Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 1 2014"

Transkript

1 Godt nytår til alle vore medlemmer Husk dit kontingent for 2014! Bedes indbetalt her i januar. Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr Replika af middelalderkoggen Tvekampen af Malmø på bedding i Nexø.

2 Rosa på Bornholm, 100 år efter af Peder Larsen Taktik og tak Jeg vidste godt at Rosa trængte til en kærlig hånd. Jeg havde bl.a. haft to forskellige bådsagkyndige til at se på hende. At de så ikke tilnærmelsesvis var enige om hendes stand er lidt underligt, men jeg gik ud fra en mellemting. Hvad de bl.a. overså, var: Råd i mast, råd øverste 2 bord i sb. side, motor fyldt med vand, defekt starter og lader, råd i skandæk, råd i 7 skanseklædningsstøtter, råd i lønning, råd i svinerygge, råd i kranbjælke, manglende spant, råd i toppen af stævnen osv. osv. Hvordan bådsagskyndige, der tilmed koster ret mange penge kan overse det, er mig den dag i dag en uopklaret gåde. Min umiddelbare tanke er, at hvad okay stand er for mig, ligger temmeligt højt over hvad den gennerelle mening for okay stand er. Egentlig slog det mig på ingen måde ud, for jeg tvivlede overhovedet ikke på om jeg kunne magte opgaven. Jeg tænker bare det er irriterende, at folk ikke tager ansvar og sætter en ære i deres job som sagkyndige. Men nok om det. Allerede dag 1, under mine influenzalignende tilstande gik jeg i gang med at skrabe bunden for muslinger, søstjerner, småfisk og meget andet godt fra det Vesterhavet. Desværre blev jeg ikke færdig, men laugets formand Poul gjorde jobbet næste dag mens jeg blev liggende under dynen. To trailerlæs blåmuslinger, søstjerner og alt andet godt og småt fra havet.

3 Jeg besluttede ret hurtigt at lave en liste over hvad der skulle laves, og det viste sig, at der var over 200 punkter! Jeg kunne godt skrive en lang liste her, men lad mig bruge linjerne anderledes. Punkterne delte jeg op i 4 lister, alt efter hvornår de var påkrævet. 1) alt udenbords, bord, kalfatring, skanseklædning osv. 2) Alt på dæk, lus, dørk i cockpit, lakering osv., 3) Motor, bom, mast og riggen generelt, 4) Og så garnering og general renovering af aptering. Jeg har holdt mig rimelig godt til mine lister pt., og koncentreret mig om de ting der har stået under den liste jeg nu var nået til. Det har hjulpet mig rigtig meget og gjort tingene mere overskuelige. Holger har delt ud af sine erfaringer, lånt mig lærebøger og ikke mindst hjulpet med den afgørende finish, og sagt at jeg sagtens kunne, når jeg ikke lige var sikker på om jeg kunne høvle en bom eller mast. Jeg kan ikke takke ham nok. Den smule hjælp jeg har givet tilbage er intet i forhold dertil. Mogens har virkelig også lagt mange timers sliben, lakering og maling i Rosa, og Børge har ligeledes givet moralsk støtte og en hjælpende hånd, når det var påkrævet. Selve søsætningen og efterfølgende lyntætning med træplader og savsmuld stod foruden mig selv, Børge, Mogens og Annisette for. Formanden gav mig ro i sindet med ordene "Det er ikke slemt med vandet, det er helt normalt" Victor delte både nattevagt og skib med mig, og det er jeg virkelig taknemmelig over. Det ville have været en lang ensom nat uden ham. Jeg har sikkert glemt at takke en eller anden, men det kommer nok lidt senere. Her vil jeg så lige nævne Per og Lars, de overtog pumpetjansen i 3 timer den efterfølgende dag. Det gav mig lige tid til et bad og en lur på sofaen.

4 Koggen Tvekampen -Skanørkoggen Koggmuseet er et skibshistorisk museum ved Skibsbroen i Malmø. Koggmuseet åbnede i På museet ses rekonstruktioner af to kogger i fuld størrelse. Den ene kogge (Skanørkoggen) er sandsynligvis fremstillet i Polen eller Mecklenburg i 1390 erne. I 1992 blev den fundet uden for Skanørs havn. Skibet blev undersøgt af marinearkæologer fra Fotevikens Museum i årene Skanørkoggen var med sine 29 meters længde en af verdens største handelsskibe. Skibet havde kanoner om bord og var måske et af fetaljebrødrernes piratskibe. Vi besøgte skibet og Malmø Museums folk, der arbejdede med det på Nexø Skibs- og Bådebyggeri. Fik en god snak om mulighederne for et koggetræf med svenske og tyske middelalderskibe på Bornholm. En event, der vil kunne være meget interessant, da vor ø i middelalderen sammen med de daværende landsmænd i Skanør og Falsterbo var svært involveret i det store årlige sildefiskeri og handel med lübeckerne. Og transport med disse store skibe. Pieren ved Vang kunne være den ideelle location til dette projekt, og et samarbejde om projektet med Bornholms Middelaldercenter.

5 Afgift for brug af beddingen på Chr.Ø Op/nedtagning (uden mandskab) Både op til 3 tons kr. 400,- Både over 3 tons - 600,- Mandskab (max 2) - 550,- Ståpenge pr. dag - 50,- Evt. logi i Ballon (fængslet) pr. nat/2 pers ,- Det vil være påkrævet med mandskabshjælp såfremt man ikke har tidligere erfaring med anlægget. Ved benyttelse af beddingsanlæg forudsættes at bruger foretager oprydning og påpladssætning såvel ude som inde. I modsat fald foretages der opkrævning for Administrationens assistance. Ovenstående er en specielaftale for medlemmer af Bornholms Træbådelaug. Foto: Morten Bra Den velfungerende Beddingsvogn. Max kapacitet:?

6 Nautiske idiomer Alle danskere snakker, som var de gamle sømænd. Af Axel Lange, brugt i Den Korte Avis (Her temmelig forkortet) Danmark er en gammel søfartsnation, og måske derfor er mange talemåder i dansk, som stammer fra eller har forbindelse med livet til søs. Udtryk, som vi bruger i daglig tale, uden at tænke over hvor de stammer fra. Den slags talemåder kaldes idiomer. Her er nogle eksempler: At gøre sig umage: Sætte alle segl. En advarsel: Et skud for boven. En røffel eller opsang: Affyre en bredside. Konkurrenter kan komme på kollisionskurs, tone rent flag og hvis bølgerne går højt, give hinanden det glatte lag, med det formål at få fjenden til at gå ned med flaget. I forretningslivet kan en virksomhed være en dødssejler, blive sejlet i sænk eller kuldsejle hvis ikke chefen har taget pejling, loddet situationen eller taget højde for alle eventualiteter, sådan at han har kunnet lægge roret om og ændre kurs i tide, for dermed at komme på højde med konkurrenterne og forhindre at firmaet kommer ud at svømme så rotterne forlader skuden. Det kan også være at virksomheden går ned hvis den sejler med lig i lasten er kommet i bundløs gæld, sejlet agterud eller er kommet i dødvande. Men hvis skipperen har hånden på roret og i tide foretager en kovending og ændrer signaler kan firmaet måske igen komme på ret køl, få vind i sejlene, klare skærene undgå skibbrud og atter komme i smult vande. Derefter skal man nok passe på ikke at sløje af, men skærpe kursen og tage sit bestik hvis man får et praj om at man evt. igen kan komme i bekneb eller sakke agterud i forhold til konkurrenterne på grund af de efterdønninger, der kan følge i kølvandet efter den malstrøm firmaet har været ude i. Man kan også gi` los, falde af på den, hale i land, løbe linen ud eller vente og se om kysten er klar, Man kan være læns, køre på pumperne og måske gå til bunds. Bedst hvis man kan holde skruen i vandet og evt. splejse til en flaske whisky, selv om måske er vrag næste dag og må komme med en søforklaring. Alle disse udtryk og mange flere kan man anvende uden nogensinde at have været om bord på et skib eller på anden måde have været ude på de vilde vover. Nå, nu ligger jeg underdrejet og har ikke mere på bedding.

7 Ota byggeriet Alt for stille efterårs- og vintermåneder har præget færdiggørelsen af det gode skib Ota. Nu sætter vi kræfter og energi ind på dette vigtige arbejde. Stævnrør og motorfundament skal monteres, derefter vor Volvo motor. John arbejder på masten, Mikael med klyverbom, Jørgen med apteringen, Matthias med beslag og desuden tilsagn fra flere medlemmer om en indsats for at få det forsinkede projekt fremskyndet, så vi kan få søsat i forsommeren og komme til Vinden Dra r på Åland og hvor vore venner deroppe i Østersøen ellers vil se os. Vi når ikke alle i sommer. Sejlene skal vi have hjem fra Sejlloftet i Struer og færdiggjort. Godt vi har mange gode medlemmer. Ebbes bådebyggeri, Marstal Sidst i november havde værftet besøg af Ebbe og Gerda fra Marstal. Under vor frokost, hvor vor hovmester Steen havde kælet for sild og salater, hjemmelavede frikadeller og varm leverposteg, berettede Ebbe om Nationalmuseets Bonavista der løb af stabelen Pinselørdag 2012 og den spændende og usædvanlige opgave de foregående tre-fire år, for deres værft på den historiske Eriksens Plads i Marstal. Interesserede i restaureringsprojektet af skonnerten fra år 1913, kan læse den indbydende, ikke irrelevante, illustrerede og infamt, interessante bog vi modtog. Ebbe og Gerda som hhv. nr. 2 og 3 fra venstre Foto: Morten Brandborg

8 Kalender Mandage 9-12: Ota-arbejde Onsdage 9-14: Ota-arbejde Søndage 9-12: Ota-arbejde Fr-lø, mar.: Besøg fra Houtskärs Skärgårdsmuseums Båtbyggare Kontingent 2014: 250,- / ordinært medlemskab, hvor man er velkommen når som helst og hvor som helst og ifølge med hvem som helst. Der er nok også kaffe på kanden. 750,- / det udvidede, med maskinadgang og alm. elforbrug. Så er det tid til at indbetale kontingent for Får du nyhedsbrev pr. mail, er der ikke girokort med, men betalingen bedes indsat på foreningens konto i DiBa med oplysning om navn og adresse. Eller betaling kontant og uden gebyr til vor kasserer Erling Vagn Andersen. Vor næstformand Steen Jakobsen, Tejn er afgået ved døden d. 9/1 efter pludselig opstået sygdom. Det bliver et savn for Bornholms Træbådelaug. Bestyrelsen: Formand: Poul Forum Sørensen, Grønnegade 3, Rønne Næstformand: Steen Jakobsen, Smedeløkken 5, Tejn, Allinge Sekretær: Peter Christophersen, Vang 101, Hasle Kasserer: Erling Vagn Andersen, St. Torv 6A, Rønne Medlem: John Hansen, Rønnevej 53, Aakirkeby Suppleant: Jan Larsen, Stensebyvejen 23, Nexø Suppleant: Mikael Hammarlund, E. Mikkelsensvej 10, Gudhjem Revisor: Bruno Stender, Teglkåsvej 26, Hasle Suppleant: Ejner Andersen, Krummevej 2, Hasle Bornholms Træbådelaug - Bådebyggervej Rønne Tlf.: pfs@traebaade.dk -

Kontingent 2017 Der er kun få, der endnu ikke har indbetalt det årlige kontingent, men det er ret vigtigt for vor forening.

Kontingent 2017 Der er kun få, der endnu ikke har indbetalt det årlige kontingent, men det er ret vigtigt for vor forening. Kontingent 2017 Der er kun få, der endnu ikke har indbetalt det årlige kontingent, men det er ret vigtigt for vor forening. Chr. Ø er nu også frihavn for Træskibs Sammenslutningens skibe. Prikken over

Læs mere

Bornholms Træbådelaug

Bornholms Træbådelaug Husk julefrokost 4. december Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 5 2015 Romantica forlader vort værft efter 2,5 år, som et nyt og bedre skib. Romantica Det oprindelige mineudlægningsfartøj bygget for

Læs mere

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 3 2014

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 3 2014 Husk venligst at indbetale årets kontingent! Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 3 2014 Foto: Morten Brandborg Manden på risten Holger er ved at færdiggøre en ny rist til galeasen Mester Besøg fra Houtskär

Læs mere

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 1 2013

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 1 2013 Vi ønsker vore medlemmer et rigtigt godt nytår Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 1 2013 Foto: Angelika Köhler Matthias, vor ironman, arbejder med de mange beslag til Ota. Rigtige mænd bruger fritiden

Læs mere

Bornholms Træbådelaug

Bornholms Træbådelaug Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 3 2015 Peders MWM er ved at være klar til det gode skib Rosa Lindoliemaling Linoliemaling har været brugt siden 1600-tallet til effektivt at farve og beskytte døre,

Læs mere

Bornholms Træbådelaug

Bornholms Træbådelaug Har du husket det? Dit kontingent! Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 4 2015 Det gode skib Freja mod oplevelser, mod syd og mod sin fjerne fødeø Bornholm Mikael Hammerlunds 8. sommer Nu på vej hjem til

Læs mere

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 4 2013

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 4 2013 Det er ikke for at være umedgørlig, men der er stadig nogle få gode medlemmer der endnu ikke har nået at få overført kontingent 2013 Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 4 2013 Foto: Morten Brandborg Den

Læs mere

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 4 2012

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 4 2012 Husk at sende din mail-adr. til pfs@traebaade.dk hvis du stadig modtager nyhedsbrev pr. post Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 4 2012 Jolle i havnen på Rågö. Vinden Drar 2012 var en succes. Læs mere

Læs mere

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 4 2011

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 4 2011 Vi forsøger et andet layout. Der må lidt fornyelse til og vi håber det falder i smag? Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 4 2011 Endnu en skibsmodel er tilgået vor forening. Der medfulgte ingen historie

Læs mere

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 1 2008 Værktøjsbænk fra sejlmager Byders sejlloft i Larsegade. Foto:NHL I dette nummer Spejlbåden fra Boderne (Chr. Nielsens opmåling) Godt nytår til alle. Trods det

Læs mere

Kontingent 2017 Samme som de sidste mange år, bedes hvis ikke allerede gjort, indbetalt på vor bankkonto.

Kontingent 2017 Samme som de sidste mange år, bedes hvis ikke allerede gjort, indbetalt på vor bankkonto. Kontingent 2017 Samme som de sidste mange år, bedes hvis ikke allerede gjort, indbetalt på vor bankkonto. Finn Espen fortæller om Mester, TS medlemsskib, på rundturen hvor ca. 60 nysgerrige TS-folk på

Læs mere

Bornholms Træbådelaug

Bornholms Træbådelaug Kun meget få har endnu ikke betalt årets kontingent! årets kontingent! at indbetale Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 5 2014 Fra Vinden Drar Fögelö, Ålandsøerne. Storbåde m.m.fortøjrer for natten. Bornholmeregen

Læs mere

Historie/Dansk. Side 1 af 7

Historie/Dansk. Side 1 af 7 Side 1 af 7 Historie/Dansk Trinmål (2009) for historiefaget efter 6. klasse Undervisningen skal lede frem mod, at eleverne har tilegnet sig kundskaber og færdigheder, der sætter dem i stand til at: - selv

Læs mere

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr Det er ikke for at være umedgørlig, men der er stadig nogle få gode medlemmer der endnu ikke har nået at få overført kontingent 2013 Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 3 2013 Et historisk foto! Fredag

Læs mere

Bornholms Træbådelaug

Bornholms Træbådelaug Kun meget få har endnu ikke betalt årets kontingent! Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 4 2014 Fisker Ernst Knudsen besigtiger hans bestilling. Den fladbundede jolle til ålefiskeri ved Sorthat Odde er

Læs mere

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 4 2007 Højt kvalificeret arbejde. Mads giver bagsiden af værftsbygningen det glatte lag I dette nummer Holdbarhedsskala m.m. for træ til bådebygning. Vinterens opgaver

Læs mere

Nyhedsbrev december 2012.

Nyhedsbrev december 2012. Nyhedsbrev december 2012. Året går på hæld Fra Jord til Bund & Bord Æ bådslæw Bådbyggeriet på Mythuegård Køb & Salg Aktiviteter Året 2012. Året går på hæld og det må være på tide at få sagt tak, til alle

Læs mere

Kalender: Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 2 2011

Kalender: Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 2 2011 Kalender: TS-Pinsestævne i Nyhavn: 10/6 12/6 2010 Vi deltager sammen med Svanefolkene og sejler med Freia. Lasten fyldes med bornholmsk producerede fødevarer, der sælges på kajen. Avancen går til vore

Læs mere

Bus 7 samt Bus 8 til og fra Rønne | K18 K19 | BAT - din bus på Bornholm

Bus 7 samt Bus 8 til og fra Rønne | K18 K19 | BAT - din bus på Bornholm 7 ALLE DAGE 13.08.-30.09.2018 04.05.-28.06.2019 8 ALLE DAGE 13.08.-30.09.2018 04.05.-28.06.2019 Rønne Havn Snellemark 30 Muleby Hasle Torv Vang havn Hammershus Sandvig Allinge Tejn Havn Helligdommen Gudhjem

Læs mere

Ikke et nyt medlem, men meget nydelig galionsfigur fra et ukendt skib, og udstillet på det imponerende søfartsmuseum: Forum Maritime i Åbo, Finland

Ikke et nyt medlem, men meget nydelig galionsfigur fra et ukendt skib, og udstillet på det imponerende søfartsmuseum: Forum Maritime i Åbo, Finland Arbejdet i vor forening har omkostninger. Disse modsvares af indtægter fra diverse opgaver og ikke mindst af vore medlemmers kontingentbetaling! Ikke et nyt medlem, men meget nydelig galionsfigur fra et

Læs mere

Åben 1. juni til 31. August: Lørdage og søndage fra kl. 14 17. Generalforsamling, Onsdag den 28. marts 2007, kl. 19, i kontoret for Bælum Varmeværk

Åben 1. juni til 31. August: Lørdage og søndage fra kl. 14 17. Generalforsamling, Onsdag den 28. marts 2007, kl. 19, i kontoret for Bælum Varmeværk Bælum Møllelaug Åben 1. juni til 31. August: Lørdage og søndage fra kl. 14 17. Generalforsamling, Onsdag den 28. marts 2007, kl. 19, i kontoret for Bælum Varmeværk 1. Valg af en dirigent, referent og 2

Læs mere

Januar 2006. Medlemsblad for

Januar 2006. Medlemsblad for Januar 2006. Medlemsblad for Allinge-Sandvig Byforenings Bestyrelse. Formand: Anders Koefoed Larsen, Kampeløkken 9, 3770 Allinge, tlf. 56 48 06 17, e-mail: akl@vip.cybercity.dk Næstformand: Richardt Bendtsen,

Læs mere

Side 1. En rigtig søhelt. historien om peder willemoes.

Side 1. En rigtig søhelt. historien om peder willemoes. Side 1 En rigtig søhelt historien om peder willemoes Side 2 Personer: Peder Willemoes Lord Nelson Side 3 En rigtig søhelt historien om peder willemoes 1 Store drømme 4 2 Det hårde liv på søen 6 3 Krig

Læs mere

Tversted Borger- og Turistforening Nyhedsbrev

Tversted Borger- og Turistforening Nyhedsbrev Tversted Borger- og Turistforening ønsker i fremtiden at udvise en større åbenhed omkring vores arbejde og aktiviteter. Derfor vil der blive udsendt et lille nyhedsbrev (ca. 8-10 gange om året) på www.tverstedliv.dk

Læs mere

Bornholms Træbådelaug

Bornholms Træbådelaug Tiden er nu inde til at tænke på dette års medlemskontingent. Gerne senest d. 30.maj.!! Samme beløb som 2015. Foreningens kontonummer i Sydbank kan ses på bagsiden. Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr.

Læs mere

Referat træf Wendelboes Veteraner 2. september 2015 på Christianshavn ORLOGSMUSEET - RAVELINEN. første klasse. Vi mødtes kl. 1000 2115 Sanny Hansen 1

Referat træf Wendelboes Veteraner 2. september 2015 på Christianshavn ORLOGSMUSEET - RAVELINEN. første klasse. Vi mødtes kl. 1000 2115 Sanny Hansen 1 Referat træf Wendelboes Veteraner 2. september 2015 på Christianshavn ORLOGSMUSEET - RAVELINEN Kære alle Endnu en gang Medl. Navn Bet. 2015 var Vorherre med os, og 1780 Ib Olsen 1 leverede vejr af første

Læs mere

NYHEDSBREV Vestjysk Motocross Club, Tinghedevej 7, 6715 Esbjerg N www.vmcc.dk

NYHEDSBREV Vestjysk Motocross Club, Tinghedevej 7, 6715 Esbjerg N www.vmcc.dk 23. januar 2010 Nummer 3 NYHEDSBREV Vestjysk Motocross Club, Tinghedevej 7, 6715 Esbjerg N www.vmcc.dk Opdatering Af Jørn Haahr Kære medlemmer, bruger, sponsorer og andre interessenter af Vestjysk MotoCross

Læs mere

Sådan bygges en International One Metre

Sådan bygges en International One Metre Sådan bygges en International One Metre En artikel af Robert Bruun Mariager Oprindelig var jeg Seawindsejler Seawind er et færdigfabrikat fra Modelfirmaet Kyosho. I denne klasse er alle bådene fuldstændig

Læs mere

Historie/Dansk. Side 1 af 10

Historie/Dansk. Side 1 af 10 Side 1 af 10 Historie/Dansk Trinmål (2009) for historiefaget efter 6. klasse Undervisningen skal lede frem mod, at eleverne har tilegnet sig kundskaber og færdigheder, der sætter dem i stand til at: -

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Referat fra generalforsamling Onsdag d.16/2 kl. 19.00 på Værftet

Referat fra generalforsamling Onsdag d.16/2 kl. 19.00 på Værftet Referat fra generalforsamling Onsdag d.16/2 kl. 19.00 på Værftet Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Formandens beretning. 3. Uddannelsesudvalgets beretning. 4. Fremlæggelse af regnskab. 5. Behandling af

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets

Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets Dirigent. Lasse takkede for valget og satte mødet i gang med at konstatere

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 5. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 5. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 5 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge5_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 11.23 Uge 5 l Verden omkring

Læs mere

Sig Gud tak for stort og småt livets rige gåde; bed ham bønlig, du må blot stole på hans nåde!

Sig Gud tak for stort og småt livets rige gåde; bed ham bønlig, du må blot stole på hans nåde! PRÆDIKEN TRINITATISSØNDAG 15.JUNI 2014 VESTER AABY KL. 9 (DÅB) AASTRUP KL. 10.15 Tekster: Es.49,1-6; Ef.1,3-14; Matth. 28,16-20 Salmer: 749,285, 674,364,355 Sig Gud tak for stort og småt livets rige gåde;

Læs mere

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var Surf symposium 2013 Fredag den 18. oktober, drog to kajakroere fra HTN (Jacob Jensen & Kristian Balslev ) afsted mod Klitmøller. Med en vis portion spænding i maven, masser af grej i bagagerummet og to

Læs mere

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32.

Husk at vi de 4 søndage i juli har fælles gudstjenester med Baptistkirken på Vindingevej 32. Fredag den 10. juli vil Vibeke Vang og Jan Kristoffersen sige ja til hinanden. Det sker i Roskilde Frikirke kl. 15.00. Kom og være med til denne vigtige begivenhed i Vibekes og Jans liv. Efter vielsen

Læs mere

Prædiken til 1. s. e. trin. Kl. 10.00 i Engesvang Dåb

Prædiken til 1. s. e. trin. Kl. 10.00 i Engesvang Dåb 1 Prædiken til 1. s. e. trin. Kl. 10.00 i Engesvang Dåb 752 Morgenstund har guld i mund 448 Fyldt af glæde 367 - Vi rækker vore hænder frem 728 Du gav mig O Herre 321 - O kristelighed, v 6 O kærlighed

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2016. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2016. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2016 Læs inde i bladet: INVITATION TIL GENERALFORSAMLING SØREDNING I SVERIGE OG DANMARK ÅRETS ARRANGEMENTER 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej

Læs mere

www.gangforeningen-bornholm.dk

www.gangforeningen-bornholm.dk www.gangforeningen-bornholm.dk Deadline næste udgave 5. dec. 2014 Turplan 5 og 10 km. Start kl. 9.00, hvor intet andet er nævnt. 5.10 P-plads ved BAF (bag brugsen), Østermarie 12.10 Åhalsegård, Kirkedalsvej

Læs mere

Prædiken til skærtorsdag 17. april kl. 17.00 i Engesvang

Prædiken til skærtorsdag 17. april kl. 17.00 i Engesvang Prædiken til skærtorsdag 17. april kl. 17.00 i Engesvang 178 Han står på randen af sin grav 448 Fyldt af glæde 457 Du som gik foran os 470 Lad os bryde brødet sammen ved hans bord 473 Dit minde skal 366

Læs mere

Tak for et godt år jeg ser frem til det næste.

Tak for et godt år jeg ser frem til det næste. Formandens beretning Jeg skal nu holde en beretning som formand. Da jeg sammen med Mette (nuværende næstformand) hørte at klubben stod tæt for at stoppe var vi begge ærgerlige. På det tidspunkt gik Birte

Læs mere

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 3 2012

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 3 2012 Husk at sende din mail-adr. til pfs@traebaade.dk hvis du stadig modtager nyhedsbrev pr. post Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 3 2012 Vore gode venners skonnert Ihana af Luvia i Finland På vej til åbent

Læs mere

Medlemsblad for Foreningen til bevarelse af fiskefartøjet Marna af Faaborg SG100. Juni 2015. 16. årgang nr. 2

Medlemsblad for Foreningen til bevarelse af fiskefartøjet Marna af Faaborg SG100. Juni 2015. 16. årgang nr. 2 Medlemsblad for Foreningen til bevarelse af fiskefartøjet Marna af Faaborg SG100 Juni 2015 16. årgang nr. 2 Formanden har ordet Så er sæsonen godt i gang. Her i bladet er der et par nye aktiviteter, tag

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra SVOO generalforsamling onsdag den 21. marts 2012 kl. 19:00 Formand Per Sørensen bød velkommen og udtrykke sin glæde over det store fremmøde til årets generalforsamling. Ad 1: Ad 2: Valg af

Læs mere

Først en beretning om det forløbne år, og dernæst vil jeg gennemgå punkterne: FLID Kontrakt med kommunen. Lån. Kran. Ralleje Den gamle havn.

Først en beretning om det forløbne år, og dernæst vil jeg gennemgå punkterne: FLID Kontrakt med kommunen. Lån. Kran. Ralleje Den gamle havn. Beretning 2015 Jeg har i år valgt at dele beretningen op i flere hovedpunkter. Først en beretning om det forløbne år, og dernæst vil jeg gennemgå punkterne: FLID Kontrakt med kommunen. Lån. Kran. Ralleje

Læs mere

Lundeborg Lystbådehavn på position:

Lundeborg Lystbådehavn på position: Nr. 2 april - 2004 Mindeord Jeg har just modtaget den sørgelige meddelelse at Poul Olsen er død. Poul fungerede som næstformand i Alpha29-klubben siden 1999 og på vores bestyrelsesmøde i januar var Poul

Læs mere

Nyhedsbrev december 2014.

Nyhedsbrev december 2014. Nyhedsbrev december 2014. Formandens klumme Æ bådslæw. Bådbyggeriet på Mythuegård. Aktiviteter. Formandens klumme. Sikke en Sommer 2014 har budt på. Fantastisk vejr, Ikke mindst under Tall ships, hvor

Læs mere

HVERDAGENS KAMPE FOR FANDEN, JENS!

HVERDAGENS KAMPE FOR FANDEN, JENS! FOR FANDEN, JENS! 31 En personlig beretning af Jens Rønn om faglige ambitioner og angsten for at blive syg igen. Af Jens Rønn Jeg hører sjældent musik. Ja, det er ikke mange gange i mit liv, jeg har hørt

Læs mere

Ny vin på gammelt træskib på historisk sejlads lægger til

Ny vin på gammelt træskib på historisk sejlads lægger til Ny vin på gammelt træskib på historisk sejlads lægger til SKIBET er en såkaldt galease, det vil sige det har to master, hvor den agterste er kortere end stormasten. Var det omvendt, ville SKIBET være en

Læs mere

Dommer ledigliste Bruger: alan Udskrevet den: klokken: 14:12:57

Dommer ledigliste Bruger: alan Udskrevet den: klokken: 14:12:57 Side 1 af 8 Dommer ledigliste Bruger: alan Udskrevet den: klokken: 14:12:57 (Fredag) 42048 Daniel Pedersen 3730 Nexø 2239 0831 40500 Holger Hansen 3700 Rønne 5695 5509 6179 2607 40800 Bernt H. Jensen 3720

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Medlemsblad nr. 1-2012

Medlemsblad nr. 1-2012 Medlemsblad nr. 1-2012 Indhold i dette blad Opstartsstævne m/indkaldelse til generalforsamling Midterstævne / Afriggerstævne Opråb fra bestyrelsen Kære alle Opstartsstævne 2012 Campingsæsonen skydes i

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

: afg. Holger Madsen. afg. Jan Hansen. Gunner spurgte om der var nogle indvendinger mod generalforsamlingens

: afg. Holger Madsen. afg. Jan Hansen. Gunner spurgte om der var nogle indvendinger mod generalforsamlingens Afholdt den. 22-02-16 i Munkebo forsamlingshus Antal fremmødte: 66 + 5 bestyrelsesmedlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Aflæggelse af foreningens reviderede regnskab. 4.

Læs mere

Den Grønne Gruppe Nyhedsbrev juni 2006

Den Grønne Gruppe Nyhedsbrev juni 2006 Nyhedsbrev juni 2006 Kære medlem af Den Grønne Gruppe! Vi har herved fornøjelsen at invitere dig og din ægtefælle til Den Grønne Gruppes årlige stævne på Houens Odde Spejdercenter 29. 30 september Stævnet

Læs mere

Maj Årgang Nr. 1

Maj Årgang Nr. 1 Maj 2014 15. Årgang Nr. 1 Formanden har ordet Per Thomsen Så starter en ny sommer med vores faste arrangementer, bl.a. vores mandags sejladser. Vi mangler stadig det sidste malerarbejde, så Marna kan se

Læs mere

Gilleleje Marineforening

Gilleleje Marineforening Gilleleje Marineforening Nr. 19 december 2011 Adresse Gilleleje Marineforening ønsker alle medlemmer en rigtig glædelig jul samt et godt nytår I gamle dage Inspireret af Søren Svendsens foredrag om gamle

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

REFERAT FRA REPRÆSENTANTSKABSMØDE I NÆSTVED IDRÆTSUNION TIRSDAG DEN 20. MARTS 2012. I TEATERSALEN PÅ LILLE NÆSTVED SKOLE.

REFERAT FRA REPRÆSENTANTSKABSMØDE I NÆSTVED IDRÆTSUNION TIRSDAG DEN 20. MARTS 2012. I TEATERSALEN PÅ LILLE NÆSTVED SKOLE. REFERAT FRA REPRÆSENTANTSKABSMØDE I NÆSTVED IDRÆTSUNION TIRSDAG DEN 20. MARTS 2012. I TEATERSALEN PÅ LILLE NÆSTVED SKOLE. Deltagere: Jesper Poulsen (niu) Torben Søholt Pedersen (niu) Anne Zachariassen

Læs mere

Bornholm - lejrskolebogen. Troels Gollander. Møllen Multimedie

Bornholm - lejrskolebogen. Troels Gollander. Møllen Multimedie Bornholm - lejrskolebogen Troels Gollander Møllen Multimedie INDHOLD Østersøens Perle 4 Klipperne 6 De første bornholmere 8 Krig og frihedskamp 10 Erhverv 12 Hammershus 14 Rundkirkerne 16 Bornholms byer

Læs mere

SÅ HOLDER VI FEST IGEN SKAL JEG DYRKE SPORT? ALKOHOL

SÅ HOLDER VI FEST IGEN SKAL JEG DYRKE SPORT? ALKOHOL SÅ HOLDER VI FEST IGEN Så er det igen ved at være tid til årets fest med vennerne fra HMI, nemlig Gl. Elevfest 2010. Vi lejet Crazy Daisy i Skanderborg igen, så rammerne skulle være i orden til et BRAG

Læs mere

Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00

Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00 1. halvår 2014 Åbent hus: Hver Tirsdag Klokken 13.00 16.00 SAMVÆRdSHUSET Søndergade 27-3700 Rønne Kontakt: Formand: Ruth Kjær Hansen mob. 50 57 29 14 Kasserer: Kjeld Pedersen E-mail: pilgaarden@sol.dk

Læs mere

Oveni og desværre, så tror jeg ikke krisen ligefrem har nogen udvidende effekt på forsikringsfolkets skostørrelser

Oveni og desværre, så tror jeg ikke krisen ligefrem har nogen udvidende effekt på forsikringsfolkets skostørrelser Dækker din Veteran-forsikring, skulle uheldet være ude?? Min gjorde ikke, i stedet blev den opsagt!!! En fortælling, blandet med synspunkter o.a., om en forsikrings-erklæret bastard-bil At ens bil, af

Læs mere

Klassisk. Kom og mød de andre hurtige i Helsingør. 120 år Anakonda sejler endnu. Nr. 124 Maj 2015

Klassisk. Kom og mød de andre hurtige i Helsingør. 120 år Anakonda sejler endnu. Nr. 124 Maj 2015 Klassisk Nr. 124 Maj 2015 120 år Anakonda sejler endnu Kom og mød de andre hurtige i Helsingør 1 Gaffelriggeren Anakonda I sidste nummer sendte bestyrelsen en jubilæumshilsen til alle jubilerende medlemsbåde

Læs mere

I LÆRE PÅ VÆRFTET. Et lærestyret undervisningsforløb på Helsingør Værftsmuseum for elever i 1. til 4. klasse

I LÆRE PÅ VÆRFTET. Et lærestyret undervisningsforløb på Helsingør Værftsmuseum for elever i 1. til 4. klasse I LÆRE PÅ VÆRFTET Et lærestyret undervisningsforløb på Helsingør Værftsmuseum for elever i 1. til 4. klasse Helsingør Kommunes Museer 2013 Introduktion Velkommen til Helsingør Værftsmuseum. Museet handler

Læs mere

ASSISI MISSION NYT nr. 9 november 2012 Invitation til lysarbejde og weekend-retræte på Bornholm i februar 2013

ASSISI MISSION NYT nr. 9 november 2012 Invitation til lysarbejde og weekend-retræte på Bornholm i februar 2013 ASSISI MISSION NYT nr. 9 november 2012 Invitation til lysarbejde og weekend-retræte på Bornholm i februar 2013 Havnen i Sandvig på Nordbornholm Kære medlemmer. For 4 år siden i september måned 2008 kom

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Har du brug for en ven, der bare er der? I samarbejde med:

Har du brug for en ven, der bare er der? I samarbejde med: I samarbejde med: Har du brug for en ven, der bare er der? Denne folder er til dig som er barn eller ung Mangler du af og til en forstående voksen at snakke med? Synes du, at de voksne tit har for travlt

Læs mere

Generalforsamling Egå Sejlklub 2015-11-03. 1. Valg af dirigent Per Selmose. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år

Generalforsamling Egå Sejlklub 2015-11-03. 1. Valg af dirigent Per Selmose. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år Generalforsamling Egå Sejlklub 2015-11-03 1. Valg af dirigent Per Selmose 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år Storjolle udvalg. Evt. link til film fra Youtube. Kapsejladsudvalg Optimist afdeling

Læs mere

Sejlsyningskursus en stor succes 10 deltagere havde en lærerig weekend.

Sejlsyningskursus en stor succes 10 deltagere havde en lærerig weekend. Kalender: Kursus til duelighedsbevis: Tirsdage kl. 19.00 Sejlsyning/fremstilling af maling: Søndag 30/5, 10.00 TS - Pinsestævne i Århus: Pinsen, selvfølgelig Skibsdage på Fejø (TS): 28/6 2/7 Vinden Drar,

Læs mere

Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc. epoulsem@youseepost.dk

Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc. epoulsem@youseepost.dk Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc epoulsem@youseepost.dk Mig bekendt er alle Regal Raptor baghjul ens, i hvert fald på dem vi kender fra 2005 og indtil 2007, det gælder således DD125-DD150-DD250 luft

Læs mere

BORNHOLMS SOMMERHØJSKOLE

BORNHOLMS SOMMERHØJSKOLE BORNHOLMS SOMMERHØJSKOLE 2013 13.-19. juni Højskole og Folkemøde på Bornholm Højskole og Folkemøde på Bornholm 13. 19. juni 2013 I et samarbejde mellem Sydslesvigsk Forening, LOF, Grænseforeningen og Højskolen.

Læs mere

Odsherred civile Hundeførerforening Nytårsbrev 2014-2015

Odsherred civile Hundeførerforening Nytårsbrev 2014-2015 Odsherred civile Hundeførerforening Nytårsbrev 2014-2015 Kære medlemmer Disse linjer færdiggøres her hvor vi har taget hul på et helt ubrugt år, hvor den nye kalender for 2015 tages i brug og års hjulet

Læs mere

Struer Folkedanserforening

Struer Folkedanserforening Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2017 33. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Grøn er vårens hæk, kåben kastes væk Sådan står der i en af vore gamle sange, og nederst på siden

Læs mere

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund.

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge var tidligere en betydningsfuld

Læs mere

Indkaldelse til generalforsamling. Generalforsamling i 2010 afholdes mandag den 1. marts kl. 19.00 i Lindeværftet..

Indkaldelse til generalforsamling. Generalforsamling i 2010 afholdes mandag den 1. marts kl. 19.00 i Lindeværftet.. NYHEDSBREV Januar 2010 15. årgang Nr.1 Dagsorden Indkaldelse til generalforsamling Generalforsamling i 2010 afholdes mandag den 1. marts kl. 19.00 i Lindeværftet.. 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning

Læs mere

Ministerens besvarelse af samrådsspørgsmål BB, BC og BD stillet af Steen Gade (SF) Jeg vil besvare de 3 spørgsmål samlet.

Ministerens besvarelse af samrådsspørgsmål BB, BC og BD stillet af Steen Gade (SF) Jeg vil besvare de 3 spørgsmål samlet. Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 MPU alm. del Bilag 316 Offentligt Ministerens besvarelse af samrådsspørgsmål BB, BC og BD stillet af Steen Gade (SF) 1 Jeg vil besvare de 3 spørgsmål samlet. Det

Læs mere

Privatisering af vores veje

Privatisering af vores veje ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Nr. 3 oktober 2011 14. årgang ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Kender du vikingeskibene? Kraka Fyr

Kender du vikingeskibene? Kraka Fyr Ottar Helge Ask Roar Ege Kender du vikingeskibene? Kraka Fyr S K O L E T J E N E S T E N V I K I N G E S K I B S M U S E E T Modellen en kopi af Helge Ask er en kopi af Roar Ege en kopi af Ottar en kopi

Læs mere

Kære Danske Zoom 8 sejlere. Først og fremmet tillykke med udtagelsen til NM i 2014 i Zoom 8 klassen.

Kære Danske Zoom 8 sejlere. Først og fremmet tillykke med udtagelsen til NM i 2014 i Zoom 8 klassen. Kære Danske Zoom 8 sejlere. Først og fremmet tillykke med udtagelsen til NM i 2014 i Zoom 8 klassen. Vi er glade for I ønsker at repræsentere de danske farver ved NM i Horten. Med venlig hilsen Hold lederne

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015. Godt nytår. Go-Kart

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015. Godt nytår. Go-Kart Godt nytår Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Januar 2015 Jeg håber, at I alle er kommet godt ind i det nye år. Jeg håber, at 2015 vil blive et rigtig godt år for dig, for dine venner og for alle

Læs mere

Lørdag d. 24 januar 2004. På skonnerten HÅBET i Helsingør.

Lørdag d. 24 januar 2004. På skonnerten HÅBET i Helsingør. INVITATION Kære sejler Vi vil gerne gentage succesen fra sidste år og invitere dig og din familie til det 2 Lotus møde, i rækken af de årlige møder der gerne skulle blive en hyggelig og udbytterig tradition

Læs mere

Kasper: Jeg hedder Kasper Thomsen, og jeg er 25 år gammel, og jeg læser HD 1. del på 4. semester

Kasper: Jeg hedder Kasper Thomsen, og jeg er 25 år gammel, og jeg læser HD 1. del på 4. semester 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Transskribering af interview, Kasper BM: okay, jeg skal først lige bede om dit navn, og din alder, og hvad du læser?

Læs mere

Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr. Lasse Rand om han ville være mødets dirigent.

Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr. Lasse Rand om han ville være mødets dirigent. Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr. Lasse Rand om han ville være mødets dirigent. Lasse takkede for valget og satte mødet i gang med at konstatere

Læs mere

Tversted Borger- og Turistforening Nyhedsbrev Marts 2016

Tversted Borger- og Turistforening Nyhedsbrev Marts 2016 Tversted Borger- og Turistforening ønsker at udvise åbenhed omkring vores arbejde og aktiviteter. Derfor vil der blive udsendt et lille nyhedsbrev (ca. 8-10 gange om året) på www.tverstedliv.dk om hvad

Læs mere

Foråret 2016. Titel: Tidlig morgendis i panorama Dorte Lorenzen Johnsen

Foråret 2016. Titel: Tidlig morgendis i panorama Dorte Lorenzen Johnsen Program Foråret 2016 for Titel: Tidlig morgendis i panorama Dorte Lorenzen Johnsen Kontakt oplysninger Formand Børge K. Lund Egemosen 3 6200 Aabenraa Tel. 3162 8272 bkl@aabenraafotoklub.dk Næstformand

Læs mere

Undersøgelsen Ældre og Ensomhed

Undersøgelsen Ældre og Ensomhed Undersøgelsen Ældre og Ensomhed Datagrundlag I 2012 gennemførte Marselisborg i samarbejde med Socialministeriet og 25 kommuner på landsplan en omfattende undersøgelse om ældres sociale liv Omfattende og

Læs mere

MØLLER & JOCHUMSEN BÅDEBYGGERI

MØLLER & JOCHUMSEN BÅDEBYGGERI MØLLER & JOCHUMSEN Refshalevej 340 1432 København K CVR: 35 02 69 83 info@mollerogjochumsen.dk BÅDEBYGGERI Aps København. 18-05-2014 Tilstandsrapport for VØLVEN Bygget som hajkutter af skibsbygmester Joensen

Læs mere

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder København S, 10. juni 2015 Kære menigheder Morten Kofoed Programme Coordinator Baptist Union of Denmark Cell: +45 3011 2904 E-mail: morten@baptistkirken.dk Mange tak for jeres bidrag til Burundis Baptistkirke

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad tid lukker museet i januar? 2. Hvad koster entreen for børn? 3. Hvor længe varer

Læs mere

Auk$ons a*en kl 19.00 7 Jan I klubhuset. Generalforsamling 4 Feb Husk $lmelding. 4.Afd Nyborg d 3/1 5.Afd Vindeby d 31/1

Auk$ons a*en kl 19.00 7 Jan I klubhuset. Generalforsamling 4 Feb Husk $lmelding. 4.Afd Nyborg d 3/1 5.Afd Vindeby d 31/1 Auk$ons a*en kl 19.00 7 Jan I klubhuset Generalforsamling 4 Feb Husk $lmelding Havfiskeri 4.Afd Nyborg d 3/1 5.Afd Vindeby d 31/1 VHF Kursus Tilmelding Vi gør det igen er igang Fyns Trolling klub ALolder

Læs mere

Human Performance Institute.dk. By Johan Munck Larholm. Unleash The. Champion. Within. 6 Hours Concept. Professional Business Advisor Human Resource

Human Performance Institute.dk. By Johan Munck Larholm. Unleash The. Champion. Within. 6 Hours Concept. Professional Business Advisor Human Resource Unleash The Champion Within 6 Hours Concept Titelbælte 2014 Hvad Human performance Institute har betydet for mig! Af Joachim Christensen Hvis man ser bort fra Johans og min relation fra de tidligere år

Læs mere

Først sættes spanterne helt vinkelret på kølen. Dette gøres nemmest på en byggebedding.

Først sættes spanterne helt vinkelret på kølen. Dette gøres nemmest på en byggebedding. Byggetips Træskrog Først sættes spanterne helt vinkelret på kølen. Dette gøres nemmest på en byggebedding. (Fig. 1). Derefter monteres dæk og evt. skot. Når dette er tørt, slibes spanterne i smig (fig.

Læs mere

Ordinært repræsentantskabsmøde i Danskflugtskydnings Forbund Sted: Hotel Scandic Odense Dato: 22 marts 2014. Punkt Emne. 1 Valg af dirigent.

Ordinært repræsentantskabsmøde i Danskflugtskydnings Forbund Sted: Hotel Scandic Odense Dato: 22 marts 2014. Punkt Emne. 1 Valg af dirigent. Ordinært repræsentantskabsmøde i Danskflugtskydnings Forbund Sted: Hotel Scandic Odense Dato: 22 marts 2014 Punkt Emne 1 Valg af dirigent 2 Valg af stemmetællere 3 Optælling af tilmeldte foreninger/ delegerede

Læs mere

Med Rimo på Bornholm 2013.

Med Rimo på Bornholm 2013. Med Rimo på Bornholm 2013. Hold 4 5 6 og 7 tog i weekenden d. 17. 19. august på tur til Bornholm, for at køre Bornholm Rundt søndag d. 18.08.13. Her er (endelig) en lille stemningsrapport.. Rimo s (næsten)

Læs mere

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 Onsdag den 15. januar kl. 14.00:... Foredrag: Det gode liv hvad er det? Tirsdag den 11. februar kl. 19.00:... Generalforsamling Onsdag den 26. marts kl. 14.00:... Foredrag

Læs mere

Hvis man for eksempel får ALS

Hvis man for eksempel får ALS Artikel fra Muskelkraft nr. 2, 1993 Hvis man for eksempel får ALS Ser man bort fra det fysiske, tror jeg faktisk, at jeg i dag har det bedre, end hvis jeg ikke havde sygdommen. Det lyder mærkeligt, men

Læs mere

Nyt fra forbundet mm Dommerkursus. Generalforsamling 2017

Nyt fra forbundet mm Dommerkursus. Generalforsamling 2017 Det er ved at være et stykke tid siden det seneste nyhedsbrev blev sendt ud, jeg har, som de fleste ved fået nyt job, hvor der har været en masse nyt at sætte sig ind i, så derfor har det ikke været computeren

Læs mere