Ditlev Nielsen 2.g Kom/it 9/10/15. Avis artikel rapport

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ditlev Nielsen 2.g Kom/it 9/10/15. Avis artikel rapport"

Transkript

1 Ditlev Nielsen 2.g Kom/it 9/10/15 Avis artikel rapport

2 Indholdsfortegnelse: Indledning Side 3 Problemformulering Side 3 Afsender Side 3 Budskab Side 3 Medie Typografi Side 4-6 Medie Farver Side 7-9 Medie Layout Side Kodning Nyhedstrekant Side 11 Kodning Virkemidler Side Modtager Side 12 Ønsket effekt Side 12 Konklusion Side 12-13

3 Indledning: Denne rapport handler om alle de tanker, eller i hvert fald de fleste af de tanker der gik igennem hovedet på mig da jeg lavede min avis artikel. Rapporten indeholder alt lige fra farve valg til ordvalg, og den indeholder generelt bare alle de ting jeg har tænkt på for at min artikel ville blive god. Problemformulering: Vi fik stillet et opgave som lyder at vi skal lave en artikel som man kan sætte i et blad som f.eks. ekstra bladet eller billedbladet, og denne artikel skulle så indeholde alle de ting en artikel normalt gør, manchet, mellemrubrik osv. Desuden skal artiklen være skrevet og se ud, som om den kommer fra et rigtigt blad. Afsender: Jeg har valgt at sætte min artikel i bladet SFINX, fordi jeg mener at SFINX er et blad som skriver meget om fakta, og som samtidig også har et godt blikfang, og en god måde at formidle deres historier på. SFINX vil man dog nok mest sige minder om en historiebog, idet det der står i den hovedsagligt er historier. SFINX er den primære afsender fordi det er bladet der sender det ud til læseren. Når jeg siger at der er en primær afsender, så må der jo også være en sekundær, og i dette tilfælde er den sekundære afsender mig Ditlev Nielsen. Budskab: Budskabet for min artikel har jeg valgt at gøre helt enkel, det er lige før jeg endda skriver det i selve artiklen. Budskabet med min artikel er, at alle skal have ret til at leve som frie mennesker, og at de selv skal have mulighed for at kontrollerer deres egne handlinger, uden at en tyran som f.eks. Julius Cesar kunne styre hele landet. En af de ting jeg f.eks. synes var forfærdelige, var at man bare sendte folk ind i en stor arene, og så kæmpede mod hinanden indtil den anden var død.. bare det med at man lever efter Survival og the fittest teorien gør mig helt rasende. Desuden har min artikel også et andet budskab, jeg prøver at gøre folk klogere på hvad de gamle romere egentligt var i stand til, og hvad man egentligt kunne udrette generelt i gamle dage.

4 Medie: Mediet er ret enkelt, jeg har valt at formidle min artikel i et Word dokument i stedet for en hjemmeside, en plakat osv. i det jeg mener at en artikel ikke passer så godt på en plaket, og desuden fik vi også vores opgave stillet, så vi var tvunget til at lave et dokument i word. Typografi: - Forside/hovedoverskrift i min artikel har jeg valgt, at jeg på forsiden vil bruge en stor overskrift så jeg ligesom fortæller hvad mit blad handler om, i dette tilfælde har jeg brugt SFINX som er det blad jeg har taget det fra. Jeg syntes at det var et lidt underligt navn til et blad, så jeg valgte at søge efter det på nettet, og samtidig også snakke med en bibliotekar om det. Jeg kunne ikke finde noget uanset hvad jeg søgte på, på nettet, men vores bibliotekar fortalte mig at bladet kun hed SFINX fordi den omhandlede Egyptens gamle historier og kulturer, og hun var ikke engang sikker på hvad det rigtigt hed. Dette fik mig til at undre mig over hvad det så kunne være, og jeg konstaterede at jeg så sikkert også bare kunne lave en ny overskrift. Jeg valgte derfor at lave en anden overskrift, Colosseum hvilket jeg synes lyder passende, idet min artikel handler om det. Så det korte af det lange er, at overskriften var SFINX før, fordi den handlede om Egypten, men jeg har omdøbt min Colosseum fordi min artikel handler om Colosseum Dette kan også ses på de to nedenstående billeder, hvor man, på højre side, kan se SFINX Hvis man kigger efter kan man tydeligt se ligheden mellem dem, det er bare en anden baggrund jeg har valgt, og derfor havde jeg også valgt at ændre overskriften.

5 Senere i min opgave igen, valgte jeg så igen at ændre den tilbage til SFINX fordi jeg ikke var sikker på bladets navn, og dette syntes at være det sikre valg for mig, så har jeg da den oprindelige overskrift som jeg gik efter.

6 - Artiklen/manchet, mellemrubrik og små bokse I min artikel, som man kan se på nedenstående billede, har jeg lavet en manchet i starten af min artikel. En manchet er meget kort fortalt, en slags indledning til hvad artiklen indeholder. Det jeg har skrevet i min manchet er, bl.a. at jeg vil fortælle at det er Colosseum jeg fortæller om i min artikel, og til dette har jeg brugt et meget informativt sprog, hvilket jeg bruger igennem hele min artikel. Grunden til at jeg har gjort dette fortæller jeg i det afsnit der hedder modtager. I artiklen bruger jeg også nogle mellemrubrikker som har samme formål som manchetten, nemlig at informere læseren om, hvad det er de kommer til at læse om i det næste afsnit. Jeg har skrevet mellemrubrikkerne med en fed skrift for at gøre læseren opmærksom på at der starter et nyt afsnit her, og for at gøre dem opmærksomme på, hvor de kan finde information omkring afsnittet på. Under kreationen af denne artikel, var jeg ikke helt sikker på hvad der menes med små bokse, så jeg gik ud fra at det bare var sådanne noget som f.eks. billedforklaringer til billederne, og dette var derfor hvad jeg gjorde. Men hvis vi går ud fra, at disse små bokse er billedforklaringerne, så har jeg valgt at skrive dem med kursiv skrift, fordi jeg vil gøre læseren opmærksom på at dette stykke er helt ude af kontekst, og burde læses separat. Desuden prøver jeg at gøre læseren opmærksom på hvad det er der sker på billedet.

7 Farver: Nogle af de farver jeg benytter mig af i min artikel, er hovedsageligt de farver der er på de billeder jeg har sat ind. På forsiden har jeg valgt at gøre det forholdsvis enkelt ved at gimpe et billede jeg fandt af Colosseum, hvor jeg så fjernede baggrunden, fordi jeg ikke mente at den passede så godt. Før jeg gimpede billedet jeg har brugt som forside, var der en meget prangende blå overskrift, og billedet var meget større hvor man kunne se Colosseum i sin helhed. Dette kan man også se på dette billede, hvilket netop er det billede jeg taler om: Hvis man sammenligner dette billede, og min forside, som bare generelt er det her billede som er blevet ændret, så kan man tydeligt se en forbedring. Når jeg siger at man tydeligt kan se en forbedring, så mener jeg, at det billede jeg har gimpet, passer meget bedre end hvis jeg bare havde beholdt dette her. Den baggrund jeg har sat ind ser således ud:

8 Det næste billede jeg vil tale om er det først billede jeg har i selve artiklen, netop det billede jeg har i første kolonne: Dette Dette ovenstående billede er en lille smule specielt, idet det har en masse forskellige farver som Mødes og skaber en form for harmoni, men samtidig også uro i billedet. For det første vil jeg gerne fremhæve himlen, som har de mest blikfangende farver som f.eks. den karakteristiske lyserøde farve. Jeg valgte at putte dette billede ind i min artikel, fordi det fanger læserens blik. Måden det fanger blikket på, er ved at det ser meget anderledes ud end det man er vant til, og ens blik retter sig derfor, pr refleks, mod billedet. Farverne der er på billedet bliver blandet meget rodet sammen mellem lys, og mørk. Dette minder mig om ying og yang, idet det som sagt både er det lyse og det mørke der er blandet sammen. Nu har vi altså fundet ud af at farverne er blikfang, og at de minder om ying og yang, hvilket også gør det lidt mere interessant at se på fordi farverne står i god kontrast til hinanden. Det sidste billede jeg vil tale om er billedet i anden kolonne. Jeg har ikke tænkt mig at tale om billedet nederst på siden, idet jeg ikke mener det er vigtigt. Det nederste billede har jeg bare sat ind for at læseren ikke skulle køres død i tekst, og for at artiklens helhed, ikke skulle se så plan og kedelig ud. Dette er billedet nederst på siden:

9 Og Dette er det billede jeg har tænkt mig at fortælle noget mere om, nemlig det billede på 2. kolonne: Dette billede har jeg igen valgt fordi det er anderledes, dog er det ikke farverne denne gang. Det der gør at jeg synes at dette billede er anderledes, og derfor også blikfang, er måden det er tegnet/malet på. Det ser ud som om at stregerne er tegnet op med en tyk markant streg, og da dette ikke er noget du ser særligt ofte, skaber det fokus på nemlig dette billede, og dermed også denne del af artiklen. Jeg synes at dette billede på en eller anden måde virker helt levende, og jeg tror at dette er grunden til at det billede i første omgang fangede mit blik da jeg fandt det på hvor alle mine andre billeder ligeledes er blevet fundet.

10 Layout: jeg havde ikke så meget at sige med hensyn til layout af min artikel, den skulle jo ligne et blad som f.eks. ekstra bladet eller lignende, og jeg valgte så bladet SFINX. Jeg har valgt at jeg vil lave min artikel efter bladet SFINX, fordi dette blad netop er bygget på fakta, hvilket er den skrivemåde jeg nyder at skrive mest på, og det var derfor oplagt. Desuden synes jeg at SFINX har en flot stil, og at det er et flot blad. Her er et par billeder af den oprindelige SFINX og nedenunder dem er der et par billeder af min artikel, bare så man kan sammenligne:

11 Hvis man kigger på forsiderne først (de to billeder til venstre), så kan man sagtens se ligheden imellem dem. de har begge den samme enkelthed over dem, og de har begge en stor blikfangende overskrift. Hvis vi så kigger på de billeder vi har til højre, så kan vi også tydeligt se at der er en lighed. Det øverste billede er to sider og det nederste er kun én side, så det er derfor at det måske ser lidt underlig ud. Men hvis vi sammenligner de 2 enkelte sider, så kan man godt se at de er nogenlunde ens. f.eks. er der to spalter, og teksten er sat op i afsnit, præcis som min er. En af de ting der så ikke er helt ens, er f.eks. at der kun er et enkelt billede som er placeret i bunden af siderne, men da min opgaveformulering sagde mindst to billeder, så blev jeg nødt til at sætte nogle flere på. Hvis jeg kunnet have nøjes med kun at sætte et billede på, ligesom i originalen, så havde jeg gjort det. Kodning: Nyhedstrekant: Først vil jeg fortælle lidt om, hvad nyhedstrekanten egentlig er. Nyhedstrekanten er en meget brugt model i journalistikken. Nyhedstrekanten virker som en guideline for hvordan en god artikel skal skrives, og det er typisk så man læser det vigtigste først. Dette giver læseren en god ide om hvad det drejer sig om, og så kan de selv kigge lidt dybere, hvis de føler at de har læst noget, som de syntes var interessant. Virkemidler: En af de mange virkemidler der er brugt i min artikel er sproget, men jeg mener allerede at jeg har beskrevet dette, og selvom jeg ikke har, så vil jeg gøre det igen her. Sproget er på mange måder en af journalistikkens bedste våben. Sproget er det der forfører, og fanger læserne, og det er på alle måder bare det der får en tekst til at være enten god eller dårlig. I min tekst har jeg brugt et sprog, som er meget formelt, ikke fordi jeg bruger fine ord som dronningen, men jeg involverer ikke så meget humor og ret mange holdninger i min tekst, og det er generelt bar en masse information of facts. En anden ting der har meget at sige med hensyn til virkemidler, er vinklen der skrives/læses fra. I min tekst har jeg valgt ikke at være meget subjektiv, og bare forblive objektiv, foruden lige den sidste del af artiklen, hvor jeg i min artikel dog viser, at jeg har en holdning til de lege der bliver fremført i Colosseum, ved at jeg siger at jeg ikke synes om op at folk ikke har ret til selv at vælge

12 hvad de vil bruge deres liv til, og ikke bare at de skal tvinges til at slå hinanden ihjel. Dette er næsten den eneste gang jeg har været subjektiv. Jeg vil næsten sige at jeg allerede har beskrevet dette, men jeg vil stadig lige tage virkemidlet; Tabloid vs Seriøsitet op. Dette virkemiddel fortæller noget om, hvor meget i dybden man går i sin artikel, og dette er med til at påvirke læseren, og give en slags stemning. Min tekst er skrevet som Tabloid, hvilket vil sige, at jeg ikke går så meget ned i dybden, men stadig får nok med til at det sætter læserens tanker i gang, og til at læseren kan begynde at se det fra min synsvinkel. Modtager: Modtageren er en ret bred gruppe af mennesker, jeg vil faktisk næsten sige at min artikel har flere målgrupper. Den ene målgruppe er alle de mennesker der bare vil vide noget om Colosseum, eller folk der er interesserede i gammel teknologi og gammel kultur, og den anden gruppe af mennesker jeg har skrevet min artikel til, er de folk der bare leder efter rejsesteder til deres ferier, og så kigger efter turistattraktioner. Normalt ville jeg have lavet et gallupkompas, men fordi jeg ikke mener at der er en specifik gruppe der hører til, så har jeg valgt at lade være, jeg mener som sagt at det tvært imod er tale om alle slags mennesker, så længe de er interesserede i gammel tid, eller at de måske skal på ferie og ser på turistattraktioner. Ønsket effekt: Der er ikke så meget at sige om den ønskede effekt, jeg ønsker at informerer mine læsere om hvad Colosseum egentligt er, og prøve at give folk en ide om, hvad romerne egentligt var i stand til. Romerne var storslåede til at bygge forskellige templer, monumenter og alt muligt andet, og det er det jeg prøver at fremhæve ved hjælp af min artikel. Desuden forsøger jeg også at fremhæve, at romerne var meget innovative, og generelt bare hvor meget forud for deres tid de var. Konklusion: Jeg har konkluderet at min artikel virker fremragende. Jeg har både vist min artikel til min familie, men også til folk fra vores afsnit, og så har jeg spurgt om deres ærlige mening. Det respons jeg fik var for det meste positivt, selvom man ikke helt kan undgå lidt negativt også, men dette negative var dog konstruktiv kritik, og det har jeg så brugt til at gøre min artikel bedre. F.eks. var det en fra afsnittets ide at jeg skulle have et billede i bunden så det ikke så så tomt ud.

13 Alt i alt har jeg fået meget positiv feedback på artiklen, og jeg mener at det meste af denne feedback er til at stole på, da jeg ikke fortalte dem at jeg har lavet den, og fordi jeg samtidig også spurgte om deres ærlige mening og konstruktiv kritik. Selvom der var så megen positivitet omkring det, så er jeg også udmærket klar over at noget af det bare har været for ikke at være uhøflig, og dette har jeg så set borte fra, idet det er svært at sortere løgnerne fra.

At skrive en artikel

At skrive en artikel At skrive en artikel 1. Du kan vælge mellem 3 artikeltyper o Portrætartikel, som beskriver en person, der er interessant i forhold til et bestemt emne. o Baggrundsartikel, der vil informere om et emne.

Læs mere

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet

Avisforside. Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Avisforside Vi har skrevet en avis om studier ved Aarhus Universitet Vi vil meget gerne høre dine umiddelbare tanker om forsiden til avisen. Hvad forventer du dig af indholdet og giver den dig lyst til

Læs mere

Indhold Formål:... 3 De 6 faser:... 3 Fase 1: Problemanalyse... 3 Fase 2: K-strategi... 3 Fase 3: Idéudvikling... 4 Fase 4: Medieproduktion...

Indhold Formål:... 3 De 6 faser:... 3 Fase 1: Problemanalyse... 3 Fase 2: K-strategi... 3 Fase 3: Idéudvikling... 4 Fase 4: Medieproduktion... Indhold Formål:... 3 De 6 faser:... 3 Fase 1: Problemanalyse... 3 Fase 2: K-strategi... 3 Fase 3: Idéudvikling... 4 Fase 4: Medieproduktion... 4 Fase 5: Test... 5 Fase 6: Offentliggørelse... 5 Kanyle-modellen:...

Læs mere

Portfolio Grafisk Design Grafisk Design

Portfolio Grafisk Design Grafisk Design Grafisk Design Portfolio Grafisk Design Grafisk Design Opgaven gik ud på at lave et postkort, der skulle reklamere for et åbent hus-arrangement på Aarhus Tech. Opgaven er lavet i samarbejde med skolens

Læs mere

Hvad bør du vide om layout og typografi

Hvad bør du vide om layout og typografi Hvad bør du vide om layout og typografi Når man vil lave en tekst, som andre skal læse, er det vigtigt at vælge en skrifttype, der er motiverende og inspirerende at læse for målgruppen. Derfor bør man

Læs mere

Om essayet. Opbygning: Et essay kan bygges op ud fra forskellige tanker og skrivemåder:

Om essayet. Opbygning: Et essay kan bygges op ud fra forskellige tanker og skrivemåder: Om essayet Et essay er en teksttype der balancerer mellem sagprosa og fiktion. Essayet er en kort, afsluttet tekst der bliver til i forbindelse med forfatterens personlige interesse for emnet. Afsættet

Læs mere

Afsluttende kommunikation og it opgave

Afsluttende kommunikation og it opgave Afsluttende kommunikation og it opgave Udarbejdet af Frederik Winther Andersen klasse 1.1 Indhold Indledning... 3 Målgruppe... 3 Test af antagelser... 3 Kommunikations model... 3 Design... 4 Informationsdesign...

Læs mere

Rapport på Kommunikation IT projekt

Rapport på Kommunikation IT projekt Rapport på Kommunikation IT projekt Dato: 06.05.2011 Skrevet af Martin Jensen Fag: Kommunikation IT Vejleder: Bartlomiej Rohard Warszawski Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium Klasse 1.4 Studieretning: Matematik

Læs mere

Produkt. Index side GRAFISK DESIGN

Produkt. Index side GRAFISK DESIGN Grafisk design Produkt Index side Produkt Underside - kontakt Redegørelse OPGAVEN I forbindelse med valgfag, som jeg tog i København, havde vi lært forskellige nye funktioner, som vi skulle implementere

Læs mere

Typografi & Ombrydning

Typografi & Ombrydning Typografi & Ombrydning OPGAVEN Opgaven gik ud på at fremstille en årsrapport til CfDP, som er et magasin til samarbejdspartnere, mulige kunder og andre med interesse for virksomhedens beskæftigelser gennem

Læs mere

Grafisk Design KOM/IT. Kevin, Christoffer & Thor 15-10-2010

Grafisk Design KOM/IT. Kevin, Christoffer & Thor 15-10-2010 Grafisk Design KOM/IT Kevin, Christoffer & Thor 15-10-2010 Indhold Indledning... 2 Skitseteknik... 2 Vores skitser... 2 Komposition... 3 Format... 3 Harmoni... 3 Gestaltreglerne... 3 Ensartethed... 3 Lukkethed...

Læs mere

Sagprosa. Artikler Nyhedskriterier Vinkling Nyhedstrekant Opbygning

Sagprosa. Artikler Nyhedskriterier Vinkling Nyhedstrekant Opbygning Sagprosa Artikler Nyhedskriterier Vinkling Nyhedstrekant Opbygning 1 Undergenrer Undergenrer Anmeldelse Interview Annonce Kronik Ansøgning Leksikon Artikel Lov Billede Læserbrev Biografi Notits Brev Opskrift

Læs mere

Skriv en artikel. Korax Kommunikation

Skriv en artikel. Korax Kommunikation Skriv en artikel Indledningen skal vække læserens interesse og få ham eller hende til at læse videre. Den skal altså have en vis appel. Undgå at skrive i kronologisk rækkefølge. Det vækker ofte større

Læs mere

Roskilde tekniske gymnasium. Afsluttende opgave. Kommunikation/IT C. Rune, Christian og Kasper G.

Roskilde tekniske gymnasium. Afsluttende opgave. Kommunikation/IT C. Rune, Christian og Kasper G. Roskilde tekniske gymnasium Rune, og 2010 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Laswells kommunikationsmodel:... 4 Målgruppe... 5 Fra start til slut... 6 Hvordan tog vi billederne?... 8 Test... 9 Passer

Læs mere

AFSLUTTENDE PROJEKT KOM/IT

AFSLUTTENDE PROJEKT KOM/IT 5/5-2017 AFSLUTTENDE PROJEKT KOM/IT Daniel & Frederik Klasse 1.1 Indledning Vi startede med at få valget stillet om vi ville lave noget med e-learning, databehandling og præsentation eller vi kunne lave

Læs mere

Kommunikation/IT A 2014

Kommunikation/IT A 2014 Kommunikation/IT A 2014 Facebook side projekt Forside Indholdsfortegnelse Formål:... 3 KIE-modellen:... 3 Fase 1: Problemanalyse... 3 Fase 2: K-strategi... 4 Fase 3: Idéudvikling... 4 Fase 4: Medieproduktion...

Læs mere

Kevin Matin Teis Nielsen

Kevin Matin Teis Nielsen Kevin Matin Teis Nielsen 11-05-2015 Hvem Afsenderen i dette projekt er Kevin Matin og Teis Nielsen som begge er 1 års elever i klasse 1.1 på Roskilde Tekniske Gymnasium. Hvad Det budskab som vi prøver

Læs mere

Felix, Sebastian og Martin R, 2.q Zealand Business College, HTX, Vordingborg 131115 Tandlægekampagne. Tandlæge Kampagne

Felix, Sebastian og Martin R, 2.q Zealand Business College, HTX, Vordingborg 131115 Tandlægekampagne. Tandlæge Kampagne Tandlæge Kampagne Gruppe: Sebastian, Felix og Martin R 1/10 Indholdsfortegnelse Forside...Side 1 Indholdsfortegnelse...Side 2 Problemformulering...Side 3 Problemtræ...Side 3 Afsender...Side 4 Mål og Målsætning...Side

Læs mere

FAKTION: REKLAMEANALYSE

FAKTION: REKLAMEANALYSE FAKTION: REKLAMEANALYSE OVERBLIK OVER TEKSTEN PRÆSENTATION Dette er en analyse af en reklame for produktet Naturcreme, der er en rynkecreme. Se reklamen ovenfor. Reklamen er fra maj 2011. GENRE 1 Denne

Læs mere

Komm/it eksamensprojekt. RAPPORT. Christoffer, Frederik, Mathias og Martin.

Komm/it eksamensprojekt. RAPPORT. Christoffer, Frederik, Mathias og Martin. Komm/it eksamensprojekt. RAPPORT Christoffer, Frederik, Mathias og Martin. 1 Indledning. Vi har valgt at lave reklame for turistlivet på Lolland, fordi at vi ikke har så mange turister hernede, som vi

Læs mere

AFSLUTTENDE OPGAVE. Lad Grønsted forblive Grøn

AFSLUTTENDE OPGAVE. Lad Grønsted forblive Grøn AFSLUTTENDE OPGAVE Lad Grønsted forblive Grøn Lad Grønsted forblive Grøn Indledning Til dette afsluttende projekt har jeg valgt at fokusere på udemiljøet i en park, og om hvordan et godt udemiljø kan påvirke

Læs mere

Kommunikation/IT Rapport Roskilde Tekniske Gymnasium

Kommunikation/IT Rapport Roskilde Tekniske Gymnasium Kommunikation/IT Rapport Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Formål:... 3 Teori:... 3 Form og farver... 3 Skrifter og typografi... 4 Billeder og illustration... 5 Komposition og layout... 5 Produkt:... 6 Brainstorm

Læs mere

Computerens Anatomi. En rapport om computerens anatomi. Kevin Feldmann, Thor Madsen & Mads Kragelund

Computerens Anatomi. En rapport om computerens anatomi. Kevin Feldmann, Thor Madsen & Mads Kragelund Computerens Anatomi En rapport om computerens anatomi Kevin Feldmann, Thor Madsen & Mads Kragelund Indholdsfortegnelse Vores case... 2 Laswell kommunikationsmodel... 2 AIDA modellen... 3 Målgruppe... 4

Læs mere

Grafisk Design En rapport af Jonas, Lenni, Andreas og Sebastian 1.2

Grafisk Design En rapport af Jonas, Lenni, Andreas og Sebastian 1.2 Grafisk Design En rapport af Jonas, Lenni, Andreas og Sebastian 1.2 Indholdsfortegnelse: Side 3-4 Typografi Af Sebastian Andersen Sebastian A, Andreas H, Lenni M, Jonas H Grafisk design - 1 - Side 5-6

Læs mere

Grønnere Grønsted AFSLUTTENDE PROJEKT KOMMUNIKATION/IT. Kristine Marie Løfgren Krighaar Kommunikation/IT 11. maj 2015

Grønnere Grønsted AFSLUTTENDE PROJEKT KOMMUNIKATION/IT. Kristine Marie Løfgren Krighaar Kommunikation/IT 11. maj 2015 Grønnere Grønsted AFSLUTTENDE PROJEKT KOMMUNIKATION/IT Kristine Marie Løfgren Krighaar Kommunikation/IT 11. maj 2015 Roskilde Tekniske Gymnasium Klasse: 1.1 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Planlægningsprocessen...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 1

Indholdsfortegnelse. Side 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Projektbeskrivelse... 4 Problem:... 4 Problemanalytiske spørgsmål:... 4 Produktbeskrivelse... 4 Materialer:... 4 Planlægning:... 5 Planlægning (brainstorms)... 5 Udkast

Læs mere

Afsluttende opgave - Kommunikation/IT C Klasse 1.1

Afsluttende opgave - Kommunikation/IT C Klasse 1.1 11-05-2015 Affaldshåndtering Afsluttende opgave - Kommunikation/IT C Klasse 1.1 Hans Rasmussen & Kevin Kumar ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM Indhold Affaldshåndtering i Grønsted kommune... 2 Krav... 2 Design...

Læs mere

Designmanual. Danmarks Naturfredningsforenings grafiske design

Designmanual. Danmarks Naturfredningsforenings grafiske design Designmanual Danmarks Naturfredningsforenings grafiske design 1 Formål Indhold Formål 3 Logoet og konsultativ tekst 4 Rubrik på forside 6 Typografi 7 Farver 8 Godkendelse og produktion 10 Formålet med

Læs mere

Cykelhandler projekt KOM / IT

Cykelhandler projekt KOM / IT 2015 Cykelhandler projekt KOM / IT Indhold Indledning... 2 Tidsplan... 2 Fase 1 - Problemanalyse... 3 Informations problem... 3 Markedsundersøgelse... 3 Analyse af deres eksisterende medieprodukter...

Læs mere

Kom/IT rapport Grafisk design Anders H og Mikael

Kom/IT rapport Grafisk design Anders H og Mikael Kom/IT rapport Grafisk design Anders H og Mikael Denne rapport i grafisk design, vil tage udgangspunkt i den PowerPoint præsentation vi lavede i forbindelse med en opgave i samfundsfag. Rapporten er inddelt

Læs mere

Skriftlig genre i dansk: Kronikken

Skriftlig genre i dansk: Kronikken Skriftlig genre i dansk: Kronikken I kronikken skal du skrive om et emne ud fra et arbejde med en argumenterende tekst. Din kronik skal bestå af tre dele 1. Indledning 2. Hoveddel: o En redegørelse for

Læs mere

AFSLUTTENDE OPGAVE. udemiljø

AFSLUTTENDE OPGAVE. udemiljø AFSLUTTENDE OPGAVE udemiljø 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Planlægning... 2 Kravspecifikation... 2 Design... 3 Formidling... 6 Afprøvning... 7 Refleksion... 8 Side 1 af 8 Indledning I dette projekt

Læs mere

Bliv afhængig af kritik

Bliv afhængig af kritik Bliv afhængig af kritik - feedback er et forslag og ikke sandheden Kritik er for mange negativt ladet, og vi gør gerne rigtig meget for at undgå at være modtager af den. Måske handler det mere om den betydning,

Læs mere

Sundhedskampagne. Skadelig brug af teknologi 27-04-2016. Jakob Hannibal

Sundhedskampagne. Skadelig brug af teknologi 27-04-2016. Jakob Hannibal Sundhedskampagne Skadelig brug af teknologi 27-04-2016 Jakob Hannibal Indhold Opgavebeskrivelse:... 2 Markedsbeskrivelse:... 3 Problemstillingen... 4 Præcisering af målgruppen... 4 Brugerundersøgelse /

Læs mere

Kulløse Miljømesse - 2009

Kulløse Miljømesse - 2009 Kommunikation & it Roskilde Tekniske Gymnasium Den 24. april 2009 Dokumentation af afsluttende opgave Roskilde Tekniske Gymnasium d. 24/4 2009 Kommun Kommunikation & it lære: Karl Bjarnason Kulløse Miljømesse

Læs mere

Afsluttende opgave Kommunikation/it Roskilde Tekniske Gymnasium Emad Osman

Afsluttende opgave Kommunikation/it Roskilde Tekniske Gymnasium Emad Osman Afsluttende opgave Kommunikation/it 16-05-2008 Roskilde Tekniske Gymnasium Emad Osman Indledning I denne afsluttende opgave har fået vi et emne for og nogle under emner vi kan vælge imellem fx markedsføring,

Læs mere

Bilag 3: Sundhed på dit sprog

Bilag 3: Sundhed på dit sprog Bilag 3: Sundhed på dit sprog Indledning De danske borgeres sundhed bliver i dag varetaget af landets regioner og kommuner. Sundhed på dit sprog er et gratis tilbud, der blandt andet findes i Albertslund

Læs mere

Journalistik. En avis

Journalistik. En avis Journalistik Det nærmeste man kommer den absolutte sandhed En avis En avis er et blad med historier om ting, folk ikke ved i forvejen. Tingene skal være sket i virkeligheden. Historierne i en avis er ikke

Læs mere

Bliv opdaget på Internettet! - 10 gode råd til at optimere din hjemmeside til søgemaskiner

Bliv opdaget på Internettet! - 10 gode råd til at optimere din hjemmeside til søgemaskiner Bliv opdaget på Internettet! - 10 gode råd til at optimere din hjemmeside til søgemaskiner Af Henrik Bro og Martin T. Hansen I har måske allerede en flot, og informativ hjemmeside. Og alle jeres kursister

Læs mere

Kilder. Erfaringskilder Partskilder Ekspertkilder

Kilder. Erfaringskilder Partskilder Ekspertkilder Skal oplyse læseren om, hvad der er sket, hvad der sker, hvad der vil ske i verden. Journalisten opsøger kilder og stiller spørgsmål efter journalistens rygrad: Hvem, hvad, hvor, hvornår, hvordan, hvorfor

Læs mere

CHAMP. Emballage lavet til det fiktive undertøjsfirma Inderst Inde. Maria Jacobsen, 12gf32med8b, Aarhus TECH

CHAMP. Emballage lavet til det fiktive undertøjsfirma Inderst Inde. Maria Jacobsen, 12gf32med8b, Aarhus TECH CHAMP Emballage lavet til det fiktive undertøjsfirma Inderst Inde. Grafisk design Opgaven Opgaven lød på at designe undertøjsemballage til det fiktive undertøjsfirma Inderst Inde. På æsken skulle der være

Læs mere

Oliver Marco van Komen Afsluttende opgave 02-05-2014. Kost ved slidgigt. Case 2. Personlig fysisk hjælp

Oliver Marco van Komen Afsluttende opgave 02-05-2014. Kost ved slidgigt. Case 2. Personlig fysisk hjælp Kost ved slidgigt Case 2. Personlig fysisk hjælp Problemobservering Sygdommen slidgigt også kaldes artrose er den mest udbredte led sygdom overhovedet, det kan medføre voldsomme smerter. Sygdommen påvirker

Læs mere

HTX BUBBLEFUN EVENT

HTX BUBBLEFUN EVENT HTX BUBBLEFUN EVENT - 2015 PLAKAT RAPPORT VIDEO Lavet af: Andreas Heise, Mathias Larsen Indledning Denne rapport er delt op i 2 dele. Da den er udarbejdet fælles i klassen og internt i grupper. Del 1 er

Læs mere

Grafisk design CRM. Customer Relation Management. - et værktøj til at hjælpe dig

Grafisk design CRM. Customer Relation Management. - et værktøj til at hjælpe dig Grafisk design Opgaven Jeg fik til opgave at lave en folder angående det nye -program (Customer Relation ), der skal implementeres hos sælgerne i politikernes lokalaviser. Målet var at skabe en overskuelig

Læs mere

Rapport Undervisningsmateriale.

Rapport Undervisningsmateriale. Skrevet af Morten & Jacob A. 1.5 HTX Roskilde 2011 Side 1 Rapport Undervisningsmateriale. Arbejdsgruppen bestod af: Morten, Jacob A. fra 1.5. Dato: 6. maj 2011 Skrevet af: Morten & Jacob A. Fag: Kom/IT.

Læs mere

Rapport. Kommunikation og IT

Rapport. Kommunikation og IT Rapport Kommunikation og IT Forord: Jeg har lavet en hjemmeside omkring støtte af cancerramte. Min hjemmeside går ud på at jeg vil lokke folk til at tage cykel frem og deltage i et cykelløb udelukkende

Læs mere

Indledende bemærkninger til genreoversigten

Indledende bemærkninger til genreoversigten Indledende bemærkninger til genreoversigten Følgende genreoversigt kan fungere som en tjekliste, når eleverne skal træne de skriftlige genrer til studentereksamenen i skriftlig fransk, spansk eller italiensk.

Læs mere

Vejledning til opdatering på hjemmesiden www.ifskjoldsaeby.dk

Vejledning til opdatering på hjemmesiden www.ifskjoldsaeby.dk Vejledning til opdatering på hjemmesiden www.ifskjoldsaeby.dk Du logger på fra forsiden. Når du har indtastet brugernavn og password, vil der i højre side fremkomme en menu med punkterne: Redigér denne

Læs mere

Indholdsfortegnelse Valg af opgave... 2 Introduktion... 2 Problem... 2 Målgruppe... 2 Afsender... 2 Budskab... 2 Kodning... 3 Effekt...

Indholdsfortegnelse Valg af opgave... 2 Introduktion... 2 Problem... 2 Målgruppe... 2 Afsender... 2 Budskab... 2 Kodning... 3 Effekt... Indholdsfortegnelse Valg af opgave... 2 Introduktion... 2 Problem... 2 Målgruppe... 2 Afsender... 2 Budskab... 2 Kodning... 3 Effekt... 3 Information... 3 Programmering... 3 Design... 4 Brochure... 4 Hjemmeside...

Læs mere

Sagprosa. Jeppe Aakjær. Genreskifte. Artikler. Skal det stå i spalter 1

Sagprosa. Jeppe Aakjær. Genreskifte. Artikler. Skal det stå i spalter 1 Sagprosa Jeppe Aakjær Genreskifte Artikler Skal det stå i spalter 1 Undergenrer Undergenrer Anmeldelse Interview Annonce Kronik Ansøgning Leksikon Artikel Lov Billede Læserbrev Biografi Notits Brev Opskrift

Læs mere

KOM/IT'('Designmanual' HTX'NAKSKOV'

KOM/IT'('Designmanual' HTX'NAKSKOV' KOM/IT''Designmanual' HTX'NAKSKOV' 16.'Januar'2015' Andreas'Heise'&'Manuela'Andersen ANDREAS CHRISTIANSEN 1 af 16 Indholdsfortegnelse Formål:... 3 De6faser:... 4 Fase13Problemanalyse... 4 Markedsundersøgelseforrigelogo):...

Læs mere

[AFSLUTTENDE OPGAVE I KOM/IT]

[AFSLUTTENDE OPGAVE I KOM/IT] 2010 Pernille Ketscher & Kasper Lassen [AFSLUTTENDE OPGAVE I KOM/IT] Indhold Skema over fordeling af opgaver.... 3 Kommunikationsplan.... 4 Overvejelser for kommunikationsplanen.... 5 Overvejelserne for

Læs mere

Produktdoku. Michelle Eistrup Grundforløbsprojekt juni 2011

Produktdoku. Michelle Eistrup Grundforløbsprojekt juni 2011 Produktdoku. Michelle Eistrup Grundforløbsprojekt juni 2011 Afsender Jeg har valgt, at afsenderen skal være Herningsholm Erhvervsskole, da de har et projekt igang, der omhandler motion og trivsel. Hvis

Læs mere

Ordforklaring side 73

Ordforklaring side 73 Ordforklaring side 73 I retten har man en forsvarer, det har man ikke i BT og Ekstra Bladet! Hvad du ser er nyheder hvad du ved er baggrund hvad du føler er opinion! Interviewerens kunst består i at stille

Læs mere

Forside 1: Bagside og bogryg:

Forside 1: Bagside og bogryg: Bagside og bogryg: Bagsiden og bogryggen er lavet i de samme farver som forsiden for at opnå et gennemgående og sammendhængende look. Stregen som skal forestille jernbanen er også fortsat på både bogryggen

Læs mere

GRA DESIGN. HEARTS & MINDS

GRA DESIGN. HEARTS & MINDS GRA b DESIGN. HEARTS & MINDS HVAD, HVORFOR OG HVORDAN? HVAD GÅR OPGAVEN UD PÅ? Opgaven gik ud på at, udfra udleveret trykt materiale skulle lave et fuldt og responsivt hjemmeside design. Sitet er lavet

Læs mere

Afsluttende opgave. Planlægning: Hovedområde: Ude miljø

Afsluttende opgave. Planlægning: Hovedområde: Ude miljø Hovedområde: Ude miljø Afsluttende opgave Ide og emne: kampagne - Fun-Trash Vores ide/emne er at få unge til at synes, at det er sjovt at smide affald ud, så vi får et mere rent ude miljø. Dvs. med henblik

Læs mere

Rapport Grafisk design Af Benjamin, Steffen, Jacob A og Nicklas

Rapport Grafisk design Af Benjamin, Steffen, Jacob A og Nicklas Rapport Grafisk design Af Benjamin, Steffen, Jacob A og Nicklas Indholdsfortegnelse Typografi... 2 Opsætning... 2 Komposition og layout... 3 Harmoni i komposition... 3 Dynamik i et billede:... 4 Placering...

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 2010 (fortsætter

Læs mere

Afsluttende opgave. Navn: Lykke Laura Hansen. Klasse: 1.2. Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium. Fag: Kommunikation/IT

Afsluttende opgave. Navn: Lykke Laura Hansen. Klasse: 1.2. Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium. Fag: Kommunikation/IT Afsluttende opgave Navn: Lykke Laura Hansen Klasse: 1.2 Skole: Roskilde Tekniske Gymnasium Fag: Kommunikation/IT Opgave: Nr. 2: Undervisningsmateriale Afleveres: den 30. april 2010 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Grafisk design. webintegrator

Grafisk design. webintegrator Grafisk design. webintegrator hvordan? Hvad hvorfor Hvad går opgaven ud på? Opgaven jeg blev stillet, gik ud på at lave fem diplomer til de webintegrator som lige blev færdige med grundforløbet, og som

Læs mere

Kampagne Kommunikation/it Eksamens opgave. 30-04-2010 Roskilde Tekniske Gymnasium Mette Møller Jensen

Kampagne Kommunikation/it Eksamens opgave. 30-04-2010 Roskilde Tekniske Gymnasium Mette Møller Jensen Kampagne Kommunikation/it Eksamens opgave 30-04-2010 Roskilde Tekniske Gymnasium Mette Møller Jensen Indhold Indledning... 3 Budskab... 3 Målgruppe... 4 Medie... 4 Kommunikationsmodel... 5 Produkt... 6

Læs mere

KOM/IT KAMPAGNE PROJEKT

KOM/IT KAMPAGNE PROJEKT KOM/IT KAMPAGNE PROJEKT 18-2-2011 Isabel Marie Elisabeth Odder & Jeanette Bengtsen klasse 3.5k Indhold Forundersøgelse... 2 Bollemodel... 2 Afsender... 6 Case... 6 Værktøjer... 7 Valg af medie... 7 Logoet...

Læs mere

2 TYPOGRAFI OG OMBRYDNING. Frederik Chrisholm Svendeprøve 11

2 TYPOGRAFI OG OMBRYDNING. Frederik Chrisholm Svendeprøve 11 4 TYPOGRAFI OG OMBRYDNING Frederik Chrisholm Svendeprøve MTB magasin Som typografiopgave, har jeg valgt at lave et mountainbike magasin. Da jeg ikke arbejder så meget med typografi og ombrydning i hverdagen,

Læs mere

NONFIKTION: ARTIKELANALYSE

NONFIKTION: ARTIKELANALYSE NONFIKTION: ARTIKELANALYSE OVERBLIK OVER TEKSTEN PRÆSENTATION Artiklen Flemming er rejst væk er fra BT den 3. april 2010. Den er skrevet af journalist Berit Hartung. GENRE Artiklen er nonfiktion og er

Læs mere

Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007 Indhold

Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007 Indhold Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007 Indhold Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007... 1 Inddeling i afsnit... 2 Sideskift... 2 Sidetal og Sektionsskift... 3 Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Grafisk Design. De færdige produkter

Grafisk Design. De færdige produkter De færdige produkter 1 Emballage Opgaven At designe emballage, folder og hængemærke til undertæj for firmaet Inderst Inde. Opgaven skal indeholde: Æske med: logo og logotype Kort varepræsentation Illustrationer

Læs mere

Analyse af Amos, Marcus og Mikkel

Analyse af Amos, Marcus og Mikkel Analyse af Amos, Marcus og Mikkel Målgruppe: Målgruppen: Forskningen på RUC skal være relevant og tilgængelig for så mange mennesker så muligt, bladet kan derfor findes i landets venteværelser hvor den

Læs mere

Grafisk design Skitse 1.

Grafisk design Skitse 1. Grafisk design Skitse 1. Skitse 2. Skitse 3 (på min plakat har jeg valgt at tage udgangspunkt i denne skitse). Skitse 4. Billede 1. Først åbner jeg scribus, og vælger papirformatet A3. Billede 2. Jeg vil

Læs mere

Rapport. E-magasin - Projekt 2, 2. semester. Gruppe - MulB 2. sem: Mikkel Thomsen Ivan Christensen Augusta Naundrup-Jensen

Rapport. E-magasin - Projekt 2, 2. semester. Gruppe - MulB 2. sem: Mikkel Thomsen Ivan Christensen Augusta Naundrup-Jensen Rapport E-magasin - Projekt 2, 2. semester Gruppe - MulB 2. sem: Mikkel Thomsen Ivan Christensen Augusta Naundrup-Jensen Indholdsfortegnelse Indledning 3 Problemformulering 3 Målgruppeanalyse 3 Designvalg

Læs mere

grafisk // design // d k sign

grafisk // design // d k sign gr a fis grafisk e // d k sign grafisk vinbog / redegørelse / brainstorm og inspiration / farver, fonte og logo / layout / opslag / omslag HVAD? Design og opsætning af et fiktivt magasin, Plus, hvor design

Læs mere

PRØVEKLAR. Guide til iprøven. Skriftlig fremstilling GYLDENDAL VURDERING AF REPORTAGE

PRØVEKLAR. Guide til iprøven. Skriftlig fremstilling GYLDENDAL VURDERING AF REPORTAGE VURDERING AF REPORTAGE Vurderingskriterier 1 u Fx: Har teksten en klar vinkel og et tydeligt fokus? Fremgår vinklen af rubrik og underrubrik? Rummer teksten faktuelle oplysninger, citater fra kilder og

Læs mere

Afsluttende - Projekt

Afsluttende - Projekt 2014 Afsluttende - Projekt Rapporten er udarbejdet af Ali, Andreas og Daniel Vejleder Karl G Bjarnason Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Case... 3 Design... 4 Python kalender:... 4 Poster:... 4 Planlægning...

Læs mere

Afsluttende opgave Webdesign Den 24. maj 2007 Klasse 1.2

Afsluttende opgave Webdesign Den 24. maj 2007 Klasse 1.2 Side 1 af 1 Afsluttende opgave i Kom/IT Den afsluttende opgave har jeg valgt at lave alene. Jeg har valgt opgave 1. webdesign, på grund af min interesse for dette. Opgaven går ud på at designe et brugervenligt

Læs mere

Link til landing page: linemehr.dk/projekter/e-zine/index.html

Link til landing page: linemehr.dk/projekter/e-zine/index.html Link til landing page: linemehr.dk/projekter/e-zine/index.html Multimediedesigner - projekt 2-2. semester - E-zine - Tobias Sonne, Line Mehr og Line la Fontaine FACT SHEET Projekt titel An E-zine URL Landing

Læs mere

Grafisk Design. Facebook: Opdatering fra en Teenager en typisk fredag aften. Kilde: Min kusines datter.

Grafisk Design. Facebook: Opdatering fra en Teenager en typisk fredag aften. Kilde: Min kusines datter. Brainstorms Brainstorms INSPIRATION Facebook: Opdatering fra en Teenager en typisk fredag aften. Kilde: Min kusines datter. Sjovt med skråtstillet, skaber dynamik i opslaget. Fed taleboble til små-annoncer.

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Stine Dorry Meulengracht Madsen Rapport Multimedie og kommunikation

Stine Dorry Meulengracht Madsen Rapport Multimedie og kommunikation Portfolioudvikling I denne rapport vil du kunne læse om mit porfolios tilblivelse. Det skal give læseren indblik i mine designvalg og hele processen bag projektet. Hjemmesiden er kodet fra bunden i HTML

Læs mere

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire.

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire. Samtalevandring d. 2. maj 2012. Nicholas, 25. Biologistuderende. Bor på Ørholmgade. Interviewer: Nå, og det var Nicholas, du hedder? Nicholas: Ja, korrekt. Interviewer: Og hvor gammel er du? Nicholas:

Læs mere

Af Theis Hansen og Morten Hedetoft, 1.3

Af Theis Hansen og Morten Hedetoft, 1.3 Af Theis Hansen og Morten Hedetoft, 1.3 Typografier: Typografier er er punkt inden for design, som omfatter skrifttyper, linjeafstand/opsætning og linjeafstand altså en hel masse inden for skrift eller

Læs mere

Kom/IT Grafisk design 13/12/2006

Kom/IT Grafisk design 13/12/2006 Farver og former Farver betyder en stor del i dit værk, om det er et grafisk værk, eller et kunstbillede, det vigtig ved at bruge farver er at det giver værket liv, det beskriver sin stemningen og giver

Læs mere

Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen

Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen Rasmus Kibsgaard Riehn-Kristensen Start: 17/3 2010 slut: 30/4 2010 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Tidsplan...4 3. Kanylemodel...5 4. Kravspecifikationer...6 4.1. Multimedia film 6-12 år...6 4.2.

Læs mere

Forebyggelse af ludomani blandt 6-10. klassetrin.

Forebyggelse af ludomani blandt 6-10. klassetrin. Forebyggelse af ludomani blandt 6-10. klassetrin. Overskrift: Præsentation af undervisningsmateriale. Til læreren. Vi ved, at en betydelig del af eleverne, som går i 7-10 kl. på et eller andet tidspunkt

Læs mere

Projektarbejde vejledningspapir

Projektarbejde vejledningspapir Den pædagogiske Assistentuddannelse 1 Projektarbejde vejledningspapir Indhold: Formål med projektet 2 Problemstilling 3 Hvad er et problem? 3 Indhold i problemstilling 4 Samarbejdsaftale 6 Videns indsamling

Læs mere

Cecilie Maria Nielsen, Mathias Fornitz Eriksen og Martin Arnetoft klasse 1.6 07-05-2010

Cecilie Maria Nielsen, Mathias Fornitz Eriksen og Martin Arnetoft klasse 1.6 07-05-2010 ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM Eksamensopgave Kommunikation/it Cecilie Maria Nielsen, Mathias Fornitz Eriksen og Martin Arnetoft klasse 1.6 07-05-2010 Vi har valgt at beskæftige os med opgave 1 fra oplæget.

Læs mere

Indholdsfortegnelse... 2. Projektplan... 3. Vores research... 4 HCI... 5. Formidlingsmetode og teori... 6. Valg af Målgruppe... 8. Layout flyer...

Indholdsfortegnelse... 2. Projektplan... 3. Vores research... 4 HCI... 5. Formidlingsmetode og teori... 6. Valg af Målgruppe... 8. Layout flyer... Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Projektplan... 3 Vores research... 4 HCI... 5 Formidlingsmetode og teori... 6 Valg af Målgruppe... 8 Layout flyer... 9 Vores flyer... 10 Kildefortegnelse...

Læs mere

Afsluttende projekt. KOM/IT afsluttende projekt. Kevin, Mads og Thor 6/5/2011

Afsluttende projekt. KOM/IT afsluttende projekt. Kevin, Mads og Thor 6/5/2011 Afsluttende projekt KOM/IT afsluttende projekt Kevin, Mads og Thor 6/5/2011 Indholdsfortegnelse Case... 2 Problemformulering... 3 Målgruppe analyse og defination... 3 Laswell kommunikationsmodel... 3 AIDA

Læs mere

Danskbogen til social og sundhedselever

Danskbogen til social og sundhedselever Tillæg til Danskbogen til social og sundhedselever Reklameanalyse (maj 2011) Af Lisbeth Bjerrum Jensen Gads Forlag Reklameanalyse Overblik over teksten Præsentation Dette er en analyse af en reklame for

Læs mere

Reflekstions artikel

Reflekstions artikel Reflekstions artikel Kommunikation/IT er et fag hvor vi lærer at kommunikere med brugeren på, og hvorledes mit produkt skal forstås af brugeren. Når man laver en opgave i faget, er det brugeren der lægges

Læs mere

Kulløse Miljømesse. Nikolaj, Tobias og Jesper

Kulløse Miljømesse. Nikolaj, Tobias og Jesper Kulløse Miljømesse Nikolaj, Tobias og Jesper I denne rapport vil vi forklare hvordan vi lavede en reklame som handler Kulløse Miljømesse samt hvordan vi afprøvede den og fik resultater. Dette er et projekt

Læs mere

Grafisk design. Webdesign til barbershop

Grafisk design. Webdesign til barbershop Grafisk design Webdesign til barbershop Portfolio h1 Side 3 webdesign til barbershop Opgaven Barbershop i Horsens kom til os, for at få lavet et nye website. Afsender Barbershop er en barber salon i Horsens

Læs mere

GENERATION XXXL EN ON-LINE ANALYSE AF LÆSERNES KENDSKAB OG HOLDNING TIL ARTIKELSERIEN GENERATION XXXL

GENERATION XXXL EN ON-LINE ANALYSE AF LÆSERNES KENDSKAB OG HOLDNING TIL ARTIKELSERIEN GENERATION XXXL GENERATION XXXL EN ON-LINE ANALYSE AF LÆSERNES KENDSKAB OG HOLDNING TIL ARTIKELSERIEN GENERATION XXXL Analyse & Udvikling Bente Støttrup-Andersen December 2004 1. Indledning...2 2. Opsummering...3 3. Diskussion...6

Læs mere

Projekt - Valgfrit Tema

Projekt - Valgfrit Tema Projekt - Valgfrit Tema Søren Witek & Christoffer Thor Paulsen 2012 Projektet Valgfrit Tema var et projekt hvor vi nærmest fik frie tøjler til at arbejde med hvad vi ville. Så vi satte os for at arbejde

Læs mere

Poster design. Meningen med en poster

Poster design. Meningen med en poster Poster design At præsentere et naturvidenskabelig emne er ikke altid lige nemt. Derfor bruges ofte plakater, såkaldte posters, til at fremvise forskning på fx messer eller konferencer. Her kan du finde

Læs mere

Kom/It afsluttende projekt

Kom/It afsluttende projekt Kom/It afsluttende projekt Anders Laustsen & Martin Beutelmann I denne folder finder du hjælp til det tværfaglige projekt i 1.g på Roskilde Htx 03-05- 2 0 1 3 Indholdsfortegnelse Indledning Formidling

Læs mere

JB Plastic A/S. 3.Projekt - Rapport. MUL B - Gruppe E1 & E2

JB Plastic A/S. 3.Projekt - Rapport. MUL B - Gruppe E1 & E2 JB Plastic A/S 3.Projekt - Rapport MUL B - Gruppe E1 & E2 Indholdsfortegnelse JB PLASTIC A/S... 3 WBS... 3 TANKER VEDRØRENDE DESIGN AF LOGO... FEJL! BOGMÆRKE ER IKKE DEFINERET. LETTERHEAD... 5 ANDRE IDÉER

Læs mere

Analysemodel for gennemgang af sagprosa

Analysemodel for gennemgang af sagprosa Sagprosa er ikke-fiktive tekster, f.eks. artikler, afhandlinger og rapporter. Altså sagprosa er tekster, der vedrører forhold i den faktiske virkelighed. Sagprosaen søger at fremstille verden som den forekommer

Læs mere