Svendeprøvens forløb

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Svendeprøvens forløb"

Transkript

1 Svendeprøvens forløb 1. Svendeprøven er håndværkernes afsluttende eksamen. Det er en betydningsfuld dag for de unge mennesker, og derfor skal det tilstræbes, at bagerfagets svendeprøve, både fagligt og i korrekt skuemesteruniform afvikles på en sådan måde, at der skabes respekt om dem. 2. Lærlingen modtager fra Det Faglige Fællesudvalgs sekretariat en praktisk opgave, 6 hverdage over en weekend, før prøven afholdes. Lærlingen har 6 hverdage over en weekend til forberedelse af den praktiske prøve og 1 dag til afvikling af den praktiske prøve. Svendeprøveopgaverne trækkes af sekretariatet. De af lærlingene udfærdigede produktionsredegørelser på ca. 4 sider + bilag udleveres til skuemestrene i kopiform uden navn med lærlingens arbejds nr. med den praktiske opgave siddende forrest. Opskrifter og en oversigt over hvad lærlingen har fremstillet dagen før, skal betragtes som bilag Lærlingen fremsender senest 2 døgn inden prøvens start en udførlig varebestilling med gram el. stk. betegnelse på de råvare der skal anvendes, til skolen hvor prøven skal aflægges så vi sikre at de ønskede råvare er tilstedet. 3. Det af lærlingen udtrukne opgave nr. fastsættes på huen, og de af lærlingen under prøven fremstillede produkter skal forsynes med hans/hendes nummer. Skuemestrene må først forlange lærlingens navn oplyst, når bedømmelsen er afsluttet. Når skuemestre og lærlinge er samlet i bageriet, byder en af skuemestrene velkommen, og det er nødvendigt, at han, /hun præsenterer sin skuemesterkollega og sig selv for lærlingene, så disse ved, hvem det er der bedømmer prøver. Når skuemester har præsenteret sig selv fortæller hver lærling hvad de har forberedt, og om noget skal fremstilles igen. Endvidere oplyses, at der ved bedømmelsen bl.a. vil blive lagt vægt på akkuratesse, kreativitet, renlighed og arbejdsrutine under udførelsen af prøven. Endvidere oplyses også, at svendeprøven afvikles på 7,5 timer inkl. middagspause og rengøring, dog skal alle produkter være opstillet til slutbedømmelse 15 minutter før sluttiden, således at der er tid til præsentation og rengøring. 4. Lærlingen afgør selv, om han/hun vil lægge dejen på maskine eller med hånden, og kan også selv afgøre om han/hun vil anvende rullebord eller rulle dejen med hænderne ved anvendelse af rulletræ. Ved prøven må anvendes de på fagskolen værende hjælpemidler. Lærlingene skal selv forestå udbagningen. Der må til svendeprøver anvendes fabriksfremstillet pynt, og selv-fremstillet pynt. Anvendes der selv-fremstillet pynt, skal denne pynt fremstilles af lærlingen under svendeprøven. Dermed vil det i visse tilfælde tælle til lærlingens fordel. Tekst og billedmaterialer der fremstilles på PC af spiseligt materiale, når det er nævn i opgaven, må gerne anvendes.

2 5. Ingen læremester må overvære prøverne. Når skuemestrene har afsluttet bedømmelsen, bør læremestrene have adgang til at se resultatet af prøven. 6. Da det hygiejniske spiller en afgørende rolle for faget, bør skuemestrene, forinden prøven begynder, forvisse sig om, at lærlingen har opfyldt de hygiejniske krav. 7. Følgende må fremstilles forud for svendeprøven. Følgende må fremstilles forud for svendeprøven. Fremstilles af lærlingen enkeltvis: Kransekagemasse (rå) Marmelade og kompot Iblødsætninger Ristede kerner Fordej Hævestykke Biga Poolish - surdej Sarah Bernardmasse og lignende opvarmede masser der kræver nedkøling i 24 timer. Specielle fyldmasser herunder Kød-, grønsags- og æggefyldninger til monteret og lun fastfood. Fremstilles holdvis: Abrikotering Marcipan Linsedej(rå) Mazarin masse(rå) Creme koge creme Neutral smørcreme. Rug- og hvedesurdej Glasur/fondant Smeltet chokolade Fyldmasser til wienerbrød og bløddej Remonce Borgmestermasse Marmelade og kompot Alt andet end ovennævnte skal fremstilles på dagen. Alt nævnt i ovenstående liste skal ikke fremstilles igen på prøvedagen. Kun dej fremstilet dag før til langtids- eller koldhævning skal fremstilles igen på dagen. Rullede deje skal have en indrulning på minimum 20 % Når du er færdig, skal du opstille dine produkter pænt og ordentligt på din tildelte udstillingsplads og forsyne dem med dit nummer inden svendeprøven slutter. Har du noget i overskud stilles det ind til bordet det er acceptabelt at have en overproduktion på 5-10 % - Har du mere vil du blive bedt om at redegøre hvorfor.

3 Såfremt der er produkter, du ikke er færdig med, skal det, der er produceret placeres på udstillingsbordet til bedømmelse. Du skal være opmærksom på, at der i så fald, vil være et fradrag i karakteren for et ufærdigt produkt. Masser og deje der er fremstillet dagen før og igen på dagen skal sættes på udstillingsbordet ved afleveringstiden. 8. Hver lærling opstiller sine produkter på den tildelte udstillingsplads, således at produkterne er på plads 15 minutter før afslutningen, således lærlingen tidsmæssig kan deltage i rengøring af produktionsområdet. Alle lærlinge skal have tilbud om samme størrelse bord til udstilling. Udstilling af svendeprøvekandidatens produkter må foretages på kandidatens arbejdsbord eller på et bord der er i et tilstødende lokale. Der må i forbindelse med opstilling af produkterne anvendes duge, blomster etc. samt understøtninger og opsatser over/under dugen. Der må kun ligges dug på bordet inden svendeprøven start ønskes der andre artikler på bordet, skal de opstilles under prøven. Af hensyn til slutbedømmelse skal brød og wienerbrød udstilles, således at alle stykker kan ses. Det er kun produkter der er udstillet på bordet, som vil få en endelig bedømmelse. Slutbedømmelsen foretages ca. kl ved en præsentation af bordet, hvor opskrifter og det færdige bord bruges som udgangspunkt, hvor der tages udgang i lærlingens tanker om opgaven. Præsentationen overværes af 2 skuemestre. Faglærernes rolle, er her at være til stede for at støtte lærlingen. Der afgives karakter for den mundtlige redegørelse og det samlede færdige resultat. Skuemestre skal bruge lærlingens præsentation til bedømmelse af det endelige bord hvor lærlingens redegørelse for valg af råvare og fremstillede produkter kommer i spil. Eleven kommer med et kort resumé om tema og begrunder valg Eleven fortæller om de vellykkede ting Eleven fortæller om de ting som bør forbedres og kommer med løsning til når eleven står i en lignende situation. Skuemester følger nu op. Er skuemester enig eller uenig i elevens betragtninger. Skuemester kan knytte en kommentar, dette gøres og efterfølgende afslutter skuemester dialogen. Eleven skal på banen og sælge sig selv og varen Du skal huske at reflekterer over dagen og komme med løsninger, for du vil møde dage eller elementer fra den praktiske prøve i din fremtidig karriere inden for faget.

4 9. Som afslutning meddeler en af skuemestrene, at prøverne nu er afsluttet og oplyser, at skuemesterne hver for sig har givet karakter for det udførte arbejde. Ingen lærling bliver oplyst om bestået/ikke bestået før alle karakter er tastet. Endvidere gives oplysning om, hvorvidt prøven er bestået, evt. ros og medalje, og at svendebrevet vil blive sendt til læremestrene af Det Faglige Fællesudvalg. 10. Umiddelbart efter prøvens afslutning indsendes karaktererne på mail til og karakterskemaerne og sammentællings skemaerne sendes med posten af den tilsynsførende/skolen til sekretariatet, DFFU, Vesterbrogade 6d, 4. sal, 1780 København V. Består en lærling ikke svendeprøvens praktiske del, følges den særligt vedtagne procedure dette vedrørende. Her skal du bruge skrivelsen: Brev til lærling og læremester ved ikke bestået den praktiske del.

5 Procedureregler for meddelelse om bestået og ikke bestået Skuemester overbringer meddelelse til lærlinge om "bestået svendeprøve". Gæster må ikke opholde sig i nærheden af udstillingslokalet så længe karaktergivning finder sted. Den praktiske del Lærlingene indkaldes enkeltvis, evt. sammen med læremester og efter lærlingens ønske personer med tæt tilknytning til denne for at få forelagt meddelelse om bestået eller ikke bestået. Ved ikke bestået skal både lærlingen, læremester og andre have en kort orientering om, hvorfor resultatet ikke har kunnet godkendes som bestået. Lærlingen, læremester, og lærlingens faglærer indkaldes til ovennævnte orientering i udstillingslokalet, hvor der efterfølgende holdes et opsamlingsmøde i et afsides liggende lokale. Lærlingens produkter skal fjernes fra udstillingslokalet hurtigst muligt. Skuemestre udfylder standardbrev om ikke bestået til lærling og lærestedet. Sædvanlig svendeprøverapport udfærdiges. Lærlinge der har bestået kaldes sammen og Skuemestre ønsker tillykke med en kort tale Repræsentanter fra fagenes organisation har adgang til lokalet under ovenstående ceremoni. Først herefter åbnes for adgang til udstilling. Disse retningslinjer skal følges for at undgå menneskelige uheldige situationer. Svendeprøvedagen er et vigtigt øjeblik for et ungt menneske og kan derfor være et meget følsomt område. Afslutning Som en afslutning skal lærlingen have overrakt en attestation på at den praktiske prøve er bestået, samt have påsat en bagerhue. Dette kan foretages af Skuemester eller af en anden repræsentant fra faget. Det kan anbefales at dette foregår under festligheder arrangeret af skolen.

Du har 8 timer til den praktiske del af opgaven inkl. rengøring. Skuemestermappen skal indeholde:

Du har 8 timer til den praktiske del af opgaven inkl. rengøring. Skuemestermappen skal indeholde: Kære «Navn» Cpr.nr.: «CPRnr» Opgavesættet indeholder: Et forbrev En praktisk opgave Et pointskema (der vedlægges din produktionsredegørelse til skuemesterne på svendeprøvedagen). Din håndværkeruddannelse

Læs mere

Administrativt. Når 5. skoleophold hovedforløb begynder, noteres lærlingenes hue størrelse på klasselisten, som herefter sendes til sekretariatet.

Administrativt. Når 5. skoleophold hovedforløb begynder, noteres lærlingenes hue størrelse på klasselisten, som herefter sendes til sekretariatet. Administrativt Skolen udleverer til lærlingene på 4. skoleophold (hovedforløb) brev vedrørende svendeprøven, bilag 1, og lærestedet får tilsendt et eksemplar sammen med karakteren fra sidste skoleperiode.

Læs mere

Administrativt. Når 5. skoleophold hovedforløb begynder, noteres lærlingenes hue størrelse på klasselisten, som herefter sendes til sekretariatet.

Administrativt. Når 5. skoleophold hovedforløb begynder, noteres lærlingenes hue størrelse på klasselisten, som herefter sendes til sekretariatet. Administrativt Skolen udleverer til lærlingene på 4. skoleophold (hovedforløb) brev vedrørende svendeprøven, bilag 1, og lærestedet får tilsendt et eksemplar sammen med karakteren fra sidste skoleperiode.

Læs mere

Det Faglige Fællesudvalg. Informationsmappe Skuemestre Lærling Skoler konditor 2014

Det Faglige Fællesudvalg. Informationsmappe Skuemestre Lærling Skoler konditor 2014 Det Faglige Fællesudvalg Informationsmappe Skuemestre Lærling Skoler konditor 2014 1 Kapitel 1)... 3 Regulativ... 3 Kapitel 2)... 6 Svendeprøvens forløb... 6 Hvis det sker, hvad så?... 10 Kapitel 3)...

Læs mere

Informationsmappe Skuemestre Lærling Skoler Bager 2014

Informationsmappe Skuemestre Lærling Skoler Bager 2014 Det Faglige Fællesudvalg, DFFU Informationsmappe Skuemestre Lærling Skoler Bager 2014 nuae 1 Kapitel 1)... 3 Regulativ... 3 Kapitel 2)... 6 Svendeprøvens forløb... 6 Hvis det sker, hvad så?... 10 Kapitel

Læs mere

Informationsmappe Skuemestre Tilsynsførende Skoler Bager 2013

Informationsmappe Skuemestre Tilsynsførende Skoler Bager 2013 Det Faglige Fællesudvalg, DFFU Informationsmappe Skuemestre Tilsynsførende Skoler Bager 2013 nuae 1 Kapitel 1)...3 Regulativ...3 Kapitel 2)...8 Svendeprøvens forløb...8 Hvis det sker, hvad så?... 11 Kapitel

Læs mere

Det Faglige Fællesudvalg. Informationsmappe Skuemestre Tilsynsførende Skoler konditor 2013

Det Faglige Fællesudvalg. Informationsmappe Skuemestre Tilsynsførende Skoler konditor 2013 Det Faglige Fællesudvalg Informationsmappe Skuemestre Tilsynsførende Skoler konditor 2013 1 Kapitel 1)...3 Regulativ...3 Kapitel 2)...9 Svendeprøvens forløb...9 Hvis det sker, hvad så?... 11 Kapitel 3)...

Læs mere

Regulativ Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3

Regulativ Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Regulativ Stk. 1 Svendeprøven bedømmes af skuemestre udpeget af Det Faglige Fællesudvalg efter indstilling fra henholdsvis BKD Bager- & Konditormestre i Danmark & Fødevareforbundet NNF. I enhver bedømmelse

Læs mere

TARMRENSER. Svendeprøvevejledning januar Regulativ og procedurebeskrivelser. Svendeprøvevejledninger til tarmrenser

TARMRENSER. Svendeprøvevejledning januar Regulativ og procedurebeskrivelser. Svendeprøvevejledninger til tarmrenser TARMRENSER Svendeprøvevejledning januar 2018 Regulativ og procedurebeskrivelser Svendeprøvevejledninger til tarmrenser Vesterbrogade 6 D 4 KBH V Indhold Svendeprøve regulativ for Tarmrenseruddannelsen...2

Læs mere

Det Faglige Fællesudvalg Bagere og konditorer Islands Brygge, 26, 3. sal 3. sal 2300 København S dffu@dffu.dk opdateret 2011

Det Faglige Fællesudvalg Bagere og konditorer Islands Brygge, 26, 3. sal 3. sal 2300 København S dffu@dffu.dk opdateret 2011 Det Faglige Fællesudvalg Bagere og konditorer Islands Brygge, 26, 3. sal 3. sal 2300 København S dffu@dffu.dk opdateret 2011 Vedrørende godkendelse til uddannelse af bagerlærlinge Så er det tid til en

Læs mere

Dato: 15. Marts 2012 TARMRENSER Side : 1

Dato: 15. Marts 2012 TARMRENSER Side : 1 Dato: 15. Marts 2012 TARMRENSER Side : 1 Afvikling af svendeprøve for tarmrenseruddannelsen: Umiddelbart efter afslutning af 3. skoleperiode af hovedforløbet som tarmrenser indkaldes tarmrensereleverne

Læs mere

Det Faglige Fællesudvalg Bagere og konditorer Vesterbrogade 6D, 4. sal 1780 København V dffu@dffu.dk www.dffu.dk

Det Faglige Fællesudvalg Bagere og konditorer Vesterbrogade 6D, 4. sal 1780 København V dffu@dffu.dk www.dffu.dk Det Faglige Fællesudvalg Bagere og konditorer Vesterbrogade 6D, 4. sal 1780 København V dffu@dffu.dk www.dffu.dk København 2015 Godkendelse eller gengodkendelse for praktiksted til bager- & konditor lærlinge.

Læs mere

Dato: 10. oktober 2007 Detailslagter Side : 1 SLAGTERFAGETS FÆLLESUDVALG

Dato: 10. oktober 2007 Detailslagter Side : 1 SLAGTERFAGETS FÆLLESUDVALG Dato: 10. oktober 2007 Detailslagter Side : 1 Afvikling af svendeprøve for Detailslagteruddannelsen: Umiddelbart efter afslutning af sidste skoleperiode af hovedforløbet indkaldes eleven til svendeprøve

Læs mere

Bilag. Svendeprøverapport Bedømmelsesvejledning Sammentællingsskema Pointskema Brev til elev og læremester ved ikke bestået den praktiske del

Bilag. Svendeprøverapport Bedømmelsesvejledning Sammentællingsskema Pointskema Brev til elev og læremester ved ikke bestået den praktiske del Bilag Svendeprøverapport Bedømmelsesvejledning Sammentællingsskema Pointskema Brev til elev og læremester ved ikke bestået den praktiske del Det Faglige FællesUdvalg, DFFU Islands Brygge 26, 3. sal 2300

Læs mere

Skuemestervejledning. November 2010. Cykelmekaniker. Knallertmekaniker. Cykelmontør. Motorcykelmekaniker

Skuemestervejledning. November 2010. Cykelmekaniker. Knallertmekaniker. Cykelmontør. Motorcykelmekaniker November 2010 Skuemestervejledning Cykelmekaniker Knallertmekaniker Cykelmontør Motorcykelmekaniker Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.dk GENEREL

Læs mere

SVENDEPRØVE i frisørfaget efteråret 2015. Opgave 1 og 2 personlig model (samme model) Opgave 4 lodtrækningsmodel

SVENDEPRØVE i frisørfaget efteråret 2015. Opgave 1 og 2 personlig model (samme model) Opgave 4 lodtrækningsmodel Herrearbejde Tid til behandling TEMA opgave: Opgave 1 Maskulin klipning 45 min Opgave 2 Maskulin form 25 min Herre Trend: Opgave 4 Klipning 45 min Styling 10 min Opgave 1 og 2 personlig model (samme model)

Læs mere

SVENDEPRØVE i frisørfaget foråret Opgave 3 og 4 personlig model (samme model) Opgave 1 lodtrækningsmodel

SVENDEPRØVE i frisørfaget foråret Opgave 3 og 4 personlig model (samme model) Opgave 1 lodtrækningsmodel Herrearbejde Damearbejde SVENDEPRØVE i frisørfaget foråret 2018-58 Trend: Opgave 1 Klipning Styling Tid til behandling 4 10 min Maskulin klipning: Opgave 3 Klipning 4 Maskulin form Opgave 4 Maskulin form

Læs mere

November 2010. Skuemestervejledning. Mekaniker. Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.

November 2010. Skuemestervejledning. Mekaniker. Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser. November 2010 Skuemestervejledning Mekaniker Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.dk GENEREL VEJLEDNING 3 Indledning 3 Skuemestrene 3 Begrænsninger

Læs mere

Frisørfagets Svendeprøvekommission

Frisørfagets Svendeprøvekommission Damearbejde: Kundebehandling i salonen: Opgave 1 Klipning 1 dag Farvning og/eller permanent Styling Arbejdsrutine, kundebetjening, analyse, mundtlig fremlæggelse Vandondulation: Opgave 5 Vandondulation

Læs mere

Det Faglige Fællesudvalg Bagere og konditorer Islands Brygge, 26, 3. sal 3. sal 2300 København S dffu@dffu.dk

Det Faglige Fællesudvalg Bagere og konditorer Islands Brygge, 26, 3. sal 3. sal 2300 København S dffu@dffu.dk Det Faglige Fællesudvalg Bagere og konditorer Islands Brygge, 26, 3. sal 3. sal 2300 København S dffu@dffu.dk København 2013 Ny Godkendelse eller gengodkendelse til praktiksted for konditorlærlinge. I

Læs mere

Det Faglige Fællesudvalg Bagere og konditorer Islands Brygge, 26, 3. sal 3. sal 2300 København S dffu@dffu.dk opdateret 2011

Det Faglige Fællesudvalg Bagere og konditorer Islands Brygge, 26, 3. sal 3. sal 2300 København S dffu@dffu.dk opdateret 2011 Det Faglige Fællesudvalg Bagere og konditorer Islands Brygge, 26, 3. sal 3. sal 2300 København S dffu@dffu.dk opdateret 2011 Vedrørende godkendelse til uddannelse af konditorlærlinge Så er det tid til

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Bager/ Konditor

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Bager/ Konditor Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: Bager/ Konditor Til bekendtgørelsens kapitel 1 Uddannelsens formål og opdeling Udstedelsesdato: 1. juli 2011. Udstedt af det Faglige Fælles Udvalg

Læs mere

Frisørfagets Svendeprøvekommission

Frisørfagets Svendeprøvekommission Damearbejde: Kundebehandling i salonen: Opgave 1 Klipning. 1 dag Farvning og/eller permanent. Styling. Arbejdsrutine, kundebetjening, analyse, mundtlig fremlæggelse. Langthårsfrisering: Opgave 5 Langthårsfrisering

Læs mere

Skuemestervejledning

Skuemestervejledning Juni 2013 Skuemestervejledning Fotograf Billedmediernes Faglige Udvalg Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.dk FORMÅL MED VEJLEDNINGEN... 3 INDEN SVENDEPRØVEN...

Læs mere

November Skuemestervejledning. Støberitekniker. Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D København V.

November Skuemestervejledning. Støberitekniker. Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D København V. November 2010 Skuemestervejledning Støberitekniker Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.dk GENEREL VEJLEDNING 3 Indledning 3 Skuemestrene 3 Begrænsninger

Læs mere

Frisørfagets Svendeprøvekommission

Frisørfagets Svendeprøvekommission Damearbejde: Klip og brushing: Opgave 4 Klipning og brushing 75 min Kundebehandling i salonen: 1 dag Opgave 5 Klipning 45 min Strukturbehandling 85 min Styling med makeup 50 min Arbejdsrutine, kundebetjening,

Læs mere

Skuemestervejledning

Skuemestervejledning September 2012 Skuemestervejledning Multimedie animator Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.dk GENEREL VEJLEDNING 3 Indledning 3 Skuemestrene 3 Begrænsninger

Læs mere

Skuemestervejledning. November 2010. Finmekaniker. Finmekanikerassistent. Våbenmekaniker. Låsesmed

Skuemestervejledning. November 2010. Finmekaniker. Finmekanikerassistent. Våbenmekaniker. Låsesmed November 2010 Skuemestervejledning Finmekaniker Finmekanikerassistent Våbenmekaniker Låsesmed Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.dk GENEREL VEJLEDNING

Læs mere

Skuemester- og. lærervejledning. for specialet. Køletekniker

Skuemester- og. lærervejledning. for specialet. Køletekniker August 2013 Skuemester- og lærervejledning for specialet Køletekniker Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.dk Generel vejledning 3 Indledning 3 Skuemestrene

Læs mere

Svendeprøven foråret 2011

Svendeprøven foråret 2011 Svendeprøven starter med en opgave, med hovedvægt på det valgfrie speciale. KOSMETIKERFAGET Behandlingen skal afspejle hverdagslivet på arbejdspladsen, med udgangspunkt i det valgte speciale. Modeller

Læs mere

Skuemestervejledning. November Teatertekniker. Udstillingstekniker. Eventtekniker med speciale i illuminationsteknik

Skuemestervejledning. November Teatertekniker. Udstillingstekniker. Eventtekniker med speciale i illuminationsteknik November 2010 Skuemestervejledning Teatertekniker Udstillingstekniker Eventtekniker med speciale i illuminationsteknik Eventtekniker med speciale i audioteknik Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D

Læs mere

Skuemestervejledning. November Skibstekniker, design. Skibstekniker, konstruktion. Skibstekniker, maritime rør. Skibstekniker, reparation

Skuemestervejledning. November Skibstekniker, design. Skibstekniker, konstruktion. Skibstekniker, maritime rør. Skibstekniker, reparation November 2010 Skuemestervejledning Skibsteknikerassistent Skibstekniker, design Skibstekniker, konstruktion Skibstekniker, maritime rør Skibstekniker, reparation Skibsteknikerassistent Industriens Uddannelser,

Læs mere

SVENDEPRØVE i frisørfaget efteråret Opgave 1 og 2 personlig model (samme model) Opgave 4 lodtrækningsmodel

SVENDEPRØVE i frisørfaget efteråret Opgave 1 og 2 personlig model (samme model) Opgave 4 lodtrækningsmodel Herrearbejde Damearbejde Tid til behandling Maskulint klip og form: Opgave 1 Maskulin klipning 45 min Opgave 2 Maskulin form 25 min Herre Trend: Opgave 4 Klipning 45 min Styling 10 min Opgave 1 og 2 personlig

Læs mere

KOSMETIKERFAGET. Modeller

KOSMETIKERFAGET. Modeller KOSMETIKERFAGET Svendeprøven efteråret 2010 Svendeprøven varighed er 1 dag og starter med en 5-timers opgave, med hovedvægt på det valgfrie speciale. Det er en praktisk og teoretisk duelighedsprøve. Behandlingen

Læs mere

Herrearbejde. Damearbejde. SVENDEPRØVE i frisørfaget foråret Frisørfagets Svendeprøvekommission

Herrearbejde. Damearbejde. SVENDEPRØVE i frisørfaget foråret Frisørfagets Svendeprøvekommission Herrearbejde Damearbejde Tid til behandling Maskulint klip og form: Opgave 1 Maskulin klipning 45 min Opgave 2 Maskulin form 25 min Herre Trend: Opgave 5 Klipning 45 min Styling 5 min Opgave 1 og 2 personlig

Læs mere

SVENDEPRØVE i frisørfaget efteråret Maskulin klipning: Opgave 4 Klipning 45 min Maskulin form Opgave 5 Maskulin form 25 min

SVENDEPRØVE i frisørfaget efteråret Maskulin klipning: Opgave 4 Klipning 45 min Maskulin form Opgave 5 Maskulin form 25 min Herrearbejde Trend: Opgave 1 Klipning Styling Tid til behandling 4 10 min Maskulin klipning: Opgave 4 Klipning 4 Maskulin form Opgave 5 Maskulin form 2 Opgave 4 og 5 personlig model (samme model) Opgave

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Hotel- og fritidsassistent

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Hotel- og fritidsassistent Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 8. juni 2009 Hotel- og fritidsassistent Udstedt af Det faglige Udvalg for Hotel- og fritidsassistentuddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr.

Læs mere

PLANLÆGNING AF PRAKTISK PRØVE:

PLANLÆGNING AF PRAKTISK PRØVE: Ernæringsassistent Svendeprøve efteråret 2017 Version 7 PLANLÆGNING AF PRAKTISK PRØVE: Onsdag / torsdag den 22. og 23. november 2017 PRAKTISK / MUNDTLIG PRØVE: ONSDAG DEN 29.NOVEMBER.2017 Praktisk / mundtlig

Læs mere

Svendeprøven efteråret 2011 Svendeprøven starter med en opgave, med hovedvægt på det valgfrie speciale.

Svendeprøven efteråret 2011 Svendeprøven starter med en opgave, med hovedvægt på det valgfrie speciale. Svendeprøven starter med en opgave, med hovedvægt på det valgfrie speciale. KOSMETIKERFAGET Behandlingen skal afspejle hverdagslivet på arbejdspladsen, med udgangspunkt i det valgte speciale. Modeller

Læs mere

Herrearbejde. Damearbejde. Frisørfagets Svendeprøvekommission. Trend Cut: Opgave 1 Klipning 45 min Strukturbehandling. 70 min Styling.

Herrearbejde. Damearbejde. Frisørfagets Svendeprøvekommission. Trend Cut: Opgave 1 Klipning 45 min Strukturbehandling. 70 min Styling. Herrearbejde Damearbejde SVENDEPRØVE i frisørfaget efteråret 2013 Tid til behandling Trend Cut: Opgave 1 Klipning 45 min Strukturbehandling 70 min Styling 15 min Maskulin Form: Opgave 2 Klipning 45 min

Læs mere

Procedure for svendeprøver Stukkaturfaget

Procedure for svendeprøver Stukkaturfaget Procedure for svendeprøver Stukkaturfaget Indholdsfortegnelse Generelle aftaler og regler vedr. svendeprøven... 3 Regler fra Uddannelsesordning... 4 Bedømmelse og beviser... 4 Svendeprøvens omfang... 4

Læs mere

SVENDEPRØVE i frisørfaget efteråret Opgave 1 og 2 personlig model (samme model) Opgave 4 lodtrækningsmodel

SVENDEPRØVE i frisørfaget efteråret Opgave 1 og 2 personlig model (samme model) Opgave 4 lodtrækningsmodel Herrearbejde Tid til behandling TEMA opgave: Opgave 1 Maskulin klipning 45 min Opgave 2 Maskulin form 25 min Herre Trend: Opgave 4 Klipning 45 min 10 min Opgave 1 og 2 personlig model (samme model) Opgave

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Gastronom

Uddannelsesordning for uddannelsen til Gastronom Uddannelsesordning for uddannelsen til Gastronom Udstedelsesdato: Juni 2013 Udstedt af Det faglige Udvalg for Gastronomuddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 312 af 21. marts 2013 om uddannelserne

Læs mere

Per Nielsen, Hans Hegelund Christensen, Johnny Frimann Storm, Ole Gregersen, Steen Kokchendorff Pedersen, Jacob Vad

Per Nielsen, Hans Hegelund Christensen, Johnny Frimann Storm, Ole Gregersen, Steen Kokchendorff Pedersen, Jacob Vad DET FAGLIGE UDVALG FOR TRÆFAGENES BYGGEUDDANNELSE TØMRERFAGETS BRANCHEUDVALG Bygmestervej 5-2400 København NV Tlf. 35 87 87 22 - Fax. 35 87 87 88 Referat af det 41. ordinære møde i Tømrerfagets Brancheudvalg

Læs mere

Skuemestervejledning. Oktober Elektronikfagtekniker. Radio-tv-fagtekniker

Skuemestervejledning. Oktober Elektronikfagtekniker. Radio-tv-fagtekniker Oktober 2012 Skuemestervejledning Elektronikfagtekniker Radio-tv-fagtekniker Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.dk GENEREL VEJLEDNING 3 Indledning

Læs mere

Skuemestervejledning. November 2013. Ædelstensfatter. Guldsmed. Korpussølvsmed. Bestiksølvsmed. Ciselør

Skuemestervejledning. November 2013. Ædelstensfatter. Guldsmed. Korpussølvsmed. Bestiksølvsmed. Ciselør November 2013 Skuemestervejledning Ædelstensfatter Guldsmed Korpussølvsmed Bestiksølvsmed Ciselør Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.dk GENEREL VEJLEDNING

Læs mere

Skuemester- og lærervejledning for specialet CNC - tekniker

Skuemester- og lærervejledning for specialet CNC - tekniker Juli 2019 Skuemester- og lærervejledning for specialet CNC - tekniker Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.iu.dk Generel vejledning 3 Indledning 3 Skuemestrene 3 Honorarregler

Læs mere

Skuemester- og lærervejledning for specialet CNC - tekniker

Skuemester- og lærervejledning for specialet CNC - tekniker Januar 2012 Skuemester- og lærervejledning for specialet CNC - tekniker Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.dk Generel vejledning 3 Indledning 3 Skuemestrene

Læs mere

SVENDEPRØVE i frisørfaget efteråret Kundebehandling i salonen: Herreklip med skægklipning. Kemisk behandling

SVENDEPRØVE i frisørfaget efteråret Kundebehandling i salonen: Herreklip med skægklipning. Kemisk behandling Herrearbejde Damearbejde Kundebehandling i salonen: Herreklip med skægklipning Opgave 1. eller barbering. Tid til behandling 80 min Kemisk behandling 7 15. min Herre klip: Opgave 4. Klipning og styling

Læs mere

Maskin- og erhvervsudstilling Hjørring Dyrskue 2015

Maskin- og erhvervsudstilling Hjørring Dyrskue 2015 Maskin- og erhvervsudstilling Hjørring Dyrskue 2015 Den 19. og 20. juni 2015 1 Indhold 1. Udstillingens omfang og karakter... 3 2. Bestilling og fordeling af stande... 3 3. Standleje... 4 4. Tildeling

Læs mere

Skuemestervejledning

Skuemestervejledning Juni 2013 Skuemestervejledning Film- og tv-produktionstekniker Film- og tv-assistent Billedmediernes Faglige Udvalg Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.dk

Læs mere

SVENDEPRØVE i frisørfaget foråret 2015

SVENDEPRØVE i frisørfaget foråret 2015 Herrearbejde Damearbejde SVENDEPRØVE i frisørfaget foråret 2015 Tid til behandling TEMA opgave: Opgave 1 Klipning 45 min Opgave 2 Styling 25 min Kundebehandling: Opgave 3 Klipning 45 min Styling og skægklipning

Læs mere

Skuemester- og. lærervejledning for. Uddannelsen. Værktøjsmager

Skuemester- og. lærervejledning for. Uddannelsen. Værktøjsmager Juli 2019 Skuemester- og lærervejledning for Uddannelsen Værktøjsmager Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.iu.dk Generel vejledning 3 Indledning 3 Skuemestrene 3 Honorarregler

Læs mere

SVENDEPRØVE i frisørfaget foråret Opgave 3 og 4 personlig model (samme model) Opgave 1 lodtrækningsmodel

SVENDEPRØVE i frisørfaget foråret Opgave 3 og 4 personlig model (samme model) Opgave 1 lodtrækningsmodel Herrearbejde Trend: Opgave 1 Klipning Styling Tid til behandling 4 10 min Maskulin klipning: Opgave 3 Klipning 4 Opgave 3 Skægklipning 30 min Opgave 4 Maskulin form 2 Opgave 3 og 4 personlig model (samme

Læs mere

Velkommen til Sognets Hus

Velkommen til Sognets Hus Velkommen til Sognets Hus Fløng Byvej 16, Fløng 2640 Hedehusene Telefon: 46 56 27 49 Anvendelse af det nye Sognets Hus Udover konfirmand- og juniorkonfirmandundervisning, som kirkens præster og sognemedhjælper

Læs mere

PLANLÆGNING AF PRAKTISK PRØVE:

PLANLÆGNING AF PRAKTISK PRØVE: Ernæringsassistent Svendeprøve efteråret 2018 Version 7 PLANLÆGNING AF PRAKTISK PRØVE: Onsdag / torsdag den 5. og 6. december 2018 PRAKTISK / MUNDTLIG PRØVE: TORSDAG DEN 13. DECEMBER 2018 Praktisk / mundtlig

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Bager og Konditor

Uddannelsesordning for uddannelsen til Bager og Konditor Uddannelsesordning for uddannelsen til Bager og Konditor Udstedelsesdato: 15. juli 2013 Udstedt af Det Faglige Fællesudvalg for Bager- Konditor- og Møllerfagene i henhold til bekendtgørelse nr. 312 af

Læs mere

BEDØMMELSESPLAN OG PRØVEBESTEMMELSER FOR FOR SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERE

BEDØMMELSESPLAN OG PRØVEBESTEMMELSER FOR FOR SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERE BEDØMMELSESPLAN OG PRØVEBESTEMMELSER FOR FOR FØR LUP 1. JANUAR 2013 OPDATERET 26. AUG 2013 Bilag til lokal undervisningsplan 1 INDHOLDSFORTEGNELSE BEDØMMELSER I SKOLEUDDANNELSEN 3 VURDERING OG STANDPUNKTSBEDØMMELSE

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Gastronom

Uddannelsesordning for uddannelsen til Gastronom Uddannelsesordning for uddannelsen til Gastronom Udstedelsesdato: Februar 2014 Udstedt af Det faglige Udvalg for Gastronomuddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 312 af 21. marts 2013 om uddannelserne

Læs mere

Frisørfagets Svendeprøvekommission

Frisørfagets Svendeprøvekommission Herrearbejde: Tid til behandling Kundebehandling i salonen: Opgave 1 Klipning og styling 55 min Klassisk herre: Opgave 2 Klipning 45 min Opgave 3 Maskulin form 25 min Opgave 1 lodtrækningsmodel Opgave

Læs mere

Skuemestervejledning. November Film- og tv-produktionstekniker. Film- og tv-assistent

Skuemestervejledning. November Film- og tv-produktionstekniker. Film- og tv-assistent November 2010 Skuemestervejledning Film- og tv-produktionstekniker Film- og tv-assistent Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.dk GENEREL VEJLEDNING

Læs mere

Skuemestervejledning. Juni 2011. Entreprenørmaskinmekaniker. Landbrugsmaskinmekaniker. Personliftmekaniker. Landbrugssmed.

Skuemestervejledning. Juni 2011. Entreprenørmaskinmekaniker. Landbrugsmaskinmekaniker. Personliftmekaniker. Landbrugssmed. Juni 2011 Skuemestervejledning Entreprenørmaskinmekaniker Landbrugsmaskinmekaniker Personliftmekaniker Landbrugssmed Materielmekaniker Kranmekaniker Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København

Læs mere

Ramme for prøve i områdefag Trin 2 Social- og sundhedsassistent

Ramme for prøve i områdefag Trin 2 Social- og sundhedsassistent Ramme for prøve i områdefag Trin 2 Social- og sundhedsassistent De bekendtgørelser der refereres til er: Bekendtgørelse nr. 834 af 27/06/2013 om erhvervsuddannelser - hovedbekendtgørelsen Bekendtgørelse

Læs mere

Frisørfagets bedømmelsesplan

Frisørfagets bedømmelsesplan August 2015 Frisørfagets bedømmelsesplan Frisørfagets Fællesudvalg Faaborgvej 41 A 5250 Odense SV Tlf. 63 17 34 44 www.frisorfaget.dk fu@frisorfaget.dk 1 Bedømmelsesplan for frisørfagets svendeprøve Når

Læs mere

Velkommen til konference 2016 Tema: Afholdelse af svendeprøver

Velkommen til konference 2016 Tema: Afholdelse af svendeprøver Velkommen til konference 2016 Tema: Afholdelse af svendeprøver Kl. 9.30 10.00 Velkomst, præsentation af dagens program Nyt fra Uddannelsesudvalget for Ejendomsservice: - Udbudsrunde, EUD 2017 - Udbudsrunde,

Læs mere

Skuemestervejledning. November 2010. Ædelstensfatter. Ædelmetalstøber. Guldsmed. Korpussølvsmed. Bestiksølvsmed. Butiksguldsmed.

Skuemestervejledning. November 2010. Ædelstensfatter. Ædelmetalstøber. Guldsmed. Korpussølvsmed. Bestiksølvsmed. Butiksguldsmed. November 2010 Skuemestervejledning Ædelstensfatter Ædelmetalstøber Guldsmed Korpussølvsmed Bestiksølvsmed Butiksguldsmed Ciselør Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.dk

Læs mere

VEJLEDNING FOR MØBELSNEDKERNE OG BYGNINGSSNEDKERNES SVENDEPRØVE SOM HELHEDSORIENTERET PROJEKTOPGAVE

VEJLEDNING FOR MØBELSNEDKERNE OG BYGNINGSSNEDKERNES SVENDEPRØVE SOM HELHEDSORIENTERET PROJEKTOPGAVE VEJLEDNING FOR MØBELSNEDKERNE OG BYGNINGSSNEDKERNES SVENDEPRØVE UDFØRT SOM HELHEDSORIENTERET PROJEKTOPGAVE Snedkerfagets Fællesudvalg 1 Generelt om projektsvendeprøven Projektsvendeprøven består af et

Læs mere

Prøvevejledning for den afsluttende prøve. Social- og sundhedshjælperuddannelsen. Censor

Prøvevejledning for den afsluttende prøve. Social- og sundhedshjælperuddannelsen. Censor Prøvevejledning for den afsluttende prøve Social- og sundhedshjælperuddannelsen Censor Formål: Formålet med eksamen er at dokumentere og bedømme, i hvilken grad eleven opfylder uddannelsens kompetencemål,

Læs mere

Prøvebestemmelser for grundfag på GF2-SOSU (afdelingen i Aarhus)

Prøvebestemmelser for grundfag på GF2-SOSU (afdelingen i Aarhus) Prøvebestemmelser for grundfag på GF2-SOSU (afdelingen i Aarhus) Formål Formålet med prøven er at dokumentere, i hvilken grad eksaminanden opfylder de mål og krav, der er fastsat for uddannelsen og dens

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til flymekaniker

Uddannelsesordning for uddannelsen til flymekaniker Uddannelsesordning for uddannelsen til flymekaniker Udstedelsesdato: 15. juli 2014 Udstedt af Metalindustriens uddannelsesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. 567 af 02/06/2014 om uddannelserne i den

Læs mere

SVENDEPRØVE i frisørfaget foråret Opgave 1 personlig model Opgave 2 og 3 personlig model (samme model)

SVENDEPRØVE i frisørfaget foråret Opgave 1 personlig model Opgave 2 og 3 personlig model (samme model) Herrearbejde Damearbejde SVENDEPRØVE i frisørfaget foråret 2014 Tid til behandling TEMA opgave: Opgave 1 Klipning 45 min Strukturbehandling 70 min Styling 15 min Maskulin Form: Opgave 2 Klipning 45 min

Læs mere

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for for Social- og Sundhedsassistenter

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for for Social- og Sundhedsassistenter Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for for Social- og Sundhedsassistenter Marts 2016 1 Indholdsfortegnelse BEDØMMELSER I SKOLEUDDANNELSEN 3 VURDERING OG STANDPUNKTSBEDØMMELSE I SKOLEUDDANNELSEN 3 BESTEMMELSER

Læs mere

VEJLEDNING. til. skoler, skuemestre og lokale uddannelsesudvalg. afholdelse af svendeprøve. for BROLÆGGERUDDANNELSEN

VEJLEDNING. til. skoler, skuemestre og lokale uddannelsesudvalg. afholdelse af svendeprøve. for BROLÆGGERUDDANNELSEN Det Faglige Fællesudvalg for Struktør-, Brolægger- og Tagdækkerfaget VEJLEDNING til skoler, skuemestre og lokale uddannelsesudvalg om afholdelse af svendeprøve for BROLÆGGERUDDANNELSEN Rev. august 2018

Læs mere

Ramme for prøve i områdefag PAU

Ramme for prøve i områdefag PAU Ramme for prøve i områdefag PAU De bekendtgørelser der refereres til er: Bekendtgørelse nr. 834 af 27/06/2013 om erhvervsuddannelser - hovedbekendtgørelsen Bekendtgørelse nr. 816 af 20/07/2012 om uddannelserne

Læs mere

Forslag til indarbejdelse af kundeinvolvering i produktudviklingsforløb Dekorationsbrød og produktudvikling

Forslag til indarbejdelse af kundeinvolvering i produktudviklingsforløb Dekorationsbrød og produktudvikling Forslag til indarbejdelse af kundeinvolvering i produktudviklingsforløb Dekorationsbrød og produktudvikling Introduktion På baggrund af projekt ny service, er der udviklet nogle værktøjer til inddragelse

Læs mere

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for pædagogisk assistent uddannelse

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for pædagogisk assistent uddannelse Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for pædagogisk assistent uddannelse gældende fra september 2013 1 Indholdsfortegnelse Indhold BEDØMMELSER I SKOLEUDDANNELSEN 3 VURDERING OG STANDPUNKTSBEDØMMELSE I

Læs mere

VEJLEDNING FOR MØBELSNEDKERNE OG BYGNINGSSNEDKERNES SVENDEPRØVE SOM HELHEDSORIENTERET PROJEKTOPGAVE

VEJLEDNING FOR MØBELSNEDKERNE OG BYGNINGSSNEDKERNES SVENDEPRØVE SOM HELHEDSORIENTERET PROJEKTOPGAVE VEJLEDNING FOR MØBELSNEDKERNE OG BYGNINGSSNEDKERNES SVENDEPRØVE UDFØRT SOM HELHEDSORIENTERET PROJEKTOPGAVE Snedkerfagets Fællesudvalg 1 Generelt om projektsvendeprøven Projektsvendeprøven består af et

Læs mere

Maskin- og erhvervsudstilling Hjørring Dyrskue 2019

Maskin- og erhvervsudstilling Hjørring Dyrskue 2019 Maskin- og erhvervsudstilling Hjørring Dyrskue 2019 Den 21. og 22. juni 2019 1 Indhold 1. Udstillingens omfang og karakter... 3 2. Bestilling og fordeling af stande... 3 3. Standleje... 3 4. Tildeling

Læs mere

Ramme for afsluttende prøve SSH Januar 2017

Ramme for afsluttende prøve SSH Januar 2017 Ramme for afsluttende prøve SSH Januar 2017 Der refereres til følgende bekendtgørelser: BEK. nr. 367 af 19/05/2016 bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. BEK. nr. 1117 af 18/08/2016 bekendtgørelse om social-

Læs mere

SVENDEPRØVE i frisørfaget efteråret Opgave 1 og 2 personlig model (samme model) Opgave 3 personlig model

SVENDEPRØVE i frisørfaget efteråret Opgave 1 og 2 personlig model (samme model) Opgave 3 personlig model Herrearbejde Damearbejde SVENDEPRØVE i frisørfaget efteråret 2014 Tid til behandling TEMA opgave: Opgave 1 Maskulin klipning 45 min Opgave 2 Styling 25 min Tidens Trend: Opgave 3 Klipning 45 min Kemisk

Læs mere

Ramme for prøve i områdefag Trin 2 Social- og Sundhedsassistent

Ramme for prøve i områdefag Trin 2 Social- og Sundhedsassistent Ramme for prøve i områdefag Trin 2 Social- og Sundhedsassistent De bekendtgørelser der refereres til er: Lovbekendtgørelse nr 510 af 19/5/2010 om erhvervsuddannelser Bekendtgørelse nr 1514 af 15/12/2010

Læs mere

Skuemestervejledning. September Flymekaniker B1. Flymekaniker B2

Skuemestervejledning. September Flymekaniker B1. Flymekaniker B2 September 2012 Skuemestervejledning Flymekaniker B1 Flymekaniker B2 Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.dk GENEREL VEJLEDNING Indledning Skuemestrene

Læs mere

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for for social- og sundhedshjælpere Januar 2013 Ny uddannelsesordning Opdateret maj 2014

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for for social- og sundhedshjælpere Januar 2013 Ny uddannelsesordning Opdateret maj 2014 Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for for social- og sundhedshjælpere Januar 2013 Ny uddannelsesordning Opdateret maj 2014 1 Indholdsfortegnelse 1 BEDØMMELSE I SKOLEUDDANNELSEN... 3 2 VURDERING OG STANDPUNKTSBEDØMMELSE

Læs mere

BEDØMMELSESPLAN OG PRØVEBESTEMMELSER FOR SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTER

BEDØMMELSESPLAN OG PRØVEBESTEMMELSER FOR SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTER BEDØMMELSESPLAN OG PRØVEBESTEMMELSER FOR FØR LUP 1. JANUAR 2013 OPDATERET 26. AUG 2013 Bilag til Lokal undervisningsplan 1 INDHOLDSFORTEGNELSE BEDØMMELSER I SKOLEUDDANNELSEN 3 VURDERING OG STANDPUNKTSBEDØMMELSE

Læs mere

Svendeprøven efteråret 2013 Svendeprøven starter med en opgave, med hovedvægt på det valgfrie speciale.

Svendeprøven efteråret 2013 Svendeprøven starter med en opgave, med hovedvægt på det valgfrie speciale. KOSMETIKERFAGET - 31 Svendeprøven efteråret 2013 Svendeprøven starter med en opgave, med hovedvægt på det valgfrie speciale. Behandlingen skal afspejle hverdagslivet på arbejdspladsen, med udgangspunkt

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. tjener

Uddannelsesordning for uddannelsen til. tjener Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 20. maj 2008 tjener Udstedt af Det faglige Udvalg for Tjeneruddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 150 af 4. marts 2008 om uddannelserne i

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Gastronom

Uddannelsesordning for uddannelsen til. Gastronom Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 8. juni 2009 Gastronom Udstedt af Det faglige Udvalg for Gastronomuddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 329 af 28. april 2009 om uddannelserne

Læs mere

Skuemestervejledning. November 2010. Klejnsmed. Smed (aluminium) Smed (rustfri) Smed (bearbejdning) Energiteknik. Svejser

Skuemestervejledning. November 2010. Klejnsmed. Smed (aluminium) Smed (rustfri) Smed (bearbejdning) Energiteknik. Svejser November 2010 Skuemestervejledning Klejnsmed Smed (aluminium) Smed (rustfri) Smed (bearbejdning) Energiteknik Svejser Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.dk

Læs mere

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for GF2 SOSU

Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for GF2 SOSU Bedømmelsesplan og prøvebestemmelser for Nov. 2017 1 Indholdsfortegnelse 1 BEDØMMELSE I SKOLEUDDANNELSEN... 3 2 VURDERING OG STANDPUNKTSBEDØMMELSE I SKOLEUDDANNELSEN... 3 3 BESTEMMELSER FOR PRØVER... 3

Læs mere

VEJLEDNING. til. skoler, skuemestre og lokale uddannelsesudvalg. afholdelse af svendeprøve. for TAGDÆKKERRUDDANNELSEN

VEJLEDNING. til. skoler, skuemestre og lokale uddannelsesudvalg. afholdelse af svendeprøve. for TAGDÆKKERRUDDANNELSEN Det Faglige Fællesudvalg for Struktør-, Brolægger- og Tagdækkerfaget VEJLEDNING til skoler, skuemestre og lokale uddannelsesudvalg om afholdelse af svendeprøve for TAGDÆKKERRUDDANNELSEN Rev. oktober 2018

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Flymekaniker

Uddannelsesordning for uddannelsen til Flymekaniker Uddannelsesordning for uddannelsen til Flymekaniker 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august 2015 Udstedt af Metalindustriens uddannelsesudvalg i henhold til bekendtgørelse nr. [x] af [dato] om uddannelsen til

Læs mere

Februar Skuemestervejledning. Metaltrykker Gravør. Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D København V.

Februar Skuemestervejledning. Metaltrykker Gravør. Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D København V. Februar 2012 Skuemestervejledning Metaltrykker Gravør Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.dk GENEREL VEJLEDNING 3 Indledning 3 Skuemestrene 3 Begrænsninger

Læs mere

Skuemester- og lærervejledning for specialet. Industritekniker

Skuemester- og lærervejledning for specialet. Industritekniker Maj 2013 Skuemester- og lærervejledning for specialet Industritekniker Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.dk Generel vejledning 3 Indledning 3 Skuemestrene

Læs mere

Ramme for prøve i grundfagene på SOSU- hovedforløbet

Ramme for prøve i grundfagene på SOSU- hovedforløbet Ramme for prøve i grundfagene på SOSU- hovedforløbet De bekendtgørelser der refereres til er: Bekendtgørelse nr. 834 af 27/06/2013 om erhvervsuddannelser- Hovedbekendtgørelsen Bekendtgørelse nr. 816 af

Læs mere

November 2010. Skuemestervejledning. Elektronikoperatør. Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.

November 2010. Skuemestervejledning. Elektronikoperatør. Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser. November 2010 Skuemestervejledning Elektronikoperatør Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V. www.industriensuddannelser.dk GENEREL VEJLEDNING 3 Indledning 3 Skuemestrene 3 Begrænsninger

Læs mere

BROLÆGGERUDDANNELSEN. Vejledning til skuemestre. Karaktergivning ved bedømmelse af svendeprøver

BROLÆGGERUDDANNELSEN. Vejledning til skuemestre. Karaktergivning ved bedømmelse af svendeprøver BROLÆGGERUDDANNELSEN Vejledning til skuemestre Karaktergivning ved bedømmelse af svendeprøver Rev. 09.08.2007 1 Folketinget har besluttet at al bedømmelse og karaktergivning i uddannelsessystemet i fremtiden

Læs mere

Skuemester- og lærervejledning for specialet Finmekaniker

Skuemester- og lærervejledning for specialet Finmekaniker Juli 2019 Skuemester- og lærervejledning for specialet Finmekaniker Finmekanikerassistent Finmekaniker Våbenmekaniker Låsesmed Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D 4. 1780 København V www.iu.dk Generel

Læs mere

Din forberedelse. Information til

Din forberedelse. Information til Eksamensreglement / Lærerudgave Information om eksamen: Ved skoleperiodens start 1. Ved skoleperiodens start 2. Eksamensregler for Grundforløb og Hovedforløb 3. Din forberedelse 4. Regler ved mundtlig

Læs mere

Ramme for prøve i grundfagene

Ramme for prøve i grundfagene Ramme for prøve i grundfagene på SOSU-hovedforløbet De bekendtgørelser der refereres til er: Bekendtgørelse nr. 834 af 27/06/2013 om erhvervsuddannelser - hovedbekendtgørelsen Bekendtgørelse nr. 816 af

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Tarmrenser

Uddannelsesordning for uddannelsen til Tarmrenser 1. Ikrafttrædelsesdato: 1. august 2015 Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedt af Slagterfagets Fællesudvalg i henhold til BEK nr. 455 af 13/04/2015 om uddannelsen til 2. Der er pr. 1. august sket

Læs mere