Kommissær Redux Uffe Thorsen Omslag til sammenflikket PDF Viking-Con 33

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kommissær Redux Uffe Thorsen Omslag til sammenflikket PDF Viking-Con 33"

Transkript

1 Kommissær Redux Uffe Thorsen Omslag til sammenflikket PDF Viking-Con 33 Først kommer materiale til spilstarter (5 sider A5 stående). Dernæst spillermaterialet (35 sider A5 liggende). Spilstarter skal ikke læse hele spillermaterialet. Til Viking-Con 33 printer og medbringer jeg spillermateriale til alle hold. De uddeles ved spilstart. Jeg kan kontaktes på

2 KOMMISSÆR Uffe Thorsen en omskrivning til Viking-Con 33

3 Kommissær Et studie i en mand og hans ofre. Introduktion til spilstarter Tak fordi du har lyst til at køre Kommissær. Det er ikke et spil der kræver mere af dig som afvikler end af dine medspillere. Faktisk er dette hæfte det eneste der adskiller dig fra dem. Med andre ord har Kommissær ingen spilleder, i stedet læser I undervejs scenariets materiale, og hjælper hinanden. Dine ekstra funktioner er: At forklare hvordan spillet kommer til at forløbe. Stå for en kort opvarmning. At fordele rollerne (du er spiller 1, personen til venstre for dig spiller 2, etc.). At sørge for noget at skrive med. Hvis du derudover vil forberede dig, så læs gerne første side til spiller 1, orienter dig eventuelt i de næste tre sider for spiller 1. Læs ikke i de andre spilleres hæfter eller de sidste par sider i dit eget. Frem for alt skal du nyde spillet, ligesom de andre. Setting og Kommissærer Spillet er inspireret af Warhammer settingen, og særligt af kommissærer fra Imperial Army. Hvis du absolut intet ved om Warhammer , så brug 15 minutter på Google, her følger det vigtigste. Imperial Army er den mest ordinære hær i settingen, forestil dig en fascistoid version af den Røde Armé under anden verdenskrig. Kampvogne, artilleri og først og fremmest masser af soldater. Kommissærer er moralofficerer, der ud over at være veltrænede fodsoldater primært er ansvarlig for at holde moralen høj. I Imperial Army foregår det oftest ved at nedskyde egne tropper når de ikke følger ordrer eller de forsøger at flygte. Det er ikke vigtigt I holder jer til kanon, digt selv med udgangspunkt i oplægget.

4 Selve Spillet Spillet handler om en af disse kommissærer. Han er en mand med pistol, kodeks og ideologi det eneste bolværk mod dårlig moral og opløsning. Men han er også et menneske. Spillet er ment til at vare ca. 1½ time plus lidt opvarmning og snak. Som allerede nævnt er der ingen spilleder, I skiftes alle til at spille de fem funktioner der er i spillet, funktioner der tilsammen opfylder hvad en spilleder normalt gør. Samtidig er der også kun en hovedperson kommissæren som I skiftes til at spille. Undervejs vil i dykke ned i fem glimt fra krigen og kommissærens liv. Det gøres gennem fem runder med samme struktur, men hvor i skifter funktion i hver runde. Inden de fem runder er en indledende runde hvor i sammen definerer lidt om kommissæren. Herunder vil jeg i den rækkefølge det bruges i spillokalet forklare proceduren. Desuden er eget af nedenstående også skrevet på spillermaterialet. Det er ikke nødvendigt at referere til denne tekst under spil. Snak Sammen Før i går i gang med spillet er det en god idé, hvis i sætter jer ned og snakker lidt om hvad i hver især ved om Warhammer settingen, hvad i synes er fedt ved den, osv. Del lidt info mellem hinanden, du behøver ikke være specielt styrende her, men i behøver ikke dvæle ved hvad kommissærer er, det kommer senere. Forklar Spillets Struktur Forklar spillets struktur (se nedenfor). Opvarmning Tag en hurtig associationsleg hvor i skiftes til hurtigt at associere til et ord den til højre for jer lige har sagt. Bed spillerne om bare at spytte ord ud, de behøver ikke passe ind og det er lige meget om de gentages. Start legen med ordet Desertør og hvis ordene kommer langt væk fra spillets tema så snyd lidt og svar med ord der handler om krig. Kør et par gange rundt om bordet, formålet er ikke at gøre jer trætte, men varme jer op og øve jer i at lytte.

5 Indledningen Før de fem hovedrunder starter skal I sammen definere kommissæren. Tal sammen om ting I forbinder med kommissærer. Hvad ved I, og hvad forestiller I jer? Giv kommissæren et navn. Skriv det ned på et fælles ark papir midt på bordet. Find på ting kommissæren har kær og kæmper for, det kan være konkrete ting og personer eller abstrakte begreber og tilstande. Begynd med at skrive Rang og Kejseren på jeres fælles papir, og skriv derefter hver en ting han har kær. Når I er færdige skulle i gerne have et ark papir med et navn og 7 ting han har kært. I er nu klar til at starte spillet for alvor. Det er min erfaring at nogle spillere tilføjer små ord, tegner eller på lignende måde modificerer arket under spil. Det er helt fint, du behøver ikke stoppe dette. De Fem Runder I spillet er der tre funktioner der går på skift mellem jer. Én spiller Kommissæren, én spiller Krigen, og de sidste tre spiller Ofre. Krigen indleder hver scene med en beskrivelse af krigens gang samt hvilket militært problem kommissæren står over for Krigen beskriver de ydre rammer. Derefter beskriver de tre Ofre på skift en kandidat til henrettelse hver. Hver af disse beskrives kort, og alle tre er mulige ofre for kommissærens behov for at statuere et eksempel Ofrene introducerer potentielle ofre. Kommissæren vælger et af de tre potentielle ofre og henretter dette. Hvis han ikke kan beslutte sig, vælger Krigen noget langt værre. Derefter udspilles et flashback om det valgte offer og kommissæren. Kommissæren spiller sig selv, og Ofret sin kandidat. De andre spiller bipersoner efter behov. Alle kan afslutte en scene, men først når den føles færdig. Tag jer god tid før I går i gang med en scene, snak sammen kort, sæt scenen og tag jer tid til at spille den. Derefter skifter rollerne.

6 Råd og Tips I spillermaterialet står meget af ovenstående anført. Der er en side til hver spiller til hver runde. Det er ikke centralt at man nærlæser det hele ved hver scene, men du bør opfordre spillerne til at holde ekstra øje med de bullet points der er i teksten. Bemærk at to sider der ser næsten ens ud ikke nødvendigvis er det. I spillermaterialet vil begrebet sæt en scene blive brugt flere gange. At sætte en scene betyder at man forklarer hvor scenen foregår, hvem der er til stede og hvad scenen handler om. Andre spillere kan hjælpe med indspark før og under Husk du ikke er spilleder, prøv at give lige så god plads som alle andre. Husk eventuelt de andre om der ingen spilleder er og de har lov til at udfylde hele den rolle de i denne runde besidder. Hvis en scene virkede lovende, men på en eller anden måde blev tam, er det ingen skam at spille den en gang til. Det er ikke meningen, men bedre end at gå glip af en fed scene. Hyg Jer Jeg håber I får noget ud af spillet og kommer lidt ind bag Kommissærens panser af codex og ideologi. Jeg kan kontaktes på ivanho@ivanho.dk hvis der er spørgsmål.

7 Kommissær Spiller 1

8 Peace? There cannot be peace in these times. Spiller 1: Indledning Velkommen til Kommissær, før i går i gang vil spilstarter kort forklare jer hvordan spillet spilles. Efter dette spiller spilstarter med på lige fod med jer andre. Der er ingen spilleder, så hjælp med til at få det til at flyde. Kommissæren Begynd nu spillet med at definere kommissæren. Tal sammen om ting I forbinder med kommissærer. Hvad ved I, og hvad forestiller I jer? Giv kommissæren et navn. Skriv det ned på et fælles ark papir midt på bordet. Find på ting kommissæren har kær og kæmper for, det kan være konkrete ting og personer eller abstrakte begreber og tilstande. Begynd med at skrive Rang og Kejseren på jeres fælles papir, og skriv derefter hver en ting han har kær. Når kommissæren er skabt, gå til næste side og start første scene. På de næste sider vil begrebet sæt en scene blive brugt flere gange. At sætte en scene betyder at man forklarer hvor scenen foregår, hvem der er til stede og hvad scenen handler om. Andre spillere kan hjælpe med indspark før og under

9 On the charges of Cowardice, you are hereby sentenced to death! Spiller 1: Første scene Kommissæren Når Krigen har introduceret scenen, og de tre ofre er præsenteret er det din pligt at henrette et af dem. Beskriv hvordan du hæver dit våben og placerer en kugle i hovedet af det valgte offer. Inkluder så mange detaljer som muligt, og dvæl ved øjeblikket hvor du skyder. Hold gerne din hånd frem i luften i retning af det offer du vælger. Hvis du ikke kan vælge, eller nægter at vælge, skal du være klar over at så tager Krigen over. I flashbacks spiller du kommissæren hvis han er til stede. Afvis at spille bipersoner, men kom gerne med beskrivelser og forslag til Du er ikke til stede i Hjælp med beskrivelser og forslag. Alle kan afslutte en scene. Når scenen er slut gå til næste side.

10 There is no such thing as innocence. Only degrees of guilt Spiller 1: Anden scene andet Offer Når Krigen har introduceret scenen skal du foreslå den anden kandidat til offer. Beskriv personen kort, men hægt en beskrivelse på så vedkommende ikke udelukkende er et navn eller en funktion. Beskriv en god soldat. En soldat kommissæren værdsætter, enten fordi han er dygtig eller på grund af hans moralfremmende personlighed. Offeret må ikke være nedskrevet på listen over ting kommissæren har kært. Hvis din kandidat henrettes skal du sætte et flashback der handler om offeret. Kommissæren er i scenen, men er en bifigur. Scenens centrale person er offeret. I flashbacket spiller du offeret. Hvis en anden kandidat bliver henrettet spiller du bipersoner, hjælper med beskrivelser og kommer med forslag til Alle kan afslutte en scene. Når scenen er slut gå til næste side.

11 Pain is temporary, Honour is forever. Spiller 1: Tredje scene Krigen Din funktion er at indlede scenen med en beskrivelse af de begivenheder der tvinger kommissærens hånd. Start scenen med en stemningsfuld beskrivelse af hvordan krigen raser, og hvordan moralen falder. Læg fokus på sanseindtryk og ydre ting, ikke personer. Beskriv den store træfning. Det afgørende tidspunkt i slaget hvor vinderen afgøres. Hvis Kommissæren ikke kan beslutte sig for et af de tre ofre, eller nægter at henrette nogen af dem, skal du beskrive hvad han mister som følge af sin svaghed. Vælg en ting fra listen I skrev i starten. Sæt en scene hvor det etableres hvordan kommissæren mister denne ting han kæmper for. Vær så barsk som mulig. I flashbacks spiller du bipersoner, hjælper med beskrivelser og kommer med forslag. Alle kan afslutte en scene. Når scenen er slut gå til næste side.

12 For a warrior the only crime is cowardice. Spiller 1: Fjerde scene første Offer Når Krigen har introduceret scenen skal du foreslå den første kandidat til offer. Beskriv personen kort, men hægt en beskrivelse på så vedkommende ikke udelukkende er et navn eller en funktion. Beskriv en gammel ven, en elskerinde eller et familiemedlem. Offeret må ikke være nedskrevet på listen over ting kommissæren har kært. Hvis din kandidat henrettes skal du sætte et flashback der handler om offeret. Scenen handler om kommissæren. Han er i scenen og klart i fokus. Offeret spiller en mindre rolle. I flashbacket spiller du offeret. Hvis en anden kandidat bliver henrettet spiller du bipersoner, hjælper med beskrivelser og kommer med forslag til Alle kan afslutte en scene. Når scenen er slut gå til næste side.

13 There is no right or wrong in our profession. The present changes the past from moment to moment. Only pray for the future to vindicate your actions. Spiller 1: Femte scene tredje Offer Når Krigen har introduceret scenen skal du foreslå den tredje kandidat til offer. Beskriv personen kort, men hægt en beskrivelse på så vedkommende ikke udelukkende er et navn eller en funktion. Beskriv et offer der er nedskrevet som noget kommissæren har kært i starten. Prøv at beskrive et offer der er umuligt for kommissæren at vælge. Gå så langt som muligt. Hvis din kandidat henrettes skal du sætte en scene der handler om offeret. Scenen handler om kommissæren og hans forhold til sine egne gerninger. Det er ikke et flashback, men foregår efter krigen. Bipersoner forekommer kun som minder eller lignende og er ikke til stede. I scenen kommer du med beskrivelser eller spiller minder. Hvis en anden kandidat bliver henrettet spiller du bipersoner, hjælper med beskrivelser og kommer med forslag til

14 Kommissær Spiller 2

15 Peace? There cannot be peace in these times. Spiller 2: Indledning Velkommen til Kommissær, før i går i gang vil spilstarter kort forklare jer hvordan spillet spilles. Efter dette spiller spilstarter med på lige fod med jer andre. Der er ingen spilleder, så hjælp med til at få det til at flyde. Kommissæren Begynd nu spillet med at definere kommissæren. Tal sammen om ting I forbinder med kommissærer. Hvad ved I, og hvad forestiller I jer? Giv kommissæren et navn. Skriv det ned på et fælles ark papir midt på bordet. Find på ting kommissæren har kær og kæmper for, det kan være konkrete ting og personer eller abstrakte begreber og tilstande. Begynd med at skrive Rang og Kejseren på jeres fælles papir, og skriv derefter hver en ting han har kær. Når kommissæren er skabt, gå til næste side og start første scene. På de næste sider vil begrebet sæt en scene blive brugt flere gange. At sætte en scene betyder at man forklarer hvor scenen foregår, hvem der er til stede og hvad scenen handler om. Andre spillere kan hjælpe med indspark før og under

16 On the charges of Cowardice, you are hereby sentenced to death! Spiller 2: Første scene første Offer Når Krigen har introduceret scenen skal du foreslå den første kandidat til offer. Beskriv personen kort, men hægt en beskrivelse på så vedkommende ikke udelukkende er et navn eller en funktion. Beskriv en almindelig soldat eller civilist. Du behøver ikke gøre ham/hende sympatisk. Offeret må ikke være nedskrevet på listen over ting kommissæren har kært. Hvis din kandidat henrettes skal du sætte et flashback der handler om offeret. Kommissæren må ikke være i scenen, og scenen skal primært handle om offeret. Lad gerne scenen handle om noget der gør det ulykkeligt at offeret døde. I flashbacket spiller du offeret. Hvis en anden kandidat bliver henrettet spiller du bipersoner, hjælper med beskrivelser og kommer med forslag til Alle kan afslutte en scene. Når scenen er slut gå til næste side.

17 There is no such thing as innocence. Only degrees of guilt Spiller 2: Anden scene tredje Offer Når Krigen har introduceret scenen skal du foreslå den tredje kandidat til offer. Beskriv personen kort, men hægt en beskrivelse på så vedkommende ikke udelukkende er et navn eller en funktion. Beskriv en god soldat. En soldat kommissæren værdsætter, enten fordi han er dygtig eller på grund af hans moralfremmende personlighed. Offeret må ikke være nedskrevet på listen over ting kommissæren har kært. Hvis din kandidat henrettes skal du sætte et flashback der handler om offeret. Kommissæren er i scenen, men er en bifigur. Scenens centrale person er offeret. I flashbacket spiller du offeret. Hvis en anden kandidat bliver henrettet spiller du bipersoner, hjælper med beskrivelser og kommer med forslag til Alle kan afslutte en scene. Når scenen er slut gå til næste side.

18 Pain is temporary, Honour is forever. Spiller 2: Tredje scene Kommissæren Når Krigen har introduceret scenen, og de tre ofre er præsenteret er det din pligt at henrette et af dem. Beskriv hvordan du hæver dit våben og placerer en kugle i hovedet af det valgte offer. Inkluder så mange detaljer som muligt, og dvæl ved øjeblikket hvor du skyder. Hold gerne din hånd frem i luften i retning af det offer du vælger. Hvis du ikke kan vælge, eller nægter at vælge, skal du være klar over at så tager Krigen over. I flashbacks spiller du kommissæren hvis han er til stede. Afvis at spille bipersoner, men kom gerne med beskrivelser og forslag til Du er til stede i Alle kan afslutte en scene. Når scenen er slut gå til næste side.

19 For a warrior the only crime is cowardice. Spiller 2: Fjerde scene andet Offer Når Krigen har introduceret scenen skal du foreslå den anden kandidat til offer. Beskriv personen kort, men hægt en beskrivelse på så vedkommende ikke udelukkende er et navn eller en funktion. Beskriv en gammel ven, en elskerinde eller et familiemedlem. Offeret må ikke være nedskrevet på listen over ting kommissæren har kært. Hvis din kandidat henrettes skal du sætte et flashback der handler om offeret. Scenen handler om kommissæren. Han er i scenen og klart i fokus. Offeret spiller en mindre rolle. I flashbacket spiller du offeret. Hvis en anden kandidat bliver henrettet spiller du bipersoner, hjælper med beskrivelser og kommer med forslag til Alle kan afslutte en scene. Når scenen er slut gå til næste side.

20 There is no right or wrong in our profession. The present changes the past from moment to moment. Only pray for the future to vindicate your actions. Spiller 2: Femte scene Krigen Din funktion er at indlede scenen med en beskrivelse af kommissærens hjemplanet. Læg fokus på sanseindtryk og ydre ting, ikke personer. Krigen er slut. Kommissæren er kommet hjem på orlov. Beskriv hvordan hjemplaneten føles for kommissæren. Hvis Kommissæren ikke kan beslutte sig for et af de tre ofre, eller nægter at henrette nogen af dem, skal du beskrive hvad han mister som følge af sin svaghed. Sæt en scene hvor kommissæren dræber sig selv. I flashbacks spiller du bipersoner, hjælper med beskrivelser og kommer med forslag.

21 Kommissær Spiller 3

22 Peace? There cannot be peace in these times. Spiller 3: Indledning Velkommen til Kommissær, før i går i gang vil spilstarter kort forklare jer hvordan spillet spilles. Efter dette spiller spilstarter med på lige fod med jer andre. Der er ingen spilleder, så hjælp med til at få det til at flyde. Kommissæren Begynd nu spillet med at definere kommissæren. Tal sammen om ting I forbinder med kommissærer. Hvad ved I, og hvad forestiller I jer? Giv kommissæren et navn. Skriv det ned på et fælles ark papir midt på bordet. Find på ting kommissæren har kær og kæmper for, det kan være konkrete ting og personer eller abstrakte begreber og tilstande. Begynd med at skrive Rang og Kejseren på jeres fælles papir, og skriv derefter hver en ting han har kær. Når kommissæren er skabt, gå til næste side og start første scene. På de næste sider vil begrebet sæt en scene blive brugt flere gange. At sætte en scene betyder at man forklarer hvor scenen foregår, hvem der er til stede og hvad scenen handler om. Andre spillere kan hjælpe med indspark før og under

23 On the charges of Cowardice, you are hereby sentenced to death! Spiller 3: Første scene andet Offer Når Krigen har introduceret scenen skal du foreslå den anden kandidat til offer. Beskriv personen kort, men hægt en beskrivelse på så vedkommende ikke udelukkende er et navn eller en funktion. Beskriv en almindelig soldat eller civilist. Du behøver ikke gøre ham/hende sympatisk. Offeret må ikke være nedskrevet på listen over ting kommissæren har kært. Hvis din kandidat henrettes skal du sætte et flashback der handler om offeret. Kommissæren må ikke være i scenen, og scenen skal primært handle om offeret. Lad gerne scenen handle om noget der gør det ulykkeligt at offeret døde. I flashbacket spiller du offeret. Hvis en anden kandidat bliver henrettet spiller du bipersoner, hjælper med beskrivelser og kommer med forslag til Alle kan afslutte en scene. Når scenen er slut gå til næste side.

24 There is no such thing as innocence. Only degrees of guilt Spiller 3: Anden scene Krigen Din funktion er at indlede scenen med en beskrivelse af de begivenheder der tvinger kommissærens hånd. Start scenen med en stemningsfuld beskrivelse af hvordan krigen raser, og hvordan moralen falder. Læg fokus på sanseindtryk og ydre ting, ikke personer. Beskriv i glimt hvordan de to hære har deres første større træfning. Beskriv fjenden. Hvis Kommissæren ikke kan beslutte sig for et af de tre ofre, eller nægter at henrette nogen af dem, skal du beskrive hvad han mister som følge af sin svaghed. Vælg en ting fra listen I skrev i starten. Sæt en scene hvor det etableres hvordan kommissæren mister denne ting han kæmper for. Vær så barsk som mulig. I flashbacks spiller du bipersoner, hjælper med beskrivelser og kommer med forslag. Alle kan afslutte en scene. Når scenen er slut gå til næste side.

25 Pain is temporary, Honour is forever. Spiller 3: Tredje scene første Offer Når Krigen har introduceret scenen skal du foreslå den første kandidat til offer. Beskriv personen kort, men hægt en beskrivelse på så vedkommende ikke udelukkende er et navn eller en funktion. Beskriv en soldat eller civilist kommissæren holder af. Gerne folk han har et særligt ansvar for. Offeret må ikke være nedskrevet på listen over ting kommissæren har kært. Hvis din kandidat henrettes skal du sætte et flashback der handler om offeret. Både offer og kommissæren er med i Scenen skal handle om kommissærens og offerets forhold. I flashbacket spiller du offeret. Hvis en anden kandidat bliver henrettet spiller du bipersoner, hjælper med beskrivelser og kommer med forslag til Alle kan afslutte en scene. Når scenen er slut gå til næste side.

26 For a warrior the only crime is cowardice. Spiller 3: Fjerde scene tredje Offer Når Krigen har introduceret scenen skal du foreslå den tredje kandidat til offer. Beskriv personen kort, men hægt en beskrivelse på så vedkommende ikke udelukkende er et navn eller en funktion. Beskriv en gammel ven, en elskerinde eller et familiemedlem. Offeret må ikke være nedskrevet på listen over ting kommissæren har kært. Hvis din kandidat henrettes skal du sætte et flashback der handler om offeret. Scenen handler om kommissæren. Han er i scenen og klart i fokus. Offeret spiller en mindre rolle. I flashbacket spiller du offeret. Hvis en anden kandidat bliver henrettet spiller du bipersoner, hjælper med beskrivelser og kommer med forslag til Alle kan afslutte en scene. Når scenen er slut gå til næste side.

27 There is no right or wrong in our profession. The present changes the past from moment to moment. Only pray for the future to vindicate your actions. Spiller 3: Femte scene Kommissæren Når Krigen har introduceret scenen, og de tre ofre er præsenteret er det din pligt at henrette et af dem. Beskriv hvordan du hæver dit våben og placerer en kugle i hovedet af det valgte offer. Inkluder så mange detaljer som muligt, og dvæl ved øjeblikket hvor du skyder. Hold gerne din hånd frem i luften i retning af det offer du vælger. Hvis du ikke kan vælge, eller nægter at vælge, skal du være klar over at så tager Krigen over. I flashbacks spiller du kommissæren hvis han er til stede. Afvis at spille bipersoner, men kom gerne med beskrivelser og forslag til Du er til stede i Scenen fokuserer udelukkende på dig.

28 Kommissær Spiller 4

29 Peace? There cannot be peace in these times. Spiller 4: Indledning Velkommen til Kommissær, før i går i gang vil spilstarter kort forklare jer hvordan spillet spilles. Efter dette spiller spilstarter med på lige fod med jer andre. Der er ingen spilleder, så hjælp med til at få det til at flyde. Kommissæren Begynd nu spillet med at definere kommissæren. Tal sammen om ting I forbinder med kommissærer. Hvad ved I, og hvad forestiller I jer? Giv kommissæren et navn. Skriv det ned på et fælles ark papir midt på bordet. Find på ting kommissæren har kær og kæmper for, det kan være konkrete ting og personer eller abstrakte begreber og tilstande. Begynd med at skrive Rang og Kejseren på jeres fælles papir, og skriv derefter hver en ting han har kær. Når kommissæren er skabt, gå til næste side og start første scene. På de næste sider vil begrebet sæt en scene blive brugt flere gange. At sætte en scene betyder at man forklarer hvor scenen foregår, hvem der er til stede og hvad scenen handler om. Andre spillere kan hjælpe med indspark før og under

30 On the charges of Cowardice, you are hereby sentenced to death! Spiller 4: Første scene tredje Offer Når Krigen har introduceret scenen skal du foreslå den tredje kandidat til offer. Beskriv personen kort, men hægt en beskrivelse på så vedkommende ikke udelukkende er et navn eller en funktion. Beskriv en almindelig soldat eller civilist. Du behøver ikke gøre ham/hende sympatisk. Offeret må ikke være nedskrevet på listen over ting kommissæren har kært. Hvis din kandidat henrettes skal du sætte et flashback der handler om offeret. Kommissæren må ikke være i scenen, og scenen skal primært handle om offeret. Lad gerne scenen handle om noget der gør det ulykkeligt at offeret døde. I flashbacket spiller du offeret. Hvis en anden kandidat bliver henrettet spiller du bipersoner, hjælper med beskrivelser og kommer med forslag til Alle kan afslutte en scene. Når scenen er slut gå til næste side.

31 There is no such thing as innocence. Only degrees of guilt Spiller 4: Anden scene Kommissæren Når Krigen har introduceret scenen, og de tre ofre er præsenteret er det din pligt at henrette et af dem. Beskriv hvordan du hæver dit våben og placerer en kugle i hovedet af det valgte offer. Inkluder så mange detaljer som muligt, og dvæl ved øjeblikket hvor du skyder. Hold gerne din hånd frem i luften i retning af det offer du vælger. Hvis du ikke kan vælge, eller nægter at vælge, skal du være klar over at så tager Krigen over. I flashbacks spiller du kommissæren hvis han er til stede. Afvis at spille bipersoner, men kom gerne med beskrivelser og forslag til Du er til stede i scenen, men kun som en bifigur. Fokus er på offeret. Alle kan afslutte en scene. Når scenen er slut gå til næste side.

32 Pain is temporary, Honour is forever. Spiller 4: Tredje scene andet Offer Når Krigen har introduceret scenen skal du foreslå den anden kandidat til offer. Beskriv personen kort, men hægt en beskrivelse på så vedkommende ikke udelukkende er et navn eller en funktion. Beskriv en soldat eller civilist kommissæren holder af. Gerne folk han har et særligt ansvar for. Offeret må ikke være nedskrevet på listen over ting kommissæren har kært. Hvis din kandidat henrettes skal du sætte et flashback der handler om offeret. Både offer og kommissæren er med i Scenen skal handle om kommissærens og offerets forhold. I flashbacket spiller du offeret. Hvis en anden kandidat bliver henrettet spiller du bipersoner, hjælper med beskrivelser og kommer med forslag til Alle kan afslutte en scene. Når scenen er slut gå til næste side.

33 For a warrior the only crime is cowardice. Spiller 4: Fjerde scene Krigen Din funktion er at indlede scenen med en beskrivelse af de begivenheder der tvinger kommissærens hånd. Start scenen med en stemningsfuld beskrivelse af hvordan krigen raser, og hvordan moralen falder. Læg fokus på sanseindtryk og ydre ting, ikke personer. Beskriv jagten på de midlertidigt overvundne fjender. Beskriv udrensningen blandt de civilister der ikke støttede kampen. Hvis Kommissæren ikke kan beslutte sig for et af de tre ofre, eller nægter at henrette nogen af dem, skal du beskrive hvad han mister som følge af sin svaghed. Vælg en ting fra listen I skrev i starten. Sæt en scene hvor det etableres hvordan kommissæren mister denne ting han kæmper for. Vær så barsk som mulig. I flashbacks spiller du bipersoner, hjælper med beskrivelser og kommer med forslag. Alle kan afslutte en scene. Når scenen er slut gå til næste side.

34 There is no right or wrong in our profession. The present changes the past from moment to moment. Only pray for the future to vindicate your actions. Spiller 4: Femte scene første Offer Når Krigen har introduceret scenen skal du foreslå den første kandidat til offer. Beskriv personen kort, men hægt en beskrivelse på så vedkommende ikke udelukkende er et navn eller en funktion. Beskriv et offer der er nedskrevet som noget kommissæren har kært i starten. Prøv at beskrive et offer der er umuligt for kommissæren at vælge. Gå så langt som muligt. Hvis din kandidat henrettes skal du sætte en scene der handler om offeret. Scenen handler om kommissæren og hans forhold til sine egne gerninger. Det er ikke et flashback, men foregår efter krigen. Bipersoner forekommer kun som minder eller lignende og er ikke til stede. I scenen kommer du med beskrivelser eller spiller minder. Hvis en anden kandidat bliver henrettet spiller du bipersoner, hjælper med beskrivelser og kommer med forslag til

35 Kommissær Spiller 5

36 Peace? There cannot be peace in these times. Spiller 1: Indledning Velkommen til Kommissær, før i går i gang vil spilstarter kort forklare jer hvordan spillet spilles. Efter dette spiller spilstarter med på lige fod med jer andre. Der er ingen spilleder, så hjælp med til at få det til at flyde. Kommissæren Begynd nu spillet med at definere kommissæren. Tal sammen om ting I forbinder med kommissærer. Hvad ved I, og hvad forestiller I jer? Giv kommissæren et navn. Skriv det ned på et fælles ark papir midt på bordet. Find på ting kommissæren har kær og kæmper for, det kan være konkrete ting og personer eller abstrakte begreber og tilstande. Begynd med at skrive Rang og Kejseren på jeres fælles papir, og skriv derefter hver en ting han har kær. Når kommissæren er skabt, gå til næste side og start første scene. På de næste sider vil begrebet sæt en scene blive brugt flere gange. At sætte en scene betyder at man forklarer hvor scenen foregår, hvem der er til stede og hvad scenen handler om. Andre spillere kan hjælpe med indspark før og under

37 On the charges of Cowardice, you are hereby sentenced to death! Spiller 5: Første scene Krigen Din funktion er at indlede scenen med en beskrivelse af de begivenheder der tvinger kommissærens hånd. Start scenen med en stemningsfuld beskrivelse af hvordan krigen raser, og hvordan moralen falder. Læg fokus på sanseindtryk og ydre ting, ikke personer. Beskriv indledningen til et større slag, hvordan soldaterne samles og alle er nervøse. Undlad at beskrive fjenden direkte, men beskriv gerne moral- og andre problemer i den imperiale garde. Hvis Kommissæren ikke kan beslutte sig for et af de tre ofre, eller nægter at henrette nogen af dem, skal du beskrive hvad han mister som følge af sin svaghed. Vælg en ting fra listen I skrev i starten. Sæt en scene hvor det etableres hvordan kommissæren mister denne ting han kæmper for. Vær så barsk som mulig. I flashbacks spiller du bipersoner, hjælper med beskrivelser og kommer med forslag. Alle kan afslutte en scene. Når scenen er slut gå til næste side.

38 There is no such thing as innocence. Only degrees of guilt Spiller 5: Anden scene første Offer Når Krigen har introduceret scenen skal du foreslå den første kandidat til offer. Beskriv personen kort, men hægt en beskrivelse på så vedkommende ikke udelukkende er et navn eller en funktion. Beskriv en god soldat. En soldat kommissæren værdsætter, enten fordi han er dygtig eller på grund af hans moralfremmende personlighed. Offeret må ikke være nedskrevet på listen over ting kommissæren har kært. Hvis din kandidat henrettes skal du sætte et flashback der handler om offeret. Kommissæren er i scenen, men er en bifigur. Scenens centrale person er offeret. I flashbacket spiller du offeret. Hvis en anden kandidat bliver henrettet spiller du bipersoner, hjælper med beskrivelser og kommer med forslag til Alle kan afslutte en scene. Når scenen er slut gå til næste side.

39 Pain is temporary, Honour is forever. Spiller 5: Tredje scene tredje Offer Når Krigen har introduceret scenen skal du foreslå den tredje kandidat til offer. Beskriv personen kort, men hægt en beskrivelse på så vedkommende ikke udelukkende er et navn eller en funktion. Beskriv en soldat eller civilist kommissæren holder af. Gerne folk han har et særligt ansvar for. Offeret må ikke være nedskrevet på listen over ting kommissæren har kært. Hvis din kandidat henrettes skal du sætte et flashback der handler om offeret. Både offer og kommissæren er med i Scenen skal handle om kommissærens og offerets forhold. I flashbacket spiller du offeret. Hvis en anden kandidat bliver henrettet spiller du bipersoner, hjælper med beskrivelser og kommer med forslag til Alle kan afslutte en scene. Når scenen er slut gå til næste side.

40 For a warrior the only crime is cowardice. Spiller 5: Fjerde scene Kommissæren Når Krigen har introduceret scenen, og de tre ofre er præsenteret er det din pligt at henrette et af dem. Beskriv hvordan du hæver dit våben og placerer en kugle i hovedet af det valgte offer. Inkluder så mange detaljer som muligt, og dvæl ved øjeblikket hvor du skyder. Hold gerne din hånd frem i luften i retning af det offer du vælger. Hvis du ikke kan vælge, eller nægter at vælge, skal du være klar over at så tager Krigen over. I flashbacks spiller du kommissæren hvis han er til stede. Afvis at spille bipersoner, men kom gerne med beskrivelser og forslag til Du er til stede i Scenen fokuserer altovervejende på dig. Alle kan afslutte en scene. Når scenen er slut gå til næste side.

41 There is no right or wrong in our profession. The present changes the past from moment to moment. Only pray for the future to vindicate your actions. Spiller 5: Femte scene andet Offer Når Krigen har introduceret scenen skal du foreslå den anden kandidat til offer. Beskriv personen kort, men hægt en beskrivelse på så vedkommende ikke udelukkende er et navn eller en funktion. Beskriv et offer der er nedskrevet som noget kommissæren har kært i starten. Prøv at beskrive et offer der er umuligt for kommissæren at vælge. Gå så langt som muligt. Hvis din kandidat henrettes skal du sætte en scene der handler om offeret. Scenen handler om kommissæren og hans forhold til sine egne gerninger. Det er ikke et flashback, men foregår efter krigen. Bipersoner forekommer kun som minder eller lignende og er ikke til stede. I scenen kommer du med beskrivelser eller spiller minder. Hvis en anden kandidat bliver henrettet spiller du bipersoner, hjælper med beskrivelser og kommer med forslag til

Kommissær. Introduktion til afvikler. Et studie i en mand og hans ofre.

Kommissær. Introduktion til afvikler. Et studie i en mand og hans ofre. Introduktion til afvikler Kommissær Et studie i en mand og hans ofre. Tak fordi du har lyst til at køre Kommissær. Det er ikke et spil der kræver mere af dig som afvikler end af dine medspillere. Faktisk

Læs mere

Information i forbindelse med Viking-Con

Information i forbindelse med Viking-Con Information i forbindelse med Viking-Con Tak fordi du vil være spilformidler for mit scenarie Teenage Mutant. Der er heldigvis ikke ret meget at gøre i forhold til kun at være spiller. Det er meningen

Læs mere

Jørgen Hartung Nielsen. Og det blev forår. Sabotør-slottet, 5

Jørgen Hartung Nielsen. Og det blev forår. Sabotør-slottet, 5 Jørgen Hartung Nielsen Og det blev forår Sabotør-slottet, 5 Og det blev forår Sabotør-slottet, 8 Jørgen Hartung Nielsen Illustreret af: Preben Winther Tryk: BB Offset, Bjerringbro ISBN: 978-87-92563-89-7

Læs mere

Spilark til Teenage Mutant. Viking-Con Edition. Printes på begge sider, long-edge binding.

Spilark til Teenage Mutant. Viking-Con Edition. Printes på begge sider, long-edge binding. Spilark til Teenage Mutant Viking-Con Edition. Printes på begge sider, long-edge binding. Intro Når I mødes for at spille. Introducér dig selv og sørg for I lærer hinanden lidt at kende. Bestil eventuelt

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

Vejledning til 5 muligheder for brug af cases

Vejledning til 5 muligheder for brug af cases Vejledning til 5 muligheder for brug af cases Case-kataloget kan bruges på en række forskellige måder og skabe bredde og dybde i din undervisning i Psykisk førstehjælp. Casene kan inddrages som erstatning

Læs mere

Nangijala LÆS DETTE HÆFTE HØJT

Nangijala LÆS DETTE HÆFTE HØJT Nangijala Tekst og Design: Uffe Thorsen Illustration: Sandra Døssing Tak til Frederik J. Jensen for Montsegur 1244, og Astrid Lindgren for Brødrene Løvehjerte LÆS DETTE HÆFTE HØJT Indledning Brødrene

Læs mere

VEJLEDNING. Sådan kan vi rekruttere mangfoldigt til Ungdommens Røde Kors

VEJLEDNING. Sådan kan vi rekruttere mangfoldigt til Ungdommens Røde Kors VEJLEDNING Sådan kan vi rekruttere mangfoldigt til Ungdommens Røde Kors Velkommen I denne vejledning kan du se, hvad du skal gøre for at undervise i Sådan kan vi rekruttere mangfoldigt til Ungdommens Røde

Læs mere

VEJLEDNING. Sådan får vi alle til at føle sig velkomne i Ungdommens Røde Kors

VEJLEDNING. Sådan får vi alle til at føle sig velkomne i Ungdommens Røde Kors VEJLEDNING Sådan får vi alle til at føle sig velkomne i Ungdommens Røde Kors Velkommen I denne vejledning kan du se, hvad du skal gøre for at undervise i Sådan får vi alle til at føle sig velkomne i Ungdommens

Læs mere

VEJLEDNING. Sådan fastholder vi mangfoldigheden blandt vores frivillige

VEJLEDNING. Sådan fastholder vi mangfoldigheden blandt vores frivillige VEJLEDNING Sådan fastholder vi mangfoldigheden blandt vores frivillige Velkommen I denne vejledning kan du se, hvad du skal gøre for at undervise i Sådan fastholder vi mangfoldigheden blandt vores frivillige

Læs mere

2.1 Du har potentiale

2.1 Du har potentiale 21 DU HAR POTENTIALE - TEMAAFTEN / TEEN EQUIP / SIDE 1 AF 6 21 Du har potentiale Introduktion til denne Temaaften En tendens i samfundet kan være at vi fokuserer på nogle evner frem for andre, og at vi

Læs mere

Introduktion. Workshop. Afslutning

Introduktion. Workshop. Afslutning Workshophæfte til Memoratoriet: det rare sted Introduktion Workshop Afslutning 1 Workshop Introduktion Indholdet af hæftet dækker den del af spillet, som finder sted før og efter Memoratoriet. Det vil

Læs mere

1 + 1. Et novellescenarie om kærlighed, for tre personer

1 + 1. Et novellescenarie om kærlighed, for tre personer 1 + 1 Et novellescenarie om kærlighed, for tre personer Indledning 1+1 er en rammefortælling, hvor spillerne sammen skaber historier om kærlighed og kriser i forhold. Hver scene spilles i en udvalgt spilstil,

Læs mere

SMERTEMONSTERET DER ELSKEDE AT KØRE RÆS

SMERTEMONSTERET DER ELSKEDE AT KØRE RÆS SMERTEMONSTERET DER ELSKEDE AT KØRE RÆS KÆRE DU, SOM ER FORÆLDER, BEDSTEFORÆLDER, MOSTER, FASTER, VENINDE, ONKEL ETC. Denne historie er skrevet ud fra en sand samtale, som jeg har haft med min egen søn

Læs mere

Vejledning og gode råd til den afsluttende synopsisopgave og eksamen

Vejledning og gode råd til den afsluttende synopsisopgave og eksamen AT Vejledning og gode råd til den afsluttende synopsisopgave og eksamen Indhold: 1. Den tredelte eksamen s. 2 2. Den selvstændige arbejdsproces med synopsen s. 2 3. Skolen anbefaler, at du udarbejder synopsen

Læs mere

FRA SKØR IDÉ TIL TILLØBSSTYKKE GYMDANMARK OG DANSK SVØMMEUNION BERNSTORFFSMINDE EFTERSKOLE, 10. APRIL 2016

FRA SKØR IDÉ TIL TILLØBSSTYKKE GYMDANMARK OG DANSK SVØMMEUNION BERNSTORFFSMINDE EFTERSKOLE, 10. APRIL 2016 FRA SKØR IDÉ TIL TILLØBSSTYKKE GYMDANMARK OG DANSK SVØMMEUNION BERNSTORFFSMINDE EFTERSKOLE, 10. APRIL 2016 PROGRAM 12.45-12.55: Velkommen og dagens program 12.55-13.00: Øvelse: Opvarmning 13.00-13.10:

Læs mere

Fra skør idé til tilløbsstykke. Tweens-opfølgningsseminar Bernstorffsminde Efterskole, 1. april 2017

Fra skør idé til tilløbsstykke. Tweens-opfølgningsseminar Bernstorffsminde Efterskole, 1. april 2017 Fra skør idé til tilløbsstykke Tweens-opfølgningsseminar Bernstorffsminde Efterskole, 1. april 2017 Program 12.45-12.55: Velkommen og dagens program 12.55-13.00: Øvelse: Opvarmning 13.00-13.10: Introduktion

Læs mere

5.3 Will you follow? din by. Check-in. Introduktion til denne Ud-aften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer

5.3 Will you follow? din by. Check-in. Introduktion til denne Ud-aften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer 53 Will you follow? - Udaften / TEEN EQUIP / Side 1 af 5 53 Will you follow? Introduktion til denne Ud-aften I aften skal vi hænge flødeboller op i træerne og sige tak for, at vi har en dejlig by - og

Læs mere

SÆRIMNER. Historien om Hen

SÆRIMNER. Historien om Hen SÆRIMNER Historien om Hen Et novellescenarie af Oliver Nøglebæk - Særimner 2014 KOLOFON Skrevet af: Oliver Nøglebæk Varighed: 2 timer Antal Spillere: 4 Spilleder: 1 HISTORIEN OM HEN Scenariet er en roadmovie

Læs mere

Mini-guide til Den Gode Fortælling

Mini-guide til Den Gode Fortælling Mini-guide til Den Gode Fortælling version 1.0 maj 2012 Storytelling er et power- redskab, hvad enten du vil nå ud til nye donorer, styrke relationen til loyale støtter, rekruttere frivillige eller simpelthen

Læs mere

fantasiens hersker Indholdsfortegnelse Indledning Mesterevner og multiclass version 2,0

fantasiens hersker Indholdsfortegnelse Indledning Mesterevner og multiclass version 2,0 fantasiens hersker Mesterevner og multiclass version 2,0 Indholdsfortegnelse Indledning...1 Ekstra professioner...2 XP pris...3 Mester evner...4 Efterskrift...8 Indledning Dette hæfte er skrevet til de

Læs mere

Adrian. Mand, 35 år. Hvordan ser du din fremtid i TRUTH? (sæt et kryds. Scenariets anden del)

Adrian. Mand, 35 år. Hvordan ser du din fremtid i TRUTH? (sæt et kryds. Scenariets anden del) ROLLER I det følgende er de fem roller. Inden de uddeles, skal du som spilleder folde valgmulighederne til de to sidste akter (højre kolonne) ind. Du klipper ved den stiplede linje (ca. halvvejs er nok)

Læs mere

- med kortspil og legetøj

- med kortspil og legetøj - med kortspil og legetøj Dette hæfte er udarbejdet af Karina Pihl Færk og Maria Grove Christensen og tiltænkt FAMILIEMATEMATIK som inspiration til hyggelige matematiske spil og aktiviteter for 0.-2. årgangs

Læs mere

2.2 Du har potentiale

2.2 Du har potentiale 22 DU HAR POTENTIALE - LOVSANGSAFTEN / TEEN EQUIP / SIDE 1 AF 6 22 Du har potentiale Introduktion til denne lovsangsaften Denne aften handler om reflektion, over vores betydning for Gud Når Gud elsker

Læs mere

Voms Rev. 1.1. Knægt, Toqu. Konge, Voms 8

Voms Rev. 1.1. Knægt, Toqu. Konge, Voms 8 Generel rang: slår slår slår 3 Slår alt, men værdiløs i udspil. Knægt, Toqu, Giver to lus, når den slår Voms. Må ikke spilles ud før Voms en. Med mindre man har Voms. Konge, Voms, Giver én lus for et stik,

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

Drejebog for KA-forældre-workshops

Drejebog for KA-forældre-workshops Drejebog for KA-forældre-workshops Redskaber: Modul 1: Mindset og faldskærmsmodellen.tangram-brikker og -opgaver. Faldskærmsmodeller til at tage med hjem. Papir med anbefalinger til hvordan forældrene

Læs mere

Kom i dybden med arbejdsglæden

Kom i dybden med arbejdsglæden Vejledning Kom i dybden med arbejdsglæden Vil du gerne være glad på dit arbejde? Vil du være med til at sprede arbejdsglæde for alle på din arbejdsplads? Vil du sætte arbejdsglæde på dagsordnen på en temadag?

Læs mere

SKOLEMATERIALE ABC KNUD ROMERS - ET MUSIKALSK DANSEALFABET

SKOLEMATERIALE ABC KNUD ROMERS - ET MUSIKALSK DANSEALFABET SKOLEMATERIALE ABC KNUD ROMERS - ET MUSIKALSK DANSEALFABET KÆRE LÆRER Du sidder her med skolematerialet til Knud Romers ABC et dansealfabet. I kan se forestillingen og nyde den uden forberedelse, men vi

Læs mere

Hjemme hos LilleStorm

Hjemme hos LilleStorm Freddy Møller Andersen & Kristian Dreinø Spilleregler Hjemme hos LilleStorm Sjove leg & lær spil for de mindste LilleStorm laver mad i køkkenet, er i bad på badeværelset, bygger i værkstedet, hygger sig

Læs mere

Læs højt med dit barn - en forældrepjece om dialogisk læsning. t for dit barn

Læs højt med dit barn - en forældrepjece om dialogisk læsning. t for dit barn Læs højt med dit barn - en forældrepjece om dialogisk læsning t for dit barn Dialogisk læsning At læse højt med sit barn er rigtig hyggeligt. Samtidig er det også en af de største sproggaver, du kan give

Læs mere

STJERNETEGN Spillerhæfte

STJERNETEGN Spillerhæfte STJERNETEGN Spillerhæfte 1 Før start Der er ingen kostumekrav til dette scenarie, men det kan anbefales at komme i slappet og behageligt tøj. Noget du kan bevæge dig frit i. Den eneste forberedelse er

Læs mere

LilleStorm siger goddag og farvel

LilleStorm siger goddag og farvel Freddy Møller Andersen & Kristian Dreinø Spilleregler: LilleStorm siger goddag og farvel Sjove leg og lær spil for de mindste Hjælp LilleStorm med at sige goddag og farvel i børnehaven, i naturen, når

Læs mere

Nybegynder Guiden Utopia 2015

Nybegynder Guiden Utopia 2015 Nybegynder Guiden Utopia 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE GENEREL VIDEN... 2 HVAD ER ROLLESPIL?... 2 NY I ROLLESPIL... 2 FORKORTELSES FORKLARING... 3 ROLLE/KARAKTER... 3 AT LAVE EN ROLLE... 3 KOSTUMER, EVNER O.L...

Læs mere

Luk op for Jesus -4. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Luk op for Jesus -4. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Luk op for Jesus -4 Jesus ønsker dit hjerte. Mål: Lær børnene, at det er Jesus største ønske, at vi giver vort hjerte til ham. Så vil hele vort liv, alt det vi er, og alt det vi har, tilhøre ham. På den

Læs mere

EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie

EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie Kære oplægsholder Det, du sidder med i hånden, er en guide der vil hjælpe dig til at løfte din opgave som oplægsholder. Her finder

Læs mere

SKOLEREGLER VERSION Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR.

SKOLEREGLER VERSION Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR. SKOLEREGLER VERSION 2018 Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR. INDHOLD Indhold Side 2 Indledning Side 2 Banen, bolden og overtrådt Side 3 Spillere og spilstart Side

Læs mere

Den Motiverende Samtale og børn

Den Motiverende Samtale og børn Den Motiverende Samtale og børn At arbejde med Den Motiverende Samtale og Stages of Change modellen med børn Af Gregers Rosdahl Implement Consulting Group Maj 2010 Om arbejdet med Den Motiverende Samtale

Læs mere

Rækkefølgen af faserne i en spilleomgang Nedenfor ses et resumé af faserne i en spilleomgang, som SKAL udføres i nævnte rækkefølge.

Rækkefølgen af faserne i en spilleomgang Nedenfor ses et resumé af faserne i en spilleomgang, som SKAL udføres i nævnte rækkefølge. 14538i08 2/18/00 4:31 PM Page 1 Rækkefølgen af faserne i en spilleomgang Nedenfor ses et resumé af faserne i en spilleomgang, som SKAL udføres i nævnte rækkefølge. Forstærkningsfase - 1/3 af de besatte

Læs mere

GRUNDLOVEN 1915 LÆRERMATERIALE

GRUNDLOVEN 1915 LÆRERMATERIALE GRUNDLOVEN 1915 LÆRERMATERIALE Kære lærer! Dette spil er udviklet til historieundervisningen i 7.-9. klassetrin. Spillet handler om Grundloven 1915 og har et særligt fokus på de mennesker i datiden, der

Læs mere

Velkommen til din logbog!

Velkommen til din logbog! Logbog for: Junior Velkommen til din logbog! Denne bog er til dig, der skal træne med Hukommelsesleg Flex. I logbogen får du information om arbejdshukommelsen. Du får at vide, hvordan træningen foregår,

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

Stræk og bøj et eventyr

Stræk og bøj et eventyr Stræk og bøj et eventyr Lærerark Om undervisningen i Tivoli: Undervisningen i Tivoli varer 90 min. Vi varmer kroppen let op og skifter så mellem dans, bevægelse og refleksion, således at eleverne udforsker

Læs mere

Robusthed.dk - almen praksis. Om Tanker

Robusthed.dk - almen praksis. Om Tanker - almen praksis Om Tanker Om Tanker er en model med fire moduler fra - til samtaler med patienter i almen praksis. De fire moduler kan anvendes fleksibelt 1-2 samtaler pr modul - op til et forløb med 6

Læs mere

Idékatalog til BMX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til BMX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til BMX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere

IDÉKATALOG TO I UNDERVISNINGEN KLASSETRIN.

IDÉKATALOG TO I UNDERVISNINGEN KLASSETRIN. IDÉKATALOG TO I UNDERVISNINGEN - 7.-10. KLASSETRIN. OPGANG2 TURNETEATER vil gerne invitere dine elever med på en rejse, hvor dilemmaer fra elevernes hverdag, teaterforestilling TO og elevernes egne kreative

Læs mere

Mus eum. spas. Lærervejledning

Mus eum. spas. Lærervejledning Mus eum spas Lærervejledning Før Kære lærer Dette museumspas danner rammen om jeres besøg på et af de lokale museer i Varde Kommune. Gennem arbejdet med pas og besøg får eleverne et nyt kendskab til et

Læs mere

Brøker kan repræsentere dele af et hele som et område (fx ½ sandwich, ½ pizza, ½ æble, ½ ton grus).

Brøker kan repræsentere dele af et hele som et område (fx ½ sandwich, ½ pizza, ½ æble, ½ ton grus). Elevmateriale Undervisningsforløb Undervisningsforløbet er tiltænkt elever på 5. klassetrin. Der arbejdes en uge med hver af de tre hovedpointer, i fjerde uge arbejdes der med refleksionsaktiviteter, og

Læs mere

SKOLEREGLER VERSION Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR.

SKOLEREGLER VERSION Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR. SKOLEREGLER VERSION 2018 Reglerne er udviklet i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, Mastiff A/S og DR. INDHOLD Indhold Side 2 Indledning Side 2 Banen, bolden og overtrådt Side 3 Spillere og spilstart Side

Læs mere

Introducér eleverne for et overordnet emne/en begivenhed/et fænomen el. lign., de skal dykke ned i.

Introducér eleverne for et overordnet emne/en begivenhed/et fænomen el. lign., de skal dykke ned i. INDSAMLE VIDENSTAFET Hvor kan vi finde viden om emnet? Introducér eleverne for et overordnet emne/en begivenhed/et fænomen el. lign., de skal dykke ned i. Øvelse i plenum: Hvad ønsker vi at vide? Hvilke

Læs mere

Jer er en vinder -2. Guds fulde rustning retfærdighedens brynje

Jer er en vinder -2. Guds fulde rustning retfærdighedens brynje Jer er en vinder -2 Guds fulde rustning retfærdighedens brynje Mål: Målet med undervisningen er, at børnene må se værdien i retfærdighedens brynje. Retfærdighedens brynje beskytter hjertet fra forkerte

Læs mere

Jeg er en vinder -4. Guds fulde rustning troens skjold

Jeg er en vinder -4. Guds fulde rustning troens skjold Jeg er en vinder -4 Guds fulde rustning troens skjold Mål: Målet med undervisningen er, at børnene ser hvordan djævelen prøver at modarbejde Herrens planer. Gud ønsker, at alle kommer til at tro på ham,

Læs mere

Citation for published version (APA): Byrge, C., & Hansen, S. (2009). Den Kreative Platform Spillet [2D/3D (Fysisk produkt)].

Citation for published version (APA): Byrge, C., & Hansen, S. (2009). Den Kreative Platform Spillet [2D/3D (Fysisk produkt)]. Aalborg Universitet Den Kreative Platform Spillet Sørensen, Christian Malmkjær Byrge; Hansen, Søren Publication date: 2009 Document Version Tidlig version også kaldet pre-print Link to publication from

Læs mere

Worms Rev. 3.0. Knægt, Toqu. Konge, Worms

Worms Rev. 3.0. Knægt, Toqu. Konge, Worms Generel rang: slår slår slår 3 Knægt, Toqu, Konge, Worms, 8 9'erne Es'erne Knægt ene 6'erne 5'erne 8'erne (bortset fra 8) Damerne Konge Konge, Ataata + Konge Slår alt, men værdiløs i udspil. Giver to lus,

Læs mere

MÅL MED DAGEN. Side 1 af 5

MÅL MED DAGEN. Side 1 af 5 MÅL MED DAGEN Det vigtigste ved denne introdag er, at deltagerne har en god oplevelse, og at de får en fornemmelse af, hvad bridge er. I den forbindelse tænkes der både på selve spillet bridge og på alt

Læs mere

Forberedelse - Husk inden:

Forberedelse - Husk inden: Kære Underviser Nærværende undervisningsmateriale kan bruges som efterbearbejdelse af alle Superreals forestillinger. Det overordnede formål er at guide eleverne til at åbne op for selve teateroplevelsen

Læs mere

Hvordan kommer man i Himlen?

Hvordan kommer man i Himlen? Hvordan kommer man i Himlen? Opgave Giv teenagerne nogle få minutters stilhed til at tænke over følgende spørgsmål: Hvis du kunne gå hen til Jesus og stille ham ét spørgsmål, som han straks ville svare

Læs mere

Lærervejledning til undervisningsforløbet Kend dit lokale museum. Mus eum spas

Lærervejledning til undervisningsforløbet Kend dit lokale museum. Mus eum spas Lærervejledning til undervisningsforløbet Kend dit lokale museum Mus eum spas Før Kære lærer Dette museumspas danner rammen om jeres besøg på et af de lokale museer i Varde Kommune. Gennem arbejdet med

Læs mere

Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Drømmen om en overvirkelighed. Engang mente man, at drømme havde en. stor betydning. At der var et budskab at

Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Drømmen om en overvirkelighed. Engang mente man, at drømme havde en. stor betydning. At der var et budskab at Drømme i kunsten - surrealisme Hvilken betydning har drømme? Engang mente man, at drømme havde en Undervisningsmateriale 5.-7. klasse stor betydning. At der var et budskab at Drømmen om en overvirkelighed

Læs mere

Forberedelse. Forberedelse. Forberedelse

Forberedelse. Forberedelse. Forberedelse Formidlingsopgave AT er i høj grad en formidlingsopgave. I mange tilfælde vil du vide mere om emnet end din lærer og din censor. Det betyder at du skal formidle den viden som du er kommet i besiddelse

Læs mere

Hvor er mine runde hjørner?

Hvor er mine runde hjørner? Hvor er mine runde hjørner? Ofte møder vi fortvivlelse blandt kunder, når de ser deres nye flotte site i deres browser og indser, at det ser anderledes ud, i forhold til det design, de godkendte i starten

Læs mere

Min Mad. Sådan bruger du app en Min mad i en sundhedssamtale

Min Mad. Sådan bruger du app en Min mad i en sundhedssamtale Min Mad Sådan bruger du app en Min mad i en sundhedssamtale 1 Sådan bruger du Min mad Her kan du læse om, hvad du kan opnå ved at bruge Min mad i sundhedssamtalen, hvilke personer den egner sig til. Derudover

Læs mere

Best Friends Forever! -2

Best Friends Forever! -2 Best Friends Forever! -2 Jeg står ved Jesus kors. Mål: Vi fortæller børnene, at vi kan være bedste venner med Jesus. For at kunne være bedste venner, må vi også være villige til at stå ved Jesus kors ligesom

Læs mere

Baggrund for XP turnering

Baggrund for XP turnering Turnering Baggrund for turnering -turneringen blev en realitet i forbindelse med projektet Bring Minoriteterne i Spil (BMIS). Behovet for en ny turneringsform opstod i arbejdet på en række skoler, hvor

Læs mere

Side 1. En rigtig søhelt. historien om peder willemoes.

Side 1. En rigtig søhelt. historien om peder willemoes. Side 1 En rigtig søhelt historien om peder willemoes Side 2 Personer: Peder Willemoes Lord Nelson Side 3 En rigtig søhelt historien om peder willemoes 1 Store drømme 4 2 Det hårde liv på søen 6 3 Krig

Læs mere

Navn, klasse. Skriftlig dansk. Antal ark i alt: 5. Rekruttering

Navn, klasse. Skriftlig dansk. Antal ark i alt: 5. Rekruttering Rekruttering Sammenhold er en stor del livet. Om det er i et kollektiv eller i forsvaret, om det er der hjemme eller på arbejdet, fungerer det bedst, hvis der er et godt sammenhold. Allerede som barn lærer

Læs mere

Læsning i indskolingen Læseudviklingsskema LUS

Læsning i indskolingen Læseudviklingsskema LUS Du kan hjælpe barnet på vej ved at Skrive og læse: Huskesedler Ønskesedler Invitationer Postkort og mails Madopskrifter Undertekster i TV Skilte og reklamer Feriedagbog Bøger, gerne de samme igen og igen

Læs mere

Stræk og bøj et eventyr

Stræk og bøj et eventyr Stræk og bøj et eventyr Lærerark Om undervisningen i Tivoli: Undervisningen i Tivoli varer 90 min. Vi varmer kroppen let op og skifter så mellem dans, bevægelse og refleksion, således at eleverne udforsker

Læs mere

Motion Comic - 3. Handling. 3. Handling:

Motion Comic - 3. Handling. 3. Handling: 3. Handling: Buster har i forvejen lavet sin egen Motion Comic: Den Onde Vampyr (D.O.V.), så I kan se, hvordan I kan bygge jeres egen Motion Comic op. Ligesom rigtig mange film er D.O.V. bygget op ud fra

Læs mere

Gør dine slides så enkle som muligt. Brug billeder frem for tekst og bullets. Fokuser på et tema pr. slide og suppler dette tema med et billede.

Gør dine slides så enkle som muligt. Brug billeder frem for tekst og bullets. Fokuser på et tema pr. slide og suppler dette tema med et billede. Med afsæt i din passion og dit mål formulerer du tre nøglebudskaber. Skriv de tre budskaber ned, som er lette at huske, og som er essensen af det, du gerne vil formidle til de involverede. Du må maks.

Læs mere

studie Kristi genkomst

studie Kristi genkomst studie 14 Kristi genkomst 81 Åbningshistorie En aften, mens jeg gik i gymnasiet, sad jeg og spiste sammen med en af mine klassekammerater, og vi talte om Jesu genkomst. Som teenager havde jeg mange spørgsmål

Læs mere

Ketcheropvarmning: Stafetter: Afleverer bolden til næste i køen!

Ketcheropvarmning: Stafetter: Afleverer bolden til næste i køen! DROP IN Der er 3 baner til rådighed, og jeg forestiller mig, at hvis der kun er 2 Drop-in-tovholdere, så er der en bane, hvor der gives instruktion til øvelser + emne (fx serv og så evt. have udskrevet

Læs mere

Den besidderiske kærlighed 3. At spille den besidderiske kærlighed 6. Dine opgaver i løbet af scenariet 7

Den besidderiske kærlighed 3. At spille den besidderiske kærlighed 6. Dine opgaver i løbet af scenariet 7 1 Den besidderiske kærlighed 3 Fortællingerne 4 Kontroltabet 4 At spille den besidderiske kærlighed 6 Monologerne 7 Dine opgaver i løbet af scenariet 7 Værktøjer 10 2 Den besidderiske kærlighed Scenariet

Læs mere

Scenen er min! - Kompendium. Seniorkursus Vork efteråret 2013. Instruktører: Jonas Hundebøll, Sigrid Andersen og Rikke Tranberg Madsen

Scenen er min! - Kompendium. Seniorkursus Vork efteråret 2013. Instruktører: Jonas Hundebøll, Sigrid Andersen og Rikke Tranberg Madsen - Kompendium Scenen er min! Seniorkursus Vork efteråret 2013. Instruktører: Jonas Hundebøll, Sigrid Andersen og Rikke Tranberg Madsen I følgende dokument har vi skrevet de bedste, sjoveste og dårligste

Læs mere

LilleStorm på besøg. Sjove leg & lær spil for de mindste

LilleStorm på besøg. Sjove leg & lær spil for de mindste Freddy Møller Andersen & Kristian Dreinø Spilleregler LilleStorm på besøg Sjove leg & lær spil for de mindste Tag med LilleStorm på besøg hos lægen, i byen, til havnen, i skoven, på legepladsen og i parken.

Læs mere

Klods Hans, H. C. Andersen Genfortalt af Jens Andersen Målgruppe: 3. 5. klase

Klods Hans, H. C. Andersen Genfortalt af Jens Andersen Målgruppe: 3. 5. klase Forslag til forløb: Forforståelse Snak om titlen. Kender nogen eventyret? Hvad kan de huske? Hvem har skrevet det? Eventyret læses. Fælles eller i grupper. Personkarakteristik. Hold undervejs i læsningen

Læs mere

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til MX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN Samtaleguiden 36 Samtaleguiden er lavet primært til unge, der ryger hash. Som vejleder, mentor m.fl. kan du bruge Samtaleguiden som et fælles udgangspunkt i samtalen med den unge. Du kan dog også blot

Læs mere

DILEMMASPIL FOR UNGE SPORTSUDØVERE

DILEMMASPIL FOR UNGE SPORTSUDØVERE Dette er et dilemmaspil, hvor I skal gætte hinandens svar på spørgsmål og dilemmaer om pengespil. Gennem diskussioner og gæt, får de unge fokus på deres egne og kammeraternes spillevaner og holdninger.

Læs mere

Vores mange brugere på musskema.dk er rigtig gode til at komme med kvalificerede ønsker og behov.

Vores mange brugere på musskema.dk er rigtig gode til at komme med kvalificerede ønsker og behov. På dansk/in Danish: Aarhus d. 10. januar 2013/ the 10 th of January 2013 Kære alle Chefer i MUS-regi! Vores mange brugere på musskema.dk er rigtig gode til at komme med kvalificerede ønsker og behov. Og

Læs mere

Sådan leder du et forumspil!

Sådan leder du et forumspil! Sådan leder du et forumspil! En praktisk vejledning i hvordan du leder en gruppe igennem forumspil - beregnet til 9. eller 10. klasses elever skrevet af Peter Frandsen, Forumkonsulent p@frandsen.mail.dk

Læs mere

Fag: Dansk Niveau: klasse

Fag: Dansk Niveau: klasse Foto: SF Films Fag: Dansk Niveau: 6.-8. klasse Mål: I skal arbejde med og tale om filmens persongalleri og deres roller i klassens hierarki blive klogere på filmens opbygning og i den forbindelse anvende

Læs mere

FANATIC LIVE. Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014. war war : never : changes

FANATIC LIVE. Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014. war war : never : changes FANATIC LIVE : f a n a t i c l i v e Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014 war war : never : changes KP og skade. KP: Til Fanatic Live spilles der med

Læs mere

Ordstyrerens køreplan

Ordstyrerens køreplan Ordstyrerens køreplan KORT DIALOG Forberedelse I denne køreplan bliver du som ordstyrer guidet i at styre dialogen frem mod resultater, der fungerer hos jer og kan skabe større trivsel fremover. Køreplanen

Læs mere

Det overordnede program

Det overordnede program Skoleturnering for 6 hold timer fra 9.00 til.00 Det overordnede program 9.00 Alle mødes omklædte i hallen til velkomst, holdene fordeles ud påbanerne og Kidsvolley vises. 9.5 Der spilles Kidsvolley 0.5

Læs mere

Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt. - Kommunikation på bedriftsniveau - 1 -

Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt. - Kommunikation på bedriftsniveau - 1 - Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt - Kommunikation på bedriftsniveau - 1 - Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Det er ofte det leteste at sætte gode initiativer i gang

Læs mere

1. Er du kvinde eller mand? 2. Hvor gammel er du? Respondenter. Kvinde 52% 48% Mand 0% 25% 50% 75% 100%

1. Er du kvinde eller mand? 2. Hvor gammel er du? Respondenter. Kvinde 52% 48% Mand 0% 25% 50% 75% 100% Hvilken gruppe deltog du i? Annette og Susanne modul.7 b Hjerneskadeteamet i CST. hjerneskadeteamet CST Hjerneskade teamet hjerneskade teamet Hjerneskade 2 hjerneskade 2 Hjerneskade 2 Udv. - mand Psykiatrigruppe

Læs mere

3 TIPS TIL STØRRE PERSONLIGT OVERSKUD. Vibe Bendix

3 TIPS TIL STØRRE PERSONLIGT OVERSKUD. Vibe Bendix 3 TIPS TIL STØRRE PERSONLIGT OVERSKUD Vibe Bendix Indledning Tak for din interesse i mine 3 tips til større, personligt overskud. Inden vi går rigtigt i gang, vil jeg bede dig om at tage en dyb indånding,

Læs mere

- elevmanual ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA. SOLENS FOLK et undervisningsmateriale fra C:NTACT 1

- elevmanual ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA. SOLENS FOLK et undervisningsmateriale fra C:NTACT 1 - elevmanual ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA SOLENS FOLK et undervisningsmateriale fra C:NTACT 1 Elevmanual Indledning Nu er det jeres tur til at afvikle Solens Folk! I dette materiale får I alt det at vide,

Læs mere

Rusmiddelforebyggende. undervisning MODUL 2. Kommunikation

Rusmiddelforebyggende. undervisning MODUL 2. Kommunikation Rusmiddelforebyggende undervisning MODUL 2 MODUL 2 Aktiviteter Forberedende aktivitet: Inddeling i hold. Film: Animeret introduktion til emnet kommunikation. Samtale på klassen: Opfølgning på animeret

Læs mere

TAKEAWAY TEACHING. Bliv inspireret til at undervise i studiestrategier TEMA: RAMMESÆTNING AF SAMARBEJDE I STUDIEGRUPPER

TAKEAWAY TEACHING. Bliv inspireret til at undervise i studiestrategier TEMA: RAMMESÆTNING AF SAMARBEJDE I STUDIEGRUPPER TAKEAWAY TEACHING Bliv inspireret til at undervise i studiestrategier v TEMA: RAMMESÆTNING AF SAMARBEJDE I STUDIEGRUPPER Udviklet af Rose Alba Broberg, CUDiM TAT tema: Rammesætning af Samarbejde i Studiegrupper,

Læs mere

IDÉKATALOG HABIBI I UNDERVISNINGEN KLASSETRIN.

IDÉKATALOG HABIBI I UNDERVISNINGEN KLASSETRIN. IDÉKATALOG HABIBI I UNDERVISNINGEN - 7.-10. KLASSETRIN. OPGANG2 TURNETEATER vil gerne invitere dine elever med på en rejse, hvor dilemmaer fra elevernes hverdag, teaterforestilling HABIBI og elevernes

Læs mere

LilleStorm i al slags vejr

LilleStorm i al slags vejr Freddy Møller Andersen & Kristian Dreinø Spillets regler: LilleStorm i al slags vejr Sjove leg & lær spil for de mindste Tag med LilleStorm ud i regnvejr, snevejr, blæsevejr, skyet vejr, i solskins vejr

Læs mere

åbenhed vækst balance Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Kommunikation på bedriftsniveau Landbrug & Fødevarer

åbenhed vækst balance Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Kommunikation på bedriftsniveau Landbrug & Fødevarer åbenhed vækst balance Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Kommunikation på bedriftsniveau Landbrug & Fødevarer Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Det er ofte det letteste

Læs mere

Café Rule 34. Forventningsafstemning og opvarmning

Café Rule 34. Forventningsafstemning og opvarmning Café Rule 34 af Troels Ken Pedersen, con2 2014 1. Forventningsafstemning og opvarmning 2. Karakterskabelses-workshop 3. Fantasiforhandling i Café Rule 34 4. Fantasien 5. Efterspil 6. Debriefing Fire spillere

Læs mere

7.1 Flugten. Check-in. Introduktion til denne Temaaften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer. Formål

7.1 Flugten. Check-in. Introduktion til denne Temaaften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer. Formål 71 Flugten - Temaaften / TEEN EQUIP / Side 1 af 6 71 Flugten Introduktion til denne Temaaften I aften skal det handle om Jonas flugt fra Gud, og det Gud kaldte ham til Nogle gange kan vi opleve os selv

Læs mere

Troels Træben - Skattejagt

Troels Træben - Skattejagt Dette løb er afholdt på en familieweekend med børn i alderen 1-13 år, hvor forældre og bedsteforældre også deltog. Løbet kunne fange specielt børnene fra 3-10 år, de yngre hyggede sig med at være med,

Læs mere

Hukommelsesspil. Introduktion. Scratch

Hukommelsesspil. Introduktion. Scratch Scratch 2 Hukommelsesspil All Code Clubs must be registered. By registering your club we can measure our impact, and we can continue to provide free resources that help children learn to code. You can

Læs mere

Ordstyrerens køreplan

Ordstyrerens køreplan Ordstyrerens køreplan Lang DIALOG Forberedelse I denne køreplan bliver du som ordstyrer guidet i at styre dialogen frem mod resultater, der fungerer hos jer og kan skabe større trivsel fremover. Køreplanen

Læs mere

Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 05-05-2015

Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 05-05-2015 Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 Tale ved mindehøjtidelighed i Bording kirke d. 4. maj 2015 i anledning af 70 årsdagen for Danmarks befrielse. "Menneske, du har fået at vide, hvad der

Læs mere