Gymnasie-elev og klar til at flytte hjemmefra? Kollegianerens 10 gode grunde til at flytte på kollegium:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Gymnasie-elev og klar til at flytte hjemmefra? Kollegianerens 10 gode grunde til at flytte på kollegium:"

Transkript

1 Gymnasie-elev og klar til at flytte hjemmefra? Få en rundvisning Ønsker du en rundvisning eller har du nogle spørgsmål eller andet, så kontakt kollegiets leder Anders Høgenhaug Johnsen på Hos os bor du sammen med andre gymnasieelever i trygge rammer. Du har dit eget værelse med gratis internetadgang. På hver etage er der TV-stue og et veludstyret køkken. Desuden er der fællesrum for hele kollegiet til bl.a. lektiecafé og hygge. Hvis du er til musik eller sport, har du masser af muligheder for at udfolde dig, da kollegiet har et musikrum og adgang til skolens mange sportsfaciliteter. På kollegiet bor der fire lærere, som hjælper dig og er en del af kollegielivet. Lærerne holder også øje med, at kollegiets regler bliver overholdt. Kollegianerens 10 gode grunde til at flytte på kollegium: Fordi kollegiet ligger centralt i Viborg Fordi det er en ideel ramme for uddannelse på et af landets bedste gymnasier Fordi du (stort set) selv kan bestemme, hvornår du vil rydde op på dit værelse Fordi sammenholdet er i top, og der altid er mennesker omkring dig Fordi vi både har fester og fritidsaktiviteter Fordi du kan sove længe (skolen ligger lige ved siden af) Fordi du lærer at være selvstændig med alt, hvad det indebærer (fx tøjvask) Fordi der altid er en eller anden klog 3.g er, der kan hjælpe dig med lektierne Fordi du får en oplevelse for livet fordi det er superfedt! Så se at få fat i et ansøgningsskema! Viborg Katedralskoles Kollegiums formål: Den vigtigste opgave for Viborg Katedralskoles kollegium er at tilbyde rammer, der giver den enkelte kollegianer optimale muligheder for at gennemføre en gymnasial uddannelse. Kollegiet skal være et trygt og godt sted for alle, og da det i nogen udstrækning træder i forældrenes sted, tilstræber vi at forberede kollegianerne på et selvstændigt og ansvarligt voksenliv efter endt ophold. Viborg Katedralskoles Kollegium er derfor ikke et sted, hvor vi kontrollerer elevernes adfærd gennem hele dagen kollegianere skal gradvist lære at tage ansvar for deres eget arbejds- og fritidsliv. Igennem opholdet på kollegiet skal elevernes ansvarsfølelse og gensidige respekt udvikles, uanset forskelle i personlighed og baggrund.

2 Vi lægger stor vægt på åbenhed og på at fremme elevernes lyst og evne til at deltage i den demokratiske beslutningsproces omkring forhold på kollegiet med relevans for deres hverdag. At bo på kollegium Sådan bor du: Du får dit eget værelse, som du kan indrette på mange forskellige måder. Vi stiller seng, skrivebord og -stol, skab og reol til rådighed, men du er velkommen til at medbringe dine egne møbler På værelset er der fri trådløs internetadgang. Værelserne er fordelt på 5 gange. Hver gang har en fælles TV-stue og eget køkken med komfur, køleskab, fryser og mikrobølgeovn. Der bor optil 19 kollegianere på hver gang. Der er 4 baderum på gangen, dvs. at du deler det med max. 5 andre af samme køn. Det fælles køkken og TV-stuen lægger op til socialt samvær med de øvrige kollegianere, samtidig med at der er plads til privatliv på værelset. Mad og måltider: Spisetider Hverdage: Morgen: Middag: Aften: Weekend: Morgen: På skoledage er der morgenmad, varm middagsmad, eftermiddagsmad og aftensmad. Maden tilberedes i kollegiets eget køkken af Camilla og Anja. I weekenden er der kun morgenmad. Til gengæld får du madpenge, så du selv kan købe ind til frokost og aftensmad. Mange går sammen om at lave mad - det kommer der mange gode kokke ud af! Menuplanen bliver bestemt i madrådet, hvor der sidder repræsentanter for eleverne, lærerne og Anja. Hvis du er vegetar, kan du bestille vegetarmad ved henvendelse til Anja. Det er muligt at til- og framelde vegetarmad ved hver måneds start.

3 Sociale aktiviteter: Mange af de sociale aktiviteter på kollegiet opstår spontant på gangene, men vi har også nogle faste traditioner for hele kollegiet: I de to første uger, er der en række intro-arrangementer, som alle har det formål at sikre, at alle lærere hinanden at kende. Kageaften: hver tirsdag aften Mortensaften: festmiddag med nomineringer i kategorier som f.eks. Årets rod og diskotek i kælderen. Julehygge i december: 1. søndag i advent laver vi julepynt og dekorationer og spiser æbleskiver og drikker gløgg. Forårsfest: i marts/april måned holder vi igen en fælles fest med middag, underholdning og diskotek. Vi vil altid gerne have forslag til fælles kollegieaktiviteter: teatret, musical, en håndboldkamp eller hvad I nu har lyst til. Festrummet i kælderen bliver tit brugt. Her kan du se fjernsyn (kabeltv) og video på storskærm, spille pool eller holde mindre fester i weekenden. Et andet populært samlingssted er bordfodbolden i postrummet. Kollegianere kan bruge boldbanerne uden for skoletiden, ligesom de har adgang til skolens hal, gymnastiksal, motionsrum og musikrum. Husregler: Husreglerne på Viborg Katedralskoles Kollegium kan sammenfattes i en sætning: Man skal opføre sig ordentligt! Denne regel udtrykker kort og selvfølgeligt, at det nødvendige sociale fællesskab på et kollegium kræver hensynsfuldhed, omtanke og civiliseret adfærd af alle: - Over for kammerater og lærere - I forhold til kollegiets bygninger og faciliteter - Ved andre aktiviteter i sammenhæng med kollegiet. Civiliseret adfærd betyder også, at alle regler samt personalets anvisninger ubetinget skal følges og at man skal deltage i de fælles pligter på kostafdelingen.

4 Dine pligter på kollegiet: For at hverdagen på kollegiet kan fungere, har du nogle få pligter, som du skal udføre. Det er ikke så meget, men det er vigtigt, at du husker det. På info-skærmen i forhallen og på gangkøkkenerne hænger der oversigter, så du kan se, hvornår det er din tur. Kantinevagt: Ca. 2 uger om året skal du hjælpe med at stille maden frem inden aftensmaden, og efter spisningen skal du hjælpe med at vaske op. Du møder kl og er færdig ca. kl I weekenden skal du hjælpe med at rydde op efter morgenmaden kl Rengøringsvagt: Ca. 2 uger om året skal du hjælpe med at gøre rent på din gang. Det er mandag og torsdag inden kl. 17:30. Gangkøkkenvagt: Ca. hver ottende uge har du opvaskevagt på dit gangkøkken. Alle skal vaske op efter sig selv, men opvaskevagten sørger for, at glemte sager vaskes op, køkkenbordet tørres af, skraldespanden tømmes og gulvet fejes, hvis det er nødvendigt. Køkkenet gøres i orden hver aften inden kl Oprydning & hovedrengøring: Du skal rydde op efter dig selv på fællesarealerne og holde dine ting væk fra gangen. Inden de store ferier gør du sammen med de andre hovedrent på gangen. Praktiske oplysninger Folkeregistret. Du skal ikke nødvendigvis anmelde flytning til folkeregistret. Visse kommuner kræver dog dette, også selv om du er under 18 år. Elever af forældre med fast bopæl i udlandet skal altid skifte folkeregister. Alle bør melde adresseændring til postvæsenet. Kantinen. Morgenmad, frokost og aftensmad skal spises i kantinen. Der er selvbetjening og selvafrydning. Service må ikke fjernes fra kantinen. Mad fra kantinen må kun tages op på gangene til syge kollegianere, når det er aftalt med vagtlæreren. Madpenge. Ved ekskursioner og studierejser får udbetalt madpenge på din nem-konto. Husk i god tid at melde fra til måltiderne på kollegiet! Der udbetales p.t. kr. 25 for frokost og aftensmad og 15 kr. for morgenmad - og kun på skoledage. I weekenden laver eleverne selv mad på gangenes køkkener - enten alene eller sammen med andre. Der indbetales 100 kr. på Nøgler, lukketider m.m. Du får en nøglebrik til kollegiets hoveddør, som automatisk låses kl hver aften. Din værelsesnøgle kan også åbne din skrivebordsskuffe, dit køkkenskab og din postkasse. Du får desuden en nøgle til cykelkælderen og til vaskerummet. Mister du en nøgle eller din nøglebrik, kan du få en ny mod et fradrag i dit nøgledepositum

5 ens nem-konto til dækning af mad lørdag og søndag. på 100 kroner. Du må ikke selv kopiere kollegiets nøgler. Når du ikke er hjemme, skal dit værelse være aflåst. Ferier. Kollegiet er lukket i efterårsferien, juleferien, vinterferien, påskeferien og sommerferien. Inden du flytter ind på kollegiet, skal du sikre dig, at du har et sted at bo i ferierne. I særlige tilfælde - og kun efter skriftlig ansøgning til kollegiets leder Anders Høgenhaug Johnsen - er der mulighed for at få lov til at være på kollegiet i ferierne. Men vægtige grunde skal være til stede. Der betales særskilt herfor - p.t. 50 kr. pr. nat. Optagelse: Hvis du vil optages på kollegiet, skal du henvende dig til lederen af Viborg Katedralskoles Kollegium Anders Høgenhaug Johnsen som vurderer, om du opfylder betingelserne for at blive optaget. Optagelse sker kun efter begrundet ansøgning og rektors godkendelse i hvert enkelt tilfælde. Nederst i dette dokument kan ansøgningsformularen findes. Hvis du er under 18 år, skal dine forældre/værge ved optagelsen skrive under på, at de accepterer din optagelse, og at de forpligter sig til at betale for dit ophold uanset din alder. Du bor på kollegiet på eget ansvar og skriver ved optagelsen under på, at du vil følge kollegiets husregler og personalets anvisninger. Optagelseskriterier Et kriterium for optagelse kan f.eks. være afstand mellem hjem og gymnasium eller personlige forhold, hvor et ophold på kollegiet vil forbedre dine muligheder for at gennemføre gymnasiet. Kontakt kollegiets leder Anders Høgenhaug Johnsen og/eller ), for mere information om mulighederne for optagelse. Udmeldelse Du kan udmelde dig af kollegiet med 1 måneds varsel ved udgangen af en måned. Er du under 18 år, skal indehaveren af forældremyndigheden underskrive udmeldelsen. Betaling Betaling for ophold på Viborg Katedralskoles kostafdeling dækker kost, logi, elektricitet, varme, aktiviteter på kostafdelingen m.m. Der er adgang til gratis benyttelse af vaskemaskiner, tørretumbler, sauna m.m. Betalingsmodellen tilpasses hvert år i september måned gældende for næste kalenderår (jan.-jan).

6 Elever der er eller fylder 18 år i skoleåret: betaler den maksimale opholdsafgift fra udgangen af det kvartal, eleven fylder 18 år - dvs kr. pr. måned. Elever under 18 år: Når du er under 18 år afhænger betalingen for kollegieværelset af dine og dine forældres indkomstforhold. Kollegieværelset koster mindst 970 kr., og maksimalt 2910 kr. pr. måned, dog er juli betalingsfri. Hvis du ikke bor sammen med begge dine forældre, skal du kun bruge indkomstforhold for den forældre, som du bor sammen med eller senest har boet hos. På kan du regne den præcise pris ud. Vigtige personer og adresser Kollegiets leder: Anders Høgenhaug Johnsen Kollegielærere: Oldfrue: Køkkenleder: Anne Margrethe Jørgensen Anders Brygmann Signe Bro Anette Christensen Jutta Gravgaard Susanne Løfberg-Poulsen Kollegiets adresse: Gl. Aalborgvej 1 B 8800 Viborg Husk værelsesnummer når du opgiver adresse til familie og venner Skolens adresse: Viborg Katedralskole Gl. Skivevej Viborg Skolens telefon:

7 Viborg Katedralskole, Gl. Skivevej 2, 8800 Viborg Ansøgning om optagelse på Viborg Katedralskoles kostafdeling For nye elever bør ansøgningen indsendes til skolen senest den 15. marts i forbindelse med ansøgning om optagelse på skolen. Husk at vedlægge aktuelt foto. Elevens fulde navn: Efternavn: CPR-nr.: Kaldenavn understreges Fornavne: Elevens adresse: Elevens mobilnummer: Nuværende skole: Skolenavn: Klasse: Optagelse pr.: Hvilke møbler ønsker du er på dit værelse? sæt X ved det du ønsker: Seng Skrivebord Værelset ønskes helt Reol Skrivebordsstol umøbleret

8 Forbeholdt kostskolen: Rektor: Oldfrue/Vagtlærer: Kontor: Regnskab: Optages pr.: Vær. nr.:

9 Fyldig begrundelse for ønsket om optagelse på kostskolen Alle forhold af betydning for forståelse af elevens situation skal oplyses. Eksempelvis oplysninger om skolemæssig baggrund, geografiske forhold, familiens og specielt elevens sociale baggrund etc.

10 Er der helbredsmæssige forhold, som skønnes at kunne have indflydelse på kostskoleopholdet? Bl.a. ønskes oplyst, hvis eleven er i lægelig eller psykologisk behandling. Særlige forhold der skal tages hensyn til under kostskoleopholdet. (Allergi, vegetar etc.)

11

12 Efternavn: CPR-nr.: Mor Fornavne: Mobilnummer: Adr: Postnummer og by: adresse Telefon: Stilling Kommune (kun Danmark): Far: Efternavn: CPR-nr.: Fornavne: Mobilnummer: Adr: adresse: Postnummer og by: Telefon: Stilling Kommune (kun Danmark): Dato for skilsmisse: Udfyldes hvis forældre er skilt eller separerede Hvem har/havde sidst forældremyndigheden: Mor

13 Far Hvem bor eleven hos/ boede eleven sidst hos: Mor Far Navn: Forældremyndighedens indehaver, hvis denne er Adr.: tillagt andre Mobilnummer.: Telefon: Stilling: adresse Kommune: Søskende der 1. august det aktuelle år er under 18 år. Navn: Fødselsdato og år: I tilfælde af skilsmisse, anføres kun de børn som har samme tilhørsforhold som ansøgeren se ovenstående Bindende underskrift:

14 Undertegnede forpligter sig til at betale opholdsafgift under elevens kostskoleophold efter de derom gældende regler ligesom vi/jeg giver samtykke til, at skolen indhenter oplysning hos skattemyndighederne om vores/mine indtægtsforhold: Forældreunderskrift Forældreunderskrift

Håndbog for beboere i kollegiet

Håndbog for beboere i kollegiet Håndbog for beboere i kollegiet Det Grønlandske Hus i Aarhus Dalgas Avenue 52 8000 Aarhus C Tlf: 86 11 02 88, fax: 86 14 69 77 E-mail: aarhus@glhus.dk www.groenlandskehus.dk Lidt om kollegiets formål og

Læs mere

Høng Gymnasium og HF ABC. Kostafdelingen

Høng Gymnasium og HF ABC. Kostafdelingen Høng Gymnasium og HF ABC Kostafdelingen Skoleåret 2014-2015 Indledning Den 3. september 2014 Høng Gymnasium og HF har en lang tradition for at mange elever bor på skolen som kostelever. Vi bestræber os

Læs mere

Håndbog for beboere i kollegiet

Håndbog for beboere i kollegiet Håndbog for beboere i kollegiet Det Grønlandske Hus i Aarhus Dalgas Avenue 52 8000 Aarhus C Tlf: 86 11 02 88 E-mail: aarhus@glhus.dk www.groenlandskehus.dk Lidt om kollegiets formål og historie Med denne

Læs mere

Kollegiehåndbogen. din guide til Rasmus Raskkollegiet

Kollegiehåndbogen. din guide til Rasmus Raskkollegiet Kollegiehåndbogen din guide til Rasmus Raskkollegiet Kollegiehåndbogen udgives af: Rådskontoret Rasmus Raskkollegiet Elmelundsvej 4, 2020 5200 Odense V 66 16 91 62 14. reviderede udgave, november 2010

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 12-17 ÅR Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT 2 3 NÅR DU IKKE KAN BO DERHJEMME 6 JO ÆLDRE DU ER, JO FLERE RETTTIGHEDER 8 SAGSBEHANDLERE, PÆDAGOGER OG ANDRE VOKSNE 14

Læs mere

ENLIG ELLER SAMLEVENDE?

ENLIG ELLER SAMLEVENDE? ENLIG ELLER SAMLEVENDE? Vejledning til enlige forsørgere, der modtager børnetilskud eller økonomisk fripladstilskud HVAD VIL DET SIGE AT VÆRE ENLIG SOM MOD- TAGER AF BØRNETILSKUD ELLER ØKONOMISK FRIPLADSTILSKUD?

Læs mere

Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt

Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt Det har du ret til! til børn og unge 13-17 år, som skal anbringes er eller har været anbragt Pjecen handler om dig! Du har fået denne pjece, fordi du ikke skal bo hjemme hos dine forældre i en periode.

Læs mere

Forældreinformation for: Josva - vuggestue og børnehave på Hasselvej Og Børnehuset Kaleb 3-6 år på Lerpyttervej Redigeret: april 15

Forældreinformation for: Josva - vuggestue og børnehave på Hasselvej Og Børnehuset Kaleb 3-6 år på Lerpyttervej Redigeret: april 15 Forældreinformation for: Josva - vuggestue og børnehave på Hasselvej Og Børnehuset Kaleb 3-6 år på Lerpyttervej Redigeret: april 15 Josva og Børnehuset Kaleb Hasselvej 8 Lerpyttervej 25 7700 Thisted 7700

Læs mere

Samværsguide. - råd til forældre om samværsaftaler

Samværsguide. - råd til forældre om samværsaftaler Samværsguide - råd til forældre om samværsaftaler Indhold Barnets ret til to forældre... 2 Barnets reaktioner... 3 Når I går fra hinanden... 3 Barnets reaktioner på samvær... 3 Hvad er bedst for jeres

Læs mere

Det har du ret til. til forældre, hvis barn skal anbringes eller er anbragt

Det har du ret til. til forældre, hvis barn skal anbringes eller er anbragt Det har du ret til til forældre, hvis barn skal anbringes eller er anbragt 2 Til forældre Dit barn er anbragt eller skal anbringes Det er dit barn, det handler om Serviceloven beskriver reglerne for anbringelser

Læs mere

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange Vi håber, at denne brochure kan svare på jeres spørgsmål omkring det at være værtsfamilie. Har I yderligere spørgsmål er I selvfølgelig velkomne til at kontakte Dansk ICYE s sekretariat. Hvis I er interesserede

Læs mere

Botilbuddet Lounsgaarden

Botilbuddet Lounsgaarden Virksomhedsplan Botilbuddet Lounsgaarden Velkommen til Lounsgaarden Lounsgaarden er et privat, midlertidig botilbud efter servicelovens 107 uden tidsbegrænsning. Dette betyder, at de unge kan bo her så

Læs mere

Velkommen til Jonstrupvang-Bebyggelsen

Velkommen til Jonstrupvang-Bebyggelsen Indholdsfortegnelse Velkommen til Jonstrupvang-Bebyggelsen...2 Bo-grupperne...3 Lejlighederne...5 Møbler, TV, radio og telefon...5 Dagligdagen...6 Døgndækning...6 Rengøring...6 Vask af tøj...7 Medicin...7

Læs mere

INFO - INFO - INFO - INFO - INFO - INFO

INFO - INFO - INFO - INFO - INFO - INFO INFO - INFO - INFO - INFO - INFO - INFO Skoleåret starter Søndag d. 9. august 2015 kl. 14.00 Forord Med dette lille informationshæfte bydes I velkomne som elev og som forældre på Hald Ege Efterskole. Hæftet

Læs mere

Informationer til nye elever. Dyr, Planter og Natur

Informationer til nye elever. Dyr, Planter og Natur Informationer til nye elever Dyr, Planter og Natur EUC Nordvest - Morsø Landbrugsskole - Hvis du kan lide at bruge både hoved og hænder Thomas Schlichting Forstander Landbrugsskolen udbyder hele Landbrugsuddannelsen,

Læs mere

Ostebogen. Side 1 af 64

Ostebogen. Side 1 af 64 Ostebogen Side 1 af 64 Velkommen Om Ostenfeld Kollegiet Kort om Kollegiet Historie Miljø og økonomi Plantegninger Grunden Kælderen Værelser Køkkenerne Faciliteter Festkælderen Vaskerummet Motionsrummet

Læs mere

Informationspakke om Danskprøve A1 og Danskprøve A2

Informationspakke om Danskprøve A1 og Danskprøve A2 Informationspakke om Danskprøve A1 og Danskprøve A2 Til ægtefællesammenførte i Danmark Hvad indeholder informationspakken? Informationspakken om Danskprøve A1 og Danskprøve A2 er udarbejdet til ægtefællesammenførte

Læs mere

Indhold: Velkommen 4 Om os 5 Privat 8 Opstart 10 Hverdagen 13 Goddag og farvel 18. Velkommen til Børnehuset Sommerfuglen

Indhold: Velkommen 4 Om os 5 Privat 8 Opstart 10 Hverdagen 13 Goddag og farvel 18. Velkommen til Børnehuset Sommerfuglen Velkommen til Børnehuset Sommerfuglen Indhold: Velkommen 4 Om os 5 Privat 8 Opstart 10 Hverdagen 13 Goddag og farvel 18 2 Garderoben 20 Mad og drikke 23 Fest 26 Ferie og fri 28 Sygdom 29 Forældresamarbejde

Læs mere

Den indeholder langtfra alle familierettens finesser og vil derfor aldrig kunne erstatte en advokats professionelle viden og bistand.

Den indeholder langtfra alle familierettens finesser og vil derfor aldrig kunne erstatte en advokats professionelle viden og bistand. Vejledning fra Advokatsamfundet Når det ikke længere er så yndigt af følges ad Ud over det rent menneskelige er en skilsmisse forbundet med en masse praktiske problemer. Denne vejledning forsøger at løse

Læs mere

I kapitlet her beskriver vi de forskellige traditioner.

I kapitlet her beskriver vi de forskellige traditioner. Eleverne har et helt særligt fællesskab på Herlufsholm. Alle har et ansvar for skolens sociale liv, for at prioritere kammeratskabet og for at møde andre med gensidig respekt og åbenhed. Det forpligter

Læs mere

Indholdsplan for efterskolen 2012-2013... 4 Skolens formål i henhold til senest godkendte vedtægter og værdigrundlag... 4 Hvad forstår vi ved det

Indholdsplan for efterskolen 2012-2013... 4 Skolens formål i henhold til senest godkendte vedtægter og værdigrundlag... 4 Hvad forstår vi ved det - 1 Indholdsplan for efterskolen 2012-2013... 4 Skolens formål i henhold til senest godkendte vedtægter og værdigrundlag.... 4 Hvad forstår vi ved det Grundtvig-Koldske?... 5 Skolens elevgruppe og dens

Læs mere

Viljen til at ville lykkes!

Viljen til at ville lykkes! Viljen til at ville lykkes! VELKOMMEN Først og fremmest velkommen på IKA Ringsted uanset om du er elev eller forældre. Vi vil med dette lille hæfte forsøge at give et indblik i IKA livet samt give svar

Læs mere

Eleverne har et helt særligt fællesskab på Herlufsholm. Alle har

Eleverne har et helt særligt fællesskab på Herlufsholm. Alle har Eleverne har et helt særligt fællesskab på Herlufsholm. Alle har et ansvar for skolens sociale liv, for at gøre en indsats for kammeratskabet og for at møde andre med gensidig respekt og åbenhed. Det forpligter

Læs mere

REC info 2015-16. Seminarievej 23 9681 Ranum Danmark T: +45 9666 4400 E: info@ranumefterskole.dk www.ranumefterskole.

REC info 2015-16. Seminarievej 23 9681 Ranum Danmark T: +45 9666 4400 E: info@ranumefterskole.dk www.ranumefterskole. REC info 2015-16 Seminarievej 23 9681 Ranum Danmark T: +45 9666 4400 E: info@ranumefterskole.dk www.ranumefterskole.dk CVR 27763227 1 Kære elever og forældre! I dette hæfte har vi samlet en række praktiske

Læs mere

Privat børnepasning. Pædagogisk tilsyn og økonomisk tilskud. Find en privat børnepasser. Køb pasning i en storordning

Privat børnepasning. Pædagogisk tilsyn og økonomisk tilskud. Find en privat børnepasser. Køb pasning i en storordning Privat børnepasning Pædagogisk tilsyn og økonomisk tilskud Find en privat børnepasser Køb pasning i en storordning Layout og foto: INFO-team Adresse: INFO-team Postboks 2220 Frederiksborggade 15, 3. sal

Læs mere

Rødding Højskole RØDE ENCYCLOPÆDIE

Rødding Højskole RØDE ENCYCLOPÆDIE Rødding Højskole RØDE ENCYCLOPÆDIE Rødding Højskoles Røde Encylopædie Læs opslagsværket som et leksikon med svar på alt omkring Rødding Højskole. Kan med fordel læses forfra, bagfra, i en køre eller som

Læs mere

Studiehåndbog 2015/16. Hotel- & Restaurantskolen

Studiehåndbog 2015/16. Hotel- & Restaurantskolen Studiehåndbog 2015/16 Hotel- & Restaurantskolen 1 Velkommen til alle nye elever på Mercantec Det er altid spændende at byde nye elever velkommen på vores skole. En skolestart er ofte forbundet med en smule

Læs mere

Fra 1972 koncentrerede Korinth sig om landbrugets grunduddannelse og er i dag landets eneste skoleafdeling, der har dette speciale.

Fra 1972 koncentrerede Korinth sig om landbrugets grunduddannelse og er i dag landets eneste skoleafdeling, der har dette speciale. Velkommen til Dalum Landbrugsskole Afdeling Korinth DALUM LANDBRUGSSKOLE Dalum Landbrugsskole er grundlagt i 1862 af den berømte højskolemand Christen Kold, der sammen med Grundtvig udviklede den danske

Læs mere

Privat børnepasning. Pædagogisk tilsyn og økonomisk tilskud. Find en privat børnepasser. Køb pasning i en storordning

Privat børnepasning. Pædagogisk tilsyn og økonomisk tilskud. Find en privat børnepasser. Køb pasning i en storordning Privat børnepasning Pædagogisk tilsyn og økonomisk tilskud Find en privat børnepasser Køb pasning i en storordning Layout og foto: INFO-team Adresse: INFO-team Postboks 2220 Frederiksborggade 15, 3. sal

Læs mere