Japantur - dagbog uge 7-8, 2008.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Japantur - dagbog uge 7-8, 2008."

Transkript

1 Japantur - dagbog uge 7-8, Så er Koi Team igen tilbage i Japan for at finde koiér, til den kommende sæson, hvor turen denne gang, starter oppe i Niigata området. Om Niigata kan jeg kun sige at det er vinter lige nu, det sner det meste af tiden og temp. ligger omkring 0 gr. C. Sådan så bilen ud efter 1½ time, mens vi var inde at spise. Dagen i dag har været meget meget stille, for efter at været ankommet til Niigata i går eftermiddag fulgte jeg den simple regel som jeg også har gjort det tidligere nemlig at gå på bar den første aften,for at holde sig vågen til kl , da det kan være en af "de bedste måder" at undgå jetlag.

2 Så jeg faldt i et ret "dybt hul" sammen med de andre og kom først tilbage til hotellet kl Dagen i dag startede derfor med, at vi ikke lige kom af sted fra morgenstunden... Den første avler vi besøgte i dag hedder Izumiya. Han er kendt for at lave Yamabuki Ogon og som han selv siger, så er en Yamabuki... ikke bare en Yamabuki.

3 De skal være kraftige i farven, for selv om Yamabuki betyder mat gul blomst, så skal der helst være så meget gul pigmentering, at selv når en koi er 90 cm + vil den stadig fremstå, med en flot ren gul glans. Derfor var det også en sjov opgave at udvælge hans fisk. For han havde næsten en kommentar til alle de udvalgte koiér omkring deres udvikling og mønster, både positivt og negativt. Udover Yamabukierne blev det også til en bowle med meget flotte Budu Goromo. (link til Avler: Izumiya) Her efter kørte vi videre til Aoki. Jeg var blevet fortalt i baren i aftes, at der skulle være en stor Hariwaki (60+ cm) og det var der! Aoki er kendt for at lave Yamatoniski, kikokuruy samt få andre varianter.

4 Jeg endte op med at prikke 3 bokse kikusui og duitsu kohako mfl. og så selvfølgelig den før omtalte Hariwaki, endvidere prikkede jeg også, en Kikokuruy på ca. 63 cm., som en form for lejekøb, for jeg har indgået aftale om, at den kommer på Koishow i Europa. (link til Avler: Aoki)

5 Resten af dagen, er gået med at få et overblik over hvilken avlere der skal prikkes hos de næste dage, så vi har kørt fra sted til sted. Ofte været hurtig inde og kigge på de forskellige fisk og så videre til næste avler. Så nu skulle planen, for de næste dage være på plads. Torsdag den 14. februar Efter at været gået forholdsvis tidlig i seng i går, vågnede jeg her til morgen da uret ringede, frisk og klar til dagens nye koi-oplevelser. Vi havde lavet en aftale med Hosokai til kl 9.30 Vi skulle mødes med den ælste af sønnerne i deres nisai/sansai hus nede i dalen. Her blev der udvalgt 2 stk Ginrin Shiru Utsuri på ca 50 cm. Det specielle ved disse er den meget dybde/kraftige GinRin som ligger på lige liner langs rygfinnen og helt ned til den vandrette linie.

6 Herefter kørte vi op på bjerget hvor Hosokai s oprindelige koifarm ligger. Her blev der prikket Goshiki på cm, en Goshiki på ca 50cm., samt en Ginrin Kujaku på 55+cm og så en Asagi på hele 72 cm. Under besøget ved Hosokai blev det til en masse snak om fortid og fremtid, inden vi gik i gang med udvælgelsen af koi. Udover de viste koiér blev der også prikket tosai. Hosokai Kujaku og Goshiki Hosokai Asagi (72 cm) (bemærk renheden og skinkvaliteten på Asagien (tip-top)) (link til Avler: Hosokai) På vejen videre kørte vi forbi en lokal shusi-resturant, for at indtage vores middagsmad. Efter en frisk middag gik turen vider til Yamazaki. Her blev der prikket nisai Hariwake samt Chagoi/Ginrin Chagoi

7 Flotte Hariwake og flotte gennemfarvede brune Chagoi. (link til Avler: Yamazaki) Jeg er på jagt efter en forholdsvis stor Shusui, så derfor gik turen fra Yamazaki, videre over til Maruhiro. men ønsket gik ikke helt i opfyldelse... her For jeg kunne "kun" finde Shusui i 50+ cm hvis kvaliteten, også skulle være i top og det skulle den! (disse 2 skønheder på godt 50 cm. kommer hjem) (link til Avler: Maruhiro) Men jeg leder videre i morgen efter nogle rigtig store bamser! Den sidste avler vi skulle besøge i dag, hedder Choguro, også kaldet "Platinum Ghoguro " Som det fremgår af hans tilnavn - har han specaliceret sig i virkelig HQ Platina. Jeg udvalgte 5 stk Nisai Platina, men der er desvære ingen billeder, da det åbenbart var for mørkt til foto, for billederne i kameraet duede ikke. Men glæd jer til at se Platin i en helt ekstraordinær High Quality!! (link til Avler: Ghoguro) Fredag den 15. Februar Dette er min næstsidste dag i Niigata, inden turen går videre til det næste område som er Okayama. Jeg skrev tidligere, at det har sneet en del i Niigata i denne tid, men dagen i dag må siges at overgå alle de andre dage tilsammen. Det har sneet hele dagen, så meget at det har været meget svært at komme rundt på de små bjergveje, vi har sågar også siddet fast i sneen i en kortere periode, indtil vejene blev ryddet. Den første avler vi havde lavet aftale med var Otsuka. Her endte jeg op med at prikke 2 stk Aka Matsuba 55+ og 60+ cm samt endnu 2 stk Asagi på 60+ og 65+cm. Udover dette blev det også til et mix af Ki-utsuri, goshiki, kohaku, sanke m.fl. men billederne yder ikke fiskene retfærdighed så disse er undladt.

8 Otsuka Aka Matsuba, Otsuka Asagi (disse foto er også dårlige, men giver et lille indtryk af kvaliteten) Her efter kørte vi videre til Conias. Stadig på jagt efter de sidste varianter som jeg søger, inden vi tager til go-sanke områderet i det sydlige og vestlige Japan. Ved Conias blev der prikket nisai (2 års) Ki-goi, Asagi og Ginrin Goshiki

9 Conias: Kigoi

10 Conias: Asagi og flotte Ginrin Goshiki (link til avler Conias: her) Efter at have indtaget middag på Mac Donald kørte vi videre til den næste avler vi havde planlagt. En avler der hedder Marusaka. Her blev der prikket skellet Hariwaki, Ginrin Yamabuki samt Kikukiruy:

11 Marusaka Kikukiruy

12 Marusaka: Hariwaki og Ginrin Yamabuki, (link til avler Marusake: her) Den sidste opdrætter der blev prikket koi ved i dag, var hos Iwashita og det blev til en enkelt bowle med Nisai Ochiba (2 års) (link til avler Iwashita: her) Her er et stemnings billede som vejret opførte sig, da vi skulle køre fra Iwashita. Det er Poul fra KoiBito der står foran bilen vi kørte rundt i. Mange hilsener Søren Niigata, Japan. Lørdag den 16. februar Dagen i dag har budt på flere blandede oplevelser Det meste af tiden er gået med at sidde inde i bilen på vejen fra Niigata til Okayama, en strækning på ca. 750 km. Dette skyldes dels at hastigheden på motorvejen kun er 80 km./t. men også, at det i perioder har sneet så meget, at vi ikke kunne se vejen foran os. Faktisk så det fra morgenstunden ud til at blive godt vejr i dag, og da vi skulle køre fra hotellet i morges var det holdt op med at sne. Som det kan ses på billedet er der faldet et voksent lag sne på ca. 80 cm. siden i går aftes, da vi parkerede bilen.

13 En anden sjov ting jeg lige synes at jeg vil nævne, er den måde man rydder sne i byerne på. For det foregår nemlig med vand!! Det er sådan at der mange steder er lagt rør ud i alle veje, fortove, stier m.m. På disse rør er der monteret små dyser der så spreder vand ud på det omkringliggende areal, så hver gang det begynder at sne, lukkes der op for vandet. Vandet kommer oppe fra bjergene omkring byerne, hvor det nede i byen trykkes ud i rørsystemerne, ved hjælp af den store højdeforskel.

14 Nå tilbage til dagen i dag, for på turen fra Niigata skulle vi omkring en ny avler, som jeg aldrig har været ved før. Hans navn er Nagoshi og det eneste jeg havde fået af vide på forhånd var, at har havde vundet prisen som bedst i variant af alle størrelser på all Japan med en Asagi på godt 80 cm Mere ren og perfekt Asagi findes der vist ikke.. Nagoshi s system med at avle forskellige varianter er meget specielt, da det kører over en 3 årlige periode. Dette vil sige, at der går 3 år mellem, at han igen avler den samme

15 variant indenfor Kawari-varianterne (alle ikke go-sanke varianter). Jeg endte op med at prikke 10 koi i alt, fra 55 cm til 65 cm.: 2 Shiro Bekko, 4 Kohaku, 2 Sanke og 2 Showa. Det var et meget positivt besøg og jeg vender helt sikkert tilbage til Nagoshi igen. (link til avler: Nagoshi: her) Efter vi var færdige med at prikke og snakke koi, blev vi inviteret på middag, hvilket passede os fint, inden vores køretur fortsatte ned til Okayama. Vi ankom til hotellet i Okayama kl lokal tid og skulle herefter ud for at spise. I morgen søndag står den i Momotoro s navn. Dette blev skrevet allerede i går lørdag, men der var problemer med at komme på internettet og så blev det også lidt sent inden jeg kom tilbage til hotellet i aftes, derfor kommer det først i dag. Søndag den 17. februar. Som i jo nok kan regne ud startede vi ikke kl. 7.00, da det er jo søndag, og så vil avlerene helst ikke tidlig op (ej heller jeg). Vi havde lavet en aftale med Momotaro Koi Farm til kl hvor vi blev mødt af en hel hær af mennesker, for det var nemlig dagen for den årlige siv-afbrænding langs Asahi floden.

16 Kort efter vores ankomst, kom Michio Maeda og Daisuke, så allerførst blev det til en masse koisnak om: HQ koi, koiernes kropsform og farveudvikling, forældrekoi, opdræt og udviklingspotentiale, inden vi i fællesskab gik i gang med at sortere i deres HQ Tosai.

17 Dette prikkeri tog det meste af 4 timer, og jeg fik udvalgt min egen lille HQ samling, bestående af: 2 Kohaku på 29 cm, 1 Sanke på 30 cm, 1 Sanke på 35 og 1 Showa på 26 cm. Så nu er det bare at vente på deres udvikling, for de skal nemlig blive i Japan 1 til 3 år, afhængig af hvordan de hver især udvikler sig i det 1., det 2. år og evt. i det 3. år.

18

19

20 Dette er Koi Team's HQ-Momotaro koisamling, der har fået lov at blive i Japan i yderligere, op til 3 år fra nu.

21 (Link til avler Momotaro: her) Mandag den 18. februar. I dag gik turen til Hiroshima området, hvor vi startede ved Takigawa. Vi ankom til farmen ved 9 tiden. Efter en hurtig gennemgang af de forskellige koihuse, begyndte vi at gøre klar til at sortere Tosai. Dette foregår ved at trække vod i hvert bassin, så man får alle fiskene samlet i et net, i den ene ende af bassinet. Her kan man så nette alle koiérne uden større problemer.

22 Der var nok at gå i gang med og herunder er et lille udpluk af de koi vi udvalgte til Danmark. Først en lille tosai samling af HQ Sumi Goromo, alle i absolut topklasse. Bemærk: kropsform og skinkvaliteten på disse HQ er helt perfekt! Og herunder en rigtig flot samling af Kujaku (tosai)

23 Foruden en masse andre tosai (1 års), blev det også til... denne skønne Goromo på 62 cm Kropsformen og skinkvaliteten på denne 62 cm. HQ Goromo er bare helt fantastisk! Under en pause mellem sortering af de forskellige fisk, fortalte Takigawa om, hvordan hans farm var blevet til. Han begyndte med koiopdræt som kun 17 årig, hvor han blev ansat på Sakai Fish Farm, men hans store ønske var at starte sin egen koi farm selv. For at dette skulle kunne lade sig gøre skulle der spares mange penge sammen og

24 det tog ham 17 år før, han havde kapital nok til at begynde for sig selv. I alle de 17 år var han ansat på Sakai FF som den eneste ansatte, foruden Sakai selv og sønner ( i dag er der ca. 25 medarbejder på Sakai FF) I de amnge år ved Sakai FF, lærte han en masse om koiopdræt og forædling, som han så senere har anvendt i koiopdrættet på sin egen farm. Takigawa er særdeles kendt og meget respekteret for sin høje kvalitet og dybe seriøsitet. I dag er Takigawa en form for mentor for mange andre kendte avlere, da han er en af de få, der ikke blot har overtaget koifarmen fra sin far, men selv har bygget den op, helt fra bunden. (Link til avler Takigawa: her) Fra Takigawa kørte vi videre til Kato og Ikemoto og herfra videre til Sakai Fish Farm hvor vi fik prikket et større antal Nisai koi (2-års) på ca. 60 cm bla. disse flotte Kohaku, Sanke og Showa (Link til avler Sakai FF: her) Det sidste sted vi kunne nå i dag var Masuya, også kaldet Bushermann mellem koiopkøberne, da der er lidt vildmand over hans udseende. Men et venligt menneske er han, for han byder altid på øl når vi kommer forbi. Ikke kun for at vi kan få én, men lige så meget fordi han selv har lyst. (så når vi som gæster bliver budt på en alm. øl, tager han selv en guldøl). Nå, men her nåede vi lige at blive færdig inde mørket begyndte af falde på, og jeg fik prikket 49 stk. Duitsu Ochiba.

25 Duitsu Oshiba (Link til avler Masuya: her) Tirsdag den 19. februar. I dag gik turen i den nordvestlige retning, da vi havde lavet aftale på Matsue Koi Farm for at udvælge endnu en samling af HQ Tosai. Men først blev der serveret kaffe og der blev snakket om dansk ost (hvilket jeg ikke spiser) men så faldt snakke dels på det japanske flag og betydningen af ordet Japon (Japan) og dels betydningen af Hi (det vi tror betyder rød) Men først ordet Japon og hvad de enkelte tegn betyder. Det første er en firkant med en streg på tværs. Dette tegn betyder sol. Det andet tegn er en lodret steg med 2 streger på tværs en næsten i toppen og en næsten i bunden fra den tværgående streg i toppen går der 2 skrå streger, en til hver side. Dette tegn betyder kilden. Til sammen bliver det oversat til dansk: kilden til sol.

26 Det japanske flag hedder: Hi ho Maru, hvilket oversat til dansk betyder rund sol. Så Hi betyder altså sol. Ho betyder den (det er et udfyldnings ord og i denne sammenhæng menes der altså den sol). Maru betyder rund. Under alt denne snak kom vi også ind på farven af en Kohaku, for når vi siger Kohaku mener vi en Hvid fisk med Rødt mønster. Men faktisk betyder Kohaku en hvid fisk med et mønster i solens farver og det er hvad der menes med Hi - solens farver. Så om en Kohaku er postkasse rød, eller om den er orange, har ikke den store betydning, bare farven er tæt. Efter kaffen skulle der arbejdes, for nu der skulle sorteres Tosai sammen med Matsue

27 Disse 3 billeder herunder er min selektion efter at have kigget på ca stk. Tosai. Matsue Kohaku

28 Matsue Sanke og Duitsu mix Da vi var færdige med at fange koi, blev vi inviteret på middag på den lokale restaurant kaldt Viking. Efter en godt måltid mad, kørte vi videre til Ehara, men her var det ikke mulig at prikke koi, da sigtbarheden i vandet stort set var nul. Ehara fortalte, at det var fordi de lige havde afsluttet et forsøg med et nyt vandbehandlingsmedie i sidste uge og at de havde haft rent vand indtil da. Det sjove ved dette er, at siden jeg kom til Japan i sidste uge, har flere avlere, både i Niigata og i syd (vest) snakket om en nyt filter medie til klaring af vandet og som samtidig fjerner en stor del af de uønskede bakterier, men for ikke at fremstå som en "dum dansker" undlod jeg hele tiden at spørge ind til dette medie og navnet lød som noget jeg måtte havde hørt om før: Eco Bio Block.

29 Faktisk var det dette medie Ehara havde testet og han kunne tilmed fortælle historien bag dette nye produkt. Selve mediet er bygget op omkring bearbejdede sojabønner hvilket er fyldt med bakterier og enzymer. Ved at blande forskellige arter af sojabønner får man også forskellige bakteriekulturer. Soja bønner Bønnerne blandes med en form for porecement, så de færdige bio blokke er vandgennemtrængelige. Bakterierne i bønnerne kan overleve i tør tilstand, dels er de indkapslet og dels optager bioblokkene også fugten fra luften, så der både er fugt og ilt tilstede inde i selve strukturen (bønnerne).

30 bønner og Eco bio block I selve porecementen som holder sammen på Bio blokken er der også i blandet en form for foder til bakterierene, så når bio blokkene kommer i vand, frigives der føde til bakteriekulturerne, så de kan begynde at reproducere sig selv, sideløbende med en produktion af enzymer. I en ny bio block er det foder til ca. 2 års produktion af bakterier. Den store forskel på de alm. kendte filtermedier og Eco Bio Block, er at man ved brug af et alm. medie får bakterier til at leve på selve overfladen af dette, mens de behandler vandet. Ved anvendelsen af Eco Bio Block produceres bakterier og enzymer der frigives til selve vandet, hvor de så udfører deres arbejde med at renholde og fjerne skadelige stoffer. Selv efter de ca. 2 år hvor produktionen af bakterier og enzymer går i stå, vil dette medie have en effekt, dog på samme måde som et alm. medie, og det kan nu sammenlignes med KBS - Keramikskum. Eco Bio Block 2 Eco Bio Block er blevet udviklet til brug i akvarieverdenen og Koi bassiner, men efter at have set effekten er man nu også begyndt, at bruge dette medie til rensning af drikkevand, samt floder og vandløb. I forsøg til rensning af drikkevand har test vist, at disse bakterier og enzymer fjerner op til 90% af de skadelige E-coli bakterier. Tilbage til dagen i dag hvor vi sluttede med et besøg i:

31 Adachi museum of art. Dette er en af de 3 haver der hvert år konkurrer om at blive valgt til Årets Japanske have i Japan. Billederne taler helt for sig selv. landskabet og akitekturen er ubeskrivelige og skal opleves!!

32

33 I morgen tirsdag drager vi igen videre, for at udvælge endnu flere flotte koi til det danske marked, bla. ned til Omosako, for at se på Shiro Utsuri og til Yamatoya for at prikke Go-sanke og så lige se de koi vi har gående dernede fra efterårsturen. Mange hilsener Søren </ØREN Okayama, Japan Onsdag den 20. februar Det har været en meget lang dag i dag, og vi er først lige kommet ind på det hotel, hvor jeg/vi skal overnatte de næste 2 nætter inden indkøbsturen slutter for denne gang. Vi kørte fra Okayama Central Hotel kl her til morgen og klokken er nu godt hernede. På dagens tur har vi kun besøgt 2 avlere, men har til gengæld tilbagelagt ca. 600 km. i bil, i jagten på flotte koi. Den første avler vi besøgte var den verdenskendte Shiro Utsuri avler: Omosako. Omosako avler hovedsagelig sort/hvide fisk og er berømt og anerkendt som den bedste Japanske opdrætter af disse smukke Shiro Utsuri Her blev prikket en del flotte Tosai (1års) og 3 stk Nisai (2 års) men pga. for meget genskin på vandoverfladen, er der ingen desværre ingen billeder af disse sort-hvide tosai-koi der giver det reelle indtryk. Så I må nøjes med billedet herunder af de 3 smukke Shiro Utsuri er der nu er 2 års. Disse 3 Shiro Utsuri er slet ikke færdigudviklet i deres farvetegning på nuværende tidspunkt, men kropsformen og skinkvaliteten er bare helt i top og Sumi med de blodlinier Omosako avler på - så skal den sorte farve, skal nok komme igennem i samme flotte kvalitet som resten på dem allerede er.

34 Det vigtigste ved Omosako s koi på deres nuværende udviklingsstade er, at kropsform og shiro (de hvide områder) er tip-top samt, at der som et minimum er, ét eller flere skæl der er dyb-sorte. Alle 3 indikatorer for topkvalitet, er på plads i disse 3 på billedet. Efter fiskeriet blev der serveret pizza (ligesom på vores kundeindkøbstur sidste efterår) og vi kom også ved denne koiopdrætter ind på snakken (fra i går) om betydningen af Japanske ord. Denne gang i forbindelse med det, når en koi mister den røde farve, hvilket hedder: Hi kui Som tidligere beskrevet i dagbogen betyder Hi sol, men kui kræver en lidt længere forklaring. Kui er en omskrevet form af Ku, som igen er en verbe af Gu, som igen er en forkortelse af Tambu hvilket betyder: spise. Så oversat til dansk betyder Hi Kui: spiser solen. (eller at, den røde farve på en koi forsvinder.) (link til avler Omosako: her) Efter besøget på Omosako koi farmen, kørte vi godt 100 km yderligere, til den næste avler: Yamatoya Yamatoya gik og ventede på os, for han havde besluttet, at vi skulle se hans egen lille selektion af Nisaikoi. Han var derfor meget ivrig efter at bowle og fremvise, de 3 efter hans mening, bedste Nisai han havde på farmen: En kohaku, en Sanke og en Showa.

35 Meget bedre kan det vist ikke gøres! Yamatoya er verdenskendt for store pertentlighed, høje rengøringsstandard OG sine velproportionerede smukke go-sanke koi, i absolut top-kvalitet. Efter at have beundret disse utroligt smukke HQ-koiér en stund, blev vi først inviteret på en hurtig kop kaffe, inden vi skulle i gang med selv at prikke Tosai koi (1 års) Go-sanke varianter til det danske marked.

36 (Det blev til disse 25 smukke kohaku, showa og sanke, i en rigtig fornem kvalitet) (Link til avler Yamatoya: her) Efter et langt og meget spændende besøg hos Yamatoya, kørte vi de sidste 260 km til Kyushi Island, hvor vi nu bor på hotel i en byen: Kurume. Torsdag den 21. februar. For de næste og sidste 2 dage, er der ikke planlagt de store koi-indkøb, så turen rundt på Kyushi Island er mere en informationstur, hvor jeg kan se de forskellige Koi farme og deres forskellige kvaliteter. Med hensyn til hvad der er nord og syd kan jeg kun sige, at jeg her til aften ser på dette med ganske andre øjne, men mere om det når jeg kommer tilbage til Danmark. I dag skulle vi heldigvis ikke så tidligt op, da der kun var ca 15 km. til den første Koi farm, hvor vi havde lavet aftale til kl Farmen vi skulle besøge i dag hedder: Okawa Koi farm.

37 Denne farm blev i sin tid bygget til produktion af Ma-goi som spisefisk 2 generationer tilbage. I dag produceres der udelukkende Koi, men måden væksthusene er opbygget på, med bredde gangarealer der hænger ud over bassinerne er ikke ændret, så man kan godt se at de ikke er lavet til at fremvise Koi. Selv filteret er stadig de samme som fra Ma-goi s produktionstiden

38 Jeg ville engentlig gerne have prikket Tosai her, men da der stadig fodres meget hårdt og vandtemp. holdes oppe på 24 g. C. ville det skade fiskende for meget at nette dem. Okawa avler: Go-sanke, Shiro, Ochiba samt få andre varianter. (link til avler Okawa: her) Den næste avler vi besøgte hedder Oeno. Ueno var i hans yngre dage Appelsin-avler eller sagt på dansk: bonde, men ved siden af hans landbrug havde han en lille hobby med at avle Koi. Efterhånden havde han så mange Koiér at han var nødsaget til at sælge en del koiér hver år, for at få plads til den nye avl. Så han solgte Koi til venner og familie. Men efter en årrække havde de heller ikke længere plads til at aftage Koi hver år. Så den eneste måde han forsat kunne have sin hobby på, var ved starte en Koi forretning. Efter nogle år var arbejdet med Koi blevet så omfattende, at han måtte stoppe med at dyrke Appelsiner og brugte nu hele sin tid på kun at avle koi. Ueno er kendt for hans Showa og ikke mindst størrelsen på hans Jumbo Tosai der på nuværende tidspunkt er mellem 35 og 40 cm! (en anseelig størrelse, især da de ikke er 1 år endnu!)

39 Dét der imponerede mig mest, var hans nisai mudpond, hvor han hver år udsætter ca. 350 stk. nisai. Denne mudpond har et overflade areal på ca. 20 Ha. ( m2) og visse steder er der 14 meter dybt. Ueno avler kun Go-Sanke. </ (link til avler Ueno: her) Det sidste sted hvor vi aflagde besøg i dag, var hos en avler der hedder Muto. Muto avler som alle andre her i det sydlige Japan Go-sanke, men han har også en lille passion for Ochiba, det var nemlig ham der avlede den første Ochiba nogensinde.

40 Billede af Muto's (og verdens) første Ochiba Moto er en meget vidende mand, og han fortalte os om udviklingen af koi over de sidste 50 år, både det negative og det positive, alt i alt en meget spændende fortælling. (link til avler Muto: her) mange koihilsener Søren </ØREN Kurume, Japan Fredag den 22. februar. Dette er så de sidste dag i koiernes tegn. Vi kørte fra hotellet kl og ud til den første farm: Maruchiku Koi Farm. En forholdsvis lille avler set i forhold til andre avlere i det vestlige og sydlige Japan, men større end de fleste avlere i Niigata. Som det første skulle vi se Olav's (fra KoiBito) udvalgte koi. Den blev prikket som tosai og er helt unik. Denne Showa er indkøbt med henblik på show i Japan, som Nisai eller Sansai. Her nede kan man sige at det ikke skulle være nogen kunst at købe den rigtige koi, hvis bare man har penge nok, men at udvælge den rigtige Tosai... Det er svært, selv for avleren, for ellers ville han ikke have solgt den, overhovedet! Maruchiku avler som alle andre her i syd mest Go-sanke men har også få andre varianter. (link til avler Maruchiku: her) Efter besøget hos Muruchiku kørte vi de første 300 km. ud af de 600 km. tilbage til Okayama. Her gjorde vi et stop hos avleren Watanaba. Watanaba er en af de få avlere i det vestlige og sydlige Japan der har mange varianter at byde på, ikke fordi han avler dem alle selv, men han indkøber frø (små koi) og Tosai hos forskellige avlere, rundt om i Japan og så gror han dem op til Nisai og Sansai inden han sælger dem. 90% af alle Watanaba's koi sælges i Japan. (link til avler Watanaba: her) Efter en masse koi-snak takkede vi for kaffe m.m. og satte os ind i bilen for at køre de sidste 300 km til hotellet, hvor vi først ankom kl Jeg skal op igen kl. 6.00, da jeg skal med et tog til lufthavnen og videre ud i verden. Det har været spændende 2 dage på Koysho Island og 14 meget spændede dage i alt. Med lidt god planlægning skulle det være muligt, at starte næste forårstur rundt i Japan i dette område og så tage turen i modsat rækkefølge, altså slutte af oppe i Niigata. Der vil blive lagt flere billeder ind, når jeg kommer hjem, Internettet fungerede ikke på det sidste hotel jeg overnattede på, så denne tekst er skrevet på en Internet-cafe. Jeg glæder mig meget til marts md., hvor alle de nyindkøbte koi'er kommer hjem til Danmark, til vores karantæneafdeling. Vi ses der hjemme. Søren </ØREN Phuket, Thailand. enkelte koi-nyheder fra Japan-turen 2008, følger.. i den nærmeste fremtid..

Japantur - dagbog uge 7, 2007 (del 1)

Japantur - dagbog uge 7, 2007 (del 1) Japantur - dagbog uge 7, 2007 (del 1) Så er jeg tilbage i Japan for at finde kvalitets koi til den kommende sæson! Jeg ankom til Japan søndag eftermiddag 11. februar efter en lang flyvetur, der denne gang

Læs mere

Japantur - Forårsturen uge 7-8, 2010

Japantur - Forårsturen uge 7-8, 2010 Japantur - Forårsturen uge 7-8, 2010 Så er vi atter tilbage i Japan, på denne tur starter vi i det sydlige nærmer bestemt Okayama Hiroshima området og slutter turen af i Niigata i Nord. I hele den første

Læs mere

Japan, forårsturen uge 7-8, Så er Koi Team Enghavegaard igen tilbage i Japan for at finde og udvælge Koi til den kommende sæson, samt finde

Japan, forårsturen uge 7-8, Så er Koi Team Enghavegaard igen tilbage i Japan for at finde og udvælge Koi til den kommende sæson, samt finde Japan, forårsturen uge 7-8, 2009. Så er Koi Team Enghavegaard igen tilbage i Japan for at finde og udvælge Koi til den kommende sæson, samt finde frem til de mange kundeforudbestillinger af koi. Men om

Læs mere

Japan tur - dagbog uge 44, 2006

Japan tur - dagbog uge 44, 2006 Japan tur - dagbog uge 44, 2006 Søndag 29. oktober Allerede hjemmefra, før turen til Japan, blev vi kontaktet af et Japansk gartnerfima, der er ved at etablere sig i Europa, og i den forbindelse ønskede

Læs mere

Benediktes dagbog. 23/01-2016 Der er noget uvirkeligt ved at se palmetræer, på samme måde som det er uvirkeligt at blive vækket af nogle andre fugle.

Benediktes dagbog. 23/01-2016 Der er noget uvirkeligt ved at se palmetræer, på samme måde som det er uvirkeligt at blive vækket af nogle andre fugle. Benediktes dagbog Australien var to fantastiske måneder. Jeg oplevede så meget også bare i de små ting at jeg hver aften var helt smadret når jeg gik i seng. Før jeg tog afsted kaldte folk det en oplevelse

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?)

På turene havde alle et sæt tørt cykeltøj med og ét fælles ekstra dæk (hvem tror i, der kørte rundt med det ekstra dæk hele ugen?) Hej GCK Det hele startede i maj måned, hvor en kollega kom og spurgte, om jeg ville med en tur til Italien for at køre MTB - det tilbud kunne jeg ikke sige nej til. Vi skulle bo i byen Bormio, der ligger

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant.

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant. Dublin, Irland Ikke mindre end fantastisk kan jeg beskrive 8. klasses tur til Dublin! Jeg tror ikke jeg tager helt fejl hvis jeg siger at denne begejstring gælder os alle - både lærere og elever. Vi har

Læs mere

Sæsonens første træningsdag

Sæsonens første træningsdag Sæsonens første træningsdag Vækkeuret ringede kl.6.00 her til morgen. Jeg var spændt men også lidt nervøs for hvordan dagen i dag kom til at forløbe. Mest nervøs var jeg nok fordi jeg selv skulle gå på

Læs mere

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Efter at være kommen hjem igen og tænkt turen og kurset igennem, vil jeg skrive lidt om turen. Vi kørte derned sent tirsdag aften og var så i Pula ved 17

Læs mere

Junior Cup 1 - Ljubljane, Slovenien - 2013. Rejsebrev 1

Junior Cup 1 - Ljubljane, Slovenien - 2013. Rejsebrev 1 Junior Cup 1 - Ljubljane, Slovenien - 2013 Rejsebrev 1 Søndag var der afrejse til Junior Cup 1, som i år bliver afholdt i Ljubljana, Slovenien. Dagen startede kl. 6 i Kastrup hvor Stephan Hansen og Kasper

Læs mere

Medieavisen. Dette nummer indeholder fire fantastiske artikler om det nye byggeri på Knagegården.

Medieavisen. Dette nummer indeholder fire fantastiske artikler om det nye byggeri på Knagegården. Medieavisen 2014 nr. 1 Hv em er Mediehuset? Mediehuset på Skovgården består af Medieværkstedet på Skovgården og det tidligere Infohuset. De to medietilbud er i dag slået sammen og hedder Mediehuset. Denne

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Jeg besøger mormor og morfar

Jeg besøger mormor og morfar Jeg besøger mormor og morfar I dag er det søndag. Normalt kan jeg sove længe, for jeg skal selvfølgelig ikke i skole om søndagen. Men i dag står jeg alligevel tidligt op. Jeg skal nemlig besøge mormor

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

Den vigtigste og bedste gave

Den vigtigste og bedste gave LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 6 Den vigtigste og bedste gave Ugens tekst og referencer: Matt 1,21-23. Den Store Mester, kap. 1. Huskevers: I dag er der født jer en frelser. (Luk 2,11) Hovedformålet er,

Læs mere

Stensnæsskolen. Vi ønsker jer alle en rigtig dejlig sommer, og glæder os til vi ses igen mandag den 12. august 2013 kl. 8.40. Juli 2013.

Stensnæsskolen. Vi ønsker jer alle en rigtig dejlig sommer, og glæder os til vi ses igen mandag den 12. august 2013 kl. 8.40. Juli 2013. Stensnæsskolen Juli 2013 Nyhedsbrev Årgang 12 Nummer 7 I dette nummer: Skolebus 1 Nye ringetider 2 0.A på Thorup Hede 3 5.A s piger på bytur 4-5 Venskabsklasser 6-8 4.A i Sverige 8-10 2.A laver e-bøger

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 19. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1. Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 19. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1. Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12. Kursusmappe Uge 19 Emne: Nørd Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1 HIPPY HippHopp Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12.10 Uge 19 l Nørd Det har sneet igen, og alle de H er, der var

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham.

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham. LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 9 Det store, store træ Ugens tekst og referencer: Matt 13,31-32. Christ s Object Lessons, side 76-79. Huskevers: Voks i Jesu nåde (2 Pet 3,18) Hovedformålet er, at børnene

Læs mere

EUROPEAN ARCHERY INDOOR CHAMPIONSHIPS RZESZÓW 2013. Rejsebrev nr. 5. Herre senior compound: Martin Damsbo Dame junior compound: Sarah Sönnichsen

EUROPEAN ARCHERY INDOOR CHAMPIONSHIPS RZESZÓW 2013. Rejsebrev nr. 5. Herre senior compound: Martin Damsbo Dame junior compound: Sarah Sönnichsen Rejsebrev nr. 5. Dennis Bager : Stor dag for dansk bueskydning! Bip, bip klokken var 5.30 og det var tid at stå, for bussen kørte med de første kl. 6.30. Martin og Dennis skulle først i ilden. Efter opvarmning

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Naturvejledning på Morslands Historiske Museum

Naturvejledning på Morslands Historiske Museum Naturvejledning på Morslands Historiske Museum ÅRSRAPPORT 2012 Naturvejleder Jørgen Frank Rasmussen. Jeg blev ansat 1. marts 2009. Friluftsrådet, Morsø Kommune og museet yder løntilskud til stillingen.

Læs mere

Fredagsbrev uge 24. Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie.

Fredagsbrev uge 24. Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie. Fredagsbrev uge 24 Kære forældre Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie. Onsdag havde vi besøg af børn, som starter på Udefriskolen efter

Læs mere

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist.

Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Falster Rundt 4. 6. juli 2014 Deltagerere: Lisbeth Møllerhøj, Erling Allerup, Arne Petersen, Karin Nielsen og Bent Blomquist. Efter halvandet års tilløb lykkedes det endelig at få arrangeret en 3-dages

Læs mere

Tilff Bastogne Tilff 14 /15 2005

Tilff Bastogne Tilff 14 /15 2005 Tilff Bastogne Tilff 14 /15 2005 34th. udgave. Vores klubtur blev arrangeret af Sune Boelskifte i år og hans forslag lød på Tilff Bastogne Tilff. Et løb som bliver afholdt i Belgien og som har været kørt

Læs mere

Telefoninterview med Carsten Munk. Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013

Telefoninterview med Carsten Munk. Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013 Bilag 3 Bilag 3.1 Telefoninterview Telefoninterview med Carsten Munk Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013 5 C= Carsten Munk, A= Anne Pedersen, J= Josephine

Læs mere

Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1

Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1 Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1 Indledning INT: Okay, det er denne her brochure, det handler om. D: Mmm. INT: Og hvad tror du, den handler om? D: Den her brochure? Den handler

Læs mere

September 2011. September 2011

September 2011. September 2011 September 2011 September 2011 Velkommen tilbage til en ny gildesæson efter en lang sommer! Jeg tror, at sommeren 2011 vil blive husket på mange måder, jeg er lige gået ind ude fra haven, hvor jeg sad under

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire.

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire. Samtalevandring d. 2. maj 2012. Nicholas, 25. Biologistuderende. Bor på Ørholmgade. Interviewer: Nå, og det var Nicholas, du hedder? Nicholas: Ja, korrekt. Interviewer: Og hvor gammel er du? Nicholas:

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

Kan vi fortælle andre om kernen og masken?

Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Det kan vi sagtens. Mange mennesker kan umiddelbart bruge den skelnen og den klarhed, der ligger i Specular-metoden og i Speculars begreber, lyder erfaringen

Læs mere

Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen

Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen Læs i dette lokalnyt bl.a. om: Cykelture 2013, 2. halvår Cykeltursberetninger Landsmøde i Roskilde Generalforsamlingen 2013, formandsberetning

Læs mere

Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien

Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien Velkommen på skitur: Skitur med klubben er efterhånden en tradition, der ikke er til at komme uden om. I år er det femte gang vi har arrangeret tur

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Generelle informationer om praktikstedet kan findes i mit 1. rejsebrev. Den pædagogiske opgave Min opgave i praktikken består som regel af at lave aktiviteter

Læs mere

Med Jesus i båden -1

Med Jesus i båden -1 Med Jesus i båden -1 Jesus kalder Mål: At give børn en forståelse for, at Jesus kalder på dem og ønsker, at de skal følge ham i deres liv. Tekst: Mark. 1, 14-20 + Luk. 5, 1-11 (Jesus kalder sine disciple).

Læs mere

Blå Energi ved Nordborg Spejderne. Det blev det til:

Blå Energi ved Nordborg Spejderne. Det blev det til: Blå Energi ved Nordborg Spejderne Ide oplæg: Leder: - Udgangs punkt var at lave mad på en nemmer og mere brænde besparende måde - - - Træ pille komfur og så får vi også en ovn Trop: - Vil gerne have mobilen

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 8+9 2013 Fælles info Fastelavn. Vi holdt fastelavn mandag efter vinterferien. Vi flyttede det hertil fordi vi havde Danmarks Indsamling i uge 6, men til næste år flytter vi det tilbage, så det ligger tættere på

Læs mere

For som det hændte, så gav det allerede efter to timers fiskeri pote at følge anvisningerne. Vi startede

For som det hændte, så gav det allerede efter to timers fiskeri pote at følge anvisningerne. Vi startede 22.-25. marts 2012: Flotte havørreder fra Møn Det er ved at være en tradition, at vi tager på en forårstur for at fiske efter havørred i fremmed vand. I år var valget faldet på Møn, der i mange artikler

Læs mere

I: Man er altså mere bevist om, hvor spillet vil have én hen og de mål der er i spillet?

I: Man er altså mere bevist om, hvor spillet vil have én hen og de mål der er i spillet? Spilundersøgelse 1.2: Interview med Brian og Liv efter spiltest d.13/4-2010 B: Der var det du snakkede om med byrummet. Det er en ny måde at prøve at bruge byrummet på, men man er ikke så opmærksom på,

Læs mere

Pas cu pas,- et skridt ad gangen.

Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Udlandspraktik er en fantastisk måde at opleve et andet land. Man møder landets kultur, normer og historie på en helt anden måde, og man oplever det hele på tæt hold Derudover

Læs mere

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Kære Alle 90 års fødselsdag fejret d. 15. maj Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Blandt havens mange gæster denne dag var også efterkommere af Grethe og Nic. Nellemann. 40 personer fra nær og fjern var

Læs mere

DEL 3. Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux

DEL 3. Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux DEL 3 Tirsdag den 31. juli 2012 Tour de Mont Ventoux I dag skulle Qashqai en vise, hvad den duede til. Der havde ikke været megen bjergkørsel indtil nu, så i dag skulle vi besejre Mont Ventoux. Toppen

Læs mere

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins...

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... LØRDAG 9.JULI skrevet af Allan Rasmussen Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... Tidligt op og med flyveren til Hobart på Tasmanien. Vi

Læs mere

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 Bilag I Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 Kursiv: Indikerer, der er lagt ekstra

Læs mere

Sådan bruger du bedst e-mærket

Sådan bruger du bedst e-mærket 1 Få flere online salg eller leads igennem 2 Beslutningsprocessen i et salg online Hvem styrer hvem? Frederik Bjerring kører en tidlig morgen i efteråret 2009 op langs roskildevej på vej til sit arbejde,

Læs mere

En tur til det græske øhav.

En tur til det græske øhav. Maj 2015 En tur til det græske øhav. Mange har sikkert prøvet at gå på en havnekaj sydpå, og set ind i den ene lækre båd efter den anden og tænkt, det må være dejligt at sidde i sådan en båd og sejle rundt

Læs mere

Vi skaber nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler

Vi skaber nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler Vi skaber nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler Den Blå Viol er mit hjem Den Blå Viol i Skive er et værested for mennesker med psykiske, sociale alkohol- eller

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad tid lukker museet i januar? 2. Hvad koster entreen for børn? 3. Hvor længe varer

Læs mere

Pedersenssuresokker88@gmail.com. 01/08-2011 til 31/1-2012. Haraldvangen 17, østsidevegen Hurdal, Norge

Pedersenssuresokker88@gmail.com. 01/08-2011 til 31/1-2012. Haraldvangen 17, østsidevegen Hurdal, Norge Studerendes navn: Studienummer: E-mail.: Praktikperiode: 2. el. 3. Praktik fra til: dd.mm.år: Institutionens navn: Institutionens adresse: Mikael Pedersen PS10223 Pedersenssuresokker88@gmail.com 2 praktikperiode.

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2014 STØT VORE SPONSORER - de støtter os Så blev der Pigefrokost igen. Beslutningen om en Pigefrokost 2014 blev taget og en Invitation blev sendt ud. Arrangementet

Læs mere

DISCIPLIN I SKOLEN. Af Agnete Hansen, skoleelev

DISCIPLIN I SKOLEN. Af Agnete Hansen, skoleelev DISCIPLIN I SKOLEN Af Agnete Hansen, skoleelev Jeg har aldrig brudt mig om ordet disciplin. Det første jeg tænker, når det ord bliver sagt, er den skole jeg forestiller mig mine bedsteforældre gik i, eller

Læs mere

Haveforeningen. Og bag mig sol og blød mig regn! Jeg plukker mine nødder og trasker langs et brombær hegn med plovmuld under fødder.

Haveforeningen. Og bag mig sol og blød mig regn! Jeg plukker mine nødder og trasker langs et brombær hegn med plovmuld under fødder. Haveforeningen Anno 1982 27. årgang September 2010 Og bag mig sol og blød mig regn! Jeg plukker mine nødder og trasker langs et brombær hegn med plovmuld under fødder. Og det er al den jord, jeg har, og

Læs mere

Side 1. Kæmpen i hulen. historien om Odysseus og Kyklopen.

Side 1. Kæmpen i hulen. historien om Odysseus og Kyklopen. Side 1 Kæmpen i hulen historien om Odysseus og Kyklopen Side 2 Personer: Odysseus Kyklopen Side 3 Kæmpen i hulen historien om Odysseus og Kyklopen 1 Øen 4 2 Hulen 6 3 Kæmpen 8 4 Et uhyre 10 5 Gæster 12

Læs mere

1. o g 2. S c t. G e o r g s G i l d e A a b e n r a a Nr. 1 0 7 Januar 2016

1. o g 2. S c t. G e o r g s G i l d e A a b e n r a a Nr. 1 0 7 Januar 2016 GildeNyt 1. o g 2. S c t. G e o r g s G i l d e A a b e n r a a Nr. 1 0 7 Januar 2016 Stafetten Tale er sølv tavshed er guld. Sct. Georgs Gilderne I Danmark Et gammelt dansk ordsprog. 1. Gilde Gildemester

Læs mere

Forårsplanter i skoven

Forårsplanter i skoven Titel: Forårsplanter i skoven Fag: Natur/teknik Klassetrin: 0. 3. klasse Beskrivelse: Tag ud i det tidlige forår og find nogle af forårsskovens planter. Tid: 4 lektioner Årstid: april Kilde: www.skoven-i-skolen.dk

Læs mere

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie.

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie. Bamse hjælper Nogle gange, når jeg sidder ved mit skrivebord og kigger på gamle billeder, dukker der en masse historier frem. Historier fra dengang jeg var en lille dreng og boede på et mejeri sammen med

Læs mere

4. klasses avis 17. 21. maj 2010

4. klasses avis 17. 21. maj 2010 4. klasses avis 17. 21. maj 2010 Den fede overraskelse Mandag morgen klokken tidlig tog 4 og 5 til tyskland med tog I toget fik de at vide hvad de skulle alle dagene. Mandag med tog, tirsdag kanotur, onsdag

Læs mere

På de følgende sider kan du læse om nogle af de overvejelser du bør gøre dig, hvis du påtænker at skifte din bolig ud.

På de følgende sider kan du læse om nogle af de overvejelser du bør gøre dig, hvis du påtænker at skifte din bolig ud. Wennemoes Bolig På de følgende sider kan du læse om nogle af de overvejelser du bør gøre dig, hvis du påtænker at skifte din bolig ud. Ingen bolig passer til vores liv, hele livet. Vi bor alene, vi flytter

Læs mere

Forord. Julen 2005. Hej med jer!

Forord. Julen 2005. Hej med jer! Indhold Julen 2005. Forord 2 1. Historien om jul i Muserup Yderkær. 4 2. Venner af Muserup Yderkær. 7 3. Den mærkeligste dag på året. 9 4. I nødens stund. 11 5. Bedste hædres som heltenisse. 14 6. Den

Læs mere

Alle afgange er fra Cementen i Nyk. F..

Alle afgange er fra Cementen i Nyk. F.. Klub Solstrålen har sommerudflugter i uge 28-29-30. Ud fra medlemmernes forslag har brugerrådet, de Grønne Busser og personalet, planlagt de omtalte tilbud. Har du behov for støtte, så sørg for at få din

Læs mere

RARRT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust

RARRT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust AT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust Når det handler om at lykkes i livet, peger mange undersøgelser i samme retning: obuste børn, der har selvkontrol, er vedholdende og fokuserede, klarer

Læs mere

1. rejsebrev fra Madrid fra Sara Holmgaard, oktober 2009

1. rejsebrev fra Madrid fra Sara Holmgaard, oktober 2009 1. rejsebrev fra Madrid fra Sara Holmgaard, oktober 2009 Jeg har siden min start her på ergoterapeutuddannelsen været meget interesseret i at komme på udveksling ifm. studiet, da jeg syntes det kunne være

Læs mere

Tour de Harzen socialt samvær og træning

Tour de Harzen socialt samvær og træning Indbydelse til kammeratligt samvær i bjergrige omgivelser med Galten CK Tour de Harzen socialt samvær og træning Sidste år arrangerede klubben den første tur det fantastiske cykelområde "Harzen". Igen

Læs mere

1. Hvilket navn får han, da han blev døbt? Hvilket navn bruger han hele livet?

1. Hvilket navn får han, da han blev døbt? Hvilket navn bruger han hele livet? 1. På hjemmesiden http://jensvaever.skive.dk under punktet s historie kan du finde nogle vigtige oplysninger og link. Find noget om Jens s navn i filmklip x. Link finder du. (følger senere) og på hjemmesiden.

Læs mere

Husavis Hvalsø Ældrecenter Maj 2013

Husavis Hvalsø Ældrecenter Maj 2013 Medlemmer af Bruger og Pårørenderådet Beboer: Emmy Hansen, Blomsterhaven 5. Marie-Louise Poulsen, Bøgely 22. Elin Jensen, Bøgely 14. Pårørende: Hother Husted, formand. Inge Lise Pedersen, næstformand.

Læs mere

Et styks påkrævet rejsebrev.

Et styks påkrævet rejsebrev. Et styks påkrævet rejsebrev. Beordret fra Andreas, Buster og Jørgen. Det er ikke med min gode vilje at jeg skriver dette rejsebrev, men alle i der hjemme skal have lov til at læse, hvad jeg render og laver

Læs mere

Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!!

Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!! Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!! 7.c + klasselærere startede i mandags med et virksomhedsbesøg hos E.L.M, hvor de blev undervist i, hvordan en virksomhed arbejder

Læs mere

SOMMEREN ER OVER OS IGEN...

SOMMEREN ER OVER OS IGEN... NMFK NYT Maj 2009 Så blev køerne sat på græs! SOMMEREN ER OVER OS IGEN......Og der er stadig opgaver vi skal have løst! Af formanden. Som overskriften siger, er sommeren ved at være over os igen. Det betyder

Læs mere

KONTAKT 12/13 nr. 2. Indhold: O K T O B E R

KONTAKT 12/13 nr. 2. Indhold: O K T O B E R KONTAKT 12/13 nr. 2 O K T O B E R Indhold: Aktuelt i Ny pædagogisk leder Fritter-nyt 4.B fremstiller ramper A-dage i første årgang 9. årgang på studietur A-dage i 0. årgang Stemningsbilleder Broer bygget

Læs mere

Interview med paramediciner Dino Pedersen

Interview med paramediciner Dino Pedersen Interview med paramediciner Dino Pedersen Dato: 1. november 2011 Interview: Så kan vi lige starte med dit navn, så? Paramediciner: Mit navn det er Dino Pedersen. Interviewer: Pedersen? Paramediciner: Dino

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016

Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest. Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Ta med på en uforglemmelig tennis- og kulturrejse til Budapest Udrejse 14. juni hjemrejse 19. juni 2016 Budapest er hovedstaden i Ungarn. Navnet er sammensat af navnene på to byområder, nemlig Buda og

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Naturlig enhed Vi hører altid radio og så tjekker jeg også min mobil, men vi ses ikke tv om morgenen. Men så sidder jeg også

Læs mere

Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013.

Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013. Cabbytur til Ingolstadt Efterårsferien 2013. I september 2013 besluttede vi (Arnold og Bodil) at følge med et par venner på deres tur mod Alsace, så vi pakkede vores Cabby 620+, og kørte afsted d. 18.

Læs mere

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT Et manuskript af 7.3, Helsinge Realskole 5. gennemskrivning, februar 2010 1 SC 1.ext. kvarterspladsen forår dag. THOMAS(13)kommer gående med armen rundt om foran vandrehjemmet.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY

Kursusmappe. HippHopp. Uge 24. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY Uge 24 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 24 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge24_superhelte_prinsesser.indd 1 06/07/10 11.41 Uge

Læs mere

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på 1. Søde Sally Bølle-Bob og Lasse kommer gående i byen. De ser Smukke Sally på den anden side af gaden.»hende gider vi ikke snakke med,«siger Lasse.»Nej.«Bølle-Bob kigger den anden vej.»hun gider heller

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang FORSKELLIGE ENERGIZERS ENERGIZER Energizere er korte lege eller øvelser, som tager mellem to og ti minutter. De fungerer som små pauser i undervisningen, hvor både hjernen og kroppen aktiveres. Selv om

Læs mere

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016. Kære alle,

TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016. Kære alle, TIL FRIVILLIGE PÅ HOSPICE SJÆLLAND NYHEDSBREV FEBRUAR 2016 Kære alle, Så er det februar måned, og det er allerede blevet lysere til omkring kl. 17.00, helt vidunderligt, når man skal nå hjem og gå med

Læs mere

Michael Svennevig: TEATER I TRÆSTUBBEN. 119 s. 98,- kr. Forlaget Epigraf.

Michael Svennevig: TEATER I TRÆSTUBBEN. 119 s. 98,- kr. Forlaget Epigraf. Michael Svennevig: TEATER I TRÆSTUBBEN. 119 s. 98,- kr. Forlaget Epigraf. Udkommer den 31.8.2014 i forbindelse med Teater i Træstubben, Teaterdage på Vesterbro og i Charlottenlund 1 Et kammerspil og tre

Læs mere

Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30.

Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30. Købe/Sælgedag: Vi har i år været nødt til at flytte vores købe/sælge dag, og i år er det derfor fredag d. 13. December kl. 13.30-15.30. Vi har de tidligere år set en tendens til, at der handles meget med

Læs mere

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Vi får løbende mange nye børn og mange nye forældre i Andedammen. Derfor har vi i BjørneBanden valgt at lave et lille introduktionsbrev, for at give et indblik i hvad der foregår i hverdagen. Når man starter

Læs mere

Velkommen I Dagplejen

Velkommen I Dagplejen Velkommen I Dagplejen Dorrith Glibstrup Skovvejen 23 6064 Jordrup Mobil nr. 4016 9267 Åbningstider: Man-tors 6.45-16.30 Fredag 6.45-15.45 Jeg hedder Dorrith Glibstrup og er født i 1962. Jeg har været dagplejer

Læs mere

Kapitel 1. Noget om årets gang

Kapitel 1. Noget om årets gang Kapitel 1 Noget om årets gang 1 4. Mennesker og måneder VOXPOP Er der en måned, du særlig godt kan lide, eller er der en, du ikke bryder dig om? Nina Ja... Jeg kan rigtig godt lide september. Efterårsmånederne

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

Fantastiske Fjällbacka

Fantastiske Fjällbacka Fantastiske Fjällbacka BY LARS ULLITZ ON 22. JULI 2014 I løbet af vinteren snusede jeg fra tid til anden rundt på Erik Sjöstedts hjemmeside www.kajak.nu. En overordentlig inspirerende hjemmeside. Oftere

Læs mere

PROVENCE, Fréjus - 2001.

PROVENCE, Fréjus - 2001. Rejsenotater fra PROVENCE, Fréjus - 2001. Af Jens Rostgaard Gjerløv. Rejsenotaterne er - i modsætning til rejsebrevene - skrevet i mere eller mindre "telegramstil" og skal kun læses og opfattes som notater.

Læs mere

Der var gang i april!

Der var gang i april! ildeskolenyt! - f jo ONu nd sne: Der var gang i april! April blev en meget travl og spændende måned med massevis af aktiviteter for både elever og lærere: Sæsonens svømmeundervisning blev afsluttet med

Læs mere