Komitéer og udvalg. Periodevis statusrapportering til DGF og DGFs bestyrelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Komitéer og udvalg. Periodevis statusrapportering til DGF og DGFs bestyrelse"

Transkript

1 DANSK GEOTEKNISK FORENING DANISH GEOTECHNICAL SOCIETY Komitéer og udvalg. Periodevis statusrapportering til DGF og DGFs bestyrelse Det er besluttet at hvert udvalg og hver komité skal melde tilbage periodevist vedrørende status på igangværende arbejder, herunder særlige udfordringer, samt identificerede nye tiltag. Rapporteringen anvendes som et oversigts-, informations- og styringsredskab som skal sikre følgende: Foreningens medlemmer kan orienteres omkring denne status løbende. Komiteér og udvalg får ved at få dette dokument stillet til rådighed en yderligere indsigt til at kunne sparre og samarbejde på tværs - og dermed interagere. Ligesom det er muligt for bestyrelsen at kunne følge med, samt deltage og hjælpe til med input, dér hvor processerne viser sig at være udfordret enten på tidsmæssig eller faglig front. Indrapporteringen sker ved at hver komité eller udvalg igennem sin formand giver en status på de efterfølgende sider, med en tilstræbt konkret angivelse af følgende: 1. Arbejder udført på det seneste 2. Arbejder planlagt i nærmeste fremtid (de næste 3 måneder) 3. Planlagte hovedfokusområder på lidt længere sigt (samt skønnet tid for opstart og afslutning) 4. Skemaet opdateres ligeledes løbende navne på formænd/kontaktpersoner Det er DGFs bestyrelses hensigt at dette dokument ses som et velkomment redskab, der er med til at skabe åbenhed, ærlighed og transparens i arbejderne, hvilket skaber motivation og delagtiggørelse hele vejen rundt imellem udvalg og komitéer, medlemmerne og bestyrelsen. Fra bestyrelsens side vil statusrapporteringen også kunne bruges til at give en status ved medlemsmøderne og/eller på foreningens hjemmeside. For nuværende består DGFs komitér og udvalg af følgende: Komiteér Normkomitéen Feltkomitéen Ingeniørgeologisk komité Pælekomitéen Udvalg (nyt er med rødt JDC/ ) FE-udvalget Udvalget for udgivelse af Bulletin 16 Udvalget for udgivelse af Bulletin 17 Udvalget for udgivelse af geoteknisk formelsamling Bulletin 25 Publikationsudvalget (P-UV) Internet -udvalget (I-UV)

2 Normkomitéen Kontaktperson: Niels Mortensen 1. Arbejder udført på det seneste Normkomiteen holdt heldagsmøde i Odense den 28/9 2016, hvor der blev drøftet fire eksterne henvendelser omkring tolkning af EC7 til S-1997, samt en intern henvendelse til DGF-normkomiteen fra PBH. De direkte og indirekte hovedafkast fra mødet i Odense kan sammenfattes til: Fremover afholder normkomiteen ét månedligt telefonmøde af 60 minutters varighed. De indkomne kommentarer på henvendelsen omkring Fem gode ting ved EC7 og fem dårlige ting ved EC7 skal sammenfattes og diskuteres, og der skal skabes en fælles holdning til disse punkter i normkomiteen. Der er sammensat svar til alle henvendelser til S Hjemmesiden for normkomiteen under DGF er opdateret, således at deltagerlisten er ajourført (Serup ud og Helle ind, samt NNDA, der er aktiv følger i stedet for aktiv deltager) og indholdet er justeret til at reflektere nutiden. Arbejdet udført i relation til den nye Eurocode 7, har blandt andet omfattet deltagelse i SC7-møde i Warszawa ultimo oktober (NMo + NOM) samt NMGEC7 i Avedøre ultimo januar 2017 (seks danske deltagere). Hertil kommer, at der er stillet forskellige forslag til bestyrelsen i DGF således at vi med implementeringen af disse forslag bør stå godt rustet til kommentering af den ny EC7. S-1997 har udsendt brev til VD og Banedanmark med henblik på afklaring af om disse organisationer støtter op om DS/EN DK NA logo fra de to organisationer fremkommer kun i det nationale anneks til del 1. Henvendelsen til VD/BDK er ikke besvaret endnu. 2. Arbejder planlagt i nærmeste fremtid (de næste 3 måneder) Der vil blive brugt en del tid på forberedelse og afholdelse af DGF-møde 20/ omkring normer. Dels gennemgås status på normarbejde i relation til den ny EC7, dels præsenteres henvendelserne Fem gode ting ved EC7 og fem dårlige ting ved EC7 og dels overvejes om der skal gives en kort præsentation af de statistiske analyser, der i sin tid ledte frem til 1,80 som partialkoefficient på cu. Notatet, der danner baggrund for 1,80, vil blive placeret på DGF s hjemmeside, således at folk kan se baggrunden, og forhåbentlig vil den megen modstand mod 1,80 delvist forstumme. Sideløbende med denne indsats vil kommenteringsarbejdet i forbindelse med EC7 blive påbegyndt når der i slutningen af april foreligger en draft version af EC7-1. Herudover, vil der være de løbende drøftelser af relevante forhold, der indeholdes i de månedlige telefonmøder. 3. Planlagte hovedfokusområder på lidt længere sigt (samt skønnet måned/år for opstart og afslutning)

3 Den fremtidige hovedindsats består i kommentering af EC7-1 og EC0, når disse dokumenter udsendes i høring. Andre forhold bliver ikke nødvendigvis irrelevante, men fokus er på kommentering af de kommende Eurocodes, så de får et indhold, som vi kan leve med. Udfyldt af: Niels Mortensen Dato: 28/

4 FE-udvalget Kontaktperson: Carsten Lyse Oplæg til kommissorium modtaget /JDC. Formål: At sikre en generel konsensus vedr. brugen af de mest anvendte/anerkendte FE metoder, materialemodeller, modelleringstekniske emner som typisk ses i dansk geoteknisk praksis. Herunder sikre konsensus i opfattelse af god FE praksis, begrænsninger ved brugen og retningslinjer ved design af geotekniske problemstillinger, specielt i forbindelse med geotekniske projekter hvor der gennemføres en validering i f.eks. VD eller BDK regi. Udgangspunktet, for så vidt muligt, er at give en forholdsvis ensartet retning vedr. overordnet og typiske emner som der skal tages stilling til når der anvendes FE værktøjer i design processen og med hvilket formål. Arbejdsgruppen kan komme i berøring med følgende emner under dens virke: Skal der fodres en adskillelse mellem FE analyse anvendt med henblik på sætnings/deformationsanalyse og brudanalyse? Anvendelse af FE i kontrast til Eurocode 7 med gældende DK:NA, herunder fx sikkerhed, modelfaktorer Materialeopførelse af jord under karakteristiske/quasi-statiske brugsbelastninger med anvendelse af: - Lineære elastiske modeller m/u tension cut-off - Simple elasto-plastiske modeller m/u tension cut-off (drænet/udrænet) - Mere avancerede materialemodeller (drænet/udrænet) Materialeopførsel af jord under regningsmæssigt defineret (pseudo)-belastninger og derved i forbindelse med brudanalyser/sikkerhedsanalyser, herunder antageligt ved anvendelse af: - Associeret eller ikke associeret plasticitet og begrænsninger vedr. denne antagelse - Simple elasto-plastiske modeller m. tension cut-off (drænet/udrænet) - Simple elasto-plastiske modeller m. tension og dilatations cut-off (drænet/udrænet) - Mere avanceret materiale modeller (drænet/udrænet)

5 Materialemodeller en huskeliste vedr. begrænsninger for de simple modeller herunder - Drænet og udrænet materialeopførsel med MC modellen (drained; undrained A/B/C) - Dilatation, drænet og udrænet med MC modellen - Stivhedsbegrænsninger med MC modellen, og muligheder Sikkerhedsanalyser mulige gennemførelse af brudberegninger - Principper for brudberegning, herunder henvises til DA3 og gennemførelse af denne metode inkl. påtrykte sikkerheder på den karakteristiske materialemodel og evt. andre geotekniske elementer som f.eks. pæle og ankerzoner domineret af overflademodstand - Strength Reduction Method (phi/c reduction) i FE programmer - Anvendelse af Design Approach - Load factor Method i FE generelt Udfyldt af: Carsten Lyse Dato: 28/2/2017. Feltkomitéen Kontaktperson: Susanne Granhøj Status er ikke modtaget per / JDC, har ringet til hende , hun holder fri. Status er modtaget kl 13:30: 1. Arbejder udført på det seneste Gennemgang og bearbejdning af indkomne kommentarer til referenceblad 8 og 9. Kommentarer er modtaget efter afslutning af høringsrunde samlet i oversigtsskemaer, og vi er i processen med at gennemgå kommentarerne og eventuelt tilrette referenceblad 8 og Arbejder planlagt i nærmeste fremtid (de næste 3 måneder)

6 Fortsat gennemgang og eventuel indarbejdelse af kommentarer til referenceblade 8 og dagsmøde planlagt forår Planlagte hovedfokusområder på lidt længere sigt (samt skønnet måned/år for opstart og afslutning) Færdiggørelse af referenceblad 8 og 9 sommer 2017 Opdatering af referenceblad for SPT forsøg skal det opdateres eller skal der et tillæg til NAD en? foreløbig tidshorisont ultimo Udfyldt af: Susanne Granhøj Dato:

7 Ingeniørgeologisk komité Kontaktperson: Jens Galsgaard Laboratoriekomitéen Mail modtaget /JDC: Hej Jesper Vi havde møde i Bulletin 1 gruppen i går, og her lovede Jens Galsgaard (Geo), som er udvalgets formand, at udfærdige en status på revisionsarbejdet til dgfs bestyrelse snarest muligt. Jeg mener ikke, at det er en god ide at omdøbe udvalget til laboratoriekomite, idet der stort set kun sidder geologer i bulletin 1 gruppen (bortset fra undertegnede). Jeg forslår derfor: 1. Bulletin 1 gruppen omdøbes til dgfs ingeniørgeologiske komité 2. Dgf formere en ny laboratoriekomité med fokus på avancerede laboratoriforsøg. Her kunne der sidde 6-8 eksperter, som repræsenterer avancerede laboratorier på universiteter og rådgivere samt superbrugere hos rådgivere og entreprenører fra øst og vest DK. Jeg kunne umiddelbart foreslå Kenny K. Sørensen fra Aarhus Universitet, Benjamin fra Aalborg Universitet, En ekspert fra DTU, Anette Krogsbøl fra Niras, en ekspert fra COWI eller Rambøll, måske en ekspert fra entreprenørbranchen, Lars Bødker fra Geo Aarhus og Svend Pilgaard fra Geo Lyngby. Jeg forestiller mig at gruppen mødes på video et par gange om året. Jeg forestiller mig desuden at gruppen får to opgaver. Dels en kortsigtet som går ud på at assistere undertegnede/s1997 med at kommentere den storm af nye standarder der fortiden udarbejdes vedrørende laboratorieforsøg i CEN-regi i forbindelse med den nye Eurocode. Dels en mere langsigtet som går ud på at udarbejde mere detaljerede retningslinjer for, hvordan avancerede forsøg bør udføres og præsenteres til forskelligt formål. For god ordens skyld har jeg ikke tænkt mig selv at sidde i dette udvalget, men blot at trække på udvalgets kompetencer og viden. Med venlig hilsen/kind Regards Nik Okkels Mail modtaget /JDC: Kære Jesper og Carsten Vedr. status på Bulletin 1 revisionen, så havde vi møde i arbejdsgruppen i tirsdags. Det var vores tredje møde, og jeg synes vi er ved at være kommet godt i gang med arbejdet nu. Vi har brugt en del tid på principielle diskussioner, bla om hvordan vi forholder os til ISOstandarderne, og der er stadig områder, hvor vi langtfra er enige, men i tirsdags fik vi fordelt en række skriveopgaver mellem os, og nu gælder det om at få noget ned på papiret. Vigtigste nyt fra mødet:

8 bemanding/diagram: Peter Gravesen fra GEUS er trådt ud af gruppen, han erstattes af Claus Ditlefsen fra GEUS Århus-afdeling. Peter Gravesen træder i stedet ind i følgegruppen. (Og John Frederiksen er kun medlem af arbejdsgruppen øverst.) tidsplan: vi satser på at kunne sende en foreløbig udgave af den nye revision i høring blandt DgF-medlemmer omkring påske 2018, eller i hvert fald så medlemmerne har sommerferien til at kommentere i; foreløbig har vi en deadline i gruppen nu til efterårsferien, hvor vi gerne skulle have udkast klar af de centrale kapitler 2, 6, 7 og 12 Med venlig hilsen/kind Regards Jens Galsgaard Udfyldt af: JDC f. Jens Galsgaard Dato:

9 Pælekomitéen Kontaktperson: Ole Møller 1. Arbejder udført på det seneste Der er ikke foregået noget i Pælekomiteen siden seneste kvartalsrapport KVT At kalde nærværende rapport for KVT er en anelse tidligt, eftersom 1. kvartal vel inkluderer marts måned. Resultatet vil dog efter al sandsynlighed være det samme, nemlig ingenting. 2. Arbejder planlagt i nærmeste fremtid (de næste 3 måneder) Ingenting. 3. Planlagte hovedfokusområder på lidt længere sigt (samt skønnet måned/år for opstart og afslutning) Planerne / intentionerne er de samme som for KVT2 2016, dog venter vi spændt på oplægget fra PT1 og PT2 til næste generation af EC7, især for Pælekomiteens vedkommende kapitlet om Pæle. Ved seneste møde i NMGEC januar hos Aarsleff holdt Gary Axelsson et interessant indlæg om dilemmaet med STR-design af pæle med hensyn til bøjning (yield) og mulig buckling, hvor jordens sidemodstand og E-modul er relevant. Skal man bruge MFA (Material Factor Approach) altså som traditionel praksis fra konstruktionsnormerne (beton), hvor styrker OG E-modul faktoriseres og dermed introducere partialkoefficienter på jordens E-modul eller regne med karakteristisk E-modul for jorden og i konsistens hermed regne med (og tvinge konstruktionsfolkene til) karakteristiske styrker og E-modul for materialer (stål og beton) og til sidst dividere med en partialkoefficient (Resistance Factor Approach, RFA). Dilemmaet illustreret ved GAs sidste slide (nr. 9), What approach?, klippet ind herunder. Hele Gary Axelssons indlæg vedhæftes som bilag. Introduktion (indførelse) af RFA hos konstruktionsfolkene (EC2 beton og EC3 stål) synes umiddelbart op ad bakke. Gary stiller op som kandidat til PT4 (Team 4 eller blot T4), som (bl.a.)

10 skal skrive kapitlet om pæle i den næste EC7-3. Han (Gary) har de nordiske NMGEC7 medlemmers opbakning. Fortsat (uændret siden seneste rapport): Modernisering af den måde, negativ overflademodstand bliver håndteret på rent beregningsteknisk i Danmark med skelen til og inspiration fra vore nordiske søstre, så vi kan være lidt på forkant, når det bliver et krav i henhold til næste generation af EC7. Modernisering af beregning af bæreevnen for borede pæle. Brug af PDA-målinger på borede pæle. Oplæg til, hvordan dette implementeres i DK NA. Bidrag til Dimensioneringshåndbogens kapitel om Pæledimensionering. DGFs Pælekomite Medlemsliste Version Navn Firma tel mobil Ole Møller Aarsleff nom@aarsleff.com Anders Hust Augustesen COWI, Aalborg ahau@cowi.dk Jesper Bue GEO, Aarhus jba@geo.dk Lars G. Christensen Centrum Pæle A/S larsc@centrumpaele.dk

11 Per Grud CP Test Søren Bo Hansen Metroselskabet I/S Marianne Bondo Hoff Rambøll, Aarhus Jørgen Lorin Rasmussen Rambøll, Ørestaden Morten Rasmussen Züblin Ulla Schiellerup GEO, Lyngby Kenny Kataoka Sørensen IHA Thomas Gribsholt-Beck Rambøll, Aarhus Udfyldt af: Ole Møller Dato:

12 Publikations-udvalget Kontaktperson: Pia Hald Sørensen Status er ikke modtaget per / JDC Udfyldt af: Dato: Internet-udvalget Kontaktperson: Simon S. Gadegaard Status er ikke modtaget per / JDC JDC: Hej Simon Ja, mange spørgsmål at svare, men kom gerne med en plan/oversigt over planlagte tiltag. Jeg kan foreslå følgende: IT-udvalget hedder Internetudvalget (er allerede vedtaget) Fokus er på at sikre aktiv videndeling på hjemmesiden: Status fra komiteer og udvalg, link til relevante hjemmesider, hosting (filserver) for gamle håndbøger inkl. formelsamling, opdatering af fotos fra fotokonkurrencen (husk dén 2.3) Send gerne dit svar retur til mig med ydereligere tillæg/justeringer så er det det jeg skriver ind i vort fælles statusdokument Udfyldt af: Dato:

13 Udvalget for udgivelse af Bulletin 16 Kontaktperson: Pia Hald Sørensen Danske jordarters forekomst og tekniske egenskaber Status er modtaget per / JDC fra JRF via PDS: Hovedgruppe Forfattere Status (ultimo jan. 2017) 1. Organiske jordarter Fire kapitler: Tørv Gytje Diatomit Brunkul Niels Foged John Frederiksen Jørgen Lorin Rasmussen Nik Okkels Vedr. Tørv er der kommet forskellige forslag til mindre ændringer/tilføjelser. Desuden var der i sin tid ved høringen et markant ønske om bedre illustrationer. Jeg roder selv lidt med det kapitel i øjeblikket. Kapitlet er vel 75 % færdigt For Gytje er der intet nyt. Kapitlet er forholdsvis tæt på at være færdigt (60-70 %) Vedr. Diatomit og Brunkul foreligger der % færdige udkast. 2. Ler (minus moræneler og Palæogent/Neogent ler) Flemming Sejer Eriksen Benjamin Nordahl Nielsen Nik Okkels Jan Dannemand Andersen 3. Moræneaflejringer Jesper Dyhrfjeld Christensen Frands Haahr Carsten Lyse John Frederiksen 4. Palæogent/Neogent ler To kapitler: Palæogent ler: Niels Mortensen Gert Hansen, Alle 4 kapitler har været i høring. Benjamin har i sin tid bekræftet, at han var klar til at færdiggøre afsnittet ud fra indkomne høringskommentarer og meget gerne sammen med Jan Dannemand. Jan har siden bekræftet sin deltagelse. Der er dog så vidt vides - intet sket vedr. dette kapitel i det seneste år, men den første udgave har været i høring Jesper Dyhrfjeld gik i 2015 meget aktivt ind i skrivningen af dette afsnit, og forfatter-gruppen blev udvidet med Frands Haahr og Carsten Lyse. Jesper gjorde en stor indsats, og der blev holdt flere møder i den lille arbejdsgruppe. Men siden gik arbejdet i stå. Inden da nåede kapitlet at komme i høring, og jeg skønner, at det er % færdigt. Efter den første tid i arbejdsgruppen trådte Niels Mortensen ind og tog hårdt og professioelt fat i kapitlet

14 Palæogent ler Neogent ler Karen Furbo Nik Okkels John Frederiksen Niels Foged Neogent Ler: Lisa Jakobsen Helle Trankær (?) John Frederiksen om Palæogenet. Der blev afholdt flere møder i den lidt ændrede forfattergruppe, og de første udkast til delkapitler forelå, da Niels Mortensen pludselig trak sig du af gruppen. Forinden havde Nik Okkels leveret et stort bidrag med interessante case stories. Siden Niels trak sig, er der ikke sket meget i arbejdsgruppen. 5. Silt Flemming Sejer Eriksen Benjamin Nordahl Nielsen Jan Dannemand Andersen Nik Okkels Hvad Neogenet angår, har er Lisa Jakobsen på Jørgens opfordring trådt til for at sørge for, at afsnittet bliver skrevet færdigt. Hun har lagt ud med stor energi, og er godt støttet af Jørgen Steenfelt nået langt med kapitlet. Jeg skønner, at det er 85 % færdigt. Kapitlet var med i den sidste af de to afholdte høringer, og kommentarer fra opponent, Nik og Jesper Dyhrfjeld blev sammen med Anders notater fra mødet sendt til forfattergruppen. Benjamin meldte derpå, at han i samarbejde med Jan Dannemand, rimelig hurtigt vil færdiggøre afsnittet. Jan har siden bekræftet, at han er medforfatter. Jeg har intet modtaget siden, men skønner, at kapitlet er 90 % færdigt 6. Sand og grus Jørgen Steenfelt Intet nyt. Jeg har for et par år siden leveret en geologisk indledning til kapitlet til Jørgen for at få ham i gang med skrivningen, men intet yderligere er sket.

15 7. Kalkbjerg-arter. To kapitler: Skrivekridt Danienkalk 8. Jordarter dannet ved kemisk udfældning To kapitler: Kildekalk Okker og myremalm Skrivekridt: Ida Fabricius Katrine Alling Andreassen John Frederiksen Danienkalk: Henning Kryger Helle Foged Christensen Niels Foged John Frederiksen Andre kalkbjergarter Casper Thrane Leth John Frederiksen Ida Fabricius har lovet, at hun sammen med Katrine Alling vil færdiggøre kapitlet om skrivekridt. Det er vel 80 % færdigt nu. Med Danienkalkafsnittet er der intet nyt, selv om Foged flere gange har meldt, at han nu går i gang for alvor. Afsnittet er vel % færdigt Intet nyt. Formentig udgår kapitlet Aftaler skal på plads?? 9. Fyld Flemming Sejer Eriksen Intet nyt. Jeg er lidt i tænkeboks her, for opponenten Per Bjerregaard kontaktede mig i sin tid efter høringen i Odense og udtrykte meget klart, at han mente, at Flemming Sejer skal have hjælp til færdiggørelsen af dette kapitel. Har I ideer til, hvem dette kunne være? Flemming har siden meldt, at han er i gang med en revision. Hvis ellers indholdet er tilifredsstillende, er skrivningen af teksten ca. 90 % afsluttet Generelle problemer: Arbejdet har stort set ligget stille i det seneste ¾ år Manglende afsnit om skønsformler Manglende kort over udbredelser/forekomster Redaktionskomité: John Frederiksen Jørgen Steenfelt (Hans Denver) Nik Okkels Flemming Sejer Eriksen Jan Dannemand (?)

16 JDC for John K. Frederiksen Dato: Udvalget for udgivelse af Bulletin 17 Dimensioneringshåndbogen Kontaktperson: Pia Hald Sørensen Status er ikke modtaget per / JDC PDS er blevet bedt om at give en status Udfyldt af: Dato:

17 Udvalget for udgivelse af geoteknisk formelsamling (Bulletin 25) Kontaktperson: Caspar Thrane Leth 1. Arbejder udført på det seneste Det generelle layout er fastlagt til kapitel vist at følge lærebogen 100%, afsluttet med en fælles symbol liste for alle kapitler. Det er besluttet ikke at afvente afklaring omkring Bulletin 16 og 17, hvorfor der ikke planlægges med kapitler relaterende til disse. Hvis det er relevant når B16 og B17 foreligger kan der laves en tilføjelse til B25 i form af ekstra bilag vedrørende B16 og B Arbejder planlagt i nærmeste fremtid (de næste 3 måneder) Der laves en draft af 1 kapitel som drøftes med PIT inden arbejdet med resterende kapitler startes op. 3. Planlagte hovedfokusområder på lidt længere sigt (samt skønnet måned/år for opstart og afslutning) Afklaring af omfang/layout af enkelt kapitel inden opstart af generelt skrivearbejde. JDC: Har per spurgt om pris i MTH-V på digitalisering af Jørgen Steenfelts formelsamling af JDC/ Er udført og udsendt medlemmerne /JDC. Udfyldt af: Caspar Thrane Leth Dato: 01/3-2017

EC7 skrevet af geoteknikere for geoteknikere?

EC7 skrevet af geoteknikere for geoteknikere? EC7 skrevet af geoteknikere for geoteknikere? Indlæg ved Carsten S. Sørensen # 1 Status EC7: Indledende afsnit baseret på 1984-normen. NKO's fortjeneste, at vi har en så fin og gennemarbejdet Eurocode

Læs mere

Dansk Geoteknisk Forening Ordinær generalforsamling. Tirsdag d. 26. april 2016 Odense

Dansk Geoteknisk Forening Ordinær generalforsamling. Tirsdag d. 26. april 2016 Odense Dansk Geoteknisk Forening Ordinær generalforsamling Tirsdag d. 26. april 2016 Odense DGF s formål 1 DGF s formål er - at fremme udviklingen af geoteknik, ingeniørgeologi og bjergmekanik (samt naturlige

Læs mere

DGF Generalforsamling

DGF Generalforsamling DGF Generalforsamling Torsdag den 19. april 2012 i Odense Generalforsamling i DGF, 19. april 2012 1 1. Formål DGF s formål er at fremme udviklingen af geoteknik, ingeniørgeologi og bjergmekanik (samt naturlige

Læs mere

DGF Generalforsamling

DGF Generalforsamling DGF Generalforsamling Torsdag den 22. maj 2014 i Lyngby Generalforsamling i DGF, 22. maj 2014 1 1. Formål DGF s formål er at fremme udviklingen af geoteknik, ingeniørgeologi og bjergmekanik (samt naturlige

Læs mere

Intro samt fremtidens EN : Design, General rules. Niels Mortensen

Intro samt fremtidens EN : Design, General rules. Niels Mortensen Intro samt fremtidens EN- 1997-1: Design, General rules Niels Mortensen 2017-04-20 Intro Normkomité under DGF samt S-1997 Anders Hust Augustesen, COWI....... DGF, S-1997 Caroline Hejlesen, Vejdirektoratet......

Læs mere

Dgf møde april 2017 Nik Okkels

Dgf møde april 2017 Nik Okkels Dgf møde april 2017 Nik Okkels Side 2 CEN/TC 341 og ISO/TC 182 Geotechnical investigation and Side 3 TC ernes arbejdsopgaver Disse 2 tekniske komiteer (TC) administrere standarder på henholdsvis europæisk

Læs mere

Normstyrelsen, DIF, DS, 99 år var normen. Normudvalget for fundering, S-415. Hvorfor er man medlem af et normudvalg?

Normstyrelsen, DIF, DS, 99 år var normen. Normudvalget for fundering, S-415. Hvorfor er man medlem af et normudvalg? Debat om standardiseringsarbejdets fremtid Normstyrelsen, DIF, DS, 99 år var normen Normudvalget for fundering, S-415 Hvorfor er man medlem af et normudvalg? DS s oplæg til ny prispolitik ren kamikaze

Læs mere

Geoteknisk Forening, Generalforsamling 2014. Læring. Carsten Steen Sørensen

Geoteknisk Forening, Generalforsamling 2014. Læring. Carsten Steen Sørensen Geoteknisk Forening, Generalforsamling 2014 Læring Carsten Steen Sørensen 1 Læring Lære selv Lære andre Formidling 2 Det at lære Ingeniøreksamen fra Danmarks Ingeniør Akademi i Aalborg i 1977 Ansættelse

Læs mere

DANSK GEOTEKNISK FORENING DANISH GEOTECHNICAL SOCIETY

DANSK GEOTEKNISK FORENING DANISH GEOTECHNICAL SOCIETY DANSK GEOTEKNISK FORENING DANISH GEOTECHNICAL SOCIETY Referat Referent: Jannie Hansen og Caspar Thrane Leth Møde 1. Foråret/Efteråret 2009 Torsdag den 12. marts 2009, kl. 17.00 til ca. 21.00 Odense Congress

Læs mere

Kommentarer til DS/EN fra DGF's medlemmer. Indkomne kommentarer til mailen. EC7 Hvad mener du? (6. august 2016)

Kommentarer til DS/EN fra DGF's medlemmer. Indkomne kommentarer til mailen. EC7 Hvad mener du? (6. august 2016) Kommentarer til DS/EN 1997 1 fra DGF's medlemmer Indkomne kommentarer til mailen EC7 Hvad mener du? (6. august 2016) Kommentarer til DS/EN 1997 1 fra DGF's medlemmer, Odense 20 04 2017 Jacob Philipsen,

Læs mere

DS/EN 1997-2 DK NA:2013

DS/EN 1997-2 DK NA:2013 Nationalt anneks til Eurocode 7: Geoteknik Del 2: Jordbundsundersøgelser og prøvning Forord Dette nationale anneks (NA) er en revision af DS/EN 1997-2 DK NA:2011 og erstatter dette fra fra 2013-05-15.

Læs mere

Historik DS415 (DS409) NSK CC ,2 1,2 1,2 1,2 1,2 1,2. 1,75 1,8 1,8 cu 1,8 1,8 1,8 1,3 1,3 1,5 Q 1,5 1,4* 1,4* Side 4

Historik DS415 (DS409) NSK CC ,2 1,2 1,2 1,2 1,2 1,2. 1,75 1,8 1,8 cu 1,8 1,8 1,8 1,3 1,3 1,5 Q 1,5 1,4* 1,4* Side 4 Side 2 Side 3 Agenda Historik - partialkoefficienter på jords styrke og på variabel last Definition af karakteristisk parameter Baggrund for reduktion af partialkoefficient for variabel last (trafiklast)

Læs mere

Aksialbelastede betonpæle

Aksialbelastede betonpæle Aksialbelastede betonpæle - statisk analyse af bæreevneudvikling R R L x x dx R(x) R b R b Af Jane Lysebjerg Jensen Præsentation Jane Lysebjerg Jensen Afgangsprojekt, januar 2004 Uddannet fra Aalborg Universitet

Læs mere

DANSKE ARK, PLR og FRI har gennemført en revision af Ydelsesbeskrivelser for Byggeri og Planlægning, 2009, der nu foreligger i ny udgave 2012.

DANSKE ARK, PLR og FRI har gennemført en revision af Ydelsesbeskrivelser for Byggeri og Planlægning, 2009, der nu foreligger i ny udgave 2012. DANSKE ARK, PLR og FRI har gennemført en revision af Ydelsesbeskrivelser for Byggeri og Planlægning, 2009, der nu foreligger i ny udgave 2012. Den af organisationerne nedsatte arbejdsgruppe omfattede:

Læs mere

Sikkerheden ved beregning af rammede betonpæles bæreevne i dansk moræneler.

Sikkerheden ved beregning af rammede betonpæles bæreevne i dansk moræneler. Sikkerheden ved beregning af rammede betonpæles bæreevne i dansk moræneler. Poul Larsen GEO - Danish Geotechnical Institute, pol@geo.dk Ulla Schiellerup GEO - Danish Geotechnical Institute, uls@geo.dk

Læs mere

Ollerup - Vester Skerninge - Ulbølle Fjernvarme A.M.B.A REFERAT. Bestyrelsesmøde nr. 12. den 1. marts 2016 kl.15 til 18

Ollerup - Vester Skerninge - Ulbølle Fjernvarme A.M.B.A REFERAT. Bestyrelsesmøde nr. 12. den 1. marts 2016 kl.15 til 18 Ollerup - Vester Skerninge - Ulbølle Fjernvarme A.M.B.A REFERAT Bestyrelsesmøde nr. 12 den 1. marts 2016 kl.15 til 18 Mødet blev holdt på Idrætsefterskolen Ulbølle med følgende dagsorden: Deltagere: Erik

Læs mere

Nationalt Anneks til EC7 Del 2 Jordbundsundersøgelser og prøvning

Nationalt Anneks til EC7 Del 2 Jordbundsundersøgelser og prøvning Nationalt Anneks til EC7 Del 2 Jordbundsundersøgelser og prøvning Status for Feltkommitéens arbejde 3/2009 v/carsten Bonde 03-04-2009 1 DGF s feltkomité er en åben faglig gruppe under Dansk Geoteknisk

Læs mere

Møde i Dansk geoteknisk Forening Dansk og europæisk standardiseringsarbejde Torsdag den 3. april 2008 Præsentation af

Møde i Dansk geoteknisk Forening Dansk og europæisk standardiseringsarbejde Torsdag den 3. april 2008 Præsentation af Møde i Dansk geoteknisk Forening Dansk og europæisk standardiseringsarbejde Torsdag den 3. april 2008 Præsentation af og v/lars Ravn-Jensen Dansk Standard CEN og Geoteknik/fundering CEN /TC 250 SC 7 CEN

Læs mere

Referat af Entreprenørudvalgsmøde afholdt

Referat af Entreprenørudvalgsmøde afholdt Referat af Entreprenørudvalgsmøde afholdt. 2.9.13 Deltagere: Allan Mørup - Elin Davidsen Lars Kjeldtoft Jørgen Nielsen - Kaj Bach Jensen Jens Otto Størup - Lars C Larsen - Jesper Jul Nielsen - Nicolai

Læs mere

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø.

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Dokument: Neutral titel Møde Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid 25. maj 2018, kl. 09.30-11.30 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Deltagere Leif Serup (Hjørring Kommune) Formand

Læs mere

Notat vedr. brugerundersøgelse 2011 i Familieafdelingen.

Notat vedr. brugerundersøgelse 2011 i Familieafdelingen. Notat vedr. brugerundersøgelse 2011 i Familieafdelingen. 1. Indledning. 1.1. Familieafdelingen. Familieafdelingen i Svendborg Kommune tager sig af sager om børn og unge, der kræver særlig støtte. Familieafdelingen

Læs mere

Referat fra stiftende generalforsamling - Lørdag d. 8/5 2010

Referat fra stiftende generalforsamling - Lørdag d. 8/5 2010 Referat fra stiftende generalforsamling - Lørdag d. 8/5 2010 Burkinagruppen blev stiftet lørdag den 8. maj 2010 i Stavtrup ved Århus. 19 voksne og 8 børn deltog i stiftelsen af foreningen. Efter velkomst

Læs mere

For Danmark deltager undertegnede i arbejdet. Det første møde blev afholdt i juni 2017 i Milano.

For Danmark deltager undertegnede i arbejdet. Det første møde blev afholdt i juni 2017 i Milano. Information om WG45 standard for præstationsprøvninger Der er nedsat en CEN arbejdsgruppe, WG45, for udarbejdelse af en standard for, hvordan man skal afholde og rapportere en præstationsprøvning. Der

Læs mere

Dagsorden for mødet i Dansk Ledningsejerforums fællesudvalg

Dagsorden for mødet i Dansk Ledningsejerforums fællesudvalg Til Fællesudvalget 25. november 2011 UDKAST Dagsorden for mødet i Dansk Ledningsejerforums fællesudvalg Torsdag den 8. december 2011, kl. 10.30-14 hos HMN Naturgas, Vognmagervej 14, 8800 Viborg Dagsorden

Læs mere

Conefaktor i Søvindmergel, Septarieler og fedt moræneler

Conefaktor i Søvindmergel, Septarieler og fedt moræneler Conefaktor i Søvindmergel, Septarieler og fedt moræneler Nik Okkels GEO, Danmark, nio@geo.dk Marianne Bondo Hoff GEO, Danmark, mbh@geo.dk Morten Rasmussen GEO, Danmark, msr@geo.dk Abstract: I forbindelse

Læs mere

Midtvejsevaluering - fra midtvejsevaluering til slutevaluering

Midtvejsevaluering - fra midtvejsevaluering til slutevaluering Midtvejsevaluering - fra midtvejsevaluering til slutevaluering Referat fra seminaret Seminar om projektets midtvejsevaluering Onsdag den 9. november 2011 blev midtvejsevalueringen af projektet behandlet.

Læs mere

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/5 Referat fra 1. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl. 13.00 16.00 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 87 d. 31 januar 2017 Punkt 4. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 23. JANUAR 2017 Vedr. Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Turisme Business Region North Denmark

Turisme Business Region North Denmark Tovholdergruppemøde Turisme Business Region North Denmark 21. oktober 2015 Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Deltagere Lise-Lotte Stisager Frederikshavns Kommune Tanja Christiansen Morsø Kommune Martin

Læs mere

3. Hovedemne - Belægningstrender PHJ fremlagde oplæg til hvordan arbejdet med belægningstrender kan forløbe, se vedlagte præsentation Bilag A.

3. Hovedemne - Belægningstrender PHJ fremlagde oplæg til hvordan arbejdet med belægningstrender kan forløbe, se vedlagte præsentation Bilag A. 1 REFERAT EMNE NVF Belægninger DATO 7. februar 2013, 09.00 13.00 STED DELTAGERE Inreco, Europavej 24, 7000 Fredericia Marianne Würtz, Jan Lykke Hansen, Jette Bork, Claus Krøldrup Pedersen, Per Kristensen,

Læs mere

ARBEJDSGRUPPEN. Referat af møde i Gerda-arbejdgruppen d. 14. september Tid og sted: Mødet blev afholdt hos Århus Amt, d. 14.

ARBEJDSGRUPPEN. Referat af møde i Gerda-arbejdgruppen d. 14. september Tid og sted: Mødet blev afholdt hos Århus Amt, d. 14. ARBEJDSGRUPPEN Referat af møde i Gerda-arbejdgruppen d. 14. september 2005. Tid og sted: Mødet blev afholdt hos Århus Amt, d. 14. september 2005 Deltagere: Anders Edsen (AE), Hedeselskabet Peter Duch (PD),

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

FORHØJELSE AF DIGE I NIVÅ HAVN

FORHØJELSE AF DIGE I NIVÅ HAVN Fredensborg Kommune Juni FORHØJELSE AF DIGE I NIVÅ HAVN Geoteknisk undersøgelse PROJEKT Forhøjelse af dige i Nivå Havn Geoteknisk forundersøgelse Fredensborg Kommune. juni Bilagsfortegnelse: Version Udarbejdet

Læs mere

Pælefundering i DK år 2010 en anakronisme?

Pælefundering i DK år 2010 en anakronisme? Pælefundering i DK år 2010 en anakronisme? ved Frands Haahr Frands Haahr ApS - 22 57 29 44 1 Anakronisme Henføring af noget til urigtig tid. (Gyldendals fremmedordbog, 6. udg.) Frands Haahr ApS - 22 57

Læs mere

Geoteknik på DTU Byg. Sektionen for geoteknik

Geoteknik på DTU Byg. Sektionen for geoteknik Geoteknik på DTU Byg Sektionen for geoteknik Sektionen for geoteknik VIP Anette Krogsbøll Ida Fabricius Ole Hededal Anders Monzurul Alam Stuhr-Jørgensen Varvara Zania PhD Ahmed Awadalkarim Ernest Mbia

Læs mere

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 Status fra: Koordineringsgruppe for indlæggelse og udskrivning Kontaktperson: Regional tovholder for sundhedsaftalen om indlæggelse og udskrivning Ole

Læs mere

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat Tid og sted 18. juni 2019, kl. 17:00 19:30 Brohuset 28.06.19 Deltagere Brugerråd Bjarne Børgesen Henrik Kjølberg Preben Hansen Thomas Brokmann Jørgen Ole Mortensen

Læs mere

Fundering af mindre bygninger

Fundering af mindre bygninger SBi-anvisning 231 Fundering af mindre bygninger 1. udgave 2011 F* d F F neg F neg ~ 0 R s R s OSBL R b 10 20 30 W ( R c;k = R dyn;k = R dyn;m / Fundering af mindre bygninger Erik Steen Pedersen (red.)

Læs mere

Bygherre-/kundemøde - referat

Bygherre-/kundemøde - referat Bygherre-/kundemøde - referat Dato: 26.10.2017 Projekt nr.: 1007463 T: +45 2812 9715 E: rala@moe.dk Projekt: Unilab 1511 Emne: Bygherre-/kundemøde nr. 2 Mødedato: 2017.10.26 Mødested: bygning 1540, lokale

Læs mere

Mødetid Point Placering

Mødetid Point Placering Morten Røge JÆ Kl. 10:15 378 1. Casper Andersen JÆ Kl. 09:45 376 2. Gert Jensen JÆ Kl. 12:30 371 3. Kennet Olesen JÆ Kl. 12:45 369 4. Klaus Rybjerg JÆ Kl. 10:15 367 5. Per Jensen JÆ Kl. 10:00 360 6. Thomas

Læs mere

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Anerkendelsesudvalget: Henrik Mørup (formand), Niels-Jørgen Aagaard

Læs mere

Her bringes en overordnet orientering om mødet den :

Her bringes en overordnet orientering om mødet den : Kære alle 31.08.2017 Vedr. Havvindmøllepark Lillebælt Syd borgermødet den 29.08.2017 Den 25.08.2017 sendte vi en orientering om den planlagte havvindmøllepark mellem Als og Helnæs og borgermødet i Torø

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY AGRO Institutforum, LSU og Institutledelsen - møde Tirsdag den 11. august 2015 kl. 8.30-11.00 Mødelokale: Haraldskær, Vejle REFERAT Mødedeltagere: Erik Steen Kristensen,

Læs mere

Dagsorden for mødet i Dansk Ledningsejerforums fællesudvalg

Dagsorden for mødet i Dansk Ledningsejerforums fællesudvalg Til Fællesudvalget 1. maj 2012 Dagsorden for mødet i Dansk Ledningsejerforums fællesudvalg Tirsdag den 22. maj 2012, kl. 10.30-14 hos FVD, Solrød Center 22C, 1. - 2680 Solrød Str. Dagsorden 1. Godkendelse

Læs mere

KVF BESTYRELSESMØDE REFERAT

KVF BESTYRELSESMØDE REFERAT KVF BESTYRELSESMØDE REFERAT Dato: 10. 11. september 2014 Sted: Deltagere: Øvrige deltagere: Afbud: Referent: Ecco Center, Ecco Alleen 4, Tønder Roland Rasmussen (RR), Bente Rands Mortensen (BRM), Lars

Læs mere

Dokumentation af bærende konstruktioner

Dokumentation af bærende konstruktioner Dokumentation af bærende konstruktioner Udarbejdelse og kontrol af statisk dokumentation Niels-Jørgen Aagaard Bent Feddersen SBi-anvisning 223, 2. udgave Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet

Læs mere

HVOR BEVÆGER BETONKRAVENE SIG HEN? 11-10-2012. Hvor bevæger betonkravene sig hen? - Revision af AAB for Betonbroer og EN 206

HVOR BEVÆGER BETONKRAVENE SIG HEN? 11-10-2012. Hvor bevæger betonkravene sig hen? - Revision af AAB for Betonbroer og EN 206 Hvor bevæger betonkravene sig hen? - Revision af AAB for Betonbroer og EN 206 Chefkonsulent Anette Berrig Dansk Byggeri HVOR BEVÆGER BETONKRAVENE SIG HEN? REVISION AF AAB FOR BETONBROER 1 ALMINDELIG ARBEJDSBESKRIVELSE

Læs mere

Godkendelse af analyseudkast vedr. skole- og dagtilbud i området ved Universitet og Gigantium

Godkendelse af analyseudkast vedr. skole- og dagtilbud i området ved Universitet og Gigantium Punkt 6. Godkendelse af analyseudkast vedr. skole- og dagtilbud i området ved Universitet og Gigantium 2018-081753 Skoleforvaltningen indstiller at drøfter og godkender, analyseudkast vedr. skole- og dagtilbud

Læs mere

Intro. Oplæg: Skrotning af vingeforsøg? Korrektion af vingeforsøg i dyndet ler Bare fortæl, hvad du normalt plejer at gøre!

Intro. Oplæg: Skrotning af vingeforsøg? Korrektion af vingeforsøg i dyndet ler Bare fortæl, hvad du normalt plejer at gøre! Page 1 Page 2 Intro Oplæg: Skrotning af vingeforsøg? Korrektion af vingeforsøg i dyndet ler Bare fortæl, hvad du normalt plejer at gøre! Min påstand: Danske geoteknikere bruger vingeforsøg og har stor

Læs mere

Procedure for udvikling og revision af det danske PEFC certificeringssystem

Procedure for udvikling og revision af det danske PEFC certificeringssystem PEFC Danmark standard PEFC DK 008-02 Procedure for udvikling og revision af det danske PEFC certificeringssystem Revideret standard oktober 2012 PEFC Danmark Amalievej 20 DK-1875 Frederiksberg C Tel: +45

Læs mere

Respekt Ansvarlig Konkurrence Fællesskab Engagement

Respekt Ansvarlig Konkurrence Fællesskab Engagement Respekt Ansvarlig Konkurrence Fællesskab Engagement Møde om: Bestyrelsesmøde DBBF Deltagere: Michael Bloch (Formand), Rasmus Winkel (DIR), Mads Christensen (TRU), Susanne Fløe (KU), Jørgen Kvist (JK),

Læs mere

Referat - bestyrelsesmøde i Dansk Atletik Forbund 24. 25. november 2010 i Århus

Referat - bestyrelsesmøde i Dansk Atletik Forbund 24. 25. november 2010 i Århus Referat - bestyrelsesmøde i Dansk Atletik Forbund 24. 25. november 2010 i Århus Til stede: Lars Vermund (LV), Karsten Munkvad (KM), Bo Overgaard (BO), Gitte Melph (GM), Torben Dan Pedersen (TDP), Niels

Læs mere

REFERATARK. JOURNALPERIODE 2011-2015 Aalborg J.nr. NST-463-01249 Ref. masli Den 22. oktober 2015

REFERATARK. JOURNALPERIODE 2011-2015 Aalborg J.nr. NST-463-01249 Ref. masli Den 22. oktober 2015 REFERATARK JOURNALPERIODE 2011-2015 Aalborg J.nr. NST-463-01249 Ref. masli Den 22. oktober 2015 Referat af teknisk følgegruppemøde for BNBO projektet 9. oktober Referatet findes i de følgende sider. Møde:

Læs mere

NOVEMBER 2017 AARHUS KOMMUNE GODSBANEN, AARHUS ORIENTERENDE GEOTEKNISK RAPPORT BYGGEGRUND 3 RAPPORT NR. 1

NOVEMBER 2017 AARHUS KOMMUNE GODSBANEN, AARHUS ORIENTERENDE GEOTEKNISK RAPPORT BYGGEGRUND 3 RAPPORT NR. 1 NOVEMBER 2017 AARHUS KOMMUNE GODSBANEN, AARHUS ORIENTERENDE GEOTEKNISK RAPPORT BYGGEGRUND 3 RAPPORT NR. 1 ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40

Læs mere

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat 29.11.2018 Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat Tid og sted Deltagere 3. november, kl. 10:00 14:00 Kulturhuset, Vejleåparken Brugerråd Wagn Jensen Bjarne Børgesen Martin Guldager Henrik Kjølberg

Læs mere

SPORSTATUS FOR BYGNINGSSPORET august 2009

SPORSTATUS FOR BYGNINGSSPORET august 2009 SPORSTATUS FOR BYGNINGSSPORET august 2009 Den administrative forandringsproces Sporstatus 1 1. Dokumentkontrol 1.1 Ejer Niels Damgaard Hansen 1.2 Versionering [Nedenstående skema udfyldes i forhold til

Læs mere

Referat fra Dommerseminar 2017 den 18. og 19. november på Nørregaards Højskole i Bjerringbro

Referat fra Dommerseminar 2017 den 18. og 19. november på Nørregaards Højskole i Bjerringbro Referat fra Dommerseminar 2017 den 18. og 19. november på Nørregaards Højskole i Bjerringbro Deltagere: DU: Thomas Ryhave, Ole Suurland, Klaus Krog og Ulla Pedersen Kreds 1: Ole Christensen og Lars Walther

Læs mere

Aktivitet: Du kan skrive et specialeoplæg ud fra punkterne nedenfor. Skriv så meget du kan (10)

Aktivitet: Du kan skrive et specialeoplæg ud fra punkterne nedenfor. Skriv så meget du kan (10) Aktivitet: Du kan skrive et specialeoplæg ud fra punkterne nedenfor. Skriv så meget du kan (10) 1. Det er et problem at... (udgangspunktet, igangsætteren ). 2. Det er især et problem for... (hvem angår

Læs mere

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK).

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK). Referat fra Landssamrådsmøde d. 20. januar 2014 Mødested: DUI-LEG og VIRKE Mågevej 22 2650 Hvidovre Kl. 17.30 18.15 Kl. 18.15 21.30 Aftensmad Landssamrådsmøde Deltagere: Mads Faber Henriksen (DUI-LEG og

Læs mere

Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning

Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning Referat af møde i arbejdsgruppen for implementering af ny vejledning på genoptræningsområdet tirsdag den 17. marts 2015 Dagsorden 1. Velkommen, kort introduktion

Læs mere

Tids- og procesplan. Fælles ejerstrategi for Reno Djurs I/S. 16. juli 2018

Tids- og procesplan. Fælles ejerstrategi for Reno Djurs I/S. 16. juli 2018 Tids- og procesplan Fælles ejerstrategi for Reno Djurs I/S 16. juli 2018 1 INDLEDNING OG BAGGRUND Norddjurs Kommune, Syddjurs Kommune og Reno Djurs har bedt Horten udarbejde en tids- og procesplan over

Læs mere

Gæst: Ny konsulent i afdelingen Løn&Ansættelse Nicolai Kempel Sigh hilste på TR-rådet og fortalte lidt om sin baggrund.

Gæst: Ny konsulent i afdelingen Løn&Ansættelse Nicolai Kempel Sigh hilste på TR-rådet og fortalte lidt om sin baggrund. Referat af møde i: Dato for møde: TR-rådet 14. marts 2017 For referat: Dato for referat: Karen Fischer-Nielsen 28. marts 2017 Deltagere: Kirsten Ægidius (KÆ), Kirsten Thoke (KT), Charlotte Larsen (CL),

Læs mere

GRUNDLAG FOR UDFORMNING AF TRAFIKAREALER

GRUNDLAG FOR UDFORMNING AF TRAFIKAREALER HØRINGSBOG HÅNDBOG GRUNDLAG FOR UDFORMNING AF TRAFIKAREALER Oktober 2012 HØRINGSBOG Indhold 1 GENNEMFØRELSE AF HØRINGEN... 3 1.1 Høringsbrev... 4 1.2 Liste over parter i høringen... 5 2 RESULTATER AF HØRINGEN...

Læs mere

Rammerne og indholdet i Transportministeriets nye samfundsøkonomiske manual

Rammerne og indholdet i Transportministeriets nye samfundsøkonomiske manual Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Rapport: Kredshjemmesider i Danske Baptisters Spejderkorps. Jan 2012

Rapport: Kredshjemmesider i Danske Baptisters Spejderkorps. Jan 2012 Rapport: Kredshjemmesider i Danske Baptisters Spejderkorps Jan 2012 Af Henrik Andersen og Kenneth Yrke Jørgensen Danske Baptisters Spejderkorps IT-udvalg Kredshjemmesider i Danske Baptisters Spejderkorps

Læs mere

Lærebogsmateriale til vej- og trafikfagene. Struktur, fremstilling og publicering

Lærebogsmateriale til vej- og trafikfagene. Struktur, fremstilling og publicering Lærebogsmateriale til vej- og trafikfagene f Struktur, fremstilling og publicering Program faggruppen 10.00 - Lærebogsmateriale Præsentation af idé Status t for lærebøger Diskussion af målgruppe og indhold

Læs mere

Forkortet udgave af Eurocode 1 Last på bærende konstruktioner

Forkortet udgave af Eurocode 1 Last på bærende konstruktioner DS/EN 1991 FU:2010 1.UDgavE 2010 Forkortet udgave af Eurocode 1 Last på bærende konstruktioner UROCODESEUROCODESEUROCODESEUROCO ODESEUROCODESEUROCODESEUROCODESE Forkortet udgave af Eurocode 1 Last på bærende

Læs mere

Referat fra 1. møde i spor 1 overbelægningsproblematikken i HEV:

Referat fra 1. møde i spor 1 overbelægningsproblematikken i HEV: Hospitalsenheden Vest Strategi og Plan Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat fra 1. møde i spor 1 overbelægningsproblematikken i HEV: Den akutte patient

Læs mere

Referat - Dansk Squash Forbund Mødegruppe:

Referat - Dansk Squash Forbund Mødegruppe: Referat - Dansk Squash Forbund Mødegruppe: Elite- og Uddannelsesudvalget Dato 2806-2011 Sted Nykredit, Kalvebod Brygge Deltagere Lars Guldbrandt (), Bo Christiansen (BC), Henning Hansen (HH), Karina Hørdum

Læs mere

GEOTEKNISK UNDERSØGELSE NR. 1

GEOTEKNISK UNDERSØGELSE NR. 1 GEOTEKNISK UNDERSØGELSE NR. 1 Industrivej 7A, 7900 Nykøbing Mors Dato: 27. september 2016 DMR-sagsnr.: 2016-0688 Version: 1 Geoteknik - Din rådgiver gør en forskel Ry 86 95 06 55 Slagelse 58 52 24 11 Jerslev

Læs mere

1. Godkendelse af referatet fra BM 18/08/15

1. Godkendelse af referatet fra BM 18/08/15 Dagsorden for møde i: Bestyrelsen for Dato for møde: 16. september 2015, kl. 13.45-16.00. For referat: Janus Pill Christensen Sted: Videokonference via LifeSize. Deltagere: Martin B. Josefsen, Bente Andersen,

Læs mere

Pkt. 9. Strategiopfølgning: proces vedr. Målplan og Udviklingskontrakt

Pkt. 9. Strategiopfølgning: proces vedr. Målplan og Udviklingskontrakt K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsesmøde nr. 62. 19. april 2012 Pkt. 9. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse S A G S N O T A T 12. APRIL 2012 Vedr.: Pkt. 9. Strategiopfølgning:

Læs mere

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Onsdag 3. december 2014, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Onsdag 3. december 2014, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Onsdag 3. december 2014, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Anerkendelsesudvalget: Henrik Mørup (formand), Niels-Jørgen Aagaard

Læs mere

3. møde i projektgruppe om geovejledning i kemisk kortlægning d. 13. juni 2008 fra 9-13 hos GEUS, Århus

3. møde i projektgruppe om geovejledning i kemisk kortlægning d. 13. juni 2008 fra 9-13 hos GEUS, Århus Udkast til referat 3. møde i projektgruppe om geovejledning i kemisk kortlægning d. 13. juni 2008 fra 9-13 hos GEUS, Århus 16. juni 2008 J.nr. GEUS Ref. BGH Deltagere: Afbud: Margrethe Kristensen, GEUS

Læs mere

Egedal Kommune Handicaprådet Dagsorden til Handicaprådsmøde den 23. februar 2012 kl. 17.00 i mødelokale 120-140 på Stenløse Rådhus 1

Egedal Kommune Handicaprådet Dagsorden til Handicaprådsmøde den 23. februar 2012 kl. 17.00 i mødelokale 120-140 på Stenløse Rådhus 1 mødelokale 120-140 på Stenløse Rådhus 1 1. Godkendelse af dagsordenen 2. Arbejdsgange mv. mellem handicaprådet og Tilgængelighedsudvalget 3. til mødeplan for Handicaprådet for 2012 4. Handicaprådets årsberetning

Læs mere

Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan

Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan Regionssekretariatet Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan Tel. 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af 2. møde i styregruppen vedrørende evaluering af Region

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

DGF feltkomite. Referenceblad 9 Boringers udførelse, indretning og sløjfning

DGF feltkomite. Referenceblad 9 Boringers udførelse, indretning og sløjfning DGF feltkomite Referenceblad 9 Boringers udførelse, indretning og sløjfning Åben faglig gruppe under DGF Feltkomitéen forestår pt.: Udgivelse af tekniske referenceblade Afholdelse af specielle møder i

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi Møde den: 7. september 2012 D 219 UFU-møde Pædagogisk psykologi REFERAT Til stede: Eva Viala, Anne Maj Nielsen, Simon Nørby, Iben Kiilsgaard, Sebastian Damkjær-Ohlsen, Pernille Munkebo Hussmann Fraværende:

Læs mere

1. Tidsplan og deadlines... 1

1. Tidsplan og deadlines... 1 November 2015 Vejledning Processen fra invitation til kontraktforhandling til kontraktindgåelse Projekter som i starten af november 2015 har fået invitation til kontraktforhandlinger om en investering

Læs mere

Kommissorium for spor 3: Sundhedsfagligt indhold og organisering

Kommissorium for spor 3: Sundhedsfagligt indhold og organisering Udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL i perioden 2016-2019 Kommissorium for spor 3: Sundhedsfagligt indhold og organisering Version 02 Godkendt i programstyregruppen 17. juni

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I BOLIGKONTORET ÅRHUS DEN 07.01.2010

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I BOLIGKONTORET ÅRHUS DEN 07.01.2010 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I BOLIGKONTORET ÅRHUS DEN 07.01.2010 X Robert Thorsen bestyrelsesformand X Olav Bertelsen næstformand X Søren Høgsberg bestyrelsesmedlem X Chris Cully bestyrelsesmedlem X Lars

Læs mere

Dagsorden punkt Aftaler Ansvarlig

Dagsorden punkt Aftaler Ansvarlig 1 Referat fra 21. ordinære møde i Dansk Sygeplejeselskabs Forskningsråd Mandag d. 28. april, 2014 kl. 10.00 16.00 Mødeleder Referent Afbud: Tove Lindhardt Elizabeth (ER) Ole Dagsorden 1. Godkendelse af

Læs mere

Forkortet udgave af Eurocode 2 Betonkonstruktioner ESEUROCODESEUROCODESEURCOD

Forkortet udgave af Eurocode 2 Betonkonstruktioner ESEUROCODESEUROCODESEURCOD dansk standard DS/EN 1992 FU:2010 Forkortet udgave af Eurocode 2 Betonkonstruktioner 1. UDgavE 2010 UROCODESEUROCODESEUROCODESCODESE ESEUROCODESEUROCODESEURCOD Forkortet udgave af Eurocode 2 Betonkonstruktioner

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse af punkt Godkendelse af dagsorden tilføjet dagsordenen. Godkendt af LSU

1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse af punkt Godkendelse af dagsorden tilføjet dagsordenen. Godkendt af LSU Møde den: 12.06.2017 1513-314 LSU FORELØBIGT Referat Til stede: BS, JWC, JDA, TOK, JO, CT, JO Afbud: Ingen 1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse af punkt Godkendelse af dagsorden tilføjet dagsordenen.

Læs mere

REFERAT Tid: Onsdag d. 6. maj 2015 kl. 11.00-14.00 Sted: Miljøstyrelsen Aarhus, Lyseng Allé 1, 8270 Højbjerg (Amtsrådssalen)

REFERAT Tid: Onsdag d. 6. maj 2015 kl. 11.00-14.00 Sted: Miljøstyrelsen Aarhus, Lyseng Allé 1, 8270 Højbjerg (Amtsrådssalen) Partnerskab for fødevarer, drikkevarer og mælk - og foder REFERAT Tid: Onsdag d. 6. maj 2015 kl. 11.00-14.00 Sted: Miljøstyrelsen Aarhus, Lyseng Allé 1, 8270 Højbjerg (Amtsrådssalen) Dagsorden 11:00 11:10

Læs mere

RESULTAT FRA JAGTFELTSKYDNING I NORDSKOV PÅ FYNSHOVED LØRDAG DEN 2. SEPTEMBER 2017

RESULTAT FRA JAGTFELTSKYDNING I NORDSKOV PÅ FYNSHOVED LØRDAG DEN 2. SEPTEMBER 2017 RESULTAT FRA JAGTFELTSKYDNING I NORDSKOV PÅ FYNSHOVED LØRDAG DEN 2. SEPTEMBER 2017 RESULTAT FOR JÆGERKLASSE: Skytte Point Placering Jakob Christensen 417 1 Jesper Madsen 415 2 Kristian Lassen 414* Bo Bundsbæk

Læs mere

GEOTEKNISK UNDERSØGELSE NR. 2

GEOTEKNISK UNDERSØGELSE NR. 2 GEOTEKNISK UNDERSØGELSE NR. 2 Nordre Havnekaj, 5300 Kerteminde Dato: 21. marts 2019 DMR-sagsnr.: 2017-1484 Version: 1 Geoteknik - Din rådgiver gør en forskel Ry 86 95 06 55 Slagelse 58 52 24 11 Jerslev

Læs mere

Generalforsamling 11. maj 2015

Generalforsamling 11. maj 2015 1 of 7 Generalforsamling 11. maj 2015 Dagsorden / Referat 11. maj 2015, kl. 16.30 Sted: Tyrrisvej 14, Følle, 8410 Rønde. Medlemmer: Anders Peter Rasmussen Anette Quist Busk Christian Haubuf Claus Wistoft

Læs mere

Hareskov Skole. Dagsorden. Skolebestyrelsesmøde. Onsdag den 4. december 2013, kl ORIENTERING OM AKTUELLE SAGER: 1. GENEREL ORIENTERING

Hareskov Skole. Dagsorden. Skolebestyrelsesmøde. Onsdag den 4. december 2013, kl ORIENTERING OM AKTUELLE SAGER: 1. GENEREL ORIENTERING Hareskov Skole Skolebestyrelsesmøde Onsdag den 4. december 2013, kl. 17.00-20.00 Dagsorden Møde nr. 37 Fraværende: Claus Goldberg, Hanne Hedeman fra pkt. 3 Mødeleder: Susanne Pihl Hansen ORIENTERING OM

Læs mere

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager)

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager) Dagsorden til mødet i Den tværsektorielle FMK-styregruppe Torsdag den 11. juni 2015 Mødelokale: Hospitalsledelsesmødelokale, Bygning 4, 1. sal, Nørrebrogade 44, 8000 Aarhus C Tidspunkt: 15.30-17.00 Virtuelt

Læs mere

Udvikling og opdaterin

Udvikling og opdaterin Udvikling og opdaterin af EC2 Bjarne Chr. Jensen Ingeniørdocent, lic. techn. Syddansk Universitet Hvad har vi nået? For byggeri er Eurocodes gældende fra februar 2008 For byggeri er Eurocodes alene gældende

Læs mere

resultater2007.xls 19-12-201317:27:35

resultater2007.xls 19-12-201317:27:35 Grunddata Starttidspunkt gruppe 1 14:00 Starttidspunkt gruppe 2 14:00 Starttidspunkt gruppe 3 14:00 Starttidspunkt gruppe 4 14:00 Starttidspunkt gruppe 5 14:00 Starttidspunkt gruppe 6 14:00 Starttidspunkt

Læs mere

Implementering af Eurocode 2 i Danmark

Implementering af Eurocode 2 i Danmark Implementering af Eurocode 2 i Danmark Bjarne Chr. Jensen ingeniørdocent, lic. techn. Syddansk Universitet Eurocode 2: Betonkonstruktioner Del 1-1: 1 1: Generelle regler samt regler for bygningskonstruktioner

Læs mere

1. Ansøgning til Nordeafonden - Strategi for med at få flere medlemmer, frivillige og afdelinger

1. Ansøgning til Nordeafonden - Strategi for med at få flere medlemmer, frivillige og afdelinger Referat af 23. forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 17. juni 2014 TID: Kl. 18.00 21.00 STED: Forbundskontoret Mågevej 22 2650 Hvidovre 36 17 72 00 Forretningsudvalget Navn Deltager Afbud Stig Møller,

Læs mere

Referat fra generalforsamling

Referat fra generalforsamling Referat fra generalforsamling På Rønbækskolen, lokale 151 Tirsdag den 27. marts 2008 kl. 19.30 Dagsorden: Antenneforeningen Rønege www.roenege.dk 1. Valg af dirigent A. Optælling af stemmeberettigede medlemmer

Læs mere

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Mødereferat 4. vandrådsmøde Mødeleder: Jørgen Jørgensen Referent: Hanne Stadsgaard Jensen Deltagerliste: Se dokumentets sidste side Dato: 25.09.2014 Varighed:

Læs mere

Velkommen til 100 nye adresser

Velkommen til 100 nye  adresser Marielyst Grundejerforening Postboks 215-4800 Nykøbing F. Tlf.5413 0031 info@marielyst-grundejerforening.dk formand@marielyst-grundejerforening.dk www.marielyst-grundejerforening.dk NYHEDSBREV 2. årgang

Læs mere

DAGSORDEN. for I/S DANMARKS ROSTADION, BAGSVÆRD SØ. Møde nr. 2. Torsdag 26. november 2015 kl , på Gladsaxe Rådhus, mødelokale 3608

DAGSORDEN. for I/S DANMARKS ROSTADION, BAGSVÆRD SØ. Møde nr. 2. Torsdag 26. november 2015 kl , på Gladsaxe Rådhus, mødelokale 3608 GLADSAXE KOMMUNE Børne- og Kulturforvaltningen 19. november 2015 DAGSORDEN for I/S DANMARKS ROSTADION, BAGSVÆRD SØ Møde nr. 2 Torsdag 26. november 2015 kl. 09.00, på Gladsaxe Rådhus, mødelokale 3608 Der

Læs mere

DANMARKSMESTERSKAB 10M OG 15M VETERANER DANSK SKYTTE UNION. Resultatliste Danmarksmesterskab 2015 I BPI Skytteforening. S08c

DANMARKSMESTERSKAB 10M OG 15M VETERANER DANSK SKYTTE UNION. Resultatliste Danmarksmesterskab 2015 I BPI Skytteforening. S08c DANMARKSMESTERSKAB 10M OG 15M VETERANER 2015 Resultatliste Danmarksmesterskab 2015 I BPI Skytteforening DANSK SKYTTE UNION 1 10m Oldboys 1 Knud Møller ÅRK 105,4 105,1 106,1 104,0 420,6 36x 2 Janus Haahr

Læs mere