Japan, forårsturen uge 7-8, Så er Koi Team Enghavegaard igen tilbage i Japan for at finde og udvælge Koi til den kommende sæson, samt finde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Japan, forårsturen uge 7-8, Så er Koi Team Enghavegaard igen tilbage i Japan for at finde og udvælge Koi til den kommende sæson, samt finde"

Transkript

1 Japan, forårsturen uge 7-8, Så er Koi Team Enghavegaard igen tilbage i Japan for at finde og udvælge Koi til den kommende sæson, samt finde frem til de mange kundeforudbestillinger af koi. Men om det bliver muligt at leve op til jeres forventninger med hensyn til billeder er lidt uvist, i hvert tilfælde de første dage. Det er nemlig sådan at jeg mistede min kuffert på rejsen herud og dermed også div. kabler til at ligge billeder ind på computeren fra kameraet. Jeg skal nok forsøge at tage revanche når jeg har fået mine ting igen, hvilket gerne skulle ske i løbet af et par dage. Den første dag hernede var en meget rolig dag, hvor vi som sædvanlig startede på Momotaro Koi farm. Det var også dagen hvor mine 3 nisai (2 års) skulle op for endelig vurdering og måling, før de skulle afsendes til Danmark. Det samme skulle min Showa, der blev købt for 2 år siden og nu er Yonsai (4 år). Disse HQ koiér har været i mudponds i Japan, siden de blev købt med det formål at udvikle sig både i størrelse og i kvalitet. Men inden netningen af de andre, skulle der traditionen tro, først håndprikkes en portion Jumbo tosai (alle er mellem 35 og 45 cm. og født i sidste sommer!). Billederne herunder er bare lille smagsprøve på, hvad vi bla. får hjem fra Momotaro.

2 som det ses er kvaliteten tip top på disse kohaku, sanke og enkelte showa. Det er altid spændende, at se hvordan vores koi har udviklet sig herude i mudponds og specielt når det er et helt år siden, at man sidst har set sine koiér. Den første af mine standover der blev bowlet fra det store T indendørs opvækstbassin, var Showaén og derefter de 3 Nisai fra sidste år: Showaén blev købt i efteråret 2006 dengang som nisai og målte 63cm. Den har i dag rundet de magiske 70cm som firårig.

3 Derefter var turen kommet til de 3 HQ Jumbo Tosai af de oprindelige 5 stk. fra sidste års selection: Nisai 1 er en Kohaku. Den blev købt i februar 2007 og målte dengang 29cm. I dag måler den 48 cm, en tilvækst på forventet ca. 20 cm. Nisai 2 er en Sanke. Den blev også blev købt sidste forår. Dengang målte den 30cm. I dag har vi målt den til 50cm. (ligeledes en tilvækst på ca. 20 cm.) Nisai 3 er også en kohaku, købt i samme handel med de i alt 5 stk. HQ Jumbo Tosai som vi tidl. har skrevet om. Dengang målte den 29cm., i dag måler den 52cm., en superflot tilvækst på 23cm. Kvaliteten på alle 3 Jumbo tosai er blevet væsentligt forbedret til nu, hvor de er blevet til nisai (2 års). Okay - det var nu også forventet med dem, for det var som sagt HQ tosai der blev udvalgt i samarbejde med Mr. Maeda himself.

4 Egentligt var det planen, at de nu 3 nisai, skulle blive i Japan endnu et år, men prisen for at have en fisk gående på Momotaro Fish Farm i et år er yen, hvilket svarer til ca. 6500,- danske kroner. Så for at spare lidt på omkostningerne på disse unikke HQ koi, kommer de hjem på dette tidspunkt, hvor pris og kvalitet stadig hænger sammen til et dansk marked. Over middag kørte vi tilbage til Okayama City (der er vores udgangspunkt når vi er i det sydlige Japan) og videre derfra til den næste avler. Avleren vi skulle besøge hedder Miyoshi og bor i Shikoky i Kawanoe præfektur. Dette ligger i den helt modsatte retning end alle de andre avlere vi normalt besøger på vores rundtur i det sydlige område af Japan med udgangspunktet i Okayama. Baggrunden for besøget ved Mr. Miyoshi var faktisk et flere års gammelt ønske, som vi ofte har snakket om at skulle forbi, for at se hvad han kunne præstere, da vi havde hørt en masse positive ting om hans kvalitetskoi, opdræt og selve koifarmen. Faktisk blev dette besøg først bestemt, da vi var ved at være færdige ved Momotaro. Poul fra Koi-Bito foretog et hurtigt opkald til farmen og fik at vide at vi var meget velkomne, men at der ikke var så store muligheder for at lave de store indkøb på grund af den meget korte tidsfrist. Vi valgte alligevel at tage turen forbi farmen, hvilket jeg ikke fortryder. Da vi ankom til Miyoshi farmen blev vi modtaget med åbne arme og nærmeste slæbt ind i deres koihus med koiér på 80cm + Og så skal jeg love for at showet startede! Fordi, når de nu ikke havde fået tid til at gøre klar til salg af koiér, tog de sig i stedet tiden til at fremvise en stor del at deres jumbo samling frem og hold da helt fest sikke nogle bamser, i topkvalitet.

5 Normalt, når en avler fremviser sine "guldklumper" slukker han bare for luften i bassinet, så man kan se koiérne bedre og uden uro i overfladen, men her blev de forskellige mega-koi bowlet enkeltvis, så vi kunne vurdere og nyde dem på helt tæt hold, samtidig med at der blev serveret kaffe mm. Jeg har fundet er billede på nettet af en Miyoshi koi, så ikke I bliver helt snydt, måske det billede siger mere, end ord (det er en 1 meter bovle!). herunder er et af mine egne billeder (lagt ind efter at jeg nu kan hente billeder ud af kameraet):

6 Efter en kanon oplevelse og en dejlig eftermiddag inviterede Miyoshi os på middag på et af de lokal spisesteder, til trods for at vi ikke havde lagt en krone overhovedet på køb af koi. Jeg kan kun sige at den slags mennesker findes der ikke mange af og næste gang vi besøger Japan, planlægges der på forhånd en tur forbi Miyoshi, så han véd at vi kommer på besøg, og vi kan få tid til at lave nogle gode indkøb. Skal man forsøge at sammenligne Miyoshi med andre avlere, skulle det være Yamatoya, for kvaliteten af koiérne og det generelle indtryk var det samme, tip tip i orden, over alt. Beklager de manglende billeder til jer derhjemme, på nuværende tidspkt., men for mig har det været endnu værre: intet rent tøj, ingen tandbørste, ingen ting af nogen ting, endnu, men flyselskabet siger at det hele skulle være på vej, så hverdagen kan fungere lidt mere normalt herude, så mon ikke det går. I det omfang der er spændende nyheder herude fra og tiden ellers passer til det, vil der komme tekst (og billeder) hjem. Dagbogen fra dette års indkøbstur vil du kunne læse fortsættelsen af, her på siden. Næste dag: I dag gik turen til Hiroshima området hvor vi skulle besøge: Takigawa, Kato, Ikemoto og Damauar </ Vi startede dagen kl 7.30 med afgang fra hotellet, herefter gik turen de godt 110 km ud til Takigawa Koi Farm. Takigawa er en af de avlere jeg altid glæder mig til at besøge, da han er dybt seriøs, har rigtig gode fisk i en høj kvalitet (han har leveret flere All Japan vindere) og så giver han sig rigtig god tid til sine kunder. Udover dette, er servicen i top, så jeg har set frem til at vi skulle prikke tosai herude ved ham.

7 Takigawa og Paul skal først lige trækkes vod for at få samling på fiskene Vi startede med at prikke Kohaku og Kohaku Tancho tosai. Derefter fik vi lov til at prikke en enkelt bowle med virkeligt HQ Goshiki, Kujaku og Kohako.

8 og så er vi klar til at sortere og prikke Takigawa var overordentlig glad i disse dage, fordi har netop på avlernes koishow i Hiroshima området, havde vundet den eftertragtede 1. præmie for bedste Goromo blandt alle avlere

9 Herover den bowle med HQ Goshiki vi prikkede og et godt mix med Kohaku og Tancho Her under vores bowler med HQ Kohaku og HQ Kujaku

10 En af de Goromo vi importerede fra Takigawa sidste år (62cm), blev European Champion, med en 1. prize på sidste års Koishow Interkoi 2008 i Tyskland. Så Takigawa's koi kan også gøre sig gældende kvalitetsmæssigt - i EU-toppen! Efter besøget hos Takigawa kørte vi videre til Kato, men her synes jeg ikke rigtig, at kvalitet og pris passede sammen denne gang, så jeg lod hænderne blive i lommen og nøjedes med at kigge rundt i de forskellige bassiner med koi. Det blev derfor til et forholdsvis kort besøg hos Kato for tiden skulle ikke spildes, så vi forsatte videre til Ikemoto Koi Farm. Ikemoto er et meget uforudsigelig sted at besøge, for enten er der 1000 vis af fisk til salg eller også er der ingen. Vi var heldige, for denne gang var en af de dage, hvor der var muligheder for at gøre en god handel. Så jeg endte op med en del bokse af nogle flotte velproportionerede Showa på cm.

11

12 PS: priserne bliver fornuftige, selvom kvaliteten er ganske høj. Efter flere timers sorteringsarbejde kørte vi hastigt videre til den sidste avler i dag. Tiden var løbet lidt fra os, så mørket var begyndt at falde på, da vi ankom til Damauar Koi Farm var det ikke så nemt at kigge på koi længere. Ved Damauar tog vi alligevel en hurtig gennemgang i de forskellige koi huse, men måtte desværre konkludere, at det var blevet alt for mørkt til at prikke flere koi i dag. Vi vil i stedet for prøve at komme tilbage på fredag for endnu et kig, hvis vi kan få det passet ind i vores i forvejen stramme tidsplan. Jeg er i øvrigt blevet lovet at min kuffert kommer i aften eller i morgen tidlig, så i morgen skulle der være muligheder for at sende billeder her ude fra. Men jeg glæder mig nu også til at blive barberet. Onsdag Hvilken dejlig morgen, jeg har endelig modtaget min kuffert og er nu blevet barberet og føler mig for første gang i flere dage, i topform.

13 Pænt pakket ind i en lidt speciel plasticpose. Vi kørte denne morgen fra hotellet kl mod Matsue koi farm, der ligger ca. 160 km fra Okayama City. Vi ankom til farmen omkring kl.9.00 hvor vi som sædvanlig blev modtaget på kontoret, med en kop kaffe og en hyggelig snak om koi og hvad der var sket i Danmark siden sidst. Efter kaffen skulle vi så i gang med at prikke fisk. Vi startede med tosai, men efter at have sorteret i ca. 1 times tid, kunne vi ikke blive enige om prisen, så vi afstod fra købet Så i stedet for gik vi rundt og kiggede på alle de andre koi på farmen for fortsat at vise lidt interesse. Og pludselig kom Matsue over til os og fortalte, at han havde et "nice offer" at tilbyde og jeg skulle komme med over i et af de andre fiskehuse. Da vi kom over i det andet koihus svømmede der koi rundt på cm, ikke international showkvalitet, men gode koi i en passende kvalitet. Matsue forsøgte at gøre vores lille uoverensstemmelse god igen, ved at tilbyde mig 8 af disse fisk, til en meget "nice price" (3200,- pr. stk.)

14 Vi tog imod tilbuddet, for det var en fornuftig pris på så store fisk når man tænker, at Matsue Koi Farm, har flere All Japan vindere på "samvittigheden " Da vi var færdige med udvælgelsen og forhandlingen og handelen dermed var i hus, inviterede Matsue os på middag, inden vores indkøbstur gik videre. Vi kørte fra Matsue Koi Farm omkring kl og videre mod Ehara Koi Farm Men da vi ankom til til Ehara farmen, var Ehara himself bliver forhindret i at være til stede, så vi blev bedt om at klare os selv og det gjorde vi så. At lade os går rundt alene og prikke - var en flot tillid Ehara viste os. Så jeg ved faktisk endnu ikke om jeg har købt fisk hos Ehara, for de fisk vi prikkede, flyttede vi til et tomt separat kar og så får vi formentlig prisen over telefonen i løbet af i morgen. Herunder et lille udvalg af de koi vi afventer prisen på...

15 En kort dag med kun 2 koifarme, men alligevel lang på 12 timer - vi kom først tilbage til hotellet omkring kl "Fredag den trettende" Så blev det pludselig fredag, dagen i går torsdag, gik lidt i vasken pga. sygdom hos et par avlere (influenza, så de var sengeliggende). Af denne grund blev der byttet lidt rundt på planerne, for hvem vi skulle have besøget og hvem vi besøgte, men nok om det. I dag, fredag blev det så den lange køretur, hvor vi skulle starte hos Omosako Koi Farm. Omosako er Verdenskendt for sine Shiro Utsuri og ikke mindst, så er han den eneste der har vundet den eftertragte pris Grand Champion på All Japan Show, med en koi der er forskellig

16 fra Go Sanke koi (Go Sanke = Kohaku, Sanke og Showa), nemlig med hans berømte Shiro Utsuri "Musashi" De 2 sønner snakker et rigtig godt engelsk, så kommunikationen er nem og muligheden for at lære noget om koikvalitet, sortering og fremtidigt potentiale er stor, da de meget gerne vil lære fra sig, til deres udenlandske kunder. Opgaven i dag hos Omosako var at prikke tosai og jeg vil vove den påstand, at det er dén bedste samling af tosai Shiro Utsuri, der nogen sinde er kommet til Danmark, når vi kigger på kvaliteten og det fremtidige udviklingspotentiale.

17 Udviklingspotentiale - vil i denne sammenhæng sige, at den færdige fisk først vil være at finde fuldkommen pefekt, om 6 til 7 år og indtil da vil fisken være i en fortsat udvikling fra år til år. Da vi var færdige med at prikke var Omosako-san s eneste bemærkning til mig, om disse koi: Hvordan kunne du gøre det mod mig

18 Han kom så i tanke om, at han jo selv har lært os triksene i udvælgelse gennem de sidste mange år, vi har besøgt dem (og så var der smil på læben igen) Efter en "veludført sorteringsopgave hos Omosako, kørte vi videre ned til Yamatoya. Yamatoya Koi Farm ligger på den modsatte side af Hiroshima i forhold til Okayama og ca 250km fra vores hotel. Hos Yamatoya skulle vi også prikke tosai, men inden da skulle vi da lige have vores nisai kohaku fra sidste år, op til måling. Den er nu en sansai (3 år). Sidste år da denne pragtfisk blev indkøbt målte den 52cm, i dag er den nået op på 64cm, hvilket er rimeligt godt, da Yamatoya ikke opvarmer sine bassiner overhovedet. Vi er mere end tilfredse med både kvaliteten og tilvæksten ;-)

19 Den er formentlig noget af det bedste i Kohaku på dansk jord, når vi får den hjem... Herefter skulle der prikkes en bowle, med rigtig fine tosai til Dk.

20 Efter udvælgelsen var det tid, til lidt ekstra hyggesnak inde på kontoret. Yamatoya har på dette års All Japan Show vundet en Champion pris, med en 9 år gammel Showa på 85cm. Så han ligger også i den absolutte top, blandt de opdrættere vi har besøgt. Vi sluttede dagen af med at udvælge en HQ Showa som skal blive i Japan de næste par år. Denne showa's potentiale er mega stort, ud fra de billeder vi så af udviklingsforløbet af forældrefiskene, mere om denne HQ på et senere tidspunkt...

21 (der var dug på kameralinsen så billedet er desværre så dårligt, at det næsten ikke er værd at skrive hjem om). Dette var så afslutningen på vores tur - i det sydlige Japan. I morgen lørdag, kører vi de godt 650km op mod nord-øst til Niigata området, som vi også besøger for at vurdere opdrætternes fisk og forhåbentlig finde spændende koi i dette område. Søren Okayama, Japan Lørdag: Så er jeg kommet til Niigata og da vi kørte hertil var der herligt lunt forår i luften. Selv i Niigata var der over 10gr. i luften, da vi ankom lørdag aften (i Tokyo var temp. oppe på 25 gr. varme) og i går søndag var dagtemp. omkring 17gr. C. her i Niigata. På vejen opad mod Niigata skulle vi ind og besøge Nagoshi, den ret spændende opdrætter vi besøgte sidste år på vej nedad (og hvor lavede et par gode handler). Vi var 1 times tid ved Nagoshi for at kigge på hans koi, der var flotte i en god kvalitet. Men priserne ved ham, var som tidligere og dermed alt for høje i fht. Yen / DK-kursen i denne tid. Så selv om fiskene var helt ok, ville de blive usælgelige hjemme i Danmark alene pga. prisen. Alternativt skulle vi gå på kompromis med kvalitet og det ønskede vi ikke. Efter ca. 1 time, kørte vi derfor videre mod nord/øst til Niigata området. Søndag/mandag: Der var overhovedet ingen sne da vi ankom til Ojiya, som er den by vi bor i, i Niigata. Der var kun enkelte gamle snedriver oppe på bjerget, så det så helt bestemt ud til, at jeg kunne klare mig igennem med mine kondisko og det blev jeg også nødt til, da mine støvler ligger hjemme i Mesing.

22 Nå, men da vi kørte fra hotellet i morges var det så småt begyndt at regne en smule og det føles stadig som om der var varme i luften. Jeg blev klogere, for over middag begyndte det at sne og ikke bare normal sne men ca. 10cm i timen!! Ikke engang sprinkleranlægget på P-pladsen ved hotellet kunne holde pladsen ren, så mine sko og fødder blev hurtigt gennemblødt. Dagen i går og det meste af dagen i dag, er gået med at checke op på div. Tosai mix, rundt ved de forskellige avlere, så der er ikke blevet bowlet så mange større fisk, men til gengæld rigtig mange tosai. Her er lidt billeder af nogle af vores indkøb fra bla.: Yamazaki og Hosokai

23 Efter en lang og kold dag i Niigata med meget våde fødder, måtte jeg krybe til erkendelse af, at kondisko... bare ikke, var sagen i disse dage. Så på vej hjem til hotellet kørte jeg forbi et indkøbscenter for at investere i et par støvler og selvfølgelig nogen der passer i størrelse og i farven til min jakke - hahaha. - så jeg igen var klar til nye udfordringer. De næste par dage gik hurtigt, her er vi bla. ved Kawikami, for at vælge tosai:

24 Vælge og vælge er måske så meget sagt, det var nærmere at "skovle op". Så der lå en "lille" sorteringsopgave, i at finde nogle af de bedste blandt det virvar af varianter og farver.

25 Det lykkedes at finde et par gode bowler, bla. med nogle specielle GinRin Kigoi (som sjældent ses på det danske marked), GinRin Bekko, Doitsu Bekko og Aka Matsuba. Som det har kunnet ses på mange af de tidligere billeder, så er kameralinsen blevet værre og værre, så de resterende billeder var desværre alt for tågede og kun til at kassere. Søren Niigata, Japan. Koi Team Enghavegaard er igen fuldtallige hjemme på matriklen i Mesing ved Skanderborg, og jeg afventer nu at de mange koi der er prikket på dette års Japantur kommer hjem til Danmark, formentlig uge 10.

Japantur - dagbog uge 7, 2007 (del 1)

Japantur - dagbog uge 7, 2007 (del 1) Japantur - dagbog uge 7, 2007 (del 1) Så er jeg tilbage i Japan for at finde kvalitets koi til den kommende sæson! Jeg ankom til Japan søndag eftermiddag 11. februar efter en lang flyvetur, der denne gang

Læs mere

Japantur - Forårsturen uge 7-8, 2010

Japantur - Forårsturen uge 7-8, 2010 Japantur - Forårsturen uge 7-8, 2010 Så er vi atter tilbage i Japan, på denne tur starter vi i det sydlige nærmer bestemt Okayama Hiroshima området og slutter turen af i Niigata i Nord. I hele den første

Læs mere

Japan tur - dagbog uge 44, 2006

Japan tur - dagbog uge 44, 2006 Japan tur - dagbog uge 44, 2006 Søndag 29. oktober Allerede hjemmefra, før turen til Japan, blev vi kontaktet af et Japansk gartnerfima, der er ved at etablere sig i Europa, og i den forbindelse ønskede

Læs mere

Japantur - dagbog uge 7-8, 2008.

Japantur - dagbog uge 7-8, 2008. Japantur - dagbog uge 7-8, 2008. Så er Koi Team igen tilbage i Japan for at finde koiér, til den kommende sæson, hvor turen denne gang, starter oppe i Niigata området. Om Niigata kan jeg kun sige at det

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

Afslapning og hårdt arbejde

Afslapning og hårdt arbejde Afslapning og hårdt arbejde Lørdag var en temmelig stille dag for mig, da jeg ikke var helt på toppen, og da vejret mildest sagt var noget møg. Derfor var det eneste jeg rigtig fik bedrevet en del timer

Læs mere

Nyt fra Herskind Børnehus uge

Nyt fra Herskind Børnehus uge Fælles Nyt Herskind Børnehus Sommerferien 2017 Så står vi overfor dette års sommerferie, eller mere korrekt skolernes sommerferie, da det jo kun er børnene der har fri fra skole i 7 uger!! Børnehuset,

Læs mere

Nyhedsbrev fra Toppen Februar 2014

Nyhedsbrev fra Toppen Februar 2014 Kære børn og forældre Så kom vi vel ind i det nye, og med masser af sne og frost til stor glæde for børn og barnlige sjæle Husk derfor ekstra tøj og varm udetøj, for vi kælker og leger ude hver dag!! Her

Læs mere

5. december Det sner og vi bliver fotograferet

5. december Det sner og vi bliver fotograferet 5. december Det sner og vi bliver fotograferet 5. DECEMBER I nat har det sneet, godt nok ikke så meget, men nok til, at der er dannet små snedriver, hvor der er lidt læ. På vej til skole skal jeg lige

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Veloverstået livsstilsmesse

Veloverstået livsstilsmesse Veloverstået livsstilsmesse Så kom vi på den anden side af Ledreborgs livsstils messe. Det var en noget våd fredag men det afholdte ikke de mest hardcore i at kigge forbi. Det var godt nok en våd dag

Læs mere

Nyhedsbrev november december Kære forældre.

Nyhedsbrev november december Kære forældre. Nyhedsbrev november december 2018 Kære forældre. Det er igen blevet tid til et nyhedsbrev. Denne gang er årets bedsteforældrejuleklippeklisterdag netop blevet afholdt. Endnu engang var det en rigtig god

Læs mere

En lille opdatering på året som snart er brugt op!!

En lille opdatering på året som snart er brugt op!! En lille opdatering på året som snart er brugt op!! Så har vi næsten slidt endnu et år op, og vi vil lige lave et lille tilbageblik på året, som har mindre end 2 måneder tilbage. Bestyrelsen har i året

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør.

Turen til Sverige. Vejen derop var enten op til Frederikshavn og over med færgen til Göteborg eller over med broerne eller bro/færgerne ved Helsingør. Turen til Sverige. Efter mere en et halvt års forberedelse på en tur til Sverige var dagen kommet den 30 maj og 4 dage frem, vejr meldingen forud for turen var lidt spændende, der skulle være gode dage

Læs mere

3. december Jeg skal i skole

3. december Jeg skal i skole 3. december Jeg skal i skole 3. DECEMBER Her er Sallinge Brugs, hvor min bedste kammerat, Per boede. - Kan du nu skynde dig, siger mor, da jeg med sne på min jakke stormer ind i køkkenet. - Du skulle ikke

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

Nyhedsbrev. Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår.

Nyhedsbrev. Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår. Nyhedsbrev Allerførst vil jeg på bestyrelsens vegne ønske alle et Godt Nytår. Vi havde, i den travle december måned, bestyrelsesmøde hvor vi mødtes, og fik ordnet et par ting. Vi er ved at undersøge hvordan

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale 1. jan Ki, Tr 6. jan Aftengymnastik

Læs mere

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var Surf symposium 2013 Fredag den 18. oktober, drog to kajakroere fra HTN (Jacob Jensen & Kristian Balslev ) afsted mod Klitmøller. Med en vis portion spænding i maven, masser af grej i bagagerummet og to

Læs mere

De første arbejdsdage

De første arbejdsdage De første arbejdsdage Torsdag var første dag på kontoret, og her tog de alle sammen godt i mod mig. Det var simpelthen en fornøjelse at se dem alle sammen og ikke mindst møde et par af folkene for første

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev sommer 2014 2013 Sommeren er for længst gået på hæld og efteråret er over os med gyldne farver, blæst og regn. Men vi har haft en dejlig sommer og som I kan se af dette

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Light Island! Skovtur!

Light Island! Skovtur! Light Island! Skovtur! En tidlig morgen står de 4 drenge op, og spiser morgen mad. Så snakker de om at tage ud i skoven og sove. Da de er i skoven leder de efter et sted til teltet. Zac går ind imellem

Læs mere

Hold fast i drømmene og kæmp for dem

Hold fast i drømmene og kæmp for dem Hold fast i drømmene og kæmp for dem Som den første i sin familie valgte Lise Hansen som 52-årig at forlade Lolland og flytte til København. Det var ikke let, men hun ville til enhver tid gøre det igen.

Læs mere

Jubilæet er vel overstået, så nu er vi godt i gang med (som nogle af deltagerne bemærkede) de næste 50 år.

Jubilæet er vel overstået, så nu er vi godt i gang med (som nogle af deltagerne bemærkede) de næste 50 år. 50 års jubilæum Jubilæet er vel overstået, så nu er vi godt i gang med (som nogle af deltagerne bemærkede) de næste 50 år. 50 år er meget lang tid at skulle forholde sig til, og samfundet vil sandsynligvis

Læs mere

Scleroseforeningen, Lokalafdeling Nordvestsjælland Nyhedsbrev III, 2016

Scleroseforeningen, Lokalafdeling Nordvestsjælland Nyhedsbrev III, 2016 Meld dig ind i den lukkede Facebook-gruppe Scleroseforeningen Nordvestsjælland - og del DINE idéer til kommende arrangementer! Scleroseforeningen, Lokalafdeling Nordvestsjælland Nyhedsbrev III, 2016 ----------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig

til Dalen hvor vi lige skulle forbi det berømte meget gamle (1894) historiske hotel midt i byen, hvor der står en del gamle biler og blive flittig Norge juni 2017 Så er vores tur til Norge klaret, og hvad der så ud til og skulle blive lidt af en våd omgang holdt næsten ikke stik, kun om natten var der meget hul igennem skyerne og der blev vasket

Læs mere

Den jødiske bydel og shopping

Den jødiske bydel og shopping Den jødiske bydel og shopping Lørdag stod den på den jødiske bydel Kazimierz. Vi havde diskuteret om vi skulle have været taget til Auschwitz for at opleve den del, men efter lidt læsning på nettet fandt

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015 Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015 Der er sket meget på og med Ulvsborg i 2015. Vi fik vores hus... Det har bidraget til et helt anderledes rigt foreningsliv end tidligere, og dog er det tydeligt at

Læs mere

VELKOMMEN TIL WINNIE.

VELKOMMEN TIL WINNIE. FEBRUAR 2014 Simon fyldte d. 9. feb. 20 år. Han inviterede derfor sin familie til pålægskagemand. Efter maden havde Simon besluttet, at de alle skulle i Bowl N Fun og bowle en time. Kenn havde fødselsdag

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning Forvandlingen Af Herningsholmskolen 8.B Louise, Katrine & Linea 3. gennemskrivning "FORVANDLINGEN" MANUS 1. INT. S VÆRELSE MORGEN (15) vågner ved lyden af sit vækkeur. Hun har ikke lyst til at stå op,

Læs mere

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Det kan være en overvældende, og måske for nogle børn en uoverkommelig, oplevelse at skulle starte på en børnepsykiatrisk udredning. Det kan være svært for jer

Læs mere

Du er selv ansvarlig for at komme videre

Du er selv ansvarlig for at komme videre Du er selv ansvarlig for at komme videre Stine Arenshøj er 40 år. Hun er tidligere brandinspektør og indsatsleder, nu selvstændig coach, psykotraumatolog og foredragsholder. Stine bor med sine tre børn

Læs mere

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far Skrevet af: Nicole 31oktober 2005 Surfer med far Kan du huske, da du fortalte mig om din tur ved stranden? Jeg kunne godt lide at høre om din oplevelse og tænkte, at du måske gerne vil huske, hvad du fortalte

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Afdeling Nord - Jægervangen 39, 2820 Gentofte I Afdeling Syd - Tjørnestien 7, 2820 Gentofte Tlf I

Afdeling Nord - Jægervangen 39, 2820 Gentofte I Afdeling Syd - Tjørnestien 7, 2820 Gentofte Tlf I Afdeling Nord - Jægervangen 39, 2820 Gentofte I Afdeling Syd - Tjørnestien 7, 2820 Gentofte Tlf. 3965 6510 I www.bornehuset-solstraalen.dk Indholdsfortegnelse: Velkommen. 1 Faktatjek. 1 Fødselsdage...

Læs mere

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania

Skræddersyet rejseprogram - Tanzania Program til: Destination: Tanzania Varighed: 20 dage Program start: Sommer, 2016 * Program slut: Sommer, 2016 * * Datoerne er ikke fastlaget, dette er blot et eksempel, så derfor kan tidspunkterne for

Læs mere

Arrild Privatskole og Børnehuset

Arrild Privatskole og Børnehuset Nyhedsbrev 24/2017 Nyt fra Børnehuset. Blå Gruppes Discofest Fredag den 2.juni holdt Blå Gruppe (langt om længe ) discofest. Børnene havde glædet sig meget. Vi hyggede med velkomstdrink, lækkert mad +

Læs mere

Ledreborg 2016. Nyd stemningsbillederne herunder man kan kun blive glad. Så er der pakket. Klar med første læs. og andet læs

Ledreborg 2016. Nyd stemningsbillederne herunder man kan kun blive glad. Så er der pakket. Klar med første læs. og andet læs Ledreborg 2016 Så fik vi klaret livsstilsmessen på Ledreborg slot. Igen fantastiske dage og vi var NÆSTEN heldige med vejret.. Kun søndag var hård med nedbør stort set fra morgen til aften. MEN de andre

Læs mere

Kunstnerhuset KARAVANA. Månedsbrev januar/februar 2018

Kunstnerhuset KARAVANA. Månedsbrev januar/februar 2018 1993 2018 Kunstnerhuset KARAVANA Kunstnerhuset KARAVANA Ind i kunsten ud i verden Månedsbrev januar/februar 2018 Kunstnerhuset KARAVANA Borgercenter NORD, Graham Bellsvej 1A, 8200 Århus N, karavana@msb.aarhus.dk

Læs mere

Børnehavens kommende sommerudflugt: Glad Zoo i Lintrup

Børnehavens kommende sommerudflugt: Glad Zoo i Lintrup Arrild Friskole & Børnehus Skærbækvej 16, Arrild, 6520 Toftlund. Skolen@arrildfriskole.dk Tlf.: 74830103 Boernehuset@arrildfriskole.dk Tlf.: 30138403 Nyhedsbrev 24/2019 Nyt fra Børnehuset: Børnehavens

Læs mere

Fredag i uge seks stod der fastelavn på programmet. Ved morgensamlingen hørte vi om fastelavn i et

Fredag i uge seks stod der fastelavn på programmet. Ved morgensamlingen hørte vi om fastelavn i et Nyhedsbrev uge 8-2013 Side 1 Besøg fra Skive Kaserne Side 4 Diverse INFO Side 2 Nyt fra Bestyrelsen Side 6 Kalender, kontakt mm. Side 3 Børnehaven Besøg fra Skive kaserne i børnehave og skole Fredag i

Læs mere

Østrig turen, september 2015.

Østrig turen, september 2015. Østrig turen, september 2015. Bjarne B sendte i vinteren en invitation ud til alle medlemmerne om at han ville lave en tur til Østrig sidst i August 2015 Der var hurtig udsolgt for det lille Berggasthof,

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

Rejsedagbog for værelse 458

Rejsedagbog for værelse 458 Rejsedagbog for værelse 458 FREDAG - SIDSTE HISTORIETIME INDEN AFREJSE Som intro til vores rejse til Rom, har vi brugt en del historie- og religionsmoduler til at forberede os. Det sidste modul inden vi

Læs mere

Esbjerg Cykle Motion. Bestyrelsens beretning for året 2017

Esbjerg Cykle Motion. Bestyrelsens beretning for året 2017 Esbjerg Cykle Motion Bestyrelsens beretning for året 2017 Så gik der endnu et år, og vi skriver nu 2018, og det bliver forhåbentlig et godt år for ECM. er i øjeblikket 103 medlemmer. Vi 2017 har været

Læs mere

er der nogen der måske havde et par billeder af deres de kunne smide ind, så kan jeg jo se om mine ligner lidt?

er der nogen der måske havde et par billeder af deres de kunne smide ind, så kan jeg jo se om mine ligner lidt? opstart Indsendt af Kenneth Jakobsen - 2011/04/09 22:43 jeg har en masse forskellige guppyer jeg ikke rigtig ved hvad er. kan jeg starte noget med dem? de skal selvfølgelig identificeres først. lægger

Læs mere

Det hele startede, da vi læste i en af fars gamle tegneserier.

Det hele startede, da vi læste i en af fars gamle tegneserier. et HeLt NYt Ord! Det her er historien om, hvordan min lillebror opfandt et nyt ord. Og om hvordan vi blev til det, som ordet betyder. Ordet var: DIGTER-TIV. Næsten alle ved vist, hvad en detektiv er altså

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 2. sep Svanesang To, Ki, Ja,

Læs mere

CYPERN 2012 Coral Beach

CYPERN 2012 Coral Beach TIRSDAG: Christina. Fripas. Amanda. Vi startede ud med nået morgenmad. Derefter gjorde vi os klar til dagens hårde og eneste program. Vi var godt trætte efter morgenpasset. Vi blev delt op i to grupper.

Læs mere

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE

STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE STUDIETUR TIL SYDFYN OG ØERNE EFTERÅRET 2006 NINA, ELISABETH, JENS CHRISTIAN, THOMAS, DENNIS, JYTTE, GERD OG ANNE METTE Faldsled vandrerhjem Søndag d. 7 oktober: Vi kørte fra Limfjordsskolen kl. 12.15.

Læs mere

Hold Øje uge 10. Musik på tværs samme fredag 4/4 om aftenen kl. 17. Generalforsamling d. 23/4 kl. 17.

Hold Øje uge 10. Musik på tværs samme fredag 4/4 om aftenen kl. 17. Generalforsamling d. 23/4 kl. 17. Hold Øje uge 10 Foråret arbejder lige så stille på at bryde igennem. Temperaturen er ikke helt forårsagtig (eller er den) men der er mere lys og dermed forår i luften Det kan mærkes på ungerne på den gode

Læs mere

Julen 2014. Kære alle sammen.

Julen 2014. Kære alle sammen. Julen 2014 Kære alle sammen. I skrivende stund er det 1. søndag i advent. Her dufter af julens første omgang nybagte småkager, og nisserne er kommet ned fra loftet og giver en dejlig hygge i stearinlysenes

Læs mere

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja

FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 FORÅRS-OG EFTERÅRSSÆSONEN Løst og fast fra vores færden ombord på det gode skib Freja 2012 9. april Så er sæsonen i gang! I det skønneste vejer fik vi Skærtorsdag sat sejlene på, og gjort klar til

Læs mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere - Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere Michael Svendsen har besluttet sig for at sige ja til respirator. Men den dag han ikke længere kan tale eller skrive, vil han have den slukket

Læs mere

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 2015 Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 3 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Rejsebrev 5 EYC1 Marathon

Rejsebrev 5 EYC1 Marathon Rejsebrev 5 Dag 6 og 7 Fredag blev konkurrence hviledag for de danske skytter, da vi ikke havde nogle hold med. Dagen gik med træning på hotellet, en tur til konkurrencebanen for et heppe, hygge, gåtur

Læs mere

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre.

Men Mikkel sagde bare vi skal ud i den brand varme og tørre ørken Din idiot. efter vi havde spist morgen mad tog vi vores kameler Og red videre. Det var midt på formiddagen. vinden havde heldigvis lagt sig jeg Mikkel og min ven og hjælper Bjarke stod i stævnen og så ind mod Byen Mombasa hvor vi skulle ligge til vi skulle ligge til. vi skulle Møde

Læs mere

Så nærmer vi os forårsmarkedet

Så nærmer vi os forårsmarkedet Så nærmer vi os forårsmarkedet som vi har omdøbt til forårs/påskemarked fordi det altså bare slet ikke er forår. Vi håber I kigger forbi vi kan ikke love en masse plusgrader men vi kan love at vi vil

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 49 2014

Nyhedsbrev. uge 49 2014 Nyhedsbrev uge 49 2014 Så blev det december, der er ingen sne men vejret er blevet koldere, og den første nattefrost har vist sig. Jeg er sikker på, at en del af os håber der kommer lidt sne, mens andre

Læs mere

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013

Overnatning i Buerup d. 22 23. august 2013 Torsdag d. 22. august Så kom dagen endelig hvor vi igen skulle af sted på overnatning i Buerup, så da vi havde sagt farvel til mor og far, og bussen var pakket, blev GPS en indstillet til forsamlingshuset

Læs mere

Bornholm A-holdet 2018

Bornholm A-holdet 2018 Bornholm A-holdet 2018 Endelig blev lørdag morgen og Knudsen og Richard holdt i indkørslen, så vi kunne få pakket og komme afsted til en uges fiskeri på Bornholm.Ved Knudshoved blev der holdt pause. Søren

Læs mere

Struer Folkedanserforening

Struer Folkedanserforening Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2018 34. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk I sne står urt og busk i skjul, det er så koldt derude Ja det er sådan jeg oplever det, når jeg

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

Råbjerg Mile: Handicapdag og rullende trapper

Råbjerg Mile: Handicapdag og rullende trapper Råbjerg Mile: Handicapdag og rullende trapper Af naturvejleder Villy K. Hansen, Naturstyrelsen Vendsyssel Da det kan være alt for sjældent at handicappede kommer ud i naturen, har Naturstyrelsen Vendsyssel

Læs mere

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015.

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015. Rejsebrev 5. Kadet recurve: Kirstine Andersen, Jonathan Ørsted Kadet compound: Katja Møller Torsdag den 11. juni, individuelle finaler: Tre medaljer mere til Danmark! Efter dagens finaler stod klart at

Læs mere

Åbning af avlscenter.

Åbning af avlscenter. Åbning af avlscenter. Written by superbruger Sunday, 21 March 2010 Dyrlæge og kendt opdrætter i Belgien, Rudi Hendrikx, er en meget kreativ mand. Han ejer og er selv redaktør for ét af brevduebladene i

Læs mere

billeder i hovedet, om det vi synger. Jeg er lidt underlig med det med billeder, hvis jeg bare kan lave et billede af noget, husker jeg det meget

billeder i hovedet, om det vi synger. Jeg er lidt underlig med det med billeder, hvis jeg bare kan lave et billede af noget, husker jeg det meget Jeg laver biograf Jeg følges med Signe og Inger hjem fra skole i dag, vi standser ved åen og kigger ned og kan se, at åen så småt er ved at fryse til. Vi var inde hos fru Andersen og øve os på at synge

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

============================================================================

============================================================================ Full Red Spydhale Indsendt af Knud Iversen (Medlem) - 2015/07/27 18:16 http://www.guppyklubben.dk/images/fbfiles/images/11737970_10207486315262795_352999580407964 8390_n.jpg Jeg var så heldig at få nye

Læs mere

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste

Den første sluse var der kun os,meget rart når man er nybegynder,men det gik rigtigt godt næste Sommerferie 2015 At tage på ferie i egen båd er slet ikke så besværligt som man skulle tro. Der er nogle ting der skal være i orden. Jeg skulle have kanalskipper bevis det fik jeg gennem Danske tursejlere

Læs mere

Mere end 400 kiggede forbi til vores julemarked :)

Mere end 400 kiggede forbi til vores julemarked :) Mere end 400 kiggede forbi til vores julemarked :) Må vi have lov til at sige 1000 TAK til alle Jer der kiggede forbi til vores julemarked i søndags. Vi er dybt taknemmelige vi havde den skønneste, travleste

Læs mere

TRANSPORT KURSUS. Transport og modtagelse af Prydfisk Med speciale i Karper KOI. 18. Marts 2015

TRANSPORT KURSUS. Transport og modtagelse af Prydfisk Med speciale i Karper KOI. 18. Marts 2015 TRANSPORT KURSUS Transport og modtagelse af Prydfisk Med speciale i Karper KOI 18. Marts 2015 Ting at tage stilling til inden en transport. Modtagelse af fisken i karantæne afd. Antal kasser. Antal avler.

Læs mere

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal

Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Forbered dit barn til udredning på Hejmdal Det kan være en overvældende, og måske for nogle børn en uoverkommelig, oplevelse at skulle starte på en børnepsykiatrisk udredning. Det kan være svært for jer

Læs mere

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14.

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Her på skolen er vi meget interesserede i at tilbyde den bedst mulige undervisning, trivsel og service til vores elever og jer som forældre. Derfor

Læs mere

HIEROGLYFFEN. December 2006/januar NR SFO PYRAMIDERNE Græshøjvej 4 B - C 2640 Hedehusene

HIEROGLYFFEN. December 2006/januar NR SFO PYRAMIDERNE Græshøjvej 4 B - C 2640 Hedehusene December 2006/januar 2007 Kalender for SFO Pyramiderne December Øve kor og teater næsten hver dag Fredag 1 Lørdag 2 Søndag 3 Mandag 4 Tirsdag 5 Juletur 3. kl Onsdag 6 Teater 1.kl. Torsdag 7 Juletur 3.

Læs mere

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen?

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen? Transskription af interview med Emil 14/04/2016 Så skal jeg lige høre først, hvor gammel du er? Jeg er 25. 25, øh, og det er så basket du spiller? Dyrker du andre sportsgrene, sådan? Øh, altså, jeg går

Læs mere

Gl. ager 14.4.59. Kære Brevduevenner.

Gl. ager 14.4.59. Kære Brevduevenner. Gl.ager14.4.59. KæreBrevduevenner. Ja,nuerjegvedatværeovredetmedinfluenzaen,iPåskenvarjegnuikkemangesure sildværd,jegholdtmigiroogkomingenstederihelepåsken. Jegharlavetmegetforskelligtsiden1.April,jegharjoværetløsarbejder:Jegharkørtfor

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013 Fælles info Dagen efter Kristihimmelfartsdag. Denne dag har vi lukket! Og når vi er ved det. Det har vi også grundlovsdag. Den 5. juni. Det er til gengæld de eneste 2 dage på et helt langt år vi har lukket.

Læs mere

Banner projekt. 1.semester

Banner projekt. 1.semester 1.semester 2013 33 Banner projekt Kamilla Klein: Kleinovich@gmail.com Asger Onsberg: Sofie Jensen: sofierough@gmail.com Cathrine Petersen: cathrinegpetersen@hotmail.com Gruppe nummer Hold Årgang Lærer

Læs mere

Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012

Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012 Den korte udgave: Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012 Vi blev gift 24 nov. 2011 Vi holdt ferie i feb. 2011 (for første gang i rigtig mange år for Morten) hvor vi tog en uge til Tenerife -

Læs mere

KONTORNYT uge 45. Rigtig go novemberweekend til alle :-)

KONTORNYT uge 45. Rigtig go novemberweekend til alle :-) Syddjurs Friskole Ugebrev 45 11 november 2016 Ugebrevet udkommer normalt hver fredag. Indlæg sendes senest torsdag kl. 20.00 til syddjursfriskolenyhedsbrev@hotmail.com Kalender: Uge 47: Værkstedsuge Lørdag

Læs mere

På Læsø 16. - 20. april 2007

På Læsø 16. - 20. april 2007 På Læsø 16. - 20. april 2007 Med Vicki Morten Nina Kasper Martin og Jytte, Alex og Peter Mandag Vi kørte i to busser, skolens røde og Mortens grå Transit, fra Limfjordsskolen klokken 9.15 over Aalborg

Læs mere

Bondebjerget 8. apr, 2013 by Maybritt 00:00 00:00 Bondebjerget er et bofællesskab.

Bondebjerget 8. apr, 2013 by Maybritt 00:00 00:00 Bondebjerget er et bofællesskab. Bondebjerget 8. apr, 2013 by Maybritt Bondebjerget er et bofællesskab. Det ligger i Bellinge i Odense, cirka 9 km fra centrum. Her bor unge og gamle, små børn og pensionister. De bor her, fordi de godt

Læs mere

Dag 1: Afgang. Rensdyr var der masser af

Dag 1: Afgang. Rensdyr var der masser af Dag 1: Afgang Så var dagen kommet, hvor vi skulle afsted til EM i klassisk bænkpres 2017 i Finland. Jeg skulle som eneste danske løfter repræsentere Danmark, heldigvis i godt selskab af coach Jacob Stegelmann.

Læs mere

Den jødiske bydel og shopping

Den jødiske bydel og shopping Den jødiske bydel og shopping Lørdag stod den på den jødiske bydel Kazimierz. Vi havde diskuteret om vi skulle have været taget til Auschwitz for at opleve den del, men efter lidt læsning på nettet fandt

Læs mere

Beretning fra turneringsudvalget:

Beretning fra turneringsudvalget: Beretning fra turneringsudvalget: Set fra min pind som formand for Turneringsudvalget har det været en god sæson. Det har været lidt nemmere at få enderne til at hænge sammen i år, men det har også meget

Læs mere

UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC. For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje.

UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC. For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje. UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje. Det er tæt på Adriaterhavet nær Dubrovnik. Jeg har en kone og to drenge, som var

Læs mere

Husk i må meget gerne dele, indlægget med jeres omgangskreds, venner og familie.

Husk i må meget gerne dele, indlægget med jeres omgangskreds, venner og familie. Jeg er yngste barn i børneflokken, vi er 3 drenge, mine store brødre er henholdsvis 9 år og 12 år ældre end mig. Min far er fra 1934 og er 82 år, og min mor er fra 1937 og er 78 år, men lige om et par

Læs mere

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love (FINAL DRAFT2) af Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love SCENE 1: S VÆRELSE Alberte og Lea sidder på Albertes værelse. De hygger sig meget og snakker. (14)

Læs mere