Som baggrund for planforslaget er udarbejdet en VVM-redegørelse som indeholder en vurdering af anlæggets virkninger på miljøet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Som baggrund for planforslaget er udarbejdet en VVM-redegørelse som indeholder en vurdering af anlæggets virkninger på miljøet."

Transkript

1 Udsendt i henhold til forsendelsesliste Roskilde J.nr. ROS Ref. Kigni Den 7. oktober 2011 Forslag til tillæg til kommuneplanen for ændring af aktiviteterne på Special Waste System A/S, Nr. Alslev Miljøstyrelsen Roskilde offentliggør hermed forslag til tillæg til kommuneplanen for Guldborgsund Kommune for ændring af aktiviteterne. Special Waste System (SWS) ønsker fremadrettet at kunne tilbyde sine kunder muligheden for, at kunderne kan aflevere alle typer af farligt affald til SWS. Herunder også affaldstyper der ikke kan forbrændes på virksomhedens eget anlæg. Dette indebærer at en større mængde affald fremover forventes blot at skulle omlastes og videreforsendes til andre affaldsanlæg. I forslaget til kommuneplantillæg indgår en miljørapport, som beskriver den sandsynlige væsentlige indvirkning på miljøet af planens gennemførelse, og rimelige alternativer. Som baggrund for planforslaget er udarbejdet en VVM-redegørelse som indeholder en vurdering af anlæggets virkninger på miljøet. Forslaget til kommuneplantillæg, miljørapport og VVM-redegørelse samt udkast til miljøgodkendelse kan ses på Miljøstyrelsens hjemmeside eller fås ved henvendelse til Miljøstyrelsen Roskilde på tlf Offentlighedsfasen løber frem til den 6. december 2011 og vil blive annonceret i Ugeavisen Guldborgsund. Skriftlige indsigelser mod og bemærkninger til planforslaget og miljørapporten kan sendes til Miljøstyrelsen Roskilde, Ny Østergade 7-11, 4000 Roskilde eller som til ros@mst.dk. Eventuelle indsigelser og bemærkninger skal være Miljøstyrelsen i hænde senest den 6. december Efter offentlighedsfasen tager Miljøstyrelsen stilling til indsigelserne og beslutter derefter, om planforslaget skal udstedes eller ej. Inden udstedelse af det endelige kommuneplantillæg vil Guldborgsund kommune modtage en sammenfattende redegørelse jf. 9, stk. 2 i lov om miljøvurdering af planer og programmer og VVM-bekendtgørelsens 12, samt kopi af de indkomne bemærkninger. Kommunen vil blive bedt om en udtalelse til materialet. Med venlig hilsen Kirsten Grahn Nielsen Miljøstyrelsen Roskilde Ny Østergade Roskilde Tlf Fax CVR EAN (drift) (tilskud) ros@mst.dk

2 1 Ændring af aktiviteter på Special Waste system A/S Herthadalvej 4A, Nr. Alslev UDKAST til VVM-redegørelse med tilhørende kommuneplantillæg og miljøvurdering. Oktober 2011 Fejl! Henvisningskilde ikke fundet.

3 2 HVAD ER VVM? Forkortelsen VVM står for Vurdering af Virkninger på Miljøet. VVM-reglerne for anlæg på land fremgår af Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 15. december 2010 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning. Reglerne sikrer, at bygge- og anlægsprojekter, der må antages at kunne påvirke miljøet væsentligt, kun kan realiseres på baggrund af VVM-redegørelsen. Formålet med VVM-redegørelsen er at give det bedst mulige grundlag for både offentlig debat og for den endelige beslutning om projektets realisering. Inden VVM-redegørelsen bliver udarbejdet, indkaldes idéer og forslag til det videre arbejde. Det kan f.eks. være idéer til hvilke miljøpåvirkninger, der skal tillægges særlig vægt og forslag om alternativer. Idéfasen løb fra 12. oktober til 9. november Der kom ingen bemærkninger. Efter idéfasen udarbejdes en VVM-redegørelse. VVM-redegørelsen påviser, beskriver og vurderer anlæggets direkte og indirekte virkninger på: mennesker, fauna og flora jordbund, vand, luft, klima og landskab materielle goder og kulturarv, og samspillet mellem disse faktorer Redegørelsen giver en samlet beskrivelse af projektet og dets miljøkonsekvenser, og den danner grundlag for såvel en offentlig debat som den endelige beslutning om projektets gennemførelse. VVM-redegørelsen offentliggøres sammen med et tillæg til kommuneplanen. Kommuneplantillægget og VVM-redegørelsen udarbejdes i de fleste tilfælde af kommunen. I nogle tilfælde varetager Miljøstyrelsen imidlertid opgaven. Da staten er godkendende myndighed efter anden lovgivning. Miljøstyrelsen er myndighed for VVM-processen for SWS, fordi Miljøstyrelsen i forvejen er miljømyndighed for virksomheden. Det vil sige, at Miljøstyrelsen fører tilsyn med, at SWS overholder sin eksisterende miljøgodkendelse. For at de ansøgte ændringer kan realiseres, skal Miljøstyrelsen udarbejde miljøgodkendelser til disse. SWS er omfattet af VVM-bekendtgørelsens bilag pkt. 9. Ændring af aktiviteter på Special Waste System A/S Kommuneplantillæg med tilhørende VVM-redegørelse Udgivet xxxx 2011 af Miljøstyrelsen 4000 Roskilde Tlf ros@mst.dk ISBN (PDF) Fejl! Henvisningskilde ikke fundet.

4 VVM-redegørelse jf. bekendtgørelsens bilag 4 1. En beskrivelse af det påtænkte anlæg: Ændring af aktiviteter på Special Waste System A/S, Herthadalvej 4A, Nr. Alslev Guldborgsund Kommune Overordnet helhedsbeskrivelse af anlægget: Special Waste System A/S (SWS) er et affaldsbehandlingsselskab, der modtager farligt affald fra private og offentlige virksomheder. SWS må i dag primært modtage de affaldstyper, som SWS må forbrænde på eget forbrændingsanlæg. En mindre del af det modtagne affald omlastes til behandling eller deponering på andre godkendte affaldsanlæg. SWS ønsker fremadrettet at kunne tilbyde sine kunder et servicekoncept, der omfatter muligheden for at kunne aflevere alle typer af farligt affald til SWS. Herunder også affaldstyper, der ikke kan forbrændes på virksomhedens eget anlæg. Det indebærer at en større mængde affald fremover forventes blot at skulle omlastes og videreforsendes til andre affaldsanlæg. SWS har i dag miljøgodkendelse til at tilkøre modtageanlægget ca ton/år, hvilket svarer til forbrændingsanlæggets maksimale behandlingskapacitet. I dag modtager SWS dog kun omkring ton affald til behandling. SWS ønsker fremover at øge mængden af modtaget affald til de ton, som anlægget er miljøgodkendt til. Vurderinger

5 1.1 En beskrivelse af anlæggets fysiske udformning og karakteristika samt arealanvendelsesbehovet under bygnings- og driftsfaserne, herunder angivelse af anlægget på kortbilag i relevante målestoksforhold. Fysisk beskrivelse Placering Luftfoto med angivelse af de matrikler, hvor SWS A/S er beliggende. Planforhold Området SWS er beliggende i er omfattet af Byplanvedtægt nr. 2, Nørre Alslev Kommune Der er ikke siden 1974 foretaget ændringer i byplanvedtægterne for området. De ansøgte ændringer giver ikke anledning til udarbejdelse af ny lokalplan. Ændringen af aktiviteterne med højere grad af omlastning af affaldet kræver udarbejdelse af et kommuneplantillæg med tilhørende VVM-redegørelse. Sideløbende vil der blive udarbejdet ny miljøgodkendelse for anlægget. Fysisk udformning Ændringen af aktiviteterne kan rummes indenfor virksomhedens nuværende fysiske rammer og der er derfor ikke behov for om- eller tilbygning af modtageanlæg eller forbrændingsanlæg.

6 1.2 En beskrivelse af de væsentlige karakteristika for produktionsprocesserne, f. eks. type og mængde af de anvendte materialer, herunder om der indgår risikofyldte produktionsprocesser eller andre miljøbelastende forhold. Beskrivelse Fremover ønsker SWS at kunne vælge mellem forbrænding og omlastning for de affaldstyper, som SWS hidtil har kunne modtage. Dette medfører at en større mængde affald fremover blot skal omlastes og bortskaffes til anden godkendt modtager. Ud over de typer affald, som SWS i dag modtager ønskes der fremover mulighed for at kunne modtage affaldsgrupper (opdelt efter Kommunekemis affaldsgrupper): Fraktion B: Affald med halogener og svovl Fraktion K: Affald med kviksølv Fraktion O: Affald med oxiderende stoffer omfattet af miljøgodkendelserne. De 3 nye fraktioner vil alle udelukkende blive omlastet og bortskaffet til anden godkendt modtager. Med tilføjelsen af de 3 nye fraktioner vil SWS fremover kunne modtage alle de af Kommunekemi definerede affaldsgrupper. Virksomheden er ikke omfattet af risikobekendtgørelsen. 1.3 Et skøn efter type og mængde over forventede reststoffer og emissioner (vand-, luft- og jordbundsforurening, støj, vibrationer, lys, varme, stråling osv.) i forbindelse med driften af det foreslåede projekt. Beskrivelse af udslip (emissionsværdier)/ forureninger Der vil ikke være særlige udslip i anlægsperioden, da ændringerne i driften ikke kræver fysiske ændringer af virksomheden. Den ændrede drift af virksomheden vil udelukkende give anledning til en ændring i støjforholdene. Driftstiden vil ligge i tidsrummet 7-18 alle ugens dage. Til- og frakørsel af affald/materialer (6 biler pr. dag) samt lagerpersonalets personbiler (4 biler pr. dag) sker ad Peter L Jensens vej, mens til- og frakørsel til administrationsbygningen (4 biler pr. dag) sker ad Herthadalsvej. Støjforholdene vil blive vurdet i afsnit 3. Der sker ikke andre ændringer i miljøbelastningen.

7 2. En oversigt over de væsentligste alternativer, som bygherren har undersøgt, og oplysninger om de vigtigste grunde til dennes valg af alternativ under hensyn til virkningerne på miljøet. Endvidere en oversigt over de væsentligste alternativer og alternative placeringer, som herudover har været undersøgt, en beskrivelse af konsekvenserne af, at anlægget ikke gennemføres (0-alternativet), samt oplysninger om de vigtigste grunde til planmyndighedens valg af alternativ under hensyn til virkningerne på miljøet. Alternativer Det ansøgte projekt (VVM-grundlaget): Der er ikke undersøgt yderligere alternative placeringer, da driftsændringerne ikke giver mening, hvis ikke de kan udføres i tilknytning til den eksisterende virksomhed. Endvidere medfører driftsændringen kun minimale ændringer i miljøbelastningen. Nul-alternativet: SWS har tilladelse til at forbrænde på virksomhedens eget forbrændingsanlæg, og kun en mindre del af det modtagne affald omlastes til behandling eller deponering på andre godkendte affaldsanlæg. Denne afgrænsning er stærkt begrænsende for virksomhedens forretningsudvikling. Bygherre vurderer, at det af hensyn til virksomhedens overlevelse på sigt er nødvendigt, at udvide virksomhedens muligheder for at modtage og omlaste affald. Miljøcenterets vurderer, at ændringen i virksomhedens drift er i overensstemmelse med gældende planlægning, at den kun vil medføre små ændringer i miljøbelastningen, og at der er tale om en rimelig udvidelse af virksomhedens muligheder for at foretage en udvikling af forretningen. 3. En beskrivelse af de omgivelser, som i væsentlig grad kan blive berørt af det ønskede anlæg, beskrivelse af anlæggets betydelige virkninger på omgivelserne. 4. En beskrivelse af anlæggets såvel kortsigtede som langsigtede virkninger på miljøet: Overordnet helhedsbeskrivelse af omgivelserne SWS er beliggende i erhversområde med ca. 150 m til nærmeste boligområde. Særlige interesseområder i omgivelserne: Ændringerne i driften vil ikke påvirke særlige interesseområder i omgivelserne, da ændringen i støjen ikke vil påvirke boligområdet og der er ikke andre naboområder af interesse. Andre særlige interesser i omgivelserne Driftsændringen af anlægget vil ikke kunne påvirke særlige interesser, som - Borgernes sundhed, offentlighedens adgang - strengt beskyttede, fredede eller rødlistede arter (herunder især Habitatbilag IV arter) - samfundets transportbehov - samfundets behov for naturlige råstoffer - samfundets behov for affaldshåndteringssystemer - klimaet (lokalt (vind, skygge, tågedannelse) og/eller globalt (drivhusgasser, ozonlagsnedbrydende gasser og/eller albedo-gasser). Giver udledningerne anledning til overskridelser af bindende eller vejledende (immisionskoncentrations) grænseværdier Ændringen i støjbelastningen vil ikke medføre en overskridelse af gældende Ændringen af virksomhedens drift vil give anledning til en mindre ændring af virksomhedens støjemissioner. Ændringen vil dog fortsat ligge inden for de gældende grænseværdier, lige som ændringen må forventes ikke at være hørbar i boligområdet. Der vil derfor ikke være tale om en belastning af betydning eller en sådan karakter, at driftsændringen ikke vil kunne accepteres. Den eksisterende drift af SWS overholder i dag alle gældende vejledende grænseværdier, og det vil også være tilfældet fremover.

8 vejledende grænseværdier. Socioøkonomiske forhold (sociale struktur og erhvervsliv & rekreation). Der vil ikke være nogen påvirkning af de socioøkonomiske forhold ved at ændre på driften som ønsket af SWS. De samlede miljøforhold for virksomheden kan beskrives således: Trafik Til- og frakørsel af affald/materialer (6 biler pr. dag) samt lagerpersonalets personbiler (4 biler pr. dag) sker ad Peter L Jensens vej, mens til- og frakørsel til administrationsbygningen (4 biler pr. dag) sker ad Herthadalsvej. Luftforurening På et affaldsforbrændingsanlæg er der fastsat grænseværdier for, hvor meget forurening der må være i røgen. Grænseværdierne stiller f.eks. krav til, hvor mange milligram støv der må være i en kubikmeter røggas. Der er i de gældende miljøgodkendelser stillet krav til luftforureningen, som overholder de gældende vejledende grænseværdier. Der sker ingen ændringer i luftemissionerne. Støj Der vil kun være mindre ændringer i støjbilledet fra den samlede virksomhed, og den vil fortsat kunne overholdende gældende vejledende grænseværdier. Støv og lugt Affaldet vil som nu blive opbevaret i forbrændingsanlæggets forhal, før det forbrændes. De udendørs arealer bliver og vil fortsat løbende blive fejet og rengjort, så støvet bliver holdt nede. Spildevand samt Jord og grundvand Der forekommer ikke spildevand fra hverken modtageanlæg eller forbrænding. Sanitært spildevand afledes til kommunalt renseanlæg ligesom overfladevand fra tag og befæstede arealer opsamles eller bortledes. Tilledningen af spildevandet til kommunalt renseanlæg er uproblematisk og kan fortsætte uden problemer.

9 Da det er vurderet at farligt affald ved uheld kan sive ud fra emballager, der enten er beskadiget ved modtagelsen eller beskadiges, mens det henstår på virksomheden, er der potentielt risiko for, at der kan ske spredning af farligt affald i forbindelse med udsortering og omemballering. Denne risiko er imødegået, ved at der er stillet krav til virksomhedens indretning. Primært stilles der krav, om at oplag og håndtering sker på impermeabel befæstet areal. Det centrale er, at affald der spildes kan opsamles og bliver opsamlet og oplagsarealerne kan rengøres. Det er endvidere vigtigt at forurenende stoffer i affaldet ikke siver igennem det impermeable, befæstede areal med forurening af jord og grundvand til følge. Hensynet til jord og grundvand begrunder ud over andre miljøhensyn, at pladsen indrettes med opkanter langs oplagsarealerne og fald mod afløb, for at evt. forurenet overfladevand ikke henstår som vandpytter på arealerne eller løber ud over kanterne og på den måde siver ned og forurener jord og grundvand. Afløbsledninger og opsamlingsbeholdere skal være tætte. I tilfælde af uheld eller spild er det muligt at afspærre al afledning af spildevand og overfladevand, - dvs. der kan ske opsamling af brandslukningsvand. Der er endvidere mulighed for særskilt opsamling af spild fra det indendørs lager. Bortskaffelse af spild, brandslukningsvand o.l. vil ske på baggrund af en konkret vurdering. Restprodukter Forbrænding af affald giver anledning til dannelse af faste restprodukter dels som slagge og dels som affald fra røggasrensningen. Mængden af slagge og røggasaffald vil variere forholdsmæssigt med mængden af affald. Slaggen køres i dag til deponi, men SWS afsøger muligheden for fremover at kunne afsætte den til genanvendelse ved anlægsarbejder. Der sker ikke ændringer for restprodukterne som følge af de ansøgte driftsændringer, hvorfor de heller ikke fremover forventes at give anledning til miljømæssige problemer. Visuelle forhold Ændringen af aktiviteterne med tilføjelse af omlastning vil ikke få indflydelse på anlæggets størrelse. Hverken modtageanlægget, der nu tillige skal fungere som omlastningsanlæg eller forbrændingsanlægget ændres i udformning, størrelse eller areal.

10 4.6 Beskrivelse af, hvilke metoder der er anvendt til forudberegningen af virkningerne på miljøet. De eksisterende visuelle forhold anses for at være uproblematiske. Metoder Der er kun anvendt alment kendte standardmetoder og miljøforholdene er relativt velkendte. Der er ikke usikkerheder ved metoderne eller kendskabet til miljøforholdene i området og på virksomheden, der giver anledning til særlige overvejelser om de fremtidige miljøforhold. 5. En beskrivelse af de foranstaltninger, der tænkes anvendt med henblik på at undgå, nedbringe og om muligt neutralisere de skadelige virkninger på miljøet. Angivelse af afværgeforanstaltninger Det vil ikke være nødvendigt at etablere særlige afværgeforanstaltninger overfor ændringen i støjbelastningen, da den fortsat ligger indenfor de gældende grænseværdier. Virksomhedens miljøforhold vil også fremover kunne håndteres på baggrund af de vilkår, der er stillet i de eksisterende miljøgodkendelser suppleret af vilkårene i den nye miljøgodkendelse. 6. Et ikke-teknisk resumé på grundlag af ovennævnte oplysninger. Resumé Special Waste System A/S (SWS) er et affaldsbehandlingsselskab, der modtager farligt affald fra private og offentlige virksomheder. SWS må i dag primært modtage de affaldstyper, som SWS må forbrænde på eget forbrændingsanlæg. En mindre del af det modtagne affald omlastes til behandling eller deponering på andre godkendte affaldsanlæg. SWS ønsker fremadrettet at kunne tilbyde sine kunder et servicekoncept, der omfatter muligheden for at kunne aflevere alle typer af farligt affald til SWS. Herunder også affaldstyper, der ikke kan forbrændes på virksomhedens eget anlæg. Det indebærer at en større mængde affald fremover forventes blot at skulle omlastes og videreforsendes til andre affaldsanlæg. SWS har i dag miljøgodkendelse til at tilkøre modtageanlægget ca ton/år, hvilket svarer til forbrændingsanlæggets maksimale behandlingskapacitet. I dag modtager SWS dog kun omkring ton affald til behandling. SWS ønsker fremover at øge mængden af modtaget affald til de ton, som anlægget er miljøgodkendt til. Ændringerne kan rummes indenfor anlæggets nuværende fysiske rammer og der er derfor ikke behov for om- eller tilbygning af modtageanlæg eller forbrændingsanlæg. Anlægget i sig selv og den ansøgte driftsændring vurderes som miljømæssigt ubetænkeligt (uden væsentlige miljømæssige gener i VVM-reglernes forstand).

11 Den eksisterende drift af SWS overholder i dag alle gældende vejledende grænseværdier, og det vil også være tilfældet fremover. Kommuneplantillæg m.v. Der ændres ikke i de eksisterende retningslinjer for erhverv i Guldborgsund Kommunes kommuneplan. Der tilføjes følgende retningslinje til Guldborgsund Kommunes kommuneplan, afsnit Virksomheder med særlige beliggenhedskrav, VVM-pligtige anlæg og Risikovirksomheder : : Udvidelse og ændringer af Special Waste System A/S i Nr. Alslev skal ske i overensstemmelse med Kommuneplantillægget Ændring af aktiviteter på Special Waste System A/S, Herthadalvej 4A, Nr. Alslev udstedt af Miljøstyrelsen til Guldborgsund Kommunes Kommuneplan Med dette kommuneplantillæg ændres der ikke på de eksisterende retningslinier og rammer for lokalplanlægningen i NALS E1. Der tilføjes dog en ny retningslinje, som skal sikre at ændringerne på SWS sker i overensstemmelse med VVM-redegørelsen og det tilhørende kommuneplantillæg. Planredegørelse I Guldborgsunds kommuneplan er der udlagt et større erhversområde i udkanten af Nr. Alslev, som bl.a omfatter område NALS E1, hvori SWS er beliggende. Der gælder følgende rammer for lokalplanlægningen i NALS E1: NALS E1 - Nyere erhvervsområde Nørre Alslev Lokaliseringskategori C. Erhvervsområde på kanten af byen virksomheder, der giver anledning til væsentlig miljøbelastning, store virksomheder med behov for udendørs oplag samt virksomheder med meget tung transport. Bebyggelsen udformes som lager og produktionsbygninger; og der kan alene opføres eller indrettes kontorbebyggelse for den enkelte virksomheds administration. Max. bygningshøjde 8,5 m. Max. rumfang 3m3 pr. m2 Max. procent af grundareal der må bebygges, 50. Den maksimale butiksstørrelse for pladskrævende udvalgsvarebutikker er 2000 m2. Der friholdes et mindst 15 m bredt bæltelangs tilstødende boligområder og mod det åbne land til skærmende beplantning, og at bebyggelsen placeres således, at væsentlig génevirkninger i forhold til anden bebyggelse eller omgivelserne undgås Arealet ligger i Byzone. Der ændres ikke på rammerne for lokalplanlægningen med dette kommuneplantillæg. Dette tillæg til Guldborgsunds kommuneplan omfatter udelukkende SWS og skal gøre det muligt at ændre driften af anlægget, ligesom der er taget stilling til, at den eksisterende virksomhed ligger fornuftigt det pågældende sted. Miljøstyrelsen er jvf. VVM-bekendtgørelsen myndighed for udarbejdelse af et statsligt kommuneplantillæg med tilhørende VVM-redegørelse for SWS, da

12 anlægget ligger indenfor rammerne af gældende planlægning og da Miljøstyrelsen er miljøgodkendelsesmyndighed. Bilagsliste: Bilag 1: Oversigtskort Bilag 2: Miljøvurdering af kommuneplantillægget Miljørapport i ht. miljøvurderingslovens krav Bilag 3: Udkast til miljøgodkendelse Referenceliste: Jan. 2011: Ansøgning om ændring af miljøgodkendelse for Modtageanlæg for farligt affald beliggende på Special Waste System A/S, Nr. Alslev Okt. 2010: Indkaldelse af Ideer og forslag Feb. 2010: Tillægsgodkendelse til godkendelse af 8. december 2005 til SWS Dec. 2005: Miljøgodkendelse af lager og modtagefacilliteter [VVM-bekendtgørelsens (og evt. miljøvurderingslovens) krav om en sammenfattende redegørelse ] Udarbejdes efter den offentlige høring: Sammenfattende redegørelse 1) Beskriv den forventede afgørelse og de vilkår, der knyttes til den. 2) Begrund afgørelsen, - hvordan er miljøhensynet integreret i afgørelsen, og hvordan er VVM og miljøvurdering, indkomne udtalelser og bemærkninger taget i betragtning 3) beskriv vigtigste afværgeforanstaltninger 4) angiv det endelige overvågningsprogram Indsættes i skema som billede Kommunens udtalelse til den sammenfattende redegørelse Indsættes i skema som billede [VVM-bekendtgørelsen] Udarbejdes efter kommunens udtalelse: Udstedelse af kommuneplantillæg (til kommunen)

13 Udarbejdes og offentliggøres i henhold til udstedelsesparadigme Indsættes i skema som billede VVM-tilladelse (til bygherre) Udarbejdes og offentliggøres i henhold til VVM-tilladelse-paradigme Tilladelse til at etablere anlægget (tidsbegrænset 3 år) - på det pågældende sted - med miljøpåvirkningen inden for de i VVM nævnte rammer - med de i Kommuneplantillæg nævnte afstandskrav - med de nævnte bindende og/eller metodefri afværgeforanstaltninger Indsættes i skema som billede Hvis VVM-tilladelsen er udløbet, vil muligheden for at opnå en ny tilladelse være afhængig af, om der er sket ændringer i - viden om anlægget og dets virkninger, - viden om omgivelsernes følsomhed - i de faktiske forhold i nærområdet - påvirkninger fra andre virksomheder, hvor påvirkningen kumulerer med den her omhandlede. - En fornyelse af VVM-tilladelsen kan derfor nægtes, hvis der er tungtvejende miljømæssige grunde til at gøre det.

14 Bilag 1 Oversigtskort Kort & Matrikelstyrelsen Målforhold 1:25508 Dato 30/6-2011

15 Bilag 2 Roskilde J.nr. MST Ref. KIGNI/IRBHA Den 30. juni 2011 Miljørapport i forslag til kommuneplantillæg for ændringer på Special Waste System A/S (SWS) Miljørapport i henhold til miljøvurderingsloven Miljørapporten er reguleret i miljøvurderingsloven, bekendtgørelse nr. 936/2009 af lov om miljøvurdering af planer og programmer. Miljørapporten er en beskrivelse og vurdering af den sandsynlige væsentlige indvirkning på miljøet af planens gennemførelse og af rimelige alternativer. Rapportens omfang og detaljeringsgrad er fastlagt efter høring af andre myndigheder, hvis områder berøres af planforslaget. Dette afsnit i kommuneplantillægget udgør miljørapporten. Afsnittet suppleres af den faglige uddybning i VVM-redegørelsen. Berørte myndigheder I forbindelse med udarbejdelse af kommuneplanretningslinjer for projektet er følgende myndigheder hørt som berørte myndigheder: Guldborgsund Kommune Beskrivelse og vurdering I VVM-redegørelsen er gennemført en beskrivelse og vurdering af den sandsynlige væsentlige indvirkning på miljøet af planens gennemførelse og af rimelige alternativer til projektet. Der henvises derfor til VVM-redegørelsen. Forslag til overvågningsprogram Miljøstyrelsen Roskilde skal overvåge, om planens miljøpåvirkninger bliver som forventet ved udarbejdelse af miljørapporten. Der vurderes ikke at være behov for ekstra overvågning af miljøtilstanden i området ud over den overvågning, som myndighederne allerede udfører i form med tilsyn i henhold til virksomhedens nuværende miljøgodkendelse samt det forslag, der er udarbejdet i forbindelse med ansøgning om miljøgodkendelse af projektet. De præcise fremtidige vilkår for overvågning vil fremgå af virksomhedens endelige miljøgodkendelse. Arbejdet i anlægsfasen kræver ikke særskilt overvågning. Miljøstyrelsen Roskilde Ny Østergade Roskilde Tlf Fax CVR EAN (drift) (tilskud) ros@mst.dk

16 Roskilde J.nr. MST Ref. molut/anbri Dato 30. juni 2011 TILLÆGSGODKENDELSE For: SWS Special Waste System A/S Herthadalvej 4a, 4840 Nørre Alslev Matrikel nr.: 7n, Ravnse By, Nørre Alslev CVR-nummer: P-nummer: Listepunkt nummer: K 102 / K 203 Godkendelsen omfatter: Modtagelse og videreforsendelse af farligt affald til anden godkendt modtager. Dato: Godkendt: Annonceres den [dato] Klagefristen udløber den [dato=4 uger fra annonceringsdatoen] Søgsmålsfristen udløber den [dato=6 måneder fra annonceringsdatoen] Godkendelsen udløber den [dato - kun ved tidsbegrænset]

17 1. INDLEDNING Special Waste System A/S, SWS, Hertadalsvej 4a, 4840 Nørre Alslev har den 18. januar 2011 ansøgt Miljøstyrelsen Roskilde om miljøgodkendelse til omlastning og videreforsendelse af farligt affald. Anlægget er i dag, med få undtagelser, godkendt til kun at modtage affald, der kan behandles på anlæggets forbrændingsanlæg. SWS ønsker at kunne modtage alle typer af farligt affald. Herunder også affaldstyper der ikke kan forbrændes på virksomhedens eget anlæg. Dette indebærer at en større mængde affald fremover forventes blot at skulle omlastes og videreforsendes til andre affaldsanlæg. Ændringen er VVM-pligtigt. Det forudsætter derfor at Miljøstyrelsen Roskilde udsteder et kommuneplantillæg for anlægget med en ledsagende VVMredegørelse, og at der meddeles tilladelse til projektet. Mængderne af affald der maksimalt må tilkøres modtageanlægget er i dag ca ton/år svarende til forbrændingsanlæggets maksimale behandlingskapacitet. Denne kapacitet udnyttes dog ikke fuldt ud og SWS modtager kun årligt omkring ton affald til behandling. Med ændringen af aktiviteterne til en øget omlastning ønsker SWS at øge mængden af modtaget affald til ton. Den faktisk tilkørte mængde affald vil derfor stige i forhold til i dag. Med hensyn til støj fra intern transport og tilkørsel af affald vil det fremover fortsat kunne rummes indenfor de rammer der eksisterer i dag. Ændringen af aktiviteterne kan rummes indenfor virksomhedens nuværende fysiske rammer og der er derfor ikke behov for om- eller tilbygning af modtageanlæg eller forbrændingsanlæg. Listeindplacering Virksomheden omfatter dels et anlæg til bortskaffelse af farligt affald, listepunkt K102 og dels et lager og modtage faciliteter, listepunkt K203 - Anlæg for oplagring, omlastning, omemballering eller sortering af farligt affald, jf. punkterne R 12 og R 13 i Bilag 6 B og D 14 og D 15 i Bilag 6 A til affaldsbekendtgørelsen, forud for nyttiggørelse eller bortskaffelse, bortset fra de under punkterne K 209, K210 og K 211 nævnte anlæg. Lager og modtagefaciliteter er en integreret og helt nødvendig del af SWS virkomhed, lager vurderes derfor at være en biaktivitet til SWS hovedaktivitet, der som nævnt ovenfor er omfattet af listepunkt K102

18 2. AFGØRELSE OG VILKÅR På grundlag af oplysningerne i bilag [A], ansøgning om miljøgodkendelse, godkender Miljøstyrelsen hermed modtagelse og videre forsendelse af farligt affald til anden godkendt modtager. Miljøgodkendelsen meddeles i henhold til 33, stk. 1, i miljøbeskyttelsesloven. Godkendelsen gives på følgende vilkår, der supplere vilkårene i miljøgodkendelsen af 8. december 2005 af lager og modtagefaciliter Retsbeskyttelsen udløber samtidig med godkendelsen af 8. december 2005 af lager og modtagefaciliter. Med denne tillægsgodkendelse annulleres følgende vilkår i godkendelse af 8. december 2005 af lager og modtagefaciliteter: Vilkår 16, 17, Vilkår for miljøgodkendelsen Generelle forhold A1 A2 A3 Et eksemplar af godkendelsen skal til enhver tid være tilgængeligt på virksomheden. Driftspersonalet skal være orienteret om godkendelsens indhold. Tilsynsmyndigheden skal straks orienteres om følgende forhold: - Ejerskifte af virksomhed og/eller ejendom. - Hel eller delvis udskiftning af driftsherre. - Indstilling af driften for en længere periode. Orienteringen skal være skriftlig og fremsendes, før ændringen indtræder. Virksomheden skal inden denne godkendelse tages i brug fremsende beredskabsplan, der er godkendt af brandmyndighederne, til Miljøstyrelsen Roskilde Indretning og drift B1 B2 B3 Virksomheden må ikke overskride de tærskelmængder for farlige stoffer, der er angivet i Risikobekendtgørelsen, bek. nr, 1666 af 14. dec. 2006, del 1 og 2 samt sum-formlen i del 2 stk 4. Virksomheden skal have en procedure med beregningsmetode til at dokumentere overholdelse af vilkår B1 Virksomheden skal på forlangende af tilsynsmyndigheden dokumentere at virksomheden ikke er omfattet af Risikobekendtgørelsen.

19 B4 Virksomheden må kun modtage og opbevare arter og fraktioner af farligt affald angivet i tabel 1. Opbevaringen skal ske i henhold til de eventuelle særlige krav til opbevaring, der fremgår af tabel 1 kolonne 4, og i de oplagsområder eller tanke, der er angivet i tabel 1 kolonne 5. TABEL 1. Kolonne 1 Kolonne 2 Kolonne 4 Kolonne 5 Affaldsart Ikke flydende og flydende mineralolieaffald. Affald med halogener og svovl Flydende, energiholdigt organiskkemisk affald uden kviksølv. Identifikation* A B** C Eksempler på affalds-typen Krav til oplag Dieselolie Fuelolie Fyringsolie Gasolie Hydraulikolie Olie fra olie- og benzinudskillere Oliefiltre Olieforurenet jord og sand Smøreolie Varmetransmissionsolie (PCB-fri) Chloroform Chlorothene Freon Klorin Kondensatorer og transformatorer Methylenchlorid Perchlor PCB-olie PVC Svovl Tetrachlor Trichlor Trichlorethylen (Genklene) Acetone Alkoholer (f.eks. sprit) Animalske olier Benzen (stenkulsnafta) Benzin Butylacetat Ether Fortynder Hexan Methylethylketon (MEK) Methylisobutylketon (MIBK) Olie, syntetisk Olie, vegetabilsk Olieemulsioner Petroleumsether Styren Terpentin Toluen (toluol) Xylen (xylol) -i vandtætte solide emballager, max 3 lag, højde max 4 m, på befæstet, indhegnet areal Palletanke og tromler - må stables hvis emballagen er godkendt og egnet til det. -i vandtætte solide emballager, max 3 lag, højde max 4 m, på befæstet, indhegnet areal Palletanke og tromler - må stables hvis emballagen er godkendt og egnet til det. -i vandtætte solide emballager, max 3 lag, højde max 4 m, på befæstet, indhegnet areal Palletanke og tromler - må stables hvis emballagen er godkendt og egnet til det. Oplagsområde, nummereret efter kortbilag Udendørs. Indendørs Udendørs. Indendørs Udendørs Indendørs.

20 Ikke flydende og flydende organisk kemisk affald Affald med kviksølv Reaktivt affald H K** O** Affedterbade Aminer Asfalt Bitumen Bore- og skærevæsker Bremsevaskervand Eddikesyre Epoxyforbindelser Ethylenglycol Fiksérbade Filtre Formalin Fremkalder Køle-/smøremidler Klude, forurenede Konsistensfedt Lak Latex Lim Lud fra afsyring Maling Olie, syntetisk Olieemulsioner Phenol Polyoler Salte, organiske Syrer, organiske Sæbe Tectyl Trykfarve Træbeskyttelsesmidler Blandede batterier (med kviksølv) COD-væsker Energisparepærer Kjeldahlvæsker (med kviksølv) Kviksølvbatterier Kviksølvbejdset såsæd Kviksølvforurenet glas og indpakningsmaterialer Kviksølvlamper Kviksølvrelæer Kviksølvtermometre Lysstofrør Oxiderende stoffer Borat og perborat Bromater og perbromater Chlorater og perchlorater Chromater og dichromater Hydrogenperoxid Hypochloriter (faste) Iodater og periodater Manganater og permanganater Mønje Nitrit- og nitratsalte Perchlorsyre Picrinsyre Sølvnitrat Uorganiske peroxider -i vandtætte solide emballager, max 3 lag, højde max 4 m, på befæstet, indhegnet areal Palletanke og tromler - må stables hvis emballagen er godkendt og egnet til det. Tromler, spændelågsfade, og andre egnede og solide emballager - må stables hvis emballagen er godkendt og egnet til det. - Tromler, spændelågsfade, og andre egnede og solide emballager - må stables hvis emballagen er godkendt og egnet til det Udendørs. Indendørs. Indendørs Indendørs

21 Ikke flydende bekæmpelsesmiddel-affald. Ikke flydende bekæmpelsesmiddel-affald mærket giftigt Ikke flydende bekæmpelsesmiddel-affald mærket meget giftigt T T T Organiske peroxider Acetoneperoxid Acetylacetoneperoxid Cyclohexanonperoxid Dibenzoylperoxid Methylethylketonperoxid Stoffer, der reagerer yderst voldsomt med vand Phosphorpentaoxid Stoffer, der udvikler syredampe ved kontakt med vand Aluminiumchlorid Chlorsulfonsyre Ferrichlorid (vandfri) Phosphoroxychlorid Siliciumtetrachlorid Svovldichlorid Thionylchlorid Tørchlor Titantetrachlorid Zinkchlorid Zinkchlorid, vandfri Stoffer, der udvikler brandfarlige gasser ved kontakt med vand Alkalimetaller og -legeringer Aluminiumspulver Amider af metaller Carbider Chlorsilaner Ferrosilicium Hydrider Kaliumpermanganat Lithiumaluminiumhydrid Phosphider Silicider Bejdset såsæd og frø Bekæmpelsesmidler Emballager, tømte fra bekæmpelsesmidler Fungicider (svampemidler) Herbicider (plantegift) Insekticider ( insektmidler) Insektmidler (Insekticider) Musegift Pesticider (bekæmpelsesmidler) Rottegift Svampemidler (Fungicider) Ukrudtsmidler (Herbicider) -i vandtætte solide emballager max 3 lag, højde max 4 m, på befæstet, indhegnet areal - må stables hvis emballagen er godkendt og egnet til det. -på pallereol max 2 lag pr hylde, højde max 4 m Udendørs. Indendørs særskilt, forsynet med advarselsskilt

22 Uorganisk affald X** Syrer Bejdsesyre Chromsvovlsyre Chromsyre Ferrichlorid Galvaniske bade Hypochlorit-opløsninger Kviksølvfri Kjeldahlvæsker Phosphorsyre Salpetersyre Saltsyre Svovlsyre Baser Afløbsrens Basiske affedterbade med cyanid Hærdesalte Kalilud Kaliumhydroxid, fast Kaliumhydroxid opløsning Kaustisk soda Lud Metalhydroxidslam Natriumhydroxid fast Natriumhydroxid opløsning Natronlud Salmiakspiritus Palletanke og tromler - må stables hvis emballagen er godkendt og egnet til det. Palletanke og tromler - må stables hvis emballagen er godkendt og egnet til det. Indendørs. Indendørs. Ikke flydende og flydende blandet affald i småemballager fra indsamlingsordninger Z Blandet affald i småemballager fra private husholdninger Miljøfarligt affald Spraydåser** -i vandtætte solide emballager max 3 lag, højde max 4 m, på befæstet, indhegnet areal Udendørs. Ikke flydende og flydende medicinaffald Z Medicinaffald i øvrigt, herunder ikke anvendt, formuleret medicin - må stables hvis emballagen er godkendt og egnet til det. Indendørs Særskilt, forsynet med advarselsskilt Klinisk risikoaffald Klinisk risiko, herunder vævsog patalogisk affald Affald fra sygehuse, fødeklinikker, behandlingsinstitutioner, hjemmeplejeordninger, lægers og tandlægers klinikker, praktiserende jordemødre m.fl. - i lukkede vandtætte solide plastbeholdere mærket klinisk risikoaffald, max 2 lag, højde max 2,75m på befæstet, indhegnet areal Containere mærket klinisk risikoaffald, max 1 lag højde max 1,5 m på be- Udendørs og indendørs. Ved oplag over 48 timer i aflåst kølerum eller kølecontainer.

23 fæstet, indhegnet areal. Andet ikke farligt affald Andet Jern til genanvendelse Pap til genanvendelse - i egnede solide papkasser mærket klinisk risikoaffald, max 2 lag, højde max 2,5m på betongulv Containere overdækket på befæstet, indhegnet areal Indendørs. Ved oplag over 48 timer i aflåst kølerum eller kølecontainer Udendørs. * Denne kolonne er indsat som hjælp til virksomheden identifikation af affaldsarterne med den tilsvarende affaldsgruppe er indsat efter Kommunekemis sorteringsnøgle 29/ For liste over affaldsarter som virksomheden må modtage, oplagre og håndtere anført ved EAK koder, se bilag 1 ** Affald der modtages til sortering, omlastning og bortskaffelse til anden godkendt indsamlingsvirksomhed eller behandlingsanlæg. Affaldet opbevares på særskilt areal mærket: Affald til omlastning. B5 B6 B7 B8 Virksomheden må maksimalt oplagre 600 ton affald. Ikke flydende affald med krav om indendørs opbevaring, herunder medicinaffald kan oplagres indendørs i lagerbygning eller i telthal, forsynet med stålprofilsider og aflåselig stålport Virksomheden må modtage affald såvel med henblik på forbrænding på eget forbrændingsanlæg som på omlastning til anden godkendt indsamlingsvirksomheder eller behandlingsanlæg Virksomheden skal altid sende følgende affaldsarter videre til anden godkendt indsamlingsvirksomhed eller behandlingsanlæg: Kviksølvholdigt affald Reaktivt affald der kan være oxiderende, som kan udvikle syredampe i vand eller som kan udvikle brandfarlige gasser i vand. Affald herunder olieaffald - med et PCB indhold der overskrider 5 ppm Affald med et halogenindhold der overstiger 1 % B9 Virksomheden må ikke modtage radioaktivt affald.

24 B10 B11 B12 B13 B14 Virksomheden må ikke modtage stoffer, angivet i Risikobekendtgørelsen, bek. nr, 1666 af 14. dec. 2006, del 1, med tærskelmængde under 5 ton Affald der ikke må forbrændes på virksomhedens forbrændingsanlæg, skal opbevares på særskilte afmærkede oplagsområder. Akkumulatorer og batterier skal opbevares i tætte syrefaste beholdere. Helt eller delvist knuste kviksølvholdige lyskilder samt kviksølvholdigt glas eller pulver skal opbevares i tætte lukkede emballager. Asbeststøv, støvende asbestholdigt affald, filtre og lignende samt asbestholdigt affald, der kan støve, som f.eks. bløde lofts- og vægplader og itugåede plader med cementbundne asbestfibre, skal i befugtet tilstand opbevares i egnet, lukket, tæt emballage, der er mærket med oplysning om, at den indeholder asbest. C1 Støjgrænser Støjgrænserne for virksomheden er fastsat i vilkår i revideret miljøgodkendelse af 26. juni 2006 Støjgrænserne omfatter også støjbidrag fra aktiviteterne på oplagspladsen ved modtagelse og forsendelse af farligt affald til anden godkendt indsamlingsvirksomhed eller behandlingsanlæg. Indberetning/rapportering D1 D2 Virksomheden skal føre driftsjournal som fastsat i vilkår 50 i miljøgodkendelse af 8. december 2005 Virksomheden skal hvert år opgøre mængderne af modtaget og videresendt affald i årsrapporten som fastsat i vilkår 66 i miljøgodkendelse af 26. juni 2006.

25 3. VURDERING OG BEMÆRKNINGER 3.1 Begrundelse for afgørelse SWS ønsker at kunne modtage alle typer af farligt affald. Herunder også affaldstyper der ikke kan forbrændes på virksomhedens eget anlæg. Dette indebærer at en større mængde affald fremover forventes blot at skulle omlastes og videreforsendes til andre godkendte indsamlingsvirksomheder eller behandlingsanlæg Anlægget er med få undtagelser godkendt til kun at modtage affald, der kan behandles på anlæggets forbrændingsanlæg. I februar 2010 fik anlægget en godkendelse til at modtage og videreforsende syre og baser i små emballager og elektronikskrot. 3.2 Miljøteknisk vurdering Fastsættelsen af vilkår tager udgangspunkt i standardvilkår, der gælder for virksomheder omfattet af listepunkt K203 i bekendtgørelse om godkendelse af listevirksomheder, nr af 13. december Disse er formuleret på grundlag af en generel vurdering af de miljøforhold, der særligt gælder for denne type virksomhed. De enkelte standardvilkår er vurderet for deres relevans i forhold de konkrete forhold på virksomheden. Det er fundet nødvendigt at tilpasse en række af standardvilkårene samt at supplere med andre. Vilkår B1-B3 Virksomheden ønsker ikke at være omfattet af Risikobekendtgørelsen, bek. nr, 1666 af 14. dec Bekendgørelsen angiver tærskelmængder for tilstedeværelse af farlige stoffer for, hvornår bekendtgørelsen skal anvendes. Virksomheden skal løbende vurdere om bekendtgørelsens tærskelværdier bliver overskredet. Virksomheden skal lave en procedure med en metode til at beregne om tærskelværdierne bliver overskredet på lageret. Ligeledes skal tilsynsmyndigheden, til hver en tid, på forlangende, se dokumentation for at virksomheden ikke er omfattet af Risikobekendtgørelsen. Vilkår B4 erstatter tidligere vilkår, der omhandler liste over affald virksomheden må modtage, kravene til oplaget og dets placering. Vilkåret indeholder ikke mængdebegrænsninger for oplag af farligt affald. Mængdebegrænsningen bestemmes af vilkår B1, dog må det samlede oplag af affald ikke overstige 600 ton jf. vilkår B5. Det er Miljøstyrelsens vurdering at ændringen sikrer at virksomheden ikke oplagrer mere affald end der er miljømæssigt forsvarligt. Samtidig giver ændringen mulighed for en mere fleksibel anvendelse af lagerkapaciteten.

26 Så det i perioder er muligt at oplagre store mængder af en type farligt affald, hvis der samtidig oplagres små mængder af andre typer farligt affald. Vilkår B6. SWS vil indrette deres eksisterende telthal, med stålprofilplader på alle sider samt aflåselig port. Dette vurderes at sikre mod at uvedkommende ikke kan få adgang til telthallen. Der er ikke afløb i telthallen, belægningen er indrettet med fald mod telthallens sider. Evt. spild af flydende affald vil derfor løbe mod telthallens sider og til kloak uden for telthallen. Der må derfor ikke oplagres flydende affald i telthallen. Vilkår B7-B8. De affaldsarter der ikke kan behandles på anlægges forbrændingsanlæg skal altid videresendes til til anden godkendt indsamlingsvirksomhed eller behandlingsanlæg: Vilkår B10. Da lageret skal fungere som lager for både det affald der skal videreforsendes og for det affald, der skal forbrændes på SWS forbrændingsanlæg, er det nødvendigt at stille vilkår om at det affald, der ikke må forbrændes, placeres i et område, der er særligt markeret. For at undgå at affaldet bliver forbrændt ved en fejl. 3.3 Udtalelser/høringssvar Udtalelse fra andre myndigheder [Her foretages beskrivelse af udtalelse fra kommunen og evt. bemærkninger fra arbejdstilsynet og embedslægen] Udtalelse fra borgere mv. : Ansøgningen om godkendelse har været annonceret i ugeavisen Guldborgsund den 29. marts Der er ikke modtaget henvendelser vedrørende ansøgningen Udtalelse fra virksomheden [Her foretages beskrivelse af udtalelse fra virksomheden]

27 4. FORHOLDET TIL LOVEN 4.1 Lovgrundlag Miljøgodkendelsen Godkendelsen gives som et tillæg til virksomhedens miljøgodkendelse af SWS, Special Waste System A/S, Lager og modtagefaciliteter, december 2005 og gives under forudsætning af, at såvel de vilkår, der er anført i denne godkendelse som vilkår i førnævnte godkendelse overholdes. Godkendelsen bortfalder, hvis den ikke har været udnyttet i 3 på hinanden følgende år, jf. miljøbeskyttelseslovens 78a Listepunkt Virksomheden omfatter dels et anlæg til bortskaffelse af farligt affald, listepunkt K102 og dels et lager og modtage faciliteter, listepunkt K203 - Anlæg for oplagring, omlastning, omemballering eller sortering af farligt affald, jf. punkterne R 12 og R 13 i Bilag 6 B og D 14 og D 15 i Bilag 6 A til affaldsbekendtgørelsen, forud for nyttiggørelse eller bortskaffelse, bortset fra de under punkterne K 209, K210 og K 211 nævnte anlæg. Lager og modtagefaciliteter er en integreret og helt nødvendig del af SWS virkomhed, lager vurderes derfor at være en biaktivitet til SWS hovedaktivitet, der som nævnt ovenfor er omfattet af listepunkt K Revurdering Godkendelsen vil blive revurderet i overensstemmelse med gældende regler i godkendelsesbekendtgørelsen om, at en miljøgodkendelse skal revurderes senest 8 år efter, at godkendelsen er meddelt første gang. Revurderingen vil ske på det tidspunkt, hvor virksomhedens hovedgodkendelse/øvrige godkendelser skal revurderes VVM-bekendtgørelsen Virksomheden er opført på bilag 1 i VVM-bekendtgørelsen. Miljøstyrelsen har den 11. jun truffet afgørelse om, at den ansøgte ændringen er VVM-pligtig, og der er efterfølgende gennemført en særskilt VVM af anlæggets virkning på miljøet. Anlægget i sig selv og den ansøgte driftsændring vurderes som miljømæssigt ubetænkeligt (uden væsentlige miljømæssige gener i VVM-reglernes forstand). 4.2 Øvrige afgørelser Ud over denne godkendelse gælder følgende godkendelser forstsat: SWS, Special Waste System, Lager og Modtagefaciliteter, december 2005 SWS, Special Waste System, Revideret miljøgodkendelse, forbrændingsanlæg, juni 2006

28 SWS, Special Waste System, Påbud om ændring af vilkår, 23. februar 2009 SWS, Special Waste System, Tillægsgodkendelse, Modtagelse og videreforsendelse af farligt affald i form af syre og baser i småemballager, elektronikskrot samt etablering af oplagsareal for tom ren emballage, februar Tilsyn med virksomheden Miljøstyrelsen er tilsynsmyndighed for virksomheden. 4.4 Offentliggørelse og klagevejledning Denne miljøgodkendelse vil blive annonceret i ugeavisen Guldborgsund og kan ses på Miljøgodkendelsen Miljøgodkendelsen kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet af ansøgeren enhver, der har en individuel, væsentlig interesse i sagens udfald kommunalbestyrelsen embedslægeinstitutionen landsdækkende foreninger og organisationer i det omfang, de har klageret over den konkrete afgørelse, jf. miljøbeskyttelseslovens 99 og 100 lokale foreninger og organisationer, der har beskyttelse af natur og miljø eller rekreative interesser som formål, og som har ønsket underretning om afgørelsen Klagevejledning Der kan klages til Natur- og Miljøklagenævnet over afgørelsen. Klageberettigede fremgår af miljøbeskyttelseslovens Klageberettiget er bl.a. enhver med individuel, væsentlig interesse i sagen. En eventuel klage skal være skriftlig og sendes til Miljøstyrelsen Roskilde, Ny Østergade 7-11 eller molut@mst.dk. Klagen skal være modtaget senest den [dato= 4 uger fra annonceringstidspunktet] inden kl Miljøstyrelsen Roskilde videresender klagen til Natur- og Miljøklagenævnet. Det er en betingelse for Natur- og Miljøklagenævnets behandling af Deres klage, at De indbetaler et gebyr til Natur- og Miljøklagenævnet. Klagegebyret er fastsat til 500 kr. for privatpersoner og kr. for alle andre klagere, herunder virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder. De modtager en opkrævning på gebyret fra Natur- og Miljøklagenævnet, når nævnet har modtaget klagen fra Miljøstyrelsen. De skal benytte denne opkrævning ved indbetaling af gebyret. Natur- og Miljøklagenævnet modtager ikke check eller kontanter. Natur- og Miljøklagenævnet på-begynder behandlingen af klagen, når gebyret er modtaget. Betales gebyret ikke på den anviste måde og inden for den fastsatte frist på 14 dage, afvises klagen fra behandling. Vejledning om gebyrordningen kan findes på Natur- og Miljøklagenævnets hjemmeside. Gebyret tilbagebetales, hvis

29 1) klagesagen fører til, at den påklagede afgørelse ændres eller ophæves, 2) klageren får helt eller delvis medhold i klagen, eller 3) klagen afvises som følge af overskredet klagefrist, manglende klageberettigelse eller fordi klagen ikke er omfattet af Natur- og Miljøklagenævnets kompetence. Det bemærkes, at hvis den eneste ændring af den påklagede afgørelse er forlængelse af frist for efterkommelse af afgørelse som følge af den tid, der er medgået til at behandle sagen i klagenævnet, tilbagebetales gebyret dog ikke. Virksomheden vil få besked, hvis vi modtager en klage. Betingelser, mens en klage behandles Virksomheden vil kunne udnytte miljøgodkendelsen i den tid, Natur- og Miljøklagenævnet behandler en eventuel klage, medmindre nævnet bestemmer andet. Forudsætningen for det er, at virksomheden opfylder de vilkår, der er stillet i godkendelsen. Udnyttes miljøgodkendelsen indebærer dette dog ingen begrænsning for Natur- og Miljøklagenævnets adgang til at ændre eller ophæve godkendelsen. Søgsmål Et eventuelt søgsmål om miljøgodkendelsen skal anlægges ved domstolene inden 6 måneder fra offentliggørelsen. 4.5 Liste over modtagere af kopi af afgørelsen [Her anføres hvem der har modtaget kopi af afgørelsen].

30 5. BILAG Bilag 1: EAK-liste EAK grp. EAK kode EAK Beskrivelse 02 AFFALD FRA LANDBRUG, GARTNERI, AKAVAKULTUR, SKOVBRUG, JAGT, FISKERI SAMT FREMSTILLING AF OG FORARBEJDNING AF LEVNEDSMID- LER Affald fra landbrug, gartneri, akvakultur, skovbrug, jagt og fiskeri Landbrugskemikalieaffald indeholdende farlige stoffer 03 AFFALD FRA TRÆFORARBEJDSNING OG FREMSTILLING AF PLADEMA- TERIALER, MØBLER, PAPIR, PAP OG PAPIRMASSE Affald fra træbeskyttelse Ikke halogenerede organiske træbeskyttelsesmidler Træbeskyttelsesmidler indeholdende organiske chlorforbindelser Træbeskyttelsesmidler indeholdende organiske metalforbindelser Uorganiske træbeskyttelsesmidler Andre træbeskyttelsesmidler indeholdende farlige stoffer Træbeskyttelsesmidler, ikke andetsteds specificeret 04 AFFALD FRA LÆDER-, PELS- OG TEKSTILINDUSTRIEN Affald fra læder og pelsindustrien Affald fra affedtning, indeholdende opløsningsmidler, uden en flydende fase Garvelud indeholdende chrom Slam, især fra spildevandsbehandling på produktionsstedet, indeholdende chrom Affald fra tekstilindustrien Efterbehandlingsaffald indeholdende organiske opløsningsmidler Farvestoffer og pigmenter indeholdende farlige stoffer Slam fra spildevandsbehandling på produktionsstedet indeholdende farlige stoffer 05 AFFALD FRA OLIERAFFINERING, RENSNING AF NATURGAS OG PYROLY- SE AF KUL Affald fra olieraffinering Bundslam fra tanke Oliespild Olieslam fra vedligeholdelse af anlæg eller udstyr Andre former for tjære Slam fra spildevandsbehandling på produktionsstedet Olie indeholdende syrer Affald fra pyrolyse af kul Andre former for tjære 06 AFFALD FRA UORGANISK-KEMISKE PROCESSER Affald fra fremstilling, formulering, distribution og brug af syrer Svovlsyre og svovlsyrling Saltsyre Flussyre Phosphorsyre og phosphorsyrling

31 Salpetersyre og salpetersyrling Andre syrer AFFALD FRA FREMSTILLING, FORMULERING, DISTRIBUTION OG BRUG AF BASER Calciumhydroxid Ammoniumhydroxid Natrium- og kaliumhydroxid Andre baser Metaloxider indeholdende tungmetaller Affald fra uorganisk-kemiske processer, ikke andet steds specificeret Uorganiske plantebeskyttelsesmidler, træbeskyttelsesmidler og andre biocider Brugt aktivt kul 07 AFFALD FRA ORGANISK-KEMISKE PROCESSER Affald fra fremstilling, formulering, distribution og brug af primære organiskkemiske forbindelser Vaskevand og vandig moderlud Andre organiske opløsningsmidler, vaskevæske og moderlud Andre destillationsremanenser og reaktionsrester Andre filterkager og brugte absorptionsmidler Slam fra spildevandsrensning på produktionsstedet Affald fra fremstilling, formulering, distribution og brug af plast, syntetisk gummi og kunstfibre Vaskevand og vandig moderlud Andre organiske opløsningsmidler, vaskevæske og moderlud Andre destillationsremanenser og reaktionsrester Slam fra spildevandsrensning på produktionsstedet Affald fra fremstilling, formulering, distribution og brug af organiske farvestoffer og pigmenter (med undtagelse af 06 11) Vaskevand og vandig moderlud Andre organiske opløsningsmidler, vaskevæske og moderlud Andre destillationsremanenser og reaktionsrester Slam fra spildevandsbehandling på produktionsstedet indeholdende farlige stoffer Affald fra fremstilling, formulering, distribution og brug af organiske plantebeskyttelsesmidler (med undtagelse af og ), træbeskyttelsesmidler (med undtagelse af 03 02) og andre biocider Vaskevand og vandig moderlud Andre organiske opløsningsmidler, vaskevæske og moderlud Andre destillationsremanenser og reaktionsrester Slam fra spildevandsbehandling på produktionsstedet indeholdende farlige stoffer Slam fra spildevandsbehandling på produktionsstedet, bortset fra affald henhørende under Affald fra fremstilling, formulering, distribution og brug af lægemidler Vaskevand og vandig moderlud Halogenerede organiske opløsningsmidler, vaskevæske og moderlud Andre organiske opløsningsmidler, vaskevæske og moderlud Halogenerede destillationsremanenser og reaktionsrester Andre destillationsremanenser og reaktionsrester Halogenerede filterkager og brugte absorptionsmidler

32 Andre filterkager og brugte absorptionsmidler Slam fra spildevandsbehandling på produktionsstedet indeholdende farlige stoffer Slam fra spildevandsbehandling på produktionsstedet, bortset fra affald henhørende under Fast affald indeholdende farlige stoffer Fast affald, bortset fra affald henhørende under Andet affald, ikke andetsteds specificeret Affald fra fremstilling, formulering, distribution og brug af fedt, smørelse, sæbe, detergenter, desinfektionsmidler og kosmetiske midler Vaskevand og vandig moderlud Halogenerede organiske opløsningsmidler, vaskevæske og moderlud Andre organiske opløsningsmidler, vaskevæske og moderlud Halogenerede destillationsremanenser og reaktionsrester Andre destillationsremanenser og reaktionsrester Halogenerede filterkager og brugte absorptionsmidler Andre filterkager og brugte absorptionsmidler Slam fra spildevandsbehandling på produktionsstedet indeholdende farlige stof fer Slam fra spildevandsbehandling på produktionsstedet, bortset fra affald henhørende under Andet affald, ikke andetsteds specificeret Affald fra fremstilling, formulering, distribution og brug af finkemikalier og kemiske produkter, uspecificerede Vaskevand og vandig moderlud Halogenerede organiske opløsningsmidler, vaskevæske og moderlud Andre organiske opløsningsmidler, vaskevæske og moderlud Halogenerede destillationsremanenser og reaktionsrester Andre destillationsremanenser og reaktionsrester Slam fra spildevandsbehandling på produktionsstedet indeholdende farlige stoffer Slam fra spildevandsbehandling på produktionsstedet, bortset fra affald henhørende under AFFALD FRA FREMSTILLING, FORMULERING, DISTRIBUTION OG BRUG AF MALING, LAK OG KERAMISK EMALJE SAMT KLÆBESTOFFER, FUGE- MASSER OG TRYKFARVER Maling- og lakaffald indeholdende halogenerede opløsningsmidler eller andre farlige stoffer Maling- og lakaffald, bortset fra affald henhørende under Slam fra maling eller lak indeholdende organiske opløsningsmidler eller andre farlige stoffer Slam fra maling eller lak, bortset fra affald henhørende under Vandigt slam indeholdende maling eller lak, som indeholder organiske opløsningsmidler eller andre farlige stoffer Vandigt slam indeholdende maling eller lak, bortset fra affald henhørende under Affald fra fjernelse af maling eller lak indeholdende organiske opløsningsmidler eller andre farlige stoffer Affald fra fjernelse af maling eller lak, bortset fra affald henhørende under Vandige opslæmninger indeholdende maling eller lak, som indeholder organiske opløsningsmidler eller andre farlige stoffer

33 Vandige opslæmninger indeholdende maling eller lak, bortset fra affald henhørende under Affald fra fjernelse af maling eller lak Affald fra fremstilling, formulering, distribution og brug af trykfarver Affald fra trykfarver indeholdende farlige stoffer Affald fra trykfarver bortset fra affald henhørende under Slam fra trykfarver indeholdende farlige stoffer Slam fra trykfarver, bortset fra affald henhørende under Kasseret toner indeholdende farlige stoffer Kasseret toner, bortset fra affald henhørende under Andet affald ikke andet steds specificeret Affald fra fremstilling, formulering, distribution og brug af klæbestoffer og fugemasser (herunder tætningsmidler) Klæbestof og fugemasseaffald indeholdende organiske opløsningsmidler eller andre farlige stoffer Klæbestof- og fugemasseaffald, bortset fra affald henhørende under Klæbestof- og fugemasseslam indeholdende organiske opløsningsmidler eller andre farlige stoffer Klæbetof- og fugemasseslam, bortset fra affald henhørende under Vandigt slam indeholdende klæbestoffer eller fugemasser og som indeholder organiske opløsningsmidler eller andre farlige stoffer Vandigt slam indeholdende klæbestoffer eller fugemasser, bortset fra affald henhørende under Vandigt flydende affald indeholdende klæbestoffer eller fugemasser indeholdende organiske opløsningsmidler eller andre farlige stoffer Vandigt flydende affald indeholdende klæbestoffer eller fugemasser, bortset fra affald henhørende under Harpiksolie Andet affald, ikke andetsteds spcificeret Andet affald, ikke specificeret andetsteds i Isocyanataffald 09 AFFALD FRA DEN FOTOGRAFISKE INDUSTRI Opløsningsmiddelbaserede fremkalderbade Andet affald, ikke andetsteds specificeret 10 AFFALD FRA TERMISKE PROCESSER Affald fra jernstøberier Affald fra bindemidler indeholdende farlige stoffer Andet affald, ikke andetsteds specificeret Affald fra metalstøberier Affald fra bindemidler indeholdende farlige stoffer Andet affald, ikke andetsteds specificeret 11 AFFALD FRA KEMISK OVERFLADEBEHANDLING OG BELÆGNING AF JERN, METAL OG ANDRE MATERIALER SAMT AFFALD FRA IKKE JERN- HOLDIGE HYDROMETALLURGISK PROCESSER Andet affald eks. slam og faste produkter fra hærdning (Tom emballage) AFFALD FRA FORMNING, TILDANNELSE SAMT FYSISK OG MEKANISK OVERFLADEBEARBEJDNING AF METAL OG PLAST Affald fra formning, tildannelse samt fysisk og mekanisk overfladebearbejdning af metal og plast Mineralske, halogenfrie skæreolier (ikke emulsioner og opløsninger) Halogenfrie skæreolieemulsioner og - opløsninger

34 Syntetiske skæreolier Brugt voks og fedt Slam fra spåntagende processer indeholdende farlige stoffer Slam fra spåntagende processer, bortset fra affald henhørende under Olieholdigt metalslam (slam fra tilslibning, honing og slibning) Let bionedbrydelige skæreolier Brugte slibeemner og slibematerialer indeholdende farlige stoffer Affald fra sandblæsning indeholdende farlige stoffer Vandigt vaskevand Affald fra dampaffedtning 13 OLIEAFFALD OG AFFALD FRA FLYDENDE BRÆNDSTOFFER (MED UND- TAGELSE AF SPISEOLIER SAMT KAPITLERNE 05, 12 OG 19) Affald fra hydraulikolier Hydraulikolier indeholdende PCB1) Chlorerede emulsioner Ikke- chlorerede emulsioner Mineralske, chlorerede hydraulikolier Mineralske, ikke-chlorerede hydraulikolier Syntetiske hydraulikolier Let bionedbrydelige hydraulikolier Andre hydraulikolier Motor-, gear- og smøreolieaffald Mineralske, chlorerede motor-, gear- og smøreolier Mineralske, ikke-chlorerede motor-, gear- og smøreolier Syntetiske motor-, gear- og smøreolier Let bionedbrydelige motor-, gear- og smøreolier Andre motor-, gear- og smøreolier Affald fra isolations- og varmetransmissionsolier Isolations- og varmetransmissionsolier indeholdende PCB Mineralske, chlorerede isolations- og varmetransmissionsolier, bortset fra affald henhørende under Mineralske, ikke-chlorerede isolations- og varmetransmissionsolier Syntetiske isolations- og varmetransmissionsolier Let bionedbrydelige isolations- og varmetransmissionsolier Andre isolations- og varmetransmissionsolier Bundolie (fra skibe) Bundolie fra sejlads på indre vandveje Affald fra modtageanlæg for bundolie Bundolie fra anden sejlads Materiale fra olieseparatorer Fast affald fra sandfang og olieseparatorer Slam fra olieseparatorer Slam fra olieudskillere Olie fra olieseparatorer Blandet affald fra sandfang og olieseparatorer Affald fra flydende brændstoffer Brændselsolie og dieselolie Benzin Andre brændstoffer (herunder blandingsprodukter) Andet olieaffald, ikke andetsteds specificeret Afsaltningsslam eller -emulsioner Andre emulsioner

35 Andet affald, ikke andet steds specificeret 14 KASSEREDE ORGANISKE OPLØSNINGSMIDLER, KØLEMIDLER OG DRIV- MIDLER (UNDTAGEN 07 OG 08) Kasserede organiske opløsningsmidler, kølemidler og skum/aerosoldrivmidler Chlorfluorcarboner, HCFC og HFC Andre halogenerede opløsningsmidler og opløsningsmiddelblandinger Andre opløsningsmidler og opløsningsmiddelblandinger Slam eller fast affald indeholdende halogenerede opløsningsmidler Slam eller fast affald indeholdende andre opløsningsmidler EMBALLAGEAFFALD, ABSORPTIONSMIDLER, AFTØRRINGSKLUDE, FIL- 15 TERMATERIALER OG BESKYTTELSESDRAGTER, IKKE ANDETSTEDS SPECIFICERET Emballager Blandet emballage Emballage som indeholder rester af eller er forurenet med farlige stoffer Metalemballage indeholdende et farligt, fast, porøst stof (f.eks. asbest), herunder tomme trykbeholdere Absorbtionsmidler, filtermaterialer, aftørringsklude og bekyttelsesdragter Absorbtionsmidler, filtermaterialer (herunder oliefiltre, ikke specificeret andetsteds), aftørringsklude og bekyttelsesdragter forurenet med farlige stoffer 16 AFFALD IKKE ANDETSTEDS SPECIFICERET I LISTEN Udtjente køretøjer fra forskellige transportformer (herunder materiale, der ikke er beregnet til vejkørsel) og affald fra ophugning af udtjente køretøjer og fra vedligeholdelse af køretøjer (med undtagelse af 13, og 16 08) Oliefiltre Kviksølvholdige komponenter Komponenter indeholdende PCB Eksplosive komponenter (f.eks. airbags) Bremsevæsker Frostvæsker indeholdende farlige stoffer Frostvæsker, bortset fra affald henhørende under Tanke til flydende gas Affald fra elektrisk og elektronisk udstyr Transformatorer og kondensatorer, som indeholder PCB Kasseret udstyr, som indeholder eller er forurenet med PCB, bortset fra affald henhørende under Kasseret udstyr indeholdende chlorfluorcarboner, HCFC eller HFC Kasseret udstyr, som indeholder farlige dele, bortset fra affald henhørende under Kasseret udstyr, bortset fra affald henhørende under Farlige dele fjernet fra kasseret udstyr Dele fjernet fra kasseret udstyr, bortset fra affald henhørende under Produktionsserier, som ikke overholder specifikartionerne og ubenyttede varer Uorganisk affald indeholdende farlige stoffer Uorganisk affald, bortset fra affald henhørende under Organisk affald indeholdende farlige stoffer Organisk affald, bortset fra affald henhørende under Kemikalier og gasarter i beholdere Gasarter i trykbeholdere (herunder haloner) indeholdelse farlige stoffer Laboratoriekemikalier bestående af eller indeholdende farlige stoffer herunder blandinger af laboratoriekemikalier

36 Kasserede uorganiske kemikalier bestående af eller indeholdende farlige stoffer Kasserede organiske kemikalier bestående af eller indeholdende farlige stoffer Batterier og akkumulatorer Blyakkumulatorer Ni-Cd batterier Kviksølvholdige batterier Alkaliske batterier (undtagen ) Andre batterier og akkumulatorer Separat indsamlede elektrolytter fra batterier og akkumulatorer Affald fra rengøring af transporttanke, lagertanke og tønder (undtagen 05 og 13) Olieholdigt affald Affald indeholdende andre farlige stoffer Andet affald, ikke andetsteds specificeret Oxiderende stoffer Permanganater, f.eks. kaliumpermanganat Chromater, f.eks. kaliumchromat, kalium- eller natriumdichromat Peroxider, f.eks. hydrogenperoxid Oxiderende stoffer, ikke andetsteds specificeret Vandigt flydende affald bestemt til behandling uden for produktionsstedet Vandigt flydende affald indeholdende farlige stoffer Vandige koncentrater indeholdende farlige stoffer Vandige koncentrater indholdenende farlige stoffer (afsaltningsslam) 17 BYGNINGS- OG NEDRIVNINGSAFFALD (HERUNDER OPGRAVET JORD FRA FORURENEDE GRUNDE) Gipsbaserede byggematerialer Gipsbaserede byggematerialer forurenet med farlige stoffer Træ, glas og plast Glas, plast og træ, som indeholder eller er forurenet med farlige stoffer Metaller (og legeringer heraf) Kabler indeholdende olie, jultjære eller andre farlige stoffer Kabler, bortset fra affald henhørende under Blandet bygnings- og nedrivningsaffald Andet bygnings- & nedrivningsaffald (herunder blandet affald) indeholdende farlige stoffer 18 AFFALD FRA LÆGE- ELLER DYRLÆGEPRAKSIS OG/ELLER HERMED FORBUNDNE FORSKNINGSAKTIVITETER (UNDTAGEN STORKØKKEN- OG KANTINEAFFALD, SOM IKKE HAR DIREKTE TILKNYTNING TIL PATIENTBE- HANDLING) Affald fra fødeafdelinger samt fra diagnosticering, behandling eller forebyggelse af sygdomme hos mennesker Skarpe og spidse genstande (med undtagelse af ) Kropsdele og organer (herunder blodposer og stabiliseret blod) (med undtagelse af ) Affald, hvis indsamling og bortskaffelse er underkastet særlige krav af hensyn til smittefare Affald, hvis indsamling og bortskaffelse ikke er underkastet særlige krav af hensyn til smittefare (f.eks. forbindinger, gipsbandager, linned, engangsbeklædning, bleer) Kemikalier bestående af eller indeholdende farlige stoffer Kemikalier, bortset fra affald henhørende under Cytotoksiske og cytostatiske lægemidler Lægemidler, bortset fra affald henhørende under Amalgamaffald fra tandpleje Affald fra forskningsaktiviteter, diagnose, behandling eller forebyggelse af syg-

37 domme i forbindelse med dyr Skarpe og spidse genstande (med undtagelse af ) Affald, hvis indsamling og bortskaffelse er underkastet særlige krav af hensyn til smittefare Affald, hvis indsamling og bortskaffelse ikke er underkastet særlige krav af hensyn til smittefare Kemikalier bestående af eller indeholdende farlige stoffer Kemikalier, bortset fra affald henhørende under Cytotoksiske og cytostatiske lægemidler Lægemidler, bortset fra affald henhørende under AFFALD FRA AFFALDSBEHANDLINGSANLÆG, SPILDEVANDSRENS- 19 NINGSANLÆG UDEN FOR PRODUKTIONSSTEDET SAMT FRA FREMSTIL- LING AF DRIKKEVAND ELLER VAND TIL INDUSTRIELT BRUG Affald fra spildevandsrensning, ikke andet steds specificeret Fedt og olieblending fra olieudskillelse, bortset fra affald henhørende under Andet affald, ikke andetsteds specificeret KOMMUNALT INDSAMLET AFFALD (HUSHOLDNINGSAFFALD OG LIGNEN- 20 DE HANDELS-, INDUSTRI- OG INSTITUTIONSAFFALD), HERUNDER SEPA- RAT INDSAMLEDE FRAKTIONER Separat indsamlede fraktioner (med undtagelse af 15 01) Opløsningsmidler Pesticider Lysstofrør og andet kviksølvholdigt affald Spiselige olie og fedt Olie og fedt, bortset fra affald henhørende under Maling, trykfarver, klæbestoffer og harpikser indeholdende farlige stoffer Maling, trykfarver, klæbestoffer og harpikser, bortset fra affald henhørende under Detergenter indeholdende farlige stoffer Detergenter, bortset fra affald henhørende undere Cytotoksiske og cytostatiske lægemidler Lægemidler, bortset fra affald henhørende under Batterier eller akkumulatorer henhørende , eller samt usoreterede batterier og akkumulatorer Træ indeholdende farlige stoffer Andet affald, ikke andetsteds specificeret eks. spraydåser til viderebehandling

38 Bilag 2: Ansøgning om miljøgodkendelse/miljøteknisk beskrivelse Ansøgning om ændring af miljøgodkendelse for Modtageanlæg for farligt affald beliggende på Special Waste System A/S Peter L Jensens Vej Nørre Alslev 10. januar 2011

39 INDHOLDSFORTEGNELSE A. OPLYSNINGER OM ANSØGER OG EJERFORHOLD...25 B. OPLYSNINGER OM VIRKSOMHEDENS ART...25 LISTEBETEGNELSE...25 BESKRIVELSE AF DET ANSØGTE PROJEKT...26 RISIKOVURDERING...26 C. OPLYSNINGER OM ETABLERING...27 D. OPLYSNINGER OM VIRKSOMHEDENS BELIGGENHED...27 PLACERING I FORHOLD TIL OMGIVELSERNE...27 REDEGØRELSE FOR VIRKSOMHEDENS LOKALISERINGSOVERVEJELSER...27 VIRKSOMHEDENS DAGLIGE DRIFTSTID...27 TIL - OG FRAKØRSELSFORHOLD...27 E. TEGNINGER OVER VIRKSOMHEDENS INDRETNING...28 PUNKTERNE F I...28 BILAG Bilag 1. Luftfoto med angivelse af de matrikler, hvor SWS A/S er beliggende

40 A. Oplysninger om ansøger og ejerforhold Virksomhedens navn m.v.: Ejendommens ejer: Virksomhedens kontaktperson Miljøteknisk beskrivelse udarbejdet af: Special Waste System A/S Herthadalsvej 4A 4840 Nr. Alslev matr. nr.7 L Ravnse By Nørre Alslev CVR nr P-nummer: Special Waste System A/S Herthadalsvej 4A 4840 Nr. Alslev Tlf Daglig leder Helle Grimstrup Herthadalsvej 4A 4840 Nr. Alslev Tlf Direkte telefon: hg@sws.dk Klaus Saabye Freelance Miljøsupport Kærlunden Brøndby Strand Tlf B. Oplysninger om virksomhedens art Listebetegnelse Listepunkt K 203 Anlæg for oplagring, omlastning, omemballering eller sortering af farligt affald, jf. punkterne R 12 og R 13 i Bilag 6 B og D 14 og D 15 i Bilag 6 A til affaldsbekendtgørelsen, forud for nyttiggørelse eller bortskaffelse, bortset fra de under punkterne K 209, K210 og K 211 nævnte anlæg.

41 Beskrivelse af det ansøgte projekt Special Waste System A/S (SWS) modtager farligt affald fra private og offentlige virksomheder. Modtagelsen af affald er med få undtagelser i dag begrænset til de affaldstyper SWS har tilladelse til at forbrænde på virksomhedens eget forbrændingsanlæg, og kun en mindre del af det modtagne affald omlastes til behandling eller deponering på andre godkendte affaldsanlæg. Denne afgrænsning er stærkt begrænsende for virksomhedens forretningsudvikling. SWS ønsker derfor fremadrettet at kunne tilbyde sine kunder et servicekoncept, der omfatter muligheden for at kunderne kan aflevere alle typer af farligt affald til SWS. Herunder også affaldstyper der ikke kan forbrændes på virksomhedens eget anlæg. For de fraktioner SWS hidtil har modtaget til forbrænding ønsker SWS frit at kunne vælge mellem forbrænding og omlastning afhængig af marked og eller kapacitet på forbrændingsanlægget. Servicekonceptet medfører at en større mængde affald fremover blot skal omlastes og videreforsendes til andre affaldsanlæg. To fraktioner der nu er omfattet af tillægsgodkendelser ønskes omfattet af den reviderede godkendelse. Det gælder fraktionerne, uorganisk affald tilhørende Kommunekemis affaldsgruppe x, primært salt- og svovlsyre rester, samt elektronikskrot. Yderligere Ønskes fraktionerne B; affald med halogener og svovl, K; affald med kviksølv og O; affald med oxiderende stoffer omfattet af godkendelserne. Disse fraktioner vil alle blive omlastet og bortskaffet til anden godkendt modtager. Opsummerende ønsker SWS fremover at kunne modtage affald tilhørende alle Kommunekemis ni affaldsgrupper til enten omlastning eller forbrænding, afhængig af markedsforhold og ledig kapacitet på SWS eget forbrændingsanlæg samt afgrænsning i forbrændingsanlæggets miljøgodkendelse. Mængderne af affald der maksimalt må tilkøres modtageanlægget er i dag ca ton/år svarende til forbrændingsanlæggets maksimale behandlingskapacitet. Denne kapacitet udnyttes dog ikke fuldt ud, og SWS modtager kun årligt omkring ton affald til behandling. Der modtages altså ton mindre end modtageanlægget er miljøgodkendt til. Med ændringen af aktiviteterne til en øget omlastning ønsker SWS at øge mængden af modtaget affald til de ton som anlægget er godkendt til i dag. Den faktisk tilkørte mængde affald vil stige i forhold til i dag men vil ligge indenfor de rammer modtageanlægget er godkendt til i dag. Ændringen af aktiviteterne kan rummes indenfor virksomhedens nuværende fysiske rammer og der er derfor ikke behov for om- eller tilbygning af modtageanlæg eller forbrændingsanlæg. SWS ønsker, at den planlagte VVM skal danne grundlag for, at virksomheden kan modtage og omlaste nye affaldstyper enten indenfor de rammer, som fastsættes gennem virksomhedens miljøgodkendelse, eller som der kan opnås tilladelse til med efterfølgende tillægsansøgninger efter miljøbeskyttelsesloven. Risikovurdering Virksomheden er ikke omfattet af risikobekendtgørelsen.

42 C. Oplysninger om etablering SWS A/S er en eksisterende virksomhed og det ansøgte kræver ikke yderligere bygningsmæssige udvidelser/ændringer, da der er tale om anvendelse af eksisterende anlæg i eksisterende bygninger jævnfør ovenstående. D. Oplysninger om virksomhedens beliggenhed Placering i forhold til omgivelserne SWS er beliggende på følgende adresser: Administration beliggende på Herthadalsvej 4A, modtageanlæg og forbrændingsanlæg er beliggende på Peter L Jensens Vej 4 og 8, alle 4840 Nørre Alslev. Området SWS er beliggende i er omfattet af Byplanvedtægt nr. 2, Nørre Alslev Kommune Der er ikke siden 1974 foretaget ændringer i byplanvedtægterne for området. Det nærmeste boligområde ligger syd for forbrændingsanlægget i en afstand af ca. 150 m. Med hensyn til støj fra intern transport og tilkørsel af affald vil det fremover fortsat kunne rummes indenfor de rammer der eksisterer i dag. Redegørelse for virksomhedens lokaliseringsovervejelser Der er ikke gjort lokaliseringsovervejelser, da der er tale om en eksisterende virksomhed. Virksomhedens daglige driftstid Den daglige driftstid vil ligge indenfor følgende tidsrum: Alle ugens dage mellem kl. 07:00 og 18:00 Til - og frakørselsforhold Tilkørsel af affald samt personbiler til lagerpersonale til anlægget sker ad Peter L Jensens vej. Til og frakørsel til administrationsbygningen sker ad Herthadalsvej. Køretøj Antal pr. dag Tidspunkt Personbiler adm Personbiler lager Lastbiler Støjbelastningen fra denne transport vurderes ikke at have væsentlig betydning i forhold til den øvrige trafik i området.

43 E. Tegninger over virksomhedens indretning Da der ikke vil ske ændringer af virksomhedens bygninger eller indretning er der kun medtaget et opdateret luftfoto med placeringen af alle bygninger og andre dele af virksomheden på ejendommen (bilag 1.) Dette foto omfatter også den nyligt anlagte oplageplads for tom rengjort emballage. Punkterne F I. Efter aftale med Miljøcenter Roskilde vil ansøgningens øvrige punkter være udformet som en gennemgang og opdatering af den eksisterende godkendelse. Opdateringen vil medtage de tilføjelser og ændringer af eks. affaldsfraktioner der er gennemført de sidste 4 år og nu omfattes af tillægs tilladelser eller godkendelser.

44 Bilag B: Kort over virksomhedens beliggenhed i 1: Luftfoto med angivelse af de matrikler, hvor SWS A/S er beliggende.

Sådan skal affaldet sorteres og emballeres

Sådan skal affaldet sorteres og emballeres Sådan skal affaldet sorteres og emballeres For at håndtere affaldet sikkert og genvinde mest muligt, er det vigtigt, at det bliver korrekt sorteret. Brug derfor sorteringsnøglen som hovedregel når de forskellige

Læs mere

SÅDAN SKAL AFFALDET SORTERES OG EMBALLERES

SÅDAN SKAL AFFALDET SORTERES OG EMBALLERES SÅDAN SKAL AFFALDET SORTERES OG EMBALLERES For at håndtere affaldet sikkert og genvinde mest muligt, er det vigtigt, at det bliver korrekt sorteret. Brug derfor sorteringsnøglen som hovedregel når de forskellige

Læs mere

Indkaldelse af idéer og forslag. Oktober 2014. VVM for ændring af aktiviteterne på Special Waste System A/S (SWS) Herthadalvej 4a, Nr.

Indkaldelse af idéer og forslag. Oktober 2014. VVM for ændring af aktiviteterne på Special Waste System A/S (SWS) Herthadalvej 4a, Nr. Indkaldelse af idéer og forslag VVM for ændring af aktiviteterne på Special Waste System A/S (SWS) Herthadalvej 4a, Nr. Alslev Oktober 2014 Indkaldelse af ideer og forslag Ikke teknisk resume VVM redegørelse

Læs mere

Farligt affald. Vi er klar til at hjælpe dig. Kontakt kundeservice: Mandag - torsdag kl. 7 16 Fredag kl. 7 15 Telefon 8031 7100 Telefax 8031 7300

Farligt affald. Vi er klar til at hjælpe dig. Kontakt kundeservice: Mandag - torsdag kl. 7 16 Fredag kl. 7 15 Telefon 8031 7100 Telefax 8031 7300 Vi er klar til at hjælpe dig Farligt affald Kontakt kundeservice: Mandag - torsdag kl. 7 16 Fredag kl. 7 15 Telefon 8031 7100 Telefax 8031 7300 Sådan sorterer, mærker og emballerer I farligt affald. NORD

Læs mere

Farligt affald. Sådan sorterer, mærker og emballerer du. Vi er klar til at hjælpe dig

Farligt affald. Sådan sorterer, mærker og emballerer du. Vi er klar til at hjælpe dig Sådan sorterer, mærker og emballerer du Farligt affald Vi er klar til at hjælpe dig Kontakt ASA-kemi Mandag torsdag kl. 7-16 Fredag kl. 7-15 Telefon 8843 5323 Mail kemi@sonfor.dk Oversigt Hvad er farligt

Læs mere

TILLÆGSGODKENDELSE. Godkendelsen omfatter: Modtagelse og videreforsendelse af farligt affald til anden godkendt modtager. Dato: 19.

TILLÆGSGODKENDELSE. Godkendelsen omfatter: Modtagelse og videreforsendelse af farligt affald til anden godkendt modtager. Dato: 19. Roskilde J.nr. MST-1270-00473 Ref. molut/anbri Dato TILLÆGSGODKENDELSE For: SWS Special Waste System A/S Herthadalvej 4a, 4840 Nørre Alslev Matrikel nr.: 7n, Ravnse By, Nørre Alslev CVR-nummer: 16756288

Læs mere

Miljøstyrelsen Roskilde har den 3. januar 2012 modtaget ansøgning fra Vattenfall A/S, Amagerværket om fyringsforsøg med træpiller på værkets blok 3.

Miljøstyrelsen Roskilde har den 3. januar 2012 modtaget ansøgning fra Vattenfall A/S, Amagerværket om fyringsforsøg med træpiller på værkets blok 3. Amagerværket Vattenfall A/S Kraftværksvej 37 2300 København S Roskilde J.nr. MST- 1270-00680 Ref. melso/evnis Den 20. januar 2012 Afgørelse om ikke-godkendelsespligt for fyringsforsøg med tilsatsfyring

Læs mere

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt for forsøg med forbrænding af farligt affald

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt for forsøg med forbrænding af farligt affald Svendborg Kraftvarme A/S Att. Niels Christian Hansen Bodøvej 15 5700 Svendborg Odense J.nr. MST-1272-00575 Ref. Johje/olkri Den 18. februar 2011 Svendborg Kraftvarme CVR-nr: 33-05-45-21 & P-nr: 1.016.161.078.

Læs mere

Miljøvurdering af et kommuneplantillæg med VVM? Ved Gert Johansen

Miljøvurdering af et kommuneplantillæg med VVM? Ved Gert Johansen Miljøvurdering af et kommuneplantillæg med VVM? Ved Gert Johansen Hvornår skal et VVM-tillæg miljøvurderes Udgangspunktet er at VVM-tillægget er et tillæg til kommuneplanen. At det sætter rammer (retningslinjer)

Læs mere

VVM i forbindelse med revision af miljøgodkendelse til LEO Pharma A/S samt produktion af Ingenol Mebutate Del 3: Ikke teknisk resumé

VVM i forbindelse med revision af miljøgodkendelse til LEO Pharma A/S samt produktion af Ingenol Mebutate Del 3: Ikke teknisk resumé VVM i forbindelse med revision af miljøgodkendelse til LEO Pharma A/S samt produktion af Ingenol Mebutate Del 3: Ikke teknisk resumé Del 1: Forslag til kommuneplantillæg Del 2: VVM-redegørelse Del 3:Ikke

Læs mere

Tillæg til Miljøgodkendelse (jordhåndtering)

Tillæg til Miljøgodkendelse (jordhåndtering) November 2013 Tillæg til Miljøgodkendelse (jordhåndtering) Tornved Genbrugsplads Holbækvej 167-167a, 4450 Jyderup Matrikelnumre: 7000-a Bennebo by, Skamstrup og 7000-c Tornved by CVR nr. 33033192 P. nr.

Læs mere

Miljøstyrelsen giver hermed Nordic Sugar Nakskov påbud om følgende nye vilkår for virksomheden:

Miljøstyrelsen giver hermed Nordic Sugar Nakskov påbud om følgende nye vilkår for virksomheden: Nordic Sugar Nakskov Tietgensvej 1 4900 Nakskov Roskilde J.nr. MST-1272-00684 Ref. melso/benjo Den 12. oktober 2012 Påbud om nye vilkår vedrørende støv Miljøstyrelsen giver hermed Nordic Sugar Nakskov

Læs mere

MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING

MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING Kommunekemi a/s Att. Ninna Johnsen Lindholmvej 3 5800 Nyborg Odense J.nr. MST-1270-00565 Ref. Johje/olkri Den 16. april 2012 MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING For: Kommunekemi a/s, ændring af vilkår for

Læs mere

Scoping. Ved Gert Johansen

Scoping. Ved Gert Johansen Scoping Ved Gert Johansen Forskellen på scoping og screening Screening er en sorteringsproces væsentligt? - må anlægget antages at kunne påvirke miljøet Scoping er en fastlæggelse af hvilke miljøvurderinger,

Læs mere

Miljøstyrelsen har med denne afgørelse ikke taget stilling til, om det ansøgte kræver tilladelse efter en anden lovgivning.

Miljøstyrelsen har med denne afgørelse ikke taget stilling til, om det ansøgte kræver tilladelse efter en anden lovgivning. NOVO Nordisk A/S Novo Allé 1 2880 Bagsværd Virksomheder J.nr. MST-1272-01509 Ref. GUKHA/MAJLI Den 31. oktober 2014 Udendørs oplag 25K afgørelse om ikke godkendelsespligt Miljøstyrelsen Virksomheder har

Læs mere

TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE

TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE Virksomheder J.nr. MST-1270-00802 Ref. metho/sulvi Den 7. november 2012 TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE For: Arla Foods Amba, HOCO Bülowsvej 9, 7500 Holstebro Matrikel nr.: 31 c, Holstebro markjorder fra Ulfborg

Læs mere

Til ØU til orientering 03-02-2012. Sagsnr. 2011-68440. Kommuneplantillæg med VVM for Statens Serum Institut bekendtgjort. Dokumentnr.

Til ØU til orientering 03-02-2012. Sagsnr. 2011-68440. Kommuneplantillæg med VVM for Statens Serum Institut bekendtgjort. Dokumentnr. Til ØU til orientering Kommuneplantillæg med VVM for Statens Serum Institut bekendtgjort Miljøstyrelsen Roskilde har bekendtgjort kommuneplantillæg med VVM for Statens Serum Institut og har dermed meddelt

Læs mere

Indkaldelse af idéer og forslag. FDO olielager ved Statoil Refining Denmark, Kalundborg

Indkaldelse af idéer og forslag. FDO olielager ved Statoil Refining Denmark, Kalundborg Indkaldelse af idéer og forslag FDO olielager ved Statoil Refining Denmark, Kalundborg Oktober 2011 Hvad er VVM? Forkortelsen VVM står for Vurdering af Virkninger på Miljøet. VVM-reglerne for anlæg på

Læs mere

Tilladelse efter Miljøbeskyttelseslovens 33, stk. 2 til at påbegynde bygge- og anlægsarbejdet på Enggade 13, 5000 Odense C.

Tilladelse efter Miljøbeskyttelseslovens 33, stk. 2 til at påbegynde bygge- og anlægsarbejdet på Enggade 13, 5000 Odense C. Odense Kommune, Odense Slot, Nørregade 36-38, Postboks 740, 5000 Odense C Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V By- og Kulturforvaltningen Erhverv og Bæredygtighed Industri og Klima Odense

Læs mere

Vilkårsændring: opbevaring af lysstofrør og akkumulatorer

Vilkårsændring: opbevaring af lysstofrør og akkumulatorer KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Miljøbeskyttelse OJT Tankstore ApS G-vej 3, Prøvestenen 2300 København S CVR-nr.: 28503873 05-12-2014 Sagsnr. 2014-0255046 Dokumentnr. 2014-0255046-2

Læs mere

Holbæk Havn, ejet af Holbæk Kommune, påbydes hermed følgende ændring af vilkår for sikkerhedsstillelsen for Holbæk Havbundssedimentdepot:

Holbæk Havn, ejet af Holbæk Kommune, påbydes hermed følgende ændring af vilkår for sikkerhedsstillelsen for Holbæk Havbundssedimentdepot: Holbæk Havn Parallelvej 33 4300 Holbæk havnen@holb.dk / post@holb.dk Roskilde J.nr. MST-1272-00895 Ref. hahli/jemma Den 11. april 2012 Påbud om fastsættelse af sikkerhedsstillelse for Holbæk Havbundssedimentdepot

Læs mere

Ring eventuelt om de aktuelle priser på 98154530. Øget nyttiggørelse En af vore målsætninger et at øge andelen af affald til nyttiggørelse.

Ring eventuelt om de aktuelle priser på 98154530. Øget nyttiggørelse En af vore målsætninger et at øge andelen af affald til nyttiggørelse. Prisstruktur Alle priser i prislisten vil blive pålagt kr. 0,65/kg for emballeret affald Prisgrupper mærket med Halogen *) Halogen er fællesbetegnelsen for brom, chlor, fluor og iod. Når disse indgår i

Læs mere

Miljøgodkendelse. FFV Energi & Miljøs Affaldssorteringsanlæg Korsvangen 8B 5750 Ringe

Miljøgodkendelse. FFV Energi & Miljøs Affaldssorteringsanlæg Korsvangen 8B 5750 Ringe Miljøgodkendelse FFV Energi & Miljøs Affaldssorteringsanlæg Korsvangen 8B 5750 Ringe Faaborg-Midtfyn Kommune meddeler miljøgodkendelse til FFV Energi & Miljøs affaldssorteringsanlæg, Korsvangen 8 B, 5750

Læs mere

(TILLÆG TIL) MILJØGODKENDELSE (OG AFGØRELSE OM IKKE VVM-PLIGT) Colas Danmark A/S Pindsmøllevej Hørning 11. juni 20142

(TILLÆG TIL) MILJØGODKENDELSE (OG AFGØRELSE OM IKKE VVM-PLIGT) Colas Danmark A/S Pindsmøllevej Hørning 11. juni 20142 (TILLÆG TIL) MILJØGODKENDELSE (OG AFGØRELSE OM IKKE VVM-PLIGT) Colas Danmark A/S Pindsmøllevej 9 8362 Hørning 11. juni 20142 Sags nr.: 14/015815 Sagsbeh.: Hans Kunnerup KS: Jens Tikær Andersen Tillæg til

Læs mere

O-affald O-AFFALD. Dangerous goods specialists and training

O-affald O-AFFALD. Dangerous goods specialists and training O-AFFALD ADR-FAREKLASSER Klasse 1 Eksplosive stoffer og genstande Klasse 2 Gasser Klasse 3 Brandfarlige væsker Klasse 4.1 Brandfarlige faste stoffer, selvnedbrydende stoffer og faste desensibiliserede

Læs mere

Miljøstyrelsen vurderer endvidere, at det ansøgte ikke skal behandles efter reglerne i VVM-bekendtgørelsen.

Miljøstyrelsen vurderer endvidere, at det ansøgte ikke skal behandles efter reglerne i VVM-bekendtgørelsen. Nordgroup a/s Att. Ebbe T. Naamansen Lindholmvej 3 5800 Nyborg Virksomheder J.nr. MST-1270-01087 Ref. Johje/Olkri Den 5. december 2013 Afgørelse om ikke-godkendelsespligt for Nordgroup håndtering og oplag

Læs mere

MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING

MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING ZPD A/S H. E. Bluhmes Vej 63 6700 Esbjerg Virksomheder J.nr. MST-1270-01092 Ref. zaakh/rukso Den 19. december 2013 MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING Miljøstyrelsen C.F. Tietgens Boulevard 40 5220 Odense

Læs mere

Miljøstyrelsen har med denne afgørelse ikke taget stilling til, om det ansøgte kræver tilladelse efter en anden lovgivning.

Miljøstyrelsen har med denne afgørelse ikke taget stilling til, om det ansøgte kræver tilladelse efter en anden lovgivning. Haldor Topsøe A/S Heimdalsvej 4-6 3600 Frederikssund Virksomheder J.nr. MST-1270-01146 Ref. bebha/gukha Den 5. marts 2014 Afgørelse om ikke godkendelsespligt for ny justervæske i P3 Miljøstyrelsen Virksomheder

Læs mere

SØNDERBORG AFFALD A/S Ellegårdvej 8. Tillæg til miljøgodkendelse ændring af driftstid

SØNDERBORG AFFALD A/S Ellegårdvej 8. Tillæg til miljøgodkendelse ændring af driftstid SØNDERBORG AFFALD A/S Ellegårdvej 8 6400 Sønderborg Tillæg til miljøgodkendelse ændring af driftstid Sønderborg Kommune modtog den 20. december 2016 en ansøgning om tillæg til miljøgodkendelsen af 27.

Læs mere

Afgørelse om at ændring af kemisk produktion på Nordisk Aluminat ikke er VVM-pligtigt

Afgørelse om at ændring af kemisk produktion på Nordisk Aluminat ikke er VVM-pligtigt Nordisk Aluminat A/S Stejlhøj 16 4400 Kalundborg Virksomheder J.nr. MST-1270-00832 Ref. Amgha/ Bebha Den 22. januar 2013 Att.: Tina Klarskov Afgørelse om at ændring af kemisk produktion på Nordisk Aluminat

Læs mere

VVM screening Miljøbehandling af biler samt mindre oplag af skrot (Autoophugning)

VVM screening Miljøbehandling af biler samt mindre oplag af skrot (Autoophugning) VVM screening Miljøbehandling af biler samt mindre oplag af skrot (Autoophugning) Sjørring Produkt Ramsgårdvej 6, 7700 Thisted 2. oktober 2013 Screening for VVM pligt for miljøbehandling af biler på Ramsgårdvej

Læs mere

Terrænregulering på Skydebanevej 14, Esbjerg Forlængelse af tidsfrist

Terrænregulering på Skydebanevej 14, Esbjerg Forlængelse af tidsfrist Selskabet Skydebanevej 14 ApS Vrenderupvej 38 6818 Årre. Sendt til virksomhedens digitale postkasse og pr. hv@sb-thomsen.dk Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 8. maj 2014 Sagsbehandler Bodil Damsgaard Kristensen

Læs mere

RAGN-SELLS DANMARK A/S Maglemølle Næstved. Justering af miljøgodkendelse til at modtage flere affaldstyper på Maglemølle

RAGN-SELLS DANMARK A/S Maglemølle Næstved. Justering af miljøgodkendelse til at modtage flere affaldstyper på Maglemølle RAGN-SELLS DANMARK A/S Maglemølle 46 4700 Næstved Center for Miljø og Natur Team Miljø Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved www.naestved.dk Dato 4-3-2016 Sagsnr. 09.02.16-P19-2-16 CVR-nr. 86476819

Læs mere

Afgørelse Fjernvarmeforsyning af Nyt OUH vurderes ikke at få væsentlig indvirkning på miljøet, og der udarbejdes derfor ikke en VVM-redegørelse.

Afgørelse Fjernvarmeforsyning af Nyt OUH vurderes ikke at få væsentlig indvirkning på miljøet, og der udarbejdes derfor ikke en VVM-redegørelse. Fjernvarme Fyn A/S Kopi: NGF Nature Energy Distribution A/S By- og Kulturforvaltningen Erhverv og Bæredygtighed Industri og Klima Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense C www.odense.dk Notat

Læs mere

Tillæg til Miljøgodkendelse i henhold til Miljøbeskyttelseslovens 33 af. Støvring Autooophug ApS, Banesvinget 9-12, 9530 Støvring

Tillæg til Miljøgodkendelse i henhold til Miljøbeskyttelseslovens 33 af. Støvring Autooophug ApS, Banesvinget 9-12, 9530 Støvring Center Natur og Miljø Journalnr: 09.02.16-K08-18996-07 Ref.: Dorte Schmieg Toft Dato: 18-03-2014 Tillæg til Miljøgodkendelse i henhold til Miljøbeskyttelseslovens 33 af Støvring Autooophug ApS, Banesvinget

Læs mere

MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING

MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING Amager Ressourcecenter Kraftværksvej 31 2300 København S Sendt som sikker post Virksomheder J.nr. MST-1270-01192 Ref. anbri/molut Den 7. maj 2014 Cc Pernille Milton, MBG, Joint Venture pmm@geo.dk MILJØGODKENDELSE

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse

Tillæg til miljøgodkendelse Furesø Kommune Natur og Miljø Tillæg til miljøgodkendelse Stena Recycling A/S Rugmarken 10 3520 Farum 5. marts 2014 1 INDHOLD: INDLEDNING... 3 MILJØGODKENDELSE... 3 VILKÅR FOR MILJØGODKENDELSEN... 3 OFFENTLIGGØRELSE

Læs mere

Stena Recycling A/S Tilst

Stena Recycling A/S Tilst TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE TIL UDVIDELSE AF DRIFTSTIDEN TIDSBEGRÆNSET TIL 31.12. 2017 Stena Recycling A/S Tilst 31. maj 2017 1 Sagsnr.: MIL/02525 Journalnr.: 16/032902 Sagsbeh.: BKS K.S.: JTA Tillæg til

Læs mere

Miljøgodkendelse til opbevaring af affald i form af batterier, elektronik og lyskilder

Miljøgodkendelse til opbevaring af affald i form af batterier, elektronik og lyskilder M. Larsen Vognmandsfirma A/S Att.: Kim Dich Hejreskovvej 12 3490 Kvistgård kd@mlarsen.dk Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Cvr nr. 64 50 20 18 Sagsnr. 16/ Sagsbeh.

Læs mere

MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING

MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING Musholm A/S Reersø Havn Strandvejen 101 4281 Gørlev Virksomheder J.nr. MST-1270-01077 Ref. evnis Den 24. januar 2014 MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING For: Musholm A/S Reersø Havn, Strandvejen 101, 4281

Læs mere

Påbud om indberetning af overskridelser af emissionsgrænseværdier på SWS, Special Waste System A/S, Affaldsforbrændingsanlæg

Påbud om indberetning af overskridelser af emissionsgrænseværdier på SWS, Special Waste System A/S, Affaldsforbrændingsanlæg Special Waste System A/S Hertadalsvej 4a 4840 Nr. Alslev post@sws.dk Roskilde Ref. molut Den 1. april 2011 Påbud om indberetning af overskridelser af emissionser på SWS, Special Waste System A/S, Affaldsforbrændingsanlæg

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt for forsøgskørsel med inddysning af ammoniakvand på Asnæsværkets blok 2.

Afgørelse om ikke godkendelsespligt for forsøgskørsel med inddysning af ammoniakvand på Asnæsværkets blok 2. Dong Energy Power A/S Asnæsværket Asnæsvej 16 4400 Kalundborg Virksomheder J.nr. MST-1270-01026 Ref. zuyuk/vba Den 17. september 2013 Afgørelse om ikke godkendelsespligt for forsøgskørsel med inddysning

Læs mere

VVM for A. Henriksen Shipping A/S, Hundested Havn

VVM for A. Henriksen Shipping A/S, Hundested Havn VVM for A. Henriksen Shipping A/S, Hundested Havn Idéoplæg Forslag til kommuneplantillæg og VVM-redegørelse Sammenfattende redegørelse Juni 2013 Maj 2015 Oktober 2015 INDHOLD 1. Den sammenfattende redegørelse

Læs mere

15-11-2013 13/42599 KS: tdah. ATTEC DANMARK A/S Mommarkvej 293 B 6470 Sydals

15-11-2013 13/42599 KS: tdah. ATTEC DANMARK A/S Mommarkvej 293 B 6470 Sydals 15-11-2013 13/42599 KS: tdah ATTEC DANMARK A/S Mommarkvej 293 B 6470 Sydals Tillæg til miljøgodkendelse - udvidelse af produktionstid og påbud om ændring af støjgrænser Sønderborg Kommune har den 22. oktober

Læs mere

Med påbuddet ændres vilkår C2 og C7 i Revurdering - samt Miljøgodkendelse af ny Produktionslinje for DEAE-dextran dateret den 4. januar 2013.

Med påbuddet ændres vilkår C2 og C7 i Revurdering - samt Miljøgodkendelse af ny Produktionslinje for DEAE-dextran dateret den 4. januar 2013. Pharmacosmos A/S Rørvangsvej 30 4300 Holbæk Att.: Hans Berg Andreasen, hba@pharmacosmos.dk Virksomheder J.nr. MST-1272-00638 Ref. jamul/hebec Den 7. marts 2014 Påbud om ændring af vilkår Pharmacosmos A/S

Læs mere

Indkaldelse af Ideer og forslag

Indkaldelse af Ideer og forslag Indkaldelse af Ideer og forslag Udvidelse af produktionen af antibiotika på Axellia Pharmaceuticals ApS Januar 2010 Indkaldelse af ideer og forslag Udvidelse af produktionen af antibiotika på Axellia Pharmaceuticals

Læs mere

FØLGEBREV TIL TILLÆGSGODKENDELSE

FØLGEBREV TIL TILLÆGSGODKENDELSE Marius Pedersen A/S Att.: Nicolai Boss Nielsen / Jan Kastrup Nykøbingvej 76 4990 Sakskøbing E-mail: nbn@mariuspedersen.dk; jka@mariuspedersen.dk FØLGEBREV TIL TILLÆGSGODKENDELSE 13-04-2015 Marius Pedersen

Læs mere

Ny produktion på Statens Serum Institut

Ny produktion på Statens Serum Institut Ny produktion på Statens Serum Institut Del 3: Ikke-teknisk resumé Del 1. Forslag til kommuneplantillæg inkl. miljørapport Offentliggjort som forslag 1. november 2011 Endelig udstedt til Københavns Kommune

Læs mere

VVM for Novo Nordisk A/S, site Hillerød

VVM for Novo Nordisk A/S, site Hillerød VVM for Novo Nordisk A/S, site Hillerød Idéoplæg April 2013 Forslag til kommuneplantillæg Og VVM-redegørelse November 2013 Sammenfattende redegørelse Februar 2014 Kommuneplantillæg INDHOLD 1. Den sammenfattende

Læs mere

Undersøgelsen af lavfrekvent støj og infralyd fra Kyndbyværket skal så vidt muligt omfatte følgende anlæg: KYV21 og/eller KYV 22 KYV51 eller KYV 52

Undersøgelsen af lavfrekvent støj og infralyd fra Kyndbyværket skal så vidt muligt omfatte følgende anlæg: KYV21 og/eller KYV 22 KYV51 eller KYV 52 Dong Energy Power A/S Kyndbyværket Kyndbyvej 90 3630 Jægerspris Roskilde J.nr. MST-1272-00643 Ref. Annje/jojak 23. februar 2012 Påbud om måling af lavfrekvent støj og infralyd fra Kyndbyværket Dong Energy

Læs mere

Vilkår 6 ændres til: 6. (*10) Der må maksimalt oplagres 10 ikke-miljøbehandlede køretøjer og 300 miljøbehandlede køretøjer på virksomheden.

Vilkår 6 ændres til: 6. (*10) Der må maksimalt oplagres 10 ikke-miljøbehandlede køretøjer og 300 miljøbehandlede køretøjer på virksomheden. H J Biler v/henrik Jensen Vestre Kobbelvej 11 7000 Fredericia 01-05-2014 Sags id.: 14/2408 Sagsbehandler: Mette Schjødt KS: Inger Pabst Påbud om ændring af vilkår i miljøgodkendelse af H.J. Biler, Vestre

Læs mere

VVM-tilladelse. For et biomassefyret kraftvarmeværk ved Lisbjerg samt etablering af varmetransmissionsledning. Marts 2014

VVM-tilladelse. For et biomassefyret kraftvarmeværk ved Lisbjerg samt etablering af varmetransmissionsledning. Marts 2014 VVM-tilladelse For et biomassefyret kraftvarmeværk ved Lisbjerg samt etablering af varmetransmissionsledning Marts 2014 Del 1: Kommuneplantillæg til Aarhus Kommuneplan 2013 Del 2: VVM-tilladelse Del 3:

Læs mere

Banedanmark Amerika Plads København Ø. Att.: Mette Mejsen Westergaard, Atkins Arne Jacobsens Allé 17, 2300 København S

Banedanmark Amerika Plads København Ø. Att.: Mette Mejsen Westergaard, Atkins Arne Jacobsens Allé 17, 2300 København S Banedanmark Amerika Plads 15 2100 København Ø Att.: Mette Mejsen Westergaard, Atkins Arne Jacobsens Allé 17, 2300 København S Teknisk forvaltning Natur- og Miljøafdelingen Screening for VVM pligt jævnfør

Læs mere

Bilag A : Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed

Bilag A : Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Dong Energy Thermal Power A/S Asnæsværket Asnæsvej 16 4400 Kalundborg Virksomheder J.nr. MST-1270-00858 Ref. zuyuk/vba Den 13. december 2012 Bilag A : Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed

Læs mere

Esbjerg Affaldshåndtering,

Esbjerg Affaldshåndtering, Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato marts 2017 Esbjerg Affaldshåndtering, Farligt. Affaldsfraktioner der modtages Telefon 76 16 18 91 Telefax 76 16 18 99 eah93@esbjergkommune.dk www.esbjergkommune.dk Esbjerg

Læs mere

Afslaget gives i henhold til forbuddet i husdyrgodkendelseslovens 6, stk. 1, nr. 4 samt husdyrgodkendelseslovens 31.

Afslaget gives i henhold til forbuddet i husdyrgodkendelseslovens 6, stk. 1, nr. 4 samt husdyrgodkendelseslovens 31. Returadresse: Plan Byg og Miljø Postboks 50, 4400 Kalundborg Ornestation Mors Gl. Møllevej 97 7970 Redsted M. Afslag på ansøgning om udvidelse af dyreholdet på Bækkevej 4, 4470 Høng Kalundborg Kommune

Læs mere

6. Miljøområdet for projekters landdel, herunder VVM-godkendelse

6. Miljøområdet for projekters landdel, herunder VVM-godkendelse 6. Miljøområdet for projekters landdel, herunder VVM-godkendelse a) Relevante lovgivning: Lov om planlægning, jf. lovbekendtgørelse nr. 587 af 27. maj 2013, med senere ændringer. Bekendtgørelse nr. 1654

Læs mere

MILJØGODKENDELSE. For: Silkeborg Genbrug og Affald A/S, Them Genbrugsplads, Ansøvej 1A, 8653 Them

MILJØGODKENDELSE. For: Silkeborg Genbrug og Affald A/S, Them Genbrugsplads, Ansøvej 1A, 8653 Them 10-09-2014 MILJØGODKENDELSE For: Silkeborg Genbrug og Affald A/S, Them Genbrugsplads, Ansøvej 1A, 8653 Them Matrikel nr.: 4g, Lindegårde, Them CVR-nummer: 31 85 77 91 P-nummer: 1.017.468.851 Listepunkt

Læs mere

MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING

MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING Ekokem A/S Att. Miljøchef Eva Lund Lindholmvej 3 5800 Nyborg Sendt digitalt til CVR: 34484414 Virksomheder J.nr. MST-1270-01784 Ref. Johje/Molut Den 7. januar 2016 MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING For:

Læs mere

Indkaldelse af ideer og forslag

Indkaldelse af ideer og forslag Indkaldelse af ideer og forslag VVM- redegørelse af " Fredericia Rangerbanegård henstilling af farligt gods" December 2014 Hvad er VVM? Forkortelsen VVM (Vurderinger af Virkninger på Miljøet) står for

Læs mere

Herning Kommune har efterfølgende videresendt anmeldelsen og ansøgningen til Miljøstyrelsen Aarhus.

Herning Kommune har efterfølgende videresendt anmeldelsen og ansøgningen til Miljøstyrelsen Aarhus. A/S Jydsk Aluminium Industri Mørupvej 9 7400 Herning Kun sendt som mail til: jai@jai-alu.dk Charlotte Hansen, e-mail cha@jai-alu.dk Aarhus J.nr. MST-1270-00425 Ref. pemje/tasme Den 8. juli 2011 Tilladelse

Læs mere

Jammerbugt Kommune. Modtagelse og mellemdeponering af op til 300 tons farligt affald årligt

Jammerbugt Kommune. Modtagelse og mellemdeponering af op til 300 tons farligt affald årligt Skema til brug for screening (VVM-pligt) Bekendtgørelse nr. 1440 af 23. november 2016 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning (træder

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse Skælskør Haveaffaldsplads Industrivej 55, 4230 Skælskør

Tillæg til miljøgodkendelse Skælskør Haveaffaldsplads Industrivej 55, 4230 Skælskør Tillæg til miljøgodkendelse Skælskør Haveaffaldsplads Industrivej 55, 4230 Skælskør 1 Tillægsgodkendelse til opbevaring af husdyrgødning Slagelse Kommune meddeler hermed tillægsgodkendelse til opbevaring

Læs mere

Miljøstyrelsen har med denne afgørelse ikke taget stilling til, om det ansøgte kræver tilladelse efter en anden lovgivning.

Miljøstyrelsen har med denne afgørelse ikke taget stilling til, om det ansøgte kræver tilladelse efter en anden lovgivning. Andels-Kartoffelmelsfabrikken Sønderjylland A.m.b.a Tøndervej 3 6520 Toftlund Sendt pr. e-mail til: post@a-k-s.dk og kraghchr@post3.tele.dk Virksomheder J.nr. MST-127o-00960 Ref. benjo/idhan Den 11. juni

Læs mere

MILJØGODKENDELSE. For: Silkeborg Genbrug og Affald A/S, Tietgensvej 7, 8600 Silkeborg

MILJØGODKENDELSE. For: Silkeborg Genbrug og Affald A/S, Tietgensvej 7, 8600 Silkeborg 5. september 2014 MILJØGODKENDELSE For: Silkeborg Genbrug og Affald A/S, Tietgensvej 7, 8600 Silkeborg Matrikel nr.: 1565 bv, Silkeborg Markjorder CVR-nummer: 31.85.77.91 P-nummer: 1.015.572.511 Listepunkt

Læs mere

TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE AF LISTEVIRKSOMHED. Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune

TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE AF LISTEVIRKSOMHED. Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE AF LISTEVIRKSOMHED Midlertidig udvidelse af driftstiden ved Colas Danmark A/S, Pindsmøllevej 9, 8362 Hørning 26. maj 2011 Sagsnr.:

Læs mere

/13105 KS: lmje. LINAK Smedevænget Nordborg. Påbud efter miljøbeskyttelseslovens 41

/13105 KS: lmje. LINAK Smedevænget Nordborg. Påbud efter miljøbeskyttelseslovens 41 27-09-2013 13/13105 KS: lmje LINAK Smedevænget 8 6430 Nordborg Påbud efter miljøbeskyttelseslovens 41 Miljøafdelingen har gennemgået virksomhedens miljøgodkendelse fra december 2011, da man på et miljøtilsyn

Læs mere

Miljøstyrelsen Virksomheder har den 24. oktober 2014 modtaget en ansøgning fra Novo Nordisk A/S om etablering af 24L, short term lab.

Miljøstyrelsen Virksomheder har den 24. oktober 2014 modtaget en ansøgning fra Novo Nordisk A/S om etablering af 24L, short term lab. NOVO Nordisk A/S Novo Allé 1 2880 Bagsværd Virksomheder J.nr. MST-1270-01384 Ref. gukha/majli Den 31. oktober 2014 Afgørelse om ikke godkendelsespligt for Novo Nordisk, Hillerød bygning 24L short term

Læs mere

VILKÅRSÆNDRING Røggaskondensering ved dellast

VILKÅRSÆNDRING Røggaskondensering ved dellast Energnist Esbjerg Måde Industrivej 35 6705 Esbjerg Ø Virksomheder J.nr. MST-1270-02141 Ref. MSCHU/bjens Den 02. februar 2017 MILJØGODKENDELSE VILKÅRSÆNDRING Røggaskondensering ved dellast For: Energnist

Læs mere

Basisoplysninger. Forholdet til VVM-reglerne Ja Nej

Basisoplysninger. Forholdet til VVM-reglerne Ja Nej Ansøgningsskema til screeningsafgørelse vedr. projekter omfattet af miljøvurderingslovens bilag 2 (jf. LBK nr. 1225 af 25. oktober 2018 om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter

Læs mere

Ravnshøj Miljøanlæg, Stenvej 8, Frederikshavn

Ravnshøj Miljøanlæg, Stenvej 8, Frederikshavn AVØ A/S Knivholtvej 14 9900 Frederikshavn Sendes kun på e-mail til lbhu@forsyningen.dk og tovd@forsyningen.dk Aarhus J.nr. MST-1272-00132 Ref. bevch/anaje Den 14. juni 2012 Ravnshøj Miljøanlæg, Stenvej

Læs mere

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Sønderborg Kommune

Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed. Sønderborg Kommune Skema til brug for screening (VVM-pligt) VVM Myndighed Projekt beskrivelse jf. anmeldelse Sønderborg Kommune Virksomheden har ansøgt om ændringer i forhold til driftstider. Genbrugspladsen skal være døgnåbent,

Læs mere

VVM-screening af udvidelse af autoophug. Afgørelsen er meddelt i miljøgodkendelsen 1. december 2017

VVM-screening af udvidelse af autoophug. Afgørelsen er meddelt i miljøgodkendelsen 1. december 2017 VVM-screening af udvidelse af autoophug. Afgørelsen er meddelt i miljøgodkendelsen 1. december 2017 VVM Myndighed Basis oplysninger Viborg Kommune Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Virksomheden

Læs mere

Ansøgningen danner grundlag for sagsbehandling efter miljøbeskyttelsesloven, risikobekendtgørelsen og VVM-bekendtgørelsen.

Ansøgningen danner grundlag for sagsbehandling efter miljøbeskyttelsesloven, risikobekendtgørelsen og VVM-bekendtgørelsen. Ekokem A/S Att. Miljøchef Eva Lund Lindholmvej 3 5800 Nyborg Virksomheder J.nr. MST-1270-02000 Ref. Johje/Bjens Den 29. juni 2016 Afgørelse om ikke godkendelsespligt for Ekokem til permanent opstilling

Læs mere

Bilag A Skema til brug for VVM-screening. VVM Myndighed. Miljøstyrelsen, Roskilde. Basis oplysninger. Rørvangsvej Holbæk

Bilag A Skema til brug for VVM-screening. VVM Myndighed. Miljøstyrelsen, Roskilde. Basis oplysninger. Rørvangsvej Holbæk Bilag A Skema til brug for VVM-screening VVM Myndighed Basis oplysninger Miljøstyrelsen, Roskilde Tekst Projekt beskrivelse jf. anmeldelsen: Ny produktionslinje på Pharmacosmos til produktion af DEAE-dextran

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr til Tønder Kommuneplan

Forslag til Kommuneplantillæg nr til Tønder Kommuneplan Forslag til Kommuneplantillæg nr. 02-630 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Område til teknisk anlæg Industri Syd, Tønder 630.81.4 630.31.2 630.81.2 TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø April 2013 Kommuneplantillæg

Læs mere

Ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Heimdalsvej 19, 7200 Grindsted

Ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Heimdalsvej 19, 7200 Grindsted A/S Østbirk Bygningsindustri Ryvej 21 8752 Østbirk Dato: 12.03. 2018 Ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Heimdalsvej 19, 7200 Grindsted A/S Østbirk Bygningsindustri har den 20. september

Læs mere

Stena Recycling A/S Tilst

Stena Recycling A/S Tilst TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE. TIDSBEGRÆNSET TIL 31. DEC. 2016 Stena Recycling A/S Tilst 12. juli 2016 1 Sagsnr.: MIL/02525 Journalnr.: 16/032902 Sagsbeh.: BKS K.S.: AMR Tillæg til miljøgodkendelse af listevirksomhed

Læs mere

Affaldstype EAK kode Kriterier for forbrænding af affaldstypen Dagrenovation og

Affaldstype EAK kode Kriterier for forbrænding af affaldstypen Dagrenovation og Kara/Noveren I/S Håndværkervej 70 4000 Roskilde Virksomheder J.nr. MST-1272-00973 Ref. clben/susbe Den 2. oktober 2013 Påbud om vilkårsændring, vilkår B2, liste over affald der må forbrændes i ovn 6 Kara/Noveren

Læs mere

Ansøgningsskema. Navn, adresse, telefonnr. og på bygherre. Navn, adresse, telefonnr. og på kontaktperson

Ansøgningsskema. Navn, adresse, telefonnr. og  på bygherre. Navn, adresse, telefonnr. og  på kontaktperson Bilag 1 Ansøgningsskema Nedenstående skema angiver de oplysninger, som skal indgives til myndighederne ved ansøgning af projekter, der er omfattet af miljøvurderingslovens bilag 2, jf. lovens 21. Bygherren

Læs mere

Teknik & Miljø Esbjerg Kommune

Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Forskrift om opbevaring af olier og kemikalier i Esbjerg og Fanø kommuner 4. udgave, juli 2013 Grafisk produktion: Kommunikation, Esbjerg Kommune Teknik & Miljø. Industrimiljø Torvegade 74. 6700 Esbjerg

Læs mere

MILJØGODKENDELSE. Godkendelsen omfatter et naboareal til hovedejendommen til opbevaring af miljøbehandlede biler.

MILJØGODKENDELSE. Godkendelsen omfatter et naboareal til hovedejendommen til opbevaring af miljøbehandlede biler. MILJØGODKENDELSE Østjysk Autoophug Godkendelsen omfatter et naboareal til hovedejendommen til opbevaring af miljøbehandlede biler. Dato: 11. August 2017 Godkendt: Per Eriksen Ingeniør Miljøgodkendelse

Læs mere

Forskrift for opbevaring af olier og kemikalier i Frederikssund Kommune

Forskrift for opbevaring af olier og kemikalier i Frederikssund Kommune Forskrift for opbevaring af olier og kemikalier i Frederikssund Kommune Forskrift for opbevaring af olier og kemikalier i Frederikssund Kommune 1. Baggrund og lovgrundlag Uhensigtsmæssig opbevaring og

Læs mere

Dora Friis Godtfred-Rasmussen Æbleparken 10 Søften 8382 Hinnerup

Dora Friis Godtfred-Rasmussen Æbleparken 10 Søften 8382 Hinnerup Afgørelse Dora Friis Godtfred-Rasmussen Æbleparken 10 Søften 8382 Hinnerup Postadresse: Teknik og Miljø Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk Afgørelse om ikke-vvm

Læs mere

Vilkårsændring. Virksomheder J.nr. MST-1270-01629 Ref. jamul/tiska Den 18. marts 2015. For: Novozymes A/S Krogshøjvej 36 2880 Bagsværd

Vilkårsændring. Virksomheder J.nr. MST-1270-01629 Ref. jamul/tiska Den 18. marts 2015. For: Novozymes A/S Krogshøjvej 36 2880 Bagsværd Virksomheder J.nr. MST-1270-01629 Ref. jamul/tiska Den 18. marts 2015 Vilkårsændring For: Novozymes A/S Krogshøjvej 36 2880 Bagsværd Matrikel nr. (8L): 3dø Bagsværd by CVR-nummer: 10007127 P-nummer: 1007675646

Læs mere

Bekendtgørelse om vurdering af virkning på miljøet (VVM) ved projekter om etablering m.v. af elproduktionsanlæg på havet 1)

Bekendtgørelse om vurdering af virkning på miljøet (VVM) ved projekter om etablering m.v. af elproduktionsanlæg på havet 1) BEK nr 68 af 26/01/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 25. november 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Klima-, Energi- og Bygningsmin., Energistyrelsen, j.nr. 2203/1190-0033

Læs mere

Team Virksomhed og Spildevand. RØRBY JOHANSEN A7S Håndværkervej Herlufmagle

Team Virksomhed og Spildevand. RØRBY JOHANSEN A7S Håndværkervej Herlufmagle RØRBY JOHANSEN A7S Håndværkervej 1 4160 Herlufmagle Team Virksomhed og Spildevand Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved 5588 6170 www.naestved.dk Dato 08.09.2014 Sagsnr. 09.02.16-P19-2-14 Dokumentnr

Læs mere

Miljøstyrelsen har med denne afgørelse ikke taget stilling til, om det ansøgte kræver tilladelse efter en anden lovgivning.

Miljøstyrelsen har med denne afgørelse ikke taget stilling til, om det ansøgte kræver tilladelse efter en anden lovgivning. I/S Aars Varmeværk Dybvad Mølle Vej 1 9600 Aars Virksomheder J.nr. MST-1270-01424 Ref. clben/cllch Den 12. januar 2015 Afgørelse om ikke godkendelsespligt for modtagelse og forbrænding af importeret RDF-affald

Læs mere

Langevadgaard Fritidslodder A.m.b.a. Att: Rene Larsen Plejeltvej 1 3230 Græsted

Langevadgaard Fritidslodder A.m.b.a. Att: Rene Larsen Plejeltvej 1 3230 Græsted Langevadgaard Fritidslodder A.m.b.a. Att: Rene Larsen Plejeltvej 1 3230 Græsted Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 49282564 apr55@helsingor.dk www.helsingor.dk

Læs mere

Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og på bygherre

Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og  på bygherre Ansøgningsskema til screeningsafgørelse vedr. miljøvurderinger af projekter (VVM; vurderinger af virkninger på miljøet). iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.: 447 af 10. maj 2017) Fra bilag 1 i Bek. om samordning

Læs mere

Revidering af miljøgodkendelser for De Nova Jern og Metal

Revidering af miljøgodkendelser for De Nova Jern og Metal VVM-Myndighed Basisoplysninger Projektbeskrivelse Halsnæs Kommune Revidering af miljøgodkendelser for De Nova Jern og Metal Sags nr. 2010/11001 Navn og adresse på bygherre De Nova Jern og Metal, Havnevej

Læs mere

Vilkårsændring - Modtagelse af ny fraktion på Kattegatvej 35

Vilkårsændring - Modtagelse af ny fraktion på Kattegatvej 35 NORRECCO A/S K-Vej 19 2300 København S 26-04-2016 Sagsnr. 2016-0215570 Dokumentnr. 2016-0215570-4 Vilkårsændring - Modtagelse af ny fraktion på Kattegatvej 35 Norrecco A/S har d. 1. april 2016 ansøgt om

Læs mere

I brev af 27. januar 2014 har I fremsendt supplerende oplysninger om bilag IVarter omfattet af Habitatdirektivet.

I brev af 27. januar 2014 har I fremsendt supplerende oplysninger om bilag IVarter omfattet af Habitatdirektivet. DONG Energy Thermal Power A/S Kraftværksvej 53 Skærbæk 7000 Fredericia Att.: Kasper Justesen kajus@dongenergy.dk Virksomheder J.nr. MST-1274-00075 Ref. joern/vba Den 19. februar 2014 Afgørelse om at etablering

Læs mere

VVM for Schultz Stevedoring A/S, Kalundborg

VVM for Schultz Stevedoring A/S, Kalundborg VVM for Schultz Stevedoring A/S, Kalundborg Idéoplæg Oktober 2015 VVM-redegørelse Marts 2016 Sammenfattende redegørelse Juli 2016 INDHOLD 1. Den sammenfattende redegørelse 3 1.1 Indhold 3 1.2 Den videre

Læs mere

Stena Recycling A/S Tilst

Stena Recycling A/S Tilst (TILLÆG TIL) MILJØGODKENDELSE (OG AFGØRELSE OM IKKE VVM-PLIGT) Virksomhedens navn dd. måned 2013 TIDSBEGRÆNSET TILLÆG TIL MILJØ- GODKENDELSE Stena Recycling A/S Tilst 15. februar 2016 1 Sagsnr.: MIL/ Journalnr.:

Læs mere

Afgørelse om ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Kornmarken 33-35, 7190 Billund

Afgørelse om ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Kornmarken 33-35, 7190 Billund LEGO System A/S Kornmarken 33 7190 Billund Dato: 22.02.2018 Afgørelse om ikke VVM-pligt for udvidelse af eksisterende virksomhed på Kornmarken 33-35, 7190 Billund Rambøll har på vegne af LEGO System A/S

Læs mere

Natur & Vandmiljø Teknik & Miljø. Tillæg til godkendelse af husdyrproduktion Plougsvadvej 10, 6771 Gredstedbro. Miljøgodkendelse

Natur & Vandmiljø Teknik & Miljø. Tillæg til godkendelse af husdyrproduktion Plougsvadvej 10, 6771 Gredstedbro. Miljøgodkendelse Natur & Vandmiljø Teknik & Miljø Tillæg til godkendelse af husdyrproduktion Plougsvadvej 10, 6771 Gredstedbro Miljøgodkendelse juni 2012 ESBJERG KOMMUNE Natur & Vandmiljø Torvegade 74 6700 Esbjerg Telefon

Læs mere

I efterbehandlingsperioden skal der minimum en gang årligt udføres målinger af sætninger i affaldet.

I efterbehandlingsperioden skal der minimum en gang årligt udføres målinger af sætninger i affaldet. Vestfyns Affalds- og Deponeringsanlæg I/S Bogensevej 89 5500 Middelfart Virksomheder J.nr. MST-1272-01239 Ref. chccl/jemma Den 26. november 2013 Sendt elektronisk til: Morten Bang Møller: Morten.Bang-Moller@middelfart.dk

Læs mere

RAGN-SELLS DANMARK A/S Maglemølle Næstved. Justering af miljøgodkendelse til at modtage gipsaffald på Maglemølle 46 m.

RAGN-SELLS DANMARK A/S Maglemølle Næstved. Justering af miljøgodkendelse til at modtage gipsaffald på Maglemølle 46 m. Center for Miljø og Natur Team Miljø RAGN-SELLS DANMARK A/S 46 00 Næstved Næstved Kommune Rådmandshaven 20 00 Næstved www.naestved.dk Dato 18-07-2016 Justering af miljøgodkendelse til at modtage gipsaffald

Læs mere

Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og på bygherre

Basisoplysninger. Projektbeskrivelse (kan vedlægges) Navn, adresse, telefonnr. og  på bygherre Ansøgningsskema til screeningsafgørelse vedr. miljøvurderinger af projekter (VVM; vurderinger af virkninger på miljøet). iht. VVM-bekendtgørelsen (Bek.nr.: 447 af 10. maj 2017) Fra bilag 1 i Bek. om samordning

Læs mere