TALEPAPIR PRÆSENTATION ÅRETS AVISSIDE 2017 v. STEEN HEBSGAARD

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TALEPAPIR PRÆSENTATION ÅRETS AVISSIDE 2017 v. STEEN HEBSGAARD"

Transkript

1 TALEPAPIR PRÆSENTATION ÅRETS AVISSIDE 2017 v. STEEN HEBSGAARD Kære alle sammen redaktører, udgivere, journalisterne, kommentatorer, kommunikatorer og eksperter og hvad I nu ellers sidder med af titler. Barberet ned til det væsentlige handler det her om journalistik. Journalister er overfladiske, unøjagtige og upålidelige. De ligner i det hele taget deres medmennesker. (citat) Det blev sagt af den hedengangne forfatter Soya, som på den måde ligesom kridtede banen op på den journalistiske halvdel. Nu er det så, at vi skal hylde journalistikken og iderigdommen i vores medier og det er der også i år stor grund til. Med risiko for at gå en dramatikers visdomsord imod, vil jeg på vegne af juryen sige, at det langt fra er vores opfattelse, at journalisterne er overfladiske og unøjagtige. Det vil I få at se efterhånden som vi løfter sløret. For nok oplever vi store økonomiske udfordringer i vores metier. Hårdere kamp om annoncekronerne, dyrere distribution mm. men den såkaldte krise er ikke gået ud over kvaliteten. Tværtimod det er tydeligt, at der skal leveres kvalitetsjournalistik for at tiltrække og fastholde læserne og det bliver der. Vi kan se, at mange ugeaviser leverer et indhold, som gør dem uundværlige for læserne, og som det også er fremgået af flere indlæg i dag, gør os afgørende for det lokale demokrati og udviklingen i - ja med lidt store ord hele fremtiden for et lokalsamfund. Vi har haft godt 100 indstillinger. De er vendt og drejet og vurderet, inden vi fandt ud af, hvem der skulle nomineres, og hvem der skal have priser. Det er lidt færre end sidste år men stadig udtryk for den meget høje kvalitet. Det er som sagt spændende og inspirerende læsning men også en stor udfordring, når vi blandt så mange fine indstillinger skal vælge, hvem der skal præmieres med guld, sølv og bronze eller hædrende omtale. Og hvem vi af indlysende grunde ikke har hæder til, selv om det er af høj kvalitet. Der er par kendetegn ved årets bidrag. Sidste år fyldte flygtningedebatten meget. I år er sygdomshistorier et hit i de indsendte bidrag og I vil se, at de fylder - også blandt de nominerede og præmierede. Vi kan også se, at ugeavisernes brug af Facebook til at aktivere læsere og fastholde loyalitet går igen i mange af indstillingerne.

2 I har i øvrigt selv haft mulighed for at danne Jer et billede af alle de nominerede bidrag. Vi har i år fået lagt links til alle indstillinger, som er med i det sidste kapløb om priserne. Tjek Danske Mediers hjemmeside ud eller Danske Mediers nyhedsbreve. Og bliv klogere eller inspireret. Juryen er udpeget af Fagudvalget for Ugeaviser i Danske Medier. Og udvalget har tilsyneladende været så tilfreds med vores indsats sidste år, at vi alle er genvalgt. Den består af Christian Stavik, digital chef på Berlingske Medier. Han tilfører juryen en digital kompetence, som vi andre kun er ved at opbygge. Må vi nok erkende. Han har derfor haft stor indflydelse ved udpegningen af vinderne af den digitale pris. Så er der redaktør for Herlev Bladet, Mette Lyhne min præmieuddeler, som står klar - og fagmedarbejder ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Peter From Jakobsen. Nu hedder det faktisk tidligere fagmedarbejder ved DMJX. Peter er fratrådt her 1. oktober. Det er derfor også sidste år, Peter er med her i juryen, hvor han har været med siden prisens oprettelse. Peter du har bidraget med din store faglighed men det har også været berigende at lære dig at kende og suge af din erfaring og indsigt. Tak for kampene For en god ordens skyld. Juryen består af to redaktører fra ugeaviser, som begge har leveret bidrag, der kan kandidere til priser. Men ingen jurymedlemmer bedømmer sig selv og ender med at blive inhabil. I de tilfælde, hvor et jurymedlems blad er indstillet, deltager jurymedlemmet ikke i bedømmelsen. Man bliver enten sendt udenfor eller bedt om at holde din kæft. Det sidste er svært for os så det ender med hyppige besøg på Danske Mediers toilet. Vi skal have kåret vinderne. Jeg skal lige bede vinderne af medaljer i de fire kategorier stille op til fotografering når overrækkelsen er slut. Selv om I er sultne og tørstige og skal have en god plads så har vi en sulten fotograf parat med et tomt SD-kort. Vi har som tidligere år valgt at give hædrende omtale til nogen, som vi synes kom tæt på en medaljeplacering. NYHEDER Den første kategori er nyheder - og her var der så mange kvalificerede indstillinger, at vi valgte at give hæder til tre medier. Der er hæder til Det Grønne Område for en historie om formodet hashsalg på Lundtofte Skole.

3 Hvordan kan en lille forkølet fjer blive til fem overophedede hashpiber? Sådan skrev redaktøren i en leder omkring en sag, vi gerne vil hædre. Det vil vi, fordi man her vender en sag på hovedet. En politikers læserbrev om hashsalg på en skole er jo guf for en lokaldebat og de politisk løftede pegefingre, Hvis ikke det var for Det Grønne Områdes fine og velskrevne afdækning af, at det rent faktisk ikke finder sted. Et eksempel på at en IKKEhistorie kan blive til en god historie Der er også hæder til en avis og en sag, som også påkaldte sig vores opmærksomhed men samtidig kalder på en mere bevidst brug af måske færre men større fotos. Det ændrer dog ikke ved den nyhedsmæssige bundlinje, at der også her er tale om en sag, som fik politisk bevågenhed og kritik, og som tager fat om boligforholdene for en befolkningsgruppe, der måske ikke har så let ved at protestere og gå til tasterne. Det hædres Brønshøj-Husum Avis for Den tredje hæder går til Ugeavisen Esbjerg for en nyhedshistorie om en åbenlys fejl af politiet et voldsoffer, der redder en uskyldig mand i retten og en velskrevet historie om, hvordan offeret blev overfaldet, samt en flot forside og god brug af fotos. Behøver vi at sige at politiet lagde sig fladt ned. Hædrende omtale til Ugeavisen Esbjerg Og så til den første medalje bronze. Sæt en debat på spidsen og få en åbenlys tabersag skrinlagt. Det er hovedbudskabet i bronze-vinderen. Når man sidder på et kommunekontor og kæmper med at finde boliger til de allerfattigste familier, der ender på gaden, og i sin kreativitet finder på at lave en liste over campingpladser med helårsvogne endda uden at spørge campingpladser som kan indkvartere de husvilde og nødstedte? Ja er man nærmest forpligtet til som lokal ugeavis at tage fat om sagen. Og gøre det skarpt, velskrevet og flot serveret. Det satte debatten om dagpengereformen på spidsen i den pågældende kommune. Og sagen blev skrinlagt inden den for alvor blev født. Avisen er Ugeavisen Esbjerg, der kan supplere den hædrende omtale før med bronze Så er vi kommet til sølvet: Det kan vel aldrig være et mål i sig selv at få politikere til at droppe vedtagne planer.

4 Men at afdække de åbenlyst og veldokumenterede konsekvenser ved en beslutning er så afgjort potentiale i en vurdering af nyheder. Og når det så ender med, at et byggeri suspenderes, og en plan fuldstændig droppes, er vi nået til det ædleste formål med og ideen i at udgive en ugeavis med en publicistisk ambition. I dette tilfælde afdækker avisen og journalisten med god brug af illustration, kildemateriale og hemmeligstemplede rapporter (det var de så ikke længere ) sagen om Københavns Kommune, der ville opføre en ny skole tæt ved Benzinøen på Amager. Tænk sig. Der kunne have ligget en skole der - uden Amager Bladets indgriben. Sølv til Amager Bladet Og nu til det første guld: Hvad er en god nyhed? Det finder vi flere eksempler på i årets portion af indstillinger. Nok bugner ugeaviserne ofte af glansbilled-historier og snoreklip. Men der er så afgjort også plads til den tunge, vedholdende, stædige, og gravende journalistik. Den fandt vi hos guldvinderen, der har udvist en imponerende stædighed og ganske enkelt slog benene lidt væk under juryen. Ikke bare med antallet af artikler, men også med en journalistik, der både er vedkommende, dybdeborende, kritisk og hamrende spændende læsning. Det starter med en stille undren og en journalistisk nysgerrighed i forbindelse med et tilsyneladende positivt tiltag i lokalsamfundet. Det udvikler sig til samtaler med 100 kilder, et større gravearbejde, brugen af aktindsigt i alle dens facetter, og viser en vedholdenhed og grundighed, som altid bør være varemærket, når man vil løbe journalistisk spidsrod mellem politikere og borgere, som i starten synes, at ugeavisen er tendentiøs, og som sår tvivl om journalistens integritet. Det er sagen om en skoleleder i Gribskov Kommune, der brugte penge på et skakprojekt i sin egen virksomhed. Og det er belønningen for et mod og vedholdenhed selv i stormvejr. Guld til Ugeposten Gribskov FEATURES Næste kategori er features. Også her var der mange højt kvalificerede bidrag, så udover medaljevinderne har vi valgt at give hædrende omtale til to medier:

5 Der er hæder til Herlev Bladet, som med inspiration i filmens verden fortæller 39 ord fra og om et menneske i Herlev. Det er en anderledes historie om byens borgere. Det er et format, der tilfører avisen mere lethed, og det er blevet et populært format blandt avisens læsere Der er også hæder til den nu lukkede Lokalavisen Odense. Avisen, der nåede ud til , ville markere, at den var hele Odenses lokalavis og ikke kun skrev om, hvad der foregik i bymidten. Derfor startede avisen en stor temaserie, hvor redaktionens journalister over en række uger zoomede ind på livet, som det blev levet i seks forskellige bydele Og så til metallet. Feature kategorien svømmer i år over af sygdomshistorier, men en er mere velskrevet end de andre. En tager historien lige det skridt længere, der gør, at læseren sidder tilbage med en fornemmelse af at kunne hjælpe og gøre noget. Sådan er det med En chance til Lasse, hvor journalisten kommer tæt på en umulig situation og med stor sprogforståelse formidler, hvor hård en sygdom ALS er. Til sidst giver den også mulighed for økonomisk at støtte det mirakel, Lasse håber på. Det er godt, det er vigtigt, det er lidt ud over det sædvanlige. Derfor bronze til Rødovre Lokal Nyt Også sølvet tager udgangspunkt i sygdom og død. Meget svært emne, meget fin manglende berøringsangst, fløjlsfin beskrivelse af en familietragedie, fantastisk case. Det står klokkeklart, hvad et børnehospice kan, og hvad samfundet og systemet kan gøre for at bakke op om familier i sådanne fuldstændigt rædselsfulde situationer. Det er tydeligt, at journalisten har brugt tid og omtanke på at opbygge det tillidsforhold til casen, der skal til, for at læserne kan få indblik i så følsom en historie. Den er velskrevet i en grad, der bringer tårerne frem. Billederne kunne have været bedre og mere velvalgte, men journalisten har her selv måtte stå for fotograferingen, og det kommer der uhyre sjældent noget vanvittigt godt ud af uanset, hvad folk med effektiviserings/sparebriller på mener om den sag. Tillykke til Villabyerne med et stykke med absolut flot, nødvendig og gennemarbejdet journalistik. Sølv Og så er vi kommet til guldet. Ugeavisen Esbjerg gør med Kampen om Stengårdsvej det, der burde blive gjort dagligt i alle landets ugeaviser: De spørger dem, det hele handler om. I stedet for bare at bringe politihistorierne fra et område med store problemer, tager de der hen, taler med dem, der gør noget ulovligt og forærer dermed deres læsere et helt nødvendigt perspektiv. Og de sørger selvfølgelig

6 for at give politiet mulighed for at svare på kritikken. Artiklerne er rasende velskrevet, og allerede fra underrubrikken forstår vi, at her en vinkel og en fortælling, som vi bliver nødt til at læse. Opsætningen er på vanlig Esbjerg Ugeavis måde gennemført og gennemtænkt. Et forbilledligt eksempel på, at ugeaviser selvfølgelig sagtens kan levere journalistik på landsdækkende niveau. Velfortjent guld til Ugeavisen Esbjerg. REDAKTIONELLE IDEER Vi er nu kommet til kategorien Redaktionelle ideer og lad det være sagt med det samme iderigdommen er stor. Juryen har valgt at give hæder til to projekter. Der er hæder til Ugeavisen Esbjerg for Årets star i city kåret. Hvad stiller man op med en rutineopgave som omtale af et årsmøde i den lokale cityforening, der omfatter alle midtbyens butikker. Ugeavisen Esbjerg fik den gode ide at tage til mødet og dække det som en regulær Oscar- eller Hollywood-begivenhed. Det kom der et velskrevet, meget læst og kommenteret opslag i avisen ud af. Den gennemførte redaktionelle ide var på den måde også til gavn for avisens forhold til vigtige annoncører. Hæder til Ugeavisen Esbjerg Og også hæder til Rødovre Lokal Nyt for et initiativ til fordel for Kræftens Bekæmpelse. Avisen aktiverede læserne med et 24 timers indsamlingsforløb, som bl.a. inkluderede et rekordforsøg på løbebånd, der gav kr. til det gode formål. I forbindelse med rekordforsøget var der underholdning mm. Samtidig satte avisen fokus på kræftsagen i spalterne Og til metallet: Der er bronze til Ugeposten Gribskov for artikelserien Flaske Finns Mindebænk. Med Flaske Finns Mindebænk har Ugeavisen Gribskov sat fokus på en af Helsinges mere skæve eksistenser, Finn Eigaard, også kaldet Flaske Finn, som døde i september Flaske Finn var en kendt skikkelse i byen og ydede en stor indsats ved altid at holde rent og pænt ved stationen. Ugeavisen greb ideen om at mindes Finn ved at samle penge ind til en stenbænk opstillet med udsigt til Flaske Finns elskede station i Helsinge. På dagen for afsløringen dækkede Ugeposten begivenheden tæt, først og fremmest på Facebook.

7 Projektet er virkelig godt gennemført og belønnes her både for det utraditionelle initiativ og for at have inddraget både læserne og byens handelsliv på en kreativ og engagerende måde. Tillykke til Ugeposten Gribskov Sølvet går til en af de redaktionelle ideer og initiativer, som gør en forskel i lokalsamfundet. På Herlev Bladets Facebook-side spurgte redaktionen, hvor Herlev-borgerne følte sig utrygge. Og redaktionen samlede de mange bud på et kort, der på en iøjnefaldende og klar måde synliggør, hvilke steder i lokalområdet, borgerne helst undgår. Herlev Bladets journalistiske dækning førte til, at kommunalbestyrelsen besluttede at sætte penge af til belysning af de steder, de fleste af læserne havde peget på. Projektet belønnes for at inddrage læserne aktivt i journalistikken og for på en meget enkel og klar måde at visualisere resultatet af crowdsourcing-projektet og i øvrigt at gå videre med resultaterne på en løsningsorienteret måde. Sølv til Herlev Bladet Og nu er vi kommet til guldet, som går til en af de mest iderige og aktivistiske lokale ugeaviser. Rødovre Lokal Nyt for serien Stop ensomhed. Rødovre Lokal Nyt er tidligere blevet belønnet for en løsningsorienteret og forholdsvis aktivistisk tilgang til lokaljournalistikken. Og dette projekt viser igen, at ugeavisen er i stand til at gøre en stor forskel i lokalsamfundet. Sammen med læserne og brugere af byens institutioner lykkedes det Rødovre Lokal Nyt at sætte fokus på ensomheds-problemer. Blandt andet blev eleverne på Rødovre Gymnasium engageret i projektet og skrev artikler til avisen. Initiativet kulminerede med en stor støttefest i Kulturhuset Viften med 400 gæster. I alt blev der indsamlet kr. til at hjælpe udsatte unge. Projektet belønnes for at sætte et svært emne på den lokale dagsorden og engagere mange mennesker og organisationer i sagen undervejs. Andre ugeaviser kan lære en del af Rødovre Lokal Nyt, når det gælder evnen til at gennemføre så effektfulde projekter ved at tænke stort og konceptuelt. Tillykke til Rødovre Lokal Nyt DIGITALE PRIS

8 Vi uddeler i år for anden gang en pris, der belønner de bedste digitale initiativer. I fjor var feltet lidt tyndt men det er tydeligt, at mange lokale ugeaviser har taget et stort skridt fremad ikke mindst i forhold til brug af sociale medier i forhold til i fjor. Juryen har valgt ikke at give hædrende omtale her men at gå direkte til de tre vindere. Bronzen gives til et medie, der har høje ambitioner og enorm vilje til at bruge video til at engagere sit publikum på Facebook. Det er så godt, at det i perioder bliver TV på Facebook, mere end net tv på mediets præmisser. Indsats og niveau er imponerende, dette er arbejde som bør inspirere og smitte andre redaktioner. Bronze til Ugeavisen Kolding At planlægge en digital vindercase er svært. Kombineret med traditionelle dyder som et væsentlig stofområde bliver det ikke nemmere. Men hvad gør vel det, det er bare at give alt. Politik er svært at skabe det helt store på. Men her er alle positioner ryddet for en søndag udenom det vanlige - og det for at lave politisk omtale som kick off 100 dage inden valget. Resultatet er mange gode artikler og gode læsertal på et tungt stofområde. Nyskabelse på et traditionelt kerneområde! Sølv til Ugeposten Gribskov Og nu kommer vi til et initiativ, som imponerede juryen, og som virkeligt har engageret brugerne. Det er et projekt, der startede i det helt små. Små ambitioner, lille budget og uden den helt store plan. Det gælder også årets vinder. Men netop der ligger det geniale. Det fungerer enormt godt på den lille skærm, de to journalister elskede at være på skærmen, og brugerne elskede at have dem der. En enkel ide, enormt stærkt gennemført, og resultater vil give redaktionel og kommerciel effekt i mange år fremover: Julekalenderen er strålende gennemført hele vejen med humor, tilstedeværelse og et all in digitalt engagerende koncept! Klip: Julekalenderen er produceret af Rødovre Lokal Nyt, som får guld. ÅRETS UGEAVIS Det er en særlig glæde at uddele denne specielle pris. Måske specielt for mig - lige her i dag - og på grund af modtageren.

9 Jeg skal nok undlade i bedste Vild med dans-stil at strække pinen ud Men jeg vil godt afslutningsvis inden Årets Ugeavis og de øvrige vinderne skal herop, og vi alle skal ind til festmiddagen lige runde af. Jeg har nu været med i juryen i det må blive en del år - men i hvert fald som formand de seneste fire år. Jeg har erkendt, at hvis jeg sad dernede sammen med Jer og ventede på en festmenu og havde set den samme formand gennem fem år så ville jeg tænke Gu ved hvordan det ville være med fornyelse? Derfor. Tiden er inde til at trække stikket nu. Det har været et tidkrævende, men også særdeles inspirerende arbejde. Det kræver tid at læse sig gennem 100 indstillinger og afveje dem mod hinanden men det har givet stor inspiration i mit daglige arbejde som redaktør på Ikast Avis. Så tak til juryen, en stor tak til Christian for mange års selskabeligt, fagligt og konstruktiv samvær. Hold fanen højt. Vi har brug for at klappe os selv på skuldrene og vise omverdenen, at det, der sker rundt på mange ugeaviser, er fornem journalistik i bedste klasse. Jeg er sgu ærlig talt stolt over at være en del af en branche, der røgter det publicistiske hverv, som I gør. Årets Ugeavis Ifølge prisens fundats gi s den til en avis, som gennem aktiviteter, initiativer eller på anden måde har gjort sig bemærket, og som herigennem kan være til inspiration for andre lokale ugeaviser. Det kan både være gennem redaktionelle og/eller kommercielle initiativer. Vinderen får kr. og et diplom. Så vidt ordlyden i fundats en. Vi har i juryen set på de mange indstillinger både til de enkelte priser og til Årets Ugeavis. Og nået frem til en enstemmig afgørelse efter et tæt kapløb: Men inden vi afslører det, og I efterfølgende kaster jer over middagen, skal jeg efter den sidste diplom-overrækkelse bede alle vindere af medaljer og diplomer komme herop, så vi kan få taget de foto, der vil pryde mange af vores ugeaviser i den kommende uge. Tilbage til Årets Ugeavis. Det er en avis, der gennem mange år har været helt fremme, og som har hentet mange diplomer, og vundet guld i de fleste kategorier på et eller andet tidspunkt. Det er en avis, som er særdeles læseværdig, og som forstår at kombinere gode redaktionelle initiativer og artikler, så avisen både redaktionelt men også kommercielt er attraktiv for byens borgere og forretningsliv.

10 Det er en avis, som er en fin ambassadør for alle lokale ugeaviser, og som derfor fortjener titlen Årets Ugeavis. Og det er for mig en stor glæde præcis nu at kunne overrække min sidste præmie herfra til en avis og dens redaktør, der står som rollemodel for alt det, vi brænder for. Årets Ugeavis er Ugeavisen Esbjerg Et stort tillykke til Erik og alle hans engagerede medarbejdere.

TALEPAPIR PRÆSENTATION ÅRETS AVISSIDE 2016 v. STEEN HEBSGAARD

TALEPAPIR PRÆSENTATION ÅRETS AVISSIDE 2016 v. STEEN HEBSGAARD TALEPAPIR PRÆSENTATION ÅRETS AVISSIDE 2016 v. STEEN HEBSGAARD Kære alle sammen så er vi igen. Og velkommen til årets prisuddeling. Jeg ved godt, at I er mætte på indtryk og synspunkter og sultne efter

Læs mere

TALEPAPIR PRÆSENTATION ÅRETS AVISSIDE 2015 v. STEEN HEBSGAARD

TALEPAPIR PRÆSENTATION ÅRETS AVISSIDE 2015 v. STEEN HEBSGAARD SLIDE 1 TALEPAPIR PRÆSENTATION ÅRETS AVISSIDE 2015 v. STEEN HEBSGAARD Kære alle sammen og velkommen til årets prisuddeling. Det er næsten historisk at stå her tæt på 10 års fødselsdagen for den her fantastiske

Læs mere

Fremtidsseminar 2013. Andelen af folk der laver frivillig arbejde fordelt på alder. Definition af frivilligt arbejde

Fremtidsseminar 2013. Andelen af folk der laver frivillig arbejde fordelt på alder. Definition af frivilligt arbejde Fremtidsseminar 2013 Definition af frivilligt arbejde Et stykke arbejde, der er kendetegnet ved: - Ikke lønnet, dog med mulighed for kompensation - Er frivilligt, dvs. at det udføres uden fysisk, retsligt

Læs mere

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig i det nedenstående. Måske har du slet ikke brug for

Læs mere

ÅRETS AVISSIDE 2017 ÅRETS AVISSIDE

ÅRETS AVISSIDE 2017 ÅRETS AVISSIDE ÅRETS AVISSIDE 2017 Dommerkomitéen for Årets Avisside 2017 Marianne Bahl, Børsen, (formand) Henrik Birkvig, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Lea Korsgaard, Zetland HÆDER SØLV GULD FORSIDER SEKTIONSFORSIDER

Læs mere

Kristoffer Thurøe +45 2980 8128

Kristoffer Thurøe +45 2980 8128 Wonderful Copenhagen Gammel Kongevej 1 1610 København V Danmark MED KØBENHAVN I HJERTET OG KOMMUNIKATION I HJERNEN Lige siden jeg startede på Journalisthøjskolen, har jeg ønsket at komme i praktik hos

Læs mere

1 Sagsfremstilling Ekstra Bladet bragte den 7. november 2017 artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges med underrubrikken:

1 Sagsfremstilling Ekstra Bladet bragte den 7. november 2017 artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges med underrubrikken: Kendelse afsagt den 6. februar 2018 Sag nr. 2017-80-0055 [Klager] mod Ekstra Bladet [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Efter Luksusfælden: Nu skal hovedet undersøges bragt den 7. november

Læs mere

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Hej Allesammen, Sæsonen 2014/2015, min første i Gentofte Svømmeklub, er på vej ind i de sidste spændende og afgørende uger, Selvom mange kilometer

Læs mere

GENERALFORSAMLING SHOPPING SVENDBORG 3. april 2018

GENERALFORSAMLING SHOPPING SVENDBORG 3. april 2018 GENERALFORSAMLING SHOPPING SVENDBORG 3. april 2018 Formandens beretning Beretning Shopping Svendborg. Kære generalforsamling. Et kig tilbage på det år, der nu igen er gået, viser endnu engang et år med

Læs mere

Journalistik. En avis

Journalistik. En avis Journalistik Det nærmeste man kommer den absolutte sandhed En avis En avis er et blad med historier om ting, folk ikke ved i forvejen. Tingene skal være sket i virkeligheden. Historierne i en avis er ikke

Læs mere

Et spadestik dybere er en selvejende non-profit organisation, som arbejder for at inspirere lokale og

Et spadestik dybere er en selvejende non-profit organisation, som arbejder for at inspirere lokale og Rapport til PU-ansøgning Et spadestik dybere 2015-20.-21. okt. 2015 på Hotel Koldingfjord. http://www.etspadestikdybere.dk/ Et spadestik dybere er en selvejende non-profit organisation, som arbejder for

Læs mere

BUDSKABER PÅ BUNDLINJEN

BUDSKABER PÅ BUNDLINJEN BUDSKABER PÅ BUNDLINJEN Om Albæk Kommunikation Historien om Albæk Kommunikation begyndte i 2014, hvor vi flyttede ind i vores første lokaler på Vesterbro i København. Forud var gået måneder, hvor vi holdt

Læs mere

Udkast til tale til brug for ministerens overrækkelse af Den Kriminalpræventive Pris 2010

Udkast til tale til brug for ministerens overrækkelse af Den Kriminalpræventive Pris 2010 Justitsministeriet Dato: 12. marts 2010 Dok.: THK40415 Sagsnr.: 2010-965-0305 Udkast til tale til brug for ministerens overrækkelse af Den Kriminalpræventive Pris 2010 Det talte ord gælder [Indledning]

Læs mere

FIND DINE PERSONLIGE STYRKER

FIND DINE PERSONLIGE STYRKER FIND DINE PERSONLIGE STYRKER dk Indhold De 24 styrker: Derfor er det vigtigt at kende dine stærke sider (S. 1) Oversigt over de 24 styrker (S. 3-4) Find frem til dine personlige styrker (S. 5) Giv os din

Læs mere

UDVIKLINGSKOMMUNIKATION OG FOLKELIG FORANKRING VÆRKTØJSPAPIR

UDVIKLINGSKOMMUNIKATION OG FOLKELIG FORANKRING VÆRKTØJSPAPIR UDVIKLINGSKOMMUNIKATION OG FOLKELIG FORANKRING VÆRKTØJSPAPIR Folkelig forankring handler om opbakning til og engagement i det internationale udviklingsarbejde. Kommunikation og oplysning kan hjælpe jer

Læs mere

Dimissionstale s. 1

Dimissionstale s. 1 Året 2019 er året hvor I bliver studenter fra Stenhus Gymnasium. 449 fantastiske, kloge og skønne unge mennesker. Året 2019 er også året, hvor ytringsfriheden blev udfordret og vores demokrati sat under

Læs mere

EN LØSNING FOR ALLE GUIDE TIL KLUBBEN HVORDAN BAKKER VI OP? Dansk Socialrådgiverforening

EN LØSNING FOR ALLE GUIDE TIL KLUBBEN HVORDAN BAKKER VI OP? Dansk Socialrådgiverforening 1 EN LØSNING FOR ALLE GUIDE TIL KLUBBEN HVORDAN BAKKER VI OP? Dansk Socialrådgiverforening 2 Vi skal vise vores styrke foto Kristian Granquist Overalt i landet er vi socialrådgivere, sammen med hundredetusindevis

Læs mere

TALE TIL VINDERE AF ÅRETS LÆREPLADS 2017

TALE TIL VINDERE AF ÅRETS LÆREPLADS 2017 TALE TIL VINDERE AF ÅRETS LÆREPLADS 2017 Kære nominerede virksomheder I er tre meget stærke kandidater Og valget af den endelige vinder af Årets Læreplads har ikke været nemt Derfor vil jeg først fortælle

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

Sådan får I jeres historie i pressen

Sådan får I jeres historie i pressen Sådan får I jeres historie i pressen Jeres arrangement til Dansk Naturvidenskabsfestival er en oplagt anledning til at synliggøre jeres institution og fortælle om jeres aktiviteter i medierne. Derudover

Læs mere

Tilpasset dansk mesterskab i 11-

Tilpasset dansk mesterskab i 11- Tiderne skifter og som ofte nævnt gennem det sidste halvandet år, er der sket mange store forandringer i den danske politisport. Det traditionsrige politifodboldmesterskab blev desværre, pga af et sent

Læs mere

Digitale Sexkrænkelser

Digitale Sexkrænkelser Digitale Sexkrænkelser AT FORTÆLLE OM DET OG BEDE OM HJÆLP LEKTION #4 Et undervisningsmateriale udviklet af Digitale Sexkrænkelser At fortælle om det og bede om hjælp INTRODUKTION 3 FORMÅL 3 LÆRINGSMÅL

Læs mere

22.s.e.trin.B Matt 18,1-14 Salmer: Hvem er den største i himmeriget? Sådan spørger disciplene Jesus. Man undrer sig.

22.s.e.trin.B Matt 18,1-14 Salmer: Hvem er den største i himmeriget? Sådan spørger disciplene Jesus. Man undrer sig. 22.s.e.trin.B. 2016 Matt 18,1-14 Salmer: 750-289-593 52-423-31 Hvem er den største i himmeriget? Sådan spørger disciplene Jesus. Man undrer sig. Havde de ikke forstået noget som helst. Men det er jo såre

Læs mere

Kontakt med pressen. Om at udtale sig til pressen

Kontakt med pressen. Om at udtale sig til pressen Kontakt med pressen Denne vejledning og den række værktøjer, der er knyttet til den, har til formål at støtte dig, når du er i kontakt med pressen. Om at udtale sig til pressen Vejledningen gælder, når

Læs mere

Medieguide til lokalgrupper

Medieguide til lokalgrupper Medieguide til lokalgrupper Fortællingen om SOS Børnebyerne lever stærkest blandt jer frivillige. På de næste sider finder I tips og tricks til, hvordan I kan få lokalgruppens historier i de lokale medier.

Læs mere

KOMMUNIKATION Gode råd om basiskommunikation

KOMMUNIKATION Gode råd om basiskommunikation KOMMUNIKATION Gode råd om basiskommunikation Etape 0 Kommunikationen er en del af jeres ansigt udadtil. Sørg derfor for at den stemmer overens med jeres foreningsstrategi. Mission: Hvorfor findes foreningen?

Læs mere

10 trin til en succesfuld Facebook side

10 trin til en succesfuld Facebook side 10 trin til en succesfuld Facebook side Allerførst vil jeg gerne fortælle dig, hvor fedt jeg synes, det er, at du har downloadet denne E-bog. Det lyder måske lidt selvhøjtideligt, men jeg elsker at dele

Læs mere

Nyrernes Dag inspirationskatalog. Indhold

Nyrernes Dag inspirationskatalog. Indhold Nyrernes Dag inspirationskatalog Nyrernes Dag er en fast tradition i Nyreforeningen. Siden starten i 2006 har dagen udviklet sig og markeres i dag på forskellig vis rundt om i landet. Dette katalog er

Læs mere

Skrive-/fototeam. SKRIVE & FOTO // KLF, Kirke & Medier

Skrive-/fototeam. SKRIVE & FOTO // KLF, Kirke & Medier Skrive-/fototeam Fortæl hele KLF, Kirke & Medier, hvad vi laver. Tag med til arrangementer eller følg med i debatter, og lav en artikel til hjemmesiden og nyhedsbrevet. Hvorfor har KLF et skrive/foto-team

Læs mere

# 1: Forbindelsen mellem tale og situation forsvandt. Folkemødet: Politikerne glemte Bornholm og talte til tv et - Retorikforlaget

# 1: Forbindelsen mellem tale og situation forsvandt. Folkemødet: Politikerne glemte Bornholm og talte til tv et - Retorikforlaget Partilederne på Folkemødet fik en ellers sjælden mulighed for at tale direkte til et bredt publikum med en politisk interesse i toppen af skalaen. Desværre var de fleste af talerne kedelig skabelonretorik

Læs mere

Det her er meget konkret: Hvad gør stofferne ved én, og hvordan skal man gribe det an. Ingen fordømmelse på nogen måde dét kan jeg godt lide.

Det her er meget konkret: Hvad gør stofferne ved én, og hvordan skal man gribe det an. Ingen fordømmelse på nogen måde dét kan jeg godt lide. Fordomme, nej tak Forældre til unge står af på fordomme og løftede pegefingre, når de søger information om rusmidler og teenageliv på nettet. I stedet ønsker de sig rigtige mennesker og nuanceret viden

Læs mere

Åbenhed skaber tillid og med disse to værdier intakt, vil fælleskabet opleves stærkere og større.

Åbenhed skaber tillid og med disse to værdier intakt, vil fælleskabet opleves stærkere og større. Oure Friskole, børnehave og Vuggestue. 27.04.2016 Formandens beretning 2015/16 Åbenhed, tillid og fællesskab. Det har jeg valgt at lade være overskriften på dette års beretning. Måske vil denne beretning

Læs mere

SPECIALRAPPORT Journalistiske kvaliteter 1999-2014

SPECIALRAPPORT Journalistiske kvaliteter 1999-2014 SPECIALRAPPORT Journalistiske kvaliteter 1999-2014 Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 DK-1553 København V +45 3373 3373 www.kulturstyrelsen.dk medieudviklingen@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk/medieudviklingen

Læs mere

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune Ledelse når det er bedst Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune INTRODUKTION hvad er et ledelsesgrundlag? Fælles principper for god ledelse Som ledere i Glostrup Kommune er vores fornemste opgave at bidrage

Læs mere

Kom ud over rampen med budskabet

Kom ud over rampen med budskabet Kom ud over rampen med budskabet Side 1 af 6 Hvad er god kommunikation? God kommunikation afhænger af, at budskaberne ikke alene når ud til målgruppen - de når ind til den. Her er det særligt vigtigt,

Læs mere

Anmeldelse: Digital journalistik en bog af Aske Kammer

Anmeldelse: Digital journalistik en bog af Aske Kammer Anmeldelse: Digital journalistik en bog af Aske Kammer Af Lars K Jensen Anmeldelsen blev oprindeligt udgivet på larskjensen.dk Aske Kammer Digital journalistik. Samfundslitteratur,110 sider, 1. udgave

Læs mere

Denne bog er til dig. Du er meget velkommen til at dele den med andre.

Denne bog er til dig. Du er meget velkommen til at dele den med andre. Hej læser! Denne bog er til dig. Du er meget velkommen til at dele den med andre. Bogen fortæller om et svært emne, som skaber utryghed i ungdomslivet - digitale sexkrænkelser. I bogen kan du læse om unge,

Læs mere

TJEN PENGE PÅ NETTET

TJEN PENGE PÅ NETTET TJEN PENGE PÅ NETTET [Skriv tekst] Side 0 Indholdsfortegnelse Indledning... 1 Hvilke fordele er der ved at tjene penge på nettet?... 1 Måder du kan tjene penge på nettet... 2 Din egen blog... 2 Produktanmeldelser...

Læs mere

EN PRAKTISK GUIDE TIL PRESSEARBEJDE

EN PRAKTISK GUIDE TIL PRESSEARBEJDE EN PRAKTISK GUIDE TIL PRESSEARBEJDE INDHOLD KONTAKT TIL MEDIERNE... 3 FØRSTE SKRIDT... 3 I ER DE LOKALE... 3 DBf KAN HJÆLPE... 3 OPBYGNING AF EN PRESSEMEDDELSE... 4 EKSEMPEL PÅ EN LOKAL PRESSEMEDDELSE...

Læs mere

Redaktøren ringede mig op

Redaktøren ringede mig op Kære PR- og ældrepolitisk frivillig Forår er det blevet bare ikke i vejret - påske er det om et par dage, og vores adresse er nu Snorresgade 17-19, og ikke længere Nørregade. Masser af plads, lys og en

Læs mere

Mig og mine ord. Avisens genrer

Mig og mine ord. Avisens genrer Mig og mine ord Avisens genrer Punkter Genrer Nyhedshistorie Reportage Baggrundsartikel Interview Anmeldelse Læserbrev Nyhedskriterier Research Kilder Skriveproces Design Genrer Journalistik inddeles i

Læs mere

Kendelse. afsagt den 5. september Sag nr og [Klager] mod. Kolding Ugeavis. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 5. september Sag nr og [Klager] mod. Kolding Ugeavis. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 5. september 2017 Sag nr. 17-70-01172 og 17-70-01173 [Klager] mod Kolding Ugeavis og JydskeVestkysten [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Pressenævn om [Klager]-sag:

Læs mere

MOTIVATION MOTOR ELLER MODVIND

MOTIVATION MOTOR ELLER MODVIND MOTIVATION MOTOR ELLER MODVIND Er du motiveret, er du næsten helt sikker på succes. Motivationen er drivkraften, der giver dig energi og fører dig i mål. Mangler du den, slæber det hele sig afsted, trækker

Læs mere

1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 13. september

1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 13. september Presseguide Det lokale arbejde med pressen skaber opmærksomhed, der rækker ud over morgeneventen. Jeres indsats for at tiltrække god presseomtale er derfor et vigtigt bidrag til kampagnens succes. Denne

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie?

Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie? Hvornår har du sidst ydet en særlig stor indsats og været meget tilfreds med det bagefter? Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie? Hvad er det vigtigste

Læs mere

Gode råd til samarbejdet med ambassadører

Gode råd til samarbejdet med ambassadører Gode råd til samarbejdet med ambassadører Guide til landsdelskonsulenter Marts 2016 Denne guides indhold Formål Din opgave som landsdelskonsulent Ambassadøren Ambassadøren Ambassadørens opgave Tre eksempler

Læs mere

TRUE AWARD 2018 KATEGORIER

TRUE AWARD 2018 KATEGORIER TRUE AWARD 2018 KATEGORIER 1. BEDSTE TV & BIOGRAF FILM 2. BEDSTE ONLINE FILM 3. BEDSTE BRANDED ENTERTAINMENT FILM 4. BEDSTE FILMKAMPAGNE 5. BEDSTE BRANDED ENTERTAINMENT KAMPAGNE 6. BEDSTE INSTRUKTION 7.

Læs mere

Sammen er vi stærkere. Stafet For Livet et indblik

Sammen er vi stærkere. Stafet For Livet et indblik Sammen er vi stærkere Stafet For Livet 2016 - et indblik INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning Vi fejrer Stafet For Livet 2016 3 Sammen er vi stærkere 4 Hvad betyder Stafet For Livet for Fighterne? 5 Hvad betyder

Læs mere

KOMMUNIKATION. JYSKs kommunikationskanaler 2. Hjemmeside 3. Reklamer 4. Pressemeddelelser 5. Facebook og YouTube 6. Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8

KOMMUNIKATION. JYSKs kommunikationskanaler 2. Hjemmeside 3. Reklamer 4. Pressemeddelelser 5. Facebook og YouTube 6. Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8 KOMMUNIKATION JYSKs kommunikationskanaler 2 Hjemmeside 3 Oms 3,9b Reklamer 4 Pressemeddelelser 5 Facebook og YouTube 6 Karriere- og elevavis 7 GO JYSK 8 Lars Larsens bog 9 Events 10 1 JYSKS KOMMUNIKATIONSKANALER

Læs mere

København, den 3. november 2008. Pressemeddelelse fra. graffitigalleriet.dk Vesterbrogade 171 1800 Frederiksberg C

København, den 3. november 2008. Pressemeddelelse fra. graffitigalleriet.dk Vesterbrogade 171 1800 Frederiksberg C København, den 3. november 2008 Pressemeddelelse fra graffitigalleriet.dk Vesterbrogade 171 1800 Frederiksberg C Den 15. september 2008 forsøgte graffitigalleriet.dk at indrykke denne annonce i papirudgaven

Læs mere

INTERN UDDANNELSE. Kommunikation og medier

INTERN UDDANNELSE. Kommunikation og medier INTERN UDDANNELSE Kommunikation og medier Kommunikation Kommunikation er en situation, hvor en afsender bringer et budskab videre til en modtager, som så i større eller mindre grad forventes at reagere

Læs mere

Journalistiske kvaliteter

Journalistiske kvaliteter Korallen i RUC s segl Journalistiske kvaliteter Rapport udarbejdet af Ida Willig, Mark Blach-Ørsten, Jannie Møller-Hartley og Sofie Flensburg Ida Willig, professor mso Center for Nyhedsforskning CBIT,

Læs mere

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C Trøjborg 29. juni 2009 Kære 9. årgang. En tøjklemme. Ja, sådan ser den ud den er blevet lidt gammel og grå lidt angrebet af vejr og vind den er blevet brugt meget. I kender alle sammen tøjklemmer, nogle

Læs mere

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i lektionen Hjælp en kollega i konflikt. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Christian og Bente, hvor

Læs mere

Strategi for brugerinvolvering

Strategi for brugerinvolvering Strategi for brugerinvolvering Vores Genbrugshjem Gruppe 7: Lasse Lund, Simone Drechsler, Louise Bossen og Kirstine Jacobsen Valg af TV-program og begrundelse Vores genbrugshjem på TV2, produceret af Nordisk

Læs mere

elever en udfordring

elever en udfordring Giv dine elever en udfordring de sent vil glemme Kære Kontaktlærer Overvejer du at have elever med i Nordjyske Nyskabere eller har du allerede valgt at melde hold til? Denne folder gør både garvede kontaktlærere

Læs mere

Der har i byrådet i de forgangne fire år været stor enighed om at sikre kommunen vækst såvel økonomisk som befolkningsmæssigt.

Der har i byrådet i de forgangne fire år været stor enighed om at sikre kommunen vækst såvel økonomisk som befolkningsmæssigt. 9.1.2018 Nytårskur 2018 På byrådets og egne vegne er det mig en glæde at byde jer alle sammen velkommen. Velkommen til nytårskur den måske nemmeste form for kur at overholde. Godt nytår til jer alle skål.

Læs mere

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG SUPERVETERANERNE NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG 6 Så gik den første halvdel af sæsonen, og det er blevet til flere nederlag end sejre, men en stigende formkurve fortæller os, at vi i efteråret helt sikkert vil

Læs mere

DIGITAL MARKEDSFØRING

DIGITAL MARKEDSFØRING DIGITAL MARKEDSFØRING DAGSORDEN NorthSides historie NorthSides gæster NorthSide på sociale medier NorthSide på Facebook Den flygtige forbruger Den gode digitale kampagne Case: Tuborg / NorthSide Music

Læs mere

Værktøjer til kommunikation af mærkesager ved kommunalvalg 2017

Værktøjer til kommunikation af mærkesager ved kommunalvalg 2017 Værktøjer til kommunikation af mærkesager ved kommunalvalg 2017 Skarp og målrettet kommunikation af en sag Når I har overvejet, hvilke sager der kan være interessante for jer at skabe debat om i forbindelse

Læs mere

Læseplan for valgfaget Nyheder for Unge Af Lars Kjær

Læseplan for valgfaget Nyheder for Unge Af Lars Kjær Læseplan for valgfaget Nyheder for Unge Af Lars Kjær LARS KJÆR 1 Indhold Om valgfaget Nyheder for Unge...3 Fælles Mål... 4 Webredaktion... 4 Sociale medier... 4 Søgemaskineoptimering (SEO)...4 Multimodalitet

Læs mere

Mind Your Own Business Prisen

Mind Your Own Business Prisen Icebreakers Denne pris går til en virksomhed, som dommerkomiteen særligt ønsker at rose for dens måde at organisere sig på og for virksomhedens fokus på medarbejderudvikling. Virksomheden har etableret

Læs mere

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017

Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Vi vil være bedre Skolepolitik 2014-2017 Indhold Vi vil være bedre Læring i fokus Læring, motivation og trivsel Hoved og hænder Hjertet med Form og fornyelse Viden og samarbejde Fordi verden venter 3 6

Læs mere

Sæt strøm på dit kvarter

Sæt strøm på dit kvarter Sæt strøm på dit kvarter Tværgående erfaringer Denne artikel går på tværs af de mange cases, der er blevet indsamlet under projektet: Sæt strøm på dit kvarter. Læs om borgernes og planlæggernes nye roller

Læs mere

De Innovative Skoler

De Innovative Skoler De Innovative Skoler Hos Clio synes vi, at alle elever skal have mulighed for at lære mere. Derfor introducerer vi De Innovative Skoler, der skal sætte fokus på motiverende og innovativ undervisning af

Læs mere

Stillings- og profilbeskrivelse: Journalistisk redaktør for Fysioterapeuten

Stillings- og profilbeskrivelse: Journalistisk redaktør for Fysioterapeuten Stillings- og profilbeskrivelse: Journalistisk redaktør for Fysioterapeuten Stillingsbetegnelse Journalistisk redaktør Organisatorisk placering Danske Fysioterapeuters sekretariat, afdelingen Marketing

Læs mere

PF formandens årsfesttale 2018

PF formandens årsfesttale 2018 PF formandens årsfesttale 2018 Af Lars Holm Deres excellencer, ærede minister. Kære undervisere, ansatte og medstuderende. Mine damer og herrer. Det er mig en stor ære at byde jer velkommen til DTU s og

Læs mere

Vores musical er et godt eksempel på en af de ting, som vi synes er rigtig vigtige, som er en del af os, og som vi nødig vil undvære.

Vores musical er et godt eksempel på en af de ting, som vi synes er rigtig vigtige, som er en del af os, og som vi nødig vil undvære. Generalforsamling 2014 Jeg har jo efterhånden skrevet en del beretningerne i min tid som skoleleder. Jeg husker ikke nøjagtigt, hvad der står i de forskellige, men jeg husker dog tydeligt den, jeg skrev

Læs mere

Værdigrundlag for Galten / Låsby Dagtilbud Med Udgangspunkt i Skanderborg Kommunes værdier

Værdigrundlag for Galten / Låsby Dagtilbud Med Udgangspunkt i Skanderborg Kommunes værdier Værdigrundlag for Galten / Låsby Dagtilbud Med Udgangspunkt i Skanderborg Kommunes værdier Værdi: I forhold til børnene: I forhold til forældrene: I forhold til kollegerne: Åbenhed Vi lytter til hvad børnene

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

15.s.e.trin. II 2016, Strellev 9.00, Ølgod / / / /728

15.s.e.trin. II 2016, Strellev 9.00, Ølgod / / / /728 Dengang jeg gik på pastoralseminariet for at skulle lære at være præst, fik jeg et godt råd af en af underviserne. Han sagde, at når man sidder og taler med et menneske, og samtalen går i stå, så skal

Læs mere

Et strejftog gennem 20 år

Et strejftog gennem 20 år 1993-2013 www.taarnbybladet.dk OKTOBER 2013 Et strejftog gennem 20 år Redigeret af: Allan Meyer Indholdsfortegnelse Forord... 1 Indledning... 2 Stiftende generalforsamling 2 Første nummer udkom 15. september

Læs mere

FRITIDSJOB I ESBJERG KOMMUNE

FRITIDSJOB I ESBJERG KOMMUNE FRITIDSJOB I ESBJERG KOMMUNE ENDNU ET GODT ÅR ER GÅET. ÅRET 2017 Siden sidst. Det er efterhånden ved at være længe siden, der sidst er lavet et overblik over hvordan projektet Fritidsjob i Esbjerg Kommune

Læs mere

Årsberetning Bøvling fri- og idrætsefterskole generalforsamling 21. April 2017

Årsberetning Bøvling fri- og idrætsefterskole generalforsamling 21. April 2017 Årsberetning Bøvling fri- og idrætsefterskole generalforsamling 21. April 2017 Så er endnu et år gået på syd området største skole. I 2016 har vi haft i alt 195,9 årselever med følgende fordeling friskolen

Læs mere

Coaching forskning og praksis, Oplæg 09. september 2019 SVÆRE SAMTALER - SKAB BEDRE DIALOGER OM VANSKELIGE EMNER PÅ ARBEJDE

Coaching forskning og praksis, Oplæg 09. september 2019 SVÆRE SAMTALER - SKAB BEDRE DIALOGER OM VANSKELIGE EMNER PÅ ARBEJDE Coaching forskning og praksis, Oplæg 09. september 2019 SVÆRE SAMTALER - SKAB BEDRE DIALOGER OM VANSKELIGE EMNER PÅ ARBEJDE LENE FLENSBORG Erhvervspsykolog, partner i Organisation Fokus på leder- og talentudvikling

Læs mere

Guide til Succesfuld Administration af Facebook Side Communities

Guide til Succesfuld Administration af Facebook Side Communities Guide til Succesfuld Administration af Facebook Side Communities Side 2 Indholdsfortegnelse: Succesfuld Facebook administration side 3 Den positive spiral Side 4 Sørg for at poste hver dag Side 5 Fokuser

Læs mere

18. s. e. trin. I 2015 Ølgod

18. s. e. trin. I 2015 Ølgod For nogle år siden læste jeg i en avis om en ung kvinde, der var det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Hun blev det tilfældige offer for en overfaldsmand, og blev nedværdiget og ydmyget i al offentlighed.

Læs mere

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009.

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009. 1 Formand Bente Sorgenfreys mundtlige beretning: Vi tjener kassen - statskassen. Vi er samlet for at gøre en forskel. FTF s repræsentantskabsmøde 11. maj 2011 OBS: Det talte ord gælder. Naturligvis skal

Læs mere

Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister

Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister Bilag 3: Spørgeskemaundersøgelse, journalister Hvilken platform er du primært tilknyttet? Print 538 0 0 0 0 0 0 51,3% TV 0 202 0 0 0 0 0 19,3% Radio 0 0 98 0 0 0 0 9,3% Net 0 0 0 130 0 0 0 12,4% Sociale

Læs mere

Bilag 7: Afviklingsguide til fokusgrupper

Bilag 7: Afviklingsguide til fokusgrupper Bilag 7: Afviklingsguide til fokusgrupper 0. Introduktion Informanterne tildeles computer eller tablet ved lodtrækning og tilbydes kaffe/te/lignende. Først og fremmest skal I have en stor tak, fordi I

Læs mere

Ditlev Nielsen 2.g Kom/it 9/10/15. Avis artikel rapport

Ditlev Nielsen 2.g Kom/it 9/10/15. Avis artikel rapport Ditlev Nielsen 2.g Kom/it 9/10/15 Avis artikel rapport Indholdsfortegnelse: Indledning Side 3 Problemformulering Side 3 Afsender Side 3 Budskab Side 3 Medie Typografi Side 4-6 Medie Farver Side 7-9 Medie

Læs mere

Sammen om Aarhus Medborgerskabspolitik version 0,2 (udkast) Forord. BORGMESTERENS AFDELING Aarhus Kommune

Sammen om Aarhus Medborgerskabspolitik version 0,2 (udkast) Forord. BORGMESTERENS AFDELING Aarhus Kommune Sammen om Aarhus Medborgerskabspolitik version 0,2 (udkast) Forord Aarhus står over for en række udfordringer de kommende år. Velfærdssamfundet bliver udfordret af demografiske forandringer og snævre økonomiske

Læs mere

august - december 2014

august - december 2014 Program august - december 2014 18 August. Feriebilleder + præsentation af programmet og tilmeldinger til Foto Emne konkurrence til borges@rafael.dk. (se den 1. Sep.) Indlevering af billeder til udstilling

Læs mere

Interview med butikschef i Companys Original

Interview med butikschef i Companys Original Interview med butikschef i Companys Original Interviewer 1: Amanda Interviewer 2: Regitze Butikschef: Lene Interviewer 1: Ja, det er bare, som sagt, til os selv, så vi selv kan analysere på det, men vi

Læs mere

Indstilling til Kristian Dahls Mindelegat

Indstilling til Kristian Dahls Mindelegat Indstilling til Kristian Dahls Mindelegat Kære kreds 1, Jeg indstiller hermed Klaus Buster Jensen, 26-årig journalist på Avisen.dk, til Kristian Dahls Mindelegat Lige fra vi lancerede Avisen.dk i september

Læs mere

Nyoversættelse af Jobs Bog til nudansk er gribende, kraftfuld og overbevisende. Samlet set er det en ualmindeligt vellykket udgivelse

Nyoversættelse af Jobs Bog til nudansk er gribende, kraftfuld og overbevisende. Samlet set er det en ualmindeligt vellykket udgivelse https://k.dk/s/gx5b Bog Det er din egen skyld hvis du ikke læser denne bog 6 stjerner 1. december 2017, kl. 0:00 Steen Skovsgaard Nyoversættelse af Jobs Bog til nudansk er gribende, kraftfuld og overbevisende.

Læs mere

SPØRGSMÅLSTEGN VED SPØRGSMÅL?

SPØRGSMÅLSTEGN VED SPØRGSMÅL? SPØRGSMÅLSTEGN VED SPØRGSMÅL? MÅ JEG SPØRGE OM NOGET? Sådan starter mange korte samtaler, og dette er en kort bog. Når spørgsmålet må jeg spørge om noget? sjældent fører til lange udredninger, så er det,

Læs mere

Strategi for Vejle Kommunes kommunikation på Facebook

Strategi for Vejle Kommunes kommunikation på Facebook Strategi for Vejle Kommunes kommunikation på Facebook Der er mange grunde til, at Vejle kommune skal være til stede på de sociale medier. Dels giver de nye netværksmedier kommunen mulighed for at komme

Læs mere

I dag handler meget om at få succes - at få succes ved at blive til noget.

I dag handler meget om at få succes - at få succes ved at blive til noget. DIMISSIONSTALE 2017 Kære studenter I dag handler meget om at få succes - at få succes ved at blive til noget. Og I kender alle sammen manden, der er indbegrebet af denne tankegang. Manden, der søgte at

Læs mere

Jeg synes... Vejledning. Medarbejderes brug af ytringsfrihed i Aabenraa Kommune

Jeg synes... Vejledning. Medarbejderes brug af ytringsfrihed i Aabenraa Kommune Jeg synes... Vejledning Medarbejderes brug af ytringsfrihed i Aabenraa Kommune Forord Hovedsamarbejdsudvalget (HMU) har med bidrag fra medarbejderne i Aabenraa Kommune udarbejdet denne vejledning. HMU

Læs mere

Mette Nørgård er 36 år, arbejder med markedsføring og hjemmesider og bor med sin mand og børn i København.

Mette Nørgård er 36 år, arbejder med markedsføring og hjemmesider og bor med sin mand og børn i København. Nu giver det mening Mette Nørgård er 36 år, arbejder med markedsføring og hjemmesider og bor med sin mand og børn i København. En vinteraften i 2012 fulgte en mand efter Mette på vej hjem fra metrostationen.

Læs mere

Goddag alle sammen og velkommen til mødet om BPA ordningen her i Aarhus.

Goddag alle sammen og velkommen til mødet om BPA ordningen her i Aarhus. Talepapir Aarhus Kommune Socialforvaltningen Anledning Tale holdes den Informationsmøde for BPA brugere 26. november kl. 15 i Turbinehallen Sagsnummer: Goddag alle sammen og velkommen til mødet om BPA

Læs mere

Guide til presse og sociale medier

Guide til presse og sociale medier Guide til presse og sociale medier - få butikkens og bestyrelsens arbejde i pressen og på sociale medier Værktøjskassen til pressearbejde Et opkald/en mail til journalist Invitation til lokalredaktion

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Sammen med byens blomsterudsmykninger vil vores samarbejdspartner give værdi samt inspiration til Blomsterfestivalens mange tusinde gæster.

Sammen med byens blomsterudsmykninger vil vores samarbejdspartner give værdi samt inspiration til Blomsterfestivalens mange tusinde gæster. Arbejdet omkring årets tema er i fuld gang, og der arbejdes på højtryk i øjeblikket med at få samlet alle spændende koordineringer, så vi kan få nogle fantastiske dage, den 13.-16. august, hvor Blomsterfestivalen

Læs mere

Elev-manual til journalistisk arbejdsform

Elev-manual til journalistisk arbejdsform Elev-manual til journalistisk arbejdsform Når I arbejder som journalister i skolen, skal I igennem fem forskellige faglige område. I skal: Finde en sag Skaffe jer viden Strukturer jeres stof Optage billeder

Læs mere

Instruktionskort til standard 3D cases til en proces på. Den Kreative Platform

Instruktionskort til standard 3D cases til en proces på. Den Kreative Platform Instruktionskort til standard 3D cases til en proces på Den Kreative Platform Her finder du instruktionerne til de standard 3D cases der anvendes i enhver proces på Den Kreative Platform. De har samme

Læs mere

Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev!

Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev! N Y H E D S B R E V N R. 1 0 2 0 1 4 Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev! Årets julekalender Vinder af årets tegnekonkurrence, til brug på forsiden af julekalenderen

Læs mere