MASTER of. Business Administration MBA

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MASTER of. Business Administration MBA"

Transkript

1 E f t e r u d d a n n e l s e MASTER of Business Administration MBA for sk ningsba se re t e ft e rud d a n n e lse

2 P r of essor Lars Th ø ger C h r iste nse n st udiele der for MB A MBA-uddannelsen ved Syddansk Universitet er certificeret af akkrediteringsinstitutionen ACE Denmark, der vurderer og akkrediterer samtlige videregående uddannelser i Danmark. MBA-uddannelsen modtog 25. februar 2011 en positiv og ubetinget akkreditering. Vi er stolte af vores MBA og glæder os til at byde dig velkommen på studiet!

3 Styrk vejen til toppen 3 Velkommen til MBA en fleksibel uddannelse for nuværende og kommende ledere. En MBA (Master i Business Administration) er et internationalt anerkendt brand og et meget stærkt kort på hånden, uanset om du skal sikre intern tilslutning til dine ideer og synspunkter eller klare dig i konkurrencen om de bedste jobs. Man lytter mere opmærksomt til folk med en MBA, ganske enkelt fordi de har noget at have deres synspunkter i. Som MBA-studerende på Syddansk Universitet opbygger du stærke kompetencer i de klassiske erhvervsøkonomiske og ledelsesmæssige discipliner, herunder: Strategi Forretningsforståelse Organisation og ledelse Økonomistyring Marketing Brancheøkonomi MBA-uddannelsen er modulopbygget og kan tones via særlige profilog valgfag, så den matcher dine personlige udfordringer og interesser. MBA-uddannelsen kombinerer det bedste fra teori og praksis. Al undervisning på uddannelsen er baseret på den nyeste internationale forskning. Samtidig arbejdes der i alle discipliner med aktuelle cases og eksempler fra erhvervslivet, således at teori og praksis går hånd i hånd.

4 4 Plads til familie og karriere Det kan være svært at forene en travl karriere og familieliv med en krævende lederuddannelse. Derfor er MBA-uddannelsen opbygget med en høj grad af fleksibilitet. Uddannelsen er planlagt til to år på deltid. Men det er muligt at stoppe efter hvert semester for derefter at genoptage MBAuddannelsen på et senere tidspunkt. Det er således muligt at strække uddannelsen over flere end de to år. Den samlede uddannelse skal blot være afsluttet inden for seks år. Jan Ellegaard, Chief Sales Officer & Vice President, BB Electronics A/S MBA-uddannelsens fleksible opbygning er ganske unik og giver mulighed for at komme i gang med og gennemføre en særdeles krævende masteruddannelse, selvom der samtidig er hensyn at tage til f.eks. familie- og jobsituation. Det er tydeligt, at der ligger en høj faglig og forskningsbaseret standard til grund for uddannelsen. Min faglige horisont er væsentligt udvidet, ligesom min metodemæssige tilgang er styrket. Jeg er blevet langt bedre i stand til at se helheder, og kan nu koble mavefornemmelser for, hvad der er rigtigt, sammen med teori. Jeg føler mig mere sikker i at udfordre kollegaer og samarbejdspartnere inden for andre fagdiscipliner end dem, jeg som eksportingeniør oprindeligt er uddannet i. I mit virke som koncerndirektør i BB Electronics A/S anvender jeg dagligt, såvel direkte som indirekte, elementer og værktøjer, som jeg har fået med mig i bagagen ved at gennemføre MBA-uddannelsen.

5 Deltagerprofil 5 MBA-uddannelsen er målrettet til nuværende og kommende ledere i private og offentlige virksomheder. Der er flere mulige indgange til MBA-uddannelsen. Du kan eksempelvis være ingeniør, skolelærer, dyrlæge eller itspecialist med et ønske om at få en bredere faglig kompetence inden for ledelse og erhvervsøkonomi. Måske er du allerede leder, men mangler formelle kompetencer på området. Og måske har du i forvejen en ledelsesmæssig eller erhvervsøkonomisk uddannelse, men ønsker at få den ajourført inden for bestemte områder. Mens deltagernes faglige baggrund således varierer betragteligt, deler de et ønske om at styrke deres forudsætninger for at lede og udvikle en organisation i et dynamisk vidensamfund. Fælles for deltagerne er, at de er ambitiøse mennesker, der allerede har en mellemlang eller lang videregående uddannelse bag sig. De formelle adgangskrav er, at du enten skal have en professionsbachelor, en HD eller anden diplomuddannelse eller en akademisk bachelor- eller kandidatuddannelse samt minimum tre års relevant erhvervserfaring.

6 6

7 Studiets opbygning 7 MBA-uddannelsen er en modulopbygget deltidsuddannelse, der strækker sig over to år. Det særlige ved måden vi har opbygget uddannelsen på er, at den giver mulighed for at holde pause undervejs. Hele uddannelsen skal blot være afsluttet efter seks år fra studiestart. Uddannelsen består af henholdsvis en certifikatdel (med en række grundmoduler herunder et certifikatprojekt) og en MBA-del med mere specialiserede fagmoduler og en masterafhandling. Hertil kommer en introduktionsdag og et seminar i forbindelse med masterprojektet. Ved hjælp af certifikatprojektet, valgfagene og masterprojektet, der tilsammen fylder lidt over halvdelen af uddannelsen, har du mulighed for at tone din MBA-uddannelse i retning af personlige behov og interesser. Der er i årenes løb udbudt mange forskellige valgfag på MBA-uddannelsen, herunder eksempelvis vidensledelse og læringsprocesser, intra- og entreprenørskab, strategisk kommunikation, brand management, kommunikation og pressekontakt, markedsret mv. Ønsker du en særlig profil på din MBA-uddannelse i supply chain management, er det muligt. I så fald vil din semesteropbygning se en smule anderledes ud end i figuren nedenfor. Indstik om denne MBA-profil kan rekvireres særskilt. Vi arbejder på endnu en profil i redaktionel ledelse. Uddannelsens opbygning 1. semester 2. semester 3. semester 4. semester Strategi- og forretningsforståelse Organisationsanalyse og -design Konkurrence og markeder Markedsrelationer Økonomistyring Certifikatprojekt Valgfag 1 Valgfag 2 Valgfag 3 Masterprojekt

8 Forskningsbaseret undervisning 8 MBA-uddannelsen udbydes af en række internationalt anerkendte forskningsmiljøer ved Syddansk Universitet. Dette betyder, at den underviser du møder på studiet er aktiv forsker i det emne, han eller hun underviser i, at undervisningen består af forskningsresultater med direkte relevans for praksis og at undervisningens kvalitet indgår i et større internationalt netværk, der sikrer, at din uddannelse hele tiden er up-to-date. MBA-uddannelsen foregår i Odense og afvikles i en række intensive forløb. Hvert fag afvikles over fire undervisningsgange typisk fredage eller lørdage med ca. tre ugers interval og afsluttes med en eksamen. Mellem de enkelte undervisningsgange arbejder du med cases og andre opgaver. Der er således en høj grad af selvstudier mellem de enkelte undervisningsgange. Samarbejdet i studiegrupperne giver deltagerne mulighed for at udveksle erfaringer og få værdifuld indsigt i andre brancher og virksomheder/organisationer. Deltagerne skal regne med at bruge 18 til 20 timer om ugen på undervisning og selvstudier.

9 Med udgangspunkt i deltagernes egen virkelighed varierer undervisningsformen imellem: Dialogbaserede forelæsninger Øvelser Cases Gruppearbejde og projekter Kompetenceprofil 9 Undervisningen understøttes af det netbaserede e-læringsrum BlackBoard. MBA-uddannelsen giver dig forskningsbaserede kundskaber på internationalt universitetsniveau inden for det erhvervsøkonomiske område. Ud over de specifikke fagligheder, som du opbygger i de enkelte fag, sætter uddannelsen dig i stand til på kvalificeret vis: At identificere, formulere og analysere erhvervsøkonomiske problemstillinger gennem anvendelse af relevant videnskabelig metode. At anvende relevante videnskabelige teorier og modeller på et identificeret problemfelt, herunder opstille forslag til dataindsamlingsmetoder med argumentation for styrker og svagheder ved de forskellige muligheder. At gennemføre undersøgelser, der frembringer et tilstrækkeligt beslutningsgrundlag til at løse et opstillet problem. At gennemskue markeds- og brugerundersøgelser, udredninger og rapporter, som andre har lavet. At formidle faglige resultater og deres forudsætninger til såvel specialister som udenforstående. At varetage ledelsesmæssige opgaver, herunder træffe og begrunde fagligt relaterede beslutninger og handlingsforslag. At kunne fortsætte din egen kompetenceudvikling og specialisering, herunder at udvikle dit eget kompetencegrundlag og påtage dig internationale, ledelsesmæssige opgaver og ansvar. Lasse Wiberg, Direktør og ejer af Lasse Wiberg Consulting MBA-studiet er både krævende og berigende. Mit faglige udbytte har været yderst positivt og omfattende. Det faktum, at MBA-uddannelsen er en forskningsbaseret uddannelse på et højt internationalt niveau, har betydet, at jeg ikke alene har fået solide erhvervsøkonomiske, organisatoriske og ledelsesmæssige kompetencer, men tillige opnået kompetence til at skabe strategisk overblik og forbedre organisationens performance. Ud over mit faglige udbytte har MBA en givet mig et godt netværk til ledere i mange forskellige brancher. Denne mangfoldighed har i særlig grad været inspirerende i gruppearbejde og plenumdiskussioner, hvor forskellige erfaringer og perspektiver blev bragt i spil.

10 Praksisorienteret 10 MBA-uddannelsen er udviklet efter et stærkt ønske fra ledere og medarbejdere i danske virksomheder, der i stigende omfang efterspørger fleksible lederuddannelser på et højt fagligt niveau. Vi har lyttet til ønskerne og skabt en MBA, der giver plads til både familie og karriere, og som samtidig har et højt akademisk niveau. For at sikre at MBA-uddannelsen afspejler markedets faktiske behov, har vi nedsat et Advisory Board, hvor repræsentanter fra førende danske virksomheder fungerer som sparringspartnere for uddannelsens ledelse. På MBA-uddannelsen behandler man konkrete cases fra de studerendes egne organisationer. Alle projekter og afhandlinger på uddannelsen vedrører således identifikation, analyse, samt udarbejdelse af løsningsforslag til komplekse økonomiske, administrative og ledelsesmæssige problemstillinger. Samtidig fås den seneste forskning ud i virksomhederne. Samspillet med praksis kommer desuden til udtryk gennem fast brug af undervisere og gæsteoplægsholdere fra diverse virksomheder. Samspillet med erhvervslivet er formaliseret gennem etableringen af Link.sdu. Link.sdu er en serviceorganisation, der sammen med relevante forskere formidler videnskabelige resultater og undersøgelser til virksomheder i den private og offentlige sektor. Charlotte Sindahl Pasgaard, Afdelingsleder, Affald og Genbrug, Horsens Kommune Min arbejdsplads har fået en større omverden jeg kan nu se flere sammenhænge, og forståelsen af min virksomheds omverden er blevet bredere og mere nuanceret, særligt i forhold til samspillet mellem den private og offentlige sektor. Mine personlige ambitioner om udvikling og udfordringer fik jeg sat på skinner, da jeg begyndte på MBA en. Det tiltalte mig meget, at uddannelsen rettede sig mod kommende ledere, for det var det, jeg søgte: En uddannelse der gav mig et større begrebsapparat og analytiske redskaber til at overskue større beslutninger, og som kunne føre mig til et lederjob. Min arbejdsplads har fået et stort udbytte af min uddannelse, og det er rart at kunne betale tilbage i mere indsigt og nye måder at se tingene på. Lars Eriksen, Chief Project Manager, Supply Chain Performance, Vestas Blades A/S Min uddannelse som cand.merc. i udenrigshandel fra Handelshøjskolen i Århus manglede på et tidspunkt en opgradering. I mit job arbejder jeg primært med logistik og ville derfor gerne styrke og udvide mine kompetencer rent teoretisk. Denne MBA har den fleksibilitet, jeg har brug for i min hektiske hverdag, hvor planlægningen hurtigt kan ændre sig, og mit faglige netværk er nu langt bredere og større. Teorien anvender jeg praktisk dagen efter på jobbet, og det er en stor tilfredsstillelse. Hos Vestas har vi meget fokus på udvikling af medarbejderne, og en uddannelse på dette niveau ser jeg som en stor mulighed for både virksomheden og mig selv. Nu venter der nye udfordringer og krav om performance efter min MBA.

11 Praktiske oplysninger 11 Adgangskrav Ansøgere med en professionsbachelor, HD eller anden diplomuddannelse eller en akademisk bachelor- eller kandidatuddannelse og minimum tre års relevant erhvervserfaring har direkte adgang til MBA-uddannelsen. Der kan søges om dispensation, hvis ansøgeren har en anden uddannelse på tilsvarende niveau. Sprog Undervisningen vil primært foregå på dansk. Hovedparten af litteraturen vil dog være på engelsk, og ansøgere skal derfor være i stand til at følge et engelsksproget undervisningsforløb. Studiested Syddansk Universitet i Odense. Pris Uddannelsens samlede pris er kr ,-. Pris pr. enkeltmodul er kr ,-. Du bør desuden påregne ca. kr ,- til materialeudgifter samt eventuelle udgifter til overnatning og transport. Studiestart Hvert år i august. Ansøgningsfrist 1. maj. Ansøgningsskema kan downloades på Yderligere oplysninger Læs mere om uddannelsen på ligesom du er velkommen til at kontakte os på tlf eller mba@sam.sdu.dk Forbehold Uddannelsen udbydes i henhold til universitetsloven og bekendtgørelsen om deltidsuddannelser. Universitetet forbeholder sig ret til at afvise kvalificerede ansøgere af kapacitetsmæssige grunde og til ikke at oprette hold, hvis antallet af ansøgere ikke er tilstrækkeligt stort. Vi tager samtidig forbehold for prisændringer og fejl.

12 Efteruddannelse MASTER of Business Administration MBA Kontakt Læs mere om uddannelsen på hvor du også finder et ansøgningsskema. Du kan få besvaret spørgsmål om uddannelsen ved at kontakte mastersekretariatet på tlf eller på Læs mere om Syddansk Universitets mange andre masteruddannelser på Lund&Mus tlf.:

Business Administration MBA

Business Administration MBA Efteruddannelse MASTER of Business Administration MBA Kontakt Læs mere om uddannelsen på www.sdu.dk/mba, hvor du også finder et ansøgningsskema. Du kan få besvaret spørgsmål om uddannelsen ved at kontakte

Læs mere

sdu.dk/mba Master of Business Administration Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet 1MBA

sdu.dk/mba Master of Business Administration Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet 1MBA sdu.dk/mba 1MBA Master of Business Administration Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet 1 MBA-uddannelsen ved Syddansk Universitet er certificeret af Danmarks Akkrediterings institution,

Læs mere

Master i projekt- og innovationsledelse

Master i projekt- og innovationsledelse INNOVATIONSLEDELSE Master i projekt- og innovationsledelse Akkrediteringsrådet Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet 1 MPI folder.indd 1 09/01/2019 14.33 INNOVATIONSLEDELSE 2 MPI folder.indd

Læs mere

STÅ STÆRKERE - TAG EN MBA. Studiestart JANUAR 2015

STÅ STÆRKERE - TAG EN MBA. Studiestart JANUAR 2015 STÅ STÆRKERE - TAG EN MBA Studiestart JANUAR 2015 LEDERE MED DE RETTE KOMPETENCER ER EN FORUDSÆTNING FOR VORES FORTSATTE SUCCES Jeg havde fornøjelsen af at sige tillykke til MBA-uddannelsens første dimittender

Læs mere

Studiestart JANUAR 2016 STÅ STÆRKERE TAG EN MBA

Studiestart JANUAR 2016 STÅ STÆRKERE TAG EN MBA Studiestart JANUAR 2016 STÅ STÆRKERE TAG EN MBA LEDERE DER ER KLAR TIL FREMTIDENS UDFORDRINGER SKABER FORUDSÆTNINGEN FOR VORES SUCCES Hos DESMI har vi sendt flere nøglemedarbejdere på MBA-uddannelsen på

Læs mere

Master i offentlig kvalitet og ledelse. Akkrediteringsrådet. Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet

Master i offentlig kvalitet og ledelse. Akkrediteringsrådet. Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet Master i offentlig kvalitet og ledelse Akkrediteringsrådet Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet 2 Øje for kvalitet og ledelse Det handler om at skabe, fastholde og udvikle kvalitet i

Læs mere

MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET

MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET Institut for Økonomi og Ledelse Fibigerstræde 2 9220 Aalborg Master of Business Administration Telefon: 9940 8255 Email: mba@aaumba.dk september 2015 MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET Aalborg Universitet udbyder

Læs mere

TAG EN MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET. Er du klar til fremtidens udfordringer?

TAG EN MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET. Er du klar til fremtidens udfordringer? TAG EN MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET. Er du klar til fremtidens udfordringer? KOMPETENCEUDVIKLING ER EN NATURLIG DEL AF VORES FORTSATTE SUCCES Nordjyske Bank har i de seneste år været igennem en større omstillingsproces,

Læs mere

Master i. international virksomhedskommunikation

Master i. international virksomhedskommunikation Master i international virksomhedskommunikation 2 Fleksibel og målrettet uddannelse til dig, der vil videre i karrieren Har du brug for at forbedre dine kommunikative og ledelsesmæssige kompetencer enten

Læs mere

AARHUS AU UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES. i Økonomi og Ledelse

AARHUS AU UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES. i Økonomi og Ledelse AARHUS AU UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES HD i Økonomi og Ledelse HD økonomi & ledelse vejen til en karriere i erhvervslivet HD er en anerkendt diplomuddannelse med specialisering inden for det

Læs mere

Skab værdi for dig selv og din virksomhed TAG EN MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET

Skab værdi for dig selv og din virksomhed TAG EN MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET 2018 Skab værdi for dig selv og din virksomhed TAG EN MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET 2 AAU EXECUTIVE / MBA Kompetente medarbejdere sikrer virksomhedens fremtidige indtjening En vigtig faktor for at sikre vores

Læs mere

2 0 1 4 T A G E N H D

2 0 1 4 T A G E N H D TAG EN HD 2014 HD GIVER FAGLIG BALLAST TIL AT AGERE I KOMPLEKSE GLOBALE AKTIVITETER Performance er et nøgleord i Alfa Laval og derfor er det utroligt vigtigt, at vores medarbejdere og ledere hele tiden

Læs mere

TAG EN MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET. Skab værdi for dig selv og din virksomhed

TAG EN MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET. Skab værdi for dig selv og din virksomhed TAG EN MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET 2019 Skab værdi for dig selv og din virksomhed 2 MBA MASTER OF BUSINESS ADMINISTRATION AAU s MBA er direkte værdiskabende for virksomheden Aalborg Havn har haft stor glæde

Læs mere

MASTER i. offentlig ledelse

MASTER i. offentlig ledelse E f t e r u d d a n n e l s e MASTER i offentlig ledelse for sk ningsba se re t e ft e rud d a n n e lse 2 Din vej til kommandobroen 3 Hver eneste leder i den offentlige sektor står over for store strategiske

Læs mere

Master i rehabilitering. Akkrediteringsrådet. Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet

Master i rehabilitering. Akkrediteringsrådet. Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet Master i rehabilitering Akkrediteringsrådet Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet MASTER I REHABILITERING Lad dit speciale gro Velkommen til Master i Rehabilitering - der giver kompetencer

Læs mere

DIPLOM i erhvervsøkonomi HD

DIPLOM i erhvervsøkonomi HD Efteruddannelse DIPLOM i erhvervsøkonomi HD forskningsbaseret efteruddannelse Investér i din humane kapital Vælger du at give dig i kast med en HD-uddannelse, så foretager du en sikker investering i din

Læs mere

and.merc. ud. deltid Statsautoriseret revisor Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet Akkrediteringsrådet

and.merc. ud. deltid Statsautoriseret revisor Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet Akkrediteringsrådet and.merc. ud. deltid Statsautoriseret revisor Akkrediteringsrådet Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet 2 Se perspektivet og detaljen Cand.merc.aud. deltid er uddannelsen for dig, der

Læs mere

MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET

MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET TAG EN MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET Studiestart februar 2020 Skab værdi for dig selv og din virksomhed 2 MBA MASTER OF BUSINESS ADMINISTRATION AAU s MBA skaber værdi for vores forretning Hos Fibertex Nonwovens

Læs mere

MASTER I BUSINESS ADMINISTRATION

MASTER I BUSINESS ADMINISTRATION MASTER I BUSINESS ADMINISTRATION MBA AARHUS BSS ET NIVEAU HØJERE 3 Om MBA-uddannelsen på Aarhus BSS Forskningsbaseret uddannelse Nogle af landets førende forskere og undervisere International akkrediteret

Læs mere

masterprogram i Direkte Udbydes i København, Odense og Aarhus

masterprogram i Direkte Udbydes i København, Odense og Aarhus masterprogram i Direkte & Indirekte Skatter (MMA) Udbydes i København, Odense og Aarhus 2 Masterprogram i Direkte & Indirekte Skatter (MMA) Masterprogram i Direkte & Indirekte Skatter (MMA) Rådgivning

Læs mere

EN FLEKSIBEL HD-UDDANNELSE, DER ER MÅLRETTET DEN FINANSIELLE SEKTOR OG DENS BEHOV

EN FLEKSIBEL HD-UDDANNELSE, DER ER MÅLRETTET DEN FINANSIELLE SEKTOR OG DENS BEHOV Institut for Økonomi og Ledelse Fibigerstræde 2 9220 Aalborg Karina Knudsen Studiesekretær Telefon: 9940 8003 Email: karknu@business.aau.dk 6. maj 2014 EN FLEKSIBEL HD-UDDANNELSE, DER ER MÅLRETTET DEN

Læs mere

masterprogram i Direkte Udbydes i København, Odense og Aarhus

masterprogram i Direkte Udbydes i København, Odense og Aarhus masterprogram i Direkte & Indirekte Skatter (MMA) Udbydes i København, Odense og Aarhus 2 Masterprogram i Direkte & Indirekte Skatter (MMA) Masterprogram i Direkte & Indirekte Skatter (MMA) Rådgivning

Læs mere

FREMTIDENS KOMPETENCER STARTER MED EN HD

FREMTIDENS KOMPETENCER STARTER MED EN HD FREMTIDENS KOMPETENCER STARTER MED EN HD EN HD SKABER FUNDA- MENTET FOR AT KUNNE AGERE PROFESSIONELT I EN OMSKIFTELIG VERDEN I Beierholm er det afgørende, at vores medarbejdere løbende udvikler sig i overensstemmelse

Læs mere

Master i. offentlig ledelse

Master i. offentlig ledelse Master i offentlig ledelse 2 En ny vej til professionel ledelse i det offentlige Hver eneste leder i den offentlige sektor står over for store strategiske udfordringer. Reformer som fx strukturreformen,

Læs mere

Efteruddannelse. Master i. journalistik. forskningsbaseret efteruddannelse

Efteruddannelse. Master i. journalistik. forskningsbaseret efteruddannelse Efteruddannelse Master i journalistik forskningsbaseret efteruddannelse Lektor Lise Lyngbye, Studieleder for Master i Journalistik Styrk dit spirende talent 3 Arbejder du med kommunikation eller formidling?

Læs mere

HD PÅ CBS FOR DIG DER VIL MERE. Stine Gregersen, Daglig leder af HD1

HD PÅ CBS FOR DIG DER VIL MERE. Stine Gregersen, Daglig leder af HD1 HD PÅ CBS FOR DIG DER VIL MERE Stine Gregersen, Daglig leder af HD1 AGENDA 1. Hvad er en HD-uddannelse? 2. HD-uddannelsens opbygning 3. Adgangskrav 4. Fleksibel undervisning 5. Blended Learning 6. Priser

Læs mere

Master i. projektledelse

Master i. projektledelse Master i projektledelse 2 Professionel projektledelse for dig, der vil videre En stor del af værdiskabelsen i samfundet sker gennem projekter. Det gælder inden for de fleste brancher både i den private

Læs mere

Profilbeskrivelse for Business Controlling

Profilbeskrivelse for Business Controlling Profilbeskrivelse for Business Controlling Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi 1 af 10 Denne profilbeskrivelse er udarbejdet som et bilag, tilknyttet studieordningen for

Læs mere

EFTERUDDANNELSE. MASTER i. gymnasiepædagogik. didaktik eller ledelse FORSKNINGSBASERET EFTERUDDANNELSE

EFTERUDDANNELSE. MASTER i. gymnasiepædagogik. didaktik eller ledelse FORSKNINGSBASERET EFTERUDDANNELSE EFTERUDDANNELSE MASTER i gymnasiepædagogik didaktik eller ledelse FORSKNINGSBASERET EFTERUDDANNELSE Fokus på de gymnasiale uddannelser Masteruddannelsen i gymnasiepædagogik er den første og eneste masteruddannelse,

Læs mere

Diplom i. erhvervsøkonomi

Diplom i. erhvervsøkonomi Diplom i erhvervsøkonomi HD 2 HD erhvervsøkonomisk diplomuddannelse Mange traditionelle job er på vej ud af arbejdsmarkedet. Fleksible medarbejdere er på vej ind de såkaldte omstillingsparate. Vi lever

Læs mere

Miljøplanlægning. HD 2. del - Efteruddannelse

Miljøplanlægning. HD 2. del - Efteruddannelse Miljøplanlægning Marketing Management (HDA) HD 2. del - Efteruddannelse S A M F U N D S V I D E N S K A B 2 3 Forøg din markedsværdi HD i Marketing Management (HDA) henvender sig til dig, der arbejder

Læs mere

GIV JERES MEDARBEJDERE ET FAGLIGT SKUB! HD erhvervsøkonomisk diplomuddannelse

GIV JERES MEDARBEJDERE ET FAGLIGT SKUB! HD erhvervsøkonomisk diplomuddannelse GIV JERES MEDARBEJDERE ET FAGLIGT SKUB! HD erhvervsøkonomisk diplomuddannelse 2 GIV JERES MEDARBEJDERE ET FAGLIGT SKUB Giv jeres medarbejdere et fagligt skub...... og klæd dem på til fremtidens udfordringer.

Læs mere

MASTER i. evaluering

MASTER i. evaluering E f t e r u d d a n n e l s e MASTER i evaluering f or sk ningsba se re t e ft e rud d a n n e lse Grib kvalificeret ind 2 Vi lever i et samfund, hvor evaluering får stigende betydning. På masteruddannelsen

Læs mere

master i ledelses- og organisationspsykologi Studiestart forår 2015

master i ledelses- og organisationspsykologi Studiestart forår 2015 master i ledelses- og organisationspsykologi Studiestart forår 2015 På LOOP arbejder vi med ledelse og konsultation ud fra psykologiske og læringsteoretiske perspektiver. Det er en humanistisk orienteret

Læs mere

Diplomuddannelsen i. ledelse. Diplomuddannelsen i ledelse udbydes af Center for Diplomledelse på vegne af Zealand, Sjællands Erhvervsakademi

Diplomuddannelsen i. ledelse. Diplomuddannelsen i ledelse udbydes af Center for Diplomledelse på vegne af Zealand, Sjællands Erhvervsakademi Diplomuddannelsen i ledelse Diplomuddannelsen i ledelse udbydes af Center for Diplomledelse på vegne af Zealand, Sjællands Erhvervsakademi ledelse kræver viden og indsigt Viden og indsigt er nøglebegreberne

Læs mere

HD 2. del Finansiel Rådgivning. En efteruddannelse indenfor bank, pension, forsikring og realkredit

HD 2. del Finansiel Rådgivning. En efteruddannelse indenfor bank, pension, forsikring og realkredit HD 2. del Finansiel Rådgivning En efteruddannelse indenfor bank, pension, forsikring og realkredit Rådgiver inden for den finansielle sektor Hvem henvender uddannelsen sig til? Medarbejdere inden for bank

Læs mere

Master i. journalistik

Master i. journalistik J o u r n a l i s t i k f o r k o m m u n i k a t i o n s f o l k Master i journalistik 2 Journalistik for kommunikationsfolk Arbejder du med kommunikation eller formidling? Savner du at kende de journalistiske

Læs mere

MASTER. gymnasiepædagogik - didaktik eller ledelse

MASTER. gymnasiepædagogik - didaktik eller ledelse MASTER gymnasiepædagogik - didaktik eller ledelse Gymnasiale uddannelser Masteruddannelsen i gymnasiepædagogik er den første og eneste masteruddannelse, som retter sig direkte til lærere og ledere på de

Læs mere

Dansk titel Master i projektledelse. Engelsk titel Master in Project Management

Dansk titel Master i projektledelse. Engelsk titel Master in Project Management Akkrediteringsrådet har godkendt masteruddannelsen i projektledelse ved Syddansk Universitet Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets- & Bygningsstyrelsens

Læs mere

Profilbeskrivelse for MBA i Supply Chain Management

Profilbeskrivelse for MBA i Supply Chain Management Det elige Fakultet Profilbeskrivelse for MBA i Supply Chain Management Odense 2012 1 af 7 Det elige Fakultet Denne profilbeskrivelse er udarbejdet som et bilag, tilknyttet studieordningen for Master of

Læs mere

18. april 2018 STYRK DIN KARRIERE MED HD!

18. april 2018 STYRK DIN KARRIERE MED HD! HD- S T U D I E T F I B I G E R S T R Æ D E 2 9 2 2 0 A A L B O R G Ø L A R S K R U L L S T U D I E L E D E R T 9 9 4 0 2 7 0 5 K R U L L @ B U S I N E S S. A A U. D K W W W. H D A A U. D K 18. april 2018

Læs mere

Master i Pædagogisk Ledelse. forskningsbaseret

Master i Pædagogisk Ledelse. forskningsbaseret Master i Pædagogisk Ledelse forskningsbaseret En moderne skole eller børnehave er en kompleks organisation, der stiller store krav til ledelse. Men al forskning peger på, at det, det drejer sig om, er

Læs mere

Profilbeskrivelse for Styring og ledelse

Profilbeskrivelse for Styring og ledelse Profilbeskrivelse for Styring og ledelse Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi Kolding 1.sep. 2013 1 af 10 Denne profilbeskrivelse er udarbejdet som et bilag, tilknyttet studieordningen

Læs mere

HD PÅ AAU - DIN FREMTID STARTER HER

HD PÅ AAU - DIN FREMTID STARTER HER HD PÅ AAU - DIN FREMTID STARTER HER 2018 » HD SIKRER VORES MEDARBEJDERE DEN NYESTE VIDEN OG ØGEDE KOMPETENCER«Hos BDO er vores vækst et resultat af en forretning, hvor der er fokus på kundernes behov og

Læs mere

Lederuddannelser. en vej til god ledelse

Lederuddannelser. en vej til god ledelse Lederuddannelser en vej til god ledelse Hvorfor lederuddannelse? God ledelse er afgørende for private virksomheders konkurrenceevne og produktivitet. God ledelse er også afgørende for den service, som

Læs mere

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN MASTER I SOFTWARE ENGINEERING itu.dk/master/software MASTER I SOFTWARE ENGINEERING Master i Software Engineering er til dig, som allerede er en erfaren software- og systemudvikler,

Læs mere

MASTER. Deutschland heute - moderne tysklandsstudier

MASTER. Deutschland heute - moderne tysklandsstudier MASTER Deutschland heute - moderne tysklandsstudier Master i Deutschland heute Er Angela Merkel stadig kansler og den vestlige verdens mest magtfulde kvinde efter det tyske valg til september? Hvordan

Læs mere

HD på AAU. - din fremtid starter her

HD på AAU. - din fremtid starter her HD på AAU - din fremtid starter her 2017 »DER STILLES STORE KRAV TIL AT VORE MEDARBEJDERE HAR DEN RIGTIGE VIDEN«Som kommerciel direktør i Keflico A/S er det mit ansvar at sikre, at vi har de rigtige erhvervsøkonomiske

Læs mere

Din fremtid, dine kompetencer. - det begynder med en HD

Din fremtid, dine kompetencer. - det begynder med en HD Din fremtid, dine kompetencer. - det begynder med en HD 02»Medarbejdere der er klar til fremtidens udfordringer bidrager til vores succes«i en stor revisions- og rådgivningsvirksomhed som EY er vi afhængige

Læs mere

MBA på Aalborg Universitet

MBA på Aalborg Universitet MBA på Aalborg Universitet Som Formand for Ledelsesakademiet på Aalborg Universitet er jeg stolt af, at Aalborg Universitet nu lancerer en MBA-uddannelse - en MBA-uddannelse, der netop kombinerer den nyeste

Læs mere

Efteruddannelse. Master i. journalistik. forskningsbaseret efteruddannelse

Efteruddannelse. Master i. journalistik. forskningsbaseret efteruddannelse Efteruddannelse Master i journalistik forskningsbaseret efteruddannelse Lek to r L is e Ly ngbye, S tu diele der for Mast er i Jo ur n a l i st i k Styrk dit spirende talent 3 Arbejder du med kommunikation

Læs mere

ledelse Diplomuddannelsen i

ledelse Diplomuddannelsen i Diplomuddannelsen i ledelse Diplomuddannelsen i ledelse udbydes af Center for Diplomledelse, et samarbejde mellem Køge Handelsskole, Handelsskolen Sjælland Syd og University College Sjælland. Ansøgningsfrist

Læs mere

ERHVERVSØKONOMI, HA. 3-årig Bacheloruddannelse i Esbjerg. Samfundsvidenskab Syddansk Universitet

ERHVERVSØKONOMI, HA. 3-årig Bacheloruddannelse i Esbjerg. Samfundsvidenskab Syddansk Universitet ERHVERVSØKONOMI, HA 3-årig Bacheloruddannelse i Esbjerg Samfundsvidenskab Syddansk Universitet Du har ambitionerne vi har uddannelsen Kickstart din karriere Er du vild med at jonglere med tal, har du en

Læs mere

Profilbeskrivelse for Business Controlling

Profilbeskrivelse for Business Controlling Profilbeskrivelse for Business Controlling Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi Kolding 1.sep. 2012 1 af 8 Denne profilbeskrivelse er udarbejdet som et bilag, tilknyttet

Læs mere

FLEKSIBEL VIDEREUDDANNELSE - MÅLRETTET DEN FINANSIELLE SEKTOR OG DENS BEHOV

FLEKSIBEL VIDEREUDDANNELSE - MÅLRETTET DEN FINANSIELLE SEKTOR OG DENS BEHOV HD-STUDIET FIBIGERSTRÆDE 2 9220 AALBORG Ø LARS KRULL STUDIELEDER T 9940 2705 KRULL@BUSINESS.AAU.DK WWW.HDAAU.DK 16. april 2018 FLEKSIBEL VIDEREUDDANNELSE - MÅLRETTET DEN FINANSIELLE SEKTOR OG DENS BEHOV

Læs mere

master i Organisatorisk Coaching og læring Studiestart forår 2015

master i Organisatorisk Coaching og læring Studiestart forår 2015 master i Organisatorisk Coaching og læring Studiestart forår 2015 Vi er på Aalborg Universitet stolte over at kunne tilbyde en forskningsbaseret videreuddannelse i Organisatorisk Coaching og Læring. Vi

Læs mere

Profilbeskrivelse for MBA i Innovation Management

Profilbeskrivelse for MBA i Innovation Management Det elige Fakultet Profilbeskrivelse for MBA i Innovation Management Odense 2012 1 af 7 Det elige Fakultet Denne profilbeskrivelse er udarbejdet som et bilag, tilknyttet studieordningen for Master of Business

Læs mere

Studieordning Master of Business Administration Aalborg Universitet 2012 Med ændring pr. 1. februar 2014

Studieordning Master of Business Administration Aalborg Universitet 2012 Med ændring pr. 1. februar 2014 Studieordning Master of Business Administration Aalborg Universitet 2012 Med ændring pr. 1. februar 2014 1. Bekendtgørelsesgrundlag Master of Business Administration (MBA), er tilrettelagt med udgangspunkt

Læs mere

sdu.dk/mr rehabilitering Master i Kvalitet og sammenhæng med brugeren i fokus Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet

sdu.dk/mr rehabilitering Master i Kvalitet og sammenhæng med brugeren i fokus Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet sdu.dk/mr Master i rehabilitering Kvalitet og sammenhæng med brugeren i fokus Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitet 1 1 BRUGEREN Hverdagen med sygdom og/eller nedsat funktionsevne Deltagelse

Læs mere

Din ambition. Samfundets fremtid.

Din ambition. Samfundets fremtid. Din ambition. Samfundets fremtid. Internationalt topakkrediteret. Den eneste i Danmark. MASTER OF PUBLIC ADMINISTRATION Er du leder i den offentlige sektor, i en faglig eller frivillig organisation eller

Læs mere

Lederens retorik - troværdig og overbevisende kommunikation

Lederens retorik - troværdig og overbevisende kommunikation Lederens retorik - troværdig og overbevisende kommunikation Efter- og Videreuddannelse 2012/2013 Lederens retorik troværdig og overbevisende kommunikation Mange mennesker opfatter kommunikation som en

Læs mere

uddannelse efter-& videre EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE 2011/2012 Vidensdeling og organisatorisk læring September 2011

uddannelse efter-& videre EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE 2011/2012 Vidensdeling og organisatorisk læring September 2011 uddannelse efter-& videre EFTER- OG VIDEREUDDANNELSE 2011/2012 2011328 Vidensdeling og organisatorisk læring September 2011 , februar 2011 Udgivet af Efter- og Videreuddannelse Fredrik Nielsens Vej 5 8000

Læs mere

Profilbeskrivelse for International Marketing International Marketing (udbydes for sidste gang i efteråret 2011)

Profilbeskrivelse for International Marketing International Marketing (udbydes for sidste gang i efteråret 2011) Profilbeskrivelse for International Marketing International Marketing (udbydes for sidste gang i efteret 2011) Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi (cand.merc.) Odense Sept.

Læs mere

Master of Public Administration

Master of Public Administration Master of Public Administration mpa Viden, der skaber værdi Master of Public Administration Er du leder i den offentlige sektor, i en faglig eller frivillig organisation eller i en privat virksomhed med

Læs mere

Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi. Cand.merc. profilbeskrivelser

Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi. Cand.merc. profilbeskrivelser Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi. Cand.merc. profilbeskrivelser Kandidat i Erhvervsøkonomi Forandringsledelse (cand.merc.) Master of Science in Economics and Business Administration

Læs mere

DELTIDSUDDANNELSE skrivekunst

DELTIDSUDDANNELSE skrivekunst DELTIDSUDDANNELSE skrivekunst Lær kunsten at skrive Hvis du drømmer om at blive forfatter, satser på at blive en god formidler af dit fag eller blot gerne vil være bedre til at skrive, vil du på uddannelsen

Læs mere

REALIZE YOUR POTENTIAL

REALIZE YOUR POTENTIAL REALIZE YOUR POTENTIAL Master in Management of Technology EXECUTIVE MBA at iscenesætte forandringer handler om at tegne billeder af nye helheder Master in Management of Technology 2-årig masteruddannelse

Læs mere

Studieordning for Masteruddannelsen i naturfagsundervisning

Studieordning for Masteruddannelsen i naturfagsundervisning Studieordning for Masteruddannelsen i naturfagsundervisning Indhold Masteruddannelse i Naturfagsundervisning Indledende bestemmelser Uddannelsens formål og kompetenceprofil Adgangskrav Uddannelsens varighed

Læs mere

master i Læreprocesser uddannelse i fornyelse Studiestart forår 2015

master i Læreprocesser uddannelse i fornyelse Studiestart forår 2015 master i Læreprocesser uddannelse i fornyelse Studiestart forår 2015 Læring kræves i mange sammenhænge. Når arbejdspladser og medarbejdere skal omstille sig, når elever og studerende skal tilegne sig viden,

Læs mere

Bachelor. International Virksomhedskommunikation SYDDANSKUNIVERSITET.DK

Bachelor. International Virksomhedskommunikation SYDDANSKUNIVERSITET.DK Bachelor International Virksomhedskommunikation International Virksomhedskommunikation SYDDANSKUNIVERSITET.DK Vælg virksomhedskommunikation Når du starter på en BA-uddannelse i International Virksomhedskommunikation,

Læs mere

Sikkerhed og risikostyring

Sikkerhed og risikostyring Ny, international uddannelse Sikkerhed og risikostyring 2-årig Cand.scient.techn. uddannelse ESBJERG Bliv ekspert i sikkerhed og risikostyring Drømmer du om at blive ekspert i at rådgive virksomheder om

Læs mere

Ledelsesfagligt Grundforløb, E13

Ledelsesfagligt Grundforløb, E13 Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: - Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? 1 Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan

Læs mere

Profilbeskrivelse for Marketing, Globalisering og Kommunikation Marketing, Globalization and Communication (udbydes for sidste gang i efteråret 2011)

Profilbeskrivelse for Marketing, Globalisering og Kommunikation Marketing, Globalization and Communication (udbydes for sidste gang i efteråret 2011) Profilbeskrivelse for Marketing, Globalisering og Kommunikation Marketing, Globalization and Communication (udbydes for sidste gang i efteret 2011) Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi

Læs mere

Jura / HA(jur.) 3-årige Bacheloruddannelser

Jura / HA(jur.) 3-årige Bacheloruddannelser Campus Odense Miljøplanlægning Jura / HA(jur.) 3-årige Bacheloruddannelser SAMFUNDSVIDENSKAB 2 Jura vælg din retning Er du interesseret i samfundets love, og hvordan de bruges i praksis? Så er bacheloruddannelsen

Læs mere

REALIZE YOUR POTENTIAL

REALIZE YOUR POTENTIAL REALIZE YOUR POTENTIAL Master in Management of Technology EXECUTIVE MBA at iscenesætte forandringer handler om at tegne billeder af nye helheder Master in Management of Technology 2-årig masteruddannelse

Læs mere

ERHVERVSØKONOMI, HA. 3-årig Bacheloruddannelse i Esbjerg. Samfundsvidenskab Syddansk Universitet

ERHVERVSØKONOMI, HA. 3-årig Bacheloruddannelse i Esbjerg. Samfundsvidenskab Syddansk Universitet ERHVERVSØKONOMI, HA 3-årig Bacheloruddannelse i Esbjerg Samfundsvidenskab Syddansk Universitet Du har ambitionerne vi har uddannelsen Kickstart din karriere Er du vild med at jonglere med tal, har du en

Læs mere

Studieordning. Master of Business Administration Aalborg Universitet 2012

Studieordning. Master of Business Administration Aalborg Universitet 2012 Studieordning Master of Business Administration Aalborg Universitet 2012 1. Bekendtgørelsesgrundlag Master of Business Administration (MBA), er tilrettelagt med udgangspunkt i Ministeriet for Videnskab,

Læs mere

Bekendtgørelse om kriterier for universitetsuddannelsers relevans og kvalitet og om sagsgangen ved godkendelse af universitetsuddannelser

Bekendtgørelse om kriterier for universitetsuddannelsers relevans og kvalitet og om sagsgangen ved godkendelse af universitetsuddannelser BEK nr 1402 af 14/12/2009 (Historisk) Udskriftsdato: 29. november 2017 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling, Universitets-

Læs mere

Profilbeskrivelse for Styring og ledelse

Profilbeskrivelse for Styring og ledelse Profilbeskrivelse for Styring og ledelse Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi Kolding 1.sep. 2012 1 af 8 Denne profilbeskrivelse er udarbejdet som et bilag, tilknyttet studieordningen

Læs mere

Finansbachelor i praktik. Tips og vink

Finansbachelor i praktik. Tips og vink Finansbachelor i praktik Tips og vink Finansbachelor i praktik tips og vink Denne vejledning er til dig, der ønsker at få en finansbachelor i praktik. Den giver et indblik i uddannelsens sammensætning

Læs mere

E F T E R U D D A N N E L S E

E F T E R U D D A N N E L S E 2016 EFTERUDDANNELSE S Y D D A N S K U N I V E R S I T E T A L T K A N L A D E S I G G Ø R E F O R S K N I N G S B A S E R E T E F T E R U D D A N N E L S E REDAKTIO N Michael Dichow Lund, fuldmægtig Anne

Læs mere

Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af HA-uddannelse i sundhedsledelse ved Syddansk Universitet.

Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af HA-uddannelse i sundhedsledelse ved Syddansk Universitet. Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af HA-uddannelse i sundhedsledelse ved Syddansk Universitet. Akkrediteringsrådet har truffet afgørelsen på baggrund af universitetets ansøgning, akkrediteringsrapporten

Læs mere

TILBUD TIL VIRKSOMHEDER: Få tilknyttet en erhvervsøkonomistuderende (HA) inden for Entreprenørskab og Innovation

TILBUD TIL VIRKSOMHEDER: Få tilknyttet en erhvervsøkonomistuderende (HA) inden for Entreprenørskab og Innovation TILBUD TIL VIRKSOMHEDER: Få tilknyttet en erhvervsøkonomistuderende (HA) inden for Entreprenørskab og Innovation Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse

Læs mere

Profilbeskrivelse for Marketing, Globalisering og Kommunikation Marketing, Globalization and Communication (udbydes for sidste gang i efteråret 2011)

Profilbeskrivelse for Marketing, Globalisering og Kommunikation Marketing, Globalization and Communication (udbydes for sidste gang i efteråret 2011) Profilbeskrivelse for Marketing, Globalisering og Kommunikation Marketing, Globalization and Communication (udbydes for sidste gang i efteret 2011) Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi

Læs mere

Velkommen til Erhvervsøkonomi i Odense. Læs mere på: læsøkonomi.dk. Anna Lund Jepsen, cand.merc., ph.d., studieleder

Velkommen til Erhvervsøkonomi i Odense. Læs mere på: læsøkonomi.dk. Anna Lund Jepsen, cand.merc., ph.d., studieleder Velkommen til Erhvervsøkonomi i Odense Læs mere på: læsøkonomi.dk Anna Lund Jepsen, cand.merc., ph.d., studieleder Hvad jeg vil sige noget om Mulighederne indenfor Erhvervsøkonomi i Odense Uddannelsen

Læs mere

Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi. Profilbeskrivelse for:

Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi. Profilbeskrivelse for: Bilag til Studieordning for Kandidatuddannelsen i Erhvervsøkonomi. Profilbeskrivelse for: Kandidat i Erhvervsøkonomi International virksomhedsudvikling (cand.merc.) Master of Science in Economics and Business

Læs mere

Profilbeskrivelse for International Marketing International Marketing

Profilbeskrivelse for International Marketing International Marketing Profilbeskrivelse for International Marketing International Marketing Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi (cand.merc.) Odense 2009 1 af 7 Denne profilbeskrivelse er udarbejdet

Læs mere

Din ambition. Samfundets fremtid.

Din ambition. Samfundets fremtid. Din ambition. Samfundets fremtid. Internationalt topakkrediteret. Den eneste i Danmark. MASTER OF PUBLIC ADMINISTRATION Er du leder i den offentlige sektor, i en faglig eller frivillig organisation eller

Læs mere

Studieordning. Master of Business Administration (Commercial Banking) Aalborg Universitet 2012

Studieordning. Master of Business Administration (Commercial Banking) Aalborg Universitet 2012 Studieordning Master of Business Administration (Commercial Banking) Aalborg Universitet 2012 1. Bekendtgørelsesgrundlag Master of Business Administration (MBA), er tilrettelagt med udgangspunkt i Ministeriet

Læs mere

Master i Bygningsfysik

Master i Bygningsfysik Master i Bygningsfysik 2-årig masteruddannelse evu.aau.dk København Danmark mangler bygningsfysikere Over en tredjedel af det samlede danske energiforbrug går til opvarmning af bygninger. Det forbrug skal

Læs mere

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig?

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan

Læs mere

JOURNALISTIK. Cand.Public. Samfundsvidenskab Syddansk Universitet

JOURNALISTIK. Cand.Public. Samfundsvidenskab Syddansk Universitet JOURNALISTIK Cand.Public. Samfundsvidenskab Syddansk Universitet  Stærkere journalister Der stilles store krav til journalister i den digitale tidsalder. Stadig mere professionelle kilder forsøger med

Læs mere

MASTER I IT-LEDELSE. Styrk dine evner som leder på individniveau, organisatorisk niveau og strategisk niveau.

MASTER I IT-LEDELSE. Styrk dine evner som leder på individniveau, organisatorisk niveau og strategisk niveau. MASTER I IT-LEDELSE Styrk dine evner som leder på individniveau, organisatorisk niveau og strategisk niveau. 1 EN MASTER I IT-LEDELSE TAGER AFSÆT I DIN KARRIERE OG STYRKER DIN EVNE TIL AT SKABE VÆRDI MED

Læs mere

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN

IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN IT-UNIVERSITETET I KØBENHAVN MASTER I IT STYRK DIN KARRIERE itu.dk/master OM MASTER I IT Master i IT er en videreuddannelse til dig, som ønsker at opnå specialiserede kompetencer inden for relevante IT-faglige

Læs mere

ny uddannelse 2-årig civilingeniøruddannelse ses.aau.dk

ny uddannelse 2-årig civilingeniøruddannelse ses.aau.dk ny uddannelse MATERIALETEKNOLOGI 2-årig civilingeniøruddannelse ses.aau.dk I vores højteknologiske samfund er der et stort behov for avanceret materialeviden, fordi det i høj grad er materialerne, der

Læs mere

Bliv diplomjournalist

Bliv diplomjournalist Bliv diplomjournalist - tag en hel uddannelse eller et enkelt modul XXXJOURNALISTIKXXXXDIGITALXK XXXANALYSEXXXWEBXXXXMOBILXXXXIDEUDVIKLINGXX KOMMUNIKATIONXXXXUDDANNELSEXXX GLOBALXXXJOURNALISTIKXXXXXXXXCORPORATEXCOMMUNICATIONXXXXXXXWEBX

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt masteruddannelsen i it ved IT-Universitetet

Akkrediteringsrådet har godkendt masteruddannelsen i it ved IT-Universitetet Akkrediteringsrådet har godkendt masteruddannelsen i it ved IT-Universitetet Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets- & Bygningsstyrelsens afgørelse

Læs mere

JOURNALISTIK. Cand.Public. Samfundsvidenskab Syddansk Universitet

JOURNALISTIK. Cand.Public. Samfundsvidenskab Syddansk Universitet JOURNALISTIK Cand.Public. Samfundsvidenskab Syddansk Universitet  Stærkere journalister Der stilles store krav til journalister i den digitale tidsalder. Stadig mere professionelle kilder forsøger med

Læs mere

NYHEDSBREV OKTOBER 2009

NYHEDSBREV OKTOBER 2009 ERHVERVSØKONOMISK INSTITUT HANDELSHØJSKOLEN AARHUS UNIVERSITET DSBR NYHE NYHEDSBREV OKTOBER 2009 Emnerne i dette nyhedsbrev er: - Optagelsestal - Ny struktur for HD 2. dels specialer - Certifikat projekt

Læs mere

MASTER I BYGNINGS- FYSIK

MASTER I BYGNINGS- FYSIK MASTER I BYGNINGS- FYSIK TO ÅRS VIDEREUDDANNELSE WWW.EVU.AAU.DK 2 MASTER I BYGNINGSFYSIK WWW.EVU.AAU.DK/MASTER/BYGNINGSFYSIK TO ÅRS HALVTIDSSTUDIUM DANMARK MANGLER BYGNINGSFYSIKERE Over en tredjedel af

Læs mere