Ansøgning. Anvendelse af kulslagge i vold. Vilkår for 19-tilladelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ansøgning. Anvendelse af kulslagge i vold. Vilkår for 19-tilladelse"

Transkript

1 Afgørelse om 19 tilladelse efter miljøbeskyttelsesloven, samt afgørelse om ikke VVM-pligt. Ansøgning Møbjerg Staldbyg A/S har d. 2. juli 2018 på vegne af Grindsted Landbrugsskole ansøgt om at bruge kulslagge indbygget i ny vold ved ridebanen på matrikel nr. 3sl, Grindsted By, Grindsted. Slaggen har tidligere været placeret i vejareal på samme matrikel. Volden skal bruges som tilskuertribune. Der ansøges om tilladelse efter 19 i miljøbeskyttelsesloven 1. Der er efterfølgende d. 11. oktober 2018 fremsendt anmeldelse i henhold til VVM reglerne 2. Anvendelse af kulslagge i vold. Anvendelse af kulslagge i vold kræver tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 19. Det skyldes, at restproduktbekendtgørelsen ikke åbner mulighed for at anvende slagge i andre volde end støjvolde 3. Dato: Teknik og Stabe Natur og Miljøafdelingen Jorden Rundt Grindsted Tlf Journalnr.: P19 17/17240 Sagsbehandler: Line Marie Madsen Tlf Anvendelsen af slagge til dette formål vil kræve overholdelse af vilkår, der skal sikre beskyttelse af jord og grundvand, samt beskyttelse af mennesker i forhold til kontaktrisiko. Da anlægget vurderes at være omfattet af VVM-reglerne - bilag pkt. 11b, bortskaffelse af affald, skal der desuden udarbejdes VVM-screening. Vilkår for 19-tilladelse 19-tilladelse til anvendelse af slagger i vold meddeles på følgende vilkår: Ikrafttræden og udløb 1 Miljøbeskyttelsesloven jf. lovbek. nr. 966 af 23. juni Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter, jf. lovbek. Nr. 448 af 10. maj Bekendtgørelse om anvendelse af restprodukter, jord og sorteret bygge- og anlægsaffald, bek. Nr af 15. december 2016 Side 1/8

2 1. Indbygningsstedet skal ske som beskrevet i ansøgningen. Hvis det under anlæggelsen viser sig ikke at være muligt, skal Billund Kommune kontaktes straks. 2. Tilladelsen er gældende fra dags dato. Anlægsarbejdet skal være afsluttet senest 3 måneder efter afgørelsens dato. 3. Billund Kommune kan, uden at pådrage sig ansvar, trække tilladelsen tilbage, hvis vilkårene i tilladelsen ikke overholdes, eller hvis der sker ændringer i projektet, der ændrer forudsætningerne for afgørelse. 4. I henhold til 20 i Miljøbeskyttelsesloven kan tilladelsen til enhver tid og uden erstatning tilbagekaldes ved påbud af hensyn til: - Fare for forurening af vandforsyningsanlæg. - Miljøbeskyttelsen i øvrigt. Krav til indbygning og afdækning 5. Ved indbygning af kulslaggen skal det sikres, at slaggen indbygges på en miljø- og sundhedsmæssig forsvarlig måde, og at evt. utilsigtet forurening af omgivelserne minimeres, herunder støv og støj. 6. Indbygningen skal ske som beskrevet i ansøgningen. 7. Køretøjer herunder lastbiler og entreprenørmaskiner, skal rengøres for støv fra slagge før de forlader byggefeltet. 8. Spild og kørelag af slagge skal opsamles ved afgravning, og føres til byggefelt. 9. Såfremt der er risiko for støvflugt, så skal der træffes foranstaltninger, der effektivt forhindrer støvgener ved at oversprinkle med vand eller anden metode. 10. Der må maksimalt indbygges den mængde slagge, som fremgår af ansøgningen, svarende til et areal på ca. 960 m 2 og lagtykkelse på maksimalt 200 cm på højeste punkt. 11. Der skal som minimum udtages og analyseres et antal prøver svarende til kravene i restproduktbekendtgørelsen. 12. Slaggen må ikke udlægges tættere end 1 m over øverste lokale grundvandsstand. 13. Arealet skal hurtigst muligt efter slaggeudlægning dækkes med minimum 50 cm rent jord på alle overflader af volden.

3 14. Hvis volden skal fjernes, skal den anvendte slagge bortfjernes til godkendt modtager. Alternativt skal der ansøges om ny tilladelse. Tilsynsmyndigheden skal under alle omstændigheder underrettes. 15. Eventuel overskudsjord fra byggeprojektet skal anmeldelse til kommunen og håndteres efter kommunens anvisning. Tilsyn 16. Kommunen er tilsynsmyndighed med projektet generelt og med den efterfølgende vedligeholdelse. 17. Umiddelbart efter indbygningen og afdækning med rent jord skal Billund Kommune informeres. Uforudset forurening 18. Uforudset forurening skal anmeldes til Billund kommune. 19. Hvis der under anlægsarbejdet konstateres forurening enten under gravearbejdet eller forårsaget af den indkomne jord, skal arbejdet standses og kommunen underrettes. Dokumentation for projektets afslutning 20. Når jorden og slaggen er fjernet fra nuværende midlertidige placering, skal der tages renbundsprøver fra arealet. Der indsendes forslag til prøvetagnings antal til Billund Kommune inden de udtages. Analyseresultaterne skal være Billund Kommune i hænde senest 1 måned efter jord/slaggebunken er fjernet. Der skal efterlades et uforurenet areal. 21. Når anlægsarbejdet er afsluttet, skal det anmeldes til Kommune med analyseresultater for den anvendte jord, den nøjagtige mængde anvendt og placeringen af slaggerne, hvis den afviger fra den angivet i ansøgningen. Efter skriftlig aftale med Billund Kommune kan der i begrænset omfang gives tilladelse til at afvige fra de i ansøgningen anførte arealer. Det bemærkes, at nærværende tilladelse kun angår projektets forhold til sikring af jord og grundvand, samt afværge kontaktrisiko. Andre tilladelser, som måtte være nødvendige for dette projekt skal indhentes særskilt. Miljøteknisk beskrivelse og kommunens vurdering, 19-tilladelsen Møbjerg staldbyg A/S har d. 2. juli 2018 på vegne af Grindsted Landbrugsskole ansøgt om at bruge kulslagge som indbygning i ny vold ved ridebanen på matrikel nr.3sl, Grindsted By, Grindsted. Volden skal bruges som tribune. Der vil blive anvendt kulslagge som tidligere har været placeret i vejareal på samme matrikel. Slaggen er gravet af og delvist opblandet med jord. Det blev midlertidigt placeret på markareal, jvf. figur 1.

4 Figur 1: Midlertidig placering af jord og slagge (rødt), samt placering af jordvolden (blå). V2-kortlagt areal er grønt. Der har været ført tilsyn med jord og slagge, for at finde ud af om slagge og jord var adskilt. Det er det delvist. Det ønskes at bruge den blandede jord og slagge som kerne i en vold til tilskuere ved springbanen jf. figur 1. Det jord, hvor der ikke var synligt slagge i, skal analyseres med 1 prøve pr. 60 tons, for at undersøge om jorden er ren og kan bruges som afdækning i form af de øverste 50 cm lag på volden. Analyseresultaterne er indsendt til kommunen. Derudover skal der tages 1 prøve pr. 30 tons af det jord, hvor der var synligt slagge. Disse analyseresultater er indsendt til kommunen. Situationsplan af volden af 2. juli 2018 er vedlagt som bilag 1. Volden vil blive 12 m bred i bunden, 3 m bred i toppen og 2 m høj. Den vil blive 80 m lang. Der vil blive brugt ca. 800 tons (ca.450m 3) jord med slagge, samt 700m 3 rent jord. Volden etableres direkte på eksisterende terræn. Der er ingen aktive boringer på ejendommen, men der er 3 sløjfede boringer: DGU en 21 meter dyb sløjfet boring, hvor det øverste vandspejl ligger 2,3 m.u.t. DGU en 25 meter dyb vandboring hvor øverste vandspejl ligger 3 m.u.t. DGU en 13,5 meter dyb vandboring hvor øverste vandspejl ligger 1,73 m.u.t. Grundejer vil være ansvarlig for udlægning og afdækning af slaggen, samt at vilkårene i tilladelsen overholdes.

5 Kommunens vurdering Anvendelse af slaggen i vold til tilskuertribune kræver tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 19. Det skyldes, at restproduktbekendtgørelsen ikke åbner mulighed for at anvende slagge til andre volde end støjvolde. Anvendelsen af slagge til dette formål vil kræve overholdelse af vilkår, der skal sikre jord og grundvand. Det vurderes ud fra de sløjfede boringer, at grundvandet står mellem 2 til 3 m.u.t. Dette betyder at slaggen ikke kommer i direkte kontakt med grundvandet, da slaggen lægges på øverste jordlag. Krav om fjernelse af slaggen ved fjernelse af volden Hvis volden fjernes skal slagge og jord køres til godkendt modtager. Hydrogeologiske forhold Grundvandet i 3 boringer på ejendommen er ved etableringen pejlet til ca. 2-3 m.u.t. I henhold til restproduktbekendtgørelsen skal det ved udlægget sikres, at udlægget af slagge anbringes over højeste grundvandsspejl. Da grundvandsstanden generelt fluktuerer over året og der generelt kan forventes højere grundvandsstand i fremtiden stilles der vilkår om at slaggen ikke må udlægges tættere end 1 m over øverste lokale grundvandsstand. Drikkevandsinteresser Den aktuelle lokalitet ligger udenfor område med særlige drikkevandsinteresser og udenfor indvindingsopland til almene vandværker. Både markvandings- og drikkevandsboringer ligger mindst 300 m fra det planlagte slaggeudlæg. Med henvisning til restproduktbekendtgørelsens krav om 30 meters afstand til boringer, hvor der er krav om drikkevandskvalitet, vurderes nærheden til de lokale boringer ikke at udgøre en risiko. Natur, 3-områder og vandløb Den ansøgte vold ligger uden for udpegede naturområder i henhold til Naturbeskyttelsesloven. Afstanden til nærmeste natur, en 3 beskyttet sø, er ca. 354 meter. Ejendommen er beliggende indenfor skovbyggelinjer, hvilket er blevet varetaget i landzonetilladelsen af 20. september Der er ikke andre 3 områder herunder vandløb i nærheden, som vurderes at blive påvirket af udlægget. Det er kommunens vurdering, at etableringen af en vold ikke vil medføre en negativ påvirkning af det nærliggende naturområder. Natura 2000-område Nærmeste Natura 2000 område er Hedeområder ved Store Råbjerg som ligger ca. 6 km sydøst for ejendommen.

6 Billund Kommune vurderer i kraft af afstanden fra ejendommen til nærmeste Natura 2000-område, at brugen af kulslagger i volden ikke vil indebære en væsentlig negativ indvirkning på Natura 2000-områder og ikke vil være en hindring for, at målsætningerne for Natura 2000-områders tilstande nås og opretholdes. Bilag IV-arter Af bilag IV til EF-habitatdirektivet fra 1992 fremgår en række dyre- og plantearter, som er strengt beskyttede, uanset om de forekommer inden for et af de udpegede Natura 2000-områder eller udenfor. På den baggrund må der eksempelvis ikke gives tilladelse til aktiviteter, der kan beskadige eller ødelægge de pågældende dyrearters yngle- og rasteområder. Der er fundet butsnudet frø og spidssnudet frø i området 4. I kraft af at det er et relativt lille areal, der vil udgøre den nye vold og området i forvejen er tørt og ikke vurderes at være levested for bilag IV arten, vurderer Billund Kommune, at etablering af volden ikke vil påvirke bestanden af bilag IV-arten i området væsentligt. Sammenfattende vurderer Billund Kommune: at inddragelsen af det areal, der omfattes af den nye vold/tilskuertribune ikke vil påvirke bilag IV-arter væsentligt at der i forbindelse med projektets gennemførelse ikke vil ske ændringer, som vil være væsentlige for bilag IV-arters trivsel at etableringen af volden samlet set ikke vil medføre beskadigelse eller ødelæggelse af yngle- eller rasteområder i det naturlige udbredelsesområde for de dyrearter, der er optaget i EF-habitatdirektivets bilag IV, litra a), samt ikke vil medføre ødelæggelse af livsstadier af de plantearter, som er optaget i EF-habitatdirektivets bilag IV, litra b). Kortlægning af grunden efter jordforureningsloven Der er i forvejen kortlagt areal på matriklen, da der tidligere er givet tilladelse til brug af slagge ved etablering af grus veje. Arealet for slaggens placering kan forventes at blive kortlagt på vidensniveau 2 efter jordforureningsloven. Region Syddanmark er ansvarlig for denne kortlægning. Kortlægningen betyder, at der på det areal, hvor slaggen er anvendt, vil være rådighedsbegrænsninger. Endvidere vil kortlægningen blive indført i det landsdækkende matrikelregister. Begrænsninger i rådigheden som følge af slaggeanvendelse Det vil således kræve tilladelse efter jordforureningslovens 8, stk. 1, hvis arealet eller en del af arealet på et senere tidspunkt ønskes ændret til mere følsom anvendelse (bolig, offentligt tilgængeligt område). Arealet kan fremover anvendes til erhvervsformål. Fremkommer der overskudsslagge fra senere bygge- og anlægsarbejder på ejendommen og/eller ønskes 4 og

7 slaggen placeret et andet sted på ejendommen, skal der forinden søges om tilladelse hos Billund Kommune. Samlet vurdering Det vurderes at projektet på de meddelte vilkår og forudsætninger kan gennemføres uden væsentlige påvirkninger for det omgivende miljø. VVM-screening Billund kommune har vurderet, at projektet skal screenes i forhold til lov om miljøvurdering af planer og af konkrete projekter (VVM), da det er omfattet af bilag 2, listepunkt 11b, bortskaffelse af affald. Billund kommune har med udgangspunkt i anmeldelsen og vurderingen af projektet ovenfor vurderet, at projektet ikke er VVM-pligtigt, da projektet ikke vurderes at ville få væsentlig indvirkning på miljøet. Offentliggørelse Godkendelsen vil blive offentliggjort på Billund Kommunes hjemmeside den 18. oktober 2018 og annonceret i Ugeavisen i uge 43. Klagevejledning 19 tilladelse Hvis du ønsker at klage over denne afgørelse, kan du klage til Miljø- og Fødevareklagenævnet. Klageberettigede fremgår af i Miljøbeskyttelsesloven. Klagen skal være indgivet senest 4 uger fra offentliggørelsen af tilladelsen. Klagevejledning VVM-screening Billund kommunes afgørelse kan påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet efter reglerne i lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) Klagefristen er 4 uger fra offentliggørelsen af tilladelsen. Klagevejledning generelt Hvis du ønsker at klage over denne afgørelse, kan du klage til Miljø- og Fødevareklagenævnet. Du klager via Klageportalen, som du finder via et link på denne hjemmeside Klageportalen ligger på og Du logger på én af disse hjemmesider, som du plejer med NEM-ID. Klagen sendes gennem Klageportalen først til den myndighed, der har truffet den afgørelse, der klages over. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for myndigheden på Klageportalen. Når du klager, skal du betale et gebyr på 900,- kr. for almindelige borgere og 1.800,- kr. for virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder. Miljø- og Fødevareklagenævnet og Planklagenævnet afviser klager, der kommer uden om Klageportalen, hvis der forinden ikke er ansøgt om og bevilliget fri-tagelse for brug af Klageportalen. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til den myndighed, der har truffet afgørelse i den sag, du ønsker at klage over. Myndigheden videresender herefter din anmodning til det pågældende nævn, Miljø- og Fødevareklagenævnet eller Planklagenævnet, som herefter træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes.

8 Spørgsmål vedrørende denne tilladelse kan rettes til undertegnede, tlf eller Med venlig hilsen Line Marie Madsen Miljømedarbejder Kopi af dette brev er sendt til: Region Syddanmark, Jordforureningskontoret, Damhaven, 7200 Vejle Sundhedsstyrelsen, Islands Brygge 67, 2300 Kbh S (syd@sst.dk) Danmarks Naturfredningsforening, Masnedøgade 20, København Ø (dn@dn.dk) Danmarks Naturfredningsforening, Billund (dnbillund-sager@dn.dk) Danmarks Sportsfiskerforbund, Worsåesgade 1, 7100 Vejle (post@sportsfiskerforbundet.dk) Bilag: 1. Situationsplan, dateret 2. juli 2018 Side 8/8

Vilkår for 19-tilladelse 19-tilladelse til anvendelse af slagger under plansilo meddeles på følgende vilkår:

Vilkår for 19-tilladelse 19-tilladelse til anvendelse af slagger under plansilo meddeles på følgende vilkår: Lars Nissen Dyvelsrækkevej 21 7200 Grindsted Afgørelse om ikke-vvm-pligt samt 19-tilladelse efter miljøbeskyttelsesloven Dato: 15. august 2017 Brug af slagger under plansilo, Dyvelsrækkevej 21, Grindsted

Læs mere

Abram Jacob Cornelis Klaver Ravlundvej Grindsted

Abram Jacob Cornelis Klaver Ravlundvej Grindsted Abram Jacob Cornelis Klaver Ravlundvej 5 7200 Grindsted Anmeldelse iht. Restproduktbekendtgørelsen af brug af slagger i stald 19-tilladelse Brug af slagger under plansilo på Ravlundvej 5, Grindsted Afgørelse

Læs mere

Ikke VVM-pligt for opbevaring af soyamelasse i gyllebeholder, Hellevej 4, Grindsted. Dato: 2. juli 2018

Ikke VVM-pligt for opbevaring af soyamelasse i gyllebeholder, Hellevej 4, Grindsted. Dato: 2. juli 2018 HedeDanmark a/s Sletvej 30 N 8310 Tranbjerg J Att. Christian Rydahl Ikke VVM-pligt for opbevaring af soyamelasse i gyllebeholder, Hellevej 4, Grindsted. Dato: 2. juli 2018 HedeDanmark har d. 3. januar

Læs mere

Billund Motocross Klub Elkjærhøjevej 3A 7190 Billund. Ikke VVM-pligt for udvidelse af Billund Motocross Bane

Billund Motocross Klub Elkjærhøjevej 3A 7190 Billund. Ikke VVM-pligt for udvidelse af Billund Motocross Bane Billund Motocross Klub Elkjærhøjevej 3A 7190 Billund Dato: 28. april 2017 Ikke VVM-pligt for udvidelse af Billund Motocross Bane Dansk Miljørådgivning A/S har på vegne af Billund Motocross Klub den 7.

Læs mere

Ikke VVM-pligt for udvidelse af Legoland ApS på Nordmarksvej 9, 7190 Billund

Ikke VVM-pligt for udvidelse af Legoland ApS på Nordmarksvej 9, 7190 Billund Legoland ApS Højmarkvej 20 7190 Billund Att.: Jesper Gadebjerg Dato: 17.09. 2018 Ikke VVM-pligt for udvidelse af Legoland ApS på Nordmarksvej 9, 7190 Billund Legoland ApS har den 9. juli 2018 fremsendt

Læs mere

Afgørelse om ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Kornmarken 33-35, 7190 Billund

Afgørelse om ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Kornmarken 33-35, 7190 Billund LEGO System A/S Kornmarken 33 7190 Billund Dato: 22.02.2018 Afgørelse om ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Kornmarken 33-35, 7190 Billund Rambøll har på vegne af LEGO System A/S

Læs mere

Billund Lufthavn A/S Postboks Billund. Ikke VVM-pligt for etablering af en ny materielhal på Billund Lufthavn på Eksportvej 16, 7190 Billund

Billund Lufthavn A/S Postboks Billund. Ikke VVM-pligt for etablering af en ny materielhal på Billund Lufthavn på Eksportvej 16, 7190 Billund Billund Lufthavn A/S Postboks 10 7190 Billund Dato: 14. september 2015 Ikke VVM-pligt for etablering af en ny materielhal på Billund Lufthavn på Eksportvej 16, 7190 Billund Billund Lufthavn A/S har den

Læs mere

Anpartsselskabet af G.A. Centervej Billund

Anpartsselskabet af G.A. Centervej Billund Anpartsselskabet af 19. 9. 2006 G.A. Centervej 4 7190 Billund Dato: 16. november 2018 Ikke VVM-pligt for etablering og drift af terminalbygning og hangar med tilhørende faciliteter på Billund Lufthavn

Læs mere

Keld Arne Nielsen Ejstrupvej Hampen. 7. november Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov

Keld Arne Nielsen Ejstrupvej Hampen. 7. november Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov Keld Arne Nielsen Ejstrupvej 18 7362 Hampen 7. november 2018 Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov Ikast-Brande Kommune har den 11. oktober 2018 modtaget en henvendelse om, at du ønsker at rydde

Læs mere

19-tilladelse til opførelse af afskærmningsvold med jord indeholdende slagge fra samme matrikel, på Seminarievej 27, 9681 Ranum

19-tilladelse til opførelse af afskærmningsvold med jord indeholdende slagge fra samme matrikel, på Seminarievej 27, 9681 Ranum Vesthimmerlands Kommune Drift og anlæg Att.: Anja Bak Dalum Dato: 11. juni 2019 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 09.08.00-G01-1-19 Gitte Østergaard Sørensen Telefon:

Læs mere

KIRKBI Invest A/S Koldingvej Billund. Billund Lufthavn A/S Postboks Billund

KIRKBI Invest A/S Koldingvej Billund. Billund Lufthavn A/S Postboks Billund KIRKBI Invest A/S Koldingvej 2 7190 Billund Billund Lufthavn A/S Postboks 10 7190 Billund Dato: 19.08 2016 Ikke VVM-pligt for etablering af en ny hangar for KIRKBI Invest A/S i tilknytning til Billund

Læs mere

SKOVDYRKERFORENINGEN Parallelvej 9 A 8680 Ry att: Henning Post. 4. april Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov

SKOVDYRKERFORENINGEN Parallelvej 9 A 8680 Ry att: Henning Post. 4. april Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov SKOVDYRKERFORENINGEN Parallelvej 9 A 8680 Ry att: Henning Post 4. april 2019 Godkendelse af anmeldelse af rydning af skov Ikast-Brande Kommune har den 20. marts 2019 modtaget en henvendelse om, at du ønsker

Læs mere

Afgørelse om ikke-vvm-pligt Stilbjergvej 1A, 7190 Billund

Afgørelse om ikke-vvm-pligt Stilbjergvej 1A, 7190 Billund ScrapTrans A/S Stilbjergvej 1A 7190 Billund Dato: 30.05.2018 Afgørelse om ikke-vvm-pligt Stilbjergvej 1A, 7190 Billund KT erhvervsbyg A/S har på vegne af ScrapTrans A/S den 9. april 2018 indsendt ansøgning

Læs mere

Jord og Grundvand Sagsbehandler: Gitte Bjørnholdt Brok Direkte: SlothMøller Nørrekobbel 7B st.th Sønderborg.

Jord og Grundvand Sagsbehandler: Gitte Bjørnholdt Brok Direkte: SlothMøller Nørrekobbel 7B st.th Sønderborg. Horsens Kommune Rådhustorvet 4, 8700 Horsens Jord og Grundvand Sagsbehandler: Gitte Bjørnholdt Brok Direkte: 76292507 SlothMøller Nørrekobbel 7B st.th. 6400 Sønderborg www.horsens.dk Sagsnr. 09.08.26-G00-2-17

Læs mere

Ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Heimdalsvej 19, 7200 Grindsted

Ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Heimdalsvej 19, 7200 Grindsted A/S Østbirk Bygningsindustri Ryvej 21 8752 Østbirk Dato: 12.03. 2018 Ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Heimdalsvej 19, 7200 Grindsted A/S Østbirk Bygningsindustri har den 20. september

Læs mere

Dispensation fra skovbyggelinje til administrationsbygning på Kornmarken 25, 7190 Billund

Dispensation fra skovbyggelinje til administrationsbygning på Kornmarken 25, 7190 Billund Dispensation fra skovbyggelinje til administrationsbygning på Kornmarken 25, 7190 Billund Der er søgt om dispensation fra skovbyggelinje til ny kantine- og kontorbygning på Kornmarken 25, 7190 Billund,

Læs mere

Miljøgodkendelse af udlægning af slagge under plansilo på Randsigvej Outrup. Den 13. september 2017

Miljøgodkendelse af udlægning af slagge under plansilo på Randsigvej Outrup. Den 13. september 2017 Miljøgodkendelse af udlægning af slagge under plansilo på Randsigvej 50 6855 Outrup Den 13. september 2017 Udarbejdet af: Varde Kommune Erhvervscentret Teknik og Miljø Bytoften 2 Bytoften 2 6800 Varde

Læs mere

Afgørelse om ikke VVM-pligt for udlægning af affaldsforbrændingsslagger under to plansiloer på Lyngbyvej 2, Lyngby, 9520 Skørping

Afgørelse om ikke VVM-pligt for udlægning af affaldsforbrændingsslagger under to plansiloer på Lyngbyvej 2, Lyngby, 9520 Skørping Center Natur og Miljø Anderstrup Holstein A/S Lyngbyvej 2, Lyngby 9520 Skørping Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 09.02.00-P00-4-19 Ref.: Jette Mikkelsen

Læs mere

Dispensation fra skovbyggelinje til garage Dato:

Dispensation fra skovbyggelinje til garage Dato: Dispensation fra skovbyggelinje til garage Dato: 03-04-2018 Du har søgt om dispensation fra skovbyggelinje/byggetilladelse til en tilbygning på garage på Højene 5, 7250 Hejnsvig, matr. nr. 12 AY, HEJNSVIG

Læs mere

Billund Kommune giver dig hermed dispensation til at opføre tilbygningen indenfor skovbyggelinjen. Placeringen fremgår af vedlagte kortbilag.

Billund Kommune giver dig hermed dispensation til at opføre tilbygningen indenfor skovbyggelinjen. Placeringen fremgår af vedlagte kortbilag. Dispensation fra skovbyggelinje til tilbygning Dato: 13-06-2019 Du har søgt om dispensation fra skovbyggelinjen til tilbygning på, matr. nr. 7 GA, STENDERUP BY, ANSAGER. Ejendommen er omfattet af Naturbeskyttelseslovens

Læs mere

Tilladelse til vandindvinding

Tilladelse til vandindvinding Jan Larsen Valbyvej 57 3200 Helsinge Sag: 13.02.01-P19-4-18 8. november 2018 Tilladelse til vandindvinding Der er søgt om tilladelse til fortsat indvinding af 14.000 m 3 grundvand årligt til markvanding

Læs mere

Boringsoplysninger Boringerne er ansøgt som A-boring. De i ansøgningen opgivne boringsdata og placering af boringerne fremgår af bilag 1.

Boringsoplysninger Boringerne er ansøgt som A-boring. De i ansøgningen opgivne boringsdata og placering af boringerne fremgår af bilag 1. Frederikssund Kommune Torvet 2 3600 Frederikssund att. Affaldskontoret Tom Henrik Johansen Dato Sagsbehandler J.nr. 18. juni 2015 dmikk 09.08.26-P19-9-15 Tilladelse til etablering af 5 stk. moniteringsboringer

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ. Tilladelse til vandindvinding på Møllesvinget 6, 2690 Karlslunde

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ. Tilladelse til vandindvinding på Møllesvinget 6, 2690 Karlslunde SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Henrik Jespersen Møllesvinget 6 2690 Karlslunde Den 11. august 2017 Ref. rje Direkte telefon: 56182324 Tilladelse til vandindvinding på Møllesvinget 6, 2690 Karlslunde 1.

Læs mere

Ib Øgaard Pedersen Lundevej 33D 8300 Odder. Sendt via Sags Id

Ib Øgaard Pedersen Lundevej 33D 8300 Odder. Sendt via Sags Id Ib Øgaard Pedersen Lundevej 33D 8300 Odder Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Sendt via E-mail: ib.oegaard@smilepost.dk Dispensation fra åbeskyttelseslinjen til opførelse af dobbeltcarport Odder Kommune

Læs mere

Tilladelse til etablering af boring samt foreløbig tilladelse til vandindvinding

Tilladelse til etablering af boring samt foreløbig tilladelse til vandindvinding Side 1 Philip Prince Skramvej 2 9881 Bindslev Hjørring den 28-03-2019 Sagsnr.: 13.02.01-P19-15-18 Tilladelse til etablering af boring samt foreløbig tilladelse til vandindvinding 1. Afgørelse giver tilladelse

Læs mere

Nakskovvej 15, 7400 Herning. 19 tilladelse efter Miljøbeskyttelsesloven

Nakskovvej 15, 7400 Herning. 19 tilladelse efter Miljøbeskyttelsesloven TEKNIK OG MILJØ DCH - Herning Nakskovvej 15 7400 Herning Att.: Anita Fyrstman E-mail: anita@tjekket.dk Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8029 bjgjp@herning.dk

Læs mere

VVM-tilladelse for etablering af nyt regnvandsbassin i tilknytning til eksisterende regnvandsbassin syd for Kornmarken i Billund

VVM-tilladelse for etablering af nyt regnvandsbassin i tilknytning til eksisterende regnvandsbassin syd for Kornmarken i Billund Billund Vand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted VVM-tilladelse for etablering af nyt regnvandsbassin i tilknytning til eksisterende regnvandsbassin syd for Kornmarken i Billund Dato: 11. oktober

Læs mere

at der indvindes fra boring DGU nr med maks m³/år og maks. 2 m³/time

at der indvindes fra boring DGU nr med maks m³/år og maks. 2 m³/time A/S FANØ VESTERHAVSBAD Att.: Steffen Lassen Golfvejen 5 6720 Fanø Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 23. august 2016 Sagsbehandler Bodil Sejer Telefon direkte 76 16 51 37 Sagsid 11/19587 Reg. nr. 563-41-0001-01

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse

Tillæg til miljøgodkendelse Billund Lufthavn A/S Postboks 10 7190 Billund Tillæg til miljøgodkendelse Dato: 21. juni. 2016 Godkendelse af: Tankanlæg til Adblue Billund Lufthavn, Passagerterminalen 10, 7190 Billund CVR-nummer: 23343118

Læs mere

- Tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 28 2 til udledning af oppumpet grundvand til Horsbækken.

- Tilladelse efter miljøbeskyttelseslovens 28 2 til udledning af oppumpet grundvand til Horsbækken. Jammerbugt Kommune Toftevej 43 9440 Aabybro Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Heidi Højriis Poulsen Direkte

Læs mere

Hjørring Kommune. Daniel Overgaard Pedersen Rakkebyvej 380. Hjørring den

Hjørring Kommune. Daniel Overgaard Pedersen Rakkebyvej 380. Hjørring den Hjørring Kommune Daniel Overgaard Pedersen Rakkebyvej 380 9800 Hjørring Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk

Læs mere

Finn Ejvind Andersen Filskovvej Brande. 5. april 2018

Finn Ejvind Andersen Filskovvej Brande. 5. april 2018 Finn Ejvind Andersen Filskovvej 58 7330 Brande 5. april 2018 Landzonetilladelse til opførelse af et enfamiliehus og en garage, Filskovvej 43, 7330 Brande Ikast-Brande Kommune har behandlet din ansøgning

Læs mere

at der indvindes fra boring DGU nr med maks m³/år og maks. 15 m³/time

at der indvindes fra boring DGU nr med maks m³/år og maks. 15 m³/time Esther Søgaard Søndre Storetoft 5 6720 Fanø Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. august 2016 Sagsbehandler Bodil Sejer Telefon direkte 76 16 51 37 Sagsid 16/7128 Reg. nr. 563-40-5004-00 Endelig tilladelse

Læs mere

Kirkbi a/s Koldingvej Billund. Ikke VVM-pligt for Adgangsvej til Parkeringshus på Højmarksvej, - ændret udkørsel til Nordmarksvej.

Kirkbi a/s Koldingvej Billund. Ikke VVM-pligt for Adgangsvej til Parkeringshus på Højmarksvej, - ændret udkørsel til Nordmarksvej. Kirkbi a/s Koldingvej 2 7190 Billund Ikke VVM-pligt for Adgangsvej til Parkeringshus på Højmarksvej, - ændret udkørsel til Nordmarksvej. Orbicon har på vegne af Kirkbi d. 31. august 2018 indsendt ansøgning

Læs mere

HANSTHOLM CONTAINER TRANSPORT A/S Industrihøjen Hanstholm

HANSTHOLM CONTAINER TRANSPORT A/S Industrihøjen Hanstholm HANSTHOLM CONTAINER TRANSPORT A/S Industrihøjen 4 7730 Hanstholm Jens Pedersen, jens@hanstholmcontainertransport.dk Kopi til Sven Sandvad, ss@frandsen-sondergaard.dk Plan- og Miljøafdelingen 10. april

Læs mere

Dispensation fra skovbyggelinje til etablering af enfamiliehus Dato:

Dispensation fra skovbyggelinje til etablering af enfamiliehus Dato: Dispensation fra skovbyggelinje til etablering af enfamiliehus Dato: 10-07-2017 Der er søgt om dispensation fra skovbyggelinje/byggetilladelse til etablering af enfamiliehus på Lærke Alle 3, 7260 Sønder

Læs mere

Billund Kommune Att. Bo Damkjær, Park og Vej Jorden Rundt Grindsted

Billund Kommune Att. Bo Damkjær, Park og Vej Jorden Rundt Grindsted Billund Kommune Att. Bo Damkjær, Park og Vej Jorden Rundt 1 7200 Grindsted VVM-tilladelse for etablering af vejanlæg i tilknytning til Kornmarken Campus Dato: 11. oktober 2017 Billund Kommune vedtog den

Læs mere

Dispensation fra skovbyggelinje til carport og garage Dato:

Dispensation fra skovbyggelinje til carport og garage Dato: Dispensation fra skovbyggelinje til carport og garage Dato: 11-07-2018 Du har søgt om dispensation fra skovbyggelinje/byggetilladelse til opførsel af carport og garage på 92 m 2 på Skovbrynet 5, 7260 Sønder

Læs mere

Balstrupvej 109 Balstrupvej 4100 RIngsted. Afgørelse om ikke VVM-pligt for skovrejsning ved Eskemosevej

Balstrupvej 109 Balstrupvej 4100 RIngsted. Afgørelse om ikke VVM-pligt for skovrejsning ved Eskemosevej Balstrupvej 109 Balstrupvej 4100 RIngsted Dato: 31. oktober 2018 Afgørelse om ikke VVM-pligt for skovrejsning ved Eskemosevej Ringsted Kommune har den 31. oktober 2018 modtaget en anmodning fra om at vurdere,

Læs mere

VVM (vurdering af virkning på miljøet) screening - afgørelse om ikke VVM pligt

VVM (vurdering af virkning på miljøet) screening - afgørelse om ikke VVM pligt Jeppe Pedersen Bregnetvedvej 24 4320 Lejre CBM Center for Byg og Miljø 4330 Hvalsø H www.lejre.dk Majbritt Haslund Thomson Natur og Miljø D 46464945 E Maht@lejre.dk Dato: 25. januar 2017 J.nr.: 16/10815

Læs mere

Evald Christian Pedersen Gran Allé Silkeborg. 19. september 2018

Evald Christian Pedersen Gran Allé Silkeborg. 19. september 2018 Evald Christian Pedersen Gran Allé 5 8600 Silkeborg Landzonetilladelse til indretning af boligens 1. sal til en særskilt bolig på matr. nr. 1s, Hestlund By, Bording, beliggende ved Lovsangsdal 14, 7441

Læs mere

Jens Bjerregaard Filskovvej Brande. 11. juli Godkendelse af anmeldelse af etablering af skov Filskovvej 66, 7330 Brande

Jens Bjerregaard Filskovvej Brande. 11. juli Godkendelse af anmeldelse af etablering af skov Filskovvej 66, 7330 Brande Jens Bjerregaard Filskovvej 66 7330 Brande 11. juli 2019 Godkendelse af anmeldelse af etablering af skov Filskovvej 66, 7330 Brande Du har den 27. maj 2019 anmeldt skovrejsning på matrikel nr. 1af, Hallundbæk

Læs mere

Der er ikke foretaget naboorientering i sagen, da det ansøgte er vurderet at være af underordnet betydning for naboerne.

Der er ikke foretaget naboorientering i sagen, da det ansøgte er vurderet at være af underordnet betydning for naboerne. Morten Vildrich Andersen Højbakken 2 8870 Langå Miljø og Teknik Byg og Brand Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 planteam@randers.dk www.randers.dk 21-02-2018 / 01.03.03-P19-202-17 Landzonetilladelse

Læs mere

Afgørelsen er truffet med hjemmel i vandforsyningslovens 20 og 21 samt miljøbeskyttelseslovens

Afgørelsen er truffet med hjemmel i vandforsyningslovens 20 og 21 samt miljøbeskyttelseslovens Teknik og Miljø Natur og Vand Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Brandstrup Østre Vandværk Att.: Bjarne Brinch Lihn Dybdal 3 8840 Rødkærsbro dek@viborg.dk Tilladelse til indvinding af vand til

Læs mere

Søen placeres som angivet på figur 1 med en afstand på mindst 2 meter til skel og med et areal på op til ca. 650 m 2.

Søen placeres som angivet på figur 1 med en afstand på mindst 2 meter til skel og med et areal på op til ca. 650 m 2. Til Jens Jørgen Abildskov, Fredskovvej 10, 5883 Oure Sendt med email: abildskov@vetnet.dk Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 arne.bruun@svendborg.dk

Læs mere

Dato: Dispensation fra skovbyggelinje til ombygning og tilbygning af enfamiliehus

Dato: Dispensation fra skovbyggelinje til ombygning og tilbygning af enfamiliehus Dispensation fra skovbyggelinje til ombygning og tilbygning af enfamiliehus Du har søgt om dispensation fra skovbyggelinje/byggetilladelse til om- og tilbygning af enfamiliehus på Rankenbjergvej 11, 6623

Læs mere

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af carport

Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af carport Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til etablering af carport I har søgt om tilladelse til, at etablerer en 5,21m x 4,16m stor carport på matr. 12cu Hejnsvig By, Hejnsvig. Matriklen er tilknyttet

Læs mere

Der er ikke foretaget naboorientering i sagen, da det ansøgte er vurderet at være af underordnet betydning for naboerne.

Der er ikke foretaget naboorientering i sagen, da det ansøgte er vurderet at være af underordnet betydning for naboerne. Udvikling, Miljø og Teknik Byg og Brand 0 Telefon +45 8915 1515 planteam@randers.dk www.randers.dk 04-07-2018 / 01.03.03-P19-53-18 Landzonetilladelse Du har fået landzonetilladelse til udstykning og opførelse

Læs mere

Tilbygningen og overdækningen skal etableres som anvist i ansøgningen. Tilbygningen og overdækningen må ikke udbygges uden en dispensation.

Tilbygningen og overdækningen skal etableres som anvist i ansøgningen. Tilbygningen og overdækningen må ikke udbygges uden en dispensation. Dispensation fra åbeskyttelseslinjen til udbygning af eksisterende bygning på Holdgårdsvej 142, 7260 Sønder Omme Du har søgt om dispensation fra naturbeskyttelseslovens 16 til udbygning af eksisterende

Læs mere

Billund Kommunes vurdering. Madsen Mink ApS Tingvejen 350. Sendt til virksomhedens e-boks i CVR nr

Billund Kommunes vurdering. Madsen Mink ApS Tingvejen 350. Sendt til virksomhedens e-boks i CVR nr Madsen Mink ApS Tingvejen 350 7200 Grindsted Sendt til virksomhedens e-boks i CVR nr. 37320226 Afgørelse vedr. kornsiloer på Morsbøl Skolevej 39 kan opføres som anmeldt Dato: 16. august 2017 Billund Kommune

Læs mere

grundvand markvanding. Midlertidig tilladelse til øget indvinding af til

grundvand markvanding. Midlertidig tilladelse til øget indvinding af til Midlertidig tilladelse til øget indvinding af grundvand til markvanding. Tilladelse gælder for anlæg nr.:779-v40-62542 i perioden 25.07.2018 31.12.2018 Vilkår for tilladelsen fremgår af afsnit 3. Tilladelsen

Læs mere

Att. Birgitte Schmidt Hansen 18. maj 2018 Sags id: 18/11549

Att. Birgitte Schmidt Hansen 18. maj 2018 Sags id: 18/11549 Miljø og Natur Assens Forsyning A/S Skovvej 2b 5610 Assens Kommune Att. Birgitte Schmidt Hansen 18. maj 2018 Sags id: 18/11549 Afgørelse om ikke VVM-pligt. Etablering af ledninger og regnvandsbassiner

Læs mere

Hendrik G. Neuleman Nebelvej Vorbasse. Sendt til din virksomheds e-boks i CVR nr

Hendrik G. Neuleman Nebelvej Vorbasse. Sendt til din virksomheds e-boks i CVR nr Hendrik G. Neuleman Nebelvej 32 6623 Vorbasse Sendt til din virksomheds e-boks i CVR nr. 19976297 Afgørelse vedr. 27 anmeldelse af gyllebeholder Dato: 04. maj 2017 Billund Kommune har den 31. marts 2017

Læs mere

10 b) anlægsarbejder i byzoner, herunder opførelse af butikscentre og parkeringsanlæg

10 b) anlægsarbejder i byzoner, herunder opførelse af butikscentre og parkeringsanlæg Center Natur og Miljø IK Frem Sønderup, Suldrup Hjedsbækvej 303 9541 Suldrup Att.: Henrik Asp Sendt med mail til: ha@fbdk.dk Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk

Læs mere

grundvand markvanding.

grundvand markvanding. Midlertidig tilladelse til Udvidet indvinding af grundvand til markvanding. Tilladelse gælder for anlæg nr.:779-v40-62673 i perioden 25.07.2018 31.12.2018 Vilkår for tilladelsen fremgår af afsnit 3. Tilladelsen

Læs mere

Fornyelse af endelig tilladelse til markvanding med grundvand

Fornyelse af endelig tilladelse til markvanding med grundvand GÅRDEJER JENS JUNGERSEN Vestergårdsvej 82 9440 Aabybro Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Mariane Eduardsen

Læs mere

Bemærk, at dispensationen bortfalder såfremt den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt.

Bemærk, at dispensationen bortfalder såfremt den ikke er udnyttet inden 3 år efter, at den er meddelt. Dispensation fra skovbyggelinje til lagerhal Dato: 20-11-2018 Konsulent har på vegne af ejer søgt om byggetilladelse til tilbygning af lagerhal på Industrivangen 1, 7200 Grindsted, matr. nr. 2 BB, FILSKOV

Læs mere

Grøndahlsvej 19-21, 7400 Herning. Revidering af vilkår i 19 tilladelse efter Miljøbeskyttelsesloven

Grøndahlsvej 19-21, 7400 Herning. Revidering af vilkår i 19 tilladelse efter Miljøbeskyttelsesloven TEKNIK OG MILJØ Herning Vand Holding A/S Ålykkevej 5 7400 Herning Att.: Thomas Sørensen E-mail: ths@herningvand.dk Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8029

Læs mere

Tilladelse til genindbygning af knust asfalt

Tilladelse til genindbygning af knust asfalt ELF DEVELOPMENT A/S Strandvejen 70 2 2900 Hellerup 25. januar 2016 Tilladelse til genindbygning af knust asfalt Firmaet DGE har på jeres vegne med brev af den 25. september 2015 søgt om tilladelse til

Læs mere

Tilladelser efter 19 kan til enhver tid ændres eller tilbagekaldes uden erstatning.

Tilladelser efter 19 kan til enhver tid ændres eller tilbagekaldes uden erstatning. Podek ApS Torvegade 89 7160 Tørring Natur & Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum Tlf.: 7975 5000 www.hedensted.dk Rudi Pia Frederiksen Direkte nr.: 7975 5677 rudi.pia.frederiksen@hedensted.dk Lok.id.: 766-000376

Læs mere

Dispensation fra skovbyggelinje til spejderhytte og kanohus Dato:

Dispensation fra skovbyggelinje til spejderhytte og kanohus Dato: Dispensation fra skovbyggelinje til spejderhytte og kanohus Dato: 30-01-2018 Arkitekt har på vejne af ejer søgt om dispensation fra skovbyggelinje/byggetilladelse til opførsel af ny spejderhytte på 450

Læs mere

www.ikast-brande.dk Anders Skræddergaard Møller og Malene Møller Skræddergaard Skovbrynet 86 7330 Brande 20. april 2016

www.ikast-brande.dk Anders Skræddergaard Møller og Malene Møller Skræddergaard Skovbrynet 86 7330 Brande 20. april 2016 Anders Skræddergaard Møller og Malene Møller Skræddergaard Skovbrynet 86 7330 Brande 20. april 2016 Landzonetilladelse til etablering af et nyt enfamiliehus og garage med redskabsrum på matr. nr. 6s, Brandlund

Læs mere

Tilladelse til rørlægning af grøft, matr. 1bl, Ørum By, Ørum, Kystvejen 82, 7755 Bedsted.

Tilladelse til rørlægning af grøft, matr. 1bl, Ørum By, Ørum, Kystvejen 82, 7755 Bedsted. Thomas Lund Brogårdsvej 3 7755 Bedsted Thy Plan- og Miljøafdelingen 7. august 2017 BrevID.: 2623148 Medarbejder: KKN Tilladelse til rørlægning af grøft, matr. 1bl, Ørum By, Ørum, Kystvejen 82, 7755 Bedsted.

Læs mere

Det ansøgte ønskes anlagt inden for fortidsmindebeskyttelseslinjen, som udløses af de beskyttede fortidsminder nr og nr

Det ansøgte ønskes anlagt inden for fortidsmindebeskyttelseslinjen, som udløses af de beskyttede fortidsminder nr og nr Dispensation fra fortidsmindebeskyttelseslinjen til tilbygning af halvtag til maskinhus Du har søgt om fornyet tilladelse til, at anlægge tilbygning af halvtag til maskinhus på matr. nr. 4a, Klink By,

Læs mere

Signe Schmidt Petersen og Thomas Skovhøj Rathleff Ømarksvej Ringsted. Sendt på mail:

Signe Schmidt Petersen og Thomas Skovhøj Rathleff Ømarksvej Ringsted. Sendt på mail: Signe Schmidt Petersen og Thomas Skovhøj Rathleff Ømarksvej 28 4100 Ringsted Sendt på mail: signeschmidt_petersen@hotmail.com Dato: 11. april 2018 Landzonetilladelse til at etablere en ridebane på ejendommen

Læs mere

John Dahl Knudsen Rørsangervej Odder

John Dahl Knudsen Rørsangervej Odder John Dahl Knudsen Rørsangervej 4 8300 Odder Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Lovliggørende dispensation til byggeri indenfor åbeskyttelseslinjen Der meddeles hermed efterfølgende dispensation fra

Læs mere

Dispensation fra skovbyggelinje til opførsel af garage Dato:

Dispensation fra skovbyggelinje til opførsel af garage Dato: Dispensation fra skovbyggelinje til opførsel af garage Dato: 09-01-2018 Du har søgt om dispensation fra skovbyggelinje/byggetilladelse til opførsel af garage på 65 m 2 på Hovedgaden 59, 7260 Sønder Omme,

Læs mere

Endelig afgørelse vedr. 27 anmeldelse om tilladelse til opførelse af foderlager på ejendommen beliggende Kolding Landevej 40, 7250 Hejnsvig

Endelig afgørelse vedr. 27 anmeldelse om tilladelse til opførelse af foderlager på ejendommen beliggende Kolding Landevej 40, 7250 Hejnsvig Endelig afgørelse vedr. 27 anmeldelse om tilladelse til opførelse af foderlager på ejendommen beliggende Kolding Landevej 40, 7250 Hejnsvig Billund Kommune har den 4. januar 2016, via Bent Jensen, Fugdal

Læs mere

Forøget indvindingstilladelse til markvanding samt afgørelse om ikke VVM-pligt

Forøget indvindingstilladelse til markvanding samt afgørelse om ikke VVM-pligt Hjørring Kommune Morten Jensen Bjergevej 155 9800 Hjørring Hjørring den 27-07-2018 Sagsnr.: 13.02.01-P19-16-10 Teknik & Miljø, Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 65 70 Fax

Læs mere

Mandalsvej 3, 8653 Them Skovrejsning, VVM-screening og anmeldelse

Mandalsvej 3, 8653 Them Skovrejsning, VVM-screening og anmeldelse Kristian Løkke Kristensen klk@skovdyrkerne.dk 5. juli 2019 Mandalsvej 3, 8653 Them Skovrejsning, VVM-screening og anmeldelse Silkeborg Kommune har modtaget din ansøgning om 10,27 ha skovrejsning på matrikel

Læs mere

Odder Kommune meddeler dispensation fra naturbeskyttelseslovens 16, stk. 1 jf. 65, stk. 1 til etablering af et vandhul indenfor åbeskyttelseslinjen.

Odder Kommune meddeler dispensation fra naturbeskyttelseslovens 16, stk. 1 jf. 65, stk. 1 til etablering af et vandhul indenfor åbeskyttelseslinjen. Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Tilladelse og dispensation til anlæggelse af vandhul Jævnfør planlovens 35 meddeler Odder Kommune landzonetilladelse til etablering af vandhul på maksimalt 400 m

Læs mere

DANMARKS MULTIMODALE TRANSPORT- OG LOGISTIKCENTER I A/S Centerhavnsvej Fredericia

DANMARKS MULTIMODALE TRANSPORT- OG LOGISTIKCENTER I A/S Centerhavnsvej Fredericia DANMARKS MULTIMODALE TRANSPORT- OG LOGISTIKCENTER I A/S Centerhavnsvej 13 7000 Fredericia 31-10-2017 Sags id.: 17/7991 Sagsbehandler: Dorte Lindbjerg KS: Mette Schjødt Afgørelse om at etablering af parkeringsplads

Læs mere

Tilladelse til vandindvinding, Højbo Gartneri, Skolevej 68, 4622 Havdrup

Tilladelse til vandindvinding, Højbo Gartneri, Skolevej 68, 4622 Havdrup SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Højbo Gartneri ApS Skolevej 68 4622 Havdrup Den 1. juni 2017 J.nr. 13.02.01-P19-23444-12 Ref. skkj Direkte telefon: 56182225 Tilladelse til vandindvinding, Højbo Gartneri,

Læs mere

Fornyelse af tilladelse til markvanding på Egtvedvej 6, 6040 Egtved

Fornyelse af tilladelse til markvanding på Egtvedvej 6, 6040 Egtved Holger Bøgebjerg Sørensen Baskærvej 7 6040 Egtved Sendt på mail: holger@porc-ex.dk 28-11-2017 Fornyelse af tilladelse til markvanding på Egtvedvej 6, 6040 Egtved Vejle Kommune giver dig hermed tilladelse

Læs mere

Tilladelse til vandindvinding på Bygaden 3, 2690 Karlslunde

Tilladelse til vandindvinding på Bygaden 3, 2690 Karlslunde SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Flemming Ralph Hyveled Bygaden 3 2690 Karlslunde Den 22. maj 2017 J.nr. 13.02.01-K08-13-16 Ref. skkj Direkte telefon: 56182225 Tilladelse til vandindvinding på Bygaden 3,

Læs mere

Fornyelse af vandindvindingstilladelse til dambrugsdrift på Tingkærvad Dambrug på Dalen 20, 7183 Randbøl

Fornyelse af vandindvindingstilladelse til dambrugsdrift på Tingkærvad Dambrug på Dalen 20, 7183 Randbøl PSVARPOSTKASSE:[4638] SVAREMNE:[13735] DESTINATION:[EBOKSKMDPRINT] POST:[B] FORM:[1 Alm brev duplex S/H] DIALOG[1] Jens A Howard Gejlvangvej 3 6623 Vorbasse Fornyelse af vandindvindingstilladelse til dambrugsdrift

Læs mere

A. Formål At holde udgravning til regnvands- og spildevandsledninger i Bælum By tør.

A. Formål At holde udgravning til regnvands- og spildevandsledninger i Bælum By tør. Center Natur og Miljø REBILD VAND & SPILDEVAND A/S Sverriggårdsvej 3 9520 Skørping Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 13.02.17-P19-3-18 Ref.: Mark

Læs mere

Hjørring Kommune. Martin Andreasen Holtevej Brønderslev. Hjørring den

Hjørring Kommune. Martin Andreasen Holtevej Brønderslev. Hjørring den Hjørring Kommune Martin Andreasen Holtevej 145 9700 Brønderslev Team Vand og Jord Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Hjørring

Læs mere

Fornyelse af tilladelse til drikkevand og markvanding på Hestlundvej

Fornyelse af tilladelse til drikkevand og markvanding på Hestlundvej Jesper Højberg Hoffmann Hestlundvej 1 Bøllund 7323 Give Sendt på mail: jesperhoffmann2@gmail.com 31-05-2017 Fornyelse af tilladelse til drikkevand og markvanding på Hestlundvej 1, 7323 Give Vejle Kommune

Læs mere

Kristoffer Jarl Kristensen Rugbjergvej Hejnsvig. Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil m³ grundvand 18.

Kristoffer Jarl Kristensen Rugbjergvej Hejnsvig. Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil m³ grundvand 18. Kristoffer Jarl Kristensen Rugbjergvej 59 7250 Hejnsvig Tilladelse til midlertidig bortledning af indtil 1.000 m³ grundvand 18. august 2017 Billund Kommune meddeler hermed ejer af Rugbjergvej 59, 6623

Læs mere

Screeningsafgørelse ikke VVM-pligt Grindsted Renseanlæg Billund Vand A/S

Screeningsafgørelse ikke VVM-pligt Grindsted Renseanlæg Billund Vand A/S Billund Vand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted Screeningsafgørelse ikke VVM-pligt Grindsted Renseanlæg Billund Vand A/S 1.0 Introduktion Billund Vand A/S har med brev af den 27.3. 2017 fremsendt

Læs mere

Udkast til tilladelse til forlægning af privat vandløb

Udkast til tilladelse til forlægning af privat vandløb Antoon van Ittersum Vinumvej 37 Vinum 6780 Skærbæk Miljø og Natur Direkte tlf.: +4574929237 Mail: cws@toender.dk Sags id.: 06.02.03-P19-3-16 Ks: KK XX. august 2016 Udkast til tilladelse til forlægning

Læs mere

Billund Kommunes vurdering

Billund Kommunes vurdering VAGN POST Rankenbjergvej 9 6623 Vorbasse Sendt til din virksomheds e-boks i CVR nr. 73760615 Tilladelse til etablering af kornsilo på husdyrbruget Rankenbjergvej 9, 6623 Vorbasse efter husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen.

Læs mere

Afgørelse om ikke-vvm-pligt for regulering af Gjessø Bæk ved Gjessø

Afgørelse om ikke-vvm-pligt for regulering af Gjessø Bæk ved Gjessø Silkeborg Kommune Teknik- og Miljøafdelingen Sendt med mail til: ma@silkeborg.dk 19. juni 2017 Afgørelse om ikke-vvm-pligt for regulering af Gjessø Bæk ved Gjessø Silkeborg Kommune, Natur og Miljø har

Læs mere

Afgørelse om ikke-vvm pligt for etablering af jordvarmeboringer og terrænnære jordvarmeslanger på Grønnegade i Skjoldbjerg, 6623 Vorbasse

Afgørelse om ikke-vvm pligt for etablering af jordvarmeboringer og terrænnære jordvarmeslanger på Grønnegade i Skjoldbjerg, 6623 Vorbasse Arne Andersen Hovborgvej 19 6623 Vorbasse Afgørelse om ikke-vvm pligt for etablering af jordvarmeboringer og terrænnære jordvarmeslanger på Grønnegade i Skjoldbjerg, 6623 Vorbasse Billund Kommune har den

Læs mere

Roskilde Sten og Grus APS Øde-Hastrup-Vej Roskilde

Roskilde Sten og Grus APS Øde-Hastrup-Vej Roskilde Roskilde Sten og Grus APS Øde-Hastrup-Vej 48 4000 Roskilde By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Tilladelse til midlertidig grundvandssænkning

Læs mere

www.ikast-brande.dk IKAST-BRANDE SPILDEVAND A/S Att.: Lone Thestrup Europavej 2 7430 Ikast 4. april 2016

www.ikast-brande.dk IKAST-BRANDE SPILDEVAND A/S Att.: Lone Thestrup Europavej 2 7430 Ikast 4. april 2016 IKAST-BRANDE SPILDEVAND A/S Att.: Lone Thestrup Europavej 2 7430 Ikast 4. april 2016 Landzonetilladelse til etablering af et skur på matr. nr. 2l, Stensbjerg, Ikast, beliggende ved Hagelskærvej 42B, 7430

Læs mere

Skals Kraftvarmeværk A.m.b.a Solbakken Skal

Skals Kraftvarmeværk A.m.b.a Solbakken Skal Byggeri og Miljø Prinsens Alle 5 8800 Viborg byggeriogmiljoe@viborg.dk Skals Kraftvarmeværk A.m.b.a Solbakken 1 8832 Skal hkr@skalsvarme.dk Dato: 21. februar 2018 Afgørelse om, at der ikke skal udarbejdes

Læs mere

Fornyelse af tilladelse til markvanding på Jelling Skovvej 2, 7300 Jelling

Fornyelse af tilladelse til markvanding på Jelling Skovvej 2, 7300 Jelling JELLING GOLFKLUB Jelling Skovvej 2 7300 Jelling Sendt på mail: mail@jellinggk.dk 8. september 2017 Fornyelse af tilladelse til markvanding på Jelling Skovvej 2, 7300 Jelling Vejle Kommune giver dig hermed

Læs mere

Endelig afgørelse vedr. 26 anmeldelse af to plansiloer på Nollundvej 176, 7200 Grindsted Teknik & Økonomi

Endelig afgørelse vedr. 26 anmeldelse af to plansiloer på Nollundvej 176, 7200 Grindsted Teknik & Økonomi Hidde Sytse Oenema Nollundvej 176 7200 Grindsted Endelig afgørelse vedr. 26 anmeldelse af to plansiloer på Nollundvej 176, 7200 Grindsted Billund Kommune har den 31. juli 2017 modtaget en anmeldelse af

Læs mere

Landzonetilladelse. DJURSLAND LANDBOFORENING Føllevej Rønde / P

Landzonetilladelse. DJURSLAND LANDBOFORENING Føllevej Rønde / P DJURSLAND LANDBOFORENING Føllevej 5 8410 Rønde Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 plan@randers.dk www.randers.dk 05-10-2016 / 01.03.03-P19-13-16 Landzonetilladelse Du

Læs mere

Haldor Topsøe A/S Heimdalsvej Frederikssund att. Miljøafdelingen

Haldor Topsøe A/S Heimdalsvej Frederikssund att. Miljøafdelingen Haldor Topsøe A/S Heimdalsvej 4 3600 Frederikssund att. Miljøafdelingen Dato Sagsbehandler J.nr. 16. januar 2014 dmikk 019946-2013 Tilladelse til etablering af 1 stk. moniteringsboring, på Linderupvej

Læs mere

SKOVDYRKERFORENINGEN VESTJYLLAND A.M.B.A Nupark Holstebro. 9. juli 2019

SKOVDYRKERFORENINGEN VESTJYLLAND A.M.B.A Nupark Holstebro. 9. juli 2019 SKOVDYRKERFORENINGEN VESTJYLLAND A.M.B.A Nupark 49 7500 Holstebro 9. juli 2019 Godkendelse af anmeldelse af etablering af skov Sønderkærvej 4, 7330 Brande Du har den 3. juni 2019 anmeldt skovrejsning på

Læs mere

Midlertidig tilladelse til øget indvinding af grundvand til markvanding.

Midlertidig tilladelse til øget indvinding af grundvand til markvanding. Bjarke Werner Kudahl Drivvejen 10 Lundø 7840 Højslev 27. juli 2018 Midlertidig tilladelse til øget indvinding af grundvand til markvanding. Tilladelse gælder for anlæg nr.:779-v40-62540 i perioden 27.07.2018

Læs mere

Morten Ingemann Sørensen Farendløsevej Ringsted. Sendt på mail:

Morten Ingemann Sørensen Farendløsevej Ringsted. Sendt på mail: Morten Ingemann Sørensen Farendløsevej 2 4100 Ringsted Sendt på mail: mis@vejbred.dk Dato: 13. februar 2018 Landzonetilladelse til pilerensningsanlæg på ejendommen matr.nr. 10a Jystrup By, Jystrup, beliggende

Læs mere

Gribskov Kommune giver hermed landzonetilladelse til etablering af 20 x 60 meter ridebane på ejendommen 2 b Højelt By, Blistrup.

Gribskov Kommune giver hermed landzonetilladelse til etablering af 20 x 60 meter ridebane på ejendommen 2 b Højelt By, Blistrup. Ole Jensen-Tilsbæk Ebholmvej 4 Højelt 3230 Græsted Sag: 2017/13511 008 Id: 006718 Afdelingsnavn Natur og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 02. juni 2017 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200

Læs mere

Ejendomsoplysninger. Byggesag

Ejendomsoplysninger. Byggesag Martin Kjelgaard Rosengreen Slotsgården 14,st 3630 Jægerspris Dato 15. januar 2016 Sagsnr. 09.08.26-P19-3-16 BY OG LANDSKAB Meransletten 27, 3630 Jægerspris - Jordvarme Frederikssund Kommune meddeler tilladelse

Læs mere

Tilladelsen er givet på grundlag af oplysningerne i din ansøgning af 21. september 2017.

Tilladelsen er givet på grundlag af oplysningerne i din ansøgning af 21. september 2017. 1 - landzonetilladelse Fårupvej 12, 8990 Fårup Hører til journalnummer: 01.03.03-P19-155-17 NØRBÆK EFTERSKOLE Fårupvej 12 8990 Fårup Miljø og Teknik Byg og Brand Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45

Læs mere

Fornyelse af tilladelse til markvanding på Høgelundvej 31, 7190 Billund Boringen syd for gården

Fornyelse af tilladelse til markvanding på Høgelundvej 31, 7190 Billund Boringen syd for gården Anders Bergmann Christensen Høgelundvej 31 Karlskov 7190 Billund Sendt på mail: anders@neofarm.dk 17-05-2017 Fornyelse af tilladelse til markvanding på Høgelundvej 31, 7190 Billund Boringen syd for gården

Læs mere

Dispensation fra sø- og åbeskyttelseslinjen til skovrejsning Dato:

Dispensation fra sø- og åbeskyttelseslinjen til skovrejsning Dato: Dispensation fra sø- og åbeskyttelseslinjen til skovrejsning Dato: 10-08-2017 Der er søgt om tilladelse til skovrejsning på Fiskerivej 20, 7200 Grindsted, matr. nr. 3ø, Omvrå Søndermark, Filskov. Det ansøgte

Læs mere