Fra klub til Havn april 1975 april 1978

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fra klub til Havn april 1975 april 1978"

Transkript

1 1 Fra klub til Havn april 1975 april 1978 Sejlklubben Lynettens historie fra stiftelse til åbning af selvbyggerhavnen Margretheholm. Udstillingen består af 27 plancher sat op rundt i havnen. Udstillingen er støttet af Kulturhavn365. Find folderen, som guider dig rundt i havnen til alle 27 plancher, indenfor i Klubhus Øst.

2 2 I begyndelsen var... en vision Sejlklubben Lynetten blev stiftet den 3. april Det var en sejlklub uden havn, uden geografisk placering men med en idé og en vision om et fællesskab. Der er sket meget omkring Refshaleøen. Fra bar strand til havneområde. Fotoet t.v. er fra 1954 og sammenlignet med det t.h. fra 2016 kan man se, hvor meget der er udbygget på Refshaleøen og omkring Margretheholm Havn.

3 3 Arealer ved indvielsen Sådan så sejlklubbens arealer ud ved åbningen i april Der er flere end 700 bådpladser. Den største bygning nederst på billedet er mastehuset.

4 4 Et arbejde uden sidestykke På et ubrugeligt lavvandsområde sled medlemmerne af sejlklubben sig gennem et kæmpe pionerprojekt. Sliddet mundede ud i åbningen af Margretheholm Havn den 6. april Meget arbejde måtte i starten udføres manuelt, for der var ingen elektricitet da arbejdet på havnebyggeriet startede.

5 5 Drømme om hav og båd I 60 erne og 70 erne var levefod og velstand stigende. Interessen for sejlads og lyst til at eje egen båd voksede med velfærden. I Sundby Sejlforening på Amager var alle pladser optaget og i 1975 lå der 130 både for svaj på Sundby Red. Ventetiden på en bådplads var 10 år. I 1963 var der for første gang over 100 både med i Sjælland Rundt. I 1984 toppede antallet med 2100 deltagere. Nordkaperen var vist den første danske lystbåd som efter 2. verdenskrig nåede til Stillehavet og Tahiti. Senere gjorde Troels Kløvedal kaperen kendt hos både børn og voksne eventyrere. Interessen for sejlads kan aflæses i tilmeldingerne til kapsejladsen Sjælland Rundt i de år.

6 6 Lynettestanderen En klub skal have en stander. Vores blev syet af bladets første redaktør Grethe Jacobsen efter design af klubbens første formand Reinhardt Hansen, som forklarer: Øverst den lyseblå sommerhimmel over det mørkeblå hav. Det hvide L er klubbens initial, mens det røde lyn symboliserer den fantastiske fart, som vi arbejdede med. Reinhardt Hansen. Enhver sejlklub med respekt for sig selv må ha en stander og en flagstander.

7 7 Danmarks største selvbyggede lystbådehavn I dag har Sejlklubben Lynetten medlemmer og er med 736 bådpladser en af Danmarks største lystbådehavne De røde områder er nye landarealer kommet til efter 1954.

8 8 Alle former for service I dag tilbyder klubben sine medlemmer og gæster alle moderne faciliteter: Maritim shop, værft, kran til 20 tons løft, mastehus, brændstofsalg, restaurant og skipperstue, møntvaskeri og gør-det-selv-værksteder samt klublokaler i Klubhus Øst og Vestersøhus.

9 9 i banken med et millionprojekt Klubbens første formand, Reinhardt Hansen, går i banken med et projekt til en havn med 700 bådpladser. Pengene lånes i den nu hedengangne Amagerbanken ud fra den beregning, at én plads koster kr. Det giver i alt 4,2 millioner kroner, som projektet er beregnet til at koste. Klubbens første formand, Reinhardt Hansen.

10 10 Arbejde eller kapital De færreste havde kr. under madrassen, men det er der en løsning på. Beløbet kan lånes af det enkelte medlem i Amagerbanken mod aflevering af en underskrevet havnekontrakt og dermed løfte om at arbejde 80 timer for havnebyggeriet. Tilbagebetalingen er 200 kr. pr. måned plus almindelige bankrenter. Der blev knoklet og slidt og slæbt, men der var også tid til pauser og fælleshygge.

11 11 Grundstoffet er Pligtarbejdet Grundstoffet var pligtarbejde og en ukuelig vilje til at skabe noget ingen andre sejlere før havde turde give sig ud i. Ud over prisen pr. havneplads på kr. forpligtede de medlemmer, som ønskede en havneplads, sig til at yde 80 timers pligtarbejde. Og pligtarbejdet er det grundstof som stadig er en del af Margretheholm Havn. Uden pligtarbejdet af nogle kaldet hobbyarbejde ville alt i havnen være dyrere.

12 12 Pligtarbejdet stadig aktuelt De 80 timers frivilligt arbejde skal stadig udføres af medlemmer som ønsker en havneplads. I dag kan man dog godt betale sig fra en del af pligtarbejdet. Pligtarbejdet er en af årsagerne til, at prisen for en havneplads i Margretheholm Havn er vældig rimelig. Pligtarbejdet er med til at holde udgifterne i havnen nede. Det er blandt andet pligtarbejde når vores broer eller andet i dag skal renoveres.

13 13 Klubben stiftes Det stiftende møde for Sejlklubben Lynetten blev afholdt i Sundby Sejlforening af 37 fremmødte. Mange Sundby-sejlere meldte sig ind for at sikre sig en havneplads, men mange meldte sig også ind for at støtte det nye projekt. Her i Sundby Sejlforening blev Sejlklubben Lynetten stiftet den 3. april 1975.

14 14 Klub efter foreskrifterne På den stiftende generalforsamling vedtages love, som opfylder de krav der stilles for at blive medlem af Dansk Sejlunion, som politisk støttede klubben og byggeriet. Samtidig vælges skolechef og kapsejladschef så klubben kan optages i Dansk Sejlunion. Dommerbåd og klubbåd Margrethe, er en fast bestanddel af det team af frivillige, som arrangerer klubben kapsejladser, foto th.

15 15 Første klublokale var kontor På generalforsamlingen på Sønderbroskolen søndag den 27. marts 1977 besluttes det, at klubben skal have et kontor med de nødvendige hjælpemidler. Der skulle også udgives et klubblad, og Grethe Jacobsen blev bladets redaktør. Klubbens første kontor lå i Burmeistergade nr. 1.C th. Der var kontortid dagligt fra og igen Man sad tæt på generalforsamlingen på Sønderbro Skole.

16 16 Vi får et projekt En venlig borgerrepræsentant sendte kopier af tegninger til et havneprojekt til klubformand Reinhardt Hansen. Projektet var udarbejdet i et samarbejde mellem Københavns Kommune og Københavns Havnevæsen. 24. juni 1976 overdrog Københavns Borgerrepræsentation projektet med bygning af havnen til Sejlklubben Lynettens medlemmer.

17 17 Byggeriet begynder Det kommende havneareal blev inddæmmet med en dæmning, som den nuværende Østmole er en del af. Så blev vandet pumpet ud. Det kneb gevaldigt med at få pumpet vandet ud af det inddæmmede areal, indtil man opdagede et afløb fra B&W. Da det blev forseglet gik det straks meget bedre. Det var et stort område som skulle inddæmmes inden der kunne etableres en brugbar havn. Der skulle graves ud og bankes mange pæle i den hårde bund, inden vandet og bådene kunne komme ind.

18 18 Maskiner tog det groveste Da vandet var væk kom gravemaskiner, dumpere og bulldozere og gravede ud. Dybest, hvor der skulle være bådpladser, lavest hvor broerne skulle bygges. Den tidligere havbund blev kørt op til de nuværende landarealer.

19 19 Uventet ålehøst Hvad ingen havde anet var, at der i mudderet på bunden levede store mængder ål, så der blev holdt adskillige ålegilder i de dage. Her ses daværende havneformand Preben Jacobsen med en sæk ål. Ikke alle kan kunsten at flå ål. Her viser en fagmand hvordan det skal gøres.

20 20 Der skulle bankes mange pæle To ramslag med mandskab og med klubmedlemmer som arbejdsmænd. Det går bare deruda. Det er ikke kun broerne som tømres sammen. Nej, det er også medlemmerne. Ofte var børnene med når forældrene udførte pligtarbejde. På billedet tv. kigger junior på arbejdet med ramslaget. Der skulle bores mange huller, og det skete med håndkraft. Det var tungt.

21 21 Tunnel: Den lurende trussel Området omkring havnen er nu ved at blive civiliseret. Vi har fået naboer i nybyggede boliger som sammen med os holder øje med den store trussel mod vores havn og lokalmiljøet: havnetunnellen. Vi håber, at placeringen af afkørsler ikke går forud for en bevarelse af Danmarks største selvbyggerprojekt der bør betragtes som et bevaringsværdigt kulturhistorisk byggeprojekt.

22 22 Ja tak til gode tilbud Ikke alt skete efter en velforberedt plan, for når klubben fik et godt tilbud, betænkte man sig ikke længe. En del af bygningerne ankom pludselig, og blev stillet op uden forberedelse. Vestersøhus blev således stillet op og først bagefter, da der også skulle være toiletforhold, måtte folk ligge under huset og grave ud, så de sanitære installationer kunne komme ned i frostfri dybde. Pavillionerne fik vi af en bank i Lynge foto tv. De blev bygget om til klubkontor og bestyrelseslokale og fungerede indtil Klubhus Øst blev bygget. Vestersøhus får en ordentlig gang fællesmaling foto th.

23 23 Lynetteånden I de første år havde klubben ét mål: At etablere en havn. Det fælles arbejde og det fælles mål skabte et fantastisk kammeratskab, som styrkedes jo mere arbejdet skred frem. Det var med til at skabe lynetteånden blandt medlemmerne. Senere viste der sig dog flere forskellige visioner for, hvordan havnen skulle bruges og hvad den skulle danne rammer om, men vi har fortsat en unik selvbyggerhavn med alle former for servicefaciliteter. Ud fra dette foto er det svært at forestille sig havnen, som den ser ud i dag. Starten på etablering af landfæstet, foto tv. Især efter at der var kommet vand i havnen var der tid til hyggestunder, foto th.

24 arbejdstimer Der var dygtige mennesker, som kunne lede og organisere arbejdet i situationer, hvor der ikke altid var tid til afklarende møder og udfoldet medlemsdemokrati. Det var bl.a. senere klubformand Thomas Ekdahl der organiserede pligtarbejdet. Da havnen stod færdig, beregnede han at medlemmerne havde lagt ca arbejdstimer i projektet. Der blev udført meget godt tømrerarbejde, der blev diskuteret og der blev festet, f.eks. i forbindelse med indvielse af mastehuset, der i starten fungerede som klubhus

25 25 Projekt med gode ledere Klaus Schlichter var med fra starten. Han etaberede tidligt marineforretningen Lynettens Bådservice. Han siger: Jeg var og er fuld af beundring over, at en stor flok såkaldte amatører, sammen med de rigtige ledere bl.a. Reinhardt Hansen og Preben Jacobsen, kunne få dette projekt op at køre. Ikke bare overholdt det stort set budgetterne, men også tidsplanerne.

26 26 Klubbåde til kapsejlads I september 1977 deltager tre folkebåde fra Sejlklubben Lynetten for første gang i en kapsejlads i Rungsted. Det er en holdkapsejlads og vi besætter sidstepladsen men vi var med. Øverst: VM i H-Båd blev arrangeret af Sejlklubben Lynetten i Nederst: Klubbens skolebåde.

27 27 Indvielsesfest 20. maj 1978 Københavns daværende overborgmester Urban Hansen sætter Lynettestanderen og Gunner Nu kommenterer kapsejladsen mellem 12 optimistjoller. Helsingør Pigegarde trækker op, der serveres skipperlabskovs, der danses, og der er kæmpemæssigt festfyrværkeri. Jo havnen er anlagt, åben og i brug.

Havnens Dag PÅ MARGRETHEHOLM HAVN. S/K LYNETTEN Refshalevej 200, 1432 København K

Havnens Dag PÅ MARGRETHEHOLM HAVN. S/K LYNETTEN Refshalevej 200, 1432 København K TI L KA N i LY NU N TA ET G TE E N 9A DU Havnens Dag 017 2 i n u j 10. PÅ MARGRETHEHOLM HAVN S/K LYNETTEN Refshalevej 200, 1432 København K ÅBNING 10:00 Cirkusteltet åbnes, restauranten åbner 10.10 Kanonsalut

Læs mere

Sejlklubben Lynetten Margretheholm Havn Måske Danmarks venligste havn

Sejlklubben Lynetten Margretheholm Havn Måske Danmarks venligste havn Sejlklubben Lynetten Margretheholm Havn Måske Danmarks venligste havn Ups-er jeg Klaus, det rigtige sted Min hustru og jeg talte med Kronprinsessen om mobning, og undskyld, jeg har bare en motorbåd, og

Læs mere

Beretning fra Hovedbestyrelsen 2009

Beretning fra Hovedbestyrelsen 2009 Beretning fra Hovedbestyrelsen 2009 Helsingør Amatør Sejlklub Siden 1969, hvor det blev besluttet, at Helsingør Amatør Klub skulle deles, har den bestået af en Motorbåds- og en Sejlerafdeling med egen

Læs mere

Sejlklubben Ebeltoft Vig - fællesskab på tværs af generationer

Sejlklubben Ebeltoft Vig - fællesskab på tværs af generationer Kære sejlere FORMANDENS BERETNING 2016 2015/2016 har været et spændende år, med mange aktiviteter i Sejlklubben Ebeltoft Vig. Jeg vil komme omkring Byggeri Sponsor jagt til ungdom og byggeri Vild med vand

Læs mere

LynetteNyt. Medlemsblad for Sejlklubben Lynetten Nr. 3 - April årgang

LynetteNyt. Medlemsblad for Sejlklubben Lynetten Nr. 3 - April årgang LynetteNyt Medlemsblad for Sejlklubben Lynetten Nr. 3 - April 2017 41. årgang Lynettenyt/3. april 2017 1 Bestyrelse Formand: Georg Niemann...26 21 64 84 Sekretær: Gry Hegelund...25 56 30 28 Kasserer: Ulrik

Læs mere

Udbygning og ombygning af Doverodde Havn

Udbygning og ombygning af Doverodde Havn Udbygning og ombygning af Doverodde Havn Side 1 Indhold Stedet... 3 Formål... 6 Omfang... 8 Mængde beregning... 8 Økonomi.... 8 Bilag.: Tegnings materiale. MASTERPLAN FOR UDBYGNING OG OMBYGNING AF DOVERODDE

Læs mere

Klubben for sejl-, speed- og motorbådssejlere Stiftet 16 december Referat fra bådejermøde den. 26 oktober 2017

Klubben for sejl-, speed- og motorbådssejlere Stiftet 16 december Referat fra bådejermøde den. 26 oktober 2017 Vejle Motorbåd-Klub Klubben for sejl-, speed- og motorbådssejlere Stiftet 16 december 1932 Referat fra bådejermøde den. 26 oktober 2017 Velkomst ved Johnny Jensen, der bød alle velkommen og foreslog Jørgen

Læs mere

VÆRDIFULDE KULTURMILJØER I KØBENHAVN KØBENHAVN SOM HAVNEBY. Sundby Sejlforening 2.6

VÆRDIFULDE KULTURMILJØER I KØBENHAVN KØBENHAVN SOM HAVNEBY. Sundby Sejlforening 2.6 VÆRDIFULDE KULTURMILJØER I KØBENHAVN KØBENHAVN SOM HAVNEBY Sundby Sejlforening 2.6 2.6 SUNDBY SEJLFORENING Stedet Kulturmiljøet omfatter Sundby Havn med regnvandsudløb, havnebassin og landarealer brugt

Læs mere

Bådklubben Guldborgsund 28. Februar 2019

Bådklubben Guldborgsund 28. Februar 2019 Beretning for 2018 til generalforsamling 28. Feb. 2019. Endnu et år er gået, og igen er det tid til at afgive årets beretning. Et år som har budt på store udfordringer for vores gamle klub. Det som har

Læs mere

Præsentationsrunde. Hvem? Hvorfra? Overvejelser i forhold til Vild med Vand? Forventninger?

Præsentationsrunde. Hvem? Hvorfra? Overvejelser i forhold til Vild med Vand? Forventninger? Præsentationsrunde Hvem? Hvorfra? Overvejelser i forhold til Vild med Vand? Forventninger? Hvorfor projekt Vild med Vand? Dansk Sejlunion Færre og ældre medlemmer Foreningen af Lystbådehavne i Danmark

Læs mere

Referat Rudkøbing Sejlklub bestyrelses møde 15 marts 2018 Referat er skrevet med kursiv ud for hver punkt.

Referat Rudkøbing Sejlklub bestyrelses møde 15 marts 2018 Referat er skrevet med kursiv ud for hver punkt. Referat Rudkøbing Sejlklub bestyrelses møde 15 marts 2018 Referat er skrevet med kursiv ud for hver punkt. Tilstede: Finn, Michael, Søren, Steen, Helle, Arne Afbud: Bent Hansen Dagsorden: Pkt. 01. Velkomst

Læs mere

Ribe Sejlklub. Kammerslusen; et stykke maritimt kulturhistorie. - det maritime Ribe. ved

Ribe Sejlklub. Kammerslusen; et stykke maritimt kulturhistorie. - det maritime Ribe. ved ved Ribe Sejlklub - det maritime Ribe Kammerslusen; et stykke maritimt kulturhistorie Indledning Området indenfor Ribe Kammersluse har sit eget helt unikke miljø med små hytter på den nordlige kanalvold

Læs mere

Fuld fart på Naturcenter Auderød Havn

Fuld fart på Naturcenter Auderød Havn Fuld fart på Naturcenter Auderød Havn Der er godt skred i planerne for naturcentret, der vokser og bliver stadig mere populært hos både lokale og udenbys brugere Jens Patrick Thiede Bestyrelsesformand

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling den 3/2-2013

Referat fra ordinær generalforsamling den 3/2-2013 Referat fra ordinær generalforsamling den 3/2-2013 Den ordinære generalforsamling 2013 for Dansk Accent Klub blev afholdt søndag den 3. februar kl. 11.00 i Roskilde Sejlklubs klubhus i Roskilde havn. 1.

Læs mere

Den nye lystbådehavn i Fredericia

Den nye lystbådehavn i Fredericia Den nye lystbådehavn i Fredericia Dette er den fjerde informationsskrivelse fra ungdomsafdelingenn i Fredericia Sejlklub om den nye lystbådehavn. Den næste store udgravning er startet op, og lige nu ligner

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 26. november 2012. Matchrace bådene. Betaling for mandag og onsdage Reparationer på Mongo

Referat af bestyrelsesmøde den 26. november 2012. Matchrace bådene. Betaling for mandag og onsdage Reparationer på Mongo Referat af bestyrelsesmøde den 26. november 2012 1. bemærkninger/punkter til dagsorden. Prioritering. 2 punkter til evt. Matchrace bådene. Betaling for mandag og onsdage Reparationer på Mongo 2. Bordet

Læs mere

Den nye lystbådehavn i Fredericia

Den nye lystbådehavn i Fredericia Den nye lystbådehavn i Fredericia Dette er den sjette informationsskrivelse fra ungdomsafdelingen i Fredericia Sejlklub om den nye lystbådehavn. Udgravning af havnebassinet er nu afsluttet, alle flydebroer

Læs mere

Analyse blandt Dragør Sejlklubs medlemmer. Gennemført i maj/juni 2013

Analyse blandt Dragør Sejlklubs medlemmer. Gennemført i maj/juni 2013 Analyse blandt Dragør Sejlklubs medlemmer Gennemført i maj/juni 2013 93 har svaret på spørgeskemaet 9 via hjemmesiden. De fleste er mænd, bor i Dragør og over 50 år. Under 18 år 6% 16% Kvinde Mand 18-29

Læs mere

Dansk Sejlunion - Klubkonference. 21. november 2015

Dansk Sejlunion - Klubkonference. 21. november 2015 Dansk Sejlunion - Klubkonference 21. november 2015 Vi vil fortælle om Baggrunden for projekt Vild med Vand Status for projektet Hvad består projektet af Hvad leverer projektsekretariatet Hvordan kommer

Læs mere

I 2014 sagde vi farvel til Bo Lyskjær, som desværre kun var med et år, men grundet hans arbejde i hundeklubben kunne det ikke rigtig passe sammen.

I 2014 sagde vi farvel til Bo Lyskjær, som desværre kun var med et år, men grundet hans arbejde i hundeklubben kunne det ikke rigtig passe sammen. Beretning 2014 Hvis vi kigger på medlemstallet er det pt lige omkring de 400 hustande og vi har faktisk i mange år, ligget stabilt omkring de 400-450 medlemmer. Nogle melder sig ud og nogle melder sig

Læs mere

Bådenes placering i Marinaens belægning er vurderet på grundlag af luftfoto fra 2015 (vinterbillede). Der ligger 82 både i havnebassinet.

Bådenes placering i Marinaens belægning er vurderet på grundlag af luftfoto fra 2015 (vinterbillede). Der ligger 82 både i havnebassinet. Dato: 11. juni 2016. Kerteminde Marina. Behov for pladser på vinteropbevaringspladsen. Bådenes placering i 2015. Marinaens belægning er vurderet på grundlag af luftfoto fra 2015 (vinterbillede). Der ligger

Læs mere

Sletten Bådeklub Vilkår og Visioner November 2014

Sletten Bådeklub Vilkår og Visioner November 2014 Sletten Bådeklub Vilkår og Visioner November 2014 Sletten Bådeklub byder velkommen til: Ulla Hardy-Hansen, 1. viceborgmester Thomas Lykke Pedersen, borgmester Per Frost Henriksen, Formand for Fritids-

Læs mere

ÅRSMØDE FOR RUNGSTED HAVN 2018 Rungstedgård 29. november 2018

ÅRSMØDE FOR RUNGSTED HAVN 2018 Rungstedgård 29. november 2018 ÅRSMØDE FOR RUNGSTED HAVN 2018 Rungstedgård 29. november 2018 Velkomst v/ JT Brugerundersøgelse v/ JT De 4 udviklingsprojekter v/ JT Økonomi 2018 og budget 2019 v/ AS Året der gik 2018 v/ AS Året der kommer

Læs mere

cockpittet Sejlklubben Neptuns erhvervsklub 2011 - cockpittet folderny.indd 1 24/09/07 19:06:45

cockpittet Sejlklubben Neptuns erhvervsklub 2011 - cockpittet folderny.indd 1 24/09/07 19:06:45 cockpittet Sejlklubben Neptuns erhvervsklub 2011 - cockpittet folderny.indd 1 24/09/07 19:06:45 Vejle fjord en smuk ramme for sejlsporten Vejle fjord er en af Danmarks smukkeste rammer for sejlsport med

Læs mere

Et fritidsliv med sejlads 8 af Hans "Kringle" Nielsen, Toldbodgade Nyborg

Et fritidsliv med sejlads 8 af Hans Kringle Nielsen, Toldbodgade Nyborg Et fritidsliv med sejlads 8 af Hans "Kringle" Nielsen, Toldbodgade Nyborg I sidste halvdel af 1960erne opstod et stærkt ønske hos børnene om også at komme med ud at sejle, især hos de to ældste på 5 og

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 20.marts 2017 Fra klokken til i bestyrelseslokalet

Referat fra bestyrelsesmøde den 20.marts 2017 Fra klokken til i bestyrelseslokalet 1 Horsens d. 23.3.2017 Referat fra bestyrelsesmøde den 20.marts 2017 Fra klokken 19.00 til 21.30 i bestyrelseslokalet Deltagere: Svend Smedegaard, Klaus D. Johansen, Kristian Trøst Smedegaard, Jan Riskær

Læs mere

Meld dig ind i Dansk Balladklub det er fordelagtigt

Meld dig ind i Dansk Balladklub det er fordelagtigt Meld dig ind i Dansk Balladklub det er fordelagtigt. Klubben kan kontaktes på: dansk.balladklub@gmail.com Ballad klassen flotte stander er ikke hejst under bagbord salings horn på din båd. Det er måske

Læs mere

Velkommen til Sejlklubben SNEKKEN s Ungdomsafdeling

Velkommen til Sejlklubben SNEKKEN s Ungdomsafdeling Velkommen til Sejlklubben SNEKKEN s Ungdomsafdeling I har vist interesse for, at jeres barn skal begynde til sejlads. Med dette skriv bliver I klogere på, hvad vi tilbyder vores juniorer, den praktiske

Læs mere

BESTYRELSENS BERETNING 2013/2014

BESTYRELSENS BERETNING 2013/2014 BESTYRELSENS BERETNING 2013/2014 Kære medlemmer På bestyrelsens vegne skal jeg her kort gøre status over det sidste års forløb i SKS. Danmark har, som alle ved, været ramt af en økonomisk krise, som vi

Læs mere

Marselisborg Sejlklubs

Marselisborg Sejlklubs Marselisborg Sejlklubs Ungdomsafdeling Information til nye sejlere og forældre Velkommen som sejlerforældre Velkommen i Marselisborg Sejlklubs (MS) Ungdomsafdeling. I skal vide at sejlads er en tidskrævende

Læs mere

Klubbens forventninger til sejlerforældre. Aktiviteter i MS Ungdom. Aktiviteter i sommersæsonen:

Klubbens forventninger til sejlerforældre. Aktiviteter i MS Ungdom. Aktiviteter i sommersæsonen: Klubbens forventninger til sejlerforældre Alle aktiviteter i klubben drives af frivillige forældre og aktiviteterne afhænger af forældrenes indsats. Klubbens minimum forventninger til jer som forældre,

Læs mere

General forsamling Randers BMX 21/ kl 19-20:30.

General forsamling Randers BMX 21/ kl 19-20:30. General forsamling Randers BMX 21/2-2018 kl 19-20:30. 1. Velkomst Martin byder velkommen. 2. Valg af dirigent & referent Martin har tilbudt at være dirigent, Mai har meldt sig som mulig referent Dette

Læs mere

Juelsminde Sejlklub. Strategiplan

Juelsminde Sejlklub. Strategiplan Juelsminde Sejlklub Strategiplan for perioden 2013-2018 1 Baggrund og formål: Sejlklubbens formål er ifølge vedtægternes paragraf 2 følgende: Foreningen og dens formål er at fremme et aktivt klubliv. at

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Silkeborg Sejlklub fejrer. 125 års jubilæum

Silkeborg Sejlklub fejrer. 125 års jubilæum Silkeborg Sejlklub fejrer 125 års jubilæum I anledning af Silkeborg Sejlklubs 125 års jubilæum 1. september 2012 inviteres klubbens medlemmer, sponsorer, annoncører, leverandører og samarbejdspartnere

Læs mere

Medlemsmøde om projekt Nyt klubhus torsdag d kl. 19 i ungdomsafdelingen

Medlemsmøde om projekt Nyt klubhus torsdag d kl. 19 i ungdomsafdelingen Medlemsmøde om projekt Nyt klubhus torsdag d. 30.8.18 kl. 19 i ungdomsafdelingen Velkomst ved Jan Jensen Velkomst og præsentation af dagsorden Flemming Larsen: Resume ved FL. Præsentation af tegninger

Læs mere

Generalforsamling i VBK

Generalforsamling i VBK Generalforsamling i VBK Referat af ordinær generalforsamling d. 24.11.2015 1. Valg af dirigent samt referent og 2 stemmetællere. 2. Bestyrelsens beretning formand Per Nørgaard Klaus Rasmussen blev valgt

Læs mere

I 1940, under 2. Verdenskrig, blev Danmark besat af tyskerne. Danmark havde under hele besættelsen et særligt forhold til tyskerne. Dette skyldtes at:

I 1940, under 2. Verdenskrig, blev Danmark besat af tyskerne. Danmark havde under hele besættelsen et særligt forhold til tyskerne. Dette skyldtes at: Side 1 Opgavesæt til 9.-10. klasse Ordbog forklarer ord, der står i kursiv. START Opgave om, hvorfor lejren blev bygget I 1940, under 2. Verdenskrig, blev Danmark besat af tyskerne. Danmark havde under

Læs mere

NB Årsberetning 2016 Kapsejladsudvalget Kapsejlads er for alle!!!

NB Årsberetning 2016 Kapsejladsudvalget Kapsejlads er for alle!!! NB Årsberetning 2016 Kapsejladsudvalget Kapsejlads er for alle!!! 2016 blev en sæson med flere aktiviteter og større deltagelse end tidligere. I NB er der mulighed for at sejle kapsejlads på mange måder,

Læs mere

Kerteminde Sejlklub, Express Klub Danmark, Impala 27 klubben og Banner 30 klubben indbyder til Klassemesterskab i Kerteminde den 5. - 6.

Kerteminde Sejlklub, Express Klub Danmark, Impala 27 klubben og Banner 30 klubben indbyder til Klassemesterskab i Kerteminde den 5. - 6. Kerteminde Sejlklub, Express Klub Danmark, Impala 27 klubben og Banner 30 klubben indbyder til Klassemesterskab i Kerteminde den 5. - 6. juli 2008 K E R T E M I N D E S E J L K L U B Kerteminde Sejlklub

Læs mere

Den nye lystbådehavn i Fredericia

Den nye lystbådehavn i Fredericia Den nye lystbådehavn i Fredericia Dette er den tredie informationsskrivelse fra ungdomsafdelingen i Fredericia Sejlklub om den nye lystbådehavn. Planerne for den ungdomsafdelingen i den nye havn er nu

Læs mere

Nappedam Bådelaug Molsvej Rønde

Nappedam Bådelaug Molsvej Rønde Generalforsamling d. 22. november 2017: Forslag fra bestyrelsen: Forslag nr. 1 om fuldmagtsforhold: Nuværende formulering i vedtægternes 13: Til hver bådplads, hvortil der er betalt indskud, gives én stemme

Læs mere

Marts Jan havnemester tager sig af opgaven som kontakt person for seniorgruppen.

Marts Jan havnemester tager sig af opgaven som kontakt person for seniorgruppen. INFORMATION FRA AABENRAA BÅD CLUB Marts 2019 Kære medlemmer Idet vores kære klubblad Makrellen, gennem mange år, ikke kunne få en anden redaktør, på generalforsamlingen, er vi nødt til at give jer alle

Læs mere

Bornholms Regionskommune, Fritids- og Kulturudvalget. Ansøgning om tilskud.

Bornholms Regionskommune, Fritids- og Kulturudvalget. Ansøgning om tilskud. Bornholms Regionskommune, Fritids- og Kulturudvalget Ansøgning om tilskud. Puljen understøtter formidlingsaktiviteter, og især projekter hvor flere lokale aktører samarbejder. Ansøger Kontaktperson Juridisk

Læs mere

Korsør Sejlklubs Juniorafdeling

Korsør Sejlklubs Juniorafdeling Korsør Sejlklubs Juniorafdeling Information til nye sejlere og forældre i Korsør Sejlklubs Juniorafdeling Som ny sejler og forældre til en ny sejler i Korsør Sejlklubs juniorafdeling, er der mange ting

Læs mere

Da Øster Hornum fik sin børnehave

Da Øster Hornum fik sin børnehave Da Øster Hornum fik sin børnehave Da Støvring Kommune blev dannet 1. april 1970, var der kun en børnehave i Støvring, nemlig Doktorvænget, som lå tæt på stationen. I såvel Suldrup som Øster Hornum var

Læs mere

Workshop for unge sejlere

Workshop for unge sejlere Workshop for unge sejlere Instruktion og manuskript Workshop for unge sejlere Kom i dialog med de unge! Hvilke aktiviteter skulle der laves, hvis det var klubbens unge sejlere, der bestemte? Dansk Sejlunion

Læs mere

I 1940, under 2. Verdenskrig, blev Danmark besat af tyskerne. Danmark havde under hele besættelsen et særligt forhold til tyskerne. Dette skyldtes at:

I 1940, under 2. Verdenskrig, blev Danmark besat af tyskerne. Danmark havde under hele besættelsen et særligt forhold til tyskerne. Dette skyldtes at: Side 1 Opgavesæt til 9.-10. klasse Ordbog forklarer ord, der står i kursiv. START Opgave om, hvorfor lejren blev bygget I 1940, under 2. Verdenskrig, blev Danmark besat af tyskerne. Danmark havde under

Læs mere

Esbjerg Søsport. NYHEDSBREV april Formandens tale ved standerhejsningen.

Esbjerg Søsport. NYHEDSBREV april Formandens tale ved standerhejsningen. Esbjerg Søsport NYHEDSBREV april 2018 Formandens tale ved standerhejsningen. Standerhejsning 7.4.2018 Velkommen til standerhejsningen her i Esbjerg Søsport både til gamle og nye medlemmer. Vi markerer

Læs mere

Ombygning og udvidelse af Lohals Havn på Nordlangeland. Projektbeskrivelse 2016

Ombygning og udvidelse af Lohals Havn på Nordlangeland. Projektbeskrivelse 2016 Ombygning og udvidelse af Lohals Havn på Nordlangeland. Projektbeskrivelse 2016 1 Indholdsfortegnelse Præsentation og historie... 3 Banjen... 4 Lohals / Hou... 5 Lohals Havn i dag... 6 Projektet... 7 Fremtidsønsker...

Læs mere

Onsevig Havn et øje til fremtiden

Onsevig Havn et øje til fremtiden Onsevig Havn et øje til fremtiden Onsevig Havn er en privat havn ejet af de der har fast plads i havnen. Onsevig Havn bruges af et utal af mennesker, der bruger havnen på forskellig måde. kr. 1000 900

Læs mere

Sejlsport og faciliteter 2009

Sejlsport og faciliteter 2009 Sejlsport og faciliteter 2009 Hvad er sejlsport Turbådssejlads Kølbådskapsejlads Sejlerskole for seniorer Matchrace = OL + AC Jollekapsejlads for seniorer = landshold + OL Jollekapsejlads for juniorer

Læs mere

1. maj 2016 Rasmus Horn Langhoff 1. maj er en kampdag. En protest- og en festdag. Da dagen blev valgt i 1889 var det for at markere arbejdernes kamp

1. maj 2016 Rasmus Horn Langhoff 1. maj er en kampdag. En protest- og en festdag. Da dagen blev valgt i 1889 var det for at markere arbejdernes kamp 1. maj 2016 Rasmus Horn Langhoff 1. maj er en kampdag. En protest- og en festdag. Da dagen blev valgt i 1889 var det for at markere arbejdernes kamp for en 8 timers arbejdsdag. I 30 år fortsatte kampen

Læs mere

Sikkerhedspolitik for Juniorafdelingen i Strandby Sejlklub, Vild med vand Version 1.0 April 2011

Sikkerhedspolitik for Juniorafdelingen i Strandby Sejlklub, Vild med vand Version 1.0 April 2011 Sikkerhedspolitik for Juniorafdelingen i Strandby Sejlklub, Vild med vand Version 1.0 April 2011 Denne sikkerhedspolitik beskriver hvorledes Strandby Sejlklub prioriterer sikkerhed såvel til lands og til

Læs mere

Kapsejlads i BUGTEN 2015

Kapsejlads i BUGTEN 2015 Velkommen til temaaften: Kapsejlads i BUGTEN 2015 den 27. november 2014 Velkomst & indledning Formålet med denne temaaften er: At BUGTENs kapsejladsteam får mulighed for at præsentere sine foreløbige planer

Læs mere

CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS FYN FYN RUNDT D. 8.-9.-10. JUNI 2012. CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB Med NATURGAS FYN

CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS FYN FYN RUNDT D. 8.-9.-10. JUNI 2012. CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB Med NATURGAS FYN CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS FYN FYN RUNDT D. 8.-9.-10. JUNI 2012 CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB CLASSIC FYN RUNDT KERTEMINDE SEJLKLUB Med NATURGAS FYN CLASSIC FYN RUNDT 2012 MED NATURGAS

Læs mere

Høringsmøde Sletten Bådeklub Vision 2015

Høringsmøde Sletten Bådeklub Vision 2015 Høringsmøde Sletten Bådeklub Vision 2015 Agenda Kl. 21.30 Sammensætning af en styregruppe: Formand Sekretær 2-3 fra Sletten Bådeklub Kl. 20.00 Velkomst og kort orientering om aftenens forløb. Kl. 20.10

Læs mere

A og rutinerede B optimister Zoom8 29er RSX Laser

A og rutinerede B optimister Zoom8 29er RSX Laser Indbydelse til: Det 5. Sail extre-mas Fredag den 12. til søndag den 14. december 2008 Deltagere: A og rutinerede B optimister Zoom8 29er RSX Laser Ideen bag Sail extre-mas Sail extre-mas er ment som en

Læs mere

Afholdt d. 18/11 2012 der bespises ca. 35 deltagere.

Afholdt d. 18/11 2012 der bespises ca. 35 deltagere. Referat af generalforsamling Afholdt d. 18/11 2012 der bespises ca. 35 deltagere. Med følgende dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Beretninger a. Formanden b. Udvalgene 4. Regnskab/budget

Læs mere

Nu bliver det lettere at prøve sine maritime drømme af i praksis

Nu bliver det lettere at prøve sine maritime drømme af i praksis Nu bliver det lettere at prøve sine maritime drømme af i praksis For Frederiksværk Lystbådehavn og havnens klubber er gået med i et nyt, ambitiøst Vild med Vand - projekt. Baggrunden for projekt Vild med

Læs mere

36 flotte sejlskibe sejler Fyn Rundt i næste uge

36 flotte sejlskibe sejler Fyn Rundt i næste uge 36 flotte sejlskibe sejler Fyn Rundt i næste uge Den traditionsrige sejlads, Fyn Rundt for bevaringsværdige Sejlskibe løber af stabelen i næste uge. Med de sidste tilmeldinger er Fyn Rundt nu oppe på 36

Læs mere

Helsingør Sejlklub Sejlklub Classic. DS Klubkonference 2016 Jan Madsen Helsingør Sejlklub #sejlklubclassic

Helsingør Sejlklub Sejlklub Classic. DS Klubkonference 2016 Jan Madsen Helsingør Sejlklub #sejlklubclassic Helsingør Sejlklub Sejlklub Classic DS Klubkonference 2016 Jan Madsen Helsingør Sejlklub #sejlklubclassic 1 Hvad får I på 20 minueer? En (ny) forklaring på de faldende medlemstal i DS s klubber og hvis

Læs mere

Et år senere, den 22. november 2012 forbereder jeg mig på mit bud på stillingen som generalsekretær

Et år senere, den 22. november 2012 forbereder jeg mig på mit bud på stillingen som generalsekretær Jeg har i to år taget tilløb til dette oplæg. For to år siden, den 19. november 2011 stod jeg lige her til Dansk Sejlunions klubkonference. Jeg var som generalsekretær i Det Danske Spejderkorps inviteret

Læs mere

Velkommen. - til nye medlemmer Praktiske oplysninger om livets gang i din sejlklub

Velkommen. - til nye medlemmer Praktiske oplysninger om livets gang i din sejlklub Velkommen - til nye medlemmer Praktiske oplysninger om livets gang i din sejlklub 1 Velkommen til Sejlklubben København Det glæder os at byde dig velkommen til vores sejlklub. På de følgende sider kan

Læs mere

NÅR DU HAVNER I. Velkommen GUIDE TIL STRUER LYSTBÅDEHAVN

NÅR DU HAVNER I. Velkommen GUIDE TIL STRUER LYSTBÅDEHAVN GUIDE TIL STRUER LYSTBÅDEHAVN NÅR DU HAVNER I STRUER Velkommen Havneguiden er udarbejdet af Havnekontoret, kulgade 6, 7600 Struer Telefon +45 97 85 02 28 E-mail: struerhavn.dk OVERSIGTS KORT OVER HAVNEN

Læs mere

Pyramiderne. De første pyramider var trin-pyramider.

Pyramiderne. De første pyramider var trin-pyramider. Pyramiderne Pyramider er de enorme bygninger, som Egypterne byggede. Man har i alt fundet 138 pyramider i Egypten. De fleste var bygget som grave til faraoerne eller deres ægtefæller. Nogle var ikke så

Læs mere

ODENSE YACHTKLUB S 75 års JUBILÆUM. Den 21. april 2018

ODENSE YACHTKLUB S 75 års JUBILÆUM. Den 21. april 2018 ODENSE YACHTKLUB S 75 års JUBILÆUM Den 21. april 2018 1943-2018 Formandens tale ved Standerhejsningen og receptionen lørdag den 21. maj 2018. Velkommen til alle sammen. Vi har lavet dette arrangement i

Læs mere

Budgettale Der er kun én ting, jeg synes ville være endnu mere trist og det er, hvis vi står i samme situation næste år.

Budgettale Der er kun én ting, jeg synes ville være endnu mere trist og det er, hvis vi står i samme situation næste år. 1 Budgettale 2014 Lige nu henter forældre i hele Odense deres børn. På gangene møder de andre forældre og frustrerede medarbejdere. Og de undrer sig. Hvorfor skal vi nu fyre på børnenes område igen? Det

Læs mere

Sommer Sejler Camp 2014 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter.

Sommer Sejler Camp 2014 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter. Sommer Sejler Camp 2014 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter. I uge 31: søn 27. juli fre 1. august 2014 Så er det igen tid for tilmelding til årets super Sommer sejler camp i uge 31 fra søndag eftermiddag

Læs mere

SSB. Sydskandinavisk Klassebåd B

SSB. Sydskandinavisk Klassebåd B SSB Sydskandinavisk Klassebåd B I Øster Hurup Havn, Sydøsthimmerland, ligger side om side de to SSB-sejlbåde: Margot fra 1927 (SSB DEN 1), ejet og sejlet af Hugo Hørlych Karlsen fra nabobyen Als, og Leda

Læs mere

Bestyrelsen arbejder videre med medlemshus og masteskur

Bestyrelsen arbejder videre med medlemshus og masteskur Hvis du vil se dette Nyhedsbrev med billeder så klik på linket ovenfor "Se dette nyhedsbrev i en browser" Kære Fremmer. Bådene er i vandet eller på vej og foråret og solen har vist sig frem, snart er der

Læs mere

Indbydelse. Taarbæk Sejlklub i samarbejde med Dansk Yngling Klub. inviterer til. Huggert Pokal. for Ynglinge. d. 30. 31. maj 2015

Indbydelse. Taarbæk Sejlklub i samarbejde med Dansk Yngling Klub. inviterer til. Huggert Pokal. for Ynglinge. d. 30. 31. maj 2015 Indbydelse Taarbæk Sejlklub i samarbejde med Dansk Yngling Klub inviterer til Huggert Pokal d. 30. 31. maj 2015 Kort oversigt: Tilmelding, til kapsejlads@taarbaek-sejlklub.dk inden tirsdag d. 26. maj 2015

Læs mere

Hou Fritidssejler Klub 25 års jubilæum 3. juni 2012.

Hou Fritidssejler Klub 25 års jubilæum 3. juni 2012. Hou Fritidssejler Klub 25 års jubilæum 3. juni 2012. I skal have et par ord med på vejen i anledning af at vi er samlet her i aften - - Og det ér jo fordi vi i morgen, d. 3. juni 2012 fylder 25 år. Se

Læs mere

VEJLEDNING TIL HAVNEADMINISTRATORER

VEJLEDNING TIL HAVNEADMINISTRATORER VEJLEDNING TIL HAVNEADMINISTRATORER TIL VEDLIGEHOLDELSE AF HAVNEINFORMATIONER Følgende vejledning er udarbejdet med henblik på at informere havneadministratorer om de selvbetjeningsmuligheder Dansk Sejlunion

Læs mere

Bestyrelsesmøde d:

Bestyrelsesmøde d: NØRRESUNDBY SEJLKLUB Mellem Broerne 4, 9400 Nørresundby Tlf. 98 17 60 17 nsshavn@gmail.com Bestyrelsesmøde d: 03-05-18 Deltager: Per Steen Øjvin Normann Ingolf Dan. Gæstedeltager Peter Simonsen fra ANF.

Læs mere

Når land møder vand, tager de helt store maskiner over!

Når land møder vand, tager de helt store maskiner over! ZX890LCH-6 Når land møder vand, tager de helt store maskiner over! VG Entreprenør A/S fra Lemvig er specialister i kystsikring og havneanlæg. 4 5 ZX890LCH-6 Adm. Direktør Uffe Larsen. Den omfattende udvidelse

Læs mere

Indkaldelse til generalforsamling

Indkaldelse til generalforsamling Vallensbæk 2..22 Indkaldelse til generalforsamling Hermed indkaldes til klubbens ordinære generalforsamling torsdag den 29. november 22 kl. 9:3 i klubhuset. Hvis der er spørgsmål til punkter på dagsorden

Læs mere

J/80 DS-DM 2015 Dragør august 2015

J/80 DS-DM 2015 Dragør august 2015 INDBYDELSE 1 REGLER 1.1 Stævnet sejles efter de i Kapsejladsreglerne definerede regler incl. Nordic Sailing Federations og Dansk Sejlunions forskrifter. 1.2 Desuden gælder Dansk Sejlunions statutter for

Læs mere

Dialogmøde målsætninger og ny struktur. Bestyrelsens oplæg til debat 20. September 2011 Opdateret 25.10.2011

Dialogmøde målsætninger og ny struktur. Bestyrelsens oplæg til debat 20. September 2011 Opdateret 25.10.2011 Dialogmøde målsætninger og ny struktur Bestyrelsens oplæg til debat 20. September 2011 Opdateret 25.10.2011 Dagsorden for dialogmødet 1. Opsummering af arbejdet indtil nu 2. Gennemgang af oplæg til mål

Læs mere

FALKEPOSTEN. december

FALKEPOSTEN. december FALKEPOSTEN december 2018 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Generalforsamling d. 23. april 2013

Generalforsamling d. 23. april 2013 Generalforsamling d. 23. april 2013 Det har været en lidt mærkelig oplevelse at skulle skrive dette års beretning, og jeg har prøvet at udskyde den så længe som muligt, for tidligere år er jeg kommet ind

Læs mere

BYDER VELKOMMEN TIL. Du skal have din mor og/eller far med, eller have en aftale med nogle andre forældre om, at de passer på dig.

BYDER VELKOMMEN TIL. Du skal have din mor og/eller far med, eller have en aftale med nogle andre forældre om, at de passer på dig. ÅRHUSKLUBBERNE OG DANSK SEJLUNION BYDER VELKOMMEN TIL TUNØ SEJLERLEJR D. 2. 7. AUG. VIL DU GÅ GLIP AF 6 SJOVE DAGE PÅ VANDET? NEJ VEL! Alle optimister og juniorsejlere fra sejlklubberne i Århus, Egå, Kaløvig,

Læs mere

Kurt Herløv blev valgt til ordstyrer. Kurt konstaterede at generalforsamlingen var lovlig, og lovlig indkaldt.

Kurt Herløv blev valgt til ordstyrer. Kurt konstaterede at generalforsamlingen var lovlig, og lovlig indkaldt. GENERALFORSAMLING 2015 Det officielle referat Her følger det officielle beslutningsreferat fra Viborg Sejlklubs generalforsamling 24. februar 2015. Referent er Frank Rømer, og referatet er godkendt af

Læs mere

Bogense Sejlklub Åbent DS-DM for L23. Onsdag den 11. august til lørdag den 14. august 2010 med søndag den 15. august som reservedag

Bogense Sejlklub Åbent DS-DM for L23. Onsdag den 11. august til lørdag den 14. august 2010 med søndag den 15. august som reservedag Bogense Sejlklub Åbent DS-DM for L23. Onsdag den 11. august til lørdag den 14. august 2010 med søndag den 15. august som reservedag INDBYDELSE 1 REGLER 1.1 Stævnet sejles efter de i Kapsejladsreglerne

Læs mere

Limfjordsvej 53, 9670 Løgstør

Limfjordsvej 53, 9670 Løgstør Limfjordsvej 53, 9670 Løgstør 1 Lejeprospekt Velbeliggende detailhandelsejendom med stor parkeringsplads i dagligvarebutiksområdet og få minutters gang fra gågaden og lystbådehavn i Løgstør. Husleje pr.

Læs mere

Danmarks / Klassemesterskab BB 10 meter & Aphrodite 101

Danmarks / Klassemesterskab BB 10 meter & Aphrodite 101 Danmarks / Klassemesterskab 2019 For BB 10 meter & Aphrodite 101 Helsingør Sejlkub 16.-18. august. 2019 (BB 10 meter) 17.-18. august 2019 (Aphrodite 101) INDBYDELSE 1 REGLER 1.1 Stævnet sejles efter de

Læs mere

SEJLADS BESTEMMELSER FOR KAPSEJLERNE 2018 (I overensstemmelse med DS Sejladsbestemmelser og Kapsejladsregler )

SEJLADS BESTEMMELSER FOR KAPSEJLERNE 2018 (I overensstemmelse med DS Sejladsbestemmelser og Kapsejladsregler ) SEJLADS BESTEMMELSER FOR KAPSEJLERNE 2018 (I overensstemmelse med DS Sejladsbestemmelser og Kapsejladsregler 2017-20) 1. Regler 1.1 Der sejles efter de i kapsejladsreglerne definerede regler inkl. Skandinavisk

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Efter et turbulent år med lockouten i april 13, så glæder vi os til og ser frem til den nye Folkeskolereform, som skal træde i kraft

Læs mere

No. 1½ 2009. Medlemsblad for Damptromleklubben. Kom til officiel præsentation af Vølund Senior i Esbjerg lørdag den 23. maj 2009, kl.

No. 1½ 2009. Medlemsblad for Damptromleklubben. Kom til officiel præsentation af Vølund Senior i Esbjerg lørdag den 23. maj 2009, kl. No. 1½ 2009 Medlemsblad for Damptromleklubben Kom til officiel præsentation af Vølund Senior i Esbjerg lørdag den 23. maj 2009, kl. 12 00 Damptromleklubben Bent Delfs "Truelskærgård" Næsbygade 2, Næsby-Orø

Læs mere

Sejlsporten skal gøres mere attraktiv - på flere måder

Sejlsporten skal gøres mere attraktiv - på flere måder Sejlsporten skal gøres mere attraktiv - på flere måder Markedsføre sejlsporten som en attraktiv sport Vi har en unik idræt Vi har en fantastisk visuel sport Vi har en sport med masser af eventyr og historie

Læs mere

Skælskør Amatør Sejlklub. Oplæg til projekter for Skælskør Amatør Sejlklub i forbindelse med MKS

Skælskør Amatør Sejlklub. Oplæg til projekter for Skælskør Amatør Sejlklub i forbindelse med MKS Oplæg til projekter for i forbindelse med MKS SAS i fremtiden hvor er vi nu 325 medlemmer Ca. 350 overnatninger Godt klubliv Godt ry hos gæster Attraktiv stævnearrangør Voksende juniorafdeling Flere danske

Læs mere

Borgermøde Høje-Taastrup Kommune 7. april 2008

Borgermøde Høje-Taastrup Kommune 7. april 2008 Borgermøde Høje-Taastrup Kommune 7. april 2008 Borgermødet på Hedehusene Fritidscenter begyndte kl. 19.30, omkring 130 deltagerne havde fundet deres pladser, da Borgmester Michael Ziegler og Viceborgmester

Læs mere

Cyklister i Haderslev

Cyklister i Haderslev Medlemsbrev, februar 2019 Cyklister i Haderslev Nyt fra Cyklistforbundet, Haderslev DET DELTE TYSKLAND SET FRA CYKELSADLEN Foto: Poul Grønne Kristensen Torsdag den 7. marts kl. 19.00 på Bispen, Bispebroen

Læs mere

Foto: Hansen-Photo.com

Foto: Hansen-Photo.com Indbydelse til åbent Klassemesterskab Molich for X Meter I Kerteminde Sejlklub den 9-10 august 2013 Foto: Hansen-Photo.com ÅBENT KLASSEMESTERSKAB 2013 FOR MOLICH X METER Organiserende myndighed Kerteminde

Læs mere

Indbydelse. Taarbæk Sejlklub i samarbejde med Dansk Yngling Klub. inviterer til. Huggert Pokal. for Ynglinge og J/70. d

Indbydelse. Taarbæk Sejlklub i samarbejde med Dansk Yngling Klub. inviterer til. Huggert Pokal. for Ynglinge og J/70. d Indbydelse Taarbæk Sejlklub i samarbejde med Dansk Yngling Klub inviterer til Huggert Pokal for Ynglinge og J/70 d. 2. 3. juni 2018 Kort oversigt: Tilmelding, til kapsejlads@taarbaek-sejlklub.dk inden

Læs mere

[Indledning] Kære BR. I dag tager vi hul på forhandlingerne om budgettet for 2020.

[Indledning] Kære BR. I dag tager vi hul på forhandlingerne om budgettet for 2020. Overborgmesteren TALE TALE Tale til Anledning Sted Titel Overborgmesteren Første behandling af budgettet BR-salen Budgettale Dato 26. september 2019 Klokken 16.00 Taletid Bemærkning til arrangementet 10

Læs mere

Program åbning af Den Blå Rambla, søndag den 24. august 2014

Program åbning af Den Blå Rambla, søndag den 24. august 2014 Program åbning af Den Blå Rambla, søndag den 24. august 2014 1. Strandbaren 2. Kajakpolobane 3. Beachvolleybaner 4. Streetbasketbane 5. Skatepark 6. Havkajakker på vandet 7. Faldskærmsudspring 8. Ungdomssejlads

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Det er også din boligforening. Deltag i beboerdemokratiet, og gør dine ideer til virkelighed

Det er også din boligforening. Deltag i beboerdemokratiet, og gør dine ideer til virkelighed Det er også din boligforening Deltag i beboerdemokratiet, og gør dine ideer til virkelighed Vi bor i forening Vidste du, at de almene boliger tilhører dem, der bor der? Der sidder ingen ejere, aktionærer

Læs mere