Administrativt. Når 5. skoleophold hovedforløb begynder, noteres lærlingenes hue størrelse på klasselisten, som herefter sendes til sekretariatet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Administrativt. Når 5. skoleophold hovedforløb begynder, noteres lærlingenes hue størrelse på klasselisten, som herefter sendes til sekretariatet."

Transkript

1 Administrativt Skolen udleverer til lærlingene på 4. skoleophold (hovedforløb) brev vedrørende svendeprøven, bilag 1, og lærestedet får tilsendt et eksemplar sammen med karakteren fra sidste skoleperiode. 6 uger før svendeprøven fremsendes klasselisten til sekretariatet. Når 5. skoleophold hovedforløb begynder, noteres lærlingenes hue størrelse på klasselisten, som herefter sendes til sekretariatet. Procedure for den praktiske del af svendeprøven. Svendeprøveholdstørrelse: Der må være højst 8 lærlinge pr. svendeprøvehold - men hvis det pladsmæssigt er muligt kan der gives dispensation for større hold. Opgaverne er centralt stillet og trukket, der er tilsendt 1 opgave pr. lærling på mail, samt en hold liste til faglæreren, med hvilket opgave nummer lærlingen har modtaget, i tilfælde af tekniske problemer Når alle lærlinge har modtaget deres opgave noterer faglæreren at alle har modtaget samme nummer som på holdlisten. Holdlisterne skal overrækkes til skuemester på svendeprøvedagen. Når prøven er gennemlæst, påser faglæreren at alle lærlinge har forstået deres opgave og oplyser hvilke rammer skolen har til det videre arbejde. Opgaverne må gerne løses og skrives på PC og alt fagligt litteratur må anvendes til løsning af opgaven. Lærlinge med læse- og skrivevanskeligheder må gerne modtage læse- og skrivehjælp. Dagen før prøven aflever lærlingen sin opgave til faglæreren som gennemlæser opgaverne og giver en karakter. Når lærlingen er færdig med sin praktiske opgave og de fremstille produkter er opsat på lærlingens udstillingsbord, indkaldes lærlingen til en mundtlig overhøring omkring dagens forløb og det endelige resultat i forhold til den praktiske udførsel. Lærlingen har her mulighed for at begrunde og uddybe produkter Den mundtlige overhøring foretages af 2 skuemestre, som afgiver hver sin bedømmelse. De af skuemestrene afgivne karakterer må ikke oplyses til lærlingene. Der må ved den planlagte festlighed oplyses om bestået med ros eller medalje eller bestået. Den faglærer der er behjælpelig med sammentælling af point og omregning til 7 trins skalaen har ikke bemyndigelse til at oplyse om lærlingenes karakter.

2 Før svendeprøven: Faglærerne Klasselæreren påser, at lærlingene har deres opskrifter og fremstillingsvejledninger klar til prøven, samt de får kendskab til svendeprøveprocedure og retningslinjer inden prøven. Lærlinge og faglærere klargør lokalet hvor prøven skal afholdes. Lærlingene skal selv sørge for at alle råvarer og halvfabrikata er til stede. Følgende må fremstilles forud for svendeprøven. Fremstilles af lærlingen enkeltvis: Kransekagemasse (rå) Marmelade og kompot Iblødsætninger Ristede nødder, kerner og ligende Sarah Bernardmasse og lignende opvarmede masser der kræver nedkøling i 24 timer. Specielle fyldmasser Marengs, f.eks. til tivolikager og pynt HUSK skal laves igen på dagen Bær må lægges i marinade Fremstilles holdvis: Abrikotering Marcipan til overtræk og modellering må indfarves Linsedej(rå) Mazarin masse(rå) Creme koge creme Neutral smørcreme. Glasur/fondant Smeltet chokolade Fyldmasser til wienerbrød og bløddej Remonce Borgmestermasse Kanelremonce Marmelade og kompot Mocca ekstrakt Sukkervand Abrikotering Ægge strygelse Gelé til opvarmning til overtræk af frugtkager Alt andet end ovennævnte skal fremstilles på dagen. Alt nævnt i ovenstående liste skal ikke fremstilles igen på prøvedagen. Marengs, f.eks. til tivolikager og pynt skal fremstilles igen på dagen. Rullede deje skal have en indrulning på minimum 25 % Når du er færdig, skal du opstille dine produkter pænt og ordentligt på din tildelte udstillingsplads og forsyne dem med dit nummer inden svendeprøven slutter. Har du dej/kage i overskud fra produktionen stilles det ind til bordet det er acceptabelt at have en overproduktion på 5-10 % - Har du mere vil du blive bedt om at redegøre hvorfor.

3 Såfremt der er produkter, du ikke er færdig med, skal det, der er produceret placeres på udstillingsbordet til bedømmelse. Du skal være opmærksom på, at der i så fald, vil være et fradrag i karakteren for et ufærdigt produkt. Faglæreren påser at alle maskiner der er tilgængeligt, virker efter forskrifterne Ved fremstilling af koldt hævede deje skal der på svendeprøvedagen fremstilles en ny før den for fremstillede dej tages i brug. Lærlingen må gerne selv medtage håndværktøj og speciel udstikkere til svendeprøven dog skal de sikre at ALT er levnedsmiddelsgodkendt. Lærlingen må selv medbringe egne råvarer dog skal de sikre at ALT er levnedsmiddelsgodkendt. På svendeprøvedagen Faglæreren giver pædagogisk støtte til lærlingene, samt påse at alt går efter planen. Faglærerne skal hjælpe lærlingene med råvarer og materielt udstyr. Løse tvivlsspørgsmål over for teksten i opgaverne. Hjælpe evt. ordblinde med teksten. Styring af opstilling af lærlingenes produkter. Afdelingslederen, eller den af skolen udpeget, der har ansvaret ved afvikling af prøverne, skal hjælpe ved sammentælling af karaktererne.

4 Karakterudregningen Skuemesterne kontrollerer pointskemaer i forhold til for store afvigelser, og overvejer en nyvurdering. Det understreges, at skuemesterne suverænt afgør, om der er tale om en fejl. Selve karakterudregningen skal foregå i et aflukket lokale, hvor kun skuemesterne og ledende faglærer eller den af skolen udpegede person er til stede. Den af skolen udpegede person overfører de endelige points til sammentællings skemaet. Sammentællingen skal foregå på skolens Pc er med Det Faglige Fællesudvalgs sammentællingsprogram. Såfremt dette ikke virker, skal sammentællingen foregå manuelt. De af skuemestrene afgivne point regnes sammen samt point fra produktions redegørelse og mundtlig overhøring. Herefter udregnes gennemsnitskarakteren for den praktiske del for hver lærling. Endvidere kan højst to delopgaver af hver skuemester være bedømt med en karakter under 02 er dette tilfældet vil prøvet være dumpet. Gennemsnitskarakteren skal være minimum 02 for at bestå. Til sidst udregnes hovedkarakteren, som er sum af de opnåede point. skuemestrene kontrollerer de udskrevne sammentællingsskemaer og bekræfter med deres underskrift, at de afgivende karakterer på skemaet er korrekte. Der skriver en liste med navnene på de lærlinge, der har opnået en faglig anerkendelse, tildeling af ros, bronze, sølv og guld. Dette afleveres i en lukket kuvert til dagens ledende skole repræsentant til opbevaring indtil festen. Herefter pakkes alle karakter- og sammentællings skemaerne i en kuvert som indsendes til sekretariatet samme dag. Ved svendeprøvefesten offentliggøres de faglige anerkendelser De af lærlingenes opnåede karakterer må ikke oplyses til lærlingene på svendeprøvedagen - Dog er der en undtagelse for lærlinge der har opnået faglig anerkendelse. Vi skal huske at det skal være en god dag for alle lærlinge så der er ingen der få deres gode eller dårlige karakterer at vide. - Det skal være en stor dag for alle Karaktererne må ikke af nogen offentliggøres på svendeprøvedagen.

5 Bilag 1 Brev til Virksomhed og lærling KÆRE KONDITORLÆRLING Din håndværksuddannelse nærmer sig nu sin afslutning og du skal om kort tid til svendeprøve i forbindelse med det sidste skoleophold. Svendeprøven består af opgaver inden for produktområderne: Kransekage, Chokolade, De klassiske kager og desserter, Dessert tallerken/tærte, Etagekagen, Rullede deje og en Dekorations kage, hvor alle kompetencer fra din dagligdag kommer i spil. Opgaven er udformet som en dagsproduktion og indeholder en fast del, en delvis fast, en fri del, selvfølgelig vil der blive lagt vægt på kreativitet og pænt og godt håndværk. Du vil på dit sidste skoleophold, 8 dage før den praktiske prøve, modtage en svendeprøveopgave. Dette gøres sidst på dagen. Du har så 6 dage til at få planlagt din produktion og få udfærdiget opskrifter, samt redegørelse for din produktion, husk også eventuelle skitser, tegninger og lignende, som du kan få brug for. Du har 1 dag til afvikling af den praktiske prøve. Altså: 6 hverdage til forberedelse og 1 dag til afvikling af den praktiske prøve Bedømmelse foretages af 2 skuemestre. Den ene repræsenterer Bager- og Konditormestre i Danmark, BKD og den anden repræsenterer Nærings- og Nydelsesmiddelarbejderforbundet, NNF. Under prøven vil du blive bedømt ud fra 7 trins-skalaen og hvis din slut karakterer er høj, kan du opnå håndværkets faglige anerkendelse ved: tildelt ros, bronzemedalje, sølvmedalje eller guldmedalje. Svendeprøven varer i alt 8 timer inkl. spisepause, rengøring og opstilling af produkter til bedømmelse. Dog skal du være færdig 15 minutter før, således der er tid til rengøring. Dit svendestykke bliver udstillet således at familie, venner og bekendte kan se hvad du har lavet. Det er meget vigtigt at dine gæster ikke kommer før udstillingen åbner kl. XX.XX Til sidst et godt råd. Lad være med at sjuske til svendeprøven. Brug den tid der er til rådighed og benyt tiden til at gøre dig umage med færdiggørelse af produkterne. Det er ofte den sidste finish der kan udløse en udmærkelse. Vi håber med denne lille vejledning, at vi har givet dig mulighed for at forberede dig til den meget afgørende dag for en dansk håndværker, svendeprøvedagen. Held og lykke fra Det Faglige Fællesudvalg og din fagskole Husk! Du skal møde i rent og præsentabelt arbejdstøj. Arbejdstøjet skal være trøje, jakke eller skjorte og benklæder. Der må ikke være logo eller reklamer på arbejdstøjet.

Administrativt. Når 5. skoleophold hovedforløb begynder, noteres lærlingenes hue størrelse på klasselisten, som herefter sendes til sekretariatet.

Administrativt. Når 5. skoleophold hovedforløb begynder, noteres lærlingenes hue størrelse på klasselisten, som herefter sendes til sekretariatet. Administrativt Skolen udleverer til lærlingene på 4. skoleophold (hovedforløb) brev vedrørende svendeprøven, bilag 1, og lærestedet får tilsendt et eksemplar sammen med karakteren fra sidste skoleperiode.

Læs mere

Svendeprøvens forløb

Svendeprøvens forløb Svendeprøvens forløb 1. Svendeprøven er håndværkernes afsluttende eksamen. Det er en betydningsfuld dag for de unge mennesker, og derfor skal det tilstræbes, at bagerfagets svendeprøve, både fagligt og

Læs mere

Du har 8 timer til den praktiske del af opgaven inkl. rengøring. Skuemestermappen skal indeholde:

Du har 8 timer til den praktiske del af opgaven inkl. rengøring. Skuemestermappen skal indeholde: Kære «Navn» Cpr.nr.: «CPRnr» Opgavesættet indeholder: Et forbrev En praktisk opgave Et pointskema (der vedlægges din produktionsredegørelse til skuemesterne på svendeprøvedagen). Din håndværkeruddannelse

Læs mere

Det Faglige Fællesudvalg. Informationsmappe Skuemestre Lærling Skoler konditor 2014

Det Faglige Fællesudvalg. Informationsmappe Skuemestre Lærling Skoler konditor 2014 Det Faglige Fællesudvalg Informationsmappe Skuemestre Lærling Skoler konditor 2014 1 Kapitel 1)... 3 Regulativ... 3 Kapitel 2)... 6 Svendeprøvens forløb... 6 Hvis det sker, hvad så?... 10 Kapitel 3)...

Læs mere

Informationsmappe Skuemestre Lærling Skoler Bager 2014

Informationsmappe Skuemestre Lærling Skoler Bager 2014 Det Faglige Fællesudvalg, DFFU Informationsmappe Skuemestre Lærling Skoler Bager 2014 nuae 1 Kapitel 1)... 3 Regulativ... 3 Kapitel 2)... 6 Svendeprøvens forløb... 6 Hvis det sker, hvad så?... 10 Kapitel

Læs mere

Informationsmappe Skuemestre Tilsynsførende Skoler Bager 2013

Informationsmappe Skuemestre Tilsynsførende Skoler Bager 2013 Det Faglige Fællesudvalg, DFFU Informationsmappe Skuemestre Tilsynsførende Skoler Bager 2013 nuae 1 Kapitel 1)...3 Regulativ...3 Kapitel 2)...8 Svendeprøvens forløb...8 Hvis det sker, hvad så?... 11 Kapitel

Læs mere

Det Faglige Fællesudvalg. Informationsmappe Skuemestre Tilsynsførende Skoler konditor 2013

Det Faglige Fællesudvalg. Informationsmappe Skuemestre Tilsynsførende Skoler konditor 2013 Det Faglige Fællesudvalg Informationsmappe Skuemestre Tilsynsførende Skoler konditor 2013 1 Kapitel 1)...3 Regulativ...3 Kapitel 2)...9 Svendeprøvens forløb...9 Hvis det sker, hvad så?... 11 Kapitel 3)...

Læs mere

Regulativ Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3

Regulativ Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Regulativ Stk. 1 Svendeprøven bedømmes af skuemestre udpeget af Det Faglige Fællesudvalg efter indstilling fra henholdsvis BKD Bager- & Konditormestre i Danmark & Fødevareforbundet NNF. I enhver bedømmelse

Læs mere

TARMRENSER. Svendeprøvevejledning januar Regulativ og procedurebeskrivelser. Svendeprøvevejledninger til tarmrenser

TARMRENSER. Svendeprøvevejledning januar Regulativ og procedurebeskrivelser. Svendeprøvevejledninger til tarmrenser TARMRENSER Svendeprøvevejledning januar 2018 Regulativ og procedurebeskrivelser Svendeprøvevejledninger til tarmrenser Vesterbrogade 6 D 4 KBH V Indhold Svendeprøve regulativ for Tarmrenseruddannelsen...2

Læs mere

Bilag. Svendeprøverapport Bedømmelsesvejledning Sammentællingsskema Pointskema Brev til elev og læremester ved ikke bestået den praktiske del

Bilag. Svendeprøverapport Bedømmelsesvejledning Sammentællingsskema Pointskema Brev til elev og læremester ved ikke bestået den praktiske del Bilag Svendeprøverapport Bedømmelsesvejledning Sammentællingsskema Pointskema Brev til elev og læremester ved ikke bestået den praktiske del Det Faglige FællesUdvalg, DFFU Islands Brygge 26, 3. sal 2300

Læs mere

Dato: 15. Marts 2012 TARMRENSER Side : 1

Dato: 15. Marts 2012 TARMRENSER Side : 1 Dato: 15. Marts 2012 TARMRENSER Side : 1 Afvikling af svendeprøve for tarmrenseruddannelsen: Umiddelbart efter afslutning af 3. skoleperiode af hovedforløbet som tarmrenser indkaldes tarmrensereleverne

Læs mere

Dato: 10. oktober 2007 Detailslagter Side : 1 SLAGTERFAGETS FÆLLESUDVALG

Dato: 10. oktober 2007 Detailslagter Side : 1 SLAGTERFAGETS FÆLLESUDVALG Dato: 10. oktober 2007 Detailslagter Side : 1 Afvikling af svendeprøve for Detailslagteruddannelsen: Umiddelbart efter afslutning af sidste skoleperiode af hovedforløbet indkaldes eleven til svendeprøve

Læs mere

Pointskema 2014 Lærlingens navn:

Pointskema 2014 Lærlingens navn: Opgave nr. 1 Tærte Isdessert Kransekage 2 små kager typer 2 Små kage typer 2 sl. flødekager over over Opgave nr. 2 Lagkage dessert Kransekage over 2 sl. petitfour 2 sl. Visitkager 2 sl. Vandbakkelser over

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Gastronom

Uddannelsesordning for uddannelsen til Gastronom Uddannelsesordning for uddannelsen til Gastronom Udstedelsesdato: Juni 2013 Udstedt af Det faglige Udvalg for Gastronomuddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 312 af 21. marts 2013 om uddannelserne

Læs mere

Det Faglige Fællesudvalg Bagere og konditorer Vesterbrogade 6D, 4. sal 1780 København V dffu@dffu.dk www.dffu.dk

Det Faglige Fællesudvalg Bagere og konditorer Vesterbrogade 6D, 4. sal 1780 København V dffu@dffu.dk www.dffu.dk Det Faglige Fællesudvalg Bagere og konditorer Vesterbrogade 6D, 4. sal 1780 København V dffu@dffu.dk www.dffu.dk København 2015 Godkendelse eller gengodkendelse for praktiksted til bager- & konditor lærlinge.

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Gastronom

Uddannelsesordning for uddannelsen til Gastronom Uddannelsesordning for uddannelsen til Gastronom Udstedelsesdato: Februar 2014 Udstedt af Det faglige Udvalg for Gastronomuddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 312 af 21. marts 2013 om uddannelserne

Læs mere

Frisørfagets Svendeprøvekommission

Frisørfagets Svendeprøvekommission Damearbejde: Kundebehandling i salonen: Opgave 1 Klipning. 1 dag Farvning og/eller permanent. Styling. Arbejdsrutine, kundebetjening, analyse, mundtlig fremlæggelse. Langthårsfrisering: Opgave 5 Langthårsfrisering

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Bager/ Konditor

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Bager/ Konditor Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: Bager/ Konditor Til bekendtgørelsens kapitel 1 Uddannelsens formål og opdeling Udstedelsesdato: 1. juli 2011. Udstedt af det Faglige Fælles Udvalg

Læs mere

SVENDEPRØVE i frisørfaget efteråret 2015. Opgave 1 og 2 personlig model (samme model) Opgave 4 lodtrækningsmodel

SVENDEPRØVE i frisørfaget efteråret 2015. Opgave 1 og 2 personlig model (samme model) Opgave 4 lodtrækningsmodel Herrearbejde Tid til behandling TEMA opgave: Opgave 1 Maskulin klipning 45 min Opgave 2 Maskulin form 25 min Herre Trend: Opgave 4 Klipning 45 min Styling 10 min Opgave 1 og 2 personlig model (samme model)

Læs mere

Det Faglige Fællesudvalg Bagere og konditorer Islands Brygge, 26, 3. sal 3. sal 2300 København S dffu@dffu.dk opdateret 2011

Det Faglige Fællesudvalg Bagere og konditorer Islands Brygge, 26, 3. sal 3. sal 2300 København S dffu@dffu.dk opdateret 2011 Det Faglige Fællesudvalg Bagere og konditorer Islands Brygge, 26, 3. sal 3. sal 2300 København S dffu@dffu.dk opdateret 2011 Vedrørende godkendelse til uddannelse af konditorlærlinge Så er det tid til

Læs mere

Det Faglige Fællesudvalg Bagere og konditorer Islands Brygge, 26, 3. sal 3. sal 2300 København S dffu@dffu.dk

Det Faglige Fællesudvalg Bagere og konditorer Islands Brygge, 26, 3. sal 3. sal 2300 København S dffu@dffu.dk Det Faglige Fællesudvalg Bagere og konditorer Islands Brygge, 26, 3. sal 3. sal 2300 København S dffu@dffu.dk København 2013 Ny Godkendelse eller gengodkendelse til praktiksted for konditorlærlinge. I

Læs mere

Frisørfagets Svendeprøvekommission

Frisørfagets Svendeprøvekommission Damearbejde: Kundebehandling i salonen: Opgave 1 Klipning 1 dag Farvning og/eller permanent Styling Arbejdsrutine, kundebetjening, analyse, mundtlig fremlæggelse Vandondulation: Opgave 5 Vandondulation

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Gastronom

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Gastronom Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 8. juni 2009 Gastronom Udstedt af Det faglige Udvalg for Gastronomuddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 329 af 28. april 2009 om uddannelserne

Læs mere

Procedure for svendeprøver Stukkaturfaget

Procedure for svendeprøver Stukkaturfaget Procedure for svendeprøver Stukkaturfaget Indholdsfortegnelse Generelle aftaler og regler vedr. svendeprøven... 3 Regler fra Uddannelsesordning... 4 Bedømmelse og beviser... 4 Svendeprøvens omfang... 4

Læs mere

Uddannelsesordning for film- og tvproduktionsuddannelsen

Uddannelsesordning for film- og tvproduktionsuddannelsen Uddannelsesordning for film- og tvproduktionsuddannelsen Udstedelsesdato: 15. juli 013 Udstedt af Billedmediernes Faglige Udvalg i henhold til Bekendtgørelse om uddannelserne i den erhvervsfaglige fællesindgang

Læs mere

Danmarks Filatelist Forbund The Danish Philatelic Federation

Danmarks Filatelist Forbund The Danish Philatelic Federation Danmarks Filatelist Forbund The Danish Philatelic Federation Udstillingsreglement for danske udstillinger Kapitel 1 Formål mv. 1 Reglementet skal sikre en ensartet afvikling af frimærkeudstillinger i Danmark

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Gastronom

Uddannelsesordning for uddannelsen til Gastronom Uddannelsesordning for uddannelsen til Gastronom Udstedelsesdato: 21. maj 2008 Udstedt af Det faglige Udvalg for Gastronomuddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 150 af 4. marts 2008 om uddannelserne

Læs mere

SVENDEPRØVE i frisørfaget foråret Opgave 3 og 4 personlig model (samme model) Opgave 1 lodtrækningsmodel

SVENDEPRØVE i frisørfaget foråret Opgave 3 og 4 personlig model (samme model) Opgave 1 lodtrækningsmodel Herrearbejde Damearbejde SVENDEPRØVE i frisørfaget foråret 2018-58 Trend: Opgave 1 Klipning Styling Tid til behandling 4 10 min Maskulin klipning: Opgave 3 Klipning 4 Maskulin form Opgave 4 Maskulin form

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Hotel- og fritidsassistent

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Hotel- og fritidsassistent Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 8. juni 2009 Hotel- og fritidsassistent Udstedt af Det faglige Udvalg for Hotel- og fritidsassistentuddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr.

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. tjener

Uddannelsesordning for uddannelsen til. tjener Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 20. maj 2008 tjener Udstedt af Det faglige Udvalg for Tjeneruddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 150 af 4. marts 2008 om uddannelserne i

Læs mere

Frisørfagets Svendeprøvekommission

Frisørfagets Svendeprøvekommission Damearbejde: Klip og brushing: Opgave 4 Klipning og brushing 75 min Kundebehandling i salonen: 1 dag Opgave 5 Klipning 45 min Strukturbehandling 85 min Styling med makeup 50 min Arbejdsrutine, kundebetjening,

Læs mere

SVENDEPRØVE i frisørfaget efteråret Opgave 1 og 2 personlig model (samme model) Opgave 4 lodtrækningsmodel

SVENDEPRØVE i frisørfaget efteråret Opgave 1 og 2 personlig model (samme model) Opgave 4 lodtrækningsmodel Herrearbejde Damearbejde Tid til behandling Maskulint klip og form: Opgave 1 Maskulin klipning 45 min Opgave 2 Maskulin form 25 min Herre Trend: Opgave 4 Klipning 45 min Styling 10 min Opgave 1 og 2 personlig

Læs mere

VEJLEDNING FOR MØBELSNEDKERNE OG BYGNINGSSNEDKERNES SVENDEPRØVE SOM HELHEDSORIENTERET PROJEKTOPGAVE

VEJLEDNING FOR MØBELSNEDKERNE OG BYGNINGSSNEDKERNES SVENDEPRØVE SOM HELHEDSORIENTERET PROJEKTOPGAVE VEJLEDNING FOR MØBELSNEDKERNE OG BYGNINGSSNEDKERNES SVENDEPRØVE UDFØRT SOM HELHEDSORIENTERET PROJEKTOPGAVE Snedkerfagets Fællesudvalg 1 Generelt om projektsvendeprøven Projektsvendeprøven består af et

Læs mere

Frisørfagets Svendeprøvekommission

Frisørfagets Svendeprøvekommission Herrearbejde: Tid til behandling Kundebehandling i salonen: Opgave 1 Klipning og styling 55 min Klassisk herre: Opgave 2 Klipning 45 min Opgave 3 Maskulin form 25 min Opgave 1 lodtrækningsmodel Opgave

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Tarmrenser

Uddannelsesordning for uddannelsen til Tarmrenser 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august 2015 Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedt af Slagterfagets Fællesudvalg i henhold til BEK nr. 455 af 13/04/2015 om uddannelsen til 2. Der er pr. 1. august sket

Læs mere

Herrearbejde. Damearbejde. SVENDEPRØVE i frisørfaget foråret Frisørfagets Svendeprøvekommission

Herrearbejde. Damearbejde. SVENDEPRØVE i frisørfaget foråret Frisørfagets Svendeprøvekommission Herrearbejde Damearbejde Tid til behandling Maskulint klip og form: Opgave 1 Maskulin klipning 45 min Opgave 2 Maskulin form 25 min Herre Trend: Opgave 5 Klipning 45 min Styling 5 min Opgave 1 og 2 personlig

Læs mere

Det Faglige Fællesudvalg Bagere og konditorer Islands Brygge, 26, 3. sal 3. sal 2300 København S dffu@dffu.dk opdateret 2011

Det Faglige Fællesudvalg Bagere og konditorer Islands Brygge, 26, 3. sal 3. sal 2300 København S dffu@dffu.dk opdateret 2011 Det Faglige Fællesudvalg Bagere og konditorer Islands Brygge, 26, 3. sal 3. sal 2300 København S dffu@dffu.dk opdateret 2011 Vedrørende godkendelse til uddannelse af bagerlærlinge Så er det tid til en

Læs mere

Herrearbejde. Damearbejde. Frisørfagets Svendeprøvekommission. Trend Cut: Opgave 1 Klipning 45 min Strukturbehandling. 70 min Styling.

Herrearbejde. Damearbejde. Frisørfagets Svendeprøvekommission. Trend Cut: Opgave 1 Klipning 45 min Strukturbehandling. 70 min Styling. Herrearbejde Damearbejde SVENDEPRØVE i frisørfaget efteråret 2013 Tid til behandling Trend Cut: Opgave 1 Klipning 45 min Strukturbehandling 70 min Styling 15 min Maskulin Form: Opgave 2 Klipning 45 min

Læs mere

SVENDEPRØVE i frisørfaget efteråret Kundebehandling i salonen: Herreklip med skægklipning. Kemisk behandling

SVENDEPRØVE i frisørfaget efteråret Kundebehandling i salonen: Herreklip med skægklipning. Kemisk behandling Herrearbejde Damearbejde Kundebehandling i salonen: Herreklip med skægklipning Opgave 1. eller barbering. Tid til behandling 80 min Kemisk behandling 7 15. min Herre klip: Opgave 4. Klipning og styling

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Tjener

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Tjener Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 9. juni 2011 Tjener Udstedt af Det faglige Udvalg for Tjeneruddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 329 af 28. april 2009 om uddannelserne i

Læs mere

ANLÆGS- OG BYGNINGSSTRUKTØRUDDANNELSEN. Vejledning vedrørende. afvikling af svendeprøver, herunder skuemestrenes rolle

ANLÆGS- OG BYGNINGSSTRUKTØRUDDANNELSEN. Vejledning vedrørende. afvikling af svendeprøver, herunder skuemestrenes rolle ANLÆGS- OG BYGNINGSSTRUKTØRUDDANNELSEN Vejledning vedrørende afvikling af svendeprøver, herunder skuemestrenes rolle Rev.: 06. juli 2011 Formålet med vejledningen Vejledningen beskriver procedure og krav

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Receptionist

Uddannelsesordning for uddannelsen til Receptionist Uddannelsesordning for uddannelsen til Receptionist Udstedelsesdato: Juni 2013 Udstedt af Det faglige Udvalg for Receptionistuddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 312 af 21. marts 2013 om uddannelserne

Læs mere

SVENDEPRØVE i frisørfaget efteråret Opgave 1 og 2 personlig model (samme model) Opgave 4 lodtrækningsmodel

SVENDEPRØVE i frisørfaget efteråret Opgave 1 og 2 personlig model (samme model) Opgave 4 lodtrækningsmodel Herrearbejde Tid til behandling TEMA opgave: Opgave 1 Maskulin klipning 45 min Opgave 2 Maskulin form 25 min Herre Trend: Opgave 4 Klipning 45 min 10 min Opgave 1 og 2 personlig model (samme model) Opgave

Læs mere

HALVFABRIKATA: Hver gruppe á 2 pers. skal fremstille:

HALVFABRIKATA: Hver gruppe á 2 pers. skal fremstille: HALVFABRIKATA: Hver gruppe á 2 pers. skal fremstille: 2000 g 2 rækker flødestænger til gåsebryst 2 rækker flødestænger til napoleonskager Evt. snitter 10 stk. sukkerskaller 10 stk. flødehorn Vandbakkelse:

Læs mere

Eksamensreglement. for erhvervsuddannelser ved Tradium. Formål: Indhold og beskrivelse: Dato: Eksamensreglementet er gældende fra den 1. august 2015.

Eksamensreglement. for erhvervsuddannelser ved Tradium. Formål: Indhold og beskrivelse: Dato: Eksamensreglementet er gældende fra den 1. august 2015. Eksamensreglement for erhvervsuddannelser ved Tradium Dato: Eksamensreglementet er gældende fra den 1. august 2015. Formål: Eksamensreglementet skal sikre at prøver i erhvervsuddannelserne på Tradium gennemføres

Læs mere

SVENDEPRØVE i frisørfaget efteråret Maskulin klipning: Opgave 4 Klipning 45 min Maskulin form Opgave 5 Maskulin form 25 min

SVENDEPRØVE i frisørfaget efteråret Maskulin klipning: Opgave 4 Klipning 45 min Maskulin form Opgave 5 Maskulin form 25 min Herrearbejde Trend: Opgave 1 Klipning Styling Tid til behandling 4 10 min Maskulin klipning: Opgave 4 Klipning 4 Maskulin form Opgave 5 Maskulin form 2 Opgave 4 og 5 personlig model (samme model) Opgave

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Teater-, udstillings- og eventtekniker

Uddannelsesordning for uddannelsen til Teater-, udstillings- og eventtekniker Uddannelsesordning for uddannelsen til Teater-, udstillings- og eventtekniker Udstedelsesdato: 15. juli 2013 Udstedt af det Faglige Udvalg for Teater-, Udstillings- og Eventteknikeruddannelsen i henhold

Læs mere

SVENDEPRØVE i frisørfaget foråret 2015

SVENDEPRØVE i frisørfaget foråret 2015 Herrearbejde Damearbejde SVENDEPRØVE i frisørfaget foråret 2015 Tid til behandling TEMA opgave: Opgave 1 Klipning 45 min Opgave 2 Styling 25 min Kundebehandling: Opgave 3 Klipning 45 min Styling og skægklipning

Læs mere

Februar 2011. Vejledning i gennemførelse af svendeprøven for smedeuddannelsen

Februar 2011. Vejledning i gennemførelse af svendeprøven for smedeuddannelsen Februar 2011 Vejledning i gennemførelse af svendeprøven for smedeuddannelsen Vejledningen er gældende for følgende specialer Klejnsmed, smed (aluminium) og smed (rustfast), der har gennemført grundforløbet

Læs mere

Eksamensreglement Learnmark Tech

Eksamensreglement Learnmark Tech Eksamensreglement Learnmark Tech Eksamensreglementet skal sikre at prøver i erhvervsuddannelserne på Learnmark Tech gennemføres i overensstemmelse med centralt fastsatte gældende regler og skolens egne

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til flymekaniker

Uddannelsesordning for uddannelsen til flymekaniker Uddannelsesordning for uddannelsen til flymekaniker Udstedelsesdato: 15. juli 2014 Udstedt af Metalindustriens uddannelsesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. 567 af 02/06/2014 om uddannelserne i den

Læs mere

VEJLEDNING FOR MØBELSNEDKERNE OG BYGNINGSSNEDKERNES SVENDEPRØVE SOM HELHEDSORIENTERET PROJEKTOPGAVE

VEJLEDNING FOR MØBELSNEDKERNE OG BYGNINGSSNEDKERNES SVENDEPRØVE SOM HELHEDSORIENTERET PROJEKTOPGAVE VEJLEDNING FOR MØBELSNEDKERNE OG BYGNINGSSNEDKERNES SVENDEPRØVE UDFØRT SOM HELHEDSORIENTERET PROJEKTOPGAVE Snedkerfagets Fællesudvalg 1 Generelt om projektsvendeprøven Projektsvendeprøven består af et

Læs mere

PRØVEVEJLEDNING. Dansk Niveau F, E, D og C

PRØVEVEJLEDNING. Dansk Niveau F, E, D og C PRØVEVEJLEDNING Dansk Niveau F, E, D og C Gældende for hold med start efter 1. januar 201 Indhold Mål... 3 Forudsætning for prøven... 3 Prøveform... 3 Prøvens tilrettelæggelse... 4 Eksaminationsgrundlag...

Læs mere

Workshop & Konkurrence Food & Sherry Match 2010 3. & 4. september 2010

Workshop & Konkurrence Food & Sherry Match 2010 3. & 4. september 2010 Kære Sherryvenner Vi har i år fornøjelsen at afholde Sherrykonkurrence 2010 i samarbejde med Hotel & Restaurantskolen Silkeborg. Det glæder vi os meget til, og vi håber, at alle skoler gerne vil være med.

Læs mere

VEJLEDNING. til. skoler, skuemestre og lokale uddannelsesudvalg. afholdelse af svendeprøve. for TAGDÆKKERRUDDANNELSEN

VEJLEDNING. til. skoler, skuemestre og lokale uddannelsesudvalg. afholdelse af svendeprøve. for TAGDÆKKERRUDDANNELSEN Det Faglige Fællesudvalg for Struktør-, Brolægger- og Tagdækkerfaget VEJLEDNING til skoler, skuemestre og lokale uddannelsesudvalg om afholdelse af svendeprøve for TAGDÆKKERRUDDANNELSEN Rev. oktober 2018

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Støberitekniker

Uddannelsesordning for uddannelsen til Støberitekniker Uddannelsesordning for uddannelsen til Støberitekniker 1. Ikrafttrædelsesdato: 01.08.2015 Udstedt af det faglige udvalg for Metalindustriens Uddannelser i henhold til bekendtgørelse nr. 326 af 26/03/2015

Læs mere

Uddannelsesordning for digital media uddannelsen

Uddannelsesordning for digital media uddannelsen Uddannelsesordning for digital media uddannelsen 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august 2015 Udstedt af det faglige udvalg for digital media i henhold til bekendtgørelse nr. 470 af 16. april 2015 om digital

Læs mere

SVENDEPRØVE i frisørfaget foråret Opgave 3 og 4 personlig model (samme model) Opgave 1 lodtrækningsmodel

SVENDEPRØVE i frisørfaget foråret Opgave 3 og 4 personlig model (samme model) Opgave 1 lodtrækningsmodel Herrearbejde Trend: Opgave 1 Klipning Styling Tid til behandling 4 10 min Maskulin klipning: Opgave 3 Klipning 4 Opgave 3 Skægklipning 30 min Opgave 4 Maskulin form 2 Opgave 3 og 4 personlig model (samme

Læs mere

Skuemestervejledning

Skuemestervejledning Juni 2013 Skuemestervejledning Film- og tv-produktionstekniker Film- og tv-assistent Billedmediernes Faglige Udvalg Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.dk

Læs mere

SVENDEPRØVE i frisørfaget foråret Opgave 1 personlig model Opgave 2 og 3 personlig model (samme model)

SVENDEPRØVE i frisørfaget foråret Opgave 1 personlig model Opgave 2 og 3 personlig model (samme model) Herrearbejde Damearbejde SVENDEPRØVE i frisørfaget foråret 2014 Tid til behandling TEMA opgave: Opgave 1 Klipning 45 min Strukturbehandling 70 min Styling 15 min Maskulin Form: Opgave 2 Klipning 45 min

Læs mere

Tjekliste til BK Udstillinger

Tjekliste til BK Udstillinger Table of Contents 1 Før Udstillingen:... 2 1.1 Hvad bliver leveret fra BK til udstillingen... 2 1.1.1 IT Udstyret... 2 1.1.2 Dommer Telte... 3 1.1.3 2 Ring mapper & 1 Sekretariats mappe... 3 1.1.4 Udstillings

Læs mere

Skuemester- og. lærervejledning. for specialet. Køletekniker

Skuemester- og. lærervejledning. for specialet. Køletekniker August 2013 Skuemester- og lærervejledning for specialet Køletekniker Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.dk Generel vejledning 3 Indledning 3 Skuemestrene

Læs mere

Skuemester- og lærervejledning for specialet. Industritekniker

Skuemester- og lærervejledning for specialet. Industritekniker Maj 2013 Skuemester- og lærervejledning for specialet Industritekniker Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.dk Generel vejledning 3 Indledning 3 Skuemestrene

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Receptionist

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Receptionist Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 9. juni 2011 Receptionist Udstedt af Det faglige Udvalg for Receptionistuddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 329 af 28. april 2009 om uddannelserne

Læs mere

SVENDEPRØVE i frisørfaget efteråret Opgave 1 og 2 personlig model (samme model) Opgave 3 personlig model

SVENDEPRØVE i frisørfaget efteråret Opgave 1 og 2 personlig model (samme model) Opgave 3 personlig model Herrearbejde Damearbejde SVENDEPRØVE i frisørfaget efteråret 2014 Tid til behandling TEMA opgave: Opgave 1 Maskulin klipning 45 min Opgave 2 Styling 25 min Tidens Trend: Opgave 3 Klipning 45 min Kemisk

Læs mere

World BBQ Association Danmark DET OFFICIELLE REGELSÆT

World BBQ Association Danmark DET OFFICIELLE REGELSÆT World BBQ Association Danmark DET OFFICIELLE REGELSÆT 1 DELTAGERNE 1.01 Alle deltagende hold dyster på lige vilkår. Der gøres ikke forskel på professionelle og amatører. 1.02 Et hold består af maksimum

Læs mere

Køletekniker. Lokal undervisningsplan for 4. hovedforløb. page 1 of 5

Køletekniker. Lokal undervisningsplan for 4. hovedforløb.  page 1 of 5 Køletekniker Lokal undervisningsplan for 4. hovedforløb www.djhhadsten.dk page 1 of 5 Generelt Modulets varighed er 5 uger og indeholde fag der er rettet mod uddannelsen til køletekniker. Fagrække og timefordeling

Læs mere

Frisørfagets bedømmelsesplan

Frisørfagets bedømmelsesplan August 2015 Frisørfagets bedømmelsesplan Frisørfagets Fællesudvalg Faaborgvej 41 A 5250 Odense SV Tlf. 63 17 34 44 www.frisorfaget.dk fu@frisorfaget.dk 1 Bedømmelsesplan for frisørfagets svendeprøve Når

Læs mere

Skuemestervejledning

Skuemestervejledning September 2012 Skuemestervejledning Multimedie animator Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.dk GENEREL VEJLEDNING 3 Indledning 3 Skuemestrene 3 Begrænsninger

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Bager/ Konditor

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Bager/ Konditor 1 Uddannelsesordning for uddannelsen til Bager/ Konditor Udstedelsesdato: Udstedt af det Faglige Fælles Udvalg for Bager og Konditorfaget i henhold til bekendtgørelse nr. 150 af 4. marts 2008 om uddannelserne

Læs mere

TRADITION OG FORNYELSE - 12 uimodståelige juleopskrifter

TRADITION OG FORNYELSE - 12 uimodståelige juleopskrifter TRADITION OG FORNYELSE - 12 uimodståelige juleopskrifter Opdateret 2014 JULEKAGER & JULEBOLLER JULEKAGER & JULEBOLLER - GRUNDDEJ 2.600 g Wiener-Vals 100/0 500 g æg Ca. 1.000 g koldt vand Ca. 4.300 g grunddej

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Tjener

Uddannelsesordning for uddannelsen til Tjener Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: Juni 2013 Udstedt af Det faglige Udvalg for uddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 312 af 21. marts 2013 om uddannelserne i den erhvervsfaglige

Læs mere

VEJLEDNING. til. skoler, skuemestre og lokale uddannelsesudvalg. afholdelse af svendeprøve. for BROLÆGGERUDDANNELSEN

VEJLEDNING. til. skoler, skuemestre og lokale uddannelsesudvalg. afholdelse af svendeprøve. for BROLÆGGERUDDANNELSEN Det Faglige Fællesudvalg for Struktør-, Brolægger- og Tagdækkerfaget VEJLEDNING til skoler, skuemestre og lokale uddannelsesudvalg om afholdelse af svendeprøve for BROLÆGGERUDDANNELSEN Rev. august 2018

Læs mere

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for for Social- og Sundhedsassistenter

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for for Social- og Sundhedsassistenter Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for for Social- og Sundhedsassistenter Marts 2016 1 Indholdsfortegnelse BEDØMMELSER I SKOLEUDDANNELSEN 3 VURDERING OG STANDPUNKTSBEDØMMELSE I SKOLEUDDANNELSEN 3 BESTEMMELSER

Læs mere

Skuemestervejledning. November 2010. Finmekaniker. Finmekanikerassistent. Våbenmekaniker. Låsesmed

Skuemestervejledning. November 2010. Finmekaniker. Finmekanikerassistent. Våbenmekaniker. Låsesmed November 2010 Skuemestervejledning Finmekaniker Finmekanikerassistent Våbenmekaniker Låsesmed Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.dk GENEREL VEJLEDNING

Læs mere

Frisørfagets Svendeprøvekommission

Frisørfagets Svendeprøvekommission PRØVE 45-2011 SVENDEPRØVE i frisørfaget efteråret 2011 Damearbejde: Page klipning og brushing: Opgave 4 Klipning og brushing 90 min Kundebehandling i salonen: Opgave 5 Klipning 45 min Moderne styling 45

Læs mere

Praktisk prøve : Kontorservice. Praktisk prøve. Kontorservice. BCH februar 2009 Side 1

Praktisk prøve : Kontorservice. Praktisk prøve. Kontorservice. BCH februar 2009 Side 1 Praktisk prøve Kontorservice BCH februar 2009 Side 1 Indhold 1. Prøvens formål...3 2. Organisering af prøven...3 2.1. Virksomhedens rolle.... 4 2.2. Elevens rolle... 4 2.3. Handelsskolens rolle.... 4 3.

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Bager og Konditor

Uddannelsesordning for uddannelsen til Bager og Konditor Uddannelsesordning for uddannelsen til Bager og Konditor Udstedelsesdato: 15. juli 2013 Udstedt af Det Faglige Fællesudvalg for Bager- Konditor- og Møllerfagene i henhold til bekendtgørelse nr. 312 af

Læs mere

Uddannelsesordning for digital media uddannelsen

Uddannelsesordning for digital media uddannelsen Uddannelsesordning for digital media uddannelsen 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august 2015 Udstedt af det faglige udvalg for digital media i henhold til bekendtgørelse nr. 470 af 16. april 2015 om digital

Læs mere

ÅRETS KOK. Danmarksmesterskabet for professionelle kokke. HORESTA og 3F. Messecenter Herning

ÅRETS KOK. Danmarksmesterskabet for professionelle kokke. HORESTA og 3F. Messecenter Herning 2019 ÅRETS KOK Danmarksmesterskabet for professionelle kokke HORESTA og 3F Messecenter Herning Lørdag den 2. februar 2019 www.åretskok.dk facebook.com/gastrofighters ÅRETS KOK Deltagere: Alle danske statsborgere

Læs mere

November 2010. Skuemestervejledning. Mekaniker. Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.

November 2010. Skuemestervejledning. Mekaniker. Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser. November 2010 Skuemestervejledning Mekaniker Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.dk GENEREL VEJLEDNING 3 Indledning 3 Skuemestrene 3 Begrænsninger

Læs mere

Skuemestervejledning. November 2010. Cykelmekaniker. Knallertmekaniker. Cykelmontør. Motorcykelmekaniker

Skuemestervejledning. November 2010. Cykelmekaniker. Knallertmekaniker. Cykelmontør. Motorcykelmekaniker November 2010 Skuemestervejledning Cykelmekaniker Knallertmekaniker Cykelmontør Motorcykelmekaniker Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.dk GENEREL

Læs mere

Orientering om mål, indhold og struktur i uddannelsen til gastronom med speciale cater

Orientering om mål, indhold og struktur i uddannelsen til gastronom med speciale cater Orientering om mål, indhold og struktur i uddannelsen til gastronom med speciale cater Uddannelsen til gastronom med speciale cater er tilrettelagt som en vekseluddannelse, sådan at der efter grundforløbet

Læs mere

Workshop & Konkurrence Food & Sherry Pairing Contest 2013 13. & 14. september 2013

Workshop & Konkurrence Food & Sherry Pairing Contest 2013 13. & 14. september 2013 Kære Sherryvenner Vi har igen i år fornøjelsen at afholde Sherrykonkurrence 2013 i samarbejde med Hotel & Restaurantskolen i. Det glæder vi os meget til, og vi håber, at alle skoler har mulighed for at

Læs mere

Opgave 1 Klipning 60 min. Opgave 2 Fønbølgning med skilning. Dame klip med graduering og skitsetegning: Opgave 3 Klipning 60 min Skitsetegning

Opgave 1 Klipning 60 min. Opgave 2 Fønbølgning med skilning. Dame klip med graduering og skitsetegning: Opgave 3 Klipning 60 min Skitsetegning Herrearbejde Maskulin herreklip: Tid til behandling Opgave 1 Klipning 60 min Fønbølgning med skilning: Opgave 2 Fønbølgning med skilning 25 min Opgave 1- personlig model Opgave 2 personlig model eller

Læs mere

Skuemestervejledning. November Teatertekniker. Udstillingstekniker. Eventtekniker med speciale i illuminationsteknik

Skuemestervejledning. November Teatertekniker. Udstillingstekniker. Eventtekniker med speciale i illuminationsteknik November 2010 Skuemestervejledning Teatertekniker Udstillingstekniker Eventtekniker med speciale i illuminationsteknik Eventtekniker med speciale i audioteknik Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D

Læs mere

BROLÆGGERUDDANNELSEN. Vejledning til skuemestre. Karaktergivning ved bedømmelse af svendeprøver

BROLÆGGERUDDANNELSEN. Vejledning til skuemestre. Karaktergivning ved bedømmelse af svendeprøver BROLÆGGERUDDANNELSEN Vejledning til skuemestre Karaktergivning ved bedømmelse af svendeprøver Rev. 09.08.2007 1 Folketinget har besluttet at al bedømmelse og karaktergivning i uddannelsessystemet i fremtiden

Læs mere

Københavns Universitets regler om

Københavns Universitets regler om K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets regler om prisopgaver I henhold til bekendtgørelse nr. 666 af 24. juni 2012 om eksamen og censur ved universitetsuddannelser 25, stk. 1

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til bager og konditor

Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til bager og konditor BEK nr 452 af 13/04/2015 (Historisk) Udskriftsdato: 16. juni 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 008.15T.541 Senere ændringer til forskriften BEK nr 209 af

Læs mere

Skuemester- og lærervejledning for specialet CNC - tekniker

Skuemester- og lærervejledning for specialet CNC - tekniker Januar 2012 Skuemester- og lærervejledning for specialet CNC - tekniker Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.dk Generel vejledning 3 Indledning 3 Skuemestrene

Læs mere

BEDØMMELSESPLAN OG PRØVEBESTEMMELSER FOR FOR SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERE

BEDØMMELSESPLAN OG PRØVEBESTEMMELSER FOR FOR SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERE BEDØMMELSESPLAN OG PRØVEBESTEMMELSER FOR FOR FØR LUP 1. JANUAR 2013 OPDATERET 26. AUG 2013 Bilag til lokal undervisningsplan 1 INDHOLDSFORTEGNELSE BEDØMMELSER I SKOLEUDDANNELSEN 3 VURDERING OG STANDPUNKTSBEDØMMELSE

Læs mere

Uddannelsesordning for modelsnedkeruddannelsen

Uddannelsesordning for modelsnedkeruddannelsen Uddannelsesordning for modelsnedkeruddannelsen Udstedelsesdato: 28. marts 2008 Udstedt af Metalindustriens uddannelsesudvalg for modelsnedkeruddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 151 af 4. marts

Læs mere

REGLER FOR MASKINSNEDKERENS SVENDEPRØVE

REGLER FOR MASKINSNEDKERENS SVENDEPRØVE REGLER FOR MASKINSNEDKERENS SVENDEPRØVE (gældende bekendtgørelse) TRÆINDUSTRIENS UDDANNELSESUDVALG (revideret) 1 Beskrivelse af konceptet Ø Eleven designer selv opgaven. Se bilag til bekendtgørelse 6.3.1.

Læs mere

Fagprøven : Kontoruddannelse med speciale i offentlig administration. Fagprøven. Kontoruddannelse med speciale i offentlig administration

Fagprøven : Kontoruddannelse med speciale i offentlig administration. Fagprøven. Kontoruddannelse med speciale i offentlig administration Fagprøven Kontoruddannelse med speciale i offentlig administration LMH september 2011 Side 1 Indhold 1. Fagprøvens formål... 3 2. Organisering af fagprøven.... 3 2.1. Virksomhedens rolle.... 4 2.2. Elevens

Læs mere

2. 17 stk. 2 og stk.6 her tilføjes det med rødt kursiv og understreget til teksten:

2. 17 stk. 2 og stk.6 her tilføjes det med rødt kursiv og understreget til teksten: Forslag til ændring af regler ved NF generalforsamling 2016 Bemærk: I nedenstående forslag -Tilføjes det med rødt kursiv og understreget til teksten -Ændring til forslaget skrives med grønt og understreges

Læs mere

Frisørfagets Svendeprøvekommission

Frisørfagets Svendeprøvekommission Damearbejde: Page klipning og brushing: Opgave 4 Klipning 60 min Brushing 30 min Kundebehandling i salonen: Opgave 5 Klipning 45 min Moderne styling 45 min Langthårsfrisering fri fantasi Opgave 6 Forberedelse

Læs mere

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for pædagogisk assistent uddannelse

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for pædagogisk assistent uddannelse Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for pædagogisk assistent uddannelse gældende fra september 2013 1 Indholdsfortegnelse Indhold BEDØMMELSER I SKOLEUDDANNELSEN 3 VURDERING OG STANDPUNKTSBEDØMMELSE I

Læs mere

Eksamensreglement Learnmark Tech

Eksamensreglement Learnmark Tech Eksamensreglement Learnmark Tech Eksamensreglementet skal sikre at prøver i erhvervsuddannelserne på Learnmark Tech gennemføres i overensstemmelse med centralt fastsatte gældende regler og skolens egne

Læs mere

World BBQ Association Danmark DET OFFICIELLE REGELSÆT

World BBQ Association Danmark DET OFFICIELLE REGELSÆT World BBQ Association Danmark DET OFFICIELLE REGELSÆT 1 DELTAGERNE 1.1 Alle deltagende hold dyster på lige vilkår. Der gøres ikke forskel på professionelle og amatører. 1.2 Et hold består af maksimum 4

Læs mere

Praktik og innovation Aktivitet Det oversøiske bageri. Hvad skal der ske i denne og de næste 4 uger i temaet?

Praktik og innovation Aktivitet Det oversøiske bageri. Hvad skal der ske i denne og de næste 4 uger i temaet? Tema 4: Det innovative fødevarerum Udarbejdet af: Udarbejdet dato: 1. uge Fokus på! Uge nr: 1 Dag 1 Antal lek: 4 André Laursen 2015 Tema 4 uger (20 dage) Praktik og innovation Aktivitet Det oversøiske

Læs mere