Jota-Joti udvalget ville gerne give spejderne den store oplevelse, at radio og internet spejd, er ikke kun en gang om året JOTA/JOTI.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Jota-Joti udvalget ville gerne give spejderne den store oplevelse, at radio og internet spejd, er ikke kun en gang om året JOTA/JOTI."

Transkript

1

2 Hvorfor dette mærke? Jota-Joti udvalget ville gerne give spejderne den store oplevelse, at radio og internet spejd, er ikke kun en gang om året JOTA/JOTI. Med aktiviteterne kommes der godt rundt om de mange sjove ting og emner, som der kan laves, mellem weekenderne. Mærket består af 4 brikker: GUL Kommunikation: Denne del skal give spejderen en kort gennemgang af hvad kommunikation kan være. Det er baseret på de dagligdags former vi har. Hvordan kan det bruges til nogle sjove og lærerige aktiviteter. BLÅ Internet og ScoutLink: Det er ikke blot når efterårsferien er i gang at der er åbent på ScoutLink. Det er et sted at mødes med spejdere fra andre lande hele året, og IRC som teknik har en masse muligheder for individuelle særpræg og udfoldelser. GRØN Radio Scouting: Det er ikke kun det et snakke i radioen, der er også meget andet. Her gennemgås noget at teorien bag radio kommunikation. Der bliver også rig mulighed for at svinge loddekolben, når der skal bygges bl.a. en antenne. RØD IRC/OZ licens og/eller OP kursus: Den røde brik er afslutningen på puzzle spillet. Når de tre andre mærker at klaret, så skulle man gerne være rustet til at tage radiolicens eller deltage så aktivt på ScoutLink at man bliver tilbudt OP kursus. Så kan man kalde sig en rigtig Internet eller radio spejder.

3 Hvordan fås mærker? JOTA-JOTI udvalget udgiver mærkerne og sælger dem. Nå de forskellige krav er løst, kan du skrive en mail til JOTA-JOTI udvalget kasser, med beskrivelse af hvad i har arbejdet med og hvor mange mærker i ønsker. Gode ideer modtages med glæde, da vi meget gerne ville have denne mærke serie til at udvikle sig. Send endelig beskrivelse af de aktiviteter, i har lavet. Hvis i opfinder noget andet en der er skrevet, så send det endeligt, så mange kan få glæde at det. I er velkomne til at skifte nogle at punkterne ud, bare ikke ideen med punktet går tabt. Det vil sige, at hvis i skifter en klip en dipol ud med at klippe en loop. Det er bække antenner og derfor samme ide. God og lærerig fornøjelse

4 GUL Kommunikation Gennem en række poster, skal spejderne prøve nogle forskellige kommunikations former. Det er lavet som et løb, men det kan også bruges som opgaver på møderne. For at have bestået GUL, skal deltagerne klare ¾ af opgaverne LØBET Post 1 - Skypeløb Deltager skal finde 5 ting via skype(video). 2 A4 sider med billeder af ting der skal findes, 5 af dem er markeret med en farve. Det er dem de skal kikke efter. En leder har en skype terminal (mobiltelefon eller bærbar computer med skype) og deltagerne guider lederen rundt til de 5 ting er fundet. Det kunne være i spejderhuset., er i byen. Bare det er et sted hvor der er mange gemmesteder, så spejderne ikke lige finder tingene.

5 Løsning: Den har de på A4 papiret. Forberedelse: find de 5 ting, placer dem og sørge for at skype virker på de to apparater. Sørg for at der er en rigtig god wififorfindelse eller god mobil data. Hvis det skal blive sjovt, må den ikke gå ned hele tiden. Post 2 - Morse Deltager lytter til en morse melding via computer med højtaler el lign. Det skal være sådan af de gerne skulle høre det godt. Det skal ikke være for svært, men heller ikke for langsomt. Løsning: Vælg noget der passer ind i programmet. Forberedelse: Fremstil en morsemelding, og lav en lyds fil med den. Det kan også være via en af de utallige programmer, der bruges til morse træning. Det er nemt og lige til. Programmer der kan bruges kunne være: morsecat20 - cw118 (søg på google) Post 3 - Min en pris Deltagerne skal mine en pris på f.eks en is, eller noget andet. Det kunne være fra en reklame, eller en skilt i nærheden. Formålet at lade dem formidle noget uden ord.

6 Løsning: Den skal forvise via video el stil billeder (mobil telefon), til bedømmelse. Forberedelse: Find den pris der skal mimes og sikker dig spejderne har mobiler med. Lav nogle kriterier, så alle ved hvordan det skal være. For eksempel der må ikke vises tal med finger sprog og alle skal medvirke i det. Post 4 - Byg en lego figur via radio kommunikation 1 hold får den færdig figur, de skal beskriver den for det andet holdet som skal bygge en magen til. Alt kommunikation, mellem de to hold, er via radioer. Det kan sagtens være de kendte PMR-radioer. Formålet er at forklare ting, uden at kunne bruge kropssprog. Løsning: Løst når figuren er samlet og holdene har byttet (selvfølgelig med en anden figur til anden gang) Forberedelse: Find lego klodserne frem og radioerne. Post 5 UNO Spil uno på computer via ScoutLink Løsning: Gennemfør et helt spil, og om muligt - Vind! Forberedelse: mindst én makker at spille med/imod samt Internet og computer.

7 a) Den mest tekniske version: Du installerer en IRC klient på din computer (der er mange, også gratis, valg af klient er individuelt men mirc er en af de kendte til Windows og Snak er en af de kendte til mac) og så kobler dig til serveren: chat.scoutlink.net derefter går du ind i kanalen #uno og spiller. b) Den installations-fri version: Åben en browser og skriv i adressefeltet. Vælg ét af de mulige links dér til en web-chat. (der findes flere links fordi det ikke er alle steder at alle webchats virker det er noget med porte og firewalls). Deltag i kanalen #uno du skal evt. skrive /join #uno og giv jer til at spille. Post 6 - Sænke slagskibe Sænke slagskib via radio kommunikation Løsning: Når den ene har vundet. Alt kommunikation, mellem de to er via radioer. Det kan sagtens være de kendte PMRradioer. Bare de ikke kan se hinanden og snakke sammen uden radioerne Løsning: Når der er en vinder

8 Forberedelse: Skaffe minimum 1 sæt radioer og fremstil spillepladerne. Det passer med 15X15 fælder, til 3 skibe (1/ 2/3 felter). Hvis det bliver meget støre, så kan det tage meget lang tid og spejderne bliver utålmodige.

9 BLÅ Internet Scoutlink Spejderne skal gennem teori og praktiske opgaver, prøve meget forskelligt. Det er lige fra at lære hvorfor det hedder floode og hvad en CC/RC er, til at chatte med nogen fra et andet land. Denne del af mærket, kan godt være noget svært at undervise i, hvis lederen ikke har chat og ScoutLink viden. Rund om i landet, er der en række ScoutLink spejdere, som gerne vil hjælpe til. Det kunne også være en godt ide, at snakke med de fungerende OP i #scandinavia kanalen. Skal der bruges hjælp til at formidle kontakt, vil JOTA-JOTI udvalget hjælpe. For at have klaret BLÅ, skal alle opgaverne klares, dog ikke ekstra, da de er frivillige. Have grundviden om basale begreber inden for internet chat: Hvad er: flood, idle og ban? Hvordan lyder SMART reglerne fra sikkerchat.dk Hvad er god net-etikette (netikette) og hvad er ikke. ScoutLink hvem hvad hvor. IRC (Internet Relay Chat) teknik og basale kommandoer.

10 Personlig sikkerhed på nettet, hvad står der om DIG!? Teknik: Deltagerne skal vide noget om, hvordan man kan finde en kanal, gå ind og ud af kanaler, hvordan man skifter sit chatnick, og hvordan man kan slippe for at blive kontaktet af en man er blevet utryg over/sur på ( /ignore & /unignore) samt kunne finde en OP. Forberedelse: Internet og computer. a) Den mest tekniske version: Du installerer en IRC klient på din computer (der er mange, også gratis, valg af klient er individuelt men mirc er en af de kendte til Windows og Snak er en af de kendte til mac) og så kobler dig til serveren: chat.scoutlink.net derefter går du ind i kanalen du ønsker at benytte f.eks. #scandinavia. b) Den installations-fri version: Åben en browser og skriv i adressefeltet. Vælg ét af de mulige links dér til en web-chat. (der findes flere links fordi det ikke er alle steder at alle webchats virker det er noget med porte og firewalls). Deltag i kanalen du ønsker at benytte du skal evt. skrive /join #<kanalens navn> og giv jer til at chatte. Aktiviteter

11 For at det ikke kun bliver teori, er der også nogle muligheder, for at chatte, spille og andet. Spejderne skal prøve nogle forskellige opgaver: Chat på eget sprog: Spejderne skal via ScoutLink chatte med en anden spejder på sit eget sprog. Antageligt er sproget Dansk og derfor er #scandinavia den rette kanal til formålet. Man må gerne chatte med sine lokale spejderkammerater. Spil UNO med botten på ScoutLink. Hvordan dette gøres er også beskrevet andetsteds i denne folder. /join #uno. Spil mindst to sammen, gerne flere. Chat på fremmed sprog: Find en chat spejder i en ScoutLink kanal der bruger et fremmedsprog du kan læse/skrive på. Find først den ønskede sprog-kanal ( brug evt. kommanoden /list ) find derefter en spejder der IKKE kommer fra samme land som du selv og chat med vedkommende. Supplerende opgaver til dem som har mod på mere: Chatte med tale på ScoutLinks teamspeak server. Registrer et nick på ScoutLink. Et nick er personligt og kodeords beskyttet Installer en IRC chat APP på din smartphone og chat på ScoutLink fra din telefon.

12 Udskift evt. Et patrulje møde i hytten og forlæg det til ScoutLink, stadigt med opgaver og aktiviteter patruljen skal løse.

13 GRØN Radio Scoutning Spejderne skal gennem teori og praktiske opgave, prøve meget forskelligt. Det er lige fra at lære hvorfor det heder 80M båndet og hvad APRS er, til at klippe en dipol. Denne del af mærket, kan godt være noget svært at undervise i, hvis lederen ikke har radio amatør viden. Rund om i landet, er der en række radio spejdere, som gerne vil hjælpe til. Det kunne også være en godt ide, at snakke med den lokale radio amatør forening (EDR -Eksperimenterende Danske Radioamatører ). Skal der bruges hjælp til at formidle kontakt, vil JOTA-JOTI udvalget hjælpe. For at klare dette mære skal teori delen klares og min 3 opgaver af aktiviteterne. Havde grundviden om basale begreber inden for amatørradio: Hvorfor heder det 20M? Formel Hvordan udbredes Vhf og HF? Hvad er en radio (dele) QSL kort E-QSL LOTW EDR Præfiks

14 QSO teknik: Deltagerne skal vide noget om, hvordan man afvikler en QSO. De skal kende noget til: Opkald rapport forløbet afslutning Q-koder, de mest almindelige Hvad må man snakke om? Dette kan øves ved hjælp af PMR-radioer. Hver deltager vælger sig et call og nu øves QSO teknikken. Have kendskab til de mest almindelige mods. Hvad er kommunikationsmetoden og hvordan virker det (i grove træk) eventuelt overvære en QSO på en eller flere mods Phone CW PSK (digital) SSTV RTTY APRS Eccolink Aktiviteter For at det ikke kun bliver teori, er der også nogle muligheder, for at bygge, løbe og meget andet. Spejderne skal prøve nogle forskellige opgaver. Ræve jagt: Spejderne får rørt sig og komme rundt med en radio.

15 Radioløb med PMR: Kan laves i et utal af variationer. Da PMR normalt rækker nogle langt, kan det bruges til meget. Fang røveren hvor man vi af radioerne snakker sammen om at lede efter røveren. Orientering, hvor den der er på løbet ikke har et kort, men det har hjælpen. Ja der er mange muligheder. Byggesæt hvor der skal loddes en ting sammen og leges med bagefter. På kan der købes byggesæt, til rimelige priser. De er lige til at gå til. Morsetræning hvor spejderne lære mere til morsealfabetet. Det kan godt være sjovt at lære, hvis det bliver il det. Bred det ud over flere møder, så det ikke kun bliver morse. Bygge en dipol og prøv at se om den virker. Hvordan den laves og hvordan den virker, kan forklare meget om antenner. Det er en af de mest enkel antenner man kan bygge og det er sjovt. Hvis modet er til det, kan i prøve med andre modeller (GP traps ol.) Designe QSL kort til jeres næste JOTA. Hvad skal der være på et kort og hvad bruges det til. BUROet hvad er det? Et kreativt punkt og sjovt. Snak med en amatør om de kort der som han/hun har modtaget.

16 RØD IRC/OZ licens og/eller OP kursus Den sidste brik er nok også den der tager mest tid og kræver også lidt af spejderen. Der er to punkter i brikken og bare ét af dem skal klares, før brikkens må bæres. Radio licens Det er ikke alle og en hver, der må sende med en amatør radio. Det er kun hvis med har erhvervet sig radio licens. Det kan gøres ved at gå til en prøve, som der findes mere om på adressen: Der afholdes kursus mange steder, måske også i den lokale EDR afdeling. Pensummet til prøven, kan findes på nettet og det er ikke meget svært at lære stoffet til en operatør licens (D licens) Hvis det er noget der er interesse om, vil JOTA-JOTI udvalget gerne være behjælpelig. Kontakt os gerne.

17 OP kursus: ScoutLink er skabt af, og holdes i gang af, hverdagens spejderchattere. Det findes hele året ikke bare til JOTA-JOTI. De spejdere der bruger deres tid udenfor den store ryk-ind-sæson i efteråret, er netop de spejdere som ScoutLink ønsker som sine hjælpere og støtter under den store JOTA-JOTI weekend. Selve kurset for at blive ScoutLink OP foregår kun på Engelsk, og er et online trænings system man får adgang til via sin lande- og/eller Regions Koordinator. I kurset indgår viden om IRC (Internet Relay Chat) teknik som hvordan man bl.a. sætter diverse modus på en chat kanal og hvordan man kan holde uønskede profiler ude. Det er også et lille kursus i hvordan ScoutLink er bygget op, hvem gør hvad og lign. Kurset afsluttes med en online prøve, der ligeledes foregår på Engelsk. Det hårdeste arbejde for at få lov til at tage ScoutLinks OP kursus, er nok ikke selve kurset. Det er der altid mange som gerne vil hjælpe én med, når først man er indstillet til det. Det hårde arbejde er at blive indstillet til det.

af Philip De Skæve Gallere Birk-Jensen

af Philip De Skæve Gallere Birk-Jensen mirc Guide af Philip De Skæve Gallere Birk-Jensen Side 1 Forord Der er mange som har problemer med at komme i gang med IRC, selvom dette er et yderst nyttigt værktøj, når man skal kommunikere. Når der

Læs mere

Projekt Reklamefilm Kom/IT. 18-03-2014 2.y, HTX, EUC Syd Sønderborg Sahra M. Andersen

Projekt Reklamefilm Kom/IT. 18-03-2014 2.y, HTX, EUC Syd Sønderborg Sahra M. Andersen Projekt Reklamefilm Kom/IT 18-03-2014 2.y, HTX, EUC Syd Sønderborg Sahra M. Andersen Projektbeskrivelse Projektet går ud på at der skal udarbejdes en reklamefilm, der reklamere for en virksomhed/institution/produkt,

Læs mere

Media College Aalborg Side 1 af 11

Media College Aalborg Side 1 af 11 Media College Aalborg Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse Problemformulering... 3 Hvilket fjernsupport egner sig bedst af, eller Windows fjernskrivebord, når et firma skal supportere sine kunder?... 3 Hvorfor

Læs mere

IT-kurser på bibliotekerne foråret 2016

IT-kurser på bibliotekerne foråret 2016 IT-kurser på bibliotekerne foråret 2016 Galten Bibliotek ipad / iphone for begyndere Torsdag d. 3. marts kl. 10.00 12.00 Android tablet /smartphone for begyndere Torsdag d. 17. marts kl. 10.00 12.00 Hørning

Læs mere

D-Star - OZ2REX B. D-Star Basics - OZ5RZ Benny

D-Star - OZ2REX B. D-Star Basics - OZ5RZ Benny D-Star - OZ2REX B D-Star Basics - OZ5RZ Benny 2015 2 D-Star - OZ2REX B Vi har nu idriftsat en D-Star Repeater her i OZ6FRS Frederikssund EDR. Og hvad er så en D-Star repeater? Navnet D-STAR er en sammen

Læs mere

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015:

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: Galten Bibliotek Brug din iphone / ipad til Bibliotekets online tjenester Mandag d. 26. oktober kl. 11.00-12.30 Hørning Bibliotek Android tablet / smartphone

Læs mere

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016 www.taarnbybib.dk DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016 TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER VELKOMMEN TIL TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKERS KURSER 2 Vil du gerne lære om det nye Windows styresystem, se hvad en 3D-printer

Læs mere

Tro og etik. Ærlighed

Tro og etik. Ærlighed Tro og etik Ærlighed Målgruppe: Seniorspejdere Årstid: Hele året Varighed: 4 trin + et engagement Ærlighed - niveau 4 - trin for trin Idéen med at beskæftige sig med ærlighed, og ikke mindst uærlighed,

Læs mere

Jeg har anvendt Chrome måske ser det lidt anderledes ud i andre browsere).

Jeg har anvendt Chrome måske ser det lidt anderledes ud i andre browsere). Panopto første gang Adgang til folder hvor I uploader film Jeg har anvendt Chrome måske ser det lidt anderledes ud i andre browsere). Panopto er det program som vi skal bruge til at I uploader præsentationer.

Læs mere

Onsdags-workshops foråret 2014

Onsdags-workshops foråret 2014 Onsdags-workshops foråret 2014 Hver onsdag kl.15-17 Alle workshops er gratis 15. Januar: Google konto til meget mere end g-mail 22. januar: Google Chrome browseren fra Google 29. januar: NemID, borger.dk

Læs mere

Jacob Tækker. Nicolas Kristoffersen. Anders Bojen. Senest redigeret Chefinstruktør, GoPlayDOT IvS

Jacob Tækker. Nicolas Kristoffersen. Anders Bojen. Senest redigeret Chefinstruktør, GoPlayDOT IvS Senest redigeret 2018.04.27 Jacob Tækker Chefinstruktør, GoPlayDOT IvS jacob@goplaydot.com Nicolas Kristoffersen Instruktør, GoPlayDOT IvS nicolas@goplaydot.com Anders Bojen Instruktør, GoPlayDOT IvS anders@goplaydot.com

Læs mere

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2015

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2015 www.taarnbybib.dk DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2015 TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER VELKOMMEN TIL TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKERS KURSER Vil du gerne blive bedre til at bruge en computer, lære at bruge din digitale

Læs mere

Skanderborg Kommunes Biblioteker. Kurser efterår 2014 4102/08

Skanderborg Kommunes Biblioteker. Kurser efterår 2014 4102/08 Kurser efterår 2014 4102/08 Kom i gang med din ipad eller iphone - for begyndere Galten Bibliotek tirsdag d. 23.9. kl. 10.00-12.00 Hørning Bibliotek mandag d. 27.10. kl. 10.00-12.00 Ry Bibliotek onsdag

Læs mere

Hurtigt, nemt og bekvemt. Ønsker du, som mange andre, at få nye kompetencer. og være opdateret om mulighederne i de produkter

Hurtigt, nemt og bekvemt. Ønsker du, som mange andre, at få nye kompetencer. og være opdateret om mulighederne i de produkter Indhold Hvad er et webinar?... 2 Hvordan foregår det?... 3 Deltag via tablet... 9 Forskellige former for interaktion... 11 Hvilket udstyr skal jeg bruge?... 12 Hvad skal jeg ellers bruge?... 13 Kan man

Læs mere

ipad/iphone Android Windows 10 Mac Facebook og Instagram Lav dine egne digitale kort

ipad/iphone Android Windows 10 Mac Facebook og Instagram Lav dine egne digitale kort bureau bb ipad/iphone Android Windows 10 Mac Facebook og Instagram Lav dine egne digitale kort Beskrivelse og praktiske oplysninger om kurserne på de næste sider Privatundervisning Skræddersyede kurser

Læs mere

Vejledning til brug af IT for nye elever

Vejledning til brug af IT for nye elever Vejledning til brug af IT for nye elever Vers.1. Okt 2014 IT Center Syd byder dig velkommen til Sønderborg Statsskole Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som elev, at benytte de forskellige

Læs mere

Du finder Olines univers på www.dr.dk/oline Du kan læse mere om Medierådets arbejde på www.medieraadet.dk. Projektet er støttet af TRYG FONDEN

Du finder Olines univers på www.dr.dk/oline Du kan læse mere om Medierådets arbejde på www.medieraadet.dk. Projektet er støttet af TRYG FONDEN Du finder Olines univers på www.dr.dk/oline Du kan læse mere om Medierådets arbejde på www.medieraadet.dk Projektet er støttet af TRYG FONDEN Layout & illustration: venomyum.com Oline har fået en computer,

Læs mere

Portabel aktivitet (Flora Fauna)

Portabel aktivitet (Flora Fauna) Portabel aktivitet (Flora Fauna) EDR Ålborg 15. juni 2019 15-06-2019 (C) OZ7AEI / Jakob 2012-19 1 Præsentation Udstyr QSO teknik WWFF Aktivering WWFF Jagt WWFF / OZFF Group Log-software Epilog Agenda 15-06-2019

Læs mere

Sæt 3: Min identitet i de digitale fællesskaber

Sæt 3: Min identitet i de digitale fællesskaber Dilemmakort Sættet indeholder 9 elevkort og et forklarende kort til læreren. En klasse kan inddeles i op til 9 grupper med 3 elever, der hver få udleveret et dilemmakort som diskuteres i gruppen. Der samles

Læs mere

Om workshops i IT-HJØRNET: Onsdags-workshops Forår 2013. Gratis kurser: På nettet: IT-HJØRNETS hjemmeside: www.it-hjoernet.dk

Om workshops i IT-HJØRNET: Onsdags-workshops Forår 2013. Gratis kurser: På nettet: IT-HJØRNETS hjemmeside: www.it-hjoernet.dk Om workshops i IT-HJØRNET: Computer: I IT-HJØRNETS workshops, får du selv lov at prøve. Pris: Sted: Du kan bruge IT-HJØRNETS computere eller du kan medbringe din egen bærbare computer hvis du har sådan

Læs mere

Rodt, / gult, gront / sprog O M

Rodt, / gult, gront / sprog O M Rodt, / gult, gront / sprog T D A O M K E R I Indhold En bevægelsesøvelse, hvor eleverne skal gå rundt mellem hinanden og sige ord på forskellig måde. Formål At eleverne bliver bevidste om, hvordan de

Læs mere

windows mac ipad iphone google fotos android slægtsforskning NYE DATOER smartphone Privatundervisning Skræddersyede kurser Teknisk hjælp

windows mac ipad iphone google fotos android slægtsforskning NYE DATOER smartphone Privatundervisning Skræddersyede kurser Teknisk hjælp NYE DATOER ipad bureau bb iphone mac windows Privatundervisning Skræddersyede kurser Teknisk hjælp Mobil 5172 2433 bureau.bb@fasttvnet.dk www.bureaubb.dk slægtsforskning android smartphone google fotos

Læs mere

Lær IT GRATIS Forår 2015 KURSER -dog er tilmelding nødvendig

Lær IT GRATIS Forår 2015 KURSER -dog er tilmelding nødvendig Lær IT Forår 2015 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til forårets Lær Mere Om IT kurser Vi tilbyder gratis IT kurser for alle både for nybegyndere og for dem der trænger til at få opgraderet

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Jeg er glad for at kunne sende dig den anden pixi-rapport fra

Læs mere

Vejledning til Teknisk opsætning

Vejledning til Teknisk opsætning Vejledning til Teknisk opsætning v. 1.0 Adm4you, 2010. Indhold Kort om denne vejledning... 3 Generelt om easyourtime... 3 Installation af databasen... 3 Sikkerhed og rettigheder... 4 SQL Login... 4 Rettigheder

Læs mere

Filmmanual for tillidsvalgte. Lav dine egne film til Sociale Medier

Filmmanual for tillidsvalgte. Lav dine egne film til Sociale Medier Filmmanual for tillidsvalgte Lav dine egne film til Sociale Medier Indholdsfortegnelse 1: Levende billeder på sociale medier 2: Vigtige overvejelser før du går i gang 3: Lav en simpel film 4: Lav en mere

Læs mere

Amatørradio. - en spændende hobby. Experimenterende Danske Radioamatører

Amatørradio. - en spændende hobby. Experimenterende Danske Radioamatører Amatørradio - en spændende hobby Experimenterende Danske Radioamatører Amatørradio: - en alsidig hobby - kontakt med verden - at snakke med andre - forståelse for elektronik - eksperimenter med radio -

Læs mere

Børn og unges digitale liv

Børn og unges digitale liv Børn og unges digitale liv Børns Vilkår For børn Med børn Dagens program Mobil og internet en del af børn og unges hverdag Mobilens og internettets mulige faldgruber Gode råd til børn og voksne Digitale

Læs mere

SÅDAN TELEFONERER DU MELLEM TO COMPUTERE VIA INTERNETTET

SÅDAN TELEFONERER DU MELLEM TO COMPUTERE VIA INTERNETTET SÅDAN TELEFONERER DU MELLEM TO COMPUTERE VIA INTERNETTET I vejledningen bruges Skype som eksempel til at telefonere gratis fra computer til computer. DU SKAL I FORVEJEN: Kunne bruge en browser og gå ind

Læs mere

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2. 6800 Varde Internetkurser Efterår 2014 Rådhusstræde 2 6800 Varde Internetkurser efterår 2014 Velkommen til en ny undervisningssæson på. Vi har fået nye muligheder for at holde internetkurser, så vi nu kan benytte

Læs mere

- med kortspil og legetøj

- med kortspil og legetøj - med kortspil og legetøj Dette hæfte er udarbejdet af Karina Pihl Færk og Maria Grove Christensen og tiltænkt FAMILIEMATEMATIK som inspiration til hyggelige matematiske spil og aktiviteter for 0.-2. årgangs

Læs mere

Loboratorium. Trin for trin. Løboratorium Niveau 2. De overordnede formål med mærket. Årstid: Hele året. Forløbets varighed: Tre trin + et døgn

Loboratorium. Trin for trin. Løboratorium Niveau 2. De overordnede formål med mærket. Årstid: Hele året. Forløbets varighed: Tre trin + et døgn Årstid: Hele året Forløbets varighed: Tre trin + et døgn Loboratorium Trin for trin De overordnede formål med mærket Formålet med,, er at udvide pigernes horisont indenfor løb og løbsformer. Pigerne vil

Læs mere

Workshop om digitale fortællinger og multimodal formidling

Workshop om digitale fortællinger og multimodal formidling Workshop om digitale fortællinger og multimodal formidling - Bedre læring for elever med ordblindhed og læsevanskeligheder Læringscenterets dag d. 29. august 2019 Du finder præsentationen her: http://kortlink.dk/ytgf

Læs mere

Tro og etik. Omsorg. Årstid: Hele året

Tro og etik. Omsorg. Årstid: Hele året Tro og etik Omsorg Målgruppe: Spejder Årstid: Hele året Varighed: 4 trin + et engagement Omsorg - niveau 3 - trin for trin Omdrejningspunktet for mærket Omsorg er i høj grad sladder. Idéen med at beskæftige

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser efterår 2011 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

Radio skannere og lydbehandlings programmer.

Radio skannere og lydbehandlings programmer. Radio skannere og lydbehandlings programmer. Der er mange forskellige muligheder, hvis man har en scanner og OZ4ui, Lars har tidligere haft skrevet i amsat-oz, om scannere og vejrsatellitter. Men der er

Læs mere

mac windows ipad iphone android smartphone Privatundervisning Skræddersyede kurser Teknisk hjælp

mac windows ipad iphone android smartphone Privatundervisning Skræddersyede kurser Teknisk hjælp bureau bb Beskrivelse og praktiske oplysninger om kurserne på de næste sider android smartphone iphone ipad Privatundervisning Skræddersyede kurser Teknisk hjælp Mobil 5172 2433 bureau.bb@fasttvnet.dk

Læs mere

Dropbox. Dit online USB-stick

Dropbox. Dit online USB-stick Dropbox Dit online USB-stick Brug af Dropbox Overvejer du at begynde at bruge Dropbox? Så savner du måske en dansk vejledning til Dropbox? Det følgende er ment som en vejledning i at komme i gang med at

Læs mere

KFUM-Spejderne s GUIDE TIL KURSUS PR

KFUM-Spejderne s GUIDE TIL KURSUS PR KFUM-Spejderne s GUIDE TIL KURSUS PR GUIDE TIL KURSUS PR 1 Hej kursusleder! Du har fået ansvaret for et kursus - det er mega fedt! I arbejdsgruppen for uddannelses- PR vil vi gerne hjælpe dig til at gøre

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Godt i gang med Android tablet... Indledning. KAPITEL ET... De første trin med din Android-enhed. KAPITEL TO...

INDHOLDSFORTEGNELSE. Godt i gang med Android tablet... Indledning. KAPITEL ET... De første trin med din Android-enhed. KAPITEL TO... INDHOLDSFORTEGNELSE Godt i gang med Android tablet... Indledning KAPITEL ET... De første trin med din Android-enhed Første gang... 8 Tilknyt Google-konto... 9 Sikkerhedskopiering... 10 Hjemmeskærmen...

Læs mere

Vejledning til brug af IT for nye elever

Vejledning til brug af IT for nye elever Vejledning til brug af IT for nye elever Vers.1. Okt 2014 IT Center Syd byder dig velkommen til Sønderborg Statsskole Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som elev, at benytte de forskellige

Læs mere

Internetkurser Bibliotekerne i Varde Kommune Forår 2013

Internetkurser Bibliotekerne i Varde Kommune Forår 2013 Internetkurser Bibliotekerne i Varde Kommune Forår 2013 www.vardebib.dk Rådhustræde 2 Tlf.: 7694 6917 Va Internetkurser forår 2013 Velkommen til en ny undervisningssæson på bibliotekerne i Varde Kommune.

Læs mere

Du kan også bruge Dropbox sammen med din Iphone, Android telefon eller anden smartphone.

Du kan også bruge Dropbox sammen med din Iphone, Android telefon eller anden smartphone. Dropbox Introduktion til Dropbox Dropbox er en online tjeneste, hvor man ganske gratis kan få noget lagerplads til sine dokumenter, billeder og meget mere. Der er mange muligheder med Dropbox, som bliver

Læs mere

INTRO TIL GOOGLE HANGOUT

INTRO TIL GOOGLE HANGOUT 1 MED GOOGLE HANGOUT ER DET MULIGT BÅDE AT HAVE CHAT OG GRUPPECHAT SOM TEKST OG VIDEO. VIDEOKONFERENCEN KAN INDEHOLDE OP TIL 25 PERSONER PÅ SAMME TID - OG HAR MAN BRUG FOR ENDNU FLERE KAN SE MED, SÅ ER

Læs mere

Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony)

Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony) Quick Guide for Mobil Reception (Omhandler mobil reception også kaldet isymphony) Generelt Mobil Reception er et værktøj som bruges til at overvåge medarbejdere, kø er og meget andet samt styre dit omstillingsanlæg

Læs mere

TIP! Mac. icloud, Dropbox. Word og Excel. ipad og iphone. Android. Billeder m.m. Slægtsforskning. Windows 10

TIP! Mac. icloud, Dropbox. Word og Excel. ipad og iphone. Android. Billeder m.m. Slægtsforskning. Windows 10 Bureau BB Klik på overskrifterne for yderligere info om kurserne icloud, Dropbox og Fotos Synkronisering af dine enheder ipad og iphone Lær at bruge din ipad, iphone eller begge dele optimalt Mac TIP!

Læs mere

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2017

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2017 www.taarnbybib.dk WINDOWS 100 NETHANDEL E-BOKS COMPUTERSPROG GMAIL SLÆGTSHISTORIE DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2017 TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER VELKOMMEN TIL TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKERS KURSER Vi tilbyder

Læs mere

VELKOMMEN 3. KOM GODT I GANG 4 Log ind 5 Kontrolpanel 6 Tilpas profil 7 Tilknyt hold 8 Tilknyt fag 9

VELKOMMEN 3. KOM GODT I GANG 4 Log ind 5 Kontrolpanel 6 Tilpas profil 7 Tilknyt hold 8 Tilknyt fag 9 VEJLEDNING 1.0 Indhold VELKOMMEN 3 KOM GODT I GANG 4 Log ind 5 Kontrolpanel 6 Tilpas profil 7 Tilknyt hold 8 Tilknyt fag 9 SÅDAN OPRETTER DU EN QUIZ 10 Quiz info 11 Tilføj spørgsmål 12 Tilføj formel til

Læs mere

Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide

Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide Systemet tilbyder klubberne i Y s Men Danmark at have et sted hvor de kan dele filer f.eks. Word, pdf, billeder mv. mellem de medlemmer

Læs mere

Velkommen til 6. omgang

Velkommen til 6. omgang Velkommen til 6. omgang I dag Internet Hjemmeopgave 5 Mapper og filer Internet Vi så på faner sidst. og hurtigt på favoritter som ikke må forveksles med faner Favoritter Kan med fordel bruges til internetsider

Læs mere

Oftest stillede spørgsmål

Oftest stillede spørgsmål Oftest stillede spørgsmål Her finder du svaret på nogle væsentlige spørgsmål vedrørede brugen af Historiefaget.dk. Tekniske spørgsmål Elevernes navne stemmer ikke overens med deres eget Der kan være to

Læs mere

SIDEN PÅ WORDPRESS.COM

SIDEN PÅ WORDPRESS.COM WordPress WordPress er et fantastisk program til blog og til hjemmesider, hvor du gerne vil kunne rette via din browser. WordPress er meget udbredt og det er derfor nemt at finde fora, templates og hjælp

Læs mere

FotoDok. Brugervenlig it-løsning til nem og hurtig fotodokumentation, tilsynsnotater og kvalitetssikring

FotoDok. Brugervenlig it-løsning til nem og hurtig fotodokumentation, tilsynsnotater og kvalitetssikring FotoDok Brugervenlig it-løsning til nem og hurtig fotodokumentation, tilsynsnotater og kvalitetssikring Kursets indhold Opstart Velkomst ved Erik Ploug Sørensen Kort overordnet præsentation af FotoDok

Læs mere

DIGITAL LÆRING - KURSER EFTERÅR 2018

DIGITAL LÆRING - KURSER EFTERÅR 2018 www.taarnbybib.dk Tema HOLD HACKERNE UDE E-BOKS WINDOWS 10 GOOGLE-KONTO SLÆGTSHISTORIE DIGITAL LÆRING - KURSER EFTERÅR 2018 TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER Velkommen til Tårnby Kommunebibliotekers kurser Vi

Læs mere

Kære forældre... TJEKTASKEN.NU

Kære forældre... TJEKTASKEN.NU Kære forældre... 2014 TJEKTASKEN.NU Formålet med denne folder er at gøre forældre opmærksomme på skolens tilbud om, at deres børn kan downloade og bruge udvalgte it-programmer derhjemme. Programmerne er

Læs mere

Opsætning af terminalklient til Dantek BiblioMatik 20. januar 2006

Opsætning af terminalklient til Dantek BiblioMatik 20. januar 2006 Opsætning af terminalklient til 20. januar 2006 2 Opsætning af terminalklient Opsætning af terminalklient til Dette kapitel udgør en del af den samlede vejledning til. Copyright 2006 by Dantek A/S er udviklet

Læs mere

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2 6800 Varde www.vardebib.dk

Internetkurser. Varde Bibliotek. Efterår 2014. Varde Bibliotek. Rådhusstræde 2 6800 Varde www.vardebib.dk Internetkurser Efterår 2014 Rådhusstræde 2 6800 Varde www.vardebib.dk Internetkurser efterår 2014 Velkommen til en ny undervisningssæson på. Vi har fået nye muligheder for at holde internetkurser, så vi

Læs mere

VEJLEDNING. Sådan får vi alle til at føle sig velkomne i Ungdommens Røde Kors

VEJLEDNING. Sådan får vi alle til at føle sig velkomne i Ungdommens Røde Kors VEJLEDNING Sådan får vi alle til at føle sig velkomne i Ungdommens Røde Kors Velkommen I denne vejledning kan du se, hvad du skal gøre for at undervise i Sådan får vi alle til at føle sig velkomne i Ungdommens

Læs mere

Digital læring - Kurser efterår 2015

Digital læring - Kurser efterår 2015 www.taarnbybib.dk Digital læring - Kurser efterår 2015 Tårnby Kommunebiblioteker Velkommen til Tårnby Kommunebibliotekers kurser Vil du gerne lære om det nye Windows styresystem, se hvad en 3D-printer

Læs mere

Academy pakke 1 Online kurser

Academy pakke 1 Online kurser Academy pakke 1 Online kurser Med Academy pakke 1 får du ubegrænset adgang til alle vores online kurser inden for Office 365. Anvender I Office 365 i din virksomhed, ved du også, at fildeling og samarbejdet

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser forår 2012 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

FORÆLDREFOLDER CODEX FORÆLDREFOLDER

FORÆLDREFOLDER CODEX FORÆLDREFOLDER FORÆLDREFOLDER CODEX FORÆLDREFOLDER 1 CODEX KÆRE FORÆLDRE Børn og unges liv bliver mere og mere digitalt, både i skolen og i hjemmet. Det digitale liv bringer mange fordele, men også sikkerhedsrisici,

Læs mere

Google Chrome side 1 af13

Google Chrome side 1 af13 Google Chrome side 1 af13 Indholdsfortegnelse: Download Google Chrome... Side 2 Overblik... Side 3 Angiv startside... Side 7 Søg direkte i adresselinjen... Side 8 Bogmærker sider... Side 8 Bogmærkeadministratoren...

Læs mere

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside Indledning...1 Sådan får du adgang...2 Dit KlasseWeb skrivebord Overblik...2 Dit arbejdsområde...3 Din hjemmeside på nettet...3 Sådan laver du en hjemmeside i 4 trin...3 Trin 1 Dit personlige billede på

Læs mere

certifiedkid.dk Hej, jeg hedder Lotte og er 12 år. Skal vi skrive sammen? 50.000 gange om året oplever børn og unge en skjult voksen på internettet.

certifiedkid.dk Hej, jeg hedder Lotte og er 12 år. Skal vi skrive sammen? 50.000 gange om året oplever børn og unge en skjult voksen på internettet. Udvalget for Videnskab og Teknologi 2009-10 UVT alm. del Bilag 287 Offentligt TIL ELEVER OG FORÆLDRE certifiedkid.dk ONLINE SECURITY FOR KIDS 9 16 POWERED BY TELENOR Hej, jeg hedder Lotte og er 12 år.

Læs mere

Dette emne sætter fokus på: Mod til at handle At lytte til hinandens fortællinger og være åbne over for andres perspektiver Fællesskab og venskab

Dette emne sætter fokus på: Mod til at handle At lytte til hinandens fortællinger og være åbne over for andres perspektiver Fællesskab og venskab Intro Nære sociale relationer og følelsen af at være forbundet med ligesindede og jævnaldrende spiller en vigtig rolle for børn og unges udvikling af en selvstændig identitet og sociale kompetencer. Hvor

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 8

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Koster det noget at oprette sig som bruger på ALTdanmark?... 2 Hvordan opretter jeg mig som bruger på ALTdanmark?... 2 Hvordan ændre jeg mit kodeord.... 3 Hvad hvis jeg har glemt mit

Læs mere

Velkommen til 5. omgang af IT for let øvede

Velkommen til 5. omgang af IT for let øvede Velkommen til 5. omgang af IT for let øvede I dag Hjemmeopgave 4 Internet Hjemmeopgave 4 Internet Kablede forbindelser og trådløse forbindelser. Både ude i verden og inde hos jer selv Internet Internetadresser

Læs mere

Fable Kom godt i gang

Fable Kom godt i gang Fable Kom godt i gang Vers. 1.3.1 Opdateret: 29-08-2018 Indholdsfortegnelse 1. Installer programmet 3 2. Pak robotten ud 5 3. I gang med at programmere 6 4. Programmér Fable til at køre fra 90 til -90

Læs mere

START FINDES DER EN LØSNING TIL MIN VIRKSOMHED HOS HANS TØRSLEFF MANAGEMENT SYSTEMS? Har du brug for et enkelt system til timeregistrering?

START FINDES DER EN LØSNING TIL MIN VIRKSOMHED HOS HANS TØRSLEFF MANAGEMENT SYSTEMS? Har du brug for et enkelt system til timeregistrering? FINDES DER EN LØSNING TIL MIN VIRKSOMHED HOS HANS TØRSLEFF MANAGEMENT SYSTEMS? START Har du brug for et enkelt system til timeregistrering? Er det ultravigtigt at beskytte dine data? Har du brug for at

Læs mere

IT Sikkerhed. Digital Mobning.

IT Sikkerhed. Digital Mobning. IT Sikkerhed. Nu i dag hvor vores computer næsten er tilkoplet hinanden 24/7 er det vigtigt at kunne beskytte sin compuder / server mod spyware, virus, spam og skam. Til det er vi gået i gang med at arbejde

Læs mere

Intendantur Del 3 Guide til webapplikation til bestilling af mad

Intendantur Del 3 Guide til webapplikation til bestilling af mad Intendantur Del 3 Guide til webapplikation til bestilling af mad I det følgende vil vi gennemgå de forskellige funktioner, i web applikationen som skal anvendes til bestilling af mad. Trin for trin kan

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. INDLEDNING... 7 Kristian Langborg-Hansen. KAPITEL ET... 9 I gang med App Inventor. KAPITEL TO...

INDHOLDSFORTEGNELSE. INDLEDNING... 7 Kristian Langborg-Hansen. KAPITEL ET... 9 I gang med App Inventor. KAPITEL TO... INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 7 Kristian Langborg-Hansen KAPITEL ET... 9 I gang med App Inventor Installation af App Inventor... 10 Trådløs installation... 11 Installation af emulator (Windows)...

Læs mere

Indhold. Side 1 af 6. Internet Explorer 7 Internet Explorer 7

Indhold. Side 1 af 6. Internet Explorer 7 Internet Explorer 7 Internet Explorer 7 Side 1 af 6 Indhold Internet Explorer 7...1 Indhold...1 Nye ting i Internet Explorer 7...2 Nyt udseende...2 Faneblade...2 Nemmere søgning...3 Nemme nyheder...3 Bedre sikkerhed...5 Understøttelse

Læs mere

It-inspirator afsluttende opgave. Betina og Helle Vejleder. Line Skov Hansen. Side 1 af 6

It-inspirator afsluttende opgave. Betina og Helle Vejleder. Line Skov Hansen. Side 1 af 6 It-inspirator afsluttende opgave Betina og Helle Vejleder. Line Skov Hansen Side 1 af 6 Indledning Den digitale medieverden er over os alle steder, om det er i dagtilbud, skoler eller fritidstilbud. Vi

Læs mere

DIGITALE TEKNOLOGIER I VVS ENERGIUDDANNELSEN FORSKER-PRAKTIKERNETVÆRKSMØDE OM IT I EUD

DIGITALE TEKNOLOGIER I VVS ENERGIUDDANNELSEN FORSKER-PRAKTIKERNETVÆRKSMØDE OM IT I EUD DIGITALE TEKNOLOGIER I VVS ENERGIUDDANNELSEN FORSKER-PRAKTIKERNETVÆRKSMØDE OM IT I EUD SØREN HELBO UNDERVISER VVS ENERGIMONTØR VVS INSTALLATØR LIDT OM MIG SELV. COMPUTERNØRD - ELLER SOM GYNTHER BENÆVNER

Læs mere

Instagrammanual til frivillige i Mødrehjælpen

Instagrammanual til frivillige i Mødrehjælpen 15. marts 2016 Instagrammanual til frivillige i Mødrehjælpen Indhold 1. Hvad kan man anvende Instagram til?... 2 2. Sådan oprettes en profil på Instagram... 2 3. Valg af brugernavn... 2 4. Valg af profilnavn...

Læs mere

Oticon Opn trådløst tilbehør. Alt, hvad du behøver for at være på

Oticon Opn trådløst tilbehør. Alt, hvad du behøver for at være på Oticon Opn trådløst tilbehør Alt, hvad du behøver for at være på Gør hverdagen nemmere Det trådløse tilbehør til Oticon Opn omfatter en række enheder, som er nemme at bruge, og som er udviklet for at forbedre

Læs mere

Guide til at bruge bogmærke-tjenesten Del.icio.us v.kim Elmose, januar 2007

Guide til at bruge bogmærke-tjenesten Del.icio.us v.kim Elmose, januar 2007 Guide til at bruge bogmærke-tjenesten Del.icio.us v.kim Elmose, januar 2007 Del.icio.us (http://del.icio.us) er et gratis, onlinetjeneste hvor du kan gemme links til sider på nettet - så du 1. Nemt kan

Læs mere

Velkommen til BEHRINGER PODCAST hurtigstart guiden

Velkommen til BEHRINGER PODCAST hurtigstart guiden Velkommen til BEHRINGER PODCAST hurtigstart guiden Tak for tilliden af valget af et af vore podcast kompatible produkter. Denne fremragende software og hardware pakke muliggør produktion af podcasts af

Læs mere

Lær IT. Efterår 2014

Lær IT. Efterår 2014 Lær IT Efterår 2014 GRATIS KURSER -dog er tilmelding nødvendig Velkommen til efterårets Lær Mere Om IT kurser Denne sæson har vi valgt at fokusere på, hvordan man får oprettet en Digital postkasse samtidig

Læs mere

Opsætning af UC på Android

Opsætning af UC på Android Opsætning af UC på Android Med en Unified Communication (UC)-klient kan du styre, hvor du modtager opkaldende til dit regionsnummer (976 XXXXX) eller et hovednummer, lave regler for opkald, opsætte konferenceopkald

Læs mere

Drejebog bibliotek.dk undervisning

Drejebog bibliotek.dk undervisning Drejebog bibliotek.dk undervisning Overskrift Indholdselement Hjælp og to-do-liste Program Velkommen Flipover/tavle med Præsentér dig selv program + evt. papir uddelt Formål med kurset Gennemgå program

Læs mere

Lærervejledning til Strømsvigt. Et interaktivt undervisningsforløb om elektricitet

Lærervejledning til Strømsvigt. Et interaktivt undervisningsforløb om elektricitet Lærervejledning til Strømsvigt Et interaktivt undervisningsforløb om elektricitet El-Fagets Uddannelsesnævn I/S 2003 Forord Det interaktive El-kørekort tager afsæt i den praktiske udgave af El-kørekortet,

Læs mere

Kortlægning af lokale it-aktiviteter i Ældre Sagen 2016

Kortlægning af lokale it-aktiviteter i Ældre Sagen 2016 Kortlægning af lokale it-aktiviteter i Ældre Sagen 2016 Denne kortlægning af lokale it-aktiviteter i Ældre Sagen er baseret på en spørgeskemaundersøgelse fra september 2016. Spørgeskemaet indeholdt 33

Læs mere

Vejledning til brug af IT for nye elever.

Vejledning til brug af IT for nye elever. Vejledning til brug af IT for nye elever. IT Center Syd byder dig velkommen til Sønderborg Statsskole Denne vejledning er lavet for at gøre det nemmere for dig som elev, at benytte de forskellige IT faciliteter

Læs mere

Sådan laver du en film (VIDEO)

Sådan laver du en film (VIDEO) QUICK GUIDE Sådan laver du en film (VIDEO) En trinvis guide til nogle af de værktøjer, der er nødvendige for at lave en digital fortælling 1. Sådan skaber du en digital fortælling For at skabe en digital

Læs mere

Børn og internet brug! Forældre guide til sikker brug at internettet

Børn og internet brug! Forældre guide til sikker brug at internettet Børn og internet brug! Forældre guide til sikker brug at internettet Som forældre er det vigtigt at du: Accepterer at medierne er kommet for at blive og er en del af børn og unges virkelighed. Så vis dem

Læs mere

FODBOLDSTART 2010 Fodbold for hele familien

FODBOLDSTART 2010 Fodbold for hele familien FODBOLDSTART 2010 Fodbold for hele familien MAMMEN IDRÆTSFORENING Velkommen til ny sæson. Velkommen til en ny sommersæson i Mammen Idrætsforening. Vi håber, at du og din familie kan bruge et eller flere

Læs mere

Et nyt vindue vil åbne beder dig om at indtaste dit "Navn ", " Last Name " og " Password" - "Job Title " er ikke nødvendigt at bruge.

Et nyt vindue vil åbne beder dig om at indtaste dit Navn ,  Last Name  og  Password - Job Title  er ikke nødvendigt at bruge. Yammer for " Dummies " Manual Den URL Yammer er : www.yammer.com Du vil modtage en invitation til Yammer. Invitationen sendes til butikken e- mail -adresse (f.eks 2199@br-leg.dk ) og / eller til din butikschef

Læs mere

Apple iphone. For at komme i gang med at bruge icloud på din iphone skal du gøre følgende:

Apple iphone. For at komme i gang med at bruge icloud på din iphone skal du gøre følgende: Apple iphone Herunder får du en hurtig guide til, hvordan du kommer i gang med at bruge icloud, Dropbox, Onedrive og Google foto-backup-tjeneste på din iphone. icloud: Med icloud får du 5 gigabyte gratis

Læs mere

Lærervejledning. - til computerprogrammet Google Sketchup og Mathcad

Lærervejledning. - til computerprogrammet Google Sketchup og Mathcad Lærervejledning - til computerprogrammet Google Sketchup og Mathcad Klassetrin/niveau: 4.-6. klasse/ mellemtrinet. Opgaverne kan dog med fordel anvendes i indskolingen og udskolingen. Introduktion: Google

Læs mere

Velkommen til 4. omgang af IT for let øvede

Velkommen til 4. omgang af IT for let øvede Velkommen til 4. omgang af IT for let øvede I dag NemId, E-boks, borger.dk Hjemmeopgave 3 Pause Internet Hjemmeopgave 3 I har vel læst Komputer for Alles modul 27 om filer og mapper? Og et par af de andre

Læs mere

HELLO INSTALLATIONS GUIDE - DANSK RACKPEOPLE

HELLO INSTALLATIONS GUIDE - DANSK RACKPEOPLE HELLO INSTALLATIONS GUIDE - DANSK RACKPEOPLE 1 Tekniske Krav 1.1 Hardware krav: En skærm gerne med touch Hvis skærmen ikke har touch, skal du bruge et tastatur og en mus Webcam Gerne i HD En ekstern lydenhed

Læs mere

Vejledning til Beskedmodulet i Remind for borgere via smartphone eller tablet (fremover kaldet "enhed") og via web.

Vejledning til Beskedmodulet i Remind for borgere via smartphone eller tablet (fremover kaldet enhed) og via web. Vejledning til Beskedmodulet i Remind for borgere via smartphone eller tablet (fremover kaldet "enhed") og via web. Beskedmodulet i Remind er en sikker måde at kommunikere med din behandler/medarbejderen

Læs mere

Kurser vinter/forår 2017

Kurser vinter/forår 2017 Kurser vinter/forår 2017 Klik på overskrifterne for yderligere info om kurserne Windows 7 Windows 10 ipad og iphone Lær at bruge din ipad, iphone eller begge dele optimalt icloud, TIP! Dropbox og Fotos

Læs mere

Computerens Anatomi. Kom/IT C - Computer Anatomi - Daniel og Fie - 3/3 2015. Planlægning af kommunikationsvalg og medieprodukt.

Computerens Anatomi. Kom/IT C - Computer Anatomi - Daniel og Fie - 3/3 2015. Planlægning af kommunikationsvalg og medieprodukt. Computerens Anatomi Planlægning af kommunikationsvalg og medieprodukt. Vi startede med at snakke om modtager, afsender og budskab og blev enige om at det skulle være simpelt for at få modtagernes interesse.

Læs mere

Vejledning til brug af IT for nye elever

Vejledning til brug af IT for nye elever Vejledning til brug af IT for nye elever På www.itcsyd.dk kan du altid finde vejledninger m.m. under Services - Elever. Mener du der mangler nogen vejledninger, så send en mail til support@itcsyd.dk Vers.1.

Læs mere

10 gode grunde. - derfor skal du vælge Office365

10 gode grunde. - derfor skal du vælge Office365 10 gode grunde - derfor skal du vælge Office365 1. Bedre samarbejde på tværs af lokationer En stor del af arbejdsstyrken tilbringer i dag langt mere tid væk fra deres kontor end hidtil. Dine ansatte kan

Læs mere