MEDLEMSBLAD FOR JYSK STENKLUB

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MEDLEMSBLAD FOR JYSK STENKLUB"

Transkript

1 MEDLEMSBLAD FOR JYSK STENKLUB 43. årgang nr. 4 December 2017 Total nr. 158 Klubmedlemmer i fuld sving ved den store interesse på Hasselagermessen i efteråret Foto: Arne Dick.

2 Side 2 STENHUGGEREN 2017/4 Stenhuggeren: Medlemsblad for Jysk Stenklub Formand: Ingemann Schnetler, Fuglebakken 14, Stevnstrup, 8870 Langå i.schnetler@mail.dk Medlem af bestyrelsen og redaktør Søren Bo Andersen, Engdalsvej 65A, 3.tv Brabrand sba@geolsba.dk Medlem af bestyrelsen og kasserer Jytte Frederiksen, Myntevej 16, 8240 Risskov jytte@dichmusik.dk Medlem af bestyrelsen og turansvarlig Linda Lægdsmand, Lyngevej 55, 8420 Knebel lindakaj@gmail.com Medlem af bestyrelsen og værkstedsansvarlig / Hans J. Mikkelsen, Kjærslund 18, 8260 Viby J hansjmikkelsen@gmail.com Medlem af bestyrelsen Pia Kamuk Nielsen, Firkløvervej 103, 8464 Galten pia@ana.au.dk Medlem af bestyrelsen Niels Hemmer, Vejlbyvænge 72, 8240 Risskov nielshemmer@gmail.com Jysk Stenklub, Myntevej 16, 8240 Risskov: Bank reg.nr Årskontingent i 2017: 150 kr. for enkeltpersoner, 200 kr. for par. Klubbens hjemmeside: Webmaster: Ingemann Schnetler Medlemslisten: kan fås hos kassereren. Klubblade fra andre klubber bedes sendt til formanden. Fotos anvendt i dette blad er taget af Arne Dich, hvis ikke andet er nævnt Indhold i dette nummer : Side 3 Mindeord for Else Green Side 4 Påskegården og molger - et turreferat Side 6 På dinosaurjagt i Grønland Side 7 Enchodus - gebis Side 9 Ny stenmesse kommer næste år Side 10 Kanonkugler i Sangstrup Klint Side 11 Flere talsten og nu også med bogstaver Side 13 Den udeblevne Rendsburgmesse Side 14 Boganmeldelse Side 14 Stemningsbilleder Molstræf 2017 Side 19 Kontingent og værksted Bagsiden - programsiden

3 2017/4 STENHUGGEREN Side 3 Mindeord for Else Green Engang i år 2000 ankom Else Green for første gang til et af klubbens månedsmøder. Hun havde været så heldig at køre i bus med den navnkundige Grete Rasmussen, som i næsten hele klubbens levetid var en utrættelig ambassadør for alt, hvad der foregik i klubben. Snart blev Else en sikker deltager i klubbens ture både i ind- og udland. Vi lærte hende at kende som en meget dygtig samler, hvis styrke var en næsten ubegribelig, koncentreret afsøgning af områder med småting. På den måde fandt hun helt unikke fossiler. Hendes disciplin med hensyn til at begrænse omfanget af de hjembragte fund var legendarisk. Fra en uges indsamling i England kunne hendes fund være i en dåse på størrelse med en lille hånd. Hun fik megen ros af chaufføren, som kæmpede en brav kamp med vægten - på fundene forstås. Hendes søgeteknik blev også anvendt, da vi be- søgte Faringdon, Oxfordshire. Else lagde sig på maven i en bunke med rødt findelt materiale - og der blev hun lige til vi skulle hjem. Et stort antal bittesmå sorte knusetænder fra 115 millioner år gamle fisk blev hendes fangst. Gennem årene gjorde hun et par meget fine fund. Vi husker endnu hendes søliljehoved fra Höver. Når Else gjorde et superfund, var hun ikke den, der udbredte sig om hvordan det var gået til. Hun havde en forklaring, der er blevet et mundheld i klubben: den sprang på mig. Da hun blev syg for et par år siden, var det slut med turene, men hun dukkede jævnligt op til klubmøderne. Hendes stemme havde fået en skarpere og mere gennemtrængende klang, men hendes latter og hendes umiskendelige vestjyske dialekt var uændret. Vi er ikke i tvivl om, at hun var glad for turlivet i klubben, og det var trist, at hendes sidste år skulle blive så smertefulde. Ligesom hendes familie er vi glade for, at hun har fået fred. Hun døde på Stautrup Hospice sidst i oktober måned, og ligger nu begravet ved Skarrild Kirke. Æret være hendes minde. Jytte Frederiksen Her ses Else ved Kinnenulle i Sverige i 2009.

4 Side 4 STENHUGGEREN 2017/4 Påskegården og Molger et turreferat Af Jytte Frederiksen Efter årets sidste tur til Påskegårdens grusgrav ved Løsning og Molger Grusgrav ved Brædstrup lagde et af klubbens nyere medlemmer Hanne Maria Mølgaard på Facebook-gruppen "Fossiler på Facebook" en del billeder ud fra turen og skrev følgende: Billeder fra en fantastisk grusgravstur med Jysk Stenklub i strålende solskin i dag. Man ved at man er blandt ligesindede stenfolk, når alle mand ved første pitstop så snart vi stiger ud af bilerne bøjer hovederne nedad og begynder at spejde efter potentielle fund i gruset på rastepladsen. Den fjerne rumlen i grusgraven når en af os ruller ned fra toppen af et stenbjerg. Støv i næsen, støv i håret, støv alle vegne og en rygsæk der på mystisk vis vejer mindst 20 kg mere end da jeg ankom. Den begejstrede sammenstimlen når nogen har gjort et guldfund. Jeg beundrer dem alle, mens jeg inderst inde er vildt misundelig... men jeg fandt da et par søpindsvin... og flint. Tak for en helt igennem dejlig dag Hun har helt ret: det var en dejlig dag. Jeg håber at Arnes billeder kan gengive lidt af stemningen fra den dag. I Molger Grusgrav blev der gjort et par rigtig gode fund: en flinteblok med mange bølgende bryozoplader, en smuk østers, flere forskellige foraminiferer, sil urblokke med ostrakoder og trilobitrester, flere meget smukke orthoceratitter. Flint med store plader af cheilostome bryozoer. Niels skal have tak for at vise os de to grave som ligger i hans jagtområde, Linda fordi hun sørgede for at leje bil og styre tilmeldinger og andre aftaler. Og sidst men ikke mindst Kaj fordi han kørte os sikkert og godt ad de små listige veje fra den ene grav til den anden.

5 2017/4 STENHUGGEREN Side 5 Bogstaveligt talt bjerge af sten at lede igennem og til at bestige. Vejret var stille og vandet klart, hvad er op og ned - her er det retvendt og op. Flintblok fra Danien med længdesnit af en stor-foraminifer, Nodosaria.

6 Side 6 STENHUGGEREN 2017/4 et kommende foredrag, lørdag den 13. januar 2018 Med Jesper Milàn, Geomuseum Faxe I 2012 og 2016 var en dansk ledet ekspedition på udgraving i de Triassiske aflejringer langs Carlsberg Fjorden på Jameson Land i Østgrønland. Her ses foredragsholderen på Jamesonland ved en lagflade spækket med fodspor. Udgravningerne var meget succesfulde, og der blev fundet adskillige skeletdele fra både planteædende- og rovdinosaurere samt phytosaurere, der er slægtninge til krokodillerne. På grund af mængden af knogler samt de mange forskellige arter, der blev fundet sammen, har udgravningen potentiale til at blive en af de vigtigste lokaliteter i verden til at studerere faunaen i slutningen af Trias-tiden.

7 2017/4 STENHUGGEREN Side 7 En kæbe med lange og slanke tænder er blevet fundet i yderst velbevaret stand på Stevns Klint. Kæben stammer fra en dræberfisk fra Kridttiden. AF KATJA GASIOROWSKI, LÅNT FRA TV ØST Det kræver gode øjne og et talent for at lede. Så kan man være heldig at gøre sig et helt usædvanligt fortidsfund, som rummer en masse historie og videnskab. Ovenikøbet et af dem, som var temmelig farlige for 66 millioner år siden i Kridttiden. Netop sådan et fund gjorde den pensionerede fossiljæger, Peter Bennicke, sig, da han fandt et velbevaret stykke tandsæt fra en halvanden meter stor rovfisk på stranden neden for Mandehoved på Stevns Klint. - Da jeg så det liggende i en kridtblok nede på stranden, var jeg godt klar over med det samme, at nu havde jeg fat i noget spændende, siger Peter Bennicke fra Tommestrup nær Stevns Klint. Han har samlet fossiler rundt om i landet i 23 år. Han har fundet 17 danekræ hidtil, og 18, hvis dette stykke bliver anerkendt. En dræberfisk med lange og slanke tænder Ud af en lille blok kridt stak der flere lange og slanke tænder fra sabeltandssilden eller Enchodus, som dens latinske navn er. Her det nye fund med kæbe og tænder af Enchodus i en skrivekridtblok, Stevns Klint. Foto: Sten L. Jakobsen, SNM.

8 Side 8 STENHUGGEREN 2017/4 Man har tidligere kun fundet enkelte løse tænder fra fisken, så det er usædvanligt, at man finder et helt stykke kæbe fra den, fortæller Jesper Milàn, der er inspektør i Geomuseum Faxe. Han har et tæt samarbejde med Peter Bennicke, som jævnligt indleverer særlige fund på muséet. - Det særlige ved den, er det vildt overdimensionerede gebis med de enorme drabelige tænder, der har gjort, at når den har haft lukket munden, så har tænderne stukket både op og ned, også gennem ganen og foran øjnene på den, siger museumsinspektøren. Sådan regner man med, at sabeltandssilden (Enchodus) så ud, da den levede i kridttiden for 66 millioner år siden. Foto: Jesper Milán Ifølge Jesper Milàn levede sabeltandssilden i det meste af Europa i Kridttiden, og det var den eneste type fisk med så drabeligt et gebis i den periode. Man formoder, at den var en rovfisk, der levede af andre fisk, krebsdyr og blæksprutter, men man har aldrig fundet maveindholdet fra den. Det var tilbage i marts, at Peter Bennicke fandt kridtblokken med tandsættet. Han har præpareret det lige siden, hvilket vil sige, at han har kradset fossilet forsigtigt fri med små nåle og pensler under et mikroskop. Inden han gik på pension for et par år tilbage, arbejdede han som murer, hvilket

9 2017/4 STENHUGGEREN Side 9 ifølge ham selv er en fordel, når der skal arbejdes med fossiler i fritiden, for de skal hugges over på den rigtige måde. Det er en træning at gøre øjet bedre til at se efter det, og man skal vide, hvor man skal lede efter tingene. Det er en læreproces. Nu er gebisset så sendt videre til Statens Naturhistoriske Museum, hvor det får en ekstra fin præparation. Derefter skal det vurderes, om det kan erklæres for Danekræ. I november samles udvalget for Danekræ og vurderer Peter Bennickes fund, og når Geomuseum Faxe åbner igen til foråret, vil det blive udstillet lokalt med øvrige fund fra Kridttiden. Ny stenmesse kommer næste år. Det er altid med stor interesse, at man kan byde velkommen til nye messer og udstillinger inden for vores område geologi, fossiler og mineraler. Den nye stenmesse hedder "Kalklandets geologimesse", og den ser dagens lys på Geomuseum Faxe den 17. og 18. februar Vi bringer nærmere på klubbens hjemmeside, når vi får oplysningerne.

10 Side 10 STENHUGGEREN 2017/4 Kanonkugler i Sangstrup Klint -en kommentar fra Peter Sørensen Hej Jytte Frederiksen. Som helt nye medlemmer har min kone og jeg med stor interesse læst om jeres tur til Sangstrup Klint. Vi bor herude på klinten, hvorfra kanonkuglen på billedet også er fra. De har siddet i klinten i deres afstøbninger i flere århundreder. Den ret nye historie om, at de fra 2. Verdenskrig, er ren fantasi. For kanonkugler udgik for næsten 150 år siden. De blev da erstattet af granater mm. Men nogle synes at sandheden ikke skal stå i vejen for en god historie. Kanonkugle og rustskal. Foto: Peter Sørensen. Tillad redaktøren en afsluttende bemærkning: Jytte Frederiksen giver i sit turreferat i forrige nummer af Stenhuggeren netop den forklaring, at rustpletterne er forvitrede pyrit-konkretioner, Jytte abonnerer derfor netop ikke på skrønen om kanonkuglerne. o-o-o

11 2017/4 STENHUGGEREN Side 11 Af Søren Bo Andersen. I forrige nummer af Stenhuggeren efterlyste jeg på bladets forside sten med aftegninger af tal, idet jeg selv viste en sten med et 1-tal på den ene side og et 2-tal på den anden. Der gik ikke lang tid, så modtog jeg fra Lone C. Platz billeder af en sten, hvis aftegninger kan tolkes som enten et 6-tal eller et 9-tal. Jeg synes dog, at naturen selv har afgjort, at det må tolkes som 6-tallet, når man ser på det derunder placerede punktum: Her er Lones 9- eller 6.-tal. Foto: Lone C. Platz. Ved et klubmøde kom Ebba Frederiksen og præsenterede sit nydelige 5-tal i flint, Så nu var der ud over de oprindelige 1- og 2-tal, 6- og 9-tal tillige et 5-tal. Nu var halvdelen af det arabiske talsystem hjemme. Ebbas 5-tal. Foto: Arne Dich

12 Side 12 STENHUGGEREN 2017/4 Men så kom der en mail fra Peter Sørensen, som bor nær Sangstrup Klint, og med de fotografier, der fulgte med mailen og i en senere mail, kom en overvældende samling af alle tallene. Og desuden også en del bogstaver. Man kan se dele af hans samling herunder: Peters tal: 0, 1, To, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10. Foto: Peter Sørensen. Og her kommer nogle af hans bogstaver, der som det ses danner ordet SPAND: Bogstav-stenene fra Peter. Foto: Peter Sørensen Tak til alle bidragydere. Det har været sjovt at modtage billeder af jeres spøjse sten. Det ville selvfølgelig være fristende at fortsætte med resten af alfabetet, så god jagt til jer, der orker det.

13 2017/4 STENHUGGEREN Side 13 Den udeblevne Rendsburgmesse i september 2017 Rendsburg-messen den 10. september blev aflyst af arrangørerne og aldrig afholdt. Linda fik først besked få dage før den planlagte turdato, så derfor kom aflysningerne også i sidste øjeblik. Klubben og Linda er naturligvis kede af aflysningen, men denne var helt uden for vor kontrol. Trist for alle, som havde glædet sig. Men her er altså forklaringen. Klubmøde september 2017

14 Side 14 STENHUGGEREN 2017/4 Geologisk set - Sjælland og øerne Boganmeldelse ved Jytte Frederiksen. Geologisk set - Sjælland og øerne er sidste bind i en serie af seks bøger om Danmarks geologi. Bogen indeholder beskrivelser af i alt 42 Nationale Geologiske Interesseområder på Sjælland og øerne. Bogens indledning handler om geologiens, naturens og landskabets udvikling igennem de sidste 70 millioner år. Den centrale del af bogen gennemgår 42 lokaliteter, der har national-, regional- og, i enkelte tilfælde, international betydning. Under hvert kapitel findes en beskrivelse af lokalitetens værdi for forskning, undervisning, turisme og samfundstekniske undersøgelser. Dette suppleres med forslag til, hvordan lokaliteten kan beskyttes. Behandlingen af hver lokalitet afrundes med henvisning til litteratur, turistbrochurer og ejerskab. Formålet med bogen er at give bedre muligheder for at opleve, studere og forstå de geologiske processer, materialer og naturområder og forhåbentlig også opleve skønhedsværdien i landskabernes og lokaliteternes udtryksformer. Bogen er også tænkt som en vejledning i forbindelse med administration og planlægning af det åbne land og som guide til geologien på Sjælland og øerne. Geologisk Set - Sjælland og øerne udgives af GO Forlag i samarbejde med GEUS (De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland) og Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet, som et fælles projekt under GeoCenter Danmark. Pris: set på nettet via Liveboox til 317 kr. via GO Forlag til 362,50 kr.

15 2017/4 STENHUGGEREN Side 15 Molstræf stemningsbilleder

16 Side 16 STENHUGGEREN 2017/4 Molstræf stemningsbilleder

17 2017/4 STENHUGGEREN Side 17 Hasselagermessen - klart bord efter travle dage

18 Side 18 STENHUGGEREN 2017/4 Klubmøde Oktober 2017 Overvejer du at sælge din samling? Kontakt Michael for en vurdering og et tilbud Altid kontant betaling Michael Bak Collector of Fine Mineral Specimens I øjeblikket masser af fine og sjældne mineraler til salg fra min samling (tidl. Claus Hedegaard) bl.a.: Mere end 50 forskellige zeolite-mineraler Malachite, Azurite, Cerussite fra Tsumeb, Namibia Sjældne mineraler fra hele verden Med kontakt til samlere og forhandlere i USA og Europa kan jeg tilbyde dig den bedste pris for din samling af fine mineraler og gode enkeltstykker. Kærdalen Stenløse Tlf michaelbak@worldofminerals.dk

19 2017/4 STENHUGGEREN Side 19 Kontingent for 2018 Enkelt medlemskab 150 kr. Parmedlemskab 200 kr. (modtager kun 1 klubblad) Indsættes på bankkonto: eller kontant på klubmøderne. Indbetaling skal være sket inden afholdelse af generalforsamlingen i marts Hvis du ikke ønsker at fortsætte dit medlemskab, så giv venligst besked. Det sparer foreningen for udgifter og begge parter for besvær. HUSK også at melde FLYTNING til kassereren. Et postkort (se adressen på side 2) eller en mail til jytte@dichmusik.dk sikrer, at Stenhuggeren kommer frem uden forsinkelse. Med venlig hilsen, Kassereren Klubbens værksted og bibliotek på Læssøesgades Skole genåbner omkring nytår. Hold dig orienteret på klubbens hjemmeside eller hos Hans J. Mikkelsen. I foråret måtte vi pakke værksted, bibliotek og diverse materialer ned, fordi der skulle installeres elevator i bygningen. Vi fik pakket alt ind i et lille aflåst rum. Desværre viste det sig undervejs, at håndværkerne var nødt til at bore igennem muren ind til rummet, så vi fik en del støv og skidt ud over tingene. Stole, skabe og spande blev smidt hen bag den pæne plastikafdækning, der var lavet omkring biblioteket. Og hvad værre var: døren stod pivåben, og der var fri adgang til tingene. Ombygningen er nu færdig, og vi kan begynde at gøre rent og flytte tilbage. Hylder og lamper og skabe og maskiner skal hænges op. Og nu viser det sig, at langfingrede folk har fjernet 3 af arkitektlamperne, 1 kogekedel og 1 stor skiftenøgle. Vore naboer, socialdemokraterne, har bl.a. mistet en kogekedel og en brødkniv. Administrativt er bygningen flyttet fra Læssøesgades Skole til Frederiksbjerg Skole. Vi glæder os alle til at genoptage de aktiviteter, der har ligget stille alt for længe. Og så håber vi, at værkstedet kan få lov til at fungere i fred i mange år. Nedenstående oplysninger gælder således igen fra ca. 1/1-2018: Kontakt Hans J. Mikkelsen, når det drejer sig om værkstedet. Tlf Tirsdage: kl v/ Lilian Skov (kun efter aftale) Onsdage: kl v/ Leif Andersen (kun efter aftale) Husk af hensyn til de låste døre at ringe besked, om du kommer på værkstedet. Brug af sølvværkstedet: 5 kr. pr. gang. Brug af slibeværkstedet: 10 kr. pr. gang.

20 Afsender: Jysk Stenklub Myntevej Risskov Returneres ved varig adresseændring Program for Jysk Stenklub vinter og forår 2017/2018 Klubmøderne er på Åby Bibliotek, Ludvig Feilbergsvej, Åbyhøj Lørdag d. 9/12: Klubmøde på Åby Bibliotek. Det traditionsrige julemøde med lotteri, sang, kaffe og kage. Lørdag d. 13/1: Klubmøde på Åby Bibliotek. Foredrag ved Jesper Milàn, Geomuseum Faxe. På dinosaurjagt i Grønland. (Se forhåndsomtale i bladet) Lørdag d. 10/2: Klubmøde på Åby Bibliotek. Foredrag ved Anders Damgaard, Ravklubben. Rav et vindue til fortiden. En introduktion til den verden, som gemmer sig i ravet. Lørdag d. 10/3: NB! Klubmøde på Åby Bibliotek allerede kl Først foredrag ved Bodil Wesenberg Lauridsen, Statens Naturhistoriske Museum. Fossiler fra Danian - en skatte kiste af gode historier. Senere GENERALFORSAMLING kl Lørdag d. 14/4: Klubmøde på Åby Bibliotek. Foredrag ved James R. Wilson, Aarhus Universitet. Vulkaner og eksplosivitet. Deadline for februarnummeret af STENHUGGEREN er den 28. december Materiale sendes til Søren Bo Andersen. (sba@geolsba.dk) eller kan afleveres ved klubmøder. AL DELTAGELSE I FORENINGENS AKTIVITETER SKER PÅ EGEN REGNING OG RISIKO Ved ankomst til møderne på Åby Bibliotek efter kl , hvor dørene bliver lukket, kan man benytte klokken til højre for døren. Husk selv at medbringe nødvendig proviant til møderne. Fra kl er der åbent for handel, bytning, stensnak og sten på bordet. Mødet starter kl Solbakkens KopITryk

REFERAT af S.A.F. ORDINÆR GENERALFORSAMLING 2016

REFERAT af S.A.F. ORDINÆR GENERALFORSAMLING 2016 2016 Referat GF 070316 REFERAT af S.A.F. ORDINÆR GENERALFORSAMLING 2016 7. marts 2016 kl. 19.30 i klublokalerne Grønnegade kaserne i Næstved Dagsorden: 1) Valg af dirigent 2) Beretning 3) Regnskab 4) Indkomne

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Struer jernbaneklub. Januar Mh 304 ved Struer MR center vest d samt formanden Egon.

Struer jernbaneklub. Januar Mh 304 ved Struer MR center vest d samt formanden Egon. Struer jernbaneklub Januar 2005 Mh 304 ved Struer MR center vest d.2004-09-18 samt formanden Egon. Bestyrelsen: Formand: Egon Petersen 97407433 Kasserer: Erik Linaa 97840687 Bestyrelsesmedlemmer: Kim Hansen

Læs mere

Plakaten - introduktion

Plakaten - introduktion Plakaten - introduktion På plakaten kan du se den store havøgle Mosasaurus. Den var et krybdyr, der kunne blive helt op til 15 meter langt. Nogle kalder den for havets Tyrannosaurus. Det var fordi den

Læs mere

MEDLEMSBLAD FOR JYSK STENKLUB

MEDLEMSBLAD FOR JYSK STENKLUB Returneres ved varig adresseændring Afsender: Jysk Stenklub Myntevej 16 8240 Risskov Program for Jysk Stenklub vinter/forår 2010/2011 Lørdag d. 15. januar: Lørdag d. 12. februar: Lørdag d. 12. marts: Lørdag

Læs mere

1. Information om medlemsweekend år 2010. Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00

1. Information om medlemsweekend år 2010. Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00 1. Information om medlemsweekend år 2010 Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00 Så nærmer sig tiden som mange af os har glædet os til et helt år hvor vi skal mødes igen

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

DHF VESTEGNEN BLAD NR. 4 NOVEMBER 201 4

DHF VESTEGNEN BLAD NR. 4 NOVEMBER 201 4 DHF VESTEGNEN BLAD NR. 4 NOVEMBER 201 4 AKTIVITETSOVERSIGT 2014 Lørdag den 6. december Julebanko 2015 Lørdag den 10. januar Nytårsfest Tirsdag den 13. januar Politi-aften Lørdag den 7. februar Fødselsdagsfest

Læs mere

Professoren. og Kattemor's Skattekort! FORKORTET LÆSEPRØVE - DEN RIGTIGE BOG HAR 66 SIDER. Skrevet ud fra virkelige hændelser.

Professoren. og Kattemor's Skattekort! FORKORTET LÆSEPRØVE - DEN RIGTIGE BOG HAR 66 SIDER. Skrevet ud fra virkelige hændelser. 1 Professoren og Kattemor's Skattekort! 2016 af Kim Christensen FORKORTET LÆSEPRØVE - DEN RIGTIGE BOG HAR 66 SIDER Skrevet ud fra virkelige hændelser. Særlig tak til: Janet. Elsebeth. Til minde om Kattemor.

Læs mere

Mine praktik dage i natur instituttet

Mine praktik dage i natur instituttet Mine praktik dage i natur instituttet Af: Bilo Chemnitz 10.klasse Atuarfik Hans Lynge Introduktion: Jeg har været på praktik på Grønlands natur institut i 10 dage. Lærte en masse og nye mennesker at kende.

Læs mere

Nu, nu er den der - hjemmesiden!

Nu, nu er den der - hjemmesiden! Kildeskolenyt! - f jo ONu nd sne: Nu, nu er den der - hjemmesiden! I denne måned får I Kildeskolenyt! på papir igen, så I kan få at vide, at hjemmesiden endelig er åbnet. Adressen er www.kildeskolen.dk

Læs mere

MEDLEMSBLAD FOR JYSK STENKLUB

MEDLEMSBLAD FOR JYSK STENKLUB MEDLEMSBLAD FOR JYSK STENKLUB 43. årgang nr. 2 April 2017 Total nr. 156 Et så flot fund som dette cidaride-søpindsvin fra stranden ved Sangstrup fortjener bestemt at blive vist frem her på forsiden af

Læs mere

20. DECEMBER. Far søger arbejde

20. DECEMBER. Far søger arbejde 20. DECEMBER Far søger arbejde Far er hjemme fra Roskilde, og det er rart. Bare han nu kan li sit nye arbejde, men jeg ved ikke rigtigt, om jeg bryder mig om at flytte til Roskilde. Det er langt væk fra

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program Testcenter Østerild Landboforeningen Odder Skanderborg Program 2015 2016 Biograftur i Odder + efterfølgende middag på Italia. Mandag d.16. februar 2015 kl. 16.00. Odder biograf har været så venlige at

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 06. 2011.

Nyhedsbrev nr. 06. 2011. Nyt fra sidste klubaften d. 7. september 2011. Nyhedsbrev nr. 06. 2011. Vi nåede op på at blive 28 medlemmer, som deltog på denne klubaften. Vi nød Randi og Carstens fine kager, jeg nåede selv at spise

Læs mere

Seniornyt. senior mc danmark. Ja..stegt flæsk med persillesovs, har seniorerne. ikke noget problem med at få ned.

Seniornyt. senior mc danmark. Ja..stegt flæsk med persillesovs, har seniorerne. ikke noget problem med at få ned. Seniornyt Nr.3 august 2013 Ja..stegt flæsk med persillesovs, har seniorerne ikke noget problem med at få ned. senior mc danmark 29. årgang. Senior-nyt Officielt klubblad for landsforeningen Senior-MC-

Læs mere

Glædelig jul MEDLEMSBLAD FOR JYSK STENKLU. 42. årgang nr. 4 December 2016 Total nr. 154

Glædelig jul MEDLEMSBLAD FOR JYSK STENKLU. 42. årgang nr. 4 December 2016 Total nr. 154 MEDLEMSBLAD FOR JYSK STENKLU 42. årgang nr. 4 December 2016 Total nr. 154 Geologiens Dag ved Ebeltoft Færgehavn. Der varmes op til at modtage de mange (ca. 60) gæster. Foto: SBA. Glædelig jul Side 2 STENHUGGEREN

Læs mere

MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET

MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET Rigtig godt nytår til alle vore medlemmer. Vi bliver stadig flere. Vi har nu registreret 989 medlemmer, og bestyrelsen håber, at vi når 1000 inden generalforsamlingen onsdag den 21. marts 2012 (se nærmere

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

NYHEDSBREV OKTOBER 2014

NYHEDSBREV OKTOBER 2014 NYHEDSBREV OKTOBER 2014 Oktober måned er budt velkommen og efteråret har givet os mange dejlige timer udenfor i solskin, regn og blæst :- ) Vi nyder at være ude, og børnene er begyndt selv at efterspørge

Læs mere

HYTTEFADET. Nr årgang Dec Medlemsblad for Hillerød Lystfiskerforening

HYTTEFADET. Nr årgang Dec Medlemsblad for Hillerød Lystfiskerforening HYTTEFADET Nr. 151 44. årgang Dec 2011 Medlemsblad for Hillerød Lystfiskerforening Ansvarshavende redaktør: Bruno Petersen Forsidefoto: Mads med en flot laks. Tryk: Scandinavian Digital Printing A/S mail

Læs mere

Hold øje uge 11. Kære alle. Endnu en uge er ved vejs ende. Solen er med os, som man kan se på billedet og sådan en sol lyder jo faktisk helt godt.

Hold øje uge 11. Kære alle. Endnu en uge er ved vejs ende. Solen er med os, som man kan se på billedet og sådan en sol lyder jo faktisk helt godt. Hold øje uge 11 Kære alle. Endnu en uge er ved vejs ende. Solen er med os, som man kan se på billedet og sådan en sol lyder jo faktisk helt godt. I denne uge afsluttede valgfagene. Et af valgfagene var

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Sct. Kjeld. Inden afsløringen:

Sct. Kjeld. Inden afsløringen: Sct. Kjeld Inden afsløringen: Når vi tænker på en ikon, så vil mange af os have et indre billede af, hvordan en ikon ser ud. Hvis vi kunne se disse billeder ville de være forskellige. Ud fra hvad vi tidligere

Læs mere

Fredag i uge seks stod der fastelavn på programmet. Ved morgensamlingen hørte vi om fastelavn i et

Fredag i uge seks stod der fastelavn på programmet. Ved morgensamlingen hørte vi om fastelavn i et Nyhedsbrev uge 8-2013 Side 1 Besøg fra Skive Kaserne Side 4 Diverse INFO Side 2 Nyt fra Bestyrelsen Side 6 Kalender, kontakt mm. Side 3 Børnehaven Besøg fra Skive kaserne i børnehave og skole Fredag i

Læs mere

Tovshøj-avisen Skoleavis for Tovshøjskolen Brabrand Århus

Tovshøj-avisen Skoleavis for Tovshøjskolen Brabrand Århus D E C E M B E R 2 0 1 0 Tovshøj-avisen Skoleavis for Tovshøjskolen Brabrand Århus Læs mere om: Første skoledag efter sommerferien - Side 3 - Fodboldtur til u-21 landskampen Danmark Litauen - Side 4 - Motionsdagen

Læs mere

Krabbelagene ved Sangstrup Klint med en krabbefauna fra Nedre Danien

Krabbelagene ved Sangstrup Klint med en krabbefauna fra Nedre Danien Krabbelagene ved Sangstrup Klint med en krabbefauna fra Nedre Danien Af Henrik S. Jensen (alle fotos, forfatteren) Sangstrup Klint set fra Fornæs-siden På kyststrækningen mellem Fornæs Fyr og Sangstrup

Læs mere

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand:

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand: VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk Nr. 4 Juni 2015 Formand: Ernst B. Larsen, Eskebækparken 62, 2.tv, 8660 Skanderborg Tlf. 86 51 00

Læs mere

Adresser, mail adr. tlf. nr. samt andre oplysninger, i det her blad gælder nødvendigvis ikke i dag.

Adresser, mail adr. tlf. nr. samt andre oplysninger, i det her blad gælder nødvendigvis ikke i dag. MÅRSLET FRIMÆRKE- OG MØNTKLUB STIFTET DEN 20. MAJ 1974 E-mail: maarfrim@gmail.com MÅRSLET FRIMÆRKE- OG MØNTKLUB STIFTET DEN 20. MAJ 1974 e-mail: maarfrim@gmail.com DECEMBER 2015 Adresser, mail adr. tlf.

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor: Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12 spot på sporten // JANUAR 2012 Hovedsponsor: GODT NYTÅR TIL ALLE... Selv om vi snart skriver medio januar, vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle

Læs mere

Telefon- og Turtjenestens program for. Dragør

Telefon- og Turtjenestens program for. Dragør Telefon- og Turtjenestens program for Dragør marts - december 2016 Hvad er Turtjenesten? Turtjenesten tilbyder ældre hjemmeboende borgere med et lille socialt netværk mulighed for at få dejlige oplevelser

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Rosenvænget festival. Tøsetur i sommerhus

Rosenvænget festival. Tøsetur i sommerhus Vi er nu trådt ind i sommerperioden 2015, og dette kan allerede mærkes. Der nærmer sig sol- og strandvejr, og vi kan allerede nu se et højt aktivitets niveau ud af huset for mange af beboerne i klynge

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Velkommen til Aarhus Bridgeklub sæsonen 2013-2014

Velkommen til Aarhus Bridgeklub sæsonen 2013-2014 Velkommen til Aarhus Bridgeklub sæsonen 2013-2014 Indhold Præsentation af Aarhus Bridgeklub... 3 Bestyrelsen:... 5 Turneringsledere:... 6 Mandag eftermiddag:... 7 Undervisning mandag eftermiddag... 8 Mandagsklubben...

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

NYHEDSBREV NOVEMBER 2013

NYHEDSBREV NOVEMBER 2013 NYHEDSBREV NOVEMBER 2013 Indhold: 1. maj i Fælledparken Tur til Heideruh maj 2013 22. juni i Horserød og Røde Blades Gadefest Nørrebro K-festival i Nørrebroparken 29. august 1943, 70-året Mini-festival

Læs mere

Så nærmer vi os forårsmarkedet

Så nærmer vi os forårsmarkedet Så nærmer vi os forårsmarkedet som vi har omdøbt til forårs/påskemarked fordi det altså bare slet ikke er forår. Vi håber I kigger forbi vi kan ikke love en masse plusgrader men vi kan love at vi vil

Læs mere

HARDSYSSEL HISTORISK SAMFUND AF 1906

HARDSYSSEL HISTORISK SAMFUND AF 1906 HARDSYSSEL HISTORISK SAMFUND AF 1906 Nyhedsbrev nr. 20 - februar 2019 Hardsyssel Historisk Samfund udsender med jævne mellemrum et elektronisk nyhedsbrev til vores medlemmer med stort og småt om arrangementer,

Læs mere

Hilsen fra kassereren

Hilsen fra kassereren Godt nytår Så er vi i gang med 2009, godt i gang endda. Vi vil fra bestyrelsens side sige stor tak til alle hjælpere som har brugt kostbar fritid på at hjælpe med at holde klubben i gang. Det sætter vi

Læs mere

skatte Jagten på forårets og naturens Tema for Påsken 2010 Grib tiden og jagt nutidens skatte i Påsken på Møns Klint

skatte Jagten på forårets og naturens Tema for Påsken 2010 Grib tiden og jagt nutidens skatte i Påsken på Møns Klint Velkommen til Camping Møns Klint Jagten på forårets og naturens skatte Tema for Påsken 2010 Møns Klint - der hvor Danmark blev født Grib tiden og jagt nutidens skatte i Påsken på Møns Klint Program for

Læs mere

Generalforsamling

Generalforsamling Struer Folkedanserforening Medlemsorientering Nov. 2012 29. årgang NR. 2 www.struerfolkedanserforening.dk Generalforsamling Struer Folkedanserforening afholder ordinær Generalforsamling mandag d. 21. januar

Læs mere

Hugin og Munin Klubben Midtjylland. Nr. 29 Januar - april 2014

Hugin og Munin Klubben Midtjylland. Nr. 29 Januar - april 2014 Hugin og Munin Klubben Midtjylland Nr. 29 Januar - april 2014 Praktiske oplysninger: Program: I bladet finder du klubbens program for Januar, februar, marts og april 2014 Tilmelding: Find ud af hvad du

Læs mere

Generalforsamling Fredag d.24.februar på Biblioteket

Generalforsamling Fredag d.24.februar på Biblioteket Skelskør Roklub Tidende Nr. 1. 2012 41 Årgang Generalforsamling Fredag d.24.februar på Biblioteket Formand/Havkajakudvalg. Søren Hansen. Ærtebjergvej 89. 4230 Skælskør. Tlf. 40 82 48 03 erduvimmer@yahoo.dk

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Medlemsbrev & program efterår 2015. Medlemsbrev som mail Slægtshistorisk Forening Sønderjyllands medlemsbrev udsendes denne gang ikke som normalt med post sammen

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Juni 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Juni 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Juni 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Velkommen til alle de nye børn og forældre, som skal gå i 0. klasse efter sommerferien, og farvel til vores store 3. klasser,

Læs mere

Historisk Samfund for Sydøstjylland Nyhedsbrev oktober 2009 Reception for årbog 2009

Historisk Samfund for Sydøstjylland Nyhedsbrev oktober 2009 Reception for årbog 2009 Historisk Samfund for Sydøstjylland Nyhedsbrev oktober 2009 Reception for årbog 2009 Onsdag den 28.oktober kl. 16 er der reception og pressemøde på Vejle Kunstmuseum, Flegborg 18, 7100 Vejle, for vores

Læs mere

KOM UD OG LÆR! - om landsbyens byggematerialer. Forløb 28 HISTORIE NAT/TEK 4-6 klasse

KOM UD OG LÆR! - om landsbyens byggematerialer. Forløb 28 HISTORIE NAT/TEK 4-6 klasse KOM UD OG LÆR! - om landsbyens byggematerialer Forløb 28 HISTORIE NAT/TEK 4-6 klasse De fleste landsbyer er over 1000 år gamle og gennem århundreder været selvforsynende med næsten alt også alt hvad man

Læs mere

NØDEBO NIMBUS NYT. 1. kvartal 2010

NØDEBO NIMBUS NYT. 1. kvartal 2010 NØDEBO NIMBUS NYT 1. kvartal 2010 Nødebo Nimbus Klub Nødebo Nimbus Klub er en af de gamle lokalklubber for Nimbus i Danmark, startet i 1976 som en gruppe af MC-ejere med interesse for den dansk producerede

Læs mere

Godt nytår Bestyrelsen vil hermed ønske dig og din familie et godt nytår. Vi håber naturligvis, at vi sammen får et rigtig godt kajakår i 2014.

Godt nytår Bestyrelsen vil hermed ønske dig og din familie et godt nytår. Vi håber naturligvis, at vi sammen får et rigtig godt kajakår i 2014. Kære medlem Godt nytår Bestyrelsen vil hermed ønske dig og din familie et godt nytår. Vi håber naturligvis, at vi sammen får et rigtig godt kajakår i 2014. Hvad nåede vi i kajakklubben i 2013 Når vi ser

Læs mere

Lærervejledning danskedinosaurer.dk

Lærervejledning danskedinosaurer.dk Lærervejledning danskedinosaurer.dk Af Henrik Nørregaard, Naturfagskonsulent Indhold, lærervejledning: Bag om danskedinosaurer.dk Emne og målgruppe Fælles Mål Anvendelighed i forhold til klassetrin Forslag

Læs mere

Adresser, mail adr. tlf. nr. samt andre oplysninger, i det her blad gælder nødvendigvis ikke i dag.

Adresser, mail adr. tlf. nr. samt andre oplysninger, i det her blad gælder nødvendigvis ikke i dag. MÅRSLET FRIMÆRKE- OG MØNTKLUB STIFTET DEN 20. MAJ 1974 E-mail: maarfrim@gmail.com MÅRSLET FRIMÆRKE- OG MØNTKLUB STIFTET DEN 20. MAJ 1974 e-mail: maarfrim@gmail.com DECEMBER 2014 Adresser, mail adr. tlf.

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016 Læs inde i bladet: ESRUM SØ HAR EGEN VEJRSTATION MØD OP TIL SEJLERSKOVTUR TILMELDING TIL ÅRETS STUDIETUR 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej

Læs mere

PROGRAM 2016. Midtvendsyssels Lærerkreds. Fraktion 4. Slut på vinteren. Forår på Samsø. Farsø og Jenle. Julearrangement. Midtvendsyssels Lærerkreds

PROGRAM 2016. Midtvendsyssels Lærerkreds. Fraktion 4. Slut på vinteren. Forår på Samsø. Farsø og Jenle. Julearrangement. Midtvendsyssels Lærerkreds Midtvendsyssels Lærerkreds Fraktion 4 Slut på vinteren Forår på Samsø Farsø og Jenle Julearrangement PROGRAM 2016 Midtvendsyssels Lærerkreds Grønnegade 52, 9700 Brønderslev Tlf. 98 80 19 33 150@dlf.org

Læs mere

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Reception for årbog 2017 Det er med stor glæde, at vi igen kan invitere vores medlemmer til reception torsdag d. 5. oktober

Læs mere

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går.

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går. Kære Klubkammerater I tirsdags (d. 22/2) skulle jeg ha' været til Kalundborg med en arbejdskollega og sætte noget køkkenbord op, men da det blev aflyst i sidste øjeblik fik jeg mulighed for at tage tidligt

Læs mere

www.danskcabby.dk Dansk Cabby Club Klubblad nr. 2. 2006 - Årgang 02 Indhold:

www.danskcabby.dk Dansk Cabby Club Klubblad nr. 2. 2006 - Årgang 02 Indhold: Klubblad nr. 2. 2006 - Årgang 02 Dansk Cabby Club www.danskcabby.dk Indhold: Cabby Club Danmark Cabby Clubbens formål Klub kontingent Kontakt Cabby Club Danmark En lille historie fra Vintertræf i Esbjerg

Læs mere

HUSK TILMELDING TIL EFTERÅRSSTYKKET

HUSK TILMELDING TIL EFTERÅRSSTYKKET Nr. 207 april 2016 HUSK TILMELDING TIL EFTERÅRSSTYKKET Det er nu tiden til, vi skal have en tilmelding til vores efterårsstykke. Vi er i god tid i år med tilmeldingerne, men da Per Storm er i gang med

Læs mere

Maj, juni og juli Bestyrelsen :

Maj, juni og juli Bestyrelsen : Orientering fra bestyrelsen : Ved samkørsel betales der 2,00 kr. pr. bil pr. km., som deles ligeligt mellem personer i bilen. Vi opretholder stadig vores rygepolitik i offentlige bygninger, med ikke at

Læs mere

En sommerfuglekristen

En sommerfuglekristen marts/april 2013 En sommerfuglekristen En sommerfugl gennemgår store forandringer, fra larve til puppe til sommerfugl. Den er hele tiden den samme, og så alligevel ikke. Når en larve bliver til en puppe

Læs mere

Vise-Vers-Nyt. Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde

Vise-Vers-Nyt. Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde Medl.nr. IDNr / Par Nr «Navn» «Kontat» «Gade og nr#» «Postnr#» «BY» Afs.: VV-Roskilde, Stenlandsvej 16, 4000 Roskilde Til kalenderen: 07.02.16 kl. 14-16:30 Besøg af Visens Venner i Køge i bibliotekssalen

Læs mere

Nyhedsbrev fra MIK fodbold

Nyhedsbrev fra MIK fodbold Nyhedsbrev fra MIK fodbold Sommeren er i fuld gang og for en stund er fodbolden erstattet af ferie og afslapning. Dette skal dog ikke forhindre MIK fodbold i at gøre status over forårets bedrifter og kigge

Læs mere

Foreningen Lydum Mølle. Nyt

Foreningen Lydum Mølle. Nyt Foreningen Lydum Mølle Stiftet 16. september 2003 Nyt August 2012-8. årgang nr.2 Foreningen Lydum Mølle har til formål at, erhverve, eje og sikre Lydum Mølle som omdrejningspunkt for historieformidling,

Læs mere

46. årgang - nr.2 April 2016

46. årgang - nr.2 April 2016 46. årgang - nr.2 April 2016 Kig godt på det, for nu smutter det. Formand: Thomas Dalgaard Skudshalevej 35 Højtoften 10, 9230 Svenstrup 9600 Aars Næstformand Niels-Christian Rask Tlf. 42528499 Tlf. 98623739

Læs mere

På Generalforsamling 2014 blev det nævnt, at tiden nærmede sig, hvor det akkumulerede beløbstal for indbetaling af kontingent ville passere 1 million

På Generalforsamling 2014 blev det nævnt, at tiden nærmede sig, hvor det akkumulerede beløbstal for indbetaling af kontingent ville passere 1 million MEDLEMSBLADET På Generalforsamling 2014 blev det nævnt, at tiden nærmede sig, hvor det akkumulerede beløbstal for indbetaling af kontingent ville passere 1 million kroner. Derfor var det et ønske fra foreningens

Læs mere

Efterårsprogrammet For 2015 Fra d.11/8 til d.9/12

Efterårsprogrammet For 2015 Fra d.11/8 til d.9/12 Midt & Østsjælland. Efterårsprogrammet For 2015 Fra d.11/8 til d.9/12 . Husk lige at vores klub er medlem hos Danske Seniorer, og vores medlemsnummer er: 50 334 Dette medlemsnr. skal du/i bruge, når du/i

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 1 2012

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 1 2012 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 1 2012 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Kære spejdere og forældre Spejderliv er friluftsliv og det har Troppen taget alvorligt. De holder

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 7. juni Fredagsbrev nr. 743 Næste uger: 8. juni 10+11. juni 12. juni 13.juni 13.+14. juni 14. juni Fælles arbejdsdag Mundt.prøve Historie Lærermøde + P-møde Helle L- kursus Lejrskole

Læs mere

REFERAT af S.A.F. ORDINÆR GENERALFORSAMLING 2015

REFERAT af S.A.F. ORDINÆR GENERALFORSAMLING 2015 2015 Referat GF 020315 REFERAT af S.A.F. ORDINÆR GENERALFORSAMLING 2015 2. marts 2015 kl. 19.30 i klublokalerne Grønnegade kaserne i Næstved Dagsorden: 1) Valg af dirigent 2) Beretning 3) Regnskab 4) Indkomne

Læs mere

Tilstede var: Preben Muus, Jan Storm, Kim Dahl Andersen, Mona Storgaard, Lone Larsen

Tilstede var: Preben Muus, Jan Storm, Kim Dahl Andersen, Mona Storgaard, Lone Larsen Referat fra bestyrelsesmøde 12. februar 2014. Tilstede var: Preben Muus, Jan Storm, Kim Dahl Andersen, Mona Storgaard, Lone Larsen 1. Aktuelt og nyt fra formanden og opsummering fra sidste møde: Preben

Læs mere

FOA Holbæk seniorklubs arrangementer Forår 2015

FOA Holbæk seniorklubs arrangementer Forår 2015 FOA Holbæk seniorklubs arrangementer Forår 2015 FOA Holbæk Stenhusvej 35 Telefon 46 97 14 00 Nyt fra FOA`s seniorklub i Holbæk Ja, så er det igen tid for et lille tilbageblik over seniorenes aktiviteter

Læs mere

Vil du gennem 10 uger have redskaberne til at slippe kur, kilo og kamp? Og samtidig opnå et naturligt vægttab?

Vil du gennem 10 uger have redskaberne til at slippe kur, kilo og kamp? Og samtidig opnå et naturligt vægttab? Vil du gennem 10 uger have redskaberne til at slippe kur, kilo og kamp? Og samtidig opnå et naturligt vægttab? Kursets fokus er ikke tab 10 kg på 10 uger, men at slutte fred med kroppen og maden. Derigennem

Læs mere

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag FALKEPOSTEN Juli 2015 F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur

Læs mere

Den gode modtagelse Lørdag d. 17. november 2018

Den gode modtagelse Lørdag d. 17. november 2018 Den gode modtagelse Lørdag d. 17. november 2018 Stine Søndergård Formålet med denne workshop: Er din forening skarp på den modtagelse som potentielle nye medlemmer og frivillige ønsker? Workshoppen henvender

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Formandens side Af Christian Stounberg

Formandens side Af Christian Stounberg Formandens side Af Christian Stounberg Kære medlem Du sidder nu med 2007 udgaven af det grønne blad i hånden og det er mit lod at give bladet og aktiviteterne i og omkring Vejle Jagtforening et par ord

Læs mere

MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU

MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU 2012 1 Januar Februar 2012 MOTIONS CYKELKLUB Medlem af DCU REDAKTØR: AASE RASMUSSEN michael.aase@email.dk Har du indlæg eller kommentarer til klubbladet er du velkommen til at skrive til ovennævnte mail

Læs mere

VMJK har i en periode fået franskbrød/kage til kaffen klokken 21. Det ser ud til at det er faldet positiv ud, så indtil videre fortsættes dette.

VMJK har i en periode fået franskbrød/kage til kaffen klokken 21. Det ser ud til at det er faldet positiv ud, så indtil videre fortsættes dette. Formanden skriver Nu når bladene snart gulnes og falder af, blæsten kommer, altså den kolde blæst er det bedst at være inden dørs. Så er det godt vi har vores model tog og vores klub at mødes i. Der er

Læs mere

Fjerritslev Dyrskue en skøn dag i Nordjylland

Fjerritslev Dyrskue en skøn dag i Nordjylland Fjerritslev Dyrskue en skøn dag i Nordjylland Lørdag d. 21. maj tog Sofie, Ane og Pia af sted med en PR stand til dyrskuet i Fjerritslev. Dagen startede i gråvejr og det blev aldrig rigtig varmt. Sidst

Læs mere

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej.

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej. Opgaver til En drøm om mord af Jens-Ole Hare. Opgaverne kan løses, når de angivne kapitler er læst, eller når hele bogen er læst. Opgaverne kan hentes på www.vingholm.dk. Kapitel 1-3 Opgave 1 Instruktion:

Læs mere

Herreklubben. Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober Dagsorden:

Herreklubben. Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober Dagsorden: Herreklubben Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober 2018. Dagsorden: 1. Valg af dirigent Finn Aagaard Andersen valgt 2. Bestyrelsens beretning Se bilag 1. Beretning godkendt 3. Fremlæggelse

Læs mere

Jørgen Hartung Nielsen. Og det blev forår. Sabotør-slottet, 5

Jørgen Hartung Nielsen. Og det blev forår. Sabotør-slottet, 5 Jørgen Hartung Nielsen Og det blev forår Sabotør-slottet, 5 Og det blev forår Sabotør-slottet, 8 Jørgen Hartung Nielsen Illustreret af: Preben Winther Tryk: BB Offset, Bjerringbro ISBN: 978-87-92563-89-7

Læs mere

SFO1 Pavillonen sommer 2012. Tlf. nummer: 36 37 83 41 Hjemmeside: www.rk.dk/nyager-skole/

SFO1 Pavillonen sommer 2012. Tlf. nummer: 36 37 83 41 Hjemmeside: www.rk.dk/nyager-skole/ Stjernebrevet SFO1 Pavillonen sommer 2012 Tlf. nummer: 36 37 83 41 Hjemmeside: www.rk.dk/nyager-skole/ Juni måned står for døren og dermed kan vi både byde på kulturel aften, bedsteforældredag og gamle

Læs mere

OSTEN P FALKE Jan uar 2019 Figur 1

OSTEN P FALKE Jan uar 2019 Figur 1 FALKEPOSTEN Januar 2019 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Østjysk Distriktsgildes sommerudflugt

Østjysk Distriktsgildes sommerudflugt Schandtorp 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 30. ÅRGANG SOMMER 2013 NUMMER 6-7 Østjysk Distriktsgildes sommerudflugt mandag d. 17. juni 2013 Vi mødes kl. 18.45 ved Byparken 10 i Skanderborg (nedenfor

Læs mere

Veloverstået livsstilsmesse

Veloverstået livsstilsmesse Veloverstået livsstilsmesse Så kom vi på den anden side af Ledreborgs livsstils messe. Det var en noget våd fredag men det afholdte ikke de mest hardcore i at kigge forbi. Det var godt nok en våd dag

Læs mere

MEDLEMSBLAD FOR JYSK STENKLUB

MEDLEMSBLAD FOR JYSK STENKLUB Returneres ved varig adresseændring Afsender: Jysk Stenklub Myntevej 16 8240 Risskov Program for Jysk Stenklub forår 2012 Lørdag den 14. april Lørdag den 8. Sept. Klubmøde på Åby Bibliotek Foredrag ved

Læs mere

Skåne. - og de dansk/svenske relationer i fortid og nutid. Danske Senior Agronomer

Skåne. - og de dansk/svenske relationer i fortid og nutid. Danske Senior Agronomer Skåne - og de dansk/svenske relationer i fortid og nutid Danske Senior Agronomer Kursus på Den Internationale Højskole 4. august - 10. august 2013 Kære Danske Senior Agronomer Det er en stor glæde at byde

Læs mere

Metal Himmerlands Senior Klub. Program for 2015.

Metal Himmerlands Senior Klub. Program for 2015. Program for 2015. Formand. Erik Jensen. Tlf. 26 25 16 76. E-mail erik@sapper.dk Kasserer. Hans Erikstrup. Tlf. 41 51 26 09. Næstformand. Bent Tolstrup. Tlf. 98 62 17 19. Sekretær. Finn Kristensen. Tlf.

Læs mere

Fællesspisning Tusind tak til støtteforeningen for dejlig mad i går aftes, og tak til alle børn og voksne for en hyggelig aften til fællesspisning.

Fællesspisning Tusind tak til støtteforeningen for dejlig mad i går aftes, og tak til alle børn og voksne for en hyggelig aften til fællesspisning. UGEBREV nr. 09 uge 41 Årgang 6 Temauge Vi har haft en rigtig god temauge, hvor der forhåbentlig er blevet flyttet lidt i vores hoveder, så vi ved hvad mobning er, og vi ved hvordan man er en god kammerat.

Læs mere

for Roskilde Frikirke

for Roskilde Frikirke Godt Nyt for Roskilde Frikirke I efteråret har vi i ledergruppen arbejdet med vision og retningslinjer for kirken. Dette har vi fundet naturligt, da vi har fået nye mennesker i vores fællesskab. Vi har

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere

Lagoni SFO Unionvej Vojens - Tlf Mobil

Lagoni SFO Unionvej Vojens - Tlf Mobil Lagoni SFO Unionvej 4 6500 Vojens - Tlf. 7434 3210 Mobil 6115 4413 - E-mail: chsc@haderslev.dk Vojens 3. september 2012 De sidste par uger har stået i skolestartens tegn...meget er nyt. Selv for os der

Læs mere

STORM P. TEKST OG TEGNING

STORM P. TEKST OG TEGNING TEKST OG TEGNING STORM SOM FORFATTER OG TEGNESERIETEGNER Ikke alle ved, at Storm P. var forfatter. Allerede i 1901 fik han udgivet en kriminalroman med titlen Nattens København En Roman om Forbrydelse

Læs mere

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Beboerblad for Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej September 2013 Er dette Sidste udgave af Beboerbladet????? Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Side 2 HER PÅ BAKKEN september 2013 HER

Læs mere

Tema i storebørnsgruppen: Lave billeder

Tema i storebørnsgruppen: Lave billeder Uge: 2 Lave billeder Sted: Børnehavens fysioterapi-rum at male med fine bevægelser på småt papir at give sig tid til aktiviteter at udvikle de kreative evner En god oplevelse, hvor børnene var koncentreret

Læs mere

OSTEN P FALKE juli 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE juli 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN juli 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

NYHEDSBREV FREDAG 7. december 2018

NYHEDSBREV FREDAG 7. december 2018 NYHEDSBREV FREDAG 7. december 2018 Arrangementer Onsdag d. 12. december: Syng Sammen Aften Tilmelding ikke nødvendig Sidste tilmelding 13. december Tilmelding sker i Klubben torsdage 13.15-14. Se mere

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere