Referat af møde i Ældrerådet torsdag den 28. september 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af møde i Ældrerådet torsdag den 28. september 2017"

Transkript

1 Ørbækvej Odense SØ Tlf Referat af møde i Ældrerådet torsdag den 28. september Deltagere: Anette Thysen, Bent Yde, Birgit Navne, Dagmar Andersen, Ester Thomsen, Flemming Stephansen, Hanne Hansen, Ib Ketelsen, Lise Witved, Parly Larsen, Tenna Henriksen. Afbud: Christine Greisen, Steffen Hansen, Merete Helgens, Peter Bach Andersen Konsulent: Lene Noer Sekretær: Charlotte Bækholm Ordstyrer: Anette Thysen 1. Godkendelse af dagsorden: Godkendt. 2. Godkendelse af referat fra møde den 24/8 2017: Pkt. 9, høringssvar: Hanne Hansen bemærker, at der er en hurtig og kompetent udlevering og aflevering af hjælpemidler. Herefter godkendt. 3. Orientering fra Sundhedsudvalget, herunder opsporing af sårbare ældre /v. sundhedschef Jan Lindegaard og rehabiliteringsleder Jenny Havn: Orientering fra Sundhedsudvalget Jan fortæller om Sundhedsudvalget og baggrunden for etablering af dette. Sundhedsudvalget er tværgående og vedrører alle forvaltninger. Der er ikke oprettet en egentlig sundhedsforvaltning, sundhed gælder i alle livsfaser og kan derfor ikke lægges ind i en egentlig fagforvaltning.

2 Opgaven: Rådgiver økonomiudvalg og stående udvalg om sundhedsområdet kan ikke træffe selvstændige beslutninger: Strategisk operationel plan for sundhedsområdet, dynamisk plan, vedtages hvert år i juni i byrådet. Udmønter sundhedspuljerne under økonomiudvalget. Indgår sundhedsaftaler. Politiske fokus- og indsatsområder: Mental sundhed Ulighed i sundhed Tidlig indsats som metodisk tilgang Vision røgfri Odense 2030 Indsats til unge i psykisk mistrivsel Indsatser til borgere med kronisk sygdom eller i risiko for at udvikle kronisk sygdom Indsatser til unge med eksperimenterende forbrug af illegale rusmidler og voksne med problematisk forbrug af alkohol Vision Røgfrit Odense 2030: Rygning er vores største sundhedsmæssige udfordring Visionen opnås via partnerskabsaftaler med private, offentlige og frivillige aktører, som eksempelvis private virksomheder, ungdomsuddannelser m.fl. Røgfri generation 2025: Fokus på børn og unge op til 18 år, ambitionen er, at ingen børn og unge ryger i Opnås via flerstrengede tobaksindsatser på de odenseanske folkeskoler. Unge i psykisk mistrivsel: Et ikke-medicinsk anonymt psykolog-tilbud til unge 13 til 30-årige i psykisk mistrivsel. Der er tale om unge, der ikke får gavn af eksisterende rådgivningstilbud og som ikke er syge nok til psykiatrisk behandling. Kronikere og borgere med symptomer på kronisk sygdom En systematisk metode til opsporing af borgere med symptomer på kronisk sygdom og med målrettede lokale tilbud til disse. Sammenhæng i eksisterende tilbud til borgere med symptomer på kronisk sygdom på tværs af kommunens forvaltninger. Unge med eksperimenterende forbrug af illegale rusmidler Forebyggende indsats målrettet alle elever i 9. kl. og forældre til elever i 9. kl. med henblik på at forebygge, at unge i Odense bruger illegale rusmidler. Tidlig rådgivningsindsats på psykiatrisk afdeling for unge, som modtager behandling i psykiatrien og samtidig har et misbrug af rusmidler. Voksne med problematisk forbrug af alkohol En opsøgende og fremskudt alkoholindsats tilgængelig i arenaer, hvor borgere med kort eller ingen uddannelse har deres gang. Jan orienterer efterfølgende om de kommende sager i Ældre- og Handicapudvalget.

3 Opsporing af sårbare ældre v. Jenny Havn Formål med lov om forebyggende hjemmebesøg: Støtte ældres evne til at klare sig selv Skabe tryghed og trivsel Yde råd og vejledning om sundhed og forebyggelse Øge ældres muligheder for at få et social netværk Informere om aktiviteter og muligheder for støtte i kommunen Ændring af lov om forebyggende hjemmebesøg pr 1/1 2016: Forebyggende hjemmebesøg til alle nye 75-årige Forhøjelse af aldersgrænsen for obligatoriske årlige tilbud fra 75 til 80 år Forebyggende hjemmebesøg til særlige risikogrupper i alderen 65 til 79 år Fleksibel tilrettelæggelse af tilbuddet Hvordan kan vi finde de sårbare ældre? Kronisk sygdom Faldepisode Dårligt selvoplevet helbred Lav eller faldende funktionsevne Flytning Tab af nærtstående Ægtefælle til kronisk syg Udskrivelse fra sygehus Depression Demens Flere andre problemstillinger Fokus 2017: Enker og enkemænd +65 år Ældre med anden etnisk baggrund +65 år Døve ældre +65 år Svagtseende og blinde ældre +65 år Team opsøgende ældre +65 år Ældre med spinkelt netværk +65 år + 90 år Udskrivelse fra hospital +65 år Der er stadig ulighed i sundhed i Danmark. Udsatte borgere har en markant dårligere sundhedstilstand end øvrige borgere. 4. Nyt fra valgudvalget: På sidste valgudvalgsmøde blev der trukket lod om rækkefølgen på kandidatlisten. Lodtrækningen blev filmet for at dokumentere processen. Næste møde i Valgudvalget afholdes den 1/ , hvor resultatet af ældrerådsvalget vil foreligge og offentliggøres efter mødet. Der kan afgives stemme på 2 måder, brevstemme og elektronisk afstemning. Brevstemme kan bl.a. afleveres på valgstederne på dagen for kommunalvalget.

4 5. Udkast til introduktionsprogram til nyt Ældreråd: Udkast var vedlagt dagsordenen. Den 14/ afholdes konstituerende møde med valg af formand og næstformand. Ældrerådet foreslår, at konstituering af FU og arbejdsgrupper finder sted på 1. møde i januar Årets sidste ældrerådsmøde flyttes fra den 14/12 til den 12/12 kl oktober-arrangement: Planlægning af arrangementet går som forventet. Dagmar Andersen, Steffen Hansen og Bent Yde møder 1 time før start og giver en hjælpende hånd. 7. Orientering og meddelelser: En venlig Hilsen: Ældrerådet har ingen kommentarer til seneste nr. Der efterlyses gode ideer til julenr.: Fortælling om akutteams, herunder tidlig udskrivning samt Erfaringer med læger på plejecentrene. Næste møde i redaktionsgruppen afholdes den 4/ Lise Witved: Birgit Navne og Lise har været til møde med Mad og Måltider vedr. småtspisende beboere på plejecentrene. Fortæller mere herom på næste møde. Der er afsat 25 mio. kr. til renovering af køkkener på plejecentrene, en stor del af pengene er brugt til at renovere køkkenerne, en mindre del til kølefaciliteter. Dagmar Andersen: Har fået mail vedr. ældrerådets indstilling af medlem til Bæredygtighedsrådet. Ældrerådet peger på formand Merete Helgens under hensyntagen til det kommende ældrerådsvalg. Lise Witved og Dagmar har været til møde i Seniorhuset. Pr 1/10 er Frivilligcenteret med i Seniorhuset. Ældrerådet er blevet spurgt, om det det er muligt at bytte kontor med Frivilligcentret, Ældrerådet overvejer forespørgslen. Påpeger, at det er vigtigt med kontakt udadtil, hvilket ikke er muligt i sidebygningen. Motionslokale starter op i oktober. Ældrerådet er inviteret på besøg på nyt OUH den 10/10 kl i besøgscenteret på Glisholmvej, 6 ældrerådsmedlemmer melder sig. Dagmar undersøger, om Lokalrådene ønsker at deltage. Der blev afholdt Seniorinfomøde i sidste uge, et godt møde med mange engagerede deltagere. 34 stande var med på dagen. Ældrerådet har modtaget invitation til afskedsreception for Bente Monsen den 12/ kl Ældrerådet havde en stand på Den internationale Alzheimerdag, der var desværre ikke mange besøgende. Ib Ketelsen: Dagmar Andersen og Ib har afprøvet måltidshåndbog og finder, at der er væsentlige mangler, bl.a. mangler de generelle sundhedsregler. Hvorfor bruger man ikke de eksisterende oplysninger og patientforeningerne, fx Diabetesforeningen o.a.?

5 Flemming Stephansen: Har været til et godt møde i Smagspanelet. Åbent Hus i Byens Køkken skal ændres da der ikke var mange gæster sidste gang. Ældrerådet anbefaler, at der bør findes ny model for arrangementet. Byens Køkken er fortsat interesseret i samarbejde med Ældrerådet. Lise Witved: Merete Helgens og Lise er med i referencegruppen vedr. Mad og Måltider og har i den forbindelse givet deres mening til kende vedr. Åbent Hus, hvor der bruges mange ressourcer /personaletimer. Ester Thomsen: Lise Witved og Ester har været til KL Konference om Ældrepolitik, en god konference med gode oplæg. 8. Økonomi: Ældrerådet forventer udgifter vedr. 1. oktober arrangementet samt Vingstedkonferencen. Ældrerådet foreslår indkøb af ipads til samtlige medlemmer forvaltningen forbereder en sag på dette. 9. Høringssvar: Ingen bemærkninger til høringssvar. Høringssvar vedr. et pilotprojekt på 2 plejecentre er sendt til alle. Lise Witved foreslår, at der indkaldes til ekstraordinært møde i komplicerede høringssager fremover, Ældrerådet tilslutter sig dette. Kan høringssvar udsendes som pressemeddelelse i særlige sager? 10. Eventuelt: Der afholdes Regionsmøde den 3/ kl i Fredericia. Program er sendt ud. Flisebelægning i Thomas B Thriges Gade Nord er besigtiget. Forventer at drøfte handleplan vedr. civilsamfundsstrategien på næste møde. 11. Orientering om Lysningen og herefter rundvisning: Rehabiliteringsleder Anne Askløf giver en kort orientering om Lysningen. Der er 64 pladser på Lysningen. Der er flere forskellige afdelinger, bl.a. afdelinger for borgere med demens og for alvorligt syge borgere. Opholdsbetaling er på 126,00 pr. døgn. Der er ikke øvre grænse for antal opholdsdage på Lysningen, idet der sættes individuelle mål for opholdet i samarbejde med den enkelte borger. Belægningsprocenten er tæt på 100, pga. den store efterspørgsel er der sjældent en ledig plads natten over. Diætister er tilknyttet. Der arrangeres gerne brunch i weekenden, hvilket betyder, at beboerne spiser mere. Samarbejder med OUH, praktiserende læger og speciallæger. Der er rygeforbud på matriklen.

6 Der må medbringes personlige ejendele, men helst ikke møbler samt tæpper på gulvene. Mødet sluttede af med rundvisning på Lysningen Emner til kommende møder: Opsporing af sårbare ældre Procedure for høringssvar Boliger til ældre Livsstils- og Interessefællesskaber Akutteams Nye Tilsyn / risikobaserede tilsyn Dokumentation for effekt af rehabiliteringsforløbene Status på Byen for Livet Projekt Dialog i sektorovergange Status på Letbanen

Referat af møde i Ældrerådet torsdag den 24. august 2017

Referat af møde i Ældrerådet torsdag den 24. august 2017 Ørbækvej 100 5220 Odense SØ Tlf. 6551 3105 Email: chb@odense.dk Referat af møde i Ældrerådet torsdag den 24. august 2017 -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet torsdag den 22. juni 2017

Referat af møde i Ældrerådet torsdag den 22. juni 2017 Ørbækvej 100 5220 Odense SØ Tlf. 6551 3207 Email: lno@odense.dk Referat af møde i Ældrerådet torsdag den 22. juni 2017 -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Afbud: Christine Greisen. Konsulent: Lene Noer. Sekretær: Charlotte Bækholm. Ordstyrer: Merete Helgens. 1. Godkendelse af dagsorden: Godkendt.

Afbud: Christine Greisen. Konsulent: Lene Noer. Sekretær: Charlotte Bækholm. Ordstyrer: Merete Helgens. 1. Godkendelse af dagsorden: Godkendt. Ørbækvej 100 5220 Odense SØ Tlf. 6551 3105 Email: chb@odense.dk Referat af møde i Ældrerådet torsdag den 30. marts 2017 -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet torsdag den 27. april 2017

Referat af møde i Ældrerådet torsdag den 27. april 2017 Ørbækvej 100 5220 Odense SØ Tlf. 6551 3105 Email: chbh@odense.dk Referat af møde i Ældrerådet torsdag den 27. april 2017 -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet torsdag den 29. september 2016

Referat af møde i Ældrerådet torsdag den 29. september 2016 Ørbækvej 100 5220 Odense SØ Tlf. 6551 3301 Email: soekh@odense.dk Referat af møde i Ældrerådet torsdag den 29. september 2016 -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet Onsdag den 24. januar 2018

Referat af møde i Ældrerådet Onsdag den 24. januar 2018 Ørbækvej 100 5220 Odense SØ Tlf. 6551 3105 Email: chb@odense.dk Referat af møde i Ældrerådet Onsdag den 24. januar 2018 -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet torsdag d. 29. november 2018, kl

Referat af møde i Ældrerådet torsdag d. 29. november 2018, kl Ørbækvej 100 5220 Odense SØ Tlf. 6551 3207 Email: lno@odense.dk Referat af møde i Ældrerådet torsdag d. 29. november 2018, kl. 14.00 17.00 -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet torsdag d. 22. marts 2018

Referat af møde i Ældrerådet torsdag d. 22. marts 2018 Ørbækvej 100 5220 Odense SØ Tlf. 6551 3105 Email: chb@odense.dk Referat af møde i Ældrerådet torsdag d. 22. marts 2018 -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet Torsdag, den 27. august 2015

Referat af møde i Ældrerådet Torsdag, den 27. august 2015 Ørbækvej 100 5220 Odense SØ Tlf. 6551 3301 Email: soekh@odense.dk Referat af møde i Ældrerådet Torsdag, den 27. august 2015 -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra den 22. oktober 2015 og evt. opfølgning på punkter. Godkendt.

2. Godkendelse af referat fra den 22. oktober 2015 og evt. opfølgning på punkter. Godkendt. Ørbækvej 100 5220 Odense SØ Tlf. 6551 3301 Email: soekh@odense.dk Referat af møde i Ældrerådet Torsdag den 17. december 2015 -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet torsdag d. 26. april 2018

Referat af møde i Ældrerådet torsdag d. 26. april 2018 Ørbækvej 100 5220 Odense SØ Tlf. 6551 3105 Email: chb@odense.dk Referat af møde i Ældrerådet torsdag d. 26. april 2018 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet Mandag den 21. januar 2013

Referat af møde i Ældrerådet Mandag den 21. januar 2013 Ørbækvej 100 5220 Odense SØ Tlf. 20 37 91 61 Email: dal@odense.dk Referat af møde i Ældrerådet Mandag den 21. januar 2013 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet torsdag den 28. marts 2019, kl

Referat af møde i Ældrerådet torsdag den 28. marts 2019, kl Ørbækvej 100 5220 Odense SØ Tlf. 6551 3207 Email: lno@odense.dk Referat af møde i Ældrerådet torsdag den 28. marts 2019, kl. 13.30 16.30 Afbud fra: Lisbeth Lykkegaard Lise Witved går kl. 15.30 p.g.a. andet

Læs mere

Oversigt over projekter og indsatser i Sundhedspuljerne 2018

Oversigt over projekter og indsatser i Sundhedspuljerne 2018 Oversigt over projekter og indsatser i Sundhedspuljerne 2018 Ulighed i sundhed Udvidet rådgivningsindsats til unge og forældre Ulighed i Sundhed Tilbuddet består i rådgivning til unge, og forældre til

Læs mere

Referat fra møde i Ældrerådet torsdag d. 25. oktober 2018 kl

Referat fra møde i Ældrerådet torsdag d. 25. oktober 2018 kl Ørbækvej 100 5220 Odense SØ Tlf. 6551 3207 Email: lno@odense.dk Referat fra møde i Ældrerådet torsdag d. 25. oktober 2018 kl. 14.00 17.00 Mødet afholdtes på Ørbækvej 100, lok. 1.s.73 ------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet torsdag den 28. januar 2016.

Referat af møde i Ældrerådet torsdag den 28. januar 2016. Ørbækvej 100 5220 Odense SØ Tlf. 6551 3301 Email: soekh@odense.dk Referat af møde i Ældrerådet torsdag den 28. januar 2016. -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet torsdag den 28. april 2016.

Referat af møde i Ældrerådet torsdag den 28. april 2016. Ørbækvej 100 5220 Odense SØ Tlf. 6551 3301 Email: soekh@odense.dk Referat af møde i Ældrerådet torsdag den 28. april 2016. -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet den 23. april 2015.

Referat af møde i Ældrerådet den 23. april 2015. Ørbækvej 100 5220 Odense SØ Tlf. 6551 3301 Email: soekh@odense.dk Referat af møde i Ældrerådet den 23. april 2015. -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet Torsdag, den 22. januar 2015

Referat af møde i Ældrerådet Torsdag, den 22. januar 2015 Ørbækvej 100 5220 Odense SØ Tlf. 6551 3301 Email: soekh@odense.dk Referat af møde i Ældrerådet Torsdag, den 22. januar 2015 -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

SUNDHEDS- POLITIK i Faaborg-Midtfyn Kommune

SUNDHEDS- POLITIK i Faaborg-Midtfyn Kommune SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune 1 FORORD Den nye Sundhedspolitik 2016-19 er den overordnede ramme for det forebyggende og sundhedsfremmende arbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune. Vi har,

Læs mere

SUNDHEDS- POLITIK i Faaborg-Midtfyn Kommune

SUNDHEDS- POLITIK i Faaborg-Midtfyn Kommune SUNDHEDS- POLITIK 2016-19 i Faaborg-Midtfyn Kommune 1 FORORD Den nye Sundhedspolitik 2016-19 er den overordnede ramme for det forebyggende og sundhedsfremmende arbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune. Vi har,

Læs mere

SUNDHED SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN. i Assens Kommune FORORD

SUNDHED SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN. i Assens Kommune FORORD Sammen om sundhed FORORD SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN I Assens Kommune vil vi sætte spot på sundheden og arbejde målrettet for udvikling, fremgang og livskvalitet for alle. Vi vil løfte sundheden. Derfor

Læs mere

Kommunens sundhedsfaglige opgaver

Kommunens sundhedsfaglige opgaver Kommunens sundhedsfaglige opgaver Temadag i Danske Ældreråd d. 2. oktober 2019 V./ Lene Miller, Centerchef i Lejre Kommune, Center for Velfærd og Omsorg Lene Miller, Centerchef i Lejre Kommune, Center

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet torsdag d. 27. september 2018

Referat af møde i Ældrerådet torsdag d. 27. september 2018 Ørbækvej 100 5220 Odense SØ Tlf. 6551 3105 Email: chb@odense.dk Referat af møde i Ældrerådet torsdag d. 27. september 2018 -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Samarbejde om forebyggende hjemmebesøg hvordan spiller de forskellige aktører sammen?

Samarbejde om forebyggende hjemmebesøg hvordan spiller de forskellige aktører sammen? Samarbejde om forebyggende hjemmebesøg hvordan spiller de forskellige aktører sammen? Ved SUFO (Landsforeningen for ansatte i Sundhedsfremmende og Forebyggende hjemmebesøg) Ved Vibeke Reiter, forebyggende

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet Torsdag, den 26. marts 2015.

Referat af møde i Ældrerådet Torsdag, den 26. marts 2015. Ørbækvej 100 5220 Odense SØ Tlf. 6551 3301 Email: soekh@odense.dk Referat af møde i Ældrerådet Torsdag, den 26. marts 2015. -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Fraværende: Carl-Erik Olsen og Anne Kryger. Sekretær: David Aarup Laustsen. Referent: Charlotte Bækholm

Fraværende: Carl-Erik Olsen og Anne Kryger. Sekretær: David Aarup Laustsen. Referent: Charlotte Bækholm Ørbækvej 100 5220 Odense SØ Tlf. 20 37 91 61 Email: dal@odense.dk Referat af møde i Ældrerådet Torsdag den 20. september 2012 -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Velfærdspolitik Fanø Kommune

Velfærdspolitik Fanø Kommune Velfærdspolitik Fanø Kommune Indledning I Fanø Kommune skal vi sikre velfærd for alle borgere. Vi ønsker at alle borgere, uanset udgangspunkt skal kunne vælge det sunde liv, hvor borgeren støttes i at

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet torsdag den 23. juni 2016

Referat af møde i Ældrerådet torsdag den 23. juni 2016 Ørbækvej 100 5220 Odense SØ Tlf. 6551 3301 Email: soekh@odense.dk Referat af møde i Ældrerådet torsdag den 23. juni 2016 -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

gladsaxe.dk Sammen om et sundt liv i Gladsaxe Udkast til Gladsaxe Kommunes Sundhedspolitik 1

gladsaxe.dk Sammen om et sundt liv i Gladsaxe Udkast til Gladsaxe Kommunes Sundhedspolitik 1 gladsaxe.dk Sammen om et sundt liv i Gladsaxe Udkast til Gladsaxe Kommunes Sundhedspolitik 1 2 Indledning Vision Et godt helbred er udgangspunktet for at kunne trives fysisk, psykisk og socialt. I Gladsaxe

Læs mere

Forslag til arbejdsspor i Sundhedspolitik

Forslag til arbejdsspor i Sundhedspolitik Punkt 2. Forslag til arbejdsspor i Sundhedspolitik 2015-2018. 2014-2390. Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender, at Sunde rammer, Lighed i sundhed, Mental

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet Torsdag den 16. august 2012

Referat af møde i Ældrerådet Torsdag den 16. august 2012 Referat af møde i Ældrerådet Torsdag den 16. august 2012 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Gæst: Rådmand Steen Møller,

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet, den 17. marts 2011

Referat af møde i Ældrerådet, den 17. marts 2011 21. marts 2011 /eb Referat af møde i Ældrerådet, den 17. marts 2011 Mødedeltagere Hanne Hansen Merete Helgens Johannes Hem Greta Nielsen Molly Witved Dagmar Andersen Nancy Hansen Kaj Stycke Christine Greisen

Læs mere

SUNDHEDSUDVALGET I ODENSE KOMMUNE INTRODUKTIONSMATERIALE

SUNDHEDSUDVALGET I ODENSE KOMMUNE INTRODUKTIONSMATERIALE SUNDHEDSUDVALGET I ODENSE KOMMUNE INTRODUKTIONSMATERIALE 1 VELKOMMEN TIL SUNDHEDSUDVALGET Kære medlem af Sundhedsudvalget, I Odense Kommune arbejder vi med sundhed på tværs af forvaltningerne. Sundhed

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet, den 14. september 2011

Referat af møde i Ældrerådet, den 14. september 2011 Referat af møde i Ældrerådet, den 14. september 2011 15. september 2011 /eb Mødedeltagere Merete Helgens Johannes Hem Greta Nielsen Dagmar Andersen Nancy Hansen Kaj Stycke Kirsten Rosenkilde Hansen Per

Læs mere

Til Sundhedskoordinationsudvalget

Til Sundhedskoordinationsudvalget Patientinddragelsesudvalget Region Midtjylland -, Til Sundhedskoordinationsudvalget Region Midtjylland 20. februar 2019 Høring vedrørende Sundhedsaftalen 2019 2023 Et nært og sammenhængende sundhedsvæsen

Læs mere

Udvidet rådgivningsindsats til unge og forældre

Udvidet rådgivningsindsats til unge og forældre Udvidet rådgivningsindsats til unge og forældre Indsatsen er en del af en helhedsindsats til unge med rusmiddelproblematikker sammen med KultuRus og Satelitten. Den er med til at sikre, at Odense Kommune

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet Torsdag den 25. oktober 2012

Referat af møde i Ældrerådet Torsdag den 25. oktober 2012 Ørbækvej 100 5220 Odense SØ Tlf. 20 37 91 61 Email: dal@odense.dk Referat af møde i Ældrerådet Torsdag den 25. oktober 2012 -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Vedtægter for Ældrerådet 2014.

Vedtægter for Ældrerådet 2014. Punkt 5. Vedtægter for Ældrerådet 2014. 2014-913. Det tidligere Ældreråd har udarbejdet forslag til reviderede vedtægter for Ældrerådet i Aalborg Kommune. Forslaget har været til 1. behandling i Ældrerådet

Læs mere

Økonomiudvalget. Dagsorden. 13. marts 2018 kl. 08:30 Økonomiudvalgsværelset

Økonomiudvalget. Dagsorden. 13. marts 2018 kl. 08:30 Økonomiudvalgsværelset Økonomiudvalget Dagsorden 13. marts 2018 kl. 08:30 Økonomiudvalgsværelset Chef for Transformation og Strategi Michael Bruhn Frederiksen og kontorchef Kåre Nygaard Pedersen deltog i forbindelse med behandlingen

Læs mere

gladsaxe.dk Sammen om et sundt liv i Gladsaxe Sundhedspolitik

gladsaxe.dk Sammen om et sundt liv i Gladsaxe Sundhedspolitik gladsaxe.dk Sammen om et sundt liv i Gladsaxe Sundhedspolitik Sammen om sundheden i Gladsaxe Vores sundhed er afgørende for, at vi kan leve det liv, vi gerne vil. Desværre har ikke alle mennesker de samme

Læs mere

Afbud: Svend Aage Sørensen Eksterne deltager: Specialkonsulent Helene Botilde Rønne, Center for Sundhed deltog under punkt 9 fra kl

Afbud: Svend Aage Sørensen Eksterne deltager: Specialkonsulent Helene Botilde Rønne, Center for Sundhed deltog under punkt 9 fra kl REFERAT Møde i Forretningsudvalget Dato: Den 25. november 2015 kl. 10 13. Sted: Sjællandsgade 40, 3. sal, lokale i 402. Til stede: Kirsten Nissen (formand), Bente Hansen, (næstformand), Bent Johansen,

Læs mere

Gladsaxe Kommunes Strategi for lighed i sundhed

Gladsaxe Kommunes Strategi for lighed i sundhed Gladsaxe Kommunes Strategi for lighed i sundhed Indhold Indledning... 2 Målgruppe... 2 Vision... 2 Pejlemærker... 3 Udmøntning... 4 Indsatser... 4 Opfølgning... 6 Indledning Social ulighed i sundhed beskriver

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Social- og Sundhedsforvaltningen Social- og Sundhedsudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 11-01-2011 Dato: 15-12-2010 Sag nr.: KB 11 Sagsbehandler: Janne Egelund Andersen Kompetence: Fagudvalg

Læs mere

Sundhedsaftalen

Sundhedsaftalen Punkt 2. Sundhedsaftalen 2015-2018 2014-40284 Sundheds- og Kulturudvalget, Ældre- og Handicapudvalget, Familie- og Socialudvalget og Beskæftigelsesudvalget indstiller, at byrådet godkender Sundhedsaftalen

Læs mere

Opsamling fra det politiske opstartsmøde den 24. april 2018 og rammer for visioner og målsætninger for Sundhedsaftalen

Opsamling fra det politiske opstartsmøde den 24. april 2018 og rammer for visioner og målsætninger for Sundhedsaftalen Opsamling fra det politiske opstartsmøde den 24. april 2018 og rammer for visioner og målsætninger for Sundhedsaftalen 2019-2022 Den 24. april 2018 afholdte Sundhedskoordinationsudvalget et politisk opstartsmøde

Læs mere

2012-2018. Sammen om sundhed

2012-2018. Sammen om sundhed 2012-2018 Sammen om sundhed forord Sammen løfter vi sundheden I Assens Kommune vil vi sætte spot på sundheden og arbejde målrettet for udvikling, fremgang og livskvalitet for alle. Vi vil løfte sundheden.

Læs mere

Indledning Læsevejledning

Indledning Læsevejledning 1 Indledning Mariagerfjord Kommunes Sundhedspolitik fastslår, at Mariagerfjord arbejder på at skabe rammer og vilkår for det gode liv. Det gode liv handler om et godt helbred, psykisk velvære, gode relationer

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet torsdag, den 24. september 2015

Referat af møde i Ældrerådet torsdag, den 24. september 2015 Ørbækvej 100 5220 Odense SØ Tlf. 6551 3301 Email: soekh@odense.dk Referat af møde i Ældrerådet torsdag, den 24. september 2015 -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Orientering om KL's udspil om sundhedsfremme og forebyggelse

Orientering om KL's udspil om sundhedsfremme og forebyggelse Punkt 4. Orientering om KL's udspil om sundhedsfremme og forebyggelse 2018-007141 Sundheds- og Kulturforvaltningen fremsender til Sundheds- og Kulturudvalgets orientering KL's udspil om sundhedsfremme

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 16:45 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

SOCIAL OG SUNDHED Sundhedsstrategisk afsnit. Dato: 10. november Tlf. dir.: Kontakt: Anne Ganner Bech

SOCIAL OG SUNDHED Sundhedsstrategisk afsnit. Dato: 10. november Tlf. dir.: Kontakt: Anne Ganner Bech SOCIAL OG SUNDHED Sundhedsstrategisk afsnit Dato: 10. november 2016 Tlf. dir.: 44771846 E-mail: abe3@balk.dk Kontakt: Anne Ganner Bech Status for implementering af Sundhedsplanen 2015-2017 BØRN Nr. Indsatsområde

Læs mere

Indsatser under det politiske fokusområde Ulighed i Sundhed understøtter

Indsatser under det politiske fokusområde Ulighed i Sundhed understøtter Operationel Plan Udvidet rådgivningsindsats til unge og forældre Indsatsen er en del af en helhedsindsats til unge med rusmiddelproblematikker sammen med KultuRus og Satelitten. Den er med til at sikre,

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet torsdag d. 28. februar 2019, kl

Referat af møde i Ældrerådet torsdag d. 28. februar 2019, kl Ørbækvej 100 5220 Odense SØ Tlf. 6551 3207 Email: lno@odense.dk Referat af møde i Ældrerådet torsdag d. 28. februar 2019, kl. 14.00 17.00. Afbud fra: Helle Oldefar, Karen Ulletved -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

SUNDHED OG OMSORG Sundhed Aarhus Kommune

SUNDHED OG OMSORG Sundhed Aarhus Kommune Notat til Sundheds- og Omsorgsudvalget: Arbejdet med sundhedspolitikken i Sundhed og Omsorg udmøntning af indsatser og det tværmagistratslige samarbejde Indledning Sundheds- og Omsorgsudvalget har efterspurgt

Læs mere

Viborg Ældreråd. Viborg Ældreråd. Dagsorden

Viborg Ældreråd. Viborg Ældreråd. Dagsorden Dagsorden Mødedato: Onsdag den 5. februar 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.17/rådhuset Rådhuset Prinsens Alle 5 8800 Viborg Leo Larsen, Jette Norup,

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet torsdag d. 31. januar 2019, kl

Referat af møde i Ældrerådet torsdag d. 31. januar 2019, kl Ørbækvej 100 5220 Odense SØ Tlf. 6551 3207 Email: lno@odense.dk Referat af møde i Ældrerådet torsdag d. 31. januar 2019, kl. 14.00 17.00 -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Udfordringer på Sundheds- og Rehabiliteringsområdet i Gladsaxe de kommende 4 år

Udfordringer på Sundheds- og Rehabiliteringsområdet i Gladsaxe de kommende 4 år Udfordringer på Sundheds- og Rehabiliteringsområdet i Gladsaxe de kommende 4 år Februar 2018 De 5 udfordringer Det nære sundhedsvæsen Sundhedshuset Velfærdsteknologi Mental sundhed og civilsamfund Personcentreret

Læs mere

STRATEGI FOR ARBEJDET MED FOREBYGGELSE OG SUNDHEDSFREMME

STRATEGI FOR ARBEJDET MED FOREBYGGELSE OG SUNDHEDSFREMME STRATEGI FOR ARBEJDET MED FOREBYGGELSE OG SUNDHEDSFREMME INDHOLD SIDE 4 SIDE 7 SIDE 8 SIDE 10 SIDE 15 ÆLDRE- OG HANDICAPFORVALTNINGENS STRATEGI FOR ARBEJDET MED FOREBYGGELSE OG SUNDHEDSFREMME GRUNDLAGET

Læs mere

UDVIKLING AF ET NÆRE SUNDHEDSVÆSEN

UDVIKLING AF ET NÆRE SUNDHEDSVÆSEN SEMINARRUNDE 7 UDVIKLING AF ET NÆRE SUNDHEDSVÆSEN Eva Michelle Burchard Specialkonsulent i Center for Forebyggelse i praksis, KL 24. Oktober 2017 Arrangør: Danske Ældreråd Hvad er på programmet? Den sundhedspolitiske

Læs mere

Indsatskatalog til udmøntning af sundhedspolitikken Sammen om Sundhed 2012-2018 del 1

Indsatskatalog til udmøntning af sundhedspolitikken Sammen om Sundhed 2012-2018 del 1 katalog til udmøntning af sundhedspolitikken Sammen om Sundhed 2012-2018 del 1 1 Oversigt over sundhedsindsatser til udvikling/udmøntning Forebyggelsespakke/ sundhedsområde Tobak Udvikling af målrettede

Læs mere

Seminar V: Forebyggelse af psykosocial mistrivsel blandt ældre hvordan?

Seminar V: Forebyggelse af psykosocial mistrivsel blandt ældre hvordan? Seminar V: Forebyggelse af psykosocial mistrivsel blandt ældre hvordan? Ældrepolitisk konference 29. april 2014 Lise Skov Pedersen, Projektleder, Socialstyrelsen Iben Stephensen, Programleder, Socialstyrelsen

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 24. JANUAR 2017 MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) PER STEEN LAILA GROTH BJARNE HANSEN

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 24. JANUAR 2017 MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET BENT MUNCH (REPRÆSENTANT FRA DH) PER STEEN LAILA GROTH BJARNE HANSEN REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 24. JANUAR 2017 STED: MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET TIDSPUNKT: KL. 9.00 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH PER STEEN LAILA

Læs mere

ODENSE KOMMUNES SUNDHEDSPOLITIK

ODENSE KOMMUNES SUNDHEDSPOLITIK SUND SAMMEN ODENSE KOMMUNES SUNDHEDSPOLITIK Kolofon Udgivet: Udarbejdet af Odense Kommune Fotografer: VisitOdense Odense Kommune Colourbox INDHOLDSFORTEGNELSE Sund Sammen - forord... 4 Et sundere arbejdsmarked...

Læs mere

Godkendelse af Sundhedsaftalen

Godkendelse af Sundhedsaftalen Punkt 10. Godkendelse af Sundhedsaftalen 2015-2018 2014-40284 Forvaltningerne indstiller, at Familie- og Socialudvalget, Beskæftigelsesudvalget, Ældre- og Handicapudvalget og Sundheds- og Kulturudvalget

Læs mere

Dato: Onsdag den 29. april 2014 kl Sted: Københavns Rådhus, Udvalgsværelse D, 1. sal værelse 103

Dato: Onsdag den 29. april 2014 kl Sted: Københavns Rådhus, Udvalgsværelse D, 1. sal værelse 103 DAGSORDEN Møde i Ældrerådet Dato: Onsdag den 29. april 2014 kl. 10 15 Sted: Københavns Rådhus, Udvalgsværelse D, 1. sal værelse 103 Dagsorden: 1. Valg af formand 2. Politikeroplæg: Henrik Appel Esbensen

Læs mere

Til stede: Bente Ketty Hansen (formand), Arne Bjørn Nielsen, Hanne Simonsen, Jette Ruth Nielsen, Mona Sillemann, Merete Raaschou.

Til stede: Bente Ketty Hansen (formand), Arne Bjørn Nielsen, Hanne Simonsen, Jette Ruth Nielsen, Mona Sillemann, Merete Raaschou. REFERAT Møde i Omsorgs- og Boligudvalget Dato: Tirsdag den 29. november 2016 kl. 10-14 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning H, lokale 411 Til stede: Bente Ketty Hansen (formand), Arne Bjørn Nielsen, Hanne Simonsen,

Læs mere

Vedtægter for Ældrerådet i Syddjurs Kommune.

Vedtægter for Ældrerådet i Syddjurs Kommune. Vedtægter for Ældrerådet i Syddjurs Kommune. 1 I henhold til bestemmelserne i 30 til 33 i Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område er ældrerådet valgt til uafhængigt af partipolitiske

Læs mere

Åben referat Ældrerådet

Åben referat Ældrerådet Åben referat Ældrerådet Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Foreningen af Kliniske Diætisters høringssvar vedrørende Vejledning om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler revision 2013.

Foreningen af Kliniske Diætisters høringssvar vedrørende Vejledning om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler revision 2013. København, den 25. november 2013 Foreningen af Kliniske Diætisters høringssvar vedrørende Vejledning om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler revision 2013. Foreningen af Kliniske Diætister (FaKD)

Læs mere

Referat af fællesmøde for ældreråd og lokalråd plus ordinært møde i Ældrerådet Torsdag, den 26. februar 2015, kl

Referat af fællesmøde for ældreråd og lokalråd plus ordinært møde i Ældrerådet Torsdag, den 26. februar 2015, kl Ørbækvej 100 5220 Odense SØ Tlf. 6551 3301 Email: soekh@odense.dk Referat af fællesmøde for ældreråd og lokalråd plus ordinært møde i Ældrerådet Torsdag, den 26. februar 2015, kl. 9.00 12.30 -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune.

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. l medfør af Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har Byrådet i Sorø Kommune nedsat et Handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Værdighedspolitik. Sundhed og Rehabilitering

Værdighedspolitik. Sundhed og Rehabilitering Værdighedspolitik 2016 Sundhed og Rehabilitering 1 Forord I de kommende år bliver vi flere ældre. Mange er mere sunde og raske og lever længere end tidligere. I Kerteminde Kommune er der mange tilbud og

Læs mere

FOREBYGGELSE PÅ ÆLDREOMRÅDET TEMADAG OM FOREBYGGELSE PÅ ÆLDREOMRÅDET

FOREBYGGELSE PÅ ÆLDREOMRÅDET TEMADAG OM FOREBYGGELSE PÅ ÆLDREOMRÅDET TEMADAG OM FOREBYGGELSE PÅ ÆLDREOMRÅDET Anette Thorsmark og Lene Dørfler Center for Forebyggelse i praksis, KL OPSPORING AF RISIKOGRUPPER OG SOCIAL ULIGHED I SUNDHED Forhold der påvirker sundhed - og lighed

Læs mere

KKR mål for sundhed

KKR mål for sundhed KKR mål for sundhed 2017-18 Sagsnr. 17/6415 Resumé Kommunerne i Region Hovedstaden har siden 2013 arbejdet med rammepapirer for somatik og psykiatri, som beskriver de 29 kommuners fælles indsats for at

Læs mere

Friske ældre. Har overskud: tid penge- godt helbred. Kan selv mestre og tage ansvar for egen sundhed

Friske ældre. Har overskud: tid penge- godt helbred. Kan selv mestre og tage ansvar for egen sundhed Har overskud: tid penge godt helbred Kan selv mestre og tage ansvar for egen sundhed Har mulighed for at hjælpe andre frivilligt arbejde? Friske ældre Eksempler på emner til Temamøder Forebyggelse af fald

Læs mere

ODENSE KOMMUNES SUNDHEDSPOLITIK

ODENSE KOMMUNES SUNDHEDSPOLITIK SUND SAMMEN ODENSE KOMMUNES SUNDHEDSPOLITIK Kolofon Udgivet: Juni 2019 Udarbejdet af Odense Kommune Fotografer: VisitOdense Odense Kommune Colourbox INDHOLDSFORTEGNELSE Sund Sammen - forord... 4 Vision,

Læs mere

REFERAT Møde i Forretningsudvalget Dato: Den 11. november 2015 kl Sted: Sjællandsgade 40, 3. sal, lokale i 402. Til stede:

REFERAT Møde i Forretningsudvalget Dato: Den 11. november 2015 kl Sted: Sjællandsgade 40, 3. sal, lokale i 402. Til stede: REFERAT Møde i Forretningsudvalget Dato: Den 11. november 2015 kl. 10 15. Sted: Sjællandsgade 40, 3. sal, lokale i 402. Til stede: Kirsten Nissen (formand), Bente Hansen, (næstformand), Bent Johansen,

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl på Strandcentret

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl på Strandcentret Greve Seniorråd Tirsdag den 24.11.15 kl. 9-12 på Strandcentret Niels Kjøller (formand) Kirsten Andersen (næstformand) Elo Knudsen Finn Brozek Flemming Vahlgreen Knud Bloksgaard Palle Jacobsen Sigurd Arnfred

Læs mere

Sund Sammen. Odense Kommunes Sundhedspolitik

Sund Sammen. Odense Kommunes Sundhedspolitik Sund Sammen Odense Kommunes Sundhedspolitik Forord Sundhed er mere end blot fraværet af sygdom. At være sund handler om at have det så godt fysisk, socialt og mentalt, at den enkelte er i stand til at

Læs mere

Det nære sundhedsvæsen Fredericia Kommune. Tine Curtis Leder Center for Forebyggelse i praksis Adj. Professor, Syddansk Universitet

Det nære sundhedsvæsen Fredericia Kommune. Tine Curtis Leder Center for Forebyggelse i praksis Adj. Professor, Syddansk Universitet Det nære sundhedsvæsen Fredericia Kommune Tine Curtis Leder Center for Forebyggelse i praksis Adj. Professor, Syddansk Universitet Det overordnede udfordringsbillede på sundhedsområdet Større andel af

Læs mere

Møde i Sundhedsudvalget Dato: Onsdag den 19. april 2017 kl. 10 til 12. Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 (Ældrerådets eget lokale).

Møde i Sundhedsudvalget Dato: Onsdag den 19. april 2017 kl. 10 til 12. Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 (Ældrerådets eget lokale). REFERAT Møde i Sundhedsudvalget Dato: Onsdag den 19. april 2017 kl. 10 til 12. Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 (Ældrerådets eget lokale). Til stede: Hanne Simonsen (formand), Anne

Læs mere

Kommissorium for. Senior- og Handicapudvalget

Kommissorium for. Senior- og Handicapudvalget Kommissorium for Senior- og Handicapudvalget 2018-2021 Baggrund Byrådet har et særligt ansvar overfor borgere med særlige fysiske eller psykiske behov. Byrådet ønsker en rehabiliterende tilgang for at

Læs mere

FOREBYGGELSES OG SUNDHEDSFREMMEPOLITIK Furesø Kommune

FOREBYGGELSES OG SUNDHEDSFREMMEPOLITIK Furesø Kommune FOREBYGGELSES OG SUNDHEDSFREMMEPOLITIK Furesø Kommune 2018-2022 1 Forebyggelses- og Sundhedsfremmepolitik Furesø Kommune 2019-2022 Politisk forord Alle borgere i Furesø kommune skal have adgang til at

Læs mere

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 29 Indholdsfortegnelse 15 Åben - Meddelelser til Sundhedsudvalgets møde den 6. marts 2007 16 Åben Sundhedsråd 17 Åben - Sundhedsaftale

Læs mere

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv Beslutning: Udkast til Forebyggelses- og Sundhedsfremmepolitik for Furesø Kommune 2019 2022 Sagsnr. i ESDH: 18/13734 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt

Læs mere

Dagsorden for ordinært møde i Ældrerådet

Dagsorden for ordinært møde i Ældrerådet Dagsorden for ordinært møde i Ældrerådet Dato: Onsdag den 21. januar 2014 kl. 10 14 Sted: Københavns Rådhus, Udvalgsværelse D, 1. sal værelse 103 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Siden sidst 3.

Læs mere

DAGSORDEN. Møde i Omsorgsudvalget Dato: Torsdag den 7. juni 2018 kl Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102

DAGSORDEN. Møde i Omsorgsudvalget Dato: Torsdag den 7. juni 2018 kl Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 DAGSORDEN Møde i Omsorgsudvalget Dato: Torsdag den 7. juni 2018 kl. 10.00-12.00 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Lise Helweg (formand), Merete Raaschou (næstformand), Anne Marie

Læs mere

Fremtidens sundhedsindsats i kommunerne med fokus på børn og unge. Konsulent Nina Gath Center for Social og Sundhed, KL

Fremtidens sundhedsindsats i kommunerne med fokus på børn og unge. Konsulent Nina Gath Center for Social og Sundhed, KL Fremtidens sundhedsindsats i kommunerne med fokus på børn og unge Konsulent Nina Gath Center for Social og Sundhed, KL Sundhedsspor og velfærdsspor Den brede dagsorden Sundhedsaftaler Forebyggelsespakker

Læs mere

Bilag 1 Sundheds- og Omsorgsudvalgets handleplan til Inklusionspolitikken

Bilag 1 Sundheds- og Omsorgsudvalgets handleplan til Inklusionspolitikken KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Folkesundhed København NOTAT Bilag 1 Sundheds- og Omsorgsudvalgets handleplan til Inklusionspolitikken 2011-2014 I denne handleplan redegøres for hvordan

Læs mere

Det gode og aktive hverdagsliv. Aabenraa Kommunes politik for ældre

Det gode og aktive hverdagsliv. Aabenraa Kommunes politik for ældre Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for ældre Forord Kære læser! I Aabenraa Kommune har vi en vision om, at alle kommunens ældre borgere har mulighed for at leve et godt, aktivt og

Læs mere

VISIONSPOLITIK SUNDHEDSPOLITIK. Varde Kommune 2014-2018

VISIONSPOLITIK SUNDHEDSPOLITIK. Varde Kommune 2014-2018 VISIONSPOLITIK SUNDHEDSPOLITIK Varde Kommune 2014-2018 Godkendt af Byrådet den 01.04.2014 1. Indledning Alle borgere i Varde Kommune skal have mulighed for at leve et godt liv hele livet have mulighed

Læs mere

Forord. Borgmester Torben Hansen

Forord. Borgmester Torben Hansen 1 Forord 2 Forord Som kommune har vi berøring med mange borgeres hverdag. Derfor påtager vi os et ansvar for at sætte rammerne for et sundt liv i de mange forskellige arenaer, hvor borgeren færdes. I Randers

Læs mere

Afbud: Arne Bjørn Nielsen, Kirsten Nissen og Mona Sillemann.

Afbud: Arne Bjørn Nielsen, Kirsten Nissen og Mona Sillemann. Referat Møde i Sundhedsudvalget Dato: mandag den 12. februar 2018 kl. 14.00-16.00 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Hanne Simonsen (formand), Anne Marie Bossen Aarøe (næstformand),

Læs mere

REFERAT. Møde i Ældrerådet Dato: Onsdag den 14. december 2016 kl Sted: Københavns Rådhus, Snapstinget

REFERAT. Møde i Ældrerådet Dato: Onsdag den 14. december 2016 kl Sted: Københavns Rådhus, Snapstinget REFERAT Møde i Ældrerådet Dato: Onsdag den 14. december 2016 kl. 10.00 12.30 Sted: Københavns Rådhus, Snapstinget Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Referat af Forretningsudvalgets møde 3. Høring

Læs mere

Sammen om sundhed Rødovre Kommunes Sundhedspolitik

Sammen om sundhed Rødovre Kommunes Sundhedspolitik Sammen om sundhed Rødovre Kommunes Sundhedspolitik (billeder og layout tilføjes senere) Side 1 af 14 Forord Sundhed er mere end gulerødder og løbeture sundhed handler om trivsel og om at kunne leve og

Læs mere

Onsdag den 20. november 2013 kl. 10:00-14:00

Onsdag den 20. november 2013 kl. 10:00-14:00 Notat fra møde i Ældrerådet 21. november 2013 Onsdag den 20. november 2013 kl. 10:00-14:00 Mødet fandt sted i rådets mødelokale Henrik Pontoppidans Vej 4 DAGSORDEN 1.Valg af ordstyrer og godkendelse af

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE. Sundhedspolitik

SOLRØD KOMMUNE. Sundhedspolitik SOLRØD KOMMUNE Sundhedspolitik Titel: Sundhedspolitik 2019 X Udgivet af: Solrød Kommune, Solrød Center 1, 2680 Solrød Strand. Tiltrådt på Byrådsmøde den X. Skriv til Solrød Kommune på e-mail: forebyggelse@solrod.dk

Læs mere

UDKAST KØBENHAVNS KOMMUNES SUNDSHEDSPOLITIK 2015-2025

UDKAST KØBENHAVNS KOMMUNES SUNDSHEDSPOLITIK 2015-2025 UDKAST KØBENHAVNS KOMMUNES SUNDSHEDSPOLITIK 2015-2025 Nyd livet, københavner Et godt helbred er et godt udgangspunkt for, at vi kan trives fysisk, psykisk og socialt. Der findes mange bud på, hvad det

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING Sundheds- og Omsorgsforvaltningen indstiller,

INDSTILLING OG BESLUTNING Sundheds- og Omsorgsforvaltningen indstiller, KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Folkesundhed København INDSTILLING Udkast til Københavns Kommunes Sundhedspolitik 2015-2025 Sundheds- og Omsorgsudvalget skal drøfte første udkast til

Læs mere