v/oz3abe Peter Müller.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "v/oz3abe Peter Müller."

Transkript

1 en radio sport. Tips og Tricks for nybegynderen v/oz3abe Peter Müller.

2 Nybegyndere på HF som vil i gang med DX-jagt. Alle nysgerrige som vil høre lidt om DX verdenen på HF. Intro til foredrag Intro til DX The DX Goodies Grej Opsøgende DX-arbejde. Pile-Up og lytte teknik. DX-Cluster Log tools QSL udveksling. QSL Planlæg ning The DX Goodies Logning QSO en

3 DX er radioforbindelser over lange afstande. Så simpelt er det!. eller er det? måske det ikke helt så simpelt alligevel. DX på denne klubaften er i hvert fald meget mere end det. DX er jagten på HF QSO er med sjældne DXCC Entities.

4 Et diplom udstedt af ARRL. men det er mere end det Det er også DX verdenens Formålsparagraf. Det er også lande referencelisten også kaldet DXCC Entities. Antal kørte DXCC lande, er hvad handicap er for golfspillere. Man starter med 0 lande, og arbejder sig opad på DXCC ranglisten. Lande DXCC DXCC Road Map Honor Roll #1 Honor Roll År The DeSoto Cup

5 Deres QSO er varer typisk mellem 5-10 sekunder. De tager fri fra arbejde for at køre en sjælden DX-station. De står op kl. 3 natten, kalder i timer, gennemfører QSO på 10 sek. Holder sammen i grupperinger via DX-nets på 2m/70cm, klubber og foreninger, telefonkæder, etc. De betragtes oftest som ikke normale af omgivelserne. Selvfølgelig er nogen mere engagerede end andre. I OZ ca. 60.

6 DX-Jagt Hvor svært kan det være...det kan faktisk være ret svært, fordi Nogle lande er ubeboede I nogle lande har diktatur styre indført forbud mod amatørradio. Nogle lande er svært for ikke at sige umulig fremkommelige pga. vejr- og andre geografiske forhold. Når det endelig er lykkedes at aktivere et af ovenstående lande, så er der en del andre radioamatører som også vil have en QSO. For at svare på Hvor svært kan det være. Tja, bedøm selv

7 Lokale får sendetilladelse. Holiday Style Dxpeditioner af en eller mindre gruppe radioamatører udefra. Kommercielle Dxpeditioner QSO er QSO er

8 En HF-radio. Skal kunne køre split operation. Skal min. have 500hz CW filter. Indb. eller ekstern CW og Voice-memory keyer. En HF-antenne. Det bedste er altid en retningsbestemt antenne med noget gain. Det næstbedste er en traps fri vertikal frit eller højt placeret. Eks. En Butternut. OZ4ACK kører med en lille vertikal på toppen af Høje Gladsaxe han outperformer mange med beam antenner. Udstyr der bare gør det hele lidt nemmere Radio med dual receiver (eks. FT1000, IC756, TS950). PA-trin min W. Voice- og CW- memory Keyere. CAT Dårlige DX resultater løses ikke med bedre udstyr

9 DX-informationer er en vigtig og nødvendig del af DX-arbejdet. DX-informationer har altid eksisteret. Det er måden de er blevet distribueret på, som har ændret sig med tiden. I gamle dage hed det DX-Bulletins, og blev distribueret live på HF-båndene. I dag arbejder vi med to typer af DX-informationer. 1) Nyhedsinformationer. 2) Realtids informationer.

10 Orienterende informationer om DX-peditioner, DXCC regler, QSL-information, beretninger, oplevelser etc. Etc. Announced DX Operations: DX-World:

11 Live Her og Nu informationer for det aktuelle øjeblik. Distribueres igennem spotting netværk (dx-cluster), skimmer værktøjer og Reverse Beacon netværk. De har alle det til fælles, at give informationer om aktuelle aktiviteter på HF båndene i dette aktuelle øjeblik. De historiske data er mindst ligeså interessante som live informationerne. Jeg har valgt kun at fortælle om hvordan DX-Cluster netværket kan udnyttes til målrettet DX-Jagt.

12 DX-Cluster er et spotting netværk. Det startede som individuelle Packet Radio stationer i slut 80 erne. De individuelle noder (som de kaldtes), begyndte at udveksle spotting informationer. Stadig via Packet Radio på 2m og 70cm. Via 4-6 DX-Cluster noder, kunne vi dengang opretholde et spotting netværk på tværs af OZ. I dag er de lokale Packet Radio netværk afløst af ét globalt netværk world-wide over Internet. Princippet er dog fortsat det samme.

13 Adgang opnås via Internettet med Web eller Telnet. Web anvendes ved direkte adgang til netværket. Telnet anvendes ved adgang via et klient-program eller særligt tilpasset brugerinterface. De fleste PC log- og CAT programmer har et integreret DX- Cluster interface. Hvad der er bedst er smag og behag. Eksempler: HamRadio Deluxe, DX4WIN, DXSuite, DXSpotter, etc. etc. etc.

14 Spare tid foran radioen og være mere sammen med familien. Hjælp til at komme igennem pile-up via QSX informationer. Planlægning på baggrund af historiske data. VU4PB Activity (Source: m 12m 15m 17m 20m 30m 40M 80M Web: Software: DX4WIN (

15 Vi starter med at finde ud af om der er nogle interessante DX aktiviteter i den kommende tid. Vi checker hvad ADXO siger..

16 Gør det til en vane at lade målsætninger styre dit DXarbejde. I eksemplet kan et mål være at få kørt E44PM på min. et enkelt bånd. Følg med i DX-nyhederne hvad der skrives om ekspeditionen. Det er ikke unormalt der opstår forsinkelser og aflysninger. Det vil være ærgeligt at bruge forgæves tid på forberedelse og planlægning. Gør dig tanker om hvordan du vil gribe målet an. Tidspunkter, bånd, mode, antenner, etc. etc. Den sjældne DX-station kommer ikke i loggen af sig selv. Det er af afgørende betydning du engagerer dig og sætter dig ind i forholdene omkring den pågældende DX-pedition.

17 Når DX-peditionen er startet, er det tid til at følge med på DX-Clusteret. Brug evt. filtre og notifikationer. Lyt efter DX-stationen. Få dannet dig et overblik over hvad du er oppe i mod. Har du en fair chance for at komme igennem. Lyt efter operatørens QSO mønter, QSX-frekvenser, hvem køres hvornår, signalstyrken etc. etc. Vær ikke bange for at vente nogle dage med at kalde. Det er vigtigere du bruger tiden på at lytte. Det bedste tip af alle: LYT LYT LYT og når du har lyttet, så LYT lidt mere.

18 Den der bruger den skarpeste teknik, kommer før igennem ham med stor antenne og stor PA. Jeg hører tit Italienske Big Gun stationer kalde forgæves i timer, mens flere Small Pistol stationer har fået Dx eren logget. En pile-up starter aldrig med det samme som en DX station går i luften. Udnyt det faktum til din fordel. Tro på det!. Hvis du på forhånd tænker, jeg kommer aldrig igennem. Så får du ret!.

19 Simplex. Split Five Up. Split Five to Ten Up. Simplex eller Split QRZ Two s, three s, four s etc. etc.. List. Det er af afgørende betydning og vigtighed, du gør dig klart hvilke af ovenstående typer DX en anvender, FØR du begynder at kalde.

20 Simpel Lyt og kald. Kald på den sidste stations TX frekvens. Kald hz over/under sidste stations TX frekvens. 7 sek. teknikken. Vent ca. 7. sekunder med at kalde. Lykkehjulet (vfo knappen). Så er der de beskidte tricks. Men dem vil jeg ikke lære jer. Med andre ord: Det hele går ud på, at gætte hvor DX en vil lytte næste gang.

21 Vær sikker på DX en har lyttet dit kaldesignal korrekt. Hvis det er tilfældet, undlad at gentage dit kaldesignal når du svarer tilbage. Gør din transmission så kort som muligt. SSB eksempel: QSL you are also Five-by-Nine, 73!. CW eksempel: TU UR ee Undlad at begynde på navn, QTH, vejret etc. etc.

22 Jeg vil lytte, lytte og når jeg har lyttet vil jeg lytte lidt mere. Jeg vil kun kalde, hvis jeg kan lytte og forstå DX stationen. Jeg vil ikke stole blindt på DX-Cluster, men selv sikre kaldesignalet er korrekt logget. Jeg vil aldrig sende eller tune oven i DX stationens transmissioner. Jeg vil lade DX-stationen afslutte sin QSO før jeg kalder. Jeg vil altid kalde med fuldt kaldesignalet. Jeg vil lytte efter hvert kald, og ikke kalde i evigheder uden også at lytte. Jeg vil ikke kalde, når DX-stationen svarer en anden end mig selv. Jeg vil ikke kalde, når DX-stationen svarer på et prefix eller suffix. Jeg vil ikke kalde, når DX-stationen kalder efter andre lokationer end min egen.

23 I gamle dage havde vi de kendte spiralhæfter fra EDR De fungerer skam stadig. Men i dag er en logbog ikke bare en logbog. Med et PC logprogram, kan du få på en enkelt måde holde styr på dine DXCC lande, Locator felter, IOTA, Staterne og zonerne. Integration mellem logbogen, DX-clusteret, din radio og QSL-Mgr. Databasen. Brug et PC log program. Men vigtigst af alt få logget dine QSO er med det samme. Papirlog er dog bedre end ingen log.

24 Download en gratis prøveversion af DX4WIN på:

25 QSL-kort i DX sammenhæng kan udveksles på 4 måder: Direkte som alm. brevpost. Via Buro Via lokalafdeling eller hjemmeadresse. Via DDXG Som sammensending. (kræver medlemskab) Via LOTW Logbook Of The World (ARRL s online QSL og logbogs-tjeneste) e-qsl er ikke accepteret af ARRL som credit til DXCC. Foretag ALTID et opslag på QRZ.COM når du har kørt et sjældent eller særligt land/kaldesignal. Disse har oftest en QSL-manager tilknyttet. Hold en god disiciplin med dine QSL-kort. Hav altid styr på hvad der er sendt og modtaget. Respekter PSE QSL på de QSL-kort du modtager.

26 Den hurtigste måde at udveksle QSL-kort på er direkte. Check QSL-manager og dennes adresse via QRZ.COM Check samtidig prisen, for at få et QSL-kort sendt retur direkte. Typisk anvendes green dollars eller IRC er. De typiske takster er $2-3 eller 1-2 IRC er. IRC er kan købes på posthuse og koster kr. 15,-/stk. Banditter findes der alle vegne. Også blandt QSL-managers. Nogen har et ry for aldrig at returnere et QSL-kort, og laver kassen på de green dollars de måtte modtage. Check evt. Google for omtaler af en QSL-manager for at reducere risikoen.

27 Langsom men billig metode. Der kan gå flere år, før du får dit kort. Check QSL-manager og dennes adresse via QRZ.COM Du kan vælge at benytte din lokalafdeling, eller udveksle QSL-kort direkte med EDR kontoret i Odense. QSL-kortene skal være sorteret i buro orden. Inden de lægges i den sorte kasse. Ved anvendelse af QSL-Managers, er det dennes kaldesignal der sorteres efter. Der distribueres buro QSL-kort ca. 4 gange årligt. Læs EDR s vejledning om sortering af QSL-kort

28 Hvad DX-jagt går ud på. DXCC Udstyr Opsøge DX-Informationer Brug af DX-Cluster Den forberedende og indledende fase af DX-Jagten. Lytte-, kalde- og pileupteknik. Log QSL GOD DX-JAGT VI SES I PILEUP en

Clublog Dansk vejledning af OZ0J Version 1.1 opdateret oktober Forord. Denne vejledning indeholder opstart og løbende brug af Clublog.

Clublog Dansk vejledning af OZ0J Version 1.1 opdateret oktober Forord. Denne vejledning indeholder opstart og løbende brug af Clublog. Forord Denne vejledning indeholder opstart og løbende brug af Clublog. Brug af vejledningen samt installation af softwaren sker helt på eget ansvar. Vejledningen opdateres efter behov og må frit kopieres

Læs mere

Portabel aktivitet (Flora Fauna)

Portabel aktivitet (Flora Fauna) Portabel aktivitet (Flora Fauna) EDR Ålborg 15. juni 2019 15-06-2019 (C) OZ7AEI / Jakob 2012-19 1 Præsentation Udstyr QSO teknik WWFF Aktivering WWFF Jagt WWFF / OZFF Group Log-software Epilog Agenda 15-06-2019

Læs mere

Af OZ7AEI, Jakob Pedersen, Vibevej 4, 7500 Holstebro,

Af OZ7AEI, Jakob Pedersen, Vibevej 4, 7500 Holstebro, Flora Fauna aktivering eller jagt Af OZ7AEI, Jakob Pedersen, Vibevej 4, 7500 Holstebro, mail@oz7aei.dk Er du en af de mange radioamatører der ikke har mulighed for opsætning af antenner på hjem-qthen?

Læs mere

DX4WIN Dansk vejledning af OZ0J Version 1.0 opdateret august 2016. Forord

DX4WIN Dansk vejledning af OZ0J Version 1.0 opdateret august 2016. Forord Forord Denne vejledning indeholder opsætning og brug af DX4WIN. Vejledningen er og bliver ikke komplet på dansk, dertil er programmet for omfattende. Har du behov for hjælp udover de punkter, der er nævnt

Læs mere

På CW vil du formodentlig få et af følgende svar: R (Received-Roger) Y (Yes) YES QSY

På CW vil du formodentlig få et af følgende svar: R (Received-Roger) Y (Yes) YES QSY OPERATIONS TEKNIK Hvem blandt os har taget kørekort ved kun at tage en teoretisk eksamen? Ingen. I Belgien (og Danmark) har der aldrig været nogen form for uddannelse i at køre en QSO. Efter den teoretiske

Læs mere

Clublog Dansk vejledning af OZ0J Version 1.0 opdateret juli 2016. Forord. Denne vejledning indeholder opstart og løbende brug af Clublog.

Clublog Dansk vejledning af OZ0J Version 1.0 opdateret juli 2016. Forord. Denne vejledning indeholder opstart og løbende brug af Clublog. Forord Denne vejledning indeholder opstart og løbende brug af Clublog. Brug af vejledningen samt installation af softwaren sker helt på eget ansvar. Vejledningen opdateres efter behov og må frit kopieres

Læs mere

Jota-Joti udvalget ville gerne give spejderne den store oplevelse, at radio og internet spejd, er ikke kun en gang om året JOTA/JOTI.

Jota-Joti udvalget ville gerne give spejderne den store oplevelse, at radio og internet spejd, er ikke kun en gang om året JOTA/JOTI. Hvorfor dette mærke? Jota-Joti udvalget ville gerne give spejderne den store oplevelse, at radio og internet spejd, er ikke kun en gang om året JOTA/JOTI. Med aktiviteterne kommes der godt rundt om de

Læs mere

Logbook of The World (LOTW) Dansk vejledning af OZ0J Version 1.2. opdateret 20. august 2016

Logbook of The World (LOTW) Dansk vejledning af OZ0J Version 1.2. opdateret 20. august 2016 Forord Logbook of The World (LOTW) Denne vejledning indeholder opstart og løbende brug af Logbook of The World. Brug af vejledningen samt installation af softwaren sker helt på eget ansvar. Vejledningen

Læs mere

DMR Temadag. DMR+ og lidt til. EDR HQ af OZ1BZJ

DMR Temadag. DMR+ og lidt til. EDR HQ af OZ1BZJ DMR Temadag DMR+ og lidt til EDR HQ 25-11-2017 af OZ1BZJ DMR+ DMR transmission Ud over tale eller data bliver der ved en hver DMR transmission sendt flere data. De to vigtigste 24 bit data med modtageren

Læs mere

Logbook of The World (LoTW) Dansk vejledning af OZ0J Version 1.3. opdateret 21. juli 2017

Logbook of The World (LoTW) Dansk vejledning af OZ0J Version 1.3. opdateret 21. juli 2017 Forord Logbook of The World (LoTW) Denne vejledning indeholder opstart og løbende brug af Logbook of The World. Brug af vejledningen samt installation af softwaren sker helt på eget ansvar. Vejledningen

Læs mere

Formandens beretning for 2011/2012.

Formandens beretning for 2011/2012. Formandens beretning for 2011/2012. Vi har heller ikke i år haft udgifter til bestyrelsesmøder, alt er klaret med telefon og e- mail. Vi er i øjeblikket 200 medlemmer. Nye er kommet til og andre er faldet

Læs mere

Radio skannere og lydbehandlings programmer.

Radio skannere og lydbehandlings programmer. Radio skannere og lydbehandlings programmer. Der er mange forskellige muligheder, hvis man har en scanner og OZ4ui, Lars har tidligere haft skrevet i amsat-oz, om scannere og vejrsatellitter. Men der er

Læs mere

Allan Nelsson - OZ5XN. Licenced since 1970

Allan Nelsson - OZ5XN. Licenced since 1970 Allan Nelsson - OZ5XN Licenced since 1970 WSPR Weak Signal Propagation Reporter WSPR udtales whisper (som at hviske) WSPR er et digitalt beaconsystem (4-FSK) WSPR rapporteres af modtagende stationer til

Læs mere

D-Star. En moderne kommunikations form

D-Star. En moderne kommunikations form D-Star En moderne kommunikations form Indhold Problemformulering... 2 Starten på D-Star... 3 Om D-Star nettet... 4 Udstyr til D-Star... 8 Kilde angivelse... 10 Konklusion... 11 1 Problemformulering Jeg

Læs mere

3. Udgave (Juli 2010)

3. Udgave (Juli 2010) ETIK OG OPERATIONS- PROCEDURER FOR RADIOAMATØRER 3. Udgave (Juli 2010) Af John Devoldere, ON4UN og Mark Demeuleneere, ON4WW På dansk ved Erik Jensen, EDR og Jørgen Arnvig, OZ4RT Etik og Operationsprocedurer

Læs mere

DMR Radio Temadag. DMR Teknik EDR HQ

DMR Radio Temadag. DMR Teknik EDR HQ DMR Radio Temadag DMR Teknik EDR HQ 25-11-2017 OZ1BZJ ETSI DMR Digital Mobile Radio = DMR DMR er udviklet under ETSI med de store leverandør involveret. Standarten er udviklet til at kunne bruges med 12,5

Læs mere

Danish Contest Academy Af OZ1ADL Jan Thøgersen

Danish Contest Academy Af OZ1ADL Jan Thøgersen oz1adl.qxd 21-09-2012 13:49 Side 1 Danish Contest Academy Af OZ1ADL Jan Thøgersen Hvordan får vi mere OZ på Verdenskortet i diverse Contests? Og hvorledes udbreder vi kendskabet til Radio Sport - og hvordan

Læs mere

Betjening af en radioamatørstation

Betjening af en radioamatørstation Betjening af en radioamatørstation B/D certifikatkursus 2016 Efterår 2016 OZ7SKB EDR Skanderborg afdeling Som at lære at cykle Der er ikke ret meget, der skal forstås Det meste er udenadslære/gentagelser

Læs mere

OZ9HBO EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører. 14. Årgang Nr. 1 AKTIVITETSPLAN 1. Kvartal 2004

OZ9HBO EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører. 14. Årgang Nr. 1 AKTIVITETSPLAN 1. Kvartal 2004 OZ9HBO EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører 14. Årgang Nr. 1 AKTIVITETSPLAN 1. Kvartal 2004 Indhold Information 2 Leder 3 Forsidebilledet 4 Ny bestyrelse 4 Campingvogn 5 Hjemmesiden 5 Fordrag

Læs mere

Nr. 4,Oktober 2011 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Nr. 4,Oktober 2011 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Nr. 4,Oktober 2011 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Vi har været på besøg på Hedensted-senderen ved Kragelund igen! 2 OZ6HR nyt, Oktober 2011 OZ6HR nyt Nr. 4, Oktober 2011 Medlemsblad for OZ6HR

Læs mere

Danish Contest Academy Contesting med N1MM og Win-Test, og hvordan du kan få lidt mere ud af dem

Danish Contest Academy Contesting med N1MM og Win-Test, og hvordan du kan få lidt mere ud af dem Danish Contest Academy Contesting med N1MM og Win-Test, og hvordan du kan få lidt mere ud af dem Version 1.5 Kenneth Hemstedt OZ1IKY juli 2013 Side 1 af 152 - THIS PAGE IS INTENTIONALLY LEFT BLANK - 2

Læs mere

Frekvensliste: Dansk Normaltid om vinteren. Tid Frekvens S M T T F L Hvem

Frekvensliste: Dansk Normaltid om vinteren. Tid Frekvens S M T T F L Hvem Frekvensliste: Dansk Normaltid om vinteren. Dem der er mærket med * i højre side, er ny info. side sidst. Kan du føre mere til listen, høre jeg gerne fra dig. 2001-05-25 Tid Frekvens S M T O T F L Hvem

Læs mere

Børn og internet brug! Forældre guide til sikker brug at internettet

Børn og internet brug! Forældre guide til sikker brug at internettet Børn og internet brug! Forældre guide til sikker brug at internettet Som forældre er det vigtigt at du: Accepterer at medierne er kommet for at blive og er en del af børn og unges virkelighed. Så vis dem

Læs mere

Contesting med N1MM Logger+ og Win-Test, og hvordan du kan få lidt mere ud af dem. Version 2.0 Kenneth Hemstedt OZ1IKY April 2015

Contesting med N1MM Logger+ og Win-Test, og hvordan du kan få lidt mere ud af dem. Version 2.0 Kenneth Hemstedt OZ1IKY April 2015 Contesting med N1MM Logger+ og Win-Test, og hvordan du kan få lidt mere ud af dem Version 2.0 Kenneth Hemstedt OZ1IKY April 2015 Revisionshistorikken - i bedste Akademisk stil 1.0 - Den første og spæde

Læs mere

Bilag 5. Hvor er du blevet oplyst om frivilligt arbejde eller har du set et opslag for frivilligt arbejde?(gerne flere svar)

Bilag 5. Hvor er du blevet oplyst om frivilligt arbejde eller har du set et opslag for frivilligt arbejde?(gerne flere svar) Bilag 5 Køn? Alder? Hvad er din højst opnåede uddannelse? Udfører du eller har du udført? Hvad har holdt dig fra at udføre?(gerne flere svar) Hvorfor har du valgt at være?(gerne flere svar) Hvilke funktioner

Læs mere

AF2208N og AF2208N + trådløse Wi-fi forstærker / AP Long-range

AF2208N og AF2208N + trådløse Wi-fi forstærker / AP Long-range AF2208N og AF2208N + trådløse Wi-fi forstærker / AP Long-range INDLEDNING: Vær opmærksom på at AF2208N er en forstærker. Det vil sige at den er og kan aldrig være bedre, end det signal den får ind. Så

Læs mere

Amatørradio. - en spændende hobby. Experimenterende Danske Radioamatører

Amatørradio. - en spændende hobby. Experimenterende Danske Radioamatører Amatørradio - en spændende hobby Experimenterende Danske Radioamatører Amatørradio: - en alsidig hobby - kontakt med verden - at snakke med andre - forståelse for elektronik - eksperimenter med radio -

Læs mere

Fredag den 15. november 2013 holder vi igen LAN Party!

Fredag den 15. november 2013 holder vi igen LAN Party! Nr. 4, Oktober 2013 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Fredag den 15. november 2013 holder vi igen LAN Party! 2 OZ6HR nyt, Oktober 2013 OZ6HR nyt Nr. 4, Oktober 2013 Medlemsblad for OZ6HR - EDR

Læs mere

Hvad skal jeg skrive?

Hvad skal jeg skrive? Hvad skal jeg skrive? I dette kapitel lærer du: I. At booke møder via email II. At tænke sociale medier ind i dit opsøgende salg 26 Telefonen er død! I gamle dage - dvs. før internet, sociale medier og

Læs mere

MORSE på en anden måde

MORSE på en anden måde 1 MORSE på en anden måde Tilmeld dig OZMORSE på SKYPE Send/modtag CW med Computeren Et forslag fra OZ6YM, Palle ved HAMSPIRIT 2014 Introducer SKYPE-gruppen OZMORSE Denne artikel kan også DOWNLOADES fra

Læs mere

Specialiseringen Rapport Lavede Af Rasmus R. Sørensen Side 1 af 6

Specialiseringen Rapport Lavede Af Rasmus R. Sørensen Side 1 af 6 Side 1 af 6 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INTRO 3 STARTEN AF SPECIALISERINGEN 3 ANKOMST TIL SKOTLAND 4 DATABASER 5 NETVÆRK 5 INTERAKTION 5 AFSLUTNING AF SPECIALISERINGEN 5 KONKLUSION 6 Side

Læs mere

VHF Field Day 2013 OZ3PY EDR Afdeling Fredericia

VHF Field Day 2013 OZ3PY EDR Afdeling Fredericia Fredericia den 14. juli 2013 VHF Field Day 2013 OZ3PY EDR Afdeling Fredericia Hermed en beretning fra VHF Field Day 2013 fra EDR afdeling Fredericia. Vi har de senere år været aktive fra en mark i Bolskov

Læs mere

"Befri din mailboks - og find nyhederne før din chef" Guide i at bruge RSS

Befri din mailboks - og find nyhederne før din chef Guide i at bruge RSS "Befri din mailboks - og find nyhederne før din chef" Guide i at bruge RSS v/ Kim Elmose, januar 2007 1 Få bedre overblik over nyhederne med RSS Forkortelsen RSS eller ikonet dukker op på stadig flere

Læs mere

Hustru: Det er chikane

Hustru: Det er chikane Hustru: Det er chikane 06. februar 2012 15:05 Af CATHRINE NIELSEN Antenner og mast på Gyvelbakken 11 i Kalundborg skaber debat, og i dag mandag drøfter teknik- og miljøudvalget sagen. Foto: Per Christensen

Læs mere

DMR+ DMR+ og lidt til. Ballerup af OZ1BZJ

DMR+ DMR+ og lidt til. Ballerup af OZ1BZJ DMR+ DMR+ og lidt til Ballerup 28-09-2017 af OZ1BZJ DMR+ Agenda DMR teknik kort Resume DMR+ nettet Brug af DMR+ i Danmark Fremtiden DMR teknik kort Resume DMR+ 4FSK DMR bruger 4FSK modulation: I modsætning

Læs mere

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

DUNE HD 102 Indhold DUNE HD HDMI WIFI Modtageren Tændt Slukket USB port AV OUT

DUNE HD 102 Indhold DUNE HD HDMI WIFI Modtageren Tændt Slukket USB port AV OUT Indhold DUNE HD TV-102 modtagerboks Strømforsyning HDMI-kabel AV-kabel (anvendes, hvis dit TV ikke har HDMI men kun scart-indgang) IR-øje (anvendes, hvis fjernbetjeningen ikke kan se boksen) Fjernbetjening

Læs mere

Portabel aktivitet. EDR Horsens 20. februar 2014. 20-02-2014 (C) OZ7AEI / Jakob 2012-14 1

Portabel aktivitet. EDR Horsens 20. februar 2014. 20-02-2014 (C) OZ7AEI / Jakob 2012-14 1 Portabel aktivitet EDR Horsens 20. februar 2014 20-02-2014 (C) OZ7AEI / Jakob 2012-14 1 Agenda Præsentation Udstyr QSO-teknik Awards-programmer QSL-kort Log-software Epilog 20-02-2014 (C) OZ7AEI / Jakob

Læs mere

Adwords i praksis annoncer på Google

Adwords i praksis annoncer på Google 3 timers kursus hos jer, hos Nielsens Bureau eller over internettet: Adwords i praksis annoncer på Google Adwords-annoncerne fra Google er en nem, hurtig og effektiv måde at gøre jeres produkter og ydelser

Læs mere

PiO Evaluering Foredrag Photoshop d. 4/2 2016. PiO Evaluering Foredrag Photoshop d. 4/2 2016

PiO Evaluering Foredrag Photoshop d. 4/2 2016. PiO Evaluering Foredrag Photoshop d. 4/2 2016 11 svar Se alle svar Offentliggør analyse pnh@prosaiodense.dk Rediger denne formular Oversigt PiO Evaluering Foredrag Photoshop d. 4/2 2016 PiO Evaluering Foredrag Photoshop d. 4/2 2016 Din mening om foredraget

Læs mere

Hermed indkaldes alle EDR-medlemmer og RM-er i kreds 1 til ordinære kredsmøder. Det finder sted tirsdag d. 6 marts 2001 kl.

Hermed indkaldes alle EDR-medlemmer og RM-er i kreds 1 til ordinære kredsmøder. Det finder sted tirsdag d. 6 marts 2001 kl. Side 1 af 5 EDR s Bulletin 2-2001. EDR s Bulletin omhandler information om Kredsmøder, EDR Foredrag, Foredrag i afdelingerne, Aflysninger og rettelser, Byggeprojekter, Auktioner, Oldtimer aftner, og endelig

Læs mere

Afhold team-webinars og styrk dit team.

Afhold team-webinars og styrk dit team. Afhold team-webinars og styrk dit team. Dette dokument indeholder den information du skal bruge for at kunne oprette og afholde et webinar for dit team, og er produceret af Dennis Nielsen til fri afbenyttelse.

Læs mere

WSPR Introduktion. WSJT (Weak Signal Propagation Reporter) Developed by Joe Taylor K1JT

WSPR Introduktion. WSJT (Weak Signal Propagation Reporter) Developed by Joe Taylor K1JT WSPR Introduktion WSJT (Weak Signal Propagation Reporter) Developed by Joe Taylor K1JT OZ1PIF, Peter Frenning EDR Frederikssund Afd. Ons. 1. april 2009 Hvem er K1JT? K1JT = Joe Taylor, Professor i Astrofysik

Læs mere

Es'hail-2. Den nye geostationære satellit med transponder til amatørbrug. EDR Horsens Afdeling, 24. jan. 2019, OZ2OE

Es'hail-2. Den nye geostationære satellit med transponder til amatørbrug. EDR Horsens Afdeling, 24. jan. 2019, OZ2OE Es'hail-2 Den nye geostationære satellit med transponder til amatørbrug EDR Horsens Afdeling, 24. jan. 2019, OZ2OE Es'hail-2 TV-satellit med programmer til Mellemøsten Opsendt af selskabet Es'hailSat,

Læs mere

Udgivet af EDR Århus Afdelingen Juli 2003 Nr. 3

Udgivet af EDR Århus Afdelingen Juli 2003 Nr. 3 Nyhedsbrev Udgivet af EDR Århus Afdelingen Juli 2003 Nr. 3 OZ2EDR 50. årgang Redaktionelt Dette er første udgave efter ændring af formen for udsendelse af information fra EDR Århus afdelingen til medlemmerne.

Læs mere

Mig & min smarte telefon

Mig & min smarte telefon Mig & min smarte telefon Arbejdsspørgsmål til klassediskussion. Introduktion Foredraget Mig & min smarte telefon handler om, hvordan teknologien påvirker vores samfund og den måde vi er sammen på. Blandt

Læs mere

Dual boot. af Windows 7 og Linux Mint. Af Thomas Bødtcher-Hansen

Dual boot. af Windows 7 og Linux Mint. Af Thomas Bødtcher-Hansen Dual boot af Windows 7 og Linux Mint Af Thomas Bødtcher-Hansen Dual boot af Windows 7 og Linux Mint "Dual boot af Windows 7 og Linux Mint" er en udvidelse af min IT guide "Linux Mint med fokus på privatliv

Læs mere

Softwareløsninger til dit netværk

Softwareløsninger til dit netværk www.draware.dk Softwareløsninger til dit netværk Overvågning Side 4 Analyse Side 11 Sikkerhed Side 14 Administration Side 21 Asset management Side 27 Dokumentation Side 30 Kundecitater Side 35 Bedre overblik

Læs mere

Ring til Jesper på telefon 70 22 52 12

Ring til Jesper på telefon 70 22 52 12 Ring til Jesper på telefon 70 22 52 12 Arranger et foredrag/workshop og boost dit og dine kunders salg Vind eller forsvind på internettet Onmondo A/S Kongevejen 400 2840 Holte Telefon 70 22 52 12 www.onmondo.dk

Læs mere

FACEBOOK GRUPPER, SIDER OG SPONSOREREDE OPSLAG

FACEBOOK GRUPPER, SIDER OG SPONSOREREDE OPSLAG FACEBOOK GRUPPER, SIDER OG SPONSOREREDE OPSLAG Agenda Hvad skal vi igennem? Kort begrebsforklaring Kort definition af de begreber vi skal bruge Hvad kan I bruge Facebook til? Og hvordan skal I bruge Facebook?

Læs mere

Læs om alle grundende til at få internet i dit Torp

Læs om alle grundende til at få internet i dit Torp Læs om alle grundende til at få internet i dit Torp Det er nemt at få internet på dit torp! Bestil nu, og du har internet indenfor en uge Selvom vinteren nærmer sig, er der mange gode grunde til at få

Læs mere

certifiedkid.dk Hej, jeg hedder Lotte og er 12 år. Skal vi skrive sammen? 50.000 gange om året oplever børn og unge en skjult voksen på internettet.

certifiedkid.dk Hej, jeg hedder Lotte og er 12 år. Skal vi skrive sammen? 50.000 gange om året oplever børn og unge en skjult voksen på internettet. Udvalget for Videnskab og Teknologi 2009-10 UVT alm. del Bilag 287 Offentligt TIL ELEVER OG FORÆLDRE certifiedkid.dk ONLINE SECURITY FOR KIDS 9 16 POWERED BY TELENOR Hej, jeg hedder Lotte og er 12 år.

Læs mere

Læs om alle grundene til at få internet i dit Torp

Læs om alle grundene til at få internet i dit Torp Læs om alle grundene til at få internet i dit Torp Det er nemt at få internet på dit torp! Bestil nu, og du har internet indenfor en uge Selvom vinteren nærmer sig, er der mange gode grunde til at få internet

Læs mere

OZ9HBO. EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører. 13. Årgang Nr. 1 AKTIVITETSPLAN 1. Kvartal 2003

OZ9HBO. EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører. 13. Årgang Nr. 1 AKTIVITETSPLAN 1. Kvartal 2003 OZ9HBO EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører 13. Årgang Nr. 1 AKTIVITETSPLAN 1. Kvartal 2003 Indhold Information 2 Leder 3 Forsidebilledet 3 Referat fra generalforsamlingen 4 Vedtægter 10

Læs mere

Information til nye golfspillere

Information til nye golfspillere Odder Golfklub Information til nye golfspillere Odder Golfklub byder dig velkommen som ny golfspiller Vi håber, du får den samme fornøjelse af golf som alle vi andre Med denne folder, vil vi gerne byde

Læs mere

Referat Generalforsamling i Gammel Garder, 16. marts 2013, på Holbæk Vandrehjem

Referat Generalforsamling i Gammel Garder, 16. marts 2013, på Holbæk Vandrehjem Referat Generalforsamling i Gammel Garder, 16. marts 2013, på Holbæk Vandrehjem 1. valg af dirigent Johnny Gybel blev valgt som dirigent med applaus og kunne efterfølgende bekræfte at Generalforsamlingen

Læs mere

Gør møder til vigtige samtaler og opnå bedre resultater

Gør møder til vigtige samtaler og opnå bedre resultater Gør møder til vigtige samtaler og opnå bedre resultater Vejen til gode møder og bedre resultater HVORNÅR ER DU SIDST GÅET FRA ENDNU ET NYTTELØST MØDE? Slukøret, fordi I egentlig ikke kom frem til noget.

Læs mere

prise ham fordi han er stor, det er fantastisk at vide, at Gud er størst. Nogle Formålet med aftenen

prise ham fordi han er stor, det er fantastisk at vide, at Gud er størst. Nogle Formålet med aftenen 62 Slip kontrollen - lovsangsaften / TEEN EQUIP / Side 1 af 6 62 Slip kontrollen Introduktion til denne Temaaften Fokusset denne aften vil være på Guds storhed Gennem lovsang vil vi prise ham fordi han

Læs mere

Ruko SmartAir. Updater installation

Ruko SmartAir. Updater installation Ruko SmartAir Updater installation Introduktion. Updateren er en speciel enhed som giver os mulighed for at tilføje, læse og skrive funktioner i en offline installation. Med læse og skrive funktionen kan

Læs mere

10 gode grunde. - derfor skal du vælge Office365

10 gode grunde. - derfor skal du vælge Office365 10 gode grunde - derfor skal du vælge Office365 1. Bedre samarbejde på tværs af lokationer En stor del af arbejdsstyrken tilbringer i dag langt mere tid væk fra deres kontor end hidtil. Dine ansatte kan

Læs mere

OneRemote Radio PL3. Brugervejledning

OneRemote Radio PL3. Brugervejledning OneRemote Radio PL3 Modtager for B&O højttalere til modtagelse/ afspilning af Internet Radio Spotify UPnP Medieafspiller Podcast Brugervejledning Betjening med iphone, Spotify eller Android app. 30012013u4

Læs mere

Bogen&om&net)hacking& &

Bogen&om&net)hacking& & Bogenomnet)hacking 5 FORORD%...%9! 1.%INTRODUKTION%...%11! 2.%FINDE%INFORMATIONER%...%15! BESTEM!DIG!...!16! HAV!TILLADELSERNE!I!ORDEN!...!16! OFFENTLIGE!INFORMATIONER!...!16! ANDRE!ORGANISATIONER!...!19!

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Opsætning af ipad. med IOS7

Opsætning af ipad. med IOS7 Opsætning af ipad med IOS7 27-11-2013 Forord Tillykke med din nye ipad. Denne manual beskriver opsætningen af ipad i forbindelse med adgang til Aabenraa Kommunes systemer. Side 2 af 28 Indhold Hvor kan

Læs mere

OZ9HBO EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører. 13. Årgang Nr. 2 AKTIVITETSPLAN 2. Kvartal 2003

OZ9HBO EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører. 13. Årgang Nr. 2 AKTIVITETSPLAN 2. Kvartal 2003 OZ9HBO EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører 13. Årgang Nr. 2 AKTIVITETSPLAN 2. Kvartal 2003 Indhold Information 2 Leder 3 Besøg på EL-museet 3 Opfordring 4 Antenner 4 Besøg på PrintTronic

Læs mere

At skabe bevægelse gennem at ud-folde og ud-vide den andens perspektiv.

At skabe bevægelse gennem at ud-folde og ud-vide den andens perspektiv. At skabe bevægelse gennem at ud-folde og ud-vide den andens perspektiv. Prøv ikke at hjælpe! Skub ikke! Foreslå ingen løsninger! Vær nysgerrig på denne forunderlige historie! Vær gerne langsom! Hør hvad

Læs mere

Google Analytics. Værdifuld viden om din hjemmeside. Daniel Ord Rasmussen Twitter: @danielord

Google Analytics. Værdifuld viden om din hjemmeside. Daniel Ord Rasmussen Twitter: @danielord Google Analytics Værdifuld viden om din hjemmeside Daniel Ord Rasmussen Twitter: @danielord Source: https://www.flickr.com/photos/fstoaldo/7091271377 Program 1. Velkomst og intro 2. Introduktion til Google

Læs mere

AktivLog. Log program for EDR s 80m aktivitetstest. Af oz1gdi / 5p0o Steen Rudberg. AktivLog V af 11

AktivLog. Log program for EDR s 80m aktivitetstest. Af oz1gdi / 5p0o Steen Rudberg. AktivLog V af 11 AktivLog Log program for EDR s 80m aktivitetstest Af oz1gdi / 5p0o Steen Rudberg AktivLog V2.3.0 1 af 11 Indhold 1. INTRODUKTION... 2 2. INSTALATION... 2 3. PROGRAM AFVIKLING... 3 3.1 HOVEDMENU... 3 3.1.1

Læs mere

Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Juleafslutningen var som sædvanlig hyggelig 2 OZ6HR nyt, Januar 2012 OZ6HR nyt Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Læs mere

OZ9HBO EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører. 9. Årgang Nr. 2 AKTIVITETSPLAN 3. Kvartal 1999

OZ9HBO EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører. 9. Årgang Nr. 2 AKTIVITETSPLAN 3. Kvartal 1999 OZ9HBO EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører 9. Årgang Nr. 2 AKTIVITETSPLAN 3. Kvartal 1999 Indhold Information 2 Forsidebilledet 3 Ny HF klub-antenne 4 ILLW 4 Fieldday 6 9k6 link til 2DXE

Læs mere

EDR Ringsted OZ3RIN - - deltagelse i VUSHF Field Day 2010.

EDR Ringsted OZ3RIN - - deltagelse i VUSHF Field Day 2010. EDR Ringsted OZ3RIN - - deltagelse i VUSHF Field Day 2010. Traditionsmæssigt har EDR Ringsted klubben nu gennem en årrække deltaget i både HF og VUSHF Field Day testerne. Og det var så atter på programmet

Læs mere

Hvor originalt! onsdag den 22. september 2010. 15. september 2010 Liselotte Lyngsø, www.futurenavigator.dk

Hvor originalt! onsdag den 22. september 2010. 15. september 2010 Liselotte Lyngsø, www.futurenavigator.dk Hvor originalt! 15. september 2010 Liselotte Lyngsø, www.futurenavigator.dk Fremtiden Værsgo En fiskestang Metoder/øvelser Lidt fisk Her og nu trends Fra forundring til forandring Virkeligheds check Opførsel,

Læs mere

Redigering af arrangement For at redigere en koncert, skal du kigge i bunden af koncert bookingen, her vil du se arrangement området Figur 1.

Redigering af arrangement For at redigere en koncert, skal du kigge i bunden af koncert bookingen, her vil du se arrangement området Figur 1. Arrangement/koncertplanlægning Oprettelse at et arrangement foregår på én af følgende måder. 1. Søg lokale - vis skema for lokale opret vha. blyantikonet booking på den ønskede dag i skemaet for lokalet.

Læs mere

marketing center split tests Leads

marketing center split tests Leads Viden er magt OG PENGE PÅ BUNDLINJEN online marketing center split tests Leads Profiles Reports Vi er trådt ind i en ny fase af web-alderen! Det med at sjusse os frem til, hvad vi tror, der virker, holder

Læs mere

Installation af DATABOKS online backup manager

Installation af DATABOKS online backup manager Installation af DATABOKS online backup manager For at kunne tage fjern-backup skal du installere en online backup manager på din maskine. Den skal bl.a. bruges til at bestemme hvilke filer, databaser og

Læs mere

Tillid, åbenhed og nysgerrighed

Tillid, åbenhed og nysgerrighed Tillid, åbenhed og nysgerrighed Af kommunikationsrådgiver John Hird på vegne af kloakpartnerskabet i Aarhus Da de syv virksomheder bag kloakpartnerskabet i Aarhus indledte deres samarbejde i 2010, satte

Læs mere

Frivillighåndbog Pressehåndtering

Frivillighåndbog Pressehåndtering Frivillighåndbog Pressehåndtering Indhold Medierne... 3 Hvad må jeg udtale mig til medierne om?... 3 Hvornår og hvordan går jeg selv til medierne?... 3 Hvad skal jeg huske, når jeg skal interviewes?...

Læs mere

Prædiken til Skærtorsdag 2014. Tekster: Salme 116-1.Korinterbrev 11, 23-26 - Johannesevangeliet 13,1-15

Prædiken til Skærtorsdag 2014. Tekster: Salme 116-1.Korinterbrev 11, 23-26 - Johannesevangeliet 13,1-15 Prædiken til Skærtorsdag 2014. Tekster: Salme 116-1.Korinterbrev 11, 23-26 - Johannesevangeliet 13,1-15 Indledn før gudstj.: Skærtorsdag. Er det sådan, at et nederlag kan bære sejren i sig? = tanke, jeg

Læs mere

Konfiguration af BOOX Nova. Der tages forbehold for trykfejl og ændringer i producentens / Googles software.

Konfiguration af BOOX Nova. Der tages forbehold for trykfejl og ændringer i producentens / Googles software. Kortfattet opsætningsvejledning BOOX Nova Der tages forbehold for trykfejl og ændringer i producentens / Googles software. Start enheden ved at holde Power -knappen (på bagsiden af apparatet i øverste

Læs mere

Club La Santa app nem reservation lige ved hånden!

Club La Santa app nem reservation lige ved hånden! Club La Santa app nem reservation lige ved hånden! Info til nye gæster www.clublasanta.com Information om vores Club La Santa app og din guide til reservationssystemet Indholdsfortegnelse Hvor kan jeg

Læs mere

Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation)

Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation) Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation) Hvis du ikke kan opgradere computeren, som kører Windows Vista, til Windows 7, så skal du foretage en brugerdefineret installation.

Læs mere

Med Fokus på Fremtiden

Med Fokus på Fremtiden Med Fokus på Fremtiden Din guide til MJ Vision videoovervågning i HD Tlf.: +45 70 20 82 12 Email.: Info@mjvision.dk Web.: www.mjvision.dk Hvorfor vælge? Herunder en guide 1 2 3 4 5 6 7 8 Hvad er Økonomi

Læs mere

OZ6HR nyt, Januar Nr. 1, Januar 2018 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

OZ6HR nyt, Januar Nr. 1, Januar 2018 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling OZ6HR nyt, Januar 2018 1 Nr. 1, Januar 2018 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling 2 OZ6HR nyt, Januar 2018 OZ6HR nyt Nr. 1, Januar 2018 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Parallelvej 6A

Læs mere

Velkommen til brug af MobilePay

Velkommen til brug af MobilePay Velkommen til brug af MobilePay Velkommen til vores lille kursus der handler om sådan bruger du MobilePay. Jeg hedder Peder Kähler og i dag skal vi se på følgende muligheder: Opsætning af MobilePay Privat

Læs mere

Ære være Knud Dyremose og Leif Agerskovs Minde.

Ære være Knud Dyremose og Leif Agerskovs Minde. Beretning 2015 JHF-veteraner. Velkommen til alle - medlemmer og JHF`s ledelse. Traditionen tro vil vi gerne starte årsmødet med at mindes de medlemmer, der er gået bort, siden vi var samlet til årsmøde

Læs mere

Om forfatteren og bogen

Om forfatteren og bogen Om forfatteren og bogen Jeg er født i 1973 og er uddannet cand.merc. Jeg har siden 1995 arbejdet med blandt andet revision, regnskab og økonomistyring. Jeg er pt. ansat som Business Controller i en mellemstor

Læs mere

Du er budskabet - præsentationsteknik

Du er budskabet - præsentationsteknik Du er budskabet - præsentationsteknik Hvordan kan du gøre dit næste foredrag endnu bedre? De bedste foredrag er dem, hvor taleren virkelig taler om et budskab, som han brænder for. Der er ingen tvivl om

Læs mere

DCUM 2013/2014: Undervisningsmiljøundersøgelse på Horne Efterskole.

DCUM 2013/2014: Undervisningsmiljøundersøgelse på Horne Efterskole. DCUM 2013/2014: Undervisningsmiljøundersøgelse på Horne Efterskole. Besvarelser: I alt 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Spørgsmål 1 - Hvilken klasse går du i? 9. 51 40% 10. 78 60% 129 Spørgsmål 2 - Hvilket køn er du?

Læs mere

Hej og tak for sidst.

Hej og tak for sidst. Hej og tak for sidst. Her på de følgende sider får i lige de væsentlige overskrifter fra mit oplæg på Sund By Netværkets temadag om synlighed afholdt den 11. November 2014. Det handlede om, hvordan man

Læs mere

Rejseplanen. Ny ting på Rejseplanen: Realtid, BilRejseplanen og andre sjove ting. TØF 2009 - Jonas Ask Homaa

Rejseplanen. Ny ting på Rejseplanen: Realtid, BilRejseplanen og andre sjove ting. TØF 2009 - Jonas Ask Homaa Rejseplanen Ny ting på Rejseplanen: Realtid, BilRejseplanen og andre sjove ting TØF 2009 - Jonas Ask Homaa Kort om Rejseplanen Ejerkreds Tilsluttede / dataleverandører Kort leverandør Kort & Matrikelstyrelsen

Læs mere

CLIQ Triton 501. Kombination af mekanisk aflåsning og elektronisk adgangskontrol. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

CLIQ Triton 501. Kombination af mekanisk aflåsning og elektronisk adgangskontrol. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions CLIQ Triton 501 Kombination af mekanisk aflåsning og elektronisk adgangskontrol ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions 2 Det bedste fra to verdener CLIQ er et låsesystem baseret på en

Læs mere

Nr. 4, Oktober 2014 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Nr. 4, Oktober 2014 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling OZ6HR nyt, Oktober 2014 1 Nr. 4, Oktober 2014 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Torsdag den 28. august havde vi inviteret EDR Skanderborg til en hyggeaften i EDR Horsens. Bl.a. havde vi konkurrence

Læs mere

Udgivet af EDR Århus Afdelingen Juli 2004 Nr. 3. OZ2EDR - Generalforsamling Referat (af OZ6OQ -Knud) Formanden OZ1KKH Erik bød velkommen.

Udgivet af EDR Århus Afdelingen Juli 2004 Nr. 3. OZ2EDR - Generalforsamling Referat (af OZ6OQ -Knud) Formanden OZ1KKH Erik bød velkommen. Nyhedsbrev Udgivet af EDR Århus Afdelingen Juli 2004 Nr. 3 OZ2EDR 51. årgang OZ2EDR - Generalforsamling 15-04-2004 Referat (af OZ6OQ -Knud) Formanden OZ1KKH Erik bød velkommen. Agenda: 1. Valg af dirigent

Læs mere

KOM GODT I GANG MED. Desktop Mendeley Menuen er simpel og intuitiv. I Menuen Tools finder du web importer og MS Word plugin

KOM GODT I GANG MED. Desktop Mendeley Menuen er simpel og intuitiv. I Menuen Tools finder du web importer og MS Word plugin Mendeley er et program til håndtering af PDF er og referencer, som frit kan downloades fra internettet. Der er fri lagringskapacitet for en enkeltbruger op til en vis mængde data. Du kan hente programmet

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Afslutnings rundt om bordet (slik) Alm. rundt om bordet (Den hårde)

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Afslutnings rundt om bordet (slik) Alm. rundt om bordet (Den hårde) Nr.6531 Nr.6530 Afslutnings rundt om bordet (slik) Alm. rundt om bordet (Den hårde) Der spilles med én bold som holdes i gang samtidig med at man løber rundt om bordet og >4 spillere skiftes til at spille

Læs mere

Pronestor Room. Modul 4. At bruge Pronestor Room Side 4.0 4.8. Booker / Sekretær Mine indstillinger Side 4.4

Pronestor Room. Modul 4. At bruge Pronestor Room Side 4.0 4.8. Booker / Sekretær Mine indstillinger Side 4.4 Modul 4 At bruge Pronestor Room Side 4.0 4.8 Facility manager / Administrator Bookings (Facility manager) Side 4.1 o Opret møder og bookinger o Redigér møder o Lås møder o Ordresøgning og historik o Rapporter

Læs mere

OZ9HBO EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører. 12. Årgang Nr. 4 AKTIVITETSPLAN 4. Kvartal 2002

OZ9HBO EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører. 12. Årgang Nr. 4 AKTIVITETSPLAN 4. Kvartal 2002 OZ9HBO EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører 12. Årgang Nr. 4 AKTIVITETSPLAN 4. Kvartal 2002 Indhold Information 2 Leder 3 Forsidebillede 3 ILLW 2002 3 20 gange JOTA 5 Silent key OZ9QH 6

Læs mere

coach side 2 af 8 De mennesker, som får mest ud af livet, er ikke dem, som har levet i hundrede år, men dem, som har levet hvert minut.

coach side 2 af 8 De mennesker, som får mest ud af livet, er ikke dem, som har levet i hundrede år, men dem, som har levet hvert minut. coach side 2 af 8 De mennesker, som får mest ud af livet, er ikke dem, som har levet i hundrede år, men dem, som har levet hvert minut. Colette coach side 3 af 8 Introduktion Tak for din interesse for

Læs mere

EchoLink. Amatørradio via Internettet En vejledning til at komme i gang. Indhold

EchoLink. Amatørradio via Internettet En vejledning til at komme i gang. Indhold EchoLink Amatørradio via Internettet En vejledning til at komme i gang Indhold Side Om EchoLink 2 Installation og godkendelse 3 Opsætning 5 Firewall og router 6 Indstilling af lyd 7 PC-bruger 8 Node nummer

Læs mere