TALE TIL VINDERE AF ÅRETS LÆREPLADS 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TALE TIL VINDERE AF ÅRETS LÆREPLADS 2017"

Transkript

1 TALE TIL VINDERE AF ÅRETS LÆREPLADS 2017 Kære nominerede virksomheder I er tre meget stærke kandidater Og valget af den endelige vinder af Årets Læreplads har ikke været nemt Derfor vil jeg først fortælle hvorfor det er jer 3, der står her i dag Det skyldes jo først og fremmest, at jeres elever har valgt at indstille jer Dernæst at elevernes hovedforløbsskoler har peget på netop jer til at gå videre til landskonkurrencen her Og til sidst at man har i Danske Erhvervsskoler og Gymnasier har valgt jer som de tre nominerede Derfor vil jeg her videregive både elevernes indstilling, skolernes motivering og priskomiteens begrundelse for, hvorfor det lige er jer tre, der står her i dag De tre virksomheder er jo Meny i Aalborg, som er indstillet af 6 gourmetslagterelever, Palle, Micaela, David, Rikke, Frederik og Karoline, og de går på hovedforløb på Tech College Grundfos i Bjerringbro indstillet af Eli Bjørn Vinther og Jeppe Brønd, som går på hovedforløb på Mercantec Au2fix i Østermarie indstillet af Aleksandra Andersen, som går på hovedforløb på Campus Bornholm Jeg starter med Autofix i Østermarie, som er indstillet af Aleksandra Andersen, som er i lære som personvognsmekaniker. I sin indstilling skriver Aleksandra blandt andet: Allerede efter et par dage, følte jeg at jeg havde arbejdet der i flere år, de er super gode til at få mig til at føle mig tryg og genvinde troen på mig selv, når jeg synes opgaverne kan virke overvældende. Jeg elsker deres humør og det supergode arbejdsmiljø på værkstedet. Min svend er meget tålmodig og rigtig god til at lære fra sig Værkføreren er altid klar med en sjov bemærkning og fantastiske historier fra sit liv. 'Bossen' er altid meget medgørlig og altid klar til at få tingene til at fungere. Han får mig til at føle at jeg er god til det jeg har gang. Selvom jeg er kvinde, synes jeg at de gode til at tage hensyn, men stadig ikke så jeg føler jeg er anderledes.

2 De er nogle skønne mennesker, der bestemt fortjener at vide, at de gør det godt. Campus Bornholm, som har indstillet Autofix som sin kandidat, skriver i sin begrundelse: Da Alexandra gik på grundforløbet og manglede en læreplads, foreslog praktikpladskonsulent Jeppe Pedersen, at hun tog ud og besøgte værkstederne på øen. Au2fix havde oprindelig ikke forestillet sig at skulle tage en lærling, men efter ½ times snak med Alexandra, var de overbevist om, at det var et forsøg værd. Og de besluttede sig endda for at lave en ordinæruddannelsesaftale med Alexandra. Campus Bornholm vil gerne påskønne den betydning, det har, at små virksomheder løfter ansvaret om at ansætte lærlinge. Desuden er det en fornøjelse at opleve det gode match, der er mellem virksomhed og lærling. Danske Erhvervsskoler og -Gymnasiers priskomité har i sin begrundelse lagt særlig vægt på at en lille virksomhed påtager sig et uddannelsesansvar og helt tydeligt har fået det rette match mellem lærling og virksomhed. Samtidig ses det som vigtigt at synliggøre kvinder i traditionelle mandefag at Aleksandra forhåbentlig kan tjene som rollemodel for andre kvinder, ligesom andre virksomheder kan se et eksempel på, at det kan fungere i praksis med rigtig god succes. Næste nominerede virksomhed er Grundfos i Bjerringbro, som Eli Bjørn Vinther og Jeppe Brønd begge har indstillet. Eli er i lære som automatiktekniker og Jeppe som industritekniker. De har skrevet hver sin indstilling, men Mercantec har valgt at lade begge indgå i deres indstilling af Grundfos. Eli skriver blandt andet i sin indstilling: Grundfos er en alsidig læreplads, hvor der er stor plads til at udvikle og udfordre sig selv. Der lægges meget vægt på at de personlige værdier også udvikles, så man står bedre som helhed efter endt uddannelse. Der er altid hjælp at hente og man har mulighed for at sætte sin egen "dagsorden" og blive god/forbedre sig på de punkter, man ønsker. Der tages hånd om lærlinge, så de på intet tidspunkt føler sig alene. Der er masser af muligheder for at få en god uddannelse her. Jeppe skriver i sin indstilling:

3 Grundfos er et fantastisk sted at stå i lære, man har dygtige og venlige kollegaer, som altid er parat med et godt tip eller en håndsrækning. Man har som ny lidt en forventning om, at man som lærling nok ikke har det helt store og skulle have sagt, men på Grundfos bliver du taget med i beslutningen og får lov til selv at bestemme over din hverdag. Dette giver også en meget større lyst til at performe bedre, og altid give den 120%. Lige fra jeg startede har jeg vidst, hvad der skulle ske, for der har været en struktureret plan. Det giver en dejlig ro i maven, at vide hvad fremtiden bringer. Jeg var også 3 uger i Tyskland, en rejse i samarbejde med Mercantec og Grundfos, hvilket var en god og spændende tur. Grundfos er et af de bedste steder og arbejde i Danmark (hvis ikke det bedste ;) ), og derfor synes jeg helt sikkert at de fortjener og vinde prisen for Bedste Læreplads. Mercantec har i sin begrundelse for at vælge Jeppes og Elis indstillinger blandt andet skrevet: Vi har haft et godt og tæt samarbejde med Grundfos i mange år og Jeppes og Elis indstillinger ligner i høj grad de tilbagemeldinger, vi har fået fra andre elever gennem årene. Fagligt er der tale om en alsidig læreplads, hvor de er er plads til både at udvikle og udfordre sig selv. Kollegialt bliver der lyttet og ydet støtte af venlige og dygtige kollegaer. Ledelsesmæssigt føler lærlingene, at der er lagt en plan for deres uddannelse, at de bliver set, ikke føler sig alene og bliver inddraget i beslutningerne. Socialt er Grundfos en arbejdsplads, der lægger vægt på at udvikle sine medarbejdere, også på det personlige plan. Danske Erhvervsskoler og -Gymnasiers priskomité lægger også vægt på, at de to lærlinge tydeligvis har oplevelsen af, at der ligger en klar plan for deres uddannelse, de har indflydelse på deres arbejdsopgaver og der er fokus på, at de skal udvikle sig både fagligt og personligt. Den tredje virksomhed er Meny i Aalborg, som 6 gourmetslagterlærlinge har indstillet. De 6 elever er Palle, Micaela, David, Rikke, Frederik og Karoline, og de har skrevet en fælles indstilling. I deres indstilling skriver de blandt andet:

4 Vi får hele tiden lov til at bygge på vores uddannelse. Spørger man Mester om man må få en ½ gris hjem til at skære op, så siger han aldrig nej. Hvis du vil prøve kræfter med noget andet, så er det bare at spørge, så får du lov. Vi er pt. 9 elever og det er vi, fordi vores muligheder er uendelige! Vores læreplads vil gerne at vi udvikler os fagligt og gøre os stærkere. Vi lærer rigtigt meget af hinanden, og bruger hinanden, når nogen skal have hjælp. Især slagtermester Thor Bak støtter os 100% i alt hvad vi laver, han går ekstremt meget op i vores sociale aspekt og afprøver os dagligt for at gøre os til bedre slagtere. Han støtter os og vi får alt den støtte vi har brug for til at øve, når vi bliver udtaget til arrangementer som økologisk food fighters, skolemesterskaber, SKILLS og selvfølgelig vores afsluttende svendeprøve. Hos os er det tillid under ansvar. Vi får hver især ansvarsområder som giver os mulighed for at administrere projekter og udvikle vores egne ideer og på den vis flytte os som fagfolk, på en måde som kun er de færreste elever undt. Den uddannelse man får hos MENY Aalborg er guld værd indenfor vores fag. Tech College har i sin begrundelse for at vælge Meny blandt andet skrevet: Lærepladsen har fokus på uddannelsens faglige indhold og lærer eleverne mere end der forventes af dem, blandt andet lærer de om fisk og pølsemageri, og det er et stort plus på elevernes CV. Eleverne beskriver et rigtig godt forhold til de andre kolleger. De bakker hinanden op og støtter også hinanden i konkurrencer mm. Lærepladsen har sat sig ind i elevens uddannelsesmål og giver tid og plads til, at eleven kan lære nyt og fordybe sig. Som de selv skriver, hos os er der tillid under ansvar. Det betyder at de får lov til at udvikle sig som fagfolk, får lov til at prøve deres ideer af, og lære af hinanden. Der er ingen tvivl om at eleverne er glade for deres læreplads og føler sig socialt accepteret. Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier har også i sin begrundelse for valget af Meny lagt vægt på, at der helt tydeligt lægges meget stor vægt på, at lærlingene får en uddannelse på et højt fagligt niveau og at de også lærer discipliner, som ligger udenfor pensum. De har en meget engageret chef, som tager sit uddannelsesansvar meget alvorligt og ved at have så mange elever også skaber et læringsmiljø eleverne imellem. Som det fremgår er det tre særdeles kvalificerede og gode lærepladser, der alle uden problemer kunne blive Årets læreplads.

5 Og forhåbentlig vil det faktum, at I alle tre har fået så mange pæne ord med på vejen og har nogle dygtige og glade elever også betyde, at I alle går glade herfra i dag. Men Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier var jo nødt til at vælge én som Årets Læreplads og det bliver MENY i AALBORG (bed dem komme hen til dig sammen med lærlingene og alle klapper) At 6 elever er enige og vælger at indstille deres læreplads sammen gjorde et stort indtryk på priskomiteen. Og når man læser deres indstilling, forstår man jo også godt hvorfor de har et rigtig godt uddannelsesmiljø, de lærer af hinanden og de har ikke mindst en engageret og dygtig uddannelsesansvarlig i Thor Bak, som gør Meny til et rigtig godt sted at være i lære. (De får overrakt statuette og diplom hvorefter du kalder de to andre virksomheder hen for at overbringe diplom og statuette)

Alt, hvad vi kan forestille os, er opbygget af de samme atomer. Jorden opstod sammen med en masse andre planeter af de samme atomer.

Alt, hvad vi kan forestille os, er opbygget af de samme atomer. Jorden opstod sammen med en masse andre planeter af de samme atomer. Dimission 2016 Kære 9. klasse Først vil jeg ønske jer et stort til lykke med eksamen. Det har for de fleste af jer været en tid med blandede følelser. Det er dejligt at have læseferie, men det er et pres

Læs mere

Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August Viden om og brug af de forskellige aftaletyper summary

Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August Viden om og brug af de forskellige aftaletyper summary Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August 2013 Viden om og brug af de forskellige aftaletyper summary De senere års økonomiske krise i Danmark har ført til en stor mangel på praktikpladser,

Læs mere

Interview med Tove Nielsen - Årgang 2008 økonoma på Storedam. Hvorfor har du valgt at blive økonoma på Storedam? Jeg har egentligt ikke selv valgt at

Interview med Tove Nielsen - Årgang 2008 økonoma på Storedam. Hvorfor har du valgt at blive økonoma på Storedam? Jeg har egentligt ikke selv valgt at Ekstranummer Oktober 2017 Ved I, hvor dejligt det er at være økonoma på Storedam?... Og ved I, at vi har brug for flere økonomaer? Som alle ved, så skal vi på kursus for at blive stordammer. Når det slutter,

Læs mere

85 svar. Tilhørsforhold (85 svar) Trivsel. Er du glad for at gå på Gylling Efterskole? (12 svar) Har du nære venner på efterskolen?

85 svar. Tilhørsforhold (85 svar) Trivsel. Er du glad for at gå på Gylling Efterskole? (12 svar) Har du nære venner på efterskolen? 85 svar Accepterer svar Tilhørsforhold (85 svar) 69,4% Er du nuværende elev på Gylling Efterskole? Er du tidligere elev på Gylling Efterskole? Er du forældre til en nuværende eller tidligere elev på Gylling

Læs mere

Refleksionskema Den dybere mening

Refleksionskema Den dybere mening Refleksionskema Den dybere mening - den forskel du vil være, i verden Der ligger en dybere uselvisk mening bag beslutninger og valg vi træffer, som alle er dybt manifesteret i den måde vi ser verden på,

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

ETU Elevtrivselsundersøgelse 2016 TECHCOLLEGE

ETU Elevtrivselsundersøgelse 2016 TECHCOLLEGE ETU Elevtrivselsundersøgelse 06 TECHCOLLEGE Campus - Grundforløb Uddannelser: Anlægsgartner Dyrepasser Lastvognsmekaniker Personvognsmekaniker Industritekniker Teknisk Designer Smed Indledning Elevtrivselsundersøgelsen

Læs mere

TALENTSPOR PÅ TECHCOLLEGE FOR ELEVER DER HAR LYST OG MOD PÅ MERE

TALENTSPOR PÅ TECHCOLLEGE FOR ELEVER DER HAR LYST OG MOD PÅ MERE TALENTSPOR PÅ TECHCOLLEGE FOR ELEVER DER HAR LYST OG MOD PÅ MERE TALENT PÅ TECHCOLLEGE Elever, der gennemfører grundforløbet med et godt resultat, kan tage deres hovedforløb på talentspor. Det betyder,

Læs mere

Ja, i nogen grad. i meget ringe grad. I mindre grad. Ja, i høj grad ,3 4,0 4,3 5,0 4,2 3, ,3 4,1 3,3 5,0 4,2 4,1

Ja, i nogen grad. i meget ringe grad. I mindre grad. Ja, i høj grad ,3 4,0 4,3 5,0 4,2 3, ,3 4,1 3,3 5,0 4,2 4,1 DETALJER Tabellerne viser svarfordeling for hvert underspørgsmål (spredning) samt den gennemsnitlige score for hvert underspørgsmål for egen og øvrige afdelingsledere Susanne Nielsen 5 4 3 2 1 Antal besvarelser

Læs mere

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Krop og psyke hænger sammen, så du kan ikke lære at leve uden stress uden at fokusere og ændre på både det fysiske og psykiske element. I dette afsnit sætter

Læs mere

Bliv dit barns bedste vejleder

Bliv dit barns bedste vejleder mtalebog_2.indd 1 11/02/2019 16.4 Bliv dit barns bedste vejleder Samtaler om usikkerhed og drømme - og hvad der optager dit barn Som forælder vil du dit barn det bedste også når det gælder valg af uddannelse.

Læs mere

Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August 2013. De lokale uddannelsesudvalg summary

Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August 2013. De lokale uddannelsesudvalg summary Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August 2013 De lokale uddannelsesudvalg summary De lokale uddannelsesudvalg skal bygge bro mellem erhvervslivet og erhvervsskolerne, og derfor omfatter undersøgelsen

Læs mere

Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie?

Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie? Hvornår har du sidst ydet en særlig stor indsats og været meget tilfreds med det bagefter? Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie? Hvad er det vigtigste

Læs mere

Uddrag fra HE rapport

Uddrag fra HE rapport Uddrag fra HE rapport Tabel A viser elevernes vurdering af, om de føler de har oplevet et anderledes skoleår i forhold til deres tidligere skoleår i folkeskolen. Tabel A Føler du at du har oplevet et anderledes

Læs mere

Fra kollega til leder

Fra kollega til leder Fra kollega til leder At træde ind i rollen og få følgeskab De har valgt dig så selvfølgelig bliver du en god leder! Ledelse er på den ene side ikke svært, på den anden side skal du være ydmyg overfor

Læs mere

ETU Elevtrivselsundersøgelse 2016 TECHCOLLEGE

ETU Elevtrivselsundersøgelse 2016 TECHCOLLEGE ETU Elevtrivselsundersøgelse TECHCOLLEGE Campus 2 - Grundforløb 2 Uddannelser: Bager Ernæringsassistent Gastronom Slagter Receptionist Tjener Klinikassistent Frisør Kosmetiker Side 1 af 23 Indledning Elevtrivselsundersøgelsen

Læs mere

En skole som har gjort det trygt for min datter at gå i skole.

En skole som har gjort det trygt for min datter at gå i skole. Høffdingsvej 14, 2500 Valby telefon 38790140 11/1-2019 Hvad siger forældrene? Super forstående skole hvor undervisningen tilpasses hver enkelt elev. Endelig en skole hvor min datter føler sig værdsat og

Læs mere

NAVIGATOR. For CI-brugere, døve og unge med høretab - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE!

NAVIGATOR. For CI-brugere, døve og unge med høretab - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE! NAVIGATOR For CI-brugere, døve og unge med høretab - DIN VEJ TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE! 16. AUGUST 2015-17. JUNI 2016 5 facts om Navigator * Uddannelsen varer 42 uger * Eleverne bor på Navigator Campus

Læs mere

Åbenhed skaber tillid og med disse to værdier intakt, vil fælleskabet opleves stærkere og større.

Åbenhed skaber tillid og med disse to værdier intakt, vil fælleskabet opleves stærkere og større. Oure Friskole, børnehave og Vuggestue. 27.04.2016 Formandens beretning 2015/16 Åbenhed, tillid og fællesskab. Det har jeg valgt at lade være overskriften på dette års beretning. Måske vil denne beretning

Læs mere

Karakterbogen. Netværk E, Teknisk EUD grundforløb. Elevtrivselsundersøgelser Udarbejdet af ASPEKT R&D

Karakterbogen. Netværk E, Teknisk EUD grundforløb. Elevtrivselsundersøgelser Udarbejdet af ASPEKT R&D Karakterbogen Netværk E, Teknisk EUD grundforløb Elevtrivselsundersøgelser 21 Udarbejdet af ASPEKT R&D Læsevejledning Karakterbogen Elevtrivselsundersøgelse 21 Netværk E, Teknisk EUD grundforløb Benchmarkingrapporten

Læs mere

Tak fordi, du vil svare på spørgsmålene og på den måde hjælpe med at gøre

Tak fordi, du vil svare på spørgsmålene og på den måde hjælpe med at gøre Tak fordi, du vil svare på spørgsmålene og på den måde hjælpe med at gøre uddannelsen endnu bedre. Gik du på den samme erhvervsskole under hele dit uddannelsesforløb? Hvilken erhvervsskole gik du på? (1)

Læs mere

Elevuddannelser i Coop/Butik

Elevuddannelser i Coop/Butik Elevuddannelser i Coop/Butik Salgselev Salgselev Praktikvejen Ledertrainee Slagterelev Brødbagerelev Delikatesseelev Salgselev At være salgselev er meget mere end at sidde ved kassen. Det handler lige

Læs mere

Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August 2013. Undervisernes faglige kvalifikationer summary

Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August 2013. Undervisernes faglige kvalifikationer summary Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August 2013 Undervisernes faglige kvalifikationer summary Undersøgelsen viser, at virksomhederne generelt finder de faglige kvalifikationer hos de undervisere,

Læs mere

April 2015 Kære forældre Børnehave Strategiproces

April 2015 Kære forældre Børnehave Strategiproces April 2015 1 2 3 Påskeferie 4 5 6 Ma 7 8 9 10 11 12 Sø Konfirmation 13 Ma Blå mandag Samtaler 3. klasse 14 15 16 To Skole/hjemsamtaler 3. klasse 17 18 19 20 21 Ti Generalforsamling 22 On Forårskoncert

Læs mere

14. NOVEMBER KL. 10-14 HER SER DU DAGENS PROGRAM BOULEVARDEN 36, 7100 VEJLE

14. NOVEMBER KL. 10-14 HER SER DU DAGENS PROGRAM BOULEVARDEN 36, 7100 VEJLE 14. NOVEMBER KL. 10-14 HER SER DU DAGENS PROGRAM BOULEVARDEN 36, 7100 VEJLE I FØLG SPORET TIL DIN KARRIERE LOI N UNDER UDDANNELSEN FA EN HUEI DU KA I BRUGE TA I EN EUX UDFORDRINGER 50 FORSKELLIGE UDDANNELSER

Læs mere

Dagsorden. Hvad er arbejsglæde for os? Hvordan får vi arbejdsglæden i top? Hvem gør hvad?

Dagsorden. Hvad er arbejsglæde for os? Hvordan får vi arbejdsglæden i top? Hvem gør hvad? Dagsorden 1 Hvad er arbejsglæde for os? 2 Hvordan får vi arbejdsglæden i top? 3 Hvem gør hvad? Arbejdsglæde bingo Glæder du dig til det bliver mandag? Siger du hej til dine kolleger om morgenen? Husker

Læs mere

Vores musical er et godt eksempel på en af de ting, som vi synes er rigtig vigtige, som er en del af os, og som vi nødig vil undvære.

Vores musical er et godt eksempel på en af de ting, som vi synes er rigtig vigtige, som er en del af os, og som vi nødig vil undvære. Generalforsamling 2014 Jeg har jo efterhånden skrevet en del beretningerne i min tid som skoleleder. Jeg husker ikke nøjagtigt, hvad der står i de forskellige, men jeg husker dog tydeligt den, jeg skrev

Læs mere

Midt Vestjylland. SIDE 3 Slagterelev fra Herning vinder DM i Skills. SIDE 3 38 har 25-års jubilæum i Fødevareforbundet NNF

Midt Vestjylland. SIDE 3 Slagterelev fra Herning vinder DM i Skills. SIDE 3 38 har 25-års jubilæum i Fødevareforbundet NNF 1/2017 Midt Vestjylland SIDE 3 Slagterelev fra Herning vinder DM i Skills SIDE 3 38 har 25-års jubilæum i Fødevareforbundet NNF SIDE 4 OG 5 Utraditionel bager fra Frederiks Steens leder Skadeligt at spare

Læs mere

Din tilfredshed med institutionen

Din tilfredshed med institutionen Din tilfredshed med institutionen a. Jeg er samlet set tilfreds med mit barns dag/fritidstilbud b. Der er et godt samarbejde mellem os og pædagogerne c. Jeg bliver taget med på råd i beslutninger (f.eks.

Læs mere

Selvevaluering 2009 10

Selvevaluering 2009 10 Selvevaluering 2009 10 Selvevalueringen er foretaget i 2 klasser i foråret 2010. Lever skolen generelt op til værdigrundlaget? I høj grad 52.6% I nogen grad 47.4% I ringe grad 0% Bliver du under dit ophold

Læs mere

ETU Elevtrivselsundersøgelse 2016 TECHCOLLEGE

ETU Elevtrivselsundersøgelse 2016 TECHCOLLEGE ETU Elevtrivselsundersøgelse TECHCOLLEGE Campus 3 - Grundforløb 1 Fagretninger: Side 1 af 23 Indledning Elevtrivselsundersøgelsen er gennemført blandt TECHCOLLEGEs elever på grundforløb og hovedforløb

Læs mere

ETU Elevtrivselsundersøgelse 2016 TECHCOLLEGE

ETU Elevtrivselsundersøgelse 2016 TECHCOLLEGE ETU Elevtrivselsundersøgelse TECHCOLLEGE Campus 1 - Grundforløb 2 Uddannelser: Automatiktekniker Blikkenslager Bygningsmaler Data Digital Media Elektriker Grafisk Tekniker Murer Tømrer Page 1 of 23 Indledning

Læs mere

Østjylland. Østjysk bager og slagter med til DM i Skills SIDE 2. SIDE 3 Kom til generalforsamling. SIDE 4 OG 5 Generationsskifte i slagterbutikker

Østjylland. Østjysk bager og slagter med til DM i Skills SIDE 2. SIDE 3 Kom til generalforsamling. SIDE 4 OG 5 Generationsskifte i slagterbutikker 1/2017 Østjylland SIDE 2 Østjysk bager og slagter med til DM i Skills SIDE 3 Kom til generalforsamling SIDE 4 OG 5 Generationsskifte i slagterbutikker Flemmings leder Gør jeres pligt, inden I kræver jeres

Læs mere

Har I plads til unge i jeres forening?

Har I plads til unge i jeres forening? Artikel 22. juni 2018 Har I plads til unge i jeres forening? Af Mette Wang, rådgiver og konsulent på Center for Frivilligt Socialt Arbejde At engagere unge frivillige kræver, at I har mod på at se jeres

Læs mere

Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv. Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole

Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv. Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole Undersøgelse af elevernes forventninger og selvopfattelse forud for deres rejse. Hvor gammel

Læs mere

ETU Elevtrivselsundersøgelse 2016 TECHCOLLEGE

ETU Elevtrivselsundersøgelse 2016 TECHCOLLEGE ETU Elevtrivselsundersøgelse TECHCOLLEGE Campus 2 - Grundforløb 1 Fagretninger: Livsstil og Mad og Side 1 af 23 Indledning Elevtrivselsundersøgelsen er gennemført blandt TECHCOLLEGEs elever på grundforløb

Læs mere

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet:

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet: Introduktion til redskabet: er et redskab til at undersøge trivslen i en virksomhed. Det kan bruges i mindre virksomheder med under 20 ansatte og man behøver ikke hjælp udefra. Det kræver dog, en mødeleder

Læs mere

Klædt på til Network Marketing

Klædt på til Network Marketing Klædt på til Network Marketing Overvejer du at starte i Network Marketing eller er du netop blevet en del af denne spændende branche? Her finder du et par værktøjer til rygsækken - baseret på mine erfaringer

Læs mere

ETU Elevtrivselsundersøgelse 2016 TECHCOLLEGE

ETU Elevtrivselsundersøgelse 2016 TECHCOLLEGE ETU Elevtrivselsundersøgelse 06 TECHCOLLEGE Campus - Grundforløb Fagretninger: El, El, It, Web Page of Indledning Elevtrivselsundersøgelsen 06 er gennemført blandt TECHCOLLEGEs elever på grundforløb hovedforløb

Læs mere

ETU Elevtrivselsundersøgelse 2016 TECHCOLLEGE

ETU Elevtrivselsundersøgelse 2016 TECHCOLLEGE ETU Elevtrivselsundersøgelse 06 TECHCOLLEGE TECHCOLLEGE Samlet: Grundforløb Grundforløb Hovedforløb Indledning Elevtrivselsundersøgelsen 06 er gennemført blandt TECHCOLLEGEs elever på grundforløb og hovedforløb

Læs mere

Uddannelse i Hadsund og Hobro

Uddannelse i Hadsund og Hobro Uddannelse i Hadsund og Hobro Velkommen til Tech College Mariagerfjord Tech College Mariagerfjord er en hyggelig erhvervsskole med to afdelinger den ene skønt beliggende i Hadsund, tæt ved naturområder

Læs mere

ETU Elevtrivselsundersøgelse 2018 TECHCOLLEGE

ETU Elevtrivselsundersøgelse 2018 TECHCOLLEGE ETU Elevtrivselsundersøgelse 08 TECHCOLLEGE Campus - Grundforløb Fagretninger: Mad og oplevelse 0 Indhold Indledning... Anvendelse... Analyserapporternes indhold... Metode... Indsatskort... Svarprocenten...

Læs mere

ETU Elevtrivselsundersøgelse 2017 TECHCOLLEGE

ETU Elevtrivselsundersøgelse 2017 TECHCOLLEGE ETU Elevtrivselsundersøgelse 07 TECHCOLLEGE TECHCOLLEGE Samlet: Grundforløb Campus Grundforløb Campus Grundforløb TECHCOLLEGE Grundforløb Campus Grundforløb Campus Grundforløb TECHCOLLEGE Hovedforløb Campus

Læs mere

NU VED JEG HVAD JEG VIL! Gennem produktion, kreativitet og personlig udvikling, gør produktionsskolerne dig klar til din ungdomsuddannelse.

NU VED JEG HVAD JEG VIL! Gennem produktion, kreativitet og personlig udvikling, gør produktionsskolerne dig klar til din ungdomsuddannelse. NU VED JEG HVAD JEG VIL! Gennem produktion, kreativitet og personlig udvikling, gør produktionsskolerne dig klar til din ungdomsuddannelse. Gennem tillid og anerkendelse støtter vi din faglige udvikling

Læs mere

Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision

Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision På Waldemarsbo er vores fornemste opgave at højne elevernes selvværd, selvforståelse og selvstændighed, således, at eleverne

Læs mere

ETU Elevtrivselsundersøgelse 2018 TECHCOLLEGE

ETU Elevtrivselsundersøgelse 2018 TECHCOLLEGE ETU Elevtrivselsundersøgelse 08 TECHCOLLEGE Campus - Grundforløb Uddannelser: Dyrepasser Anlægsgartner Landbrugsudd. Tandklinikassistent Kosmetiker Frisør Receptionist Tjener Gastronom Gourmetslagter Bager

Læs mere

Evalueringer fra 12 skoler der har afprøvet 14 dages intensiv svømning i skoleåret 2013/14

Evalueringer fra 12 skoler der har afprøvet 14 dages intensiv svømning i skoleåret 2013/14 Evalueringer fra 12 skoler der har afprøvet 14 dages intensiv svømning i skoleåret 2013/14 Skole Kølkær Skole Evaluering - Hvordan er der blevet taget imod ordningen fra eleverne forældrene lærerene? Alle

Læs mere

Vuggestuens. Pædagogiske værdier. Anerkendende fællesskab. Udfordrende udvikling. Positivt livssyn. Maj 2013

Vuggestuens. Pædagogiske værdier. Anerkendende fællesskab. Udfordrende udvikling. Positivt livssyn. Maj 2013 Vuggestuens Pædagogiske værdier Anerkendende fællesskab Udfordrende udvikling Positivt livssyn Maj 2013 Vuggestuen Værdi: anerkendende fællesskab Hvordan skal værdien komme til udtryk i Voksen - Voksen

Læs mere

ETU Elevtrivselsundersøgelse 2018 TECHCOLLEGE

ETU Elevtrivselsundersøgelse 2018 TECHCOLLEGE ETU Elevtrivselsundersøgelse 08 TECHCOLLEGE Campus - Grundforløb Fagretninger: El, Byggeri og Energi El, Byggeri og Energi - EUX It, Web og Medier Produktion og Biler Produktion og Biler - EUX 0 Indhold

Læs mere

Forskningsspørgsmål Interviewspørgsmål Intention

Forskningsspørgsmål Interviewspørgsmål Intention Bilag C Interviewguide Forskningsspørgsmål Interviewspørgsmål Intention Briefing Jeg kommer fra Aalborg Universitet, hvor jeg læser en kandidat i socialt arbejde. Jeg skriver speciale om Fountainhuset

Læs mere

Hvad er Mercantec? Mercantec

Hvad er Mercantec? Mercantec Marts 2013 Mercantec Hvad er Mercantec? En fusioneret selvejet erhvervsskole i Viborg: - et AMU Center - en handelsskole / handelsgymnasium - en teknisk skole / teknisk gymnasium Ca. 3.100 årlige elever

Læs mere

BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder

BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder I det følgende bringes citater fra virksomheder fra Havredal gl. Skoles virksomhedsnetværk, der har haft unge med særlige behov ansat i op til 6 år, og

Læs mere

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G MG- U D V I K L I N G - C e n t e r f o r s a m t a l e r, d e r v i r k e r E - m a i l : v r. m g u @ v i r k e r. d k w w w. v i r k e r. d k Nyhedsbrev N u m m e r 1 2 J u l i 2 0 1 4 Velkommen I d

Læs mere

Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev!

Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev! N Y H E D S B R E V N R. 1 0 2 0 1 4 Nyt fra skolelederen Kære forældre og andre læsere af vores nyhedsbrev! Årets julekalender Vinder af årets tegnekonkurrence, til brug på forsiden af julekalenderen

Læs mere

De unge mennesker (der ønsker at være anonyme) fortæller, at projektet (eller kurset som nogle af dem vælger at kalde det) har mange fordele for dem

De unge mennesker (der ønsker at være anonyme) fortæller, at projektet (eller kurset som nogle af dem vælger at kalde det) har mange fordele for dem Fredagshold Denne fredag, hvor disse billeder er taget, sidder der 4 unge mennesker rundt om et bord i Spilleriet. De sidder alle sammen med malerpensler og maler teatermasker, imens den ene læser op fra

Læs mere

Guide for mentorer. Mentorordningen på Biologisk Institut

Guide for mentorer. Mentorordningen på Biologisk Institut Guide for mentorer Mentorordningen på Biologisk Institut 1 Kære mentor! Du sidder nu med en Guide for mentorer, som gerne skulle give dig et godt overblik over, og forståelse af, mentorordningen på Biologisk

Læs mere

LØRDAG 19. NOVEMBER KL.

LØRDAG 19. NOVEMBER KL. ÅBENT Mød masser af virksomheder LÆS MERE PÅ BAGSIDEN Mød masser af virksomheder? HVAD ER DINE FREMTIDSDRØMME? Vi har inviteret en masse virksomheder til at komme og fortælle, og ikke mindst vise, hvad

Læs mere

Del 1: Virksomheder, som uddanner lærlinge

Del 1: Virksomheder, som uddanner lærlinge Del 1: Virksomheder, som uddanner lærlinge dofk: Virksomhedernes tilfredshed med erhvervsskolerne I februar 2013 lavede Håndværksrådet en undersøgelse af de små og mellemstore virksomheders tilfredshed

Læs mere

ÉN UDDANNELSE TO VERDENER FLERE MULIGHEDER

ÉN UDDANNELSE TO VERDENER FLERE MULIGHEDER E S T U R H V D E E N T R V E R S E F A G K S L I G E N A M ÉN UDDANNELSE TO VERDENER FLERE MULIGHEDER DU KAN TAGE EUX SOM: Frisør Kosmetiker Automatik og proces VVS-energi Data og kommunikation Bygningsmaler

Læs mere

Sjælland & Øerne Tema om din indflydelse på jobbet

Sjælland & Øerne Tema om din indflydelse på jobbet 3/2016 Sjælland & Øerne Tema om din indflydelse på jobbet Henriks kommentar Grib indflydelsen og skru op for fællesskabet Hvad kan gøre hverdagen bedre og mere tryg for vores medlemmer? Det spørgsmål stiller

Læs mere

Presse-briefing: Elever og interesser på erhvervsuddannelserne

Presse-briefing: Elever og interesser på erhvervsuddannelserne Presse-briefing: Elever og interesser på erhvervsuddannelserne Dette notat præsenterer de første resultater fra en landsdækkende spørgeskemaundersøgelse blandt elever på fire forskellige af erhvervsuddannelsernes

Læs mere

ETU Elevtrivselsundersøgelse 2018 TECHCOLLEGE

ETU Elevtrivselsundersøgelse 2018 TECHCOLLEGE ETU Elevtrivselsundersøgelse 08 TECHCOLLEGE Campus - Grundforløb Uddannelser: Automatik- og procesudd. VVS-energi Elektriker kommunikationudd. Grafisk Tekniker Personvognsmekaniker Bygningsmaler Murer

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 66 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 51% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

Online spørgeskema fra dec Feedback fra forældre i 10. kl

Online spørgeskema fra dec Feedback fra forældre i 10. kl Online spørgeskema fra dec. 2018 Feedback fra forældre i 10. kl. 2018-2019 Spørgsmål 1: I hvor høj grad har du oplevet en positiv udvikling i dit barns skolegang siden starten af dette skoleår? Hvilke

Læs mere

Kapitel 5. Noget om arbejde

Kapitel 5. Noget om arbejde Kapitel 5 Noget om arbejde 1 19 Gravid maler Anna Er der noget, der er farligt, altså i dit arbejde sådan i miljøet, du arbejder i? Det kan der godt være, men vi prøver så vidt muligt, ikke at bruge opløsningsmidler,

Læs mere

Elev hos Vestforsyning...

Elev hos Vestforsyning... Det har været et godt elevforløb. Jeg har fået lov til at komme omkring alle typer af opgaver, og jeg er blevet kastet ud i lidt af hvert. Fagligt har jeg fået meget ud af det, og medarbejderne har været

Læs mere

Kommunale Plejefamilier De Fem, en minievaluering.

Kommunale Plejefamilier De Fem, en minievaluering. Kommunale Plejefamilier De Fem, en minievaluering. Denne rapport er en minievaluering af vores tilbud i Projektet Kommunale Plejefamilier De Fem. I projektet har vi pr. 1/ 1 ansat 1 kommunale plejefamilier

Læs mere

Del 1: Virksomheder, som uddanner lærlinge

Del 1: Virksomheder, som uddanner lærlinge Del 1: Virksomheder, som uddanner lærlinge Danske Malermestre: Virksomhedernes tilfredshed med erhvervsskolerne I februar 2013 lavede Håndværksrådet en undersøgelse af de små og mellemstore virksomheders

Læs mere

Referat fra den 95. generalforsamlingen 19. juni 2019, kl. 15:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande ved Volden, Norgesgade 4, 7000 Fredericia

Referat fra den 95. generalforsamlingen 19. juni 2019, kl. 15:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande ved Volden, Norgesgade 4, 7000 Fredericia Referat fra den 95. generalforsamlingen 19. juni 2019, kl. 15:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande ved Volden, Norgesgade 4, 7000 Fredericia DAGSORDEN: Pkt. 1: Pkt. 2: Pkt. 3: Pkt. 4: Pkt. 5: Pkt. 6: Pkt.

Læs mere

Mentor ordning elev til elev

Mentor ordning elev til elev Mentor ordning elev til elev Hvad er en mentor og en mentee? Mentor er en elev på 2. og 3. år Mentor betyder sparringspartner. En elev, som gerne vil vejlede, dele sin viden og give gode råd til en medelev/mentee.

Læs mere

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development Sport as a Tool for Development Deltagernes egne beretninger Læs tre inspirerende historier fra nogle af de unge, der har været i Ghana som idrætsvolontører. 2 Det har givet mig uendeligt meget, at deltage

Læs mere

2014 Elevtrivselsundersøgelsen

2014 Elevtrivselsundersøgelsen 14 Elevtrivselsundersøgelsen For erhvervsuddannelserne Selandia - CEU Svarprocent: 64% (1927 besvarelser ud af 39 mulige) Elevtrivsel Selandia - CEU Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU Bedste resultat for

Læs mere

Skriv de rigtige ord under billederne. Der er flere ord under hvert billede. Nogle af ordene kan passe flere steder.

Skriv de rigtige ord under billederne. Der er flere ord under hvert billede. Nogle af ordene kan passe flere steder. Sundhedsdansk At have det godt Her kan du lære danske ord, som beskriver, hvordan du selv og andre har det. Du kan også få viden om, hvad du kan gøre for, at du og andre får det godt. NYE ORD Hvordan har

Læs mere

At have det godt. Sundhedsdansk. Sundhedsdansk At have det godt. ORDLISTE Hvad betyder ordet? NYE ORD Hvordan har de det?

At have det godt. Sundhedsdansk. Sundhedsdansk At have det godt. ORDLISTE Hvad betyder ordet? NYE ORD Hvordan har de det? ORDLISTE Hvad betyder ordet? Ordet på dansk Oversæt til eget sprog - forklar Sundhedsdansk At have det godt Her kan du lære danske ord, som beskriver, hvordan du selv og andre har det. Du kan også få viden

Læs mere

Skole-hjem samarbejde med nydanske forældre. - om betydningen af forforståelse og praksis

Skole-hjem samarbejde med nydanske forældre. - om betydningen af forforståelse og praksis Skole-hjem samarbejde med nydanske forældre - om betydningen af forforståelse og praksis Nyborg den 26. januar Formelle samtaler Kulturelle forforståelser Skole-hjem samtale som praksis Positioneringer

Læs mere

"Jeg har ikke tid." "Jeg har ikke pengene."

Jeg har ikke tid. Jeg har ikke pengene. Lad ikke indvendinger skræmme dig. Se dem som en anmodning om hjælp til at se tingene i et nyt lys og din mulighed for at bringe dem ind i dette nye lys. En formel, der passer til alle indvendinger er

Læs mere

2013 Elevtrivselsundersøgelsen

2013 Elevtrivselsundersøgelsen 13 Elevtrivselsundersøgelsen Januar 14 ESB - EUD ekskl. SOSU Svarprocent: Ikke oplyst (21715 besvarelser) Benchmarking rapport - ESB Netværket Fortroligt Velkommen til Elevtrivselsundersøgelsen Indhold

Læs mere

Den gode læreplads. Gode råd fra unge lærlinge

Den gode læreplads. Gode råd fra unge lærlinge Den gode læreplads Gode råd fra unge lærlinge Pjecen er produceret med udgangspunkt i et fokusgruppeinterview, hvor analysefirmaet NewInsigt har talt 7 lærlinge, som enten lige er udlært eller midt i deres

Læs mere

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort Kærligt talt 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog Af Lisbet Hjort Forlaget Go'Bog Kærligt talt-konceptet Kærligt talt-metoden går ud på at få et liv med indre ro og

Læs mere

mekaniker på AUTO College Aalborg personvognsmekaniker lastvognsmekaniker

mekaniker på AUTO College Aalborg personvognsmekaniker lastvognsmekaniker mekaniker på AUTO College Aalborg personvognsmekaniker lastvognsmekaniker Mød vores vejleder! I denne brochure kan du snuse til vores uddannelser. Hvis du gerne vil vide mere om dem, er du altid velkommen

Læs mere

Kære 9. klasse kære dimittender.

Kære 9. klasse kære dimittender. 1 Kære 9. klasse kære dimittender. Vores dimissionsfest i eftermiddag blev indledt med den LIP DUP, som I fornylig har en stor del af æren for, og som jeg tror på en eller anden måde vil minde jer om Th.

Læs mere

Lærer på et handelsgymnasium Kristian Peter Poulsen

Lærer på et handelsgymnasium Kristian Peter Poulsen Jobopslag og tanker om jobbet 13 Lærer på et handelsgymnasium Kristian Peter Poulsen Når sommerferien står får døren, kan jeg se tilbage på et ualmindeligt lærerigt år som gymnasielærer. Et år, hvor jeg

Læs mere

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Ungdom: Når du starter i Klubben Holme Søndergård (Klubben), er du på vej til at blive ung. At være ung betyder at: - Du ikke er barn længere, og at du er på vej til

Læs mere

Brug af Facebook til etablering af sociale/faglige fora for elever på Teknisk Skole Silkeborg Status november 2015

Brug af Facebook til etablering af sociale/faglige fora for elever på Teknisk Skole Silkeborg Status november 2015 Brug af Facebook til etablering af sociale/faglige fora for elever på Teknisk Skole Silkeborg Status november 2015 Den facebookgruppe, der er i fokus i denne videndeling er helt klart den mest aktive gruppe,

Læs mere

Da jeg var på jeres alder var der kun 7 års obligatorisk skolegang. Hvis man var blevet træt af skolen, kunne man gå ud efter syvende.

Da jeg var på jeres alder var der kun 7 års obligatorisk skolegang. Hvis man var blevet træt af skolen, kunne man gå ud efter syvende. Kære elever fra 9. årgang Da jeg var på jeres alder var der kun 7 års obligatorisk skolegang. Hvis man var blevet træt af skolen, kunne man gå ud efter syvende. Og det gode var dengang, at man også kunne

Læs mere

Uddannelsen. Mediegrafiker arbejder med den kreative og tekniske side af medieproduktionen, og næsten alt arbejde foregår på computer.

Uddannelsen. Mediegrafiker arbejder med den kreative og tekniske side af medieproduktionen, og næsten alt arbejde foregår på computer. Uddannelsen Mediegrafiker arbejder med den kreative og tekniske side af medieproduktionen, og næsten alt arbejde foregår på computer. Som mediegrafiker deltager man i udformningen af layout, men det meste

Læs mere

Mesterskaber i Skills for unge elektrikere

Mesterskaber i Skills for unge elektrikere Mesterskaber i Skills for unge elektrikere i elbranchen I forbindelse med udvælgelsen af kandidater til DM i Skills for unge elektrikere fastholder Dansk El Forbund og TEKNIQ, at der afholdes udtagelseskonkurrencer

Læs mere

FÅ FLEKSIBILITET I HVERDAGEN ERHVERVSUDDANNELSE OG ELITESPORT

FÅ FLEKSIBILITET I HVERDAGEN ERHVERVSUDDANNELSE OG ELITESPORT FÅ FLEKSIBILITET I HVERDAGEN ERHVERVSUDDANNELSE OG ELITESPORT KOMBINER ELITESPORT MED EN ERHVERVSUDDANNELSE Ny forsøgsordning sikrer mere fleksible rammer for, at du kan realisere dine sportslige mål,

Læs mere

ETU Elevtrivselsundersøgelse 2017 TECHCOLLEGE

ETU Elevtrivselsundersøgelse 2017 TECHCOLLEGE ETU Elevtrivselsundersøgelse 07 TECHCOLLEGE Campus - Grundforløb Uddannelser: Grafisk Tekniker Træfagenes byggeudd. Bygningsmaler Murer Vindmølleoperatør Automatik- Elektriker VVS-energi Personvnsmekaniker

Læs mere

Nyhedsbrev - Januar 2018

Nyhedsbrev - Januar 2018 Nyhedsbrev - Januar 2018 Louise Pihl, underdirektør i Dansk Byggeri Gør 2018 til et godt lærlingeår Tager du lærlinge, er du med til at sikre dygtig arbejdskraft i fremtiden Når det generelle billede i

Læs mere

FAGRETNINGER ERHVERVSUDDANNELSERNE. Erhvervsskolen Nordsjælland. Esnord.dk. for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10.

FAGRETNINGER ERHVERVSUDDANNELSERNE. Erhvervsskolen Nordsjælland. Esnord.dk. for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10. Etablering og udvikling Erhvervsskolen Nordsjælland FAGRETNINGER PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE for dig, som vil starte på EUD direkte fra 9. eller 10. klasse Esnord.dk Erhvervsskolen Nordsjælland EUD EUX HHX

Læs mere

ETU Elevtrivselsundersøgelse 2016 TECHCOLLEGE

ETU Elevtrivselsundersøgelse 2016 TECHCOLLEGE ETU Elevtrivselsundersøgelse TECHCOLLEGE Campus 3 - Hovedforløb Uddannelser: Landbrug Lastvognsmekaniker Personvognsmekaniker Industritekniker Smed Teknisk Designer Side 1 af 26 Indledning Elevtrivselsundersøgelsen

Læs mere

"Vi havde hørt godt om skolen fra nogle venner. Det havde også betydning, at skolen har niveau inddelt undervisning".

Vi havde hørt godt om skolen fra nogle venner. Det havde også betydning, at skolen har niveau inddelt undervisning. Selvevaluering 2012 Sammenfatning og konklusion. Bestyrelsen for Skanderup Efterskole og skolens ledelse har i år besluttet at spørge forældregruppen om deres tilfredshed med skoleåret. Vi finder det meget

Læs mere

Forskningsspørgsmål Interviewspørgsmål Intention

Forskningsspørgsmål Interviewspørgsmål Intention Bilag D Interviewguide til dem som er kommet sig. Forskningsspørgsmål Interviewspørgsmål Intention Briefing Jeg kommer fra Aalborg Universitet, hvor jeg læser en kandidat i socialt arbejde. Jeg skriver

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL UNGES FRITIDSLIV En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Udgivet af Børnerådet april 2019 Grafisk design: Peter Waldorph

Læs mere

Bilag 6. Interview med Emil

Bilag 6. Interview med Emil Interview med Emil 5 10 15 20 25 30 Emil: Østjyllands Politi, det er Emil. Cecilia: Hej, det er Cecilia. Emil: Ja hej. Cecilia: Hej. Nåmen tak fordi du lige havde tid til at snakke. Emil: Jamen selvfølgelig.

Læs mere

Formandsberetning Aalborg IMU 2010

Formandsberetning Aalborg IMU 2010 Formandsberetning Aalborg IMU 2010 Denne formandsberetning er opdelt i to dele. Første del vil handle om året der er gået, hvad der er sket af interessante ting i Aalborg IMU, lidt om mine tanker og oplevelser

Læs mere

Det er mit håb er, at I vil gå herfra med en tiltro og opbakning til, at vi kan gøre Vangeboskolen til en skole, vi alle kan være stolte af.

Det er mit håb er, at I vil gå herfra med en tiltro og opbakning til, at vi kan gøre Vangeboskolen til en skole, vi alle kan være stolte af. Talen Kære forældre, Jeg er rigtig glad for at se, at så mange af jer er mødt op i aften. Det betyder meget for os, både ledelse, medarbejdere og bestyrelsen. Det er mit håb er, at I vil gå herfra med

Læs mere

Opfindsom. Styrkeakademiet ApS., Kilde: VIA-styrkerne

Opfindsom. Styrkeakademiet ApS., Kilde: VIA-styrkerne Opfindsom GENNEMSYN Opfindsom Du elsker at finde nye veje og måder at gøre ting på. Du får mange idéer og motiveres af udfordringer, hvor du skal tænke alternativt. Du interesserer dig for nytænkning og

Læs mere