Caseøvelser. De jagtetiske regler. Diskuter de følgende cases i forhold til de jagtetiske regler

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Caseøvelser. De jagtetiske regler. Diskuter de følgende cases i forhold til de jagtetiske regler"

Transkript

1 Caseøvelser De jagtetiske regler Diskuter de følgende cases i forhold til de jagtetiske regler

2 Case 1. Generelle hensyn og hensynet til jagtens omdømme og etiske bæredygtighed Du er på jagt hos en kammerat en lørdag i oktober. Morgenen starter med kragejagt i et skjul som din kammerat har bygget. Skjulet har stået der i flere sæsonen og flyder med tomme patronhylstre, så der plejer at ske noget på sådan et morgentræk. Efter ½ time kommer en krage og sætter sig mellem lokkerne 5 m fra skjulet. I det samme rejser din kammerat sig op og skyder den på klods hold, så den nærmest eksploderer. Det er jo bare en krage, som alligevel ikke kan spises, siger han. Efter jagten smider han den ind i en kvasdynge, så ræven kan få noget at spise. Er din kammerats opførsel i orden, i forhold til din personlige etik og moral? Hvordan er din kammerats opførsel, i forhold til de jagtetiske regler?

3 Case 2. Generelle hensyn og hensynet til jagtens omdømme og etiske bæredygtighed Du er på jagt hos en kammerat en lørdag i oktober. Sidst på dagen går i ned til en mergelgrav hvor din kammerat fodrer og udsætter ænder. I vandkanten kan du se, at der ligger rester af gammelt brød, som han henter hos bageren, og som han siger er et fantastisk foder til ænderne. Da i kommer derned kommer der en gråand svømmende imod jer. Den virker næsten tam, ligesom dem i gadekæret når man kommer med franskbrød. Din kammerat smider en sten i vandet lige ved siden af anden for at få den til at lette, og skyder den i et flot bagskud da den letter. Er din kammerats opførsel i orden, i forhold til din personlige etik og moral? Hvordan er din kammerats opførsel, i forhold til de jagtetiske regler?

4 Case 3. Hensynet til vildtbestandene Du har lejet jagten i et moseområde på 6 ha. Rundt om stykket er der en statsskov med en god bestand af kronvildt, som ofte går gennem dit jagtområde. Da arealet ikke er særlig stort beslutter du dig for, at du kun vil skyde hjorte og skåne hundyrene. Hermed bevarer du jo produktionsapparatet så der vil blive sat flere kalve. I løbet af de tre første jagtsæsoner skyder du to unge 10-enderhjorte og fire 6- enderhjorte, så din plan ser ud til at fungere. Er din jagtudøvelse bæredygtig? Driver du din jagt i overensstemmelse med de jagtetiske regler?

5 Case 4. Hensynet til vildtbestandene Du har lejet jagten i et moseområde på 6 ha som ligger ned til en fjord. Et år er der en særlig hård vinter i december, og det eneste åbne vandspejl i flere kilometers afstand er i din mose. Du beslutter derfor at tage på andetræk. Da du kommer ned til mosen, letter der flere hundrede ænder fra mosen, men de vender dog hurtigt tilbage i små flokke, og du ender med at skyde 50 gråænder og 3 blishøns. Desværre har du ikke plads til så mange ænder i fryseren, så du forærer nogle af ænderne væk til din familie. Blishønsene har du hørt at man ikke kan spise og smider dem derfor ud. Da du havde et meget succesfuldt træk den første aften beslutter du, at tage på træk de resterende 14 dage af jagtsæsonen med nogle kammerater. I skyder hver aften en hel del ænder og da i når til nytårsaften rinder jagtsæsonen ud. Din, din families og dine venners frysere er fyldte, så du sælger resten af ænderne til dine kolleger og tjener derved lidt til jagtlejen. Drives jagten i overensstemmelse med dine etiske overvejelser om jagt? Drives jagten i overensstemmelse med de jagtetiske regler?

6 Case 5. Hensynet til individet, der er genstand for jagten Det er blevet efterår og jagtsæsonen står endelig for døren. I foråret bestod du jagt- og haglskydeprøven og har været ude for at købe et haglgevær. Desværre har du haft travlt hele sommeren, og har ikke været på skydebanen med dit nye gevær siden du bestod haglskydeprøven i foråret, men her ramte du jo nemt det påkrævede antal duer. I oktober bliver du inviteret på trækjagt efter ænder af en kollega. Før andejagten driver i et rørskær af, for at se om der skulle være et stykke råvildt. I rørene gemmer sig en rå med et lam, som din kollega skyder i en flot dublét på meters afstand. Han er meget stolt, da det var svære skud. I løbet af aftenen kommer der en del ænder, som du desværre skyder forbi til, men pludselig kommer der en god chance til dig. En tætflyvende flok krikænder kommer ind mod dig og du skyder efter en and forrest i flokken. Du skyder bagved anden, men rammer heldigvis to ænder midt i flokken, som falder ned i søen foran dig. Andet skud rammer blankt forbi. Dit første jagtudbytte er en realitet, men du ærgre dig over de mange forbiere. Stemmer jagten overens med dine etiske overvejelser om jagt? Drives jagten i overensstemmelse med de jagtetiske regler?

7 Case 6. Hensynet til individet, der er genstand for jagten Du er på havjagt i en motorbåd sammen med en god jagtkammerat. I starter godt ud med at skyde én edderfugl hver og et par sortænder. I har fået øje på en flok fløjlsænder, hvilket du aldrig har skudt før, og du får derfor lov at skyde først. Desværre letter flokken på 35 meters afstand, men du mener godt du kan ramme på den afstand. I første skud træffer du en han som falder i vandet med et skumsprøjt. I andet skud anskyder du desværre en hun, som fortsætter 50 meter, hvor den lander og dykker med det samme. Til din store forundring kan du ikke længere få øje på hannen som du skød i første skud, men din kammerat siger, at den dykkede da du skød efter hunnen. Efter 10 sekunder får i øje på hannen som kortvarigt stikker hovedet op for at få luft. I vælger at følge efter den, da den er tættest på og efter 100 meter kan du afgive et dræbende fangstskud så i får anden i båden. Desværre har i mistet orienteringen og kan ikke længere huske hvilken retning hunnen var da i sidst så den. Hvad kunne i have gjort anderledes for at undgå denne situation? Drives jagten i overensstemmelse med de jagtetiske regler?

8 Case 7. Hensynet til individet, der er genstand for jagten Du har gået på jagt et par år, og har nu besluttet, at du vil prøve kræfter med riffeljagt. Du køber derfor en riffel og træner et par gange på 100-meterbanen før du går op til prøven, som du består med 5 træffere af 6 mulige. Du synes at jagtammunitionen er temmelig dyr, så du køber det billigste fabrikat du kan finde til din kaliber, og bruger 5 patroner til at skyde riflen ind så den rammer nogenlunde hvor du sigter. Herefter køber du en tobenet skydestok så du er klar til bukkepremieren d. 16 maj, hvor du skal på pürchjagt hos din svigerfar. En time efter solopgang, træder en buk frem 150 meter fra dig i en brakmark og du gør klar til skud fra skydestokken. Du har lidt svært ved at få riflen til at ligge ordenligt, da du ikke har fået øvet med skydestokken før jagten, men bukken står der stadig da du langt om længe er klar. Foran bukken står der en lille tot græs som dækker delvist for bladet, men det er nu eller aldrig så du slipper skuddet. Bukken falder til jorden og ligger stille. Da du kommer frem til bukken, ser du at kuglen har lavet et voldsomt stort udgangshul med stor kødødelæggelse til følge, men det gør ikke noget da du er mere interesseret i trofæet. Ville du have afgivet skuddet under disse forudsætninger? Forløb jagten i overensstemmelse med de jagtetiske regler?

9 Case 8. Hensynet til individet, der er genstand for jagten Du har gået på riffeljagt i nogle år, og har skudt et par bukke på anstand og pürch. Du har meldt dig ind i et konsortium hvor der afholdes trykjagt på kronvildt. Før jagtsæsonen har du trænet ihærdigt på skydebanen på forskellige afstande og på løbende mål. Endelig kommer dagen hvor du skal på din første trykjagt og du føler dig velforberedt. Du får en post på et bredt spor hvor du kan skyde til begge sider. Efter ½ time kommer der en lille rudel kronvildt ud på sporet, men da de står tæt sammen holder du skuddet tilbage for ikke at ramme flere dyr ved samme skud. Lige efter kommer en hjort i bevægelse, som du skyder med et skud lige bag bladet. Hjorten springer i vejret, men løber over sporet og ind i bevoksningen. Du er sikker på at det var et godt skud, så du lader riflen op igen. Senere kommer en smalrå ud på sporet, men den stiller sig så du kun kan se hoved og hals. Du har trænet meget på skydebanen, så skuddet er nemt og dyret falder på stedet. Efter såten er færdig markerer du skudstedet hvor hjorten blev truffet og en schweisshund finder den 50 meter fra skudstedet. Forløb jagten i overensstemmelse med de jagtetiske regler?

10 Case 9. Hensynet til andre naturbrugere Du er med i et konsortium, og skal planlægge en jagt i en plantage. På jagten vil i drive halvdelen af plantagen, men beslutter for nemheds skyld at opsætte skilte ved alle adgangsveje ind i plantagen, hvor der står at skoven er lukket på grund af jagt. Under jagten møder en af posterne alligevel en hundelufter, som har ignoreret skiltene da han jo ville holde sig på vejen og have hunden i snor. Jægeren bliver sur da han ser hundelufteren, og beder ham forlade plantagen omgående - og kalder ham desuden en kæmpe idiot! I et andet hjørne af plantagen ligger der en naturlegeplads. I har bevidst valgt ikke at drive denne del af plantagen, da i ved at børn kan blive bange hvis der bliver skudt i nærheden. Hvordan bør man forholde sig når man møder andre naturbrugere når man er på jagt? Forløb jagten i overensstemmelse med de jagtetiske regler?

11 Case 10. Hensynet til andre naturbrugere Du er på fællesjagt i skoven, og står på post lige op af en offentlig vej. Da såten er i gang registrerer du, at der ca. 75 m fra dig kommer en rytter på hest i din retning. I samme øjeblik kommer der en høj fasan susende lige hen over dig, og du kaster et hurtigt skud efter den. Fasanen fortsætter, men der daler et par fjer ned. Hvordan vil du håndtere situationen? Bør man være opmærksom på noget særligt, når man under jagt møder en rytter på hest?

12 Case 11. Hensynet til din medjæger Du har købt et jordstykke på 40 ha, som du har lavet om til et dit eget lille jagtparadis. Jordstykket omgives af to naboer, som ikke kan udstå hinanden på grund af en gammel konflikt. Den ene nabo lejer jagtretten ud til en gruppe jægere, som skyder alt vildt som træder over skellet, mens den anden nabo viser mådehold og skyder meget lidt. Din drøm er at kunne skyde store bukke på dit terræn, men du er bange for at hvis du lader bukken gå, så den får noget alder, så vil nabojægerne skyde den før du får chancen. Du har derfor aftalt med din anden nabo, at i kun vil skyde 6-endere og udføre en selektiv afskydning af hundyrene. Hvordan vil du takle situationen med jagtlejerne på nabostykket, så i kan nå frem til en løsning? Hvad siger de jagtetiske regler om hensynet til dine medjægere?

13 Case 12. Hensynet til sikkerheden Du er blevet inviteret på fasanjagt på et gods hvor jagtetiketten byder dig, at du skal møde op i dit fineste jagttøj. Du synes ikke at de røde hattebånd er særligt pæne, så du vælger at lade dem blive hjemme. Der er alligevel ingen andre som bruger dem på de jagter hvor du plejer at være med. På jagten bliver du stillet for op ad en skov mens driverne går igennem remisen. Du hilser på dine naboposter og lader geværet så du er klar til skud. Da såten starter, kommer der er en sneppe i lav højde, men du holder skuddet tilbage da du ikke vil skyde lavt ind mod skoven. Lige efter kommer der en fasankok inde fra remisen, som tager kurs lige mellem dig og din sidepost i 25 meters højde. Du venter til fasanen er lige mellem dig og sideposten, og skyder den i et sideskud. Sikkerhedsvinklen til sideposten er 50 grader. Hvordan vurderer du sikkerheden i situationerne, og hvad bør man være særligt opmærksom på? Hvad siger de jagtetiske regler om hensynet til sikkerheden?

JAGTETISKE REGLER Jagtetiske Regler

JAGTETISKE REGLER Jagtetiske Regler JAGTETISKE REGLER Jagtetiske Regler Udarbejdet af Danmarks Jægerforbund i samarbejde med Vildtforvaltningsrådet og Skov- og Naturstyrelsen April 2004 INDLEDNING Formålet med disse jagtetiske regler er

Læs mere

REGLER JAGTETISKE REGLER UDARBEJDET AF DANMARKS JÆGERFORBUND I SAMARBEJDE MED VILDFORVALTNINGSRÅDET OG SKOV- OG NATURSTYRELSEN

REGLER JAGTETISKE REGLER UDARBEJDET AF DANMARKS JÆGERFORBUND I SAMARBEJDE MED VILDFORVALTNINGSRÅDET OG SKOV- OG NATURSTYRELSEN JAGTETISKE REGLER JAGTETISKE REGLER UDARBEJDET AF DANMARKS JÆGERFORBUND I SAMARBEJDE MED VILDFORVALTNINGSRÅDET OG NATURSTYRELSEN UDARBEJDET AF DANMARKS JÆGERFORBUND I SAMARBEJDE MED VILDFORVALTNINGSRÅDET

Læs mere

Jagt hos Knud, Mogens og Erling Lørdag den

Jagt hos Knud, Mogens og Erling Lørdag den Jagt hos Knud, Mogens og Erling Lørdag den 01 10 2011 Første oktober er jo normalt en helligdag, hvad jagt angår, og hvor det sidste af det jagtbare vildt går ind, men ak, jeg fik et valg mellem 4 timers

Læs mere

VI HYLDER JENS OVE DANIELSEN

VI HYLDER JENS OVE DANIELSEN VI HYLDER JENS OVE DANIELSEN -VORES NYESTE ÆRESMEDLEM Drigstrup Jagtforening har netop udnævnt Jens Ove Danielsen til Æresmedlem Jens Ove fortæller levende om sine mange gode oplevelser med jagt. Løs snak

Læs mere

Denne dag blev det heller ikke til en kudu.

Denne dag blev det heller ikke til en kudu. DRØMMEN OM AFRIKA Den 28. januar sidst på eftermiddagen ankom vi til Matswani, forventningerne var store, spændingen og humøret var helt i top. Vi fik en dejlig velkomst og et glas champagne.. Det hele

Læs mere

Jagtkonsortiet Gammel Dyrehave. - A-pladser(Råvildtsjagt + 9 fællesjagter med fast gæsteplads på hver anden fællesjagt + frijagt på vilde fugle),

Jagtkonsortiet Gammel Dyrehave. - A-pladser(Råvildtsjagt + 9 fællesjagter med fast gæsteplads på hver anden fællesjagt + frijagt på vilde fugle), Jagtkonsortiet Gammel Dyrehave. Formålet med konsortiet er at drive en jagt af høj kvalitet, hvilket betyder en varieret jagt, hvor der er fokus på selektiv afskydning af råvildt og hvor efterårsjagterne

Læs mere

Spørgsmål. Bekendtgørelse om jagttid for visse pattedyr og fugle m.v. (Bekendtgørelse nr. 982 af 10. september 2014)

Spørgsmål. Bekendtgørelse om jagttid for visse pattedyr og fugle m.v. (Bekendtgørelse nr. 982 af 10. september 2014) Spørgsmål Bekendtgørelse om jagttid for visse pattedyr og fugle m.v. (Bekendtgørelse nr. 982 af 10. september 2014) Udskriv præsentationen og klip kortene ud til quiz og byt øvelser for jagttegnseleverne.

Læs mere

Allan har skudt en fin seksender og Henrik set 4 bukke, men dog ikke kommet til skud. 4 seksendere i alt.

Allan har skudt en fin seksender og Henrik set 4 bukke, men dog ikke kommet til skud. 4 seksendere i alt. Hej Lotte og Brian Som lovet en fyldig jagthistorie fra vores tur på brunstbukke i starten af august 2011. Den 31. juli kl.. 21 startede turen mod Polen med masser af forventning i bagagen, og jeg siger

Læs mere

Hjortevildtjagtens 10 bud:

Hjortevildtjagtens 10 bud: Hjortevildtjagtens 10 bud: 1. Afpas afskydningen til terrænets bæreevne og i dialog med naboerne. 2. Skyd mindst én kalv for hvert nedlagt voksent dyr. 3. Overhold den frivillige fredning. 4. Skyd ikke

Læs mere

Aulum-Grove & Haderup Jagtforeninger

Aulum-Grove & Haderup Jagtforeninger Jagtudvalget Aulum-Grove & Haderup Jagtforeninger Vedtægter Regler for kron- og dådyr jagt 1. For at deltage i jagt/pürch på kron- og dåvildt, skal årskort til efterårs jagterne indløses, riffelprøven

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Foreningens årlige fællesjagt. Lørdag d. 6/12 2014 har vi vores årlige fællesjagt. Vi starter med morgenkaffe i det gamle klubhus

Læs mere

Fællesjagter 2007-2008 Kontaktpersoner. Jagter 2007-2008 De fire jagtforeninger afholder fællesjagter i Ikast Kommune

Fællesjagter 2007-2008 Kontaktpersoner. Jagter 2007-2008 De fire jagtforeninger afholder fællesjagter i Ikast Kommune Fællesjagter 2007-2008 Kontaktpersoner Leo Christensen Ib Kølbæk Flemming Overgård Tlf. 9725 2214 / Mobil.2325 9742 Tlf. 9725 1448 /Mobil. 2334 6368 Tlf. 8686 4448 /Mobil. 2191 8656 Ruskær og ved Raderstationen

Læs mere

Udbud af arealer til udlejning af jagtretten. Haderslev Øvelsesplads

Udbud af arealer til udlejning af jagtretten. Haderslev Øvelsesplads VERSION 1.0 Udbud af arealer til udlejning af jagtretten Haderslev Øvelsesplads Supplerende udbudsbeskrivelse 1. Navn på terræn Haderslev Øvelsesplads ligger nord for Haderslev by. 2. Arealstørrelse Haderslev

Læs mere

Stauning Kommunal Plantage

Stauning Kommunal Plantage Stauning Kommunal Plantage Invitationen lå klar. Jagt i Stauning Kommunal Plantage gennem Ringkøbing Jægerforbund. Man siger aldrig nej tak til at komme på jagt, også selvom jeg i forvejen havde en jagt

Læs mere

Støverjagt. Et stykke journalistik af. Kaj Munk

Støverjagt. Et stykke journalistik af. Kaj Munk Et stykke journalistik af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg

Læs mere

Den grusomme jæger. Kim Fupz Aakeson, 2001 (4,5 ns)

Den grusomme jæger. Kim Fupz Aakeson, 2001 (4,5 ns) Den grusomme jæger Kim Fupz Aakeson, 2001 (4,5 ns) Der findes grusomme jægere. Ham her for eksempel. Hver eneste dag lader han sit store jagtgevær med en hel masse 5 patroner. Han siger til sin kone: Jeg

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening 2017/2018

Hejnsvig Jagtforening 2017/2018 Hejnsvig Jagtforening 2017/2018 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Foreningens årlige fællesjagt. Lørdag d. 2/12 2017 har vi vores årlige fællesjagt. Vi starter med morgenkaffe i det gamle klubhus

Læs mere

Webinar om: Effektiv vildtpleje på landbrugets vilkår

Webinar om: Effektiv vildtpleje på landbrugets vilkår VELKOMMEN TIL Webinar om: Effektiv vildtpleje på landbrugets vilkår Lisbeth Shooter Jan Nielsen Kristian Petersen Introduktion Lisbeth Shooter, chefkonsulent og i dag ordstyrer Jan Nielsen, planteavlskonsulent

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening. Vinter 2012/2013

Hejnsvig Jagtforening. Vinter 2012/2013 Hejnsvig Jagtforening Vinter 2012/2013 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Foreningens årlige fællesjagt Lørdag d. 1/12 2012 har vi vores årlige fællesjagt. Vi starter med morgenkaffe i det gamle

Læs mere

Frontier og Eastern Cape Academy for PH education. 15.08-2013

Frontier og Eastern Cape Academy for PH education. 15.08-2013 Frontier og Eastern Cape Academy for PH education. 15.08-2013 Billeder fra PH uddannelsen. Det var hårdt, men en fantastisk spændende oplevelse. Amerikansk jæger som jeg var sammen med hos Frontier inden

Læs mere

Kursus for udsættere af fuglevildt. Lektion D: Rovdyr, jagt og etik

Kursus for udsættere af fuglevildt. Lektion D: Rovdyr, jagt og etik Kursus for udsættere af fuglevildt Lektion D: Rovdyr, jagt og etik - Beskyttelse mod prædation jagt på udsat fuglevildt - Generelle etiske overvejelser omkring vildtudsætning Udsætterkursus 2014 D.1: Regulering

Læs mere

Artikel i MAN:D d. 17/8-2013.

Artikel i MAN:D d. 17/8-2013. Artikel i MAN:D d. 17/8-2013. Jørgen og Fie - et makkerpar 17. august 2013 Jørgen Madsen elsker hunde og kan slet ikke få nok. Halvdelen af hans liv har han arbejdet med hunde, og hans passion for at træne

Læs mere

Poul Vestervang, 147.

Poul Vestervang, 147. Idum starter på græs i svag vind. Søget er stort og velanlagt, med god udnyttelse af vind og terræn. Hun går i god kontakt til føreren. Farten er høj og stilen prima, med højt båret hoved og kraftfuld

Læs mere

Lektion D: Rovdyr, jagt og etik

Lektion D: Rovdyr, jagt og etik Kursus for udsættere af fuglevildt Lektion D: Rovdyr, jagt og etik - Beskyttelse mod prædation jagt på udsat fuglevildt - Generelle etiske overvejelser omkring vildtudsætning 4.1.1.1 Udsætterkursus D.1:

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening 2016/2017

Hejnsvig Jagtforening 2016/2017 Hejnsvig Jagtforening 2016/2017 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Foreningens årlige fællesjagt. Lørdag d. 3/12 2016 har vi vores årlige fællesjagt. Vi starter med morgenkaffe i det gamle klubhus

Læs mere

Efterårsjagt. Hos Knud, Mogens og Erling den 1. oktober 2012

Efterårsjagt. Hos Knud, Mogens og Erling den 1. oktober 2012 Efterårsjagt Hos Knud, Mogens og Erling den 1. oktober 2012 Så blev det endelig den første oktober, dagen hvor vi skulle mødes ude ved Mogens til morgenkaffe og rundstykker. 14 m/k mødte forventningsfulde

Læs mere

Udbud af arealer til overdragelse af jagtretten HADERSLEV ØVELSESPLADS. Supplerende udbudsbeskrivelse

Udbud af arealer til overdragelse af jagtretten HADERSLEV ØVELSESPLADS. Supplerende udbudsbeskrivelse Udbud af arealer til overdragelse af jagtretten HADERSLEV ØVELSESPLADS Supplerende udbudsbeskrivelse 1. NAVN PÅ TERRÆN Haderslev Øvelsesplads ligger nord for Haderslev by. 2. AREALSTØRRELSE Haderslev Øvelsesplads

Læs mere

Gemse og muflon i Slovenien 2015

Gemse og muflon i Slovenien 2015 Gemse og muflon i Slovenien 2015 Slovenien har siden 1991 været selvstændig, og er siden da blevet et elsket sted at jage, og der er en god infrastruktur, stabile forhold, samt en meget venlig befolkning

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening. Vinter 2011/2012

Hejnsvig Jagtforening. Vinter 2011/2012 Hejnsvig Jagtforening Vinter 2011/2012 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Foreningens årlige fællesjagt Lørdag d. 3/12 2011 har vi vores årlige fællesjagt. Vi starter med morgenkaffe i det gamle

Læs mere

Program 2014-2015. Gudbjerg og Omegns Jagtforening. Program For perioden juni 2014 til 30. april 2015 Opdateret 02. juli 2014

Program 2014-2015. Gudbjerg og Omegns Jagtforening. Program For perioden juni 2014 til 30. april 2015 Opdateret 02. juli 2014 Program 2014-2015 Gudbjerg og Omegns Jagtforening Program For perioden juni 2014 til 30. april 2015 Opdateret 02. juli 2014 Følg med på vores hjemmeside. www.gudbjergjagt.dk Hundetræning. 2014 Sensommertræning,

Læs mere

HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2012 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET

HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2012 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2012 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET HJORTEVILDTGRUPPE (DJURSLAND) Det fremgår af retningslinierne for de regionale hjortevildtgrupper, at der årligt skal ske en afrapportering

Læs mere

Eftersøgninger på råvildt.

Eftersøgninger på råvildt. Af Jørgen Lang (Fotos: L Haugaard) Eftersøgninger på råvildt. Selv om ca. 90 % af eftersøgningerne med schweisshunde er på vores mindste og mest udbredte klovbærende vildtart rådyret, er der ofte mere

Læs mere

Trofæaften. Torsdag d. 28. marts 2019 kl ved Holstebro Jagtforenings lokaler

Trofæaften. Torsdag d. 28. marts 2019 kl ved Holstebro Jagtforenings lokaler Program 2019-2020 Trofæaften Torsdag d. 28. marts 2019 kl. 19.00 ved Holstebro Jagtforenings lokaler Esben Hansen har i år inviteret til vores trofæaften. Som afholdes hos Holstebro jagtforening, i deres

Læs mere

c. Opleves et behov for justeringer af de etiske regler for kronvildtjagt? Ikke p.t..

c. Opleves et behov for justeringer af de etiske regler for kronvildtjagt? Ikke p.t.. KRONVILDTGRUPPE VESTJYLLAND Afrapportering til Vildtforvaltningsrådet 1. At udbrede kendskabet til de etiske regler for kronvildtjagt a. Hvilke initiativer har den regionale kronvildtgruppe taget for at

Læs mere

Det er en gammel kanon. Jfr. våbentilladelsen er det en jagtriffel med nr. 2327, fabrikat SCHULTZ og LARSEN, Model M 54J, Kaliber 7 x 61 S&H*.

Det er en gammel kanon. Jfr. våbentilladelsen er det en jagtriffel med nr. 2327, fabrikat SCHULTZ og LARSEN, Model M 54J, Kaliber 7 x 61 S&H*. Den store arv Nedenstående artikel har været bragt i Askov/Malt Jagtforenings Jagtmagasin 2009 www.askovmalt-jagt.dk Af Viggo Melvang Lad mig sige det med det samme. Jeg er blevet presset af bladets redaktør

Læs mere

HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2014/2015 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET

HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2014/2015 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2014/2015 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET HJORTEVILDTGRUPPE DJURSLAND Det fremgår af retningslinjerne for de regionale hjortevildtgrupper, at der årligt skal ske en afrapportering

Læs mere

Jagt for børnehavebørn et eksempel på praksis

Jagt for børnehavebørn et eksempel på praksis Jagt for børnehavebørn et eksempel på praksis Intro Før vi går i gang med selve jagten, har jeg en dialog med børnene bl.a. om følgende: Hvorfor går man på jagt? Hvilke dyr må man jage? o Kendskab til

Læs mere

Moskusoksejagt på Grønland

Moskusoksejagt på Grønland Moskusoksejagt på Grønland Få steder i verden oplever man så uberørt natur, så enorme mennesketomme vidder og så kold og klar luft som på en vinterjagt helt inde ved indlandsisen. Og så kan det opleves

Læs mere

Knæk & Bræk. Årgang: 8 - Februar/Marts 2008. Læs inde i bladet: Nyt fra Generalforsamlingen. Flugtskydning 2008. Hundetræning 2008. Jubilæumsfest.

Knæk & Bræk. Årgang: 8 - Februar/Marts 2008. Læs inde i bladet: Nyt fra Generalforsamlingen. Flugtskydning 2008. Hundetræning 2008. Jubilæumsfest. Knæk & Bræk Årgang: 8 - Februar/Marts 2008 Læs inde i bladet: Nyt fra Generalforsamlingen. Flugtskydning 2008. Hundetræning 2008. Jubilæumsfest. 1 Bestyrelse Sunds Jagtforening Formand Jesper Lauridsen

Læs mere

Fredericia Kommune udbyder buejagt i Nyskov

Fredericia Kommune udbyder buejagt i Nyskov Fredericia Kommune udbyder buejagt i Nyskov Såfremt du ønsker at byde på jagten skal du kontakte undertegnede. Venlig hilsen Carsten Pedersen Natur & Miljø Fredericia Kommune Gothersgade 20 7000 Fredericia

Læs mere

Kronvildt Dåvildt Sikavildt Råvildt Mufflon Vildsvin

Kronvildt Dåvildt Sikavildt Råvildt Mufflon Vildsvin Kronvildt Dåvildt Sikavildt Råvildt Mufflon Vildsvin Største hjorteart DK Findes i hele Jylland, det meste af Sjælland og enkelte steder på Fyn Polygam. Brunst i september-oktober. Der sættes en kalv i

Læs mere

HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2017/2018 FOR KRONVILDT TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET

HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2017/2018 FOR KRONVILDT TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2017/2018 FOR KRONVILDT TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET HJORTEVILDTGRUPPE (DJURSLAND) Det fremgår retningslinjerne for de regionale hjortevildtgrupper, at der årligt skal

Læs mere

Haglbøssejagt. Skotland

Haglbøssejagt. Skotland Haglbøssejagt evt. kombineret med riffeljagt på hundyr Skotland Scotsport +45 7587 2344 info@scotsport.dk www.scotsport.dk Rough Shooting Fra slutningen af Oktober til 1. Februar Aberdeenshire/Angus Estates

Læs mere

R Æ V E N JANUAR 2010

R Æ V E N JANUAR 2010 R Æ V E N JANUAR 2010 Bestyrelsen Formand: Tim Elmhauge Tlf. 4913 1835 E-mail: t.elmhauge@post.tele.dk Næstformand: Kenn Schmidt-Sørensen Tlf. 4975 8909 E-mail: kenn.smit@mail.tele.dk Kasserer: Ole Sørensen

Læs mere

Sommerprogram 2013. Dato: Arrangement: Sted: VI SÆTTER SKYDEVOGNEN OP! Tilmelding senest d. 5. marts til Peter el. Kim

Sommerprogram 2013. Dato: Arrangement: Sted: VI SÆTTER SKYDEVOGNEN OP! Tilmelding senest d. 5. marts til Peter el. Kim Jagtforening www.drigstrupjagtforening.dk Kreds 5 SOMMERPROGRAM 2013 Sommerprogram 2013 Dato: Arrangement: Sted: Lør. d. 06/04 kl. 13.00 Lør. d. 20/04 kl. 13.00 Lør. d. 27/04 Kl. 10.00 Ons. d. 01/05 Lør.

Læs mere

Vildbjerg 17.09 Dommer Jens Hansen. Sindal 23.09 Dommer Finn Møller Jørgensen. DKK Brugsklasse - Efterår. Brugsklasse

Vildbjerg 17.09 Dommer Jens Hansen. Sindal 23.09 Dommer Finn Møller Jørgensen. DKK Brugsklasse - Efterår. Brugsklasse DKK - Efterår Vildbjerg 17.09 Dommer Jens Hansen IS Messi Slippes på stub i god vind, søget er passende med passende afstand mellem slagene, der kunne ønskes mere jagtlyst, har enkelte slaphedsperioder,

Læs mere

Kronvildt: En naturoplevelse, vi skal bevare

Kronvildt: En naturoplevelse, vi skal bevare TALEPAPIR Kronvildt: En naturoplevelse, vi skal bevare Kære alle sammen. --- Det talte ord gælder --- Man siger jo, at en god jæger er en tålmodig jæger. Og den egenskab må have været helt afgørende for

Læs mere

158 Allan Olesen Dommerens navn og nummer

158 Allan Olesen Dommerens navn og nummer Engelsk setter Navn: Senja's M Sepp St.bogsnr.: 18068/2006 Fører: Benny Persson Katalog Nr.: 24 Sep slippes på stub, anlægger i starten et tilfældigt søg med flere bagudvendinger til skov. Senere bedres

Læs mere

HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2017/2018 FOR KRONVILDT TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET

HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2017/2018 FOR KRONVILDT TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2017/2018 FOR KRONVILDT TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET HJORTEVILDTGRUPPE VESTJYLLAND (HGV) Det fremgår af retningslinjerne for de regionale hjortevildtgrupper, at der årligt

Læs mere

Foto: Magnus Elander. Institut for Bioscience AARHUS UNIVERSITET

Foto: Magnus Elander. Institut for Bioscience AARHUS UNIVERSITET Foto: Magnus Elander Institut for Bioscience Projekt Forbedret Gåsejagt Lokal organisering af jagt som led i den internationale forvaltningsplan for kortnæbbet gås Samarbejdsprojekt mellem Aarhus Universitet

Læs mere

I det følgende er samlet de væsentligste erfaringer fra Dyrenes Beskyttelses evaluering.

I det følgende er samlet de væsentligste erfaringer fra Dyrenes Beskyttelses evaluering. Vandfugle om vinteren En række vandfugle overvintrer i Danmark. Det er bla. svaner, gæs, ænder og blishøns. Når sneen falder, og der kommer is langs kysterne, på søerne og åer, tror mange velmenede danskere,

Læs mere

Tjekkiet. DIANA HUNTING TOURS Fåborgvej 240. DK-5700 Svendborg Telefon +45 6223 1110. Telefax +45 6223 1775 E-mail: diana@diana.dk. www.diana.

Tjekkiet. DIANA HUNTING TOURS Fåborgvej 240. DK-5700 Svendborg Telefon +45 6223 1110. Telefax +45 6223 1775 E-mail: diana@diana.dk. www.diana. Tjekkiet Vi har fornøjelsen at kunne tilbyde jagt på nogle af de gode og velorganiserede revirer i Tjekkiet. Tjekkiet er ofte undervurderet i jagtlig henseende, men er egentlig et fremragende jagtland

Læs mere

Jagtlejekontrakt for Kragsø Plantage

Jagtlejekontrakt for Kragsø Plantage Jagtlejekontrakt for Kragsø Plantage Teknik & Miljø Mellem Viborg Kommune, Teknik & Miljø, Natur og Vand, Prinsens Alle 5, 8800 Viborg som udlejer og xx som lejer indgås denne jagtlejekontrakt: Lejeafgift

Læs mere

Gemse & Muflon - Slovenien

Gemse & Muflon - Slovenien Gemse & Muflon - Slovenien Fantastisk jagt i et område med meget stor bestand af Gemse. Landet Slovenien har siden 1991 været selvstændig og er siden da blevet et elsket sted at jage. Der er en god infrastruktur

Læs mere

Øvelsen udføres ved at hundeføreren på dommerens kommando fører hunden i line.

Øvelsen udføres ved at hundeføreren på dommerens kommando fører hunden i line. Hvalpekonkurrence Øvelse 1, lineføring Øvelsen udføres ved at hundeføreren på dommerens kommando fører hunden i line. Dommeren kan kommandere: fremad gå venstre om højre om omkring, 3 skridt fremad og

Læs mere

Polen Revir Gwardia på fastpris

Polen Revir Gwardia på fastpris Polen Revir Gwardia på fastpris De fleste jægere kan ikke få nok af jagten på den smukke råbuk og når man har oplevet det en gang, ved man hvorfor. På vores stamrevir Gwardia, i det nordvestlige Polen,

Læs mere

Bent Hundstrup, tekst og foto. MIN VÆRSTE JUL

Bent Hundstrup, tekst og foto. MIN VÆRSTE JUL Bent Hundstrup, tekst og foto. MIN VÆRSTE JUL Det er torsdag den 24 december klokken er 13.00. Da telefonen ringer, dav det er Asger, du Bent, vi har vist anskudt et stykke råvildt, vil du hjælpe os. Selvfølgelig

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening 2015/2016

Hejnsvig Jagtforening 2015/2016 Hejnsvig Jagtforening 2015/2016 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Foreningens årlige fællesjagt. Lørdag d. 5/12 2015 har vi vores årlige fællesjagt. Vi starter med morgenkaffe i det gamle klubhus

Læs mere

HELT (KRON)VILDT. Kerneområdet for kronvildtet i Vestsjælland

HELT (KRON)VILDT. Kerneområdet for kronvildtet i Vestsjælland Tekst Foto Torben Møller-Nielsen Steen Axel Hansen m. fl. DET HANDLER OM kronhjorte. RIGTIGE kronhjorte. Ikke sådan nogle pistne spidshjorte, men ordentlige klepperter med krone og det hele. På Sjælland.

Læs mere

Foreningsbladet Skovsgård Jagtforening

Foreningsbladet Skovsgård Jagtforening Kalender Aktivitet Dato Tid Sted Februar Generalforsamling 27-02-17 19.30 Jagthytten Ndr.Nesgård Marts Hundetræning 19-03-17 10.00 Skydebanen, Ejstrup Hundetræning 26-03-17 10.00 Skydebanen, Ejstrup Hundetræning

Læs mere

Konflikter i forbindelse med jagt

Konflikter i forbindelse med jagt Konflikter i forbindelse med jagt Jens Emborg og Christian Gamborg Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet Konference: Jagten, vildtet

Læs mere

DYR PÅ LANDET & FRA JORD TIL BORD

DYR PÅ LANDET & FRA JORD TIL BORD DYR PÅ LANDET & FRA JORD TIL BORD Vi glædede os vist begge rigtig meget til vores første temauge og var nok samtidig lidt spændte på hvordan det hele ville forløbe. Det var jo meget anderledes især for

Læs mere

Foreningsbladet Skovsgård Jagtforening

Foreningsbladet Skovsgård Jagtforening Kalender Aktivitet Dato Tid Sted Februar Generalforsamling 25-02-19 19.30 Jagthytten Ndr.Nesgård Husk indberetning af vildtudbytte! April Flugtskydning 02-04-19 19.00 Skydebanen, Ejstrup Flugtskydning

Læs mere

PRØVEKRITIK. Nordjylland 12.10.2014

PRØVEKRITIK. Nordjylland 12.10.2014 Nordboen Ebbe DK02800/2009 Vivian Kliver 0032 Ebbe starter på stub/ ræddiker i et noget åbent anlagt søg, levner uafsøgt terræn. Farten er høj, han går med stor energi, i flot stil. Har to gange chance

Læs mere

Juleharen. Et stykke journalistik af. Kaj Munk

Juleharen. Et stykke journalistik af. Kaj Munk Et stykke journalistik af Kaj Munk Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet 1 Udgivet i 2015 Udgivet i 2015. Teksten må i denne form frit benyttes med angivelse af Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg

Læs mere

Dansk Pointer Klub Sted: Vildbjerg Prøvedato: 27-03-10 Engelsk setter Navn: Senjas Opus St.bogsnr.: 18366/2008 Fører: Erling Clausen Katalog Nr.

Dansk Pointer Klub Sted: Vildbjerg Prøvedato: 27-03-10 Engelsk setter Navn: Senjas Opus St.bogsnr.: 18366/2008 Fører: Erling Clausen Katalog Nr. Engelsk setter Navn: Senjas Opus St.bogsnr.: 18366/2008 Fører: Erling Clausen Katalog Nr.: 86 1. slip på brak og stub i sidevind senere modvind. Opus anlægger et stort og offensivt søg, der for det meste

Læs mere

Jagt. Den 1. maj 1999 blev det tilladt at gå på jagt med bue og pil. i Danmark. I dag er der 700 mennesker, som har tilladelse til at

Jagt. Den 1. maj 1999 blev det tilladt at gå på jagt med bue og pil. i Danmark. I dag er der 700 mennesker, som har tilladelse til at Den 1. maj 1999 blev det tilladt at gå på jagt med bue og pil i Danmark. I dag er der 700 mennesker, som har tilladelse til at jage med bue og pil helt som vores forfædre gjorde. Næsten da. For der er

Læs mere

En kort fortælling om en dag i zoologisk have

En kort fortælling om en dag i zoologisk have Navn og klasse: En kort fortælling om en dag i zoologisk have Kira Glistrup 2019 Dansktip.dk 2019 Husk at indberette dette ark til Copydan, hvis du er Copydan-skole. 1 Inden du læser Du skal nu læse en

Læs mere

Program Hilsen fra formanden

Program Hilsen fra formanden ALsjægerne Jægeren og håndværket. Hilsen fra formanden Jagten er en lidenskab hobby et liv. Som jæger går du gennem flere liv/fordybelser. Den nye jæger higer efter at komme på jagt. Næste mål er at træffe

Læs mere

Lys op. De kommer alle tre hjem. Slukørede. tavse. Lorentz med en lille tournasol krølle over hovedet.

Lys op. De kommer alle tre hjem. Slukørede. tavse. Lorentz med en lille tournasol krølle over hovedet. TEKSTUDDRAG FRA BIRKEHYTTEN De tre venner Lorentz, Heinse og Bom er samlet til den årlige hyttetur, hvor de skal fange deres egen mad og leve af naturen. Men der er ikke rigtig nogen dyr i skoven. Sulten

Læs mere

Alaska september 2012

Alaska september 2012 Alaska september 2012 Indianer slik (tørret og røget laks i strimler med skind på bagsiden) serveret med æble både og appelsinstykker møjsommeligt pillet af Joe. Man gnaver laksen af skindet, mens man

Læs mere

DGSK efterårs vinderklasse 25.9.2010 ved Langebæk, Sjælland. Dommer Allan Nissen 166

DGSK efterårs vinderklasse 25.9.2010 ved Langebæk, Sjælland. Dommer Allan Nissen 166 DGSK efterårs vinderklasse 25.9.2010 ved Langebæk, Sjælland. Dommer Allan Nissen 166 Søren Thygesen, Østjyllands Fie 01365/2009 Østjyllands RB Fie slippes på stub og græs i modvind, anlægger et stort og

Læs mere

ZMIGROD maj/juni 2013

ZMIGROD maj/juni 2013 ZMIGROD maj/juni 2013 En jagtferie starter ikke først den dag, man drager af sted mod reviret. Den starter længe før i vores tilfælde i september 2012, hvor Dianas mand mod vest Lars Storgaard blev kontaktet

Læs mere

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Der var engang et stort slot, hvor der boede en prinsesse, en konge, en dronning og en sød tjenestepige. Lige

Læs mere

BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov4 KH-57-03-297-DA-C

BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov4 KH-57-03-297-DA-C BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov4 14 16 KH-57-03-297-DA-C BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov1 Flyv, smukke svaler, flyv! Europa-Kommissionen BENF_DA.qxd 8/07/04 15:09 Page cov2 Denne publikation udgives

Læs mere

Troels Træben - Skattejagt

Troels Træben - Skattejagt Dette løb er afholdt på en familieweekend med børn i alderen 1-13 år, hvor forældre og bedsteforældre også deltog. Løbet kunne fange specielt børnene fra 3-10 år, de yngre hyggede sig med at være med,

Læs mere

Fælles mål eller egen vinding? Mads Flinterup Danmarks Jægerforbund

Fælles mål eller egen vinding? Mads Flinterup Danmarks Jægerforbund Fælles mål eller egen vinding? Mads Flinterup Danmarks Jægerforbund Konflikter? Konflikter eksisteret ikke mellem hjortevildt og mennesker. Konflikter eksistere kun mellem mennesker med forskellige holdninger.

Læs mere

Opgørelse af afskydning af kronvildt sæsonen 2007/08

Opgørelse af afskydning af kronvildt sæsonen 2007/08 Opgørelse af af kronvildt sæsonen 27/8 Siden 22 har Skov- og Naturstyrelsen i samarbejde med nabolodsejere, lokale jægere og jagtforeninger forsøgt at skabe et overblik over den lokale af kronvildt i Kompedal-

Læs mere

På jagttur til Mayogi-safaris. i Sydafrika. Nr. 1/2012 BigGame

På jagttur til Mayogi-safaris. i Sydafrika. Nr. 1/2012 BigGame På jagttur til Mayogi-safaris i Sydafrika 100 For et år siden tog fire danske par på jagt efter bl.a. springbuk, bleesbuk, duiker, black wildebeest og kudu nær Port Elisabet, og den tur kom de ikke til

Læs mere

Foreningsbladet Skovsgård Jagtforening

Foreningsbladet Skovsgård Jagtforening Kalender Aktivitet Dato Tid Sted September Flugtskydning 05-09-17 19.00 Skydebanen, Ejstrup Arbejdsdag 10-09-17 09.00 Jagthytten Ndr.Nesgård Flugtskydning 12-09-17 19.00 Skydebanen, Ejstrup Oktober Nyjægerjagt

Læs mere

Haglejakt. Skotland. Scotsport evt. kombineret med riffeljagt på hundyr

Haglejakt. Skotland. Scotsport evt. kombineret med riffeljagt på hundyr Haglejakt evt. kombineret med riffeljagt på hundyr Skotland Scotsport +44 13398 89290 scotsportuk@btconnect.com www.scotsportuk.com Rough Shooting Fra slutningen af Oktober til 1. Februar Aberdeenshire/Angus

Læs mere

Drigstrup Jagtforening. Kreds 5

Drigstrup Jagtforening. Kreds 5 Drigstrup Jagtforening Kreds 5 VINTERPROGRAM 2008/2009 2 Salonskydning Salon skydning I Dalby. 14-01-09 kl. 19.00 (Hindsholm) 11-02-09 kl. 19.00 (Drigstrup) 11-03-09 kl. 19.00 (Nordskov) M ESINGE TAXI

Læs mere

Uge 11. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge11_dyr.indd 1 06/07/

Uge 11. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge11_dyr.indd 1 06/07/ Uge 11 Emne: Dyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge11_dyr.indd 1 06/07/10 12.02 Uge 11 l Dyr Hipp og Hopp står under træet. Det er koldt, og de fryser. De

Læs mere

Aktivitetskalender 2018

Aktivitetskalender 2018 Aktivitetskalender 2018 Skydebiograf Kino V2 og Salonriffelskydning Tirsdag den. 20 marts 2018 kl. 18.30 på Ørnhøj skytteforenings bane i kælderen under Ørnhøjhallen. Vi har lejet en ny moderne skydebiograf,

Læs mere

KINESISK VANDRÅDYR MUNTJAC, KRONVILDT & ROUGH SHOOTING

KINESISK VANDRÅDYR MUNTJAC, KRONVILDT & ROUGH SHOOTING KINESISK VANDRÅDYR MUNTJAC, KRONVILDT & ROUGH SHOOTING Suffolk Sydøst England Walberswick 150 km nord for London Vi har et særdeles godt jagtrevir for kinesisk vandrådyr og muntjac, som er beliggende ved

Læs mere

At blade en buk. Brunsten. Lydene man bruger

At blade en buk. Brunsten. Lydene man bruger At blade en buk Før i tiden kaldtes det at blade en buk, når man frembragte lyde via et græsstrå (eller blad), som kunne lokke bukken til jægeren. Man tog et græsstrå eller blad, og anbragte det mellem

Læs mere

Dansk Drentsche Patrijshond Klub

Dansk Drentsche Patrijshond Klub Dansk Drentsche Patrijshond Klub Nyhedsbrev Maj/Juni 2017 Kære medlemmer, der ligger jo en stor del af ens tid i at arbejde og nogle periode er mere travt end andre og derfor har vi besluttet at laver

Læs mere

Skyde opgaver. Indtage Skydestilling

Skyde opgaver. Indtage Skydestilling Skyde opgaver Ideer til forskellige skydeøvelser, som træner forskellige aspekter Stress/spænding Tennis-skydning, 2 og 2 skyder match, hver sin skive. Skyde på kryds, to og to, på samme skive Koncentration

Læs mere

HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2009 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET

HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2009 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET HJORTEVILDTGRUPPERNES AFRAPPORTERING 2009 TIL VILDTFORVALTNINGSRÅDET HJORTEVILDTGRUPPE VESTJYLLAND (HGV) Det fremgår af retningslinierne for de regionale hjortevildtgrupper, at der årligt skal ske en afrapportering

Læs mere

Knæk & Bræk. Årgang: 18 - September 2018

Knæk & Bræk. Årgang: 18 - September 2018 Knæk & Bræk Årgang: 18 - September 2018 Læs inde i bladet: Jagter 2018/2019 Kommunemesterskaber 2018 1 Bestyrelse Sunds Jagtforening Formand Henrik Kristensen Hjejlevej 273 7451 Sunds Tlf.: 23 38 58 40

Læs mere

N RDLYS 1 SKINDÆDEREN

N RDLYS 1 SKINDÆDEREN Bjarke Schjødt Larsen N RDLYS 1 SKINDÆDEREN Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Det hele startede, da mine forældre arbejdede som forskere i en nedlagt mine tæt ved byen Qullissat på Grønland. Jeg ved

Læs mere

Havfruernes verden. - En sanserejse. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Havfruernes verden. - En sanserejse. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Havfruernes verden - En sanserejse Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen starter guide

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

Program for 2015. www.tirstrupjagtforening.dk. Efter generalforsamlingen 2014 har bestyrelsen fået følgende sammensætning:

Program for 2015. www.tirstrupjagtforening.dk. Efter generalforsamlingen 2014 har bestyrelsen fået følgende sammensætning: Efter generalforsamlingen 2014 har bestyrelsen fået følgende sammensætning: Titel: Navn: Tlf. / Mobilnummer: Formand Søren Larsen 86 33 60 63 Kasserer Anders V. Hansen Ikke medlem af bestyrelse 86 34 59

Læs mere

Dansk Jagthunde Derby Sted: Sjælland Prøvedato: Gordon setter Navn: Æblevangens Breezer St.bogsnr.: 18890/2007

Dansk Jagthunde Derby Sted: Sjælland Prøvedato: Gordon setter Navn: Æblevangens Breezer St.bogsnr.: 18890/2007 Gordon setter Navn: Æblevangens Breezer St.bogsnr.: 18890/2007 Breezer starter på raps og græs i svag vind. Søget er stort og veldækkende, med en god reviering. Farten er høj og stilen meget god med hovedet

Læs mere