MØLLER & JOCHUMSEN BÅDEBYGGERI

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MØLLER & JOCHUMSEN BÅDEBYGGERI"

Transkript

1 MØLLER & JOCHUMSEN Refshalevej København K CVR: info@mollerogjochumsen.dk BÅDEBYGGERI Aps København Tilstandsrapport for VØLVEN Bygget som hajkutter af skibsbygmester Joensen Esbjerg 1920 Tilstandsrapporten omfatter skrog og en vurdering af rundholter. Installationer så som motor, el og øvrige tekniske installationer omfatter rapporten ikke. Apteringen er heller ikke vurderet. Skrog indvendig. Gennemgangen af de enkelte rum er inddelt i tømmer og indvendig klædning samt i dæk og dækslag. Tømmer omfatter sitterser, bundstokke, oplængere og diverse vægere. Når spanter nævnes, er disse en sammentrækning af oplængere, sitterser og bundstokke. Dækslaget starter fra bjælkevægeren og opad. Forpeak. Bjørn, stævn og køl er faste og ikke nævneværdig opfugtede. Således vurderes de i rimelig stand. Spanterne er generelt faste og ikke meget opfugtetede. Toppene på spanterne er meget dårlige nogle steder. Palstøtten er opfugtet og nedbrudt, særligt i dækket. Skottet på agterparten af forpeaken er dårlig i toppen. Ikke graverende.

2 Klædning er i bagbord side rimelig. I styrbord side er 1. til 3. rang i bøg, og disse har tydelige spor efter angreb af borebiller eller lignende. Billeddokumentation haves. Kimmingsvæger i fin stand. Bjælkevæger er i styrbord i orden, men i bagbord dårlig. Skanseklædningsstøtter er i dårlig stand. Dæksbjælker er generelt ikke ikke gode, særligt i borde er de dårlige. Stævnknæ er meget nedbrudt. Det har sandsynligvis bredt sig til stævnen lige under dæksplan. Dæksplanker er i rimelig stand dog med et dårligt område fortil og i bagbord side. Dækshuset er ikke afsat på karm. Bl.a. derfor er det nedbrudt i dæksplan. Salon. Tømmer og klædning. Der begrænset tilgang til køl og tømmer på grund af betonballast. Køl er fast og i rimelig stand. Spanterne er rimelige men med nedbrudte toppe agterst, særligt i bagbord side. Bundstokke har bløde punkter, men på grund af betonen er det svært at vurdere deres generelle stand (billeddoku.). Kimmingsvæger i rimelig stand, men med blødt punkt (billededoku.) Bjælkevæger i rimelig stand, både styrbord og bagbord. Dæks- og stikbjælker er dårlige. Vatterbord og skandæk er dårlige. Dæksplanker er bløde over bjælker. Det synlige af dækshuset er i rimelig stand.

3 Wc Ringe tilgang. Klædning rimelig. Spantetoppe lidt bløde. Ringe tilgang. Dæksbjælke dårlig og svampeangrebet. Vatterbord og skandæk dårlige. Dækshus opfugtet og delvis nedbrudt. Motorrum Køl er oliemættet og i rimelig stand. Agterstævn er i rimelig stand. Klædninger i rimelig stand. Diverse vægere i rimelig stand. Bjælkevæger dårlig. Stævnknæ og den konstruktion som omgiver det er dårlig. Vatterbord og skandæk er dårlige. Dæksplanker er rimelige. Dæk Tømmer i dæksplan Bortset fra vatterbord i styrbord side midtskibs er alt i dårlig stand. Det gælder også støtter. Lønningen er egentlig rimelig, men da den ikke kan bevares hvis støtterne skal skiftes gør det ingen forskel desværre.

4 Dæksplanker. Meget af dækket ser rimeligt ud, men de omkringliggende konstruktioner er i dårlig stand, så dæksplankerne kan desværre ikke bevares. Dækshuse. De er flere steder dårlige, særligt i dæksplan. Jeg vurderer, at de ikke med fordel kan bevares. Rundholter. Generelt er standen rimelig. Dog er bommen på stormasten i dårlig stand. Køl og stævne. Alt vurderes i rimelig stand. Men der skal tages højde for kølspængning, eller sætning af skibet under ophold på land. Det er nødvendigt at genskabe en rimelig kølfacon. Klædning udvendig. Generelt rimelig stand. Men der bør skiftes planker i begge ender. Det gælder særligt i 1-3 rang. Umiddelbart vurderer jeg at der skal skiftes 50 til 60 meter planker. Angående tærring har jeg eftergået ca. 50 spigre. I ca. halvdelen viser der sig tærringsproblemer. Dette skal tages alvorligt, og en gennemgribende gennemgang af jern i skibet er nødvendig. Konklusion. VØLVEN en fin hajkutter, med omfattende kommende opgaver. Kølen, som udført i bøg, er i rimelig stand. Det samme gælder for- og agterstævn i eg. Klædningen og tømmeret er sundt rigtig mange steder, bortset fra de førnævnte ender. Hvad angår tærring har der vist sig en opgave med at eftergå skibet grundigt for det. Der er meget omfattende opgaver mht. dækket og de konstruktioner der omgiver det. Dæk og bjælkevæger er ikke samlet på traditionel vis. Bjælkeenderne er normalt svalet dybt ned i vægeren, men det er ikke gjort i dette tilfælde. Det kræver enten en ny bjælkevæger eller en alternativ løsning.

5 Styremaskinerum/ WC Tømmer i god stand. De kantspanter der løber ned til gennemføringen for skrueakslen, er bløde i endetræet. Ikke kritisk, men de bør eftergåes med Boracol. Klædning ser god ud, og der er rent mellem spanterne. Alt i god stand. Mastegennemføringen ser god ud. Der ses kun meget lidt opfugtning. Dæk oppe De enkelte elementer på dækket gennemgåes forfra. Når skanseklædningsstøtter angives med numre, er de talt fra judasørene og agterover. Foreste fisk/ palstøtten. Blød rundt palstøtten. Bør som minimum spunses, og ny og god kalfatring bør islåes. Karm for nedgangskappen. Karmen er opfugtet og delvist nedbrudt. Bør skiftes. Mastekrave. Mastekraven er ikke tæt. Der bør pålægges en ny. De gamle opfugtede kiler bør skiftes og masten skal have mulighed for at tørre og dernæst impregneres inden afslutning af reparationen. Foreste ruf.

6 Karm blød ved forkant, særligt bb. Ikke synlige svampe. Agterste ruf. Opfugtet og delvist nedbrudt karm. Særligt agter sb, agter bb og for ss. Det vil vel sige over det meste. Ikke synlige svampe. Støtter. Bb: Nummer 4 17 er ikke gode, særligt ved skandækket, og de bør skiftes. Sb: Nummer 4 og 7 15 er ikke gode, særligt ved skandækket, og de bør skiftes. Der ses ikke synlige svampe. Skandæk. Bb: Ved støtterne nr. 5,7,13,17 er det ikke godt, og det bør skiftes. Ellers ok. Sb: Ved støtterne nr. 4,7 15 er det ikke godt og det bør skiftes. Elles ok. Der ses ikke synlige svampe. Vaterbord. Bb: Ved støtterne nr. 8,10,15,17 og 21 er det ikke godt og det bør skiftes. Ellers ok. Sb: Ved støtterne nr er det ikke godt og bør skiftes. Ellers ok. Lønning. Bb: God stand Sb: Under svineryg er lønningen blød. Ligeledes ved støtterne 12 og 13. Rundholter De er vurderet fra dækket. De er tilvirket af thuja, fældet i januar Forudsætningen for holdbare master er således bestemt tilstede. De steder hvor de er opfugtede i dæksplanet, viser de ingen svaghedstegn. Ej heller er de angrebet af svamp. De af rundholterne jeg kan se, ser fine ud, så jeg vurderer at rundholterne er i god stand. Den stående og løbende rig har jeg ikke forholdt mig til.

7 Skrog udvendig Forstævn. God stand. Agterstævn. Der er foretaget betydelige reparationer af stævnen. Den oprindelige del af stævnen er delvis nedbrudt, men kan dog holde på spigerne. Den bør nok skiftes. Køl. Fin stand. Let kølsprængt. Påsat jernkøl ser fin ud. Der ses jævn og fin tærring på anoderne. Tærring. 25 sprigre er eftergået uden at tegn på tærring viste sig. Og der er ikke fundet tegn på tærring. Skibsbygmester Hans Bendix har igennem årene gennemgået skroget for tærring. Der løbende blevet skiftet spigre, så jeg vurderer at den del af skroget er i god stand. Klædning. Bb: Enkelt blødt sted ved barkholt på lorringen. Lidt blød 6. planke fra neden, ved agterstævn. Har henledt ejers opmærksomhed på mulig problem med fastholdelse af planke i forskibet, ca 40 cm. over vandlinien. I øvrigt er klædningen god. Sb: 6. planke nedefra blød hvor den møder agterstævn. Barkholt dårlig midtskibs og ligeledes er den dårlig ud for foreste vant. I øvrigt er klædninger i god stand. Konklusion. ANNE MARIE er løbende vedligeholdt og derfor i rimelig god stand. Som der fremgår af gennemgangen har skibet svagheder. Særligt støtter, skandæk og vaterbord samt agterstævnen trænger til opmærksomhed. Hvis disse dele efterhånden skiftes vil ANNE MARIE være i rigtig god stand.

8 Bådebygger Ture Møller.

9 MØLLER & JOCHUMSEN BÅDEBYGGERI ApS Refshalevej København K CVR: info@mollerogjochumsen.dk København d Tilstandsrapport for ANNE MARIE Bygget som kvase 1890 i Assens Tilstandsrapporten omfatter skrog og en vurdering af rundholter. Installationer så som motor, el og øvrige tekniske installationer omfatter rapporten ikke. Apteringen er heller ikke vurderet. Skrog indvendig. Gennemgangen af de enkelte rum er inddelt i tømmer og indvendig klædning samt i dæk og dækslag. Forpeak. Alt tømmer er i god stand. Klædningen er fin og tør, og der er ikke efterladt spåner og skidt i konstruktionen. Der er ingen tegn på svamp.

10 Forstævn og en stor del af den klædning der løber ind til den er skiftet. Det ser alt sammen fint ud. Dækket ud til vaterbord er skiftet Det er i god stand. Foreste dæksbjælke, særligt i sb, er i meget dårlig stand. Den bør skiftes, og indtil da holdes med Boracol eller ligende. Bjælkevægeren i sb er ikke helt fast, men det er ikke i kritisk. Rundt palstøtten er der en del opfugtning. Dette bør tilses. Ved fisken er der ligeledes opfugtet, se til kalfatring. Karmen til nedgangskappen er særligt på forparten nedbrudt og bør udskiftes helt. Der ingen af de opfugtede steder tegn på svampeangreb for nuværende. Foreste lukaf/køje i bb. Alt ser god ud. Der rent mellem spanter. Et enkelt spant, som bliver til skanseklædningsstøtte, er opfugtet. På denne ses en enkelt lille og begrænset svamp. Bør eftergåes med Boracol. Alt i rimelig stand, men opfugtet i borde. Blød ind mod nedgangskappens karm. Agterste lukaf/køje i bb. Tømmer og indvendig klædning Tømmer i god stand. To spantetoppe opfugtede, men ikke kritisk. Der er rent mellem spanterne, og der ses ingen tegn på svamp. Der spredt opfugtning under dæk, særligt i borde. Der bør ses til kalfatring. Rundt mastegennemføringen ses en del opfugtning. Der er ikke tegn på nedbrydning, men mastekraven bør tilses. Lukaf i sb.

11 Tømmer i god stand. Lem i dørk giver adgang til køl, bjørn, bundstokke og sittesser. Alt i god stand. Jeg vurderer kølen til at være lavet i bøg. Ejer siger den er original, altså fra 1890! Det er meget interessant. Der er ingen tegn på svamp. Alt i god stand, men med spredt opfugtning. Se til kalfatring. Salon Tømmer og klædning. Alt i god stand. Inspektion gennem lem i dørk viser ligeledes god stand overalt. Der rent mellem spanterne. På agterparten af en enkelt bundstok viser der sig naglesyge eller lutråd, men ikke noget graverende. Der er en del opfugtning i borde. Særligt spantetoppe og skanseklædningsstøtter fra røstjern og agterover ser ikke gode ud. Det gælder både for sb og bb. Bjælker og bjælkevæger ser gode ud. Motorrum Tømmer og klædning. Alt er i god stand. Der rent mellem spanterne og der ses ingen tegn på svamp. I bb er stikbjælkerne opfugtede. Ikke meget kritisk, men de bør tilses og eftergåes med Boracol og måske skiftes. Dæksbjælken på forkant af motorrum lidt blød midtpå, oppe. I sb er stikbjælkerne i god stand. Der ses opfugtning i borde både i sb og bb. Styremaskinerum/ WC

12 Tømmer i god stand. De kantspanter der løber ned til gennemføringen for skrueakslen, er bløde i endetræet. Ikke kritisk, men de bør eftergåes med Boracol. Klædning ser god ud, og der er rent mellem spanterne. Alt i god stand. Mastegennemføringen ser god ud. Der ses kun meget lidt opfugtning. Dæk oppe De enkelte elementer på dækket gennemgåes forfra. Når skanseklædningsstøtter angives med numre, er de talt fra judasørene og agterover. Foreste fisk/ palstøtten. Blød rundt palstøtten. Bør som minimum spunses, og ny og god kalfatring bør islåes. Karm for nedgangskappen. Karmen er opfugtet og delvist nedbrudt. Bør skiftes. Mastekrave. Mastekraven er ikke tæt. Der bør pålægges en ny. De gamle opfugtede kiler bør skiftes og masten skal have mulighed for at tørre og dernæst impregneres inden afslutning af reparationen. Foreste ruf. Karm blød ved forkant, særligt bb. Ikke synlige svampe. Agterste ruf. Opfugtet og delvist nedbrudt karm. Særligt agter sb, agter bb og for ss. Det vil vel sige over det meste. Ikke synlige svampe. Støtter. Bb: Nummer 4 17 er ikke gode, særligt ved skandækket, og de bør skiftes.

13 Sb: Nummer 4 og 7 15 er ikke gode, særligt ved skandækket, og de bør skiftes. Der ses ikke synlige svampe. Skandæk. Bb: Ved støtterne nr. 5,7,13,17 er det ikke godt, og det bør skiftes. Ellers ok. Sb: Ved støtterne nr. 4,7 15 er det ikke godt og det bør skiftes. Elles ok. Der ses ikke synlige svampe. Vaterbord. Bb: Ved støtterne nr. 8,10,15,17 og 21 er det ikke godt og det bør skiftes. Ellers ok. Sb: Ved støtterne nr er det ikke godt og bør skiftes. Ellers ok. Lønning. Bb: God stand Sb: Under svineryg er lønningen blød. Ligeledes ved støtterne 12 og 13. Rundholter De er vurderet fra dækket. De er tilvirket af thuja, fældet i januar Forudsætningen for holdbare master er således bestemt tilstede. De steder hvor de er opfugtede i dæksplanet, viser de ingen svaghedstegn. Ej heller er de angrebet af svamp. De af rundholterne jeg kan se, ser fine ud, så jeg vurderer at rundholterne er i god stand. Den stående og løbende rig har jeg ikke forholdt mig til. Skrog udvendig Forstævn. God stand. Agterstævn. Der er foretaget betydelige reparationer af stævnen. Den oprindelige del af stævnen er delvis nedbrudt, men kan dog holde på spigerne. Den bør nok skiftes.

14 Køl. Fin stand. Let kølsprængt. Påsat jernkøl ser fin ud. Der ses jævn og fin tærring på anoderne. Tærring. 25 sprigre er eftergået uden at tegn på tærring viste sig. Og der er ikke fundet tegn på tærring. Skibsbygmester Hans Bendix har igennem årene gennemgået skroget for tærring. Der løbende blevet skiftet spigre, så jeg vurderer at den del af skroget er i god stand. Klædning. Bb: Enkelt blødt sted ved barkholt på lorringen. Lidt blød 6. planke fra neden, ved agterstævn. Har henledt ejers opmærksomhed på mulig problem med fastholdelse af planke i forskibet, ca 40 cm. over vandlinien. I øvrigt er klædningen god. Sb: 6. planke nedefra blød hvor den møder agterstævn. Barkholt dårlig midtskibs og ligeledes er den dårlig ud for foreste vant. I øvrigt er klædninger i god stand. Konklusion. ANNE MARIE er løbende vedligeholdt og derfor i rimelig god stand. Som der fremgår af gennemgangen har skibet svagheder. Særligt støtter, skandæk og vaterbord samt agterstævnen trænger til opmærksomhed. Hvis disse dele efterhånden skiftes vil ANNE MARIE være i rigtig god stand. Bådebygger Ture Møller

15 .

Restureringsmål 1897-1906

Restureringsmål 1897-1906 Alvilde Restureringsmål 1897-1906 Af: Peter Giltoft, Ib Larsen og Ib Schjerlund Dato: 2010-01-28 Emne: Plan for restaurering af Frederikshavnerkutteren Alvilde samt historisk dokumentation Ref.: Alvilde-2010-001

Læs mere

SOMMERFLID Uformelle noter til en medlemsaften Kaj Madsen, januar 2005

SOMMERFLID Uformelle noter til en medlemsaften Kaj Madsen, januar 2005 SOMMERFLID Uformelle noter til en medlemsaften Kaj Madsen, januar 2005 LITTERATUR C. L. L. Harboe: Dansk Marine-Ordbog, 1839 ( 1979) Maritimt leksikon Jens Kusk Jensen: Haandbog i praktisk Sømandsskab,

Læs mere

Vragdel 4 er det ene af de to vragstykker, som ved første besigtigelse kunne tolkes som dele af styrbord agterskib, der løber ud i et agterspejl.

Vragdel 4 er det ene af de to vragstykker, som ved første besigtigelse kunne tolkes som dele af styrbord agterskib, der løber ud i et agterspejl. Han Herred Havbåde Bagbord skibsside Morten Gøthche, Mathilde Højrup og Thomas Højrup marts 2011 Allerede ved den første besigtigelse viste det sig, at der var drevet et syv bord bredt og 8 meter langt

Læs mere

Kattegatbåd SVALEN. Hovedskibsregst. for Kgr. Danmark 1894-1927, side 199 bind III. H. 226.

Kattegatbåd SVALEN. Hovedskibsregst. for Kgr. Danmark 1894-1927, side 199 bind III. H. 226. Kattegatbåd SVALEN Kort beskrivelse af skibets tidligste historie, som den er fundet og dokumenteret af bådebygger Hans Bendix og Jes Kroman, SKIBSBEVARINGSFONDEN. SVALEN er bygget af bådebygger Andreas

Læs mere

Post- og passagerbåd RØRET. Rekonstruktionsplan FORELØBIG PLAN

Post- og passagerbåd RØRET. Rekonstruktionsplan FORELØBIG PLAN Post- og passagerbåd RØRET Rekonstruktionsplan FORELØBIG PLAN SKIBSBEVARINGSFONDEN Januar 2010 Titel: Post- og passagerbåd RØRET Undertitel: Dokumentationsrapport Forfatter: Jes Kroman Udgiver: SKIBSBEVARINGSFONDEN

Læs mere

Restaureringsguide for værfter

Restaureringsguide for værfter Restaureringsguide for værfter En guide til skibs og bådebyggerierne om Restaurering og istandsættelse af bevaringsværdige fartøjer At sætte sit fartøj på værft er en tillidssag. Skibsejeren og værftet

Læs mere

mere info på telefon 62 22 01 17

mere info på telefon 62 22 01 17 RÅD - 10 Dette er et tilbud til nuværende og kommende Folkebådssejlere. Brug disse råd som et redskab til brug ved vedligehold og i en købesituation. Det er på ingen måde en tilkendegivelse af, at Folkebåden

Læs mere

Anders Axø, Carl Lindamsvej 5, 7000 Fredericia Tlf: 75 94 47 46, E-post: axoe@post4.tele.dk

Anders Axø, Carl Lindamsvej 5, 7000 Fredericia Tlf: 75 94 47 46, E-post: axoe@post4.tele.dk Har de ikke glemt noget? Foto: Henning Gerken EFTERRETNINGER FOR SKIBSLAGET, JENSINES VENNER OG NR. 79 ANDRE SØFARENDE JUNI 2001 Skibslaget er en afdeling i Det Danske Spejderkorps og styres af gruppestyrelsen.

Læs mere

III 6 Skibsbunden rettes til

III 6 Skibsbunden rettes til III 6 Skibsbunden rettes til Han Herred Havbåde Morten Gøthche, Mathilde Højrup, Pipsen Monrad Hansen og Thomas Højrup juni 2011 Den første tilnærmelse til en ekspliciteret skrogform rettes foreløbig til,

Læs mere

III 7 Fribordet rettes ind

III 7 Fribordet rettes ind Han Herred Havbåde III 7 Fribordet rettes ind Morten Gøthche, Mathilde Højrup, Pipsen Monrad Hansen og Thomas Højrup juni 2011 Den første tilnærmelse til en ekspliciteret skrogform rettes foreløbig til,

Læs mere

Klassisk. Nr. 118 December 2013. Klassisk møder nyt... og gammelt

Klassisk. Nr. 118 December 2013. Klassisk møder nyt... og gammelt Klassisk Nr. 118 December 2013 1 Klassisk møder nyt... og gammelt Lækagesøgning en skumfidus I sæsonerne 2010 og 11 bemærkede jeg, at lænsepumpen meget ofte kørte, når jeg sejlede på styrbords halse ikke

Læs mere

EBM 257, Gåsehagevraget

EBM 257, Gåsehagevraget EBM 257, Gåsehagevraget KORT & MATRIKELSTYRELSEN (G.115-96) Moesgård Museum Rapport vedr. besigtigelse af Gåsehagevraget Jesper Frederiksen og Mikkel Haugstrup Thomsen KONSERVERINGS- OG NATURVIDENSK ABELIG

Læs mere

Restaureringsplan for M/S Vito. Af Joacim Bøllehuus Marts 2009

Restaureringsplan for M/S Vito. Af Joacim Bøllehuus Marts 2009 Restaureringsplan for M/S Vito Af Joacim Bøllehuus Marts 2009 Indhold Forord... 3 0 Historisk oversigt... 4 01 Restaureringsprocessen... 8 1 Skibet generelt... 10 110 Generel fremtoning, skrog og dæk...

Læs mere

Skibsbunden. Han Herred Havbåde

Skibsbunden. Han Herred Havbåde Han Herred Havbåde Skibsbunden Morten Gøthche, Mathilde Højrup og Thomas Højrup marts 2011. Skibsbunden er her samlet af 7 vragdele og udtegnet i længdesnit og plan, Roskilde d. 7.12.1976 af Morten Gøthche.

Læs mere

Håndbog i Meginjollen

Håndbog i Meginjollen Et nyt Sprog Håndbog i Meginjollen af Finn R. Andersen (Megin 443) Et nyt sprog En god ven af mig bor i Mexico City langt fra havet og sejlbare søer. I forbindelse med sin uddannelse skulle han tilbringe

Læs mere

Projekt Restaurering af sejlpaketten Carla af Svendborg

Projekt Restaurering af sejlpaketten Carla af Svendborg SejlforeningenCarla Strandhuse 43. 5700 Svendborg tlf.: 4075 8703 mail. haagenfrederiksen@yahoo.com Cvr.nr. 35374388 Bankkonto Reg.nr. 6840 Kontonr. 1426769 Projekt Restaurering af sejlpaketten Carla af

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring 7237 Oversigt over klagepunkter: Bygning B: 1. Råd i dør mod nordvest 2. Råd i bundrammen 3. Kæntrede facadebjælker ved vindue mod syd 4. Udposning af facade mod syd 5. Rådskader i tag 6. Rådskader i gulv

Læs mere

BÅDEJER IDENTIFICER BÅDEN. Joakim Rechnitzer, joakim@sejlsport.dk

BÅDEJER IDENTIFICER BÅDEN. Joakim Rechnitzer, joakim@sejlsport.dk Der kan være mange faldgruber, når du køber brugt båd både juridiske og tekniske. SEJLER laver et grundigt bådtjek og ser på juraen bag et bådkøb. Joakim Rechnitzer, joakim@sejlsport.dk Når der handles

Læs mere

III 9 Dialektikken imellem linjerne i forstævnens spunding og det nye bordforløb stiller drilske detailspørgsmål

III 9 Dialektikken imellem linjerne i forstævnens spunding og det nye bordforløb stiller drilske detailspørgsmål III 9 Dialektikken imellem linjerne i forstævnens spunding og det nye bordforløb stiller drilske detailspørgsmål Morten Gøthche, Mathilde Højrup, Pipsen Monrad Hansen, Thomas Højrup Som helhed danner skrogbygningens

Læs mere

SeaWind Ejeres Forening (SWEF) SeaWind klasseregler

SeaWind Ejeres Forening (SWEF) SeaWind klasseregler SeaWind klasseregler 1. GENERELT OM KLASSEN: SeaWind er en entypebåd. Klassens mål er kapsejlads, hvor skipperens dygtighed til at trimme og sejle båden vil være afgørende for at vinde. Reglernes hensigt

Læs mere

Fiskeskib TINA ROSENGREN arbejdsulykke 23. august 2007

Fiskeskib TINA ROSENGREN arbejdsulykke 23. august 2007 Redegørelse fra Opklaringsenheden Fiskeskib TINA ROSENGREN arbejdsulykke 23. august 2007 TINA ROSENGREN ved kaj, billedet viser agterskibet med muslingeskrabere og rejste bomme Faktuel information TINA

Læs mere

Havbådene tilbage til Nr. Vorupør. - med skruen i vandet

Havbådene tilbage til Nr. Vorupør. - med skruen i vandet Havbådene tilbage til Nr. Vorupør - med skruen i vandet Der var engang... Prospekt, udarbejdet af foreningen Vorupør Havbåde med støtte fra bl.a. Vesterhavscafeen, Vorupør Landingspladsen ApS Vorupør Vognmandsforretning

Læs mere

Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste Bygningsdivisions Projektteam Øst Spanteloftvej 16 1439 København K.

Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste Bygningsdivisions Projektteam Øst Spanteloftvej 16 1439 København K. Lautrupvang 8 DK 2750 Ballerup Telefon: + 45 44 85 86 00 Telefax: + 45 44 85 86 09 E-mail: goritas@goritas.dk Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste Bygningsdivisions Projektteam Øst Spanteloftvej

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 9105 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: Ad. 1. På havesiden er belægningen og terrassen ført op over sokkelhøjden. Ad. 2. Bjælken, der er synlig i udhæng og synligt

Læs mere

Lisbeth:. Rustfrie bagplader monteret (limet) under dæk som fæste for flag bøsning ( turflag) og stander bøsning.

Lisbeth:. Rustfrie bagplader monteret (limet) under dæk som fæste for flag bøsning ( turflag) og stander bøsning. Dagbog fra reparationsholdet, Tolo Roklub, marts 2019 Lørdag 16-3-2019 Temperatur 14 C Køreskinner og træafmonteret. Nye træ kiler lakkeret førstegang. Sæder afmonteret gammel kørevogn.. Rustfrie bagplader

Læs mere

Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste Bygningsdivisions Projektteam Øst Spanteloftvej 16 1439 København K.

Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste Bygningsdivisions Projektteam Øst Spanteloftvej 16 1439 København K. Lautrupvang 8 DK 2750 Ballerup Telefon: + 45 44 85 86 00 Telefax: + 45 44 85 86 09 E-mail: goritas@goritas.dk Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste Bygningsdivisions Projektteam Øst Spanteloftvej

Læs mere

Kender du vikingeskibene? Kraka Fyr

Kender du vikingeskibene? Kraka Fyr Ottar Helge Ask Roar Ege Kender du vikingeskibene? Kraka Fyr S K O L E T J E N E S T E N V I K I N G E S K I B S M U S E E T Modellen en kopi af Helge Ask er en kopi af Roar Ege en kopi af Ottar en kopi

Læs mere

Ålekvasen MINERVA. Tilstands- og rekonstruktionsrapport

Ålekvasen MINERVA. Tilstands- og rekonstruktionsrapport Ålekvasen MINERVA Tilstands- og rekonstruktionsrapport SKIBSBEVARINGSFONDEN Februar 2006 Titel: Ålekvasen MINERVA af Karrebæksminde Undertitel: Tilstands- og dokumentationsrapport Forfatter: Jes Kroman

Læs mere

Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste Bygningsdivisions Projektteam Øst Spanteloftvej 16 1439 København K.

Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste Bygningsdivisions Projektteam Øst Spanteloftvej 16 1439 København K. Lautrupvang 8 DK 2750 Ballerup Telefon: + 45 44 85 86 00 Telefax: + 45 44 85 86 09 E-mail: goritas@goritas.dk Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste Bygningsdivisions Projektteam Øst Spanteloftvej

Læs mere

SVANEMØLLEN Svaneke.

SVANEMØLLEN Svaneke. SVANEMØLLEN Svaneke. Løse og nedfaldende egespåner 2010 Tilstand Beklædning, vinduer og døre. Istandsættelse NIELS-HOLGER LARSEN 2013 Indledning. Ved møllen opførelse blev både skrog og hat beklædt med

Læs mere

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr

Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr Bornholms Træbådelaug Nyhedsbrev nr. 1 2008 Værktøjsbænk fra sejlmager Byders sejlloft i Larsegade. Foto:NHL I dette nummer Spejlbåden fra Boderne (Chr. Nielsens opmåling) Godt nytår til alle. Trods det

Læs mere

Pedersbæks vrag skylles i land og måles op i 1976

Pedersbæks vrag skylles i land og måles op i 1976 Pedersbæks vrag skylles i land og måles op i 1976 1 Han Herred Havbåde Morten Gøthche, Mathilde Højrup og Thomas Højrup marts 2011 I stormen den 4.-5. januar 1976 kom store og små dele af det klinkbyggede,

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13111

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13111 SKØNSERKLÆRING J.nr. 13111 Besigtigelsesdato: Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 10:00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som

Læs mere

Fokus på tursejlads artikel nr. 11

Fokus på tursejlads artikel nr. 11 Fokus på tursejlads artikel nr. 11 En sommer går på hæld og mange af os har sejlet i vores dejlige både på tur- og kapsejlads. Dette år er et særligt år med fejringen af vores gamle Folkebåd. 75 år er

Læs mere

Marinarkæologisk udgravning Amager Strandpark, vrag

Marinarkæologisk udgravning Amager Strandpark, vrag Marinarkæologisk udgravning Amager Strandpark, vrag NMU j.nr. 2423 Morten Gøthche Marinarkæologisk udgravning Amager Strandpark, vrag NMU j.nr. 2423 Morten Gøthche Vikingeskibsmuseet, Vindeboder 12, 4000

Læs mere

Oui Oui. - klar igen efter 10 års restaurering

Oui Oui. - klar igen efter 10 års restaurering Oui Oui Indlæg i klubbladet BARKASSEN 3/2008 - klar igen efter 10 års restaurering K.A.S. har en speciel klubbåd, en 6mR fra 1922. Her fortælles bådens historie fra dengang og til nu i april 2008, hvor

Læs mere

OPMÅLING AF FARTØJER

OPMÅLING AF FARTØJER OPMÅLING AF FARTØJER Af CHRISTIAN NIELSEN j angs de danske kyster er der op igennem tiden skabt en rigdom.l_> af forskellige større og mindre fartøjstyper af lokal udformning og 1 reglen bygget af lokale

Læs mere

III 4 Skrogets bund spændes til

III 4 Skrogets bund spændes til III 4 Skrogets bund spændes til Han Herred Havbåde Morten Gøthche, Mathilde Højrup, Pipsen Monrad Hansen og Thomas Højrup marts 2011 Hvalerne har gjort deres første job færdigt under vragdelenes bygning

Læs mere

SANSON. Side 1 af 12. DK Byggevejledning 20415

SANSON. Side 1 af 12. DK Byggevejledning 20415 Side 1 af 12 Copyright 2008 Eftertryk, også elektronisk, er kun tilladt efter skriftlig aftale. Alle rettigheder tilhører Artesania Danmark Vestergaard A/S Jegindøvej 21 DK - 8800 Viborg Side 2 af 12 Generelle

Læs mere

17-02-2004 Tema: Idekatalog om tyskertræk 87 UDSÆTTELSER PÅ TYSKERTRÆK

17-02-2004 Tema: Idekatalog om tyskertræk 87 UDSÆTTELSER PÅ TYSKERTRÆK 17-02-2004 Tema: Idekatalog om tyskertræk 87 UDSÆTTELSER PÅ TYSKERTRÆK Mange mindre trawlere har ikke haft problemer med at sænke tyskertrækkets trækpunkt ned til lønningen, sådan som nye regler foreskriver.

Læs mere

Bygningsrapport over Klitvej 120 (Thomasminde) og Ishus i Fjellerup

Bygningsrapport over Klitvej 120 (Thomasminde) og Ishus i Fjellerup Bygningsrapport over Klitvej 120 (Thomasminde) og Ishus i Fjellerup Udarbejdet af Ejendomsgruppen, Kirkestien 1 8961 Allingåbro Indholdsfortegnelse: - Planmæssige forhold - BBR - Tinglysning - Anvendelse

Læs mere

Spanterne giver et første fingerpeg. langskibs skrogskal skal hænge sammen med agterskibets nedre skrogskal.

Spanterne giver et første fingerpeg. langskibs skrogskal skal hænge sammen med agterskibets nedre skrogskal. Han Herred Havbåde Morten Gøthche, Mathilde Højrup, Pipsen Monrad Hansen og Thomas Højrup april 2011 III 5 Skrogformen genopstår Efter at skibsbunden er klemt til og spændt op består næste arbejdsopgave

Læs mere

Skønsmandens erklæring J. nr. 8086

Skønsmandens erklæring J. nr. 8086 J. nr. 8086 Oversigt over klagepunkter: 1. Fejlagtige oplysninger om ydervægskonstruktion. Klagers påstand: Den bygningssagkyndiges forklaring: Vi klager over, at den byggesagkyndige ikke har videregivet

Læs mere

Dykkerrapport. Dykkerrapporten beskriver hver enkelt bro, samt en kort konklusion på broens stand.

Dykkerrapport. Dykkerrapporten beskriver hver enkelt bro, samt en kort konklusion på broens stand. Dykkerrapport Vallensbæk Lystbåd Havn Dykkerrapporten beskriver hver enkelt bro, samt en kort konklusion på broens stand. Den overordnede konklusion er at pælene er i meget fin stand, og der er ingen grund

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring 8092 Oversigt over klagepunkter: Vejret på besigtigelsestidspunktet: 1. Unøjagtig udfyldning af sælgeroplysninger. 2. Fugt i kælder. 3. Skade på trapper. 4. Råd i vinduer og døre samt punkterede ruder.

Læs mere

Vurderingen må ikke opfattes som dybtgående, bl.a. på grund af den korte tid, og at bådene ikke bliver undersøgt på land.

Vurderingen må ikke opfattes som dybtgående, bl.a. på grund af den korte tid, og at bådene ikke bliver undersøgt på land. DFÆL stævnets vurderings princip. I gennem tiderne har forskellige frivillige vurderingsfolk set og bedømt et utal af smukke og yderst fint vedligeholdt både, og det vil vi gerne fortsætte med. DFÆL stævnets

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 8225 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: 1. Fugt i skillevægge samt ydervægge. Vejret på besigtigelsestidspunktet: 10 gr., solskin. Øvrige forhold: Ingen. Eventuelle

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 16091 Besigtigelse den: 12. oktober 2016 kl. 10.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 17094 Besigtigelsesdato: Den 02.10.2017 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som den bygningssagkyndige

Læs mere

Klassisk LÆNGST MULIGT I EGEN BÅD. De første folkebåde. Runabåden er blevet international historie. Nr. 123 Februar 2015

Klassisk LÆNGST MULIGT I EGEN BÅD. De første folkebåde. Runabåden er blevet international historie. Nr. 123 Februar 2015 Klassisk Runabåden er blevet international historie Nr. 123 Februar 2015 LÆNGST MULIGT I EGEN BÅD 1 De første folkebåde J-148 en Juniorbåd med historie Af Kim Hegn Hansen I forsøget på at finde frem til

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 8206 Oversigt over klagepunkter: 1.Der klages over at ydervægge i tilstandsrapport er beskrevet som stænkpudset og malet murværk, hulmur i dele af bygningen og massiv murværk med

Læs mere

Besigtigelsesnotat. Bøgeskovhus Palsgårdvej 10 7362 Hampen. Sagsnr. B- 10854 Juni 2015. Dansk Bygningsanalyse AS

Besigtigelsesnotat. Bøgeskovhus Palsgårdvej 10 7362 Hampen. Sagsnr. B- 10854 Juni 2015. Dansk Bygningsanalyse AS Dansk Bygningsanalyse AS Hovedafdeling & Laboratorier: Pakhustorvet 4 DK 6000 Kolding Lyngby afdeling: Stades Krog 6 DK 2800 Kgs. Lyngby T +45 75 50 83 00 E info@dba.as I www.dba.as Besigtigelsesnotat

Læs mere

PALUDAN & RAMSAGER ARKITEKTFIRMA ApS Råbrovej 36, 2765 Smørum, tlf Mail: 07 - Forundersøgelse Skenkelsø Mølle EGEDAL KOMMUNE

PALUDAN & RAMSAGER ARKITEKTFIRMA ApS Råbrovej 36, 2765 Smørum, tlf Mail: 07 - Forundersøgelse Skenkelsø Mølle EGEDAL KOMMUNE 07 - Forundersøgelse Skenkelsø Mølle EGEDAL KOMMUNE PALUDAN & RAMSAGER ARKITEKTFIRMA 23.11.2018 1 Bygning: Skenkelsø Mølle Adresse: Maglehøjvej 42, 3650 Ølstykke Møllen Bygningsdele, som skal vurderes:

Læs mere

Forårets indsats i Sebbe Als

Forårets indsats i Sebbe Als Forårets indsats i Sebbe Als 2018-06-03 Som det er set I en tidligere beretning, så er Ottar I gang med en større overhaling. Tidligere på sæsonen har vi fået afmonteret lønning og øverste bordplanke på

Læs mere

MÅLESKEMAER BB10m NATIONAL ÉNTYPEKLASSE. DANSK BB10m KLUB. BB 10 meter. Bygger:.. Registreringsnr.: Byggenr.:.. Produktionsår:. Nation Sejlnr.

MÅLESKEMAER BB10m NATIONAL ÉNTYPEKLASSE. DANSK BB10m KLUB. BB 10 meter. Bygger:.. Registreringsnr.: Byggenr.:.. Produktionsår:. Nation Sejlnr. MÅLESKEMAER BB10m NATIONAL ÉNTYPEKLASSE Bygger:.. Bygge:.. Produktionsår:. BB 10 meter Registrerings: Nation Sejl DANSK BB10m KLUB Sejl:... Bygge:... Byggeår:... Ejers Navn:... Adresse:... Telf. :... Sejlklub:...

Læs mere

Hoveddata: MRD 3. Hovedstruktur er glasfiberforstærket polyester opbygget på begge sider af en kerne af PVCskum.

Hoveddata: MRD 3. Hovedstruktur er glasfiberforstærket polyester opbygget på begge sider af en kerne af PVCskum. Hoveddata: MRD 3 Skibstype: MRD 3 Skrognummer Kendingssignal Byggeværft: DANYARD AALBORG A/S Nybygningsnummer: 2272 Søsat: 15. September 1995 Længde overalt: 18,25 meter Længde VL: 16,90 meter Bredde midtskibs:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr 1 SKØNSERKLÆRING J.nr. 16159 Besigtigelsesdato: 9. januar 2017 kl. 10.00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningssagkyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11147

SKØNSERKLÆRING J.nr. 11147 SKØNSERKLÆRING J.nr. 11147 Besigtigelsesdato: Tirsdag den 9. oktober 2012 kl. 13:00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som

Læs mere

Eksempel på Naturfagsprøven. Biologi

Eksempel på Naturfagsprøven. Biologi Eksempel på Naturfagsprøven Biologi Indledning Baggrund Der er en plan for, at vi i Danmark skal have fordoblet vores areal med skov. Om 100 år skal 25 % af Danmarks areal være dækket af skov. Der er flere

Læs mere

Rapport fra bygningsarkæologisk undersøgelse d. 27. juni og d. 4. juli 2013 i Faxe kirke i forbindelse med åbning af to af kirkens tre østvinduer.

Rapport fra bygningsarkæologisk undersøgelse d. 27. juni og d. 4. juli 2013 i Faxe kirke i forbindelse med åbning af to af kirkens tre østvinduer. Rapport fra bygningsarkæologisk undersøgelse d. 27. juni og d. 4. juli 2013 i Faxe kirke i forbindelse med åbning af to af kirkens tre østvinduer. J.nr. Faxe sogn, Fakse hrd., Præstø amt., Stednr. SBnr.

Læs mere

Etageadskillelsens udvikling1850-1950. Perioderne Type 1 1850-1890 Type 2 1890-1920 Type 3 1920-1940 Type 4 1940-1950

Etageadskillelsens udvikling1850-1950. Perioderne Type 1 1850-1890 Type 2 1890-1920 Type 3 1920-1940 Type 4 1940-1950 Etageadskillelsens udvikling1850-1950 Perioderne Type 1 1850-1890 Type 2 1890-1920 Type 3 1920-1940 Type 4 1940-1950 Perioden 1850-1890 (type 1) Tagfod Langsgående detalje Overlukning af kældervindue Konstruktionsopbygning

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14097

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14097 SKØNSERKLÆRING J.nr. 14097 Besigtigelsesdato: 2014-10-13 Mandag den 13. oktober 2014 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som

Læs mere

Klassisk. Skibe og både af træ mødtes på Øresund. Heto historien om en Springer. Nr. 136 oktober 2018

Klassisk. Skibe og både af træ mødtes på Øresund. Heto historien om en Springer. Nr. 136 oktober 2018 Klassisk Nr. 136 oktober 2018 Skibe og både af træ mødtes på Øresund Heto historien om en Springer 1 HETO den første ejer Af Kim Hyldig En samtale med Herbert, som byggede, ejede og sejlede Heto fra begyndelsen

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 12066

SKØNSERKLÆRING J.nr. 12066 SKØNSERKLÆRING J.nr. 12066 Besigtigelsesdato: Mandag den 13. august 2012 kl. 10.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som

Læs mere

Tilstandsrapport. Engdalsvej Brabrand

Tilstandsrapport. Engdalsvej Brabrand Tilstandsrapport Engdalsvej 71-73 8220 Brabrand Den 20.03.2007 Indhold 1.0 Formål side 3 2.0 Omfang 3 3.0 Vurderingsprincip 4 4.0 Kælder / fundament 5 5.0 Facade / sokkel 5 6.0 Etageadskillelse 8 7.0 Tag

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13025

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13025 SKØNSERKLÆRING J.nr. 13025 Besigtigelsesdato: Fredag den 17. maj 2013. Kl. 10.00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 9066 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: 1. Lægter i tagkonstruktion (litra A) har fugtskjolder på hele sydsiden og taget er utæt. 2. Fugt i kælderen er mere omfattende

Læs mere

Tips til taget - renovering og vedligeholdelse

Tips til taget - renovering og vedligeholdelse Tips til taget - renovering og vedligeholdelse Løbende reparationer og vedligeholdelse af taget er nødvendige for at bevare ejendommens værdi og undgå vandskader, råd- og svampeangreb. Her er nogle gode

Læs mere

BOTJEK-TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

BOTJEK-TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT Side 1 af 5 BOTJEK-TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse: Lundemarken 38 4400 Kalundborg Dato: 23.01.2014 Lb nr. H-14-01989-0015 Kommunenr./Ejendomsnr.: 326-22841 Matr. nr./ejerlav 1 DO Ladegården, Kalundborg

Læs mere

EF Krusågade 35 - Ingerslevgade 108 v/ Thomas Sørensen Krusågade 35 1 tv. 1719 København V. Vedr.: Krusågade 35, 1719 København V.

EF Krusågade 35 - Ingerslevgade 108 v/ Thomas Sørensen Krusågade 35 1 tv. 1719 København V. Vedr.: Krusågade 35, 1719 København V. Herlev Hovedgade 119 DK 2730 Herlev SBR/xx Telefon: + 45 44 85 86 00 Telefax: + 45 44 85 86 09 Email: goritas@goritas.dk EF Krusågade 35 - Ingerslevgade 108 v/ Thomas Sørensen Krusågade 35 1 tv. 1719 København

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 8107 Oversigt over klagepunkter: Vejret på besigtigelsestidspunktet: 1. Fugtig kældervæg mod syd. 2. Utæt hjørne i tagpap ved skorsten samt fugt i mur i stue. 3. Lyskassevange revnet

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Besigtigelsesdato: 2. maj 2012. kl. 9,30. Ejendommen: Klager: Beskikket bygningskyndig: Ansvarsforsikringsselskab:

SKØNSERKLÆRING. Besigtigelsesdato: 2. maj 2012. kl. 9,30. Ejendommen: Klager: Beskikket bygningskyndig: Ansvarsforsikringsselskab: SKØNSERKLÆRING Besigtigelsesdato: 2. maj 2012. kl. 9,30 Ejendommen: Klager: Beskikket bygningskyndig: Ansvarsforsikringsselskab: Tilstede ved skønsmødet: Bilag: Datering, navn og underskrift: Skønsmandens

Læs mere

Jagten Nordstjernen af 1872

Jagten Nordstjernen af 1872 Jagten Nordstjernen af 1872 Indhold Over dæk / udvendig... 1 Vinteroverdækning... 1 Kalfatring af dækket... 4 Mast og rundholter... 6 Skrog udvendig... 6 Dækket... 6 Under dæk, motor og andet... 7 Motor...

Læs mere

MARINA II. Side 1 af 12. DK Byggevejledning 20506

MARINA II. Side 1 af 12. DK Byggevejledning 20506 Side 1 af 12 Copyright 2008 Eftertryk, også elektronisk, er kun tilladt efter skriftlig aftale. Alle rettigheder tilhører Artesania Danmark Vestergaard A/S Jegindøvej 21 DK - 8800 Viborg Side 2 af 12 Generelle

Læs mere

Marinarkæologisk udgravning Endelave Havn, Vrag

Marinarkæologisk udgravning Endelave Havn, Vrag Marinarkæologisk udgravning Endelave Havn, Vrag MAJ j.nr. 2532. Morten Gøthche Marinarkæologisk udgravning Endelave Havn, Vrag MAJ 2532 KUAS 2003-222-0042 Morten Gøthche Trykt d. 4/11 2008 Forsidefoto:

Læs mere

Notat. 1. Resumé. 2. Besigtigelse af tagkonstruktioner Bygning 71. Gennemgang af tagkonstruktioner på Engdalsvej Aarhus V

Notat. 1. Resumé. 2. Besigtigelse af tagkonstruktioner Bygning 71. Gennemgang af tagkonstruktioner på Engdalsvej Aarhus V Notat Gennemgang af tagkonstruktioner på Engdalsvej 71-73 Aarhus V Til : Ejerforeningen Engdalsvej 71-73 Fra : Sweco Danmark A/S (Christian Holm Jørgensen) Bilag : Kopi til : 5. juli 2018 1. Resumé Tagene

Læs mere

Tilstandsregistrering, Notat NOTAT FOR BYGNINGSSYN

Tilstandsregistrering, Notat NOTAT FOR BYGNINGSSYN NOTAT FOR BYGNINGSSYN Byggesag: Dragørskolerne Emne: Bygningssyn Tilsynsdato: 16.04.2018 Bygningssyn udført af: Hussam Kaawach (HUEK), Sigurd Carlsen (JOSC) Bygningerne er navngivet med bogstaver som følgende;

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14116

SKØNSERKLÆRING J.nr. 14116 SKØNSERKLÆRING J.nr. 14116 Besigtigelsesdato: Onsdag den 22. oktober 2014 kl. 9.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 13087 Besigtigelsesdato: Den 10.10.2013 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13117

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13117 SKØNSERKLÆRING J.nr. 13117 Besigtigelsesdato: Den 05.12.2013 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 11012 Besigtigelsesdato: 27.04.2011 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.B.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

NATIONAL ÉNTYPEKLASSE

NATIONAL ÉNTYPEKLASSE MÅLESKEMAER 2005 SPÆKHUGGER NATIONAL ÉNTYPEKLASSE Sejl: DEN... DASP bygge:... Byggeår:... Ejer: Navn:... Adresse:... Telf. :... Sejlklub:... 01.01 01.02 01.03 01.04 01.05 01.06 01.07 01.08 A.11.3 D.8.2

Læs mere

Gode råd til skipper og besætning på fartøjer, der lejlighedsvis anvendes til industrifiskeri

Gode råd til skipper og besætning på fartøjer, der lejlighedsvis anvendes til industrifiskeri Gode råd til skipper og besætning på fartøjer, der lejlighedsvis anvendes til industrifiskeri 2 Gode råd til skipper og besætning på fartøjer, der lejlighedsvis anvendes til industrifiskeri Vejledning

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 11044 Besigtigelsesdato: Ejendommen er besigtiget torsdag d. 1. december 2011 i tidsrummet mellem kl. 10.00 og 13.30. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.)

Læs mere

Nr. 12. Fokus på tursejlads

Nr. 12. Fokus på tursejlads Nr. 12. Fokus på tursejlads En ny sejlersæson lokker forude, og mange af jer har måske klargjort båden og bestilt vognmand. Det er altid dejligt at se båden glide ned i sit rette element og høre den velkendte

Læs mere

MISSISSIPPI. Side 1 af 12. DK Byggevejledning 20505

MISSISSIPPI. Side 1 af 12. DK Byggevejledning 20505 Side 1 af 12 Copyright 2008 Eftertryk, også elektronisk, er kun tilladt efter skriftlig aftale. Alle rettigheder tilhører Artesania Danmark Vestergaard A/S Jegindøvej 21 DK - 8800 Viborg Side 2 af 12 Generelle

Læs mere

Først sættes spanterne helt vinkelret på kølen. Dette gøres nemmest på en byggebedding.

Først sættes spanterne helt vinkelret på kølen. Dette gøres nemmest på en byggebedding. Byggetips Træskrog Først sættes spanterne helt vinkelret på kølen. Dette gøres nemmest på en byggebedding. (Fig. 1). Derefter monteres dæk og evt. skot. Når dette er tørt, slibes spanterne i smig (fig.

Læs mere

III 8 Dialog med bådebyggerne

III 8 Dialog med bådebyggerne Han Herred Havbåde Morten Gøthche, Mathilde Højrup, Pipsen Monrad Hansen og Thomas Højrup juni 2011 III 8 Dialog med bådebyggerne Skrogformens rekonstruktion sættes på spil i dialog og samarbejde med havbådebyggerne

Læs mere

Kravspecifikation for udskiftning af kobberforhudning på Nationalmuseets Fyrskib XVII. Motor: 3 cyl. glødehovedmotor Vølund, årgang 1921, 135 HK

Kravspecifikation for udskiftning af kobberforhudning på Nationalmuseets Fyrskib XVII. Motor: 3 cyl. glødehovedmotor Vølund, årgang 1921, 135 HK 1 Kravspecifikation for udskiftning af kobberforhudning på Nationalmuseets Fyrskib XVII Formål 1.1 Hoveddimensioner og byggested Skibets type: Motorfyrskib Materialer: Eg Motor: 3 cyl. glødehovedmotor

Læs mere

Klassisk Stævnet i Skælskør lokker i juli 1. Passat - en helårsglæde. Nr. 131 maj 2017

Klassisk Stævnet i Skælskør lokker i juli 1. Passat - en helårsglæde. Nr. 131 maj 2017 Klassisk Nr. 131 maj 2017 Passat - en helårsglæde 2017- Stævnet i Skælskør lokker i juli 1 Springeren Passat i mange gode hænder Af Stig Ekblom Gennem en række numre har Klassisk Træbåd rettet interessen

Læs mere

M O N S T R U M. Materiale og konstruktionsbeskrivelse

M O N S T R U M. Materiale og konstruktionsbeskrivelse Materiale og konstruktionsbeskrivelse 2014 Generelt om konstruktion og materialer Alle MONSTRUMs legeredskaber er konstrueret af tømmer i miljøvenlig, PEFC certificeret, gennemimprægneret, nordisk SUPERWOOD,

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 16184 Besigtigelsesdato: Den 24. maj 2017 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som den bygningssagkyndige

Læs mere

FMT. Specifikation Løfte- og transportvugger Holm-Kl

FMT. Specifikation Løfte- og transportvugger Holm-Kl FMT Specifikation Løfte- og transportvugger Holm-Kl (OSK-ShipTech 130210.0131.01C) Date: 27.05.13 Sign: EPH 1 - Formål Formålet med løfte- og transportvuggerne, er at løfte et HOLM-Kl fartøj ud af vandet

Læs mere

af HE-rapporten. Ved skønsmødet var det tørvejr. Øvrige forhold: Oversigt tidsforløb i sagen bemærkninger Hændelsesforløbet :

af HE-rapporten. Ved skønsmødet var det tørvejr. Øvrige forhold: Oversigt tidsforløb i sagen bemærkninger Hændelsesforløbet : Skønsmandens erklæring 8043 Oversigt over klagepunkter: Pkt.1 Dæk mod krybekælder er ikke udført korrekt. Dampspærre er placeret på undersiden af isolering (den kolde side). Følgeskader i form af lugtgener

Læs mere

Der har været punkterede termoruder i vinduer ved køkken. Termoruderne er skiftet af glarmester. 2. Punkterede vinduer i køkken

Der har været punkterede termoruder i vinduer ved køkken. Termoruderne er skiftet af glarmester. 2. Punkterede vinduer i køkken 7263 Oversigt over klagepunkter: 1. Punkterede vinduer i soveværelse i tagetage 2. Punkterede vinduer i køkken 3. Rådangreb i vinduer i soveværelse i tagetage 4. Rådangreb i vinduer i badeværelse i tagetage

Læs mere

SØULYKKESRAPPORT. Skonnerten MARTHA Forlis den 11. juli 2004

SØULYKKESRAPPORT. Skonnerten MARTHA Forlis den 11. juli 2004 SØULYKKESRAPPORT Dato 2. november 2004 Sag 199949567 Arkivkode 01.40.01 Opklaringsenheden Skonnerten MARTHA Forlis den 11. juli 2004 SØFARTSSTYRELSEN Vermundsgade 38 C 2100 København Ø Tlf. 39 17 44 00

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring 1 SKØNSERKLÆRING J.nr. 9135 Oversigt over klagepunkter: Klagers påstand: 1. Nedbøjning og fald på gulv i stue samt nedbøjning af gulvet i gangen. 2. Stueloftet buer ved skillevæg mod gangen. 3. Vinduesparti

Læs mere

AFD. FR.NR. SB.NR. BESKRIVELSE BEMÆRKNINGER BILLEDE

AFD. FR.NR. SB.NR. BESKRIVELSE BEMÆRKNINGER BILLEDE 1 På alle enhedens arealer gælder: At sten- og jorddiger skal betragtes som fredede fortidsminder. Det er tilstræbt at få indtegnet samtlige sten- og jorddiger på skovkortene, men der findes uden tvivl

Læs mere

Klassisk. Nr. 118 December 2013. Klassisk møder nyt... og gammelt

Klassisk. Nr. 118 December 2013. Klassisk møder nyt... og gammelt Klassisk Nr. 118 December 2013 1 Klassisk møder nyt... og gammelt Midt mellem fortid og fremtid Interview med Palle Thilo om arbejdet med at renovere og vedligeholde Rinda, 45 kvm Berg-spidsgatter, som

Læs mere

1-18 Haunstrupgård Renovering. Informationsmøde d. 5. marts

1-18 Haunstrupgård Renovering. Informationsmøde d. 5. marts 1-18 Haunstrupgård Renovering Informationsmøde d. 5. marts Forslag om renovering er fremsendt. På mødet d. 21. marts skal det besluttes om renoveringen skal igangsættes. Ekstra ordinært afdelingsmøde d.

Læs mere