Klage efter Naturbeskyttelsesloven over afgørelse om afslag på forlægning af vandløbet Trindkær Bæk på matr. nr. 4d, Fjederholt by, Rind.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Klage efter Naturbeskyttelsesloven over afgørelse om afslag på forlægning af vandløbet Trindkær Bæk på matr. nr. 4d, Fjederholt by, Rind."

Transkript

1 Herning d Klage efter Naturbeskyttelsesloven over afgørelse om afslag på forlægning af vandløbet Trindkær Bæk på matr. nr. 4d, Fjederholt by, Rind. I ansøgning af blev der ansøgt om tilladelse efter Vandløbslovens 17 til regulering (forlægning) af Trindkær bæk samt om dispensation hertil fra Naturbeskyttelseslovens 3, da Trindkær Bæk er beskyttet efter denne. Kommunen meddelte afslag på ansøgningen med følgende påbud: Påbud om reetablering af tilstanden i Trindkær bæk På baggrund af ovenstående vurdering påbydes du, at reetablere det oprindelige forløb af Trindkær Bæk på matr. nr. 4d, Fjederholt By, Rind ved at 1. spærringen i vandløbet, i form af en jordvold, fjernes således af vandet igen kan strømme i det hidtidige forløb. 2. det nygravede forløb af Trindkær Bæk ligeledes på matr. nr. 4d, Fjederholt By, Rind fyldes op med jord fra jordvolden på matriklen. Jeg, Claus Just Pedersen, klager hermed over denne afgørelse. Argumenter for at forlægge strækningen af Trindkær Bæk: Et fladere skråningsanlæg, som vurderes at give mere sollys ned til vandløbet, hvilket vil betyde at vandløbsplanter vil få bedre betingelser. Bedre arrondering da marken ikke længere gennemskæres af vandløbet Bedre beskyttelse af vandløb pga større afstand til gylletank Ad 1. Spærringen i vandløbet, i form af en jordvold, fjernes således af vandet igen kan strømme i det hidtidige forløb. Vandløbsloven Trindkær Bæk er et offentlig vandløb, der er omfattet af Vandløbsloven 1 og Regulativ for tilløbene til amtsvandløbet Fjederholt å af 16. december Vandløbsregulativet indeholder bestemmelser for vandløbets skikkelse og dimensioner, vandløbets vedligeholdelse m.m. Trindkær Bæk er et tilløb til Fjederholt Å og en del af Skjern Å vandløbssystem. Vandløbet er ikke målsat i Vandplan for Ringkøbing Fjord, Hovedopland 1.8, men er et tilløb til Fjederholt Å, der er målsat Høj økologisk tilstand. Naturbeskyttelsesloven Trindkær Bæk er beskyttet efter 3 i Naturbeskyttelsesloven 2, og må derfor ikke tilstandsændres. 1 Bekendtgørelse nr af 8. december 2015 af lov om vandløb (Vandløbsloven) 2 Lovbekendtgørelse nr af 8. december 2015

2 Sagsforløb Forurettede, Claus Just Pedersen, havde nyligt tilkøbt jorden, hvorpå Trindkær bæk har et forløb. CJP var af den opfattelse, at der var tale om en åben drængrøft, der var omfattet af den fri dræningsret. Trindlær bæk var på strækningen tilgroet med siv og græs med meget ringe gennemstrømning til følge. Grøftens dårlige vedligeholdelsestilstand, drænudløb og opstrøms indløb via rør betød at CJP antog, at der var tale om en drængrøft, som først noget længere nedstrøms blev til en decideret vandførende grøft. CJP antog derfor at drængrøften gerne måtte oprenses, rørlægges eller flyttes jf. den fri dræningsret. CJP forlagde Trindkær grøfts forløb som vist på figur 1, uden forud at have ansøgt kommunen om tilladelse. Kommunen udstedte derefter et påbud om reetablering eller alternativt ansøgning om lovliggørelse efter Vandløbslovens 17 til regulering (forlægning) af vandløbet og om dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3, da Trindkær Bæk er beskyttet efter denne. Kommunen meddelte afslag på ansøgningen. Figur 1. Kortudsnit (ortofoto 2015) med angivelse af den strækning på matr. nr. 4d, Fjederholt By, Rind, hvor der meddeles afslag på forlægning og den strækning på matr. nr. 4bl, Fjederholt By, Rind, hvor der meddeles retlig lovliggørelse efter Vandløbsloven og Naturbeskyttelsesloven til det foretagende indgreb.

3 Fra afgørelsen om afslag: Påstand 1 (Herning kommune) Det nye gravede forløb af Trindkær Bæk på matr. nr. 4d, Fjederholt By, Rind er anlagt med et væsentlig større vandløbsprofil end det eksisterende forløb af Trindkær Bæk. Både bundbredde og skråningsanlæg er således væsentlig større. Vandløbsbunden i det nye forløb er præget af sand og brinkerne er flere steder delvist skredet ned. Der er i regulativet hverken angivet skråningsanlæg eller bundbredde på Trindkær bæk. Regulativet er ulovligt*, da de nederste 650 m af vandløbet er udlagt som naturvandløb uden bundkoter, skråningsanlæg, strømrende/bundbredde eller øvrige dimensioner. Strømrendebredden siger ikke noget om bundbredde eller bredden målt fra kronekant til kronekant. Se figur 2. Figur 2. *Jf. NMK hvor følgende anføres: Ifølge vandløbslovens 12, stk. 1, nr. 1, skal regulativer for offentlige vandløb indeholde bestemmelser om vandløbets skikkelse (bundbredde, bundkote og skråningsanlæg) eller vandføringsevne. I regulativet fra 1996 er der alene fastlagt krav til strømrendebredden. Da der i det nugældende regulativ fra 1996 hverken er fastsat krav til vandløbets skikkelse eller vandføringsevne, finder Natur- og Miljøklagenævnet, at regulativets bestemmelser om vedligeholdelse af strækningen st er i strid med vandløbslovens 12, stk. 1, nr. 1. Der henvises i øvrigt til ombudsmandsudtalelsen FOU nr Her udtalte Folketingets Ombudsmand, at der ikke var holdepunkter for at antage, at der i vandløbsloven var hjemmel til at udlægge et offentligt vandløb som naturvandløb. Der skulle således i regulativet stilles faste krav til vandløbets skikkelse, dvs. være faste angivelser for bundbredde, bundkote og skråningsanlæg, eller til vandløbets vandføringsevne. Der er målt profiler (bundkote og skråningsanlæg) på det nye forløb. Det ny udgravede vandløb holder dog ikke helt samme dimensioner, som det tidligere forløb se profil bilagene. Dog minder det nye forløb meget, om den del der forsætter mod vest langs læhegnet, hvor det nye og gamle forløb mødes (nedstrøms profil 6). Se figur 3.

4 Figur 3. Opmåling foretaget af GeoPartner januar/februar Påstand 2 (Herning kommune) Det nye gravede forløb af Trindkær Bæk vurderes at have en ringe fysisk variation og har mere karakter af en egentlig afvandingsgrøft. Den ringe fysiske variation i det nye gravede forløb af Trindkær Bæk vurderes at ville betyde en forringelse af vandløbets dyre- og planteliv. Det eksisterende forløb er ligeledes en lige grøft med ringe fysisk variation. Se foto 2. Det er åbenlyst, at når man graver et nyt forløb (vandløbsprofil), vil der gå et stykke tid inden flora og fauna indfinder sig. Hvis man kigger på foto 5 vil man se, at der på de afrettede brinker heller ikke er plantedække, og der er heller ikke trærødder eller vandplanter, men det forløb roses af selv samme kommune for at have et godt potentiale for dyre- og planteliv på sigt. Her er man altså bevidst om, at det tager tid inden den gode tilstand indfinder sig. Påstand 3 (Herning kommune) Det vurderes, at etablering af det nye gravede forløb af Trindkær Bæk har øget sedimenttransporten i vandløbet med en potentiel negativ påvirkning af levesteder for vandløbets dyreliv nedstrøms i vandløbet og i Fjederholt Å. Det er et generelt problem på de sandede, drænede jorde, at der sker en vis sedimenttransport i vandløbene. Som det fremgår af beskrivelsen af den andet forhold i afgørelsen, er der allerede i dag sandaflejringer i vandløbet. Se efterfølgende citat fra afgørelsen om afslag. På matr. nr. 4bl, Fjederholt By, Rind er der på en delstrækning af Trindkær Bæk blevet opgravet materiale fra vandløbets bund. Det vurderes ikke, at der er opgravet grus og sten fra vandløbet, men der primært er tale om opgravning af sand.

5 Påstand 4 (Herning kommune) Det eksisterende forløb af Trindkær Bæk vurderes at være okkerbelastet, således kunne der ved besigtigelsen den 26. januar 2016 konstateres okkerbelægninger på vandløbsbunden og på grene m.m. i vandløbet. Det fremgår ligeledes af en række faunaundersøgelser (DVFI) i vandløbet foretaget før indgrebet, at vandløbet er belastet med okker. Det vurderes, at gravning af et nyt forløb af Trindkær Bæk i området har øget risikoen for udledning af okker med en potentielt påvirkning af dyre- og plantelivet i det nedstrøms liggende vandløb og i Fjederholt Å. Området er ikke udpeget som okkerpotentielt område på Miljøportalen.dk Det vurderes ikke at risikoen for okkerudledning fra det nygravede forløb vil være større end fra det eksisterende forløb. Umiddelbart var der ingen synlig okkerforekomst i det nygravede forløb. Nuværende forløb: Som det fremgår af foto 2, er der tale om et dybt nedskåret, okkerfyldt vandløb uden den store fysiske variation. En række faunaundersøgelser (DVFI) i vandløbet foretaget før indgrebet viser, at vandløbet er okkerbelastet. Det nye forløb (foto 3 og 4) har et fladere skråningsanlæg, som vurderes at give mere sollys ned til vandløbet, hvilket vil betyde at vandløbsplanter vil få bedre betingelser. Vandløbsplanter i vandløbet er generelt med til at skabe større fysisk variation i vandløbet til gavn for smådyr og fisk. Foto 2. Nuværende forløb.

6 Foto 3. Nyt gravet forløb af Trindkær Bæk (matr. nr. 4d, Fjederholt By, Rind), Foto 4: Nedskredne brinker i nyt gravet forløb af Trindkær Bæk, (matr. nr. 4d, Fjederholt By, Rind),

7 Foto 5. Opgravning af bundmateriale og afretning af brinker i Trindkær Bæk (matr. nr. 4bl, Fjederholt By, Rind), Kommunens kommentarer til foto 5: På matr. nr. 4bl, Fjederholt By, Rind er der på en delstrækning af Trindkær Bæk blevet opgravet materiale fra vandløbets bund. Det vurderes ikke, at der er opgravet grus og sten fra vandløbet, men der primært er tale om opgravning af sand. Vandløbets venstre brink (set opstrøms) ligeledes på matr. nr. 4bl, Fjederholt By, Rind er blevet afrettet dvs. skråningsanlægget er blevet gjort større på en strækning af cirka 400 m. Vandløbsprofilet på denne delstrækning af Trindkær Bæk vurderes ikke at være væsentligt større i forhold til de oprindelige dimensioner af vandløbet på strækningen. Etablering af et fladere skråningsanlæg vurderes at give mere sollys ned til vandløbet, hvilket vil betyde at vandløbsplanter vil få bedre betingelser. Vandløbsplanter i vandløbet er generelt med til at skabe større fysisk variation i vandløbet til gavn for smådyr og fisk. Samme argumentation bør kunne anvendes positivt på forlægningen af Trindkær bæk til det nye forløb, da det ved sammenligning af foto 5 med fotos 3 og 4 ikke fremgår den store forskel på forløbene og på brinker og skråningsanlæg. Begge steder mangler vegetation og begge steder vil der være en anelse nedskridning af de nylavede skråningsanlæg. Kommunen har imidlertid valgt at anvende argumentationen negativt det ene sted og positivt det andet.

8 Afsluttende bemærkninger Det eksisterende forløb af Trindkær bæk ligger indenfor 100 m af den største gylletank. Se figur 4. Ved at forlægge vandløbet ligger det nu mere en 100 m fra gylletankene, hvilket af sikkerhedsmæssige årsager for vandløbet er en fordel. Figur 4. De lyserøde cirkler angiver 100 m fra gylletanken. CJP konstaterede efter jordkøbet et væsentligt behov for renovering af eksisterende dræn, herunder de dræn der har udløb i den aktuelle drængrøft. Flytning af drængrøften og dermed anlæggelse af helt ny drængrøft i skel blev vurderet som mest skånsom fremadrettet, idet en grøft i skel modsat en drængrøft midt i marken kun vil blive påvirket af markdriften fra en side. Der vil således både være en miljøgevinst ved sprøjtninger og gødskning og tillige mulighed for en mere rationel markdrift Inden ny anlæggelse blev udført var større arealer oversvømmet i og omkring eksisterende drængrøft grøft og der var tydeligt tegn på afgrødeskade i sidste vækstsæson. Nyanlæggelsen har ifølge flere lodsejere opstrøms i høj grad bedret afvanding på de af deres drænede jorde der ligger opstrøms den rørførte del af Trindkær Bæk. CJP har ved nyanlæggelse af drængrøften udvist stort hensyn til udformningen med meget svagt hældende sider for at sikre stabilitet og undgå sammenfald. Der er anvendt professionel arbejdskraft (maskinstation) ved udførelsen. Den nye drængrøft øges i længde fra 259 m til 374 m svarende til 115 m i alt. Se figur 2. Det vil alt andet lige give 115 m mere biotop i forhold til eksisterende drængrøft til gavn for både flora og fauna. Denne biotop vil endda være isoleret fra markdriften på den ene side modsat eksisterende drængrøft Vandløbets fremtidige skikkelse (forløb, bundkote, bundbredde og skråningsanlæg) Geopartner har d besigtiget og opmålt vandløbsprofilet på både det eksisterende og det nye vandløbsprofil. Se vedhæftede rapport. Både det eksisterende samt det nye (efter forlægningen) forløb af Trindkær Bæk ligger udelukkende på jord ejet af ansøger. Trindkær bæk kommer via rørudløb (ved profil 3) ind i det forlagte forløb og løber ud samme sted som hidtil. Som beskrevet tidligere samt i rapporten fra GeoPartner bliver Trindkær Bæk ved forlægningen godt 100 m længere. Profilet er lidt større end det eksisterende, hvilket betyder, at man opstrøms rørudmundingen vil opleve en bedre afvanding.

9 Det kunne så teoretisk set resultere i en stuvningszone nedstrøms udløbet (ved profil 2 og 6), da man teoretisk set vil modtage vandet hurtigere. At vandløbet er blevet længere er med til at afbøde denne mulige konsekvens, da det vil bremse vandet, da det skal gennemløbe en længere strækning. Kommunen vil med data fra VASP kunne beregne om det er tilfældet. Ad 2. Det nygravede forløb af Trindkær Bæk ligeledes på matr. nr. 4d, Fjederholt By, Rind fyldes op med jord fra jordvolden på matriklen. I henhold til den fri dræningsret, hvor man har ret til at etablere en ny drængrøft med udløb i vandløb på egen matrikel, anser vi det nygravede forløb som værende lovligt, da det falder her inden for. Som det er lige nu, er det nygravede forløb proppet i begge ender, så der er i realiteten blot tale om en skelgrøft, der ikke afleder noget. CJP ønsker ikke at tildække grøften, da han stadig håber på, at få tilladelse til forlægning af Trindkær bæk til dette nye forløb. Skulle der være spørgsmål til opmålingen kan Alexander Frost Andersen, GeoPartner kontaktes på eller mail afa@geopartner.dk Øvrige spørgsmål kan stiles til Helle Borum, Heden & Fjorden på eller mail hbo@hflc.dk På vegne af Claus Just Pedersen Miljørådgiver Helle Borum

Varsel af påbud og partshøring

Varsel af påbud og partshøring TEKNIK OG MILJØ Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8087 Claus Just Pedersen Fjederholtvej 12 7400 Herning ngoal@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer: 06.00.00-K08-1-15

Læs mere

Påbud om reetablering af tilstanden i Trindkær Bæk

Påbud om reetablering af tilstanden i Trindkær Bæk TEKNIK OG MILJØ Claus Just Pedersen Fjederholtvej 12 7400 Herning Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8087 ngoal@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer: 06.00.00-K08-1-15

Læs mere

UDKAST - Tilladelse til restaurering og regulering af N 24

UDKAST - Tilladelse til restaurering og regulering af N 24 Tønder Kommune Wegners Plads 2 6270 Tønder Att. Simon B. Pedersen Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929237 Mail: cws@toender.dk Sags id.: 06.02.03-P19-1-17 Ks: SB Xx april 2018 UDKAST - Tilladelse til

Læs mere

Høringsudkast til projektforslag Etablering af sandfang, fjernelse af sand og reetablering af brinker i Hvirlå (Kommunevandløb Rav 38 / 4232)

Høringsudkast til projektforslag Etablering af sandfang, fjernelse af sand og reetablering af brinker i Hvirlå (Kommunevandløb Rav 38 / 4232) Høringsudkast til projektforslag Etablering af sandfang, fjernelse af sand og reetablering af brinker i Hvirlå (Kommunevandløb Rav 38 / 4232) Byg, Natur og Miljø Juli 2018 Journal nr.: 18/22745 Forord

Læs mere

Mere om vedligeholdelse

Mere om vedligeholdelse Mere om vedligeholdelse Vedligeholdelsen af de offentlige vandløb har været i EU udbud over en 4 årig periode 2012 2016. Vedligeholdelsen forestås af 4 private entreprenører og opgaven er inddelt i 10

Læs mere

Generelt om vandløbsregulativer

Generelt om vandløbsregulativer Bilag til dagsordenspunkt den 12. august 2013. Generelt om vandløbsregulativer Ifølge vandløbsloven skal vandløbsmyndigheden udarbejde et regulativ for alle offentlige vandløb. Regulativet skal blandt

Læs mere

Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur. Rådhuspladsen Skive. 3. august 2016

Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur. Rådhuspladsen Skive. 3. august 2016 Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur Rådhuspladsen 2 7800 Skive 3. august 2016 Tilladelse til omlægning af to rørbroer i Kåstrup Bæk Skive Kommune har den 3. august 2016 i henhold til

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet ophæver Holbæk Kommunens afgørelse af 2. december 2013 om kommunens overholdelse af vandløbsregulativ for Åmose Å.

Natur- og Miljøklagenævnet ophæver Holbæk Kommunens afgørelse af 2. december 2013 om kommunens overholdelse af vandløbsregulativ for Åmose Å. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 3. juni 2015 J.nr.: NMK-43-00507 Ref.: KENKN/ASTJS AFGØRELSE i sag om Holbæk Kommunes vedligeholdelse af Åmose Å Natur-

Læs mere

Miljø- og Fødevareklagenævnet har truffet afgørelse efter vandløbslovens 54, jf. 80, stk. 1. 1

Miljø- og Fødevareklagenævnet har truffet afgørelse efter vandløbslovens 54, jf. 80, stk. 1. 1 7. februar 2019 Sagsnr. 18/08921 Klagenr. 1002078 JOGNI NH AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET Ophævelse af påbud om retablering af ulovlig regulering af Åkær Å i Odder Kommune Miljø- og Fødevareklagenævnet

Læs mere

Skive Kommune Teknisk Forvaltning. Rådhuspladsen Skive. 16. oktober Høring af forslag til regulering i Dølbyvad Bæk

Skive Kommune Teknisk Forvaltning. Rådhuspladsen Skive. 16. oktober Høring af forslag til regulering i Dølbyvad Bæk Skive Kommune Teknisk Forvaltning Rådhuspladsen 2 16. oktober 2017 Høring af forslag til regulering i Dølbyvad Bæk Skive Kommune ønsker at lovliggøre en regulering på en delstrækning af det private vandløb

Læs mere

Afgørelse af reguleringsprojekt - Etablering af sandfang i Damvad Å. Station gennemløbende matr. nr. 19q, Søsum By, Stenløse.

Afgørelse af reguleringsprojekt - Etablering af sandfang i Damvad Å. Station gennemløbende matr. nr. 19q, Søsum By, Stenløse. Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Dato 9.oktober 2015 J.nr. 15/13396 Afgørelse af reguleringsprojekt - Etablering af sandfang i Damvad Å. Station 5.615 5.635

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE OG ANSØGNING OM GENÅBNING AF BILLUND BÆK

PROJEKTBESKRIVELSE OG ANSØGNING OM GENÅBNING AF BILLUND BÆK PROJEKTBESKRIVELSE OG ANSØGNING OM GENÅBNING AF BILLUND BÆK Billund Kommune PROJEKTNUMMER: 27.4500.00 UDARBEJDET AF: DKNIEF KONTROLLERET AF: DKSTES GODKENDT AF: DKKRAI Indholdsfortegnelse 1 Indledning

Læs mere

Restaurering af Øllemoserenden

Restaurering af Øllemoserenden Slagelse Kommune Center for Teknik og Miljø Dahlsvej 3 4220 Korsør Att.: Jannick Balduin Berg Madsen C enter for M iljø P lan og T eknik N atur, V ej og T rafik Dahls vej 3 4220 Korsør T lf. 5 8 5 7 3

Læs mere

Gennemførelse af vandløbsrestaurering i Stenvadrenden (Ajstrup Bæk) og Vidkær Å, Vidkær Å s vandløbssystem.2014/2015.

Gennemførelse af vandløbsrestaurering i Stenvadrenden (Ajstrup Bæk) og Vidkær Å, Vidkær Å s vandløbssystem.2014/2015. Gennemførelse af vandløbsrestaurering i Stenvadrenden (Ajstrup Bæk) og Vidkær Å, Vidkær Å s vandløbssystem.2014/2015. 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. GENNEMFØRTE INDSATSER... 4 2.1 Indsats

Læs mere

Skive Kommune Teknisk Forvaltning. Rådhuspladsen Skive. 7. februar Godkendelse af regulering i Dølbyvad Bæk

Skive Kommune Teknisk Forvaltning. Rådhuspladsen Skive. 7. februar Godkendelse af regulering i Dølbyvad Bæk Skive Kommune Teknisk Forvaltning Rådhuspladsen 2 7800 Skive 7. februar 2019 Godkendelse af regulering i Dølbyvad Bæk Skive Kommune godkender ændringer af bundkoter på en delstrækning af Dølbyvad Bæk.

Læs mere

Give Stålspær A/S Projekt til regulering af Sædbæk. Rekvirent. Rådgiver

Give Stålspær A/S Projekt til regulering af Sædbæk. Rekvirent. Rådgiver Rekvirent Give Stålspær A/S Sjællandvej 14-18 7330 Brande Tue Holm Jensen Telefon E-mail thj@givestaalspaer.dk Rådgiver Orbicon A/S Jens Juuls Vej 16 8260 Viby J Telefon 87 38 61 66 E-mail ema@orbicon.dk

Læs mere

NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej Hvalsø T H

NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej Hvalsø T H NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 H www.lejre.dk Anne-Marie Kristensen Natur & Miljø D 4646 4952 E ankr@lejre.dk Dato: 13. marts 2018 FORSLAG Ændret grødeskæring i

Læs mere

Vandløbsrestaurering i Grimstrup Bæk Projektbeskrivelse

Vandløbsrestaurering i Grimstrup Bæk Projektbeskrivelse Indhold Vandløbsrestaurering i Grimstrup Bæk Projektbeskrivelse 1. Projektets formål... 2 2. Projektområde... 2 2.1 Lokalitetsbeskrivelse... 2 3. Nuværende forhold... 4 3.1 Grimstrup Bæk... 4 3.2 Opland

Læs mere

Restaureringsprojekt Genåbning af rørlagt strækning og restaurering ved Kastkær Bæk

Restaureringsprojekt Genåbning af rørlagt strækning og restaurering ved Kastkær Bæk Restaureringsprojekt Genåbning af rørlagt strækning og restaurering ved Kastkær Bæk Foto: Kastkær Bæk nedstrøms for omløbsstryget. Indholdsfortegnelse Formål 3 Baggrund og fysiske forhold 3 Planlagte typer

Læs mere

Miljø- og Fødevareklagenævnet har truffet afgørelse efter vandløbslovens 1 80, jf. 37, som nærmere udmøntet i bekendtgørelse om vandløbsregulering

Miljø- og Fødevareklagenævnet har truffet afgørelse efter vandløbslovens 1 80, jf. 37, som nærmere udmøntet i bekendtgørelse om vandløbsregulering 23. juli 2018 Sagsnr. NMK-43-00723 KlageID: 204026, 204029 RIKNU-CKG AFGØRELSE FRA MILJØ- OG FØDEVAREKLAGENÆVNET OPHÆVELSE OG HJEMVISNING af sag om Lemvig Kommunes tilladelse til restaurering af Kjelder

Læs mere

Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur. Rådhuspladsen Skive. 7. september 2016

Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur. Rådhuspladsen Skive. 7. september 2016 Skive Kommune Teknisk Forvaltning - Byg og Miljø - Natur Rådhuspladsen 2 7800 Skive 7. september 2016 Tilladelse til omlægning af rørbro i det offentlige vandløb Lyby- Grønning Skelgrøft Skive Kommune

Læs mere

Forslag: Ændret grødeskæring i Elverdamsåen, st

Forslag: Ændret grødeskæring i Elverdamsåen, st VIRKSOMHED OG MILJØ Dato: 13. marts 2018 Sagsb.: Frej Faurschou Hastrup Sagsnr.: 18/11261 Dir.tlf.: 72365359 E-mail: freha@holb.dk Forslag: Ændret grødeskæring i Elverdamsåen, st. 0-7.046 Forslag til ændret

Læs mere

Johansson & Kalstrup p/s rådgivende ingeniører FRI

Johansson & Kalstrup p/s rådgivende ingeniører FRI Johansson & Kalstrup p/s rådgivende ingeniører FRI Varde Kommune Team Miljø og Team Natur og Park Email: vardekommune@varde.dk Sag nr.: 135109 Dato: 06.10.2014 E-mail: ojp@j-k-as.dk Telefon: 40 95 85 07

Læs mere

FORUNDERSØGELSE VANDLØBSRESTAURERING: EJBY Å, FJERNELSE AF FAUNASPÆRRING

FORUNDERSØGELSE VANDLØBSRESTAURERING: EJBY Å, FJERNELSE AF FAUNASPÆRRING EU og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har deltaget i finansieringen af dette projekt Lejre Kommune Maj 201 4 FORUNDERSØGELSE VANDLØBSRESTAURERING: EJBY Å, FJERNELSE AF FAUNASPÆRRING PROJEKT

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven af projektforslag til forbedring af gyde- og opvæksområder i Skallebæk (HØRINGSUDGAVE supplerende høring)

Godkendelse efter vandløbsloven af projektforslag til forbedring af gyde- og opvæksområder i Skallebæk (HØRINGSUDGAVE supplerende høring) Ribe Sportsfiskerforening Niels. L. Michaelsen Email: nlm@lodberg.org Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Dato 9. juni 2015 Sags id 13/12576 Login tojen Sagsbehandler Tomas Jensen Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

Afgørelse om nedklassificering af Strøjkær Vandløbet

Afgørelse om nedklassificering af Strøjkær Vandløbet Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 08-05-2017

Læs mere

Høring af forslag til reguleringsprojekt i vandløbet Maglemoserenden

Høring af forslag til reguleringsprojekt i vandløbet Maglemoserenden Høring Teknik, Erhverv, Beskæftigelse og Kultur Infrastruktur Fredensvej 1 59 Rudkøbing Tlf. 63 51 6 Tlf. 63 51 6 42 direkte Fax 63 51 6 1 E-mail: annjen@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Dato

Læs mere

Skive Kommune Teknisk Forvaltning Byg og Miljø. Rådhuspladsen Skive. 26. august 2016

Skive Kommune Teknisk Forvaltning Byg og Miljø. Rådhuspladsen Skive. 26. august 2016 Skive Kommune Teknisk Forvaltning Byg og Miljø Rådhuspladsen 2 7800 Skive 26. august 2016 Tilladelse til omlægning af rørbro i det offentlige vandløb Strømbæk Skive Kommune har den 26. august 2016 i henhold

Læs mere

Udlægning af gydegrus. Hyrup Hede N20JA

Udlægning af gydegrus. Hyrup Hede N20JA Vandplejeudvalget Brede Å Lystfiskerforening Udlægning af gydegrus i tilløb fra Hyrup Hede N20JA Forbedring af de fysiske forhold i vandløb i Brede Å systemet. 0 Indholdsfortegnelse FORORD... 2 FORMÅL...

Læs mere

Projektbeskrivelse Restaureringsprojekt i Skarum Å

Projektbeskrivelse Restaureringsprojekt i Skarum Å Projektbeskrivelse Restaureringsprojekt i Skarum Å Baggrund Skarum Å er et ca. 9.300m vandløb beliggende omtrentligt midt på mors. Skarum Å løber fra udspringet syd for Bjergby mod øst indtil udløbet i

Læs mere

Indsigelser og bemærkninger til forslag til vandløbsregulativ for Røjenkær Bæk st

Indsigelser og bemærkninger til forslag til vandløbsregulativ for Røjenkær Bæk st Herning d. 18-4-2018. Herning Kommune, Natur og Grønne Områder, Enghavevej 10, 7400 Herning E-mail: vandlob@herning.dk Indsigelser og bemærkninger til forslag til vandløbsregulativ for Røjenkær Bæk st.

Læs mere

Guldborgsund Kommune Parkvej Nykøbing F

Guldborgsund Kommune Parkvej Nykøbing F Guldborgsund Kommune Parkvej 37 4800 Nykøbing F 2015-30562 Dato: 30-05-2016 Henvendelse vedrørende Guldborgsund Kommune om vedligeholdelse af Tingsted Å (jeres sagsnr.: 11/43378) Statsforvaltningen har

Læs mere

Skovsø Å øvre del projekt 2014

Skovsø Å øvre del projekt 2014 Skovsø Å øvre del projekt 2014 Slagelse Kommune har sammen med en lang række lodsejere restaureret mere end 50 km vandløb de sidste ti år. Det har medført en klar forbedring af vandløbstilstanden generelt

Læs mere

Outrup Biogas Mail:

Outrup Biogas Mail: Outrup Biogas Mail: peter@nissenkonsensus.dk Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947400 Tilladelse til flytning og rørlægning af grøft Outrup Biogas har d. 10. juni 2018 søgt om tilladelse (Bilag

Læs mere

Ansøgning om tilskud til restaurering af Bjerge Å

Ansøgning om tilskud til restaurering af Bjerge Å Ansøgning om tilskud til restaurering af Bjerge Å Indledning Slagelse Kommune er gennem Regionplanen forpligtet til at forbedre vandløbskvaliteten i kommunens vandløb med henblik på at leve op til de fastlagte

Læs mere

Egeskov Gade 18, 5772 Kværndrup Karlsbjergvej 39, Sdr. Broby 5672 Broby

Egeskov Gade 18, 5772 Kværndrup Karlsbjergvej 39, Sdr. Broby 5672 Broby HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Realisering af en vandplansindsatser i Albækken og en i Sallinge Å Faaborg-Midtfyn Kommune har den 1. november 2015 søgt om godkendelse til at

Læs mere

Værd at vide om omklassificering af vandløb

Værd at vide om omklassificering af vandløb Værd at vide om omklassificering af vandløb Forklaring på begreber samt svar på nogle af de spørgsmål, som kommunerne ofte får stillet, når vandløb omklassificeres Begreber Vandløb Ved et vandløb forstås

Læs mere

Opmåling og oprensning Strækningen er målt op i foråret Opmålingen fremgår af tabellen nedenfor sammenholdt med koter fra regulativet.

Opmåling og oprensning Strækningen er målt op i foråret Opmålingen fremgår af tabellen nedenfor sammenholdt med koter fra regulativet. Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur Næstved Kommune Rådmandshaven 20 Næstved 4700 5588 5588 www.naestved.dk Dato 2-10-2017 Sagsnr. 06.02.11-G01-12-17 CPR-nr. Bilag til referat af møde 1. sept.

Læs mere

Høring af forslag til reguleringsprojekt, rørlægning af 25 m privat vejgrøft langs Makholmvej

Høring af forslag til reguleringsprojekt, rørlægning af 25 m privat vejgrøft langs Makholmvej POSTBOKS 19 ØSTERGADE 11-15 7600 STRUER T: 96 84 84 84 F: 96 84 81 09 E: STRUER@STRUER.DK WWW.STRUER.DK DATO: 29-06-2018 Struer Kommune Østergade 13 7600 Struer JOURNALNUMMER 06.02.03-P19-1-18 RÅDHUSET,

Læs mere

INDLEDNING OVERSIGT OVER VANDLØBET... 3 TOPOGRAFISK OPLANDSKORT GRUNDLAGET FOR REGULATIVET... 3 VANDOMRÅDEPLAN...

INDLEDNING OVERSIGT OVER VANDLØBET... 3 TOPOGRAFISK OPLANDSKORT GRUNDLAGET FOR REGULATIVET... 3 VANDOMRÅDEPLAN... Indholdsfortegnelse RESUMÉ... 2 INDLEDNING... 2 1. OVERSIGT OVER VANDLØBET... 3 TOPOGRAFISK OPLANDSKORT... 3 2. GRUNDLAGET FOR REGULATIVET... 3 VANDOMRÅDEPLAN... 3 VANDLØBETS TILSTAND... 3 NATURBESKYTTELSE...

Læs mere

AFGØRELSE i sagen om Esbjerg Kommunes vedligeholdelse af Gels Å ved Gelsbro Dambrug

AFGØRELSE i sagen om Esbjerg Kommunes vedligeholdelse af Gels Å ved Gelsbro Dambrug Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 31. oktober 2012 J.nr.: NMK-43-00226 (tidl. NKN-281-00044) Ref.: kenkn/jch AFGØRELSE i sagen om Esbjerg Kommunes vedligeholdelse

Læs mere

Offentlig høring af forslag til regulering af privat vandløb ved Bergs Plads ved Haderslev Dam

Offentlig høring af forslag til regulering af privat vandløb ved Bergs Plads ved Haderslev Dam til lodsejere, berørte parter og øvrige høringsberettigede Haderslev Kommune Teknik og Miljø Simmerstedvej 1A, 1. sal 6100 Haderslev Fax. 74 34 21 44 www.haderslev.dk Dir. tlf. 74 34 21 47 kimh@haderslev.dk

Læs mere

TEKNISK FORUNDERSØGELSESRAPPORT ELLING Å, PROJEKT 1.

TEKNISK FORUNDERSØGELSESRAPPORT ELLING Å, PROJEKT 1. TEKNISK FORUNDERSØGELSESRAPPORT ELLING Å, PROJEKT 1. Dato: 29. januar 2014 Sagsnummer: 13/14267 Forfatter: Allan Dalmark Jensen Emne: Forundersøgelse for Elling Å 1 Knivholt Bæks indløb i rørlægning. Indhold

Læs mere

ANSØGNING VAND- LØBSREGULERING KÆR MØLLEÅ

ANSØGNING VAND- LØBSREGULERING KÆR MØLLEÅ Til Kolding Kommune Dokumenttype Ansøgning Dato Februar 2018 Ansøgning om tilladelse til regulering af Kær Mølleå ANSØGNING VAND- LØBSREGULERING KÆR MØLLEÅ ANSØGNING VANDLØBSREGULERING KÆR MØLLEÅ Revision

Læs mere

Bilag 1 Projektforslag spærring nr. RIB Spærringsfjernelse i Ralm Bæk

Bilag 1 Projektforslag spærring nr. RIB Spærringsfjernelse i Ralm Bæk Bilag 1 Projektforslag spærring nr. RIB-00913 Spærringsfjernelse i Ralm Bæk Fjernelse af spærring RIB-00913 Formål Omlægning af den spærrende rørbro skal sikre fiskepassage til de opstrøms dele af Ralm

Læs mere

Projektforslag i høring efter vandløbsloven

Projektforslag i høring efter vandløbsloven Postadresse Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 03. juli 2015 Sags id 15-15421 Sagsbehandler Tine Baatrup Telefon direkte 76 16 15 05 E-mail tin8@esbjergkommune.dk Projektforslag

Læs mere

Vandløbsrestaurering Thorup-Skallerup bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( )

Vandløbsrestaurering Thorup-Skallerup bæk. Vandområdeplan Jylland-Fyn ( ) Vandløbsrestaurering Thorup-Skallerup bæk Vandområdeplan Jylland-Fyn (2015-2021) 0 Baggrund I Thorup-Skallerup bæk er der i udpeget tre vandløbsindsatser (kort 1). de udpegede indsatser, omhandler restaurering

Læs mere

NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej Hvalsø T H

NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej Hvalsø T H NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 H www.lejre.dk Anne-Marie Kristensen Natur & Miljø D 4646 4952 E ankr@lejre.dk Dato: 13. marts 2018 FORSLAG Restaurering af Elverdamsåen,

Læs mere

Forslag: Restaurering af Elverdamsåen, st

Forslag: Restaurering af Elverdamsåen, st VIRKSOMHED OG MILJØ Dato: 13. marts 2018 Sagsb.: Frej Faurschou Hastrup Sagsnr.: 18/11258 Dir.tlf.: 72365359 E-mail: freha@holb.dk Forslag: Restaurering af Elverdamsåen, st. 3.934-5.540 Forslag til restaurering

Læs mere

Projektforslag. Anlæggelse af 3 gydeområder for laks i Grindsted Å ved Mølby FEBRUAR Høringsmateriale

Projektforslag. Anlæggelse af 3 gydeområder for laks i Grindsted Å ved Mølby FEBRUAR Høringsmateriale Projektforslag Høringsmateriale Anlæggelse af 3 gydeområder for laks i Grindsted Å ved Mølby FEBRUAR 2018 Etablering af 3 gydeområder i Grindsted Å Baggrund Varde kommune har i samarbejde med Varde Å Sammenslutningen

Læs mere

Vandløbsrestaurering af Præstegårdsbækken Forslag til projektbeskrivelse

Vandløbsrestaurering af Præstegårdsbækken Forslag til projektbeskrivelse Vandløbsrestaurering af Præstegårdsbækken Forslag til projektbeskrivelse Indhold 1. Projektets formål...1 2. Projektområde...2 3. Nuværende forhold...3 3.1 Præstegårdsbækken...3 3.2 Fysiske og hydrologiske

Læs mere

Projektet er i offentlig høring i 4 uger fra d. 13. november til d. 11. december 2015.

Projektet er i offentlig høring i 4 uger fra d. 13. november til d. 11. december 2015. Bosætning og Erhverv Mellemgade 15, 5600 Faaborg HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Udlægning af gydegrus og strømkoncentratorer i Vittinge Å st. 3.600-4.900 m. Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

Karup Å Restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker ved Munklinde Juli 2015

Karup Å Restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker ved Munklinde Juli 2015 Karup Å Restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker ved Munklinde Juli 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE PROJEKTETS BAGGRUND... 2 EKSISTERENDE FORHOLD... 2 PROJEKTFORSLAG... 3 KONSEKVENSER... 4 ØKONOMI...

Læs mere

Høring vedr. reguleringssag om oprensning af Hørup Å omkring st meter, samt etablering af sandfang.

Høring vedr. reguleringssag om oprensning af Hørup Å omkring st meter, samt etablering af sandfang. Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. +45 62 23 30 00 kulturogplan@svendborg.dk www.svendborg.dk Høring vedr. reguleringssag om oprensning af Hørup Å omkring

Læs mere

Over Isen Bæk Restaureringsprojekt Forlægning og etablering af faunapassage i Over Isen Bæk September 2014

Over Isen Bæk Restaureringsprojekt Forlægning og etablering af faunapassage i Over Isen Bæk September 2014 Over Isen Bæk Restaureringsprojekt Forlægning og etablering af faunapassage i Over Isen Bæk September 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE PROJEKTETS BAGGRUND... 3 EKSISTERENDE FORHOLD... 3 Afstrømningsmæssige forhold...

Læs mere

Projektbeskrivelse. Etablering af grøft, Øster Høgildvej 29, 7400 Herning

Projektbeskrivelse. Etablering af grøft, Øster Høgildvej 29, 7400 Herning Projektbeskrivelse Etablering af grøft, Øster Høgildvej 29, 7400 Herning Oktober 2016 Indhold 1. Projektets formål...3 2. Projektområde...3 2.1 Lokalitetsbeskrivelse...3 3. Nuværende forhold...4 3.1 Vandløb...4

Læs mere

Udkast til tilladelse til at rørlægge ca. 40 meter af det offentlige vandløb Moseagregrøften.

Udkast til tilladelse til at rørlægge ca. 40 meter af det offentlige vandløb Moseagregrøften. Carl Åge Nielsen Høybergvej 26 Visby 6261 Bredebro Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574928162 Mail: sp@toender.dk Sags id.: 06.02.03-P19-10-16 KS: KK dd. mm. 2017 Udkast til tilladelse til at rørlægge ca.

Læs mere

1a Sollerup, Ø. Hæsinge

1a Sollerup, Ø. Hæsinge Plan og kultur Mellemgade 15, 5600 Faaborg HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Realisering af 3 vandplansindsatser i Rislebæk. Faaborg-Midtfyn Kommune har søgt om godkendelse til,

Læs mere

Viborg Kommune, Natur og Vand. Prinsens Allé Viborg. Ansøgning om vandløbsrestaurering i Skravad Bæk. Det private vandløb Skravad Bæk

Viborg Kommune, Natur og Vand. Prinsens Allé Viborg. Ansøgning om vandløbsrestaurering i Skravad Bæk. Det private vandløb Skravad Bæk Teknik & Miljø Natur og Vand Tlf.: 87 87 87 87 Viborg Kommune Att.: Natur og Vand hsjen@viborg.dk viborg.dk Ansøgning om vandløbsrestaurering i Skravad Bæk Vandløb: Det private vandløb Skravad Bæk Dato:

Læs mere

14. juli Høring af eventuel godkendelse til omlægning af dræn og regulering af bundkoten i Mogenstrup Østre Vandløb

14. juli Høring af eventuel godkendelse til omlægning af dræn og regulering af bundkoten i Mogenstrup Østre Vandløb 14. juli 2016 Høring af eventuel godkendelse til omlægning af dræn og regulering af bundkoten i Mogenstrup Østre Vandløb Projektet omfatter omlægning af eksisterende drænledning med udløb i Mogenstrup

Læs mere

UDKAST til tilladelse til restaureringsprojekt i Landeby Bæk

UDKAST til tilladelse til restaureringsprojekt i Landeby Bæk Lystfiskerforeningen Brede Å Mølleparken 251 6240 Løgumkloster Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929237 Mail: cws@toender.dk Sags id.: 06.02.03-P19-2-16 Ks: xx. august 2016 UDKAST til tilladelse til restaureringsprojekt

Læs mere

FORUNDERSØGELSE RIB Fjernelse af spærring i Ralm Bæk St. 2366

FORUNDERSØGELSE RIB Fjernelse af spærring i Ralm Bæk St. 2366 FORUNDERSØGELSE RIB-00913 Fjernelse af spærring i Ralm Bæk St. 2366 September 2013 Johansson & Kalstrup A/S rådgivende ingeniører FRI Østervang 2 6800 Varde 75 22 40 88 Udført: Dato: 13.09.2013 Sign.:

Læs mere

HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN

HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Bosætning og Erhverv Mellemgade 15, 5600 Faaborg HØRING I HENHOLD TIL VANDLØBSLOVEN Projektbeskrivelse for Udlægning af gydegrus og strømkoncentratorer i Lammehavebækken st. 3.200-4.200 m og st. 5.060-7.350

Læs mere

Frederiksborgcentret Milnersvej Hillerød

Frederiksborgcentret Milnersvej Hillerød Frederiksborgcentret Milnersvej 39 3400 Hillerød Partshøring af udkast til lovliggørelse af broer over Pøle Å Hillerød Kommune, Vandløbsmyndigheden har modtaget ansøgning om lovliggørelse af etablering

Læs mere

REGULERING AF RØDDING Å VED NØRREGADE VILDBJERG

REGULERING AF RØDDING Å VED NØRREGADE VILDBJERG SEPTEMBER 2018 HERNING VAND A/S REGULERING AF RØDDING Å VED NØRREGADE VILDBJERG ANSØGNING ADRESSE COWI A/S Nupark 51 7500 Holstebro TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SEPTEMBER 2018 HERNING

Læs mere

Varde Kommune Bytoften 2, 6800 Varde

Varde Kommune Bytoften 2, 6800 Varde Varde Kommune Naturcenteret Bytoften 2 Naturcenteret Bytoften 2, 79947421 Dispensation efter naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter vandløbsloven til omlægning af rørbro i Ralm Bæk. Varde Kommune ønsker

Læs mere

Sjoerd Ydema Fårupvej Rødkærsbro. Påbud om genoprettelse af den hidtidige tilstand i Middelhede Bæk og Skaun-Dybdal Bæk

Sjoerd Ydema Fårupvej Rødkærsbro. Påbud om genoprettelse af den hidtidige tilstand i Middelhede Bæk og Skaun-Dybdal Bæk Sjoerd Ydema Fårupvej 7 8840 Rødkærsbro Teknik & Miljø Natur og Vand Søvej 2 DK-8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Fax.: 87 76 12 84 natur@viborg.dk www.viborg.dk Påbud om genoprettelse af den hidtidige tilstand

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Høje-Taastrup Kommune - Soderupvej 34 - afslag - rørledning - Enghave å - vådområde

AFGØRELSE i sag om Høje-Taastrup Kommune - Soderupvej 34 - afslag - rørledning - Enghave å - vådområde Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 22. december 2014 J.nr.: NMK-43-00506 Ref.: MASNI-NMKN AFGØRELSE i sag om Høje-Taastrup Kommune - Soderupvej 34 - afslag

Læs mere

Skovby Bæk Reguleringsprojekt. Etablering af nyt vandløbsstræk Høring 10. maj-7. juni 2017

Skovby Bæk Reguleringsprojekt. Etablering af nyt vandløbsstræk Høring 10. maj-7. juni 2017 Skovby Bæk Reguleringsprojekt Etablering af nyt vandløbsstræk Høring 10. maj-7. juni 2017 Sagsnr: 2016/19127 INDHOLDSFORTEGNELSE PROJEKTETS BAGGRUND... 2 EKSISTERENDE FORHOLD... 2 PROJEKTFORSLAG... 3 KONSEKVENSER...

Læs mere

Hanne Britta Jensen Østerballevej Otterup

Hanne Britta Jensen Østerballevej Otterup Hanne Britta Jensen Østerballevej 54 5450 Otterup tommypj@smilemail.dk Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 kulturogplan@svendborg.dk www.svendborg.dk

Læs mere

Udkast - Tilladelse til at etablere et midlertidigt sandfang i vest siden

Udkast - Tilladelse til at etablere et midlertidigt sandfang i vest siden Tønder kommune Wegners Plads 2 6270 Tønder Att. Simon Petersen Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929246 Mail: setha@toender.dk Sags id.: 06.02.03-P19-4-18 Ks: SB xx-xx-2019 Udkast - Tilladelse til at etablere

Læs mere

Københavns Kommune Att.: Bostedet Stubberupgård Nyropsgade 1, København V

Københavns Kommune Att.: Bostedet Stubberupgård Nyropsgade 1, København V Returadresse: Køge Kommune, Miljøafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Københavns Kommune Att.: Bostedet Stubberupgård Nyropsgade 1,4 1602 København V Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen Fremme af reguleringsprojekt

Læs mere

Kort 1. Rørbroens placering. Pink streg er åbent offentligt vandløb. Blå streg er privat vandløb. Grøn streg er broer eller rørlægninger.

Kort 1. Rørbroens placering. Pink streg er åbent offentligt vandløb. Blå streg er privat vandløb. Grøn streg er broer eller rørlægninger. Hanne Britta Jensen Østerballevej 54 5450 Otterup Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 kulturogplan@svendborg.dk www.svendborg.dk Tilladelse

Læs mere

Projektbeskrivelse for reguleringsprojekt i vandløbet Tudserenden

Projektbeskrivelse for reguleringsprojekt i vandløbet Tudserenden Projektbeskrivelse for reguleringsprojekt i vandløbet Tudserenden Vandløb: Tudserenden Projekt: Etablering af sandfang, udlægning af gydegrus og sten i Tudserenden. Sted: Tudserenden st. 1906-4045 m, Langeland

Læs mere

Tilladelse til restaurering af en del af vandløb N20JA.

Tilladelse til restaurering af en del af vandløb N20JA. Miljø og Natur Brede Å Lystfiskerforening v/ Torben Hansen Mellemgade 3 6240 Løgumkloster Direkte tlf.: +4574928162 Mail: sp@toender.dk Sags id.: 06.02.10-P19-2-17 Ks: KK 30. august 2017 Tilladelse til

Læs mere

: Peter Giversen Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen) 2 REGULATIVFORSKRIFTER VEDR. VEDLIGEHOLD. Dimensioner fremgår af regulativet, afsnit 3.2.

: Peter Giversen Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen) 2 REGULATIVFORSKRIFTER VEDR. VEDLIGEHOLD. Dimensioner fremgår af regulativet, afsnit 3.2. Notat Sweco Danmark A/S Granskoven 8 600 Glostrup Danmark T 7 0 7 07 E info@swecodanmark.dk www.sweco.dk CVR-nr. 811 Vurdering af regulativopfyldelse og evt. behov for oprensning i Kundby og Bjergby Enge,

Læs mere

Rådhuset Rådhusholmen 10 DK-2670 Greve. Per Aarsleff Industriholmen 2 DK-2650 Hvidovre Att: Cathrine Engstrøm

Rådhuset Rådhusholmen 10 DK-2670 Greve. Per Aarsleff Industriholmen 2 DK-2650 Hvidovre Att: Cathrine Engstrøm Greve Kommune Teknik & Miljø Per Aarsleff Industriholmen 2 DK-2650 Hvidovre Att: Cathrine Engstrøm Rådhuset Rådhusholmen 10 DK-2670 Greve Telefon: 43 97 97 97 www.greve.dk Dato: 1. juli 2014 Tilladelse

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet stadfæster Fredensborg Kommunes afgørelse af 9. marts 2011 om retablering af Nivås vandløbsbrink og -bund.

Natur- og Miljøklagenævnet stadfæster Fredensborg Kommunes afgørelse af 9. marts 2011 om retablering af Nivås vandløbsbrink og -bund. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 19. januar 2012 J.nr.: NMK-510-00167 og NMK-43-00256 Ref.: JCH AFGØRELSE i sag om ulovlig oprensning af Nivå i Fredensborg

Læs mere

Høringsudkast til projektforslag. Fjernelse af trappestryg og etablering af gydestryg i Surbæk (Kommunevandløb 4231)

Høringsudkast til projektforslag. Fjernelse af trappestryg og etablering af gydestryg i Surbæk (Kommunevandløb 4231) Høringsudkast til projektforslag Fjernelse af trappestryg og etablering af gydestryg i Surbæk (Kommunevandløb 4231) Byg, Natur og Miljø Juli 2018 Journal nr.: 18/21732-1 - Forord Restaureringsprojekt til

Læs mere

Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke. Restaureringsprojekt - Damvad Å.

Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke. Restaureringsprojekt - Damvad Å. Egedal Kommune Center for Teknik og Miljø Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Restaureringsprojekt - Damvad Å. Station 5695 6383 INDLEDNING... 3 BAGGRUND... 3 NUVÆRENDE OG FREMTIDIG SKIKKELSE.... 3

Læs mere

Offentlig Høring. Reguleringsprojektet vedrører Tilløb C, E og D, hvor Tilløb C også modtager vand fra rørledningen Dejrup-Hennebjerg Grøft.

Offentlig Høring. Reguleringsprojektet vedrører Tilløb C, E og D, hvor Tilløb C også modtager vand fra rørledningen Dejrup-Hennebjerg Grøft. Offentlig Høring Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947448 Forslag til regulering af tilløb til Rolfsø Kanal Lodsejer til tilløbet: - Jeppe Thing Jensen, Kvongvej 81, 6830 Nr. Nebel, - Thomas Høj

Læs mere

Opmålingsrapport Frøsmose Å Ringsted Kommune juni Ringsted Kommune. Frøsmose Å - opmålingsrapport

Opmålingsrapport Frøsmose Å Ringsted Kommune juni Ringsted Kommune. Frøsmose Å - opmålingsrapport Ringsted Kommune Frøsmose Å - opmålingsrapport Juni 2016 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OPMÅLING... 5 2.1 Generelt... 5 2.2 Arbejdsbeskrivelse... 5 3. RESULTATER... 7 3.1 Stationskontrol st.

Læs mere

Svendborg Kommune Miljø og Teknik Jeres sagsid. 12/8119. Vores j.nr.: NMK

Svendborg Kommune Miljø og Teknik Jeres sagsid. 12/8119. Vores j.nr.: NMK From:Alenkær-Jørgensen, Marianne To:Miljø Teknik;Svendborg Fælles Mail Subject:NMK-43-00354 - AFGØRELSE i sag om Svendborg Kommunes vedligeholdelse af Hundstrup Å - Jeres sagsid. 12/8119 Svendborg Kommune

Læs mere

Bestemmelser for vedligeholdelse af private vandløb

Bestemmelser for vedligeholdelse af private vandløb Bestemmelser for vedligeholdelse af private vandløb Indledning Bestemmelserne fastlægger, hvordan private vandløb i Silkeborg Kommune skal vedligeholdes på en miljømæssigt forsvarlig måde samtidig med

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven til forlængelse af Præstegårdsbækken i forbindelse med udvidelse af Esbjerg Havn

Godkendelse efter vandløbsloven til forlængelse af Præstegårdsbækken i forbindelse med udvidelse af Esbjerg Havn Esbjerg Havn Hulvejen 1 6700 Esbjerg Postadresse Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Torvegade 74. 6700 Esbjerg Att. Rasmus Ager Email: RA@portesbjerg.dk Dato 17. april 2012 Sagsbehandler Anne Christine Bang Telefon

Læs mere

Tilladelse til etablering af overkørsel over vandløbet Ilsig fra matr. nr. 23e til 16h, Hune By, Hune.

Tilladelse til etablering af overkørsel over vandløbet Ilsig fra matr. nr. 23e til 16h, Hune By, Hune. Jan Sten Jensen Vesterhavsvej 90 9492 Blokhus Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside

Læs mere

Alle lodsejere og interessenter 24-01-2014 Sags id.: 13/1782 Sagsbehandler: Kristiina Mardi

Alle lodsejere og interessenter 24-01-2014 Sags id.: 13/1782 Sagsbehandler: Kristiina Mardi Alle lodsejere og interessenter 24-01-2014 Sags id.: 13/1782 Sagsbehandler: Kristiina Mardi Offentlig høring af restaureringsprojekt i Gammelby Mølleå Fredericia Kommune ønsker at gennemføre restaureringstiltag

Læs mere

Forslag vedr. regulering af Kalvemose Å

Forslag vedr. regulering af Kalvemose Å VIRKSOMHED OG MILJØ Dato: 16. marts 2018 Sagsb.: Frej Faurschou Hastrup Sagsnr.: 18/11577 Dir.tlf.: 7236 1506 E-mail: vandloeb@holb.dk Forslag vedr. regulering af Kalvemose Å Holbæk Kommune, Virksomhed

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven til etablering af åbent privat vandløb til erstatning for rørlagt strækning m.m.

Godkendelse efter vandløbsloven til etablering af åbent privat vandløb til erstatning for rørlagt strækning m.m. Hedebo I/S v. Peder Steen Andersen Phillipp Lustrupvej 41 6760 Ribe Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Postadresse Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 22. marts 2013 Sagsbehandler Tine Nielsen Telefon direkte Mail

Læs mere

Lejre og Holbæk Kommuner Forslag til regulering. Elverdamsåen ÆNDRET VEDLIGEHOLDELSE AF ELVERDAMSÅEN - ST

Lejre og Holbæk Kommuner Forslag til regulering. Elverdamsåen ÆNDRET VEDLIGEHOLDELSE AF ELVERDAMSÅEN - ST Lejre og Holbæk Kommuner Forslag til regulering Elverdamsåen ÆNDRET VEDLIGEHOLDELSE AF ELVERDAMSÅEN - ST. 1456-2327 Lejre og Holbæk Kommuner Forslag til regulering Elverdamsåen ÆNDRET VEDLIGEHOLDELSE AF

Læs mere

Vandløbsrestaurering af Præstbjergbæk Projektbeskrivelse

Vandløbsrestaurering af Præstbjergbæk Projektbeskrivelse Vandløbsrestaurering af Præstbjergbæk Projektbeskrivelse Indhold 1. Projektets formål...1 2. Projektområde...2 3. Nuværende forhold...2 3.1 Præstbjergbæk...2 3.3 Natur...3 3.4 Plangrundlag...3 3.5 Ejendomsforhold...3

Læs mere

Høringsudkast til projektforslag. Etablering af sandfang og udlægning af gydegrus i Surbæk (Kommunevandløb 4231)

Høringsudkast til projektforslag. Etablering af sandfang og udlægning af gydegrus i Surbæk (Kommunevandløb 4231) Høringsudkast til projektforslag Etablering af sandfang og udlægning af gydegrus i Surbæk (Kommunevandløb 4231) Byg, Natur og Miljø Januar 2019 Journal nr.: 18/40827-1 - Forord Restaureringsprojekt til

Læs mere

Projektforslag Anlæggelse af gydeområder i Agerbæk (høringsudgave)

Projektforslag Anlæggelse af gydeområder i Agerbæk (høringsudgave) Projektforslag Anlæggelse af gydeområder i Agerbæk (høringsudgave) NOVEMBER 2018 Etablering af 6 gydeområder for laks og havørred ved Agerbæk stadion Baggrund og formål har i foråret 2018, sammen med Varde

Læs mere

Regulering af vandløb i Dyrhave (Løjt 11) med henblik på etablering af sandfang og udlægning af gydegrus

Regulering af vandløb i Dyrhave (Løjt 11) med henblik på etablering af sandfang og udlægning af gydegrus Regulering af vandløb i Dyrhave (Løjt 11) med henblik på etablering af sandfang og udlægning af gydegrus Aabenraa Kommune 2017 Kultur, Miljø og Erhverv Juli 2017 Byg, Natur & Miljø Journal nr.: 17/19610

Læs mere

Gennemførelse af vandløbsrestaurering i Gundestrupgrøften, vandplan 1 projekt, august 2018.

Gennemførelse af vandløbsrestaurering i Gundestrupgrøften, vandplan 1 projekt, august 2018. Gennemførelse af vandløbsrestaurering i Gundestrupgrøften, vandplan 1 projekt, august 2018. Projektet har fået tilskud fra Den Europæiske Hav- og Fiskerifond og Miljø og Fødevareministeriet. 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Opmålingsrapport Høm Lilleå Ringsted Kommune april Ringsted Kommune. Høm Lilleå - opmålingsrapport

Opmålingsrapport Høm Lilleå Ringsted Kommune april Ringsted Kommune. Høm Lilleå - opmålingsrapport Ringsted Kommune Høm Lilleå - opmålingsrapport April 2016 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OPMÅLING... 5 2.1 Generelt... 5 2.2 Arbejdsbeskrivelse... 5 3. RESULTATER... 7 3.1 Stationskontrol...

Læs mere

INDLEDNING OG BAGGRUND

INDLEDNING OG BAGGRUND Notat Grontmij A/S Dusager 12 8200 Aarhus N Danmark T +45 8210 5100 F +45 8210 5155 www.grontmij.dk CVR-nr. 482311 Vurdering af regulativopfyldelse og evt. behov for oprensning i Sønderstrup Å 22. oktober

Læs mere

Varde Kommune. Naturcenteret Bytoften Varde

Varde Kommune. Naturcenteret Bytoften Varde Varde Kommune Naturcenteret Bytoften 2 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947418 Dispensation efter Naturbeskyttelsesloven og tilladelse efter Vandløbsloven til etablering af tre gydestryg

Læs mere

Bording Å Restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker mellem st m og st m Oktober 2017

Bording Å Restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker mellem st m og st m Oktober 2017 Bording Å Restaureringsprojekt Etablering af to gydebanker mellem st. 5825 m og st. 5950 m Oktober 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE Oktober 2017 PROJEKTETS BAGGRUND...3 VILKÅR...3 EKSISTERENDE FORHOLD OG KONSEKVENSVURDERING...5

Læs mere

Vandløbsprojekt med etablering af gydebanker og udlægning af sten og afgravning af høller i Gørløse Å.

Vandløbsprojekt med etablering af gydebanker og udlægning af sten og afgravning af høller i Gørløse Å. Hillerød Kommune Trollesmindealle 27 3400 Hillerød By og Miljø Trollesmindealle 27 3400 Hillerød Tlf. 7232 2143 Fax 7232 3213 lbso@hillerod.dk Sag 219-2015-28906 07. september 2015 Udkast til restaureringstilladelse

Læs mere