Jota-Joti udvalget ville gerne give spejderne den store oplevelse, at radio og internet spejd, er ikke kun en gang om året JOTA/JOTI.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Jota-Joti udvalget ville gerne give spejderne den store oplevelse, at radio og internet spejd, er ikke kun en gang om året JOTA/JOTI."

Transkript

1

2 Hvorfor dette mærke? Jota-Joti udvalget ville gerne give spejderne den store oplevelse, at radio og internet spejd, er ikke kun en gang om året JOTA/JOTI. Med aktiviteterne kommes der godt rundt om de mange sjove ting og emner, som der kan laves, mellem weekenderne. Mærket består af 4 brikker: GUL Kommunikation: Denne del skal give spejderen en kort gennemgang af hvad kommunikation kan være. Det er baseret på de dagligdags former vi har. Hvordan kan det bruges til nogle sjove og lærerige aktiviteter. BLÅ Internet og ScoutLink: Det er ikke blot når efterårsferien er i gang at der er åbent på ScoutLink. Det er et sted at mødes med spejdere fra andre lande hele året, og IRC som teknik har en masse muligheder for individuelle særpræg og udfoldelser. GRØN Radio Scouting: Det er ikke kun det et snakke i radioen, der er også meget andet. Her gennemgås noget at teorien bag radio kommunikation. Der bliver også rig mulighed for at svinge loddekolben, når der skal bygges bl.a. en antenne. RØD IRC/OZ licens og/eller OP kursus: Den røde brik er afslutningen på puzzle spillet. Når de tre andre mærker at klaret, så skulle man gerne være rustet til at tage radiolicens eller deltage så aktivt på ScoutLink at man bliver tilbudt OP kursus. Så kan man kalde sig en rigtig Internet eller radio spejder.

3 Hvordan fås mærker? JOTA-JOTI udvalget udgiver mærkerne og sælger dem. Nå de forskellige krav er løst, kan du skrive en mail til JOTA-JOTI udvalget kasser, med beskrivelse af hvad i har arbejdet med og hvor mange mærker i ønsker. Gode ideer modtages med glæde, da vi meget gerne ville have denne mærke serie til at udvikle sig. Send endelig beskrivelse af de aktiviteter, i har lavet. Hvis i opfinder noget andet en der er skrevet, så send det endeligt, så mange kan få glæde at det. I er velkomne til at skifte nogle at punkterne ud, bare ikke ideen med punktet går tabt. Det vil sige, at hvis i skifter en klip en dipol ud med at klippe en loop. Det er bække antenner og derfor samme ide. God og lærerig fornøjelse

4 GUL Kommunikation Gennem en række poster, skal spejderne prøve nogle forskellige kommunikations former. Det er lavet som et løb, men det kan også bruges som opgaver på møderne. For at have bestået GUL, skal deltagerne klare ¾ af opgaverne LØBET Post 1 - Skypeløb Deltager skal finde 5 ting via skype(video). 2 A4 sider med billeder af ting der skal findes, 5 af dem er markeret med en farve. Det er dem de skal kikke efter. En leder har en skype terminal (mobiltelefon eller bærbar computer med skype) og deltagerne guider lederen rundt til de 5 ting er fundet. Det kunne være i spejderhuset., er i byen. Bare det er et sted hvor der er mange gemmesteder, så spejderne ikke lige finder tingene.

5 Løsning: Den har de på A4 papiret. Forberedelse: find de 5 ting, placer dem og sørge for at skype virker på de to apparater. Sørg for at der er en rigtig god wififorfindelse eller god mobil data. Hvis det skal blive sjovt, må den ikke gå ned hele tiden. Post 2 - Morse Deltager lytter til en morse melding via computer med højtaler el lign. Det skal være sådan af de gerne skulle høre det godt. Det skal ikke være for svært, men heller ikke for langsomt. Løsning: Vælg noget der passer ind i programmet. Forberedelse: Fremstil en morsemelding, og lav en lyds fil med den. Det kan også være via en af de utallige programmer, der bruges til morse træning. Det er nemt og lige til. Programmer der kan bruges kunne være: morsecat20 - cw118 (søg på google) Post 3 - Min en pris Deltagerne skal mine en pris på f.eks en is, eller noget andet. Det kunne være fra en reklame, eller en skilt i nærheden. Formålet at lade dem formidle noget uden ord.

6 Løsning: Den skal forvise via video el stil billeder (mobil telefon), til bedømmelse. Forberedelse: Find den pris der skal mimes og sikker dig spejderne har mobiler med. Lav nogle kriterier, så alle ved hvordan det skal være. For eksempel der må ikke vises tal med finger sprog og alle skal medvirke i det. Post 4 - Byg en lego figur via radio kommunikation 1 hold får den færdig figur, de skal beskriver den for det andet holdet som skal bygge en magen til. Alt kommunikation, mellem de to hold, er via radioer. Det kan sagtens være de kendte PMR-radioer. Formålet er at forklare ting, uden at kunne bruge kropssprog. Løsning: Løst når figuren er samlet og holdene har byttet (selvfølgelig med en anden figur til anden gang) Forberedelse: Find lego klodserne frem og radioerne. Post 5 UNO Spil uno på computer via ScoutLink Løsning: Gennemfør et helt spil, og om muligt - Vind! Forberedelse: mindst én makker at spille med/imod samt Internet og computer.

7 a) Den mest tekniske version: Du installerer en IRC klient på din computer (der er mange, også gratis, valg af klient er individuelt men mirc er en af de kendte til Windows og Snak er en af de kendte til mac) og så kobler dig til serveren: chat.scoutlink.net derefter går du ind i kanalen #uno og spiller. b) Den installations-fri version: Åben en browser og skriv i adressefeltet. Vælg ét af de mulige links dér til en web-chat. (der findes flere links fordi det ikke er alle steder at alle webchats virker det er noget med porte og firewalls). Deltag i kanalen #uno du skal evt. skrive /join #uno og giv jer til at spille. Post 6 - Sænke slagskibe Sænke slagskib via radio kommunikation Løsning: Når den ene har vundet. Alt kommunikation, mellem de to er via radioer. Det kan sagtens være de kendte PMRradioer. Bare de ikke kan se hinanden og snakke sammen uden radioerne Løsning: Når der er en vinder

8 Forberedelse: Skaffe minimum 1 sæt radioer og fremstil spillepladerne. Det passer med 15X15 fælder, til 3 skibe (1/ 2/3 felter). Hvis det bliver meget støre, så kan det tage meget lang tid og spejderne bliver utålmodige.

9 BLÅ Internet Scoutlink Spejderne skal gennem teori og praktiske opgaver, prøve meget forskelligt. Det er lige fra at lære hvorfor det hedder floode og hvad en CC/RC er, til at chatte med nogen fra et andet land. Denne del af mærket, kan godt være noget svært at undervise i, hvis lederen ikke har chat og ScoutLink viden. Rund om i landet, er der en række ScoutLink spejdere, som gerne vil hjælpe til. Det kunne også være en godt ide, at snakke med de fungerende OP i #scandinavia kanalen. Skal der bruges hjælp til at formidle kontakt, vil JOTA-JOTI udvalget hjælpe. For at have klaret BLÅ, skal alle opgaverne klares, dog ikke ekstra, da de er frivillige. Have grundviden om basale begreber inden for internet chat: Hvad er: flood, idle og ban? Hvordan lyder SMART reglerne fra sikkerchat.dk Hvad er god net-etikette (netikette) og hvad er ikke. ScoutLink hvem hvad hvor. IRC (Internet Relay Chat) teknik og basale kommandoer.

10 Personlig sikkerhed på nettet, hvad står der om DIG!? Teknik: Deltagerne skal vide noget om, hvordan man kan finde en kanal, gå ind og ud af kanaler, hvordan man skifter sit chatnick, og hvordan man kan slippe for at blive kontaktet af en man er blevet utryg over/sur på ( /ignore & /unignore) samt kunne finde en OP. Forberedelse: Internet og computer. a) Den mest tekniske version: Du installerer en IRC klient på din computer (der er mange, også gratis, valg af klient er individuelt men mirc er en af de kendte til Windows og Snak er en af de kendte til mac) og så kobler dig til serveren: chat.scoutlink.net derefter går du ind i kanalen du ønsker at benytte f.eks. #scandinavia. b) Den installations-fri version: Åben en browser og skriv i adressefeltet. Vælg ét af de mulige links dér til en web-chat. (der findes flere links fordi det ikke er alle steder at alle webchats virker det er noget med porte og firewalls). Deltag i kanalen du ønsker at benytte du skal evt. skrive /join #<kanalens navn> og giv jer til at chatte. Aktiviteter

11 For at det ikke kun bliver teori, er der også nogle muligheder, for at chatte, spille og andet. Spejderne skal prøve nogle forskellige opgaver: Chat på eget sprog: Spejderne skal via ScoutLink chatte med en anden spejder på sit eget sprog. Antageligt er sproget Dansk og derfor er #scandinavia den rette kanal til formålet. Man må gerne chatte med sine lokale spejderkammerater. Spil UNO med botten på ScoutLink. Hvordan dette gøres er også beskrevet andetsteds i denne folder. /join #uno. Spil mindst to sammen, gerne flere. Chat på fremmed sprog: Find en chat spejder i en ScoutLink kanal der bruger et fremmedsprog du kan læse/skrive på. Find først den ønskede sprog-kanal ( brug evt. kommanoden /list ) find derefter en spejder der IKKE kommer fra samme land som du selv og chat med vedkommende. Supplerende opgaver til dem som har mod på mere: Chatte med tale på ScoutLinks teamspeak server. Registrer et nick på ScoutLink. Et nick er personligt og kodeords beskyttet Installer en IRC chat APP på din smartphone og chat på ScoutLink fra din telefon.

12 Udskift evt. Et patrulje møde i hytten og forlæg det til ScoutLink, stadigt med opgaver og aktiviteter patruljen skal løse.

13 GRØN Radio Scoutning Spejderne skal gennem teori og praktiske opgave, prøve meget forskelligt. Det er lige fra at lære hvorfor det heder 80M båndet og hvad APRS er, til at klippe en dipol. Denne del af mærket, kan godt være noget svært at undervise i, hvis lederen ikke har radio amatør viden. Rund om i landet, er der en række radio spejdere, som gerne vil hjælpe til. Det kunne også være en godt ide, at snakke med den lokale radio amatør forening (EDR -Eksperimenterende Danske Radioamatører ). Skal der bruges hjælp til at formidle kontakt, vil JOTA-JOTI udvalget hjælpe. For at klare dette mære skal teori delen klares og min 3 opgaver af aktiviteterne. Havde grundviden om basale begreber inden for amatørradio: Hvorfor heder det 20M? Formel Hvordan udbredes Vhf og HF? Hvad er en radio (dele) QSL kort E-QSL LOTW EDR Præfiks

14 QSO teknik: Deltagerne skal vide noget om, hvordan man afvikler en QSO. De skal kende noget til: Opkald rapport forløbet afslutning Q-koder, de mest almindelige Hvad må man snakke om? Dette kan øves ved hjælp af PMR-radioer. Hver deltager vælger sig et call og nu øves QSO teknikken. Have kendskab til de mest almindelige mods. Hvad er kommunikationsmetoden og hvordan virker det (i grove træk) eventuelt overvære en QSO på en eller flere mods Phone CW PSK (digital) SSTV RTTY APRS Eccolink Aktiviteter For at det ikke kun bliver teori, er der også nogle muligheder, for at bygge, løbe og meget andet. Spejderne skal prøve nogle forskellige opgaver. Ræve jagt: Spejderne får rørt sig og komme rundt med en radio.

15 Radioløb med PMR: Kan laves i et utal af variationer. Da PMR normalt rækker nogle langt, kan det bruges til meget. Fang røveren hvor man vi af radioerne snakker sammen om at lede efter røveren. Orientering, hvor den der er på løbet ikke har et kort, men det har hjælpen. Ja der er mange muligheder. Byggesæt hvor der skal loddes en ting sammen og leges med bagefter. På kan der købes byggesæt, til rimelige priser. De er lige til at gå til. Morsetræning hvor spejderne lære mere til morsealfabetet. Det kan godt være sjovt at lære, hvis det bliver il det. Bred det ud over flere møder, så det ikke kun bliver morse. Bygge en dipol og prøv at se om den virker. Hvordan den laves og hvordan den virker, kan forklare meget om antenner. Det er en af de mest enkel antenner man kan bygge og det er sjovt. Hvis modet er til det, kan i prøve med andre modeller (GP traps ol.) Designe QSL kort til jeres næste JOTA. Hvad skal der være på et kort og hvad bruges det til. BUROet hvad er det? Et kreativt punkt og sjovt. Snak med en amatør om de kort der som han/hun har modtaget.

16 RØD IRC/OZ licens og/eller OP kursus Den sidste brik er nok også den der tager mest tid og kræver også lidt af spejderen. Der er to punkter i brikken og bare ét af dem skal klares, før brikkens må bæres. Radio licens Det er ikke alle og en hver, der må sende med en amatør radio. Det er kun hvis med har erhvervet sig radio licens. Det kan gøres ved at gå til en prøve, som der findes mere om på adressen: Der afholdes kursus mange steder, måske også i den lokale EDR afdeling. Pensummet til prøven, kan findes på nettet og det er ikke meget svært at lære stoffet til en operatør licens (D licens) Hvis det er noget der er interesse om, vil JOTA-JOTI udvalget gerne være behjælpelig. Kontakt os gerne.

17 OP kursus: ScoutLink er skabt af, og holdes i gang af, hverdagens spejderchattere. Det findes hele året ikke bare til JOTA-JOTI. De spejdere der bruger deres tid udenfor den store ryk-ind-sæson i efteråret, er netop de spejdere som ScoutLink ønsker som sine hjælpere og støtter under den store JOTA-JOTI weekend. Selve kurset for at blive ScoutLink OP foregår kun på Engelsk, og er et online trænings system man får adgang til via sin lande- og/eller Regions Koordinator. I kurset indgår viden om IRC (Internet Relay Chat) teknik som hvordan man bl.a. sætter diverse modus på en chat kanal og hvordan man kan holde uønskede profiler ude. Det er også et lille kursus i hvordan ScoutLink er bygget op, hvem gør hvad og lign. Kurset afsluttes med en online prøve, der ligeledes foregår på Engelsk. Det hårdeste arbejde for at få lov til at tage ScoutLinks OP kursus, er nok ikke selve kurset. Det er der altid mange som gerne vil hjælpe én med, når først man er indstillet til det. Det hårde arbejde er at blive indstillet til det.

Du finder Olines univers på www.dr.dk/oline Du kan læse mere om Medierådets arbejde på www.medieraadet.dk. Projektet er støttet af TRYG FONDEN

Du finder Olines univers på www.dr.dk/oline Du kan læse mere om Medierådets arbejde på www.medieraadet.dk. Projektet er støttet af TRYG FONDEN Du finder Olines univers på www.dr.dk/oline Du kan læse mere om Medierådets arbejde på www.medieraadet.dk Projektet er støttet af TRYG FONDEN Layout & illustration: venomyum.com Oline har fået en computer,

Læs mere

Roskilde Tekniske Gymnasium. Eksamensprojekt. Programmering C niveau

Roskilde Tekniske Gymnasium. Eksamensprojekt. Programmering C niveau Roskilde Tekniske Gymnasium Eksamensprojekt Programmering C niveau Andreas Sode 09-05-2014 Indhold Eksamensprojekt Programmering C niveau... 2 Forord... 2 Indledning... 2 Problemformulering... 2 Krav til

Læs mere

I Windows fil struktur er der følgende ting Drev, Mapper, Filer og Genveje.

I Windows fil struktur er der følgende ting Drev, Mapper, Filer og Genveje. Windows Fil Struktur I Windows fil struktur er der følgende ting Drev, Mapper, Filer og Genveje. Hvad er et drev Et drev, er en afgrænsning af fil strukturen. Når du går ind på et drev vil du stå i roden

Læs mere

Skal vi chatte? sådan kommer du i gang

Skal vi chatte? sådan kommer du i gang Skal vi chatte? sådan kommer du i gang Indhold Skal vi chatte?...5 Den gode historie...6 Hvordan kommer jeg på nettet?...8 Sådan bladrer du på nettet...10 Hvordan finder jeg rundt?...13 Tips til søgning

Læs mere

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem ADHD Viden om øvelser Gennem &Leg Forord Med dette hæfte ønsker ADHD-foreningen at sætte fokus på ADHD på en ny og positiv måde. Vi ønsker, at eleverne i fællesskab prøver de udfordringer, som ADHD giver,

Læs mere

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2015

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2015 www.taarnbybib.dk DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2015 TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER VELKOMMEN TIL TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKERS KURSER Vil du gerne blive bedre til at bruge en computer, lære at bruge din digitale

Læs mere

Bliv en på nettet! dig. Kom smart og sikkert på internettet. Til. og dine forældre!

Bliv en på nettet! dig. Kom smart og sikkert på internettet. Til. og dine forældre! Bliv en h@j på nettet! Til dig og dine forældre! Kom smart og sikkert på internettet Hvad er en søgemaskine? 10 Hvad er en portal? 16 Hvad gør jeg, hvis jeg oplever noget ubehageligt på nettet? 18 Hvordan

Læs mere

10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN

10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN 10 TIPS TIL BEDRE FONDSANSØGNINGER AF STEFFEN GREGERSEN 10 tips til bedre ansøgninger til fonde Forord 3 Tip 1 - Skriv en kort og præcis ansøgning 4 Tip 2 - Søg støtte til et konkret projekt 5 Tip 3 -

Læs mere

Pjece til forældre. Lyst til at lære. - Sådan lærer dit barn

Pjece til forældre. Lyst til at lære. - Sådan lærer dit barn Pjece til forældre Lyst til at lære - Sådan lærer dit barn Kære forælder Udgivet af: Aarhus Kommune Børn og Unge Pædagogisk Afdeling Udgivet: Første udgave, januar 2011 Copyright: Aarhus Kommune Børn og

Læs mere

Digital læring - Kurser efterår 2015

Digital læring - Kurser efterår 2015 www.taarnbybib.dk Digital læring - Kurser efterår 2015 Tårnby Kommunebiblioteker Velkommen til Tårnby Kommunebibliotekers kurser Vil du gerne lære om det nye Windows styresystem, se hvad en 3D-printer

Læs mere

1. Direkte (Til) - hovedmodtagere af e-mailen. Husk at tydeliggøre, hvis der forventes en reaktion eller et svar.

1. Direkte (Til) - hovedmodtagere af e-mailen. Husk at tydeliggøre, hvis der forventes en reaktion eller et svar. Tips og tricks Til gode mailvaner HVAD: De fleste af os bruger computeren rigtig meget til at sende og modtage mails. Mails er hoveddøren til din computer, og derfor interessant for dem, der sender spam-mails.

Læs mere

Pædagogisk IT. Vejledning i Office 365 til elever og deres familier. Version 4 Side 1. Kan udfyldes for at hjælpe med at huske

Pædagogisk IT. Vejledning i Office 365 til elever og deres familier. Version 4 Side 1. Kan udfyldes for at hjælpe med at huske Navn: Uni-login: Uni-login kode: Office365 email: Kan udfyldes for at hjælpe med at huske UNI-LOGIN @undervisning.kk.dk Version 4 Side 1 Indledning Velkommen til denne vejledning i Office 365, som introducerer

Læs mere

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk 77 34 18 18 Ring t il kund eservi hvis d ce u har b for hjæ rug lp! BRUGER VEJLEDNING dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk Udpakning og tilslutning af dukapc... 2 Første gang dukapc startes... 3 dukapc er klar

Læs mere

Spørgsmålene kan tages som en fælles klassedebat eller i mindre grupper.

Spørgsmålene kan tages som en fælles klassedebat eller i mindre grupper. Intro Dette emne sætter fokus på: etik på mobil og internet. etik i forhold til billeder og det skrevne ord. Formål Med udbredelsen af internettet er mobningen blevet digital og kan foregå 24 timer i døgnet

Læs mere

Lync møde videokonference

Lync møde videokonference 2014 Lync introduktion Lync møde videokonference 1 Kontrollerer at dit udstyr er klargjort og parat 1 Hvordan det virker 1 Udstyr 1 Lyd 1 Video 3 Eksterne partnere og Lync 3 Ad hoc møde med interne og

Læs mere

Responsiv hjemmeside

Responsiv hjemmeside Kom/it niv.a 3.år Responsiv hjemmeside Hospidana Carina Aa Hansen, Mathias Larsen, Peter Lærke 2014 Forord I vores rapport vil man kunne gå ind og læse omkring hvorfor vi har valgt at opbygge vores hjemmeside

Læs mere

Bliv opdaget på Internettet! - 10 gode råd til at optimere din hjemmeside til søgemaskiner

Bliv opdaget på Internettet! - 10 gode råd til at optimere din hjemmeside til søgemaskiner Bliv opdaget på Internettet! - 10 gode råd til at optimere din hjemmeside til søgemaskiner Af Henrik Bro og Martin T. Hansen I har måske allerede en flot, og informativ hjemmeside. Og alle jeres kursister

Læs mere

16 fede. aktiviteter

16 fede. aktiviteter 16 fede aktiviteter Formål Formålet med aktiviteterne om børns rettigheder er at udvide spejdere og lederes viden om og forståelse for Børnekonventionen samt at opfordre dem til at tage et medmenneskeligt

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Indhold. Cebrail Erdogan 3.5

Indhold. Cebrail Erdogan 3.5 Indhold Indledning... 2 Popularitet... 3 Kommunikation... 3 Hvilken felt vil jeg arbejde med?... 5 Bollemodel... 5 Formålet og præmis... 5 Indhold... 5 Målgruppe... 5 Afsender... 6 Mediet... 6 Kommunikationsmiljø...

Læs mere

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn 0. - 5. KLASSE - indskolingsafdelinger RØD/GUL www.kochs.dk - vi vil være verdens bedste skole - for børn Hvad indeholder pjecen? I denne pjece kan du læse om N. Kochs Skoles indskolingsafdelinger. I skolens

Læs mere

Podcatching. sådan finder, henter og abonnerer du på podcast. Instruktionshæfte. (Rev. 30.10.11) Podcastingkonsulent Karin Høgh

Podcatching. sådan finder, henter og abonnerer du på podcast. Instruktionshæfte. (Rev. 30.10.11) Podcastingkonsulent Karin Høgh Podcatching sådan finder, henter og abonnerer du på podcast Instruktionshæfte (Rev. 30.10.11) Podcastingkonsulent Karin Høgh www.podconsult.dk karin@podconsult.dk Indhold Introduktion...3 Ordforklaring...4

Læs mere

Sæt 3: Min identitet i de digitale fællesskaber

Sæt 3: Min identitet i de digitale fællesskaber Dilemmakort Sættet indeholder 9 elevkort og et forklarende kort til læreren. En klasse kan inddeles i op til 9 grupper med 3 elever, der hver få udleveret et dilemmakort som diskuteres i gruppen. Der samles

Læs mere

Bilag 1: Interview med Diabeteschat den 31. marts 2011

Bilag 1: Interview med Diabeteschat den 31. marts 2011 Bilag 1: Interview med Diabeteschat den 31. marts 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Informant: Kjeld Bruun-Jensen I: Først vil vi høre lidt om din baggrund, vi kunne godt tænke os at

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

Guide til DanaWeb opdateringsmodul (CM-system)

Guide til DanaWeb opdateringsmodul (CM-system) Guide til DanaWeb opdateringsmodul (CM-system) Indholdsfortegnelse Rart at vide Generelt om CMS modulet Sådan benytter du CM-systemet til at rette på din hjemmeside Ændring af sider / opret af sider Indsætning

Læs mere

Interaktiv 3d i Flash

Interaktiv 3d i Flash 1 Indholdsfortegnelse 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 2 INTRODUKTION 4 3 PROBLEMFORMULERING 4 4 PROBLEMAFGRÆNSNING 5 5 METODE OG STRUKTUR 5 5.1 Metode 6 5.2 Struktur 6 6 UDVIKLINGS IDE. 7 6.1 Bruger anvendelighed

Læs mere

P Æ D A G O G I S K C E N T E R S A M F U N D S V I D E N S K A B. Lær fra dig Tips & tricks til undervisning

P Æ D A G O G I S K C E N T E R S A M F U N D S V I D E N S K A B. Lær fra dig Tips & tricks til undervisning P Æ D A G O G I S K C E N T E R S A M F U N D S V I D E N S K A B KØBENHAVNS UNIVERSITET Lær fra dig Tips & tricks til undervisning Vi har valgt at samle vores tips og tricks, råd og redskaber samt gode

Læs mere

teambuilding workshop

teambuilding workshop teambuilding workshop Teambuilding med proces tilpasset jeres tema med givtige, udfordrende, spændende, lærerige & ikke mindst sjove & underholdende opgaver. Alka Forsikring Alm. Brand KMD Igennem tiden

Læs mere

SEO FOR ABSOLUT BEGYNDERE LÆR AT FÅ DIN HJEMMESIDE HØJT OP PÅ SØGEMASKINERNE

SEO FOR ABSOLUT BEGYNDERE LÆR AT FÅ DIN HJEMMESIDE HØJT OP PÅ SØGEMASKINERNE SEO FOR ABSOLUT BEGYNDERE LÆR AT FÅ DIN HJEMMESIDE HØJT OP PÅ SØGEMASKINERNE Af Anette Nielsen, Nielsens Bureau - november 2012 revideret marts 2015 INDHOLD: 2 Hvad er søgemaskineoptimering (SEO)? 3 På

Læs mere