Historisk Arkiv Vendsyssel Historiske Museum

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Historisk Arkiv Vendsyssel Historiske Museum"

Transkript

1 Historisk Arkiv Vendsyssel Historiske Museum

2 Historisk Arkiv, Vendsyssel Historiske Museum På Historisk Arkiv sørger vi for at gemme alt hvad der kan tænkes, at fortælle eftertiden om fortiden og nutiden. Det er derfor ikke kun materiale af ældre dato der gemmes på magasinerne. Også helt nyt materiale gemmes - hvad der er sket i dag, er jo historie i morgen. Materialet på arkivets magasiner - fra det ældste dokument fra 1483 til det nyeste, dagens avis - spænder således over mere end 500 år. Forsidefoto: Indgang til Historisk Arkiv findes i gården, Museumsgade 2, Hjørring

3 Det ældste og det yngste i arkivets samlinger Arkivets ældste dokument er et pergamentsbrev fra Det er et åbent brev om jordskifte i Bindslev og omegn mellem Anders Nielsen Banner til Asdal og Hans og Mads Bagge, udstedt påskelørdag På læsesalen findes en moderne afskrift af brevet. Arkivets ældste dokument er langt over 500 år! Tænk lige engang: Brevet er skrevet 8 år før Columbus opdagede Amerika! Det yngste i arkivets samlinger er dagens udgave af Nordjyske Stiftstidende. Der gemmes dagligt et eksemplar af avisen for eftertiden.

4 Arkivalier En stor del af det materiale, som Historisk Arkiv er i besiddelse af, er arkivalier. Hvad er Arkivalier? Arkivalier er alt det flade materiale, som er blevet til i forbindelse med en persons, en virksomheds eller en forenings virke. Arkivalier kan f.eks. være protokoller, regnskaber, breve m.m. Tilgængeligheden. Arkivaliernes tilgængelighed er bestemt af klausuler og af deres almindelige tilstand. Klausuler er med til at forhindre at følsomme oplysninger om enkeltpersoner, foreninger og virksomheder kommer ud til offentligheden. Personsager har normalt påhæftet en 75 års klausul, mens forhandlingsprotokoller og regnskaber fra foreninger og virksomheder typisk har 20 års klausuler. Begrænsning i arkivaliernes tilgængelighed kan også forekomme i tilfælde af, at de er i fare for at blive nedslidte eller ødelagte.

5 Arkivalier fra foreninger Historisk Arkiv har en mangfoldighed af arkivalier fra forskellige foreninger i lokalområdet. Arkivalierne består ofte af forhandlingsprotokoller med mødereferater fra generalforsamlinger og bestyrelsesmøder, medlemsprotokoller, materiale fra forskellige arrangementer o.s.v. Historisk Arkiv har en stor interesse i at bevare egnens foreningshistorie. Vi har løbende haft indsamlingskampagner blandt foreninger i området. De foreninger, som er registreret ved Historisk Arkiv, spænder fra små lokale foreninger til lokalafdelinger af landsforeninger. En forenings medlemsprotokol for 1896 med navne og kontingenter.

6 Arkivalier fra virksomheder Historisk Arkiv har arkivalier fra vidt forskellige typer virksomheder i sin samling, detailhandel, håndværks- og servicevirksomheder, produktions-virksomheder m.m. Mængden af arkivalier kan variere meget. Enkeltmandsvirksomheder, f. eks. en mindre købmandsforretning eller en håndværksmester, fylder som regel fra en centimeter til en hyldemeter. Med større virksomheder forholder det sig anderledes. De har ofte eksisteret over en længere årrække og har haft pladsen til at opbevare deres regnskaber, korrespondance m.m. De fylder derfor meget i magasinerne. Eksempelvis fylder Nestlés arkiv 30 hyldemeter, mens Bechs Klædefabriks fylder 25 hyldemeter. Protokoller fra Bechs Klædefabrik fra

7 Arkivalier fra privatpersoner Arkivet modtager løbende arkivalier, som stammer fra privatpersoner. Arkivalier indkommer ofte i forbindelse med, at giveren rydder op i sine eller afdøde slægtninges private gemmer, og derved finder en skudsmålsbog, en købskontrakt, breve og lignende. Rent fysisk fylder personarkiver sjældent meget. Der er dog undtagelser, idet enkelte personer har haft en betydelig samling af f.eks. udklip eller breve fra slægtninge og venner. I den forbindelse kan nævnes skaberen af Vendelboarkivet, Tage Marchmann Sørensen, som i en menneskealder samlede oplysninger ind om personer født i Vendsyssel. Hans arkiv fylder væsentligt mere end de fleste andre personarkiver. Vendelboarkivet er nu scannet og er søgbart på internet: Tegning af Hjørring (o. 1850) i poesibog fra Anne Sophie Brinck- Seidelins privatarkiv.

8 Aviser & udklip Aviser og udklip udgør deres egne selvstændige enheder. Historisk Arkiv har en stor del af de aviser, som er udkommet i Vendsyssel gennem årene. Følgende større aviser findes på arkivet: Hjørring Amtstidende Hjørring Socialdemokrat Hjørring Venstreblad Nordjysk Dagblad Nordjysk Tidende Ny Tid Vendsyssel Tidende Vendsyssel Venstreblad Nordjyske Stiftstidende Desuden findes en række mindre lokalaviser i avissamlingen. Udover avissamlingen råder arkivet også over en meget omfattende udklipssamling, som indeholder oplysninger om begivenheder og personer m.m. i landsdelen.

9 Hjørring Amtstidende opbevares helt tilbage fra Du kan finde et eksemplar af Vendsyssel Tidende fra perioden

10 Billedsamlingen Historisk Arkiv har en billedsamling på mere end fotografier. I denne samling indgår bl.a. tre store fotografsamlinger: Frantz Christensen samlingen... ca negativer Jensen og Brandt samlingen... ca negativer Kirstine Lund samlingen... ca negativer Endvidere er der fotografier af personer, gader, bygninger og arbejdsliv m.m. i Vendsyssel. Kan du huske dengang der virkelig kom sne

11 Bogsamlinger Historisk Arkiv råder over 3 bogsamlinger, der er tilgængelige gennem arkivets læsesal: Museets fagbibliotek er en samling af arkæologisk og historisk faglitteratur på ca bind. Lokalsamlingen er oprindelig skabt af det daværende Centralbibliotek for Hjørring Amt og omfatter hele det gamle Hjørring Amt indtil Herefter omfatter samlingen litteratur om Vendsyssel generelt og om nuværende Hjørring kommune. Samlingen er på ca bind. Jørgen Kaj Bertelsens Vendsyssel bogsamling, som museet arvede i 1974, er til dels sammenfaldende med lokalsamlingen, men supplerer den også i væsentlig grad. Den rummer mange bibliofile sjældenheder og smukke eksempler på dansk bog-håndværk. Bogsamlingen er på ca bind. og der er ikke sket tilvækst siden 1970.

12 Kort, tegninger og plakater Historisk Arkiv har en stor samling af kort, tegninger og plakater. I samlingen har vi eksempelvis matrikelkort, kort over ejerlaug, en stor samling af arkitekttegninger, bl.a. fra Jens Jacobsen, Evald Krogh og Bertel Jensen. Der arkiveres også en betydelig mængde plakater fra forskellige, lokale arrangementer. Forslag til ombygning af Hjørring rådhus, Plakat fra Bryggeriet Vendia, der senere blev til Ceres.

13 Småtryk Arkivet er i besiddelse af en omfattende samling af småtryk. Disse består af foreningsblade, prislister, annoncer m.m. Alt hvad der er blevet mangfoldiggjort eller har været i omløb hører under denne kategori. Samlingen af småtryk bliver hele tiden ført up to date, idet mange af vores lokale foreninger er flinke til at aflevere deres medlemsblade eller årsberetninger til arkivet. Syssel Tidende var Sysseltingets program med alle kulturhusets aktiviteter fra slutningen af 70-erne til starten af 90-erne.

14 Filmsamlingen Filmsamlingen består af henholdsvis ældre og nyere film optaget eller udgivet på VHS-video, samt en samling af gamle filmstrimler, hvoraf nogle er overspillet til VHS-video eller DVD. Endelig indeholder samlingen en del TV-udsendelser med lokalt indhold, optaget på VHS-video. En del af filmene eller dele af dem er søgbare på internet: Lydbånd Historisk Arkivs lydbåndssamling rummer ca lydoptagelser af meget forskellig art. Mikrofilm På Historisk Arkiv findes en stor samling kopier på mikrofilm og mikrokort af originalt arkivmateriale, som mange, ikke mindst slægtsforskere, har stor gavn af. Bl.a. findes kirkebøger og folketællinger. Disse kilder m.fl. er i dag også søgbare på Statens Arkivers hjemmeside:

15 Kommunale arkivalier Kommunale arkivalier er materiale, der tilhører kommunale myndigheder, og er blevet til eller tilvejebragt i forbindelse med kommunal virksomhed. Arkivalier herfra kan være mange ting, såvel skriftligt materiale som enhver anden art af materiale der formidler information, f.eks. kort, tegninger, planer, fotografier, mikrofilm, lydbånd og elektroniske opbevaringsmedier af enhver art. Offentlige myndigheder har pligt til at sikre deres arkivalier af hensyn til borgernes rettigheder, det offentliges dokumentationsbehov samt af kulturelle og forskningsmæssige grunde. De kommunale arkivalier dækker de kommunale forhandlinger i by og sogneråd og de forskellige administrative områder, såsom skattevæsen, teknisk forvaltning, socialvæsen, skole og kulturområdet mm. I 2007 blev Hjørring Kommunearkiv oprettet som en afdeling under Historisk Arkiv. Arkivet råder over de kommunale arkivalier fra 1842 til i dag. Tilgængelighed Det omtalte materiale fra kommunale arkiver opbevares hos Kommunearkivet i Sindal, men kan fremskaffes til brug for publikum på Historisk Arkivs læsesal. Hovedreglen omkring tilgængelighed er, at kommunalt arkivmateriale er almindeligt tilgængeligt efter 20 års forløb. Undtaget herfra er dog materiale, der indeholder oplysninger om enkeltpersoners private, herunder økonomiske forhold. Dette materiale er først almindeligt tilgængeligt efter 75 års forløb.

16 Historisk Arkiv er til for dig! Hvis du vil vide mere om din by - personer, bygninger, kvarterer, virksomheder, butikker, den kommunale forvaltning - eller om andre emner, f.eks. din egen slægt, er det værd at besøge Historisk Arkiv. Historisk Arkiv rummer nogle meget store materialesamlinger, som er blevet oparbejdet siden slutningen af 1800-tallet, og som til stadighed udvides: Arkivalier... Ca.1 hyldekilometer Fotos... Flere end Kort og tegninger... Ca Lydbånd... Ca Bøger... Ca bind Aviser... Ca Avisregistreringer og udklip... Ca Vendelboarkivet... Ca kartotekskort Mikrofilm spoler, mikrokort og meget, meget mere. På arkivets læsesal er der altid personale, som kan hjælpe dig med at finde frem til de ønskede oplysninger. Åbningstider: Tirsdag - onsdag - torsdag... kl Lørdagsåben (1. sept april):. 1. lørdag i måneden kl Historisk Arkiv Vendsyssel Historiske Museum Museumsgade 2, 9800 Hjørring Tlf arkiv@vhm.dk

Vedtægt for Odense Stadsarkiv

Vedtægt for Odense Stadsarkiv Vedtægt for Odense Stadsarkiv 1. Stadsarkivet henhører under. Dets arbejdsområde er Odense Kommune. 2. Stadsarkivets opgave er at indsamle, registrere og bevare kommunale arkivalier fra Odense Kommune

Læs mere

Stenløse Lokalarkiv Årsberetning og Status for 2007

Stenløse Lokalarkiv Årsberetning og Status for 2007 Stenløse Lokalarkiv Årsberetning og Status for 2007 Stenløse Lokalhistoriske Arkiv blev 1. januar 2007 overført til Egedal Arkiver og Museum efter at være drevet af Stenløse Historiske Forening i 39 år.

Læs mere

Gladsaxe Byarkiv blev oprettet ved en beslutning i Gladsaxe Kommunes Økonomiudvalg den 9. september 1997.

Gladsaxe Byarkiv blev oprettet ved en beslutning i Gladsaxe Kommunes Økonomiudvalg den 9. september 1997. Vedtægter Gladsaxe Byarkiv blev oprettet ved en beslutning i Gladsaxe Kommunes Økonomiudvalg den 9. september 1997. Gladsaxe Byarkiv er i henhold til Arkivloven, Lov nr. 1050 af 17. december 2002 7, samt

Læs mere

VHM Kalender. Januar Februar Marts April. Museumsgade 3 DK-9800 Hjørring 96241050 www.vhm.dk

VHM Kalender. Januar Februar Marts April. Museumsgade 3 DK-9800 Hjørring 96241050 www.vhm.dk 2015 VHM Kalender Januar Februar Marts April Vendsyssel Historiske Museum Museumsgade 3 DK-9800 Hjørring 96241050 www.vhm.dk JANUAR Lørdag den 3. januar Lørdagsåbent på Historisk Arkiv Benyt dig af muligheden

Læs mere

Vejrup Sognearkiv. Vejrup ca vi passer på historien

Vejrup Sognearkiv. Vejrup ca vi passer på historien Vejrup Sognearkiv Vejrup ca. 1967 - vi passer på historien Vi passer på historien. Dit lokalarkiv er lokalsamfundets fælles hukommelse.. Arkivet rummer oplysninger om dit lokale område om de mennesker

Læs mere

SLA arkivuddannelse. Modul 2, dag 1 Arkivets samlinger: Arkivalier

SLA arkivuddannelse. Modul 2, dag 1 Arkivets samlinger: Arkivalier SLA arkivuddannelse Modul 2, dag 1 Arkivets samlinger: Arkivalier Dagens program Velkomst introduktion Hvad er arkivalier Arbejdsgang på arkivet Indkomst Indsamlingspolitik Modtagelse, journalskrivning,

Læs mere

Om Vendsyssel Historiske Museum og Historisk Arkiv (Bilag til stillingsopslag, version 2, 11. december 2014)

Om Vendsyssel Historiske Museum og Historisk Arkiv (Bilag til stillingsopslag, version 2, 11. december 2014) Om Vendsyssel Historiske Museum og Historisk Arkiv (Bilag til stillingsopslag, version 2, 11. december 2014) Mission: Vendsyssel Historiske Museum og Historisk Arkiv skal gennem indsamling, registrering,

Læs mere

VEDTÆGT FOR RUDERSDAL STADSARKIV

VEDTÆGT FOR RUDERSDAL STADSARKIV VEDTÆGT FOR RUDERSDAL STADSARKIV 1. Organisation Stk. 1. Rudersdal Stadsarkiv er en del af Historisk Arkiv for Rudersdal Kommune, og henhører under Rudersdal Kommunes Kulturområde samt det statsanerkendte

Læs mere

EFTERÅR 2010 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

EFTERÅR 2010 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 EFTERÅR 2010 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 Historiens Hus står bag en række arrangementer i efteråret 2010. Nærmere oplysninger om de enkelte arrangementer vil løbende blive vist på

Læs mere

L o k a L a r k i v e r n e

L o k a L a r k i v e r n e L o k a l a r k i v e r n e - hvem er vi? 3 Forord - hvorfor dette hæfte? De danske lokalhistoriske arkiver har gennem de sidste mange år op levet en stigende interesse for den lokale historie. Dermed

Læs mere

NæstvedArkivernes Årsberetning 2017

NæstvedArkivernes Årsberetning 2017 NæstvedArkivernes Årsberetning 2017 Præstø Amtssygehus 1889. Fotograf: E. Arnholtz (B4662) Ny organisering og flytning til Jernbanegade Den 1. januar 2017 flyttede NæstvedArkiverne til Jernbanegade 12

Læs mere

Fra spørgsmål til arkivalier

Fra spørgsmål til arkivalier Fra spørgsmål til arkivalier - Om Daisy, guider og registraturer Folder nr. 05 Rigsarkivet Søgning efter arkivalier På et arkiv kan det til tider opleves som en indviklet proces at komme fra spørgsmål

Læs mere

Er arkivets samlinger dækkende? SLA s årsmøde 2015 Jens Åge S. Petersen Odense Stadsarkiv

Er arkivets samlinger dækkende? SLA s årsmøde 2015 Jens Åge S. Petersen Odense Stadsarkiv Er arkivets samlinger dækkende? SLA s årsmøde 2015 Jens Åge S. Petersen Odense Stadsarkiv Hvad er vi? Hvad er et lokalarkiv? Et lokalarkiv indsamler arkivalier, billeder m.m. af ikkestatslig proveniens

Læs mere

Byarkivet i Horsens. Arkiver og deres anvendelse

Byarkivet i Horsens. Arkiver og deres anvendelse Byarkivet i Horsens Arkiver og deres anvendelse Arkiverne Rigsarkivet Valdemar 4. Atterdag (1300-tallet): 1. egentlige regeringsarkiv (Vordingborg slot) Midt 1400-tallet: nyere materiale blev samlet på

Læs mere

Bekendtgørelse om bevaring og kassation af arkivalier hos København og Frederiksberg kommuner

Bekendtgørelse om bevaring og kassation af arkivalier hos København og Frederiksberg kommuner Bekendtgørelse om bevaring og kassation af arkivalier hos København og Frederiksberg kommuner Indhold Kapitel 1 - Område Kapitel 2 - Bevaring- og kassation Kapitel 3 - Ikrafttrædelse m.v. Bilag Bilag 1

Læs mere

Smid det ikke ud! Hjælp dit lokalarkiv! Vi passer på historien

Smid det ikke ud! Hjælp dit lokalarkiv! Vi passer på historien Smid det ikke ud! Hjælp dit lokalarkiv! Vi passer på historien Tysk vagtpost på Storstrømsbroen under besættelsen.vordingborg Lokalhistoriske Arkiv. Skolepatrulje i Vrå. 1962-63. Lokalhistorisk Arkiv Vrå.

Læs mere

Arkivbestemmelser for Københavns Kommune, vedtaget af Borgerrepræsentationen 26. august 2004

Arkivbestemmelser for Københavns Kommune, vedtaget af Borgerrepræsentationen 26. august 2004 Arkivbestemmelser for Københavns Kommune, vedtaget af Borgerrepræsentationen 26. august 2004 1. Arkivbestemmelsernes gyldighedsområde 1.1. Bestemmelserne gælder for Københavns Kommunes valgte råd, udvalg

Læs mere

Gundsøegnens Lokalhistoriske Arkiv

Gundsøegnens Lokalhistoriske Arkiv Gundsøegnens Lokalhistoriske Arkiv Velkommen til Gundsøegnens Lokalhistoriske Arkiv Gundsømagle, Hvedstrup, Jyllinge, Kirkerup og Ågerup Sogne Hvad er et arkiv? Hvad kan jeg se på arkivet? Indsamling:

Læs mere

LASS kursusprogram for 2015

LASS kursusprogram for 2015 700 Aabenraa, den 16. december 2014 LASS kursusprogram for 2015 Var 2014 det store jubilæumsår for arkiverne i Sønderjylland, så bliver 2015 det helt store kursusår. Arkibas 5 kræver for de fleste en introduktion

Læs mere

Oversigt over Kvinderegensens arkivmateriale.

Oversigt over Kvinderegensens arkivmateriale. Oversigt over Kvinderegensens arkivmateriale. Oversigten beskriver det historiske materiale Kvinderegensen selv råder over. For Materiale på Rigsarkivet, se bilag 2. Størstedelen af materialet er samlet

Læs mere

Bekendtgørelse om bevaring og kassation af arkivalier i primærkommunerne

Bekendtgørelse om bevaring og kassation af arkivalier i primærkommunerne Bekendtgørelse nr. 1000 af 28. september 2004 Bekendtgørelse om bevaring og kassation af arkivalier i primærkommunerne I medfør af 5, stk. 1, i Kulturministeriets bekendtgørelse nr. 591 af 26. juni 2003

Læs mere

Er arkivets samlinger dækkende? Indsamling, modul 2.2 Jens Åge S. Petersen Odense Stadsarkiv

Er arkivets samlinger dækkende? Indsamling, modul 2.2 Jens Åge S. Petersen Odense Stadsarkiv Er arkivets samlinger dækkende? Indsamling, modul 2.2 Jens Åge S. Petersen Odense Stadsarkiv Hvad er vi? Hvad er et lokalarkiv? Et lokalarkiv indsamler arkivalier, billeder m.m. af ikkestatslig proveniens

Læs mere

Introduktion til arbejdet på et lokalhistorisk arkiv

Introduktion til arbejdet på et lokalhistorisk arkiv The medium is the message Marshall McLuhan: : Understanding Media. 1964 De kulturbevarende institutioner (ABM) ARKIVE R -Offentlig e - Private Biblioteker - Bibliotekslov en Museer - Museumslov en Private

Læs mere

Ansøgning til Københavns Kultur- og Fritidsudvalg fra Sammenslutningen af Lokalhistoriske Arkiver i København (SLAK).

Ansøgning til Københavns Kultur- og Fritidsudvalg fra Sammenslutningen af Lokalhistoriske Arkiver i København (SLAK). Ansøgning til Københavns Kultur- og Fritidsudvalg fra Sammenslutningen af Lokalhistoriske Arkiver i København (SLAK). Ansøgning: Sammenslutningen af Lokalarkiver i København fremsender hermed følgende

Læs mere

Lokal og slægtshistorisk forening for Brande og omegn.

Lokal og slægtshistorisk forening for Brande og omegn. Lokal og slægtshistorisk forening for Brande og omegn. Medlemsorientering pr. 1. udg. 2002. Orientering. Lokal og slægtshistorisk forening har nu eksisteret i 20 år, det har i lang tid været vores hensigt

Læs mere

A Vejle Folkebogsamling

A Vejle Folkebogsamling A 002 Vejle Folkebogsamling 895-907 Bibliotekspioneren adjunkt Andreas Schack Steenberg, der stod bag det første angelsaksiskinspirerede danske folkebibliotek (Horsens, 894), blev i 893 opfordret til at

Læs mere

Vedtægter for Vendsyssel Historiske Museum

Vedtægter for Vendsyssel Historiske Museum Vedtægter for Vendsyssel Historiske Museum Vedtægter for Vendsyssel Historiske Museum vedtaget december 2006 til ikrafttræden 1/1 2007 1. Navn, ejerforhold, status og art 1.1. Vendsyssel Historiske Museum

Læs mere

Bekendtgørelse om bevaring og kassation af arkivalier hos forskningsinstitutioner

Bekendtgørelse om bevaring og kassation af arkivalier hos forskningsinstitutioner Bekendtgørelse nr. 1120 af 19. december 2001 Bekendtgørelse om bevaring og kassation af arkivalier hos forskningsinstitutioner I medfør af 7, stk. 1, i Kulturministeriets bekendtgørelse nr. 554 af 31.

Læs mere

VHMKalender2011. januar. januar februar marts april. Lørdagsåbent på Historisk Arkiv Lørdag den 8. januar

VHMKalender2011. januar. januar februar marts april. Lørdagsåbent på Historisk Arkiv Lørdag den 8. januar januar Lørdagsåbent på Historisk Arkiv Lørdag den 8. januar Her vil være rig mulighed for at hente hjælp til slægtsforskning hos medlemmer af Slægtshistorisk Forening. Ud over generel hjælp og vejledning

Læs mere

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg Åbent referat for 17, stk.4 Mødedato 05.12.2013 Tid 16:00 Sted Mødelokale 2, Rådmandshaven Medlemmer Ole Pilegaard Hansen Jørgen Andersen Lindy Nymark Christensen Søren Drost Broegaard Svend C. Dahl Mie

Læs mere

SLA arkivuddannelse. Modul 2, dag 1 Arkivets samlinger: Arkivalier

SLA arkivuddannelse. Modul 2, dag 1 Arkivets samlinger: Arkivalier SLA arkivuddannelse Modul 2, dag 1 Arkivets samlinger: Arkivalier Dagens program Velkomst introduktion Hvad er arkivalier Arbejdsgang på arkivet Indkomst Modtagelse, journalskrivning, klausuler Arkivfonde

Læs mere

EFTERÅR 2008 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

EFTERÅR 2008 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 EFTERÅR 2008 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 30/9: Tirsdagsforedrag Barn i det Tredje Rige ved Gabriele Guldborg Hvordan var det at vokse op i Nazityskland? Hvordan mærkede man nazismen

Læs mere

FORÅR 2016 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

FORÅR 2016 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 FORÅR 2016 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 I 2016 søsætter Historiens Hus en ny arrangementstype under titlen Husker du? Arrangementerne indledes med et kort oplæg, hvor der vil blive

Læs mere

Vedtægter for Sønderborg kommunes Arkivsamvirke

Vedtægter for Sønderborg kommunes Arkivsamvirke Vedtægter for Sønderborg kommunes Arkivsamvirke 1. Navn stk. I. Arkivsamvirkets navn er "Sønderborg kommunes Lokalhistoriske Arkivsamvirke" forkortet SKLA. 2. Formål stk. I. At fungere som de lokalhistoriske

Læs mere

FORÅR 2017 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

FORÅR 2017 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 FORÅR 2017 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 26.1. Torsdagsmik Formiddagsforedrag med kaffe og rundstykker. Emnet for foredraget vil blive bragt i vores nyhedsbrev og på www.historienshus.dk

Læs mere

Et strejftog gennem 20 år

Et strejftog gennem 20 år 1993-2013 www.taarnbybladet.dk OKTOBER 2013 Et strejftog gennem 20 år Redigeret af: Allan Meyer Indholdsfortegnelse Forord... 1 Indledning... 2 Stiftende generalforsamling 2 Første nummer udkom 15. september

Læs mere

Introduktion til arkivarbejdet. SLA s arkivuddannelse

Introduktion til arkivarbejdet. SLA s arkivuddannelse Modul 0 Introduktion til arkivarbejdet SLA s arkivuddannelse Dagens program: Kaffe Velkomst og præsentation Hvad er et arkiv Frokost Registrering og bevaring Kaffe Formidling Opsamling og afrunding Arkivhistorie

Læs mere

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Bagåen ved Rolfsted Mølle 2006 2007/1 Middelaldervandmølle fundet i Rolfsted Under Fyns Amts arbejde med at lave en fiskepassage og dermed fjerne den sidste hindring

Læs mere

Foto: KWJ JUBILÆUM. VHM Kalender. Januar Februar Marts April. Vendsyssel Historiske Museum Museumsgade 3 DK-9800 Hjørring 96241050 www.vhm.

Foto: KWJ JUBILÆUM. VHM Kalender. Januar Februar Marts April. Vendsyssel Historiske Museum Museumsgade 3 DK-9800 Hjørring 96241050 www.vhm. Foto: KWJ 1889-1964 - 2014 VENDSYSSEL HISTORISKE MUSEUM 125 & ARKIV 50 JUBILÆUM 2014 VHM Kalender Januar Februar Marts April Vendsyssel Historiske Museum Museumsgade 3 DK-9800 Hjørring 96241050 www.vhm.dk

Læs mere

De lokale arkiver og autografmuseet i Vildbjerg

De lokale arkiver og autografmuseet i Vildbjerg Den Gule Bygning De lokale arkiver og autografmuseet i Vildbjerg Oversigt: Autografmuseet og de lokalhistoriske arkiver Timring, Skibbild-Nøvling og Vildbjerg fungerer som selvstændige arkiver med hver

Læs mere

SMÅNYT. Kalenderen. 36. ÅRGANG NR. 3 Oktober 2014. Registrering I anden halvdel af 2014 mødes vi følgende aftener kl.19.

SMÅNYT. Kalenderen. 36. ÅRGANG NR. 3 Oktober 2014. Registrering I anden halvdel af 2014 mødes vi følgende aftener kl.19. Adresselabels 12 Kalenderen ISSN 1602 9577 1 Den 26. oktober kl. 13.30 Tur til Københavns Rådhus Sted: Foran Københavns Rådhus (Rådhuspladsen) Den 13. november kl. 19.30 Foredrag om Rakkerne Ved Mette

Læs mere

Mellem Egnshistorisk Forening i Gundsø og Kultur- og Idrætsudvalget er indgået aftale om driftstilskud og vilkår for tilskud

Mellem Egnshistorisk Forening i Gundsø og Kultur- og Idrætsudvalget er indgået aftale om driftstilskud og vilkår for tilskud Kultur og Idræt Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Driftsaftale 2016-2017 Egnshistorisk forening i Gundsø 1. oktober 2015

Læs mere

Efterår 2018 LOKALHISTORISKE BALLE FUNDER KRAGELUND LEMMING SEJLING SEJS-SVEJBÆK SERUP SILKEBORG SINDING

Efterår 2018 LOKALHISTORISKE BALLE FUNDER KRAGELUND LEMMING SEJLING SEJS-SVEJBÆK SERUP SILKEBORG SINDING 100 Efterår 2018 LOKALHISTORISKE BALLE FUNDER KRAGELUND LEMMING SEJLING SEJS-SVEJBÆK SERUP SILKEBORG SINDING Silkeborg Arkiv 1918-2018 På Arkivernes Dag 10. november 2018 fejrer Silkeborg Arkiv, at indsamlingen

Læs mere

Hans Peter Poulsen, 1

Hans Peter Poulsen, 1 11-04-2018 Slægtshistorisk Forening for Storkøbenhavn 11. April 2018, Hans Peter Poulsen Fødselsstiftelsens døbefont, nu placeret i haven til Amaliegade 23-25 i København. Alle besovede Fruentimmer, som

Læs mere

Vedr. Gudme Møbelfabrik: Luftfotos, kataloger, logo og skilt, 1948-2008

Vedr. Gudme Møbelfabrik: Luftfotos, kataloger, logo og skilt, 1948-2008 Vedr. Gudme Møbelfabrik: Luftfotos, kataloger, logo og skilt, 1948-2008 Vedr. Østifternes Haveselskab/Det Danske Haveselskab, Gudme og Vejstrup kredse: Årsrapporter, regnskaber, medlemslister, dagsordener,

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Program for efterår 2017. Evt. ændringer vil fremgå af foreningens website: www.shfs.dk Tirsdag den 5. september 2017, Sønderborg Bibliotek, kl. 19.00-ca. 21.00:

Læs mere

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg Åbent referat for 17, stk.4 Mødedato 20.06.2013 Tid 17:00 Sted NæstvedArkiverne, Rådmandshaven 20, læsesalen Medlemmer Ole Pilegaard Hansen Jørgen Andersen Lindy Nymark Christensen Søren Drost Broegaard

Læs mere

Nyhedsbrev april 2011 Kommende arrangementer

Nyhedsbrev april 2011 Kommende arrangementer Historisk Samfund for Sydøstjylland Nyhedsbrev april 2011 Kommende arrangementer Første etape af Kulturarvsstyrelsens store projekt Danmarks oldtid i landskabet er nu gennemført. 15 fortidsminder er nyformidlet

Læs mere

Fiskerhytterne ved Gambøt

Fiskerhytterne ved Gambøt Medlemsblad 2015 Fiskerhytterne ved Gambøt 1 Referat fra generalforsamlingen i Thurø Lokalhistoriske Forening Den 2. februar 2015 på Skipperkroen Der deltog 61 personer ved generalforsamlingen. Formanden

Læs mere

Meget mere end Aarhus Fortæller 65

Meget mere end Aarhus Fortæller 65 Meget mere end Aarhus Fortæller Anneken Appel Laursen Museum Aarhus er overskriften, når vi taler om Den Gamle Bys virke som lokalmuseum for Aarhus. Etableringen af den permanente udstilling Aarhus Fortæller

Læs mere

Syddjurs Kommunearkiv - vedtægter. Direktionssekretariatet og IT-afdelingen november Acadre-sagsnr: 06/13974 Side 1 af 7

Syddjurs Kommunearkiv - vedtægter. Direktionssekretariatet og IT-afdelingen november Acadre-sagsnr: 06/13974 Side 1 af 7 Syddjurs Kommunearkiv - vedtægter Direktionssekretariatet og IT-afdelingen november 2009 Acadre-sagsnr: 06/13974 Side 1 af 7 Vedtægter for Syddjurs Kommunearkiv 1 Syddjurs Kommunearkiv er oprettet som

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 23. marts 2010 til en journalist. Du har ved mail af 19. maj 2009 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Syddanmark.

Statsforvaltningens brev af 23. marts 2010 til en journalist. Du har ved mail af 19. maj 2009 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Syddanmark. Statsforvaltningens brev af 23. marts 2010 til en journalist. 23-03- 2010 Du har ved mail af 19. maj 2009 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Syddanmark. Sagen vedrører Svendborg Kommunes afslag

Læs mere

EFTERÅR 2016 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

EFTERÅR 2016 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 EFTERÅR 2016 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 30.6. Sommerudstilling: Flygtet til Fyn Udstillingen fortæller om flygtninges veje til Odense og Fyn i nyere tid. Den har åbent i dagtimerne

Læs mere

Vendsyssel Husflidsforening. I daglig tale: Vendsyssel Husflid.

Vendsyssel Husflidsforening. I daglig tale: Vendsyssel Husflid. Love for Vendsyssel Husflidsforening. I daglig tale: Vendsyssel Husflid. 1 Navn og hjemsted. Foreningens navn er Vendsyssel Husflidsforening med hjemsted i Hjørring, Brønderslev og Jammerbugt Kommuner.

Læs mere

Regêätrant. Tilgængeligt. på følgende ANDEN REFERENCE: PERIODE: 1899-1983 AFLEVERING: TILGÆNGELIGHED: REGISTRERING: '_' -_i' INDHOLD:

Regêätrant. Tilgængeligt. på følgende ANDEN REFERENCE: PERIODE: 1899-1983 AFLEVERING: TILGÆNGELIGHED: REGISTRERING: '_' -_i' INDHOLD: _ AF, Jens Kofoed Pedersen, maj 1990 NAVN; Husligt Arbejder Forbund, Afd. 1 ARK1vNR_; 900 COMPACTNR.: II. 27 A PERIODE: 18991983 OMFANG: 26 kasser AFLEVERING: TILGÆNGELIGHED: Tilgængeligt REGISTRERING:

Læs mere

Den Kongelige Fødselsstiftelse Slægtshistorisk Forening for Storkøbenhavn 11. April 2018, Hans Peter Poulsen

Den Kongelige Fødselsstiftelse Slægtshistorisk Forening for Storkøbenhavn 11. April 2018, Hans Peter Poulsen Den Kongelige Fødselsstiftelse Slægtshistorisk Forening for Storkøbenhavn 11. April 2018, Hans Peter Poulsen Fødselsstiftelsens døbefont, nu placeret i haven til Amaliegade 23-25 i København. 1 / 36 Den

Læs mere

KOM UD OG LÆR! - historier om Hedensted. Forløb 07 HISTORIE 4-6 klasse

KOM UD OG LÆR! - historier om Hedensted. Forløb 07 HISTORIE 4-6 klasse KOM UD OG LÆR! - historier om Hedensted Forløb 07 HISTORIE 4-6 klasse Et forløb, der nemt kan tilpasses andre landsbyer. Eleverne går tilbage i tiden, når de gruppevis undersøger deres landsbys udvikling.

Læs mere

Vejledning for byforeninger og deres medlemmer om bygningsbevaring og byggesager

Vejledning for byforeninger og deres medlemmer om bygningsbevaring og byggesager Vejledning for byforeninger og deres medlemmer om bygningsbevaring og byggesager I nedenstående Vejledning en pdf-fil - er der mange nyttige links til medlemmer af byforeninger og borgere, som gerne vil

Læs mere

EFTERÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

EFTERÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 EFTERÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 Skt. Knuds Kloster (Historiens Hus) fylder rundt. Den 15. november 2019 er det 100 år siden, at klosteret blev genopført efter en næsten altødelæggende

Læs mere

FORÅR 2015 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

FORÅR 2015 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 FORÅR 2015 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 29.1. Torsdagsmik Formiddagsforedrag med kaffe og rundstykker. Emnet for foredraget vil blive bragt i vores nyhedsbrev og på www.historienshus.dk

Læs mere

ESRUM GENNEM GENERATIONER. Hefte 1 LOKALHISTORISK ARKIV FOR GRÆSTED OG OMEGN

ESRUM GENNEM GENERATIONER. Hefte 1 LOKALHISTORISK ARKIV FOR GRÆSTED OG OMEGN ESRUM GENNEM GENERATIONER Hefte 1 LOKALHISTORISK ARKIV FOR GRÆSTED OG OMEGN Forord Side 3 Forord - hefte 1 I forordet til de to Esbønderup-hefter 2006 skrev jeg, at det ikke var min hensigt at skrive flere

Læs mere

SLA- registreringsblanketter. 1 skrivemaskine, 1 læseapparat, samt daglig leders private PC.

SLA- registreringsblanketter. 1 skrivemaskine, 1 læseapparat, samt daglig leders private PC. Agersted Lokalhistorisk Arkiv Rosendalcentret, Dronninglundvej8, Agersted, 9330 Dronninglund Arkivets stiftelsesår 1979 Margot Sanden Olesen, Kvisselholtvej 92, Agersted, 9330 Dronninglund Margot Sanden

Læs mere

Udbyneder-Kastbjerg Lokalhistorisk Forening. fejrer 2. april års jubilæum

Udbyneder-Kastbjerg Lokalhistorisk Forening. fejrer 2. april års jubilæum Udbyneder-Kastbjerg Lokalhistorisk Forening fejrer 2. april 2017 25 års jubilæum Start på Havndal skole i 1992 Arkivets start Efter at Udbyneder-Kastbjerg sogne 1. april 1970 var blevet en del af den større

Læs mere

Tragiske omstændigheder ender lykkeligt i Caspers Stiftelse i Frederikshavn

Tragiske omstændigheder ender lykkeligt i Caspers Stiftelse i Frederikshavn Tragiske omstændigheder ender lykkeligt i Caspers Stiftelse i Frederikshavn Da Frederikshavn Stadsarkiv for et års tid siden gik i gang med en større oprydning i kælderen under Frederikshavn Rådhus, dukkede

Læs mere

Resultataftale for Dragør Lokalarkiv

Resultataftale for Dragør Lokalarkiv Resultataftale for Dragør Lokalarkiv 2014-2015 1. Opfyldelse af målene i resultataftalen for 2012-2013 Ressourcer Lokalarkivet har i perioden haft et uændret budget. Fra 1.2.2012 blev personalenormeringen

Læs mere

Nyborg før & nu årgang 2018

Nyborg før & nu årgang 2018 Nyborg før & nu 2017 20. årgang 2018 Nyborg før & nu 2017 Årsskrift for Østfyns Museer, Nyborg Nyborg Museumsforening Nyborg Lokalhistoriske Arkiv i samarbejde med Nyborg Bibliotek. 20. årgang 2018 Oplag:

Læs mere

BREV - kilden Brev fra Godsforvalter Eggers på Orupgård til sogneråd i Skelby Gedesby.

BREV - kilden Brev fra Godsforvalter Eggers på Orupgård til sogneråd i Skelby Gedesby. BREV - kilden Brev fra Godsforvalter Eggers på Orupgård til sogneråd i Skelby Gedesby. Renskrevet 16 marts 1881. Til Sognerådsformand J. P. Adrian i Skelby Sogn Jeppe Veje i Skjelby har talt med mig om

Læs mere

Kursusprogram. Horsens kommunes biblioteker Forår 2015. Horsens Bibliotek Tobaksgården 12

Kursusprogram. Horsens kommunes biblioteker Forår 2015. Horsens Bibliotek Tobaksgården 12 Horsens Bibliotek Tobaksgården 12 8700 Horsens Telefon: 76 29 24 00 bibliotek@horsens.dk Åbningstid med betjening: Mandag torsdag kl. 10 19 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 13 Selvbetjent morgenbibliotek:

Læs mere

Side. 1. Tavlhøjcenteret

Side. 1. Tavlhøjcenteret Side. 1 14 Tavlhøjcenteret Side. 2 Skattelister Hvis vi er interesseret i hvor meget vore aner tjente, kan en af vejene være at se efter hvad de betalte i skat. I den her forbindelse tænker jeg ikke på

Læs mere

History & Art: Strategy & Challenges

History & Art: Strategy & Challenges Til bestyrelsen for Historie & Kunst Strategiske pejlemærker History & Art: Strategy & Challenges Møde i Kultur- og Fritidsudvalget, d. 3. november 2016 At være relevant for København Strategiske satsningsområder

Læs mere

Billedtræf i Sognegården Lørdag den 15. juli 2017, kl

Billedtræf i Sognegården Lørdag den 15. juli 2017, kl 29. JUNI 2017 ARRANGEMENTER Billedtræf i Sognegården Lørdag den 15. juli 2017, kl. 14-17 Denne lørdag eftermiddag mødes vi i Sognegården og ser på hinandens billeder. Vi håber, at der er mange, som vil

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

Hvorfor privatarkiver?

Hvorfor privatarkiver? Hvorfor privatarkiver? Birgitte Possing, dr.phil. Seniorforsker, professor og ansvarlig for private personarkiver Rigsarkivet, Danmark Hvad er et privatarkiv? Et arkiv, der består af unika, som ikke tilhører

Læs mere

Kolding Miniby. I Geografisk Have Åben 1. maj -1. oktober kl. 10-18

Kolding Miniby. I Geografisk Have Åben 1. maj -1. oktober kl. 10-18 Kolding Miniby I Geografisk Have Åben 1. maj -1. oktober kl. 10-18 Christian 4 Vej 23 6000 Kolding Tlf.: 75 54 08 21 6 5 7 4 2 3 1 1: Sct. Jørgens Hospital 2: Crome & Goldschmidt 3: Sct. Nicolaj Kirke

Læs mere

Vejledning til Statens Arkivers bevaringsbestemmelse for arkivalier hos pastoraterne

Vejledning til Statens Arkivers bevaringsbestemmelse for arkivalier hos pastoraterne Vejledning til Statens Arkivers bevaringsbestemmelse for arkivalier hos pastoraterne 2003 Indledning Statens Arkivers generelle kassationsbekendtgørelse Dette er en vejledning til Statens Arkivers bevaringsbestemmelser

Læs mere

Folkebibliotekernes adgang til Kulturarven på Det Kgl. Bibliotek. juni 2018

Folkebibliotekernes adgang til Kulturarven på Det Kgl. Bibliotek. juni 2018 Folkebibliotekernes adgang til Kulturarven på Det Kgl. Bibliotek juni 2018 DOD - Danske bøger On Demand I 2012 startede et projekt for danske bøger i perioden 1701-1900 Servicen omfatter udvalgte læsesalsklausulerede

Læs mere

Forundersøgelses Rapportering

Forundersøgelses Rapportering Forundersøgelses Rapportering Forundersøgelse Dyekjærsvej 10 RSM 10.102 Oversigtbillede af Ringkøbing med markering af udgravningens placering. 2010 Tele Atlas / 2010 COWI A/S, DDO / Google Earth 2010

Læs mere

Opsamlingsark for besøg hos lokalhistoriske arkiver

Opsamlingsark for besøg hos lokalhistoriske arkiver Opsamlingsark for besøg hos lokalhistoriske arkiver Bredebro og Omegn I det sidste år 198 besøgende. Medlemmer: 180 husstande Aktiviteter: Afholder hvert år genforeningsfest i forsamlingshuset. Deltager

Læs mere

- Ikke rumfysik, men nogle husmandsbetragtninger om, hvordan vi har grebet digitaliseringen an i Odense -

- Ikke rumfysik, men nogle husmandsbetragtninger om, hvordan vi har grebet digitaliseringen an i Odense - - Ikke rumfysik, men nogle husmandsbetragtninger om, hvordan vi har grebet digitaliseringen an i Odense - 1 Vedtaget i efteråret 2009 før kommunevalget delte nogle håndøre ud til vælgere. Sendte brev til

Læs mere

Private personarkiver Folder nr.

Private personarkiver Folder nr. Private personarkiver Folder nr. 02 Rigsarkivet Private personarkiver I Rigsarkivet er der flere end 7000 private personarkiver. Et privat personarkiv kan typisk bestå af breve, dokumenter, scrapbøger,

Læs mere

LASS Nyhedsbrev februar 2017.

LASS Nyhedsbrev februar 2017. LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Konstituering: Formand: Næstformand:

Læs mere

Vedtægter for Middelfart Museum

Vedtægter for Middelfart Museum Vedtægter for Middelfart Museum 1. Museets navn og ejerforhold, art og status Middelfart Museum er en selvejende institution og et statsanerkendt kulturhistorisk museum med lokalhistorisk arkiv. 2. Museets

Læs mere

DET NYE ARKIVALIERONLINE

DET NYE ARKIVALIERONLINE Hurtige tips & tricks til DET NYE ARKIVALIERONLINE - især om folketællinger Hvorfor nyt Arkivalieronline (AO)? Vi har været nødt til at sætte den nye arkivalieronline i drift nu. Grunden er, at systemerne

Læs mere

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet.

Du kan tilmelde dig ved at ringe til biblioteket eller ved personlig henvendelse. Tilmelding sker efter først til mølle princippet. IT- Kurser forår 2012 Mandag kl. 10-19 KulturArkaden Tirsdag kl. 10-19 Sydhavnsvej 6 Onsdag kl. 13-19 4760 Vordingborg Torsdag kl. 10-19 Telefon: 55 36 38 00 Fredag kl. 10 17 Lørdag kl. 10 14 I perioden

Læs mere

NæstvedArkivernes Årsberetning 2016

NæstvedArkivernes Årsberetning 2016 NæstvedArkivernes Årsberetning 2016 Styria Vaskeri, 1912. Vaskeriet blev startet i 1898 i Sct. Mortensgade. Fotograf: K. Knudsen. NæstvedArkivernes årsberetning 2016 Digitaliseringen er slået igennem på

Læs mere

Den bunder i mangel på en interesseforening for slægtsforskere bosat i Storkøbenhavn. Det er det første forsøg på at finde ligesindede i området.

Den bunder i mangel på en interesseforening for slægtsforskere bosat i Storkøbenhavn. Det er det første forsøg på at finde ligesindede i området. TIL LYKKE MED DE FYRRE ÅR Ovenfor ses kopi af en efterlysning i det nu ophørte blad Hvem forsker hvad, årgang 1976. Heri kunne slægtsforskere efterlyse anesammenfald hos andre læsere, idet man opgav, hvad

Læs mere

DIGITALISERING AF 32 MIO. AVISSIDER PÅ 3 ÅR

DIGITALISERING AF 32 MIO. AVISSIDER PÅ 3 ÅR DIGITALISERING AF 32 MIO. AVISSIDER PÅ 3 ÅR Aalborg 19-11-2014 OVERBLIK Kort om Statens Avissamling Avisdigitalisering baggrund Avisdigitalisering hvordan Tilgængelighed hvordan får man adgang? Spørgsmål?

Læs mere

Program for arrangementer efterår 2019 & forår 2020

Program for arrangementer efterår 2019 & forår 2020 VALBY LOKALHISTORISKE SELSKAB & ARKIV www.valbylokalhistorie.dk Program for arrangementer efterår 2019 & forår 2020 Fredag 30. august kl. 16-18 og lørdag 31. august kl. 11-15 (Valby Kulturdage). Fredag

Læs mere

Bekendtgørelse om bevaring og kassation i primærkommunernes arkivalier fra tiden før 1. april 1970

Bekendtgørelse om bevaring og kassation i primærkommunernes arkivalier fra tiden før 1. april 1970 Bekendtgørelse nr. 693 af 7. juli 2003 Bekendtgørelse om bevaring og kassation i primærkommunernes arkivalier fra tiden før 1. april 1970 I medfør af 5 i Kulturministeriets bekendtgørelse nr. 591 af 26.

Læs mere

Referat for 17 stk. 4, Lokalhistorisk Udvalg

Referat for 17 stk. 4, Lokalhistorisk Udvalg Næstved Kommune Rådhuset, Teatergade 8 4700 Næstved Telefon 5588 5588 naestved@naestved.dk www.naestved.dk Referat for 17 stk. 4, Lokalhistorisk Udvalg Mødedato 7. december 2015 Tid 16:00 Sted NæstvedArkiverne,

Læs mere

Michael Dupont. Daisy og AO

Michael Dupont. Daisy og AO Michael Dupont Daisy og AO Hvad kan vi nå? Hvordan du finder det rigtige arkivalie AO Daisy Lidt om Arkivloven Andre gode steder på nettet Hvordan du finder det rigtige arkivalie Vigtigt, før du søger

Læs mere

Årsberetning 2013 Frederikshavn Stadsarkiv

Årsberetning 2013 Frederikshavn Stadsarkiv Årsberetning 2013 Frederikshavn Stadsarkiv Side 1 af 7 Samlinger Indledning Den store indsamling af institutioner og skolearkiver i hele Frederikshavn kommune i 2012, har givet Stadsarkivet mulighed for

Læs mere

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Reception for årbog 2017 Det er med stor glæde, at vi igen kan invitere vores medlemmer til reception torsdag d. 5. oktober

Læs mere

DET NYE ARKIVALIERONLINE

DET NYE ARKIVALIERONLINE Hurtige tips & tricks til DET NYE ARKIVALIERONLINE - Især om kirkebøger Hvorfor nyt AO? Vi har været nødt til at sætte den nye arkivalieronline i drift nu. Grunden er, at systemerne bagved skal opdateres

Læs mere

FORÅR 2018 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

FORÅR 2018 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 FORÅR 2018 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 25.1. Torsdagsmik Formiddagsforedrag med kaffe og rundstykker. Emnet for foredraget vil blive bragt i vores nyhedsbrev og på www.historienshus.dk

Læs mere

Nyhedsbrev Marts 2014

Nyhedsbrev Marts 2014 Kastellets Venner & Historiske Samling Gl. Hovedvagt Kastellet 1 2100 København Nyhedsbrev Marts 2014 V. 1 06-03-2014 Kære medlemmer! Vi er nu gået ind i 2014, 350 året for Kastellets ibrugtagning den

Læs mere

HARDSYSSEL HISTORISK SAMFUND AF 1906

HARDSYSSEL HISTORISK SAMFUND AF 1906 HARDSYSSEL HISTORISK SAMFUND AF 1906 Nyhedsbrev nr. 20 - februar 2019 Hardsyssel Historisk Samfund udsender med jævne mellemrum et elektronisk nyhedsbrev til vores medlemmer med stort og småt om arrangementer,

Læs mere

Kan dit arkiv bruge bogen Trap Danmark topografisk atlas?

Kan dit arkiv bruge bogen Trap Danmark topografisk atlas? LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Styrelsens næste møde er planlagt til

Læs mere

Artikler Afsnit 5.2. Artikler registreres under hovedgruppen Enkelte artikler, og herefter vælges registrerings signaturen R:

Artikler Afsnit 5.2. Artikler registreres under hovedgruppen Enkelte artikler, og herefter vælges registrerings signaturen R: Artikler Afsnit 5.2 Registrering af artikel i Arkibas (R-signatur) Følgende artikler registreres i Arkibas under Enkelte artikler (R-signatur): Artikler i bøger, småtryk, tidsskrifter, blade osv. som arkivet

Læs mere