TALEPAPIR PRÆSENTATION ÅRETS AVISSIDE 2015 v. STEEN HEBSGAARD

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TALEPAPIR PRÆSENTATION ÅRETS AVISSIDE 2015 v. STEEN HEBSGAARD"

Transkript

1 SLIDE 1 TALEPAPIR PRÆSENTATION ÅRETS AVISSIDE 2015 v. STEEN HEBSGAARD Kære alle sammen og velkommen til årets prisuddeling. Det er næsten historisk at stå her tæt på 10 års fødselsdagen for den her fantastiske ide. Jeg sad i bilen i morges med en flok af mine gode kolleger, en spand kaffe i mellem os og med GPS en indstillet til Koldingfjord og blev helt opstemt af forventningens glæde. En dag med masser af kolleger, venner, bekendte inden for den her specielle branche med udsigt til en masse faglighed, god middag og en altid hemmeligholdt underholdning. Også med en smule af de her små viltre juryformands sommerfugle, som baskede lidt med vingerne men ikke mere, end at man kunne sige: YESSS vi skal ned og uddele priser og hæder!!! Indtil Vejlefjord-broen. Derefter sprang koldsveden frem. Pludselig dér mellem afkørsel 61A og afkørsel 61B gik det i al sin gru op for mig, at jeg på vegne af en dommerkomite jo også skulle ned skuffe en masse af Jer. En del af Jer vil sidde her bagefter og glæde jer over kollegerne men også sammenligne, vurdere, kritisere og studse over valget. Hvorfor blev netop vi vejet og fundet for lette? Med rekordstor deltagelse er Ugeavisernes Årspris blevet et tilløbsstykke uden lige og kampen om at vinde er jo af indlysende årsager blevet mere skarp. Man stiller lidt af sit hjerteblod til offentligt skue og risikerer en tommelfinger ned ad Men efter afkørsel 62 slog det mig, at sådan forholder det sig jo slet ikke. Hvis jeg på vegne af juryen skal komme med eet fysisk udsagn om det arbejde, I laver og har indstillet uanset om I får priser eller ej er det.. en stor tommelfinger opad. Ja man kunne næste række hele armen i vejret, knytte næven og udbryd I er sgu gode. Der er vindere nu her om lidt ja. Men ingen er tabere SKIFT Det var overvældende at få tilsendt en 20 kilos kasse fra Kierkegaard op til en weekend fyldt med bidrag inden for de tre kategorier nyheder, features og redaktionelle ideer samt en del indstillinger til Årets Ugeavis. 117 er rekord. Det er første gang, vi har modtaget over 100 indstillinger. I skal ikke have medlidenhed med os over den store byrde ( i hvert fald ikke ret meget).

2 Det var en fornøjelse at se de mange eksempler på journalistik af høj kvalitet og de mange spændende redaktionelle ideer foldet ud på. Den store udfordring lå i at vælge, hvem der skal belønnes i et så stærkt felt. Vi havde alle fire i juryen mange bud med på vindere, da vi mødtes i Pressens Hus i Skindergade og efter en særdeles frugtbar diskussion nåede vi i enighed frem til at kåre vinderne. Vi vil gerne berige dele af oplevelsen med Jer. Derfor håber vi, at vi et nyhedsbrev vil kunne præsentere alle vindere og hædrede indenfor er par uger. Desværre er der mange, som ikke følger vores opfordring om også at indsende materialet digitalt, så vi skal have indsamlet elektronisk gengivelse af nogle af de vindende projekter, før vi kan sende det ud. SKIFT I skal også lige have en præsentation af juryen. Vi har fornyet os i år, så både den kønsmæssige og aldersmæssige fordeling bliver mere repræsentativ. Vores nye medlem er redaktør på Herlev Bladet Mette Lyhne, der har afløst den ansvarshavende chefredaktør fra Politikens Lokalavisen Claus Wessel Krogh. Kontinuiteten i juryen står vi andre for: fagmedarbejder Peter From Jakobsen, Danmarks Medie- og journalisthøjskole, direktør og redaktør Thorkil Christensen, Aars Avis, og jeg selv, sagde hunden. Jeg kommer med Ikast Avis i bagagen. Det er i øvrigt sidste gang, at Thorkil er med til at bedømme ugeaviserne. Han har valgt at sige stop som jurymedlem efter at have været med siden årsprisens start. En stor tak til Thorkil. Vi vil komme til at savne dig i juryen. Man skal ikke tage fejl af Thorkils lidt forsagte og beskedne fremtoning. Han er skarp som en ragekniv, når det kommer til stykket. Og for en god ordens skyld. I kan jo se, at juryen til dels består af redaktører fra en række journalistisk stærke lokale ugeaviser, som leverer journalistik, der kan kandiderer til priser. Vi er derfor meget opmærksomme på ikke at komme i en situation, hvor jurymedlemmer bedømmer sig selv og dermed er inhabil. Jeg kan berolige Jer med, at i de tilfælde, hvor et jurymedlems blad er indstillet, deltager jurymedlemmet ikke i bedømmelsen. Man bliver enten sendt udenfor eller bedt om at holde mund. Og nu ikke mere snak. Vi skal have kåret vinderne. Og til at hjælpe mig med at overrække diplomerne har jeg det nye jurymedlem Mette Lyhne. Juryen mente, at hun ser bedre ud på billederne end formanden Vi har som tidligere år valgt at give hædrende omtale til nogen, som vu synes kom tæt på en medaljeplacering. Og ved de tre medaljer i hver kategori vil jeg bede en repræsentant for den pågældende vinder komme herop og få overrakt diplomet og stille op til fotografering

3 SKIFT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Den første kategori er Lokale nyhedsaviser, Vi havde 35 indstillinger af nyheder - om stort og småt men fælles for alle er, at de har vakt interesse i læserkredsen og har været vedkommende for avisens læsere. Juryen valgte her at give hædrende omtale til to nyhedshistorier: SKIFT Kolding Ugeavis får hædrende omtale for artikler om, hvordan en advokat tjente over en halv million kr. på et dødsbo mens der tilbage til arvingerne blev kr. til hver. Det er en sag, der fortsat kører ved domstolene men som Kolding Ugeavis har fulgt på en læseværdig måde, selv om det er et kompliceret emne at beskrive. Valby Bladet får hædrende omtale for artikler om en bager, som er sur over, at han har fået en sur smiley af fødevaremyndighederne. Valby Bladet præsenterer historien på en måde, der viser, hvordan en lille detailhandler udstilles af myndighederne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Og til medaljerne: Bronze: Det er ikke hver dag, at en kommune reducerer antallet af skoler fra 27 til ni. Det skete i Esbjerg sidste år, og den nyhed fik Louise Ritter fra Lokalavisen Esbjerg fat i og belyste den ud fra både en pædagogisk, økonomisk og trafiksikkerhedsmæssig vinkel. Artikler, der garanteret blev læst af forældrene til Esbjergs flere tusinde skoleelever. Sådan - Bronze til Lokalavisen Esbjerg.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sølv: Unge pushere melder sig ind som studerende for at sælge narko til deres såkaldte medstuderende. Denne rystende oplysning bragte Ugeavisen Esbjerg og lancerede den på en særdeles iøjnefaldende måde. Artiklen belyser fint problemstillingen og den udfordring, de unge pushere er for myndighederne. Sølv til Ugeavisen Esbjerg.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Guld:

4 Guldet går til en artikelserie om rystende boligforhold for 200 portugisiske metroarbejdere. De levede i en nedlagt erhvervsejendom, som havde stået tom længe, fordi den giftbefængt. Det var en sag, der startede i lokalavisen, og hurtigt bredte sig til landsdækkende medier og blev en politisk sag og som førte til politisk handling i forhold til Metro-selskabet. Et lysende eksempel på den journalistiske fødekæde, der ofte starter med de helt lokale aviser og ender landsdækkende Avisen Rødovre Lokal Nyt fik rullet sagen ud på få dage, efter at en borger havde givet avisen et tip. Alle parter blev hørt, og Rødovre Lokal Nyt slog alle andre medier i dækningen af denne historie. Et fortjent tillykke til Rødovre Lokal Nyt og journalist Christian Valsted for en journalistisk præstation af de sjældne.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Den næste kategori er Lokale features: Også her kom juryen på en vanskelig opgave, da der var indsendt mange og meget forskellige lokale features. Her var der hædrende omtale til to blade. Seks skuespillere besluttede for 20 år siden at lave en triologi over livet. Valby Bladet fulgte i efteråret 2014 op på triologien med seks artikler under fælles titlen Lykke. Her fortalte skuespillerne i hver af artiklerne om deres forhold til lykke. Det kom der seks læsværdige artikler ud af. Hæder til Valby Bladet.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mange kommuner kæmpede ved det seneste forsvarsforlig om at bevare deres kaserne. En af dem var Vordingborg og det fik Sydsjællands Tidende til at lave en artikelserie, der satte fokus på, hvad kasernen betyder for byen, og hvad byen betyder for kasernen. Serien I Kongens klæ r, indeholdt både en række artikler i avisen og videoer, som læserne kunne se via QR-koder. Serien kørte over et halvt år. Sydsjællands Tidende får hædrende omtale for en velgennemført serie af artikler og med brug af både avisen og video. Et fænomen, som vi i øvrigt ser mere og mere af blandt landets ugeaviser.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Og til medaljerne: Bronze: Hvem er det, der sørger for at grundlaget for en fodboldsucces er til stede?

5 Hernings og Ikasts fodboldspillere i FC Midtjylland fejrede i sidste sæson triumfer på eget græs. Herning Bladets Peter Jessen fik ideen til en feature om, hvorfor Herning-Ikast ikke blot havde landets bedste fodboldhold men også landets bedste græstæppe at spille på. En finurlig og sjov og anderledes vinkel. Bronze til Herning-Bladet.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sølv: Det er en kunst at lave et interview, så læserne føler, de er til stede. Den kunst mestrer Jannie Fjordside fra Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg. Hun lader 84-årige Elisabeth fortælle om sit oplevelsesrige liv glæder og sorger og ikke mindst hvordan hjemmehjælperen Kenneth efter at have mødt Elisabeth og hørt hende fortælle om sit liv, selv starter som selvstændig hjemmehjælper og begynder at holde foredrag om Den usynlige hjælp. Han vil sætte fokus på vigtigheden af den måde, hjemmehjælpen møder borgerne på. Sølv til Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Guld: Ensomhed blandt unge er et nationalt problem, som Ugeavisen Esbjerg tog op med udgangspunkt i en historie om en af Esbjergs unge ensomme, der bruger sin egne oplevelser som udgangspunkt for at hjælpe andre unge ensomme. Artiklen blev start på en kampagne i byens ungdomsorganisationer mod ensomhed. Det var en feature, der satte noget i gang, og juryen kunne heller ikke stå for overskriften på forsiden En som Signe. Og vi er nu kommet til den tredje og sidste kategori!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Redaktionelle ideer og initiativer Også i år kom der mange fine bidrag til denne kategori og for mange af bidragene gælder det, at de er velegnede til at blive overført til andre lokale ugeaviser. Her er en masse inspiration. Hædrende omtale: I forbindelse med udstillingen Sculpture by the Sea blev der opført en midlertidig bro Den uendelige bro. Da udstillingen var slut blev broen revet ned, men borgerne ønsker broen tilbage. Lokalavisen Århus tog initiativ til en indsamling til at genopføre og vedligeholde broen.

6 Hvis der ikke bliver samlet penge nok ind til broen, vil det indsamlede beløb gå til udstillingen Sculpture by the Sea. Da indstillingen blev sendt var der kommet kr. Indsamlingen har også givet avisen mange likes på de sociale medier. Et eksempel på et initiativ, hvor den lokale ugeavis går foran for at realisere et ønske fra borgerne. Hædrende omtale til Lokalavisen Århus. Også selv om broen vist gik til anden side!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hædrende omtale Borgere går ofte rundt og undrer sig over ting, de oplever i hverdagen. Det gør journalister også og det bør de. Herlev Bladet søgte under overskriften Den nøgne journalist alene der er nysgerrigheden vakt - svar på en række spørgsmål som: Hvorfor er Herlev med i en TV 2-sang, Hvorfor har nogle af Herlevs kvarterer øgenavne, hvad laver de på toppen af Herlev Sygehus. Det kom der en række interessante artikler ud af. En redaktionel ide som andre kan lade sig inspirere af. Hæder til Herlev Bladet.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bronze: She was just seventeen and you know what I mean. Der er gået lidt Beatles I juryen i bronze-tildelingen. Og I skal hverken høre formanden synge, eller til Liverpool. Men såmænd bare en tur til til Faaborg. Bronzemedaljen går til Ugeavis Faaborg, som hele juni måned gennemførte en kampagne Faaborg goes Beatles. Der blev gravet ned i nostalgien, og avisen fortalte om faaborgensernes minder fra 60erne, da Faaborg havde sin musikalske storhedstid med koncertsteder og danseklubber. Kampagnen talte en nostalgisk pladequiz, retroudstillinger, Beatles-film i biografen og sluttede med en koncert på torvet i Faaborg. Juryen belønner med bronzen avisen for et initiativ, som har engageret byens borgere med udgangspunkt i avisens artikler og arrangementer.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sølv: Vi har et kæmpe problem herhjemme alt for mange unge har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet og risikerer lediggang og i værste fald at forfalde til kriminalitet. Albertslund Posten besluttede at gøre en indsats for at skaffe job til de unge med en kampagne Giv dem en chance-så giver vi omtale. Prøv lige at lytte til kampagnen vi lover en omtale og spørg jer selv, hvornår I som journalister sidst har haft lyst til at smide em emsig annoncesælger ud af kontoret. Der lige er kommet til at love

7 Men her faldt vi pladask for ideen. Avisen lovede at skrive om de forretninger og virksomheder, der indgik aftale om beskæftigelse af de unge. En kampagne, der både gav job til unge og gode artikler i avisen. Sølv til Albertslund Posten.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Guld: Vi har i dag under et utrolig flot program lyttet til et indlæg om den unge udfordring. En af de lokale ugeaviser, der for alvor har taget denne udfordring op, er Ugeavisen Esbjerg, som i samarbejde med byens to gymnasier har etableret ungdomsredaktionen UG+. Det fortalte journalist Mette Falther om i eftermiddag på det redaktionelle spor. Vi har set, og studeret den kampagne. Og selv om Erik Haldan skal til at skifte sine Asger Jorn malerier ud på redaktionsgangen derhjemme med de mange diplomer herfra er Ugeavisen svær at kommune udenom. Juryen synes, det er et spændende projekt, der både giver avisen indhold af interesse for de unge læsere, og som samtidig engagerer gymnasieeleverne i det trykte medie. Guld til Ugeavisen Esbjerg.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Årets Ugeavis: Lidt nyt skal der være fra priskomiteen. I år har vi valgt at udskifte specialprisen med kåringen af Årets Ugeavis. Vi har vendt hele bunken både dem de har indstillet sig selv og dem der sendte materiale til de andre prisen. Det var ikke nemt fordi hvad skal kriterierne være? Juryen har på baggrund af det samlede materiale udpeget en ugeavis med udgangspunkt i det redaktionelle indhold og ikke skal jeg skynde mig at understrege - ud fra, hvilken avis der layout mæssigt præsenterer sig bedst. Hvis det var kriteriet, var vinderen blevet en anden. Vi holder ikke af løftede pegefingre, men det skal være ment som et velment råd, når vi anbefaler at Årets Ugeavis-beløb på bør gå til en grafisk og layoutmæssig indsats.. Men journalistisk hæver vinderavisen sig over flertallet med dygtig og engageret journalistik, som har turde se kritisk på kommunen ja så kritisk, at kommunen har valgt selv at udgive en avis. Det er en avis, der spænder vidt fra fine og følsomme personhistorier over en grundig sportsdækning til artikler om kommunens erhvervs- og handelsliv, og som i høj grad er katalysator for den lokalpolitisk debat i kommunen. Et eksempel på en historie, hvor avisen i forbindelse med en serie om fokus på sundhed følger Louise, der fik diagnosen uhelbredelig kræft men alligevel bliver helbredt.

8 Vi har stiftet bekendtskab med avisen ved kåringen af årets lokale nyhedshistorie og den var også med i slutspurten ved de andre kategorier. Og med den afsløring og præmieoverrækkelsen vil jeg på vegne af juryen sig tak for jeres indsendte bidrag og tak til Chr. Kierkegaard for værtsskabet, når vi mødes i juryen. Med disse ord og giv dem en stor velfortjent hånd - erklærer jeg Årets Ugeavis for værende Rødovre Lokal Nyt.

Årsberetning 2015. Velkommen til lokalafdelingens årsmøde til alle deltagere, hvad end du er gammel i gårde eller nyt medlem. Vi sætter pris på jer alle og glæder os over, at I har lyst til at møde op.

Læs mere

Beretning kreds 1, året marts 2009 til marts 2010. Kære kreds 1 tere

Beretning kreds 1, året marts 2009 til marts 2010. Kære kreds 1 tere Beretning kreds 1, året marts 2009 til marts 2010 Kære kreds 1 tere Sidste år på generalforsamlingen fik bestyrelsen opbakning til at lægge kursen efter den arbejdsplan, I kan se rundt om på bordene. Folderen

Læs mere

Års møde 11. marts 2014.

Års møde 11. marts 2014. Års møde 11. marts 2014. Så sidder vi her igen. Velkommen til jer alle. At der allerede er gået et år, har jeg svært ved at tro på, men kalenderen fortæller mig jo noget andet og siger jo sandheden, at

Læs mere

foreningen af unge med gigt

foreningen af unge med gigt foreningen af unge med gigt medlemsblad nr. 146 august 2012 28. årgang temafamilie Lær din krop at kende SIDE 7 Tema: Hvad tænker de om min sygdom? SIDE 14 Samfund: Unge aktive patienter tog ordet? SIDE

Læs mere

foreningen af unge med gigt

foreningen af unge med gigt foreningen af unge med gigt medlemsblad nr. 148 marts 2013 29. årgang temaaction! Er du ny redaktør til FNUGbladet? SIDE 7 FNUG på adventure SIDE 12 Lyder jeg dum? SIDE 17 REDAKTIONELT FORENINGEN AF UNGE

Læs mere

IGEN-MAND UNDER LUPPEN TOILET-HUMOR I FAVRSKOV LOKALFORENING FLOT INDSATS TIL FOLKEMØDET. side 8-9. side 5. side 6-7

IGEN-MAND UNDER LUPPEN TOILET-HUMOR I FAVRSKOV LOKALFORENING FLOT INDSATS TIL FOLKEMØDET. side 8-9. side 5. side 6-7 Kræftens Bekæmpelse I Blad for frivillige I Oktober 2014 SLØJFEN IGEN-MAND UNDER LUPPEN side 8-9 TOILET-HUMOR I FAVRSKOV LOKALFORENING side 5 FLOT INDSATS TIL FOLKEMØDET side 6-7 2 LEDER Flere penge til

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune Bamse Polle i 3. klasse Personer Polle Noller Sigurd Søren Lasse Maren Snella Lise Hanne Projektet Bamse Polle bygger på ideer til den kriminalpræventive undervisning for 0. - 3. klasse og er støttet af

Læs mere

Kræftens Bekæmpelse I Blad for frivillige I december 2013 SLØJFEN. side 4-5. side 6-7. betale sig? side 8-9

Kræftens Bekæmpelse I Blad for frivillige I december 2013 SLØJFEN. side 4-5. side 6-7. betale sig? side 8-9 Kræftens Bekæmpelse I Blad for frivillige I december 2013 SLØJFEN Didde Skov hjælper unge, der har kræft side 4-5 Unge frivillige Sådan gør du side 6-7 Kan forebyggelse betale sig? side 8-9 2 Leder Året

Læs mere

Nr. 1. MARTS 2007. 4-10: Aktivér dit medlemskab. 14: Ny til ungearrangement. 20: Hiv et sørgeligt jubilæum. BløderNyt. Terkel Andersen 50 år

Nr. 1. MARTS 2007. 4-10: Aktivér dit medlemskab. 14: Ny til ungearrangement. 20: Hiv et sørgeligt jubilæum. BløderNyt. Terkel Andersen 50 år M e d l e m s b l a d f o r D a n m a r k s B l ø d e r f o r e n i n g Nr. 1. MARTS 2007 4-10: Aktivér dit medlemskab 14: Ny til ungearrangement 20: Hiv et sørgeligt jubilæum BløderNyt Terkel Andersen

Læs mere

ADHD MAGASINET. TEMA: Teenagere. Danni Elmo, ny ambassadør Side 4. Hvordan kan du forstå dine forældre? En guide til teenagere med ADHD Side 21

ADHD MAGASINET. TEMA: Teenagere. Danni Elmo, ny ambassadør Side 4. Hvordan kan du forstå dine forældre? En guide til teenagere med ADHD Side 21 TEMA: Teenagere Danni Elmo, ny ambassadør Side 4 ADHD MAGASINET NUMMER 1 FEBRUAR 2015 Hvordan kan du forstå dine forældre? En guide til teenagere med ADHD Side 21 Tips og ideer til teenage-årene Side 26

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Dommeranalyse! De bedste har et smil på læben!

Dommeranalyse! De bedste har et smil på læben! Dommeranalyse! De bedste har et smil på læben! Baggrundsrapport udarbejdet af Danmarks Idræts-Forbund for Dansk Boldspil-Union og Dansk Fodbolddommer-Union Oktober 2001 Indhold Forord Baggrund og kommissorium

Læs mere

Unges motivation for politisk deltagelse

Unges motivation for politisk deltagelse Unges motivation for politisk deltagelse Syv former for politisk engagement Niels-Henrik M. Hansen & Niels Ulrik Sørensen 2014 Unges motivation for politisk deltagelse Syv former for politisk engagement

Læs mere

Grundmodul Rollespil it support Instruktioner til mødeleder

Grundmodul Rollespil it support Instruktioner til mødeleder KonfliktHåndtering Rollespil Grundmodul Rollespil it support Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i grundmodulet. Der skal medvirke to personer, der skal spille

Læs mere

SUF Den Sociale Udviklingsfond

SUF Den Sociale Udviklingsfond ISSN 1903-5497 Juli 2012 SUF Den Sociale Udviklingsfond Magasinet En tryg skulder at læne sig op af Bjarne har brugt sin mentor til at få ro på hverdagen og arbejdslivet Et kærligt skub ind i voksenlivet

Læs mere

Bilagsmappe. Efterår. Projektnavn: Jobcenter København. Gruppemedlemmer: Sarah K. Thomsen (47990), Sophie Hjælhof (48023),

Bilagsmappe. Efterår. Projektnavn: Jobcenter København. Gruppemedlemmer: Sarah K. Thomsen (47990), Sophie Hjælhof (48023), Efterår 2013 Bilagsmappe Projektnavn: Jobcenter København Gruppemedlemmer: Sarah K. Thomsen (47990), Sophie Hjælhof (48023), Mette Nielsen (47986) og Heidi á Lakjuni (47973) Vejleder: Christian la Coir

Læs mere

Barrierer og muligheder for et socialt ældreliv

Barrierer og muligheder for et socialt ældreliv Maj 2012 Barrierer og muligheder for et socialt ældreliv En interviewundersøgelse blandt ensomme ældre i Midt- og Sydjylland Projektet er finansieret af Social- og Integrationsministeriet 1 BARRIERER OG

Læs mere

Spørgsmål nr.: 4 Er du tilfreds med foreningen? (svaret fra bestyrelsen står med rød)

Spørgsmål nr.: 4 Er du tilfreds med foreningen? (svaret fra bestyrelsen står med rød) Spørgsmål nr.: 4 Er du tilfreds med foreningen? (svaret fra bestyrelsen står med rød) Jeg er overordnet tilfreds, men mangler at man kan kontakte en der ved noget om kommende events. Er taget til efterretning

Læs mere

Hvordan lærer man Gud at kende?

Hvordan lærer man Gud at kende? 3 Andagt 121 181 Hvad ved du om Gud? Gud har skabt verden, og han har skabt dig. Han kan alt og er helt perfekt. Han har altså ingen fejl. Gud interesserer sig for dig, fordi han elsker dig. Men der er

Læs mere

Jeg tror på det frivillige arbejde!

Jeg tror på det frivillige arbejde! Indhold Jeg tror på det frivillige arbejde side 1 Ingen jul i Sydsudan side 2-3 Indsamling og salg af genbrug- og overskudsvarer side 4 Fra butik til butik side 5 Genbrugsgruppen 2014 side 6-7 Butikker,

Læs mere

H O V E D S T A D E N MARTS/2013

H O V E D S T A D E N MARTS/2013 H O V E D S T A D E N MARTS/2013 Vi er blevet snydt - Det værste er ikke, at vi er blevet snydt. Det værste er, at vi er blevet lokket til at snyde andre mennesker, siger de tre tidligere medarbejdere

Læs mere

R E F L E K S I O N & A R B E J D S G L Æ D E

R E F L E K S I O N & A R B E J D S G L Æ D E & nyhedsbrev R E F L E K S I O N & A R B E J D S G L Æ D E Tak for et godt og spændende år vi glæder os til januar! nr. 5 Vi glæder os til at se jer på fyraftensmøderne i januar og høre, hvordan jeres

Læs mere

Børn i skilsmisse. Ingrid Bové Jakobsen. Kristent Pædagogisk Institut. - pædagogik med værdi 1

Børn i skilsmisse. Ingrid Bové Jakobsen. Kristent Pædagogisk Institut. - pædagogik med værdi 1 Børn i skilsmisse Ingrid Bové Jakobsen Kristent Pædagogisk Institut - pædagogik med værdi 1 Rosa på ni år kom hjem fra skole en helt almindelig fredag. Hun tænkte på, at de i aften sammen skulle se Disney

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

"Mød dig selv"-metoden

Mød dig selv-metoden "Mød dig selv"-metoden af Bjarne W. Andresen En lille plante løfter en tung sten for at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale. Egå Engsø forår 2014. Bjarne W. Andresen 1. udgave. Aarhus, april 2015

Læs mere

forskel - ide - projekt Ventilen Danmark 10 år

forskel - ide - projekt Ventilen Danmark 10 år forskel - ide - projekt Ventilen Danmark 10 år Ambitionen om at gøre en forskel Ventilen 10 år Oktober 2009 Udgivet af: Ventilen Danmark Ny Kongensgade 9,3. 1472 København K 70 208 308 info@ventilen.dk

Læs mere

Ledelse. på ældreområdet. ni fortællinger til eftertanke. Susanne Sondrup DET NATIONALE FORSKNINGSCENTER FOR ARBEJDSMILJØ

Ledelse. på ældreområdet. ni fortællinger til eftertanke. Susanne Sondrup DET NATIONALE FORSKNINGSCENTER FOR ARBEJDSMILJØ Ledelse på ældreområdet ni fortællinger til eftertanke Susanne Sondrup DET NATIONALE FORSKNINGSCENTER FOR ARBEJDSMILJØ Indhold Ledelse på ældreområdet ni fortællinger til eftertanke Det Nationale Forskningscenter

Læs mere

SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING

SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING SÅDAN FINDER DU NYE FRIVILLIGE HÅNDBOG I REKRUTTERING INDHOLDSFORTEGNELSE 4 Luk op for noget godt Sådan bruger du håndbogen 4 Værktøjer til rekruttering 6 Planlægning og forberedelse Trin 1-9: Kom godt

Læs mere

Nummer 1 Februar 2013 ADHD-foreningen

Nummer 1 Februar 2013 ADHD-foreningen Nummer 1 Februar 2013 ADHD-foreningen Nyt hus til handicap- foreningerne Side 4 og 5 Mød Barkley på konferencen Side 13 Nyt om flexjobordningen Side 17 Resocialisering Side 28-29 Nummer 1 Februar 2013

Læs mere