver i kraft, til den ophæves. Du kan ophæve denne aftale ved at destruere SOFTWAREN alle kopier af den. Denne aftale ophæves også, hvis du ikke overholder alle betingelser i denne aftale. Foruden at Canon håndhæver sine juridiske rettigheder skal du i så tilfælde destruere SOFTWAREN og en eventuel kopi af den. 6. OPLYSNING OM DEN AMERIKANSKE REGERINGS BEGRÆNSNING AF RETTIGHEDER: SOFTWAREN leveres med BEGRÆNSEDE RETTIGHEDER. Brug, duplikering eller offentliggørelse er underlagt forbud som fremsat i afsnit (c) (1) (ii) i paragraffen Rights in Technical Data and Computer Software i DFARs eller afsnit (c) (1) og (2) i paragraffen Commercial Computer Software Restricted Rights i FAR i det omfang, det er relevant. 7. VILKÅRENES UAFHÆNGIGHED: Såfremt en bestemmelse i denne aftale erklæres ulovlig eller eller kendes uden retsvirkning af en domstol eller et nævn med en kompetent domsmyndighed, bortfalder den pågældende bestemmelse i denne domstols eller retssamlings retskreds, og de øvrige bestemmelser i denne aftale forbliver fuldt gyldige og i kraft. 8. ANERKENDELSE AF AFTALE: VED AT ÅBNE DEN FORSEGLEDE EMBALLAGE MED DISKEN ANERKENDER DU, AT HAVE LÆST OG FORSTÅET DENNE AFTALE OG INDVILGER DERMED I AT VÆRE BUNDET AF DENS BETINGELSER OG VILKÅR. DU INDVILGER OGSÅ I, AT DENNE AFTALE ER DIT FULDE OG ENESTE AFTALE MELLEM DIG OG CANON VEDRØRENDE SAGENS GENSTAND, OG AT DEN TILSIDESÆTTER ALLE FORSLAG ELLER TIDLIGERE MUNDTLIGE ELLER SKRIFTLIGE AFTALER SAMT AL ANDEN KOMMUNIKATION MELLEM DIG OG CANON VEDRØRENDE SAGENS GENSTAND. INGEN TILFØJELSER ELLER ÆNDRINGER AF DENNE AFTALE KAN TRÆDE I KRAFT, MEDMINDRE DEN UNDERSKRIVES AF EN BEHØRIGT BEMYNDIGET REPRÆSENTANT FOR CANON. Såfremt du har spørgsmål vedrørende denne aftale, eller hvis du ønsker at kontakte Canon af andre grunde, bedes du skrive til Canons lokale datterselskab.

6 Internationalt ENERGY STAR-program Som ENERGY STAR -partner har Canon Inc. fastslået, at dette produkt opfylder ENERGY STAR -programmet for energiøkonomi. International ENERGY STAR Office Equipment Program er et internationalt program, som fremmer energibesparelse i forbindelse med brug af computere og andet kontorudstyr. Programmet støtter udvikling og udbredelse af produkter, som reducerer energiforbruget væsentligt. Det er et åbent system, hvor virksomheder frivilligt kan deltage. De omfattede produkter er kontorudstyr som f.eks. computere, skærme, printere, faxmaskiner og kopimaskiner og scannere. Standarderne og logoerne er ens i alle deltagende lande. Under fabriksindstillinger aktiveres scannerens dvaletilstand efter 10 minutters inaktivitet. Dette interval kan ændres op til 240 minutter, før dvaletilstanden aktiveres, men vi anbefaler, at man bruger standardindstillingen. Varemærker Canon og Canon-logoet er registrerede varemærker tilhørende Canon Inc. i USA og kan også være varemærke eller registrerede varemærker i andre lande. Microsoft og Windows er registrerede varemærker tilhørende Microsoft Corporation i USA og andre lande. ISIS er et varemærke tilhørende EMC Corporation i USA. Intel og Pentium er registrerede varemærker tilhørende Intel Corporation. ENERGY STAR er et amerikansk registreret mærke. Adobe er det registrerede varemærke tilhørende Adobe Systems Incorporated i USA og/eller andre lande. Adaptec er et registreret varemærke tilhørende Adaptec Inc. Andre produkter og firmanavne, der nævnes heri, kan være varemærker, der tilhører deres respektive ejere. Copyright Copyright 2010 af CANON ELECTRONICS INC. Alle rettigheder forbeholdes. Ingen dele af denne publikation må reproduceres eller overføres i nogen form, eller på nogen måde, det være sig elektronisk eller mekanisk, herunder fotokopiering og optagelse eller lagring i et informationssystem, uden forudgående skriftlig tilladelse fra CANON ELECTRONICS INC. Ansvarsfraskrivelser Oplysningerne i dette dokument kan ændres uden varsel. CANON ELECTRONICS INC. GIVER INGEN GARANTI AF NOGEN ART MED HENSYN TIL DETTE MATERIALE HVERKEN DIREKTE ELLER INDIREKTE, MED UNDTAGELSE AF, HVAD DER FASTSÆTTES HER, HERUNDER UDEN BEGRÆNSNINGER, GARANTIER FOR MULIGHEDEN FOR MARKEDSFØRING, SALGBARHED, EGNETHED TIL ET BESTEMT ANVENDELSESOMRÅDE ELLER OVERTRÆDELSE AF IMMATERIELLE RETTIGHEDER. CANON ELECTRONICS INC. HÆFTER IKKE FOR NOGEN DIREKTE SKADER, OPSTÅEDE SKADER ELLER FØLGESKADER AF NOGEN ART, TAB ELLER UDGIFTER SOM FØLGE AF BRUGEN AF DETTE MATERIALE. iii

7 INTRODUKTION Tak for dit køb af Canon DR-6030C Dokumentscanner. Læs denne vejledning grundigt, før du bruger maskinen, så du bliver fortrolig med alt, hvad den kan, og får det bedste ud af dens mange funktioner. Når du har læst vejledningen, skal du opbevare den et sikkert sted til senere brug. Vejledninger til scanneren English Français DR-6030C-scanneren leveres med en brugervejledning (denne vejledning), en betjeningsvejledning til CapturePerfect 3.0 og et online hjælpesystem. Nærmere oplysninger om kontrol af pakkeliste, softwareinstallation, computertilslutning og scannerinstallation findes på folde-ud-siden i denne vejledning. Nærmere oplysninger om klargøring af scanneren og dens funktioner findes i brugervejledningen. Nedenfor kan du se, hvilke vejledninger der følger med scanneren. Før du begynder at bruge scanneren, skal du læse denne brugervejledning omhyggeligt. Nem startvejledning (folde-ud-siden i denne vejledning) I denne vejledning kan du se, hvordan du pakker scanneren ud og gør den klar til at scanne. Brugervejledning (denne vejledning) I denne vejledning kan du læse om scannerens grundlæggende funktioner, regelmæssig vedligeholdelse, fejlfinding og specifikationer. Betjeningsvejledning til CapturePerfect 3.0 (i pdf-format) CapturePerfect 3.0 og dens betjeningsvejledning installeres begge på computeren med CapturePerfect 3.0 Betjeningsvejledning. (Se s. 34). Deutsch Español Italiano Nederlands INTRODUKTION 1

8 Symboler i denne vejledning Følgende symboler anvendes i denne vejledning til at forklare fremgangsmåder, begrænsninger, forholdsregler i forbindelse med håndtering og instruktioner, der bør respekteres af sikkerhedsmæssige årsager. ADVARSEL Angiver en advarsel vedrørende betjening, der er forbundet med livsfare eller personskader, hvis de ikke udføres korrekt. Vær altid opmærksom på disse advarsler, når du betjener maskinen. FORSIGTIG Dette symbol advarer om, at der er forholdsregler, du skal iagttage i forbindelse med en given handling. Hvis handlingen ikke udføres korrekt, kan det medføre personskade eller materielle skader. Vær altid opmærksom på disse advarsler, når du betjener maskinen. VIGTIGT Angiver krav og forbud i forbindelse med drift og betjening. Læs disse punkter omhyggeligt, så du kan betjene maskinen korrekt og undgår at beskadige maskinen. Bemærk Angiver en uddybende forklaring til en handling eller indeholder yderligere forklaringer af en fremgangsmåde. Det anbefales, at du læser disse forklaringer grundigt. 2 INTRODUKTION

9 Indhold Nem startvejledning... Fold-ud-side INTRODUKTION... 1 Vejledninger til scanneren... 1 Symboler i denne vejledning... 2 Afsnit 1 Før scanneren tages i brug Vigtige sikkerhedsanvisninger... 6 Installationssted... 6 Strøm... 7 Flytning af scanneren... 7 Håndtering... 8 Bortskaffelse Funktioner i DR-6030C Dokumentscanner Komponenternes navne og funktioner Installationskrav Om opsætningsdisken Afsnit 2 Anvendelse af scanneren Dokumenter Klargøring af bakkerne Montering af fremføringsbakken Udfaldsbakke Montering af udfaldsbakkens styr Ilægning af dokumenter Brug af funktionen Sideadskillelse Brug af Bypassfunktionen Scanning af dokumenter Brug af CapturePerfect Sådan startes CapturePerfect 3.0 med startknappen Før du bruger Adobe Acrobat Brug af patchcode-ark Om patchcode-ark Funktionen Patchcode-mønster Sådan bruger du patchcode-ark Udbedring af papirstop Andre funktioner Registrering af dobbelt fremføring Skævhedsregistrering Tilstanden Lange dokumenter Indstillinger i Standby Funktionen MultiStream Nederlands Italiano Español Deutsch Français Dansk Indhold 3

10 Afsnit 3 Installation af software Dialogboksen ISIS/TWAIN-driverens egenskaber Fanebladet [Basic] [Grundindstillinger] Fanebladet [Brightness] [Lysstyrke] Fanebladet [Image processing] [Billedbehandling] Fanebladet [Others] [Øvrigt] Dialogboksen [Addon] [Tilføj] Praktiske eksempler Scanning af begge sider af papiret Scanning af dokumenter i andre størrelser end standard Justering af scanningsområdet Scanning af flere dokumenter Billedjustering før scanning Prøvescanning Bevarelse af dine indstillinger Afsnit 4 Tillæg Regelmæssig vedligeholdelse Rengøring af scanneren Rengøring af fremføringsstien Rengøring af sensorglasset, skyggepladerne og valserne Rengøring af skyggeplader Af- og påmontering af valserne Valsernes udskiftningsinterval Nulstilling af tælleren Af- og påmontering af opsamlingsvalsen Af- og påmontering af fremføringsvalsen Af- og påmontering af retard roller-valsen Fejlfinding Afinstallation af software Specifikationer Specifikationer Indstillinger Reservedele Udvendige mål Stikordsregister Indhold

11 Afsnit 1 Før scanneren tages ibrug 1. Vigtige sikkerhedsanvisninger... 6 Installationssted... 6 Strøm... 7 Flytning af scanneren... 7 Håndtering... 8 Bortskaffelse Funktioner i DR-6030C Dokumentscanner Komponenternes navne og funktioner Installationskrav Om opsætningsdisken... 17

12 1. Vigtige sikkerhedsanvisninger For at denne scanner kan fungere sikkert skal du sørge for at læse sikkerhedsadvarslerne og forholdsreglerne som beskrives nedenfor. Installationssted Scannerens funktion påvirkes af miljøet på det sted, den installeres. Sørg for at det sted, hvor scanneren installeres, opfylder følgende krav til omgivelserne. Sørg for tilstrækkelig plads omkring scanneren til betjening og vedligeholdelse. Mindst 100 mm, når udfaldsbakken er tom. 450 mm, når fremføringsbakken og dens forlænger er lukket. 750 mm, når fremføringsbakken og dens forlænger er trukket ud. Hvis de scannede dokumenter skubbes ud på bagsiden af scanneren, skal du sørge for, at der er tilstrækkelig plads til de scannede dokumenter på denne side af scanneren. (Se Udfaldsbakke på s. 23). Installer ikke maskinen, hvor der er direkte sollys. Hvis det ikke kan undgås, skal der skygges for scanneren med gardiner. Undgå steder, hvor der samler sig større mængder støv. Undgå varme eller fugtige steder som op ad en vandhane, vandvarmer eller befugter, og undgå steder med dampe fra salmiakspiritus, opløsningsmidler til maling eller andre flygtige kemikalier. Undgå steder med dampe fra salmiakspiritus. Undgå steder tæt på flygtige eller brandfarlige materialer som alkohol eller opløsningsmidler til maling. Undgå steder, der er udsat for vibrationer. Undgå at udsætte scanneren for hurtige temperaturskift. Hvis det lokale, som scanneren er installeret i, er koldt men opvarmes hurtigt, kan der dannes vanddråber (kondens) inde i scanneren. Dette kan medføre en væsentlig forringelse i scanningens kvalitet. 6 Afsnit 1

13 Strøm Følgende forhold anbefales til optimal scanningskvalitet: Lokaletemperatur: 10 C til 32,5 C Luftfugtighed: 20% til 80% RF Undlad at installere scanneren tæt på udstyr, der danner magnetfelter (f.eks. højttalere, fjernsyn eller radioer). Tilslut kun scanneren til en stikkontakt med den korrekte spænding og frekvens (enten 120 V, 60 Hz eller V, 50/60 Hz, afhængig af din region). Tilslut ikke scanneren til en strømforsyning, som ikke overholder den angivne spænding. Det kan forårsage brand eller elektrisk stød. Forbind ikke andet elektrisk udstyr til samme stikkontakt, som scanneren er tilsluttet. Ved anvendelse af en forlængerledning, skal du desuden sørge for, at den er normeret til de aktuelle behov og krav for scanneren. Netledningen kan blive beskadiget, hvis der ofte trædes på den eller den er placeret under tunge genstande. Fortsat brug af en beskadiget netledning kan medføre en ulykke, som f.eks. brand eller elektrisk stød. Brug ikke netledningen, når den er rullet sammen. Du må ikke trække direkte i netledningen. Ved udtagning af netledningen gribes fat om ledningsstikket, og det trækkes ud af stikkontakten. Hold området omkring netledningen frit for genstande, så netledningen nemt kan tages ud i en faresituation. Hvis du har spørgsmål vedrørende strømforsyningen, får du yderligere oplysninger ved at kontakte den lokale, autoriserede servicerepræsentant eller forhandler af Canon. Flytning af scanneren Når du flytter scanneren, skal du altid bære den med begge hænder, så du ikke taber den. Scanneren vejer ca. 10,2 kg. Nederlands Italiano Español Deutsch Français Dansk Sørg for at frakoble interfacekablet og netledningen. Hvis scanneren transporteres med disse ting tilsluttet, kan stik og bøsninger blive beskadiget pga. elektrisk stød. Før scanneren tages i brug 7

14 Håndtering ADVARSEL Bemærk altid følgende forholdsregler, når scanneren anvendes. Ellers risikerer du brand eller elektrisk stød. Brug aldrig alkohol, benzen, fortyndervæske, aerosolsprays eller andre meget brandfarlige stoffer i nærheden af scanneren. Du må ikke beskadige eller foretage ændringer på netledningen. Sæt ikke tunge genstande på kablet, og undlad at trække i kablet eller bøje det for hårdt. Tilslut aldrig netledningen med våde hænder. Forbind ikke scanneren til en elskinne med flere stik. Slå ikke knuder på netledningen og rul den ikke op, da dette kan medføre brand eller elektrisk stød. Ved tilslutning af kablet skal du sikre, at netstikket er sat godt og forsvarligt i strømstikket. Brug aldrig andre netledninger end den der fulgte med scanneren. Forsøg ikke at skille scanneren ad eller ændre den på nogen måde, da dette er farligt og kan medføre brand eller elektrisk stød. Brug ikke brandfarlige produkter i sprayform i nærheden af scanneren. Ved rengøring af scanneren skal afbryderen sættes på OFF (FRA), og netledningen skal tages ud af stikkontakten. Rengør scanneren med en let fugtet klud, der er vredet hårdt op. Brug aldrig alkohol, benzen, fortynder eller andre brændbare væsker. Hvis scanneren laver mærkelige lyde eller afgiver røg, varme eller underlige lugte, eller hvis den ikke fungerer eller der opstår andre uregelmæssigheder under brug af maskinen, skal afbryderen øjeblikkeligt sættes på OFF (FRA) og netledningen tages ud af stikkontakten. Kontakt derefter den lokale autoriserede forhandler af Canon eller servicerepræsentant for at få yderligere oplysninger. Undlad at tabe scanneren eller udsætte den for slag eller hårde stød. Hvis scanneren skulle blive beskadiget, skal du sørge for at slukke for strømmen og tage elstikket ud af stikkontakten. Kontakt derefter den lokale autoriserede forhandler af Canon eller servicerepræsentant og få apparatet serviceret. Før du flytter scanneren, skal du sørge for at slukke for strømmen og tage elstikket ud af stikkontakten. FORSIGTIG Installer ikke scanneren på et underlag, der er ustabilt eller skråt eller i et område, der er udsat for kraftige vibrationer, da dette kan få scanneren til at falde ned med personskader eller skader på scanneren til følge. 8 Afsnit 1

15 Bloker ikke ventilationshullerne. Dette kan resultere i overophedning med efterfølgende fare for brand. Læg aldrig små metalgenstande som hæfteklammer, papirclips eller smykker på scanneren. Sådanne genstande kan falde ned i scanneren og forårsage brand eller elektrisk stød. Hvis sådanne genstande skulle falde ned i scanneren, skal du straks sætte afbryderen på OFF (FRA) og tage netledningen ud af stikkontakten. Kontakt derefter den lokale autoriserede forhandler af Canon eller servicerepræsentant og få apparatet serviceret. Sæt ikke scanneren på et fugtigt eller støvet sted. Det kan forårsage brand eller elektrisk stød. Sæt ikke genstande oven på scanneren. Sådanne genstande kan tippe eller vælte og give personskader. Når netledningen skal tages ud, skal den trækkes ud med et fast greb i stikket. Træk ikke direkte i netledningen, da det kan skade eller blotte kablets ledere og forårsage brand eller elektrisk stød. Sørg for at der er tilstrækkelig plads rundt om stikkontakten, så den er let at trække ud. Hvis der placeres ting rundt om stikkontakten, kan du ikke trække den ud i nødstilfælde. Spild ikke vand eller brændbare væsker (alkohol, benzen, mm.) ned i scanneren, da det kan medføre brand eller elektrisk stød. Sæt afbryderen på OFF (FRA), hvis maskinen ikke skal bruges i længere tid, f.eks. om natten. Sæt også afbryderen på OFF (FRA), og træk netledningen ud af af stikkontakten af sikkerhedshensyn, hvis maskinen ikke skal bruges i længere tid, f.eks. iferier. Undlad at bære løstsiddende tøj eller smykker, der kan blive fanget i scanneren, mens du bruger den. Dette kan medføre personskade. Vær særligt forsigtig med slips og langt hår. Hvis noget fanges i scanneren, skal du straks trække netledningen ud for at standse scanneren. Vær forsigtig, når du lægger papir i scanneren og fjerner fastsiddende papir. Du kan risikere at skære hånden på kanten af et ark papir. Bortskaffelse Når scanneren skal bortskaffes, skal du følge de gældende regler og forordninger eller spørge den lokale forhandler, der solgte scanneren. Nederlands Italiano Español Deutsch Français Dansk Før scanneren tages i brug 9

16 2. Funktioner i DR-6030C Dokumentscanner Hovedfunktionerne i DR-6030C Dokumentscanner er beskrevet nedenfor. Hurtig dokumentfremføring Scanneren kan scanne op til 60 dokumenter i minuttet og understøtter formater fra visitkort op til størrelse A3. (Scanningsforhold: Sort/hvid, LTR/ A4-portræt, dobbeltsidet, 200 dpi). Understøttede USB-/SCSI-grænseflader Scanneren understøtter både computerens standard-usb-grænseflade og SCSI-udvidelseskort. (Se Installationskrav på s. 15). Understøttelse af farve/gråtone Dokumenter kan scannes i 24-bit farve eller 256 trins gråtone. Understøtter en række scanningstilstande Scanneren understøtter følgende scanningstilstande afhængigt af dokumenttypen: Scanning af enkelt-/dobbeltsidede dokumenter Dokumentsti til enkeltark/dobbelt fremføring Dokumentsti til U-vending Dokumenterne lægges i og kommer ud foran på scanneren. (Se Udfaldsbakke på s. 23). Lige dokumentsti Dokumenterne kommer ud på bagsiden af scanneren. Bemærk: De scannede dokumenter samles i omvendt rækkefølge af, hvordan de blev lagt i. (Se Udfaldsbakke på s. 23). Registrering af papirformat Scanneren registrerer automatisk de scannede dokumenters format og eliminerer overflødig plads omkring billedkanterne, når billedet gemmes; også når der gemmes dokumenter af en speciel størrelse. (Se Page Size (Papirformat) på s. 68). Registrering af dobbelt fremføring Scanneren holder op med at hente dokumenter, når den registrerer, at der fremføres mere end et dokument ad gangen. (Se Registrering af dobbelt fremføring på s. 54). Skævhedsregistrering Scanneren holder op med at hente dokumenter, når den registrerer et skævt liggende dokument i fremføringsåbningen. (Se Skævhedsregistrering på s. 55). 10 Afsnit 1

17 Ret op Scanneren retter op på et billede, når den registrerer et billede på et skævt liggende dokument i fremføringsåbningen. (Se Afkrydsningsfeltet [Deskew] [Ret op] på s. 70). Automatisk farveregistrering Scanneren registrerer, om det scannede dokument er i farve eller sort/hvid, og gemmer billedet i overensstemmelse hermed. (Se [Auto Color Detection] [Automatisk farveregistrering] på s. 66). Kortscanning Det er muligt at scanne visitkort. (Se Dokumenter på s. 20). Registrering af tegnretning Denne funktion identificerer tegnenes retning i et dokument, og vender billedet, så retningen på de scannede tegn er lige. (Se Afkrydsningsfeltet [Text Orientation Recognition] [Genkendelse af tekstretning] på s. 80). Avanceret tekstforbedring Dokumenter med mørke baggrunde eller svag blyantstekst kan tydeligt gengives med scanneren. (Se Mode (Tilstand) på s. 66). * Denne funktion er ikke effektiv med alle dokumenter. Farveudeladelse Funktionen Farveudeladelse bruges til at udelade en farve fra scanningen. (Se Color Drop-Out (Farveudeladelse) på s. 81). Automatisk start Funktionen Automatisk start bruges til automatisk at starte en scanning, når et dokument lægges i fremføringsbakken. (Se Feeding Option (Fremføringsindstillinger) på s. 83). Funktionen Spring tom side over Funktionen Spring tom side over bruges til at scanne dokumenter uafhængigt af, om dokumenterne er et- eller tosidede. (Se Scanning Side (Scanningsside) på s. 69). Funktionen Prøvescanning Scanneren har en prøvescanningsfunktion, hvormed du kan justere kontrast og lysstyrke i et forudscannet billede til programsoftwaren uden at skulle scanne dokumentet igen. (Se Afkrydsningsfeltet [Prescan] [Prøvescanning] på s. 85 og Prøvescanning på s. 100). Funktionen MultiStream Scanneren understøtter MultiStream som, afhængig af programmet, bruges til at lave to billeder med forskellige scanningsforhold ud fra ét billede. Denne funktion kan kun benyttes, når MultiStream understøttes af den anvendte software. (Se Funktionen MultiStream på s. 62). Fjernelse af huller Denne funktion bruges til at slette de sorte mærker fra hullemaskiner på originalen. (Se Afkrydsningsfeltet [Border Removal] [Kantfjernelse] på s. 80). Nederlands Italiano Español Deutsch Français Dansk Før scanneren tages i brug 11

18 Understøttelse af langt papir Du kan scanne dokumenter med en længde på op til 3000 mm ved at indstille scanneren til Lange dokumenter. (Se Tilstanden Lange dokumenter på s. 55). Understøttelse af selvkopierende papir Scanneren kan bruges med selvkopierende papir. Strømsparetilstand Denne scanner opfylder kravene i det internationale Energy Star-program og er designet til at spare strøm ved brug af den energibesparende funktion, undtagen når scanningen er i gang. (Se Indstillinger i Standby på s. 61). Bemærk Visse funktioner er eventuelt ikke tilgængelige afhængigt af den anvendte software. 12 Afsnit 1

19 3. Komponenternes navne og funktioner Dette afsnit beskriver maskinens enkelte dele og deres funktioner. Læs dette afsnit og gør dig fortrolig med scannerens dele, før den bruges. Dansk Forside (med åben fremføringsbakke) Udfaldsbakkens styr Dette styr bruges til at forhindre tynde eller lange dokumenter i at sætte sig fast, når scanningen er i gang. (Se s. 25). Udfaldsbakkens forlænger Brug denne forlænger, hvis dokumentet rager ud over kanten af udfaldsbakken. (Se s. 24). Fremføringsbakke Læg scanningsdokumentet her. (Se s. 22). Udfaldsbakke 1 Her kommer de scannede dokumenter ud. (Se s. 23). Français Deutsch Fremføringsbakkens forlænger Denne bakke trækkes ud, hvis dokumenterne hænger ud over kanten af hovedbakken. (Se s. 22). Styreenheder Stopknap Denne knap bruges til at afbryde scanningen. Startknap Denne knap bruges til at starte scanningen. Dokumentstyr Indstil styrene, så de passer til dokumentets bredde. (Se s. 28 og s. 30). Håndtag til valg af fremføringsmåde Med dette håndtag bestemmes den måde, hvorpå dokumenterne skal fremføres. Flyt det op ( ) for kontinuerlig dokumentfremføring (sideadskillelse). (Se s. 27). Flyt det ned ( ) for at fremføre ét dokument ad gangen eller for at fremføre dokumenter, der er hæftet sammen som f.eks. fakturaer, uden at skille dem ad (bypasstilstand). (Se s. 30). Dokumentstyr 2 Indstil styrene, så de passer til dokumentets bredde. (Se s. 28 og s. 30). Dokumentstopper Flyttes op og ned i henhold til papirfremføringens skiftehåndtag. (Se s. 27 og s. 30). Strømindikator Denne indikator lyser, når scanneren er tændt. Afbryder Denne kontakt bruges til at tænde for scanneren. Español Italiano Nederlands Før scanneren tages i brug 13

20 Bagside Netstik Tilsluttes netledningen. Udfaldsbakke 2 Vælg, hvor dokumenterne skal komme ud, ved at åbne eller lukke denne bakke. (Se s. 23 og s. 24). Interface Ventilationshuller Ventilationshuller FORSIGTIG Bloker ikke ventilationshullerne. Dette kunne gøre scanneren for varm og medføre brandfare. Stik og porte USB-stik Tilslut USB-kablet. SCSI-stik Sæt stikket i et 50-pin half-pitch (pintype)-scsi-kabel. DIP-omskifter Angiv SCSI-id-nummeret. (Se Pkt. 4, Tilslutning af scanneren til computeren i Nem startvejledning). FORSIGTIG Tilslut ikke et USB-kabel og et SCSI-kabel samtidigt. Manglende overholdelse kan forårsage fejl på enheden. 14 Afsnit 1

21 4. Installationskrav For at kunne bruge DR-6030C skal computeren opfylde følgende systemkrav. Et af følgende operativsystemer: - Windows XP Professional SP3 eller nyere - Microsoft Windows XP Home Edition SP3 eller nyere - Microsoft Windows XP Professional x64 Edition SP2 eller nyere - Microsoft Windows Vista Home Basic SP2 eller nyere - Microsoft Windows Vista Home Premium SP2 eller nyere - Microsoft Windows Vista Business SP2 eller nyere - Microsoft Windows Vista Ultimate SP2 eller nyere - Microsoft Windows Vista Enterprise SP2 eller nyere - Microsoft Windows 7 Home Premium x32 Edition/x64 Edition - Microsoft Windows 7 Professional x32 Edition/x64 Edition - Microsoft Windows 7 Ultimate x32 Edition/x64 Edition En computer med følgende specifikationer: - CPU: Celeron M, 1.4 GHz eller hurtigere - Hukommelse: 512 MB eller mere - Harddisk: 1 GB eller mere ledig plads - USB-interface eller SCSI-enhed - Skærm: Opløsning på (XGA) eller bedre anbefales. USB-interface, der opfylder følgende: - Hi-Speed USB 2.0/USB Full-Speed (lig med USB 1.1) Brug følgende anbefalede SCSI-kort med scanneren. SCSI-kort fra Adaptec (til PCI-bus) - AVA-2915LP - AVA-2930LP SCSI-kort fra RATOC Systems (til CardBus) - REX-CB31 Et ISIS- eller TWAIN-kompatibelt program, der også er kompatibelt med ovenstående operativsystemer. VIGTIGT Hvis du ikke kender kravene for din computer, skal du kontakte forhandleren eller fabrikanten af computeren for at få flere oplysninger. Tilslut ikke et USB-interface og et SCSI-kort samtidigt. Vær opmærksom på følgende, når du bruger det USB-interface, der fulgte med din computer. - Brug den nyest tilgængelige USB 2.0-driver fra Microsoft. Kontakt den lokale autoriserede Canon-forhandler for at få flere oplysninger. - Scanneren understøtter ikke alle computeres standard-usb-interface. Kontakt den lokale autoriserede Canon-forhandler for at få flere oplysninger. Nederlands Italiano Español Deutsch Français Dansk Før scanneren tages i brug 15

22 - Scanningshastighederne reduceres, hvis computerens standard-usbinterface er USB Full-Speed (lig med USB 1.1). - Det anvendte USB-kabel skal være det originale kabel, som fulgte med scanneren, eller et Hi-Speed USB 2.0-kompatibelt kabel. Vær opmærksom på følgende ved brug af et SCSI-kort. - Sørg for at følge fremgangsmåden i vejledningerne til SCSI-kortet og computeren, når du installerer et SCSI-kort på computeren. - SCSI-kablets samlede længde bestemmes af SCSI-standarderne. Se SCSIkortets vejledning, hvis du vil have flere oplysninger. - Når du bruger et ASC SCSI-kort i Windows XP, skal du sørge for at driverversionen er eller nyere. Download om nødvendigt driveren fra Adaptecs hjemmeside. Hvis CPU'en, hukommelsen, interfacekortet eller nogle af de øvrige specifikationer ikke opfylder installationskravene, kan scanningshastigheden reduceres markant og overførslen tage længere tid. Selv hvis computeren overholder de anbefalede specifikationer, kan scanningshastigheden variere afhængig af scanningsindstillingerne. ISIS/TWAIN-driverne, som fulgte med scanneren, fungerer ikke nødvendigvis med alle ISIS- eller TWAIN-kompatible programmer. Hvis du vil have flere oplysninger, bedes du kontakte forhandleren af programmet. FORSIGTIG Forholdsregler ved brug i 64-bit-operativsystemer ISIS/TWAIN-driveren, som leveres med dette produkt, understøtter kun scanning med 32-bit-programmer. Selv med 32-bit-programmer er det ikke sikkert, at alle ISIS/TWAINkompatible programmer fungerer. Scanningshastigheden kan variere afhængig af computerens specifikationer. Installation af softwaren Følg fremgangsmåden i den medfølgende vejledning for at installere softwaren. Når du følger fremgangsmåden, erstattes forskellene i terminologien med den brugerinterface og de mappenavne, som er relevante for dit operativsystem. 16 Afsnit 1

23 5. Om opsætningsdisken Opsætningsdisken til Canon DR-6030C indeholder følgende software: DR-6030C Driver Scannerdriver til brug med DR-6030C Dokumentscanner. CapturePerfect 3.0 Et ISIS-kompatibelt program udviklet til Canons dokumentscannere. Bemærk Følgende viser hvordan DR-6030C-opsætningsdisken er konfigureret. I Nem startvejledning kan du læse mere om, hvordan opsætningsdiskens programmer installeres. Menuskærm Typical Installation (Standardinstallation) Dansk Français Deutsch Læs vejledningen * Alle de valgte programmer installeres. Custom Installation (Brugerdefineret installation) Español Italiano * Nem startvejledning, Brugervejledning og Betjeningsvejledning til CapturePerfect 3.0 leveres med scanneren. * Det er kun de programmer, der er sat kryds ud for, som installeres. Nederlands Før scanneren tages i brug 17

24 18 Afsnit 1

25 Afsnit 2 Anvendelse af scanneren 1. Dokumenter Klargøring af bakkerne Montering af fremføringsbakken Udfaldsbakke Montering af udfaldsbakkens styr Ilægning af dokumenter Brug af funktionen Sideadskillelse Brug af Bypassfunktionen Scanning af dokumenter Brug af CapturePerfect Sådan startes CapturePerfect 3.0 med startknappen Før du bruger Adobe Acrobat Brug af patchcode-ark Om patchcode-ark Funktionen Patchcode-mønster Sådan bruger du patchcode-ark Udbedring af papirstop Andre funktioner Registrering af dobbelt fremføring Skævhedsregistrering Tilstanden Lange dokumenter Indstillinger i Standby Funktionen MultiStream... 62

26 1. Dokumenter Denne scanner kan scanne dokumenter i størrelser fra visitkort og checks op til A3-format. Den kan også scanne visitkort. De kompatible formater vises nedenfor. Udfaldsretning (*1) Dokumentsti til Lige dokumentsti U-vending Bredde 53 mm til 300 mm 53 mm til 300 mm Længde (*2) 70 mm til 432 mm 70 mm til 432 mm Vægt (*3) Dokumenterne fremføres separat Dokumenterne fremføres ikke separat 52 til 128 g/m 2 0,06 mm til 0,15 mm 42 til 157 g/m 2 0,05 mm til 0,20 mm 42 til 128 g/m 2 0,05 mm til 0,15 mm 42 til 546 g/m 2 0,05 mm til 0,66 mm Visitkort Kan ikke scannes Kan scannes (ikke separat) Størrelse: 53,9 mm 85,5 mm Tykkelse: 0,76 ± 0,08 mm uden prægede bogstaver (*1) Nærmere oplysninger om udfaldsretninger findes i Udfaldsbakke på s. 23. (*2) Du kan scanne dokumenter med en længde på op til 3000 mm ved at indstille scanneren til Lange dokumenter. (Se Tilstanden Lange dokumenter på s. 55). (*3) Nærmere oplysninger om dokumentfremføring findes i Ilægning af dokumenter på s. 27. VIGTIGT Dokumentet skal opfylde følgende kriterier for at kunne scannes: Ved scanning af et flersidet dokument, skal siderne samles i grupper, så de har den samme størrelse, tykkelse og vægt. Scanning af forskellige papirtyper samtidig kan forårsage papirstop. Scanning af dokumenter, før blækket er tørt, kan give problemer med scanneren. Sørg altid for, at blæk eller toner på dokumentet er tørt, før det scannes. Scanning af dokumenter skrevet med blyant eller lignende kan gøre valserne snavsede, og snavset kan overføres til de scannede dokumenter. Rens altid valserne efter at have scannet blyantskrevne dokumenter. Ved scanning af et tosidet dokument, der er trykt på tyndt papir, kan billedet på modsatte side ofte ses igennem. Juster scanningsintensiteten i programsoftwaren, før dokumentet scannes. 20 Afsnit 2

27 Scanning af følgende dokumenttyper kan medføre papirstop eller fejlfunktion. For at scanne sådan et dokument skal du tage en fotokopi af dokumentet og derefter scanne fotokopien. Foldede eller krøllede dokumenter Krøllede dokumenter Flængede dokumenter Dokumenter med papirclips eller hæfteklammer Carbonpapir Coated papir Ekstremt tyndt, gennemsigtigt papir Når du scanner en stak NCR-dokumenter, skal du sørge for at de ikke klæber sammen. Blankt papir og visitkort kan ikke altid scannes pga. papirets skinnende overflade, som også kan påvirke brugen af funktioner som Registrering af papirformat og Ret op. Til scanning af visitkort skal du sørge for at vælge Bypassfunktionen og den lige dokumentsti. FORSIGTIG Kort med prægede bogstaver kan ikke altid scannes korrekt. Scanning af kort med prægede bogstaver kan forårsage ridser i sensorglasset. Nederlands Español Deutsch Français Dansk Italiano Kort med prægede bogstaver Anvendelse af scanneren 21

28 2. Klargøring af bakkerne Klargør fremføringsbakken og udfaldsbakken, så de passer til papirformatet og den valgte fremførings-/udfaldsmetode. Montering af fremføringsbakken 1. Tag fat midt på fremføringsbakken, og træk forsigtigt bakken ud af scanneren. FORSIGTIG Kom ikke andet end dokumenter i fremføringsbakken. Manglende overholdelse kan resultere i skader på scanneren eller en reduktion af scanningskvaliteten, og bakken kan falde ud og forårsage personskade. 2. Træk fremføringsbakkens forlænger ud, hvis du vil scanne lange dokumenter. 22 Afsnit 2

29 Udfaldsbakke Scanneren kan indstilles til to forskellige udfaldsmetoder; dokumenterne kan komme ud foran på scanneren ved at bruge dokumentstien til U-vending eller bag på scanneren ved at bruge den lige dokumentsti. Der skiftes mellem de to metoder ved hhv. at åbne eller lukke udfaldsbakke 2. Vælg den ønskede indstilling efter behov. Udfaldsbakke 1 Dokumentsti til U-vending Lige dokumentsti Dansk Français Udfaldsbakke 2 Bemærk Dokumentstien til U-vending bruges til at scanne dokumenter på papir i normal tykkelse. De scannede dokumenter kommer ud i udfaldsbakken. Den lige dokumentsti bruges til at scanne dokumenter på tyndt papir, bærepapir og visitkort, som ikke kan scannes via dokumentstien til U-vending. De scannede dokumenter kommer ud på bagsiden af scanneren. Deutsch Español Brug af dokumentsti til U-vending 1. Luk udfaldsbakke 2, hvis den er åben. Italiano Nederlands Bemærk Dokumentstien til U-vending kan ikke bruges, hvis udfaldsbakke 2 er åben. Anvendelse af scanneren 23

30 2. Træk udfaldsbakkens forlænger ud af scanneren, for at åbne den. VIGTIGT Sørg for at udfaldsbakkens forlænger er åben, når du bruger scanneren. Hvis udfaldsbakkens forlænger ikke er åben, kan dokumenterne falde ud af bakken og sætte sig fast i scanneren. Brug af den lige dokumentsti 1. Åbn udfaldsbakke 2. Bemærk Når du bruger den lige dokumentsti, samles de scannede dokumenter i omvendt rækkefølge af, hvordan de blev lagt i. VIGTIGT Kontroller, at der er tilstrækkelig ledig plads til de scannede dokumenter på bagsiden af scanneren, når du bruger den lige dokumentsti. Hvis der ikke er tilstrækkelig plads til de scannede dokumenter, kan de tage skade eller sætte sig fast i scanneren. Åbn eller luk udfaldsbakke 2, før du starter scanningen. Hvis du åbner eller lukker udfaldsbakke 2, mens scanningen er i gang, risikerer du at papiret sætter sig fast i scanneren. 24 Afsnit 2

31 Montering af udfaldsbakkens styr Når du scanner et dokument, som er tyndere eller længere end normalt, risikerer du at det falder ud over kanten af udfaldsbakkens forlænger og sætter sig fast i scanneren. Dette kan undgås ved at benytte udfaldsbakkens styr. 1. Træk udfaldsbakkens forlænger ud af scanneren. Dansk Français 2. Monter udfaldsbakkens styr i rækkefølgen ➀, ➁ som vist nedenfor. Deutsch Nederlands Italiano Español 3. Tryk styret ned mod udfaldsbakkens forlænger, så det sidder fast. Anvendelse af scanneren 25

32 4. Hvis du vil fjerne udfaldsbakkens styr, skal du løfte udfaldsbakkens forlænger en anelse og hægte styret af. 5. Afmontering af udfaldsbakkens styr sker i omvendt rækkefølge af monteringen. 26 Afsnit 2

33 3. Ilægning af dokumenter Scanneren kan indstilles til at adskille papiret på to forskellige måder: Sideadskillelse og Bypassfunktion. Sideadskillelse bruges til kontinuerlig fremføring af en stak dokumenter fra fremføringsbakken. Bypassfunktionen bruges til manuel fremføring af et ark ad gangen eller dokumenter med flere ark, f.eks. fakturaer, som er hæftet sammen i den ene side. Du kan vælge mellem de forskellige fremføringsmetoder ved hjælp af håndtaget til valg af fremføringsmåde. VIGTIGT Før du placerer et dokument, skal du sikre, at det ikke indeholder papirclips, hæfteklammer eller andre små metalgenstande. Disse objekter kan beskadige dokumentet eller forårsage papirstop eller fejl i scanneren. Undlad at bære løstsiddende tøj eller smykker, der kan blive fanget i scanneren, mens du bruger den. Dette kan medføre personskade. Vær særligt forsigtig med slips og langt hår. Hvis noget fanges i scanneren, skal du straks trække netledningen ud for at afbryde scanningen. Udglat altid eventuelle folder eller krøller på dokumenterne, før de lægges i fremføringsbakken. Hvis forkanten på et dokument er krøllet, kan det give papirstop. Ved kontinuerlig scanning på tyndt papir i funktionen Sideadskillelse, kan siderne blive krøllede eller sætte sig fast i scanneren. Hvis dette sker, skiftes til Bypassfunktionen. Brug af funktionen Sideadskillelse 1. Skub håndtaget til valg af fremføringsmåde i venstre side af scanneren op ( ). Italiano Español Deutsch Français Dansk Dokumentstopper Nederlands Bemærk Hvis håndtaget til valg af fremføringsmåde løftes, hæves dokumentstopperen. Anvendelse af scanneren 27

34 2. Glat kanterne ud på stakken af dokumenter, som skal scannes. FORSIGTIG Brug ikke scanneren som underlag, når du samler dokumentstakken. Manglende overholdelse kan forårsage fejl på enheden. Vær forsigtig, når du lægger dokumentet i scanneren. Du kan risikere at skære hånden på kanten af et ark papir. 3. Indstil dokumentstyrene til den rigtige bredde, så der er god plads til dokumenterne. VIGTIGT Når der scannes små eller korte dokumenter, indstilles dokumentstyrene 2 til dokumenternes kanter. 4. Læg dokumentet med forsiden opad i fremføringsbakken, så de er i berøring med dokumentstopperne. 28 Afsnit 2

35 VIGTIGT Dokumentstyrene er udstyret med et grænsemærke ( ). Overskrid ikke dette mærke (ca. 100 ark af 80 g/m 2 ). Manglende overholdelse kan forårsage papirstop. Español Français Dansk 5. Indstil dokumentstyrene, så de passer til dokumentets bredde. Deutsch Bemærk Før scanningen påbegyndes, sikres det at dokumentet ligger rigtigt. Scanning af bøjede eller krøllede dokumenter kan beskadige dokumentet. Italiano Nederlands 6. Start scanningen fra programmet. VIGTIGT Hvis fremføringen standser som følge af systemfejl eller papirstop under scanningen, skal du løse problemet, kontrollere, at det scannede billede af den sidste side, der blev helt fremført, er gemt, og derefter genoptage scanningen af de resterende dokumentsider. Vær opmærksom på, at dokumenter udskrevet på tyndt papir kan falde ud af udfaldsbakken. Når scanningen er færdig, lukkes fremføringsbakken og udfaldsbakken for at undgå skader på scanneren, når den ikke er i brug. Anvendelse af scanneren 29

36 Brug af Bypassfunktionen 1. Skub håndtaget til valg af fremføringsmåde i venstre side af scanneren ned ( ). Dokumentstopper Bemærk Hvis håndtaget til valg af fremføringsmåde sænkes, sænkes dokumentstopperne. ISIS-/TWAIN-driveren indstilles automatisk til manuel fremføring, når håndtaget til valg af fremføringsmåde sænkes. (Se Feeding Option (Fremføringsindstillinger) på s. 83). 2. Læg dokumentet i fremføringsbakken ét ark ad gangen, og indstil dokumentstyrene til den ønskede bredde. VIGTIGT Når der scannes små eller korte dokumenter, indstilles dokumentstyrene 2 til dokumenternes kanter. 3. Start scanningen fra programmet. 30 Afsnit 2

37 4. Et ark af dokumentet skubbes ind mod fremføringsåbningen. Dokumentet trækkes ind i scanneren. Italiano Dansk Deutsch Español Français VIGTIGT Hvis du scanner dokumenter, der er hæftet sammen, som f.eks. fakturaer, skal du bruge den sammenhæftede kant som den forreste kant. Hvis du på én gang lægger flere dokumenter i fremføringsbakken, som ikke er sammenhæftet, skal du være opmærksom på, at de i Bypassfunktionen vil blive fremført samlet. Meget tynde eller krøllede dokumenter vil ikke blive fremført korrekt. I dette tilfælde skal du trykke den forreste kant en anelse ned, når de fremføres. Udvis stor forsigtighed, da du risikerer at få fingrene i klemme i opsamlingsvalsen. Opsamlingsvalse Nederlands Når scanningen er færdig, lukkes fremføringsbakken og udfaldsbakken for at undgå skader på scanneren, når den ikke er i brug. Anvendelse af scanneren 31

38 4. Scanning af dokumenter Når du scanner med DR-6030C, skal du enten have det medfølgende CapturePerfect 3.0 eller et ISIS-/TWAIN-kompatibelt program installeret. I dette afsnit kan du se, hvordan du scanner med CapturePerfect 3.0. I Nem startvejledning kan du læse nærmere om, hvordan du installerer programmet og driveren. VIGTIGT Hvis du scanner et dokument på en måde, som optager en større del af computerens hukommelse, er det ikke sikkert, at scanningen kan gennemføres pga. manglende hukommelse. Hvis du under scanningen får besked om, at der ikke er tilstrækkelig hukommelse, skal du lukke programmet og ændre scanningsindstillingerne, før du genoptager scanningen. Brug af CapturePerfect 3.0 CapturePerfect 3.0 er et ISIS-kompatibelt program udviklet til Canons dokumentscannere. CapturePerfect 3.0 understøtter følgende funktioner. Vælg den ønskede scanningsmetode fra menuen Scan for at påbegynde en scanning. Scan Batch to File (Scan batch til fil) Dokumenterne scannes med de foruddefinerede scanningsindstillinger, og billedfilen gemmes i den valgte mappe. Scan Batch to Print (Scan batch til print) Dokumenterne scannes med de foruddefinerede scanningsindstillinger, og det scannede billede udskrives fra den valgte printer. Scan Batch to Mail (Scan batch til mail) Dokumenterne scannes med de foruddefinerede scanningsindstillinger, programmet startes, og det scannede billede vedhæftes til en ny . Scan 1 Page (Scan 1 side) Den første side af dokumentet scannes. 32 Afsnit 2

39 Scan Job (Scanningsjob) Scanningsindstillingerne og scanningsfunktionen (Scan batch til fil, Scan batch til print og Scan batch til mail) registreres i forvejen som et job. Scanningsjobbet kan derefter udføres ved at vlge det registrerede job fra rullemenuen (➀) og derefter trykke på (Scan JOB) på værktøjslinjen (➁). Dansk ➁ ➀ Français Bemærk Disse to scanningsjob er allerede registreret. Color Document (Farvedokument) Scan dokumentet med 24-bit farve og simplex med en opløsning på 300 dpi, og gem filen i mappen [Pictures] [Billeder] under [Libraries] [Bibliotek]. Binary Document (Binært dokument) Scan dokumentet i sort/hvid og simplex med en opløsning på 200 dpi, og gem filen i mappen [Pictures] [Billeder] under [Libraries] [Bibliotek]. Scan til præsentation Denne funktion er særlig anvendelig, når scanneren bruges i miljøer som konferencelokaler, hvor den kan sluttes til store skærme og projektører. CapturePerfect 3.0 indstilles til Fuld skærm, og dokumentet scannes. Det scannede billede vises i fuld størrelse på skærmen. DR-6030C Deutsch Español Italiano Projektør Det scannede billede vises på skærmen. Bemærk Yderligere oplysninger om brugen af CapturePerfect 3.0 findes i betjeningsvejledningen og hjælpefunktionen til CapturePerfect 3.0. Læs betjeningsvejledningen til CapturePerfect 3.0 og gør dig fortrolig med hjælpefunktionen, før du begynder at bruge CapturePerfect 3.0. Nederlands Anvendelse af scanneren 33

40 Betjeningsvejledning til CapturePerfect 3.0 I dette afsnit kan du læse, hvordan du starter CapturePerfect 3.0, vælger scanneren og begynder at scanne med Scan batch til fil. Yderligere oplysninger findes i betjeningsvejledningen og hjælpefunktionen til CapturePerfect Klik på knappen [Start] i Windows og derefter på [All Programs] [Alle programmer] [CapturePerfect 3.0] [CapturePerfect 3.0]. Betjeningsvejledning til CapturePerfect Afsnit 2

41 CapturePerfect 3.0 starter. Italiano Dansk Español Nederlands Deutsch Français 2. Følg fremgangsmåden nedenfor for at vælge Canon DR-6030C Dokumentscanner som den anvendte scanner. 1. Klik på [Select Scanner] [Vælg scanner] i menuen [Scan]. 2. Vælg [CANON DR-6030C] og klik på [OK]. Anvendelse af scanneren 35

42 Bemærk Hvis [CANON DR-6030C] ikke vises på listen over scannere, skal ISIS-/ TWAIN-driveren geninstalleres. (Se Trin 3. Installation af software i Nem startvejledning). 3. Vælg Standardsidestørrelse, og klik på [OK]. Bemærk Denne dialogboks vises kun, første gang du vælger [CANON DR-6030C] og klikker på [OK], eller når du klikker på [Settings] [Indstillinger] i [Select Scanner] [Vælg scanner]. 3. Klik på [Scanner Setting] [Scannerindstillinger] i menuen [Scan]. 36 Afsnit 2

43 Dialogboksen med ISIS-driverens grundindstillinger vises. Nederlands Dansk Español Italiano Deutsch Français 4. Vælg de ønskede scanningsindstillinger. Yderligere oplysninger om valg af scanningsindstillinger findes i Dialogboksen ISIS/TWAIN-driverens egenskaber på s. 64 og ISIS-/TWAIN-driverens hjælpefunktion. 5. Læg dokumentet i scanneren. (Se Ilægning af dokumenter på s. 27). Anvendelse af scanneren 37

44 6. Klik på [Scan Batch to File] [Scan batch til fil] i menuen [Scan]. Dialogboksen [Scan Batch to File Setting] [Indstilling af Scan batch til fil] vises. Yderligere oplysninger om dokumentscanning findes i betjeningsvejledningen og hjælpefunktionen til CapturePerfect Vælg et filnavn og en filtype til det gemte billede, og klik på [Save] [Gem] for at starte scanningen. Yderligere oplysninger om de tilgængelige indstillinger i dialogboksen [Scan Batch to File Setting] [Indstilling af Scan batch til fil] findes i betjeningsvejledningen og hjælpefunktionen til CapturePerfect Afsnit 2

45 8. Når der ikke er flere sider at scanne, stopper scanningen. Scanningen genoptages eller afsluttes alt efter hvad der er valgt i menuen Fremføringsindstilling. Når Fremføringsindstilling er sat til [Standard Feeding] [Standardfremføring] Dialogboksen Fortsæt vises. Læg det næste dokument i scanneren, og genoptag scanningen ved at klikke på [Continue scanning] [Fortsæt scanning]. Eller klik på [Stop Scanning] [Stop scanning] for at afslutte scanningen. Når Fremføringsindstilling er sat til [Automatic Feeding] [Automatisk fremføring] Læg det næste dokument i scanneren. Scanningen genoptages, når scanneren registrerer dokumentet. Eller tryk på stopknappen for at afslutte scanningen. Når Fremføringsindstilling er sat til [Panel-Feeding] [Panelfremføring] Læg det næste dokument i scanneren, og tryk på startknappen for at genoptage scanningen. Eller tryk på stopknappen for at afslutte scanningen. Dansk Français Deutsch Stopknap Startknap 9. Når scanningen er færdig, lukkes CapturePerfect 3.0 ved at trykke på [Exit] [Afslut] i menuen [File] [Filer]. Español Nederlands Italiano Anvendelse af scanneren 39

46 Sådan startes CapturePerfect 3.0 med startknappen DR-6030C og CapturePerfect 3.0 understøtter Event-funktionen i Windows. Efter at have installeret ISIS-/TWAIN-driveren og CapturePerfect 3.0, kan du indstille CapturePerfect 3.0 til at starte automatisk, når du trykker på scannerens startknap. Dette gøres via Event-funktionen i Windows. Bemærk Alle programmer, der understøtter Event-funktionen, aktiveres i den oprindelige status straks efter at DR-6030C er blevet indstillet. Derfor vises følgende dialogboks, hvis Event-indstillingen ikke ændres og der ikke er blevet trykket på startknappen. Når denne dialogboks vises, skal du vælge et program og starte det eller klikke på [Cancel] [Annuller] og ændre Event-indstillingerne. Indstilling af Event-funktionen Følg denne fremgangsmåde for at indstille en event. 1. Åbn dialogboksen [Event settings] [Event-indstillinger] efter følgende fremgangsmåde. 1. Klik på knappen [Start] og derefter på [Control Panel] [Kontrolpanel]. 2. Vejledningen afhænger af dit operativsystem. 40 Afsnit 2

47 Windows XP Indstil kontrolpanelet til klassisk visning eller vælg [Printers and Other Hardware] [Printere og anden hardware] i arbejdsfeltet. Kontrolpanel (visningen Kategori) Printere og anden hardware Dansk Deutsch Español Nederlands Italiano Français Kontrolpanel (klassisk visning) Windows Vista Indstil kontrolpanelet til klassisk visning eller vælg [Hardware and sound] [Hardware og lyd] i arbejdsfeltet. Windows 7 Klik på [View by] [Vis efter] i øverste højre hjørne af kontrolpanelet, og vælg derefter [Large icons] [Store ikoner] eller [Small icons] [Små ikoner] fra listen, eller [Hardware and Sound] [Hardware og lyd] i visningen Kategori. Anvendelse af scanneren 41

48 3. Klik på [View devices and printers] [Vis enheder og printere]. (I Windows XP og Windows Vista klikkes der på [Scanners and Cameras] [Scannere og kameraer]). 4. Vælg [CANON DR-6030C] (eller [CANON DR-6030C SCSI]), højreklik med musen og vælg [Properties] [Egenskaber]. (I Windows XP og Windows Vista vælges [CANON DR-6030C USB] (eller [CANON DR-6030C SCSI]), hvorefter der klikkes på [Properties] [Egenskaber]). 42 Afsnit 2

49 [CANON DR-6030C USB Properties] [CANON USB-egenskaber] (eller [CANON DR-6030C SCSI Properties] [CANON SCSI-egenskaber]) vises. Nederlands Italiano Deutsch Dansk Español Français 5. Klik på fanen [Events]. Anvendelse af scanneren 43

50 2. I den oprindelige status er alle programmer med [Send to this application] [Send til dette program] markeret. Vælg det program, som skal startes med startknappen, og fjern markeringerne ud for de andre programmer. Klik derefter på [OK] (i Windows XP på [Apply] [Anvend]). VIGTIGT Marker [Disable device events] [Deaktiver enheds-events], hvis du ikke vil starte programmet med startknappen. 3. Klik på [OK] for at lukke [CANON DR-6030C USB Properties] [CANON USB-egenskaber]. 4. Genstart Windows for at aktivere de nye indstillinger for Event-funktionen. 44 Afsnit 2

51 Før du bruger Adobe Acrobat 9.0 Der er to måder at scanne et dokument på med den medfølgende Adobe Acrobat 9.0-software. Den ene metode er Foruddefineret scanning (sort/hvidt dokument, gråtonedokument, farvedokument eller farvebillede), hvor scanningsparametrene er foruddefinerede. Den anden metode er Brugerdefineret scanning, hvor du selv kan konfigurere scanningsparametrene. I funktionen Brugerdefineret scanning er det også muligt at vise eller skjule skærmen med maskinens egne scannerindstillinger (Native Interface), mens der scannes. Hvis du bruger Adobe Acrobat 9.0 med denne maskine og benytter den brugerdefinerede scanningsmetode, bør Native Interface være synlig af følgende årsager. Hvis du laver scanninger uden at vise Native Interface, er det ikke altid muligt at scanne det valgte papirformat korrekt. Hvis du bruger Foruddefineret scanning uden at vise Native Interface, er det ikke altid muligt at scanne det valgte papirformat korrekt. Sådan vises Native Interface i Brugerdefineret scanning 1. Vælg [PDF from Scanner] [PDF fra scanner] [Custom Scan] [Brugerdefineret scanning] i menuen [Create] [Opret]. Italiano Español Deutsch Français Dansk Nederlands 2. Klik på [Options] [Indstillinger] i dialogboksen Brugerdefineret scanning for at åbne dialogboksen [Scanner Options] [Scannerindstillinger]. Anvendelse af scanneren 45

52 3. Vælg [Show Scanner s Native Interface] [Vis scannerens Native Interface] i [User Interface] [Brugergrænseflade], og klik derefter på [OK] for at lukke dialogboksen. 4. Når du klikker på [OK] (i dialogboksen Brugerdefineret scanning), kører scanneren en brugerdefineret scanning, og Native Interface (skærmen med maskinens egne scannerindstillinger) vises. Bemærk I installationsmenuen kan du vælge mellem Portugisisk (Brasilien) og Portugisisk, men i virkeligheden kan du kun bruge Portugisisk (Brasilien). 46 Afsnit 2

53 5. Brug af patchcode-ark DR-6030C ISIS-driveren og CapturePerfect 3.0 understøtter begge funktionen Automatisk filadskillelse med patchcode-ark. Patchcode-mønstre printes ud på patchcode-ark, som bruges til automatisk at adskille filerne. Når scanneren genkender et patchcode-ark, mens der scannes, adskilles filerne automatisk ved patchcode-arket eller ved billedet på det næste dokument. Bemærk Se ISIS/TWAIN Driver Help for at få mere at vide om brugen af patchcodeark. TWAIN-driveren understøtter ikke patchcode-ark. Patchcode-ark kan kun benyttes, når det ISIS-kompatible program understøtter filadskillelse via patchcode-mønstre. Patchcode-ark kan ikke benyttes sammen med funktionen MultiStream (Se s. 62). Dansk Français Deutsch Nederlands Italiano Español Anvendelse af scanneren 47

54 Om patchcode-ark Patchcode-ark er data i et flytbart dokumentformat (PDF). Der er fire typer; [PATCH II (A4)], [PATCH II (LTR)], [PATCH T (A4)], [PATCH T (LTR)] i overensstemmelse med papirets størrelse og mønster. Klik på Start i Windows, og åbn [All Programs] [Alle programmer] [Canon DR-6030C] [PATCH X (XX)]. Udskriv patchcode-arket for at bruge det. Bemærk Hvis du vil åbne et patchcode-ark, skal det medfølgende CapturePerfect 3.0 eller et andet PDF-kompatibelt program være installeret. Patchcode-ark skal udskrives i deres originale størrelse. Scanneren vil muligvis ikke kunne genkende dem, hvis de forstørres eller formindskes. 48 Afsnit 2

55 Funktionen Patchcode-mønster Du kan vælge mellem to typer patchcodes, og deres funktion ændres i henhold til deres mønster. PATCH T (FIL A) PATCH II (FIL B) Sådan bruger du patchcode-ark 1. Udskriv patchcode-arkene på en printer. Udskriv patchcode-arkene i deres originale størrelse på papir, som har den samme størrelse som dataene. Bemærk Udskriv [PATCH II (A4)] og [PATCH T (A4)] på papir i A4-format. Udskriv [PATCH II (LTR)] og [PATCH T (LTR)] på papir i Letter-format. VIGTIGT Pas godt på patchcode-arkene, så de ikke bliver snavsede. Det er især området, der bruges til at registrere mønstret, der skal holdes rent. Undgå også at krølle eller folde dem. Hvis dette sker, kan scanneren ikke læse dem. 2. Læg patchcode-arket ind foran det dokument, der skal gemmes i en separat fil, før dokumenterne lægges i scanneren. Læg patchcode-arkene ind foran de dokumenter, der skal gemmes i separate filer. Når scanneren genkender denne patchcode udskrevet på et patchcode-ark, opretter den en separat fil til det dokument, der kommer efter patchcode-arket. Om billedet af dette ark gemmes eller ej afhænger af programindstillingerne. Når scanneren genkender denne patchcode udskrevet på et patchcode-ark, opretter den en separat fil startende fra patchcode-arket. Billedet af dette ark gemmes uafhængigt af programindstillingerne. Nederlands Italiano Español Deutsch Français Dansk 3. Indstil Batchadskillelse til [Patchcode] i ISIS-driveren, og scan derefter dokumenterne. Anvendelse af scanneren 49

56 VIGTIGT Vær opmærksom på følgende punkter, når du kopierer et patchcode-mønster for at oprette et patchcode-ark i et andet format. Når du kopierer et patchcode-mønster, skal kopien have samme format og tæthed som det originale mønster. Ekstremt mørke eller lyse kopier vil muligvis ikke blive scannet korrekt. Juster patchcoden, så den passer til området, som bruges til at registrere patchcode-mønstrene. 5 mm Patchcode-mønstre 5 mm 5 mm 94 mm (Området, som bruges til at registrere patchcode-mønstrene). 50 Afsnit 2

57 6. Udbedring af papirstop Ved papirstop under scanning afhjælpes det med følgende fremgangsmåde. FORSIGTIG Pas på, når du trækker det fastklemte papir ud af scanneren. Du kan risikere at skære hånden på kanten af et ark papir. 1. Fjern alle dokumenter, der er tilbage i udfaldsbakken. 2. Luk udfaldsbakken. Nederlands Dansk Français Deutsch Español Italiano VIGTIGT Hvis dokumentet ikke er kommet helt ud, skal du trække udfaldsbakkens forlænger ud og gøre følgende. Hvis du tvinger udfaldsbakkens forlænger ind, risikerer du at krølle dokumentet. 3. Hold fast i den øverste enhed som vist i diagrammet, og åbn den tilstrækkeligt til at kunne fjerne det fastklemte papir. FORSIGTIG Opsamlingsvalsen sidder midt for på den øverste enhed. Hold ikke fast i fremspringet på den øverste enhed, når den åbnes. Manglende overholdelse kan forårsage fremføringsfejl eller skader på opsamlingsvalsen. Anvendelse af scanneren 51

58 4. Fjern det fastklemte dokument. Når papiret sidder fast i fremføringsstien Når papiret sidder fast i udfaldsstien VIGTIGT Træk forsigtigt dokumentet ud af scanneren. Hvis papiret går i stykker, skal du sørge for at fjerne alle papirrester fra scanneren. 5. Luk forsigtigt den øverste enhed. Sørg for at den øverste enhed er helt lukket ved at trykke på den i begge ender med hænderne, til der høres et klik. VIGTIGT Brug ikke kræfter til at lukke den øverste enhed. Manglende overholdelse kan resultere i beskadigelse af scanneren. 52 Afsnit 2

59 Bemærk Når du har fjernet det fastklemte papir, skal du kontrollere, om den sidste side er scannet korrekt, og derefter fortsætte scanningen. Hvis der opstår et papirstop, når Lyngenopretningssystemet er aktiveret under ISIS-/TWAIN-driverens indstillinger, gemmes dokumentets billede ikke, og scanningen afbrydes. Dermed kan du fortstte scanningen fra det dokument, der forårsagede papirstoppet, når det er afhjulpet. (Se Afkrydsningsfeltet [Rapid Recovery System] [Hurtig gendannelse] på s. 82). Nederlands Italiano Dansk Français Español Deutsch Anvendelse af scanneren 53

60 7. Andre funktioner Denne scanner understøtter også følgende scanningsfunktioner. Registrering af dobbelt fremføring...p. 54 Skævhedsregistrering...P. 55 Tilstanden Lange dokumenter...p. 55 Indstillinger i Standby...P. 61 Funktionen MultiStream...P. 62 Registrering af dobbelt fremføring Scanneren er udstyret med funktionen [Double Feed Detection] [Registrering af dobbelt fremføring], som automatisk registrerer, når to eller flere dokumenter fremføres samtidig (dobbelt fremføring), mens der udføres kontinuerlig scanning. Registrering af multifremføring kan foregå på to måder som vist nedenfor. Registreringsmetoden vælges af ISIS-/TWAIN-driveren. Registrering af dobbelt fremføring via dokumentlængde Denne registreringsmetode er effektiv, når du scanner et dokument på sider, der alle har samme størrelse. Længden på den første side bruges som standard for resten af siderne. Hvis en side er 50 mm længere eller kortere end den første side, opfatter scanneren det som en dobbelt fremføring, og scanningen afbrydes. Registrering af dobbelt fremføring via ultralyd Denne registreringsmetode er effektiv, når du scanner et dokument på sider, der har forskellige størrelser. Med ultralyd registreres sider, der indfødes på én gang og mellemrummet mellem siderne. Scanningen stopper, hvis dette registreres. Bemærk Registrering af dobbelt fremføring via ultralyd bruges, hvis dokumenterne overlapper hinanden med 50 mm eller mere. Hvis dokumenterne hænger sammen pga. statisk elektricitet, vil registreringen af dobbelt fremføring via ultralyd ikke fungere korrekt. 54 Afsnit 2

61 Skævhedsregistrering Hvis lange dokumenter lægges skævt i, kan de ramme fremføringsåbningen eller kanten af fremføringsstien og blive beskadigede. Scanneren er udstyret med en funktion, der registrerer, hvis et dokument er lagt skævt i og rammer kanten af fremføringsåbningen. Når et skævt dokument registreres, vises der en fejlmeddelelse på displayet, og scanningen afbrydes. Bemærk Små dokumenter registreres ikke af sensoren, selv om lægges skævt i. Tilstanden Lange dokumenter Normalt kan scanneren scanne dokumenter med en længde på op til 432 mm, men hvis den indstilles til Lange dokumenter, er det muligt at scanne dokumenter med en længde på op til mm. Hvis du vil indstille scanneren til Lange dokumenter, skal du vælge indstillingen Lange dokumenter i menuen Scanneregenskaber. Indstil papirformatet i ISIS-/TWAIN-driveren til [Automatic Detection] [Automatisk registrering], hvis scanneren skal kunne registrere dokumenter med en længde på op til mm og scanne dem. (Se Page Size (Papirformat) på s. 68). VIGTIGT Vær opmærksom på følgende, når du bruger funktionen Lange dokumenter. Scanningshastigheden kan blive reduceret som følge af brugen af Automatisk registrering af størrelse i funktionen Lange dokumenter. Ved brug af funktionen Lange dokumenter kan skævt ilagte dokumenter komme i kontakt med begge sider af fremføringsstien og blive beskadiget. Sørg for at lægge dokumenterne lige i. Ved brug af funktionen Lange dokumenter kan scanneren være længere om at registrere et papirstop, hvilket vil resultere i beskadigede dokumenter. Sørg for at undgå papirstop. Sørg for at bruge Stakfremføring, når du benytter funktionen Lange dokumenter. Nederlands Italiano Español Deutsch Français Dansk Anvendelse af scanneren 55

62 Indstillinger i tilstanden Lange dokumenter Følg nedenstående fremgangsmåde for at konfigurere indstillingerne i Lange dokumenter. 1. Følg nedenstående fremgangsmåde for at åbne dialogboksen [CANON DR-6030C USB Properties] [CANON USB-egenskaber] (eller [CANON DR-6030C SCSI Properties] [CANON SCSI-egenskaber]). 1. Klik på knappen [Start] og derefter på [Control Panel] [Kontrolpanel]. 2. Vejledningen afhænger af dit operativsystem. 56 Afsnit 2

63 Windows XP Indstil kontrolpanelet til klassisk visning eller vælg [Printers and Other Hardware] [Printere og anden hardware] i arbejdsfeltet. Kontrolpanel (visningen Kategori) Printere og anden hardware Dansk Deutsch Español Nederlands Italiano Français Kontrolpanel (klassisk visning) Windows Vista Indstil kontrolpanelet til klassisk visning eller vælg [Hardware and sound] [Hardware og lyd] i arbejdsfeltet. Windows 7 Klik på [View by] [Vis efter] i øverste højre hjørne af kontrolpanelet, og vælg derefter [Large icons] [Store ikoner] eller [Small icons] [Små ikoner] fra listen, eller [Hardware and Sound] [Hardware og lyd] i visningen Kategori. Anvendelse af scanneren 57

64 3. Klik på [View devices and printers] [Vis enheder og printere]. (I Windows XP og Windows Vista klikkes der på [Scanners and Cameras] [Scannere og kameraer]). 4. Vælg [CANON DR-6030C] (eller [CANON DR-6030C SCSI]), højreklik med musen og vælg [Properties] [Egenskaber]. (I Windows XP og Windows Vista vælges [CANON DR-6030C USB] (eller [CANON DR-6030C SCSI]), hvorefter der klikkes på [Properties] [Egenskaber]). 58 Afsnit 2

65 [CANON DR-6030C USB Properties] [CANON USB-egenskaber] (eller [CANON DR-6030C SCSI Properties] [CANON SCSI-egenskaber]) vises. Nederlands Italiano Deutsch Dansk Español Français 2. Klik på fanen [Maintenance] [Vedligeholdelse]. Anvendelse af scanneren 59

66 3. Klik på [Long Document mode (1,000 mm)] [Tilstanden Lange dokumenter (1.000 mm)] eller [Long Document mode (3,000 mm)] [Tilstanden Lange dokumenter (3.000 mm)]. 4. Klik på [OK] for at ændre scannerens indstillinger og lukke dialogboksen [Scanners and Cameras Properties] [Egenskaber for scannere og kameraer]. 5. Sluk og tænd for scanneren. VIGTIGT Hvis du bruger en SCSI-forbindelse, skal du slukke for computeren og derefter slukke og tænde for scanneren. Vent mindst 10 sekunder, før du tænder scanneren igen, når den er blevet slukket. 60 Afsnit 2

67 Indstillinger i Standby Scanneren er designet til at spare energi ved at gå i standby, når den ikke benyttes i et bestemt tidsrum. Tidsrummet kan indstilles til [After 10 secs] [Efter 10 sek] (standardindstillingen), [After 10 mins] [Efter 10 min], [After 1 hour] [Efter 1 time] eller [After 4 hours] [Efter 4 timer]. Du kan ændre Standby-indstillingen under Vedligeholdelse i dialogboksen CANON DR-6030C USB-egenskaber, på samme måde som når du vælger Lange dokumenter, som beskrevet ovenfor. Nederlands Dansk Français Italiano Español Deutsch Anvendelse af scanneren 61

68 Funktionen MultiStream Hvis funktionen MultiStream understøttes af det anvendte program, er det muligt at scanne et dokument én gang og samtidig fremstille to typer billeder (Primært billede og sekundært billede). CapturePerfect 3.0, som leveres med scanneren, understøtter MultiStream og gør det muligt at vælge følgende indstillinger. Du kan indstille Primært eller Sekundært billede, For- og Bagsiden til billedtypen (tilstand), Opløsning eller Farveudeladelse. Du kan ændre filtypen for det primære og sekundære billede. Du kan ikke ændre indstillingerne for For- og Bagside med Filtype. Bemærk Når du bruger funktionen MultiStream med CapturePerfect 3.0, er funktionerne Skip Blank Page ( Spring tom side over ), Prescan ( Prøvescanning ), Text Orientation Recognition ( Genkendelse af tekstretning) og Batch Separation ( Batchadskillelse ) deaktiverede. 62 Afsnit 2

69 Afsnit 3 Installation af software I dette afsnit kan du læse om de forskellige dialogbokse i ISIS-/ TWAIN-driverens installationsprogram. Det indeholder også forskellige eksempler på, hvordan indstillingerne kan ændres. Nærmere oplysninger om indstillingerne findes i online-hjælpen. 1. Dialogboksen ISIS/TWAIN-driverens egenskaber Fanebladet [Basic] [Grundindstillinger] Fanebladet [Brightness] [Lysstyrke] Fanebladet [Image processing] [Billedbehandling] Fanebladet [Others] [Øvrigt] Dialogboksen [Addon] [Tilføj] Praktiske eksempler Scanning af begge sider af papiret Scanning af dokumenter i andre størrelser end standard Justering af scanningsområdet Scanning af flere dokumenter Billedjustering før scanning Prøvescanning Bevarelse af dine indstillinger

70 1. Dialogboksen ISIS/TWAIN-driverens egenskaber Dialogboksen ISIS-/TWAIN-driverens egenskaber har fire faner: Basic (Grundindstillinger), Brightness (Lysstyrke), Image Processing (Billedbehandling) og Others (Øvrigt). Se beskrivelsen af hvert faneblad, hvis du vil vide mere. Fanebladet [Basic] Fanebladet [Brightness] [Grundindstillinger] (Se s. 65). [Lysstyrke] (Se s. 75). Fanebladet [Image processing] Fanebladet [Others] [Billedbehandling] (Se s. 79). [Øvrigt] (Se s. 82). Knappen [OK] (ISIS-driver) Anvender indstillingerne og lukker dialogboksen. Knappen [Scan] (TWAIN-driver) For at kunne styre scanningen fra dialogboksen Egenskaber ved brug af et TWAINkompatibelt program, vises knappen [Scan] i stedet for knappen [OK], så du kan scanne med de aktuelle indstillinger. Knappen [Cancel] [Annuller] Fortryder indstillingerne og lukker dialogboksen. Knappen [Default] [Standard] Sætter alle indstillinger tilbage til standardværdierne. Knappen [Help] [Hjælp] Viser hjælpefunktionen for det åbne faneblad og dialogboksen. 64 Afsnit 3

71 Fanebladet [Basic] [Grundindstillinger] Fanebladet [Basic] [Grundindstillinger] vises, når der oprettes direkte forbindelse til driveren i stedet for fra en anden dialogboks med indstillinger. Der oprettes direkte forbindelse til driveren ved brug af programmer, som ikke har deres egne scannerindstillinger eller scanningsdialogbokse, heriblandt CapturePerfect og værktøjet Jobregistrering. Fanebladet Basic (Grundindstillinger) (ISIS-/TWAIN-driver) Fanebladet [Basic] [Grundindstillinger] vises, når der oprettes direkte forbindelse til driveren i stedet for fra en anden dialogboks med indstillinger. Der oprettes direkte forbindelse til driveren ved brug af programmer, som ikke har deres egne scannerindstillinger eller scanningsdialogbokse, heriblandt CapturePerfect og værktøjet Jobregistrering. Español Dansk Français Italiano Nederlands Deutsch ISIS-driver TWAIN-driver Udvidet version af fanebladet [Basic] [Grundindstillinger] (kun ISISdriveren) Fanebladet [Basic] [Grundindstillinger] vises, når der oprettes forbindelse til DR-6030C ISIS-driveren fra en scanningsindstilling eller en scanningsdialogboks, som tilhører et ISIS-kompatibelt program. Fanebladet [Basic] [Grundindstillinger] indeholder indstillinger for DR-6030Cdriverens funktioner, som ikke er understøttet i programmets dialogboks. Installation af software 65

72 Se beskrivelserne af følgende funktioner, hvis du vil have mere at vide om Skip Blank Page ( Spring tom side over ), Automatic Color Detection ( Automatisk farveregistrering ), Detect Page Size ( Automatisk registrering af papirformat ), Text Enhanced Enhancement Mode ( Tekstforbedring ) og Margin ( Margen ). Skip Blank Page [Scanning Side] [Scanningsside] (Spring tom side over) Auto Color Detection [Mode] [Tilstand] (Automatisk farveregistrering) Detect Page Size (Automatisk [Page Size] [Papirformat] registrering af papirformat) Text Enhanced Mode [Mode] [Tilstand] (Tekstforbedring) Margin (Margen) Dialogboksen [Scan Area] [Scanningsområde] Brugerindstillinger Klik på [Save] [Gem] for at åbne dialogboksen [Save User Preference] [Gem brugerindstillinger]. Dialogboksen [Save User Preference] [Gem brugerindstillinger] gemmer de aktuelle indstillinger under det valgte navn. Du kan vælge navnet på de gemte brugerindstillinger fra listen, når du vil have indstillingerne ind i et faneblad. Navnene kan bestå af op til 32 tegn (eller 16 dobbelt-byte-tegn). I Windows 7 kan du indtaste 32 dobbelt-byte-tegn. Mode (Tilstand) Vælg tilstanden for de scannede billeder. Nogle funktioner er ikke fuldt tilgængelige afhængigt af tilstanden. (Se Funktionsbegrænsninger i bestemte tilstande på s. 68). Tekstforbedringstilstandene er gode til at scanne dokumenter med en baggrundsfarve eller et design bag teksten, som kan fjernes eller behandles, så teksten bliver nemmere at læse. De tre tekstforbedringstilstande kan anvendes med forskellige typer baggrunde. Vælg den tilstand, der umiddelbart passer bedst til dit dokument. Vi anbefaler, at du foretager en prøvescanning af den første side, for at se om resultatet er tilfredsstillende. [Auto Color Detection] [Automatisk farveregistrering] Denne funktion bruges til at registre, om et billede er sort/hvidt eller i farver, før det scannede billede gemmes. 66 Afsnit 3

73 Når funktionen [Auto Color Detection] [Automatisk farveregistrering] er aktiveret, kan knappen [Setting] [Indstilling] bruges til at åbne dialogboksen [Auto Color Detection] [Automatisk farveregistrering], hvor du kan tilpasse indstillingerne for, hvordan et farvedokument skal behandles, og hvilken scanningstilstand der skal benyttes til sort/hvide billeder. Brug af funktionen [Auto Color Detection] [Automatisk farveregistrering] kan have en negativ virkning på resultatet. Hvis dette er tilfældet, skal funktionen [Auto Color Detection] [Automatisk farveregistrering] slås fra. Ved brug af et program, der understøtter funktionen MultiStream (f.eks. CapturePerfect), skal MultiStream slås fra, hvis funktionen [Auto Color Detection] [Automatisk farveregistrering] er valgt. [Black and White] [Sort og hvid] Brug denne tilstand til at scanne tekst og stregtegninger som f.eks. sort/hvide (binære) billeder. [Error Diffusion] [Fejldiffusion] Brug denne tilstand til at scanne dokumenter med fotos som f.eks. sort/hvide (binære) billeder. [Advanced Text Enhancement] [Avanceret tekstforbedring] Brug denne tilstand til at scanne dokumenter med en mørk eller uensartet (mønstret) baggrund. Hvis baggrunden er ensartet, fjernes den rundt om teksten. Hvis baggrunden er uensartet, f.eks. mønstret, behandles den for at gøre teksten nemmere at læse. [Advanced Text Enhancement II] [Avanceret tekstforbedring II] Brug denne tilstand til at scanne dokumenter med en lys, ensartet baggrund og tekst med lav kontrast. Baggrunden rundt om teksten fjernes ikke altid, hvis der kun er lidt plads. Tekst med lav kontrast kan gøres mere læsevenlig ved at justere kontrasten under fanebladet [Brightness] [Lysstyrke]. Hvis baggrunden er uensformet, f.eks. mønstret, fjernes den ikke fra billedet, og teksten kan være svær at læse. [High-Speed Text Enhancement] [Højhastigheds-tekstforbedring] Denne tilstand optimerer behandlingshastigheden ved at foretage en baggrundsbehandling med scanneren. Den er velegnet til at scanne dokumenter med lys baggrund og mørk tekst. Hvis teksten og baggrunden i et dokument næsten har samme tæthed, kan teksten være svær at læse. Områder med ensartet baggrund kan vises som en uensartet hvid farve på billedet. Da baggrundsbehandlingen finder sted i scanneren, er der større risiko for streger på de scannede billeder forårsaget af snavs på scannerens glasplade. I tilfælde, hvor dette kan være et problem, kan du prøve at gentage scanningen efter at have renset scannerglasset, eller vælge en af tilstandene [Advanced Text Enhancement] [Avanceret tekstbehandling] eller [Advanced Text Enhancement II] [Avanceret tekstbehandling II] i stedet. Nederlands Italiano Español Deutsch Français Dansk Installation af software 67

74 [256-level Gray] [256-trins gråtone] Scanner dokumenter som f.eks. billeder som 256-trins gråtonebilleder. [24-bit Color] [24-bit farve] Scanner dokumenter som f.eks. farvefotos som billeder i fuld farve. Funktionsbegrænsninger i bestemte tilstande Følgende funktioner er ikke altid tilgængelige afhængig af den valgte tilstand. Se Fanebladet Lysstyrke på side 75, hvis du vil vide mere om indstillingerne i fanebladet [Brightness] [Lysstyrke]. Scanningstilstand Faneblad Basic (Grundindstillinger ) Deskew (Ret op) Moire Reduction (Moiré-reduktion) Erase Dot (Punktsletning) Edge Emphasis (Kantfremhævelse) Image Processing (Billedbehandling) (Forhindring af gennemslag/ Fjernelse af baggrundsfarve) Border Removal (Kantfjernelse) Prevent Bleed Through / Remove Background Setting Others (Øvrigt) Prescan (Prøvescanning) Batch Separation (Batchadskillelse) JPEG Transfer (JPEG-overførsel) Color dropout (Farveudeladelse) Reverse Image (TWAIn driver) (Spejlbillede (TWAIN-driver)) Auto Color Detection (Automatisk farveregistrering) Black and White (Sort og hvid) Error Diffusion (Fejldiffusion) Advanced Text Enhancement (Avanceret tekstforbedring) Advanced Text Enhancement II (Avanceret tekstforbedring II) High-Speed Text Enhancement (Højhastigheds-tekst- forbedring) 256-level Gray (256-trins gråtone) 24-bit Color (24-bit farve) : Kan indstilles : Kan ikke indstilles Page Size (Papirformat) Vælg formatet på det dokument, der skal scannes. Vælg [Auto-detection] [Automatisk registrering] for at scanne følgende slags dokumenter. Dokumenter af ubestemt format Dokumenter med forskellige papirformater 68 Afsnit 3

75 Ved brug af tilstanden Lange dokumenter (Se Tilstanden Lange dokumenter på s. 55). Når [Auto-detection] [Automatisk registrering] er valgt, deaktiveres områdeindstillingerne i dialogboksen Scanningsområde. [Auto-detection] [Automatisk registrering] fungerer muligvis ikke korrekt i følgende situationer. Hvis dette er tilfældet, skal du vælge et standardformat som [A4] eller [Letter], eller klikke på knappen [Area] [Område] for at oprette et brugerdefineret papirformat. (Se Dialogboksen [Scan Area] [Scanningsområde] på s. 74). Når der scannes sider med et mørkt område i højre eller venstre side Når der scannes blanke eller reflekterende dokumenter Når lysstyrkeindstillingen er forkert Når indstillingen Brugerdefineret er valgt i dialogboksen Gammaindstillinger Brug af funktionen [Auto-detection] [Automatisk registrering] kan have en negativ virkning på resultatet. Hvis dette er tilfældet, skal funktionen [Auto-detection] [Automatisk registrering] slås fra. Dots per inch (DPI) Vælg scanningsopløsningen. Dansk Français Español Deutsch Højere opløsninger giver lysere billeder og større filer. Hvis du vælger en opløsning på 300 dpi eller mindre, aktiveres funktionen [Moire Reduction] [Moiré-reduktion], så moiré-effekten på de scannede billeder mindskes. Hvis du vælger en opløsning på 400 eller 600 dpi, aktiveres funktionen [Image Quality] [Billedkvalitet]. Scanning Side (Scanningsside) Vælg hvilke(n) side(r), der skal scannes. [Simplex] Scan kun den første (øverste) side af dokumenterne i arkføderen. [Duplex] Scan begge sider af dokumenterne. [Skip Blank Page] [Spring tom side over] Efterhånden som dokumentets sider scannes, vurderes det, om de scannede billeder er tomme. Hvis dette er tilfældet, gemmes billedet ikke. Hvis du vælger [Skip Blank Page] [Spring tom side over], aktiveres knappen [Setting] [Indstilling], som åbner dialogboksen [Blank Skip Setting] [Spring tom side over]. Installation af software 69 Italiano Nederlands

76 Juster indstillingen [Content density] [Indholdstæthed] i dialogboksen [Blank Skip Setting] [Spring tom side over], hvis tomme sider ikke springes over, eller hvis sider med indhold springes over. Indholdstætheden skal justeres i henhold til dokumentets indhold, så det kun er tomme sider, der springes over: øg indstillingen, hvis de ikke springes over, og sænk indstillingen, hvis sider med indhold springes over. Funktionen Spring tom side over fungerer muligvis ikke korrekt, hvis indstillingen [Custom] [Brugerdefineret] er aktiveret i dialogboksen Gammaindstillinger. Når scanningsfunktionen [Scan Single Page] [Scan enkelt side] er valgt under fanebladet [Basic] [Grundindstillinger] i TWAIN-driveren, vælges sideindstillingen [Simplex] automatisk. Hvis programmet har sin egen sideindstilling (simplex/duplex), vælges Simplex i denne dialogboks. Afkrydsningsfeltet [Deskew] [Ret op] Funktionen Ret op registrerer skævt fremførte sider og retter op på de scannede billeder. Funktionen Ret op fungerer muligvis ikke korrekt i følgende situationer. Deaktiver funktionen Ret op i følgende tilfælde. Når der scannes sider med et mørkt område i nærheden af kanten Når der scannes blanke eller reflekterende dokumenter Når lysstyrkeindstillingen er forkert Når indstillingen Brugerdefineret er valgt i dialogboksen Gammaindstillinger Vær opmærksom på, at dokumenttypen også kan påvirke denne funktion, så billedet eller dele deraf ikke rettes rigtigt op. Moire Reduction (Moiré-reduktion) Hvis du vælger en opløsning på 300 dpi eller lavere, kan du aktivere funktionen Moire Reduction (Moiré-reduktion) for at fjerne moiré-effekten fra de scannede billeder. [None] [Ingen] Moiré-effekten fjernes ikke. 70 Afsnit 3

77 [High Speed Moire Reduction] [Højhastigheds-moiré-reduktion] Denne tilstand prioriterer scanningshastigheden og genererer billeder med en bestemt opløsning fra billeder scannet ved 300 dpi. Hvis du har valgt en opløsning på 300 dpi, vises [High-Speed Moire Reduction] [Højhastighedsmoiré-reduktion] ikke. [High Quality Moire Reduction] [Højkvalitets-moiré-reduktion] Denne tilstand prioriterer billedkvaliteten og genererer billeder med en bestemt opløsning fra billeder scannet ved 600 dpi. Selv om billedkvaliteten er høj, er scanningen langsom. Når [High Quality Moire Reduction] [Højkvalitets-moiré-reduktion] vælges, mens Sideformat er indstillet til [Auto-detection] [Automatisk registrering], Tilstand er indstillet til [24-bit Color] [24-bit farve] og Scanningsside er indstillet til [Duplex], alt sammen samtidig, er det ikke sikkert, at hele dokumentet bliver scannet pga. manglende hukommelse i scanneren. Hvis dette sker, reduceres billedkvaliteten ved at vælge [Speed priority] [Hastighedsprioritet] eller ændre indstillingen i Scanningsside til [Simplex]. Image Quality (Billedkvalitet) Når opløsningen 400 eller 600 dpi er valgt, kan du aktivere denne og enten vælge [Speed Priority] [Hastighedsprioritet] eller [Image Quality Priority Image] [Billedkvalitet prioriteret]. [Speed Priority] [Hastighedsprioritet] Denne tilstand prioriterer scanningshastigheden og genererer billeder med en opløsning på 400 eller 600 dpi fra billeder scannet ved 300 dpi. Selv om scanningshastigheden er hurtig, forringes billedkvaliteten en anelse. [Image Quality Priority] [Billedkvalitet prioriteres] Denne tilstand prioriterer billedkvaliteten og scanner ved 600 dpi. Hvis du vælger en opløsning på 400 dpi, genereres der billeder med en opløsning på 400 dpi fra billeder scannet ved 600 dpi. Scanning med 24-bit farve deaktiveres, når [Image Quality Priority] [Billedkvalitet prioriteret] er valgt. Der kan også vises en fejlmeddelelse i andre indstillingskombinationer. Hvis dette sker, skal du vælge [Speed Priority] [Hastighedsprioritet] eller ændre en af de øvrige indstillinger. [Scan Options] [Scanningsindstillinger] (kun TWAIN-driver) Vælg en driftstilstand, når du foretager kontinuerlig scanning med et TWAINkompatibelt program. [Standard image] [Standardbillede] Scanner først den næste side, når den forrige er færdigscannet. [Scan Ahead] [Scan i forvejen] Scan siderne kontinuerligt (scanningshastigheden er hurtigere end [Standard image] [Standardbillede]). Nederlands Italiano Español Deutsch Français Dansk Installation af software 71

78 [Scan Single Page] [Scan enkelt side] Indstillingen [Scanning Side] [Scanningsside] under fanebladet [Basic] [Grundindstillinger] indstilles til [Simplex], og der scannes en enkelt side. Når [High Quality Moire Reduction] [Højkvalitets-moiré-reduktion] vælges, mens Sideformat er indstillet til [Auto-detection] [Automatisk registrering], Tilstand er indstillet til [24-bit Color] [24-bit farve] og Scanningsside er indstillet til [Duplex], alt sammen samtidig, er det ikke sikkert, at hele dokumentet bliver scannet pga. manglende hukommelse i scanneren. Hvis dette sker, reduceres billedkvaliteten ved at vælge [Speed priority] [Hastighedsprioritet] eller ændre indstillingen i Scanningsside til [Simplex]. Knappen [Area] [Område] Åbn dialogboksen [Scan Area] [Scanningsområde] for at vælge det område, der skal scannes. (Se Dialogboksen [Scan Area] [Scanningsområde] på s. 74). Knappen [Area] [Område] vises ikke, hvis programmet har sin egen funktion til angivelse af scanningsområdet. Dialogboksen [Auto Color Detection Settings] [Indstilling af automatisk farveregistrering] Denne dialogboks vises, når du vælger [Auto Color Detection] [Automatisk farveregistrering]. Her kan du tilpasse indstillingerne for, hvordan scanneren skal registrere, om de scannede billeder er i farver eller sort/hvide, og vælge, hvilken tilstand der skal bruges, når et billede registreres som sort/hvidt. Color Sensitivity/Color Pixel Ratio (Farvefølsomhed/Farvepixel-ratio) Disse indstillinger bruges til at bestemme, om et dokument er et farvedokument. Scanneren registrerer dokumentets farver i overensstemmelse med farvefølsomheden, mens farvepixel-ratioen bruges til at fastslå, om det scannede dokument er et farvedokument. Det er som regel ikke nødvendigt at ændre standardindstillingen, medmindre du vil have scanneren til at genkende et stærkt farvet dokument som et sort/ hvidt dokument. Hvis et farvedokument registreres som et sort/hvidt dokument med standardindstillingen, skal du vælge [24-bit Color] [24-bit farve]. Når [Auto Color Detection] [Automatisk farveregistrering] er valgt, kan du ikke vælge [Hi-Speed Text Enhancement] [Højhastigheds-tekstforbedring]. 72 Afsnit 3

79 Mode in case of binary (Tilstand i tilfælde af binær) Vælg scanningstilstanden, når scanneren registrerer en side som sort/hvid. Dansk [High-Speed Text Enhancement] [Højhastigheds-tekstforbedring] deaktiveres, når [Auto Color Detection] [Automatisk farveregistrering] er valgt. Brightness (Lysstyrke) Denne funktion bruges til at justere lysstyrken, når [Advanced Text Enhancement] [Avanceret tekstforbedring] eller [Advanced Text Enhancement II] [Avanceret tekstforbedring II] er valgt i tilstanden Sort og hvid. I andre tilstande indstilles lysstyrken under fanebladet [Brightness] [Lysstyrke]. Contrast (Kontrast) Denne funktion bruges til at justere kontrasten, når [Advanced Text Enhancement II] [Avanceret tekstforbedring II] er valgt i tilstanden Sort og hvid. I andre tilstande indstilles kontrasten under fanebladet [Brightness] [Lysstyrke]. Français Deutsch Nederlands Italiano Español Installation af software 73

80 Dialogboksen [Scan Area] [Scanningsområde] I denne dialogboks kan du vælge, hvilket område af dokumentet der skal scannes til et valgt papirformat, og du kan registrere atypiske papirformater. Dialogboksen Scanningsområde er forskellig for ISIS- og TWAIN-drivere. Dialogboksen Scan Area (Scanningsområde) (ISIS-driver) Vinduet Område Dialogboksen Scan Area (Scanningsområde) (TWAIN-driver) Vinduet Område Page Size (Papirformat) Denne indstilling er forbundet med indstillingen [Page Size] [Papirformat], hvor du kan vælge formatet på de sider, der skal scannes. Klik på knappen [Custom] [Brugerdefineret] for at åbne dialogboksen [Custom Page Size] [Brugerdefineret papirformat], hvor atypiske papirformater kan registreres som brugerdefinerede papirformater. 74 Afsnit 3

81 Dansk Area (Område) Vælg det område, der skal scannes. Disse indstillinger overskrives i følgende tilfælde: Når papirformatet [Auto-detection] [Automatisk registrering] er valgt Når funktionen [Text Orientation Recognition] [Genkendelse af tekstretning] er aktiveret under fanebladet [Image processing] [Billedbehandling]. Når funktionen [Deskew] [Ret op] er aktiveret under fanebladet [Basic] [Grundindstillinger], kan det valgte område blive flyttet under scanningen. Vinduet Område Den angivne størrelse i vinduet Område svarer til sideformatindstillingen, mens området inden for panelet angiver det aktuelle scanningsområde. Scanningsområdet kan tilpasses ved at trække i håndtagene i kanten af vinduet med musen. Med CapturePerfect vises det sidst scannede billede i vinduet Område. Margin (Margen) Denne funktion bruges til at ændre margenerne (top, bund, højre og venstre) omkring scanningsområdet, så du kan udvide scanningsområdet til at inkludere dokumentets kanter, eller reducere det for at undgå sorte rammer omkring de scannede billeder. Hvis dokumentets kanter er forsvundet fra de scannede billeder, flyttes skyderen til højre for at udvide scanningsområdet. Hvis der er sorte rammer omkring de scannede billeder, flyttes skyderen til venstre for at reducere scanningsområdet. Den anvendte måleenhed afhænger af indstillingen i [Unit] [Måleenhed]. Du kan imidlertid ikke ændre indstillingen i [Unit] [Måleenhed], hvis du bruger den udvidede version af fanebladet [Basic] [Grundindstillinger] (s. 65). Knappen Preview (Udskrift) (kun TWAIN-driver) Klik på knappen [Preview] [Udskrift] for at scanne en side og vise en udskrift af siden i områdevinduet. (Se Justering af scanningsområdet på s. 94). Nederlands Italiano Español Deutsch Français Fanebladet [Brightness] [Lysstyrke] Under fanebladet [Brightness] [Lysstyrke] kan du foruden at justere lysstyrken og kontrasten for det scannede billede også åbne menuen Gammaindstillinger. Om lysstyrken og kontrasten kan justeres, afhænger af indstillingerne i fanebladet [Basic] [Grundindstillinger], og om gammaindstillingen [Custom] [Brugerdefineret] er aktiveret. Alle dette faneblads indstillinger er deaktiverede og kan ikke ændres. Installation af software 75

82 Afhængig af den valgte tilstand i fanebladet [Basic] [Grundindstillinger], er tilgængeligheden til lysstyrke- og kontrastindstillingerne som vist nedenfor. Scanningstilstand Auto Brightness (Lysstyrke) Contrast (Kontrast) Back Side Brightness (Bagsidens lysstyrke) Back Side Contrast (Bagsidens kontrast) Auto Color Detection (Automatisk farveregistrering) Black and White (Sort og hvid) Error Diffusion (Fejldiffusion) Advanced Text Enhancement (Avanceret tekstforbedring) Advanced Text Enhancement II (Avanceret tekstforbedring II) High-Speed Text Enhancement (Højhastigheds-tekstforbedring) 256-level Gray (256-trins gråtone) 24-bit Color (24-bit farve) : Kan indstilles : Kan ikke indstilles eller indstilles automatisk Afkrydsningsfeltet [Auto] Dette afkrydsningsfelt er tilgængeligt, når scanningstilstanden er [Black and White] [Sort og hvid]. Når dette afkrydsningsfelt er markeret, indstilles lysstyrken og kontrasten automatisk til at passe til dokumentet. Brightness (Lysstyrke) Justerer lysstyrken på de billeder, der skal scannes. Hvis billederne er for mørke eller teksten på bagsiden flyder igennem, kan du øge indstillingen ved at trække skyderen til højre. Hvis billederne er for lyse, trækkes skyderen til venstre for at mindske indstillingen. Når afkrydsningsfeltet [Auto] er markeret, justeres lysstyrkeniveauet automatisk. Contrast (Kontrast) Justerer kontrasten på de billeder, der skal scannes. Afkrydsningsfeltet [Enable Back Side Brightness] [Aktiver bagsidens lysstyrke] Hvis lysstyrken er forskellig for dokumentets for- og bagside, bruges denne indstilling til kun at justere bagsidens lysstyrke. 76 Afsnit 3

83 Afkrydsningsfeltet [Enable Back Side Contrast] [Aktiver bagsidens kontrast] Hvis kontrasten er forskellig for dokumentets for- og bagside, bruges denne indstilling til kun at justere bagsidens kontrast. Knappen [Gamma] Denne knap bruges til at åbne dialogboksen [Gamma Settings] [Gammaindstillinger], hvor du kan tilpasse gammakurven. Dialogboksen [Gamma Settings] [Gammaindstillinger] Brug dialogboksen [Gamma Settings] [Gammaindstillinger] til at tilpasse gammakurvens korrektionsværdi. Dansk Español Français Italiano Nederlands Deutsch Afkrydsningsfeltet [Custom] [Brugerdefineret] Marker dette afkrydsningsfelt, hvis du vil bruge den brugerdefinerede gammakorrektion. Når gammaindstillingen [Custom] [Brugerdefineret] er valgt, tilpasses samtlige indstillinger under fanebladet [Brightness] [Lysstyrke] automatisk. Installation af software 77

84 Select (Vælg) Vælg siden og farven for den brugerdefinerede indstilling. Farvebjælken og prøvebilledets farve ændres til at vise den valgte farve. Input method (Indlæsningsmetode) Vælg, hvordan gammakorrektionen skal indstilles. [Factor] [Faktor] Flyt skyderen til højre eller venstre for at indstille gammakorrektionsfaktoren til mellem 0,2 og 5,0. Gammakorrektionsværdien, grafen og prøvebilledets farve er indbyrdes forbundet. Klik på grafen med musen for at indstille gammakurven og prøvebilledets farve til den valgte farveværdi. Du kan også flytte gammakurven ved at trække i den med musen. [Freehand] Udgangsværdien for en bestemt indlæsningsværdi i gammatabellen kan angives med musen. Klik på grafen for at vælge en udgangsværdi. Træk musen hen over grafen for at indstille udgangsværdien i henhold til musens bevægelse. Knappen [Import] [Importer] Klik på denne knap for at indlæse data fra gammatabellen (*.png-fil), som tidligere blev gemt med knappen [Export] [Eksporter]. De importerede gammadata vises i grafen. Knappen [Export] [Eksporter] Klik på denne knap for at eksportere brugerdefinerede gammakurveindstillinger som en gammatabelfil (*.pxg). 78 Afsnit 3

85 Nederlands Deutsch Español Italiano Français Dansk Fanebladet [Image processing] [Billedbehandling] Under fanebladet [Image processing] [Billedbehandling] findes de indstillinger, der vedrører behandlingen af de scannede billeder. Nogle indstillinger kan deaktiveres afhængig af, hvilken tilstand der er valgt under fanebladet [Basic] [Grundindstillinger]. Der findes flere oplysninger i Funktionsbegrænsninger i bestemte tilstande på s. 68. Afkrydsningsfeltet [Reverse Image] [Spejlbillede] (kun TWAIN-driver) Dokumentet scannes med ombyttede farver, når der scannes i sort/hvide (binære) farver. [Edge Emphasis] [Kantfremhævelse] Justerer billedets konturer. Flyt skyderen mod Blød for at gøre billedets konturer blødere, eller mod Skarp for at gøre dem skarpere. Installation af software 79

86 [Document Orientation] [Dokumentretning] Denne indstilling vælger en vinkel (0, 90, 180 eller 270 grader), så de scannede billeder vendes rigtigt. De scannede billeder vendes som beskrevet nedenfor, alt efter hvordan de indlæses og hvilken rotationsvinkel der er valgt. Dokumenter i arkføderen: med forsiden op Billedrotation (med uret) Dokumenter i flatbedscanneren: med forsiden ned Afkrydsningsfeltet [Text Orientation Recognition] [Genkendelse af tekstretning] Marker dette afkrydsningsfelt, hvis du vil have scanneren til selv at genkende tekstretningen på de scannede billeder og dreje billederne med 90º ad gangen, til de vender korrekt. Når [Text Orientation Recognition] [Genkendelse af tekstretning] er valgt, deaktiveres [Image Rotation] [Billedrotation] og områdeindstillingerne i dialogboksen Scanningsområde. Nogle programmer understøtter ikke [Text Orientation Recognition] [Genkendelse af tekstretning]. Deaktiver [Text Orientation Recognition] [Genkendelse af tekstretning], hvis dit program ikke fungerer korrekt, når denne funktion er valgt. Afkrydsningsfeltet [Erase Dot] [Punktsletning] Marker dette felt, hvis du vil fjerne isolerede sorte pixel (3 3 punkter eller mindre) fra en hvid baggrund, eller isolerede hvide pixel fra en sort baggrund. Afkrydsningsfeltet [Border Removal] [Kantfjernelse] Marker dette felt, hvis du vil fjerne sorte kanter omkring de scannede billeder. Afkrydningsfeltet [Punch Hole Removal] [Hulfjernelse] Marker dette felt, hvis du vil fjerne sorte prikker fra de scannede billeder, når du scanner dokumenter med mærker fra hulning. Hvis mærkerne er midt i teksten eller billederne, kan de fejlagtigt blive behandlet som billeder, der i dette tilfælde ikke vil blive fjernet. 80 Afsnit 3

87 Afkrydsningsfeltet [Prevent Bleed Through / Remove Background] [Forhindring af gennemslag/fjernelse af baggrundsfarve] Marker dette felt, hvis du vil forhindre gennemslag, når du scanner tynde dokumenter og dokumenter med mørkt indhold på bagsiden, eller hvis du vil fjerne baggrunden fra dokumentets billeder. Når dette afkrydsningsfelt er markeret, er knappen [Setting] [Indstilling] aktiveret, så du kan tilpasse niveauet for værdierne i dialogboksen [Prevent Bleed Through / Remove Background Setting] [Forhindring af gennemslag/ Fjernelse af baggrundsfarve]. Dansk Français Afkrydsningsfeltet [Reverse Image] [Spejlbillede] (kun TWAIN-driver) Marker dette felt, hvis du vil bytte rundt på de sorte og hvide farver, når du scanner billeder i sort/hvide (binære) farver. Color Drop-Out (Farveudeladelse) Denne indstilling er tilgængelig i alle scanningstilstande undtagen 24-bit farve. Her kan du vælge en primærfarve (rød, grøn, blå) eller en grå farve, der skal ignoreres (udelades) eller forbedres. Deutsch Español Knappen [Setting] [Indstilling] er tilgængelig, når [Drop-out color Custom] [Brugerdefineret farveudeladelse] eller [Custom Color Enhance] [Brugerdefineret farveforbedring] er valgt, så du kan angive et farveområde i dialogboksen [Color Settings] [Farveindstillinger], som skal udelades eller forbedres. Italiano Nederlands Installation af software 81

88 Farveområdet inden for det skraverede område udelades eller forbedres. Du kan flytte det skraverede område ved at trække i det med musen. Du kan ændre det valgte farveområde ved at trække i kanterne af det skraverede område. Da dit driftsmiljø påvirker farverne, som du angiver på skærmen, er det ikke sikkert, at de passer til de farver, der i virkeligheden udelades eller forbedres: dvs. at de valgte farver muligvis ikke passer til de behandlede farver. Fanebladet [Others] [Øvrigt] Indstillingerne i fanebladet [Others] [Øvrigt] er forskellige for ISIS- og TWAINdriverne. Nogle indstillinger kan desuden deaktiveres afhængig af, hvilken tilstand der er valgt under fanebladet [Basic] [Grundindstillinger]. Der findes flere oplysninger i Funktionsbegrænsninger i bestemte tilstande på s. 68. ISIS-driver TWAIN-driver [Reverse side] [Modsat side] Scanningen foregår som beskrevet nedenfor afhængig af indstillingen i Scanningsside. Når dette afkrydsningsfelt er markeret og Scanningsside er sat til [Simplex], er det kun bagsiden af hver side, der vil blive scannet. Når dette afkrydsningsfelt er markeret og Scanningsside er sat til [Duplex] eller [Skip Blank Page] [Spring tom side over], scannes bagsiden af hver side først efterfulgt af forsiden. Afkrydsningsfeltet [Rapid Recovery System] [Hurtig gendannelse] Hvis der opstår papirstop under scanningen, afbrydes scanningen uden at der sendes en fejlmeddelelse til programmet. Når problemet er løst, kan scanningen genoptages med standardindstillingerne. Afkrydsningsfeltet [JPEG Transfer] [JPEG-overførsel] Når dette afkrydsningsfelt er markeret, konverteres oplysningerne om det scannede billede til JPEG-format. Den komprimerede fil overføres til computeren. 82 Afsnit 3

89 Oplysningerne om det scannede billede sendes fra scanneren som en ukomprimeret overførsel eller en JPEG-overførsel, afhængig af instruktionerne fra ISIS-/TWAIN-driveren eller programmet. Ukomprimerede overførsler sender ubehandlede oplysninger om det scannede billede, hvilket betyder, at det kan tage lang tid at overføre dataene fra scanneren til computeren, hvis der er tale om store mængder. JPEG-overførsler er velegnede til billeder i farver og gråtoner, da scanneren konverterer dataene til JPEG-format, før scanneren sender dem videre. Herved reduceres billeddataenes størrelse, så overførselstiden fra scanneren til computeren mindskes. Hvis du vælger JPEG-overførsel, konverteres billeddataene altid til JPEGformat af scanneren, før de sendes videre. Når det ukomprimerede lagerformat er valgt i programmet, omdannes de JPEG-komprimerede billeddata til ukomprimerede data, før de overføres til programmet. Dette resulterer i en lettere forringet billedkvalitet. Indstillingen i dette afkrydsningsfelt ignoreres, hvis programmet foretager en JPEG-overførsel. Programforespørgslerne afhænger selvfølgelig af specifikationerne for det pågældende program. Registrering af dobbelt fremføring Denne funktion stopper dokumentfremføringen, når scanneren registrerer dobbelt fremføring af dokumenter, og gør det muligt at indstille registreringsmetoden, så den passer til de scannede dokumenter. (Se Registrering af dobbelt fremføring på s. 54). [Detect by Length] [Registrer efter længde] Denne metode er velegnet til batch-scanning af dokumenter med samme størrelse: længden på det første dokument bruges som standard, og når de efterfølgende dokumenter registreres til at være 50 mm længere (eller kortere) end standardsiden, registreres det som en dobbelt fremføring, og dokumentfremføringen afbrydes. [Detect by Ultrasonic] [Ultrasonisk registrering] Denne metode er velegnet til batch-scanning af dokumenter med forskellig størrelse: overlapningen af dokumenter i et batch registreres ultrasonisk, og hvis overlapningen registreres til at være 50 mm eller mere, registreres det som en dobbelt fremføring, og dokumentfremføringen afbrydes. Begge metoder kan bruges samtidig. Hvis overlapningen er mindre end 50 mm, eller hvis dokumenterne hænger sammen (f.eks. pga. statisk elektricitet), er den ultrasoniske registrering af dobbelt fremføring ikke altid pålidelig. Feeding Option (Fremføringsindstillinger) Her kan du vælge, hvordan dokumenterne skal fremføres. Nederlands Italiano Español Deutsch Français Dansk Installation af software 83

90 [Standard Feeding] [Standardfremføring] Denne metode er velegnet til at scanne små stakke af dokumenter, som fremføres én stak ad gangen: scanningen stopper, når de ilagte dokumenter er blevet scannet. [Panel Feeding] [Panelfremføring] Denne metode er velegnet til at scanne stakke af dokumenter af forskellig størrelse: når dokumenterne er lagt i scanneren, påbegyndes scanningen ved at trykke på knappen Job (scannerens startknap). Tryk derefter på stopknappen, når du vil afbryde scanningen. Når du scanner dokumenter med forskellig størrelse, kan du tilpasse dokumentstyret efter at have lagt dokumenterne i. [Automatic Feeding] [Automatisk fremføring] Denne metode er velegnet til at scanne stakke af dokumenter med samme størrelse: scanningen starter, når scanneren registrerer ilagte dokumenter, og stopper, når du trykker på stopknappen. Når [Automatic Feeding] [Automatisk fremføring] er valgt, aktiveres knappen [Setting] [Indstilling], så du selv kan indstille tiden for, hvor lang tid der skal gå fra et dokument lægges i til scanningen starter. (Se Scanning af flere dokumenter på s. 95). Når fremføringshåndtaget på scanneren er i bund ( ), er fremføringsindstillingen sat til Bypass og kan ikke ændres. (Se Brug af Bypassfunktionen på s. 30). Batch Separation (Batch-adskillelse) (kun ISIS-driver) De tilgængelige indstillinger afhænger af fremføringsindstillingerne: vælg intervallet for batch-adskillelse (for hvornår scanningen skal starte) i henhold til mulighederne for batch-adskillelse i det anvendte program. Med fremføringsindstillingen [Standard Feeding] [Standardfremføring] Med fremføringsindstillingen [Automatic Feeding] [Automatisk fremføring] eller [Panel Feeding] [Panelfremføring] [Auto] De forskellige dokumentstakke gemmes med forskellige filnavne. 84 Afsnit 3

91 [Patchcode] Stakkene adskilles, når et patchcode-ark registreres mellem dokumenterne. (Se Brug af patchcode-ark på s. 47). Når [Patchcode] er valgt, kan Scanningsside ikke indstilles til [Folio] under fanebladet [Basic] [Grundindstillinger]. Patchcode-retning (kun ISIS-driver) Når [Patchcode] er aktiveret, kan du vælge den ønskede patchcode-retning her. Indstillingerne for de forskellige patchcode-typer og -retninger på dokumentsiderne er som følgende. Patch T FIL A Patch II FIL B Patchcode -retning Afkrydsningsfeltet [Prescan] [Prøvescanning] Når dette afkrydsningsfelt er markeret, prøvescannes og vises den første side af dokumentet i feltet Prøvescanning, når scanningen først startes. Fortsæt scanningen efter at du har bekræftet eller tilpasset lysstyrke- og kontrastindstillingerne for det scannede billede i vinduet Prøvescanning. (Se Prøvescanning på s. 100). Knappen [Barcodes] [Stregkoder] Denne knap er kun tilgængelig, når stregkodemodulet (tilbehør) er installeret: tryk på knappen for at åbne dialogboksen Stregkode og tilpasse indstillingerne for registreringen af et dokuments stregkoder. Se ISIS-/TWAIN-driverens hjælpefunktion eller kontakt forhandleren, hvis du vil have flere oplysninger. Knappen [Addon] [Tilføj] Denne knap bruges til at åbne dialogboksen [Addon] [Tilføj], hvor du kan tilpasse indstillingerne for, hvordan du tilføjer tekst og bitmapbilleder til de scannede billeder. Nederlands Italiano Español Deutsch Français Dansk Installation af software 85

92 Dialogboksen [Addon] [Tilføj] Hvis du vil åbne dialogboksen [Addon] [Tilføj], skal du klikke på knappen [Addon] [Tilføj] under fanebladet [Others] [Øvrigt]. I denne dialogboks kan du tilføje tekststrenge eller bitmapbilleder til de scannede billeder. Dialogboksen Addon (Tilføj) Her kan du ændre indstillingerne for, hvordan du føjer tekst og bitmapbilleder til dine scannede billeder. 86 Afsnit 3

93 Afkrydsningsfeltet [Addon] [Tilføj] Marker de ønskede afkrydsningsfelter, så du kan føje tekst og billeder til det scannede billede. Dansk Indstillingerne [Text] [Tekst] Afkrydsningsfeltet [Enable] [Aktiver] Marker dette afkrydsningsfelt, hvis du vil aktivere tekstindstillingerne i Tilføj. Text (Tekst) Skriv den tekst, der skal tilføjes. Følgende tegn kan bruges. Tal mellem 0 og 9 Bogstaver fra A til Z og fra a til z Specialtegn og symboler:! '# $ % &'( ) * +., / : ; < > =?@[ ] { } ~ ` \ Hvis du vil tilføje specialtekst som f.eks. tællere, datoer og pile, kan du vælge dem fra en liste, som åbnes ved at klikke på knappen [Special]. Den valgte forkortelse indsættes i tekststrengen. Français Español Deutsch Italiano Nederlands Forkortelsen [Single counter] [Enkelt tæller]: <C> Indsæt en 9-cifret tæller. Forkortelsen [Double counter] [Dobbelt tæller]: <CC> Indsæt to 9-cifrede tællere. Forkortelsen [Single counter with number of characters] [Enkelt tæller med et antal tegn]: <Cx> En dialogboks vises, hvori du kan angive antallet af tegn for den enkelte tæller. Det angivne antal tegn for den enkelte tæller indsættes i de scannede billeder. Forkortelsen [Double counter with number of characters] [Dobbelt tæller med et antal tegn]: <CxCx> En dialogboks vises, hvori du kan angive antallet af tegn for den dobbelte tæller. Det angivne antal tegn for den dobbelte tæller indsættes i de scannede billeder. Forkortelsen [Current time] [Aktuel tid]: <TID> Indsætter tiden for scanningen ved at bruge 8 cifre i 24-timers format. Installation af software 87

94 Forkortelsen [Date (Month/Day/Year)] [Dato (Måned/Dag/År)]: <MDÅ> Indsætter datoen for scanningen ved at bruge 10 tegn i formatet Måned/ Dag/År. Forkortelsen [Date (Day/Month/Year)] [Dato (Dag/Måned/År)]: <DMÅ> Indsætter datoen for scanningen ved at bruge 10 tegn i formatet Dag/ Måned/År. Forkortelsen [Date (Year/Month/Day)] [Dato (År/Måned/Dag)]: <ÅMD> Indsætter datoen for scanningen ved at bruge 10 tegn i formatet År/ Måned/Dag. Forkortelsen [Up arrow] [Pil op]: <U> Indsætter symbolet Pil op ( ). Forkortelsen [Down arrow] [Pil ned]: <D> Indsætter symbolet Pil ned ( ). Forkortelsen [Left arrow] [Venstre pil]: <L> Indsætter symbolet Venstre pil ( ). Forkortelsen [Right arrow] [Højre pil]: <R> Indsætter symbolet Højre pil ( ). Specialtegn kan kun anvendes sammen med én tællertype. Hvis der bruges to forskellige typer tællere, vises der en fejlmeddelelse i vinduet Prøvescanning. Der kan maks. tilføjes 96 tegn, afhængig af indstillingen i [Font size] [Skriftstørrelse]. Når den indtastede tekststreng overskrider det maksimale antal tegn, vises der en fejlmeddelelse i vinduet Prøvescanning. Når du indsætter specialtekst, kan det faktiske antal tegn være ret højt, selv om den indtastede tekst ikke er ret lang. 88 Afsnit 3

95 [Orientation] [Retning] Vælg hvilken vej teksten skal vende. Dansk Forholdet mellem tekst- og fremføringsretningen er beskrevet nedenfor. Retning Tilføj [Font size] [Skriftstørrelse] Vælg en skriftstørrelse til teksten. Skriftstørrelse (punkter): 3, 4, 6, 8, 9, 10, 12, 16, 18, 20, 24, 28, 30 eller 38 Når den tilføjede tekst anvendes på et billede, afhænger tegnenes størrelse af scanningsopløsningen. Knappen [More] [Mere] (Tekst) Klik på denne knap for at åbne dialogboksen [Character String Settings for the Imprinter/Addon] [Tegnindstillinger for Imprinter/Tilføj]. (Se Dialogboksene Tekst-/Bitmapindstillinger på s. 90). Indstillingerne [Bitmap] Afkrydsningsfeltet [Enable] [Aktiver] Marker dette afkrydsningsfelt, hvis du vil kunne tilføje bitmapbilleder til de scannede billeder. Når du tilføjer et bitmapbillede, behandles det, når scanningen startes. Dette kan forårsage en forsinkelse, før scanningen går i gang. Dette afhænger af bitmapbilledets størrelse og indstillinger. Når du tilføjer et bitmapbillede, vises der en meddelelse, indstil scanningen starter. [File Name] [Filnavn] Angiv filnavnet på det billede, du vil anvende. Bitmapbilledet med det angivne filnavn vendes 90 grader, når det anvendes. Du kan kun anvende bitmapbilleder (*.bmp-filer). Knappen [More] [Mere] Klik på denne knap for at åbne dialogboksen [Bitmap Settings for the Imprinter/ Addon] [Bitmapindstillinger for Imprinter/Tilføj]. (Se Dialogboksene Tekst-/ Bitmapindstillinger på s. 90). Nederlands Italiano Español Deutsch Français Installation af software 89

96 Vinduet Preview (Prøvescanning) Det valgte indhold vises i vinduet Prøvescanning. Du kan hhv. forstørre og formindske visningen i Prøvescanning ved at følge fire trin med den venstre og højre musetast. Knappen [Show preview] [Vis prøvescanning] Klik på denne knap for at åbne vinduet Prøvescanning. Dialogboksene Tekst-/Bitmapindstillinger Disse dialogbokse åbner, når du klikker på den tilsvarende knap [More] [Mere] for teksten eller bitmap i dialogboksen [Addon] [Tilføj]. Her kan du ændre indstillingerne for, hvordan du føjer tekst og bitmapbilleder til dine scannede billeder. Character String Settings for the Addon (Tegnstrengindstillinger i dialogboksen Tilføj) 90 Afsnit 3

97 Bitmap Settings for the Addon (Bitmapindstillinger i dialogboksen Tilføj) Dansk [Horizontal Offset] [Vandret offset] Indtast det ønskede offset fra kanten af arkføderens åbning. Når du anvender et add-on på forsiden, indtastes offset'et fra den venstre side af arkføderens åbning. Når du anvender et add-on på bagsiden, indtastes offset'et fra den højre side af arkføderens åbning. Det indtastede offset er afstanden til den venstre ende af teksten (eller bitmapbilledet). [Vertical Offset] [Lodret offset] Indtast afstanden fra sidens øverste kant. Print width (Printbredde) Indtast bitmapbilledets bredde. Bitmapbilledet drejes 90 med uret og komprimeres, så det passer til den valgte bredde, før det anvendes. En fejlmeddelelse vises eventuelt, hvis størrelsen på billedfilen er uegnet. Hvis dette sker, reduceres printbredden. First Counter (Første tæller) Dette er den aktuelle indstilling for den enkelte tæller eller for den første tæller, hvis Dobbelt tæller er valgt. Indstillingerne kan ændres i dialogboksen Indstilling af første tæller. Second Counter (Anden tæller) Dette er den aktuelle indstilling for den anden tæller, hvis Dobbelt tæller er valgt. Indstillingerne kan ændres i dialogboksen Indstilling af den anden tæller. Knapperne [Change] [Skift] Klik på disse knapper for at åbne dialogboksen med indstillinger for den relevante tæller. Nederlands Italiano Español Deutsch Français Installation af software 91

98 Dialogboksene med indstillinger for den første og anden tæller Disse dialogbokse åbner, når du klikker på den tilsvarende knap [Change] [Skift] i dialogboksen [Character String Settings for the Addon] [Tegnstrengindstillinger for Tilføj]. Her kan du ændre indstillingerne for tællerne, der skal føjes til de scannede billeder. Start Value (Startværdi) Indtast tællerens startværdi. Increment (Forøgelse) Dette er tællerens forøgelsesværdi. Tælleren øges med den angivne værdi. Increment Trigger (Forøgelsesudløser) Angiver typen af begivenheder, som udløser forøgelsen af tælleren. [New File] [Ny fil] (kun ISIS-driver) Tælleren forøges, når en batch-adskillelse finder sted i overensstemmelse med indstillingerne i Batch-adskillelse under fanebladet [Others] [Øvrigt]. (Se Batch Separation (Batch-adskillelse) (kun ISIS-driver) på s. 84). [Every Page] [Hver side] En forøgelse pr. side. [None] [Ingen] Ingen forøgelser finder sted. Reset Value (Nulstil værdi) Vælger startværdien, når tælleren nulstilles. Reset Trigger (Nulstil udløser) Angiver typen af begivenheder, som nulstiller tælleren. [New File] [Ny fil] (kun ISIS-driver) Tælleren nulstilles, når en batch-adskillelse finder sted i overensstemmelse med indstillingerne i Batch-adskillelse under fanebladet [Others] [Øvrigt]. (Se Batch Separation (Batch-adskillelse) (kun ISIS-driver) på s. 84). [Every Page] [Hver side] Nulstiller tælleren én gang pr. side. [None] [Ingen] Ingen nulstilling finder sted. 92 Afsnit 3

99 2. Praktiske eksempler I dette afsnit kan du se eksempler på DR-6030C ISIS/TWAIN-driverens indstillinger. Se på disse eksempler, når ISIS-/TWAIN-driveren skal indstilles. De forskellige indstillinger er nærmere beskrevet i Dialogboksen ISIS/TWAIN-driverens egenskaber på s. 64. Scanning af begge sider af papiret Scanning af begge sider af papiret Indstil Scanningsside til [Duplex] under fanebladet [Basic] [Grundindstillinger]. (Se Scanning Side (Scanningsside) på s. 69). Sådan undgår du at scanne tomme sider, f.eks. de sidste sider af et dokument Indstil Scanningsside til [Skip blank page] [Spring tom side over] under fanebladet [Basic] [Grundindstillinger]. Der udføres en duplexscanning, hvor sider der registreres som tomme ikke bliver gemt. (Se Scanning Side (Scanningsside) på s. 69). Hvis scanneren udskriver tomme sider, når [Skip blank page] [Spring tom side over] er valgt Øg indstillingen [Content density] [Indholdstæthed] i dialogboksen [Blank Skip Setting] [Spring tom side over]. Hvis [Content density] [Indholdstæthed] er sat for lavt for dokumenter med en lys baggrund, er det ikke sikkert, at de vil blive registreret som tomme sider af scanneren, som derfor scanner dem. (Se Scanning Side (Scanningsside) på s. 69). Nederlands Italiano Español Deutsch Français Dansk Hvis scanneren springer over sider med tekst Sænk indstillingen [Content density] [Indholdstæthed] i dialogboksen [Blank Skip Setting] [Spring tom side over]. Hvis [Content density] [Indholdstæthed] er sat for højt for dokumenter med kun lidt tekst, kan det være, at de bliver registreret som tomme sider af scanneren, som derfor springer dem over. (Se Scanning Side (Scanningsside) på s. 69). Installation af software 93

100 Scanning af dokumenter i andre størrelser end standard Sådan scanner du dokumenter i andre størrelser end standard Hvis du scanner dokumenter i andre størrelser end standard og har valgt en standardstørrelse for Papirformat under fanebladet [Basic] [Grundindstillinger], kan det ske at der er mørke områder omkring de scannede billeder. Hvis du vil scanne dokumenter i andre størrelser end standard, skal du indstille [Page Size] [Papirformat] til [Auto-detection] [Automatisk registrering]. Papirformatet registreres derefter automatisk. (Se Page Size (Papirformat) på s. 68). Hvis du vil scanne lange dokumenter Indstil scanningstilstanden til Lange dokumenter. Indstil derefter [Page Size] [Papirformat] til [Auto-detection] [Automatisk registrering] i dialogboksen Egenskaber. Siderne kan være op til tre meter lange. (Se Tilstanden Lange dokumenter på s. 55 og Page Size (Papirformat) på s. 68) Sådan registreres et brugerdefineret papirformat Nye papirformater kan gemmes som brugerdefinerede papirformater ved at trykke på knappen [Custom] [Brugerdefineret] i dialogboksen Scanningsområde. (Se Brugerindstillinger på s. 66). Justering af scanningsområdet Hvis du kun vil scanne bestemte dele af dokumentet Du kan vælge scanningsområdet i dialogboksen Scanningsområde. Indstillingerne i Scanningsområde ignoreres, når [Page Size] [Papirformat] er indstillet til [Autodetection] [Automatisk registrering]. (Se Dialogboksen [Scan Area] [Scanningsområde] på s. 74). 94 Afsnit 3

101 Med TWAIN-driveren indlæses dokumentet i scanneren. Klik derefter på knappen [Preview] [Prøvescanning] for at scanne en side. Det scannede billede vises i områdevinduet, så du kan justere scanningsområdet i vinduet Prøvescanning. (Se Knappen Preview (Udskrift) (kun TWAIN-driver) på s. 75). Deutsch Dansk Español Italiano Français Med CapturePerfect vises det sidst scannede billede i vinduet Område. Efter at have aktiveret [Scan Single Page] [Scan enkelt side], åbnes dialogboksen Scanningsområde for at se det scannede billede i vinduet Område, hvor du kan indstillle scanningsområdet, mens du ser prøvescanningen. Sådan undgår du at miste kanterne af et billede pga. ændring af dokumentsiden, eller at fjerne sorte rammer omkring billederne Tilpas scanningsområdet med skyderen [Margin] [Margen] i dialogboksen Scanningsområde. Hvis dokumentets kanter er forsvundet fra billedet, flyttes skyderen til højre for at udvide scanningsområdet. Hvis der er sorte rammer omkring de scannede billeder, flyttes skyderen til venstre for at reducere scanningsområdet. Scanning af flere dokumenter Nederlands Sådan scanner du et dokument, som ikke kan indlæses i sin helhed som flere separate batches Indstil [Feeding Option] [Fremføringsindstilling] under fanebladet [Basic] [Grundindstillinger] til enten [Automatic Feeding] [Automatisk fremføring] eller [Panel Feeding] [Panelfremføring]. (Se Feeding Option (Fremføringsindstillinger) på s. 83). Når [Automatic Feeding] [Automatisk fremføring] er valgt under [Feeding Option] [Fremføringsindstilling], registrerer scanneren dokumenterne og starter scanningen efterhånden som de lægges i, så det er muligt at udføre kontinuerlig scanning ved blot at lægge dokumentstakkene i gentagne gange. Installation af software 95

102 Knappen [Setting] [Indstilling] gør det muligt at angive, hvor lang tid der skal gå fra et dokument lægges i til scanningen starter. Dette kan bruges, når det er nødvendigt at justere dokumentstyrene eller rette papirerne til efter at et dokument er blevet lagt i med automatisk fremføring. Når [Panel Feeding] [Panelfremføring] er valgt som [Feeding Option] [Fremføringsindstilling], startes scanningen først når du trykker på startknappen. Når der lægges dokumenter af forskellig størrelse i scanneren, skal dokumentstyrene tilpasses eller siderne sorteres, før scanningen påbegyndes ved at trykke på startknappen. Sådan oprettes der separate filer for hver stak dokumenter under kontinuerlig scanning (kun ISIS-driver). Indstil [Feeding Option] [Fremføringsindstilling] under fanebladet [Basic] [Grundindstillinger] til enten [Automatic Feeding] [Automatisk fremføring] eller [Panel Feeding] [Panelfremføring], og indstil derefter [Batch Separation] [Batchadskillelse] til [Auto]. De forskellige dokumentstakke gemmes med forskellige filnavne. (Se Batch Separation (Batch-adskillelse) (kun ISISdriver) på s. 84). Sådan scanner du en stak dokumenter én side ad gangen Indstil [Feeding Option] [Fremføringsindstilling] til enten [Automatic Feeding] [Automatisk fremføring] eller [Panel Feeding] [Panelfremføring], og scan hver side. Når alle sider er scannet, går scanneren i ventetilstand. Når [Automatic Feeding] [Automatisk fremføring] er valgt under [Feeding Option] [Fremføringsindstilling], registreres dokumenterne af scanneren efterhånden som de lægges i, og scanningen starter automatisk. Når [Panel Feeding] [Panelfremføring] er valgt under [Feeding Option] [Fremføringsindstilling], scannes siderne først, når der trykkes på startknappen. 96 Afsnit 3

103 Sådan standses scanneren i forbindelse med dobbelt fremføring Se efter, at den valgte metode til [Double Feed Detection] [Registrering af dobbelt fremføring] under fanebladet [Others] [Øvrigt] passer til det dokument, der skal scannes. (Se Registrering af dobbelt fremføring på s. 83). Dansk Billedjustering før scanning Sådan forbedres teksten i dokumenter med en baggrund (ved scanning i sort/hvide (binære) farver). Vælg [Advanced Text Enhancement] [Avanceret tekstbehandling] som Tilstand under fanebladet [Basic] [Grundindstillinger]. Baggrunden bag teksten fjernes eller behandles, så teksten gøres mere lsevenlig. (Se Mode (Tilstand) på s. 66). Sådan scannes dokumenter med forskellig lysstyrke på for- og bagside Juster bagsidens lysstyrke og kontrast under fanebladet [Brightness] [Lysstyrke]. I tilstanden Tekstforbedring er det ikke muligt at justere bagsidens lysstyrke. (Se Fanebladet [Brightness] [Lysstyrke] på s. 75). Français Deutsch Español Sådan reduceres moiré-effekten på billeder, der er scannet fra ugeblade m.m. Vælg indstillingen [High Speed Moire Reduction] [Højhastigheds-moiréreduktion] eller [High Quality Moire Reduction] [Højkvalitets-moiréreduktion] under fanebladet [Basic] [Grundindstillinger]. Indstillingen [High Speed Moire Reduction] [Højhastigheds-moiré-reduktion] er ikke tilgængelig, når opløsningen er indstillet til 300 dpi. (Se Moire Reduction (Moiréreduktion) på s. 70). Sådan vendes billederne Vælg en rotationsvinkel (0, 90, 180 eller 270 grader) under fanebladet [Image processing] [Billedbehandling]. (Se [Document Orientation] [Dokumentretning] på s. 80). Italiano Nederlands Installation af software 97

104 De scannede billeder vendes som beskrevet nedenfor, alt efter hvordan de indlæses og hvilken vinkel der er valgt. Dokumenter i arkføderen: med forsiden op Billedrotation (med uret) Dokumenter i flatbedscanneren: med forsiden ned Sådan vendes billeder, så de passer til teksten Vælg [Text Orientation Recognition] [Genkendelse af tekstretning] under fanebladet [Image processing] [Billedbehandling]. Tekstretningen for hver side registreres, og det scannede billede vendes i intervaller af 90 grader. Når [Text Orientation Recognition] [Genkendelse af tekstretning] er valgt, kan billedet ikke vendes. Sådan byttes der rundt på de scannede billeders sorte og hvide farver (kun TWAIN-driver) Vælg [Reverse Image] [Spejlbillede] under fanebladet [Image processing] [Billedbehandling]. Der byttes rundt på billedets sorte og hvide farver. (Se Afkrydsningsfeltet [Reverse Image] [Spejlbillede] (kun TWAIN-driver) på s. 81). Sådan ignoreres en bestemt farve under scanningen Vælg den farve, der skal ignoreres (udelades) i [Color drop-out] [Farveudeladelse] under fanebladet [Image processing] [Billedbehandling]. Den valgte farve fjernes fra de scannede billeder. (Se Color Drop-Out (Farveudeladelse) på s. 81). Sådan forbedres en bestemt farve under scanningen Vælg den farve, der skal forbedres i [Color drop-out] [Farveudeladelse] under fanebladet [Image processing] [Billedbehandling]. Den valgte farve forbedres på de scannede billeder. (Se Color Drop-Out (Farveudeladelse) på s. 81). Sådan udelades eller forbedres en brugerdefineret farve Vælg [Drop-out color Custom] [Udelad brugerdefineret farve] eller [Custom color Enhance] [Forbedr brugerdefineret farve] på listen [Color drop-out] [Farveudeladelse] under fanebladet [Image processing] [Billedbehandling]. 98 Afsnit 3

105 Dialogboksen [Color Settings] [Farveindstillinger] åbnes. Her kan du vælge, hvilket farveområde, der skal udelades eller forbedres. (Se Color Drop-Out (Farveudeladelse) på s. 81). Dansk Deutsch Español Italiano Nederlands Français Sådan forbedres billedernes konturer Juster indstillingen [Edge Emphasis] [Kantfremhævelse] under fanebladet [Image processing] [Billedbehandling]. (Se [Edge Emphasis] [Kantfremhævelse] på s. 79). Sådan undgår du gennemslag af tekst fra bagsiden på tynde sider, og sådan fjerner du baggrunden fra scannede billeder Vælg [Prevent Bleed Through / Remove Background] [Forhindring af gennemslag/fjernelse af baggrundsfarve] under fanebladet [Image processing] [Billedbehandling]. Gennemslag på tyndt papir og baggrunde fjernes fra de scannede billeder. (Se Afkrydsningsfeltet [Prevent Bleed Through / Remove Background] [Forhindring af gennemslag/fjernelse af baggrundsfarve] på s. 81). Sådan fjerner du sorte områder omkring billederne Juster indstillingen [Border Removal] [Kantfjernelse] under fanebladet [Image processing] [Billedbehandling]. De sorte områder omkring billederne fjernes. (Se Afkrydsningsfeltet [Border Removal] [Kantfjernelse] på s. 80). Sådan fjerner du sorte prikker fra de scannede billeder, når du scanner dokumenter med mærker efter hulning Marker afkrydsningsfeltet [Punch Hole Removal] [Hulfjernelse] under fanebladet [Image processing] [Billedbehandling]. De sorte mærker efter hulning fjernes fra de scannede billeder. (Se Afkrydningsfeltet [Punch Hole Removal] [Hulfjernelse] på s. 80). Installation af software 99

106 Prøvescanning Sådan bekræftes billederne før scanning Marker afkrydsningsfeltet [Prescan] [Prøvescanning] under fanebladet [Others] [Øvrigt], og scan billederne. Når scanningen starter, vises der en prøvescanning af den første side i vinduet Prvescanning. Om vinduet Prøvescanning I vinduet Prescan (Prøvescanning) er det muligt at justere lysstyrken og kontrasten for den første side, før scanningen genoptages. Det viste billede kan forstørres (ved at holde musen hen over billedet og venstre- eller højreklikke for hhv. at forstørre eller formindske billedet). Justeringen af lysstyrken og kontrasten vises på billedet i vinduet Prøvescanning. Når du har bekræftet de nye indstillinger, skal du klikke på startknappen for at genoptage scanningen med de nye indstillinger. Klik på stopknappen for at afbryde scanningen. Bevarelse af dine indstillinger Sådan bevarer du dine indstillinger til fremtidig brug Vælg et navn til dine indstillinger i [User Preference] [Brugerindstillinger] under fanebladet [Basic] [Grundindstillinger]. Hvis du senere ønsker at gendanne dine indstillinger, vælges navnet på de registrerede brugerindstillinger, som derefter vises under fanebladene. 100 Afsnit 3

107 Afsnit 4 Tillæg 1. Regelmæssig vedligeholdelse Rengøring af scanneren Rengøring af fremføringsstien Rengøring af sensorglasset, skyggepladerne og valserne Rengøring af skyggeplader Af- og påmontering af valserne Valsernes udskiftningsinterval Nulstilling af tælleren Af- og påmontering af opsamlingsvalsen Af- og påmontering af fremføringsvalsen Af- og påmontering af retard roller-valsen Fejlfinding Afinstallation af software Specifikationer Specifikationer Indstillinger Reservedele Udvendige mål

108 1. Regelmæssig vedligeholdelse Rengør regelmæssigt scanneren som beskrevet nedenfor for at bevare dens ydeevne. FORSIGTIG Ved rengøring såvel indvendigt som udvendigt på scanneren skal strømmen slukkes og stikket tages ud af stikkontakten. Ved rengøring af valserne og skyggepladerne skal strømmen være tændt. For at undgå elektrisk stød skal der udvises stor forsigtighed, når strømmen er tændt. Af- og påmontering af valserne skal ske uden brug af for mange kræfter. Manglende overholdelse kan resultere i beskadigelse af valserne. Brug ikke rengøringsmidler i sprayform til at rengøre scanneren. Manglende overholdelse kan resultere i, at vand trænger ind i præcisionsmekanismerne, f.eks. lyskilden, som derved risikerer at blive beskadiget. Brug aldrig fortyndervæske, alkohol eller andre organiske opløsningsmidler til at rengøre scanneren. Manglende overholdelse kan føre til skader på scanneren eller misfarvninger af overfladen. Denne type opløsningsmidler kan også føre til brand eller elektrisk stød. Rengøring af scanneren Rengør scanneren udvendigt med en fugtig, hårdt opvredet klud og mildt sæbevand eller vand. Tør efter med en tør, blød klud for at fjerne eventuelle rester af fugt. Rengøring af fremføringsstien Støv og papirstumper i fremføringsåbningen eller indvendigt i scanneren kan forårsage streger på de scannede billeder. Fjern regelmæssigt støv og papirstumper fra fremføringsåbningen og scannerens indvendige dele ved hjælp af en blæser. Efter at have afsluttet et stort scanningsjob, slukkes scanneren, som rengøres for eventuelle papirstumper. 102 Afsnit 4

109 Rengøring af sensorglasset, skyggepladerne og valserne Hvis der er mærkelige mærker på de scannede billeder, eller hvis de scannede dokumenter er snavsede, kan det skyldes snavs på sensorglasset eller valserne indvendigt i scanneren. Rengør dem regelmæssigt. 1. Tryk på drejeknapperne i begge sider for at løfte den øverste enhed. Dansk Français Deutsch FORSIGTIG Opsamlingsvalsen sidder midt for på den øverste enhed. Hold ikke fast i fremspringet på den øverste enhed, når den åbnes. Manglende overholdelse kan forårsage fremføringsfejl eller skader på opsamlingsvalsen. Bemærk Sensorglassets og de forskellige valsers placering er beskrevet nedenfor. Sensorglas Pladevalser Opsamlingsvalse Fremføringsvalse Valser Español Italiano Nederlands Retard roller-valse 2. Brug en blæser til at fjerne støv og papirstumper fra scannerens indvendige dele. Tillæg 103

110 3. Aftør sensorglasset med en tør, ren klud. Aftør sensorglasset på begge sider. VIGTIGT Ridser på sensorpladen kan resultere i fremføringsfejl og mærker på de scannede billeder. Hvis sensorglasset er ridset, skal du kontakte din lokale autoriserede Canon-forhandler eller servicerepræsentant. 4. Aftør alle valserne med en fugtig, hårdt opvredet klud og vand. Styreplader VIGTIGT Brug ikke sæbe til at rengøre valserne, da eventuelle sæberester kan forårsage fremføringsfejl. Hvis valserne ikke frit kan dreje rundt, må de under ingen omstændigheder tvinges rundt. Rengør kun de synlige dele. Hvis du tvinger valserne rundt, risikerer du at forårsage fremføringsfejl. Vær forsigtig med ikke at bøje styrepladerne, som hviler på valserne i den øverste enhed. 5. Fjern opsamlingsvalsen, fremføringsvalsen og retard roller-valsen. - Se Afmontering af opsamlingsvalsen på s Se Afmontering af fremføringsvalsen på s Se Afmontering af retard roller-valsen på s Afsnit 4

111 6. Aftør de afmonterede valser med en fugtig, hårdt opvredet klud og vand. Italiano Dansk Deutsch Español Français VIGTIGT Brug ikke sæbe til at rengøre valserne, da eventuelle sæberester kan forårsage fremføringsfejl. 7. Sæt valserne tilbage på plads. - Se Påmontering af opsamlingsvalsen på s Se Påmontering af fremføringsvalsen på s Se Påmontering af retard roller-valsen på s Sørg for at den øverste enhed er helt lukket ved at trykke på den i begge ender med hænderne, til der høres et klik. Nederlands VIGTIGT Brug ikke kræfter til at lukke den øverste enhed. Manglende overholdelse kan resultere i beskadigelse af scanneren. Tillæg 105

112 Rengøring af skyggeplader Skyggepladerne er de hvide standardplader, som er placeret bag ved pladevalserne. En snavset skyggeplade kan resultere i misfarvninger eller mærker på de scannede billeder. 1. Tænd for strømmen. 2. Hold den øverste enhed som vist i diagrammet, og åbn den langsomt, til den stopper. FORSIGTIG Opsamlingsvalsen sidder midt for på den øverste enhed. Hold ikke fast i fremspringet på den øverste enhed, når den åbnes. Manglende overholdelse kan forårsage fremføringsfejl eller skader på opsamlingsvalsen. VIGTIGT Sørg for at den øverste enhed er lukket helt op. Hvis dette ikke er tilfældet, kan skyggepladerne ikke komme ud. 3. Tryk og hold startknappen nede i ca. 2 sekunder. Skyggepladerne kommer ud oven for pladevalserne (den øverste og den nederste). Skyggeplader 4. Aftør skyggepladerne med en fugtig, hårdt opvredet klud og vand. FORSIGTIG Aftør både den øverste og den nederste skyggeplade. 106 Afsnit 4

113 5. Tryk på stopknappen. Skyggepladerne glider tilbage på plads. 6. Luk forsigtigt den øverste enhed. Sørg for at den øverste enhed er helt lukket ved at trykke på den i begge ender med hænderne, til der høres et klik. Nederlands Dansk Deutsch Italiano Español Français VIGTIGT Brug ikke kræfter til at lukke den øverste enhed. Manglende overholdelse kan resultere i beskadigelse af scanneren. Tillæg 107

114 2. Af- og påmontering af valserne Følg den relevante fremgangsmåde til at af- og påmontere opsamlingsvalsen, fremføringsvalserne og retard roller-valsen efter rengøring eller udskiftning. VIGTIGT Fremføringsvalserne er sliddele. Slidte valser kan resultere i hyppigere papirstop og fremføringsfejl. Hvis dette sker, skal du købe et nyt valsesæt og udskifte opsamlingsvalsen, fremføringsvalserne og retard roller-valsen. FORSIGTIG Tænd for strømmen for at af- eller påmontere opsamlingsvalsen. Udvis stor forsigtighed, når der arbejdes med en tændt scanner. Af- og påmontering af valserne skal ske uden brug af for mange kræfter. Manglende overholdelse kan resultere i beskadigelse af valserne. Valsernes udskiftningsinterval Når valserne har været brugt til at fremføre mere end sider, får du besked på at udskifte dem via computeren. Køb et nyt valsesæt, og udskift opsamlingsvalsen, fremføringsvalsen og retard roller-valsen. VIGTIGT I tilfælde af fremføringsfejl efterses valserne for slid. Udskift dem om nødvendigt, før du får besked via computeren. Sørg for at nulstille tælleren, når du har udskiftet valserne. (Se Nulstilling af tælleren på s. 109). Kontakt din lokale autoriserede Canon-forhandler eller servicerepræsentant for at få flere oplysninger om, hvordan du udskifter valsesættet (opsamlingsvalsen, fremføringsvalserne og retard roller-valsen). 108 Afsnit 4

115 Nulstilling af tælleren Når fremføringsvalserne er blevet udskiftet, skal du åbne dialogboksen [Counter setup] [Opsætning af tæller] og nulstille tælleren. 1. Følg nedenstående trin for at åbne dialogboksen [CANON DR-6030C USB Properties] [CANON USB-egenskaber] (eller [CANON DR-6030C SCSI Properties] [CANON SCSI-egenskaber]). 1. Klik på knappen [Start] og derefter på [Control Panel] [Kontrolpanel]. Dansk Français Nederlands Italiano Español Deutsch 2. Vejledningen afhænger af dit operativsystem. Tillæg 109

116 Windows XP Indstil kontrolpanelet til klassisk visning eller vælg [Printers and Other Hardware] [Printere og anden hardware] i arbejdsfeltet. Kontrolpanel (visningen Kategori) Printere og anden hardware Kontrolpanel (klassisk visning) Windows Vista Indstil kontrolpanelet til klassisk visning eller vælg [Hardware and sound] [Hardware og lyd] i arbejdsfeltet. Windows 7 Klik på [View by] [Vis efter] i øverste højre hjørne af kontrolpanelet, og vælg derefter [Large icons] [Store ikoner] eller [Small icons] [Små ikoner] fra listen, eller [Hardware and Sound] [Hardware og lyd] i visningen Kategori. 110 Afsnit 4

117 3. Klik på [View devices and printers] [Vis enheder og printere]. (I Windows XP og Windows Vista klikkes der på [Scanners and Cameras] [Scannere og kameraer]). Nederlands Italiano Deutsch Dansk Español Français 4. Vælg [CANON DR-6030C] (eller [CANON DR-6030C SCSI]), højreklik med musen og vælg [Properties] [Egenskaber]. (I Windows XP og Windows Vista vælges [CANON DR-6030C USB] (eller [CANON DR-6030C SCSI]), hvorefter der klikkes på [Properties] [Egenskaber]). Tillæg 111

118 [CANON DR-6030C USB Properties] [CANON USB-egenskaber] (eller [CANON DR-6030C SCSI Properties] [CANON SCSI-egenskaber]) vises. 2. Klik på fanen [Maintenance] [Vedligeholdelse]. 112 Afsnit 4

119 3. Klik på knappen [Reset] [Nulstil], og sørg for at den anvendte valses tæller er sat til 0. Deutsch Dansk Español Italiano Français Af- og påmontering af opsamlingsvalsen Ved rengøring eller udskiftning af opsamlingsvalsen, fremføringsvalserne eller retard roller-valsen skal du sørge for at følge de relevante instruktioner omhyggeligt. Nederlands FORSIGTIG Tænd for strømmen for at af- eller påmontere opsamlingsvalsen. Udvis stor forsigtighed, når der arbejdes med en tændt scanner. Af- og påmontering af valserne skal ske uden brug af for mange kræfter. Manglende overholdelse kan resultere i beskadigelse af valserne. Tillæg 113

120 Afmontering af opsamlingsvalsen 1. Tænd for strømmen. Bemærk Når strømmen er slukket, fastlåses opsamlingsvalsen, så den ikke kan falde ud, når den øverste enhed åbnes. Når strømmen er slukket Når strømmen er tændt 2. Hold den øverste enhed som vist i diagrammet, og åbn den langsomt, til den stopper. FORSIGTIG Opsamlingsvalsen sidder midt for på den øverste enhed. Hold ikke fast i fremspringet på den øverste enhed, når den åbnes. Manglende overholdelse kan forårsage fremføringsfejl eller skader på opsamlingsvalsen. 3. Skub opsamlingsvalsen opefter for at åbne krogen, og tag derefter opsamlingsvalsen ud. 114 Afsnit 4

121 Påmontering af opsamlingsvalsen 1. Hold fast i begge ender af den nye opsamlingsvalse (eller den der blev afmonteret), og sæt den fast på krogene. Dansk Deutsch Español Italiano Nederlands Français VIGTIGT Sørg for at opsamlingsvalsen vender rigtigt. Hvis valsen monteres omvendt, risikerer du at beskadige scanneren. 2. Placer opsamlingsvalsen på krogene, og tryk den ned på plads. 3. Sørg for at opsamlingsvalsen er sat rigtigt i. Tillæg 115

122 4. Luk forsigtigt den øverste enhed. Sørg for at den øverste enhed er helt lukket ved at trykke på den i begge ender med hænderne, til der høres et klik. VIGTIGT Brug ikke kræfter til at lukke den øverste enhed. Manglende overholdelse kan resultere i beskadigelse af scanneren. Af- og påmontering af fremføringsvalsen Følg nedenstående trin for at af- og påmontere fremføringsvalsen ifm. rengøring eller udskiftning. FORSIGTIG Af- og påmontering af valserne skal ske uden brug af for mange kræfter. Manglende overholdelse kan resultere i beskadigelse af valserne. Afmontering af fremføringsvalsen 1. Hold den øverste enhed som vist i diagrammet, og åbn den langsomt, til den stopper. FORSIGTIG Opsamlingsvalsen sidder midt for på den øverste enhed. Hold ikke fast i fremspringet på den øverste enhed, når den løftes. Manglende overholdelse kan forårsage fremføringsfejl eller skader på opsamlingsvalsen. 116 Afsnit 4

123 2. Aftag valsedækslet. Dansk 3. Skub låsehåndtaget ned og frem ( ), og skub det derefter til højre ( ). Nederlands Français Español Italiano Deutsch 4. Skub fremføringsvalsen til højre for at afmontere den. Tillæg 117

124 Påmontering af fremføringsvalsen 1. Anbring fremføringsvalsen, så noten på valsen vender ind mod scannerens aksel. 2. Skub låsehåndtaget til venstre, og pres det ind i hullet på fremføringsvalsen. 3. Løft låsehåndtaget, og fastlås fremføringsvalsen. 4. Sæt valsedækslet på plads. 118 Afsnit 4

125 5. Luk forsigtigt den øverste enhed. Sørg for at den øverste enhed er helt lukket ved at trykke på den i begge ender med hænderne, til der høres et klik. Nederlands Dansk Deutsch Español Français VIGTIGT Brug ikke kræfter til at lukke den øverste enhed. Manglende overholdelse kan resultere i beskadigelse af scanneren. Af- og påmontering af retard roller-valsen Følg nedenstående trin for at af- og påmontere retard roller-valsen ifm. rengøring eller udskiftning. FORSIGTIG Af- og påmontering af valserne skal ske uden brug af for mange kræfter. Manglende overholdelse kan resultere i beskadigelse af valserne. Afmontering af retard roller-valsen 1. Hold den øverste enhed som vist i diagrammet, og åbn den langsomt, til den stopper. Italiano FORSIGTIG Opsamlingsvalsen sidder midt for på den øverste enhed. Hold ikke fast i fremspringet på den øverste enhed, når den åbnes. Manglende overholdelse kan forårsage fremføringsfejl eller beskadigelser på opsamlingsvalsen. Tillæg 119

126 2. Aftag valsedækslet. 3. Skub låsehåndtaget op (➀), og skub det derefter til højre (➁). 4. Skub retard roller-valsen til højre for at afmontere den. 120 Afsnit 4

127 Påmontering af retard roller-valsen 1. Anbring retard roller-valsen, så noten på valsen vender ind mod scannerens aksel. Nederlands Español Français Dansk Deutsch Italiano 2. Skub låsehåndtaget til venstre, og pres det ind i hullet på retard roller-valsen. 3. Skub låsehåndtaget i retning af scannerens bagside, så retard roller-valsen fastlåses. Tillæg 121

128 4. Monter valsedækslet i rækkefølgen ➀ ➁. 5. Luk forsigtigt den øverste enhed. Sørg for at den øverste enhed er helt lukket ved at trykke på den i begge ender med hænderne, til der høres et klik. VIGTIGT Brug ikke kræfter til at lukke den øverste enhed. Manglende overholdelse kan resultere i beskadigelse af scanneren. 122 Afsnit 4

129 3. Fejlfinding I dette afsnit beskrives de problemer, der kan opstå under brug af scanneren, samt hvordan de løses. Scanneren vil ikke tænde...s. 123 Scanneren genkendes ikke (Tilslutning via USB)...S. 123 Scanneren genkendes ikke af computeren (Tilslutning via SCSI)...S. 124 Scanningen udføres ikke...s. 126 Langsom scanningshastighed (Tilslutning via USB)...S. 126 Dokumenterne fremføres ikke korrekt...s. 127 En gemt billedfil kan ikke åbnes...s. 128 Scanningsresultaterne er ikke som forventet...s. 128 Hvis problemet fortsætter, efter at have læst dette afsnit, skal du kontakte din lokale autoriserede Canon-forhandler eller servicerepræsentant. Scanneren vil ikke tænde Hvis scanneren ikke vil tænde, kontrolleres følgende: Er netledningen sat rigtigt i? Er stikket sat rigtigt i stikkontakten? Nærmere oplysninger om tilslutning af netledningen findes i afsnittet Trin 4. Tilslutning af scanneren til computeren i Nem startvejledning. Scanneren genkendes ikke (Tilslutning via USB) Hvis scanneren ikke genkendes af computeren, kan det skyldes følgende. Tjek de forskellige årsager. Problem Løsning Scanneren er ikke rigtigt tilsluttet. Sørg for at scanneren og computeren er forbundet korrekt med et USB-kabel. (Se Pkt. 4, Tilslutning af scanneren til computeren i Nem startvejledning). Nederlands Italiano Español Deutsch Français Dansk Problem Løsning Scanneren er slukket. Sørg for at scanneren er tændt. Hvis scanneren er slukket, tændes den. (Se Pkt. 4, Tilslutning af scanneren til computeren i Nem startvejledning). Tillæg 123

130 Problem Løsning Problem Løsning Problem Løsning Scanneren understøtter ikke det anvendte USB-interface. Dette produkt understøtter ikke alle USB-enheder. Kontakt din lokale autoriserede Canon-forhandler eller servicerepræsentant for at få yderligere oplysninger. (Se s. 15). Det anvendte USB-kabel understøttes ikke af scanneren. Brug det medfølgende USB-kabel. Den anvendte USB-hub understøttes ikke af scanneren. Fjern USB-hub'en. Scanneren genkendes ikke af computeren (Tilslutning via SCSI) Hvis scanneren ikke genkendes af computeren, kan det skyldes følgende. Tjek de forskellige årsager. Problem Scanneren er ikke rigtigt tilsluttet. Løsning Sørg for at scanneren og computeren er rigtigt tilsluttet. (Se Pkt. 4, Tilslutning af scanneren til computeren i Nem startvejledning). Problem Løsning SCSI-kortet er ikke installeret korrekt i computeren. Se vejledningerne til SCSI-kortet og computeren, og installer SCSI-kortet i computeren korrekt. Ellers kontrolleres følgende, afhængig af dit operativsystem. Windows XP Klik på [Start] [Control Panel] [Kontrolpanel] [System] [Hardware] [Device Manager] [Enhedshåndtering], og sørg for at symbolerne x og! ikke vises ud for SCSI Controller. Hvis et af disse symboler vises, skal du se vejledningen til dit SCSIkort og konfigurere det i henhold til instruktionerne. Windows Vista Klik på [Start] [Control Panel] [Kontrolpanel] [System and Maintenance] [System og vedligeholdelse] [System] [Device Manager] [Enhedshåndtering], og sørg for at symbolerne x og! ikke vises ud for SCSI Controller. Hvis et af disse symboler vises, skal du se vejledningen til dit SCSI-kort og konfigurere det i henhold til instruktionerne. 124 Afsnit 4

131 Problem Løsning Problem Løsning Windows 7 Klik på [Start] [Control Panel] [Kontrolpanel] [Hardware and Sound] [Hardware og lyd] [Device Manager] [Enhedshåndtering], og sørg for at symbolerne x og! ikke vises ud for SCSI Controller. Hvis et af disse symboler vises, skal du se vejledningen til dit SCSI-kort og konfigurere det i henhold til instruktionerne. Scannerens SCSI-id er identisk med en anden enheds SCSI-id. Kontroller alle de tilsluttede SCSI-enheders SCSI-id'er, og vælg et unikt SCSI-id til scanneren. (Se Pkt. 4, Tilslutning af scanneren til computeren i Nem startvejledning). Konfigurationskontakten er ikke rigtigt indstillet. Sluk for computeren og scanneren. Tænd derefter for scanneren og bagefter for computeren. (Se Pkt. 4, Tilslutning af scanneren til computeren i Nem startvejledning). Dansk Français Deutsch Problem Der er et problem med en anden SCSI-enhed i daisychainopkoblingen. Løsning Brug ikke daisychain-opkoblingens konfiguration. (Se Pkt. 4, Tilslutning af scanneren til computeren i Nem startvejledning). Problem Løsning Problem Løsning Computeren blev tændt før scanneren. Sluk for computeren og scanneren. Tænd derefter for scanneren og bagefter for computeren. (Se Pkt. 4, Tilslutning af scanneren til computeren i Nem startvejledning). Scanneren er ikke tændt. Se Scanneren vil ikke tænde på s. 123, og kontroller, at scanneren er tændt. Hvis scanneren ikke er tændt, slukkes computeren. Tænd først for scanneren og derefter for computeren. (Se Pkt. 4, Tilslutning af scanneren til computeren i Nem startvejledning). Problem Det anvendte SCSI-kort understøttes ikke af scanneren. Løsning Brug et anbefalet SCSI-kort. (Se s. 15). Español Italiano Nederlands Tillæg 125

132 Scanningen udføres ikke Kontroller følgende, hvis scanneren ikke scanner et billede, selv om scanningsproceduren gennemføres: Er programmet korrekt installeret? Er programmet korrekt konfigureret? Er der et problem i computersystemet? VIGTIGT Hvis dokumentet ikke scannes på normal vis, selv om scanneren er installeret korrekt, kan det skyldes, at scannerdriveren eller programmet ikke fungerer efter hensigten. Geninstaller scannerdriveren eller programmet. Hvis en systemfejl resulterer i at scanneren helt holder op med at fungere, skal scanneren slukkes for derefter igen at blive tændt efter mindst 10 sekunder. Hvis problemet fortsætter, genstartes computeren. Når scanningen genoptages, kontrolleres det, at det sidste dokument blev scannet rigtigt. Langsom scanningshastighed (Tilslutning via USB) Følgende problemer kan reducere scanningshastigheden. Problem Løsning Problem Løsning Problem Løsning Andre programmer kører i baggrunden på computeren. Luk alle programmer, der kører i baggrunden. Sikkerhedsprogrammer som antivirusprogrammer trækker på computerens hukommelse. Luk alle sikkerhedsprogrammer. Der kan ikke oprettes midlertidige filer i mappen Midlertidige internetfiler, da der ikke er tilstrækkelig ledig plads på harddisken. Slet uønskede filer fra harddisken for at skabe mere ledig plads. Problem Den anvendte USB-port understøtter ikke Hi-Speed USB 2.0. Løsning Scanningshastighederne reduceres, hvis computerens standard- USB-interface ikke er kompatibelt med USB Hi-Speed 2.0. Brug en computer, der som standard har en Hi-Speed USB 2.0- kompatibel USB-port. (Se Installationskrav på s. 15). Problem USB-kablet understøtter ikke Hi-Speed USB 2.0. Løsning Brug det medfølgende USB-kabel. Problem Den anvendte USB-hub understøtter ikke Hi-Speed USB 2.0. Løsning Fjern USB-hub'en. 126 Afsnit 4

133 Dokumenterne fremføres ikke korrekt Hvis dokumenterne ikke fremføres korrekt, kan det skyldes følgende. Tjek de forskellige årsager. Problem Løsning Problem Løsning Problem Løsning Siderne klæber sammen og kan ikke skilles ad af scanneren pga. statisk elektricitet el. lign. Luft papiret grundigt, før det lægges i scanneren. (Se Ilægning af dokumenter på s. 27). Den scannede dokumentstørrelse, -tykkelse eller -vægt understøttes ikke af scanneren. Kontroller dokumentets størrelse, tykkelse og vægt. Nærmere oplysninger om forholdsregler vedrørende dokumenterne findes i Dokumenter på s. 20. Scannerens valser er snavsede eller slidte. Se s. 103, og rengør valserne. Hvis valserne er slidte, skal de udskiftes. Kontakt din lokale autoriserede Canon-forhandler eller servicerepræsentant, hvis du vil købe et nyt valsesæt. VIGTIGT Scannerens retard roller-valse og valseenhed er sliddele. Du skal udskifte opsamlingsvalsen, fremføringsvalserne og retard roller-valsen, når deres ydeevne ikke forbedres ved rengøring. Kontakt din lokale autoriserede Canonforhandler, og køb et nyt valsesæt. Udskift derefter retard roller-valsen og valseenheden. Opsamlingsvalse Fremføringsvalse Nederlands Italiano Español Deutsch Français Dansk Retard roller-valse Tillæg 127

134 En gemt billedfil kan ikke åbnes Hvis billedfiler, der er blevet gemt af CapturePerfect 3.0, ikke kan åbnes af andre programmer, kan det skyldes følgende. Symptomer En flersidet TIFF-fil gemt i CapturePerfect 3.0 kan ikke åbnes af andre programmer. Problem Løsning Programmet, der bruges til at åbne TIFF-filen, understøtter ikke flersidede TIFF-filer. Åbn filen med et program, som understøtter flersidede TIFF-filer. Symptomer En TIFF-fil gemt i CapturePerfect 3.0 kan ikke åbnes af andre programmer. Problem Løsning Hvis TIFF-filen, som blev gemt i CapturePerfect 3.0, er blevet komprimeret, understøttes komprimeringstypen, som blev brugt til at gemme filen i CapturePerfect 3.0, ikke af programmet, som bruges til at åbne TIFF-filen. Indstil komprimeringstypen for billedfilen til [None] [Ingen], og gem igen filen i CapturePerfect 3.0. Scanningsresultaterne er ikke som forventet Hvis der er et problem med scanningsresultatet (f.eks. hvis det scannede billede er utydeligt eller der er snavs eller striber på det), kan det skyldes forkert indstilling af ISIS-/TWAIN-driveren eller et problem med scanningsenheden indvendigt i scanneren. Scanningsresultaterne kan også være skæve, hvis ISIS-/TWAIN-driveren ikke er installeret korrekt, eller hvis det anvendte program ikke understøtter ISIS-/TWAIN-driverens funktioner. Symptomer Det scannede billede er for mørkt (eller lyst). Problem Løsning Indstillingen [Brightness] [Lysstyrke] er ikke sat til den rigtige værdi. Hvis billedet er mørkt, øges værdien under fanebladet [Brightness] [Lysstyrke], og hvis billedet er lyst, sænkes værdien under fanebladet [Brightness] [Lysstyrke]. (Se Brightness (Lysstyrke) på s. 73). Symptomer Tekst og billeder på bagsiden af dokumentet vises på det scannede billede. Problem Løsning Indstillingen under fanebladet [Brightness] [Lysstyrke] er for lav, eller papiret for for tyndt. Øg værdien under fanebladet [Brightness] [Lysstyrke]. Hvis papiret er for tyndt, laves en kopi af dokumentet, som derefter scannes. (Se Brightness (Lysstyrke) på s. 73). 128 Afsnit 4

135 Symptomer Dobbeltsidet scanning er ikke mulig. Problem Løsning Symptomer Problem Løsning Scanningsside er sat til [Simplex]. Sæt Scanningsside til [Duplex]. En sort margen vises rundt om det scannede dokument. Det scannede dokument er mindre end det angivne papirformat. Eller det indlæste dokument er gledet ud af sin position. Sæt [Page size] [Papirformat] til [Auto-detection] [Automatisk registrering]. Eller sæt [Border Removal] [Kantfjernelse] på On (Til). (Se Page Size (Papirformat) på s. 68 og Afkrydsningsfeltet [Border Removal] [Kantfjernelse] på s. 80). Symptomer Det scannede billede er skævt. Problem Løsning Dokumentet er lagt skævt i. (skævt) Brug dokumentstyrets adapter til at forhindre skæv papirfremføring, og sæt [Deskew] [Ret op] på On (Til). (Se Afkrydsningsfeltet [Deskew] [Ret op] på s. 70). Symptomer Der er streger eller snavs på det scannede billede. Problem Løsning Der er snavs på scannerglasset eller de indvendige valser. Rens scannerglasset og valserne. (Se Regelmæssig vedligeholdelse på s. 102). Hvis der stadig er streger på det scannede billede efter at scannerglasset og valserne er blevet gjort rene, kan det skyldes ridser på scannerglasset indvendigt i scanneren. Kontakt din lokale autoriserede Canon-forhandler eller servicerepræsentant. Symptomer Det scannede billede er unormalt for bestemte dokumenter. Problem Funktioner som [Auto-detection] [Automatisk registrering], [Deskew] [Ret op] eller [Border Removal] [Kantfjernelse] blev brugt, mens der blev scannet dokumenter med tekst eller billeder helt ud til kanten. (Scanneren kan ikke præcist registrere dokumentets kanter). Løsning Deaktiver funktioner som [Auto-detection] [Automatisk registrering], [Deskew] [Ret op] eller [Border Removal] [Kantfjernelse], når der scannes dokumenter med tekst eller billeder helt ud til kanten. Nederlands Italiano Español Deutsch Français Dansk Tillæg 129

136 Symptomer Det scannede billede er unormalt i bestemte programmer. Problem Der blev anvendt en funktion, som ikke understøttes af programmet. Løsning Nogle programmer understøtter ikke funktioner som automatisk registrering af papirformat. Scanning af dokumenter med et sådant program vil resultere i et unormalt scannet billede. Slå eventuelt indstillingen Automatisk registrering af papirformat fra, når du scanner billedet. Symptomer Sort/hvide dokumenter gemmes i farver. Farvedokumenter gemmes i sort/hvide farver. Problem Løsning Automatisk farveregistrering er ikke korrekt indstillet. Juster [Color Sensitivity] [Farvefølsomhed] og [Color Pixel Ratio] [Farvepixel-ratio] i dialogboksen [Auto Color Detection Settings] [Indstilling af automatisk farveregistrering]. Sænk værdien for at få scanneren til at genkende dokumentet som sort/hvid, og øg værdien for at få scanneren til at genkende det som farve. 130 Afsnit 4

137 4. Afinstallation af software Hvis ISIS-/TWAIN-driveren og CapturePerfect 3.0 ikke fungerer korrekt, afinstalleres de efter følgende fremgangsmåde. Geninstaller derefter softwaren fra DR-6030C-opsætningsdisken. (Se Trin 3. Installation af softwaren i Nem startvejledning). VIGTIGT Sørg for at logge på med administratorrettigheder, når du bruger Windows XP eller Windows Vista. 1. Klik på knappen [Start] og derefter på [Control Panel] [Kontrolpanel]. Dansk Français Italiano Deutsch Español Vinduet [Control Panel] [Kontrolpanel] kommer frem på skærmen. Nederlands 2. Klik på [Uninstall a program] [Afinstaller program]. Bemærk Hvis du bruger Windows XP, skal du dobbeltklikke på [Add or Remove Programs] [Tilføj eller fjern programmer]. I Windows Vista skal du klikke på [Uninstall a program] [Afinstaller et program]. Tillæg 131

138 Vinduet [Uninstall or change a program] [Afinstaller eller skift et program] kommer frem på skærmen. Bemærk I Windows XP vises dialogboksen [Add or Remove Programs] [Tilføj eller fjern programmer]. 3. Fra listen i dialogboksen vælges det program, du vil slette ([Canon DR-6030C Driver] eller [CapturePerfect 3.0]), hvorefter der klikkes på [Uninstall] [Afinstaller] (I Windows XP på [Remove] [Fjern]). 132 Afsnit 4

139 4. Du bliver bedt om at bekræfte sletningen af filen. Klik på knappen [Yes] [Ja]. Dansk Afinstallation starter. Nederlands Français Español Italiano Deutsch 5. Når afinstallationen er fuldført, skal du klikke på knappen [Finish] [Afslut] for at lukke afinstallationsprogrammet. Tillæg 133

Brugsanvisning QL-700. Labelprinter

Brugsanvisning QL-700. Labelprinter Brugsanvisning Labelprinter QL-700 Sørg for at læse og forstå denne vejledning, inden du bruger maskinen. Vi anbefaler, at du gemmer denne vejledning, så du har den til fremtidig reference. www.brother.com

Læs mere

Windows Vista /Windows 7 Installationsvejledning

Windows Vista /Windows 7 Installationsvejledning Laserprinterserier Windows Vista / 7 Installationsvejledning Inden printeren tages i brug, skal hardwaret opsættes og driveren installeres. Læs venligst Hurtig installationsvejledning og denne Windows

Læs mere

Internationalt ENERGY STAR Office Equipment Modelnavne Program Varemærker Gælder kun i EU (og EØS). Copyright

Internationalt ENERGY STAR Office Equipment Modelnavne Program Varemærker Gælder kun i EU (og EØS). Copyright Læs denne vejledning, inden du tager scanneren i brug. Når du har læst vejledningen, skal du opbevare den et sikkert sted til senere brug. Brugervejledning Internationalt ENERGY STAR Office Equipment Program

Læs mere

maskinen ud, og kontroller delene

maskinen ud, og kontroller delene Hurtig installationsvejledning Start her DSmobile 620 Tak, fordi du valgte Brother. Din støtte er vigtig for os, og vi er glade for, at du har købt et af vores produkter. Inden du bruger din maskine, skal

Læs mere

Indhold. Kapitel 6 Scanning med CaptureOnTouch...31

Indhold. Kapitel 6 Scanning med CaptureOnTouch...31 Brugervejledning Læs denne vejledning, inden du tager scanneren i brug. Når du har læst vejledningen, skal du gemme den et sikkert sted til senere brug. Indhold Indhold...2 Kapitel 1 Introduktion...4 Om

Læs mere

SUR LE BROUILLAGE RADIOÉLECTRIQUE

SUR LE BROUILLAGE RADIOÉLECTRIQUE Brugervejledning Læs denne vejledning, inden du tager scanneren i brug. Når du har læst vejledningen, skal du gemme den et sikkert sted til senere brug. FCC-REGULATIVER (For 120 V-model) Dokumentscanner,

Læs mere

SingStar -mikrofonpakke Betjeningsvejledning. SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe

SingStar -mikrofonpakke Betjeningsvejledning. SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe SingStar -mikrofonpakke Betjeningsvejledning SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe Tak for dit valg af SingStar -mikrofonpakken. Læs denne manual grundigt, før dette produkt tages i

Læs mere

ELEKTRISK TERRASSEVARMER

ELEKTRISK TERRASSEVARMER ELEKTRISK TERRASSEVARMER HN 12362 Brugervejledning Læs brugervejledningen omhyggeligt, før terrassevarmeren tages i brug, og gem den til senere brug. Pak terrassevarmeren ud og kontroller, at alle dele

Læs mere

Din brugermanual CANON LBP-810 http://da.yourpdfguides.com/dref/536491

Din brugermanual CANON LBP-810 http://da.yourpdfguides.com/dref/536491 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

Für EMVG Dieses Produkt ist zum Gebrauch im Wohnbereich, Geschäfts-und Gewerbebereich sowie in Kleinbetrieben vorgesehen.

Für EMVG Dieses Produkt ist zum Gebrauch im Wohnbereich, Geschäfts-und Gewerbebereich sowie in Kleinbetrieben vorgesehen. Brugervejledning Læs denne vejledning, inden du tager scanneren ibrug. Når du har læst vejledningen, skal du gemme den et sikkert sted til senere brug. FCC-REGULATIVER (For 120 V-model) Dokumentscanner,

Læs mere

Windows Vista /Windows 7 Installationsvejledning

Windows Vista /Windows 7 Installationsvejledning Windows Vista / 7 Installationsvejledning Før du kan bruge maskinen, skal du sætte hardwaren op og installere driveren. Læs Hurtiginstallationsvejledningen og denne Windows Vista / 7 Installationsvejledning

Læs mere

BH280/BH380 Aflang skærm Brugervejledning

BH280/BH380 Aflang skærm Brugervejledning BH280/BH380 Aflang skærm Brugervejledning Ansvarsfraskrivelse BenQ Corporationen giver ingen erklæringer eller garantier, hverken udtrykkelige eller antydelige, med hensyn til indholdet af dette dokument.

Læs mere

SUR LE BROUILLAGE RADIOÉLECTRIQUE

SUR LE BROUILLAGE RADIOÉLECTRIQUE Brugervejledning Læs denne vejledning, inden du tager scanneren i brug. Når du har læst vejledningen, skal du gemme den et sikkert sted til senere brug. FCC-REGULATIVER (For 120 V-model) Dokumentscanner,

Læs mere

Data Safe I (Serial ATA) Ekstern USB 2.0-harddisk. Brugervejledning

Data Safe I (Serial ATA) Ekstern USB 2.0-harddisk. Brugervejledning Data Safe I (Serial ATA) Ekstern USB 2.0-harddisk Brugervejledning Version 1.1 Indholdsfortegnelse 1 Kom godt i gang 1.1 Forholdsregler vedr. sikkerhed 1.2 Systemkrav 1.3 Pakkens indhold 2 Vejledning til

Læs mere

TTS er stolte af at være en del af

TTS er stolte af at være en del af Garanti & Support Dette produkt leveres med en etårs garanti, der dækker problemer, som findes ved normal anvendelse. Misbrug af Easi-Scope eller at åbne enheden vil ugyldiggøre denne garanti. Alle reparationer

Læs mere

Vejledning til firmwareopdatering

Vejledning til firmwareopdatering Modelnummer Vejledning til firmwareopdatering Denne manual forklarer, hvordan man opdaterer maskinens controller-firmware og PDL-firmware. Du kan downloade disse opdateringer fra vores hjemmeside. Om firmware-pakken

Læs mere

Tilslutning af kabler

Tilslutning af kabler svejledning LCD-farveskærm SIKKERHEDSSYMBOLER Denne vejledning anvender sikkerhedssymbolerne herunder. De angiver vigtige informationer. Læs dem omhyggeligt. ADVARSEL Manglende efterlevelse af informationerne

Læs mere

HARD DISK CASING 2.5 STORAGE IDE/PATA TO USB 2.0

HARD DISK CASING 2.5 STORAGE IDE/PATA TO USB 2.0 STORAGE SUPPORT HARD DISK CASING 2.5 STORAGE IDE/PATA TO USB 2.0 manual SI-707143 STORAGE SUPPORT HARD DISK CASING 2.5 STORAGE IDE/PATA TO USB 2.0 Ta k f o r d i d u h a r v a l g t a t k ø b e e t I C

Læs mere

Start her. Justering af printerkassetterne uden brug af computer

Start her. Justering af printerkassetterne uden brug af computer Start her Justering af printerkassetterne uden brug af computer Sørg for at benytte fremgangsmåden på Setup-arket for at udføre hardwareinstallationen. Fortsæt med følgende trin for at optimere udskriftens

Læs mere

Windows Vista /Windows 7 Installationsvejledning

Windows Vista /Windows 7 Installationsvejledning MFC-8220 Windows Vista / 7 Installationsvejledning Før du kan bruge maskinen, skal du sætte hardwaren op og installere driveren. Læs Hurtiginstallationsvejledningen og denne Windows Vista / 7 Installationsvejledning

Læs mere

Indhold. Kapitel 6 Scanning med CaptureOnTouch Lite...33

Indhold. Kapitel 6 Scanning med CaptureOnTouch Lite...33 Brugervejledning Læs denne vejledning, inden du tager scanneren i brug. Når du har læst vejledningen, skal du gemme den et sikkert sted til senere brug. Indhold Indhold...1 Kapitel 1 Introduktion...3 Om

Læs mere

Mini DVB-T USB stik S6

Mini DVB-T USB stik S6 Technaxx Mini DVB-T USB stik S6 Brugermanual Find venligst Overensstemmelseserklæring for denne enhed under følgende internetadresse-link: www.technaxx.de/konformitätserklärung/mini_dvbt_stick_s6 Denne

Læs mere

Tårnventilator med FND-display MODELNR.: LF-45R 45

Tårnventilator med FND-display MODELNR.: LF-45R 45 Tårnventilator med FND-display MODELNR.: LF-45R 45 1 SIKKERHEDSBEMÆRKNINGER Tillykke med købet af denne ventilator. Produktet har gennemgået omfattende kvalitetssikring, og der er sørget for, at du modtager

Læs mere

CCS COMBO 2 ADAPTER. Instruktionsbog

CCS COMBO 2 ADAPTER. Instruktionsbog CCS COMBO 2 ADAPTER Instruktionsbog ADVARSEL GEM DISSE VIGTIGE SIKKERHEDSOPLYSNINGER. Dette dokument indeholder vigtige instruktioner og advarsler, som skal følges ved brug af CCS Combo 2-adapteren. Advarsel:

Læs mere

Model ZB06-25A LÆS BRUGERVEJLEDNINGEN GRUNDIGT IGENNEM, FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG. MÅ KUN ANVENDES SOM ANVIST.

Model ZB06-25A LÆS BRUGERVEJLEDNINGEN GRUNDIGT IGENNEM, FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG. MÅ KUN ANVENDES SOM ANVIST. Model ZB06-25A V I G T I G E S I K K E R H E D S I N F O R M A T I O N E R LÆS EN GRUNDIGT IGENNEM, FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG. MÅ KUN ANVENDES SOM ANVIST. INDHOLDSFORTEGNELSE VIGTIGE SIKKERHEDSREGLER...

Læs mere

TERRASSEVARMER HN Brugervejledning

TERRASSEVARMER HN Brugervejledning TERRASSEVARMER HN 12356 Brugervejledning Læs denne brugervejledning omhyggeligt, før terrassevarmeren tages i brug. Gem brugervejledningen, så du senere kan slå op i den. Pak terrassevarmeren ud og kontroller,

Læs mere

VEJLEDNINGSMANUAL. Terrassevarmer (Kun til udendørsbrug)

VEJLEDNINGSMANUAL. Terrassevarmer (Kun til udendørsbrug) VEJLEDNINGSMANUAL Terrassevarmer (Kun til udendørsbrug) 80012324 Tak fordi du købte din nye terrassevarmer. Denne vejledning vil hjælpe dig til, at bruge den korrekt og sikkert. Vi anbefaler at du bruger

Læs mere

KORT VEJLEDNING TIL NOKIA MODEM OPTIONS

KORT VEJLEDNING TIL NOKIA MODEM OPTIONS KORT VEJLEDNING TIL NOKIA MODEM OPTIONS Copyright 2003 Nokia. Alle rettigheder forbeholdes 9356502 Issue 1 Indhold 1. INTRODUKTION...1 2. INSTALLATION AF NOKIA MODEM OPTIONS...1 3. TILSLUTNING AF NOKIA

Læs mere

Memory Stick Duo ExpressCard Adaptor

Memory Stick Duo ExpressCard Adaptor 3-218-419-11 (1) Memory Stick Duo ExpressCard Adaptor Brugsanvisning MSAC-EX1 Danish Inden du tager enheden i brug, skal du læse denne brugsanvisning grundigt og gemme den til fremtidig brug. ADVARSEL

Læs mere

LBP-800 Laserprinter. Kom godt i gang VIGTIGT: Læs denne vejledning først, og gem den til senere brug.

LBP-800 Laserprinter. Kom godt i gang VIGTIGT: Læs denne vejledning først, og gem den til senere brug. LBP-800 Laserprinter Kom godt i gang VIGTIGT: Læs denne vejledning først, og gem den til senere brug. Copyright Copyright 1999 Canon Inc. Alle rettigheder forbeholdes Alle oplysninger i denne vejledning

Læs mere

OS Update. Program. Brugsvejledning. (ClassPad OS version 3.03) http://edu.casio.com. http://edu.casio.com/products/classpad/ http://edu.casio.

OS Update. Program. Brugsvejledning. (ClassPad OS version 3.03) http://edu.casio.com. http://edu.casio.com/products/classpad/ http://edu.casio. Til ClassPad 330 De OS Update (ClassPad OS version 3.03) Program Brugsvejledning CASIO uddannelses-webside URL http://edu.casio.com ClassPad webside URL http://edu.casio.com/products/classpad/ ClassPad

Læs mere

Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation)

Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation) Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation) Hvis du ikke kan opgradere computeren, som kører Windows Vista, til Windows 7, så skal du foretage en brugerdefineret installation.

Læs mere

Boot Camp Installerings- og indstillingsvejledning

Boot Camp Installerings- og indstillingsvejledning Boot Camp Installerings- og indstillingsvejledning Indholdsfortegnelse 3 Introduktion 4 Oversigt over installering 4 Trin 1: Søg efter opdateringer 4 Trin 2: Klargør Mac til Windows 4 Trin 3: Installer

Læs mere

Udgave 1.0 Februar 2013. Xerox Color J75 Press Hurtig startvejledning

Udgave 1.0 Februar 2013. Xerox Color J75 Press Hurtig startvejledning Udgave 1.0 Februar 2013 2012 Xerox Corporation. Alle rettigheder forbeholdt. Xerox og Xerox og figurmærket er varemærker tilhørende Xerox Corporation i USA og/eller andre lande. BR4008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Trådløs Nokia-musikmodtager MD-310

Trådløs Nokia-musikmodtager MD-310 Trådløs Nokia-musikmodtager MD-310 1.0. udgave 2 Om musikmodtageren Med den trådløse Nokia-musikmodtager MD-310 kan du høre din yndlingsmusik i høj lydkvalitet uden at skulle skifte cd eller trække lange

Læs mere

Relay. Kuverteringsmaskine. Hurtig installationsvejledning. Levering og forsendelse. Kuverteringsmaskine

Relay. Kuverteringsmaskine. Hurtig installationsvejledning. Levering og forsendelse. Kuverteringsmaskine Levering og forsendelse Kuverteringsmaskine Relay 1000 Kuverteringsmaskine Hurtig installationsvejledning Dansk udgave SV63177-DA Rev. B 1. februar 2016 Overholdelse af FCC Dette udstyr er testet og fundet

Læs mere

SOUNDSTICKS WIRELESS. Opsætningsguide

SOUNDSTICKS WIRELESS. Opsætningsguide SOUNDSTICKS WIRELESS Opsætningsguide 2 SOUNDSTICKS WIRELESS 1. Læs disse instruktioner. 2. Gem disse instruktioner. 3. Ret dig efter alle advarsler. 4. Følg alle instruktioner. 5. Anvend ikke dette apparat

Læs mere

TDS 75. DA Betjeningsvejledning Elektrisk varmeblæser

TDS 75. DA Betjeningsvejledning Elektrisk varmeblæser TDS 75 DA Betjeningsvejledning Elektrisk varmeblæser TRT-BA-TDS 75 -TC-001-DA TROTEC GmbH & Co. KG Grebbener Straße 7 D-52525 Heinsberg Tel.: +49 2452 962-400 Fax: +49 2452 962-200 www.trotec.com E-Mail:

Læs mere

Dell Adapter - USB 3.0 til HDMI/VGA/Ethernet/USB 2.0

Dell Adapter - USB 3.0 til HDMI/VGA/Ethernet/USB 2.0 Dell Adapter - USB 3.0 til HDMI/VGA/Ethernet/USB 2.0 Brugermanual Model: DA100 BEMÆRK: BEMÆRK giver vigtig information, der hjælper dig med at få medst muligt ud af din computer. FORSIGTIG: FORSIGTIG indikerer

Læs mere

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 Softwareinstallationsvejledning Dansk LB9154001 Indledning Egenskaber P-touch Editor Printer Driver P-touch Address Book (kun Windows ) Gør det let at oprette et bredt

Læs mere

Sådan får du e-bøger på læseren

Sådan får du e-bøger på læseren Sådan får du e-bøger på læseren 2010 Sony Corporation 4-259-024-11(1) Få e-bøger Få e-bøger e-boghandel Reader Library-software Læser Med Sony Reader Library-softwaren (Reader Library) kan du indkøbe og

Læs mere

Brugermanual. 2GB MP3 afspiller

Brugermanual. 2GB MP3 afspiller Brugermanual 2GB MP3 afspiller Indhold 1. Knappe funktioner og fremgagnsmåde... 4 2. Instruktioner... 4 2.1 Tænd og sluk... 4 2.2 Upload Music to the Player... 5 2.3 Afspil musik... 6 2.4 Normal or shuffle

Læs mere

KORT VEJLEDNING TIL. Installation af Nokia Connectivity Cable Drivers

KORT VEJLEDNING TIL. Installation af Nokia Connectivity Cable Drivers KORT VEJLEDNING TIL Installation af Nokia Connectivity Cable Drivers Indholdsfortegnelse 1. Indledning...1 2. Nødvendige elementer...1 3. Installation af Nokia Connectivity Cable Drivers...2 3.1 Inden

Læs mere

Trådløs, håndfri Nokia HF-33Wenhed til montering i bil 9252957/1

Trådløs, håndfri Nokia HF-33Wenhed til montering i bil 9252957/1 Trådløs, håndfri Nokia HF-33Wenhed til montering i bil 1 2 3 4 5 6 7 9252957/1 OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING NOKIA CORPORATION erklærer hermed, at dette produkt HS-33W er i overensstemmelse med de vigtigste

Læs mere

VEJLEDNING FOR SOFTWARE INSTALLATION OG USB TILSLUTNING

VEJLEDNING FOR SOFTWARE INSTALLATION OG USB TILSLUTNING VEJLEDNING FOR SOFTWARE INSTALLATION OG USB TILSLUTNING LYT1254-007A COPYRIGHT 2004 VICTOR COMPANY OF JAPAN, LTD. M4D3 DSC DANSK Trykt i Tyskland 0104HOH-ID-VE Dette dokument indeholder grundlæggende oplysninger

Læs mere

Din brugermanual HP COMPAQ D220 MICROTOWER DESKTOP PC

Din brugermanual HP COMPAQ D220 MICROTOWER DESKTOP PC Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

Installering. Powerline 500 Model XAVB5221

Installering. Powerline 500 Model XAVB5221 Installering Powerline 500 Model XAVB5221 Pakkens indhold I nogle regioner er en ressource-cd inkluderet sammen med produktet. 2 Sådan kommer du i gang Powerline-netværksløsninger giver dig et alternativ

Læs mere

Oversigt.: LED Indikator Optag / Stop Button Lince MIC Nulstil Hul USB Plug

Oversigt.: LED Indikator Optag / Stop Button Lince MIC Nulstil Hul USB Plug 1. Brugervejledning 2. Tak for dit køb af vores pen-optager. Læs venligst denne manual omhyggeligt og grundigt før ethvert forsøg på at betjene dette produkt og beholde den for din fremtids reference.

Læs mere

Brugsanvisning. Mælkeskummer DA Brugsanvisning og sikkerhedsbestemmelser. Læs denne vejledning omhyggeligt. Kun til husholdningsbrug.

Brugsanvisning. Mælkeskummer DA Brugsanvisning og sikkerhedsbestemmelser. Læs denne vejledning omhyggeligt. Kun til husholdningsbrug. Brugsanvisning Mælkeskummer 423008 DA Brugsanvisning og sikkerhedsbestemmelser. Læs denne vejledning omhyggeligt. Kun til husholdningsbrug. g DANSK DANSK g SIKKERHEDSFORSKRIFTER Læs denne vejledning, da

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning Installere printersoftwaren Kontrollere indholdet af pakken Tilslutte printeren Pakke printeren ud Installere blækpatroner Tilslutte printerens dele Tilslutte printeren Installationsvejledning DK10010-00

Læs mere

R4C443Setup Guide Rev. C. Proof Sign-off: K.Gazan CRE Tsukada N.Nomoto R.Thomson. 3/15/01 Pass 0. Dansk MSEUL0475

R4C443Setup Guide Rev. C. Proof Sign-off: K.Gazan CRE Tsukada N.Nomoto R.Thomson. 3/15/01 Pass 0. Dansk MSEUL0475 Proof Sign-off: K.Gazan CRE Tsukada R Dansk MSEUL0475 L Proof Sign-off: K.Gazan CRE Tsukada Kontrol af pakkens indhold papirstøtte cd-rom med printersoftwaren og referenceguide daglig brug opstilling pakke

Læs mere

Bærbar USB 2.0-harddisk Brugervejledning

Bærbar USB 2.0-harddisk Brugervejledning Bærbar USB 2.0-harddisk Brugervejledning Dansk Indholdsfortegnelse Indledning 3 Tilslutning af den bærbare harddisk 3 Lagring og overførsel af data 4 Frakobling af den bærbare harddisk 5 Teknisk support

Læs mere

Vægmontering af HP TouchSmart-pc'en. Brugervejledning

Vægmontering af HP TouchSmart-pc'en. Brugervejledning Vægmontering af HP TouchSmart-pc'en Brugervejledning De eneste garantier for Hewlett-Packardprodukter og serviceydelser er anført i de udtrykkelige erklæringer, der følger med sådanne produkter og serviceydelser.

Læs mere

AFTERSHOKZ BLUEZ BONE CONDUCTION BLUETOOTH HOVEDTELEFONER

AFTERSHOKZ BLUEZ BONE CONDUCTION BLUETOOTH HOVEDTELEFONER AFTERSHOKZ BLUEZ BONE CONDUCTION BLUETOOTH HOVEDTELEFONER Holder din ører fri til dine omgivelser! TILBEHØR: Artikel Antal USB til mikro USB Oplader kabel 1 Indstillingsbånd (med introduktions folder)

Læs mere

LASERJET PRO 200 COLOR MFP. Kort funktionsoversigt M276

LASERJET PRO 200 COLOR MFP. Kort funktionsoversigt M276 LASERJET PRO 200 COLOR MFP Kort funktionsoversigt M276 Optimering af kopikvaliteten Følgende kopikvalitetsindstillinger er tilgængelige: Autovalg: Brug denne indstilling, når kopikvaliteten ikke er vigtig.

Læs mere

Dell Latitude E6430/E6530/E6430 ATG

Dell Latitude E6430/E6530/E6430 ATG Dell Latitude E6430/E6530/E6430 ATG Oplysninger om installation og funktioner Angående advarsler ADVARSEL: ADVARSEL! angiver risiko for tingskade, personskade eller død. Latitude E6430 vist forfra og bagfra

Læs mere

Brugervejledning til Nokia Trådløs Opladerholder DT-910

Brugervejledning til Nokia Trådløs Opladerholder DT-910 Brugervejledning til Nokia Trådløs Opladerholder DT-910 1.1. udgave 2 Om den trådløse oplader Med Nokia Trådløs Opladerholder DT-910 kan du oplade telefonen trådløst. Du skal blot placere telefonen på

Læs mere

Produktsikkerhedsguide TP-

Produktsikkerhedsguide TP- Produktsikkerhedsguide TP- M5000N TP-M5000N Inden du bruger maskinen, bør du læse denne Produktsikkerhedsguide. Vi foreslår, at du beholder denne vejledning til fremtidig reference. Introduktion Tak, fordi

Læs mere

Brugervejledning Nokia Bærbar USB-universaloplader DC-18

Brugervejledning Nokia Bærbar USB-universaloplader DC-18 Brugervejledning Nokia Bærbar USB-universaloplader DC-18 1.3. udgave DA Dele Lær din bærbare oplader at kende. 1 Mikro-USB-stik 2 Stikgreb 3 Indikator for batteriniveau 4 Opladerstik 5 USB-kabel Produktets

Læs mere

Din brugermanual HP PAVILION A6000 http://da.yourpdfguides.com/dref/853150

Din brugermanual HP PAVILION A6000 http://da.yourpdfguides.com/dref/853150 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i HP PAVILION A6000 i brugermanualen (information, specifikationer,

Læs mere

Brugervejledning til Nokia Wireless Charging Plate DT-900

Brugervejledning til Nokia Wireless Charging Plate DT-900 Brugervejledning til Nokia Wireless Charging Plate DT-900 1.0. udgave 2 Om den trådløse oplader Med Nokia Trådløs Opladerplade DT-900 kan du oplade din telefon eller en anden kompatibel enhed uden at skulle

Læs mere

DENVER DPF 742 Betjeningsvejledning. Digital Fotoramme ADVARSEL. Sørg for, at der altid er fri adgang til den stikkontakt, apparatet er tilsluttet.

DENVER DPF 742 Betjeningsvejledning. Digital Fotoramme ADVARSEL. Sørg for, at der altid er fri adgang til den stikkontakt, apparatet er tilsluttet. DENVER DPF 742 Betjeningsvejledning Digital Fotoramme ADVARSEL Sørg for, at der altid er fri adgang til den stikkontakt, apparatet er tilsluttet. 1 Introduktion Tillykke med købet af din nye Digitale Fotoramme.

Læs mere

Boot Camp Installations- & indstillingshåndbog

Boot Camp Installations- & indstillingshåndbog Boot Camp Installations- & indstillingshåndbog Indholdsfortegnelse 4 Introduktion 5 Hvad du har brug for 6 Oversigt over installation 6 Trin 1: Søg efter opdateringer. 6 Trin 2: Åbn Boot Camp-assistent.

Læs mere

GTX-4 TEKSTILPRINTER Betjeningsvejledning til Macintosh

GTX-4 TEKSTILPRINTER Betjeningsvejledning til Macintosh GTX-4 TEKSTILPRINTER Betjeningsvejledning til Macintosh Sørg for at læse denne vejledning, inden produktet benyttes. Opbevar denne vejledning på et sikkert sted til fremtidig brug. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Betjeningsvejledning. DAB+/DAB FM Radio DENVER DAB-40. denver-electronics.com

Betjeningsvejledning. DAB+/DAB FM Radio DENVER DAB-40. denver-electronics.com denver-electronics.com Betjeningsvejledning DAB+/DAB FM Radio DENVER DAB-40 COPYRIGHT DENVER ELECTRONICS A/S www.denver-electronics.com www.facebook.com/denverelectronics DA-1 VIGTIGE SIKKERHEDSANVISNINGER

Læs mere

Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog

Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog Indholdsfortegnelse 3 Introduktion 3 Hvad du har brug for 4 Oversigt over installering 4 Trin 1: Søg efter opdateringer 4 Trin 2: Klargør Mac til Windows

Læs mere

Installering. Powerline 500 Model XAVB5421

Installering. Powerline 500 Model XAVB5421 Installering Powerline 500 Model XAVB5421 Pakkens indhold I nogle regioner er en ressource-cd inkluderet sammen med produktet. Bemærk: Adaptere varierer fra region til region. Din adapter kan se anderledes

Læs mere

ClassPad Add-In Installer

ClassPad Add-In Installer Til ClassPad 300/ClassPad 300 PLUS De ClassPad Add-In Installer (program til installation af tilføjelsesprogrammer) Brugervejledning http://world.casio.com/edu/ http://classpad.net/ ClassPad Add-In Installer

Læs mere

TERRASSEVARMER 600 W

TERRASSEVARMER 600 W TERRASSEVARMER 600 W ART NR 350145 EAN NR 5709133350451 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG ADVARSLER Terrassevarmeren kan blive varm ved brug. Rør ikke gitteret og hold børn og husdyr på sikker afstand. Denne terrassevarmer

Læs mere

Hurtig start. Powerline Ekstra stikkontakt Model PLP1200

Hurtig start. Powerline Ekstra stikkontakt Model PLP1200 Hurtig start Powerline 1200 + Ekstra stikkontakt Model PLP1200 Pakkens indhold I nogle regioner er en ressource-cd inkluderet sammen med produktet. 2 Sådan kommer du i gang Powerline-adaptere giver en

Læs mere

Brugsvejledning DANSK / ENGELSK

Brugsvejledning DANSK / ENGELSK Brugsvejledning DANSK / ENGELSK DANSK Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Pakkens indhold 4 3. Diagram 5 4. Betjening 6 4.1 Grundlæggende betjening 6 4.2 Parring med mobiltelefon 7 4.3 Multilink med

Læs mere

Din brugermanual HP PAVILION A1600

Din brugermanual HP PAVILION A1600 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

INSTALLATIONSGUIDE KOM GODT IGANG

INSTALLATIONSGUIDE KOM GODT IGANG INSTALLATIONSGUIDE KOM GODT IGANG TV Formålet med denne guide Læs dette først Inden du kan anvende dine høreapparater sammen med Connectline Tv-adapter, skal adapteren først tilsluttes fjernsynet og en

Læs mere

ELEKTRISK PARASOLVARMER

ELEKTRISK PARASOLVARMER ELEKTRISK PARASOLVARMER HN 12361 Brugervejledning Læs brugervejledningen omhyggeligt, før parasolvarmeren tages i brug. Gem brugervejledningen til senere brug. Pak parasolvarmeren ud og kontroller, at

Læs mere

HP DeskJet 720C Series Printer. Syv enkelte trin til opstilling af din printer

HP DeskJet 720C Series Printer. Syv enkelte trin til opstilling af din printer HP DeskJet 720C Series Printer Syv enkelte trin til opstilling af din printer Tillykke med købet af HP DeskJet 720C Series printeren! Her har du indholdet af kassen. Hvis der mangler noget, bør du tage

Læs mere

X84-X85 Scan/Print/Copy

X84-X85 Scan/Print/Copy X84-X85 Scan/Print/Copy Introduktionsvejledning Juni 2002 www.lexmark.com Erklæring om overensstemmelse med FCC (Federal Communications Commission) Dette produkt overholder bestemmelserne for digitalt

Læs mere

Brugervejledning Nokia Trådløs Oplader DT-601

Brugervejledning Nokia Trådløs Oplader DT-601 Brugervejledning Nokia Trådløs Oplader DT-601 1.1. udgave DA Dele Lær din trådløse oplader at kende. 1 USB-kabel 2 Indikator 3 Opladningsområde Produktets overflade er nikkelfri. Nogle af de tilbehørsprodukter,

Læs mere

Dell Latitude E5430/E5530

Dell Latitude E5430/E5530 Dell Latitude E5430/E5530 Oplysninger om installation og funktioner Angående advarsler ADVARSEL: ADVARSEL! angiver risiko for tingskade, personskade eller død. Latitude E5430 set forfra og bagfra Figur

Læs mere

TECHCONNECT TC2 USBTP2 BRUGERMANUAL

TECHCONNECT TC2 USBTP2 BRUGERMANUAL TECHCONNECT TC2 USBTP2 BRUGERMANUAL www.visionaudiovisual.com/techconnect/tc2_usbtp 1 KONFORMITETSERKLÆRING Når relevant, er Vision-produkter certificerede og overholder alle kendte lokale regulativer

Læs mere

Elkedel Brugsanvisning

Elkedel Brugsanvisning Tillykke med købet af denne elkedel! Læs venligst brugsanvisningen omhyggeligt, inden elkedelen tages i brug, og gem brugsanvisningen til fremtidig brug. Elkedel Brugsanvisning Model: MK-17S17C Sikkerhedsforanstaltninger

Læs mere

KORT VEJLEDNING TIL MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650

KORT VEJLEDNING TIL MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650 KORT VEJLEDNING TIL MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650 Copyright 2002 Nokia. Alle rettigheder forbeholdes 9354504 Issue 2 Indhold 1. INTRODUKTION...1 2. INSTALLATION AF MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650...1 3. ANGIVELSE

Læs mere

1 Pakke. Installationsvejledning. Farvestyring af LCD-farveskærm. Vigtigt

1 Pakke. Installationsvejledning. Farvestyring af LCD-farveskærm. Vigtigt Installationsvejledning Farvestyring af LCD-farveskærm Vigtigt Læs PRECAUTIONS (FORHOLDSREGLER), denne installationsvejledning og brugervejledningen på cd-rommen omhyggeligt for at blive fortrolig med

Læs mere

SOFTWARE SETUP GUIDE DIGITALT MULTIFUNKTIONSSYSTEM

SOFTWARE SETUP GUIDE DIGITALT MULTIFUNKTIONSSYSTEM SOFTWARE SETUP GUIDE DIGITALT MULTIFUNKTIONSSYSTEM Side INTRODUKTION... Inderside af forside OM SOFTWAREN... FØR INSTALLATIONEN... INSTALLATION AF SOFTWARE... TILSLUTNING TIL EN COMPUTER.. KONFIGURATION

Læs mere

Oversigt over service og support

Oversigt over service og support Oversigt over service og support QuickRestore Compaq gør det muligt til hver en tid at gendanne systemet med QuickRestore. Der er fem gendannelsesfunktioner i QuickRestore. Disse beskrives i nedenstående

Læs mere

DANSK. POLAR IrDA USB 2.0 Adapter og Bridge Brugervejledning

DANSK. POLAR IrDA USB 2.0 Adapter og Bridge Brugervejledning POLAR IrDA USB 2.0 Adapter og Bridge Brugervejledning INDHOLDSFORTEGNELSE 1. GENERELT... 3 2. INSTALLERING AF DRIVER... 4 3. INSTALLERING AF HARDWARE... 7 4. GENKENDELSE... 9 5. ETABLERING AF IRDA FORBINDELSE

Læs mere

2 3 RollerMouse funktioner

2 3 RollerMouse funktioner Produkt Manual Æsken indeholder 2 3 RollerMouse funktioner 1. 2. To korte tastaturstøtter 3. To lange tastaturstøtter 4. Håndledsstøtte 5. Nøgle til afmontering af håndledsstøtte 5 A. Rullestav. Valg af

Læs mere

Vildtkamera DTC-530V.

Vildtkamera DTC-530V. Vildtkamera DTC-530V. Indhold fortegnelse......... 1 Kom godt i gang.........2 Information......... 2 Anvendelse......... 3 Fjernbetjening...... 3 Hukommelse kort......... 4 Quick Start...... 4 Isæt batterier.........

Læs mere

Brugermanual MP3 afspiller

Brugermanual MP3 afspiller Brugermanual MP3 afspiller Du kan downloade manualen via følgende link: http://www.accessionx.com/dow nload/manual_links/1331.pdf Importør: Accession ApS, Vandmanden 34, 9200 Aalborg SV 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Æsken indeholder. RollerMouse Red plus brugermanual

Æsken indeholder. RollerMouse Red plus brugermanual rugermanual 2 3 Æsken indeholder 1. RollerMouse Red plus 2. To korte tastaturstøtter 3. To lange tastaturstøtter 4. Håndledsstøtte 5. Nøgle til afmontering af håndledsstøtte 1 5 4 /1 RollerMouse funktioner

Læs mere

Brugermanual. Manuel d instruction

Brugermanual. Manuel d instruction Brugermanual Manuel d instruction sonoro audio GmbH Unter Goldschmied 6 50667 Cologne Tyskland info@sonoro-audio.com www.sonoro-audio.com 03/12 Fabrikanten arbejder løbende på den videre udvikling af alle

Læs mere

Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog

Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog Indholdsfortegnelse 3 Introduktion 3 Hvad du har brug for 4 Oversigt over installering 4 Trin 1: Søg efter opdateringer 4 Trin 2: Klargør Mac til Windows

Læs mere

DUALSHOCK 3-opladerterminal Instruktionsmanual

DUALSHOCK 3-opladerterminal Instruktionsmanual DUALSHOCK 3-opladerterminal Instruktionsmanual CECH-ZDC1E Forholdsregler Læs denne manual grundigt, før produktet tages i brug, og opbevar den til fremtidigt brug. Læs også instruktionerne til PlayStation

Læs mere

Brugervejledning til trådløst bilsæt (CK-1W) 9355972 2. udgave

Brugervejledning til trådløst bilsæt (CK-1W) 9355972 2. udgave Brugervejledning til trådløst bilsæt (CK-1W) 9355972 2. udgave OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING Vi, NOKIA CORPORATION, erklærer som eneansvarlige, at produktet CK-1W er i overensstemmelse med bestemmelserne

Læs mere

DENVER DPF 517 Betjeningsvejledning. Digital Fotoramme ADVARSEL. Sørg for, at der altid er fri adgang til den stikkontakt, apparatet er tilsluttet.

DENVER DPF 517 Betjeningsvejledning. Digital Fotoramme ADVARSEL. Sørg for, at der altid er fri adgang til den stikkontakt, apparatet er tilsluttet. DENVER DPF 517 Betjeningsvejledning Digital Fotoramme ADVARSEL Sørg for, at der altid er fri adgang til den stikkontakt, apparatet er tilsluttet. 1 Introduktion Tillykke med købet af din nye Digitale Fotoramme.

Læs mere

CITRUS JUICER CJ 7280 DANSK

CITRUS JUICER CJ 7280 DANSK CITRUS JUICER CJ 7280 DANSK DA H A G B F E C D 3 SIKKERHED OG OPSÆTNING Inden ibrugtagning bedes du læse brugsanvisningen grundigt igennem. Følg alle sikkerhedsanvisninger for at undgå skader som følge

Læs mere

Nokia C110/C111 Kort til trådløst LAN Installationsvejledning

Nokia C110/C111 Kort til trådløst LAN Installationsvejledning Nokia C110/C111 Kort til trådløst LAN Installationsvejledning OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING Vi, NOKIA MOBILE PHONES Ltd, erklærer som eneansvarlige, at produkterne DTN-10 og DTN-11 er i overensstemmelse med

Læs mere

IMPORTANT PRODUCT + SAFETY INSTRUCTIONS. Dansk

IMPORTANT PRODUCT + SAFETY INSTRUCTIONS. Dansk IMPORTANT PRODUCT + SAFETY INSTRUCTIONS Dansk VIGTIGE ANVISNINGER VEDRØRENDE PRODUKTET + SIKKERHED (DANSK) Læs og følg disse vigtige anvisninger vedrørende produktet + sikkerhed og gem dem til senere brug.

Læs mere

Olieradiator Model Nr.: 1487 230V~50Hz, 2000W

Olieradiator Model Nr.: 1487 230V~50Hz, 2000W Olieradiator Model Nr.: 1487 230V~50Hz, 2000W - 1 - ADVARSEL: LÆS DENNE BRUGSVEJLEDNING GRUNDIGT FØR BRUG Ved brug af elektriske apparater er det vigtigt at overholde de grundlæggende sikkerhedsforanstaltninger.

Læs mere

Ilægning i standardskuffen til 250 ark

Ilægning i standardskuffen til 250 ark Oversigtsvejledning Ilægning af papir og specialmedier Denne sektion forklarer hvorledes man ilægger skufferne til 250 og 550 ark, og den manuelle arkføder. Det indeholder også oplysninger om indstilling

Læs mere

Installationsvejledning Smart-UPS X Tårn/Rackmonteret 2U 2000/2200/3000 VA

Installationsvejledning Smart-UPS X Tårn/Rackmonteret 2U 2000/2200/3000 VA Installationsvejledning Smart-UPS X Tårn/Rackmonteret 2U 2000/2200/3000 VA Vigtige sikkerhedsmeddelelser GEM DISSE INSTRUKTIONER - Denne vejledning indeholder vigtige instruktioner, der skal følges under

Læs mere