Billund Kommune. Screeningsnotat. Tillæg nr. 5 til spildevandsplan for Billund Kommune Nedlæggelse af DuPont Renseanlæg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Billund Kommune. Screeningsnotat. Tillæg nr. 5 til spildevandsplan for Billund Kommune Nedlæggelse af DuPont Renseanlæg"

Transkript

1 Billund Kommune Screeningsnotat Tillæg nr. 5 til spildevandsplan for Billund Kommune Nedlæggelse af DuPont Renseanlæg Bilag 2a - Screeningsnotat snotat Udarbejdet til: Billund Kommune Jorden Rundt Grindsted Sag nr. 17/1028 Udarbejdet af: EnviDan A/S Marcus Tranbjerg/Marianne Halkjær Knudsen mhk@envidan.dk Projektnavn: Miljøscreening Projektnr.: Side 1 af 20

2 Screeningsnotat Side 2 af 20 Indholdsfortegnelse 1. Indledning Tillægget Indvirkninger på miljøet Spildevand Grindsted Å Næringsstoffer Miljøfremmede stoffer Slambehandling Natura 2000 Varde Å / Vadehavet Grundvandsforhold og påvirkninger af grundvand Fredede områder Fortidsminder Jordforurening Konklusion Bilag Bilag 2b: Skema - Screening

3 Screeningsnotat Side 3 af Indledning Billund Kommune er ved at udarbejde et forslag til tillæg til Spildevandsplanen omhandlende tilkobling af spildevand fra DuPont Nutrition Bioscience ApS, Grindsted (herefter benævnt Du- Pont) til Grindsted Renseanlæg. DuPont ønsker at stoppe driften af deres eget renseanlæg og i stedet lede en blanding af processpildevand og renset røggaskondensat til rensning på Grindsted Renseanlæg. Ifølge lov om miljøvurdering af planer og programmer skal der udarbejdes en miljøvurdering, når der skal tilvejebringes planer inden for fysisk planlægning, hvis planen fastlægger rammerne for fremtidige anlæg eller arealanvendelser for projekter omfattet af bilag 3 eller 4, eller hvis planen påvirker et internationalt naturbeskyttelsesområde væsentligt. Derudover skal der udarbejdes en miljøvurdering, når der tilvejebringes øvrige planer, som giver mulighed for anlægsprojekter, der kan få en væsentlig indvirkning på miljøet. LBK nr af 10/12/ Når en myndighed i medfør af lovgivningen tilvejebringer følgende planer og programmer eller foretager ændringer deri, skal der udarbejdes en miljøvurdering, da disse planer og programmer antages at kunne få væsentlig indvirkning på miljøet: 1) Planer og programmer, som tilvejebringes inden for landbrug, skovbrug, fiskeri, energi, industri, transport, affaldshåndtering, vandforvaltning, telekommunikation, turisme, fysisk planlægning og arealanvendelse, og som fastlægger rammerne for fremtidige anlægstilladelser til projekter, der er omfattet af bilag 3 og 4. 2) Andre planer og programmer, som kan påvirke et udpeget internationalt naturbeskyttelsesområde væsentligt. 3) Andre planer og programmer, som i øvrigt fastlægger rammerne for fremtidige anlægstilladelser til projekter, som myndigheden vurderer kan få væsentlig indvirkning på miljøet. Stk. 2. Hvis planer og programmer som nævnt i stk. 1, nr. 1, fastlægger anvendelsen af mindre områder på lokalt plan eller alene indeholder mindre ændringer i sådanne planer eller programmer, skal der kun gennemføres en miljøvurdering, hvis de må antages at kunne få væsentlig indvirkning på miljøet. Med henblik på at klarlægge om tillægget til spildevandsplanen skal miljøvurderes, er der foretaget en screening af tillægget. Denne screening er foretaget i henhold til lovens 4 stk. 2 som fastlægger kriterier for bestemmelse af den sandsynlige betydning af indvirkningen på miljøet. Miljøscreeningsskemaet fremgår af bilag 2b til dette notat.

4 Screeningsnotat Side 4 af Tillægget Tillægget til Spildevandsplanen for Billund Kommune omhandler nedlæggelse af DuPont i Grindsteds renseanlæg, og efterfølgende afledning af spildevandet til Grindsted Renseanlæg. DuPont ønsker at stoppe driften af virksomhedens interne renseanlæg og lede processpildevand fra virksomhedens spildevandssystem til offentlig behandling hos Billund Vand cirka m 3 /år. DuPont har nedgravet to spildevandsledninger fra DuPonts renseanlæg til Billund Vands renseanlæg i Grindsted. Gældende spildevandsplan kan ses i sin helhed her, og er gengivet i nedenstående kortudsnit: Figur 1: Oversigt gældende plan. Den ny anlagte ledning fra Billund til Grindsted Renseanlæg er vist med grøn linje øverst i billedet. Det fremgår at ledningsanlæggets placering er omfattet af gældende plan og tilhørende miljøvurdering.

5 Screeningsnotat Side 5 af 20 Tillægget omfatter derfor nedlæggelse af det private renseanlæg og tilslutning til Grindsted Renseanlæg via den allerede etablerede afskærende ledning fra Billund. Samtidig ændres oplandet til privat kloak med afledning til offentligt renseanlæg (justeret betalingsprincip). På Figur 2 ses ledningstracé for det nye og ikke ibrugtagne, men allerede etablerede transportsystem mellem DuPont og Grindsted Renseanlæg. Figur 2 Ledningstracé. Jf. kommuneplanramme 1.E.5 er området udlagt som Område til industri med særlige beliggenhedskrav. Forslaget er dermed ikke i strid med kommuneplanen.

6 Screeningsnotat Side 6 af 20 Figur 3 Oversigt over DuPont private renseanlæg. På DuPont forefindes der 2 eksisterende Ø180 mm spildevandsledninger, som leder spildevand fra udligningstank (forrens) til det private renseanlæg nord for fabriksområdet. Disse vil blive koblet sammen med de 2 allerede nedgravede spildevandstransportledninger Ø200 fra Du- Ponts renseanlæg, så der opnås sammenhængende spildevandsledninger fra DuPont til Grindsted Renseanlæg. Figur 4 Omtrentlig placering af intern spildevandsledning fra DuPont til transportledning. Transportledningen er markeret med en grøn streg.

7 Screeningsnotat Side 7 af 20 Eksisterende anlæg Transportsystem frem til Grindsted Renseanlæg består af følgende eksisterende anlæg: 2 stk. ø200 mm ledninger af ca. 7 km til Grindsted Renseanlæg i ca. 1,5 meters dybde. Ledningerne ligger uden for virksomhedens areal langs Billund Vands spildevandsledning, der går fra Billund by til Grindsted renseanlæg. Eksisterende udligningsbassin på 100 m 3 som anvendes til udlignings- og bufferbassin før pumpning af spildevandet til Grindsted Renseanlæg. Eksisterende opsamlingsbassin på 300 m 3 som anvendes til opsamlingsbassin i tilfælde, hvor det ikke er muligt at sende vandet til Grindsted renseanlæg. Separerede stoffer fra 4 kilder transporteres separat i containere og tankbiler fra DuPont til Grindsted Renseanlæg med henblik på biogasproduktion: Fedt/olie fra eksisterende flotationsanlæg Fermenteringsrester fra Natamax Recovery Fermenteringsrester fra enzym fermentering Vaskevand fra ester produktionen i emulgator afdelingen. For at undgå udledningen af uønskede stoffer fjernes/uskadeliggøres GMO, natamycin og acrolein fra specifikke spildevandsstrømme, inden det samles med det resterende processpildevand og ledes til rensning. Nye anlæg Etablering af en ny kumme nord for udligningstank (forrens) til 50 m 3 tank med NaOH til ph justering liters container med 30 % saltsyre til ph justering placeres i miljøboks ved eksisterende udligningstank (forrenseanlæg). Til opsamling af en processpildevandsstrøm med cirka 30 % svovlsyre, som adskilles fra det eksisterende processpildevand, etableres der en 40 m 3 tank i en eksisterende kumme syd for Fabrik Svovlsyren bortskaffes til nyttiggørelse Der etableres en rørstreng til transport af svovlsyren fra Fabrik 017 til 40 m 3 tanken ved Fabrik Mindre påsvejsninger på eksisterende anlæg for at tilslutte eksisterende Ø180 mm ledninger på fabriksområdet til de 2 afskærende ledninger til Grindsted Renseanlæg. På Grindsted Renseanlæg etableres tilslutning af de to transportledninger til det eksisterende fordelerbygværk.

8 Screeningsnotat Side 8 af 20 Det fremgår, at alle nyanlæg etableres på fabriksområdet eller på Grindsted Renseanlæg. Ændringer internt på Dupont s fabriksområde kan kræve revideret miljøgodkendelse, hvilket afklares med Miljøstyrelsen, som er godkendelsesmyndighed. Spildevandsmængder Udover det eksisterende processpildevandsvolumen pr. år på cirka m 3, tilføres spildevandsstrømmen yderligere cirka m 3 renset røggaskondensat fra flisfyring. Totalt set en fremtidig spildevandsbelastning på m 3 /år. Spildevandsmængden fra DuPont ligger på m 3 /døgn. Efter konvertering til flisfyring på DuPonts kedel vil mængden stige til maksimalt 1100 m 3 /døgn. I forbindelse med driftsstop eller lignende, er det totalt set muligt at benytte ca. 920 m 3 opsamlingsvolumen på DuPont. Opsamlingsvolumenet er fordelt på: 7 venturibrønde á 35 m 3 = 245 m 3 Brønd 7 = 10 m 3 Spildevandsledninger = 65 m 3 Udligningsbassin, emulgator = 100 m 3 Opsamlingsbassin = 300 m 3 Udligningsbassin + opsamlingsbassin = 200 m 3 Total = 920 m 3 I venturibrøndene er det endvidere muligt at stoppe for pumpningen af spildevand fra de enkelte produktionsafsnit til hovedledningen. Hvis der skulle ske en forurening af spildevandet fra et af produktionsstederne eller pga. manglende kapacitet i hovedledningen. Ved en eventuel forurening af spildevand fra de enkelte fabriksafsnit er det muligt tilbageholde og bortskaffe enkelte delstrømme separat fra de enkelte venturibrønde, så den samlede spildevandsmængde ikke bliver forurenet og skal tilbageholdes. Det kan således være en mulighed, at stoppe pumpningen fra en venturibrønd, og transportere spildevandet bort med lastbil. DuPont kan hvis andre muligheder for bortskaffelse af spildevand er udtømt - være nødtvunget til at stoppe produktion i udvalgte fabriksafsnit.

9 Screeningsnotat Side 9 af 20 Figur 5 Oversigt over den afsluttende behandling af spildevandsstrøm på Dupont inden afskæring til Grindsted Renseanlæg. Grindsted Renseanlæg modtager i dag spildevand fra Grindsted og Billund til en samlet årsmiddelbelastning på PE opgjort på basis af Bi5-belastning. Belastningen fra Dupont er udregnet til PE. PE belastningen er alene beregnet ud fra COD-indholdet med 130 g COD/(PE x d). Den hydrauliske belastning fra Dupont vil maksimalt udgøre 1100 m³/døgn, hvilket er en relativt lav belastning set i forhold til den nuværende hydrauliske belastning på Grindsted Renseanlæg, som de seneste 2 år ligger i størrelsesorden m³/døgn (jf. akkrediterede målinger fra Danmarks Miljøportal, PULS). Krügers samlede vurdering af kapaciteten på Grindsted Renseanlæg viser, at spildevands-belastningen fra DuPont vil kunne forventes håndteret på Grindsted Renseanlæg uden at renseanlægget skal udbygges ( Grindsted Renseanlæg dimensionering og kapacitet af Krüger, 12. maj 2016).

10 Screeningsnotat Side 10 af Indvirkninger på miljøet I dette afsnit gennemgås de forhold, som kan have indvirkning på miljøet. 3.1 Spildevand Overfladevand håndteres som hidtil og ændres ikke ved tillægget til spildevandsplanen. Det bemærkes, at overfladevandskloakken (det blå system) ejes og drives af Dupont. Anlægget modtager vanddampkondensat, køle- og regnvand og tilladelsen til udledning heraf er reguleret i virksomhedens miljøgodkendelse. Anlæg til håndtering af industrispildevand (det røde system) modtager processpildevand, vand fra samtlige gulvafløb, rengøringsvand og sanitært spildevand samt afløb fra kullager og slaggesystem. Den nuværende rensning sker på Dupont s renseanlæg, som er placeret i den nordligste del af virksomhedsområdet. Anlægget har en dimensionsgivende kapacitet på PE, og er et aktivt slamanlæg med styret N- og P-tilledning og efterpolering ved flotation. Den væsentligste miljøpåvirkning ved udledning af renset spildevand fra det røde og blå system er: Udledning af næringsstoffer (kvælstof og fosfor) til Grindsted Å Udledning af miljøfremmede stoffer og salte til Grindsted Å Termisk belastning af Grindsted Å Udledning af iltforbrugende stof til Grindsted Å Produktion af slam til biogas Grindsted Å Grindsted Å er på strækningen nedstrøms Grindsted By, hvor udløbet fra Grindsted Renseanlæg er, målsat til god økologisk tilstand i basisanalysen for den gældende vandområdeplan Af Vandområdeplanerne fremgår, at den økologiske tilstand forværres fra god til moderat på stationerne op- og nedstrøms Grindsted Renseanlæg (jf. figur 6). Baggrunden for tilstandsvurderingen i vandområdeplanerne er baseret på tre kvalitetselementer: Fisk, smådyr og makrofytter. I Grindsted Å på strækningen ved Grindsted Renseanlæg, er tilstanden for fisk og makrofytter ukendt, hvorfor den økologiske tilstandsvurdering udelukkende er baseret på smådyrsfaunaen (DVFI). Figur 6: Økologisk tilstand (DVFI) fra vandområdeplan. Der findes heller ingen vurdering af den økologiske tilstand baseret på Miljøfarlige forurenende stoffer (MFS). Seneste bedømmelser af DVFI er gengivet i nedenstående tabel.

11 Screeningsnotat Side 11 af 20 Dato DVFI Nedstrøms DVFI Opstrøms Tabel 3.1: DVFI historik op- og nedstrøms Grindsted Renseanlæg (4: Moderat, 5: God, 6: Høj). Målet om god økologisk tilstand er opfyldt ved faunaklasse 5 (god). Det fremgår, at der er tendens til lavere DVFI nedstrøms Grindsted Renseanlæg. Vandløbstypologien i det berørte område er type 2 (mellem). Der er ikke i Vandområdeplanen udpeget indsats for renseanlæg eller vandløb. Nærmeste indsats i Grindsted Å ligger ca. 5 km opstrøms byen og omfatter virkemidlet Udlægning af groft materiale. Af bekendtgørelse om indsatsprogrammer for vandområdedistrikter (nr. 794 af 24. juni 2016), fremgår at myndighed kun kan træffe afgørelse der påvirker et overfladevandområde, hvor miljømålet ikke er opfyldt, hvis afgørelsen ikke medfører en forringelse af tilstanden, og ikke hindre opfyldelsen af miljømålet. Renseprocesserne (aktivt slamanlæg) på Grindsted Renseanlæg adskiller sig ikke fra de nuværende på Dupont Renseanlæg. De fremtidige udledte stofmængder og stofkoncentrationer fra Grindsted Renseanlæg kan dermed forventes at være i samme størrelsesorden, som tilfældet er i dag fra de 2 anlæg (Dupont og Grindsted). Ifølge Vandområdeplan skal målopfyldelse ske inden udgangen af Det vurderes, at dette projekt ikke forhindrer at der kan ske målopfyldelse i Vandføring Af vandløbsregulativ for Grindsted Å Varde Å, November 1998, fremgår målinger af vandføring ved Grindsted By med en middelvandføring på l/s, og mindste målte vandføring er l/s. Ibrugtagningen af transportledningen og lukningen af DuPont Renseanlæg vil føre til, at vandføringen mellem nuværende udledningspunkt fra Dupont Renseanlæg og 6 km nedstrøms til udledningspunktet fra Grindsted Renseanlæg mindskes. I dag udledes der ca. 6 l/s fra Dupont Renseanlæg. Dette svarer til et tab i vandføring på 2 til 3, når DuPont Renseanlæg nedlægges. Tabet i vandføring på delstrækningen er marginalt og forventes ikke at have indflydelse på vandløbets fysiske eller biologiske kvalitet Næringsstoffer Afhængig af nuværende rensegrad på DuPont og Grindsted Renseanlæg vil der ikke blive tilført flere næringsstoffer til Grindsted Å nedstrøms udledningspunktet for Grindsted Renseanlæg. Det kan forudsættes, at spildevandet renses til samme afløbskoncentrationer efter tilslutning af DuPontspildevandet. Dvs. en udløbskoncentration på 6 mg N/l og 0,5 mg P/l. Analyser af udløbet fra DuPont Renseanlæg november 2015 november 2016 (14 målinger) viser, at der i gennemsnit udledes 6,7 mg N/l og 0,7 mg P/l til Grindsted Å. Den fremtidige rensning af spildevandet fra

12 Screeningsnotat Side 12 af 20 DuPont på Grindsted Renseanlæg vil således ikke fører til, at der udledes en højere koncentration af N og P til Grindsted Å, end der gør i dag. Strækningen mellem nuværende udledningspunkt fra DuPont og til udledningspunktet fra Grindsted Renseanlæg vil som en konsekvens af nedlæggelsen af DuPont Renseanlæg modtage færre næringsstoffer. Dette vurderes som en positiv konsekvens i henhold til gældende målsætning i vandområdeplanerne Miljøfremmede stoffer Nedlæggelsen af DuPont Renseanlæg vil føre til, at der tilføres færre miljøfremmede stoffer mellem nuværende udledningspunkt fra Dupont Renseanlæg til udledningspunktet fra Grindsted Renseanlæg. Produktionen i Pharma er nedlagt og nuværende spildevandsproduktion herfra ophører. Det er i Miljøstyrelsens VVM-redegørelse af marts 2015 for ombygning på Dupont angivet at: Det er vurderet, at den fremtidige udledning af stoffer, herunder miljøfremmede stoffer, samt temperaturpåvirkning ikke forringer tilstanden i overfladevand og ikke forhindrer opfyldelse af vandplanenes målsætninger for de berørte områder. Specielt for acrolein og natamycin er følgende konkluderet: De fremtidige udledninger vil fortsat overholde miljøkvalitetskravet for acrolein og det tidligere gældende regionale vandkvalitetskrav for Natamycin. Den reviderede udledningstilladelse fortsætter med uændrede krav til Total-N og Total-P, men vil blive suppleret med krav for maksimalt indhold af acrolein på 1,0 μg/l, svarende til kravet i gældende miljøgodkendelse af Dupont. Desuden videreføres kravet til natamycin på 0,1 mg/l. Analyser på udløbet fra DuPont Renseanlæg november 2015 november 2016 viser, at der i gennemsnit udledes 0,15 µg acrolein/l og 0,01 mg natamycin/l. Forudsat at udledningskrav for acrolein og natamycin fra Grindsted Renseanlæg til Grindsted Å overholdes, vil rensningen af spildevand fra DuPont på Grindsted Renseanlæg ikke føre til en merudledning af acrolein og natamycin til Grindsted Å. Stofmængder: Renseprocesserne (aktivt slamanlæg) på Grindsted Renseanlæg adskiller sig ikke fra de nuværende på Dupont Renseanlæg. Den fremtidige årlige stofmængde fra Grindsted Renseanlæg kan dermed forventes at være i samme størrelsesorden som den nuværende. Koncentrationer: Ved opblanding af industrispildevandet med husspildevandet fra det nuværende opland til Grindsted Renseanlæg vil der ske en opspædning af produktionsspecifikke stoffer, som Acrolein og Natamycin, og dermed lavere koncentrationer i udledningspunktet. Samlet set er det i Miljøstyrelsens VVM-redegørelse af marts 2015 vurderet, at den fremtidige udledning af stoffer fra Dupont, herunder miljøfremmede stoffer, ikke forringer tilstanden i overfladevand og ikke forhindrer opfyldelse af vandplanenes målsætninger for de berørte områder. Specielt om røggasanlægget fremgår ligeledes af VVM-redegørelsen, at der ved etablering af røggaskondensering installeres en renseforanstaltning, som effektivt reducerer indholdet af tungmetaller inden kondensatet ledes til renseanlægget. Det er vurderet, at røggaskondenseringen ikke medfører væsentlig påvirkning af Grindsted Å med miljøfremmede stoffer via det rensede spildevand. Med en fremtidig fortynding af industrispildevandet med husspildevand på Grinsted Renseanlæg, og en sammenlignelig renseproces, vurderes det at den planlagte rensning af Dupont-spildevand på Grindsted Renseanlæg ikke vil hindre målopfyldelse for de berørte vandområder.

13 Screeningsnotat Side 13 af Tungmetaller Nuværende krav til maksimal koncentration af nikkel og kviksølv i udløb fra Dupont Renseanlæg vil blive videreført i revideret udledningstilladelse for Grindsted Renseanlæg Blandingszone Da det fastsatte udledningskrav for acrolein er en faktor 10 over miljøkvalitetskravet, er der i den nuværende miljøgodkendelse for Dupont udlagt en blandingszone i Grindsted Å, svarende til en fortynding på 10 gange. I forbindelse med ombygning af eksisterende kedel fra fyring med kul til træflis og forrensning af kondensat har Miljøstyrelsen meddelt ny miljøgodkendelse til Dupont af 21. december Denne godkendelse introducerer analysekontrol for kviksølv ud over eksisterende krav til udledning af nikkel. Samtidig er der udlagt blandingszone for kviksølv. Med foreliggende projekt elimineres de nævnte blandingszoner for acrolein og kviksølv nedstrøms udløbet fra Dupont til Grindsted Å. På den nævnte strækning nedstrøms udløbet fra Dupont er status at der er tale om målopfyldelse. Billund Kommune vurderer på denne baggrund, at udledning af de nævnte stoffer ved Grindsted Renseanlæg ikke vil forhindre at målopfyldelse kan sikres senest i Slambehandling Al slambehandling vil fremover ske på Grindsted Renseanlæg. Nuværende slambehandling på Grindsted Renseanlæg: Slambehandlingen er udbygget til håndtering af kildesorteret organisk husholdningsaffald samt industrielle organiske restprodukter. Til mindskning af kvælstofbelastning fra udrådningen til den biologiske rensedel er der etableret et særskilt rejektvandsrenseanlæg (AnitaMox). Rensningsprocessen virker ved at en bakteriefilm sidder fast på indersiden af nogle skiver af plastik. Den afgassede biomasse (slam) indeholder både vand og mineraler samt organisk masse. For at adskille vandet fra det øvrige materiale tilsættes en polymer (cellulose), som binder mineralerne og det organiske stof. Efter processens varmebehandling og afgasning lugter biomassen friskt i retning af mosejord. Farven er næsten ligesom muldjord og konsistensen er meget elastisk. Slam anvendes på grund af sit høje indhold af fosfor til jordforbedringsmiddel. Polymeren i slam er designet til kun langsomt at nedbrydes, så fosforen frigives langsomt. Det forhindrer udvaskning af fosfor, og er en af årsagerne til at slammet er et velegnet gødningsprodukt til eksempelvis skovrejsning, landbrugsjord mv. I forhold til slamkvaliteten er der på nuværende tidspunkt ikke problemer med overholdelse af grænseværdierne fastsat i slambekendtgørelsen, hvorfor behandling af DuPonts spildevand på Grindsted renseanlæg ikke forventes at kunne bevirke, at slamkvaliteten forringes. Markslam skal som hidtil opfylde betingelser beskrevet i slambekendtgørelsen.

14 Screeningsnotat Side 14 af Natura 2000 Varde Å / Vadehavet Nærmeste EF-habitat- og fuglebeskyttelsesområde er EF-habitatområde nr. 48 Hedeområder ved Store Råbjerg ligger syd for Grindsted Å, ca. 9 km sydøst for Grindsted Ca. 9 km sydvest for Grindsted Renseanlæg findes EF-habitatområde nr. 77 (Nørholm Hede, Nørholm Skov og Varde Å øst for Varde) En del af Natura 2000 område 88. Grindsted Å udmunder i Varde Å, og har dermed Ho Bugt i Vadehavet som slutrecipient. Vadehavet er også udpeget som EF-habitat- og fuglebeskyttelsesområde; EF-habitatområde nr. 78 Vadehavet med Ribe Å, Tved Å og Varde Å vest for Varde, EF-fuglebeskyttelsesområde nr. 57 Vadehavet. De to habitatområder er en del af Natura 2000 område 89. På Figur 6 ses oversigt over habitatområderne. Figur 6 Oversigt over Habitatområderne. Udpegningsgrundlaget i Natura 2000 området: Hedeområderne ved Store Råbjerg vurderes ikke at blive påvirket af projektet som følge af stor afstand og som følge af manglende fysisk sammenhæng mellem det område der berøres af projektet og selve hedeområderne. Varde Å og Vadehavet (dvs. EF-habitatområde nr. 77 og 78 og fuglebeskyttelsesområde nr. 57) har hydrologisk sammenhæng med projektet, idet begge renseanlæg har udledning til Billund Bæk hhv. Grindsted Å, der udmunder i Varde Å med Vadehavet som slutrecipient. Af relevante arter og naturtyper fra udpegningsgrundlaget for EF-habitatområde nr. 77 kan fremhæves arterne flodperlemusling, havlampret, bæklampret, flodlampret, laks, snæbel og odder samt en række naturtyper. For EF-habitatområde nr. 78 er udpegningsgrundlaget havlampret, bæklampret, flodlampret, stavsild, laks, snæbel, marsvin, odder, gråsæl og spættet sæl samt en lang række naturtyper som findes ved Varde Å s udløb i Ho Bugt.

15 Screeningsnotat Side 15 af 20 Strandengene er ifølge Natura2000-plan for Natura 2000-område 89 (der omfatter habitatområde nr. 78) bl.a. truet af næringsstofbelastning og uhensigtsmæssig hydrologi og er i moderat til lav naturtilstand, og der er ikke målopfyldelse. Af marine naturtyper findes nær udløbet af Varde Å i Ho Bugt naturtyperne flodmundinger (1130) og mudder og sandflade blottet ved ebbe (1140). De øvrige arter og naturtyper på udpegningsgrundlagene forventes ikke påvirkede af projektet, da der enten ikke er forekomst eller hydrologisk kontakt. Lukning af DuPont renseanlæg vurderes ikke at have negativ betydning for Grindsted Å og Varde Å, da det rensede spildevand fortsat udledes til samme åsystem, hvor vandføring og næringsbelastning ikke ændres væsentligt. Der vurderes derfor at der ikke er negative effekter på arter og naturtyper nedstrøms, herunder EFhabitatområde 77 Nørholm Hede, Nørholm Skov og Varde Å øst for Varde eller det efterfølgende EFhabitat-område nr. 78 Vadehavet med Ribe Å, Tved Å og Varde Å vest for Varde. 3.3 Grundvandsforhold og påvirkninger af grundvand Via vandplanerne er der udpeget områder med drikkevandsinteresser. I og omkring Grindsted er området udpeget til område med drikkevandsinteresse. Der er ingen områder med særlig drikkevandsinteresse. På Figur 7 ses en oversigt over vandindvindingsboringer for både private- og offentlige vandværker i og omkring Grindsted. Figur 8 ses indvindingsoplande. Figur 7 Vandindvindingsboringer for både private- og offentlige vandværker i og omkring Grindsted. DuPont er markeret med en rød cirkel og Grindsted Renseanlæg er markeret med en blå cirkel.

16 Screeningsnotat Side 16 af 20 Figur 8 Indvindingsoplande Som det ses af Figur 7, er der vandindvindingsboringer i området omkring DuPont, Grindsted Renseanlæg samt ved tracéet for transportledningen fra DuPont til Grindsted Renseanlæg. På Figur 8 ses, at der ikke er nogen indvindingsområder i projektområdet. Spildevandsledningen udføres som et tæt system og vurderes som en sikker løsning i forhold til både driftssikkerhed og uheldsrisici. Tryk/gravitationsledningen, som udføres i PE svejste rør mellem DuPont og Grindsted Renseanlæg, bliver tæthedsprøvet iht. DS455 inden ibrugtagning. Det vurderes ikke, at den nye transportledning ligger så tæt på indvindingsboringer, eller at området er af så vigtig drikkevandsinteresse, at det er nødvendigt at trykprøve ledningen med jævne mellemrum for at sikre, at den bliver ved med at være tæt. På DuPont nedlægges renseanlægget, og der renses ikke længere spildevand på stedet. Dette vurderes som en positiv effekt i forbindelse med indvinding, da der ikke er risiko for påvirkning af grundvandet i forbindelse med uheld på renseanlægget. Grindsted Renseanlæg er et stort anlæg, hvor der er rigeligt med kapacitet til at håndtere den ekstra spildevandsmængde fra DuPont. Da anlægget ikke udvides, og der er rigeligt kapacitet til at håndterer den ekstra mængde spildevand, vurderes det ikke, at der fra Grindsted Renseanlæg vil være større sandsynlighed for at påvirke grundvandet mere negativt end i dag. Det vurderes samlet, at ledningen kan tages i brug uden risici for påvirkning af drikkevands-interesser og nuværende drikkevandsindvindinger.

17 Screeningsnotat Side 17 af Fredede områder På Figur 9 ses en oversigt over fredede områder og bygge- og beskyttelseslinjer i og omkring Grindsted. Figur 9 Oversigt over fredede områder og bygge- og beskyttelseslinjer i og omkring Grindsted. Som det ses af Figur 9 ligger både DuPont Renseanlæg og Grindsted Renseanlæg inden for beskyttelseslinjen for Fredskov, ledningen mellem DuPont Renseanlæg og Grindsted Renseanlæg vil være beliggende i fredskov. Da ledningen er hovedsagelig er beliggende i beskyttelseslinjen og delen af projektet, som berører fredskov er beliggende i udkanten af skoven vurderes det ikke, at have den store effekt på skoven. Der skal dog søges om dispensation ved Billund Kommune i forbindelse med anlægsarbejdet Fortidsminder Der er en del fortidsminder omkring området, omkring DuPont og Grindsted Renseanlæg, men det vurderes ikke, at disses placering, vil have nogen indflydelse på anlægsarbejdet. På Figur 10 ses oversigt over fortidsminder.

18 Screeningsnotat Side 18 af 20 Figur 10 Oversigt over fortidsminder. De røde prikker angiver fortidsmindet, og de lyserøde cirkler omkring angiver beskyttelseslinjen.

19 Screeningsnotat Side 19 af Jordforurening Der er ikke konstateret jordforurening på hverken den grund hvor Grindsted Renseanlæg eller DuPont Renseanlæg er placeret. Til gengæld er der krav om analyser, hvis der foretages gravearbejde i området hvor DuPont Renseanlæg er placeret. Matriklen, hvor selve DuPont er placeret er V2 kortlagt. Dette er noget, der skal være opmærksomhed på i forbindelse med ændringer ved DuPont Renseanlæg. Det vurderes dog ikke, at dette vil have nogen påvirkning på miljøet, enten vil jorden blive genanvendt på det areal, hvorfra det er gravet op, eller jorden vil blive bortskaffet. På Figur 11 ses oversigt over forurenede grunde i og omkring Grindsted. Figur 11 Oversigt over forurenede områder i og omkring Grindsted.

20 Screeningsnotat Side 20 af Konklusion Screeningen konkluderer at forslaget til spildevandsplan alene indeholder mindre ændringer af gældende spildevandsplan, jf. lovbekendtgørelsens 3 stk. 2. Stk. 2. Hvis planer og programmer som nævnt i stk. 1, nr. 1, fastlægger anvendelsen af mindre områder på lokalt plan eller alene indeholder mindre ændringer i sådanne planer eller programmer, skal der kun gennemføres en miljøvurdering, hvis de må antages at kunne få væsentlig indvirkning på miljøet. Årsagerne er i hovedtræk: Renseprocessen på det eksisterende Dupont-anlæg og Grindsted Renseanlæg er sammenlignelige. Med sammenlignelige renseprocesser kan forventes uændrede udløbsmængder. Den øgede vandmængde fra Grindsted Renseanlæg vil medføre en fortynding med traditionelt husspildevand, og dermed lavere udløbskoncentrationer for produktionsspecifikke stoffer fra Dupont. Det afskærende ledningsanlæg indgår i gældende spildevandsplan, hvilket betyder at der kun etableres mindre nyanlæg ved nedlæggelsen af Dupont Renseanlæg. Alle nyanlæg etableres på fabriksområdet eller på Grindsted Renseanlæg. Duponts fabriksområde er allerede privat kloakeret område i gældende spildevandsplan. Ændringen i kloakeringsform i tillægget til spildevandsplan består således i at området overgår til justeret betalingsprincip, hvor kloakanlæg er privat ejet og rensning af spildevandet foregår på et renseanlæg som er ejet af et spildevandsforsyningsselskab, der er omfattet af vandsektorlovens 2, stk. 1.

Billund Kommunes Spildevandsplan Tillæg 5 - Forslag

Billund Kommunes Spildevandsplan Tillæg 5 - Forslag Billund Kommunes Spildevandsplan 2011-2018 Tillæg 5 - Forslag Tillægget omfatter: Nedlæggelse af DuPonts Renseanlæg Afledning af spildevand fra DuPont til Grindsted Renseanlæg Nedlæggelse af eksisterende

Læs mere

Screeningsafgørelse ikke VVM-pligt Grindsted Renseanlæg Billund Vand A/S

Screeningsafgørelse ikke VVM-pligt Grindsted Renseanlæg Billund Vand A/S Billund Vand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted Screeningsafgørelse ikke VVM-pligt Grindsted Renseanlæg Billund Vand A/S 1.0 Introduktion Billund Vand A/S har med brev af den 27.3. 2017 fremsendt

Læs mere

Miljøvurdering af tillæg til Randers Spildevandsplan vedr. separering af Linde og Nørbæk

Miljøvurdering af tillæg til Randers Spildevandsplan vedr. separering af Linde og Nørbæk EnviDan Ferskvandscentret Vejlsøvej 23 DK-8600 Silkeborg Tlf.: +45 86 80 63 44 Fax: +45 86 80 63 45 E-mail: envidan@envidan.dk Miljøvurdering af tillæg til Randers Spildevandsplan 2009-2012 vedr. separering

Læs mere

FORUDSÆTNINGER I VVM REDEGØRELSEN

FORUDSÆTNINGER I VVM REDEGØRELSEN Notat Dusager 12 8200 Aarhus N Danmark T +45 8210 5100 F +45 8210 5155 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Stofbalancer ved nedlæggelse af renseanlæg og etablering af Tengslemark Renseanlæg 29. juni 2015

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan

Tillæg til Spildevandsplan Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 22. august 2017 Sagsid 17/13852 Notat Tillæg til Spildevandsplan 2016-2021 Omhandlende: - Boligområde nord for Eilif Krogagers Vej,, matrikel 3b og 3n, del af matrikel 26bk,

Læs mere

Screeningen er gennemført for at afklare, hvorvidt nedlæggelsen af DuPonts interne renseanlæg, kan føre til væsentlige påvirkninger på miljøet.

Screeningen er gennemført for at afklare, hvorvidt nedlæggelsen af DuPonts interne renseanlæg, kan føre til væsentlige påvirkninger på miljøet. Bilag 2b: Miljøscreening af tillæg 5 (Dupont) til Spildevandsplanen for Billund Kommune 2011-2018 Byg & Plan, den 21/12/16 Billund Kommune har i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Orientering om udledning fra Aalborg Kommunes renseanlæg og separatkloakering

Orientering om udledning fra Aalborg Kommunes renseanlæg og separatkloakering Punkt 12. Orientering om udledning fra Aalborg Kommunes renseanlæg og separatkloakering 2016-010617 Miljø- og Energiforvaltningen fremsender til Miljø- og Energiudvalgets orientering udledte mængder fra

Læs mere

Spildevandsplan for den tidligere Dronninglund Kommune

Spildevandsplan for den tidligere Dronninglund Kommune Forslag om tillæg til Spildevandsplan for den tidligere Dronninglund Kommune Tillæg nr. 6 Afskæring af spildevand fra til Asaa Renseanlæg August 2009 Indholdsfortegnelse 1 Forord 3 1.1 Baggrund 3 2 Planlægningsgrundlaget

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan

Tillæg til Spildevandsplan Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 12. december 2017 Sagsid 17/21126 Notat Tillæg til Spildevandsplan 2016-2021 Omhandlende: - Boligområde i, matrikel 19r m.fl. Guldager By, Guldager og matrikel 1d, 1aq og

Læs mere

vejen mellem Resen og Karup. Ledningstraceet ses i kortet til højre.

vejen mellem Resen og Karup. Ledningstraceet ses i kortet til højre. Indholdsfortegnelse Tillæg nr. 4 3 Lovgrundlag 5 Plangrundlag 6 Fordebat 8 Spildevandsanlæg 9 Miljømæssige konsekvenser 11 Økonomi 13 Tidsplan 14 Berørte ejendomme 15 Miljøvurdering 17 Bilag 18 Kort -

Læs mere

Planen vurderes, på baggrund af nedenstående miljøscreening, ikke at være omfattet af krav om miljøvurdering.

Planen vurderes, på baggrund af nedenstående miljøscreening, ikke at være omfattet af krav om miljøvurdering. Kultur, Miljø & Erhverv Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 12. juli 2018 Sagsnr.: 18/6729 Kontakt: Tobias Knudsen Direkte tlf.: 7376 7359 E-mail: tbkn@aabenraa.dk Screeningsafgørelse

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan

Tillæg til Spildevandsplan Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 17. maj 2016 Sagsid 16/5923 Login hsf Notat Tillæg til Spildevandsplan 2016-2021 For et erhvervsområde i Kjersing Øst på matrikel 1c, 1f, 1g, 1u, 1x, 1ab, 1ad, 1ae, 1an,

Læs mere

Billund Kommunes Spildevandsplan

Billund Kommunes Spildevandsplan Billund Kommunes Spildevandsplan 2011-2018 Tillæg nr. 4 Tillægget omfatter: Ny trykledning mellem Donslund og Stenderup-Krogager Nedlæggelse af Donslund Renseanlæg 5. marts 2015 Endelig 14/31068 1. Indledning

Læs mere

Forslag til. Tillæg nr. 2 til spildevandsplanen for Odsherred Kommune. Delvis udtræden af kloakfællesskabet for H.

Forslag til. Tillæg nr. 2 til spildevandsplanen for Odsherred Kommune. Delvis udtræden af kloakfællesskabet for H. Forslag til Tillæg nr. 2 til spildevandsplanen 2014-18 for Odsherred Kommune Delvis udtræden af kloakfællesskabet for H. Lundbeck A/S Juni 2016 Offentliggørelse og vedtagelse Forslag til tillæg nr.2 til

Læs mere

Tillæg nr. 12 til Gribskov Kommunes spildevandsplan

Tillæg nr. 12 til Gribskov Kommunes spildevandsplan Gribskov Kommune Tillæg nr. 12 til Gribskov Kommunes spildevandsplan UDKAST 10. maj 2017 Nedlæggelse af Dronningmølle Renseanlæg og fremtidig rensning af spildevandet på Gilleleje Renseanlæg 1. Indledning

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 14 til. Spildevandsplan Tillægget omfatter:

Forslag til tillæg nr. 14 til. Spildevandsplan Tillægget omfatter: Forslag til tillæg nr. 14 til Spildevandsplan 2009-2018 Skanderborg Kommune Adelgade 44 8660 Skanderborg Tlf. 87 94 70 00 www.skanderborg.dk Teknik og Miljø Natur og Miljø Revideret september 2014 Tillægget

Læs mere

Notat. Tillæg til Spildevandsplan Omhandlende: Teknik & Miljø Industrimiljø & Affald

Notat. Tillæg til Spildevandsplan Omhandlende: Teknik & Miljø Industrimiljø & Affald Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 21. april 2017 Sagsid 17/9315 Notat Tillæg til Spildevandsplan 2016-2021 Omhandlende: - Forsinkelsesbassin på matrikel 1z Mulvad By, Bramming. Telefon 76 16 16 16 www.esbjergkommune.dk

Læs mere

VVM-screening 29/ VVM Myndighed. Basis oplysninger. Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre

VVM-screening 29/ VVM Myndighed. Basis oplysninger. Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre VVM-screening 29/8-2017 VVM Myndighed Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Navn og adresse på bygherre Projektets placering Projektet berører følgende kommuner Oversigtskort i målestok

Læs mere

Notat. Tillæg til Spildevandsplan Omhandlende: Teknik & Miljø Industrimiljø & Affald. - Erhvervsområdet Andrup Vest.

Notat. Tillæg til Spildevandsplan Omhandlende: Teknik & Miljø Industrimiljø & Affald. - Erhvervsområdet Andrup Vest. Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 11. september 2018 Sagsid 18/22236 Notat Tillæg til Spildevandsplan 2016-2021 Omhandlende: - Erhvervsområdet Andrup Vest. Telefon 76 16 16 16 www.esbjergkommune.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Viborg Kommune. Forslag til tillæg nr. 3 til Spildevandsplan Etablering af nyt bassin ved Gl. Århusvej i Viborg

Viborg Kommune. Forslag til tillæg nr. 3 til Spildevandsplan Etablering af nyt bassin ved Gl. Århusvej i Viborg Forslag til tillæg nr. 3 til Spildevandsplan 2009 2013 Rekvirent Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Allé 5 8800 Viborg Kontakt: Anders Haugstrup Rådgiver Orbicon A/S Klostermarken 12 8800 Viborg Sag

Læs mere

Viborg Kommune. Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan Etablering af nyt bassin ved Gl. Århusvej i Viborg

Viborg Kommune. Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan Etablering af nyt bassin ved Gl. Århusvej i Viborg Rekvirent Teknik & Miljø Natur og Vand Prinsens Allé 5 8800 Viborg Kontakt: Anders Haugstrup Rådgiver Orbicon A/S Klostermarken 12 8800 Viborg Sag 223 11-24 Projektleder: Peter Poulsen Kvalitetssikring:

Læs mere

Spildevandsplan

Spildevandsplan Spildevandsplan 2018-2024 Bilag 7 Recipientforhold Revideret 25. april 2018 Indhold Recipientforhold... 3 Konklusioner på udvikling siden Vandområdeplan 2015-2021... 3 Udvikling siden Vandområdeplan 2015-2021...

Læs mere

FORSLAG Tillæg nr. 4 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. erhvervsområde syd for Regstrup

FORSLAG Tillæg nr. 4 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. erhvervsområde syd for Regstrup FORSLAG Tillæg nr. 4 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan 2016-2020 Vedr. erhvervsområde syd for Regstrup Indhold 1. Indledning...3 2. Lov- og planlægningsgrundlaget...3 3. Beskrivelse af kloakoplandet

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan

Tillæg til Spildevandsplan Tillæg til Spildevandsplan 2010-2015 Nedlæggelse af Aabybro Renseanlæg DECEMBER 2013 1 Indledning Dette tillæg til Jammerbugt Kommunes Spildevandsplan 2010-2015 omfatter en centralisering af spildevandsrensningen

Læs mere

Udledningstilladelse - afledning af tag- og overfladevand fra regnvandsbassin til Billund Bæk

Udledningstilladelse - afledning af tag- og overfladevand fra regnvandsbassin til Billund Bæk Billund Vand A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted Dato: 21.3. 2018 Udledningstilladelse - afledning af tag- og overfladevand fra regnvandsbassin til Billund Bæk NIRAS A/S har på vegne af Billund Vand

Læs mere

Tilladelse til udledning af regnvand til Sallinge Å via udløb N21U02R.

Tilladelse til udledning af regnvand til Sallinge Å via udløb N21U02R. Tilladelse til udledning af regnvand til Sallinge Å via udløb N21U02R. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak via rørbassin til

Læs mere

NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg 2017.11 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering af planer og

Læs mere

1. Tilladelsen omfatter udledning til Kilde Å af renset husspildevand fra Vemmetofte Kloster Renseanlæg beliggende matr. nr. 1, Vemmetofte Kloster,

1. Tilladelsen omfatter udledning til Kilde Å af renset husspildevand fra Vemmetofte Kloster Renseanlæg beliggende matr. nr. 1, Vemmetofte Kloster, Center for Plan & Miljø Vemmetofte Kloster Vemmetoftevej 42 4640 Faxe att.: Leif J. Madsen, ljm@vemmetofte.dk Postadresse: Frederiksgade 9-4690 Haslev Telefon 56203000 www.faxekommune.dk Kontoradresse:

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplan

Tillæg til Spildevandsplan Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 17. juni 2016 Sagsid 16/7150 Notat Tillæg til Spildevandsplan 2016-2021 Omhandlende: - Forsinkelsesbassin på matrikel 1o Oksvang, Esbjerg Jorder. - Forsinkelsesbassin på

Læs mere

Ansøgning om udledningstilladelse til Gyvsbækken. Separering af Andi, afskæring af spildevand til Marbæk renseanlæg og udledning af overfladevand

Ansøgning om udledningstilladelse til Gyvsbækken. Separering af Andi, afskæring af spildevand til Marbæk renseanlæg og udledning af overfladevand Ansøgning om udledningstilladelse til Gyvsbækken Separering af Andi, afskæring af spildevand til Marbæk renseanlæg og udledning af overfladevand Titel: Ansøgning om udledningstilladelse til Gyvsbækken

Læs mere

VVM-screening. Vejledning Skemaet benyttes til screening af projekter for at afgøre, om der er VVM-pligt.

VVM-screening. Vejledning Skemaet benyttes til screening af projekter for at afgøre, om der er VVM-pligt. VVM-screening Vejledning Skemaet benyttes til screening af projekter for at afgøre, om der er VVM-pligt. Igennem skemaet skal det via en række spørgsmål vurderes, om projektet medfører en given miljøpåvirkning

Læs mere

Tillæg nr. 10 til spildevandsplan for Odder Kommune

Tillæg nr. 10 til spildevandsplan for Odder Kommune Tillæg nr. 10 til spildevandsplan 2001 2008 for Odder Kommune Indholdsfortegnelse 1. Baggrund og indledning 2. Lovgrundlag 3. Miljøvurdering 4 Areal og ejerforhold 5. Ændring af kloakopland og kloakeringsprincip

Læs mere

Billund Kommunes Spildevandsplan 2011-2018

Billund Kommunes Spildevandsplan 2011-2018 Billund Kommunes Spildevandsplan 2011-2018 2011 Tillæg nr. 2 Tillægget omfatter: Ny gravitationsledning mellem Billund og Grindsted Nedlæggelse af Billund Renseanlæg Nyt sparebassin ved Billund Renseanlæg

Læs mere

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Læsevejledning Offentlige myndigheder skal foretage en miljøvurdering af planer og programmer, der kan få en væsentligt indvirkning på miljøet,

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan LAR i Lidemark

Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan LAR i Lidemark Tillæg nr. 10 til Spildevandsplan 2012-2016 LAR i Lidemark Februar 2018 Indholdsfortegnelse Resumé...1 Ændret belastning af recipienter og renseanlæg...1 Indledning...2 Plangrundlag...3 Lovgivning...3

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. spildevandsledning til Sportsbyen

Tillæg nr. 2 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan Vedr. spildevandsledning til Sportsbyen Tillæg nr. 2 til Holbæk Kommunes Spildevandsplan 2016-2020 Vedr. spildevandsledning til Sportsbyen Indhold 1. Indledning...3 2. Lov- og planlægningsgrundlaget...3 3. Beskrivelse af kloakoplandet - status...5

Læs mere

FORSLAG TIL SPILDEVANDSPLAN BILAG 4: MILJØVURDERING

FORSLAG TIL SPILDEVANDSPLAN BILAG 4: MILJØVURDERING FORSLAG TIL SPILDEVANDSPLAN 2014-2020 BILAG 4: MILJØVURDERING GULDBORGSUND KOMMUNE CENTER FOR MILJØ & PLAN 03-09-2013 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Baggrund... 3 2 Scenarier... 3 3 Miljømål... 4 4. Foranstaltninger

Læs mere

Forslag til Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan UDKAST Inddragelse af et nyt erhvervsområde i oplandet til Stegholt renseanlæg i

Forslag til Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan UDKAST Inddragelse af et nyt erhvervsområde i oplandet til Stegholt renseanlæg i Forslag til Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2014-2017 UDKAST 2018-03-23 Inddragelse af et nyt erhvervsområde i oplandet til Stegholt renseanlæg i Aabenraa Marts 2018 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

Tillæg nr. 13 Spildevandsplan Boligområde ved Tøndervej i Bastrup - omfattet af lokalplan By- og Udviklingsforvaltningen

Tillæg nr. 13 Spildevandsplan Boligområde ved Tøndervej i Bastrup - omfattet af lokalplan By- og Udviklingsforvaltningen Tillæg nr. 13 Spildevandsplan 2012-2019 By- og Udviklingsforvaltningen Boligområde ved Tøndervej i Bastrup - omfattet af lokalplan 1218-12 Sagsnr. 14/17738 November 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

Separatkloakering af fælleskloakeret opland PK10.01 i Gassum

Separatkloakering af fælleskloakeret opland PK10.01 i Gassum Forslag om Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune 2009 2012 Tillæg nr. 12/2011 Separatkloakering af fælleskloakeret opland PK10.01 i Gassum Miljø og Teknik Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 BAGGRUND

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Udvidelse af oplandet til Genner Renseanlæg med Sønderballe Strand i Haderslev Kommune

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan Udvidelse af oplandet til Genner Renseanlæg med Sønderballe Strand i Haderslev Kommune Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2014-2017 Udvidelse af oplandet til Genner Renseanlæg med Sønderballe Strand i Haderslev Kommune Juli 2017 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Baggrund og sammenfatning...

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 17 til Spildevandsplan Separering af fælleskloakken i den sydlige del af Grønbjerg

Ringkøbing-Skjern Kommune R A P P O R T. Tillæg nr. 17 til Spildevandsplan Separering af fælleskloakken i den sydlige del af Grønbjerg R A P P O R T Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 17 til Spildevandsplan 2010-2020 Separering af fælleskloakken i den sydlige del af Grønbjerg Udarbejdet den 3. november 2017 Vedtaget i Byrådet den 13.

Læs mere

Dato: 5. februar Redegørelse og retningslinjer i kapitlet om vand er fastsat i medfør af planlovens 11e, stk. 1 nr. 4 og 5.

Dato: 5. februar Redegørelse og retningslinjer i kapitlet om vand er fastsat i medfør af planlovens 11e, stk. 1 nr. 4 og 5. Dato: 5. februar 2017 qweqwe 7.2.6) Al ny og forøget spildevandsudledning til stillestående vandområder skal så vidt muligt undgås. 7.2.7) Vandplanen identificerer et antal overløb af opspædet spildevand

Læs mere

Skovby Bæk Reguleringsprojekt. Etablering af nyt vandløbsstræk Høring 10. maj-7. juni 2017

Skovby Bæk Reguleringsprojekt. Etablering af nyt vandløbsstræk Høring 10. maj-7. juni 2017 Skovby Bæk Reguleringsprojekt Etablering af nyt vandløbsstræk Høring 10. maj-7. juni 2017 Sagsnr: 2016/19127 INDHOLDSFORTEGNELSE PROJEKTETS BAGGRUND... 2 EKSISTERENDE FORHOLD... 2 PROJEKTFORSLAG... 3 KONSEKVENSER...

Læs mere

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014]

Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014] Bilag A - Skema til brug for screening (VVM-pligt) [kriterier iht. bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 06. november 2014] VVM Myndighed Skive Kommune Basis oplysninger Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen:

Læs mere

Separatkloakering af fælleskloakerede opland PK07.01 i Jennum

Separatkloakering af fælleskloakerede opland PK07.01 i Jennum Forslag om Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune 2009 2012 Tillæg nr. 14/2011 Separatkloakering af fælleskloakerede opland PK07.01 i Jennum Miljø og Teknik INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 BAGGRUND

Læs mere

Bagrund. Halsnæs Forsyning A/S Gjethusparken 3, 1. sal 3300 Frederiksværk Sagsnr P

Bagrund. Halsnæs Forsyning A/S Gjethusparken 3, 1. sal 3300 Frederiksværk Sagsnr P Natur og Miljø Rådhuspladsen1, 3300 Frederiksværk.. Halsnæs Forsyning A/S Gjethusparken 3, 1. sal 3300 Frederiksværk 05-10-2017 Sagsnr. 06.00.00-P19-1-17 UDKAST - Tilladelse til midlertidig udledning af

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune

Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune 2009 2012 Tillæg nr. 11/2011 Separatkloakering af fælleskloakeret opland PK09.01 i Hvidsten Miljø og Teknik INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 BAGGRUND 0 1.1 Generelt

Læs mere

Med dette tillæg vil spildevandsplanen komme til at dække hele den aktuelle kommuneplanramme (incl. De 2 nye tillæg hertil) for Gødstrup.

Med dette tillæg vil spildevandsplanen komme til at dække hele den aktuelle kommuneplanramme (incl. De 2 nye tillæg hertil) for Gødstrup. TEKNIK OG MILJØ Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8048 miktj@herning.dk www.herning.dk Tillæg 23 til Herning Kommunes spildevandsplan 2015 2025 for Gødstrup (FORSLAG)

Læs mere

Spildevandsplan FORSLAG: Tillæg nr. 32 til Spildevandsplan Spildevandskloakering af Troelstrupgade, 8740 Brædstrup

Spildevandsplan FORSLAG: Tillæg nr. 32 til Spildevandsplan Spildevandskloakering af Troelstrupgade, 8740 Brædstrup Spildevandsplan 2012-2015 FORSLAG: Tillæg nr. 32 til Spildevandsplan 2012-2015 Spildevandskloakering af Troelstrupgade, 8740 Brædstrup 1 - Forside Forslag Troelstrupgade TEKNIK OG MILJØ 1 2 - Tillæg Tillæg

Læs mere

NOTAT. Belastning fra spredt bebyggelse til vandløb. Projektnummer Jørgen Krogsgaard Jensen. Udgivet

NOTAT. Belastning fra spredt bebyggelse til vandløb. Projektnummer Jørgen Krogsgaard Jensen. Udgivet NOTAT Projekt Belastning fra spredt bebyggelse til vandløb Projektnummer 3621500256 Kundenavn Emne Til Fra Slagelse Kommune Vandløbs påvirkningsgrad og sårbarhed for organisk belastning Bo Gabe Jørgen

Læs mere

SCREENING FOR MILJØVURDERING

SCREENING FOR MILJØVURDERING Bilag 1 SCREENING FOR MILJØVURDERING Indsatsplan for indsatsområdet omkring Guldbæk og Øster Hornum En plan for beskyttelse af drikkevandet Baggrund og formål Indsatsplanen for Guldbæk og Øster Hornum

Læs mere

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Roskilde Kommune Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til kommuneplantillæg nr. 14 til kommuneplan 2013 Planens indhold Kommuneplantillæg giver

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune

Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune 2009 2012 Tillæg nr. 38/2017 Spildevandskloakering af nyt boligområde ved Assentoft - Lokalplan 638 Miljø og Teknik Indholdsfortegnelse Forord og baggrund

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2013-17 2013-2017 Separatkloakering af Frifelt samt justering af kloakoplande i Borg, Sølsted, Lovrup Nord,

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2013-17 2013-2017 Separatkloakering af Frifelt samt justering af kloakoplande i Borg, Sølsted, Lovrup Nord, Tønder Kommune Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2013-17 2013-2017 Separatkloakering af Frifelt samt justering af kloakoplande i Borg, Sølsted, Lovrup Nord, august 2015 Udarbejdet til: Tønder Kommune Kongevej

Læs mere

Forslag om Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune

Forslag om Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune Forslag om Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune 2009 2012 Tillæg nr. 37/2016 Separatkloakering af nyt boligområde ved Over Hornbæk - Lokalplan 620 Miljø og Teknik Indholdsfortegnelse Forord

Læs mere

Teknik og Miljø Natur. Miljøstyrelsen Dato: 5. juni 2014

Teknik og Miljø Natur. Miljøstyrelsen Dato: 5. juni 2014 Miljøstyrelsen mst@mst.dk Teknik og Miljø Natur Rådhustorvet 4 8700 Horsens Telefon: 76292929 Telefax: 76292010 horsens.kommune@horsens.dk www.horsenskommune.dk Sagsnr.: 09.02.15-K02-1-14 MST-1270-00615

Læs mere

Tillæg nr. 32 Spildevandsplan for Horsens Kommune

Tillæg nr. 32 Spildevandsplan for Horsens Kommune 1 INDLEDNING...2 2 PLANLÆGNINGSGRUNDLAG...2 2.1 LOVGRUNDLAG...2 2.2 MILJØVURDERING...2 3 FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING...2 3.1 KOMMUNEPLANEN FOR HORSENS KOMMUNE...2 3.2 VANDOMRÅDEPLANERNE...2 3.3 FORTIDSMINDEBESKYTTELSESLINJE...3

Læs mere

Tilladelse til udledning af regnvand til Ølsted Bæk via udløb X12U01R.

Tilladelse til udledning af regnvand til Ølsted Bæk via udløb X12U01R. Tilladelse til udledning af regnvand til Ølsted Bæk via udløb X12U01R. Resumé Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler tilladelse til udledning af overfladevand fra ny offentlig regnvandskloak via bassin til Ølsted

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune. Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan Det justerede betalingsprincip Skjern Papirfabrik A/S

Ringkøbing-Skjern Kommune. Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan Det justerede betalingsprincip Skjern Papirfabrik A/S Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 8 til Spildevandsplan 2010-2020 Det justerede betalingsprincip Skjern Papirfabrik A/S Udarbejdet den 13. januar 2014 T i l l æ g n r. 8 t i l s p i l d e v a n d s

Læs mere

Screeningsafgørelse af Aabenraa Kommunes Spildevandsplan

Screeningsafgørelse af Aabenraa Kommunes Spildevandsplan Kultur, Plan & Fritid Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 23-10-2018 Sagsnr.: 16/31364 Kontakt: Kim Lyster Hansen Direkte tlf.: 7376 7277 E-mail: klh@aabenraa.dk Screeningsafgørelse af Aabenraa

Læs mere

Spildevandsplan

Spildevandsplan Spildevandsplan 2012-2015 1 - Forside - VEDTAGET Tillæg nr. 19 til spildevandsplan 2012-2015 Kloakering af arrangementsplads ved Bygholm Landbrugsskole TEKNIK OG MILJØ 1 2 - Tillæg Tillæg - Vedtaget nr.

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan Biogasanlæg, Glansager

Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan Biogasanlæg, Glansager Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan 2016-2021 Biogasanlæg, Glansager Forslag af Sønderborg Kommune Indhold 1. Indledning og baggrund... 2 2. Formål... 2 3. Delspildevandsplanens forhold til lovgivning og

Læs mere

Stenslund Odder Sags Id. S

Stenslund Odder Sags Id. S Stenslund 6 8300 Odder Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Tilladelse til tilslutning til regnvandskloak Odder Kommune meddeler hermed tilladelse til afledning af regnvand til spildevandsforsyningsselskabets

Læs mere

Tillæg 5 til Spildevandsplan

Tillæg 5 til Spildevandsplan Ishøj Kommune Forslag Tillæg 5 til Spildevandsplan 2014-2022 Separatkloakering og klimatilpasning af kloakopland H6 Pilemølle Erhvervsområde Syd Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Planlægningsgrundlag

Læs mere

Spildevandsplan

Spildevandsplan Spildevandsplan 2012-2014 FORSLAG: Tillæg nr. 4 til spildevandsplan 2012-2015. Separatkloakering af Nansensvej, Horsens TEKNIK OG MILJØ 1 INDLEDNING... 3 2 PLANLÆGNINGSGRUNDLAG... 3 2.1 LOVGRUNDLAG...

Læs mere

Det oppumpede grundvand vil blive udledt til en grøft/privat vandløb ved rensningsanlægget som har udledning til Sønder Vejrup Bæk.

Det oppumpede grundvand vil blive udledt til en grøft/privat vandløb ved rensningsanlægget som har udledning til Sønder Vejrup Bæk. ESBJERG SPILDEVAND A/S Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 6. december 2016 Sagsbehandler Birte Høeg Telefon direkte 76 16 51 38 Sagsid 16/24648 Midlertidig tilladelse til afledning

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan Kloakseparering af Havbogade, Sønderborg. Vedtaget af Sønderborg Kommune

Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan Kloakseparering af Havbogade, Sønderborg. Vedtaget af Sønderborg Kommune Tillæg nr. 5 til Spildevandsplan 2009-2016 Kloakseparering af Havbogade, Sønderborg Vedtaget af Sønderborg Kommune Indhold 1. Indledning og baggrund... 2 2. Formål... 2 3. Delspildevandsplanens forhold

Læs mere

Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og på bygherre

Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og  på bygherre Ansøgningsskema til screeningsafgørelse vedr. miljøvurderinger af projekter (VVM; vurderinger af virkninger på miljøet). iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.: 447 af 10. maj 2017) Fra bilag 1 i Bek. om samordning

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Til berørte myndigheder Den 3. marts 2017 Ref. srlr Miljøscreening af Høring I henhold til 3 i Lov om miljøvurdering af planer og programmer (LBK nr. 1533 af 10. december

Læs mere

Tillæg 9 til Spildevandsplan

Tillæg 9 til Spildevandsplan Tillæg 9 til Spildevandsplan for Hedensted Kommune 2015-2020 Separering af kloaksystem og ophævelse af tilslutningspligt og ret for tag- og overfladevand for ejendomme på en del af Blæsbjergvej i Hedensted

Læs mere

Bilag 1, scoping skema. Miljøvurdering af spildevandsplan.

Bilag 1, scoping skema. Miljøvurdering af spildevandsplan. Bilag 1, scoping skema Landskab Landskabelig værdi/ Byarkitektonisk værdi Ved placering af regnvandsbassiner for landskabelige og geologiske interesseområder. Nyanlæg indpasses således ift. disse områder.

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til lokalplanforslag nr. 627 Side 1 af 7 Planens indhold Lokalplanen giver erstatter lokalplan 2.27 2E1 Udvidelse

Læs mere

Nøddelund. Viborg Kommune. Forslag til tillæg nr. 1 til Spildevandsplan Separatkloakering af landsbyen Nøddelund

Nøddelund. Viborg Kommune. Forslag til tillæg nr. 1 til Spildevandsplan Separatkloakering af landsbyen Nøddelund Nøddelund Forslag til tillæg nr. 1 til Spildevandsplan 2009 2013 Rekvirent Teknik & Miljø Natur og Vand Sct. Mogens Gade 3 8800 Viborg Kontakt: Anders Haugstrup Rådgiver Orbicon A/S Klostermarken 12 8800

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 2 til Lejre Kommunes spildevandsplan

Forslag til tillæg nr. 2 til Lejre Kommunes spildevandsplan Lejre Kommune Forslag til tillæg nr. 2 til Lejre Kommunes spildevandsplan 2016-2023 Kloakering af Trællerupvej 4a - 8 Nyt spildevandskloakeret opland, oplandsnummer TR02 F O R S L A G 1 1 Baggrund Tillægget

Læs mere

Bilag 2. Beregningsforudsætninger

Bilag 2. Beregningsforudsætninger Side 1 af 5 Bilag 2. Beregningsforudsætninger I dette bilag er anført en række vejledende værdier til brug ved belastningsberegning i oplandsskemaer for status og plan. For en mere detaljeret vejledning

Læs mere

Tillæg 13 til Spildevandsplan

Tillæg 13 til Spildevandsplan Tillæg 13 til Spildevandsplan for Hedensted Kommune 2015-2020 Ophævelse af tilslutningspligt og ret for tag- og overfladevand for ejendomme på en del af Jernbanegade i Løsning omfattet af lokalplan 1123

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Ikast-Brande Spildevandsplan Uhre By Ændring af kloakeringsprincipper og oplandsgrænser.

Tillæg nr. 10 til Ikast-Brande Spildevandsplan Uhre By Ændring af kloakeringsprincipper og oplandsgrænser. Tillæg nr. 10 til Ikast-Brande Spildevandsplan 2010-2021 Uhre By Ændring af kloakeringsprincipper og oplandsgrænser. Ikast-Brande Kommune Teknisk Område Centerparken 1 7330 Brande Sagsbehandler: Pernille

Læs mere

Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) NOTAT Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan Fra otte til ét renseanlæg

Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan Fra otte til ét renseanlæg Norddjurs Kommune Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan 2008-2012 Fra otte til ét renseanlæg 19. august 2010 (revision 0) Udarbejdet til: Norddjurs Kommune Teknisk Forvaltning Kirkestien 1 8961 Allingåbro Udarbejdet

Læs mere

Tillæg 21 til Herning Kommunes spildevandsplan for Kibæk

Tillæg 21 til Herning Kommunes spildevandsplan for Kibæk TEKNIK OG MILJØ Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8048 miktj@herning.dk www.herning.dk Tillæg 21 til Herning Kommunes spildevandsplan 2015 2025 for Kibæk Baggrund

Læs mere

Sags Id

Sags Id Miljøscreening, i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer, LBK nr. 1533 af 10/12/2015, af forslag til tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2015 Indledende screening. I fase 1 gennemgås planudkastet

Læs mere

Tillæg nr. 7 til Fredensborg Kommunes spildevandsplan

Tillæg nr. 7 til Fredensborg Kommunes spildevandsplan Tillæg nr. 7 til Fredensborg Kommunes spildevandsplan 2011-2020 Kloakering af boligområdet Asminderødhave i Fredensborg Februar 2017 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Grundlaget for tillægget... 4 2.1 Lovgrundlag...

Læs mere

Tillæg nr. 15 til Spildevandsplan

Tillæg nr. 15 til Spildevandsplan Tillæg nr. 15 til Spildevandsplan for Hedensted Kommune 2015-2020 Spildevandskloakering af nyt boligområde omfattet af Lokalplan 1111. 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...1 2. Lovgrundlag...1 3. Plangrundlag...1

Læs mere

Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune

Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune Tillæg til Spildevandsplanen for Randers Kommune 2009 2012 Tillæg nr. 2/2010 Randers Regnskovs udvidelse på Snepladsen Miljø og Teknik Indholdsfortegnelse Forord og baggrund side 2 Afløbsforhold side 2

Læs mere

Favrskov Kommune. Tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2013

Favrskov Kommune. Tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2013 Favrskov Kommune Tillæg nr. 6 til Spildevandsplan 2013 Nyt kloakopland HIN50 samt ændring af kloakopland HIN47 for planlagt boligområde ved Haarvej i Hinnerup Sagsnr. 710-2016-2801 Udgivelsesdato 5. januar

Læs mere

1 Skemaforklaring. Skemaerne dækker status og plan. I status er anført et Ja ud for de oplande/renseanlæg/udløb,

1 Skemaforklaring. Skemaerne dækker status og plan. I status er anført et Ja ud for de oplande/renseanlæg/udløb, 1 Skemaforklaring 1.1 Indledning I skemaerne beskrives de eksisterende og fremtidige forhold med hensyn til personækvivalentbelastning (PE), arealer, kloakeringsforhold, spildevands- og forureningsmængder,

Læs mere

Screening for miljøvurdering af tillæg nr. 14 til spildevandsplan for Skanderborg Kommune

Screening for miljøvurdering af tillæg nr. 14 til spildevandsplan for Skanderborg Kommune Screening for miljøvurdering af tillæg nr. 14 til spildevandsplan 2009-2018 for Skanderborg Kommune Udført af Tue Skov og Marcus Tranbjerg Dato: 20-03-2014 Indhold 1 Indledning og baggrund 3 2 Planens

Læs mere

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer.

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer. SCREENING FOR MILJØVURDERING Ophævelse af lokalplan nr. 3.6 Baggrund og formål Det eksisterende erhvervsareal i Ravnkilde er ved at være solgt. Der er dog et markareal vest og nord for det eksisterende

Læs mere

Afgørelsen om ikke at gennemføre en miljøvurdering skal offentliggøres af myndigheden med begrundelsen herfor og medfølgende klagevejledning.

Afgørelsen om ikke at gennemføre en miljøvurdering skal offentliggøres af myndigheden med begrundelsen herfor og medfølgende klagevejledning. Miljøscreening af regnvandsbassin ved rundkørslen Nørre Snede Nord Tillæg nr. 8 til Ikast-Brande Spildevandsplan 2010-2021. Planen er omfattet af 3 i lovbekendtgørelse nr. 939 af 03-07-2013 om miljøvurdering

Læs mere

Driftberetning. Præstø Renseanlæg. Præstø renseanlæg Hestehavevej 3A 4720 Præstø

Driftberetning. Præstø Renseanlæg. Præstø renseanlæg Hestehavevej 3A 4720 Præstø Præstø Renseanlæg 1 Kontrol af udløbskrav I det efterfølgende skema er vist udledningstilladelsens krav, gældende fra den 18. juli, samt de målte middelværdier med den tilhørende standardafvigelse. I bilag

Læs mere

Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og på bygherre

Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og  på bygherre Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på bygherre Navn, adresse, telefonnr. og e-mail på kontaktperson Projektets adresse, matr. nr. og ejerlav Projektet

Læs mere

INDHOLD. Udlægning af kloakopland for Storbylandsby ll, Halmstadgade 11 (LP 1074) samt østligt tilstødende område.

INDHOLD. Udlægning af kloakopland for Storbylandsby ll, Halmstadgade 11 (LP 1074) samt østligt tilstødende område. Tillæg nr. 1 til Spildevandsplan 2017-2020. Udlægning af kloakopland for Storbylandsby ll, Halmstadgade 11 (LP 1074) samt østligt tilstødende område. INDHOLD 1. INDLEDNING... 1 2. PLANLÆGNINGSFORHOLD...

Læs mere

Tillæg til spildevandsplan 2013-2021: Seniorlandsby ved Hannelundsvej. Delopland 589. Vedtaget til offentlig høring af Byrådet: 29.10.

Tillæg til spildevandsplan 2013-2021: Seniorlandsby ved Hannelundsvej. Delopland 589. Vedtaget til offentlig høring af Byrådet: 29.10. Tillæg til spildevandsplan 2013-2021: Seniorlandsby ved Hannelundsvej Delopland 589 Vedtaget til offentlig høring af Byrådet: 29.10.2014 Endeligt administrativt vedtaget 16.1.2015 Sagsnr. 012957-2014 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Adresse: Søndergade 27, 8740 Brædstrup

Adresse: Søndergade 27, 8740 Brædstrup Basisoplysninger Tekst Kommunens vurdering Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Lovliggørelse af eksisterende kantsikring ved Hopballe Mølle Lovliggørende vandløbsregulering i Grejs Å ved Hopballevej 56,

Læs mere

NOTAT. Kundenavn : Kolding Spildevand as. Til : Jette Nørregaard Jensen. Fra : Kristina Møberg Jensen/Lars Bendixen

NOTAT. Kundenavn : Kolding Spildevand as. Til : Jette Nørregaard Jensen. Fra : Kristina Møberg Jensen/Lars Bendixen NOTAT Kundenavn : Kolding Spildevand as Til : Jette Nørregaard Jensen Fra : Kristina Møberg Jensen/Lars Bendixen Projektleder : Lars Bendixen Kvalitetssikring : Brian Rosenkilde Godkendt af : Lars Bendixen

Læs mere

Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsen. Basisoplysninger

Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsen. Basisoplysninger Anmeldelse af projekter efter VVM-bekendtgørelsen Vejledning Skemaet udfyldes af bygherren eller dennes rådgiver baseret på bygherrens viden om eget projekt sammenholdt med de oplysninger og vejledninger,

Læs mere

Miljøvurdering. Varde Kommunes Spildevandsplan Udarbejdet af: Varde Kommune, Carina Lippert Tlf.

Miljøvurdering. Varde Kommunes Spildevandsplan Udarbejdet af: Varde Kommune, Carina Lippert   Tlf. Udarbejdet af: Varde Kommune, Carina Lippert E-mail: cali@varde.dk Tlf.: 7994 6582 Oktober 2018 Miljøvurdering Varde Kommunes Spildevandsplan 2019-2029 Side 1 / 8 Indhold 1. Indledning... 3 2. Planens

Læs mere

Der er særlig fokus på 2 store dræn: VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT

Der er særlig fokus på 2 store dræn: VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT HERNING KOMMUNE Miljømæssig vurdering af forslag til regulering af Hammerum Å ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MILJØVURDERING INDHOLD

Læs mere

Bilag 5 Basisoplysninger

Bilag 5 Basisoplysninger Bilag 5 Basisoplysninger Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Midlertidig grundvandssænkning langs en strækning af Indkildevej. Grundet etablering af Egnsplanvej skal eksisterende vandledninger på Indkildevej

Læs mere