Arealdrift Dato... : Ref... : ANTOR. R E F E R A T af møde om Ophør af serviceaftaler på private fællesveje

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Arealdrift Dato... : Ref... : ANTOR. R E F E R A T af møde om Ophør af serviceaftaler på private fællesveje"

Transkript

1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Center for Arealer og Ejendomme Journalnr. : G Arealdrift Dato... : Ref.... : ANTOR R E F E R A T af møde om Ophør af serviceaftaler på private fællesveje Mødedato : Mødenr... : Torsdag den , kl , afholdt Lyngby-Taarbæk Kommune informationsmøde i Lyngby Idrætsby vedrørende Kommunalbestyrelsens beslutning om at bringe serviceaftaler om vintervedligeholdelse m.v. til ophør. Dagsordenen for mødet var følgende: 1. Velkomst 2. Baggrund for Kommunalbestyrelsens beslutning og konsekvensen for grundejerne 3. Grundejernes pligter i Lov om private fællesveje 4. Den hidtidige ordning og praktik i forhold til ophør af serviceaftalerne 5. Spørgsmål 6. Afrunding Kommunen var repræsenteret ved direktør Bjarne Holm Markussen, direktør Pernille Holmgaard, centerchef for Arealer og Ejendomme Lisbeth Røgind, arealdriftschef Lars Christiansen samt afdelingschef Mads Lindberg Christiansen. Ad 1. Velkomst Bjarne Holm Markussen bød de fremmødte grundejere velkommen og gennemgik dagsordenen. De anvendte dias på mødet er bilagt nærværende referat. Ad 2. Baggrund for Kommunalbestyrelsens beslutning og konsekvensen for grundejerne Bjarne Holm Markussen orienterede om sagens baggrund. Ankestyrelsen har i juni 2017 udtalt, at kommunen ikke må tilbyde grundejere en serviceordning for private fællesveje. Kommunen kan derfor ikke lovligt fortsætte ordningen. Sagen har haft et langt og kompliceret forløb. Kommunen har ved granskning af lovgivningen på området og ved henvendelse til relevante instanser, herunder Kommunernes Landsforening, afsøgt mulighederne for alternative måder at fortsætte ordningen. Det har imidlertid ikke været muligt, hvorfor Kommunalbestyrelsen den 28. juni 2018 traf beslutning om, at serviceaftalerne bringes til ophør. Med virkning fra 1. november 2018 skal grundejerne således selv udføre alle opgaver. Ad 3. Grundejernes pligter i Lov om private fællesveje Mads Lindberg Christiansen gennemgik gældende regler om vintervedligeholdelse m.v. af private fællesveje. C:\Users\csl\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Outlook\SVGTKOQ2\Referat af borgermøde i skabelon.docx Side 1 af 6

2 Det er de tilstødende grundejeres pligt at sørge for snerydning, glatførebekæmpelse og renholdelse m.v. Forpligtelsen omfatter fortov og kørebane i grundens længde mod vejen ud til midten af kørebanen. Uanset at kommunen har udført dele af disse opgaver, har forpligtelsen hele tiden været grundejernes. Kommunen pålægger således ikke grundejerne nye forpligtelser ved at bringe serviceaftalerne til ophør, men kommunen kan ikke længere udføre opgaverne for grundejerne mod betaling. Kommunen er tilsynsmyndighed i forhold til private fællesveje. Det betyder blandt andet, at kommunen i tilfælde af, at grundejerne ikke overholder deres forpligtelser, kan udstede påbud til grundejerne om arbejdets udførelse. Ad 4. Den hidtidige ordning og praktik i forhold til ophør af serviceaftalerne Lars Christiansen redegjorde for den hidtidige serviceordning, herunder hvilke opgaver kommunen har udført på vegne af grundejerne. Lars Christiansen oplyste, at kommunen inden 31. oktober 2018 vil færdiggøre fejning af kørebane og rendestene samt sugning af rendestensbrønde. Kommunen vil for 2018 fakturere grundejerne forholdsmæssigt svarende til 3/5 af det årlige abonnement. Faktura påbegyndes udsendt ultimo august Fra 1. november 2018 skal grundejerne selv udføre de opgaver, kommunen tidligere har varetaget på vegne af grundejerne. Lars Christiansen opfordrede til at søge viden og erfaring hos de grundejerforeninger, der allerede selv forestår vintervedligeholdelse m.v. og bemærkede, at grundejerne med fordel kan organisere sig med henblik på at indgå ordninger for hele vejen eller flere hele veje. Ad 5. Spørgsmål De fremmødte grundejere havde mulighed for at stille spørgsmål. Interessen var stor, og der var en livlig debat. Flere grundejere ønskede oplyst, hvorfor kommunen ikke etablerer en alternativ ordning ved anvendelse af privatvejslovens 83 eller ved at opklassificere private fællesveje til offentlige veje. Bjarne Holm Markussen oplyste, at kommunen har undersøgt flere mulige løsninger, herunder en ordning efter privatvejslovens 83 samt opklassificering til offentlige veje. Det er imidlertid vurderingen, at der ikke er sagligt grundlag for at etablere et alternativ til serviceordningen. Kommunen blev opfordret til at genoverveje mulige modeller, herunder muligheden for at anvende privatvejslovens 83. Opfordringen blev noteret. Kommunen blev ligeledes opfordret til at lade serviceordningen fortsætte for den kommende vintersæson med henblik på at give grundejere mere tid til at etablere nye løsninger. Da serviceordningen er kendt ulovlig af Ankestyrelsen i juni 2017, er det kommunens vurdering, at kommunen ikke lovligt kan fortsætte ordningen.

3 Flere grundejere spurgte til konkrete forhold og særlige aftaler for deres vej. De pågældende blev opfordret til at henvende sig til kommunen med sådanne konkrete forespørgsler. En repræsentant for Furesøkvarterets Grundejerforening oplyste, at grundejerne der i mange år selv har forestået snerydning m.v. Repræsentanten anbefalede, at grundejerne organiserer sig og etablerer samlede aftaler. Repræsentanten oplyste, at de har en velfungerende ordning. På forespørgsel oplyste repræsentanten, at de årlige omkostninger pr. grundejer er i størrelsesordenen kr Ad 6. Afrunding Direktør Pernille Holmgaard takkede de fremmødte for deltagelsen i informationsmødet og oplyste, at referat af mødet vil blive gjort tilgængeligt på kommunens hjemmeside.

4 Bilag til referat af informationsmøde vedrørende ophør af serviceaftaler uddrag af spørgsmål/svar Spørgsmål: Kan der etableres en serviceordning gennem et af kommunen til formålet oprettet selskab eller gennem Lyngby-Taarbæk Forsyning? Svar: Kommunen kan ikke lovligt oprette et selskab, der har til formål at udføre vintervedligeholdelse m.v. på private fællesveje. Lyngby-Taarbæk Forsyning kan ikke påtage sig en sådan opgave, da dette ligger uden for forsyningens virksomhedsområde. Spørgsmål: Hvem er ansvarlig, hvis der ikke bliver ryddet sne eller øvrige grundejerforpligtelser ikke overholdes? Svar: Det påhviler den enkelte grundejer at snerydde, glatførebekæmpe og renholde ud for den pågældendes ejendom (til vejmidten). Såfremt en grundejer ikke overholder sine forpligtelser, kan kommunen som tilsynsmyndighed efter omstændighederne udstede påbud til den pågældende grundejer. Spørgsmål: Hvad gælder for ældre borgere eller andre, der ikke selv kan udføre grundejerforpligtelserne? Svar: Det er den enkelte grundejer, der er ansvarlig for overholdelse af grundejerforpligtelserne. Kan en grundejer ikke selv udføre opgaverne, kan der indgås aftale med privat entreprenør eller andre, eksempelvis naboer. Spørgsmål: Hvilke kriterier er gældende for, om en privat fællesvej kan opklassificeres til offentlig vej? Svar: Hvorvidt en privat fællesvej kan opklassificeres til offentlig vej beror på en samlet trafikal vurdering og planlægning og den pågældende private fællevejs betydning for den almene gennemgående færdsel (færdsel der ikke har ærinde til eller betjener ejendomme ved vejen og heller ikke er lokaltrafik i området). Såfremt en trafiktælling viser, at mere end 50 % af den samlede motorkørende trafik på vejen er almen gennemgående færdsel, skal kommunen enten opklassificere vejen til offentlig vej eller gennemføre færdselsregulering til nedbringelse af den almene trafik. Spørgsmål: Har kommunen mulighed for at bistå grundejerne i forhold til indgåelse af nye serviceaftaler, herunder ved at kommunen gennemføre et samlet udbud af opgaven på vegne af grundejerne? Svar: Kommunen kan generelt vejlede grundejerne om gældende regler m.v. i forhold til grundejerforpligtelserne, herunder kan kommunen vejlede om, hvordan forpligtelserne kan opfyldes, eksempelvis ved at grundejerne kan indgå aftale med privat entreprenør. Kommunen kan ikke lovligt bistå eller rådgive grundejerne i forhold til udbud af opgaven/indhentelse af tilbud, ligesom kommunen ikke kan bistå eller rådgive i forhold til kontraktindgåelse. Spørgsmål: Andre kommuner har ordninger, der ligner den tidligere serviceordning i Lyngby-Taarbæk Kommune. Hvorfor berører Ankestyrelsens udtalelse kun Lyngby-Taarbæk Kommune?

5 Svar: Ankestyrelsen har alene udtalt sig om den konkrete serviceordning, Lyngby-Taarbæk Kommune har haft, hvilket kommunen har forholdt sig til. Ankestyrelsen har kommunen bekendt ikke udtalt sig om eventuelle ordninger i andre kommuner. Spørgsmål: Er kommunen som grundejer underlagt samme grundejerforpligtelser, og vil kommunen indgå i en aftale/ordning med øvrige grundejere? Svar: Kommunen er som grundejer underlagt samme forpligtelser som andre private grundejere og vil derfor skulle varetage sine grundejerforpligtelser på samme vis. Kommunen vil tage konkret stilling til eventuelle ordninger for de private fællesveje, hvor kommunen er tilstødende grundejer, idet kommunen som udgangspunkt stiller sig positiv i forhold til at indgå i fælles ordninger. Spørgsmål: Sker der ændringer for de private fællesveje, der ikke har haft en serviceaftale med kommunen? Svar: Der sker ikke ændringer for de private fællesveje, hvor der ikke har været serviceaftaler med kommunen. Spørgsmål: Hvor stor en andel af alle private fællesveje i kommunen har haft en serviceaftale? Svar: Der har været indgået serviceaftaler for ca. 50 % af de private fællesveje i kommunen svarende til ca. 150 veje og ca grundejere. Spørgsmål: Hvilken økonomisk betydning får serviceaftalernes ophør? Svar: Serviceaftalerne har fungeret som en abonnementsordning, hvor kommunens udgifter og indtægter har balanceret (nul-løsning). Der vil derfor ikke være hverken tab eller besparelse for kommunen som følge af, at serviceordningen bringes til ophør. Det samlede budget er anslået ca. 1,7-1,9 mio. kr. årligt. I forhold til grundejerne vil kommunen for 2018 fakturere forholdsmæssigt, således at der opkræves 3/5 af det årlige abonnement. Det årlige abonnement på snerydning af vejbaner er på 713 kr. i Dette skal grundejerne med ophør af serviceaftalen med kommunen ikke betale fremadrettet. Spørgsmål: Hvem er ansvarlig for renholdelse af rendestensbrønde og vejenes afvandingsanlæg i øvrigt? Svar: Den grundejer, ud for hvis ejendom rendestensbrønden er beliggende, er ansvarlig for renholdelse af selve vejristen og stikledningen ned til hovedledningen. Lyngby-Taarbæk Forsyning er ansvarlig for renholdelse m.v. af den øvrige del af afvandingsanlægget (regnvands- eller fælleskloak), inklusive de store runde brønddæksler midt i vejen, der hører til dette system. Spørgsmål: Vil kommunen fortsat snerydde offentlige stier m.v., herunder hvis stien forbinder to private fællesveje? Svar: Kommunen vil fortsat varetage sine forpligtelser vedrørende offentlige veje, stier m.v.

6 Spørgsmål: Hvem ejer de private fællesveje, og hvorfor påhviler forpligtelserne til vintervedligeholdelse m.v. ikke ejer af vejen? Svar: Ejerforholdene til de private fællesveje varierer. I nogle tilfælde ejer de tilstødende grundejere vejen i fællesskab, i andre tilfælde er vejen ejet af en enkelt person. Kommunen ejer også flere private fællesveje. Det følger af privatvejsloven, at pligten til at vedligeholde og renholde private fællesveje påhviler de tilstødende grundejere. Forpligtelsen påhviler således ifølge lovgivningen ikke vejejer, medmindre vejejer også er tilstødende grundejer. Spørgsmål: Bliver vedligeholdelseskontrakterne berørt af serviceaftalernes ophør? Svar: Nej. Kommunalbestyrelsens beslutning vedrører alene serviceaftalerne. Eksisterende vedligeholdelsesaftaler (om belægning) fortsætter således uændret. Spørgsmål: Kan man tegne nye vedligeholdelseskontrakter? Svar: Kommunen tegner ikke nye vedligeholdelseskontrakter på nuværende tidspunkt. Dette er en følge af en i 2015 gennemført lovændring, som nødvendiggør ændring i den økonomiske administration af vedligeholdelseskontrakterne. Hvorvidt kommunen fremadrettet vil tilbyde vedligeholdelsesordninger, vil bero på en senere politisk stillingtagen. Spørgsmål: Kan kommunen udlevere en oversigt over entreprenører, der vil kunne løse opgaven, herunder oplyse hvilke entreprenører kommunen har benyttet under serviceordningen? Svar: Kommunen kan generelt henvise grundejere til at søge information om relevante entreprenører via internettet. Kommunen kan ikke udlevere oversigter over mulige entreprenører, da kommunen ikke må medvirke til at markedsføre bestemte private erhvervsdrivende. Spørgsmål: Kan kommunen udlevere en ydelsesbeskrivelse vedrørende de opgaver, kommunen har udført under serviceordningen, og som grundejerne fremadrettet selv skal varetage? Svar: Der henvises til dagsordenens punkt 4 (plancher er vedlagt). I øvrigt henvises vedrørende omfanget af grundejerforpligtelserne til kommunens hjemmeside og vinterregulativet. Spørgsmål: Kan der søges aktindsigt i kommunens serviceordning? Svar: Der kan søges aktindsigt efter reglerne i offentlighedsloven. Spørgsmål: Kan kommunen udlevere en oversigt over grundejerforeninger på private fællesveje? Svar: Her henvises til kortet, der ligger tilgængeligt på kommunens hjemmeside med følgende link:

Økonomiudvalg

Økonomiudvalg Økonomiudvalg 2018-2021 Referat 1. november 2018 kl. 16:00 Udvalgsværelse 1 - ekstraordinært møde Indkaldelse Sofia Osmani Sigurd Agersnap Henrik Bang Dorthe la Cour Mette Hoff Gitte Kjær-Westermann Søren

Læs mere

Notat om lovgivning for optagelse af private fællesveje som offentlige og istandsættelse af private fællesveje

Notat om lovgivning for optagelse af private fællesveje som offentlige og istandsættelse af private fællesveje Notat 26. maj 2015 Sagsbeh.:SV J.nr.: 05.02.00-P21-56-15 Vej og Park Notat om lovgivning for optagelse af private fællesveje som offentlige og istandsættelse af private fællesveje Nærværende notat beskriver

Læs mere

Ankestyrelsens brev til en borger. Henvendelse vedrørende Lyngby-Taarbæk Kommune serviceaftale

Ankestyrelsens brev til en borger. Henvendelse vedrørende Lyngby-Taarbæk Kommune serviceaftale Ankestyrelsens brev til en borger 2014-215574 Dato: 13-06-2017 Henvendelse vedrørende Lyngby-Taarbæk Kommune serviceaftale Du rettede den 22. januar 2013 henvendelse til Statsforvaltningen vedrørende Lyngby-Taarbæk

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune redegør i udtalelse af 23. juni 2014 for indholdet af aftalen.

Lyngby-Taarbæk Kommune redegør i udtalelse af 23. juni 2014 for indholdet af aftalen. Dato 7. november 2016 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon +45 7244 3119 Dokument 16/14172-2 Side 1/5 Lyngby-Taarbæk Kommunes serviceaftale vedrørende private fællesveje Statsforvaltningens

Læs mere

Regulativ om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje

Regulativ om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje Regulativ om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje Regler for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, for de af Tårnby Kommunalbestyrelse bestyrede veje, stier og pladser, samt de i Tårnby

Læs mere

REGULATIV FOR VINTERVEDLIGEHOLDELSE RENHOLDELSE

REGULATIV FOR VINTERVEDLIGEHOLDELSE RENHOLDELSE Teknik- og Miljøforvaltningen Vej-, Park- og Forsyningsafdeling Dato: oktober 2007 REGULATIV FOR VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG RENHOLDELSE for de af kommunalbestyrelsen bestyrede veje og stier samt de i kommunen

Læs mere

Grundejerforeningen Romalt Gustavsminde Randers SØ. Hermed fremsendes svar på de spørgsmål fremsat pr. den 27. oktober.

Grundejerforeningen Romalt Gustavsminde Randers SØ. Hermed fremsendes svar på de spørgsmål fremsat pr.  den 27. oktober. Grundejerforeningen Romalt Gustavsminde 20 8960 Randers SØ u u Sekretær Lene Buus Høeg/ksf lbh@louadvokatfirma.dk Dir. tlf. 91 356 725 Dato 14. november 2017 J.nr. 31-85007 Vedr. svar på spørgsmål om lokalplaner,

Læs mere

REGULATIV. nordfyns kommune. om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser NORDFYNS KOMMUNE. September 2007 Rev.

REGULATIV. nordfyns kommune. om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser NORDFYNS KOMMUNE. September 2007 Rev. nordfyns kommune September 2007 Rev. november 2013 REGULATIV om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser NORDFYNS KOMMUNE Sidel Side 2 nord Fyns kommune Indholdsfortegnelse: 1. Indledning

Læs mere

3. Renholdelse Grundejernes forpligtelser med hensyn til renholdelse er i henhold til 13 stk. 1 og 2 fastsat således:

3. Renholdelse Grundejernes forpligtelser med hensyn til renholdelse er i henhold til 13 stk. 1 og 2 fastsat således: Afsnit I Regulativet omfatter vintervedligeholdelse og renholdelse af veje og stier, der i henhold til Trafikministeriets lovbekendtgørelse nr. 432 af 31. maj 1991 administreres af Ballerup Kommune, samt

Læs mere

REGULATIV. om renholdelse af veje, stier, fortove og pladser

REGULATIV. om renholdelse af veje, stier, fortove og pladser REGULATIV om renholdelse af veje, stier, fortove og pladser AUGUST 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 2. Lovgrundlag 3. Renholdelse 4. Mandskab 5. Grundejere 6. Private veje og stier 7. Forskrifter

Læs mere

LANDLIGGERSAMMENSLUTNINGEN i Halsnæs Kommune

LANDLIGGERSAMMENSLUTNINGEN i Halsnæs Kommune LANDLIGGERSAMMENSLUTNINGEN i Halsnæs Kommune På baggrund af henvendelser fra nogle medlems foreninger, besluttede forretningsudvalget at emnet Vore veje skulle være indledning til delegeretmødet i Landliggersammenslutningen

Læs mere

VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG RENHOLDELSE. Veje og stier m.m. i Lyngby-Taarbæk Kommune. Regulativ august 2015

VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG RENHOLDELSE. Veje og stier m.m. i Lyngby-Taarbæk Kommune. Regulativ august 2015 VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG RENHOLDELSE Veje og stier m.m. i Lyngby-Taarbæk Kommune Regulativ august 2015 1 Indholdsfortegnelse: Indledning 1. Vintervedligeholdelse og renholdelse af offentlige veje og stier

Læs mere

REGULATIV. om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser NORDFYNS KOMMUNE

REGULATIV. om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser NORDFYNS KOMMUNE September 2007 REGULATIV om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i NORDFYNS KOMMUNE Vinteren 2007/2008 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...2 2. Vintervedligeholdelse offentlige

Læs mere

Referat af DEN ORDINÆRE GENERALFORSAMLING

Referat af DEN ORDINÆRE GENERALFORSAMLING Referat af Virum, 9. juni 2019 DEN ORDINÆRE GENERALFORSAMLING - 2019 Tirsdag den 30. april 2019 kl. 19:00 Selskabslokale A) i Sorgenfrivang (højhusene), Grønnevej 257 Til stede: Frugthegnet: 8, 11, 13,

Læs mere

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV. Lyngby-Taarbæk Kommune November 2018

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV. Lyngby-Taarbæk Kommune November 2018 VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV Lyngby-Taarbæk Kommune November 2018 Indhold Indledning... 3 1. Vintervedligeholdelse og renholdelse af offentlige veje og stier m.m.... 4 2. Vintervejklasser... 4 3. Prioritering

Læs mere

Bestyrelsen har påklaget afgørelsen til Vejdirektorat. Som klagepunkter har bestyrelsen anført:

Bestyrelsen har påklaget afgørelsen til Vejdirektorat. Som klagepunkter har bestyrelsen anført: Skriftlig beretning 2012-13 Kørebaner og fortove På generalforsamlingen i april 1999 blev en 15-årig genopretningsplan for kørebaner og fortove vedtaget. På generalforsamlingen i april 2005 blev der fremlagt

Læs mere

Regulativ om vintervedligeholdelse og almindelig renholdelse af veje i Frederiksberg Kommune

Regulativ om vintervedligeholdelse og almindelig renholdelse af veje i Frederiksberg Kommune Regulativ om vintervedligeholdelse og almindelig renholdelse af veje i Frederiksberg Kommune (som vedtaget af Frederiksberg Kommunalbestyrelse den 25. januar 2016) I medfør af lov om offentlige veje, lov

Læs mere

Vintervedligeholdelse og renholdelse. Veje, stier og pladser i Rudersdal Kommune Regulativ oktober 2013

Vintervedligeholdelse og renholdelse. Veje, stier og pladser i Rudersdal Kommune Regulativ oktober 2013 Vintervedligeholdelse og renholdelse Veje, stier og pladser i Rudersdal Kommune Regulativ oktober 2013 Vinterregulativ Rudersdal Kommune 2013 Som vejmyndighed kan Rudersdal Kommune fastsætte mere specifikke

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning... side Snerydning offentlig vej.. side Kommunens forpligtelser side 3

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning... side Snerydning offentlig vej.. side Kommunens forpligtelser side 3 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... side 2 2. Snerydning offentlig vej.. side 3 2.1 Kommunens forpligtelser side 3 2.2 Grundejernes forpligtelser... side 4 3. Glatførebekæmpelse offentlig vej... side

Læs mere

Eventuel optagelse af private fællesveje som offentlige i forbindelse med udvidelse af parkeringszonen

Eventuel optagelse af private fællesveje som offentlige i forbindelse med udvidelse af parkeringszonen 31/10 2014 Eventuel optagelse af private fællesveje som offentlige i forbindelse med udvidelse af parkeringszonen - ofte stille spørgsmål og svar herpå Hvorfor ønsker kommunen at optage vores vej som offentlig?

Læs mere

Regulativ. for vintervedligeholdelse og renholdelse. af veje, stier og pladser

Regulativ. for vintervedligeholdelse og renholdelse. af veje, stier og pladser Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser 1. Indledning side 3 2. Vintertjeneste for offentlige veje og stier side 4 2.1. Aalborg Kommunes forpligtigelser ved vintervedligeholdelse

Læs mere

Vinter- og renholdelsesregulativ

Vinter- og renholdelsesregulativ Vinter- og renholdelsesregulativ 1. Alment I henhold til "Lov om offentlige veje, 62, har kommunen pligt til at sørge for snerydning, at træffe foranstaltning mod glat føre og at sørge for renholdelse

Læs mere

Private fællesveje Principielle og aktuelle afgørelser - Vejforum den 5. december 2018

Private fællesveje Principielle og aktuelle afgørelser - Vejforum den 5. december 2018 Private fællesveje Principielle og aktuelle afgørelser - Vejforum den 5. december 2018 René Aggersbjerg Landinspektørfirmaet LE34 Dok ID.: D13-107825 Omlægning af privat fællesvej Serviceaftaler om vintervedligeholdelse

Læs mere

Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse

Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse Indholdsfortegnelse LOVGRUNDLAG:... 3 I. OFFENTLIGE VEJE OG STIER.... 3 A. SNERYDNING... 3 Vejbestyrelsens opgaver... 3 Grundejernes forpligtelser....

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Referat 23. april 2019 kl. 08:30 Udvalgsværelse 1 - Ekstraordinært møde Indkaldelse Sigurd Agersnap Richard Sandbæk Karsten Andersen Henrik Bang Magnus Von Dreiager Bodil

Læs mere

Regulativ for vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser i Allerød Kommune

Regulativ for vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser i Allerød Kommune Regulativ for vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser i Allerød Kommune 1 1. Indledning...3 2. Kommunale veje, stier og pladser...3 3. Kommunens opgaver...3 4. Grundejernes forpligtelser...5 5.

Læs mere

Vinter- og Renholdelsesregulativ for Albertslund Kommune

Vinter- og Renholdelsesregulativ for Albertslund Kommune Vinter- og Renholdelsesregulativ for Albertslund Kommune 2018 1 INDFORTEGNELSE 1. Generelt 2. Kommunens pligter 2.1. Sner- og glatførebekæmpelse 2.2. Renholdelse 3. Grundejerens pligter offentlig vej 3.1.

Læs mere

Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Vinter- og renholdelsesregulativ for grundejere

Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Vinter- og renholdelsesregulativ for grundejere Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Vinter- og renholdelsesregulativ for grundejere Udgave 1.3 21. september 2015 Indholdsfortegnelse 1 Alment 3 2 Grundejerens pligter kommuneveje og offentlige

Læs mere

Regulativ om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje

Regulativ om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje Regulativ om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje I henhold til lov om offentlige vejes 62 og lov om private fællesveje 8, 23, 79 m.fl., fastsættes regler for vintervedligeholdelse og renholdelse

Læs mere

Afgørelse af klage over afslag på opklassificering af Klostervænget kommunens sagsnr. 16/12698

Afgørelse af klage over afslag på opklassificering af Klostervænget kommunens sagsnr. 16/12698 Dato 15. december 2016 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 16/11187-14 Side 1/6 Afgørelse af klage over afslag på opklassificering af Klostervænget kommunens

Læs mere

REGULATIV. for. Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje og stier i Mariagerfjord Kommune.

REGULATIV. for. Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje og stier i Mariagerfjord Kommune. REGULATIV for Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje og stier i Mariagerfjord Kommune. Maj 2015 Side 2 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning... 3 2. Vintervedligeholdelse offentlige veje, stier mv....

Læs mere

Grundejeres forpligtigelser vedr. snerydning, glatførebekæmpelse og renholdelse

Grundejeres forpligtigelser vedr. snerydning, glatførebekæmpelse og renholdelse Grundejeres forpligtigelser vedr. snerydning, glatførebekæmpelse og renholdelse En grundejer kan kun pålægges at snerydde, glatførebekæmpe og renholde fortov eller sti, som ligger i ubrudt forlængelse

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 9. november 2012 12/07419 VINTERVEDLIGEHOLDELSE AF PRIVAT FÆLLESVEJ Vejdirektoratet har behandlet en klage af 10. juli 2012 fra klager over Kommunens afgørelse

Læs mere

Vintervedligeholdelse og renholdelse Efter den nye lovs 79 vil kun ejere af tilgrænsende ejendomme med vejret til private fællesveje i byområder

Vintervedligeholdelse og renholdelse Efter den nye lovs 79 vil kun ejere af tilgrænsende ejendomme med vejret til private fællesveje i byområder Den nye privatvejslov v/cand.jur. Grethe Lykke Skov, Lindberg Consulting ApS (gls@lindbergconsulting.dk) og cand.jur. René Aggersbjerg, Landinspektørfirmaet LE 34 A/S (rag@le34.dk) Den nye privatvejslov,

Læs mere

FORÅRSMØDE. Landliggersammenslutningen Grundejerforbundet

FORÅRSMØDE. Landliggersammenslutningen Grundejerforbundet FORÅRSMØDE 2013 Landliggersammenslutningen Grundejerforbundet Vedligeholdelse af veje i sommerhusområder Lov om private fællesveje Ikrafttræden: den 1. januar 2012 3. Reglerne i afsnit III (byreglerne)

Læs mere

Man kan rent juridisk ikke bruge de gamle underskrifter, hverken til kommunens eller vores aftale.

Man kan rent juridisk ikke bruge de gamle underskrifter, hverken til kommunens eller vores aftale. Kære nabo, Hvis du har modtaget dette brev, har du efter vores opfattelse ansvaret for snerydning på en privat fællesvej. Det fremgår nedefor hvem der har ansvaret. Hvis du ikke mener at have dette ansvar,

Læs mere

Høringsnotat til partshøring af afvikling af vedligeholdelsesordninger for private fællesveje dato:

Høringsnotat til partshøring af afvikling af vedligeholdelsesordninger for private fællesveje dato: Høringsnotat til partshøring af afvikling af vedligeholdelsesordninger for private fællesveje dato: 30-09-2019 Kommunalbestyrelsen har den 29. maj 2019 truffet en principbeslutning om at afvikle de gældende

Læs mere

Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier, fortove og pladser i BRØNDBY KOMMUNE

Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier, fortove og pladser i BRØNDBY KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Do: Oktober 2015 Reguliv for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier, fortove og pladser i BRØNDBY KOMMUNE Reguliv for vintervedligeholdelse og renholdelse for

Læs mere

Vallensbæk Kommune. Regulativ for vintervedligeholdelse. og renholdelse af veje

Vallensbæk Kommune. Regulativ for vintervedligeholdelse. og renholdelse af veje Vallensbæk Kommune Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje og stier i Vallensbæk Kommune i henhold til lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Vinter- og renholdelsesregulativ GÆLDENDE FOR VEJE OG STIER

Vinter- og renholdelsesregulativ GÆLDENDE FOR VEJE OG STIER Vinter- og renholdelsesregulativ GÆLDENDE FOR VEJE OG STIER Indhold 1. Indledning... 3 2. Offentlige veje og stier... 4 3. Vejmyndighedens forpligtigelser på offentlige veje og stier... 4 3.1 Snerydning...

Læs mere

VINTERVEDLIGEHOLDELSE

VINTERVEDLIGEHOLDELSE REGULATIV FOR VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG RENHOLDELSE AF VEJE OG STIER I FREDERIKSSUND KOMMUNES Dette regulativ træder i kraft den 31. oktober 2007. 1. Udgave Vedtaget af Frederikssund Byråd 30. september

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling den 4. april 2018 Grundejerforeningen Arnakkegård Afholdt i Vipperødhallens Cafeteria

Referat af ordinær generalforsamling den 4. april 2018 Grundejerforeningen Arnakkegård Afholdt i Vipperødhallens Cafeteria Referat af ordinær generalforsamling den 4. april 2018 Grundejerforeningen Arnakkegård Afholdt i Vipperødhallens Cafeteria Formanden bød velkommen til generalforsamlingen. Punkt 1. Valg af dirigent Bestyrelsen

Læs mere

Vintervedligeholdelse og renholdelse Veje, stier og pladser i Rudersdal Kommune Regulativ oktober 2013

Vintervedligeholdelse og renholdelse Veje, stier og pladser i Rudersdal Kommune Regulativ oktober 2013 Vintervedligeholdelse og renholdelse Veje, stier og pladser i Rudersdal Kommune Regulativ oktober 2013 re Revideret november 2015 Vinterregulativ Rudersdal Kommune 2013 Som vejmyndighed kan Rudersdal Kommune

Læs mere

Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen Elgårdsminde Syd.

Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen Elgårdsminde Syd. Søften den 28.12.2008 Til: Grundejerne i Efterfølgende til: Favrskov Kommune Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen. Bilag: 1. Referat fra ordinær generalforsamling. 2. Formandens

Læs mere

Vinterregulativ for Viborg Kommune

Vinterregulativ for Viborg Kommune Vinterregulativ for Viborg Kommune Vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser Gældende fra 1. oktober 2011 Indhold 1. Indledning...1 2. Kommuneveje, stier og pladser...2 2.1 Vejbestyrelsens forpligtigelser...2

Læs mere

Grundejerforeningen Slagslunde Syd

Grundejerforeningen Slagslunde Syd Mødedato: tirsdag 27.02.2007 Kl.: 19.00 Mødested: Hans Arne Jensen, Valmuevej 3 Deltagere i mødet Bestyrelsesmedlemmer Mødt Forhindret Zetnye Rasmussen Flemming Toft Bent Holm Hans Arne Jensen Per Aagaard,

Læs mere

VINTERUDVALGET - 1 - Vinterregulativ Dato: 19. juni 2007 VINTER REGULATIV. Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser

VINTERUDVALGET - 1 - Vinterregulativ Dato: 19. juni 2007 VINTER REGULATIV. Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser VINTERUDVALGET - 1 - VINTER REGULATIV Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser VINTERUDVALGET - 2-19. juni 2007 VINTERUDVALGET FORORD Som følge af kommunalreformen har Vinterudvalget

Læs mere

Vejledende udtalelse om kommuners mulighed for at afholde udgifterne til istandsættelse og vedligeholdelse af private fællesveje

Vejledende udtalelse om kommuners mulighed for at afholde udgifterne til istandsættelse og vedligeholdelse af private fællesveje Fredericia Kommune Gothersgade 20 7000 Fredericia Sagsnr. 2012-01552 Doknr. 149916 Dato 19-12-2013 Vejledende udtalelse om kommuners mulighed for at afholde udgifterne til istandsættelse og vedligeholdelse

Læs mere

OG RENHOLDELSE AF VEJE, STIER OG PLADSER REGULATIV. for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser

OG RENHOLDELSE AF VEJE, STIER OG PLADSER REGULATIV. for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser OG RENHOLDELSE AF VEJE, STIER OG PLADSER REGULATIV for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser REGULATIV FOR VINTERVEDLIGEHOLDELSE Indholdsfortegnelse: Indledning... side 1. Generelle

Læs mere

Veje, stier og pladser i Faxe Kommune er opdelt i 4 vintervejklasser, (I til IV) hhv. 2 vinterstiklasser (I til II).

Veje, stier og pladser i Faxe Kommune er opdelt i 4 vintervejklasser, (I til IV) hhv. 2 vinterstiklasser (I til II). REGULATIV OM VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG RENHOLDELSE AF VEJE I FAXE KOMMUNE 1. Indledning I henhold til lovbekendtgørelse nr. 391 af 22. maj 2008, lov om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje(vintervedligeholdelsesloven),

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i GF Sølodden d. 14-01-2015.

Referat af bestyrelsesmøde i GF Sølodden d. 14-01-2015. Referat af bestyrelsesmøde i GF Sølodden d. 14-01-2015. Tilstede: Torben (51), Henrik (65), Klaus (79), Ole (7), Connie (41), Dan (75) og (67) 1. VALG AF REFERANT (67) er referent til mødet. 2. GODKENDELSE

Læs mere

Du har efterfølgende uddybet din klage og i den forbindelse påberåbt, at der ikke er angivet et passende

Du har efterfølgende uddybet din klage og i den forbindelse påberåbt, at der ikke er angivet et passende Dato 7. maj 2015 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon 7244 3113 Dokument 14/17630-20 Side 1/5 Påbud om vintervedligeholdelse mv. af sti uden for ejendom I brev af 10. december 2012

Læs mere

VINTER OG RENHOLDELSESREGULATIV

VINTER OG RENHOLDELSESREGULATIV VINTER OG RENHOLDELSESREGULATIV GLOSTRUP KOMMUNE Gældende fra den 1. november 2016 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ALMENT 2 KOMMUNENS PLIGTER KOMMUNEVEJE OG OFFENTLIGE STIER MV. 2.1 Snerydning 2.2 Glatførebekæmpelse

Læs mere

Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen Elgårdsminde Syd.

Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen Elgårdsminde Syd. Søften den 3.1.2017 Til: Grundejerne i Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen. Bilag: 1. Referat fra ordinær generalforsamling. 2. Formandens beretning. 3. Regnskab 2016 og

Læs mere

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV FOR KOLDING KOMMUNE

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV FOR KOLDING KOMMUNE VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV FOR KOLDING KOMMUNE Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier, fortove og pladser i Kolding Kommune Juni 2016 Indholdsfortegnelse Forord... 3 1 Indledning...

Læs mere

SNERYDNING FOR GRUNDEJERE

SNERYDNING FOR GRUNDEJERE SNERYDNING FOR GRUNDEJERE I december 2014 blev en ny vejlov vedtaget, og herefter gælder nye regler om, hvad man som grundejer har pligt til at rydde, salte og gruse. Af Marianne Fromm Pedersen, KLA Personskade

Læs mere

F A X E K O M M U N E

F A X E K O M M U N E F A X E K O M M U N E VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse 1 Indledning...3 2 Kommunens pligter Offentlige veje og stier mv., der administreres af kommunen...4 2.1 Snerydning...4

Læs mere

Herning Kommune REGULATIV. Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser

Herning Kommune REGULATIV. Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser Herning Kommune REGULATIV Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser August 2007 Herning Kommune Side 2 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...3 2. Vintervedligeholdelse offentlige veje,

Læs mere

R E F E R A T. af den stiftende generalforsamling i. Grundejerforeningen Kærmindevej. den 6. september 2006

R E F E R A T. af den stiftende generalforsamling i. Grundejerforeningen Kærmindevej. den 6. september 2006 R E F E R A T af den stiftende generalforsamling i Grundejerforeningen Kærmindevej den 6. september 2006 Den 6. september 2006 afholdtes stiftende generalforsamling i Grundejerforeningen Kærmindevej, hos

Læs mere

Vinter- og renholdelsesregulativ GÆLDENDE FOR VEJE OG STIER

Vinter- og renholdelsesregulativ GÆLDENDE FOR VEJE OG STIER Vinter- og renholdelsesregulativ GÆLDENDE FOR VEJE OG STIER Indhold 1. Indledning... 3 2. Offentlige veje og stier... 4 3. Vejmyndighedens forpligtigelser på offentlige veje og stier... 4 3.1 Snerydning...

Læs mere

REGULATIV. Vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser

REGULATIV. Vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser REGULATIV Vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser Gældende fra 1. oktober 2009 Indhold 1. Indledning...1 2. Kommuneveje, stier og pladser...2 2.1 Vejbestyrelsens forpligtigelser...2 2.2 Grundejernes

Læs mere

Beretning 2011-12. Kørebaner og fortove

Beretning 2011-12. Kørebaner og fortove Beretning 2011-12 Kørebaner og fortove På generalforsamlingen i april 1999 blev en 15- årig genopretningsplan for kørebaner og for- tove vedtaget. På generalforsamlingen i april 2005 blev der fremlagt

Læs mere

Beskæring af beplantning og renholdelse af veje og stier. Information til dig som grundejer

Beskæring af beplantning og renholdelse af veje og stier. Information til dig som grundejer Beskæring af beplantning og renholdelse af veje og stier Information til dig som grundejer Du kan få råd og vejledning ved at henvende dig til: Miljø og Teknik Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Telefon

Læs mere

Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen Elgårdsminde Syd.

Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen Elgårdsminde Syd. Søften den 13.1.2018 Til: Grundejerne i Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for. Bilag: 1. Referat fra ordinær generalforsamling. 2. Formandens beretning. 3. Regnskab 2017 og budget 2018. På første

Læs mere

Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Hedensted Kommune pr. 1. august 2016

Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Hedensted Kommune pr. 1. august 2016 Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Hedensted Kommune pr. 1. august 2016 Indholdsfortegnelse 1 ALMENT...3 1 Kommunens pligter kommuneveje og offentlige stier

Læs mere

Opklassificering af Banevolden til offentlig vej

Opklassificering af Banevolden til offentlig vej Dato 22. august 2017 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon 7244 3113 Dokument 16/14618 Side 1/6 Opklassificering af Banevolden til offentlig vej I e-mail af 5. november 2016 har I,

Læs mere

Regulativ for snerydning, bekæmpelse af glatføre og renhold - sommer og vinter - i Ærø Kommune

Regulativ for snerydning, bekæmpelse af glatføre og renhold - sommer og vinter - i Ærø Kommune Regulativ for snerydning, bekæmpelse af glatføre og renhold - sommer og vinter - i Ærø Kommune 1 Indhold 1. Indledning og lovgivning...3 2. Opdeling af det kommunale vejnet...4 3. Servicemål for vintertjeneste

Læs mere

kommunen skjuler det reelle ønske, hvilket er at bevare flest mulige veje på private hænder for at spare penge

kommunen skjuler det reelle ønske, hvilket er at bevare flest mulige veje på private hænder for at spare penge Peter Rydder Trondhjemsgade 8 8200 Aarhus N Dato 16. november 2015 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon +45 7244 3113 Dokument 15/08838-17 Side 1/7 Afslag på trafiktælling på Oslogade

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 15. juni 2011 10/16469 Lovligheden af ændring af ordning om renholdelse og vintervedligeholdelse Vejdirektoratet har behandlet klage af 16. marts 2011 fra A over

Læs mere

Skriftlig beretning 2010-11

Skriftlig beretning 2010-11 Skriftlig beretning 2010-11 Trekanten på Valløvej Vejudvalget har været i fortsat dialog med naboforeningen GF af 11. februar 1931 vedrørende vedligeholdelse af trekanten. En repræsentant for vejudvalget

Læs mere

REGULATIV. om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Nyborg Kommune

REGULATIV. om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Nyborg Kommune REGULATIV om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Nyborg Kommune Udarbejdet af Nyborg Kommune, Teknik- og Miljøafdelingen, Vej og trafikgruppen, Nørrevoldgade 9 5800 Nyborg

Læs mere

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV FOR BALLERUP KOMMUNE

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV FOR BALLERUP KOMMUNE VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV FOR BALLERUP KOMMUNE Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier, fortove og pladser i Ballerup Kommune August 2014 Indholdsfortegnelse Forord... 3 1 Indledning...

Læs mere

Regulativ Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser

Regulativ Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser Regulativ Vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser September 2014 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning... 3 2. Vintervedligeholdelse offentlige veje, stier mv.... 3 2.1 Snerydning...

Læs mere

NOTAT OM EN RÆKKE SPØRGSMÅL I FORBINDELSE MED GRUNDEJERNES BETALING FOR BELYSNING AF PRIVATE FÆLLESVEJE I DRAGØR KOMMUNE

NOTAT OM EN RÆKKE SPØRGSMÅL I FORBINDELSE MED GRUNDEJERNES BETALING FOR BELYSNING AF PRIVATE FÆLLESVEJE I DRAGØR KOMMUNE NOTAT OM EN RÆKKE SPØRGSMÅL I FORBINDELSE MED GRUNDEJERNES BETALING FOR BELYSNING AF PRIVATE FÆLLESVEJE I DRAGØR KOMMUNE 1. Indledning Dragør Kommune har anmodet os om at redegøre for en række spørgsmål

Læs mere

Regulativ for vintertjeneste på og renholdelse af veje, stier og pladser

Regulativ for vintertjeneste på og renholdelse af veje, stier og pladser Regulativ for vintertjeneste på og renholdelse af veje, stier og pladser Randers Kommune Indholdsfortegnelse: 1. Indledning 3 2. Vintertjeneste offentlige veje, stier mv. 3 2.1 Snerydning 3 2.1.1 Vejbestyrelsens

Læs mere

Afslag på trafiktælling på Oslogade

Afslag på trafiktælling på Oslogade Dato 16. november 2015 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon +45 7244 3113 Dokument 15/09587-14 Side 1/7 Afslag på trafiktælling på Oslogade Du har i e-mail af 22. juni 2015 klaget

Læs mere

LANDSRETSDOM KAN EN GRUNDEJERFORENING GØRES ANSVARLIG FOR ET GLATFØREUHELD?

LANDSRETSDOM KAN EN GRUNDEJERFORENING GØRES ANSVARLIG FOR ET GLATFØREUHELD? 29. APRIL 2015 LANDSRETSDOM KAN EN GRUNDEJERFORENING GØRES ANSVARLIG FOR ET GLATFØREUHELD? En ny landsretsdom tager stilling til spørgsmålet om, hvorvidt ikke blot grundejeren, men tillige grundejerforeningen

Læs mere

Regulativ. For vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Aabenraa Kommune

Regulativ. For vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Aabenraa Kommune Regulativ For vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Aabenraa Kommune Oktober 2015 Indholdsfortegnelse: 1. Alment... 3 2. Kommunens pligter Kommuneveje og offentlige stier mv.,

Læs mere

Notat. Udgifter ved omklassificering af veje. Økonomi. Nedklassificering

Notat. Udgifter ved omklassificering af veje. Økonomi. Nedklassificering Notat Udgifter ved omklassificering af veje Byrådet vedtog på møde 25. august 2015, at der skal foretages en omklassificering af en række veje, for at opnå en harmonisering i kommunen. Beslutningen er

Læs mere

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV

VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV REBILD KOMMUNE DECEMBER 2016 2 December 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 ALMENT 2 VINTERTJENESTE OG RENHOLDELSE - FOR OFFENTLIGE VEJE OG STIER 2.1 Snerydning 2.2 Glatførebekæmpelse 2.3 Renholdelse 3 GRUNDEJERENS

Læs mere

Teknik-, Miljø- og Erhvervsudvalget

Teknik-, Miljø- og Erhvervsudvalget Teknik-, Miljø- og Erhvervsudvalget Referat fra ekstraordinært møde Onsdag den 14. september 2011 kl. 18.00 i F 7 Mødet slut kl. 19.00 MØDEDELTAGERE Morten Skovgaard (C) Jens Ross Andersen (V) Jesper Wittenburg

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ. Regulativ. for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser. Solrød Kommune.

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ. Regulativ. for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser. Solrød Kommune. SOLRØD KOMMUNE - TEKNIK OG MILJØ Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser Solrød Kommune Oktober 2018 FORORD... 4 1. INDLEDNING... 5 2. VINTERVEDLIGEHOLDELSE OG GLATFØREBEKÆMPELSE...

Læs mere

REGULATIV. om vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser

REGULATIV. om vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser REGULATIV om vintervedligeholdelse af veje, stier og pladser OKTOBER 2007 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 2. Lovgrundlag 3. Snerydning 4. Glatførebekæmpelse 5. Materiel 6. Mandskab 7. Vagtberedskab 8.

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Dagsorden 22. november 2018 kl. 15:00 Udvalgsværelse 1 - ekstraordinært møde Indkaldelse Sigurd Agersnap Richard Sandbæk Karsten Andersen Henrik Bang Magnus Von Dreiager

Læs mere

Privatvejsloven Sommerhusområder

Privatvejsloven Sommerhusområder Privatvejsloven Sommerhusområder Gribskov Grundejerforbund Øst Forårsmøde Gilleleje 31. maj 2019 Hvem er jeg Ivan Skaaning Hansen chefkonsulent Vejdirektoratet, Jura ih5@vd.dk +45 7244 3112 2. Dagens emner

Læs mere

Regulativ om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Roskilde Kommune REGULATIV

Regulativ om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Roskilde Kommune REGULATIV REGULATIV i henhold til lov nr. 714 af 11. september 1997 om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser 1 Indholdsfortegnelse: I. OFFENTLIGE VEJE OG STIER... 3 A. Snerydning... 3 Vejbestyrelsens

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN KRATLODDEN/KÆRLODDEN

GRUNDEJERFORENINGEN KRATLODDEN/KÆRLODDEN GRUNDEJERFORENINGEN KRATLODDEN/KÆRLODDEN REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING DEN 25. APRIL 2006 Der forelå følgende dagsorden for generalforsamlingen: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Det

Læs mere

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler.

Vi kan vurdere, om kommunen i forbindelse med sin afgørelse har fulgt vejloven, forvaltningsloven 3 og almindelige forvaltningsretlige regler. Dato 26. oktober 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 17/10696-8 Side 1/5 Afgørelse af klage over nedklassificering af Elkjærvej 6-16 Vejdirektoratet har

Læs mere

Bornholms Regionskommune

Bornholms Regionskommune Bornholms Regionskommune Regulativ om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser Indholdsfortegnelse: FORORD... 1 1. Indledning.... 2 2. Vintervedligeholdelse offentlige veje, stier

Læs mere

Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen Elgårdsminde Syd.

Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for Grundejerforeningen Elgårdsminde Syd. Søften den 13.1.2019 Til: Grundejerne i Emne: Referat fra ordinær generalforsamling for. Bilag: 1. Referat fra ordinær generalforsamling. 2. Formandens beretning. 3. Regnskab 2018 og budget 2019. På første

Læs mere

Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Lolland Kommune

Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Lolland Kommune Regulativ for vintervedligeholdelse og renholdelse af veje, stier og pladser i Lolland Kommune September 2009 Doc.nr. 3624055 (rettet 5/8 2010 og 11/5 2015) Indholdsfortegnelse: 1. Indledning... 3 2. Vintervedligeholdelse

Læs mere

Nyeste version og yderligere info findes pa www.furesoekvarteret.dk

Nyeste version og yderligere info findes pa www.furesoekvarteret.dk Furesøkvarterets Grundejerforening Nyeste version og yderligere info findes pa www.furesoekvarteret.dk VEJTYPER, ANSVAR OG VEJLAV 2013 Dette dokument sammenfatter love og regler om private fællesveje,

Læs mere

Love for Grundejerforeningen Gefion

Love for Grundejerforeningen Gefion Love for Grundejerforeningen Gefion Reviderede love vedtaget på foreningens ordinære generalforsamling onsdag den 19. april 2011 1 - Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Grundejerforeningen

Læs mere

Pedersminde Grundejerforening Referat af generalforsamling lørdag den 13. august 2016

Pedersminde Grundejerforening Referat af generalforsamling lørdag den 13. august 2016 Pedersminde Grundejerforening Referat af generalforsamling lørdag den 13. august 2016 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere 3. Oplæsning af referat 4. Formandens beretning om det forløbne

Læs mere