Kommissær. Introduktion til afvikler. Et studie i en mand og hans ofre.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kommissær. Introduktion til afvikler. Et studie i en mand og hans ofre."

Transkript

1 Introduktion til afvikler Kommissær Et studie i en mand og hans ofre. Tak fordi du har lyst til at køre Kommissær. Det er ikke et spil der kræver mere af dig som afvikler end af dine medspillere. Faktisk er denne side det eneste der adskiller dig fra dem. Med andre ord har Kommissær ingen spilleder, i stedet læser I undervejs scenariets materiale, og hjælper hinanden. Dine ekstra funktioner er: at trykke scenariet (der er 31 sider, 6 til hver spiller og den side du læser nu), fordele rollerne (du er spiller 1, personen til venstre for dig spiller 2, etc.), og at medbringe et blankt stykke papir til fælles noter og skriveredskaber til alle. Hvis du derudover vil forberede dig, så læs gerne første side til spiller 1, orienter dig eventuelt i de næste tre sider for spiller 1. Læs ikke i de andre spilleres hæfter eller de sidste par sider i dit eget. Frem for alt skal du nyde spillet, ligesom de andre. Uffe Thorsen

2 Spiller 1: Indledning Kommissær Peace? There cannot be peace in these times. Velkommen til Kommissær, et novellescenarie om en af de mest ikoniske figurer i Warhammer universet: Imperial Army kommissæren. Mænd bevæbnet med pistoler, kodeks og ideologi, hvis primære formål er at holde moralen oppe ved at henrette kujoner og desertører på slagmarken. I Kommissær skal I spille historien om en af disse ideologiens krigere. Spillet varer 1½-2 timer og der er ingen spilleder. Denne side er en generel introduktion til spillet. De næste fem sider er vejledninger til hver af scenariets fem scener. Gå først til næste side når I skal til at starte en ny scene. Spillets form Der er kun én kommissær. I spiller ham på skift. I løbet af fem scener og fem henrettelser vil I nærme jer hovedpersonen i scenariet og nå ind bag hans panser af uniform og ideologi. I spillet er der tre funktioner der går på skift mellem jer. Én spiller Kommissæren, én spiller Krigen, og de sidste tre spiller Ofre. Krigen indleder hver scene med en beskrivelse af krigens gang samt hvilket militært problem kommissæren står over for Krigen beskriver de ydre rammer. Derefter beskriver de tre Ofre på skift en kandidat til henrettelse hver. Hver af disse beskrives kort, og alle tre er mulige ofre for kommissærens behov for at statuere et eksempel Ofrene introducerer potentielle ofre. Kommissæren vælger et af de tre potentielle ofre og henretter dette Kommissæren vælger. Hvis han ikke kan beslutte sig, vælger Krigen noget langt værre. Derefter udspilles et flashback om det valgte offer og kommissæren. Kommissæren spiller sig selv, og Ofret sin kandidat. De andre spiller bipersoner efter behov. Alle kan afslutte en scene, men først når den føles færdig. Tag jer god tid før I går i gang med en scene, snak sammen kort, sæt scenen og tag jer tid til at spille den. Derefter skifter rollerne. På de næste sider vil begrebet sæt en scene blive brugt flere gange. At sætte en scene betyder at man forklarer hvor scenen foregår, hvem der er til stede og hvad scenen handler om. Andre spillere kan hjælpe med indspark før og under scenen. Kommissæren Begynd nu spillet med at definere kommissæren. Tal sammen om ting I forbinder med kommissærer. Hvad ved I, og hvad forestiller I jer? Giv kommissæren et navn. Skriv det ned på et fælles ark papir midt på bordet. Find på ting kommissæren har kær og kæmper for, det kan være konkrete ting og personer eller abstrakte begreber og tilstande. Begynd med at skrive Rang og Kejseren på jeres fælles papir, og skriv derefter hver en ting han har kær. Når kommissæren er skabt, gå til næste side og start første scene.

3 On the charges of Cowardice, you are hereby sentenced to death! Spiller 1: Første scene Kommissæren Når Krigen har introduceret scenen, og de tre ofre er præsenteret er det din pligt at henrette et af dem. Beskriv hvordan du hæver dit våben og placerer en kugle i hovedet af det valgte offer. Inkluder så mange detaljer som muligt, og dvæl ved øjeblikket hvor du skyder. Hold gerne din hånd frem i luften i retning af det offer du vælger. Hvis du ikke kan vælge, eller nægter at vælge, skal du være klar over at så tager Krigen over. I flashbacks spiller du kommissæren hvis han er til stede. Afvis at spille bipersoner, men kom gerne med beskrivelser og forslag til scenen. Du er ikke til stede i scenen. Hjælp med beskrivelser og forslag.

4 There is no such thing as innocence. Only degrees of guilt Spiller 1: Anden scene andet Offer Når Krigen har introduceret scenen skal du foreslå den anden kandidat til offer. Beskriv personen kort, men hægt en beskrivelse på så vedkommende ikke udelukkende er et navn eller en funktion. Beskriv en god soldat. En soldat kommissæren værdsætter, enten fordi han er dygtig eller på grund af hans moralfremmende personlighed. Offeret må ikke være nedskrevet på listen over ting kommissæren har kært. Hvis din kandidat henrettes skal du sætte et flashback der handler om offeret. Kommissæren er i scenen, men er en bifigur. Scenens centrale person er offeret. I flashbacket spiller du offeret. Hvis en anden kandidat bliver henrettet spiller du bipersoner, hjælper med beskrivelser og kommer med forslag til scenen.

5 Spiller 1: Tredje scene Krigen Pain is temporary, Honour is forever. Din funktion er at indlede scenen med en beskrivelse af de begivenheder der tvinger kommissærens hånd. Start scenen med en stemningsfuld beskrivelse af hvordan krigen raser, og hvordan moralen falder. Læg fokus på sanseindtryk og ydre ting, ikke personer. Beskriv den store træfning. Det afgørende tidspunkt i slaget hvor vinderen afgøres. Hvis Kommissæren ikke kan beslutte sig for et af de tre ofre, eller nægter at henrette nogen af dem, skal du beskrive hvad han mister som følge af sin svaghed. Vælg en ting fra listen I skrev i starten. Sæt en scene hvor det etableres hvordan kommissæren mister denne ting han kæmper for. Vær så barsk som mulig. I flashbacks spiller du bipersoner, hjælper med beskrivelser og kommer med forslag.

6 Spiller 1: Fjerde scene første Offer For a warrior the only crime is cowardice. Når Krigen har introduceret scenen skal du foreslå den første kandidat til offer. Beskriv personen kort, men hægt en beskrivelse på så vedkommende ikke udelukkende er et navn eller en funktion. Beskriv en gammel ven, en elskerinde eller et familiemedlem. Offeret må ikke være nedskrevet på listen over ting kommissæren har kært. Hvis din kandidat henrettes skal du sætte et flashback der handler om offeret. Scenen handler om kommissæren. Han er i scenen og klart i fokus. Offeret spiller en mindre rolle. I flashbacket spiller du offeret. Hvis en anden kandidat bliver henrettet spiller du bipersoner, hjælper med beskrivelser og kommer med forslag til scenen.

7 There is no right or wrong in our profession. The present changes the past from moment to moment. Only pray for the future to vindicate your actions. Spiller 1: Femte scene tredje Offer Når Krigen har introduceret scenen skal du foreslå den tredje kandidat til offer. Beskriv personen kort, men hægt en beskrivelse på så vedkommende ikke udelukkende er et navn eller en funktion. Beskriv et offer der er nedskrevet som noget kommissæren har kært i starten. Prøv at beskrive et offer der er umuligt for kommissæren at vælge. Gå så langt som muligt. Hvis din kandidat henrettes skal du sætte en scene der handler om offeret. Scenen handler om kommissæren og hans forhold til sine egne gerninger. Det er ikke et flashback, men foregår efter krigen. Bipersoner forekommer kun som minder eller lignende og er ikke til stede. I scenen kommer du med beskrivelser eller spiller minder. Hvis en anden kandidat bliver henrettet spiller du bipersoner, hjælper med beskrivelser og kommer med forslag til scenen.

8 Spiller 2: Indledning Kommissær Peace? There cannot be peace in these times. Velkommen til Kommissær, et novellescenarie om en af de mest ikoniske figurer i Warhammer universet: Imperial Army kommissæren. Mænd bevæbnet med pistoler, kodeks og ideologi, hvis primære formål er at holde moralen oppe ved at henrette kujoner og desertører på slagmarken. I Kommissær skal I spille historien om en af disse ideologiens krigere. Spillet varer 1½-2 timer og der er ingen spilleder. Denne side er en generel introduktion til spillet. De næste fem sider er vejledninger til hver af scenariets fem scener. Gå først til næste side når I skal til at starte en ny scene. Spillets form Der er kun én kommissær. I spiller ham på skift. I løbet af fem scener og fem henrettelser vil I nærme jer hovedpersonen i scenariet og nå ind bag hans panser af uniform og ideologi. I spillet er der tre funktioner der går på skift mellem jer. Én spiller Kommissæren, én spiller Krigen, og de sidste tre spiller Ofre. Krigen indleder hver scene med en beskrivelse af krigens gang samt hvilket militært problem kommissæren står over for Krigen beskriver de ydre rammer. Derefter beskriver de tre Ofre på skift en kandidat til henrettelse hver. Hver af disse beskrives kort, og alle tre er mulige ofre for kommissærens behov for at statuere et eksempel Ofrene introducerer potentielle ofre. Kommissæren vælger et af de tre potentielle ofre og henretter dette Kommissæren vælger. Hvis han ikke kan beslutte sig, vælger Krigen noget langt værre. Derefter udspilles et flashback om det valgte offer og kommissæren. Kommissæren spiller sig selv, og Ofret sin kandidat. De andre spiller bipersoner efter behov. Alle kan afslutte en scene, men først når den føles færdig. Tag jer god tid før I går i gang med en scene, snak sammen kort, sæt scenen og tag jer tid til at spille den. Derefter skifter rollerne. På de næste sider vil begrebet sæt en scene blive brugt flere gange. At sætte en scene betyder at man forklarer hvor scenen foregår, hvem der er til stede og hvad scenen handler om. Andre spillere kan hjælpe med indspark før og under scenen. Kommissæren Begynd nu spillet med at definere kommissæren. Tal sammen om ting I forbinder med kommissærer. Hvad ved I, og hvad forestiller I jer? Giv kommissæren et navn. Skriv det ned på et fælles ark papir midt på bordet. Find på ting kommissæren har kær og kæmper for, det kan være konkrete ting og personer eller abstrakte begreber og tilstande. Begynd med at skrive Rang og Kejseren på jeres fælles papir, og skriv derefter hver en ting han har kær. Når kommissæren er skabt, gå til næste side og start første scene.

9 On the charges of Cowardice, you are hereby sentenced to death! Spiller 2: Første scene første Offer Når Krigen har introduceret scenen skal du foreslå den første kandidat til offer. Beskriv personen kort, men hægt en beskrivelse på så vedkommende ikke udelukkende er et navn eller en funktion. Beskriv en almindelig soldat eller civilist. Du behøver ikke gøre ham/hende sympatisk. Offeret må ikke være nedskrevet på listen over ting kommissæren har kært. Hvis din kandidat henrettes skal du sætte et flashback der handler om offeret. Kommissæren må ikke være i scenen, og scenen skal primært handle om offeret. Lad gerne scenen handle om noget der gør det ulykkeligt at offeret døde. I flashbacket spiller du offeret. Hvis en anden kandidat bliver henrettet spiller du bipersoner, hjælper med beskrivelser og kommer med forslag til scenen.

10 There is no such thing as innocence. Only degrees of guilt Spiller 2: Anden scene tredje Offer Når Krigen har introduceret scenen skal du foreslå den tredje kandidat til offer. Beskriv personen kort, men hægt en beskrivelse på så vedkommende ikke udelukkende er et navn eller en funktion. Beskriv en god soldat. En soldat kommissæren værdsætter, enten fordi han er dygtig eller på grund af hans moralfremmende personlighed. Offeret må ikke være nedskrevet på listen over ting kommissæren har kært. Hvis din kandidat henrettes skal du sætte et flashback der handler om offeret. Kommissæren er i scenen, men er en bifigur. Scenens centrale person er offeret. I flashbacket spiller du offeret. Hvis en anden kandidat bliver henrettet spiller du bipersoner, hjælper med beskrivelser og kommer med forslag til scenen.

11 Pain is temporary, Honour is forever. Spiller 2: Tredje scene Kommissæren Når Krigen har introduceret scenen, og de tre ofre er præsenteret er det din pligt at henrette et af dem. Beskriv hvordan du hæver dit våben og placerer en kugle i hovedet af det valgte offer. Inkluder så mange detaljer som muligt, og dvæl ved øjeblikket hvor du skyder. Hold gerne din hånd frem i luften i retning af det offer du vælger. Hvis du ikke kan vælge, eller nægter at vælge, skal du være klar over at så tager Krigen over. I flashbacks spiller du kommissæren hvis han er til stede. Afvis at spille bipersoner, men kom gerne med beskrivelser og forslag til scenen. Du er til stede i scenen.

12 Spiller 2: Fjerde scene andet Offer For a warrior the only crime is cowardice. Når Krigen har introduceret scenen skal du foreslå den anden kandidat til offer. Beskriv personen kort, men hægt en beskrivelse på så vedkommende ikke udelukkende er et navn eller en funktion. Beskriv en gammel ven, en elskerinde eller et familiemedlem. Offeret må ikke være nedskrevet på listen over ting kommissæren har kært. Hvis din kandidat henrettes skal du sætte et flashback der handler om offeret. Scenen handler om kommissæren. Han er i scenen og klart i fokus. Offeret spiller en mindre rolle. I flashbacket spiller du offeret. Hvis en anden kandidat bliver henrettet spiller du bipersoner, hjælper med beskrivelser og kommer med forslag til scenen.

13 Spiller 2: Femte scene Krigen There is no right or wrong in our profession. The present changes the past from moment to moment. Only pray for the future to vindicate your actions. Din funktion er at indlede scenen med en beskrivelse af kommissærens hjemplanet. Læg fokus på sanseindtryk og ydre ting, ikke personer. Krigen er slut. Kommissæren er kommet hjem på orlov. Beskriv hvordan hjemplaneten føles for kommissæren. Hvis Kommissæren ikke kan beslutte sig for et af de tre ofre, eller nægter at henrette nogen af dem, skal du beskrive hvad han mister som følge af sin svaghed. Sæt en scene hvor kommissæren dræber sig selv. I flashbacks spiller du bipersoner, hjælper med beskrivelser og kommer med forslag.

14 Spiller 3: Indledning Kommissær Peace? There cannot be peace in these times. Velkommen til Kommissær, et novellescenarie om en af de mest ikoniske figurer i Warhammer universet: Imperial Army kommissæren. Mænd bevæbnet med pistoler, kodeks og ideologi, hvis primære formål er at holde moralen oppe ved at henrette kujoner og desertører på slagmarken. I Kommissær skal I spille historien om en af disse ideologiens krigere. Spillet varer 1½-2 timer og der er ingen spilleder. Denne side er en generel introduktion til spillet. De næste fem sider er vejledninger til hver af scenariets fem scener. Gå først til næste side når I skal til at starte en ny scene. Spillets form Der er kun én kommissær. I spiller ham på skift. I løbet af fem scener og fem henrettelser vil I nærme jer hovedpersonen i scenariet og nå ind bag hans panser af uniform og ideologi. I spillet er der tre funktioner der går på skift mellem jer. Én spiller Kommissæren, én spiller Krigen, og de sidste tre spiller Ofre. Krigen indleder hver scene med en beskrivelse af krigens gang samt hvilket militært problem kommissæren står over for Krigen beskriver de ydre rammer. Derefter beskriver de tre Ofre på skift en kandidat til henrettelse hver. Hver af disse beskrives kort, og alle tre er mulige ofre for kommissærens behov for at statuere et eksempel Ofrene introducerer potentielle ofre. Kommissæren vælger et af de tre potentielle ofre og henretter dette Kommissæren vælger. Hvis han ikke kan beslutte sig, vælger Krigen noget langt værre. Derefter udspilles et flashback om det valgte offer og kommissæren. Kommissæren spiller sig selv, og Ofret sin kandidat. De andre spiller bipersoner efter behov. Alle kan afslutte en scene, men først når den føles færdig. Tag jer god tid før I går i gang med en scene, snak sammen kort, sæt scenen og tag jer tid til at spille den. Derefter skifter rollerne. På de næste sider vil begrebet sæt en scene blive brugt flere gange. At sætte en scene betyder at man forklarer hvor scenen foregår, hvem der er til stede og hvad scenen handler om. Andre spillere kan hjælpe med indspark før og under scenen. Kommissæren Begynd nu spillet med at definere kommissæren. Tal sammen om ting I forbinder med kommissærer. Hvad ved I, og hvad forestiller I jer? Giv kommissæren et navn. Skriv det ned på et fælles ark papir midt på bordet. Find på ting kommissæren har kær og kæmper for, det kan være konkrete ting og personer eller abstrakte begreber og tilstande. Begynd med at skrive Rang og Kejseren på jeres fælles papir, og skriv derefter hver en ting han har kær. Når kommissæren er skabt, gå til næste side og start første scene.

15 On the charges of Cowardice, you are hereby sentenced to death! Spiller 3: Første scene andet Offer Når Krigen har introduceret scenen skal du foreslå den anden kandidat til offer. Beskriv personen kort, men hægt en beskrivelse på så vedkommende ikke udelukkende er et navn eller en funktion. Beskriv en almindelig soldat eller civilist. Du behøver ikke gøre ham/hende sympatisk. Offeret må ikke være nedskrevet på listen over ting kommissæren har kært. Hvis din kandidat henrettes skal du sætte et flashback der handler om offeret. Kommissæren må ikke være i scenen, og scenen skal primært handle om offeret. Lad gerne scenen handle om noget der gør det ulykkeligt at offeret døde. I flashbacket spiller du offeret. Hvis en anden kandidat bliver henrettet spiller du bipersoner, hjælper med beskrivelser og kommer med forslag til scenen.

16 There is no such thing as innocence. Only degrees of guilt Spiller 3: Anden scene Krigen Din funktion er at indlede scenen med en beskrivelse af de begivenheder der tvinger kommissærens hånd. Start scenen med en stemningsfuld beskrivelse af hvordan krigen raser, og hvordan moralen falder. Læg fokus på sanseindtryk og ydre ting, ikke personer. Beskriv i glimt hvordan de to hære har deres første større træfning. Beskriv fjenden. Hvis Kommissæren ikke kan beslutte sig for et af de tre ofre, eller nægter at henrette nogen af dem, skal du beskrive hvad han mister som følge af sin svaghed. Vælg en ting fra listen I skrev i starten. Sæt en scene hvor det etableres hvordan kommissæren mister denne ting han kæmper for. Vær så barsk som mulig. I flashbacks spiller du bipersoner, hjælper med beskrivelser og kommer med forslag.

17 Spiller 3: Tredje scene første Offer Pain is temporary, Honour is forever. Når Krigen har introduceret scenen skal du foreslå den første kandidat til offer. Beskriv personen kort, men hægt en beskrivelse på så vedkommende ikke udelukkende er et navn eller en funktion. Beskriv en soldat eller civilist kommissæren holder af. Gerne folk han har et særligt ansvar for. Offeret må ikke være nedskrevet på listen over ting kommissæren har kært. Hvis din kandidat henrettes skal du sætte et flashback der handler om offeret. Både offer og kommissæren er med i scenen. Scenen skal handle om kommissærens og offerets forhold. I flashbacket spiller du offeret. Hvis en anden kandidat bliver henrettet spiller du bipersoner, hjælper med beskrivelser og kommer med forslag til scenen.

18 Spiller 3: Fjerde scene tredje Offer For a warrior the only crime is cowardice. Når Krigen har introduceret scenen skal du foreslå den tredje kandidat til offer. Beskriv personen kort, men hægt en beskrivelse på så vedkommende ikke udelukkende er et navn eller en funktion. Beskriv en gammel ven, en elskerinde eller et familiemedlem. Offeret må ikke være nedskrevet på listen over ting kommissæren har kært. Hvis din kandidat henrettes skal du sætte et flashback der handler om offeret. Scenen handler om kommissæren. Han er i scenen og klart i fokus. Offeret spiller en mindre rolle. I flashbacket spiller du offeret. Hvis en anden kandidat bliver henrettet spiller du bipersoner, hjælper med beskrivelser og kommer med forslag til scenen.

19 There is no right or wrong in our profession. The present changes the past from moment to moment. Only pray for the future to vindicate your actions. Spiller 3: Femte scene Kommissæren Når Krigen har introduceret scenen, og de tre ofre er præsenteret er det din pligt at henrette et af dem. Beskriv hvordan du hæver dit våben og placerer en kugle i hovedet af det valgte offer. Inkluder så mange detaljer som muligt, og dvæl ved øjeblikket hvor du skyder. Hold gerne din hånd frem i luften i retning af det offer du vælger. Hvis du ikke kan vælge, eller nægter at vælge, skal du være klar over at så tager Krigen over. I flashbacks spiller du kommissæren hvis han er til stede. Afvis at spille bipersoner, men kom gerne med beskrivelser og forslag til scenen. Du er til stede i scenen. Scenen fokuserer udelukkende på dig.

20 Spiller 4: Indledning Kommissær Peace? There cannot be peace in these times. Velkommen til Kommissær, et novellescenarie om en af de mest ikoniske figurer i Warhammer universet: Imperial Army kommissæren. Mænd bevæbnet med pistoler, kodeks og ideologi, hvis primære formål er at holde moralen oppe ved at henrette kujoner og desertører på slagmarken. I Kommissær skal I spille historien om en af disse ideologiens krigere. Spillet varer 1½-2 timer og der er ingen spilleder. Denne side er en generel introduktion til spillet. De næste fem sider er vejledninger til hver af scenariets fem scener. Gå først til næste side når I skal til at starte en ny scene. Spillets form Der er kun én kommissær. I spiller ham på skift. I løbet af fem scener og fem henrettelser vil I nærme jer hovedpersonen i scenariet og nå ind bag hans panser af uniform og ideologi. I spillet er der tre funktioner der går på skift mellem jer. Én spiller Kommissæren, én spiller Krigen, og de sidste tre spiller Ofre. Krigen indleder hver scene med en beskrivelse af krigens gang samt hvilket militært problem kommissæren står over for Krigen beskriver de ydre rammer. Derefter beskriver de tre Ofre på skift en kandidat til henrettelse hver. Hver af disse beskrives kort, og alle tre er mulige ofre for kommissærens behov for at statuere et eksempel Ofrene introducerer potentielle ofre. Kommissæren vælger et af de tre potentielle ofre og henretter dette Kommissæren vælger. Hvis han ikke kan beslutte sig, vælger Krigen noget langt værre. Derefter udspilles et flashback om det valgte offer og kommissæren. Kommissæren spiller sig selv, og Ofret sin kandidat. De andre spiller bipersoner efter behov. Alle kan afslutte en scene, men først når den føles færdig. Tag jer god tid før I går i gang med en scene, snak sammen kort, sæt scenen og tag jer tid til at spille den. Derefter skifter rollerne. På de næste sider vil begrebet sæt en scene blive brugt flere gange. At sætte en scene betyder at man forklarer hvor scenen foregår, hvem der er til stede og hvad scenen handler om. Andre spillere kan hjælpe med indspark før og under scenen. Kommissæren Begynd nu spillet med at definere kommissæren. Tal sammen om ting I forbinder med kommissærer. Hvad ved I, og hvad forestiller I jer? Giv kommissæren et navn. Skriv det ned på et fælles ark papir midt på bordet. Find på ting kommissæren har kær og kæmper for, det kan være konkrete ting og personer eller abstrakte begreber og tilstande. Begynd med at skrive Rang og Kejseren på jeres fælles papir, og skriv derefter hver en ting han har kær. Når kommissæren er skabt, gå til næste side og start første scene.

21 On the charges of Cowardice, you are hereby sentenced to death! Spiller 4: Første scene tredje Offer Når Krigen har introduceret scenen skal du foreslå den tredje kandidat til offer. Beskriv personen kort, men hægt en beskrivelse på så vedkommende ikke udelukkende er et navn eller en funktion. Beskriv en almindelig soldat eller civilist. Du behøver ikke gøre ham/hende sympatisk. Offeret må ikke være nedskrevet på listen over ting kommissæren har kært. Hvis din kandidat henrettes skal du sætte et flashback der handler om offeret. Kommissæren må ikke være i scenen, og scenen skal primært handle om offeret. Lad gerne scenen handle om noget der gør det ulykkeligt at offeret døde. I flashbacket spiller du offeret. Hvis en anden kandidat bliver henrettet spiller du bipersoner, hjælper med beskrivelser og kommer med forslag til scenen.

22 There is no such thing as innocence. Only degrees of guilt Spiller 4: Anden scene Kommissæren Når Krigen har introduceret scenen, og de tre ofre er præsenteret er det din pligt at henrette et af dem. Beskriv hvordan du hæver dit våben og placerer en kugle i hovedet af det valgte offer. Inkluder så mange detaljer som muligt, og dvæl ved øjeblikket hvor du skyder. Hold gerne din hånd frem i luften i retning af det offer du vælger. Hvis du ikke kan vælge, eller nægter at vælge, skal du være klar over at så tager Krigen over. I flashbacks spiller du kommissæren hvis han er til stede. Afvis at spille bipersoner, men kom gerne med beskrivelser og forslag til scenen. Du er til stede i scenen, men kun som en bifigur. Fokus er på offeret.

23 Spiller 4: Tredje scene andet Offer Pain is temporary, Honour is forever. Når Krigen har introduceret scenen skal du foreslå den anden kandidat til offer. Beskriv personen kort, men hægt en beskrivelse på så vedkommende ikke udelukkende er et navn eller en funktion. Beskriv en soldat eller civilist kommissæren holder af. Gerne folk han har et særligt ansvar for. Offeret må ikke være nedskrevet på listen over ting kommissæren har kært. Hvis din kandidat henrettes skal du sætte et flashback der handler om offeret. Både offer og kommissæren er med i scenen. Scenen skal handle om kommissærens og offerets forhold. I flashbacket spiller du offeret. Hvis en anden kandidat bliver henrettet spiller du bipersoner, hjælper med beskrivelser og kommer med forslag til scenen.

24 Spiller 4: Fjerde scene Krigen For a warrior the only crime is cowardice. Din funktion er at indlede scenen med en beskrivelse af de begivenheder der tvinger kommissærens hånd. Start scenen med en stemningsfuld beskrivelse af hvordan krigen raser, og hvordan moralen falder. Læg fokus på sanseindtryk og ydre ting, ikke personer. Beskriv jagten på de midlertidigt overvundne fjender. Beskriv udrensningen blandt de civilister der ikke støttede kampen. Hvis Kommissæren ikke kan beslutte sig for et af de tre ofre, eller nægter at henrette nogen af dem, skal du beskrive hvad han mister som følge af sin svaghed. Vælg en ting fra listen I skrev i starten. Sæt en scene hvor det etableres hvordan kommissæren mister denne ting han kæmper for. Vær så barsk som mulig. I flashbacks spiller du bipersoner, hjælper med beskrivelser og kommer med forslag.

25 There is no right or wrong in our profession. The present changes the past from moment to moment. Only pray for the future to vindicate your actions. Spiller 4: Femte scene første Offer Når Krigen har introduceret scenen skal du foreslå den første kandidat til offer. Beskriv personen kort, men hægt en beskrivelse på så vedkommende ikke udelukkende er et navn eller en funktion. Beskriv et offer der er nedskrevet som noget kommissæren har kært i starten. Prøv at beskrive et offer der er umuligt for kommissæren at vælge. Gå så langt som muligt. Hvis din kandidat henrettes skal du sætte en scene der handler om offeret. Scenen handler om kommissæren og hans forhold til sine egne gerninger. Det er ikke et flashback, men foregår efter krigen. Bipersoner forekommer kun som minder eller lignende og er ikke til stede. I scenen kommer du med beskrivelser eller spiller minder. Hvis en anden kandidat bliver henrettet spiller du bipersoner, hjælper med beskrivelser og kommer med forslag til scenen.

26 Spiller 5: Indledning Kommissær Peace? There cannot be peace in these times. Velkommen til Kommissær, et novellescenarie om en af de mest ikoniske figurer i Warhammer universet: Imperial Army kommissæren. Mænd bevæbnet med pistoler, kodeks og ideologi, hvis primære formål er at holde moralen oppe ved at henrette kujoner og desertører på slagmarken. I Kommissær skal I spille historien om en af disse ideologiens krigere. Spillet varer 1½-2 timer og der er ingen spilleder. Denne side er en generel introduktion til spillet. De næste fem sider er vejledninger til hver af scenariets fem scener. Gå først til næste side når I skal til at starte en ny scene. Spillets form Der er kun én kommissær. I spiller ham på skift. I løbet af fem scener og fem henrettelser vil I nærme jer hovedpersonen i scenariet og nå ind bag hans panser af uniform og ideologi. I spillet er der tre funktioner der går på skift mellem jer. Én spiller Kommissæren, én spiller Krigen, og de sidste tre spiller Ofre. Krigen indleder hver scene med en beskrivelse af krigens gang samt hvilket militært problem kommissæren står over for Krigen beskriver de ydre rammer. Derefter beskriver de tre Ofre på skift en kandidat til henrettelse hver. Hver af disse beskrives kort, og alle tre er mulige ofre for kommissærens behov for at statuere et eksempel Ofrene introducerer potentielle ofre. Kommissæren vælger et af de tre potentielle ofre og henretter dette Kommissæren vælger. Hvis han ikke kan beslutte sig, vælger Krigen noget langt værre. Derefter udspilles et flashback om det valgte offer og kommissæren. Kommissæren spiller sig selv, og Ofret sin kandidat. De andre spiller bipersoner efter behov. Alle kan afslutte en scene, men først når den føles færdig. Tag jer god tid før I går i gang med en scene, snak sammen kort, sæt scenen og tag jer tid til at spille den. Derefter skifter rollerne. På de næste sider vil begrebet sæt en scene blive brugt flere gange. At sætte en scene betyder at man forklarer hvor scenen foregår, hvem der er til stede og hvad scenen handler om. Andre spillere kan hjælpe med indspark før og under scenen. Kommissæren Begynd nu spillet med at definere kommissæren. Tal sammen om ting I forbinder med kommissærer. Hvad ved I, og hvad forestiller I jer? Giv kommissæren et navn. Skriv det ned på et fælles ark papir midt på bordet. Find på ting kommissæren har kær og kæmper for, det kan være konkrete ting og personer eller abstrakte begreber og tilstande. Begynd med at skrive Rang og Kejseren på jeres fælles papir, og skriv derefter hver en ting han har kær. Når kommissæren er skabt, gå til næste side og start første scene.

27 On the charges of Cowardice, you are hereby sentenced to death! Spiller 5: Første scene Krigen Din funktion er at indlede scenen med en beskrivelse af de begivenheder der tvinger kommissærens hånd. Start scenen med en stemningsfuld beskrivelse af hvordan krigen raser, og hvordan moralen falder. Læg fokus på sanseindtryk og ydre ting, ikke personer. Beskriv indledningen til et større slag, hvordan soldaterne samles og alle er nervøse. Undlad at beskrive fjenden direkte, men beskriv gerne moral- og andre problemer i den imperiale garde. Hvis Kommissæren ikke kan beslutte sig for et af de tre ofre, eller nægter at henrette nogen af dem, skal du beskrive hvad han mister som følge af sin svaghed. Vælg en ting fra listen I skrev i starten. Sæt en scene hvor det etableres hvordan kommissæren mister denne ting han kæmper for. Vær så barsk som mulig. I flashbacks spiller du bipersoner, hjælper med beskrivelser og kommer med forslag.

28 There is no such thing as innocence. Only degrees of guilt Spiller 5: Anden scene første Offer Når Krigen har introduceret scenen skal du foreslå den første kandidat til offer. Beskriv personen kort, men hægt en beskrivelse på så vedkommende ikke udelukkende er et navn eller en funktion. Beskriv en god soldat. En soldat kommissæren værdsætter, enten fordi han er dygtig eller på grund af hans moralfremmende personlighed. Offeret må ikke være nedskrevet på listen over ting kommissæren har kært. Hvis din kandidat henrettes skal du sætte et flashback der handler om offeret. Kommissæren er i scenen, men er en bifigur. Scenens centrale person er offeret. I flashbacket spiller du offeret. Hvis en anden kandidat bliver henrettet spiller du bipersoner, hjælper med beskrivelser og kommer med forslag til scenen.

29 Spiller 5: Tredje scene tredje Offer Pain is temporary, Honour is forever. Når Krigen har introduceret scenen skal du foreslå den tredje kandidat til offer. Beskriv personen kort, men hægt en beskrivelse på så vedkommende ikke udelukkende er et navn eller en funktion. Beskriv en soldat eller civilist kommissæren holder af. Gerne folk han har et særligt ansvar for. Offeret må ikke være nedskrevet på listen over ting kommissæren har kært. Hvis din kandidat henrettes skal du sætte et flashback der handler om offeret. Både offer og kommissæren er med i scenen. Scenen skal handle om kommissærens og offerets forhold. I flashbacket spiller du offeret. Hvis en anden kandidat bliver henrettet spiller du bipersoner, hjælper med beskrivelser og kommer med forslag til scenen.

30 For a warrior the only crime is cowardice. Spiller 5: Fjerde scene Kommissæren Når Krigen har introduceret scenen, og de tre ofre er præsenteret er det din pligt at henrette et af dem. Beskriv hvordan du hæver dit våben og placerer en kugle i hovedet af det valgte offer. Inkluder så mange detaljer som muligt, og dvæl ved øjeblikket hvor du skyder. Hold gerne din hånd frem i luften i retning af det offer du vælger. Hvis du ikke kan vælge, eller nægter at vælge, skal du være klar over at så tager Krigen over. I flashbacks spiller du kommissæren hvis han er til stede. Afvis at spille bipersoner, men kom gerne med beskrivelser og forslag til scenen. Du er til stede i scenen. Scenen fokuserer altovervejende på dig.

31 There is no right or wrong in our profession. The present changes the past from moment to moment. Only pray for the future to vindicate your actions. Spiller 5: Femte scene andet Offer Når Krigen har introduceret scenen skal du foreslå den anden kandidat til offer. Beskriv personen kort, men hægt en beskrivelse på så vedkommende ikke udelukkende er et navn eller en funktion. Beskriv et offer der er nedskrevet som noget kommissæren har kært i starten. Prøv at beskrive et offer der er umuligt for kommissæren at vælge. Gå så langt som muligt. Hvis din kandidat henrettes skal du sætte en scene der handler om offeret. Scenen handler om kommissæren og hans forhold til sine egne gerninger. Det er ikke et flashback, men foregår efter krigen. Bipersoner forekommer kun som minder eller lignende og er ikke til stede. I scenen kommer du med beskrivelser eller spiller minder. Hvis en anden kandidat bliver henrettet spiller du bipersoner, hjælper med beskrivelser og kommer med forslag til scenen.

Kommissær Redux Uffe Thorsen Omslag til sammenflikket PDF Viking-Con 33

Kommissær Redux Uffe Thorsen Omslag til sammenflikket PDF Viking-Con 33 Kommissær Redux Uffe Thorsen Omslag til sammenflikket PDF Viking-Con 33 Først kommer materiale til spilstarter (5 sider A5 stående). Dernæst spillermaterialet (35 sider A5 liggende). Spilstarter skal ikke

Læs mere

Det overordnede program

Det overordnede program Skoleturnering for 6 hold timer fra 9.00 til.00 Det overordnede program 9.00 Alle mødes omklædte i hallen til velkomst, holdene fordeles ud påbanerne og Kidsvolley vises. 9.5 Der spilles Kidsvolley 0.5

Læs mere

Brøker kan repræsentere dele af et hele som et område (fx ½ sandwich, ½ pizza, ½ æble, ½ ton grus).

Brøker kan repræsentere dele af et hele som et område (fx ½ sandwich, ½ pizza, ½ æble, ½ ton grus). Elevmateriale Undervisningsforløb Undervisningsforløbet er tiltænkt elever på 5. klassetrin. Der arbejdes en uge med hver af de tre hovedpointer, i fjerde uge arbejdes der med refleksionsaktiviteter, og

Læs mere

SÆRIMNER. Historien om Hen

SÆRIMNER. Historien om Hen SÆRIMNER Historien om Hen Et novellescenarie af Oliver Nøglebæk - Særimner 2014 KOLOFON Skrevet af: Oliver Nøglebæk Varighed: 2 timer Antal Spillere: 4 Spilleder: 1 HISTORIEN OM HEN Scenariet er en roadmovie

Læs mere

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN Samtaleguiden 36 Samtaleguiden er lavet primært til unge, der ryger hash. Som vejleder, mentor m.fl. kan du bruge Samtaleguiden som et fælles udgangspunkt i samtalen med den unge. Du kan dog også blot

Læs mere

LUS LæseUdviklingsSkema

LUS LæseUdviklingsSkema LUS LæseUdviklingsSkema Anna Trolles Skole Læseudvikling 1.-3. klasse At lære at læse er en lang proces, som aldrig stopper. Læsning og skrivning går hånd i hånd og er derfor begge en del af LUS For nogle

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

Drejebog LO - overenskomstmøder

Drejebog LO - overenskomstmøder Drejebog LO - overenskomstmøder Denne drejebog handler kun om den del af møderne, der involverer dugene og samarbejdet omkring bordene. Dvs. den tager ikke højde for Lizettes forudgående præsentation eller

Læs mere

Gør dine slides så enkle som muligt. Brug billeder frem for tekst og bullets. Fokuser på et tema pr. slide og suppler dette tema med et billede.

Gør dine slides så enkle som muligt. Brug billeder frem for tekst og bullets. Fokuser på et tema pr. slide og suppler dette tema med et billede. Med afsæt i din passion og dit mål formulerer du tre nøglebudskaber. Skriv de tre budskaber ned, som er lette at huske, og som er essensen af det, du gerne vil formidle til de involverede. Du må maks.

Læs mere

Motion Comic - 3. Handling. 3. Handling:

Motion Comic - 3. Handling. 3. Handling: 3. Handling: Buster har i forvejen lavet sin egen Motion Comic: Den Onde Vampyr (D.O.V.), så I kan se, hvordan I kan bygge jeres egen Motion Comic op. Ligesom rigtig mange film er D.O.V. bygget op ud fra

Læs mere

Hvad skal man bruge for at kunne spille? Godt, du og din modspiller har hver især brug for et sæt kort med 60 kort, en mønt til at slå plat og krone

Hvad skal man bruge for at kunne spille? Godt, du og din modspiller har hver især brug for et sæt kort med 60 kort, en mønt til at slå plat og krone Hvad skal man bruge for at kunne spille? Godt, du og din modspiller har hver især brug for et sæt kort med 60 kort, en mønt til at slå plat og krone med og nogle brikker til at holde regnskab med din Pokémons

Læs mere

Mini-guide til Den Gode Fortælling

Mini-guide til Den Gode Fortælling Mini-guide til Den Gode Fortælling version 1.0 maj 2012 Storytelling er et power- redskab, hvad enten du vil nå ud til nye donorer, styrke relationen til loyale støtter, rekruttere frivillige eller simpelthen

Læs mere

Voms Rev. 1.1. Knægt, Toqu. Konge, Voms 8

Voms Rev. 1.1. Knægt, Toqu. Konge, Voms 8 Generel rang: slår slår slår 3 Slår alt, men værdiløs i udspil. Knægt, Toqu, Giver to lus, når den slår Voms. Må ikke spilles ud før Voms en. Med mindre man har Voms. Konge, Voms, Giver én lus for et stik,

Læs mere

Selvtillidsøvelser. SELVTILLIDSØVELSER. Stille elever klar til forandring? www.turbineforlaget.dk

Selvtillidsøvelser. SELVTILLIDSØVELSER. Stille elever klar til forandring? www.turbineforlaget.dk Selvtillidsøvelser Du kan her finde selvtillidsøvelser, som kan hjælpe eleverne med at overvinde de udfordringer, de står overfor. Øvelserne kan hjælpe eleverne med at mestre svære opgaver. Øvelserne har

Læs mere

Navn, klasse. Skriftlig dansk. Antal ark i alt: 5. Rekruttering

Navn, klasse. Skriftlig dansk. Antal ark i alt: 5. Rekruttering Rekruttering Sammenhold er en stor del livet. Om det er i et kollektiv eller i forsvaret, om det er der hjemme eller på arbejdet, fungerer det bedst, hvis der er et godt sammenhold. Allerede som barn lærer

Læs mere

VÆRKTØJER TIL KERNEFORTÆLLING

VÆRKTØJER TIL KERNEFORTÆLLING Formål og værdier VÆRKTØJER TIL KERNEFORTÆLLING KERNEFORTÆLLING At have nogenlunde styr på foreningens/aftenskolens formål og værdier er på mange måder helt grundlæggende og en forudsætning for megen anden

Læs mere

Velkommen til LUP 5: Den gode arbejdsplads Teamdannelse og personaleledelse

Velkommen til LUP 5: Den gode arbejdsplads Teamdannelse og personaleledelse Velkommen til LUP 5: Den gode arbejdsplads Teamdannelse og personaleledelse 1. Lægen som arbejdsgiver 2. Teamarbejdet i Praksis Hvor er det lige, vi er?? Lige en reminder! Du er er dum Det kan du du selv

Læs mere

Side 1. En rigtig søhelt. historien om peder willemoes.

Side 1. En rigtig søhelt. historien om peder willemoes. Side 1 En rigtig søhelt historien om peder willemoes Side 2 Personer: Peder Willemoes Lord Nelson Side 3 En rigtig søhelt historien om peder willemoes 1 Store drømme 4 2 Det hårde liv på søen 6 3 Krig

Læs mere

Jer er en vinder -2. Guds fulde rustning retfærdighedens brynje

Jer er en vinder -2. Guds fulde rustning retfærdighedens brynje Jer er en vinder -2 Guds fulde rustning retfærdighedens brynje Mål: Målet med undervisningen er, at børnene må se værdien i retfærdighedens brynje. Retfærdighedens brynje beskytter hjertet fra forkerte

Læs mere

Sådan gør I: Forberedelse og introduktion

Sådan gør I: Forberedelse og introduktion Sådan gør I: Forberedelse og introduktion Inddrag samarbejdsudvalget (SU) tidligt i processen og drøft følgende: Hvem skal være med til processen med de trin? er det SU, et underudvalg eller andre? Aftal

Læs mere

1 + 1. Et novellescenarie om kærlighed, for to personer

1 + 1. Et novellescenarie om kærlighed, for to personer 1 + 1 Et novellescenarie om kærlighed, for to personer Indledning 1+1 er en rammefortælling, hvor spillerne sammen skaber historier om kærlighed og kriser i forhold. Hver scene spilles i en udvalgt spilstil,

Læs mere

Håndtering af stof- og drikketrang

Håndtering af stof- og drikketrang Recke & Hesse 2003 Kapitel 5 Håndtering af stof- og drikketrang Værd at vide om stof- og drikketrang Stoftrang kommer sjældent af sig selv. Den opstår altid i forbindelse med et bestemt udløsningssignal

Læs mere

Klods Hans, H. C. Andersen Genfortalt af Jens Andersen Målgruppe: 3. 5. klase

Klods Hans, H. C. Andersen Genfortalt af Jens Andersen Målgruppe: 3. 5. klase Forslag til forløb: Forforståelse Snak om titlen. Kender nogen eventyret? Hvad kan de huske? Hvem har skrevet det? Eventyret læses. Fælles eller i grupper. Personkarakteristik. Hold undervejs i læsningen

Læs mere

Kunst som selvbehandling - Baukje Zijlstra

Kunst som selvbehandling - Baukje Zijlstra Kunst som selvbehandling - Baukje Zijlstra Undervisningsmateriale 8.-10. klasse Når kunst gør en forskel Mange af de kunstnere, som udstiller på Museum Ovartaci, har fået det bedre af at male eller skabe

Læs mere

BLIV EKSPERT I DIN TEMPERAMENTSBOMBE

BLIV EKSPERT I DIN TEMPERAMENTSBOMBE GRY BASTIANSEN BLIV EKSPERT I DIN TEMPERAMENTSBOMBE ARBEJDSBOG FOR UNGE BLIV EKSPERT I DIN TEMPERAMENTSBOMBE Akademisk Forlag og Gry Bastiansen 1 INDHOLD VELKOMMEN TIL KURSET, DER GØR DIG TIL EKSPERT PÅ

Læs mere

Kan vi fortælle andre om kernen og masken?

Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Det kan vi sagtens. Mange mennesker kan umiddelbart bruge den skelnen og den klarhed, der ligger i Specular-metoden og i Speculars begreber, lyder erfaringen

Læs mere

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham.

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham. LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 9 Det store, store træ Ugens tekst og referencer: Matt 13,31-32. Christ s Object Lessons, side 76-79. Huskevers: Voks i Jesu nåde (2 Pet 3,18) Hovedformålet er, at børnene

Læs mere

Et undervisningsmateriale til forestillingen UNDERSKOVEN

Et undervisningsmateriale til forestillingen UNDERSKOVEN Et undervisningsmateriale til forestillingen UNDERSKOVEN 1 KLASSETRIN: 3. -7. klasse VELEGNET TIL FAGENE: Dansk, Idræt, Musik og Drama. MEDVIRKENDE // PERFORMERE: Lars Gregersen Camila Sarrazin Filippa

Læs mere

Vær ærlig overfor dig selv nu. Det her er din chance for at ændre livets tilstand.

Vær ærlig overfor dig selv nu. Det her er din chance for at ændre livets tilstand. Livshjulet? Livshjulet er et stykke selvudviklingsværktøj som har eksisteret i mange, mange år. Livshjulet er et meget simpelt stykke værktøj, som kan give dig en god ide om, hvordan dit liv fungerer lige

Læs mere

1. Hvilket navn får han, da han blev døbt? Hvilket navn bruger han hele livet?

1. Hvilket navn får han, da han blev døbt? Hvilket navn bruger han hele livet? 1. På hjemmesiden http://jensvaever.skive.dk under punktet s historie kan du finde nogle vigtige oplysninger og link. Find noget om Jens s navn i filmklip x. Link finder du. (følger senere) og på hjemmesiden.

Læs mere

Bryd vanen, bøj fisken - og vind over krisen

Bryd vanen, bøj fisken - og vind over krisen Bryd vanen, bøj fisken - og vind over krisen Medarbejderkonference september 2011 Opgaver & værktøjer Tilmeld dig: Nå dine mål med Torben Wiese Prøv www.brydvanen.dk Få inspirationsmail på www.habitmanager.com

Læs mere

Worms Rev. 3.0. Knægt, Toqu. Konge, Worms

Worms Rev. 3.0. Knægt, Toqu. Konge, Worms Generel rang: slår slår slår 3 Knægt, Toqu, Konge, Worms, 8 9'erne Es'erne Knægt ene 6'erne 5'erne 8'erne (bortset fra 8) Damerne Konge Konge, Ataata + Konge Slår alt, men værdiløs i udspil. Giver to lus,

Læs mere

SOUL BODY FUSION. Hver tirsdag aften i marts kl. 21.00-21.30

SOUL BODY FUSION. Hver tirsdag aften i marts kl. 21.00-21.30 SOUL BODY FUSION Hver tirsdag aften i marts kl. 21.00-21.30 Velkommen til dig, der skal være med til Soul Body Fusion de 5 tirsdage i marts. Jeg har lavet denne manual så du sammen med den tilhørerende

Læs mere

Model for arbejdet mod en sundhedsfremmende arbejdsplads

Model for arbejdet mod en sundhedsfremmende arbejdsplads Model for arbejdet mod en sundhedsfremmende arbejdsplads FOA Fag Og Arbejde Projektansvarlig politiker: Gina Liisborg køkken & rengøringssektoren Projektleder: Lea Groth-Andersen November 2005 1 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

LADY OG OTTO. En historie hvor lykken ikke er lunefuld, glæden ikke så forbandet kort, kærligheden til at stole på.

LADY OG OTTO. En historie hvor lykken ikke er lunefuld, glæden ikke så forbandet kort, kærligheden til at stole på. LADY OG OTTO En historie hvor lykken ikke er lunefuld, glæden ikke så forbandet kort, kærligheden til at stole på.... og livet alt andet end meningsløst hårdt. Natural Born Holmers, 2005 En novelle for

Læs mere

Samspillet GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN DEL DINE FIDUSER

Samspillet GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN DEL DINE FIDUSER DEL DINE FIDUSER GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN Samspillet 9 ud af 10 forældre mener, at debat om børnenes trivsel og problemer i klassen er det vigtigste indhold på et forældremøde.

Læs mere

Klasse Situation Observation 3. klasse Før spillet. Der bliver spurgt ind til hvad børnene

Klasse Situation Observation 3. klasse Før spillet. Der bliver spurgt ind til hvad børnene Bilag 1 - Feltobservationer I dette bilag findes Feltobservationer, noteret under folkeskoleelevernes spilforløb. Disse feltobservationer er fremstillet i en skematisk opstilling, hvis første kolonne tydeliggør

Læs mere

Information om udegående dyr fra SEGES

Information om udegående dyr fra SEGES Birthe T. Christensen Fra: Naturpleje Midtvest [info=naturpleje.net@mail23.wdc03.rsgsv.net] på vegne af Naturpleje Midtvest [info@naturpleje.net] Sendt: 4. december 2015 11:12 Til: Birthe T. Christensen

Læs mere

Tak fordi du vil hjælpe os med at få hele Danmark til at fortælle historier.

Tak fordi du vil hjælpe os med at få hele Danmark til at fortælle historier. Hej Vores Historier-ambassadør Tak fordi du vil hjælpe os med at få hele Danmark til at fortælle historier. Her er inspiration til hvad du skal huske før en Vores Historier fortælleraften, en køreplan

Læs mere

Sygefravær er individuelt, men løsningerne er et fælles anliggende.

Sygefravær er individuelt, men løsningerne er et fælles anliggende. Sygefravær er individuelt, men løsningerne er et fælles anliggende. I denne powerpoint finder du som leder eller personaleansvarlig forskellige slides og øvelser, du kan bruge til at sætte spot på sygefraværet

Læs mere

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Matt 5,43-48

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Matt 5,43-48 1 4. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 13. juli 2014 kl. 10.00. Salmer: 748/13/436/579//688/439/726/475 Åbningshilsen I dag er det barmhjertighedens søndag. Vi siger somme tider: Det

Læs mere

4.2 Du må også være discipel

4.2 Du må også være discipel 42 Du må også være discipel - Lovsangsaften / TEEN EQUIP / Side 1 af 5 42 Du må også være discipel Introduktion til denne lovsangsaften Denne aften skal handle om, at Guds plan stadig involverer os Disciple

Læs mere

18 High Street. Forløbet er tilrettelagt således, at det henvender sig til 4.-5. klasse, da tekstmængden er begrænset og opgaverne forenklede.

18 High Street. Forløbet er tilrettelagt således, at det henvender sig til 4.-5. klasse, da tekstmængden er begrænset og opgaverne forenklede. 18 High Street Niveau 4. klasse Varighed 8-10 lektioner Om forløbet Forløbet 18 High Street tager udgangspunkt i et hus, hvor eleverne møder to forskellige familier. De får et indblik i de forskellige

Læs mere

GUIDE. til ugens vigtigste møde. Mødet med dig selv som eneste deltager. www.birgittefeldborg.dk

GUIDE. til ugens vigtigste møde. Mødet med dig selv som eneste deltager. www.birgittefeldborg.dk GUIDE til ugens vigtigste møde Mødet med dig selv som eneste deltager www.birgittefeldborg.dk TA K F O R DI DU HAR VALGT AT DOWNLOADE GUIDEN TIL UGENS VIGTIGSTE MØDE MØDET MED DIG SELV SOM ENESTE DELTAGER.

Læs mere

Udkast til model for elevforståelse

Udkast til model for elevforståelse Udkast til model for elevforståelse Version 0.3 Udviklet af friskoleleder Morten Mosgaard, Margrethe Reedtz Skolen i Ryde Bemærk: Denne model er i en meget tidlige udviklingsfase. Modellen skal derfor

Læs mere

Pædagogisk værktøjskasse

Pædagogisk værktøjskasse Pædagogisk værktøjskasse Vi har lavet denne pædagogiske værktøjskasse for at styrke den alsidige historieundervisning, hvor du kan finde forskellige arbejdsformer og øvelser, som kan gøre historieundervisningen

Læs mere

DAVID BLIVER UDVALGT TIL KONGE

DAVID BLIVER UDVALGT TIL KONGE LEVENDE FORTÆLLING I M497 DAVID BLIVER UDVALGT TIL KONGE Levende fortællinger er en opdigtet fortælling, hvor man møder Biblens personer live og ser den bibelske beretning ud fra en af hovedpersonernes

Læs mere

Det overordnede program

Det overordnede program Skoleturnering for hold timer fra 9.00 til.00 Det overordnede program 9.00 Alle mødes omklædte i hallen til velkomst, holdene fordeles ud påbanerne og Kidsvolley vises. 9. Der spilles Kidsvolley 0. Frokost

Læs mere

Medfølende brevskrivning Noter til terapeuten

Medfølende brevskrivning Noter til terapeuten Medfølende brevskrivning Noter til terapeuten Idéen bag medfølende brevskrivning er at hjælpe depressive mennesker med at engagere sig i deres problemer på en empatisk og omsorgsfuld måde. Vi ønsker at

Læs mere

forventningsko og oplevelseskort

forventningsko og oplevelseskort Forventnings-Fo r v e n t n i n g s k og oplevelseskort (FØR OPLEVELSEN Oversigt over ) forventningsko ti l el ev rt R V ko ENTN Op le ve lsf Oes I N G S KO R T FOR FØR OG EFTER DEN KUNSTNERISKE OPLEVELSE

Læs mere

livliner inspiration til bøn Kerneværdier Vi vil leve i bøn

livliner inspiration til bøn Kerneværdier Vi vil leve i bøn 15 livliner inspiration til bøn Kerneværdier Vi vil leve i bøn 1 »Vi vil leve i bøn«sådan lyder en af kerneværdierne i IMU, og derfor ønsker vi at sætte fokus på bøn. 15 livliner er en opfordring til at

Læs mere

Uge 25: Verden omkring mig. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 25 Verden omkring mig side 1 HIPPY

Uge 25: Verden omkring mig. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 25 Verden omkring mig side 1 HIPPY Kursusmappe Uge 25: Verden omkring mig Vejledning til HippHopp guider Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 25 Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp uge_25_guidevejl_verden_omkring_mig.indd 1 06/07/10

Læs mere

SF Ungdom GUIDE TIL DET GODE SKOLEBESØG

SF Ungdom GUIDE TIL DET GODE SKOLEBESØG GUIDE TIL DET GODE SKOLEBESØG INDEN I TAGER AF STED, SÅ HUSK: Undersøg, hvornår der er pause op uddannelsesstedet, og hvornår I kan regne med, at der er mange mennesker at tale med. Ring evt. til skolen

Læs mere

KAMPEN OM VANDET. Rollespil til aktivitetsdag i Røde Kors emneuge 2013 om RESPEKT, fordomme og forskelle

KAMPEN OM VANDET. Rollespil til aktivitetsdag i Røde Kors emneuge 2013 om RESPEKT, fordomme og forskelle KAMPEN OM VANDET Rollespil til aktivitetsdag i Røde Kors emneuge 2013 om RESPEKT, fordomme og forskelle 1 INTRODUKTION Hændelse 1 Det har altid været svært at finde vand i M bitu, men inden for de sidste

Læs mere

Gudstjeneste i Lille Lyngby Kirke den 1. januar 2014 Kirkedag: Nytårsdag/B Tekst: Matt 6,5-13 Salmer: LL: 712 * 713 * 587 * 586 * 520 * 716

Gudstjeneste i Lille Lyngby Kirke den 1. januar 2014 Kirkedag: Nytårsdag/B Tekst: Matt 6,5-13 Salmer: LL: 712 * 713 * 587 * 586 * 520 * 716 Gudstjeneste i Lille Lyngby Kirke den 1. januar 2014 Kirkedag: Nytårsdag/B Tekst: Matt 6,5-13 Salmer: LL: 712 * 713 * 587 * 586 * 520 * 716 Der er en, der var den første mand på månen. Der er en, der var

Læs mere

Det Tarsiske Forbund. Kære spiller.

Det Tarsiske Forbund. Kære spiller. Det Tarsiske Forbund Kære spiller. Du sidder her med en række ekstra detaljer og instruktioner til kulturerne og spillet. Dokumentet indeholder en udvidet kulturbeskrivelse med en række detaljer, der ikke

Læs mere

4.3 Du må også være discipel

4.3 Du må også være discipel 43 du må også være discipel - Udaften / TEEN EQUIP / Side 1 af 5 43 Du må også være discipel Introduktion til denne Ud-aften Ordet discipel betyder elev, og denne aften skal bruges på at være elever hos

Læs mere

Feltobservation d. 1/12 2015: (16 elever i klassen)

Feltobservation d. 1/12 2015: (16 elever i klassen) Feltobservation d. 1/12 2015: (16 elever i klassen) 1 Lasse og jeg går ind i klassen sammen med matematiklæreren. Da vi kommer ind, er der én lærer i 2 forvejen og én psykolog. En elev siger: Wow, nu er

Læs mere

Udspring. - Inspiration til udspringsaktiviteter (svømmeskolen, tweens og teens)

Udspring. - Inspiration til udspringsaktiviteter (svømmeskolen, tweens og teens) Udspring - Inspiration til udspringsaktiviteter (svømmeskolen, tweens og teens) - Sikkerhed: Det første, man starter med at gøre, når man skal lave udspring med en gruppe, er at definere nogle færdselsregler,

Læs mere

Luk øjnene. Mærk kroppen punkt for punkt

Luk øjnene. Mærk kroppen punkt for punkt 66 Luk øjnene Mærk kroppen punkt for punkt 67 Øvelse 1 Giv din bevidsthed til kroppen Du skal nu i gang med at føre din bevidsthed hen til forskellige områder af din krop og sanse din krop. Når du kan

Læs mere

En bøn fra hjertet. En bøn fra hjerte til hjerte.

En bøn fra hjertet. En bøn fra hjerte til hjerte. Gudstjeneste i Lille Lyngby Kirke den 1. januar 2016 Kirkedag: Nytårsdag/B Tekst: Matt 6,5-13 Salmer: LL: 712 * 713 * 367 * 586 * 474 * 719 I filmen Bruce den Almægtige mener Bruce, at han kan gøre Guds

Læs mere

Retningslinier for trekkies.dks DM, version 5 oktober 2006

Retningslinier for trekkies.dks DM, version 5 oktober 2006 Retningslinier for trekkies.dks DM, version 5 oktober 2006 Danmarksmesterskab i Star Trek er en konkurrence, der afholdes af foreningen trekkies.dk. Konkurrencen afholdes årligt den sidste lørdag i oktober

Læs mere

LEGO minifigs byg kolleger/kendte personer

LEGO minifigs byg kolleger/kendte personer 1 LEGO minifigs byg kolleger/kendte personer Idé/kilde: Heine Højrup Olsen 2 6 deltagere pr. hold 6 99 år 10 20 minutter LEGO klodser til at bygge minifigs dvs. ben, torsoer, hoveder, hatte/hår og evt.

Læs mere

browser ARRANGEMENTER

browser ARRANGEMENTER Page 1 of 5 MedTech Innovation - Nyhedsbrev november 2015 View this email in your browser ARRANGEMENTER Book en gratis stand på Medico Bazaren, 8. marts 2016 Kom og udstil din produktidé eller udviklingsprojekt

Læs mere

HJÆLP BØRNENE NÅR MOR OG FAR GÅR FRA HINANDEN - handleplan. Skilsmissebørn i Daginstitutionen Agtrupvej / Brunebjerg

HJÆLP BØRNENE NÅR MOR OG FAR GÅR FRA HINANDEN - handleplan. Skilsmissebørn i Daginstitutionen Agtrupvej / Brunebjerg HJÆLP BØRNENE NÅR MOR OG FAR GÅR FRA HINANDEN - handleplan Skilsmissebørn i Daginstitutionen Agtrupvej / Brunebjerg I vores institutionen vil vi gerne støtte børn og forældre, samt hjælpe med at tackle

Læs mere

Kvinden Med Barnet 1

Kvinden Med Barnet 1 Kvinden Med Barnet 1 Du blev født. Du voksede op. Du blev voksen, flyttede hjemmefra og så dig aldrig tilbage. Du fik dig en god uddannelse. Du blev forelsket, og I blev kærester. I var sammen i flere

Læs mere

GODE RÅD TIL SPECIALEPROCESSEN

GODE RÅD TIL SPECIALEPROCESSEN 5 trin i en god specialeproces: Den rigtige indstilling Tidlig start på forberedelsesfasen Planlægning af processen Gode arbejdsvaner Passende start på jobsøgningen Der er ingen universel løsning på, hvordan

Læs mere

Puslespil om den danske model. Vis sammenhængen i den danske model

Puslespil om den danske model. Vis sammenhængen i den danske model Læs om den danske model Hør om den danske model Puslespil om den danske model Gå dig klog på den danske model Vis sammenhængen i den danske model Vis sammenhængene i det fagretslige system Vis sammenhængene

Læs mere

Eksempler på elevbesvarelser af gådedelen:

Eksempler på elevbesvarelser af gådedelen: Eksempler på elevbesvarelser af gådedelen: Elevbesvarelser svinger ikke overraskende i kvalitet - fra meget ufuldstændige besvarelser, hvor de fx glemmer at forklare hvad gåden går ud på, eller glemmer

Læs mere

Uge 4: Superhelte og prinsesser. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY

Uge 4: Superhelte og prinsesser. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY Kursusmappe Uge 4: Superhelte og prinsesser Vejledning til HippHopp guider Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_guidevejl_Superhelte og prinsesser.indd

Læs mere

Du skal skrive en fortælling med titlen:

Du skal skrive en fortælling med titlen: Du skal skrive en fortælling med titlen: 1 DRENGEN, DER IKKE KUNNE FINDE HJEM Du må selv finde på handlingen i fortællingen, men der er nogle elementer du SKAL forholde dig til. 1) Drengen har et mål nemlig

Læs mere

DB Evaluering oktober 2011

DB Evaluering oktober 2011 DB Evaluering oktober 2011 Matematik Vi har indarbejdet en hel del CL metoder i år: gruppearbejde, "milepæle" og adfærdsmæssige strategier. Eleverne er motiverede for at arbejde som et team. Hele DB forstår

Læs mere

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Badmintonregler. Nik til bolden kamp SJOVE KAMPLEGE SJOVE KAMPLEGE

DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN DGI TRÆNERGUIDEN. Badmintonregler. Nik til bolden kamp SJOVE KAMPLEGE SJOVE KAMPLEGE Nr.6653 Nr.6651 Badmintonregler lov til at serve og får et point. Bordtennisbold og bat Nik til bolden kamp Der kan spilles med kun 3 jongleringer før bolden skal returneres. Kan spilles som double, hvor

Læs mere

Hjem. Helsingør Gymnasium Eksamen dansk Emma Thers, 3.U Torsdag d. 22. maj

Hjem. Helsingør Gymnasium Eksamen dansk Emma Thers, 3.U Torsdag d. 22. maj Hjem Min mor er ude at rejse, og jeg har lovet at se efter hendes lejlighed. Der er ingen blomster, som skal vandes, men en masse post og aviser 1. Sådan lyder indledningen til Maja Lucas novelle fra novellesamlingen,

Læs mere

Juniorark. Bibeltimer 2016 TEMA MED LINK TIL NT. Dette tilhører: danmarks folkekirkelige. soendagsskoler BIBELCAMPING 2016 JUNIORARK

Juniorark. Bibeltimer 2016 TEMA MED LINK TIL NT. Dette tilhører: danmarks folkekirkelige. soendagsskoler BIBELCAMPING 2016 JUNIORARK Juniorark G I P M A C L BIBE Bibeltimer 2016 TEMA KOG DAVID MED LIK TIL T Dette tilhører: danmarks folkekirkelige soendagsskoler Bibeltime 1 Fra fårehyrde til løftet om en kongestol David salves 1. Hvorfor

Læs mere

Styrketræning for Kajakroere

Styrketræning for Kajakroere Styrketræning for Kajakroere Oktober 2001 Foto: Tekst: Bo Kristensen Christian Madsen Indledning Gennem styrketræning kan du forbedre følgende fire fysiske elementer: 1. Din maksimale styrke 2. Din dynamiske

Læs mere

Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt. - Kommunikation på bedriftsniveau - 1 -

Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt. - Kommunikation på bedriftsniveau - 1 - Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt - Kommunikation på bedriftsniveau - 1 - Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Det er ofte det leteste at sætte gode initiativer i gang

Læs mere

Prædiken til 2. søndag trinitatis, Luk 14,25-35. 2. tekstrække

Prædiken til 2. søndag trinitatis, Luk 14,25-35. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 29. juni 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 2. søndag trinitatis, Luk 14,25-35. 2. tekstrække Salmer DDS 36: Befal du dine veje DDS 62: Jesus, det eneste DDS 508:

Læs mere

DAVID OG GOLIAT BESØG. Bibeltime 2 DUKKETEATER I M498. soendagsskoler.dk BIBELCAMPING 2016 LEDERARK

DAVID OG GOLIAT BESØG. Bibeltime 2 DUKKETEATER I M498. soendagsskoler.dk BIBELCAMPING 2016 LEDERARK DUKKETEATER I M498 DAVID OG GOLIAT Af: Hanne Kristoffersen Tekst: 1 Sam 17 Rekvisitter Bordteater med wc-rulle-dukker (se nedenfor). Mindst 8 wc-rulle-dukker (nærmere beskrivelse i afsnittet om dukketyper)

Læs mere

Nirensei. Indledning. Indhold

Nirensei. Indledning. Indhold Nirensei Indhold Indledning...1 Hasami-joseki...2 Tidligt hjørneforsvar (Tewari)...2 Tsukenobi-joseki tewari...6 Hvid invadere tsukenobi-hjørnet...7 Hvid går i centeret...8 Indledning Disse noter er foreløbig

Læs mere

Almindelige: Der vælges valgfri trumf mellem de fire farver eller uden trumf.

Almindelige: Der vælges valgfri trumf mellem de fire farver eller uden trumf. WHIST Regler Antal spillere pr. bord: 4 Kortgivning Der benyttes et spil kort med 55 blade inklusiv 3 jokere. Der gives kort med uret, 13 kort til hver spiller samt 3 byttere, der placeres midt på bordet.

Læs mere

Denedueforatmindeosom, atheligåndenskraftogvejledning erheltafgørendemidtialvorgode ognødvendigeplanlægning!

Denedueforatmindeosom, atheligåndenskraftogvejledning erheltafgørendemidtialvorgode ognødvendigeplanlægning! På Indre Missions Lederkonference 23. - 25. marts 2012 var en del af undervisningen udformet som et "LK12-køkken" med Helene Svinth Mathiassen, Brian Madsen og Carsten (Sprint) Korsholm Poulsen som de

Læs mere

katastrofen rammer Når Vejledning 0.-3. klasse til temaer og elevaktiviteter

katastrofen rammer Når Vejledning 0.-3. klasse til temaer og elevaktiviteter Når katastrofen rammer Vejledning til temaer og elevaktiviteter 0.-3. klasse Indhold 3 Til underviseren 4 Skole 6 Nødhjælp 7 Leg og tryghed 8 Fold og klip Til underviseren Aktiviteterne handler om nødhjælp

Læs mere

ER DER EN KYLLING I ÆGGET?

ER DER EN KYLLING I ÆGGET? ER DER EN KYLLING I ÆGGET? Et rugeforløb, hvor børnene selv er med til at hente æg i hønsehuset, lægge æggene i rugeskabet, gennemlyse æggene, lægge æggene til klækning i det andet rugeskab og se, når

Læs mere

Forestillinger 2004 - Værk i kontekst

Forestillinger 2004 - Værk i kontekst INSPIRATIONSMATERIALE Forestillinger 2004 - Værk i kontekst Esbjerg Kunstmuseum 07.05.-15.08.2004 INTRODUKTION TIL UNDERVISEREN: Forestil dig Asger Jorns Lykkens have (1947) indgå i hele fem forskellige

Læs mere

Sort Hvid Spilpersoner. - Det er så disse spilpersoner, spillerne skal have efter 1. akt... når de har taget dråberne.

Sort Hvid Spilpersoner. - Det er så disse spilpersoner, spillerne skal have efter 1. akt... når de har taget dråberne. Sort Hvid Spilpersoner - Det er så disse spilpersoner, spillerne skal have efter 1. akt... når de har taget dråberne. Jheck' Han går sammen med Nathanael ud af kirken. De går og snakker. Imens han rammes

Læs mere

Bjørn Dean Petersen. TankeRevision 2015. Et gratis PC program, som kan forbedre både din og dine omgivelsers livskvalitet. www.tankerevision.

Bjørn Dean Petersen. TankeRevision 2015. Et gratis PC program, som kan forbedre både din og dine omgivelsers livskvalitet. www.tankerevision. Bjørn Dean Petersen TankeRevision 2015 Et gratis PC program, som kan forbedre både din og dine omgivelsers livskvalitet. www.tankerevision.dk 1 TankeRevision 2015 Copyright 2015 ved Bjørn Dean Petersen

Læs mere

Sproggrupperne Bastebjerg 60 2690 Karslunde Telefon 46 15 15 21. Velkommen til Sproggrupperne

Sproggrupperne Bastebjerg 60 2690 Karslunde Telefon 46 15 15 21. Velkommen til Sproggrupperne Sproggrupperne Bastebjerg 60 2690 Karslunde Telefon 46 15 15 21 Velkommen til Sproggrupperne Velkommen Egne notater Kære Vi glæder os til at hilse på dig. Der er plads til dig i sproggruppe: Fra den /

Læs mere

Målet er at skabe fokus, tænke over hvad vi gør, og hvorfor vi gør det!

Målet er at skabe fokus, tænke over hvad vi gør, og hvorfor vi gør det! Målet er at skabe fokus, tænke over hvad vi gør, og hvorfor vi gør det! Filmen er tænkt som et debatoplæg og et forsøg på at skabe fokus på om det vi gør faktisk virker! Filmen viser 5 forskellige undervisningssituationer

Læs mere

Ugebrev uge 33 gruppe 2

Ugebrev uge 33 gruppe 2 Ugebrev uge 33 gruppe 2 Vi er kommet godt i gang med den første uge. Vi har fået 2 nye elever i gruppe 2. Det er Simone, der er kommet tilbage til 2. klasse og Mikkel, der er kommet i 2. klasse, da Simested

Læs mere

åbenhed vækst balance Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Kommunikation på bedriftsniveau Landbrug & Fødevarer

åbenhed vækst balance Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Kommunikation på bedriftsniveau Landbrug & Fødevarer åbenhed vækst balance Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Kommunikation på bedriftsniveau Landbrug & Fødevarer Fortæl den gode historie om det du gør og bliv hørt Det er ofte det letteste

Læs mere

Tro & Job grupper. En hjælp til at være en god næste på min arbejdsplads

Tro & Job grupper. En hjælp til at være en god næste på min arbejdsplads Tro & Job grupper En hjælp til at være en god næste på min arbejdsplads HELT KORT En Tro & Job gruppe er udgjort af ca. seks personer, som har fælles fagfelt. Gruppen mødes ca. fire gange med en måneds

Læs mere

KAFFE // ASFALT. God fornøjelse! Sigurd Buch Kristensen, 2/12-04 ADVARSEL! LÆS DETTE FØRST!

KAFFE // ASFALT. God fornøjelse! Sigurd Buch Kristensen, 2/12-04 ADVARSEL! LÆS DETTE FØRST! KAFFE // ASFALT ADVARSEL! LÆS DETTE FØRST! Velkommen til Kaffe // Asfalt, et rollespil der handler om de trivielle søndage, og dialoger, samt reaktioner og menneskene imellem. Scenariet er ganske kortvarigt,

Læs mere

Citation for published version (APA): Byrge, C., & Hansen, S. (2009). Den Kreative Platform Spillet [2D/3D (Fysisk produkt)].

Citation for published version (APA): Byrge, C., & Hansen, S. (2009). Den Kreative Platform Spillet [2D/3D (Fysisk produkt)]. Aalborg Universitet Den Kreative Platform Spillet Sørensen, Christian Malmkjær Byrge; Hansen, Søren Publication date: 2009 Document Version Tidlig version også kaldet pre-print Link to publication from

Læs mere

Trivsel og Bevægelse i Skolen. Eksempelsamling vol. 2. Brain breaks

Trivsel og Bevægelse i Skolen. Eksempelsamling vol. 2. Brain breaks Trivsel og Bevægelse i Skolen Eksempelsamling vol. 2 Brain breaks Indholdsfortegnelse INTRODUKTION... 2 SOCIALE BODY TWIST... 3 GRUPPE-JONGELERING... 5 SEND DEN RUNDT... 6 KOORDINATION TÆL TIL ABC...

Læs mere

Men Zakæus var jo ikke just en forfulgt. uskyldighed. Han var overtolder og som sådan en. Han er udenfor, den gode Zakæus.

Men Zakæus var jo ikke just en forfulgt. uskyldighed. Han var overtolder og som sådan en. Han er udenfor, den gode Zakæus. 7.s.e.trin. 14.7.2013. Domkirken 10: 743 Nu rinder solen op, 29 Spænd over os, 163 Fugle han rede, 365 Guds kærlighed, 748 Nu vågne. Altergang: Musik. Dåb: 674 Sov sødt, v.1-3+7. Gråbrødre 17: 392 Himlene

Læs mere

Og vi skal tale om det på en måde, som du måske ikke har tænkt over det før.

Og vi skal tale om det på en måde, som du måske ikke har tænkt over det før. Kald 3 - The Power of why. I dag skal vi tale om HVORFOR du ønsker det, du ønsker. Og vi skal tale om det på en måde, som du måske ikke har tænkt over det før. Derfor er det super vigtigt, at du har god

Læs mere

Side 1. Jack og lygten. historien om græskarlygten.

Side 1. Jack og lygten. historien om græskarlygten. Side 1 Jack og lygten historien om græskarlygten Side 2 Personer: Jack Fanden Side 3 Jack og lygten historien om græskarlygten 1 En tom pung 4 2 Fanden 6 3 En mønt 8 4 Et år mere 10 5 Fanden kommer igen

Læs mere

Opgaver til dommermødet den 20-3-2015. a) Ifølge WA Reglerne er det tilladt at skyde ender af seks pile på både 50 og 30 meter i 1440-runden.

Opgaver til dommermødet den 20-3-2015. a) Ifølge WA Reglerne er det tilladt at skyde ender af seks pile på både 50 og 30 meter i 1440-runden. Opgaver til dommermødet den 20-3-2015 Navn: Opgaverne vil blive en blanding af individuelle opgaver og gruppeopgaver 1-2 er individuelle opgaver 15 min: Herefter 15 min gennemgang. 1.- oplys om følgende

Læs mere

Tal om løn med din medarbejder EN GUIDE TIL LØNSAMTALER FOR DIG SOM ER LEDER I STATEN

Tal om løn med din medarbejder EN GUIDE TIL LØNSAMTALER FOR DIG SOM ER LEDER I STATEN Tal om løn med din medarbejder EN GUIDE TIL LØNSAMTALER FOR DIG SOM ER LEDER I STATEN Dialog om løn betaler sig At udmønte individuel løn handler ikke kun om at fordele kroner og øre. Du skal også skabe

Læs mere